Προς το περιεχόμενο

Προτείνεται , η σταδιακή κατάργηση τής μίζας , του μαυρου χρήματος στις ΔΟΥ στα τελωνεία στις πολεοδομίες , η σταδιακή μείωση των μαύρων χρημάτων στους παππάδες στις εκκλησίες για μνημόσυνα , κηδείες , βαπτίσεις, γάμους εις το όνομα του Πατρός του


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αχ Ελλάδα του τουρισμού και της ανάπτυξης ........

http://troktiko.blogspot.com/2010/05/real-news_17.html

5) "Το δημοσίευμα αναφέρεται σε ναύλωση ενός σκάφους εκ μέρους του Ε.Ο.Τ. κατά το χρονικό διάστημα από 14 Ιουλίου έως 18 Ιουλίου 2008 και ισχυρίζεται εσφαλμένα και αναληθώς με τον πηχυαίο τίτλο του ότι επέβαινα σε αυτό. Προς πλήρη αποκατάσταση της πραγματικότητας και την ενημέρωση των αναγνωστών σας παραθέτω το επίσημο πρόγραμμά μου ως Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κατά το χρονικό διάστημα 14 έως 17 Ιουλίου 2008, το οποίο είχε ανακοινωθεί με δελτία τύπου και ήταν το ακόλουθο:

14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 :

Συνάντηση στο γραφείο μου με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα Τύπου του Ε.Ο.Τ. προς Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους για την πρώτη εκτίμηση της πορείας του Τουρισμού στην Ελλάδα για την περίοδο του 2008.

15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 :

Συνάντησή μου στο γραφείο μου με τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δόθηκε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Πρόεδρο του ΣΕΤΕ κ. Νίκο Αγγελόπουλο.

16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 :

Αιφνιδιαστική επίσκεψή μου στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή κ. Γιάννη Οικονόμου για επιτόπια ενημέρωσή μου στις συνθήκες λειτουργίας του ευρύτερου χώρου και του κυλικείου για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 :

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών για τον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση των συνθηκών της τουριστικής περιόδου 2009.

Από αυτά και μόνο τα αδιάσειστα και πραγματικά στοιχεία της δραστηριότητάς μου ως Υπουργός, κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα, θεωρώ ότι περισσεύει κάθε περαιτέρω σχολιασμός μου για το ανυπόστατο του ισχυρισμού του πηχυαίου τίτλου του δημοσιεύματός σας και καταφαίνεται, ότι είναι αποτέλεσμα ενός συντονισμένου σχεδίου, το οποίο προσπαθεί να φθείρει το πρόσωπο μου στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας, διοχετεύοντας στον τύπο αναληθή ή χαλκευμένα στοιχεία"

Με εκτίμηση

Άρης Σπηλιωτόπουλος

είναι πολλά τα λεφτά ρε Αρη , σταμάτα ρε Αρη να παίζεις με το μυαλό μας , δεν αντέχουμε άλλο ρε Αρη , φτάνουμε στα όρια μας ρε Αρη , θα σε κυνηγήσει ο συνασπισμός ρε Αρη , κόφτο πια ρε Αρη , αι στο διάολο και ακόμα παραπέρα ρε άρηηηηηηηηηηηηηηηηηη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άστο βρε Κίμωνα..

Δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται?

Κάποιοι το ξεχάσανε εντελώς..

Ο Καχριμάκης το θυμήθηκε ένα χρόνο μετά.. πριν τις εκλογές του 2009..

Ο Χατζηνικολάου δύο χρόνια μετά.. δεν ξέρω για ποιο λόγο..

Σιγά μην τον φάει η "αγωνία" τον Αρούλη.. :)

http://www.youtube.com/watch?v=y5aFBn0Kwas&feature=related

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε λέτε να κυνηγήσουν και τον Νταλάρα? :)

ΠΑΝΤΑΓΙΑΣ τέλος από το Μαξίμου, με αφορμή τα φορολογικά του Νταλάρα. Βουλευτές τον κατηγορούσαν στον πρωθυπουργό για αθέμιτα μέσα στη Β' Πειραιά

Μετά τις εξηγήσεις στον Σημίτη ήρθε η παραίτηση

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΕΛΙΑ

Εκτός μεγάρου Μαξίμου είναι από χθες ο Γιώργος Πανταγιάς, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού εδώ και δέκα χρόνια.

Υποχρεώθηκε να παραιτηθεί επειδή χθεσινό δημοσίευμα του καταλόγισε ότι παρενέβη στο ΣΔΟΕ προκειμένου να τακτοποιηθεί φορολογική εκκρεμότητα του Γιώργου Νταλάρα.

Το υπουργείο Οικονομικών επισήμως, ο κ. Πανταγιάς και ο κ. Νταλάρας διέψευσαν κατηγορηματικά ότι έγινε τέτοια παρέμβαση, όμως η υπόθεση πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις και η απομάκρυνσή του ήταν αναπόφευκτη.

Αφορμή και αιτίες

Για την απομάκρυνση του κ. Πανταγιά η «υπόθεση Νταλάρα» ήταν η αφορμή. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι σφοδρές αντιδράσεις που είχε προκαλέσει κυρίως στους βουλευτές της Β' Πειραιά, αλλά και σε ευρύτερο κύκλο κομματικών στελεχών, η δραστηριότητα του κ. Πανταγιά στην περιοχή, όπου σκοπεύει να πολιτευτεί. Βουλευτές της περιοχής είχαν στείλει επιστολές στον πρωθυπουργό και κατηγορούσαν το σύμβουλό του ότι χρησιμοποιούσε τη θέση του με αθέμιτο τρόπο, για να προβάλει την υποψηφιότητά του. Την ενόχληση αυτή είχε μεταφέρει στον κ. Σημίτη και ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κ. Λαλιώτης.

Η «αντίστροφη μέτρηση» για την αποχώρηση του κ. Πανταγιά άρχισε χθες το πρωί μόλις κυκλοφόρησε το φύλλο της εφημερίδας «Καθημερινή». Στο σχετικό δημοσίευμα αναφερόταν ότι ζήτησε από το ΣΔΟΕ να διαγράψει χρέος του κ. Νταλάρα ύψους 100 εκατ. δρχ. Μάλιστα, το δημοσίευμα υπαινισσόταν ότι ο κ. Πανταγιάς έχει κάνει και άλλες παρεμβάσεις ανάλογου περιεχομένου, χωρίς, όμως, να παραθέτει στοιχεία.

Είχαν ενημερωθεί

Οπως έγινε γνωστό, για την υπόθεση Νταλάρα είχαν ενημερωθεί ο υπουργός και ο υφυπουργός Οικονομικών, Ν. Χριστοδουλάκης και Απ. Φωτιάδης, και, τελικά, ο φάκελος έφτασε στο στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού Σωκράτη Κοσμίδη, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Σημίτη. Μόλις η υπόθεση ήρθε στο φως, χθες το πρωί, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε το συνεργάτη του για εξηγήσεις και το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την παραίτησή του «για λόγους ευαισθησίας», όπως είπε. Ο κ. Πρωτόπαπας είπε ότι αυτοί οι «λόγοι ευαισθησίας» δεν σχετίζονται με το δημοσίευμα και παρέπεμψε στο κείμενο της παραίτησης του κ. Πανταγιά.

Με αυτό το κείμενο, το οποίο απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Πανταγιάς εξαπολύει δριμύτατη επίθεση εναντίον του «κομματικού κατεστημένου, της κομματικής νομενκλατούρας και των πολιτικών απολιθωμάτων». Ολοι αυτοί -όπως αναφέρει- προσπάθησαν να συκοφαντήσουν την πολιτική δουλειά που αναπτύσσει στη Β' Πειραιά.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί «φωτογραφίζουν» κυρίως βουλευτές και άλλα κομματικά στελέχη της περιοχής, που θεωρούσε ότι τον πολεμούν, επειδή δεν ήθελαν να είναι υποψήφιος. Για τον «εσωκομματικό πόλεμο» που δεχόταν ο κ. Πανταγιάς έκανε λόγο στη δήλωσή του και ο κ. Νταλάρας και αναρωτήθηκε «πώς τον άντεξε τόσον καιρό».

Πάντως, το σημείο αυτό της δήλωσης Πανταγιά ενόχλησε και τον Κ. Λαλιώτη, ο οποίος θεωρεί ότι «γράφτηκε εν θερμώ και έπρεπε να αποφευχθεί».

Στο κείμενο της παραίτησης δεν γίνεται καμία αναφορά στην υπόθεση Νταλάρα. Ομως, σε συνομιλίες του με τους δημοσιογράφους ο κ. Πανταγιάς διέψευδε κατηγορηματικά ότι έκανε οποιαδήποτε παρέμβαση για να ρυθμιστεί το χρέος που βεβαίωσε το ΣΔΟΕ. Μάλιστα, χαρακτήρισε το δημοσίευμα «ψευδές και συκοφαντικό» και δήλωσε ότι θα καταθέσει αγωγή αποζημίωσης.

07/02/2003

.......

Τελικά τα 100.000.000 δρχ πληρώθηκαν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είχαν πληρωθεί δεν θα βγάζαν καμιά σαρανταριά ανακοινώσεις της μορφής "γιά ποιά παρέμβαση μιλάτε αφού το ποσό πληρώθηκε στο ακέραιο?"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άστο βρε Κίμωνα..

Δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται?

Κάποιοι το ξεχάσανε εντελώς..

Ο Καχριμάκης το θυμήθηκε ένα χρόνο μετά.. πριν τις εκλογές του 2009..

Ο Χατζηνικολάου δύο χρόνια μετά.. δεν ξέρω για ποιο λόγο..

Σιγά μην τον φάει η "αγωνία" τον Αρούλη.. :)

Δεν ξεχνώ........

Ο συγκεκριμένος "μάγκας" δεν έχει εξαφανιστεί ακόμα απο την δημοσιότητα και παλεύει για την παραμονή του στο προσκήνιο , γιατί θεωρεί ότι τα σκανδαλά του είναι σκανδαλάκια , αλλα που θα πάει , θα γυρίσει ο τροχός ...................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τετάρτη, 19 Μαΐου 2010

<a href="http://troktiko.blogspot.com/2010/05/blog-post_7164.html">Ακούστε τι λέει για τον Τόλη ο πρόεδρος των φοροτεχνικών

%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%AD%CE%BA%CE%BF%CF%85+-+%CE%B2%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82.JPGPLEASE ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΤΕ!

Ακούστε τι λέει ο πρόεδρος των φοροτεχνικών Μ.Ντουκάκης στο "Θέμα 98,9" και θα αυτοκτονήσετε!

Λέει ότι ο Τόλης πρέπει να έχει άλλη αντιμετώπιση επειδή εποπτευτήκαμε με τα τραγούδια του.

Ε, τον πήραν στο ψιλό οι δημοσιογράφοι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ντουκάκη , εμάς μας έχεις ακούσει όταν έρθουμε στο τσακιρ κέφι ????

Μεγαλώνουμε και την δικιά σου την γενιά και άλλες δέκα .

Φορολογική ασυλία με δόξα και τιμή στους taxheavenites :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/5937

Αποκρύπτουν εισοδήματα 50 δισ. από την Εφορία.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, το Δημόσιο θα μπορούσε να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα 9 δισ. ευρώ ετησίως με την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό των 9 δισ. ευρώ θα επαρκούσε να καλύψει περισσότερο από το 1/3 της συνολικής δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για την περίοδο 2010-2014.

Το ιλιγγιώδες ποσόν των 50 δισ. ευρώ «κρύβουν» από την εφορία ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες και εμποροβιοτέχνες. Αυτό αποκαλύπτει ειδική μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα μάλιστα με την οποία το Δημόσιο θα μπορούσε να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα 9 δισ. ευρώ ετησίως με την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό των 9 δισ. ευρώ θα επαρκούσε να καλύψει περισσότερο από το 1/3 της συνολικής δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για την περίοδο 2010-2014. Για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής προτείνεται ακόμη και το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών χωρίς καν να υπάρχουν υποψίες φοροδιαφυγής.

Στοιχεία

Η ΕΤΕ σε μελέτη της για το φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων αποκαλύπτει τα εξής:

1. Τα 2/3 του περιθωρίου αύξησης των φορολογικών εσόδων, που αντιστοιχούν σε 6 δισ. ευρώ από το σύνολο των 9 δισ., οφείλονται στη φοροδιαφυγή - φοροαποφυγή από φυσικά πρόσωπα που αποκτούν εισοδήματα εκτός εξαρτημένης εργασίας (εισοδήματα αυτοαπασχολουμένων και εισοδήματα από κατοχή κεφαλαίου και άλλων περιουσιακών στοιχείων). Το δηλωθέν εισόδημα από πηγές εκτός μισθωτής εργασίας υπολείπεται κατά περίπου 50 δισ. ευρώ του εισοδήματος που τους αναλογεί βάσει των εθνικών λογαριασμών. Δηλαδή επαγγελματίες και εισοδηματίες «κρύβουν» από την εφορία εισοδήματα της τάξης των 50 δισ. ευρώ.

2. Περίπου 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ.

3. Το υψηλότερο μέσο εισόδημα των μη μισθωτών στους οποίους περιλαμβάνονται φορολογούμενοι με μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια (επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, έμποροι) ανέρχεται σε 25.000 ευρώ δηλαδή κινείται στα ίδια επίπεδα με το υψηλότερο μέσο εισόδημα των μισθωτών. Σύμφωνα με τη μελέτη το μέσο εισόδημα για τους επαγγελματίες θα έπρεπε να ήταν 42.000 ευρώ.

4. Τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 55% του μέσου όρου της ευρωζώνης.

5. Αποκρύπτονται εισοδήματα από ακίνητη περιουσία.

Εσοδα από φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με τη μελέτη, η άντληση πρόσθετων εσόδων θα μπορούσε να προέλθει από:

Μείωση του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος. Το αφορολόγητο στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12.000 ευρώ για τους μισθωτούς έναντι 6.700 ευρώ κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη και αναλογεί στο 56% του κατά κεφαλήν ΑΕΠ Με μια μείωση του αφορολόγητου ορίου το δημόσιο θα εξασφάλιζε πρόσθετα έσοδα 1,1 δισ. ευρώ.

Αύξηση της φορολογίας στους τόκους των καταθέσεων καθώς είναι χαμηλότερη 11 μονάδες από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών που θα φέρει επιπλέον φορολογικά έσοδα της τάξης των 150 εκατ. ευρώ.

Υιοθέτηση τακτικών κινήτρου - τιμωρίας με ουσιαστική και άμεση επιβολή ποινών και δημοσίευση ονομάτων σε σημαντικές περιπτώσεις αποδεδειγμένης φοροδιαφυγής.

Προληπτικό έλεγχο της κίνησης των τραπεζικών λογαριασμών στα πλαίσια τακτικών φορολογικών ελέγχων και όχι μόνο σε περιπτώσεις όπου ήδη τεκμαίρεται σημαντική φοροδιαφυγή, καθώς και με συνεργασία με άλλες χώρες για παροχή σχετικών δεδομένων.

Δειγματοληπτικούς φορολογικούς ελέγχους σε κατηγορίες ατόμων με υψηλά τεκμαρτά εισοδήματα αλλά χαμηλά δηλωθέντα εισοδήματα.

Έλεγχο στους φοροελεγκτές.

Ανοίγουν τώρα οι φάκελοι 3.700 μεγαλο-οφειλετών

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθένας από τους μεγαλο-οφειλέτες χρωστά στην Εφορία τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώ.

Tα πρώτα 20 «λουκέτα» σε ιατρεία και κέντρα διασκέδασης που εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν βάζει τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Oικονομικών, το οποίο είναι αποφασισμένο κάθε εβδομάδα να δίνει στη δημοσιότητα λίστες με ονόματα φοροφυγάδων και μεγαλο-οφειλετών του Δημοσίου. Στο μεταξύ, στο γραφείο του υπουργού Oικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται η λίστα με τους 3.700 μεγαλο-οφειλέτες του Δημόσιου, στην οποία «φιγουράρουν» τα ονόματα μεγαλοεπιχειρηματιών, τραπεζών, ασφαλιστικών και χρηματιστηριακών εταιριών αλλά και επιχειρήσεων του Δημοσίου.

Κύκλωμα

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι καθένας από τους μεγαλο-οφειλέτες χρωστάει στην εφορία τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ ενώ την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει λογιστής- επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη με οφειλές «μαμούθ» 636 εκατ. ευρώ. Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίες είχε εμπλακεί στο κύκλωμα των 47 επιχειρηματιών και 50 εφοριακών που εισέπραξαν παράνομα από το Δημόσιο επιστροφές ΦΠA άνω των 500 εκατ. ευρώ.

«Ακρόπολις»

Στη «χρυσή» λίστα βρίσκεται και η χρηματιστηριακή εταιρεία «Aκρόπολις» γνωστή από την εμπλοκή της στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων με βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 550 εκατ. ευρώ. Kατά τις ίδιες πληροφορίες, το σύνολο των οφειλών και των 3.700 πλησιάζει τα 10 δισ. ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 4,2% του AEΠ. Bέβαια επειδή στη λίστα περιέχεται ο OΣE και οι Oλυμπιακές Aερογραμμές γεννάται το ερώτημα αν είναι δυνατόν και μέχρι ποίου ύψους να εισπραχθούν οι οφειλές αυτές.

Κλάδοι

Πιο αναλυτικά, η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει ετοιμάσει και στείλει στο υπουργείο Oικονομικών την λίστα με τους μεγαλύτερους οφειλέτες του Δημοσίου. H γνωστοποίηση της λίστας αναμένεται πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές Iουνίου. Aκόμη συμπεριλαμβάνονται πλήθος εταιρειών από όλους τους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας όπως τρόφιμα, ένδυση, τουρισμός, κατασκευές, εκδόσεις, διαφήμιση, διασκέδαση - αναψυχή, ασφαλιστικές υπηρεσίες κ.ά.

Tο οικονομικό επιτελείο έχει βάλει στο στόχαστρο 11.000 μεγαλο-οφειλέτες οι οποίοι χρωστούν στην εφορία από 100.000 ευρώ και πάνω. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες τα δικαστικά τμήματα των εφοριών έχουν πάρει... φωτιά καθώς για όσους οφειλέτες έχει διαπιστωθεί ότι διαθέτουν μεγάλη ακίνητη παρουσία έχουν μπει μπροστά οι διαδικασίες κατάσχεσης.

Πηγή Ημερησία

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ι. Λέκκα, με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, ο υπεύθυνος της North Asset Management Γιώργος Παπαμαρκάκης. Ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που είχε καταλήξει το 2007 σε ασφαλιστικά ταμεία.

Η εταιρεία του κατηγορούμενου ήταν αυτή που αγόρασε από την JP Morgan το επίμαχο δομημένο ομόλογο το οποίο πούλησε αμέσως με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο προϊόν τελικώς να καταλήξει μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας «Ακρόπολις», σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΣΕΥΠ) σε τιμή ιδιαίτερα αυξημένη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το δομημένο ομόλογο έφθασε υπερτιμολογημένο στα ταμεία καθώς οι κατηγορούμενοι μεθόδευσαν διαδοχικές μεταβιβάσεις του την ημέρα έκδοσης του, στις 22/2/2007, ώστε να διογκωθεί τεχνητά η τιμή αγοράς του.

Πάντως, ο κ. Παπαμαρκάκης αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η εμπλοκή του δεν έχει οποιαδήποτε παράνομη ή επιλήψιμη ενέργεια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ι. Λέκκα, με εγγύηση ύψους 200.000 ευρώ, ο υπεύθυνος της North Asset Management Γιώργος Παπαμαρκάκης. Ο συγκεκριμένος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που είχε καταλήξει το 2007 σε ασφαλιστικά ταμεία.

Η εταιρεία του κατηγορούμενου ήταν αυτή που αγόρασε από την JP Morgan το επίμαχο δομημένο ομόλογο το οποίο πούλησε αμέσως με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο προϊόν τελικώς να καταλήξει μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας «Ακρόπολις», σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία (ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΕΑΥΦΕ και ΤΣΕΥΠ) σε τιμή ιδιαίτερα αυξημένη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το δομημένο ομόλογο έφθασε υπερτιμολογημένο στα ταμεία καθώς οι κατηγορούμενοι μεθόδευσαν διαδοχικές μεταβιβάσεις του την ημέρα έκδοσης του, στις 22/2/2007, ώστε να διογκωθεί τεχνητά η τιμή αγοράς του.

Πάντως, ο κ. Παπαμαρκάκης αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως η εμπλοκή του δεν έχει οποιαδήποτε παράνομη ή επιλήψιμη ενέργεια.

Εχετε δει ποσα ληξιπροθεσμα εχει η Ακροπολις ?

Μεσα στην λιστα ειναι και αυτη :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχετε δει ποσα ληξιπροθεσμα εχει η Ακροπολις ?

Μεσα στην λιστα ειναι και αυτη :D

http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/5937

Στη «χρυσή» λίστα βρίσκεται και η χρηματιστηριακή εταιρεία «Aκρόπολις» γνωστή από την εμπλοκή της στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων με βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 550 εκατ. ευρώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κύκλωμα

Πληροφορίες, αναφέρουν ότι καθένας από τους μεγαλο-οφειλέτες χρωστάει στην εφορία τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ ενώ την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει λογιστής- επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη με οφειλές «μαμούθ» 636 εκατ. ευρώ. Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίες είχε εμπλακεί στο κύκλωμα των 47 επιχειρηματιών και 50 εφοριακών που εισέπραξαν παράνομα από το Δημόσιο επιστροφές ΦΠA άνω των 500 εκατ. ευρώ.

Για να σταθούμε λίγο σ'αυτό..

Ο "Λογιστής" πως γίνεται να χρωστάει 636.000.000,00 ευρώ?

πως προσδιορίστηκε το ποσό?

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι του χρεώσανε ως προσωπική οφειλή τα 500.000.000,00 της επιστροφής ΦΠΑ στην οποία ήταν μπλεγμένος και τα υπόλοιπα είναι προσαυξήσεις..

και ερωτώ.. τέτοια είναι και τα άλλα ποσά που αναφέρονται στην λίστα?

Αν είναι έτσι θα πάρουν από τα τσάκια μου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να σταθούμε λίγο σ'αυτό..

Ο "Λογιστής" πως γίνεται να χρωστάει 636.000.000,00 ευρώ?

πως προσδιορίστηκε το ποσό?

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι του χρεώσανε ως προσωπική οφειλή τα 500.000.000,00 της επιστροφής ΦΠΑ στην οποία ήταν μπλεγμένος και τα υπόλοιπα είναι προσαυξήσεις..

και ερωτώ.. τέτοια είναι και τα άλλα ποσά που αναφέρονται στην λίστα?

Αν είναι έτσι θα πάρουν από τα τσάκια μου..

κουβέντα να γίνεται Soulis ............

να μη μας λένε ότι κυνηγάμε μόνο τους συνταξιούχους......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι τρομακτικός ο ρυθμός με τον οποίο καθημερηνά ξεφυτρώνουν δεκάδες σκάνδαλα και σκανδαλάκια , αυτο πλέον δεν μπορεί να μείνει έτσι , θέλουμε πίσω τα λεφτά μας τωρα ρε αλήτες , θέλουμε να βγούμε απο το ΔΝΤ τώρα ρε καραγκιόζηδες , με όλα αυτά τα ποσά θα είχαμε γίνει εμεις ΔΝΤ και θα δανείζαμε στους άλλους ,

αι στο διάλο πια.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1139026&lngDtrID=244

Αθήνα

Το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών στέλνει στον εισαγγελέα Εφετών πόρισμα για φαινόμενα κακοδιοίκησης στον Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), προκειμένου να αναζητήσει ποινικές ευθύνες εις βάρος 22 γιατρών και πέντε διοικητικών υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, έπειτα από αυτεπάγγελτο δειγματοληπτικό έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών στην Υπηρεσία Ασφάλισης Δημοσίου (ΥΠΑΔ) Ανατολικής Αθήνας, προέκυψαν ευρήματα που αφορούν σε παραβιάσεις των κειμένων διατάξεων, καθώς και σε φαινόμενα κακοδιοίκησης.

Σύμφωνα με τη διεξαχθείσα έρευνα προτείνεται η αναζήτηση ευθυνών σε έξι θεράποντες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΟΠΑΔ, σε εννέα ελεγκτές γιατρούς, σε επτά συμβεβλημένους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και σε πέντε διοικητικούς υπαλλήλους της ΥΠΑΔ Ανατολικής Αθήνας.

Η έκθεση αυτή θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Εφετών για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών, επισημαίνεται στο πόρισμα.

Τα σημαντικότερα ευρήματα

Συνοπτικά, μερικά από τα σημαντικότερα ευρήματα που διαπιστώθηκαν από τους Ελεγκτές είναι:

- Στις ιατρικές εντολές των συμβεβλημένων γιατρών και Διαγνωστικών Κέντρων, εντοπίσθηκαν περιπτώσεις με ανύπαρκτο ή λανθασμένο ΕΜΑΔ (Ενιαίο Μητρώο Ασφαλισμένων Δημοσίου) ασφαλισμένων, με υπογραφή ελεγκτή ιατρού μεταγενέστερη της πραγματοποίησης της εξέτασης και άλλες πολλές παραβάσεις των κανονισμών.

- Ασφαλισμένοι, κάτοικοι επαρχίας, πραγματοποίησαν μικροβιολογικές εξετάσεις σε Διαγνωστικό Κέντρο της Αθήνας την ίδια ημέρα της συνταγογράφησης από γιατρό της επαρχίας και θεώρησης επίσης από ελεγκτή ιατρό της επαρχίας.

- Παρουσιάζεται μεγάλη απόκλιση στις καταβληθείσες δαπάνες σε συμβεβλημένους ιατρούς ίδιων ειδικοτήτων, καθώς και σε Διαγνωστικά Κέντρα. Ιδιαίτερα υψηλές δαπάνες ετησίως, καταβλήθηκαν σε ορισμένους ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα.

- Κατεβλήθησαν δαπάνες για νοσηλεία ασφαλισμένων σε Γενική Κλινική η οποία δεν έχει συνάψει σύμβαση «εσωτερικών ασθενών» με την ΥΠΑΔ Ανατολικής Αθήνας, και χωρίς να έχουν ελεγχθεί οι τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για την ανάθεση της νοσηλείας εσωτερικών ασθενών ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ. Στην εν λόγω κλινική εκκαθαρίσθηκαν 4.407.605,04 ευρώ, 3.732.604,66 ευρώ, 8.518.922,56 ευρώ και 1.589.428,12 ευρώ για τα έτη 2006, 2007, 2008 και 2009 αντίστοιχα. Για το έτος 2008 παρατηρείται αύξηση των δαπανών κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

- Διαπιστώθηκαν πλημμέλειες και ελλείψεις κατά την αρχική σύναψη ή ανανέωση συμβάσεων γιατρών και διαγνωστικών κέντρων.

- Κατά την εκκαθάριση δαπανών παραβιάζονται οι όροι των συμβάσεων, ενώ αποκαλύφθηκε ότι κατά τη διενέργεια Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την ανάθεση της ηλεκτρονικής καταγραφής και του ελέγχου των ιατρικών επισκέψεων των συμβεβλημένων με την ΥΠΑΔ γιατρών πανελλαδικά, για τον 9ο, 10ο, 11ο και 12ο του 2005, διαπιστώθηκαν φαινόμενα παραβιάσεων της κείμενης νομοθεσίας και αδιαφανών διαδικασιών (κατάτμηση αντικειμένου).

- Επίσης, δεν έχει αναπτυχθεί βάση δεδομένων για τον έλεγχο της συχνότητας της συνταγογράφησης ανά ασφαλισμένο, της χρήσης φαρμάκων, της συχνότητας πραγματοποίησης των ιατρικών πράξεων κλπ, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται ιδιαίτερα μεγάλα ποσά στους συμβεβλημένους φαρμακοποιούς.

- Έχουν καταβληθεί πάρα πολύ μεγάλες δαπάνες ετησίως με αύξηση περίπου 57,11% το έτος 2009, σε συμβεβλημένους φαρμακοποιούς.

* Η Νομαρχία Αθηνών διευκρινίζει με ανακοίνωσή της ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τα καταστήματα του ΟΠΑΔ και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του συγκεκριμένου Ταμείου. «Οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για οτιδήποτε σχετίζεται με θέματα του Ταμείου τους» προσθέτει.

Newsroom ΔΟΛ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξεχνώ........

Ο συγκεκριμένος "μάγκας" δεν έχει εξαφανιστεί ακόμα απο την δημοσιότητα και παλεύει για την παραμονή του στο προσκήνιο , γιατί θεωρεί ότι τα σκανδαλά του είναι σκανδαλάκια , αλλα που θα πάει , θα γυρίσει ο τροχός ...................

Ευτυχως που καθε Σαββατο πρωι ασχολεισαι με αλλα πιο σπουδαια πραγματα απο το να ακους συνεντευξεις στο Μega:blink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρης Σπηλιωτοπουλος: "Με έλεγαν αδελφή"!

http://www.madata.gr...tics/63275.html

Ειπε και αλλα , αλλα Σαββατιατικα δεν μπορουμε να τα δημοσιοποιησουμε διοτι δεν γνωριζουμε εαν υπαρχει κοντα του εφημερευον φαρμακειο προκειμενου να προμηθευτει ηρεμιστικα

Απο Δευτερα τα σπουδαια .........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κακό είναι , ότι πρίν πάω στα πολυ πιο σπουδαία του Σαββατου , ανοιξα την τηλεόραση πρωι πρωι και έπεσα πάνω στον Αρη , στο Αρη που δέχεται λάσπη ............. πέρα απο τα δεκάδες ψέματα που αράδιασε για το σκάφος , είπε τρομακτικα πράγματα.

Αναφέρθηκε στον θάνατο του νεαρού Αυστραλού στην Μύκονο και με λίγα λογια είπε , πως η αντίδραση του πατέρα του νεαρού καθώς και το ότι η χωρα μας δεν διαπομπεύθηκε στο εξωτερικό , ήταν αποτέλεσμα των διαπραγματευσεων και των κινησεων που έκανε ο ίδιος ώς υπουργός τουρισμού !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είπε επίσης πως περισσότερα απο τα μισά χρήματα που έχει , τα έχει συγκεντρώσει απο αγωγές και ότι εάν συνεχίσουν έτσι οι δημοσιογραφοι θα αυξησει την περιουσία του.

Ο Αρης εδωσε εντολή σε όλους να ξεχάσουν γιατί θα τους πάει στα δικαστήρια , είσαι μεγάλος μάγκας ρε Αρη , εσυ όχι μόνο δεν είσαι αδελφή , εσύ είσαι ο μαμιάς της γειτονιάς , μπράβο σου Αρη .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το κακό είναι , ότι πρίν πάω στα πολυ πιο σπουδαία του Σαββατου , ανοιξα την τηλεόραση πρωι πρωι και έπεσα πάνω στον Αρη , στο Αρη που δέχεται λάσπη ............. πέρα απο τα δεκάδες ψέματα που αράδιασε για το σκάφος , είπε τρομακτικα πράγματα.

Αναφέρθηκε στον θάνατο του νεαρού Αυστραλού στην Μύκονο και με λίγα λογια είπε , πως η αντίδραση του πατέρα του νεαρού καθώς και το ότι η χωρα μας δεν διαπομπεύθηκε στο εξωτερικό , ήταν αποτέλεσμα των διαπραγματευσεων και των κινησεων που έκανε ο ίδιος ώς υπουργός τουρισμού !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Είπε επίσης πως περισσότερα απο τα μισά χρήματα που έχει , τα έχει συγκεντρώσει απο αγωγές και ότι εάν συνεχίσουν έτσι οι δημοσιογραφοι θα αυξησει την περιουσία του.

Ο Αρης εδωσε εντολή σε όλους να ξεχάσουν γιατί θα τους πάει στα δικαστήρια , είσαι μεγάλος μάγκας ρε Αρη , εσυ όχι μόνο δεν είσαι αδελφή , εσύ είσαι ο μαμιάς της γειτονιάς , μπράβο σου Αρη .

Εντιμο παιδι ........ αυτοδημιουργητος...... κλπ κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.naftempor....asp?id=1821419

«Χορηγία» ύψους 200.000 μάρκων από τη Siemens στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σημίτη, Τάσο Μαντέλη, έφερε στο φως η κατάθεση του επιχειρηματία -και κουμπάρου του πρώην υπουργού- Γ. Τσουγκράνη στην Εξεταστική Επιτροπή. Λίγο αργότερα ο κ. Μαντέλης παραδέχθηκε ότι είχε πάρει τα χρήματα από τη Siemens.

Κατά την κατάθεσή του, ο κ. Τσουγκράνης ανέφερε ότι το 1998 ο κ. Μαντέλης -ο οποίος ως υπουργός Μεταφορών υπέγραψε από πλευράς ελληνικού Δημοσίου την προγραμματική συμφωνία 8002 με τη Siemens για τα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ- τον κάλεσε να ανοίξει έναν λογαριασμό στο εξωτερικό, προκειμένου να κατατίθενται οι χορηγίες φίλων, καθώς σχεδίαζε να κατέβει υποψήφιος βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του επιχειρηματία έχει ταυτοποιηθεί με το λογαριασμό με τον κωδικό «Roccos». Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρώτη κατάθεση ήλθε από τον Ηλία Γεωργίου, πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens και διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» στις 2/11/98 και ήταν 200.000 μάρκα.

Όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο κ. Τσουγκράνης, ο λογαριασμός ανοίχτηκε στην «Canadian Imperial Bank of Commerce» της Γενεύης και έγιναν δύο εισροές, μία το 1998 με 200.000 μάρκα, και μία το 2000 με 250.000 μάρκα.

Εξεταζόμενος από το βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο κ. Τσουγκράνης παραδέχθηκε ότι ο Τ. Μαντέλης του εκμυστηρεύθηκε ότι τα 200.000 μάρκα που εμβάσθηκαν στο λογαριασμό της Γενεύης τον Νοέμβριο του 1998, ήταν χορηγία της Siemens, ενώ δεν ήταν σε θέση να γνωστοποιήσει στην Επιτροπή από πού κατατέθηκαν τα άλλα 250.000 μάρκα στις 8/2/2000. Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένα από τα εν λόγω ποσά δεν χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές.

Όπως έκανε τέλος γνωστό, με δική του πρωτοβουλία, έκλεισε το λογαριασμό και μετέφερε τα υπόλοιπα 163.800 ευρώ σε λογαριασμό του στην Alpha Bank [ACBr.AT] icon_news_blue.gif και στη συνέχεια τα επέστρεψε στον κ. Μαντέλη. Τα χρήματα που έλειπαν ήταν δύο εκροές 11.135 και 15.628 ευρώ το 2001 και το 2002 από το γιo του πρώην υπουργού και 35.000 ευρώ για να πληρωθούν δίδακτρα στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.

ΛΑΟΣ: «Αγγελικά πλασμένη» η τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ

«Μόνο η σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS με γνωστοποίηση ονομάτων, αποδεκτών και κομμάτων μπορεί να σώσει το γόητρο του πολιτικού κόσμου», σχολιάζει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

«Η δε περίπτωση με τις αποκαλύψεις για τον κ. Μαντέλη δείχνει πόσο "αγγελικά πλασμένη" ήταν η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ…», συμπληρώνει.

http://troktiko.blog...0/05/2_182.html

Διαβάστε τι έλεγε πριν 2 χρόνια ο Μαντέλης όταν είχε αρχίσει να αποκαλύπτεται η εμπλοκή του στη Siemens. Τότε έλεγε :

«Προσωπικά ουδεμία σχέση ή ανάμιξη είχα με τις δραστηριότητες της Ζίμενς και ιδιαίτερα τις παράνομες, που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ, Τάσος Μαντέλης προσθέτοντας ότι...

είναι στη διάθεση του εισαγγελέα που διενεργεί τη σχετική εξέταση για οποιαδήποτε εξήγηση.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση που είχε συνάψει ο ΟΤΕ με τη Ζίμενς με βάση το φάκελο και στοιχεία που τέθηκαν υπόψιν του, από τα οποία, όπως υποστηρίζει, προέκυπτε ότι είχαν διασφαλιστεί τα συμφέροντα του ΟΤΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...