Jump to content
  • 0

περαίωση σε εμπορική επ/ση με ενδοκοινοτικές συναλλαγές

matel

Question

γειά σας

έχω μία εμπορική επιχείρηση με ενδοκοινοτικές αποκτήσεις και β κατηγορίας βιβλία.

στο ειδικό σημείωμα περαίωσης θα μεταφέρω το ποσό της εκκαθαριστικής φπα πωλήσεις με 19% στο οποιο εμπεριέχονται οι ενδοκοινοτικές του κωδ.613 ή το ποσό του κωδ.614 που έχουν αφαιρεθεί οι ενδοκοινοτικές??

παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος με ανάλογη περίπτωση

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

ευχαριστώ πολύ lofo,πολύτιμες οι πληροφορίες σου

μήπως μπορείς να μου πείς πού θα βρω οδηγίες συμπλήρωσης του ειδ. σημειώματος περ/σης??

• 0

ΣΤΗΛΗ 1: Αναγράφονται μόνο οι εκροές που προέρχονται από την πώληση εμπορευμάτων και την παραγωγή

προϊόντων. Για τα βιβλία Β΄, Γ΄ και ΒΓ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ αναγράφονται οι εκροές αυτές, όπως προκύπτουν

από τα τηρηθέντα βιβλία και στοιχεία. Για τα βιβλία Α΄ κατηγορίας, αναγράφονται οι εκροές αυτές όπως προκύ-

πτουν από την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ.

ΣΤΗΛΗ 2: Αναγράφεται, το ποσοστό που αντιπροσωπεύουν στο σύνολο των εκροών από την πώληση εμπο-

ρευμάτων και την παραγωγή προϊόντων, οι εκροές της κάθε σειράς.

ΣΤΗΛΗ 3: Γίνεται κατά σειρά ο επιμερισμός της διαφοράς, εκροών βάσει του ποσοστού που αναγράφεται στην

προηγούμενη στήλη.

ΣΤΗΛΗ 4: Αναγράφεται το άθροισμα των στηλών 1 και 3.

ΣΤΗΛΗ 5: Αναγράφονται οι εκροές που προέρχονται από την παροχή υπηρεσιών καθώς και όλες οι άλλες

εκροές που πραγματοποίησε η επιχείρηση. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εκροές από πώληση παγίων, αυτοπαρα-

δόσεις αγαθών, ιδιόχρηση υπηρεσιών, πράξεις λήπτη, ενδοκοινοτικές αποκτήσεις κ.λπ.

ΣΤΗΛΗ 6: Τα σύνολα εκροών της στήλης αυτής μεταφέρονται αντιστοίχως στον πίνακα υπολογισμού του φόρου.