Jump to content
  • 0
1960

Αμοιβη Σερβιτορου Με Ποσοστα Μια Σοβαρη Διευκρινιση

Question

Επειδη διαβασα,εψαξα,ρωτησα & ακρη δεν βρηκα επανερχομαι σε θεμα που εχει χιλιογραφτει.

Σερβιτοροι τρεις που αμοιβονται με ποσοστα 11% επι συνολικου μηνιαιου τζιρου 84.000,00 ευρω

η αμοιβη τους ειναι 84.000,00 χ 11% : 3 = 3080,00 εκαστος.

Στο ΙΚΑ τους ασφαλιζω βασει των τεκμαρτων επι 25 ημερες και ξεμπερδευω;

Αν ναι βασει ποιας διαταξης;Μηπως πρεπει να τους ασφαλισω στα 3.080,00;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Εγκυκλοπαιδικό ερώτημα : Υπάρχει καφετέρια ή εστιατόριο που πραγματικά πληρώνει το προσωπικό βάσει τα οριζόμενα από την επιθεώρηση εργασίας , δηλαδή βάσει τζίρου (ποσοστά κλπ)?????

Επιτέλους πότε θα αλλάξει αυτή η διάταξη έτσι ώστε οι έρμοι οι Λογιστές να μη παιδεύονται !!!! :)

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι και εργατικά και ασφαλιστικά δεν υπάρχει καμία σχέση με τη πραγματικότητα .

Κοίταξε είναι ένα θέμα που ακόμη κανείς μας (πλην doctor,cel και μερικών άλλων παιδιών) δεν το έχουμε κατανοήσει απολύτως , παρόλα αυτά θα προσπαθήσω να σου πω ότι το ΙΚΑ θέλει τουλάχιστον τα τεκμαρτα ημερομίσθια (όσον αφορά το ασφαλιστικό κομμάτι) .

Και άντε τους ασφαλίζεις με το τεκμαρτό σε τυχόν τακτικό έλεγχο ποιες θα είναι οι δαπάνες σου που θα εκπίπτουν ????

Μιας και το ΣΕΠΕ θέλει τις αποδείξεις βάσει ποσοστού .

Προσοχή:

Η παραπάνω δημοσίευση δεν θα πρέπει να ληφθεί σε καμία περίπτωση ως απάντηση μιας και ο γραφών δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με : 1)την ασφαλιστική νομοθεσία , 2)την εργατική νομοθεσία και 3) έχει πάνω από 3 χρόνια έστω και ασχολήθει με το θέμα .

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Εγκυκλοπαιδικό ερώτημα : Υπάρχει καφετέρια ή εστιατόριο που πραγματικά πληρώνει το προσωπικό βάσει τα οριζόμενα από την επιθεώρηση εργασίας , δηλαδή βάσει τζίρου (ποσοστά κλπ)?????

Δεν ξέρω τι κάνετε εκεί πάνω, εδώ κάτω, και ιδίως στα τουριστικά μαγαζιά, οι συμφωνίες κλείνονται με ποσοστά. Στα μικρά μαγαζιά εντός της πόλης, μάλλον όχι...

Και άντε τους ασφαλίζεις με το τεκμαρτό σε τυχόν τακτικό έλεγχο ποιες θα είναι οι δαπάνες σου που θα εκπίπτουν ????

Μιας και το ΣΕΠΕ θέλει τις αποδείξεις βάσει ποσοστού .

3080,00 πλέον τις εργοδοτικές εισφορές που προκύπτουν από τα τεκμαρτά...

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Δεν ξέρω τι κάνετε εκεί πάνω, εδώ κάτω, και ιδίως στα τουριστικά μαγαζιά, οι συμφωνίες κλείνονται με ποσοστά. Στα μικρά μαγαζιά εντός της πόλης, μάλλον όχι...

Επειδη λογω των αποδειξεων και εστω λογω αλλαγης φιλοσοφιας κοβονται ολα η επιχειρηση βγαζει μεγαλα κερδη και μπορω να πω παραπανω απο τα πραγματικα αν δεν βαλλει τους σερβιτορους βασει των πραγματικων αποδοχων τους..

3080,00 πλέον τις εργοδοτικές εισφορές που προκύπτουν από τα τεκμαρτά...

Με φιλο και παλιο συμμαθητη ελεγχτη του ΙΚΑ που μιλησα μου ειπε οτι πρεπει να βαλλω εισφορες πανω στις κυμαινομενες αποδοχες..

Επειδη υπαρχει τεραστια διαφορα αν τους ασφαλισω στα τεκμακτα και ερθει μετα το ΙΚΑ και μου χρεωσει εισφορες στα κυμαινομενα

-περιπου 1.000,00 ευρω το ατομο τον μηνα- υπαρχει καποια αποφαση που μπορω να βασιστω;

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ν.2224/1994

Αρθρο 54

Αμοιβή σερβιτόρων.

1. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των καφενείων,

ζαχαροπλαστείων, γαλακτοπωλείων, μπαρ, ουζερί, αναψυκτηρίων,

καφεζυθοζαχαροπλαστείων, κυλικείων γενικά και λοιπών παρόμοιων

καταστημάτων καθορίζεται σε ποσοστό δεκαέξι τοις εκατό (16%) στο

λογαριασμό των πελατών.

2. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των εστιατορίων,

ζυθεστιατορίων, οινομαγειρείων, ταβερνών, πιτσαριών, κέντρων

διασκέδασης γενικά, καθώς και γαλακτοπωλείων, που προσφέρουν και

χορτοφαγία και των μικτών αυτών, ανεξάρτητα της κατηγορίας κατάταξής

τους καθορίζεται σε ποσοστό δεκατρία τοις εκατό (13%) στο λογαριασμό

των πελατών, από το οποίο το μεν δέκα τοις εκατό (10%) δίνεται στους

σερβιτόρους το δε τρία τοις εκατό (3%) στους βοηθούς τους, εφόσον

υπάρχουν βοηθοί. Αν δεν υπάρχουν βοηθοί, η αμοιβή καθορίζεται σε

ποσοστό έντεκα τοις εκατό (11 %) στους λογαριασμούς των πελατών.

3. Την κατά περίπτωση αμοιβή σερβιτόρου δικαιούται κάθε πρόσωπο, το

οποίο σερβίρει πελάτες του καταστήματος.

4. Οι σερβιτόροι δικαιούνται αμοιβής μόνο για τα είδη που προσφέρουν

σε καθήμενους πελάτες του καταστήματος.

5. Η αμοιβή σερβιτόρου υπολογίζεται στο λογαριασμό των πελατών για τα

είδη που κατανάλωσαν, χωρίς τις επιβαρύνσεις από φόρους και τέλη, που

αποδίδονται στο Δημόσιο ή Ο.Τ.Α..

6. Ευνοικότεροι όροι αμοιβής που καθορίζονται με Συλλογικές Συμβάσεις

Εργασίας, κανονισμούς εργασίας, όρους ατομικών συμβάσεων εργασίας,

υπερισχύουν των ρυθμίσεων αυτού του νόμου.

Για την ασφάλιση δείτε εδώ:

http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_31_2008.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Δεν ξέρω τι κάνετε εκεί πάνω, εδώ κάτω, και ιδίως στα τουριστικά μαγαζιά, οι συμφωνίες κλείνονται με ποσοστά. Στα μικρά μαγαζιά εντός της πόλης, μάλλον όχι...

....................................

...............................

Στέφανε .........

Καλημέρα ..... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ν.2224/1994

Αρθρο 54

Αμοιβή σερβιτόρων.

1. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των καφενείων,

ζαχαροπλαστείων, γαλακτοπωλείων, μπαρ, ουζερί, αναψυκτηρίων,

καφεζυθοζαχαροπλαστείων, κυλικείων γενικά και λοιπών παρόμοιων

καταστημάτων καθορίζεται σε ποσοστό δεκαέξι τοις εκατό (16%) στο

λογαριασμό των πελατών.

2. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των εστιατορίων,

ζυθεστιατορίων, οινομαγειρείων, ταβερνών, πιτσαριών, κέντρων

διασκέδασης γενικά, καθώς και γαλακτοπωλείων, που προσφέρουν και

χορτοφαγία και των μικτών αυτών, ανεξάρτητα της κατηγορίας κατάταξής

τους καθορίζεται σε ποσοστό δεκατρία τοις εκατό (13%) στο λογαριασμό

των πελατών, από το οποίο το μεν δέκα τοις εκατό (10%) δίνεται στους

σερβιτόρους το δε τρία τοις εκατό (3%) στους βοηθούς τους, εφόσον

υπάρχουν βοηθοί. Αν δεν υπάρχουν βοηθοί, η αμοιβή καθορίζεται σε

ποσοστό έντεκα τοις εκατό (11 %) στους λογαριασμούς των πελατών.

3. Την κατά περίπτωση αμοιβή σερβιτόρου δικαιούται κάθε πρόσωπο, το

οποίο σερβίρει πελάτες του καταστήματος.

4. Οι σερβιτόροι δικαιούνται αμοιβής μόνο για τα είδη που προσφέρουν

σε καθήμενους πελάτες του καταστήματος.

5. Η αμοιβή σερβιτόρου υπολογίζεται στο λογαριασμό των πελατών για τα

είδη που κατανάλωσαν, χωρίς τις επιβαρύνσεις από φόρους και τέλη, που

αποδίδονται στο Δημόσιο ή Ο.Τ.Α..

6. Ευνοικότεροι όροι αμοιβής που καθορίζονται με Συλλογικές Συμβάσεις

Εργασίας, κανονισμούς εργασίας, όρους ατομικών συμβάσεων εργασίας,

υπερισχύουν των ρυθμίσεων αυτού του νόμου.

Για την ασφάλιση δείτε εδώ:

http://www.ika.gr/gr.../EG_31_2008.pdf

Γιατρε μου εχω μια απορια αν.. θεωρησουμε οτι χρεη σερβιτορου σε ταβερνα εκτελει ο εργοδοτης και εχει μονο βοηθο ή βοηθους αυτοι οι βοηθοι πλεον αμοιβονται με το 3%? του τζιρου των πελατων ενοει των τραπεζιων και οχι τα delivery?

και αν ειναι ετσι καποιος που εχει π.χ τζιρο 400.000 παει χ3%=12.000 το μηνιαιο ευρισκεται διαιρουμενο :12?

σε ευχαριστω

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

άρα αν κάποιος Σερβιτοροβοηθός κάνει 26 ή 27 ημερομίσθια εγώ θα του βάλω 25 ασφαλιστικά στο τεκμαρτό ημερομίσθιο της 10ής ή 12ης ασφαλιστικής κλάσης. Σωστά?

Λόγω του ότι:

ι) Οι μισθωτοί που αμείβονται με κυμαινόμενες αποδοχές, αναγνωρίζουν είκοσι πέντε (25) ημέρες εργασίας το μήνα με εξαίρεση των περιπτώσεων για τις οποίες προκύπτει ότι πράγματι δεν απασχολήθηκαν όλο το μήνα (άδεια άνευ αποδοχών, αυθαίρετη απουσία, πρόσληψη, απόλυση, ρεπατζής, ατομική σύμβαση εργασίας μερικής απασχόλησης ή εκ πε­ριτροπής (Εγκ. 44/75 παρ. 6, Σ.τ.Ε. 5038/88 ΕΔΚΑ 1989 σελ. 477, Γ. Εγγ. 59849/10-9-70).

 

Είμαι καλά γιατρέ;

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ν.2224/1994

Αρθρο 54

Αμοιβή σερβιτόρων.

1. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των καφενείων,

ζαχαροπλαστείων, γαλακτοπωλείων, μπαρ, ουζερί, αναψυκτηρίων,

καφεζυθοζαχαροπλαστείων, κυλικείων γενικά και λοιπών παρόμοιων

καταστημάτων καθορίζεται σε ποσοστό δεκαέξι τοις εκατό (16%) στο

λογαριασμό των πελατών.

2. Η αμοιβή που δίδεται στους σερβιτόρους των εστιατορίων,

ζυθεστιατορίων, οινομαγειρείων, ταβερνών, πιτσαριών, κέντρων

διασκέδασης γενικά, καθώς και γαλακτοπωλείων, που προσφέρουν και

χορτοφαγία και των μικτών αυτών, ανεξάρτητα της κατηγορίας κατάταξής

τους καθορίζεται σε ποσοστό δεκατρία τοις εκατό (13%) στο λογαριασμό

των πελατών, από το οποίο το μεν δέκα τοις εκατό (10%) δίνεται στους

σερβιτόρους το δε τρία τοις εκατό (3%) στους βοηθούς τους, εφόσον

υπάρχουν βοηθοί. Αν δεν υπάρχουν βοηθοί, η αμοιβή καθορίζεται σε

ποσοστό έντεκα τοις εκατό (11 %) στους λογαριασμούς των πελατών.

3. Την κατά περίπτωση αμοιβή σερβιτόρου δικαιούται κάθε πρόσωπο, το

οποίο σερβίρει πελάτες του καταστήματος.

4. Οι σερβιτόροι δικαιούνται αμοιβής μόνο για τα είδη που προσφέρουν

σε καθήμενους πελάτες του καταστήματος.

5. Η αμοιβή σερβιτόρου υπολογίζεται στο λογαριασμό των πελατών για τα

είδη που κατανάλωσαν, χωρίς τις επιβαρύνσεις από φόρους και τέλη, που

αποδίδονται στο Δημόσιο ή Ο.Τ.Α..

6. Ευνοικότεροι όροι αμοιβής που καθορίζονται με Συλλογικές Συμβάσεις

Εργασίας, κανονισμούς εργασίας, όρους ατομικών συμβάσεων εργασίας,

υπερισχύουν των ρυθμίσεων αυτού του νόμου.

Για την ασφάλιση δείτε εδώ:

http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_31_2008.pdf

 

ισχύει ακόμη το παραπάνω?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

ισχύει ακόμη το παραπάνω?

 

Ισχύει.

 

 

Μιας και πιάσαμε (ξανά) τη κουβέντα........

 

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 54 του Ν. 2224/1994 «Ρύθμιση θεμάτων εργασίας, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και οργάνωσης Υπουργείου Εργασίας και των εποπτευομένων από αυτό νομικών προσώπων και άλλες διατάξεις» ρυθμίζονται τα θέματα αμοιβής των σερβιτόρων, οι οποίοι προβλέπεται να αμείβονται με κυμαινόμενες αποδοχές που ανέρχονται σε ποσοστό 16% επί του λογαριασμού των πελατών, αλλά δεν ρυθμίζονται τα θέματα αμοιβής των βοηθών σερβιτόρων απασχολούμενων σε καφενεία, ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, μπαρ, ουζερί, αναψυκτήρια, καφεζυθοζαχαροπλαστεία, κυλικεία γενικά και λοιπών παρόμοιων καταστημάτων. Αφού δεν υπάρχει ΣΣΕ επισιτιστικών σε ισχύ, νέες συμβάσεις πάνε με ΕΓΣΣΕ (σταθερές, όχι κυμαινόμενες).

 

Με την εγκύκλιο Ι.Κ.Α. αρ. 10/13.2.2013 με θέμα «Κατάταξη σε ασφαλιστικές κλάσεις των αμειβομένων μισθωτών με κυμαινόμενες αποδοχές και αποτίμηση των παροχών σε είδος, για το έτος 2013», η οποία και ισχύει για το έτος 2015 μέχρι νεώτερης απόφασης του ΙΚΑ, ορίζεται ότι:

 

Ο τρόπος ασφάλισης των μισθωτών που αναφέρονται στον κοινοποιούμενο πίνακα κατάταξης δεν ισχύει:

- Για τους αμειβόμενους αποκλειστικά και μόνο με σταθερές αποδοχές, οι οποίες όμως δεν πρέπει να είναι κατώτερες των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Γενική και Ειδικές).

 

 

 

Ερώτηση: Ποιο καλό παιδάκι θα μαντέψει πως ασφαλίζει το ΙΚΑ βοηθούς σερβιτόρου σε καφετέριες...????????

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

νομιζω οτι τα ποσοστα επι του τζιρου δεν ισχυουν πια,

πχ βοηθοι σερβιτορου εχει τεκμαρτο 34,69

αν δουλευει 1 μερα την εβδομαδα πχ τετραωρο , τοτε,

34,69χ6/40=5,20 ωρομισθιο

5,2χ20χ4,166=433,26 ειναι οι μηνιαιες αποδοχες του σε μερικη απασχοληση και σε αυτο κανεις αναγωγη επι των ωρων που εργαζεται

Επίσης προβλέπεται ότι ο παραπάνω τρόπος ασφάλισης δεν ισχύει:

■ Για τους αμειβόμενους αποκλειστικά και μόνο με σταθερές αποδοχές, οι οποίες όμως δεν πρέπει να είναι κατώτερες των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Γενική και Ειδικές).

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

νομιζω οτι τα ποσοστα επι του τζιρου δεν ισχυουν πια,

πχ βοηθοι σερβιτορου εχει τεκμαρτο 34,69

αν δουλευει 1 μερα την εβδομαδα πχ τετραωρο , τοτε,

34,69χ6/40=5,20 ωρομισθιο

5,2χ20χ4,166=433,26 ειναι οι μηνιαιες αποδοχες του σε μερικη απασχοληση και σε αυτο κανεις αναγωγη επι των ωρων που εργαζεται

Επίσης προβλέπεται ότι ο παραπάνω τρόπος ασφάλισης δεν ισχύει:

■ Για τους αμειβόμενους αποκλειστικά και μόνο με σταθερές αποδοχές, οι οποίες όμως δεν πρέπει να είναι κατώτερες των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Γενική και Ειδικές).

 

Αναστασία, έχω την εντύπωση ότι τα έχεις μπερδέψει. Καλό ξεμπέρδεμα.

 

Υγ: η αμοιβή βάσει ποσοστών ισχύει ακόμα.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

για ασφαλιση,


Σύμφωνα με τον κανονισμό ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι σερβιτόροι περιλαμβάνονται στους εργαζόμενους που θεωρείται ότι αμείβονται με κυμαινόμενες αποδοχές, εξ’ αιτίας του γεγονότος των φιλοδωρημάτων που δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια. Για αυτό το λόγο τους κατατάσσει στους εργαζόμενους των οποίων οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογίζονται επί τεκμαρτού ημερομισθίου. Σύμφωνα με την τελευταία σχετική απόφαση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (10/2013) το τεκμαρτό ημερομίσθιο των σερβιτόρων εστιατορίων και συναφών καταστημάτων άνευ μουσικών οργάνων είναι 40,45 και 34,69[1] για τους βοηθούς, ενώ για τα αντίστοιχα καταστήματα με μουσικά όργανα κλπ. είναι 44,06 και 37,13[2] αντίστοιχα.


Σύμφωνα με τον ίδιο κανονισμό ισχύουν μεταξύ άλλων και τα εξής:


- Η κατάταξη ισχύει τόσο για τον υπολογισμό των μηνιαίων εισφορών Ι.Κ.Α. -Ε.Τ.Α.Μ., όσο και για τον αυτοτελή υπολογισμό των εισφορών για τα δώρα εορτών (Χριστουγέννων - Πάσχα) και το επίδομα αδείας.


Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Επιμέλεια: Χρυσ. Πετίνη-Πηνιώτη, Δικηγόρου


 


Φιλοδώρημα σερβιτόρων


Χ.Χ. Ενταύθα


Τα ποσοστά φιλοδωρήματος καθορίζονται στο άρθρο 54 του Ν. 2224/94 (ΔΕΝ 1994 σελ. 795). Προ της ενάρξεως της ισχύος του Νόμου αυτού (6-7-94) τα ποσοστά καθορίζονταν με  Αγορανομικές Διατάξεις (βλ. το άρθρο 238 της ΑΔ 14/89, με την οποία είχαν κωδικοποιηθή οι εκδοθείσες μέχρι 16-2-89 Αγορανομικές Διατάξεις, εις ΔΕΝ 1990 σελ. 691 και  Αλλ. ΔΕΝ 1993 σελ. 575).


Το άρθρο 54 του Ν. 2224/94 έχει ως εξής:


«Άρθρο 54. — Αμοιβή σερβιτόρων. — Η αμοιβή που δίδεται στούς σερβιτόρους των Καφενείων, ζαχαροπλαστείων, γαλακτοπωλείων, μπαρ, ουζερί, αναψυκτηρίων, καφεζυθοζαχαροπλαστείων, κυλικείων γενικά και λοιπών παρόμοιων καταστημάτων καθορίζεται σε ποσοστό δεκαέξι τοις εκατό (16%) στο λογαριασμό των πελατών.


2. Η αμοιβή που δίδεται στούς σερβιτόρους των Εστιατορίων, ζυθεστιατορίων, οινομαγειρείων, ταβερνών, πιτσαριών, κέντρων διασκέδασης γενικά, καθώς και γαλακτοπωλείων, που προσφέρουν και χορτοφαγία, και των μικτών αυτών, ανεξάρτητα της κατηγορίας κατάταξής τους, καθορίζεται σε ποσοστό δεκατρία τοις εκατό (13%) στο λογαριασμό των πελατών, από το οποίο το μεν δέκα τοις εκατό (10%) δίνεται στούς σερβιτόρους, το δε τρία τοις εκατό (3%) στούς βοηθούς τους, εφ’ όσον υπάρχουν βοηθοί. Αν δεν υπάρχουν βοηθοί, η αμοιβή καθορίζεται σε ποσοστό έντεκα τοις εκατό (11%) στούς λογαριασμούς των πελατών.


3. Την κατά περίπτωση αμοιβή σερβιτόρων δικαιούται κάθε πρόσωπο το οποίο σερβίρει πελάτες του καταστήματος.


4. Οι σερβιτόροι δικαιούνται αμοιβής μόνο για τα είδη που προσφέρουν σε καθήμενους πελάτες του καταστήματος.


5. Η αμοιβή σερβιτόρου υπολογίζεται στο λογαριασμό των πελατών, για τα είδη που κατανάλωσαν, χωρίς τις επιβαρύνσεις από φόρους και τέλη, που αποδίδονται στο Δημόσιο ή ΟΤΑ.


6. Ευνοϊκότεροι όροι αμοιβής που καθορίζονται με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, Κανονισμούς εργασίας, όρους ατομικών συμβάσεων εργασίας, υπερισχύουν των ρυθμίσεων αυτού του νόμου».


Για τούς σερβιτόρους βλ. και ΔΕΝ 2005 τεύχος 1452 σ. Π426, καθώς και Χ. Γκούτον ΔΕΝ 2013 σ. 369 και σ. 36.


Αποδοχές Σερβιτόρων


Χ.Π. - Ενταύθα


Για τα επισιτιστικά καταστήματα υπήρχε μέχρι το έτος 2012 συλλογική ρύθμιση. Τελευταία ήταν η ΔΑ 36/10 η οποία έχει καταγγελθή στις 14-5-2012 (βλ. ΔΕΝ 2010, τ. 1566 σ. 1067).


Α. Οι σερβιτόροι των επισιτιστικών καταστημάτων αμείβονται:


1) Όσοι μεν απασχολούνται σε Εστιατόρια και συναφή καταστήματα (περίπτωση 1η των  Επισιτιστικών Καταστημάτων), μόνονμε φιλοδώρημα, ενώ


2) Όσοι απασχολούνται σε Καφενεία και συναφή (περίπτωση 2η των Επισιτιστικών Καταστημάτων) αμείβονται με φιλοδώρημακαι ελάμβαναν και τον συμβολικό μισθό που καθωρίζετο στις ΣΣΕ Επισιτιστικών Καταστημάτων.


Ήδη και οι σερβιτόροι των Καφενείων αμείβονται μόνον με φιλοδώρημα, αφού δεν υπάρχει ισχύουσα ΣΣΕ ή ΔΑ.


Ο ανωτέρω τρόπος αμοιβής είναι υποχρεωτικός, και εν περιπτώσει καθιερώσεως με ατομική σύμβαση άλλου τρόπου αμοιβής, π.χ. με μηνιαίο μισθό, θα πρέπει πάντοτε να γίνεται σύγκριση του μισθού αυτού με το ποσόν που θα ελάμβανε ο σερβιτόρος βάσει του νόμου, από τα φιλοδωρήματα, το οποίο, με την σειρά του, δεν είναι επιτρεπτό να υπολείπεται των νομοθετημένων κατωτάτων ορίων μισθού (ιδιότητα υπαλλήλου) ή ημερομισθίου (ιδιότητα εργατοτεχνίτου) του Ν. 4093/12 (βλ. ΠΙΝΑΚΑ και στο ΔΕΝ 2014, τεύχος 1660 σελ. 1645).. Την σχετική νομοθεσία για το φιλοδώρημα βλ. ανωτέρω.


Β. Οι σερβιτόροι κατατάσσονται σε ασφαλιστικές κλάσεις με απόφαση του ΔΣ του ΙΚΑ, όπως και οι λοιποί μισθωτοί που αμείβονται με κυμαινόμενες αποδοχές. Ως βάση υπολογισμού των εισφορών ΙΚΑ, λαμβάνεται υπ’ όψιν το τεκμαρτό ημερομίσθιο της οικείας ασφαλιστικής κλάσεως, ασφαλίζονται δε για 25 ημέρες τον μήνα (6 ημέρες την εβδομάδα) έστω και αν άπασχολούνται επί πενθήμερο.


Συνεπώς, μόνον για τις ανάγκες της ασφαλίσεως, θεωρείται ότι λαμβάνουν καθ’ εβδομάδα 6 τεκμαρτά ημερομίσθια.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Η παρ. 1 του άρθρου 54 του Ν.2224/94 μιλάει για τους όρους αμοιβής μόνο των σερβιτόρων (σε αντιδιαστολή με την παράγραφο 2 που καθορίζει και των βοηθών).

 

Η παρ. 3 με μπερδεύει λίγο, ωστόσο έχω έγγραφο της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου που μιλάει ξεκάθαρα ότι οι βοηθοί σερβιτόρου σε καφετέρια κτλ αμοίβονται όχι με υποχρεωτικό φιλοδώρημα αλλά με ατομική συμφωνία που δεν μπορεί να υπολείπεται των νομίμων κάθε φορά (ΕΓΣΣΕ). Οπότε, αμείβονται με σταθερές αποδοχές, μισθό δλδ.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Πολύ ωραία επανάληψη κάναμε μετά από πολύ καιρό! Ευχαριστώ πολύ, το χρειαζόμουν!

 

Θα ήθελα να ρωτήσω (ξανά!) μήπως και πάρω διαφορετική απάντηση: Η ταξιθέτρια που αμοίβεται με σταθερές αποδοχές ΕΓΣΣΕ ωρομίσθια και σταθερό ωράριο, χωρίς να λαμβάνει φιλοδώρημα από τους πελάτες που έρχονται να δουν το θέατρο γιατί πρέπει να ασφαλίζεται στο τεκμαρτό?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Η παρ. 1 του άρθρου 54 του Ν.2224/94 μιλάει για τους όρους αμοιβής μόνο των σερβιτόρων (σε αντιδιαστολή με την παράγραφο 2 που καθορίζει και των βοηθών).

 

Η παρ. 3 με μπερδεύει λίγο, ωστόσο έχω έγγραφο της Επιθεώρησης Εργασίας Ηρακλείου που μιλάει ξεκάθαρα ότι οι βοηθοί σερβιτόρου σε καφετέρια κτλ αμοίβονται όχι με υποχρεωτικό φιλοδώρημα αλλά με ατομική συμφωνία που δεν μπορεί να υπολείπεται των νομίμων κάθε φορά (ΕΓΣΣΕ). Οπότε, αμείβονται με σταθερές αποδοχές, μισθό δλδ.....

 

Και που ναι αυτό το έγγραφο ρε σύντεκνε; Το πουλάς; :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Πως μπορώ να αποδείξω ότι ισχύει ακόμη οι αμοιβή των Σερβιτόρων και των βοηθών με ποσοστά επί του τζίρου? Ο συνάδελφος ερμήνευσε το παραπάνω έντυπο

ως εξής: Εφ' όσον γράφει ότι "η αμοιβή των νεοπροσλαμβανομένων βοηθών σερβιτόρων σε ...... χωρίς να υπολείπονται κατά περίπτωση αυτών της ΕΓΣΣΕ." τότε μπορούμε να τους αμοίβουμε με την εθνική γενική και όχι με ποσοστά!

 

Βοήθεια!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Η πρώτη παράγραφος αναφέρεται στους σερβιτόρους, η δεύτερη στους βοηθούς. Παλιά είχαμε τη ΣΣΕ των επισιτιστικών, πλέον μας έχει τελειώσει, οπότε οι νέες προσλήψεις πάνε τουλάχιστον με ΕΓΣΣΕ. Για αυτούς που από παλιά ήτανε στην ΣΣΕ των επισιτιστικών και συνεχίζουν στον ίδιο εργοδότη, τους δεσμεύει η ΣΣΕ (εκτός και συμφωνήσουνε άλλα)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×