Προς το περιεχόμενο

Προτείνεται , η σταδιακή κατάργηση τής μίζας , του μαυρου χρήματος στις ΔΟΥ στα τελωνεία στις πολεοδομίες , η σταδιακή μείωση των μαύρων χρημάτων στους παππάδες στις εκκλησίες για μνημόσυνα , κηδείες , βαπτίσεις, γάμους εις το όνομα του Πατρός του


Προτεινόμενες αναρτήσεις

..............

Πειτε τα ονόματά τους ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

...............

Δεν λέγονται αυτά Κίμωνα......

http://www.youtube.com/watch?v=RgdyKNqf4mg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψιλοάσχετο , αλλά οι Δικηγόροι και οι Συμβολαιογράφοι της ως άνω περίπτωσεις προφανώς δεν είναι συνυπεύθυνοι ....... :)

Φίλε Αποστόλη , επειδή έτυχε να μάθω απο πρώτο χέρι τι έγινε , αν ήξερες πως αντιμετώπισε η συμβολαιογράφος Πελέκη την επιτροπή της Βουλής για το Bατοπέδι , θα ήθελες και συ να αλλάξεις χώρα όπως και εγώ. Αυτό αφορά και τις 2 πλευρές και τους εξεταστές και τους εξεταζόμενους ! Μπόχα , βρώμα και δυσωδία. Σε καθε ευνομούμενη χώρα η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο αποκούμπι για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες . Εκτός απο ΕΔΩ !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Αποστόλη , επειδή έτυχε να μάθω απο πρώτο χέρι τι έγινε , αν ήξερες πως αντιμετώπισε η συμβολαιογράφος Πελέκη την επιτροπή της Βουλής για το Bατοπέδι , θα ήθελες και συ να αλλάξεις χώρα όπως και εγώ. Αυτό αφορά και τις 2 πλευρές και τους εξεταστές και τους εξεταζόμενους ! Μπόχα , βρώμα και δυσωδία. Σε καθε ευνομούμενη χώρα η δικαιοσύνη είναι το τελευταίο αποκούμπι για να λάμψει η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες . Εκτός απο ΕΔΩ !!!

Αυτη είναι που έκανε 150 Συμβόλαια τσάμπα ,

για να εχει την ευχή της Παναγίας ???

http://www.youtube.com/watch?v=VJULbr-oNVM

Και τους πετανε μονο γιαουρτια ,

που επρεπε να τους πιασουμε με τις πέτρες .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ιδού πώς σπαταλούν το δημόσιο χρήμα

Μετά το παγκόσμιο ρεκόρ, κόστους κατασκευής ιστοσελίδας, ύψους 2,2 εκατ. € που κατέχει το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και για το οποίο κάναμε λόγο σε προηγούμενη ανάρτησή μας, ανακαλύψαμε πως το ΙΚΑ δεν είναι ο μόνος οργανισμός του Δημοσίου, του οποίου η ιστοσελίδα έχει μεγάλο κόστος κατασκευής.

Οι αποκαλύψεις ξεκίνησαν ύστερα από την καταγγελία του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κωστή Αϊβαλιώτη, που έκανε ερώτηση στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας, το οποίο και παραδέχθηκε το υπέρογκο ποσό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το αστρονομικό αυτό ποσό, που αφορά την ιστοσελίδα του ΙΚΑ, δαπανήθηκε πριν από μερικά χρόνια, επί κυβερνήσεως Κώστα Σημίτη.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή

Σε μία περίοδο που το ΔΝΤ ορίζει κάθε μας κίνηση, σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση κόβει μισθούς, συντάξεις και θέσεις εργασίας, τώρα που η χώρα βουλιάζει στα χρέη, το ΙΚΑ ξόδεψε 2,2 εκατομμύρια ευρώ, για να φτιάξει την ηλεκτρονική του ιστοσελίδα!

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας η αναφορά που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Κωστής Αϊβαλιώτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Καστοριάς, Alpha 94,7 και την εκπομπή του Αντώνη Παραρά.

Όλα όσα είπε μας κέντρισαν την περιέργεια και κάναμε την έρευνά μας σχετικά με το θέμα.

Όντως η ιστοσελίδα του ΙΚΑ είχε κόστος της τάξης των 2,2 εκατ. €. Το έργο είχε ενταχθεί στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης με επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.957.594 ευρώ και είχε συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Τ.Π.Α) κατά 80% και από Εθνικούς πόρους κατά 20%. Να σημειωθεί ότι ο ιστότοπος του ΙΚΑ λειτουργεί από το 2002, όταν στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη.

Ένα «δυναμικό» portal αξίας 924.303,47 €

Ο βουλευτής κατέθεσε 17 ερωτήσεις στη Βουλή, προς τους υπουργούς και τον υπουργό επικρατείας, για να μάθει σχετικά με το κόστος όλων των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων!

Τα αποτελέσματα των απαντήσεων πραγματικά εντυπωσιακά. Το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο, γνωστό σε όλους μας ως ΝΑΤ, διατηρεί μία ιστοσελίδα η οποία παρέχει πληροφόρηση και on line υπηρεσίες στους Συνταξιούχους Ναυτικούς (κάποιοι από αυτούς δεν ξέρουν καν τι είναι το internet) και τις Ναυτιλιακές Εταιρείες, της οποίας το κόστος ανήλθε στις 924.303,47 € με το ΦΠΑ.

Η δαπάνη για την ιστοσελίδα του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, που κατασκευάστηκε το 2010, ήταν 1.800 € πλέον ΦΠΑ, ενώ η τιμή για την ιστοσελίδα του ΤΕΑΙΤ, η οποία κατασκευάστηκε το 2009, ήταν 547,40 ευρώ με το ΦΠΑ.

Παράλληλα, το κόστος κατασκευής της ιστοσελίδας του ΕΤΑΤ (Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων) το 2008, ανέρχεται σε 4.403,00€.

Παρά το ότι ο Ο.Α.Ε.Ε. (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) είχε ιστοσελίδα η οποία είχε δημιουργηθεί το 2005 από ομάδα της Δ/νσης Πληροφορικής του Οργανισμού, το 2009 έγινε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία, για την βελτίωση και τον σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας του Οργανισμού (συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργίας νέας ιστοσελίδας), με κόστος 11.845,00€.

"Ριγμένοι" πρέπει να αισθάνονται οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ και των υπολοίπων ασφαλιστικών Φορέων, καθώς τόσο στην περίπτωση του ΟΓΑ όσο και για τους άλλους, δεν έχει γίνει καμία δαπάνη για την κατασκευή της ιστοσελίδας τους, καθώς, όσοι έχουν, την έχουν δημιουργήσει τα αρμόδια τμήματα Μηχανογράφησής τους.

ΗΛΠΑΠ και ΑΣΕΠ

Δεν είναι μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία όμως που έχουν δαπανήσει αξιοσέβαστα ποσά για την κατασκευή των ιστότοπών τους. Ο ΗΛΠΑΠ για παράδειγμα κατέβαλε το 2009 το ποσό των 42.070 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τέλος το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.), έθεσε σε λειτουργία την ιστοσελίδα του το 2007. Μια ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε με συγχρηματοδότηση από το Γ΄Κ.Π.Σ. με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου, με συνολικό κόστος 23.198,25€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Συμπεράσματα

Το ika.gr, το site του ΝΑΤ αλλά και κάποια άλλα, από τεχνικής απόψεως δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση το τεράστιο κόστος κατασκευής, όπως δεν μπορεί κανένα site στον κόσμο να δικαιολογήσει αυτό το αστρονομικό ποσό για την κατασκευή του.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ούτε live tv, ούτε live radio έχουν. Συγκεκριμένα δε για το ika.gr το μόνο έξτρα (αν μπορεί να θεωρηθεί έτσι) είναι το ότι παρουσιάζει στην αρχική του σελίδα επιλογή μετάφρασης σε επτά γλώσσες. Αυτές είναι τα αγγλικά, τα γερμανικά, τα γαλλικά, τα αλβανικά, τα ρώσικα, τα βουλγάρικα και τα ρουμανικά. Και μη φανταστείτε για καμία ιδιαίτερη εφαρμογή, ένα αρχείο τύπου pdf με οδηγίες εμφανίζεται. Κατά τα άλλα πρόκειται για μία από τις πιο απλοϊκές μορφές ιστοσελίδας.

Η ερώτηση λοιπόν που γεννάται είναι μία και απλή. Γιατί το ΙΚΑ, το ΝΑΤ, ο Ο.Α.Ε.Ε. (που ήδη είχε ιστοσελίδα) και οι λοιποί ασφαλιστικοί φορείς δεν ακολούθησαν το παράδειγμα του ΟΓΑ που κατασκεύασε την ιστοσελίδα του μέσα από τις δικές του υπηρεσίες χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει δεκάρα τσακιστή από τον κρατικό κορβανά, επιβαρύνοντας την δική μας τσέπη;

Τελικά λεφτά όντως υπήρχαν αλλά δεν τα «φάγαμε όλοι μαζί».

πηγη: newstoday.gr

Η σαπιλα δεν καθαριζει με γιαουρτια. Ενα ομαδικο ντου με ροπαλα θελει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα λεφτά ρε λαμόγιαααααααααααααααααααααααααααααααααα

τα λεφτάααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα.

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/7425

Μια σημαντική πτυχή του σκανδάλου, που πέρασε στα χέρια των δικαστικών αρχών, είναι να αποδειχθεί αν και κατά πόσον οι συγκεκριμένοι δημόσιοι λειτουργοί, με παράνομες πράξεις, προκάλεσαν ζημία στο Δημόσιο, παρεμβαίνοντας ακόμη και στο έργο της Δικαιοσύνης!

Από τον Αύγουστο του 2007 γνώριζαν, ο τότε υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης, οι υφυπουργοί Αν. Μπέζας και Ν. Λέγκας, αλλά και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιτζής, ως αποδέκτες σοβαρών και στοιχειοθετημένων καταγγελιών, την παράνομη δραστηριότητα 20 ανώτατων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, που με τη μέθοδο κυρίως της επανεξέτασης, κάτω από τις οδηγίες του τότε γενικού επιθεωρητή προϊσταμένου τους, διέγραφαν πρόστιμα σε δεκάδες ιδιώτες, εταιρείες και οργανισμούς. Η ζημία για τα δημόσια ταμεία από τη δραστηριότητα αυτή εκτιμάται ότι ανέρχεται σε μερικά δισ. ευρώ!

Η αναφορά - φωτιά επιθεωρήτριας του υπουργείου Οικονομικών, για τις μεθοδεύσεις της «φάμπρικας διαγραφής οφειλών», που προκάλεσε την πρόσφατη εισαγγελική έρευνα για το ενδεχόμενο σοβαρών κακουργηματικών πράξεων, παρέμεινε για χρόνια στο συρτάρι αρμοδίων, που απέφυγαν να κινήσουν διαδικασία έρευνας. Το περιεχόμενό της αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής». Στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου η αναφορά της επιθεωρήτριας έφτασε στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που διαπίστωσε ότι πλήθος υποθέσεων δικής του αρμοδιότητας διεκπεραίωναν παράνομα και με άνωθεν εντολές συγκεκριμένοι επιθεωρητές, διαγράφοντας χωρίς να έχουν δικαίωμα τα πρόστιμα, παρέπεμψε αμέσως την υπόθεση στον εισαγγελέα και για πρώτη φορά γίνεται πλέον σε βάθος έρευνα για το θέμα.

Η επιθεωρήτρια απαριθμεί στην αναφορά της πλήθος μη σύννομων ενεργειών, στις οποίες προέβησαν συνάδελφοί της, με εντολή του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών.

Ο «ενορχηστρωτής» γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωνε τους επιθεωρητές, που είχαν εκφράσει αντιρρήσεις για τη νομιμότητα αυτών των πράξεων, ότι όλα είναι νόμιμα και φυσικά όσα γίνονται είναι σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας. Σύμφωνα με καταγγελίες, ο ίδιος διευκόλυνε πολλούς από τους ενδιαφερομένους και για τη διατύπωση της αίτησης, που στη συνέχεια σημείωνε στο έγγραφο σε ποιον επιθεωρητή ανατίθεται η επανεξέταση.

ΤΟ ΤΡΙΚ

Βάφτιζαν το έλλειμμα «θετική ζημιά»

Σε συγκεκριμένη αναφορά αναλύεται πώς διαστρεβλώνονταν από τα μέλη της συμμορίας τα στοιχεία μιας υπόθεσης με τέτοιον τρόπο, που ακόμη και γνώστες μπορούσαν να εξαπατηθούν. Ετσι επεδίωκαν η επανεξέταση να γίνει από τις λιγότερο εξειδικευμένες υπηρεσίες φροντίζοντας να χαρακτηρίσουν την κολάσιμη πράξη που επέσυρε το πρόστιμο από «έλλειμμα», «θετική ζημία».

Ετσι για παράδειγμα αν το «έλλειμμα» σε υποθέσεις ατασθαλιών σε ταμεία «βαφτιζόταν» ως «θετική ζημία» -με δεδομένο ότι τα όρια των δύο εννοιών δεν είναι ευδιάκριτα για τους μη ειδικούς-, ο περιφερειάρχης, στον οποίο παραπεμπόταν η υπόθεση, λαμβάνοντας υπόψη το άρθρο 183 ΠΔ410/95 περί παραγραφής, ικανοποιούσε το αίτημα του ενδιαφερομένου.

Μια σημαντική πτυχή του σκανδάλου, που πέρασε στα χέρια των δικαστικών αρχών, είναι να αποδειχθεί αν και κατά πόσον οι συγκεκριμένοι δημόσιοι λειτουργοί, με παράνομες πράξεις, προκάλεσαν ζημία στο Δημόσιο, παρεμβαίνοντας ακόμη και στο έργο της Δικαιοσύνης! Πώς γινόταν αυτό; Οταν έχει επιβληθεί ένα πρόστιμο από έφορο ή ελεγκτή του ΣΔΟΕ και ο ενδιαφερόμενος έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας ακύρωση, δεν έχει το δικαίωμα κανένας επιθεωρητής να διατάξει στο διάστημα έως την εκδίκαση τον επανέλεγχο της υπόθεσης, πολύ δε περισσότερο να αλλοιώσει, με οποιοδήποτε σκεπτικό, την αιτία για την ποινή. Αρμόδιο είναι μόνο το δικαστήριο.

Οι επιθεωρητές αγνόησαν σε πολλές υποθέσεις αυτές τις βασικές αρχές και όχι μόνο προχωρούσαν στην επανεξέταση, αλλά λέγεται ότι υπήρξαν και περιπτώσεις όπου εμφανίστηκαν στο δικαστήριο τα αποτελέσματα της... επανεξέτασης και ενδεχομένως παραπλάνησαν ακόμη και τους δικαστές παρουσιάζοντας την υπόθεση ως «περαιωθείσα».

Εξαφάνισε το υπομνημά μου

O προϊστάμενος με διέταζε να παρανομήσω

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα από την αναφορά - καταγγελία της επιθεωρήτριας:

- «Ο κ. (...), ως εκ της θέσεώς του, μου δίνει εντολές οι οποίες δεν στηρίζονται στην ισχύουσα Νομοθεσία, είναι καταχρηστικές και πρωτόγνωρες για την Οικονομική Επιθεώρηση, δεν συνάδουν δε με αυτά που διακηρύσσει ο Πρωθυπουργός της Χώρας (αναφερόταν στον Κ. Καραμανλή), περί διαφάνειας, σεμνότητας, μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, που πιστεύω ότι είναι και προσωπικές σας θέσεις», αναφέρεται στην αναφορά προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

«Ο προϊστάμενος με διέταξε, με επισημειώσεις του πάνω στα σχετικά έγγραφα, να προβώ σε ενέργειες οι οποίες δεν στηρίζονται σε διατάξεις νόμων. Ενδεικτικά θα αναφερθώ σε 7 εντολές επανελέγχου, υποθέσεων καταλογισμού που μου είχε δώσει. Για τις δύο εκ των οποίων ενώ είχα καταθέσει υπόμνημα (συν. 1) για να συμπεριληφθεί στην έρευνα ανωνύμου καταγγελίας (...) αυθαιρέτως κατά την άποψή μου, δεν συμπεριελήφθη στην υπ' αριθ. ΕΜΠ.124/20-7-07 κατατεθείσα έκθεση...».

- «Παραθέτω απλά τις διατάξεις του υφισταμένου νομοθετικού πλαισίου της Οικονομικής Επιθεώρησης, από τις οποίες καταφανώς προκύπτει ότι η Διεύθυνσή μας δεν νομιμοποιείται για τη διενέργεια επανελέγχων. Με την άποψη αυτή βεβαίως συντάσσεται και ο προϊστάμενος του Γραφείου του Νομικού Συμβούλου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και Αντιπρόεδρος του Ν.Σ.Κ. κ. Τσεκούρας, τον οποίο συμβουλεύτηκα».

«Το επιχείρημα της κ. (...), ότι η υπηρεσία μας είχε εκδώσει και πριν την εποχή του κ. (?) εντολή επανελέγχου, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι η συγκεκριμένη εντολή αφορούσε Ν.Π.Ι.Δ. που διαχειρίστηκε συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Κ. προγράμματα και επομένως σύμφωνα με την παρ. Γβ του άρθρου 3 του Π.Δ.211/96 ήταν εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων μας».

Μαζέψου γιατί θα σε μαζέψω

Εγώ «έφαγα» τον Ρεγκούζα, εσύ θα γλιτώσεις;

Είχα προγραμματίσει συνάντηση με τους Προϊσταμένους των Περιφερειακών Διευθύνσεων της Επιθεώρησης στην οδό Κολωνού 2 και κατόπιν με τους Επιθεωρητές για καθαρώς υπηρεσιακά και σοβαρά θέματα της Διεύθυνσής μου» περιγράφει σε άλλο σημείο της αναφοράς της η επιθεωρήτρια.

«Με πήρε τηλέφωνο (ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου) και ωρυόμενος μου είπε: ''Ετοίμασες κίνηση ορλοφικά, εγώ όμως θα την καταπνίξω, όπως και στην επανάσταση! Μαζέψου, γιατί θα σε μαζέψω! Εγώ έφαγα τον Ρεγκούζα και δεν θα φάω εσένα...».

Μια άλλη ατάκα του «ενορχηστρωτή» του πρωτοφανούς σκανδάλου του υπουργείου Οικονομικών είναι το αμίμητο που είπε σε συγκέντρωση επιθεωρητών, θέλοντας να τους εμφυσήσει υπερηφάνεια για το γεγονός ότι δεν είναι «όποιοι κι όποιοι»: «Μην ξεχνάτε ότι από το Σώμα των επιθεωρητών αναδείχθηκαν στη Γαλλία τρεις πρόεδροι Δημοκρατίας»!

Οι δώδεκα μεγάλες υποθέσεις

Ξεχωριστό κεφάλαιο με παράνομους επανελέγχους αποτελούν οι 12 μεγάλες υποθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ, από πρόστιμα που είχαν επιβάλει εφοριακοί και ελεγκτές του ΣΔΟΕ και ήρθαν εκ των υστέρων οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και με τη μέθοδο των επανελέγχων μείωσαν ή μηδένισαν τα πρόστιμα.

Μάλιστα σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις, υπήρξαν οικονομικοί έφοροι που εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις λέγοντας ότι «αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε, είναι παράνομο».

Ηδη το «Εθνος της Κυριακής» με σειρά δημοσιευμάτων την τελευταία 2ετία αποκάλυψε πολλά στοιχεία με σημαντικές πτυχές του μεγάλου αυτού σκανδάλου.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή του συνόλου των παράνομων επανελέγχων σε όλη τη χώρα, κάτι που αναμένεται να εντοπίσει ο εισαγγελικός έλεγχος, με δεδομένο ότι είναι πολλές δεκάδες υποθέσεων μόνο στην Περιφέρεια Πειραιά.

Παρά τις «λαδιές»

Κάποιοι απ' αυτούς έχουν πάρει προαγωγή

Ορισμένοι από τους επιθεωρητές αρνούνταν να κάνουν επανεξέταση και το εξέφραζαν ευθαρσώς, επικαλούμενοι τους Νόμους, αλλά αυτή η αντίδρασή τους δεν ήταν χωρίς συνέπειες!

Για μια σειρά υποθέσεων και καταγγελιών προς έλεγχο δινόταν εντολή να μην εξετασθούν (!), ενώ ένας άλλος σημαντικός αριθμός υποθέσεων σκόπιμα κρατούνταν στο συρτάρι ή στέλνονταν σε... αναρμόδιες υπηρεσίες (!), ώσπου με τη χρονοτριβή επερχόταν η παραγραφή, παρά τις προειδοποιήσεις αρμόδιων υπαλλήλων.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι «είναι κοινό μυστικό στους διαδρόμους του υπουργείου ότι υπάρχουν και ελεγκτές με πολυτελή σπίτια στα βόρεια προάστια και άλλα περιουσιακά στοιχεία, που δύσκολα μπορούν να δικαιολογήσουν ότι προέρχονται από τον μισθό τους, γι' αυτό και θα βρεθούμε προ εκπλήξεων αν γίνει ένας ''ουσιαστικός έλεγχος'' περιουσίας και τραπεζικών καταθέσεων των εμπλεκομένων στις υποθέσεις των επανελέγχων».

Παρόλα αυτά οι περισσότεροι από τους επιθεωρητές που εμπλέκονται στο μεγάλο σκάνδαλο και τις... «λαδιές» του υπουργείου Οικονομικών παραμένουν ατιμώρητοι στις θέσεις τους, ορισμένοι μάλιστα έχουν... προαχθεί!

Πρόστιμα

Η «ατυχία» τους, όμως, συνδυάζεται και με το γεγονός ότι είχαν διαγράψει μια σειρά προστίμων του ΣΔΟΕ και σήμερα γενικός γραμματέας του υπουργείου είναι ένας γνώστης όχι μόνο των τεχνασμάτων που κάλυπταν την παρανομία, αλλά και ο κατάλληλος άνθρωπος να κάνει επιτέλους κάθαρση, ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ!

Η ατιμωρησία και η αποσιώπηση μέχρι σήμερα του σκανδάλου είχαν ως συνέπεια για τους λίγους που τόλμησαν να αντισταθούν, εκφράζοντας ήδη από το 2007 τις αντιρρήσεις τους, να έχουν υποστεί πλήθος ταλαιπωρίες, με πρόστιμα και κατακράτηση του μισθού τους για κατασκευασμένα πειθαρχικά παραπτώματα, παράνομες μειωμένες βαθμολογήσεις, οικονομική και ψυχική εξουθένωση, αλλά και δεκάδες μηνύσεις για συκοφαντία του προϊσταμένου, που τους ταλαιπωρούν να πηγαίνουν κάθε τόσο στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Αφου ειστε ανικανοι και βουτηγμένοι στην διαφθορα και στην σαπίλα ,

δωστε τα ονοματα τους στην δημοσιότητα , να πάμε να παρουμε τα λεφτά μονοι μας ρε αλήτες ,δεν πιστευουμε κανεναν σας ρε ψευτες , ρε κλέφτες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/johnson_johnson_prostimo_70_ekatommyriwn_dolariwn_me_ellhniko_arwma.829886.html

Λίγες ημέρες μετά την ποινική δίωξη για κακουργήματα που ασκήθηκε σε βάρος έξι γιατρών δημόσιων νοσοκομείων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χρηματισμού από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών DePuy International, η Johnosn & Johnson, μητρική της DePuy, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 70.006.316 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς παραδέχτηκε ότι δωροδοκούσε γιατρούς στην Ευρώπη για να κερδίσει συμβόλαια.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραδέχτηκαν ότι οι θυγατρικές εταιρείες της Johnson & Johnson έδωσαν μίζες σε γιατρούς και διοικητές νοσοκομείων στην Ελλάδα, στην Πολωνία, τη Ρουμανία και το Ιράκ για να προωθούν μόνο τα προϊόντα της εταιρείας DePuy International.

Η εταιρεία, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε δικαστήριο της Ουάσινγτον, χρησιμοποιούσε μαύρα ταμεία και προχωρούσε σε εικονικές συμβάσεις Off-shore εταιρειών με έδρα τη Νήσο του Μαν για να δωροδοκεί γιατρούς και διευθυντικά στελέχη δημόσιων νοσοκομείων σε χώρες της Ευρώπης.

Το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζημιώθηκε από το 1998 έως το 2006 κατά 24.258.072 δολάρια, καθώς η εταιρεία δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς για να προωθούν τα προϊόντα της.

Να σημειωθεί πως η J&J διοχέτευε χρήματα σε Έλληνες χειρουργούς μέσω του ονομαζόμενου "Έλληνα ατζέντη", ο οποίος έπαιρνε τα χρήματα από μια ιδιωτική εταιρεία με έδρα τη Νήσο του Μαν σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Από την Πολωνία κέρδισε 4.348.000 δολάρια σε περίοδο έξι ετών, από το 2000 έως το 2006, και περίπου 3.5 εκατομμύρια δολάρια από παράνομο χρηματισμό στη Ρουμανία σε περίοδο 7 ετών, από το 2000 μέχρι το 2007.

Η θυγατρική της Johnson & Johnson, DePuy International Ltd., υποχρεώθηκε να πληρώσει σε αποζημίωση 4.8 εκατομμύρια λίρες, περίπου 7.9 εκατομμύρια δολάρια, ως συμβιβασμό στις αγωγές που έγιναν σε βάρος της από τη Βρετανική Αρχή Απάτης σχετικά με τις μίζες στην Ελλάδα.

Μέρος του Συμφωνητικού Συμβιβασμού που συμφώνησε να υπογράψει η J&J περιλαμβάνει και την υποχρέωση να ανακοινώνει κάθε έξι μήνες για τα τρία επόμενα χρόνια ποια μέτρα εξυγίανσης λαμβάνει ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή η απάτη τείνει να γίνει η δεύτερη εθνική μας ταυτότητα κι όλοι μας εγκαλούν και μας λοιδωρούν..........

Άφησε φέσι 2,3 εκατ. στην Ένωση Σητείας! Από Γερμανό αντιπρόσωπο που όμως παίρνει κάνει...μπίζνες από τη μονή Τοπλού!

Χρέος ύψους 2,3 εκατ. ευρώ άφησε στην Ένωση Σητείας ο αντιπρόσωπος της στη Γερμανία που διακινούσε τα προ ϊόντα της, ο οποίος τώρα εμφιαλώνει ελαιόλαδο στη Μονή Τοπλού.

Η δίκη έγινε, η γερμανική Δικαιοσύνη δικαίωσε την Ένωση Σητείας, η οποία όμως στο μεταξύ αντιμετωπίζει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, έχει απλήρωτους εργαζόμενους που προχωρούν, όπως ανακοίνωσαν, σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση.

Κι όμως η Ένωση Σητείας έχει πάρει μέσα σε δέκα χρόνια 29 βραβεία κυρίως για το λάδι αλλά και τα κρασιά της, το ελαιόλαδο της είναι το μόνο που αναγράφεται στην «Πράσινη Βίβλο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στελέχη της συνόδευσαν τον επίτροπο Γεωργίας στο τελευταίο ταξίδι του στην Κίνα, καθώς ήταν η μόνη επιχείρηση του κλάδου της που προσκλήθηκε στο σημαντικό ταξίδι. Ήταν κοινό μυστικό ότι η Ένωση Σητείας αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες οικονομικά προβλήματα από το χρέος το οποίο της προκάλεσε ο αντιπρόσωπος της στη Γερμανία. Το πρόβλημα προέκυψε το Μάρτιο του 2010, όταν άρχισαν να σφραγίζονται οι επιταγές της γερμανικής εταιρείας, συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ από την αγορά του λαδιού. Η Ένωση Σητείας δεν μπορούσε να συνεργαστεί με άλλη γερμανική εταιρεία, καθώς το συμβόλαιο με τον αντιπρόσωπο της ανέφερε αποκλειστικότητα. Κι αυτό ίσως να ήταν το λάθος, όπως σχολιάζεται στους κύκλους της αγοράς.

Όπως ήταν επόμενο η Ένωση Σητείας κατάφυγε στη γερμανική δικαιοσύνη, η οποία πριν από λίγο καιρό τη δικαίωσε. Ο Γερμανός αντιπρόσωπος μάλιστα δεν μπορεί να καταθέσει έφεση ή αίτηση αναστολής της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης, καθώς η δικαιοσύνη της Γερμανίας είναι εξαιρετικά αυστηρή σε τέτοιου είδους θέματα. Έτσι, αναμένεται να έρθει στην Ελ- λάδα προκειμένου να κάνει διακανονισμό της καταβολής των χρεών του μέσω της τράπεζας με την οποία συνεργάζεται η συνεταιριστική οργάνωση, ώστε να επανέλθει η ρευστότητα στην Ένωση.

Στο μεταξύ όμως ο Γερμανός αντιπρόσωπος προμηθεύεται ελαιόλαδο Π.Ο.Π Σητεία, καθώς συνεργάζεται με τη Μονή Τοπλού, η οποία του εμφιαλώνει ελαιόλαδο. Πληροφορίες μάλιστα που έχουν διαρρεύσει στο γερμανικό κλαδικό Τύπο, φέρουν τον αντιπρόσωπο να προαναγγέλλει την ίδρυση κοινής εταιρείας με το Μοναστήρι, πράγμα βέβαια που είναι αμφίβολο αν θα γίνει.

http://www.neatv.gr/...4-12&Itemid=101

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 months later...

Τα λεφτα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

τα λεφτα γ... την Εθνική μου συνεννοηση .

Λαμόγια αλήτες λογοπλόκοι

Ετοιμαστειτε να τους δωσετε την ψηφο σας όπως κανετε δεκαετίες τωρα.

Ψηφιστε τους για να σας κλέβουν και για να κανουν αντιπολιτευση της διασπασης και της απομονωμενης συγκέντρωσης.

Μετα αποφασιστε να σηκωθειτε απο τον καναπέ σας , και αποφασιστε επίσης να ξεβαψετε τα εντονα χρωματισμενα ματια σας , ανεξαρτητα απο το χρωμα που προτιματε.

Τότε ίσως δουμε άσπρη μέρα, αλλιώς περιμενετε να χιονίσει.

Ακουσα πρίν λίγο την Παπαρηγα να ζητα για μια ακόμα φορά να φυγουμε απο την ΕΕ και τον Τσίπρα να ζητά να γινουν τωρα εκλογές.

Περιμένω με αγωνία να δώ πότε στο διάολο θα απαιτήσουν με μια απεργιας πείνας διαρκείας , δεσμευση των τραπεζικων λογαριασμών των συναδελφων τους πολιτικών με τα δις καταθεσεων τους οποίους γνωρίζουν , καθώς και την προφυλάκιση τους.

Περιμένω να δώ , πότε στο διάολο θα τελειώσει η παρατεταμενη πολυχρωματισμένη πολιτικη κοροιδία .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σταδιακή μείωση των μαύρων χρημάτων σε παππάδες. σε εκκλησίες για μνημόσυνα , κηδείες , βαπτίσεις, γάμους εις το όνομα του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος .

Φοβερή πρόταση πως τη σκέφτηκες μεγάλε, μονος σου είχες την έμπνευση ή είχες και βοήθεια; Σίγουρα αυτοί φταίνε για όλα. Δεν μου λές αφού δεν πας στην εκκλησια και γλυτώνεις τη δαπάνη απ' το κερί σίγουρα θα είσαι κονομημένος, εκτός και αν παντρεύεσαι κάθε λίγο και λιγάκι και ξοδεύεσαι συνέχεια για τη δαπάνη της εκκλησίας - οι ταβέρνες κ.λ.π. χαλάλι σου- ( αλλά τι λέω, υπάρχει και το Δημαρχείο......)

Άντε ορφανά του Στάλιν και άπλυτοι του Σύριγγα, άντε "aristera'' κουμάσια κάτι μου λέει ότι όπου νάνε έρχεται η ώρα σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

......

Άντε ορφανά του Στάλιν και άπλυτοι του Σύριγγα, άντε "aristera'' κουμάσια κάτι μου λέει ότι όπου νάνε έρχεται η ώρα σας.

Ναι μην φας.. θα φάμε γλάρο..

Βρε λες να πιάσουμε τα βουνά.. και να περιμένουμε το τέλος του κόσμου?

ου.. 666.. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σταδιακή μείωση των μαύρων χρημάτων σε παππάδες. σε εκκλησίες για μνημόσυνα , κηδείες , βαπτίσεις, γάμους εις το όνομα του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος .

Φοβερή πρόταση πως τη σκέφτηκες μεγάλε, μονος σου είχες την έμπνευση ή είχες και βοήθεια; Σίγουρα αυτοί φταίνε για όλα. Δεν μου λές αφού δεν πας στην εκκλησια και γλυτώνεις τη δαπάνη απ' το κερί σίγουρα θα είσαι κονομημένος, εκτός και αν παντρεύεσαι κάθε λίγο και λιγάκι και ξοδεύεσαι συνέχεια για τη δαπάνη της εκκλησίας - οι ταβέρνες κ.λ.π. χαλάλι σου- ( αλλά τι λέω, υπάρχει και το Δημαρχείο......)

Άντε ορφανά του Στάλιν και άπλυτοι του Σύριγγα, άντε "aristera'' κουμάσια κάτι μου λέει ότι όπου νάνε έρχεται η ώρα σας.

Εσένα ρε μεγάλε ποιός σου είπε ότι δεν πηγαίνω στην εκκλησία και δεν ανάβω κερί ?????

Αλλα προφανώς μεγάλε είσαι απο αυτούς που έχεις μπερδέψει την σημασία της εκκλησίας και την πίστη σου , με τον εφραίμ, με το βατοπέδι και με το κάθε αρχιλαμόγιο το οποίο εκμεταλλεύται τα πιστεύω σου.

Στο χωριό μου υπήρχε ένας γεροντας ιερέας, βαθιά θρησκευόμενος , ο οποίος μας έλεγε πως αν κοψουν απο τους παπαδες τος μισθους , θα γεμισουν τα ρεμματα καλιμαυκια.

Αντε ορφανά του κάθε χρυσοφορου λογοπλόκου εκμεταλλευτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εσένα ρε μεγάλε ποιός σου είπε ότι δεν πηγαίνω στην εκκλησία και δεν ανάβω κερί ?????

Αλλα προφανώς μεγάλε είσαι απο αυτούς που έχεις μπερδέψει την σημασία της εκκλησίας και την πίστη σου , με τον εφραίμ με το βατοπέδι και με το κάθε αρχιλαμόγιο το οποίο εκμεταλλεύται τα πιστεύω σου.

Στο χωριό μου υπήρχε ένας γεροντας ιερέας, βαθιά θρησκευόμενος , ο οποίος μας έλεγε πως αν κοψουν απο τους παπαδες τος μισθους , θα γεμισουν τα ρεμματα καλιμαυκια.

DAS

Συμφωνώ σε ότι γράφεις αλλά πρόσεξε, όταν γράφω ότι το οικονομικό και όχι μόνο πρόβλημα της χώρας είναι το ότι πολλοί ιερωμένοι δεν στέκονται όπως πρέπει, ασφαλώς και γίνομαι αιτία για να βγάλουν λάθος συμπεράσματα ορισμένοι και δη καλοθελητές.......

Κατα τα άλλα συγνώμη αν σε παρεξήγησα διότι και εγώ πάω στην εκκλησία και αυτό δεν υπήρξε αιτία πτωχεύσεως μου, για το βαθύτερο ΄΄πνευματικό΄΄ θέμα που βάζεις - και όποιος καταλάβει κατάλαβε - με βρίσκεις επίσης σύμφωνο, αλλά .....δεν είναι ο χώρος εδώ για συζήτηση του θέματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!!

ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΒΡΕ!!!

Η ΟΜΠΡΕΛΛΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΟΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΗ,

ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ!!!

ΜΕΙΝΕΤΕ ΗΣΥΧΟΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φοβερή πρόταση πως τη σκέφτηκες μεγάλε, μονος σου είχες την έμπνευση ή είχες και βοήθεια; Σίγουρα αυτοί φταίνε για όλα. Δεν μου λές αφού δεν πας στην εκκλησια και γλυτώνεις τη δαπάνη απ' το κερί σίγουρα θα είσαι κονομημένος, εκτός και αν παντρεύεσαι κάθε λίγο και λιγάκι και ξοδεύεσαι συνέχεια για τη δαπάνη της εκκλησίας - οι ταβέρνες κ.λ.π. χαλάλι σου- ( αλλά τι λέω, υπάρχει και το Δημαρχείο......)

Άντε ορφανά του Στάλιν και άπλυτοι του Σύριγγα, άντε "aristera'' κουμάσια κάτι μου λέει ότι όπου νάνε έρχεται η ώρα σας.

Το ότι φταίνε είναι σίγουρο.

όχι για τον μισθό ή για το παγκάρι απλά

Για κάτι βαθυτερο, ουσιαστικότερο

«Ποιος δε βλέπει, ω Ελληνες, τον αφανισμόν, οπού εις την Ελλάδα προξενεί τη σήμερον το ιερατείον; (...). Ω άνθρωποι όντως βάρβαροι, χυδαίοι και εχθροί φανεροί της πατρίδος μας και του ιδίου Χριστού (...) Ω κακόν χρόνον να έχητε και εσείς και η παρηγοριά σας! (...). Υποχρεώνετε τους Ελληνες αντί να μισήσουν την τυραννίαν και να προσπαθήσουν να ελευθερωθούν, εξ εναντίας να την αγαπώσι (...). Ω αναίσχυντοι! Αυτοί οι αμαθέστατοι, αφού ακούσουν ελευθερίαν, τούς φαίνεται μια αθανάσιμος αμαρτία...».

***

«Αλλο βιβλίον δεν ευρίσκετο, ειμή τα πονήματα των ιερέων. Κάθε φιλόλογος άλλον δεν ημπορούσε να αναγνώση, ειμή τα θαύματα και τους βίους των αγίων, και οι ταλαίπωροι Ελληνες, αγκαλά και φιλελεύθεροι, υστερημένοι όμως από το φως της φιλοσοφίας, έγιναν σχεδόν δούλοι κατά συνήθειαν, μεθυσμένοι δε από την αμάθειαν και δεισιδαιμονίαν, υπήκουον και εφοβούντο τους τυράννους των, χωρίς να ηξεύρουν το διατί. Ενας αφορισμός του αρχιερέως ετρόμαζεν τόσα μιλλιούνια ανθρώπων! ω δεισιδαιμονία, πόσον φοβερά είσαι ανάμεσα εις τα ανθρώπινα πάθη, και πόσον ουτιδανώνεις την ανθρωπότητα, όταν κυριεύεις τας ψυχάς των απλών και αμαθών λαών, οι οποίοι τόσον αμαυρώνονται οπού τρέμουσιν εις την ψευδή λαλιάν σου, καθώς τα βρέφη φοβούνται έναν όφιν ξύλινον, ή ένα χαλκούν λέοντα!».

***

«Ω συ μιαρά Σύνοδος της Κωνσταντινουπόλεως! (...) Συ είσαι μια μάνδρα λύκων (...) Η λύσσα σου διά τα χρήματα είναι απερίγραπτος (...) να με συγχωρήσουν αν με άκραν τόλμην αποφασίζω να ελέγξω αυστηρώς τους αναξίους και αμαθείς καλογήρους και να αποδείξω με γεωμετρικήν βεβαιότητα το πόσον κακόν προξενούσι τη σήμερον εις την Ελλάδα (...) Αλλά πού να διηγηθώ, όσα η μιαρά των ψυχή εφευρίσκει. Φθάνει λοιπόν να ηξεύρετε ότι, όσα και αν κάμνωσι, τα κάμνωσι διά χρημάτων (...). Τόσον εβαρβαρώθη και ουτιδανώθη η κλάσις της ιερωσύνης των Ελλήνων...».

*

«Ελληνική Νομαρχία» εκ του «Ανωνύμου Ελληνος».

Τότε δεν ήταν μισθωτοί..........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 months later...

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/8906

Φωτιά στη Βουλή από δηλώσεις για καταθέσεις βουλευτών στην Ελβετία.

Tuesday November 29, 2011 12:30 AM

Φωτιά στο ελληνικό κοινοβούλιο έβαλε ο ελληνικής καταγωγής βουλευτής της Ελβετίας κ. Ιωσήφ Ζησιάδης ο οποίος με δήλωσή του υποστήριξε ότι Ελληνες βουλευτές έχουν κρυφούς λογαριασμούς και καταθέσεις στην Ελβετία.

Ο κ. Ζησιάδης προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν απάντησαν στην πρόταση που έκανε η Ελβετία το 2005 για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες είπε: «Το εξηγώ αυτό γιατί οι πιο πολλοί βουλευτές, δεξιοί, του ΠαΣοΚ, έχουν πάρα πολλά χρήματα εδώ στην Ελβετία και νομίζω τα συμφέροντα δεν είναι να δηλωθούν και να είναι ανοιχτοί λογαριασμοί όπως εμείς θέλουμε να είναι με όλες τις χώρες του κόσμου».

Η δήλωση αυτή έγινε ύστερα από την απάντηση που έδωσε η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών σε ερώτησή του και υποστήριξε ότι έγινε πρόταση στην Ελλάδα για φορολογική συμφωνία, πρόταση που έμεινε αναπάντητη.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές αναφορά προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο με την οποία ζητούν διευκρινίσεις υπέβαλλαν οι βουλευτές της Ν.Δ. κ. Γερ. Γιακουμάτος και Κ. Τζαβάρας.

Επίσης, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, αλλά και με αίτηση κατάθεσης εγγράφων που υπέβαλλαν προς τον ίδιο, ζητούν να μάθουν αν ευσταθεί ο ισχυρισμός του κ. Ζησιάδη ότι από το 2005 οι ελβετικές αρχές έχουν προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση «μια φορολογική συμφωνία, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις έξι χρόνια τώρα κωφεύουν».

Ο κ. Πετσάλνικος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον κ. Ζησιάδη για να του ζητήσει σχετικές διευκρινήσεις και αναμένεται και νέα επικοινωνία τους, ενώ σε γραπτή απάντησή του προς τους δυο βουλευτές τους ενημερώνει ότι ήδη ο γ' αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών κ. Ευ. Αργύρης, έχει ζητήσει από τον κ. Βενιζέλο κάθε διαθέσιμο στοιχείο για κατοχή τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό από πολιτικά πρόσωπα τα οποία τυχόν προέκυψαν από τους ελέγχους του υπουργείου Οικονομικών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βατοπέδι: Προσωρινά ελεύθερος ο Εφραίμ

7371B25991800FF2FD04370B0EC05EAB.jpg

Προσωρινά ελεύθερος, λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ύστερα από πολύωρη απολογία ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ως εγγύηση έδωσε 200.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Ο ηγούμενος πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

http://www.skai.gr/news/greece/article/187827/vatopedi-prosorina-eleutheros-o-efraim/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βατοπέδι: Προσωρινά ελεύθερος ο Εφραίμ

7371B25991800FF2FD04370B0EC05EAB.jpg

Προσωρινά ελεύθερος, λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ύστερα από πολύωρη απολογία ο ηγούμενος Εφραίμ, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ως εγγύηση έδωσε 200.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Ο ηγούμενος πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα.

http://www.skai.gr/n...heros-o-efraim/

Που στο διάολο βρήκε 200 χιλιάρικα και τα έδωσε για εγγύηση.....?????

Τι στο κόρακα μοναχός είναι αυτός....?????

New version .....??????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τον Εφραιμ , πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον Πούτιν στη Ρωσία .......(εκτός αν έβλεπε παλαιότερο ρεπορτάζ .....)

Για την Μίζενς ..... Δεν ξέρω αν το είδατε κάπου , εννοείτε στα ψιλά , εξουσιοδοτήθηκε ο Υποργούς Οικονομικών , εκείνος ντε ο Συνταγματολόγος να κάνει εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη ΄Ζίμενς , τα έσοδα στα ταμεία του κράτους αναμένεται να είναι 200-320 μύρια ευρώ ......

Και όλα μέλι γάλα ......

Πλέον δε μιλάμε για χούντα , αλλά για ληστοσυμμορίτες αίσχιστου είδους .......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τον Εφραιμ , πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον Πούτιν στη Ρωσία .......(εκτός αν έβλεπε παλαιότερο ρεπορτάζ .....)

Για την Μίζενς ..... Δεν ξέρω αν το είδατε κάπου , εννοείτε στα ψιλά , εξουσιοδοτήθηκε ο Υποργούς Οικονομικών , εκείνος ντε ο Συνταγματολόγος να κάνει εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη ΄Ζίμενς , τα έσοδα στα ταμεία του κράτους αναμένεται να είναι 200-320 μύρια ευρώ ......

Και όλα μέλι γάλα ......

Πλέον δε μιλάμε για χούντα , αλλά για ληστοσυμμορίτες αίσχιστου είδους .......

Προμήθεια για αυτόν που θα επιτύχει το συμβιβασμό θα έχει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που στο διάολο βρήκε 200 χιλιάρικα και τα έδωσε για εγγύηση.....?????

Τι στο κόρακα μοναχός είναι αυτός....?????

New version .....??????

κάτι απορίες που έχεις Στέφανε ....!!!

Έγινε έρανος στη Ρωσία που είχε πάει η ζώνη για προσκύνημα......

1€ ο προσκυνητής........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγία Ζώνη πολιτευομένη

Tου Παντελη Mπουκαλα

Η αριθμητική της πίστης. Ή η λογιστική της. Ο εκχρηματισμός της δηλαδή. Η εκμετάλλευση. Η ακύρωση. Ιδού όσα ενθουσιωδώς γνωστοποιήθηκαν: Τριάμισι εκατομμύρια Ρώσοι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη της Παρθένου, που τιμάται ως το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο παγκοσμίως. Είκοσι έως είκοσι εφτά ώρες χρειάστηκε να περιμένουν στην παγωνιά, ενώ ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ μπήκε στην εκκλησία δίχως χρονοτριβή, γιατί είχε πιεστικές υποχρεώσεις· μπορεί οι πλούσιοι και οι ισχυροί να μην εισέλθουν ούτε διά τρυμαλιάς ραφίδος στη βασιλεία των ουρανών, επί Γης πάντως έχουν παντού προτεραιότητα και οι δρόμοι ανοίγονται ελεύθεροι μπροστά τους, στρωμένοι με τα κόκκινα χαλιά της ματαιοδοξίας.

Αλλοι αριθμοί: Κατασκευάστηκαν και εισήχθησαν στην αγορά τρία εκατομμύρια απεικονίσματα της Τίμιας Ζώνης και ισάριθμες «ευλογημένες κορδέλες». Δεν ξέρω πώς ευλογήθηκαν οι κορδέλες ούτε πώς μεταδίδουν την ενσωματωμένη ευλογία τους. Τις ακούμπησαν πάνω στο ιερό κειμήλιο; Τις έκοψαν στο Αγιον Ορος; Τις ακούμπησε η αγία χειρ του ηγουμένου Εφραίμ; Δεν ξέρω επίσης αν η ευλογία τους είναι της ίδιας τάξεως με τη χάρη που διαθέτουν τα ευλογημένα ψάρια του Ιορδάνη, τα οποία εκτίθενται σε πρωτοποριακά μοναστήρια της Ελλάδας, με τα μυριάδες «φυλαχτά Αγίου Ορους» που πωλούνται στα πανηγύρια ή με το «ιερό νερό» που αναβλύζει σε αμέτρητες μονές, περισσότερες και από τις εταιρείες εμφιαλώσεως που διαφημίζουν το «γνήσιο, αυθεντικό νερό» τους. Δεν ξέρω επίσης αν ο κατασκευαστής και έμπορος των απεικονισμάτων και των κορδελών είναι η εγνωσμένου πραγματισμού Μονή του Βατοπεδίου, στην οποία «ανήκει» η Αγία Ζώνη, η Εκκλησία της Ρωσίας, κάποια κοινοπραξία ή η «ελεύθερη αγορά», με τη συμβολή μάλιστα της «μαύρης», η οποία στη ρωσική επικράτεια ανθεί. Δεν ξέρω αν η Ζώνη τιμάται από όλες τις εκκλησίες, τα δόγματα και τις «αιρέσεις» του χριστιανισμού ή μόνο από τους ορθοδόξους, οι οποίοι έχουν έτσι στην κυριότητά τους κάτι αντίστοιχο με την Αγία Σινδόνη των καθολικών, που κι αυτή έλκει μαζικά τους πιστούς αλλά και όσους κολυμπούν μέσα στο ρεύμα του θρησκευτικού τουρισμού. Αλλά δεν ξέρω ούτε ποια από τις αφηγήσεις για την ανακάλυψη της Αγίας Ζώνης και τις μετακινήσεις της ώσπου να βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη κι από εκεί στο Αγιον Ορος ισχύει.

Την αμφιβολία, πάντως, την καθιστά υποχρεωτική το γεγονός ότι, σύμφωνα με την παράδοση, την Αγία Ζώνη την παρέλαβε από τα χέρια της Παναγίας ο «δύσπιστος» Απόστολος Θωμάς, που δεν πρόλαβε την κηδεία, όπως οι άλλοι οι εκ περάτων συναθροισθέντες απόστολοι, γιατί βρισκόταν στη Ινδία και μεταφέρθηκε θαυματουργικά στη Γεθσημανή τρεις μέρες μετά, ταξιδεύοντας στον χώρο αλλά και στον χρόνο. Επιπλέον, η μεθοδική κατασκευή ιερών κειμηλίων και η δι’ αυτών εκμετάλλευση της πίστης όσων θέλουν να πιστεύουν, για τους λόγους του ο καθένας και με τον τρόπο του, είναι μια υπόθεση συνομήλικη των θρησκειών. Συνομήλική τους επίσης είναι η αμφιπλεύρως ωφέλιμη διαπλοκή των ιερατείων με τους πολιτικούς εξουσιαστές. Αραγε, πόσο εύκολο είναι να θεωρήσουμε αθώα τη μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία, όπου, άκρον άωτον της θρησκοληψίας και του φαρισαϊσμού, την υποδέχτηκαν με τιμές αρχηγού κράτους, όπως υποδεχόμαστε εμείς το εξ Ιεροσολύμων φως κάθε Πάσχα; Να πιστέψουμε δηλαδή ότι δεν προσφέρθηκε σαν πολιτικό όπλο στον Βλαδίμηρο Πούτιν, τώρα που πέφτει στις δημοσκοπήσεις; Και ότι ακριβώς αυτή η δοσοληψία ανάγκασε τον ηγέτη των Ρώσων κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ να ξεχάσει όσα περιέχονται στα «ευαγγέλια» της ιδεολογίας του, περί της θρησκείας ως οπίου του λαού, και, οδηγώντας σε μεταθανάτιο αυτοχειριασμό τον Μαρξ και τον Λένιν, να ζητήσει διά της κομματικής ιστοσελίδας τη βοήθεια της Παναγίας, της «προστάτιδας της Ρωσίας» (χμ, κι εμείς που λέμε πως είναι της Ελλάδας;) ώστε να βγει η χώρα από την κρίση της;

Δεν πολιτεύεται φυσικά η Αγία Ζώνη, αλλά και κανένα άλλο κειμήλιο ή λείψανο. Οι περιστασιακοί ιδιοκτήτες και καπηλικοί χρήστες τους πολιτεύονται. Στη Ρωσία ή στην Ελλάδα, παντού όπου οι ισχυροί χρειάζονται μια κάποια επικύρωση, ένα δάνειο πνευματικότητας, οι δε αδύναμοι, πάσχοντες ή μη, αναζητούν παραμυθία. Και οι πάσχοντες αυτοί, ή οι «ανώνυμοι» πιστοί, δεν μπορούν να ελπίζουν ότι, αν παρακαλούσαν τον άγιο Εφραίμ, θα τους επισκεπτόταν στο σπίτι τους, μαζί με την Αγία Ζώνη, για να τους παρηγορήσει. Αυτό είχε κάνει πάντως με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και άλλους πολιτικούς και οικονομικούς προεστούς, προσφέροντάς τους γενναιόκαρδα, το 1995, ένα ημίωρο κατ’ οίκον προσκύνημα της Αγίας Ζώνης, άνευ ανταποδόσεως βεβαίως.

Δεκαέξι χρόνια πριν λοιπόν, άνοιξη του 1995, είχε γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, στον ναό του Αγίου Κοσμά, ό,τι έγινε τώρα στις δεκατέσσερις ρωσικές πόλεις, όπου περιφέρθηκε η Αγία Ζώνη. Πλήθος οι προσκυνητές, και οι περίεργοι ανάμεσά τους, πλήθος οι πωλητές ευλογημένων παραπροϊόντων, πλήθος μέγα και οι δραχμές που είχαν γεμίσει το ειδικό παγκάρι (περί τα ογδόντα εκατομμύρια). Οι καταγγελίες για τη μοίρα του συγκεντρωθέντος ποσού αλλά και για την καπηλεία τόσο των κειμηλίων όσο και των αισθημάτων των πιστών δεν ήταν ακριβώς πλήθος, πάντως υπήρξαν. Για «ευτελή αργυρολογία που προσβάλλει τη χριστιανική πίστη, διασύρει το κύρος της Εκκλησίας και τραυματίζει βαρύτατα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» είχε μιλήσει ο επίσκοπος Εδέσσης Χρυσόστομος. Εκείνος πάντως που θριάμβευσε τελικά, παρά τα κάποια προβλήματα, είναι ο άγιος Εφραίμ. Αλλά, μέρες κρίσης που είναι, θα συνεχίσω την επόμενη Κυριακή με ένα πνευματοτονωτικό «ποιημάτιον» του 7ου αιώνα μ.Χ., γραμμένο μάλιστα από επίσκοπο, τον Χριστοφόρο Μυτιλήνης. Ενα ποιημάτιο που, όπως γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος στην «Ιστορία του ελληνικού έθνους», «εμπαίζει την πολυειδή κατάχρησιν, την παρεισαχθείσαν περί την χρήσιν και την εμπορείαν των ιερών λειψάνων».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_2_04/12/2011_1296996

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

Για τον Εφραιμ , πριν λίγες μέρες συναντήθηκε με τον Πούτιν στη Ρωσία .......(εκτός αν έβλεπε παλαιότερο ρεπορτάζ .....)

Για την Μίζενς ..... Δεν ξέρω αν το είδατε κάπου , εννοείτε στα ψιλά , εξουσιοδοτήθηκε ο Υποργούς Οικονομικών , εκείνος ντε ο Συνταγματολόγος να κάνει εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη ΄Ζίμενς , τα έσοδα στα ταμεία του κράτους αναμένεται να είναι 200-320 μύρια ευρώ ......

Και όλα μέλι γάλα ......

Πλέον δε μιλάμε για χούντα , αλλά για ληστοσυμμορίτες αίσχιστου είδους .......

Σε συνέχεια της Μίζενς ..... :

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=166361

150 ψωροχιλιάδες άμα έχεις μπάρμπα στη κορώνι ........

Κατά τα λοιπά τα Ε9 και οι καταστάσεις θα εξαλείψουν τη φοροδιαφυγή .......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε συνέχεια της Μίζενς ..... :

http://www.protothem...cle/?aid=166361

150 ψωροχιλιάδες άμα έχεις μπάρμπα στη κορώνι ........

Κατά τα λοιπά τα Ε9 και οι καταστάσεις θα εξαλείψουν τη φοροδιαφυγή .......

και η μείωση του ΦΠΑ για όσους χρησιμοποιούν πιστωτική.

Ο ορισμός της ισονομίας.

Αν είσαι συνταξιούχος ογδονταβάλε χρονών και παίρνεις 700€ σύνταξη πρέπει να βγάλεις πιστωτική αλλιώς +3% .....

στην κατανάλωση μόνο. το απόθεμα το αποταμιεύεις ........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και η μείωση του ΦΠΑ για όσους χρησιμοποιούν πιστωτική.

Ο ορισμός της ισονομίας.

Αν είσαι συνταξιούχος ογδονταβάλε χρονών και παίρνεις 700€ σύνταξη πρέπει να βγάλεις πιστωτική αλλιώς +3% .....

στην κατανάλωση μόνο. το απόθεμα το αποταμιεύεις ........

Διορθώστε με αν κάνω λάθος , αλλά , αυτές οι ριμάδες οι πιστωτικές - χρεωστικές δεν είναι σαν μια μορφή δανείου , πάλι έμμεα στο ίδιο λούκι σπρώχνουν το κόσμο , και βέβαια το χρήμα απλά να είναι αύλο έτσι ώστε οι ισχύροι να κάνουν τα κουμάντα πιο εύκολα ...... Τώρα θα έπρεπε η αγαπημένη μας ΠΟΦΕΕ να βγάλει μια πρόταση-ανακοίνωση που να λέει πχ ότι είναι ένα μέτρο προς στη σωστή κατεύθυνση αλλά θα πρέπει να μειωθεί γενικά ο ΦΠΑ στο 10-15% και στα είδη ανάγκης στο 5% με έλεγχους παντού και με την βοηθεία του Λογιστικού κλάδου , αλλά .........

Τελικά ο μόνος σοβαρός θεσμός στη πατρίδα μας είναι το πόθεν έσχες των βουλευτών ..........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διορθώστε με αν κάνω λάθος , αλλά , αυτές οι ριμάδες οι πιστωτικές - χρεωστικές δεν είναι σαν μια μορφή δανείου , πάλι έμμεα στο ίδιο λούκι σπρώχνουν το κόσμο , και βέβαια το χρήμα απλά να είναι αύλο έτσι ώστε οι ισχύροι να κάνουν τα κουμάντα πιο εύκολα ...... Τώρα θα έπρεπε η αγαπημένη μας ΠΟΦΕΕ να βγάλει μια πρόταση-ανακοίνωση που να λέει πχ ότι είναι ένα μέτρο προς στη σωστή κατεύθυνση αλλά θα πρέπει να μειωθεί γενικά ο ΦΠΑ στο 10-15% και στα είδη ανάγκης στο 5% με έλεγχους παντού και με την βοηθεία του Λογιστικού κλάδου , αλλά .........

Τελικά ο μόνος σοβαρός θεσμός στη πατρίδα μας είναι το πόθεν έσχες των βουλευτών ..........

Οι πιστωτικές είναι πρακτικά δάνειο. Ιδιαίτερα αν κάνεις χρήση της πίστωσης και μετά την έκδοση του λ/σμού.

Δάνειο και με αισχρό επιτόκιο.

Αν όμως τις χρησιμοποιείς απλά για να μην κουβαλάς μετρητά και εξοφλείς πάντα το λ/σμό μπορείς να το δεις απλά ως διευκόλυνση, μια ολιγοήμερη άτοκη πίστωση που σου παρέχει η εκδότρια τράπεζα, για την οποία απλά καταβάλεις την ετήσια προμήθεια.

Προσωπικά χρησιμοποιώ πολλά χρόνια πιστωτικές και δεν τους έχω δώσει δεκάρα τσακιστή για τόκους.

Οι χρεωστικές είναι άλλη ιστορία. Είναι μετρητά αφού βγαίνουν τα χρήματα άμεσα από τον τραπεζικό σου λ/σμό.

Και στις δύο περιπτώσεις αυτό που πρωτίστως είναι κίνητρο για τις τράπεζες είναι πως ακόμη κι αν ο αγοραστής εξοφλεί τον λ/σμό άρα δεν παίρνουν τόκους, έχουν προμήθεια επί των πωλήσεων από τις επιχειρήσεις.

Αυτό που εγώ σχολίασα είναι η διακριτική μεταχείριση των πολιτών μιας χώρας με βάση την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν "σύγχρονες" μεθόδους ταμειακής διαχείρισης.

Κι αυτοί που κυρίως θα πληγούν θα είναι οι ηλικιωμένοι που δεν έχουν επαφή με αυτά.

Επιπλέον για τους εξοικειωμένους....... θα προτιμούν την αγορά με πιστωτική για να κερδίσουν τον ΦΠΑ και θα πληρώνουν τόκους στις τράπεζες αν είναι κακοδιαχειριστές.

Αρα ......... πάλι οι τράπεζες θα ωφεληθούν ενώ το κράτος θα ελπίζει να αυξηθεί ο φανερός τζίρος των καταστημάτων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...