Προς το περιεχόμενο

Προτείνεται , η σταδιακή κατάργηση τής μίζας , του μαυρου χρήματος στις ΔΟΥ στα τελωνεία στις πολεοδομίες , η σταδιακή μείωση των μαύρων χρημάτων στους παππάδες στις εκκλησίες για μνημόσυνα , κηδείες , βαπτίσεις, γάμους εις το όνομα του Πατρός του


Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://troktiko.blog...10/05/2003.html

Διαβάστε τί έγραφε ο Τάσος Μαντέλης το 2003 και δημοσιευόταν στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”. Τα μεγάλα, τα “ψεύτικα” λόγια πόσο κενά αποδεικνύονται σήμερα: “Δεν θεωρώ προσβλητική την υποβολή δήλωσης για τις χρηματιστηριακές ή οικονομικές δραστηριότητες. Αντίθετα πιστεύω πως όποιος έτυχε της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού είναι υποχρεωμένος ανά πάσα στιγμή να λογοδοτεί προς αυτόν. Απλά δεν θεωρώ αρκετή την υποβολή αυτής της δήλωσης. Χρειάζεται να υπάρχει και δημοσιοποίηση της. Για να γνωρίζει ο πολίτης ότι στη μεγάλη...

του πλειοψηφία ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι ακέραιος.

Δεν μου αρκεί το ότι μία αρμόδια κατά τα άλλα επιτροπή θα εξετάσει την δήλωση μου. Θέλω την εξέταση αυτή να μπορεί να την κάνει οποιοσδήποτε πολίτης το επιθυμεί. . Η σχέση εμπιστοσύνης εντολέα-πολίτη προς εντολοδόχο-πολιτικό, που αποτελεί το υπόβαθρο της δημοκρατικής λειτουργίας δεν θεμελιώνεται μέσω επιτροπών. Ο πολίτης πρέπει ο ίδιος να γνωρίζει, ο ίδιος να κρίνει, ο ίδιος να επιλέγει.

Όλοι μιλάμε για διαφάνεια. Ζητάμε τη διαφάνεια. Ορκιζόμαστε στο όνομα της διαφάνειας. Όμως η διαφάνεια μόνο με ένα μέτρο εξασφαλίζεται. Τη δημοσιότητα. Παντού, σε όλο τον κόσμο, ο αγώνας ενάντια στη διαφθορά είναι ταυτισμένος με τον αγώνα για δημοσιότητα. Πόσες παρανομίες, ανηθικότητες και αναξιοπρέπειες θα είχαν αποφευχθεί αν ο δράστης τους γνώριζε ότι θα αποκαλυφθούν στα μάτια της οικογένειας του, των γειτόνων του, των συνανθρώπων του.

Η δήλωση που θα υποβάλλω είναι απόρρητη. Όπως απόρρητη είναι και η δήλωση του «πόθεν έσχες». Όπως απόρρητη είναι κάθε τραπεζική ή χρηματιστηριακή συναλλαγή. Όμως διαφάνεια και οικονομικά απόρρητα είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Και το κυριότερο, είναι δύο αντίθετα πράγματα. Η διαφάνεια προϋποθέτει δημοσιότητα, τα οικονομικά απόρρητα προϋποθέτουν μυστικότητα.

Τα κάθε λογής οικονομικά απόρρητα, χρηματιστηριακό, φορολογικό, τραπεζικό, είναι μία επινόηση της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας.. Για τα απόρρητα αυτά δεν έγινε κανένας κοινωνικός αγώνας. Σε καμία χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν περιελήφθησαν ποτέ. Κανένα συνδικάτο δεν απέργησε γι’ αυτά και κανένα πολιτικό κόμμα δεν τα προέβαλε στην ιδεολογική του προμετωπίδα. Ενώ τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, τα οικονομικά απόρρητα φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού.

Ακόμη και ο αρχικός λόγος της καθιέρωσης τους, από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, ανάγεται στην ηθελημένη έλλειψη διαφάνειας. Για παράδειγμα, το τραπεζικό απόρρητο προήλθε από τη τακτική των ελβετικών τραπεζών που συνέλεγαν καταθέσεις από όλο τον κόσμο και από οποιαδήποτε αιτία. Το χρηματιστηριακό απόρρητο καθιερώθηκε για να πολλαπλασιασθούν οι χρηματιστηριακές συναλλαγές με την είσοδο κεφαλαίων που δεν μπορούσαν να διατεθούν αλλού.

Για κάποιους μπορεί αυτά να έχουν τη δικαιολογία τους και συνειδητά να θεσπίζονται. Ως μία αναγκαιότητα της οικονομικής ζωής μπορεί να μην ανατρέπονται ή να μη πρέπει να ανατραπούν. Όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά για όσους εκλέγονται για να υπηρετούν το γενικό συμφέρον όλων των πολιτών. Ο πολιτικός, ανεξάρτητα αν είναι υπουργός, βουλευτής, νομάρχης ή δήμαρχος, αν ανήκει στο ένα ή στο άλλο κόμμα, αν πιστεύει στη μία ή στην άλλη ιδεολογία, πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί χωρίς κόστος να κρατά για τον εαυτό του και τη διαφάνεια και τα οικονομικά απόρρητα. Πρέπει να επιλέξει ένα από τα δύο.

Προσωπικά πιστεύω ότι το δημόσιο συμφέρον της διαφάνειας των οικονομικών δραστηριοτήτων ενός πολιτικού είναι υπέρτερο του δικαιώματος των οικονομικών απορρήτων του. Αυτό πρέπει να επιλέξει.

Είναι ευκαιρία για μία τομή, που ανυψώνει τη σχέση με τον πολίτη. Κατάργηση των οικονομικών απορρήτων για όλους τους εκλεγόμενους σε όλα τα επίπεδα με τη ψήφο του ελληνικού λαού. Οι φορολογικές τους δηλώσεις και η περιουσιακή τους κατάσταση να είναι στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου, συνοδευόμενες από τις ρητές υπεύθυνες διαβεβαιώσεις τους. Ότι δεν έχουν άλλα εισοδήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία εκτός από αυτά που δηλώνουν. Ότι δεν έχουν άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς, εκτός από αυτούς που δηλώνουν. Και ότι δεν έχουν καμία off-shore εταιρεία.

Έτσι, απλά και κατανοητά. Για να μπορούν να υλοποιηθούν, να ελεγχθούν και να έχουν τις πολιτικές τους συνέπειες. Το κυριότερο δε για να μπορεί ο πολίτης να κρίνει τους εντολοδόχους του.

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2003

Τάσος Μαντέλης"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με ένα ιδιαίτερα επικριτικό σχόλιο για το ΠΑΣΟΚ πήρε θέση η ΝΔ, σχετικά με τις αποκαλύψεις Μαντέλη στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση της Siemens.

«Σε μια εποχή που το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να παραστήσει τον εισαγγελέα της δημόσιας πολιτικής ζωής του τόπου, μετά τις αποκαλύψεις Τσουκάτου έρχονται οι αποκαλύψεις Μαντέλη , οι οποίες είναι «βόμβες» που σκάνε στην κομματική αυλή του ΠΑΣΟΚ» σχολίασε συγκεκριμένα η Ρηγίλλης μέσω «κύκλων».

Ένα σχόλιο που σχετίζεται βέβαια με την στάση του κυβερνώντος κόμματος στις εξεταστικές επιτροπές και την πρόθεσή του να «ποινικοποιήσει» (όπως λένε στη ΝΔ) την πολιτική ζωή του τόπου, για αμφισβητούμενες υποθέσεις και χωρίς πραγματικά στοιχεία, την ίδια ώρα που πρώην κυβερνητικά στελέχη του ομολογούν ότι χρηματίσθηκαν.

Αν είστε μάγκες ρίξτε και εσείς τις βόμβες που πρέπει στην αυλή σας , οπότε παρέα με το πασοκ να πάτε στο διάολο όλοι σας , καθίκια .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μαντέλης φορολογηθηκε για τις χορηγίες -μίζες που πήρε ???

Τις δήλωσε ????

Σδοε εδω δεν έχει ????

Εισαγγελέας δεν υπάρχει ???

Θα φύγει ρε σεις και αυτός και μετά θα τον ψάχνετε ,

καθικιααααααααααααααααααααααααααααααααααααα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα να φύγει;

Δεν είναι στο Αζερμπαϊζαν σύμβουλος;

Πήγε να τους μάθει τα κόλπα.......

Μέχρι τώρα ξέρουμε σίγουρα.........

Τσουκάτος, Μαντέλης στους πράσινους ΄......

Βαρθολομαίος, Κυριάκος στους Βένετους ......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποινική δίωξη κατά του Τάσου Μαντέλη

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του πρώην υπουργού από την εισαγγελία, την ώρα που παραμένει άγνωστο αν ο κ. Μαντέλης βρίσκεται στην Ελλάδα ή αν έχει αναχωρήσει για το Αζερμπαϊτζάν.

Εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη εξέδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Ιωάννης Σακελλάκος, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, μετά την παραδοχή του κ. Μαντέλη στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για αποδοχή χρημάτων ως χορηγία από τη Siemens.

Την ίδια ώρα παραμένει άγνωστο αν ο κ. Μαντέλης, που είναι κατηγορούμενος για τον έγκλημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, παραμένει ακόμα στην Ελλάδα ή αναχώρησε το βράδυ της Τετάρτης για το Αζερμπαϊτζάν όπου ζει και εργάζεται.

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Μαντέλη

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών κ. Ιωάννης Σακελάκος, απήγγειλε την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού, με βάση τη χθεσινή κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, αλλά και στοιχεία από το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η κατηγορία είχε ασκηθεί στην ΙΝREM για την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens από τον Εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αθανασίου, που είχε διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

mantelis3.jpg

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Αναστάσιος Μαντέλης παραδέχθηκε χορηγία ύψους 200.000 μάρκων από τη Siemens

«Χορηγία» ύψους 200.000 μάρκων από τη Siemens στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη, Τάσο Μαντέλη, έφερε στο φως η κατάθεση του επιχειρηματία -και κουμπάρου του πρώην υπουργού- Γ. Τσουγκράνη στην Εξεταστική Επιτροπή. Λίγο αργότερα ο κ. Μαντέλης παραδέχθηκε ότι είχε πάρει τα χρήματα από τη Siemens.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε ότι μετά τις δημοτικές εκλογές του 1998 του τηλεφώνησε κάποιος μιλώντας αγγλικά και του είπε ότι επικοινωνεί μαζί του εκ μέρους της Siemens για να του πει ότι η εταιρεία προτίθεται να του δώσει μία χορηγία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από τρεις ημέρες τα χρήματα μπήκαν στο λογαριασμό του κουμπάρου του, αλλά δεν έψαξε από ποιον μπήκαν, καθώς υπέθεσε ότι ήταν από τη Siemens.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μαντέλης υποστήριξε πως «πριν δύο χρόνια πρόσωπο υπαρκτό, γνωστό σε κάποιους, Γερμανός πρέπει να ήταν ή αλλοδαπός, διοχέτευσε μέσω του ελληνικού Τύπου μία είδηση η οποία έλεγε ότι εγώ έλαβα από τη Siemens δέκα εκατομμύρια μάρκα τον Ιανουάριο του 1998».

«Μεθοδευόταν συστηματικά να εμφανιστώ ως δωροδοκηθείς μ' ένα τεράστιο χρηματικό ποσό το οποίο μάλιστα εμφανιζόταν ως υπουργική αμοιβή. Βέβαια 10 εκατομμύρια μάρκα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι υπουργική αμοιβή -έτσι όπως την εννοούσαν- μέρος της οποίας δεν αποκλείεται μάλιστα να πήγε στο κυβερνών κόμμα και να χρησιμοποιήθηκε πλαγίως σε εκλογικές ή άλλες δαπάνες. Και αυτό ψέμα, διότι δεν έφτασαν αυτά τα χρήματα ποτέ σε μένα», επεσήμανε ο πρώην υπουργός.

Εξάλλου, κατά την κατάθεσή του, ο κ. Τσουγκράνης ανέφερε ότι το 1998 ο κ. Μαντέλης -ο οποίος ως υπουργός Μεταφορών υπέγραψε από πλευράς ελληνικού Δημοσίου την προγραμματική συμφωνία 8002 με τη Siemens για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ- τον κάλεσε να ανοίξει έναν λογαριασμό στο εξωτερικό, προκειμένου να κατατίθενται οι χορηγίες φίλων, καθώς σχεδίαζε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του επιχειρηματία έχει ταυτοποιηθεί με το λογαριασμό με τον κωδικό «Roccos». Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρώτη κατάθεση ήλθε από τον Ηλία Γεωργίου, πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens και διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» στις 2/11/98 και ήταν 200.000 μάρκα.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο κ. Τσουγκράνης, ο λογαριασμός ανοίχτηκε στην «Canadian Imperial Bank of Commerce» της Γενεύης και έγιναν δύο εισροές, μία το 1998 με 200.000 μάρκα, και μία το 2000 με 250.000 μάρκα.

Εξεταζόμενος από το βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο κ. Τσουγκράνης παραδέχθηκε ότι ο Τ. Μαντέλης του εκμυστηρεύθηκε ότι τα 200.000 μάρκα που εμβάσθηκαν στο λογαριασμό της Γενεύης τον Νοέμβριο του 1998, ήταν χορηγία της Siemens, ενώ δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει στην Επιτροπή από πού κατατέθηκαν τα άλλα 250.000 μάρκα στις 8/2/2000. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένα από τα εν λόγω ποσά δεν χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές.

Όπως έκανε τέλος γνωστό, με δική του πρωτοβουλία, έκλεισε το λογαριασμό και μετέφερε τα υπόλοιπα 163.800 ευρώ σε λογαριασμό του στην Alpha Bank και στη συνέχεια τα επέστρεψε στον κ. Μαντέλη. Τα χρήματα που έλειπαν ήταν δύο εκροές 11.135 και 15.628 ευρώ το 2001 και το 2002 από το γιo του πρώην υπουργού και 35.000 ευρώ για να πληρωθούν δίδακτρα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.

ΝΔ: Και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη Siemens

Στην αντεπίθεση περνά η ΝΔ μετά την παραδοχή του κ. Μαντέλη ότι είχε πάρει χρήματα από τη Siemens.

«Σε μια συγκυρία, που το κόμμα του κ. Παπανδρέου παριστάνει τον εισαγγελέα της δημόσιας ζωής, κατηγορώντας τους πάντες για τα πάντα, μετά τον κ. Θεόδωρο Τσουκάτο και δεύτερο μεγάλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τάσος Μαντέλης, παραδέχεται ότι πήρε χρήματα από τη “Siemens”», τονίζει η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα, τα οποία δεν είναι μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα, αλλά προβεβλημένα και ισχυρότατα και μάλιστα «επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ήταν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων και λειτουργούσαν σε απόσταση αναπνοής από τους κορυφαίους της ηγετικής ομάδας».

ΛΑΟΣ: «Αγγελικά πλασμένη» η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

«Μόνο η σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS με γνωστοποίηση ονομάτων, αποδεκτών και κομμάτων μπορεί να σώσει το γόητρο του πολιτικού κόσμου», σχολιάζει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

«Η δε περίπτωση με τις αποκαλύψεις για τον κ. Μαντέλη δείχνει πόσο "αγγελικά πλασμένη" ήταν η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ…», συμπληρώνει.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1821419

ΤΟ θράσσος η ΝΔ.... Πνίξανε το θέμα, πνίξανε το βατοπέδι, μιλάνε κι από πάνω και τα χώνουνε οι άχρηστοι..... Για τις δικές τους χορηγείες, δεν λένε κάτι.... Παρθένες.....

Αμ το ΛΑΟΣ, για γέλια ργμτ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω γιατι πιστευω οτι την εχει ηδη κανει για Αζερμπαιτζαν οπως την εκανε ο Χρσιτοφορακος και οι υπολοιποι siemensικοι?

Αραγε θα ξεκινησουν και οι ελεγχοι σε αλλες μεγαλες εταιρειες που προμηθευαν το δημοσιο ελληνικες και ξενες ?

Σε λιγο θα αρχισουμε να λυπομαστε και την Siemens , η οποια κατα πως φαινεται θα τραβηξει ολο το κουπι της διαφθορας στην Ελλαδα

Θα κανουν κανενα ελεγχο εστω και δειγματοληπτικο σε δημαρχους , αντιδημαρχους , δημοτικους συμβουλους , μηχανικους του δημοσιου , πολεοδομους , εφοριακους , γιατρους του δημοσιου , διοικητες νοσοκομειων κλπ κλπ κλπ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξυπνήστε

Π.Τζαβέλας

Φυσά στις στέγες του ντουνιά

με σηκωμένο το γιακά

πικρός διαβάτης περπατά

κλαίει, γελά, παραμιλά

Πώς μας τη φτιάξαν τη ζωή

μίση πολέμοι και καπνοί

βρωμίζει ο φασισμός τη γη

σαν κότες σφάζονται οι λαοί

κι εμείς στον ύπνο το βαθύ

Φτιασιδωμένη η ψευτιά

γυρνά στους δρόμους και γελά

μπουτίκ, βολάν και ξιπασιά

Προπό, λαχεία, διαφθορά

Κι άλλοι με ιδρώτα το ψωμί

κι άλλοι πουλάν μισοτιμής

πατρίδα λευτεριά τιμή

αρκεί να πιάσουν την καλή

να γίνουν υπουργοί

Ήμασταν ζωντανοί νεκροί

μας δίνανε μ’ ανταλλαγή

τη μπόμπα την ατομική

Το Ισραήλ για να σωθεί

ακόμα ο στόλος ναυλοχεί

γεμάτη πόρνες η ακτή

κι αν φύγανε οι Γερμανοί

ήρθαν οι Αμερικανοί

καινούρια πάλι κατοχή

Η CIA βαρά νταγερέ

χόρευε νάιλον υπουργέ

σαν καραγκιόζης στο μπερντέ

κι εσύ να κλαις πικρέ λαέ

κι ο Βάρναλης μας το ’χε πει

χωρίς καμιά περιστροφή

στης Χούντας το αλισβερίσι

λεύτερο ήταν το χασίσι

ποτέ ο λαός να μην ξυπνήσει

Γλυκοχαράζει στα βουνά

μοσχοβολούν τα γιασεμιά

τραγούδι αρχίζουν τα πουλιά

γελά η θάλασσα πλατιά

κι εμείς οικόπεδα και Ι.Χ

ψυγεία έπιπλα TV

κουτόχορτο με πληρωμή

και δίπλα φεύγει η ζωή

Ξυπνήστε

Ξυπνήστε νέες, ξυπνήστε νιοί

βγέστε απ’ του τάφου τη σιωπή

δείτε του κόσμου τη ντροπή

γίνετε χίλιοι κεραυνοί

και κάψτε μας ή σώστε μας

γλιτώστε μας, ή θάψτε μας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...................

Παραλλήλως ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Σημίτης έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση όπου αντιμετωπίζει, όπως ήταν αναμενόμενο, με οργή όσα κατέθεσε ο πρώην στενός συνεργάτης του.

«Θλίβομαι και εξοργίζομαι επειδή τέτοιες πράξεις εκκολάφθηκαν και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΠΑΣΟΚ 1996-2004. Πράξεις που προσβάλλουν το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας, αμαυρώνουν το έργο της τότε κυβέρνησης και τις προσπάθειες όλων όσων εργάσθηκαν και προσέφεραν για μια καλύτερη Ελλάδα. Πράξεις ασυμβίβαστες με τους αγώνες μας και την ηθική μας. Συγκαλύπτουν ότι τα χρόνια αυτά έγινε ένα σημαντικό έργο τόσο για την ανόρθωση της οικονομίας, όπως το δείχνει η ένταξη στην ΟΝΕ, τα μεγάλα δημόσια έργα, οι επιδόσεις σε πολλούς άλλους τομείς και για το κύρος της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο

..................

http://www.protagon....%BB%CE%B7%CF%82

laugh.giflaugh.giflaugh.giflaugh.gif

.........................

Ο πιο πονηρός βλάκας είναι ο σοβαρός. Το υστερικά τυπικό και λιγόλογο ανθρωπάκι που οχυρώνεται καχύποπτο προς όλους πίσω από ένα προσωπείο σοβαρότητας και σπουδαιότητας. Αυτή η μάρκα πονηρών βουλώνει τρύπες· πάντα κάπου θα διοριστούν πρόεδροι, διοικητές, βιτρίνα για να κάνουν από πίσω τα τσακάλια τη δουλειά τους. Ένας τέτοιος έφτασε να γίνει και πρωθυπουργός δεν διέθετε καμία έμφυτη κοινωνική επιρροή (λάμψη, ευφυΐα, παράστημα, γοητεία, ευφράδεια), σιχαινόταν τη συνάφεια με τον κόσμο (μετά τις αναγκαστικές χειραψίες είχε στο αυτοκίνητο ένα μπουκαλάκι οινόπνευμα για να απολυμαίνει τα χέρια του) και ήταν τόσο σοβαρός, που γινόταν αστείος. Όμως δεν χρειαζόταν να πείσει ο ίδιος για τίποτα, τη δουλειά είχαν αναλάβει εργολαβία τα κανάλια και οι εφημερίδες και όποτε το επιχειρούσε, το σαθρό και ολίγιστο μέσα του τον εξέθεταν. Αλησμόνητη είναι η σκηνή του εν λόγω όταν μετά τους σεισμούς του 1999 πήγε με τις κάμερες να επισκεφθεί τους καταυλισμούς των σεισμόπληκτων. κοίταξε ξινά τα παιδάκια που πλατσούριζαν ξυπόλυτα στις λάσπες ανάμεσα στα κοντέινερ και, κάνοντας προσπάθεια να φερθεί ανθρώπινα, τα ρώτησε: «Πού είναι πιο καλά, εδώ ή στο σπίτι;»..

..................

Διονύσης Χαριτόπουλος

Εγχειρίδιο βλακείας (Σελ 98-99)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η οικία Τσοχατζοπούλου στην Αρεοπαγίτου

Πώς μεταγράφηκε από offshore εταιρεία στη σύζυγο του πρώην υπουργού τρεις μέρες πριν από την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου

Τρεις ημέρες πριν από την ψήφιση στη Βουλή του νόμου 3842/2010 «περί αποκατάστασης της φορολογικής Δικαιοσύνης και αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής», που ανάμεσα στα άλλα πενταπλασιάζει τη φορολογία ακινήτων που ανήκουν σε εξωχώριες (offshore) εταιρείες, η κατοικία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου μεταγράφεται από offshore εταιρεία στη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη, για πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η διατηρητέα τριώροφη πολυκατοικία, στο χρώμα της ώχρας, στέκει για πάνω από 60 χρόνια στην καρδιά ενός από τους πιο ακριβούς πεζοδρόμους της Ευρώπης - στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ενα σπίτι στον δρόμο αυτό, σαν αυτό στον αριθμό 33 που βρέθηκε στην ιδιοκτησία της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου με το συμβόλαιο υπ. αριθμ. 15867, έχει μία από τις υψηλότερες αντικειμενικές αξίες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτήν τη χώρα: είναι η δεύτερη υψηλότερη αντικειμενική αξία στο κέντρο της Αθήνας, 7.000 ευρώ/τ.μ.

Με θέα την Ακρόπολη

Από το μαρμάρινο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου, όπου ζει τα τελευταία χρόνια ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος, βλέπει σχεδόν στην ευθεία, το νότιο κομμάτι της Ακρόπολης, ενώ τις καλοκαιρινές νύχτες είναι σίγουρο ότι ακούει τις μελωδίες που αντηχούν μια ανάσα πιο πέρα, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.

Στο εσωτερικό, ο πρώην υπουργός απολαμβάνει την άνεση 209 τ.μ. της κύριας κατοικίας, που περιλαμβάνουν -σύμφωνα με το συμβόλαιο στον τόμο 4248 του υποθηκοφυλακείου Αθηνών- ένα σαλόνι, πέντε κύρια δωμάτια, μία κουζίνα, ένα λουτρό, το αποχωρητήριο των ξένων, μία αποθήκη, διάδρομο και φυσικά χώρο υποδοχής.

Ομως, ούτε η καλή διάθεση που μάλλον προκαλεί η καθημερινή απόλαυση της ειδυλλιακής θέας του Ιερού Βράχου ούτε και τα επιπλέον 202,21 τ.μ. του δώματος και τα 209,69 τ.μ. του υπογείου με τις 8 αποθήκες και τον φωταγωγό, ήταν ικανά να συγκρατήσουν τη δυσαρέσκεια του κ. Τσοχατζόπουλου το 2007, όταν δημοσίευμα εφημερίδας τον έφερε να έχει προβεί στην αγορά τής εν λόγω κατοικίας. Τότε ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριζε ότι την κατοικία αυτή την ενοικίαζε. Αν αυτό ίσχυε, τότε θα έπρεπε να τη νοικιάζει από την offshore εταιρεία Nobilis International LLC, που εδρεύει στην πόλη Cheyenne της πολιτείας Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, η οποία διέθετε τους τίτλους από τον Ιανουάριο του 2001 μέχρι τη μεταβίβαση στη σύζυγό του. Μάλιστα, τα αμερικανικά αρχεία δείχνουν ότι, παρόλο που η offshore Nobilis είχε αγοράσει την τωρινή κατοικία του πρώην υπουργού προς 136 εκατομμύρια δραχμές, πλήρωνε κατά μέσον όρο φόρους ύψους μόνο 64 δολαρίων τον χρόνο!

Η μεγάλη έκπληξη, όμως, βρίσκεται στον αμέσως προηγούμενο ιδιοκτήτη, που όχι μόνον είχε αγοράσει την τωρινή κατοικία του κ. Τσοχατζόπουλου στη διπλάσια τιμή μόλις δύο χρόνια πριν -ήτοι 300 εκατομμύρια δραχμές το 1999-, αλλά βρέθηκε και υπόλογος στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου! Ο ιδιοκτήτης δεν ήταν άλλος από την εταιρεία TORCASO Investments Ltd, που βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα επειδή πούλησε το 2007 δύο ακίνητα στη Μονή Βατοπεδίου. Στην έρευνα που ακολούθησε, η TORCASO εμφανίστηκε ξαφνικά -κατά δήλωση του ιδίου- να ανήκει από το 2006 στον Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία κ. Σαχπατζίδη.

Οσο για το αν Σαχπατζίδης και Τσοχατζόπουλος γνωρίζονται; Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η γνωριμία τους πάει πολύ πιο πίσω από τις ημέρες που η TORCASO αγόραζε τη σημερινή κατοικία του πρώην υπουργού. Οποιο και αν είναι το πραγματικό φυσικό πρόσωπο πίσω από τις εταιρείες TORCASO και Nobilis, στα τέλη του περασμένου μήνα, η επιθυμία της συζύγου του κ. Τσοχατζόπουλου να αγοράσει το σπίτι αυτό φαίνεται πως ήταν μεγάλη. Για χάρη του, παρόλο που είχε ήδη πληρώσει μετρητά 450 χιλιάδες ευρώ στην offshore Nobilis και επρόκειτο να πάρει δάνειο για μόνο 650 χιλιάδες ευρώ, η συγγραφέας κ. Βίκυ Σταμάτη παίρνει την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου, που αφορά τη φορολόγηση offshore εταιρειών, δύο δάνεια συνολικού ύψους ενός εκατομμυρίου εκατό χιλιάδων ευρώ. Ετσι καταφέρνει να αποκτήσει -από μία offshore- ένα «παλάτι», που όπως λένε στην «Κ» ειδικοί στον χώρο των ακινήτων, ενδέχεται να έχει εμπορική αξία πολλές, πολλές φορές πολλαπλάσια

Γιατί ρε σείς δεν λέτε την αλήθεια στον κόσμο ?????

Και εάν δεν ξερετε γιατί δεν ρωτάτε να μαθετε για να ενημερωσετε τους πάντες.

Μισθωτήριa έχουν γίνει μεταξυ του ζεύγους Τσοχατζόπουλου και των εταιρείων nobilis και torcaso ??

Τί ποσό πλήρωνε το ζεύγος ώς ενοίκιο για 621 τμ κύριων και βοηθητικών χώρων ??

Δηλωση φορολογίας εισοδήματος για τα ενοίκια που εισέπραταν οι εταιρείες έχουν κάνει ???

Φόρο εισοδήματος πλήρωσαν ???

ΦΜΑΠ πλήρωσαν ???

ΕΤΑΚ πλήρωσαν ???

Συμπληρωματικό φόρο 3% πλήρωσαν ???

Ειδικό φόρο 3% επι της αντικειμενικής πλήρωσαν ???

Παρτε το χαμπάρι , πλέον δεν μας νοιάζει η ηθική διακαίωση, γνωρίζουμε πως ηθική δεν έχει κανένας απο αυτούς , τα λεφτά θέλουμε ρεμάλια, τα λεφτά που μας κλέβετε όλα αυτα τα χρόνια, τους φόρους που δεν πληρώνετε και αυτά που φάγατε απο τους φόρους που πληρώνουμε εμείς όλα αυτα τα χρόνια , θέλουμε πίσω το μέλλον των παιδιών μας καθίκια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

<P class=MsoNormal style="MARGIN-BOTTOM: 0pt; LINE-HEIGHT: normal">ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal"> ΕΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. «ΑΙΡΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΚΛΕΨΟΥΝ.

«ΑΙΡΟΝΤΑΙ» ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (SECURITY). ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ.

<P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal"> ΚΑΙ ΠΑΡ’ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ. <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal"> ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ. <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">

<P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 100 <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">16 Φεβρουαρίου 2010 <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">

<P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">Με Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 2−2−2010 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">αποφασίζουμε: <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">

Χαρίζεται:

1 .Το υπόλοιπο της ποινής του Καρακωνσταντή Μιχαήλ του Στέργιου, που του έχει επιβληθεί με την απόφαση αριθμός 47655/14−9−2007 του Τριμελούς Πλημμελειο− δικείου Αθηνών σε ποινή καθείρξεως είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 154.937 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για δέκα (10) έτη που εκδόθηκε κατά προσαρμογή της υπ’ αριθ. 33/1995 απόφασης του Κακουργιοδικείου Παλέρμο Ιταλίας με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη είκοσι (20) ετών, χρηματική ποινή 300.000.000 λιρετών Ιταλίας και σε ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, για πώληση, διανομή, αγορά, εκχώρηση, μεταφορά, εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αίρονται:

1. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΓΑΛΕΡΑΚΗ Θεοδοσίου του Σπυρίδωνα με τις αποφάσεις αριθμ.: α)901/6−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Κρήτης, σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και ενός (1) μηνός για κατοχή, πώληση ινδικής κάνναβης, κατοχή πυρομαχικών β) 140/9−2−1979 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών για αγορά, πώληση, κατοχή ναρκωτικών ουσιών γ) 87/7− 2−1977 του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών και τεσσάρων (4) μηνών για ληστεία, κλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και δ) 858/23−4−1973 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δέκα (10) ημερών μετατραπείσα για παράβαση υγειονομικού κανονισμού προκειμένου να διοριστεί στην Δήμο Ρεθύμνης.

4. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημητρίου του Ιωάννη με τις αποφάσεις αριθμ.: α)203/17−4−1989 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών, Χ.Π. 100.000 δρχ., μετατραπείσα γιαπώληση κοκαΐνης από τοξικομανή β) 7777/24−6−1992 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 1729/87 (περί ναρκωτικών) γ) 281/4−5−1992 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης εννέα (9) μηνών μετατραπείσα για διάθεση ναρκωτικών ουσιών από τοξικομανή και δ) 2721/6−10−1988 του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα, Σ.Π.Δ. για έξη (6) μήνες για παράβαση Ν.5422/1932,προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.

7. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΕΒΡΕΚΙΔΗ Σάββα του Λεωνίδα με την απόφαση αριθμ. 22SKT 2JS 99/94/29−10−1994 του Πρωτοδικείου KREFELD, σε ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών για από κοινού παράνομη εισαγωγή κατά συρροή με αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών σε μικροποσότητες, κατά συρροή με οδήγηση χωρίς άδεια, προκειμένου να προσληφθεί στο Δήμο Κορδελιού ως μόνιμος υπάλληλος.

8. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΚΥΠΡΙΩΤΗ Παναγιώτη του Σπυρίδωνος με την απόφαση αριθμ.25−26/10−1−2006 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών με τριετή αναστολή για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη σε βάρος του Δημοσίου, προκειμένου να δύναται να επαναλειτουργήσει το φαρμακείο του στη Γαστούνη Ηλείας.

9. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΜΑΛΑΞΙΑΝΑΚΗ Ιωάννη του Ρούσσου με τις αποφάσεις αριθμ.: α)2378/13−10−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για κλοπή και β) 687/26−1−1993 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας (άρθρο 337 Π.Κ.), προκειμένου να προσληφθεί ως χειριστής μηχανημάτων στο Δήμο Ακρωτηρίου Χανίων, στο Δημόσιο, Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ.

10. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΜΑΝΩΛΑΤΟΥ Χαράλαμπου του Νικολάου με τις αποφάσεις αριθμ.:α) 1461/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού και β)1462/28−9−1993 του Τριμελούς Εφετείου Πατρών σε ποινή φυλάκισης οκτώ (8) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού. Οι ανωτέρω συγχωνεύτηκαν στην υπ’ αρ. 1462Α/28−9−1993 συγχωνευτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών μετατραπείσα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την ανανέωση της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης− Αποχέτευσης Αργοστολίου.

11. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΕΜΑΚΗ Χαράλαμπου του Εμμανουήλ με την απόφαση αριθμ. 44/24−2−2000 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και δέκα (10) μηνών με πενταετή αναστολή και Σ.Π.Δ. για τρία (3) έτη για ζωοκλοπή από κοινού, παράνομη κατοχή φυσιγγίων, προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για τον διορισμό του ή την πρόσληψη του σε Ο.Τ.Α.

12. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Χαράλαμπου του Χρήστου με την απόφαση αριθμ. 97/30−6−1994 του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για λιποταξία στο εσωτερικό, προκειμένου να ανακτήσει τα πολιτικά του δικαιώματα και να αποκτήσει δίπλωμα θερμικού μηχανήματος. <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">

<P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">ΕΔΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ <P class=MsoNormal style="LINE-HEIGHT: normal">13. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες της ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ Μπριγκίττας το γένος Μ. ΛΕΒΗ με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 120158/22− 10−2003 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης έξη (6) μηνών μετατραπείσα γιαπαράβαση αγορανομικού κώδικα β) 17999/24−2−2003 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για παράβαση αγορανομικού κώδικα γ) 91066/20−9−1994 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριάντα (30) ημερών μετατραπείσα για παράβαση Ν. 614/77 και δ) 42793/10−3−1987 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης τριών (3) μηνών μετατραπείσα, Χ.Π. 10.000 δρχ. για παράβαση Ν.Δ. 9/35, προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για την συμμετοχή τόσο της ίδιας όσο και των Εταιρειών "ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε." και "ΜΙΧΑΗΛ ΛΕΒΗΣ Ανώνυμη−Εμπορική−Τεχνική − Εκπαιδευτική και Ναυτιλιακή Εταιρεία" που αυτή εκπροσωπεί σε διαγωνισμούς του Δημοσίουκαι για την ίδρυση από την ίδια Εταιρείας υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και τις κάθε είδους έννομες συνέπειες αυτών.

14. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΠΑΠΑΔΑΚΗ Μαρίνου του Γεωργίου με την απόφαση αριθμ. 31/27−2−2003 του Πενταμελούς Εφετείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) ετών και τεσσάρων (4) μηνών με τριετή αναστολή για κατοχή, αγορά αποθήκευση και χρήση ναρκωτικών με ελαφρυντικά, προκειμένου να διορισθεί στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης στον τομέα καθαριότητας.

16. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΠΕΤΣΙΤΗ Δημητρίου του Γεωργίου με τις αποφάσεις αριθμ.: α) 86/11−1−1996 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών μετατραπείσα για απάτη κατ’ εξακολούθηση β) 1415/15−5−1995 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνώνμετατραπείσαγια απόπειρα κλοπής. Οι ανωτέρω ομού με την 10158/95 απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης συγχωνεύθησαν στην υπ’ αριθμ. 2840/14−8−1998 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου Κρήτης σε συνολική ποινή φυλάκισης επτά (7) μηνών και δέκα (10) ημερών, προκειμένου να αποκτήσει ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

17. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του ΣΤΑΜΕΛΟΥ Κωνσταντίνου του Βασιλείου με την απόφαση αρ.371/15−3−2001 του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας σε ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ (18) μηνών με τριετή αναστολή για απόπειρα ληστείας από κοινού, προκειμένου να του εκδοθεί άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας καθώς και άδεια εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας.

18. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του TARUSHA (ΤΑΡΟΥΣΙΑ)ARJIR (ΑΡΓΥΡΗ) του JORCAO(ΓΕΩΡΓΑΚΗ)με την απόφαση αριθμ. 506/17− 11−2000 του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Γαστούνης σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών, μετατραπείσα Χ.Π. 50.000 δρχ. για παράβαση άρθρου 3 παρ. 6, 9 και περ. β του Ν.2168/93, προκειμένου να αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια και να δύναται να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς εργολαβίαςδημοσίων έργων.

ΟΜΟΙΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ 21. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη της ΧΑΤΖΑΚΟΥ Μαρίας του Κωνσταντίνου με την απόφαση αριθμ. 8544/6−2−2006 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση άρθρου 30 Αγορανομικού κώδικα, προκειμένου να μην υφίσταται κώλυμα για την συμμετοχή της Εταιρείας "ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε." της οποίας τυγχάνει μέλος του Δ.Σ. σε διαγωνισμούς για την προμήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων.

22. Οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από τις καταδίκες του ΧΑΤΖΗΠΕΤΡΟΥ Χρήστου του Ευθυμίου με τις αποφάσεις υπ’ αριθμ.: α) 8751/14−2−1986 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο (2) μηνών μετατραπείσα για κλοπή από κοινού και β) 62933/30−9−1994 του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε ποινή φυλάκισης ενός (1) μηνός μετατραπείσα για κλοπή,προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. [...]

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 months later...
Ελεύθερος ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που συνελήφθη να δωροδοκείται

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη την Τρίτη ελεγκτής του ΣΔΟΕ να χρηματίζεται με 30.000 από επιχειρηματία στους Παξούς, προκειμένου να «τακτοποιήσει» φορολογική του υπόθεση. Ο «αδιάφθορος» του ΣΔΟΕ παρά την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του αφέθηκε τελικά ελεύθερος από την εισαγγελέα, η οποία ζήτησε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης. Ο επιχειρηματίας από τους Παξούς που κατήγγειλε στην Αστυνομία το περιστατικό, μιλώντας στον ALPHA έκανε λόγο για πρωτοφανή εκβιασμό από τον 54χρονο υπάλληλο του ΣΔΟΕ.

Ο «αδιάφθορος» σύμφωνα με την καταγγελία ζήτησε 30.000 ευρώ, για κλείσει φορολογική του υπόθεση. Όπως είπε ο καταγγέλλων στον ALPHA «ήταν στυγνός εκβιασμός. Κάθε άνθρωπος που εκβιάζεται από κάποιους ανθρώπους, καταλήγει σε αδιέξοδο και ειδικά όταν ο άνθρωπος αυτός δεν έχει την δυνατότητα να ανταποκριθεί, σε αυτά που του ζητάνε». Ο επιχειρηματίας που προέρχεται από τον χώρο του τουρισμού, ενημέρωσε την Αστυνομία, όπου προσημειώθηκαν 5.000 ευρώ και ακολούθησε ραντεβού του επιχειρηματία με τον 54χρονο «αδιάφθορο». Ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ που δωροδοκήθηκε σύμφωνα με την καταγγελία, είναι εφοριακός, πρώην συνδικαλιστής και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, που μετέβησαν στους Παξούς από την Αθήνα.

Ο άνδρας του ΣΔΟΕ οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και αν και στην δικογραφία γίνεται λόγος για επ’ αυτοφώρω σύλληψη και για δωροδοκία κατ’ επάγγελμα, η εισαγγελέας άφησε ελεύθερο τον 54χρονο και ζήτησε περαιτέρω έρευνα. Ο καταγγέλλων ερωτηθείς σχετικά με αυτήν την εξέλιξη είπε ότι «αυτά είναι θέματα Δικαιοσύνης. Εγώ από την αρχή προσέφυγα στην Δικαιοσύνη και έχω εμπιστοσύνη, ότι τελικά αυτά τα πράγματα θα γίνουν, όπως πρέπει να γίνουν». Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών πάντως ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ τέθηκε σε αργία.

Πηγή: ALPHA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θαυμάστε ................

Έξω φρενών είναι ιδιοκτήτες και διοίκηση πλοιοκτήτριας εταιρείας με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή και νυν βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ, Ευάγγελο Αντώναρο. Ο λόγος; Ο κ. Αντώναρος απαίτησε να....

ταξιδέψει δωρεάν από την Κω στην Πάτμο με το ΒLUΕ STAR 2 προκειμένου να αποφύγει να πληρώσει εισιτήριο των 15,50 ευρώ... Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica, στην οποία ανήκει το εν λόγω πλοίο, Πέτρος Μ. Βέττας, τέσσερις ημέρες μετά το ταξίδι του κ. Αντώναρου, «αδειάζει» τον βουλευτή στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, με την παρακάτω επιστολή την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «Εφοπλιστής» και ζητά την αποζημίωση της εταιρείας από τη Βουλή.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Βουλής,

Θέμα: Μεταφορά βουλευτού κ. Avτώναρoυ με πλοία της εταιρείας μας.

Ο βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Ευάγγελος Αντώναρος, επιβιβάστηκε στις 18 Ιουλίου 2010 στο πλοίο ΒLUΕ STAR 2 της εταιρείας μας, με σκοπό να ταξιδέψει από το νησί της Κω στο νησί της Πάτμου. Κατά την επιβίβαση και σύμφωνα με τον νόμο, του ζητήθηκε από τον αρχιλογιστή του πλοίου το εισιτήριό του, όπως συμβαίνει με κάθε άλλον επιβάτη. Ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι είναι βουλευτής και έχει ελευθέρας. Παρά την επισήμανση από τον κ. αρχιλογιστή ότι ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση απαιτείται για τη νόμιμη επιβίβασή του εισιτήριο έστω μηδενικό, ο κ. Αντώναρος τον ευχαρίστησε και εισήλθε του πλοίου. Δεδομένου ότι εκείνη τη στιγμή επιβιβάζονταν στο πλοίο 250 επιβάτες, το πλήρωμα προτίμησε να μη δώσει περαιτέρω έκταση στο επεισόδιο, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στον καταπέλτη του πλοίου και να μην ταλαιπωρηθούν αναίτια από τη συμπεριφορά του εν λόγω βουλευτή οι υπόλοιποι επιβάτες, οι οποίοι και κανονικά έφεραν τα εισιτήριά τους και τηρούσαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Μετά την είσοδό του στο πλοίο, εκδόθηκε εισιτήριο στον κ. Αντώναρο -με το φθηνότερο ναύλο, αξίας 15.50 ευρώ - προκειμένου να ταξιδέψει νομίμως και όχι ως λαθρεπιβάτης. Εκείνος αρνήθηκε να πληρώσει το ποσό με την ίδια δικαιολογία και επέδειξε στο σημείο αυτό τη βουλευτική του ταυτότητα.

Ύστερα από τα παραπάνω γεγονότα, τα ζητήματα που ανακύπτουν είναι τα εξής:

1. Παρακαλούμε για την αποζημίωση της εταιρείας μας από τη Βουλή για το ταξίδι του κ. Αντώναρου, σύμφωνα με τα συνημμένα παραστατικά.

2. Παρακαλούμε όπως εκδώσετε οδηγία προς τους βουλευτές όταν επιθυμούν να κάνουν χρήση της ελεύθερης κυκλοφορίας με πλοία ακτοπλοϊας που τους έχετε παράσχει, να φροντίζουν εγκαίρως για την έκδοση εισιτηρίου, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. Σας επισημαίνουμε ότι βάσει νόμου απαγορεύεται η επιβίβαση στο πλοίο ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ χωρίς έγκυρο εισιτήριο.

3. Επειδή αντιλαμβανόμεθα ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε θέσπιση συγκεκριμένης διαδικασίας για την αποζημίωσή μας σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως συμβαίνει με τα άλλα μέσα μεταφοράς και όπως επανειλημμένως έχουμε ζητήσει, διαδικασία που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να εκδίδονται τα εισιτήρια από μια ιδιωτική εταιρεία χωρίς να καταβληθεί το αντίτιμο. Έως ότου μας γνωστοποιηθεί και συμφωνηθεί η διαδικασία αυτή, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα μέλη του Κοινοβουλίου ότι όσον αφορά στην εταιρεία μας θα πρέπει να εκδίδουν κανονικά εισιτήριο ολόκληρου ναύλου.

4. Τέλος, παρακαλούμε όπως προβείτε σε συστάσεις προς τους Έλληνες βουλευτές, οι οποίοι όλοι έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό για να τον υπηρετούν και όχι για να διεκδικούν προνόμια και να αξιώνουν διαφορετική μεταχείριση από τον απλό πολίτη, προκειμένου να αποφεύγονται αμετροεπείς συμπεριφορές, που δεν τιμούν κανέναν και επιτείνουν το κλίμα δυσαρέσκειας που υφίσταται σήμερα.

Με τιμή

Attica Group

Πέτρος Μ. Βέττας

Διευθύνων Σύμβουλος»

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 weeks later...

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/6497

Ουαουυυυυυυυυυυυυυυυυυ

Ουαουυυυυυυυυυυυυυυυυ

Ουαουυυυυυυυυυυυυυυυυ

Οικονομική Αστυνομία κατά της φοροδιαφυγής .

Οι 100 «ράμπο» της νέας υπηρεσίας θα δρουν σε όλη την Ελλάδα με στόχο την αποκάλυψη εγκλημάτων σε βάρος της εθνικής οικονομίας και του δημοσίου συμφέροντος

Στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος ετοιμάζεται να μπει η Οικονομική Αστυνομία, το ελληνικό IRS, που συστήνεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το νέο σώμα θα στελεχώσουν 100 αστυνομικοί ειδικών καθηκόντων που θα δρουν σε ολόκληρη την Ελλάδα με στόχο την αποκάλυψη εγκλημάτων σε βάρος της εθνικής οικονομίας και του δημοσίου συμφέροντος. Η νέα υπηρεσία θα υπάγεται απευθείας στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως και η αντιτρομοκρατική. Οπως δήλωσε χθες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο δημιουργείται Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας και Οικονομικής Αστυνομίας έχει σταλεί προς τους συναρμόδιους υπουργούς.

Πρόσβαση

Οι 100 «ράμπο» του νέου σώματος θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία των αστυνομικών υπηρεσιών και άλλων υπηρεσιών (ΣΔΟΕ, Λιμενικές αρχές, τελωνεία), οργανισμών και φορέων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων χωρών σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες. Επίσης η νέα υπηρεσία θα συνεργάζεται με το Κέντρο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών, άλλες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, αρχές και φορείς.

Τη δημιουργία της Οικονομικής Αστυνομίας είχε εξαγγείλει ο προηγούμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αλλά δεν πρόλαβε να προχωρήσει στο στήσιμο και τη λειτουργία της κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο συγκεκριμένο υπουργείο. Η Οικονομική Αστυνομία θα έχει ένα ευρύ πεδίο δράσης που ξεκινάει από τη παράνομη νομιμοποίηση εσόδων και φθάνει μέχρι τη μη έκδοση αποδείξεων από τους γιατρούς και τις παράνομες συνταγογραφήσεις, τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού και του παράνομου τζόγου.

12 ελεγκτικοί στόχοι

Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο του νέου σώματος βρίσκονται 12 τομείς φοροδιαφυγής και μαύρου χρήματος:

1. Παράνομη νομιμοποίηση εσόδων. Θα γίνονται έρευνες για ύποπτο πλουτισμό, αναντιστοιχία εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων, κινήσεις λογαριασμών.

2. Παράνομες συναλλαγές στο πλαίσιο των πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων. Η στόχευση αφορά σε υποθέσεις απιστίας, απάτης, εκβίασης, καταδολίευσης δανειστών, πλαστογραφίας, τοκογλυφίας, υπεξαγωγής εγγράφων, δωροδοκίας, νόθευσης και παραβίασης του απορρήτου, παραβίασης της νομοθεσίας περί επιταγών και συναλλαγματικών.

3. Παράνομη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων ή χρηματοδοτήσεων και ενισχύσεων από το κράτος.

4. Παράνομη μεταφορά κεφαλαίων και διακίνηση χρήματος. Η υπηρεσία θα εντοπίζει τους δρόμους μεταφοράς και διακίνησης του μαύρου χρήματος, τις πηγές προέλευσής του και θα προχωρά σε δήμευση περιουσιών, όπου χρειάζεται.

5. Η απόκρυψη φορολογικών στοιχείων.

6. Το λαθρεμπόριο.

7. Κατάχρηση δημόσιας περιουσίας.

8. Παραβάσεις που αφορούν στα Πρακτορεία ή άλλα τυχερά παιχνίδια και καζίνο. Στόχος αποτελεί ο παράνομος τζόγος με έμφαση κυρίως στο διαδίκτυο.

9. Μη καταβολή προβλεπόμενων εισφορών από φυσικά και από νομικά πρόσωπα.

10. Οι υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού.

11. Μη έκδοση αποδείξεων από γιατρούς ή σε περιπτώσεις παροχής νοσηλευτικών υπηρεσιών.

12. Παράνομες συνταγογραφήσεις καθώς και έκδοση «μαϊμού» γνωματεύσεων γιατρών σε βάρος των ασφαλιστικών φορέων.

Στην ουσία, η υπηρεσία αυτή θα αποτελέσει ένα μέρος του ευρύτερου μηχανισμού κατά της φοροδιαφυγής και των παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων, αφού θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου και, συγκεκριμένα, το ΣΔΟΕ, τα τελωνεία και την Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Στο στόχαστρο μπαίνουν και οι επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί. Συγκεκριμένα, αναδιαρθρώνεται και αναβαθμίζεται ο ρόλος και διευρύνονται οι αρμοδιότητες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που μετονομάζεται σε Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας, ώστε να εντοπίζονται άμεσα τα όποια κρούσματα διαφθοράς στο Δημόσιο.

Πηγή Ημερησία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

http://voria.gr/details.php?id=31529

Να εκμεταλλευτεί τις ευεργετικές διατάξεις του μέτρου της περαίωσης, για να αποφύγει να καταβάλλει υψηλά πρόστιμα και προσαυξήσεις που του έχουν επιβληθεί, αποπειράθηκε ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Το σχετικό αίτημα διατυπώθηκε επισήμως από υπηρεσιακά στελέχη του δήμου προς τις εντεταλμένες αρχές, αλλά όπως όλα δείχνουν προσκρούει στις «κλειστές πόρτες» του υπουργείου Οικονομικών, για λόγους που έχουν να κάνουν με την τήρηση τυπικών παραμέτρων του μέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρμόδιο υπουργείο προς το παρόν δεν έχει απαντήσει εγγράφως στο ερώτημα που του διαβιβάστηκε υπηρεσιακά, αλλά παρόλα αυτά διαμήνυσε προφορικά στον ενδιαφερόμενο δήμο ότι δεν γίνεται να υπαχθεί στο συγκεκριμένο μέτρο. Η εξήγηση που δόθηκε είναι ότι συνιστά νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου κι όχι κερδοσκοπικό φορέα όπως προβλέπεται από τη ρύθμιση και ως εκ τούτου θα «ανάψει κόκκινο» για το αίτημα που διατύπωσε.

Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να κάνει χρήση της περαίωσης έγινε γνωστή στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε στη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Οικονομικών Δ. Κουσελάς με διευθυντές των ΔΟΥ της Βορείου Ελλάδος. Πηγή που μετείχε στη συγκέντρωση αυτή, αποκάλυψε πως ελέχθη από υπηρεσιακό στέλεχος ότι ο κεντρικός δήμος της πόλης ζήτησε πριν μερικές βδομάδες από τη Θ’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης να ενημερωθεί για το αν μπορεί ή όχι να αξιοποιήσει το εν λόγω μέτρο.

Το σκεπτικό για την κατάθεση του αιτήματος βασίστηκε στην εκτίμηση ότι ο δήμος, υπό την ομπρέλα προστασίας της περαίωσης, θα μπορούσε να μειώσει σε ποσοστό έως και 60% τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που του επιβλήθηκαν για φορολογικές παραβάσεις που διαπιστώθηκαν από τις έρευνες των φορολογικών αρχών, στις οποίες υπόκειται. Πέραν του οφέλους από το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, όμως, μεγάλο θα ήταν το κέρδος και στο ποινικό κομμάτι της. Κι αυτό γιατί με μια τέτοια εξέλιξη τα αρμόδια στελέχη των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου θα απέφευγαν την ποινική δίωξη που –σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία- συνοδεύει κάθε φορολογική παράβαση, η οποία ξεπερνά το ποσό των 75.000 ευρώ. Και η αλήθεια είναι πως, με βάση τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπεξαίρεσης, οι φορολογικές παραβάσεις υπερβαίνουν κατά πολύ το συγκεκριμένο κατώτατο όριο.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν, πάντως, ότι ακόμη και αν το αίτημα του δήμου γινόταν δεκτό, το σκέλος της κατάχρησης θα παρέμενε ανεπηρέαστο και η νομική διαδικασία που ακολουθείται στη βάση του πορίσματος των επιθεωρητών της εφορίας θα συνεχιζόταν κανονικά με προοπτική, εκτός απροόπτου, να καταλήξει στον εισαγγελέα και στις δικαστικές αίθουσες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναρωτιέμαι όμως φίλε μου Διομήδη τι θα γινόταν σε περίπτωση που ο Δήμος Θεσσαλονικής δεν είχε τη μπλέ απόχρωση αλλά τη πράσινη ................. :)

Εννοείτε ότι δεν πρεπει να υπαχθεί για λόγους αρχης και έστω ψίγματος διαφάνειας, πάντως δεν αναφέρει τους τυπικούς λόγους εξαίρεσης διότι από όσο θυμάμαι και από την εγκύκλιο αλλά και το νόμο δεν αναφέρει κάτι ειδικό για αυτές τις περιπτώσεις .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναρωτιέμαι όμως φίλε μου Διομήδη τι θα γινόταν σε περίπτωση που ο Δήμος Θεσσαλονικής δεν είχε τη μπλέ απόχρωση αλλά τη πράσινη ................. :)

Εννοείτε ότι δεν πρεπει να υπαχθεί για λόγους αρχης και έστω ψίγματος διαφάνειας, πάντως δεν αναφέρει τους τυπικούς λόγους εξαίρεσης διότι από όσο θυμάμαι και από την εγκύκλιο αλλά και το νόμο δεν αναφέρει κάτι ειδικό για αυτές τις περιπτώσεις .

Αποστολη μου , η διαφθορα ακμαζει και στις τοπικες αυτοδιοικησεις ειτε εχουν μπλε ειτε πρασινη ειτε κοκκινη αποχρωση

Οπως πιστευω ακραδαντα οτι δεν θα ειναι ο μονος δημαρχος που ζητησε να περαιωσει .....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αποστολη μου , η διαφθορα ακμαζει και στις τοπικες αυτοδιοικησεις ειτε εχουν μπλε ειτε πρασινη ειτε κοκκινη αποχρωση

Οπως πιστευω ακραδαντα οτι δεν θα ειναι ο μονος δημαρχος που ζητησε να περαιωσει .....

Οχι και κόκκινη απόχρωση. Μας βλέπουνε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγνώμη κιόλας ,

αλλα τι διαφορετικό έχουν οι Δήμοι με την κόκκινη απόχρωση ???

ξεχωρίζουν από το περιβάλλον και φαίνονται από μακριά.........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...