Jump to content

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


Recommended Posts

Ποιός πιστεύει ότι μόνο οι αρχαίοι Αιγύπτιο έχριζαν πυραμίδες?.Δείτε παρακαλώ την σύγχρονη Ευρωπαική πυραμίδα!.

Link to comment
Share on other sites

τα υπολοιπα 74,60 που δεν φαινονται στην πυραμιδα που τα χρωσταμε?

συχνα διαβαζουμε ποτε ληγουν τα ομολογα και τι ποσα αφορουν , αλλα ποιος τα κατεχει δεν αναφερεται συνηθως.

μεσα στην ελλαδα ποσοι και ποιοι εχουν απ αυτα τα ομολογα και τι κανουν για την κριση?

Link to comment
Share on other sites

τα υπολοιπα 74,60 που δεν φαινονται στην πυραμιδα που τα χρωσταμε?

...στον Λάτση στον Κωστόπουλο,στον Σάλλα,στην Εθνική.

Link to comment
Share on other sites

...στον Λάτση στον Κωστόπουλο,στον Σάλλα,στην Εθνική.

πες το ντε κι εσκασα να τα ψαχνω....:D:lol::D γιατι στις τσεπες μου δεν βρηκα τιποτα....

Link to comment
Share on other sites

Να γιατί δεν πρόκειται να πτωχεύσει η Ελλάδα», υποστηρίζουν παράγοντες της ελληνικής αγοράς αξιολογώντας τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα, στον οποίο αναφέρονται αναλυτικά όλα τα χρέη των εμπλεκόμενων ευρωπαϊκών χωρών μεταξύ τους: Ελλάδας, Πορτογαλίας, Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ιρλανδίας (πηγή Bank for International Settlement, The New York Times, στοιχεία 31ης/12/2009).

Σύμφωνα με τους παράγοντες αυτούς, οι επιπτώσεις ενός ελληνικού default θα είναι τόσο μεγάλες για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα πλήξει καίρια ακόμη τις ισχυρότερες οικονομίες της. Άρα, λογικό είναι να σπεύσουν όλοι προκειμένου ένα τέτοιο καταστροφικό σενάριο, τελικά να αποφευχθεί.

Με τη γλώσσα των αριθμών

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Η Ελλάδα οφείλει συνολικά πάνω από 236 δισ. δολάρια, εκ των οποίων 76 δισ. στη Γαλλία, 45 δισ. στη Γερμανία, 15 δισ. στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και 9,7 δισ. στην Πορτογαλία, καθώς και 6,9 δισ. στην Ιταλία.

Όπως πολλοί υποστηρίζουν, το ενδεχόμενο πτώχευσης της Ελλάδας θα εντείνει το ήδη υπάρχον πρόβλημα της Πορτογαλίας.

Με δεδομένα μάλιστα τα spreads στα πορτογαλικά ομόλογα, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι η μεσογειακή αυτή χώρα θα χρηματοδοτεί μέσω του ψηφισθέντος πακέτου στήριξης την Ελλάδα με 5%, όταν η ίδια θα καταβάλει ακόμη πιο υψηλά επιτόκια προκειμένου να αντλήσει τα δικά της δάνεια!

Σε περίπτωση όμως, ενός default στην Πορτογαλία, τότε το πρόβλημα θα μεταφερθεί ταχύτατα στην Ισπανία, καθώς γύρω στο 1/3 του πορτογαλικού δημόσιου χρέους (86 από τα 286 δισ. δολάρια) κατέχονται από ισπανικά χέρια… Επιπλέον, η Πορτογαλία οφείλει 47 δισ. δολάρια στη Γερμανία, 45 δισ. στη Γαλλία και 24 δισ. στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνοψίζοντας λοιπόν, έχουμε και λέμε: Αν πτωχεύσουν Ελλάδα και Πορτογαλία, θα επηρεαστούν αθροιστικά κρατικά χρέη: 87,3 δισ. $ προς Ισπανία, 120 δισ. προς Γαλλία, 92 δισ. προς Γερμανία και 39 δισ. προς Ηνωμένο Βασίλειο!

Όπως προαναφέραμε ωστόσο, έντονο πρόβλημα θα υπάρξει και για την Ισπανία, η οποία εκτός από το ότι έχει δανείσει με 86 δισ. την Πορτογαλία, έχει δανειστεί 220 δισ. από τη Γαλλία, 238 δισ. από τη Γερμανία, και 114 δισ. από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην περίπτωση δηλαδή, που Ελλάδα και Πορτογαλία πτωχεύσουν και παρασύρουν στη συνέχεια και την Ισπανία, τότε θα τεθούν αθροιστικά εν αμφιβόλω: χρέη 340 δισ. δολάρια προς τη Γαλλία, 330 δισ. προς τη Γερμανία και 153 δισ. προς το Ηνωμένο Βασίλειο, που ήδη διαθέτει «βεβαρημένα» μακροοικονομικά μεγέθη…

Η πραγματικότητα όμως θα είναι σε κάθε περίπτωση πολύ χειρότερη, καθώς πέρα από τα χρέη των κρατών, θα επηρεαστούν και τα όποια δάνεια των επιχειρήσεων και οι όποιες απαιτήσεις που θα υπάρχουν από τις εταιρείες των χωρών, οι οποίες θα πτωχεύσουν.

Για παράδειγμα, μια ενδεχόμενη πτώχευση του πορτογαλικού κράτους θα συμπαρέσυρε πολλές τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες με τη σειρά τους δεν θα πλήρωναν τους προμηθευτές τους από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο κ.λπ.

Επιπρόσθετα, υψηλότατες απομειώσεις θα είχαν οι γερμανικοί, ισπανικοί, βρετανικοί, κ.α. όμιλοι που έχουν παρουσία στην Πορτογαλία.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι σε περίπτωση που πτωχεύσει η Ελλάδα, τα πράγματα δεν χειροτερεύουν απλά για το λεγόμενο ευρωπαϊκό νότο, αλλά ακόμη και για τις ισχυρότερες οικονομίες της «γηραιάς ηπείρου»…

Link to comment
Share on other sites

και μεις οι πτωχοι τω πνευματι και οσονουπω πτωχοι και στην τσεπη, τι να σκεφτουμε?

θα ελεγα τιποτα να μη σκεφτουμε γιατι δεν θελουν να σκεφτομαστε....αλλα τι να κανουμε που αργει να δρασει και το φθοριουχο καλιο (ακου τωρα τι λενε :D) που μας ποτιζουν για να μη σκεφτομαστε....

Καλε πιο φθοριουχο καλιο, που εχουμε εμεις πραματα να ναρκωνομαστε και απο μονοι μας....καναπε, δυο-τρεις τηλεορασεις. ιντερνετ, αυτοκινητα , κινητα...

Κοιτα να δεις τι ιδεα μου ηρθε τωρα.

Αν ερχοταν , λεει αυριο καποιος και νομοθετουσε να παρουν τα κινητα απο ολους μας ή να μας γυρνουσαν σε μοντελα του 2000 ας πουμε, ή να μας παιρνανε τις επιπεδες πλασμα και να μας γυρνουσαν στις παλιες ασπρομαυρες γκουμουτσες, τι λετε δεν θα ειμασταν ολοι ενωμενοι και ανενδοτοι και ξεσηκωμενοι αυτη τη στιγμη?

Μα λογικο ειναι !!! η ζωη μας θα αλλαζε αρδην...ξαφνικα θα γινοταν ασπρομαυρη και μουγγη...:)

Ενω τωρα ...

ποια εργασιακα και ποιο ασφαλιστικο και ποια επιδοματα και δωρα...

αυτα μεχρι να δουμε τις αλλαγες να επιρρεαζουν τις ζωες μας, παει τα συνηθισαμε κιολας...

Τετοια προσαρμοστικοτητα...!!! χαμελεωντες δε λες τιποτα...

Αλλα παλι, αμα δεν ειχα εγω τον καναπε μου και την επιπεδη μου κρεμασμενη στο ντουβαρι , πως θα ειχα ακουσει προχτες, οτι το 1960 παρακαλω, πρωτη η Ελλαδα παρηγαγε ηλεκτρικα αυτοκινητα εξ ολοκληρου τη στιγμη που η Ευρωπη δεν ηξερε να φτιαχνει ουτε βιδες (λεμε τωρα) ??? Και αργοτερα εφτιαχνε και αλλα , εφταχνε τρενα, φορτηγα στρατιωτικα τζιπ και ειχε και εξαγωγη στην Ιταλια τριων αυτοκινητων ?...

Και αμα δεν ειχα ιντερνετ, πως θα διαβαζα ολα αυτα που λενε οτι το σχεδιο ειναι παλιο και ελαχε στον ΓΑΠ να το ολοκληρωσει. Μας πουλησανε λενε, για την ακριβεια μας ξεπουλησανε γιατι συνηθως οταν πουλας κερδιζεις κιολας.

Εμεις πουληθηκαμε αλλα κερδρος δεν ειδαμε...Η μηπως καποιοι ειδαν ???

Αυτα και αλλα πολλα, αγαπητοι μου για μια Ελλαδα που δεν προκειται να πτωχευσει γιατι ειναι πτωχη εδω και παρα πολλα χρονια ...πτωχη και στο πνευμα και στην τσεπη...

ΥΓ Συγχωρατε με, αν το παραληρημα μου ειναι εκτος θεματος ....αλλο ξεκινησα να γραφω και αυτο μου βγηκε....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...