Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ Ε.Π.Ε. ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΑΠΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ


gapdk

Ερώτηση

Καλησπέρα ....

Μερικές απορίες σχετικά με τον υπολογισμό του φόρου Υπεραξίας από Μεταβίβαση εταιρικών μεριδίων Ε.Π.Ε.(στην πραγματικότητα ΔΙΑΚΟΠΗ και έναρξη στον ίδιο χώρο άλλης εταιρείας), η οποία (Μονοπρ.ΕΠΕ)προήλθε το 2006 από μετατροπή υφισταμένης Ο.Ε. (με Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Βιβλία)και με την αποχώρηση του ενός μέλους(με ζωή περίπου 20 ετών μέχρι τότε) με το Ν.1297/72.(συνεχίζει με το ίδιο Α.Φ.Μ.)

1) Επειδή η διακοπή της Μον. ΕΠΕ θέλουμε να γίνει το αργότερο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, μπορεί να υπολογισθεί η Υπεραξία με τα δεδομένα μέχρι και της χρήσης 2008 ή οφείλουμε να υποβάλλουμε και τη φορολογική δήλωση και τον Ισολογισμό του Οικ.Έτους 2010 ώστε να συμπεριληφθεί και το 2009(αν βέβαια μπορεί να παραλάβει το Εισόδημα από τον Ιανουάριο δηλωση ΕΠΕ)?

2) Για τον υπολογισμό της Αυλης Αξίας θα ληφθούν υπόψη μονο τα ολικά αποτελέσματα των χρήσεων 2006-2009 (Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ) (ή 2010 ανάλογα με τι ισχύει στο (1)) ή θα πρέπει να συμπληρωθεί η πενταετία και με τα αποτελέσματα των χρήσεων που απομένουν με τα κέρδη της προυπάρχουσας Ο.Ε. (με Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ)?

3) Σαν έτη λειτουργίας (κατά προέκταση του 1ου ερωτήματος) θα ληφθούν τα έτη ζωής της ΕΠΕ ή η αρχική έναρξη της Ο.Ε.(20+4=24 έτη)???

4) Παράλληλα με την μετατροπή της Ο.Ε. σε ΕΠΕ το έτος 2006 με τον Ν.1297/72, έγινε και αύξηση του κεφαλαίου. Από τις 2.000,00 ευρώ περίπου που ήταν σε 180.000,00 ευρώ. Την ίδια στιγμή ο ένας εταίρος (με 98% συμμετοχή)είχε αναλάβει το ποσοστό 2% του άλλου μέλους και συνέχισε ως μοναδικός εταίρος της ΕΠΕ. Για τη μεταβίβαση αυτή, είχε προκύψει από το σχετικό τύπο ως Κόστος Απόκτησης ΟΛΗΣ της επιχείρησης (100%) ποσό 1.100.000,00 ευρώ. Ποιο ποσό πρέπει να ληφθεί υπόψη ως ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ για την παρούσα μεταβίβαση?>>????

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 απάντηση σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...