Jump to content
  • 0

Περαίωση Ατομικής Παροχής Υπηρεσιών

REGI

Question

Καλησπέρα,

Κάνω για πρώτη φορά περαίωση σε ατομική Παροχής Υπηρεσιών και θα ήθελα να μάθω αν υποβάλω και ειδικό σημείωμα ΦΠΑ

Αν είναι δυνατόν θα ήθελα να με ενημερώση όποιος γνωρίζει και τον νόμο ή την ΠΟΛ που αναφέρεται

ευχαριστώ πολύ

14 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Καλησπέρα,

Κάνω για πρώτη φορά περαίωση σε ατομική Παροχής Υπηρεσιών και θα ήθελα να μάθω αν υποβάλω και ειδικό σημείωμα ΦΠΑ

όχι

Αν είναι δυνατόν θα ήθελα να με ενημερώση όποιος γνωρίζει και τον νόμο ή την ΠΟΛ που αναφέρεται

3296/2004, άρθρα 13-17

ευχαριστώ πολύ

• 0

ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη και σαφέσταστη απάντηση

αλλά έχω διαβάσει περί τις δέκα φόρες τον νόμο και δεν μπορώ να εντοπίσω το σημείο που λέει οτι οι ΠΥ και οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες δεν υποβάλουν ειδικό σημείωμα ΦΠΑ

• 0

Το ειδικο σημειωμα περαιωσης ΦΠΑ υποβαλλεται εφοσον προκυπτει διαφορα ακαθαριστων εσοδων.

Στους ελευθερους επαγγελματιες και στις επιχειρησης παροχης υπηρεσιας δεν προκυπτουν διαφορες ακαθαριστων εσοδων.

• 0
Guest delta

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση...

Το ΦΠΑ παραμένει ως έχει ...??? Αν δηλάδή είναι πιστωτικό θα παραμείνει???

ευχαριστώ

• 0

και για να θεωρειται η χρήση περαιωμένη πρέπει να μεταφέρω στο Ε3 το μεγαλύτερο ποσό ανάμεσα στα λογιστικά και εξωλογιστικά κέρδη και τελείωσε?χωρίς υποβολή ειδικού σημειώματος περαίωσης?

εγώ έχω λογιστικό γραφείο δηλ.ελευθ.επ/τιας και ασφάλειες δηλ.παροχή υπηρεσιών. αυτό αλλάζει τα παραπάνω?

σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος γιατί με την εφορία δε βρήκα άκρη

• 0

και για να θεωρειται η χρήση περαιωμένη πρέπει να μεταφέρω στο Ε3 το μεγαλύτερο ποσό ανάμεσα στα λογιστικά και εξωλογιστικά κέρδη και τελείωσε?χωρίς υποβολή ειδικού σημειώματος περαίωσης?

εγώ έχω λογιστικό γραφείο δηλ.ελευθ.επ/τιας και ασφάλειες δηλ.παροχή υπηρεσιών. αυτό αλλάζει τα παραπάνω?

σας παρακαλώ ας απαντήσει κάποιος γιατί με την εφορία δε βρήκα άκρη

Ισχύουν τα παραπάνω.!

• 0

ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2011 ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΥ ΦΠΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ?

Ναι εφόσον συντρέχει σχετική περίπτωση [λόγω του άρθρου 79 του Ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58-Α΄/23.04.2010) το οποίο τροποποιεί τα άρθρα 13, 14, 15, 16 και 17 του Κ.Φ.Ε. (3296/2004 ΦΕΚ 253-Α΄/14.12.2004)].

• 0

Μήπως μπορεί κάποιος να μας ενημερώσει τι ακριβώς θα γίνεται με το πιστωτικό υπόλοιπο προηγούμενου έτους από το 2011?

Άρθρο 15 Κ.Φ.Ε.:

"5. ...

γ. Στην περίπτωση που η διαδικασία αυτοελέγχου του παρόντος ακολουθείται για χρήση στην οποία μεταφέρεται πιστωτικό υπόλοιπο από προηγούμενη ανέλεγκτη χρήση, το μεταφερόμενο πιστωτικό υπόλοιπο δεν υπολογίζεται κατά την εκκαθάριση του οφειλόμενου φόρου. Το πιστωτικό αυτό υπόλοιπο θα διακανονιστεί κατά την περαίωση της εν λόγω χρήσης.

δ. Στην περίπτωση που με το «ειδικό σημείωμα αυτοελέγχου Φ.Π.Α.» προκύπτει μείωση πιστωτικού υπολοίπου που έχει ήδη μεταφερθεί σε επόμενη χρήση, η διαφορά αυτή μειώνει το φόρο εισροών της φορολογικής περιόδου κατά την οποία υποβάλλεται το ειδικό αυτό σημείωμα.

ε. Στην περίπτωση που υπάρχει δικαίωμα επιστροφής φόρου, σύμφωνα με την παράγραφο 1β΄ του άρθρου 34 του Κώδικα Φ.Π.Α. (ν. 2859/2000), η υποβολή του «ειδικού σημειώματος αυτοελέγχου Φ.Π.Α.» δεν συνεπάγεται την κρίση ως ειλικρινών των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί πριν τη διενέργεια προσωρινού ελέγχου για την έγκριση ή μη του δικαιώματος αυτού."

• 0

Το απόσπασμα είναι από την κωδικοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Υπάρχει κάποιος άλλος Νόμος ή Απόφαση που να ορίζουν τη μη μεταφορά του πιστωτικού υπολοίπου; Δεν έχει πάρει κάτι σχετικό το μάτι μου :angry: