Προς το περιεχόμενο

Ανθελληνικό Παραλλήρημα..!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το τελευταίο διάστημα το ανθελληνικό παραλλήρημα εναντίον της χώρας μας, με δημοσιεύματα κάποιων Γερμανών δημοσιογράφων, δίνει και παίρνει..

Ας αποφασίσουν όμως αν για το ναζιστικό τους παρελθόν ευθύνονται ως λαός. Το έχουν δηλαδή στο dna τους ή όχι. (Αναγνωρίζοντας "εμμέσως πλην σαφώς" την συνέχεια της Ελληνικότητάς μας ανά τους αιώνες, άσχετο..)

Διότι δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις έτσι έναν λαό που αν μη τι άλλο έχει προσφέρει πολιτισμό, που προσπάθησε να κάνει τους "βαρβάρους" ανθρώπους.. Και απ’ ότι φαίνεται δεν τα κατάφερε.. Δεν μπορεί να φτάνουν στο σημείο να λένε ότι η πονηριά μας είναι διαχρονική και ότι οι Τρώες έχουν εκλείψει και δεν μπορούν πλέον να υπερασπισθούν τους εαυτούς τους μιας και έχει επικρατήσει στην ψηφιακή εποχή μας ο όρος Trojan να θεωρείται κακόβουλος ύπουλος κλπ.. Φθάνουν τελικά στο σημείο να λένε ότι τελικά γεννιέσαι Έλληνας, (Γερμανός κλπ..) και δεν γίνεσαι..

Ας αποφασίσουν ..

Τώρα σ’ ότι έχει να κάνει με τις οικονομικές επιπτώσεις από την βαθειά δημοσιονομική μας κρίση, τα στοιχεία λένε πως συμμετέχουμε μ’ ένα πολύ μικρό ποσοστό στην αξία του ευρώ, κάπου στο 2,5%. Και φυσικά δεν διαπίστωσαν εν τω μέσω της νυκτός (βλέπε οικονομικής κρίσης..) πως χρωστάμε και στα πουλιά που πετάνε.. Να πούμε εδώ ότι και άλλες χώρες έχουν μεγάλο χρέος..

Όσο για την πονηριά μας να πούμε έτσι απλά και λιτά ότι ανάλογες τακτικές μη εμφάνισης της πραγματικής εικόνας του χρέους ακολούθησε και το Γερμανικό κράτος.. Αλλά και για τα λεγόμενα swaps υπήρξαν και άλλες χώρες που το έπραξαν.

Λογιστικά κόλπα έκανε και η Γερμανία

Ας σταματήσουν επιτέλους γιατί το κουράζουν.. έχουμε και μια αξιοπρέπεια (όση τέλος πάντων μας έχει απομείνει μετά τα όσα έχουν πράξει οι πολιτικοί μας ταγοί όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από δομές που τους το επέτρεψαν). Και δικοί τους πολιτικοί ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα (Βλέπε Χ. Κολ)

Μια σύγχρονη ισχυρή Γερμανία που λέγεται πως χτίστηκε και με χρήματα των Ναζί και που στη συνέχεια θέλησε απλά να συνεχίσει τον επεκτατισμό της σε βάρος λαών όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μια πραγματική οικονομική ένωση, σε μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη των πολιτών (ή λαών αν θέλετε..) αλλά απλά και μόνο νομισματική που εξυπηρετούσε τα δικά της συμφέροντα. Ακόμη και σήμερα με την πτώση του ευρώ κερδίζει σε εξαγωγική δυναμική.. που ετοιμάζει, που ψάχνει να βρει τρόπους, ώστε μέσα σε μια τριετία (κάπου εκεί βλέπουν και τη δική μας διάλυση..) να μπορεί με κανονισμούς της Ευρωπαικής Ένωσης να επιβάλει "ανώδυνες πτωχεύσεις"..(μια προσεκτικότερη ανάγνωση των δηλώσεων θα σας πείσει).

Να πω ακόμη ότι δεν μπορεί να μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο.. μιλάμε για ανθρώπους.. για λαούς με αξιοπρέπεια

Λίγη άγνωστη ιστορία

που τους ξεγέλασαν στο όνομα του Ευρωπαϊκού οράματος (θα έπρεπε να διατηρήσουμε τη δραχμή μας, χάσαμε.. και χάσαμε πολλά σε ανταγωνιστικότητα, ακρίβεια κλπ.. ).

Λέγαμε και παλαιότερα άλλο η Ευρώπη των μονοπωλίων και των τραπεζιτών και άλλο η Ευρώπη των πολιτών. Πληρώσαμε ως λαοί το κόστος από τις φούσκες και με τα χρήματά αυτά παίζουν και πάλι πάνω στο κεφάλι μας για να το ξαναπληρώσουμε εν τέλει.

Όλα τα άλλα τα εντάσσω σε μια προσπάθεια να αποποιηθούν των ευθυνών τους οι ισχυροί της Ευρώπης χρησιμοποιώντας για τα δικά τους συμφέροντα ως δορυφόρους τις άλλες χώρες.

Έτσι όμως το όραμα για μια Ενωμένη Ευρώπη αλληλέγγυα (και δεν εννοώ να μας ταίζουν), μια Ευρώπη χωρίς ανισότητες που θα απέτρεπε μελλοντικούς ανταγωνισμούς που οδηγούσαν σε πολέμους και αιματοκυλίσματα, το διαλύει.

Αυτά τα λίγα για την ώρα για να μη κουράζουμε..

Καταραμένε Έλληνα.

Όπου να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου,μπροστά μου σε βλέπω, σε βρίσκω.

Τέχνη λαχταρώ, Ποίηση, Θέατρο, Αρχιτεκτονική, εσύ μπροστά, πρώτος και αξεπέραστος.

Επιστήμη αναζητώ, Μαθηματικά, Φιλοσοφία, Ιατρική, κορυφαίος και ανυπέρβλητος.

Για Δημοκρατία διψώ, Ισονομία και Ισότητα, εσύ μπροστά μου, ασυναγώνιστος κι ανεπισκίαστος.

Καταραμένε Έλληνα, καταραμένη Γνώση... Γιατί να σε αγγίξω;

Για να αισθανθώ πόσο μικρός είμαι, ασήμαντος, μηδαμινός;

Γιατί δεν με αφήνεις στην δυστυχία μου και στην ανεμελιά μου;

Σίλερ, 1759-1805, Γερμανός συγγραφέας και ποιητής

Για να μην θυμηθώ το Νίτσε..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 76
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ω Θεέ μου, έως πότε ώ Έλληνες, να πλανώμεθα τόσον αστοχάστως; Διατί να μην στρέψομεν και μιαν φοράν τους οφθαλμούς εις τα απελθόντα δια να καταλάβομεν ευκολότερα τα μέλλοντα; Ποιος αγνοεί ότι ο κύριος στοχασμός των αλλογενών δυναστών είναι εις το να προσπαθήσουν να κάμουν το ίδιον ώφελος με την ζημίαν των άλλων"
Έχομεν πάρα πολύ αγορασμένη ακριβά την ελευθερία μας, ώστε να τη χαρίσωμεν τόσο φθηνά εις τον τυχούντα. Αρχηγέ !

Επίκαιρα και διαχρονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έτσι όμως το όραμα για μια Ενωμένη Ευρώπη αλληλέγγυα (και δεν εννοώ να μας ταίζουν), μια Ευρώπη χωρίς ανισότητες που θα απέτρεπε μελλοντικούς ανταγωνισμούς που οδηγούσαν σε πολέμους και αιματοκυλίσματα, το διαλύει.

Μύνημα αλληλεγγύης από τη Γερμανική αριστερά

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την άνευ προηγουμένου εκστρατεία που έχει ενορχηστρωθεί με στόχο την Ελλάδα. Η δύσκολη θέση της χώρας γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την ενεργοποίηση προκαταλήψεων. Οι πολίτες της Ελλάδας, γυναίκες και άνδρες, κατασυκοφαντούνται, κατηγορούνται ότι είναι “κατά συρροή ψεύτες και ότι συστηματικά παραποιούν τα στατιστικά στοιχειά”, ότι συνεχώς κατεργάζονται “ύπουλες πολίτικες “. Οι Έλληνες δήθεν ζουν σ’ έναν “παράδεισο” απ τον οποίο “επειγόντως πρέπει να απαλλαγούμε ”. Στο στόχαστρο όμως των νεοφιλελεύθερων μέσων ενημέρωσης και πολιτικών παραγόντων δεν βρίσκεται μόνον η Ελλάδα".

Επίσης χαρακτηρίζουν προσβλητικό το να αποκαλούνται PIGS (γουρούνια) η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Ισπανία. "Αυτή η εκστρατεία έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχές της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πολιτικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι, που κατά τα άλλα δεν κουράζονται να επικαλούνται την “όλο και στενότερη Ευρωπαϊκή Ένωση”

απευθύνονται στα χαμηλότερα ανθρωπινά ένστικτα καταστρέφοντας την αμοιβαία εμπιστοσύνη που αποτελεί την προϋπόθεση για την ειρηνική συμβίωση των ευρωπαϊκών λαών. Πάντα στην κρίση το κεφάλαιο αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους που να εισπράττουν την οργή όλων εκείνων στην Ευρώπη που απειλούνται από κοινωνική

περιθωριοποίηση. Με τον τρόπο αυτό επιδιώκουν να αποπροσανατολίσουν και να εξουδετερώσουν την κριτική στον καπιταλισμού" .

"Οι χώρες με πλεόνασμα πρέπει να ενισχύσουν αποφασιστικά την ζήτηση της εσωτερικής αγοράς και οι εργοδότες να παραιτηθούν από την επιθετική στρατηγική για τις εξαγωγές" αναφέρουν σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης με την οποία καταδικάζουν την απόρριψη τέτοιων διεκδικήσεων από τη γερμανική κυβέρνηση η οποία "παίρνει το ρίσκο να

θρυμματιστεί η Ευρωζώνη συνέπεια των αυξημένων πιέσεων".

Και καταλήγουν:

"Εκφράζοντας την υποστήριξη μας στο ελληνικό εργατικό κίνημα κρατάμε ζωντανές τις παραδόσεις της σοσιαλιστικής αλληλεγγύης. Ξέρουμε ότι η πάλη των Ελλήνων εργαζομένων για μια αξιοπρεπή και ανθρώπινη ζωή είναι και δική μας πάλη. Μόνον όταν οι εργαζόμενοι στις διαφορές ευρωπαϊκές χώρες καταφέρουν να μην έρχονται σε αντιπαράθεση

μεταξύ τους, μόνον τότε μπορεί να υπάρξει μια στροφή προς μια άλλη, καλύτερη Ευρώπη".

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=136077

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια σύγχρονη ισχυρή Γερμανία (...) που στη συνέχεια θέλησε απλά να συνεχίσει τον επεκτατισμό της σε βάρος λαών όλα αυτά τα χρόνια χωρίς μια πραγματική οικονομική ένωση, σε μια πραγματικά ενωμένη Ευρώπη των πολιτών (ή λαών αν θέλετε..) αλλά απλά και μόνο νομισματική που εξυπηρετούσε τα δικά της συμφέροντα. Ακόμη και σήμερα με την πτώση του ευρώ κερδίζει σε εξαγωγική δυναμική..

Ναυτεμπορική, Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010 07:00

Κερδισμένοι από ΟΝΕ και κρίση οι Γερμανοί

Πίσω από τις παρασκηνιακές εντάσεις και τους πολιτικούς ελιγμούς για τα προβλήματα των λεγόμενων «ασθενών κρίκων», αυτό που αποτυγχάνουν αρκετοί να δουν είναι ότι η Γερμανία βγαίνει από τη μεγάλη αυτή δοκιμασία της Ευρωζώνης κερδισμένη.

Οπως επισημαίνουν οικονομικοί αναλυτές, η κρίση δίνει κατ' αρχήν τη δυνατότητα στο Βερολίνο να πιέσει περισσότερο για

δημοσιονομική πειθαρχία ανά την Ευρωζώνη. Παράλληλα, ενισχύει την ελκυστικότητα των γερμανικών κρατικών ομολόγων έναντι των ομολόγων άλλων ευρωπαϊκών χωρών και, επομένως, μειώνει το κόστος δανεισμού για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ενώ, θέτοντας υπό πίεση το ευρώ, τονώνει την ανταγωνιστικότητα των γερμανικών εξαγωγών.

Ολα αυτά τα οφέλη, που όπως επισημαίνει ο οικονομικός αναλυτής του Reuters, Πολ Καρέλ, «διαφεύγουν της προσοχής μας εν μέσω παραπόνων της Γερμανίας για τη συμπεριφορά της Ελλάδας», ίσως τελικά να εξηγούν την επιφυλακτικότητα του

Βερολίνου ως προς το να προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα. Την άποψη αυτή εκφράζουν και άλλοι αναλυτές. «Οι Γερμανοί πολύ έξυπνα, τα τελευταία 20 χρόνια, υποκρίνονται ότι η νομισματική ένωση είναι περισσότερο πρόβλημα, παρά στήριγμα για αυτούς», σχολιάζει χαρακτηριστικά στο Reuters, ο Ντέιβιντ Μαρς, συγγραφέας του βιβλίου «Euro: The Politics of the New Global Currency» και προσθέτει: «Στην πραγματικότητα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι της νομισματικής ένωσης. Οι εξαγωγές τους ήταν ανταγωνιστικές όσο το ευρώ ήταν στο 1,5 δολ. και σήμερα με το ευρώ στο 1,35 δολ. είναι ακόμη πιο ανταγωνιστικές».

Την ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας ενισχύουν, εν τω μεταξύ, περαιτέρω οι χαμηλές μισθολογικές αυξήσεις στις οποίες συμφωνούν εργοδότες και συνδικάτα στη χώρα. Πριν από λίγες ημέρες, το πανίσχυρο συνδικάτο IG Metal συμφώνησε να δοθούν στα 3,5 εκατ. εργαζομένους, που εκπροσωπεί, οι χαμηλότερες αυξήσεις των τελευταίων 25 ετών. Η συμφωνία αυτή θεωρείται «οδηγός» για τις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν σε άλλους κλάδους.

Παράλληλα, όπως σχολιάζει ο αναλυτής Mπράιαν Ρόχαν, εντείνει τις πιέσεις στις χώρες του Νότου να προχωρήσουν σε

«πάγωμα» ή και μειώσεις μισθών, εάν δεν θέλουν να διευρυνθεί το χάσμα ανταγωνιστικότητας έναντι της Γερμανίας.

Οι περισσότεροι αναλυτές, πάντως, συμφωνούν ότι, εάν η Γερμανία αισθανθεί πως απειλείται πραγματικά η Ευρωζώνη, τότε

σίγουρα θα σπεύσει να προσφέρει στήριξη στην Ελλάδα ή όποια άλλη χώρα τη χρειαστεί.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1782299

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να πω ακόμη ότι δεν μπορεί να μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο.. (...)

που τους ξεγέλασαν στο όνομα του Ευρωπαϊκού οράματος

Όλα τα άλλα τα εντάσσω σε μια προσπάθεια να αποποιηθούν των ευθυνών τους οι ισχυροί της Ευρώπης χρησιμοποιώντας για τα δικά τους συμφέροντα ως δορυφόρους τις άλλες χώρες.

Σκιάζει το ελληνικό δράμα την τραγωδία του ευρώ

Oι Γερμανοί εκβάλλουν υστερικές κραυγές: «Kίνδυνος για τα λεφτά μας», ήταν π.χ. ο

πανικόβλητος τίτλος ολοσέλιδης ανάλυσης της συντηρητικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine την Kυριακή.

«Συναγερμός στην Eυρώπη. Oι απαίσιες λέξεις «κρατική χρεοκοπία» κάνουν τον γύρο της. Πρέπει η Γερμανία να

πληρώσει τον λογαριασμό για την Eλλάδα και τους ομοίους της;» συμπλήρωσε ο υπότιτλος. «Eκρηκτικά στη Nομισματική

Eνωση της E.E.» ήταν ο τίτλος πρωτοσέλιδου κύριου άρθρου της ίδιας εφημερίδας. «H Nομισματική Eνωση ενώπιον

δοκιμασίας διάλυσης» ο τίτλος άλλου ρεπορτάζ της. Πάμπολλα τέτοια άρθρα και αναλύσεις. Eχει προηγηθεί η

σοσιαλδημοκρατία Die Zeit: «Tο ευρώ ξεφτίζει», ο τίτλος της ήδη από τον Δεκέμβριο. Kάποιοι νομίζουν ότι έχουν βρει τη

λύση του προβλήματος: «Πετάξτε με τις κλοτσιές την Eλλάδα έξω από το ευρώ!» ήταν ο αποκαλυπτικός τίτλος άρθρου

των Times του Λονδίνου την Tρίτη.

O αξιοσέβαστος νεαρός καθηγητής του Πανεπιστημίου της Mπούντεσβερ (δηλαδή του... Στρατού της Γερμανίας) στο

Aμβούργο ονόματι Nτίρκ Mάγιερ εκφράζει την ίδια απαίτηση, αλλά πολύ πιο ακαδημαϊκώς ορθά διατυπωμένη: «Mια

σοβαρή πρόταση θα ήταν μια συντεταγμένη αποχώρηση της Eλλάδας από την ευρωζώνη... Θα μπορούσε να εξετάσει

κανείς ακόμη και το αν θα έπρεπε να αποκλείσουμε τους Eλληνες από τη Nομισματική Eνωση όχι σύμφωνα με τις διεθνείς

συμβάσεις, επειδή έχουν προσβάλει μαζικά τις συνθήκες», δηλώνει σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine,

φέρνοντας έντονα στον νου τον στίχο του ποιήματος του Mπρεχτ για τους «Γερμανούς τους προφεσόρους».

Oι ελίτ της E.E.

Eνας άλλος καθηγητής, Aμερικανός αυτή τη φορά, ο νομπελίστας Πολ Kρούγκμαν, κάνει πολύ πιο διεισδυτικές

παρατηρήσεις σε άρθρο του στους New York Times με τον χαρακτηριστικό τίτλο «H πρόκληση ευρω-χάους». Aρχίζοντας

από το πρόβλημα της Eλλάδας προχωράει πολύ πιο μακριά, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «H αλήθεια είναι ότι η έλλειψη

δημοσιονομικής πειθαρχίας δεν είναι η συνολική ή έστω η κύρια αιτία των δεινών της Eυρώπης - ούτε καν στην Eλλάδα, η

κυβέρνηση της οποίας υπήρξε πραγματικά ανεύθυνη και έκρυψε την ανευθυνότητά της με δημιουργική λογιστική.

Όχι, η αληθινή ιστορία πίσω από το ευρωχάος δεν βρίσκεται στην ασωτία των πολιτικών, αλλά στην υπεροψία των ελίτ -

ειδικά των πολιτικών ελίτ που έσπρωξαν την Eυρώπη στην υιοθέτηση ενός κοινού νομίσματος, πολύ πριν η ήπειρος να

είναι έτοιμη για ένα τέτοιο πείραμα». O Πολ Kρούγκμαν επιμένει, για να το καταστήσει σαφές: «H ανελαστικότητα του

ευρώ και όχι τα ελλείμματα βρίσκονται στην καρδιά της κρίσης», τονίζει. Eίναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη φύση του

μοιραίου λάθους της Eυρώπης. Nαι, μερικές κυβερνήσεις υπήρξαν ανεύθυνες. Tο θεμελιώδες πρόβλημα όμως ήταν η

ύβρις, η αλαζονική πεποίθηση ότι η Eυρώπη θα μπορούσε να κάνει να λειτουργήσει ένα κοινό νόμισμα παρά το ότι

υπήρχαν ισχυροί λόγοι για να πιστέψει κανείς ότι δεν ήταν έτοιμη», υπογραμμίζει.

Tο ελληνικό μάθημα

Tην ίδια άποψη με τον Kρούγκμαν έχει και ο Tζεράρντο ντέλλα Παολέρα, καθηγητής Oικονομίας του Aμερικανικού

Πανεπιστημίου του Παρισιού. «Tα σημερινά προβλήματα οφείλονται στην ίδια την αρχή του ευρώ. Συνιστούν το

προπατορικό του αμάρτημα γιατί ενοποιεί τη νομισματική πολιτική των κρατών-μελών, όμως το καθένα από αυτά διατηρεί

τη δημοσιονομική του κυριαρχία», επισημαίνει.«Mια νομισματική ένωση υπό τέτοιες συνθήκες, χωρίς μεγαλύτερη δημοσιονομική και πολιτική ολοκλήρωση, δεν μπορεί να λειτουργήσει», υποστηρίζει και ο Iταλός Mάρκο Aνουντσιάτα, επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Unicredit στο Mιλάνο. «H Eλλάδα για ακόμα μια φορά προσφέρει στον κόσμο μια σημαντική διδασκαλία. H δημοσιονομική κρίση της κατέστησε προφανείς τις αδυναμίες της νομισματικής ένωσης... Παρουσίασε τα δομικά ελαττώματα του ευρώ και τα όρια της ίδιας της Eυρωπαϊκής Eνωσης», γράφει και η ισπανική εφημερίδα El Pais.

Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κρύψουμε τις κραυγαλέες αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας ούτε να επιχειρήσουμε

κινήσεις αντιπερισπασμού. Άλλο πρόβλημα είναι όμως οι σπατάλες των ελληνικών κυβερνήσεων, η διαφθορά τους και η

συστηματική παραποίηση στατιστικών στοιχείων εκ μέρους τους και άλλο πράγμα η κρίση του ευρώ. H Iσπανία, η

Iρλανδία, η Πορτογαλία, αλλά και η Γαλλία δεν παρουσίασαν φυσικά ελλείμματα της τάξης του 8% και 10% και 14%,

επειδή η... κυβέρνηση Kαραμανλή αποδείχθηκε ανίκανη.

Aκρίβεια και μαρασμός

H νομισματική ένωση οδήγησε σε πρώτη φάση σε καλπάζουσα ακρίβεια τις φτωχότερες χώρες της Eυρωπαϊκής Ενωσης -

Eλλάδα, Πορτογαλία, Iσπανία, Iταλία κ.λπ. O καφές στο... Mπουρνάζι είναι πλέον ακριβότερος από εκείνον στο Σανζ -

Eλιζέ! Aπό το 2000 ως το 2008 οι τιμές π.χ. στην Iσπανία αυξήθηκαν κατά 35% για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες, ενώ

στη Γερμανία μόνο κατά 10%. Λόγω της ανόδου του κόστους, οι μεσογειακές οικονομίες έχασαν την ανταγωνιστικότητά

τους.

Mη έχοντας τη δυνατότητα να τη βελτιώσουν μέσω νομισματικών υποτιμήσεων, εισέρχονται σε μια πολύχρονη και άκρως

επώδυνη περίοδο οικονομικού μαρασμού, όπου οι ελίτ προσπαθούν να δώσουν λύση μέσω της δραστικής μείωσης των

πραγματικών αποδοχών όλων των εργαζομένων στρωμάτων και των συνταξιούχων - διά της εξώθησης των λαών στη

φτώχεια και τη μιζέρια μέσω της πτώσης του βιοτικού επιπέδου τους. Aυτού του τύπου η νομισματική ένωση παγιώνει την

ανισόμετρη ανάπτυξή των χωρών της ευρωζώνη. Aφήνει έτσι τεράστια δομικά κενά που άριστα μπορούν να

εκμεταλλευθούν οι κερδοσκόποι, οι οποίοι φυσικά κάνουν τη δουλειά τους είτε υπηρετούν παράλληλα και πολιτικούς

στόχους είτε όχι.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=25759150

Νομίζω ότι σχηματίσαμε μια εικόνα πέρα από εθνικιστικές εξάρσεις και "πολεμικές κραυγές" αποζημιώσεων.. που είναι άλλο θέμα, σοβαρό επίσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ke280210-full-thumb-large.jpg

Το ευρωδάχτυλο

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Η Αφροδίτη της Μήλου, που από το εξώφυλλο του «Focus» επιδίδεται στη γνωστή χειρονομία που ακολουθεί συνήθως φιλονικίες της ασφάλτου, δίνει λαβή για ερμηνείες και σημειολογικές αναγνώσεις.

Δεδομένου ότι το αρχαίο κωλοδάχτυλο συνοδεύεται από τον τίτλο «Απατεώνες της Ευρώπης», που πολλοί ημέτεροι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ανθελληνικό, η πρώτη απορία που γεννάται είναι τι -πέρα από την αέναη ομορφιά και τον άφθαρτο ερωτισμό- συμβολίζει το άγαλμα και πού απευθύνεται η χυδαία χειρονομία.

Και αν για το πρώτο ερώτημα δεν χωρεί αμφιβολία, ότι η αγέραστη καλλονή συμβολίζει τους Ελληνες, στο δεύτερο ερώτημα οι απαντήσεις θα μπορούσαν να ποικίλλουν. Αν ο προτεταμένος μέσος απευθύνεται στους Ευρωπαίους, η ερμηνεία είναι τετριμμένη. Συνδυασμένη με τον τίτλο, δεν μπορεί παρά να σημαίνει ότι οι Ελληνες όχι μόνο μας κοροϊδεύουν αλλοιώνοντας οικονομικά στοιχεία αλλά μας λοιδορούν και από πάνω δείχνοντάς μας κωλοδάχτυλα, σε στιλ μαλάκες, κουτόφραγκοι όχι μόνο σας γράφουμε κανονικά αλλά σας τη λέμε κιόλας, ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι' αυτό, τέτοιες ρόμπες που είσαστε.

Σε αυτή την περίπτωση πλεονάζει η εθνικόφρων αναφορά του Π. Ευθυμίου, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ότι «η Γερμανία αντί να δείχνει έτσι το δάχτυλο της Αφροδίτης της Μήλου, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι έχει καθίσει η ίδια πάνω στο δάχτυλο». Πέρα από την ανέξοδη επίδειξη νεοελληνικής ψευτομαγκιάς, ουδεμία σχέση έχουσας ούτε με την καλλίγραμμη Αφροδίτη ούτε με τον κόσμο της από τον οποίο θεωρούμε κιόλας (τρομάρα μας) ότι προερχόμεθα, η άστοχη πατριωτική αγανάκτηση του εκπροσώπου της πράσινης -με την έννοια της βιώσιμης- αυθάδειας υποδηλώνει και περιορισμένη αντίληψη. Μα αυτό ακριβώς λένε και οι Γερμανοί συντάκτες του περιοδικού: Οι Ελληνες μάς λένε να κάτσουμε πάνω στο μαρμάρινο κωλοδάχτυλο, μπρρρ... και θα είναι και κρύο. Και ο κ. Ευθυμίου υπερθεματίζει: Κερατάδες, θα κάτσετε θέλοντας και μη. Και μάλιστα θα ευθυνόμαστε εμείς γι' αυτό. Αλλά καθόλου δεν μας κόπτει. Επειδή είμαστε καλλίμορφοι εκ της αρχαιότητος, μαγκάκια εξ Ανατολής και γαμιάδες εξ ανέκαθεν.

Αλλος, λαϊκοδεξιός αυτός, ο δήμαρχος Αθηναίων, θυμήθηκε τις πολεμικές αποζημιώσεις. Ας μας τις δώσουν επιτέλους τις ρημάδες, όχι τόσο για τα ευρώπουλα (που δεν είναι και λίγα) όσο για να γλιτώσουμε από τον κάθε πικραμένο που ό,τι θυμάται χαίρεται, ξέρετε σαν το ανέκδοτο «ναι αλλά κι εσείς σκοτώνετε τους μαύρους».

Η έτερη εκδοχή είναι ότι το κωλοδάχτυλο μας το δείχνουν οι ίδιοι οι Γερμανοί, τύπου κανονίστε, διαφορετικά... (Εξάλλου ο άνω προτεταμένος μέσος είναι κεντροευρωπαϊκή χυδαιότης, εμείς προτιμούμε την κάτωθεν πρόταση ακολουθούμενη από χαρακτηριστική παλινδρομική κίνηση του καρπού.)

Και προφανώς διάλεξαν το Αφροδιτάκι για να μας πικάρουν. Σε στιλ, δεν πάτε καλά, κοιτάτε να συμμαζευτείτε γιατί θα πάρετε τον πούλο, και δεν σας το λέμε εμείς αυτό, σας προειδοποιεί η ίδια η προγονική σας σοφία και προσκόλληση, και μάλιστα διά χειρός της πλέον γενναιόδωρης αλλά άμα λάχει και της πλέον μέγαιρας, σε περίπτωση απιστίας ή εξαπάτησης, θεότητας του κόσμου. Κάτι σαν την ΟΝΕ ένα πράγμα, δηλαδή.

[email protected]

============================================================================================

«Ναι, είναι αλήθεια ότι το ελληνικό κράτος εξαπάτησε την Ευρώπη. Γι' αυτό επιτρέπεται να είμαστε οργισμένοι. Οργισμένοι εναντίον ενός συστήματος που συμπαρασύρει και άλλες χώρες-μέλη στην άβυσσο.

Ταυτόχρονα στη Γερμανία υπάρχει ελευθεροτυπία και ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει κανένα ΜΜΕ από την ευθύνη και την υποχρέωση να εξετάζει προσεκτικά τα δεδομένα. Οι φθηνές γενικεύσεις του τύπου, οι Ελληνες εξαπατούν, οι Ελληνες δεν εργάζονται ή οι Ελληνες λαδώνουν, είναι εντελώς απαράδεκτες. Διότι τέτοιες γενικεύσεις δεν διαφοροποιούν μεταξύ των πραγματικών υπευθύνων και την πλειοψηφία των Ελλήνων, η οποία υποφέρει και τώρα της ζητούν και νέες θυσίες. Εάν μάλιστα τέτοιου είδους σχόλια προέρχονται από τους Γερμανούς, τότε είναι καταστροφικά. Γιατί τα τελευταία χρόνια αυτός που λάδωσε με τη μεγαλύτερη εμβέλεια ήταν η γερμανική Siemens. Επιπλέον οι Ελληνες αισθάνονται ότι στο θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων εξαπατήθηκαν από τους Γερμανούς. Το μοιραίο σε αυτή την ελληνο-γερμανική διένεξη είναι ότι και στις δύο πλευρές επικράτησαν τώρα οι λαϊκιστές».

(Suddeutsche Zeitung/ «Καθημερινή»)

============================================================================================

1267179660_3.jpg

Υ.Γ. Να παραθέσω με την ευκαιρία το επίμαχο άρθρο του περιοδικού focus

“Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας”

Αρθρογραφος.Κ.Boetig από το Focus on line

“Η Ε.Ε. ζητάει από την Ελλάδα όχι μόνο μια σκληρή οικονομική πολιτική αλλά απαιτεί και αλλαγή της νοοτροπίας.

Οι ρίζες όμως της διαφορετικότητας είναι βαθιές και δεν θα αλλάξει τίποτα πέραν μιας αισθητικής εξωτερικής επέμβασης

Μπορούμε να καταλάβουμε τους Έλληνες;

Οι Έλληνες δεν γνωρίζουν προβλήματα προσαρμoγής. Έχουν κατακλείσει τον κόσμο ψήνοντας και τηγανίζοντας γύρω τους, και παίζοντας σε ρόλο κομπάρσου σε κάποια μικρά εργάκια. Σε αυτόν τον συμπαθητικό μικρό λαό που φαίνεται να χορεύει συνεχώς τον Ζορμπά και να γλεντάει, δεν εκπλήσσεται ο γνωστής των πραγμάτων καθόλου με όσα γίνονται.

Πώς και να εκπλήσσεται εξάλλου με έναν λαό που ανακατεύει ρετσίνι με κρασί, τυλίγει ρύζι με χορταρικά σε αμπελόφυλλα , παίρνει το ευρωπαϊκό κύπελλο σχεδόν χωρίς κανένα γκολ, αλλά γνώριζε πριν 2.500 χρόνια ότι η ύλη αποτελείται από άτομα και η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο;

Οι Έλληνες ένιωθαν πάντα σαν τους γονείς του πολιτισμού και δεν δίσταζαν όμως να παίρνουν τα λεφτά των παιδιών τους. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει.

Αλλά φυσικά αυτό δεν απασχολεί καθόλου τον Έλληνα πολίτη. Αυτός πότε δεν περίμενε κάτι από τον υπουργό του, πέρα από την ανταλλαγή της ψήφου του με την άδεια να κτίσει το αυθαίρετο του.

Δεν βαριέσαι σου λέει το ελληνικό κράτος θα επιβιώσει και χωρίς δική του κυβέρνηση. Εξάλλου γιατί να αλλάξει κάποιος όταν είναι τόσο τέλειος όσο ο Έλληνας;

Γλώσσα και γραφή

Οι Έλληνες είναι μοναδικοί! Μόνο αυτοί γράφουν ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν επιτέλους την 2500 χρονών παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτηκαν πότε. Εξάλλου το ελληνικό αλφάβητο ήταν υπεύθυνο για την δημιουργία της λατινικής και κυριλλικής γραφής. Στο πέρασμα των χρόνων δεν άλλαξε ιδιαίτερα πάρα μόνο στην έννοια των λέξεων. Φυσικά στα σχολεία είναι κύριο μάθημα και διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. Είναι σαν να μαθαίναμε εμείς τα αρχαία γερμανικά η τα γοτθικά.

Έχουν φροντίσει όμως να διευκολύνουν τους ξένους τουρίστες τους με πινακίδες που αναγράφουν τις τοποθεσίες με λατινικά γράμματα, αν και σε μια απόσταση μερικών μέτρων θα δεις την ίδια ονομασία με τρεις διαφορετικούς τρόπους γραμμένη. Agia , Aghia, Αyia.

Οι κανόνες υπάρχουν για να τους παραβιάζουν.

Στα μικρά όσο και στα μεγάλα. Εγωισμός και αίσθηση του “εμείς”. Ο ένας εναντίον του αλλού, αλλά όλοι μαζί εναντίον του εχθρού. Ο καθένας προσπαθεί στους δρόμους είτε με αυτοκίνητο είναι είτε με μηχανάκι, να κόψει την προτεραιότητα του αλλού.

“Ο ένας εναντίον του αλλού και όλοι μαζί ενάντια στον πεζό φυσικά”, είναι ο σκοπός.

Για να δοθεί μια λύση μπαίνει στη μέση ο τροχονόμος να ρυθμίσει την κίνηση. Και ξάφνου όλοι οι οδηγοί μαζί συμφωνούν και συνεργάζονται σε έναν εκκωφαντικό θόρυβο κορναρίσματος που τελικά οδηγεί τον τροχονόμο στην φυγή. Με ελεύθερο το πεδίο λοιπόν πάλι οι οδηγοί επιδίδονται στο εγωιστικό τους έργο.

Μεταξύ τους βασικά οι Έλληνες μισιούνται.

Δεν είναι τυχαίο που στον ελληνικό εμφύλιο του 1944-1949 σκοτώθηκαν περισσότεροι Έλληνες απ’ ότι στον δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.

Τον εισβολέα όμως τον αντιμετωπίζουν όλοι μαζί. Είτε Αριστεροί είναι είτε Δεξιοί.Η μεγαλύτερη φιλοφρόνηση που μπορείς να αποσπάσεις από Έλληνα είναι το “είσαι δικός μας”.Με την πλάτη γυρισμένη.

Υπάρχουν άνθρωποι και Έλληνες

Μέχρι και πριν 30 χρόνια οι Έλληνες μετρούσαν έξι ηπείρους.Τις γνωστές πέντε που ξέρουμε όλοι και την …Ελλάδα. Για μερικούς μάλιστα υπήρχαν και τεσσάρων ειδών ζωντανά πλάσματα. Τα φυτά, τα ζώα, οι άνθρωποι και οι Έλληνες. Την ΕΟΚ την περνούσαν κάποιοι για συνεργασία του διαόλου με τον Πάπα που σκοπό είχαν να καταδυναστεύσουν και να μυήσουν τους χριστιανούς ορθόδοξους σε ρωμαϊκές αιρέσεις.

Έτσι μάλιστα δεν υποδουλώθηκαν ούτε στους Τούρκους. Η “Ισταμπουλ” ονομάζεται ακόμη επισήμως Κωνσταντινούπολη και η κιτρινόμαυρη σημαία της βυζαντινής αυτοκρατορίας κυματίζει ακόμη σε εκκλησίες και μοναστήρια. Ακριβώς και πάντα δίπλα της έχει την γαλανόλευκη ελληνική, του μόλις κατά το 1829 απελευθερωμένου ελληνικού κράτους.

Ωστόσο οι Έλληνες ως χριστιανοί δίνουν ονόματα αρχαιοελληνικά στα παιδιά τους χωρίς ενδοιασμούς. Έτσι έρχεται σε αντίθεση η μεγαλοπρέπεια της ελληνικής αρχαιότητας με την σημερινή τους εικόνα.

Η παρέα μετράει.

Όμως είναι παρέα της μιας στιγμήςΟι περισσότεροι Έλληνες είναι πολύ της παρέας. Δεν τους αρέσει να τρώνε μόνοι τους ή δυο -δυο. Θέλουν μεγάλες παρέες και ο ένας φέρνει και τον άλλο μαζί του.

Οπότε βλέπεις συχνά μεγάλες παρέες στα τραπέζια τους. Η πίστα στον χορό μονοπωλείται και θεωρούν αγένεια να μπεις μαζί τους στο συρτάκι ή στο χασάπικο.Και το μπουρμπουάρ στην ορχήστρα πάει για την ατομική του ευχαρίστηση σε δική του παραγγελία.

Τρώνε διαφορετικά, και τσακώνονται ψεύτικα για τον λογαριασμό. Οι Έλληνες παραγγέλνουν όλοι μαζί στο τραπέζι και όχι ο καθένας το πιάτο του. Το κρασί ρέει άφθονο στα ποτήρια και πάντα πρέπει να φροντίζουν να υπάρχει ανεφοδιασμός. Δεν αδειάζει κάνεις το πιάτο του, γιατί αυτό θα σήμαινε πως το φαγητό έπεσε λίγο και ίσως δεν θα χόρτασαν όλοι.

Όταν έρχεται ο λογαριασμός όλοι προθυμοποιούνται δήθεν να πληρώσουν ενώ ξέρουν πολύ καλά ποιανού η σειρά είναι. Όσο για το μπουρμπουάρ, τους είναι πιο βολικό να αφήνουν τα ψιλά στο τραπέζι , αντί να στρογγυλοποιήσουν το ποσό λεκτικά στον σερβιτόρο.

Ο Θεός βοηθός: Καινούργιοι άγιοι για καινούρια προβλήματα

Το 97% των Ελλήνων είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Οι εικόνες των αγίων τους κρέμονται όπου μπορεί κανείς να φανταστεί. Έχουν ρόλο υπουργού και γενικού γραμματέα του Θεού και κρέμονται εκτός από τις εκκλησίες και στις ταβέρνες στα σπίτια, στα σούπερ μάρκετ δίπλα στο ταμείο. Όποιος έχει προβλήματα απευθύνεται σε αυτούς και μάλιστα κατευθείαν στους ειδικούς. Στον Άγιο Νικόλαο (οι ναυτικοί) ή στην Άγια Παρασκευή (όσοι έχουν προβλήματα οράσεως). Όταν βέβαια εμφανιστεί καμιά καινούρια ασθένεια, τότε βαφτίζουμε κάποιον καινούριο Άγιο όπως το 1959 τον Αγ.Ραφαηλ για τους καρκινοπαθείς.

Μόνο που για τους πολιτικούς τους δεν βρέθηκε ακόμη κανένας.

Χωρίς χρόνο και χώρο

Οι Έλληνες ζουν μέσα σε ανοιχτό όριο του αιωνίου χρόνου. Ο χρόνος δεν έχει αρχή και δεν έχει τέλος…Το “τώρα” σπάνια το συναντάς και η λέξη “αύριο” είναι πολύ συχνή. Ομως τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν ένα ωράριο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Όσο για τους δρόμους που έχουν ονομασίες, αυτές τις γνωρίζει μόνο ο ταχυδρόμος γιατί σχεδόν πότε δεν βλέπεις τις πινακίδες στην θέση τους.

Μια προφορική κοινωνία

Ο Έλληνας πολύ εύκολα θα ρωτήσει να μάθει τον δρόμο παρά θα χρησιμοποιήσει τον χάρτη. Δεν ξέρει ούτε να τον διαβάζει και έτσι

γέλασε πολύς κόσμος όταν ένας νταλικέρης ερχόμενος από την Βενετία έκανε τον κύκλο της Ελβετίας για να φτάσει στην Νυρεμβέργη. Είχε σημειώσει στον χάρτη που αγόρασε για πρώτη φορά στην ζωή του την διαδρομή που του φάνταζε πιο ωραία.

Συνάδελφοι του εξήγησαν ότι θα ερχόταν πολύ πιο σύντομα μέσα από τη σήραγγα του Brenner. Πέταξε τον χάρτη του και από δω και στο εξής λέει θα ρωτάει.

Με τα τυπωμένα γράμματα φαίνεται δεν τα πηγαίνουν γενικώς καλά οι Έλληνες. Ετσι και τα ωράρια των μουσείων στις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού ποτέ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πνεύμα δημιουργικό: I have inspiration

Πολλοί Έλληνες είναι πνεύματα δημιουργικά και αυτό όχι μόνο στο να παραποιούν στατιστικά στοιχεία.

Έτσι και ο Κρητικός Γιώργος Πετράκης που έχει το δικό του μουσείο που μας ξεναγεί από την εποχή των πρώτων ανθρώπων έως την εφεύρεση του τροχού έως και την προσγείωση στην σελήνη.

Το ίδιο και ο Κώστας Κοτσανάς από το Κατάκολο που λειτουργεί έκθεση με τίτλο την τεχνολογία από το πρώτο ρομπότ έως και το ξυπνητήρι.

Όσο για την ζωγράφο στα νότια της Κρήτης που διατηρεί και πλυντήριο ρούχων, αυτή έχει την έκθεση της ανάμεσα στα πλυντήρια και συχνά μια ταμπελίτσα στην πόρτα που γράφει: ”I have inspiration. Come back tomorrow”

Οι Έλληνες στις διακοπές τους

Οι Έλληνες προτιμούν να κάνουν διακοπές με παρέες και στην πατρίδα τους. Το καλοκαίρι στην θάλασσα και τον χειμώνα στα βουνά.

Όπως επίσης και στα αρκετά χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν. Τα καταλύματα τους κάθε άλλο πάρα ταπεινά χαρακτηρίζονται και έχουν συνήθως τον τζάκι τους και το τζακούζι τους. Οι παραγγελίες στο φαγητό γίνονται προφορικά και τα γκαρσόνια γνωρίζουν

πολύ καλά πως εδώ έχουν να κάνουν με ντόπιους και όχι με τουρίστες. Βλέπετε οι Ελληνίδες μαμάδες μπορούν να κρίνουν το καλό φαγητό. Πολλά από αυτά τα καταλύματα φτιάχτηκαν με χορηγήσεις της Ε.Ε. και έχουν πάρει τέτοια μορφή ώστε αργότερα να μπορούν να τροποποιηθούν σε κατοικίες για τα παιδιά τους”.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γίνεται φανερό ότι βγάζουν χολή.. με ρατσιστική διάθεση, γι' αυτό έγραψα το "καταρεμένε Έλληνα" στην αρχή του θέματος όπως και το πως γεννιέσαι Γερμανός.. Έλληνας.. κλπ.. το έχουμε δηλαδή στο dna μας όπως και αυτοί στο δικό τους (για ό,τι θα μπορούσε αρνητικό να τους προσάψει κανείς, πως τους χαρακτηρίζει).

Ας διαβάσουν όμως τα όσα έχει γράψει ένας δικός τους (Νίτσε) για τα περί χολής, που ρίχτηκε ανά τους αιώνες στους Έλληνες, που δεν κατάφερε να αμβλύνει τις εντυπώσεις από τα όσα έχουν προσφέρει στον πολιτισμό και στην ανθρωπότητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουν γραφτεί και έχουν λεχθεί πολλά για τους ανυπόληπτους Έλληνες αυτό το διάστημα. Χαρακτηριστικό και το δημοσίευμα των financial times με την Ακρόπολη που τελεί υπό κατάρρευση.. ως "γκρεμούλι".. (αλήθεια γιατί δεν την γκρεμίζουμε να χτίσουμε κανένα οικοδομικό συγκρότημα εκεί πάνω.. μιλάμε για φιλέτο.. άσχετο αλλά μου θύμισε γόνο Έλληνος μετανάστη εκ Γερμανίας ο οποίος χαρακτήρισε τα αρχαία της πλατείας Ναυαρίνου ως γκρεμούλια διερωτώμενος μα γιατί δεν τα γκρεμίζουν να χτίσουν κάτι σύγχρονο).

Ερείπιον ο Παρθενώνας..

Aυτό που προβληματίζει είναι γιατί τα έβαλαν ειδικά με μας..

Θα πει κανείς ότι έχει να κάνει με τις διαρθρωτικές αδυναμίες που παρουσιάζει η Ελληνική οικονομία αλλά και την αναξιοπιστία μας. Είναι όμως μόνο αυτά..

Ας τα δούμε:

Ελλείματα: πάνω από 3% λόγω και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν έχουμε μόνο εμείς.. και άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ παρουσιάζουν ελλείματα με διψήφιο αριθμό.

Χρέος: Εδώ και πολλά χρόνια 15 τουλάχιστον "προσπαθούμε" να το τιθασεύσουμε, ήταν γνωστό στους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Αναξιοπιστία: δίναμε λέει ψευδή στοιχεία.. μα μόνο εμείς το κάναμε..? χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έπρεπε να το κάνουμε, σε συνδυασμό μάλιστα με τις λεγόμενες πρακτικές των swaps που και άλλες χώρες χρησιμοποίησαν ως μηχανισμό για να εμφανίσουν μικρότερα ελλείματα. Και η Γερμανία ακόμη εξαφάνισε νοσοκομειακά χρέη της.

Κυρίως γι’ αυτά μας κατηγορούν.. αλλά χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία κλπ.. δεν θίγονται όπως εμείς που η δημόσια εικόνα μας έχει γίνει σμπαράλια.. (αδύναμος κρίκος η χώρα μας και πλέον πειραματόζωο προς συνετισμό και των υπολοίπων αδύναμων κρίκων)

Φαίνεται λοιπόν και από τα όσα μέχρι τώρα παραθέσαμε ότι κάτι άλλο συμβαίνει.. γιατί το ευρώ δεν κινδυνεύει από μας.

Η δυτική ευρώπη εδώ και κάποια χρόνια, παρά την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής ένωσης (ή μάλλον και με την διεύρυνσή της), θέλησε να δημιουργήσει έναν κεντρικό πυρήνα όπου γύρω του θα περιστρέφονταν οι εξαρτώμενες χώρες ως δορυφόροι. Με αφορμή λοιπόν την κρίση (κάτι σαν την 11η Σεπτεμβρίου) χτυπάνε σε επίπεδο χώρας τις κοινωνικές κατακτήσεις, σε επίπεδο δε γεωστρατηγικής θέλουν να επιβάλουν τη δύναμή τους οι δυνατοί στους αδύναμους. Πρόκειται δηλαδή για έναν οικονομικό πόλεμο. Έναν Γ’ παγκόσμιο πόλεμο (ένα Δ’ ράιχ για τη Γερμανία).

Κάπου εκεί η χώρα μας εμφανίζεται να "παίζει" ως χρηματιστηριακό είδος στις διεθνείς χρηματαγορές (και δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται..). Αλίμονό μας δηλαδή.. διότι μας βρίσκει ανέτοιμους και με τα όσα μύρια προβλήματά μας.. Τα όποια οικονομικά μέτρα κρίνονται ανεπαρκή μέσα απ’ αυτή την οπτική των πραγμάτων. Ύφεση, ακρίβεια, ανεργία, διάλυση του κοινωνικού κράτους πρόνοιας και των κοινωνικών κατακτήσεων.

Μήπως θα έπρεπε πέρα από τις αναγκαίες και απαραίτητες αλλαγές, να δούμε το πρόβλημα με νηφαλιότητα. Διότι δεν είναι απλό να χάνονται κάποια εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ λόγω αυξημένων επιτοκίων για την εξυπηρέτηση του χρέους μας, που άντε να τα’ βρεις μετά με συνεχή μέτρα λιτότητας, μέσα από συμμαχίες και πολιτικές τέτοιες και σε διεθνές πολιτικό επίπεδο ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε.. να πάρουμε χρόνο.. να δουλέψουμε.. και να σώσουμε ό,τι μπορούμε να σώσουμε. Ήδη η Ισπανία και η Αγγλία μίλησαν για μια άλλη δέσμη μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διαφορετικά είπαν θα οδηγηθούμε σε διάλυση του κοινωνικού ιστού, ας το εκμεταλλευτούμε πολιτικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής ένωσης.

Γιατί δεν μας βλέπω καλά.. θα δουλεύουμε για να εξυπηρετούμε τα αυξημένα spreads..

Έπαιξαν 109 δισ. δολάρια στη χρεοκοπία της Ελλάδας

Η Eλλάδα παγιδευμένη στο... Tρίγωνο των Bερμούδων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν είχαμε το βάρος των εξοπλισμών

ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΣΑΜΕ 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ ΑΝ ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΗΤΑΝ ΟΣΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ

ΕΛΛΕΙΜΜΑ κάτω από το 10% του ΑΕΠ και δημόσιο χρέος κάτω από το 110% του ΑΕΠ θα είχε η Ελλάδα εάν οι αμυντικές της δαπάνες (ως ποσοστό του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) κινούνταν στα ίδια επίπεδα με αυτά της Πορτογαλίας ή -ακόμη καλύτερα- του Βελγίου.

Το μεν έλλειμμα θα ήταν κατά 2-3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα απ' ότι είναι σήμερα. Όσο για το δημόσιο χρέος, αν αυτό το σενάριο ίσχυε επί μια δεκαετία, θα ήταν σήμερα 25 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα βαθμό δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για το «μαγείρεμα» των ελληνικών στατιστικών στοιχείων, αφού και σπατάλες έχουν γίνει στο Δημόσιο και κακοδιαχείριση. Θα έπρεπε όμως να ληφθεί υπόψη και εκείνο το «μαγείρεμα» των κρίσεων που κατά καιρούς περνά η Ελλάδα με τους γείτονές της και το οποίο της κοστίζει ακριβά σε ότι αφορά τα έξοδα για την άμυνα.

Ακόμα κι αν η «αυτόματη» μείωση των εξοπλισμών μοιάζει ουτοπική, θα ήταν λογικό, στην περίπτωση της Ελλάδας, οι υπολογισμοί του ελλείμματος και του χρέους για το Σύμφωνο Σταθερότητας να γίνονται χωρίς να υπολογίζεται το σύνολο των αμυντικών δαπανών.

Σύμφωνα με την επίσημη λίστα της CIA, οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας αντιστοιχούν στο 4,3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος της. Στην ίδια λίστα, άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο εμφανίζονται με δαπάνες που αντιστοιχούν στο 2,3% και 1,3% αντίστοιχα.

Εάν, λοιπόν, η Ελλάδα έριχνε τις δαπάνες της σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά της Πορτογαλίας, περιορίζοντας κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ τα σχετικά έξοδα, θα γλίτωνε περί τα 4 δισ. ευρώ ετησίως. Μέσα σε δέκα χρόνια, δηλαδή, θα μπορούσε να εξοικονομήσει 40 δισ. ευρώ και με τα σημερινά δεδομένα το δημόσιο χρέος της θα έπεφτε από τα 326 δισ. ευρώ στα 280 δισ. ευρώ. Ετσι το χρέος από 133% ως προς ποσοστό του ΑΕΠ που αναμένεται να διαμορφωθεί το 2010, θα περιοριζόταν στο 116% του ΑΕΠ.

Τα ελλείμματα

Αντίστοιχα, στο έλλειμμα του προϋπολογισμού (πρόβλεψη 29 δισ. ευρώ για το 2009), η εξοικονόμηση 4 δισ. ευρώ θα έριχνε και το σχετικό ποσοστό κατά 2 περίπου ποσοστιαίες μονάδες, από το 12,2% στο 10%.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα γινόταν... Βέλγιο στις αμυντικές δαπάνες, τότε αυτόματα η εξοικονόμηση στη δεκαετία θα ανέρχετο στα 60 δισ. ευρώ και το δημόσιο χρέος θα διαμορφωνόταν στο 108% του ΑΕΠ. Το δε έλλειμμα θα βρισκόταν κάτω από το 10% ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Σαφώς και οι αυξημένες δαπάνες που κάνει η Ελλάδα για την άμυνα και την εθνική της κυριαρχία δεν δικαιολογούν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Από την άλλη, όμως, τι να πει κανείς για την Ιταλία όταν το χρέος της για το 2010 προβλέπεται ότι θα είναι στο 126% και οι αμυντικές της δαπάνες βρίσκονται μόλις στο 1,8% του ΑΕΠ;

Με άλλα λόγια, ποτέ άλλοτε μία χώρα δεν είχε δαπανήσει τόσα πολλά χρήματα για την υπεράσπιση της εθνικής της κυριαρχίας, με αποτέλεσμα να χάνει μέρος της πολιτικής, τουλάχιστον, ανεξαρτησίας της για τον ίδιο ακριβώς λόγο: η Ελλάδα δαπανά περί τα 8 δισ. ευρώ το χρόνο για να πληρώσει τα εξοπλιστικά της προγράμματα, τις αμοιβές των στρατιωτικών και τα άλλα λειτουργικά έξοδα του στρατεύματος, προκειμένου να διαφυλάξει την εθνική της κυριαρχία και τώρα ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός να μιλάει για παραχώρηση μέρους της εθνικής κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τους επιθεωρητές της.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθαν προ ημερών και οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε. που ηχούν σαν καρπαζιά ειρωνείας στο κεφάλι κάθε Ελληνα. Χαρακτηριστικότερη όλων, αυτή του Αμαντέο Αλταφάζ, εκπροσώπου του αρμόδιου για τις οικονομικές υποθέσεις επιτρόπου Ολι Ρεν, που σε ερώτηση για το πώς συμβιβάζεται η στήριξη της Ελλάδας με τις δαπάνες της για την αγορά των φρεγατών, απάντησε ότι «η Κομισιόν δεν εισέρχεται σε θέματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας-μέλους»...

Του ΜΠ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗ

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=136267

Μέρισμα ειρήνης

Η χρυσή λύση στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η με τη βοήθεια της Ε.Ε. και των ΗΠΑ διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών (συν Κυπριακό) και η συνακόλουθη δραστική μείωση των αμυντικών τους προϋπολογισμών που είναι κορυφαίοι μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Υπολογίζεται πως ενώ για τις μικρές χώρες της Ε.Ε. ο μέσος αμυντικός προϋπολογισμός είναι 1-1,5% του ΑΕΠ, στην Ελλάδα είναι 4,3% και στην Τουρκία 5,3% του ΑΕΠ αντίστοιχα (3,8% της Κύπρου).

Εάν οι ΗΠΑ αναλάμβαναν τις διαπραγματεύσεις και την επίβλεψη μιας αμοιβαίας διαδικασίας μείωσης των εξοπλισμών και η Ε.Ε. προχωρούσε στην χρηματοδότηση κάποιων αποζημιώσεων προς τις τρεις χώρες, τότε η Ελλάδα θα μπορούσε να μεώσει τον αμυντικό της προϋπολογισμό σε 1% του ΑΕΠ μέσα σε λίγα χρόνια και η Τουρκία σε 3% αντίστοιχα. Αυτό θα σήμαινε πως θα καλύπτονταν το 1/3 της μείωσης του ελληνικού δημοσίου ελλείμματος που έχει τεθεί σαν στόχος μέσα στην τριετία, ενώ σε διάρκεια 10 ετών θα είχαμε εξοικονόμηση 35 μονάδων του ΑΕΠ από την αθροιστική κάμψη των αμυντικών δαπανών.

Κ. Καλλ.

http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=136269

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως δήλωσε, άλλωστε και ο υπουργός των Οικονομικών του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν,

"δεν έχουμε άλλη επιλογή. Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης".

Η Ευρώπη είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης

Χάρηκα και γω.. λέω να και μια Ευρωπαϊκή φωνή αλληλεγγύης..

Δεν πρόλαβα όμως να το χαρώ.. γιατί συμπλήρωσε..

"Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα να κλονίσει το ευρώ".

Να κλονίσει το ευρώ.. το ευρώ..!!!

Αντί να πει δεν θα αφήσουμε το ευρώ να κλονίσει την Ελλάδα..

Δηλαδή μιλάμε για κοινότητα ευρώ-αλληλεγγύης...!!!!

καταλάβαμε.. έτσι ναι.. γίνεται κατανοητό..

άει... χάσου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο λαϊκισμός, οι ένοχοι και η αλήθεια

Το δάχτυλο στο γερμανικό περιοδικό Focus απείλησε να προκαλέσει διπλωματική κρίση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

--------------------------------------------------------------------------------

Το βασικό κόλπο του λαϊκισμού είναι ότι για κάθε πρόβλημα βρίσκει πάντα έναν ένοχο, αντί μιας λύσης. Αναπτύσσεται και στις καλύτερες χώρες επειδή δεν χρειάζεται σκέψη, παρά μόνο το εύκολα παραγόμενο συναίσθημα. Δεν αναλύει τα φαινόμενα, δεν εξηγεί τι μπορεί να γίνει. Απλώς δείχνει κάποιους φταίχτες με το δάχτυλο· και όχι αυτό που είχε στο εξώφυλλό του το γερμανικό περιοδικό Focus.

Τον λαϊκισμό προωθούν κάποια ΜΜΕ. Οπως γίνεται τώρα στη Γερμανία. Ο κιτρινισμός είναι παλιά ασθένεια, σύμφυτη της ενημέρωσης. Πολλά έντυπα Μέσα και περισσότερα κανάλια διαγκωνίζονται στη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν νοιάζονται για την αλήθεια, ούτε αν αδικούν λαούς· θέλουν απλώς να πουλήσουν. Και τότε γίνεται διαγωνισμός επιθέτων, ακόμη και εικονογραφήσεων. Το εξώφυλλο του Focus είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κιτρινισμού. Προσπαθώντας να συμπυκνώσει σε ένα εξώφυλλο την οργή των Γερμανών για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που περνούν κατέφυγε στη χυδαιότητα. Δεν θα έπρεπε να μας προσβάλλει. Είναι προσβλητικό για τους εμπνευστές του και προσβάλλει τους απόγονους του Γκαίτε.

Ο λαϊκισμός, όμως, λατρεύει να κλιμακώνει τις προκλήσεις. Ενα δάχτυλο έδειξαν οι Γερμανοί; Πέντε άνοιξαν κάποιοι από μας. Στον λαϊκισμό κάποιων γερμανικών ΜΜΕ, απάντησαν με εγχώριας παραγωγής λαϊκισμό. Υπάρχουν όμως κάποιες ενθαρρυντικές διαφορές. Στο χυδαίο εξώφυλλο του Focus και στη σκληρή ρητορεία κάποιων αρθρογράφων, για πρώτη φορά δεν απάντησαν, κατά κανόνα, τα ελληνικά ΜΜΕ. Ισως επειδή στο παρελθόν, αυτά τα ΜΜΕ έχουν φιλέψει Αγγλους, Γάλλους, Γερμανούς και (κυρίως) Αμερικανούς με επίθετα που θα έκαναν τον εικονοπλάστη του Focus να κοκκινίσει. Απάντησαν όμως κάποιοι πολιτικοί, με τον ίδιο απλοϊκό τρόπο. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι θα στείλει στο Focus καρτ ποστάλ των προικισμένων σάτυρων (χωρίς επεξεργασία από Photoshop φανταζόμαστε). Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος αποφάνθηκε, ότι «εμείς τα τελευταία 40 χρόνια πήραμε δύο Νομπέλ Λογοτεχνίας και έχουμε στον τομέα της δημιουργίας πολλά πρόσωπα με διεθνή ακτινοβολία, όπως ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και άλλοι. Αυτοί, μια χώρα 85 εκατομμυρίων, τι έχουν να επιδείξουν; Μπας και βγάλαν κανένα νέο Μπετόβεν και δεν το πήραμε χαμπάρι;». Ενα άλλο χαρακτηριστικό του λαϊκισμού είναι ότι δεν χρειάζεται ποτέ να ελέγξει τα στοιχεία που φέρνει στον δημόσιο διάλογο.

Το καλό με την τελευταία θρυαλλίδα του λαϊκισμού στις δύο χώρες είναι ότι δεν κατέληξε σε γενικευμένες ύβρεις. Οι ψύχραιμοι -εκείνοι που λένε τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη- φαίνεται να κυριαρχούν. Στη Γερμανία, εκτός από το Focus που μας ενόχλησε, υπάρχει και η S­ddeutsche Zeitung (440.000 κυκλοφορία) που γράφει: «Στη Γερμανία υπάρχει ελευθεροτυπία και ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Αυτό όμως δεν απαλλάσσει κανένα ΜΜΕ από την ευθύνη και την υποχρέωση να εξετάζει προσεκτικά τα δεδομένα. Οι φθηνές γενικεύσεις του τύπου, οι Ελληνες εξαπατούν, οι Ελληνες δεν εργάζονται, ή οι Ελληνες λαδώνουν, είναι εντελώς απαράδεκτες. Διότι τέτοιες γενικεύσεις δεν διαφοροποιούν μεταξύ των πραγματικών υπευθύνων και την πλειοψηφία των Ελλήνων, η οποία υποφέρει και τώρα της ζητούν και νέες θυσίες. Εάν μάλιστα τέτοιου είδους σχόλια προέρχονται από τους Γερμανούς, τότε είναι καταστροφικά. Γιατί τα τελευταία χρόνια αυτός που λάδωσε με τη μεγαλύτερη εμβέλεια ήταν η γερμανική Siemens».

Αυτές τις φθηνές γενικεύσεις που αποτελούν την καύσιμη ύλη του λαϊκισμού και καταλήγουν σε ύβρεις πρέπει να καταπολεμήσουμε και στην Ελλάδα. Οπως δεν είναι οι Ελληνες απατεώνες, έτσι δεν είναι και οι Γερμανοί Ναζί· για την ακρίβεια έκαναν μεγάλη και επίπονη αυτοκριτική για το παρελθόν τους. Η κριτική σκέψη και η εμβάθυνση στην πολύπλοκη πολιτική και οικονομική πραγματικότητα δεν θα μας κάνει απλώς καλύτερους συν-ευρωπαίους. Θα μας βοηθήσει να λύσουμε τα προβλήματα. Ο λαϊκισμός που πολλές φορές βγαίνει με εθνικοπατριωτικές κορόνες, δεν λύνει προβλήματα. Τα διογκώνει.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 28.2.2010

http://www.medium.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3467:2010-02-28-16-02-40&catid=72:2008-09-01-08-37-56&Itemid=94

***

Αλήθεια, αυτό το άρθρο του γερμανικού Focus το διάβασε το 1% αυτών που ομιλούν για ανθελληνικά παραληρήματα και λοιπά;

Κάποιοι δημοσιογράφοι το διάβασαν, λίγοι έγραψαν τι ακριβώς λέει, και μια δημοσιογράφος της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ έκανε μια σούπερ συρραφή αποσπασμάτων ίσα ίσα για να ικανοποιήσει το εθνολαϊκίστικο κοινό της χώρας:

http://sarantakos.wordpress.com/2010/02/25/focus/

Εδώ υπάρχει όλο το άρθρο μεταφρασμένο (για όσους θέλουν να έχουν ίδια άποψη): http://sarantakos.wordpress.com/2010/02/28/focus2000

Είναι κρίμα να χάνεται μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για αυτή τη χώρα. Μια ευκαιρία να παταχθεί η διαφθορά, να εξορθολογιστεί η οικονομία μας και να πάψουμε επιτέλους να είμαστε οι απατεώνες της Ευρώπης. Αντ'αυτού, οι ίδιες παρωχημένες λαϊκίστικες αντιδράσεις, οι ίδιες εθνοκεντρικές αηδίες που αναπαράγει ακόμη και ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής...

Για τον Καμμένο της ΝΔ, δεν λέεω τίποτα, το όνομά του τα λέει όλα:

http://sarantakos.wordpress.com/2010/02/25/kammenos

Κρίμα...

doctor

Y.Γ. Φυσικά, δεν είναι όλοι οι γερμανοί ίδιοι: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=526629

Υ.Γ.2 Παραλήρημα, με ένα "λ", άσε που εμείς οι βόρειοι το προφέρουμε με δύο....!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλά είναι να είμαστε ψυχραιμοι.Αν μπορούμε;Αναρωτιέμαι τι θα λέγαμε αν οι γερμανοι επαναλάμβαναν την στήριξη του περασμένου Ιουνίου ή δήλωναν " μη μασάτε εμείς είμαστε εδω" ή τι θα λέμε αν μας "προστατεύσουν" τελικά;

Για Τιτανικό κ.λ.π. δεν μίλησαν.Ούτε έκαναν το 6% 12% σε μια νύχτα με λογιστικά τερτίπια

Γνωρίζουν καλύτερα απο εμάς οτι τελικός στόχος των βρετανοαμερικανικών κερδοσκόπων ειναι οι ίδιοι.Περιμένουν το "κτύπημα" και απλώς μπλοφάρουν

Πάντως στην ΕΕ και στο ευρώ δεν μας έβαλαν με το ζόρι οι γερμανοί.Ούτε βγήκαμε χαμένοι μέχρι τώρα συνολικά (και πέρασαν 30χρόνια)απο τη συμμετοχή μας, ούτε απο το ευρώ.Και πάρα πολλές χώρες θα ήθελαν να είναι στη θέση μας μ΄ολα τα προβλήματα που έχουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ υπάρχει όλο το άρθρο μεταφρασμένο (για όσους θέλουν να έχουν ίδια άποψη): http://sarantakos.wo...02/28/focus2000

Είναι κρίμα να χάνεται μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για αυτή τη χώρα. Μια ευκαιρία να παταχθεί η διαφθορά, να εξορθολογιστεί η οικονομία μας και να πάψουμε επιτέλους να είμαστε οι απατεώνες της Ευρώπης. Αντ'αυτού, οι ίδιες παρωχημένες λαϊκίστικες αντιδράσεις, οι ίδιες εθνοκεντρικές αηδίες που αναπαράγει ακόμη και ο πρόεδρος της ελληνικής Βουλής...

Κρίμα...

doctor

Y.Γ. Φυσικά, δεν είναι όλοι οι γερμανοί ίδιοι: http://www.avgi.gr/A...rticleID=526629

Υ.Γ.2 Παραλήρημα, με ένα "λ", άσε που εμείς οι βόρειοι το προφέρουμε με δύο....!

Δημήτρη, την ίδια άποψη έχω κι εγώ. Αν τώρα δεν μπούνε τα πράγματα σε μια σειρά, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτε. Αν οι 'Ελληνες δούνε να μπαίνουν οι καταχραστές στη φυλακή, αν δούνε πως επιτέλους θα μπούνε φυλακή κάποιοι υπουργοί και βουλευτές, αν δούνε πως πληρώνουν φόρους αυτοί που πραγματικά βγάζουν κ.λ.π., τότε όλοι - λόγω του φιλοτίμου που μας διακρίνει - θα δείξουν τον καλό τους εαυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημήτρη, την ίδια άποψη έχω κι εγώ. Αν τώρα δεν μπούνε τα πράγματα σε μια σειρά, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτε. Αν οι 'Ελληνες δούνε να μπαίνουν οι καταχραστές στη φυλακή, αν δούνε πως επιτέλους θα μπούνε φυλακή κάποιοι υπουργοί και βουλευτές, αν δούνε πως πληρώνουν φόρους αυτοί που πραγματικά βγάζουν κ.λ.π., τότε όλοι - λόγω του φιλοτίμου που μας διακρίνει - θα δείξουν τον καλό τους εαυτό.

Ζήτησε κανείς πίσω τα χρήματα που παραδέχθηκε ο Τσουκάτος ότι πήρε;

Ζήτησε κανείς πίσω τα χρήματα από τις off shore δραστηριότητες του Βουλγαράκη;

Ζήτησε κανείς πίσω τα χρήματα που ο Χριστοφοράκος είπε ότι έδωσε στον Βαρθολομαίο;

Εγινε καμιά έρευνα "ποθεν έσχες" για όσους διετέλεσαν υπουργοί-υφυπουργοί-Γ.Γ.-διοικητές οργανισμών;

Δημεύτηκε καμιά περιουσία για όλα αυτά;

Διατάχθηκε καμιά δικαστική έρευνα;

Δηλώθηκε η πρόθεση κανενός να κάνει κάτι από αυτά;

Εγώ δεν βλέπω καμιά άλλη ευκαιρία παρά μόνο αυτήν για την μετακύληση της "κρίσης" στις πλάτες μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζήτησε κανείς πίσω τα χρήματα που παραδέχθηκε ο Τσουκάτος ότι πήρε;

Ζήτησε κανείς πίσω τα χρήματα από τις off shore δραστηριότητες του Βουλγαράκη;

Ζήτησε κανείς πίσω τα χρήματα που ο Χριστοφοράκος είπε ότι έδωσε στον Βαρθολομαίο;

Εγινε καμιά έρευνα "ποθεν έσχες" για όσους διετέλεσαν υπουργοί-υφυπουργοί-Γ.Γ.-διοικητές οργανισμών;

Δημεύτηκε καμιά περιουσία για όλα αυτά;

Διατάχθηκε καμιά δικαστική έρευνα;

Δηλώθηκε η πρόθεση κανενός να κάνει κάτι από αυτά;

Εγώ δεν βλέπω καμιά άλλη ευκαιρία παρά μόνο αυτήν για την μετακύληση της "κρίσης" στις πλάτες μας.

Πάνω από όλα, το καλό της Πατρίδας μου...αλλά να πάρει...η λογική μου με μάχεται...κάποιοι πρέπει να "δώσουν λόγο" για αυτήν την μετακύλιση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημήτρη, την ίδια άποψη έχω κι εγώ. Αν τώρα δεν μπούνε τα πράγματα σε μια σειρά, δεν πρόκειται ποτέ να γίνει τίποτε. Αν οι 'Ελληνες δούνε να μπαίνουν οι καταχραστές στη φυλακή, αν δούνε πως επιτέλους θα μπούνε φυλακή κάποιοι υπουργοί και βουλευτές, αν δούνε πως πληρώνουν φόρους αυτοί που πραγματικά βγάζουν κ.λ.π., τότε όλοι - λόγω του φιλοτίμου που μας διακρίνει - θα δείξουν τον καλό τους εαυτό.

Κωστή όλοι μας αυτό θέλουμε και πραγματικά αν λειτουργούσαν όλα σωστά όλοι θα ήταν τυπικοί και νόμιμοι , αλλά ...........................

Ζήτησε κανείς πίσω τα χρήματα που παραδέχθηκε ο Τσουκάτος ότι πήρε;

Ζήτησε κανείς πίσω τα χρήματα από τις off shore δραστηριότητες του Βουλγαράκη;

Ζήτησε κανείς πίσω τα χρήματα που ο Χριστοφοράκος είπε ότι έδωσε στον Βαρθολομαίο;

Εγινε καμιά έρευνα "ποθεν έσχες" για όσους διετέλεσαν υπουργοί-υφυπουργοί-Γ.Γ.-διοικητές οργανισμών;

Δημεύτηκε καμιά περιουσία για όλα αυτά;

Διατάχθηκε καμιά δικαστική έρευνα;

Δηλώθηκε η πρόθεση κανενός να κάνει κάτι από αυτά;

Εγώ δεν βλέπω καμιά άλλη ευκαιρία παρά μόνο αυτήν για την μετακύληση της "κρίσης" στις πλάτες μας.

Αυτό ακριβώς ... :lol:

Όλοι μας θέλουμε επιτέλους να σταματήσει αυτό το αίσχος που γίνεται στην χώρα μας , αλλά είπαμε , αυτά τα μέτρα που έχουν ήδη προαποφασισθεί πιο πολύ θα γιγαντώνουν όλα αυτά που εμείς κατακρίνουμε παρά το αντίθετο .

ΥΓ Μα Γιαννη μου ήδη έχουν γίνει εξεταστικές επιτροπές , αυτό δεν δηλώνει πρόθεση ..... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Το πρόβλημα είναι ΔΙΚΟ μας, και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Επίσης πρέπει να καταλάβουμε ότι το γερμανικό Focus είναι ένα περιοδικό και όχι το Φ.Ε.Κ. της Γερμανίας. Οι αντιδράσεις προς αυτό το έντυπο ήταν στην πλειονότητά τους γραφικές και θύμιζαν τις αντιδράσεις των φανατικών μουσουλμάνων στη δημοσίευση σκίτσων του Μωάμεθ σε κάποια ευρωπαϊκά περιοδικά. Φυσικά οι αντιδράσεις ήταν γραφικότερες από τον ΛΑΟΣ και ταίριαξαν γάντι στο ΠΑΣΟΚ, αρκετά στελέχη του οποίου τζόγαραν σε αυτές τις ψευδοπατριωτικές αντιδράσεις αφού είδαν ότι τέτοια ευκαιρία αποπροσανατολισμού δεν έπρεπε να χαθεί: για όλα φταίνε οι Γερμανοί.

Έτσι, ο Πάγκαλος και ο Πετσάλνικος συμμετείχαν στην εκτροπή της συζήτησης, συμμετείχαν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το πραγματικό ΔΙΚΟ μας πρόβλημα και βρήκαν τον αποδιοπομπαίο τράγο. Οι εθνολαϊκιστές τσίμπησαν με την μία (τι τσίμπησαν, κατάπιαν και τον φελλό μάλιστα) και έτσι βρήκαμε την αιτία του προβλήματός μας: φταίνε οι Γερμανοί που πήραν τον χρυσό μας (που δεν τον πήραν: http://atheofobos2.blogspot.com/2010/02/blog-post_28.html )...

Τα ερωτήματα που θέτει πιο πάνω ο Ype, είναι πολύ εύστοχα και αυτά απασχολούν κι εμένα. Δεν δέχομαι να διαλυθεί μια κοινωνία για να πληρωθεί ένας λογαριασμός που προήλθε από ένα όργιο διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, από ένα όργιο εκτεταμένης διαφθοράς σε όλο το δημόσιο, από μία άνευ προηγουμένου λεηλασία του εθνικού μας πλούτου.

Δεν δέχομαι να επωμιστεί ο λαός αυτό το κόστος και την ίδια ώρα να αγοράζουμε όπλα από αυτούς που μας δανείζουν...

Όσο βλέπουμε το δέντρο (ένα γερμανικό περιοδικό που τζογάρει στον φόβο και την αβεβαιότητα του μέσου Γερμανού) χάνουμε το δάσος και στην ουσία αθωώνουμε όλα αυτά τα λαμόγια που τόσα χρόνια κλέβουνε και ρημάζουνε τον τόπο, καθιστώντας την χώρα μας πρωταθλήτρια στην διαφθορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στη Μοζαμβίκη, μπήκε στη φυλακή υπουργός για είκοσι χρόνια... Που στη Μοζαμβίκη.. Εδω στην Ελλάδα μας μπήκε ποτέ κανένας υπουργός ή βουλευτής στη φυλακή για τα μύρια όσα έχουν κάνει;Άρα λοιπόν να πάψουν οι αναίσχυντοι βουλευτές και υπουργοί που παίρνουν σβάρνα τα κανάλια να μας κάνουν και μαθήματα ηθικής, γιατί θα γίνει κι εδώ της Μοζαμβίκης... Αλλά τι λέω τώρα. Αν είχανε κάποιοι απ΄αυτούς τσίπα...

Ρωτάω και κάτι άλλο. Ακούω συχνά στα κανάλια, διαβάζω στις εφημερίδες πως τα τάδε ποινικά αδικήματα παραγράφηκαν για τους τάδε υπουργούς ή βουλευτές κ.λ.π. Όμως, αν ο θιγόμενος επιθυμεί μπορεί να ζητήσει την άρση της παραγραφής των ποινικών αδικημάτων. Αφού όλοι τους λένε πως είναι καθαροί, γιατί δεν έχουν τα κότσια να ζητήσουν την άρση;;;

Όλα αυτά που έγραψε το περιοδικό στη Γερμανία, προσωπικά δε με απασχολούν. Ο καθένας μπορεί να γράφει ό,τι θέλει και είναι ο ίδιος υπόλογος. Όχι ένας ολόκληρος λαός. Άλλα είναι τα προβλήματά μας και όχι το τι έγραψε ο κάθε δημοσιογράφος. Άλλωστε, όπως έχει και γράψει και κάποιος "Καταπίνουμε με απληστία κάθε ψέμα που μας κολακεύει, αλλά την αλήθεια που μας φαίνεται πικρή τη ρουφάμε γουλίτσα γουλίτσα."..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Μπογιόπουλος δίνει ρεσιτάλ στον ALTER:

Αξίζει να το δει κανείς,

(αλλά ρε γαμώτο είναι κομμουνιστής και ότι και να λέει εμέις θα του λέμε για την σοβιετία και τον υπαρκτό)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Μπογιόπουλος δίνει ρεσιτάλ στον ALTER:

Αξίζει να το δει κανείς,

(αλλά ρε γαμώτο είναι κομμουνιστής και ότι και να λέει εμέις θα του λέμε για την σοβιετία και τον υπαρκτό)

Nαι αλλα......... ξεχασε να μας πει για την GERMANOS wink.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Μπογιόπουλος δίνει ρεσιτάλ στον ALTER:

Αξίζει να το δει κανείς,

(αλλά ρε γαμώτο είναι κομμουνιστής και ότι και να λέει εμέις θα του λέμε για την σοβιετία και τον υπαρκτό)

Nαι αλλα......... ξεχασε να μας πει για την GERMANOS wink.gif

εγώ το είπα , θα κοιτάμε το δάχτυλο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και το πάρα κάτω αφορά το δάχτυλο (και όχι το φεγγάρι)

Ας διαβάσει, όποιος τον ενδιαφέρει τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ στις 15/07/2008 το άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου ¨ Από τη ΓΕΡΜΑΝΟΣ στους γκαιμπελίσκους¨

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/page.do?id=9925&publDate=15%2F7%2F2008&direction=&pageNo=27

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγώ το είπα , θα κοιτάμε το δάχτυλο

Γιαννη σεβαστές οι απόψεις σου , αλλά κατα την γνώμη μου

Πρέπει να κοιτάμε και το δάκτυλο

Διότι αν δεν το κοιτάξουμε πως θα καταλάβουμε τι μας δείχνει

Οσον αφορά δε

(αλλά ρε γαμώτο είναι κομμουνιστής και ότι και να λέει εμέις θα του λέμε για την σοβιετία και τον υπαρκτό)

Μήπως , λέω μήπως , κάποιοι σκληροί κομμουνιστές της "Σοβιετίας" είναι σήμερα απο τους μεγαλύτερους και σκληρότερους Κεφαλαιοκράτες ?

Μήπως ο Πούτιν δεν ήταν σκληρός-σκληρότατος κομμουνιστής ?

Μήπως εξακολουθεί να είναι και δεν το γνωρίζω ?

Αμ ο Γιέλτσιν ? , ο Μπερίσα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...