Προς το περιεχόμενο

1η Παρέμβαση(Συζήτ): Διαφάνεια στον ΟΑΕΕ.Δημοσιεύονται ισολογισμοί; Ποιοί οι λόγοι κατάρρευσης; Χαμένα χρήματα προσπαθούν να τ' ανακτήσουν με σπασμωδικές κινήσεις (επιχειρήσεις σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων) αντί να τιμωρηθούν οι υπαίτιο


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μεταφέρω εδώ το θέμα.

Υπάρχουν Πέντε πυλώνες ως τώρα για το θέμα που συζητήθηκε στο σημείο:

http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?...ic=70321&hl=

Α' ΠΥΛΩΝΑΣ

Αν στέλναμε μιά επιστολή!]

1. Ισολογισμό δημοσιεύετε?

2. Από ποιόν ελέγχεστε?

3. Τα παραστατικά εξόδων που βρίσκονται?

4. Υπάρχουν ανείσπρακτες απαιτήσεις από ολιγωρία των υπηρεσιών σας?

5. Γίνεται, και κάθε πότε και με ποιόν τρόπο, αποτίμηση των μετοχών, ομολόγων, δομημένων και αδόμητων, ................

6. ..................................................

Τις απαντήσεις τις ξέρουμε! Μας τις έχουν πει τόσες φορές που τις μάθαμε απέξω. Το κράτος τους το φτιάξανε στα μέτρα τους. Αν δεν καταλάβουν ότι ο κόσμος ξύπνησε και μαζικά ρωτάει περίεργα πράγματα, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Η μόνη λύση που μας έμεινε είναι να γινόμαστε όλο και πιό ενοχλητικοί. Συμφωνώ να ξεκινήσουμε!

Β' ΠΥΛΩΝΑΣ

Πως γίνεται στις άλλες χώρες Γερμανία Αγγλία Γαλλία κλπ η ασφάλιση των επαγγελματιών άραγε ?

Μήπως είμαστε και σε αυτό πρωτοπόροι ?

Γ' ΠΥΛΩΝΑΣ

(Πρέπει να υπάρχουν αρκετές υπογραφές κάτω από το κείμενο)

1) diba

2) jamaican

3) +lakis

4) DAS

5) ΧΡΥΣΑ

6) Στέλιος

7) Β25

8) pallisp

9) MXalit

10)xdanger

11)All Bandy

Δ" ΠΥΛΩΝΑΣ.

Επέμβαση για διορθώσεις:

"2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Α. Ουδεμία απαλλαγή – εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ θα χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3050/02 σε επαγγελματίες, που:

.......

γ) Διατηρούν επαγγελματική έδρα εντός προαιρετικής περιοχής, αλλά λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους, η πώληση ή η παροχή υπηρεσιών δεν περιορίζεται στην προαιρετική περιοχή, όπως π.χ. λογιστές, πρατήρια υγρών καυσίμων, ξενοδόχοι κ.τ.λ.

Παρακαλούμε τα ανωτέρω να τύχουν πιστής εφαρμογής.

Ο ΔΙΟIΚΗΤΗΣ ΟΑΕΕ

Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ"

Δηλαδή τι μας λέει εδώ ο μέγας ερμηνευτής του νόμου ;

Μας λέει ότι οι ξενοδόχοι για να τύχουν απαλλαγής θα πρέπει η παροχή υπηρεσιών να περιορίζεται στην προαιρετική περιοχή , δηλαδή οι πελάτες του να είναι κάτοικοι του χωριού όπου είναι το ξενοδοχείο .

Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η πρόταση θα λύσει το πρόβλημα του ελλείματος του ΤΕΒΕ είναι και φοβερή επιχειραματική ιδέα .

Καλούνται λοιπόν όλοι οι φιλόδοξοι επενδυτές να υιοθετήσουν το μεγαλόπνοο αυτό επιχειρηματικό μοντελο και να επενδύσουν φτιάχνοντας ξενοδοχείο - ενοικιαζόμενα δωμάτια αποκλειστικά για κατοίκους του χωριού τους .

Τότε τα κέρδη τους δεν θα περιοριστούν στο αστείο ποσο των 500 ημερομισθίων αλλά πραγματικά θα εκτοξευτούν αφού κανένας χωριανός ,ως γνωστον, δεν θέλει να κοιμάται σπίτι του .

ή

μέσα και εγώ,

πρόταση για τους νέους ελέυθερους επαγγελματίες που δεν έχουν ακόμη αναπτυξει πελατολόγιο να υπάρχουν ελάχιστες εισφορές ή τουλάχιστον να είναι σε ποσοστό των καθαρών κερδών τους

Ε' ΠΥΛΩΝΑΣ

(Αν δεν απαντάνε)

Ελεγχο στον ΟΑΕΕ εδω και τώρα .

Πρεπει καποια στιγμή σε αυτο τον τόπο , καποιος υπεύθυνος να λογοδοτήσει .

Πρεπει να μας πούν ποιος επένδυσε και πού τα χρήματα μας .

Ας κανουμε την αρχή και γρήγορα .

Ας κανουμε μια ομαδικη προσφυγή ή δεν ξερω εγω τι άλλο .

Αλλα ας μην καθυστερήσουμε άλλο .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 126
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για ταχύτητα το σωστό θα ήταν να αναλάβει να συντονίζει ο καθένας μας από έναν πυλώνα να τον οργανώνει και να τον αναπτύσει..

Δεν ξέρω αν συμφωνείται ή εάν έχετε μια άλλη πρόταση για την ανάπτυξη της Παρέμβασης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η επίμαχη εγκύκλιος:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Οργανισμός ΑΘΗΝΑ, 24/11/2009

Ασφάλισης

Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΔΙΑΣΦ/Φ9/35/111482

Επαγγελματιών

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣ

ΤΜΗΜΑ : ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ Α΄

ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΣΑΤΩΒΡΙΑΝΔΟΥ 18

10432 ΑΘΗΝΑ

ΠΛΗΡ. : Μ. ΜΥΤΑΚΗ-ΜΠΟΥΡΛΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 113

ΤΗΛ. : 210 - 5285580

FAX : 210 - 5229840

ΘΕΜΑ : «Υποχρεωτική Υπαγωγή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3050/02, στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ επαγγελματιών που:

α) έχουν τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος σε περιοχές πέραν της δηλωθείσας έδρας,

β) δραστηριοποιούνται με σύναψη συμβάσεων»

ΣΧΕΤ: α) Το αρ. πρωτ. Φ10035/27399/1094/16-1-09 έγγραφο του Υπουργείου.

β) Οι αρ. 1050/89/19-10-09 και 1062/91/2-11-09 αποφάσεις του ΔΣ του ΟΑΕΕ.

1. ΓΕΝΙΚΑ (ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ – ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ)

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3050/02, επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι, που ασκούν επαγγελματική, βιοτεχνική και εμπορική δραστηριότητα σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων ή 1000 σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση των καταργηθέντων ταμείων ΤΕΒΕ και ΤΑΕ και νυν ΟΑΕΕ από 1/1/03, εφόσον ο μέσος όρος των εισοδημάτων των τριών τελευταίων ετών, που προέρχονται από εμπορική ή επαγγελματοβιοτεχνική δραστηριότητα, υπερβαίνει το 500πλάσιο του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Με το άρθρο 10 του Ν. 3232/04 με το οποίο τροποποιήθηκαν οι προαναφερόμενες διατάξεις ίσχυσε το καθεστώς αυτό και για τους δραστηριοποιούμενους ως μέλη ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών.

Στο άρθρο 1 παρ. α του ΠΔ 258/05 (Καταστατικό του ΟΑΕΕ), προβλέπεται ότι στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ υπάγονται οι επαγγελματίες και βιοτέχνες που διατηρούν επαγγελματική στέγη, ως τοιαύτης νοουμένης και της οικίας ή οποιουδήποτε χώρου, όπου ασκείται το επάγγελμα.

Από τις προαναφερθείσες διατάξεις προκύπτει ότι ως έδρα επιχείρησης λαμβάνεται ο χώρος όπου ασκείται το επάγγελμα και όχι ο χώρος διαμονής του επαγγελματία.

Σε περίπτωση που στον χώρο διαμονής τυγχάνει να ασκείται το επάγγελμα, όπως π.χ. για τη δραστηριότητα με φασόν, τότε δύναται και ο χώρος κατοικίας να ληφθεί ως επαγγελματική στέγη – έδρα της επιχείρηση.

Δύναται να δηλώνεται ως έδρα της επιχείρησης η κατοικία, στις περιπτώσεις, που το επάγγελμα ασκείται σε εξωτερικούς χώρους π.χ. πλανόδιοι έμποροι, μόνο και μόνο για να καθίσταται εφικτή η επικοινωνία της Υπηρεσίας με τον ασφαλισμένο και για να καθορίζεται το Περιφερειακό Τμήμα που θα τον εξυπηρετεί.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι εύλογο και πασιφανές ότι η δήλωση της κατοικίας ως έδρα της επιχείρησης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ώστε να δίνεται το δικαίωμα στον επαγγελματία να ζητά εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ επικαλούμενος τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3050/02.

Κατά την ίδια έννοια, είναι ανεπίτρεπτο να εξαιρούνται από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ, επικαλούμενοι τις διατάξεις του Ν. 3050/02, επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται με τη σύναψη συμβάσεων, δηλώνοντας ως έδρα της δραστηριότητας κατοικίες, που βρίσκονται σε προαιρετικές περιοχές, όταν στις συμβάσεις, που έχουν συνάψει αναφέρεται ο χώρος, όπου θα δραστηριοποιούνται, ο οποίος βρίσκεται σε υποχρεωτική περιοχή.

Τα είδη των συμβάσεων, που συνάπτονται μεταξύ υπηρεσιών και επαγγελματιών, με τη σύναψη των οποίων οι επαγγελματίες προβαίνουν σε αιτήματα καταστρατήγησης των διατάξεων, επικαλούμενοι λόγους εξαίρεσής τους, είναι:

α) Συμβάσεις μίσθωσης έργου (εργολάβοι) σύμφωνα με τις οποίες τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται κατά την έννοια του άρθρου 681 του Αστικού Κώδικα διατηρούν την ελευθερία ενέργειας κατά την παροχή των υπηρεσιών τους.

β) Συμβάσεις για τη σύναψη των οποίων έχει τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 6 του Ν. 2527/97 ή του άρθρου 1 του Ν. 2639/98.

γ) Συμβάσεις κάθε είδους από τις οποίες προκύπτει η υποχρέωση για ανάληψη συγκεκριμένου έργου και εξασφαλίζεται ότι δεν υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία.

Το αρχικό νομοθετικό σχέδιο, βάσει του οποίου είχαν θεσπιστεί οι διατάξεις, που αναφέρονται στο άρθρο 9 του Ν. 3050/02, είχε ως σκοπό την απαλλαγή από την ασφάλιση ενός μικρού αριθμού επαγγελματιών, που είχαν πραγματική αδυναμία καταβολής εισφορών λόγω του χαμηλού τους εισοδήματος. Στην πορεία όμως διαπιστώθηκε ότι το άρθρο 9 του Ν. 3050/02 άφησε πολλά περιθώρια καταστρατήγησης και εκμετάλλευσης των διατάξεων με την παραποίηση του αρχικού νομοθετικού σχεδίου κατά την εφαρμογή τους, άποψη με την οποία συμφωνεί το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο με το αρ. πρωτ. Φ10035/27399/1094/16-1-09 έγγραφό του, όπως επίσης συμφωνεί και εγκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ με τις αριθμ. 1050/89/19-10-09 και 1062/91/2-11-09 αποφάσεις του.

2. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Α. Ουδεμία απαλλαγή – εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ θα χορηγείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3050/02 σε επαγγελματίες, που:

α) Ασκούν επαγγέλματα, διά των οποίων προσφέρουν υπηρεσίες δηλώνοντας ως επαγγελματική έδρα κατοικίες, ευρισκόμενες σε προαιρετικές περιοχές όπως π.χ. εμπορικοί αντιπρόσωποι, λογιστές, ψυχολόγοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων κ.τ.λ.

Παρατήρηση: Της κατηγορίας αυτής εξαιρούνται οι δραστηριοποιούμενοι με φασόν, οι οποίοι υπάγονται στις διατάξεις του Ν. 3050/02.

β) Ασκούν επαγγέλματα, που λόγω της φύσης τους προσφέρουν υπηρεσίες σε χώρους ή περιοχές εκτός του καταστήματος, που δηλώνουν ως επαγγελματική έδρα, δηλαδή ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, συνεργεία καθαρισμού, ασφαλιστές, περιβαλλοντολόγοι, δασοπόνοι, σύμβουλοι επιχειρήσεων κ.τ.λ.

γ) Διατηρούν επαγγελματική έδρα εντός προαιρετικής περιοχής, αλλά λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους, η πώληση ή η παροχή υπηρεσιών δεν περιορίζεται στην προαιρετική περιοχή, όπως π.χ. λογιστές, πρατήρια υγρών καυσίμων, ξενοδόχοι κ.τ.λ.

δ) Δραστηριοποιούνται με σύναψη συμβάσεων κάθε είδους εκ των προαναφερθεισών στην παρούσα εγκύκλιο.

Παρατήρηση: Ο τρόπος αντιμετώπισης όλων των περιπτώσεων δεν μεταβάλλεται από το εάν η επαγγελματίες εκδίδουν τιμολόγια ή δελτία παροχής υπηρεσιών.

Β. α) Σε όλες τις περιπτώσεις, που έχουν χορηγηθεί οριστικές απαλλαγές σε επαγγελματίες, που λόγω της φύσης του επαγγέλματός τους έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν και σε άλλες περιοχές από τη δηλωθείσα ως έδρα της επιχείρησης, οι επαγγελματίες αυτοί να ειδοποιηθούν με συστημένες επιστολές, ώστε να υπαχθούν στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ από 1/11/09.

Σε περίπτωση που εντός του ευλόγου χρονικού διαστήματος των δύο (2) μηνών από την παραλαβή της ειδοποίησης, δεν προσέλθουν, θα υπάγονται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ αυτεπαγγέλτως από 1/11/09.

β) Σε όλες τις περιπτώσεις, που έχουν χορηγηθεί τριετείς απαλλαγές (δεν έχει λήξει η τριετία) και αφορούν τα προαναφερόμενα επαγγέλματα ή συναφή αυτών, να μην κριθούν στη λήξη τους με το εισοδηματικό κριτήριο, αλλά να υπαχθούν στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ από 1/11/09.

γ) Στις περιπτώσεις που έχουν χορηγηθεί από την Υπηρεσία απαλλακτικές βεβαιώσεις, έχει λήξει η τριετία αλλά δεν έχει γίνει έλεγχος του εισοδηματικού κριτηρίου λόγω μη έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων από τη ΔΟΥ, σε αυτή και μόνο την περίπτωση, να προβαίνετε σε έλεγχο του εισοδηματικού κριτηρίου με βάση τα εκκαθαριστικά (όταν αυτά εκδοθούν) και εφόσον πληρούται το εισοδηματικό κριτήριο, θα ασφαλίζονται από τη λήξη της τριετίας, ενώ εάν δεν πληρούται θα ασφαλίζονται από 1/11/09.

δ) Στις περιπτώσεις επαγγελματιών, εμπόρων και βιοτεχνών οι οποίοι ασκούσαν και ασκούν επάγγελμα που από τη φύση του δύναται να ασκηθεί και σε περιοχές πέραν του τόπου που έχει δηλωθεί ως επαγγελματική έδρα και δεν έχουν εμφανιστεί στην Υπηρεσία έως και σήμερα, όπως είχαν υποχρέωση, η ασφάλιση θα πραγματοποιείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 του ΠΔ 258/05, δηλ. με αναδρομικότητα πενταετίας.

Παρακαλούμε τα ανωτέρω να τύχουν πιστής εφαρμογής.

Ο ΔΙΟIΚΗΤΗΣ ΟΑΕΕ

Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ακριβές Αντίγραφο

Η ΠΡ/ΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παραθέτω ένα πρόχειρο κείμενο σαν υπόδειγμα προκειμένου να έχουμε μία βάση για τη συνέχεια της συζήτησης. Παρακαλώ για τις παρατηρήσεις και τις διορθώσεις σας.

Α. ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ-ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Ενώπιον

ΤΟΥ ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ…………………………………

Προσφυγή – Ανακοπή

των ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ του ΧΧΧΧΧΧ, κατοίκου ΧΧΧΧΧΧΧ, οδός ΧΧΧΧΧ ΧΧ (ΑΦΜ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ – ΔΟΥ ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ, ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ του ΧΧΧΧΧΧ, κατοίκου ΧΧΧΧΧΧχ κτλ.

κατά

του Ο.Α.Ε.Ε., όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον διοικητή Ο.Α.Ε.Ε. κο Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ και κατά του από 24/11/2009, ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΔΙΑΣΦ/Φ9/35/111482 εγκυκλίου ΟΑΕΕ Αρ. 113/24-11-2009 για την υποχρεωτική υπαγωγή, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3050/2002, στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ επαγγελματιών που: α) έχουν τη δυνατότητα άσκησης του επαγγέλματος σε περιοχές πέραν της δηλωθείσας έδρας, β) δραστηριοποιούνται με σύναψη συμβάσεων.

Αιτιολογικό προσφυγής:

Σύμφωνα με την ανωτέρω αναφερόμενη απόφαση της διοίκησης του ΟΑΕΕ Στο άρθρο 1 παρ. α του ΠΔ 258/05 (Καταστατικό του ΟΑΕΕ), προβλέπεται ότι στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ υπάγονται οι επαγγελματίες και βιοτέχνες που διατηρούν επαγγελματική στέγη, ως τοιαύτης νοουμένης και της οικίας ή οποιουδήποτε χώρου, όπου ασκείται το επάγγελμα.

Από τις προαναφερθείσες διατάξεις προκύπτει ότι ως έδρα επιχείρησης λαμβάνεται ο χώρος όπου ασκείται το επάγγελμα και όχι ο χώρος διαμονής του επαγγελματία.

Σε περίπτωση που στον χώρο διαμονής τυγχάνει να ασκείται το επάγγελμα, όπως π.χ. για τη δραστηριότητα με φασόν, τότε δύναται και ο χώρος κατοικίας να ληφθεί ως επαγγελματική στέγη – έδρα της επιχείρηση.

Δύναται να δηλώνεται ως έδρα της επιχείρησης η κατοικία, στις περιπτώσεις, που το επάγγελμα ασκείται σε εξωτερικούς χώρους π.χ. πλανόδιοι έμποροι, μόνο και μόνο για να καθίσταται εφικτή η επικοινωνία της Υπηρεσίας με τον ασφαλισμένο και για να καθορίζεται το Περιφερειακό Τμήμα που θα τον εξυπηρετεί.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, είναι εύλογο και πασιφανές ότι η δήλωση της κατοικίας ως έδρα της επιχείρησης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ώστε να δίνεται το δικαίωμα στον επαγγελματία να ζητά εξαίρεση από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ επικαλούμενος τις διατάξεις του άρθρου 9 του Ν. 3050/02.

Κατά την ίδια έννοια, είναι ανεπίτρεπτο να εξαιρούνται από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ, επικαλούμενοι τις διατάξεις του Ν. 3050/02, επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται με τη σύναψη συμβάσεων, δηλώνοντας ως έδρα της δραστηριότητας κατοικίες, που βρίσκονται σε προαιρετικές περιοχές, όταν στις συμβάσεις, που έχουν συνάψει αναφέρεται ο χώρος, όπου θα δραστηριοποιούνται, ο οποίος βρίσκεται σε υποχρεωτική περιοχή.

Τα είδη των συμβάσεων, που συνάπτονται μεταξύ υπηρεσιών και επαγγελματιών, με τη σύναψη των οποίων οι επαγγελματίες προβαίνουν σε αιτήματα καταστρατήγησης των διατάξεων, επικαλούμενοι λόγους εξαίρεσής τους, είναι:

α) Συμβάσεις μίσθωσης έργου (εργολάβοι) σύμφωνα με τις οποίες τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται κατά την έννοια του άρθρου 681 του Αστικού Κώδικα διατηρούν την ελευθερία ενέργειας κατά την παροχή των υπηρεσιών τους.

β) Συμβάσεις για τη σύναψη των οποίων έχει τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 6 του Ν. 2527/97 ή του άρθρου 1 του Ν. 2639/98.

γ) Συμβάσεις κάθε είδους από τις οποίες προκύπτει η υποχρέωση για ανάληψη συγκεκριμένου έργου και εξασφαλίζεται ότι δεν υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία.

Βάσει του σκεπτικού της απόφασής σας είναι ανεπίτρεπτο για ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων να εξαιρείται της ασφάλισης του ΟΑΕΕ καθώς εξυπηρετεί πελάτες εκτός της περιοχής των 2000 κατοίκων (αλήθεια πώς είναι δυνατόν το οποιοδήποτε ξενοδοχείο ανά την επικράτεια να εξυπηρετεί τις ανάγκες μόνο των μόνιμων κατοίκων του οικισμού οι οποίοι σημειωτέον λογικά θα έχουν και σπίτι εντός του οικισμού;:P, επίσης αναφέρετε το ίδιο σκεπτικό και για τα πρατήρια υγρών καυσίμων (είναι ποτέ δυνατόν ένα τέτοιο πρατήριο να ζητάει πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας από τον πελάτη με το φόβο μήπως και υπαχθεί στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ και να μην εξυπηρετεί τους διερχόμενους πελάτες ΦΙΧ γιατί η αναγραφόμενη έδρα στην άδεια κυκλοφορίας τους είναι σε άλλη περιοχή;;:D ή ένας λογιστής να μην αναλαμβάνει πελάτες από άλλες περιοχές;

Θεωρείτε ότι για αυτούς τους ανθρώπους είναι πολυτέλεια ο ένας παραπάνω πελάτης και ότι, όχι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως είναι η παρούσα αλλά και σε περιόδους σχετικής ανάπτυξης, το εισόδημα που θα αποκομίσουν από τους 2000 αυτούς κατοίκους επαρκεί για να ζήσουν με τις οικογένειές τους;

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επαγγελματίες που έχουν τύχει της απαλλαγής του ΟΑΕΕ δεν ευθύνονται για την οικονομική αιμορραγία του οργανισμού καθώς ουδέποτε είχαν αξιώσεις για σύνταξη ή περίθαλψη από τον συγκεκριμένο οργανισμό. Αν θέλετε να ψάξετε ευθύνες για το ποιος φταίει για το οικονομικό πρόβλημα του ΟΑΕΕ ευχαρίστως οι υπογράφοντες την καταγγελία να σας βοηθήσουν, και θα γίνει και αυτό.

ΓΙ ΑΥΤΟ

και με την επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μας και όσων κατά τη συζήτηση θα προσθέσουμε

ΖΗΤΟΥΜΕ

1)Να γίνει δεκτή η προσφυγή μας. Να ακυρωθεί η υπ’ αριθμόν 113/24.11.2009 απόφασή σας και να επαναπροσδιοριστεί ο μέσος όρος εισοδημάτων για την απαλλαγή από τον ΟΑΕΕ.

2) Να γίνει ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών του ταμείου προκειμένου ( με εισαγγελική μέριμνα) να μάθουμε όλοι ποιοι ευθύνονται για την οικονομική αιμορραγία του ταμείου και πώς χάθηκαν τα λεφτά χιλιάδων ασφαλισμένων.

Οι υπογράφοντες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε λέω, πολύ καλό το κείμενο.. Αν και πέφτει αρκετό συναίσθημα μέσα, ενώ κατά την άποψή μου είχε ξεκινήσει καλύτερα...

Ωστόσο, μήπως να δούμε πότε μπορούμε να κάνουμε ένσταση και να προσφύγουμε στο διοκητικό δικαστήριο...??? Μήπως μας πάρουν οι δικηγόροι από πίσω..???

Μήπως να στηθεί παρόμοιο κείμενο σε μορφή επιστολής αρχικά προς τον ΟΑΕΕ, και μετέπειτα έχοντας κάποια υπόθεση που εκρρεμεί να το κυνηγήσουμε έτσι..??

Μήπως να βάλουμε στο παιχνίδι τον συνήγορο του πολίτη, συνομιλώντας και λαμβάνοντας κατευθύνσεις πως μπορούμε να κινηθούμε για έχουμε αποτέλεσμα..??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για ταχύτητα το σωστό θα ήταν να αναλάβει να συντονίζει ο καθένας μας από έναν πυλώνα να τον οργανώνει και να τον αναπτύσει..

Δεν ξέρω αν συμφωνείται ή εάν έχετε μια άλλη πρόταση για την ανάπτυξη της Παρέμβασης.

Συντονίστε με λίγο παρακαλώ...

Ως μισθωτή, δεν έχω πολλά παρε-δωσε ως τώρα με τον ΟΑΕΕ.

Συντάσσομαι σίγουρα με την άποψη ότι οφείλουν να ελέγχονται και να λογοδοτούν...

Όσον αφορά τις μειωμένες εισφορές σε νέους Ε.Ε. , αν δεν κάνω λάθος, με βαθμίδες δεν λειτουργούν και σήμερα οι εισφορές?

Ξεκινούν πιό χαμηλά και αυξάνουν με την πάροδο των ετών?

Anyway... συντάσσομαι με την προτεινόμενη παρέμβαση, νομίζω πως θα διαμορφώσω πιο σφαιρική άποψη με τις παραθέσεις σας.

ΥΓ. Διαλέξτε "πυλώνα" και τοποθετήστε με... εγκώ ντεν μιλάει καλός Ελλήνικος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε λέω, πολύ καλό το κείμενο.. Αν και πέφτει αρκετό συναίσθημα μέσα, ενώ κατά την άποψή μου είχε ξεκινήσει καλύτερα...

δεν το κάνω για μένα, για τη φουκαριάρα τη μάνα μου το κάνω :P

Ωστόσο, μήπως να δούμε πότε μπορούμε να κάνουμε ένσταση και να προσφύγουμε στο διοκητικό δικαστήριο...??? Μήπως μας πάρουν οι δικηγόροι από πίσω..???

μα με δικηγόρο θα κάνουμε την ένσταση

Μήπως να στηθεί παρόμοιο κείμενο σε μορφή επιστολής αρχικά προς τον ΟΑΕΕ, και μετέπειτα έχοντας κάποια υπόθεση που εκρρεμεί να το κυνηγήσουμε έτσι..??

Μήπως να βάλουμε στο παιχνίδι τον συνήγορο του πολίτη, συνομιλώντας και λαμβάνοντας κατευθύνσεις πως μπορούμε να κινηθούμε για έχουμε αποτέλεσμα..??

δεν είναι κακή ιδέα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να γίνει ένσταση, απ' όσο ξέρω, πρέπει να έχεις έννομο συμφέρον. Έτσι στα καλά καθούμενα, δεν γίνεται δεκτή η ένσταση.

Άσε που δεν γίνεται ένσταση σε εγκύκλιο... Από όσο ξέρω δλδ...

Για αυτό λέω για επιστολή πρώτα, συνήγορο μετά.... Με καθοδήγηση από κει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1-Συμφωνώ με stefanos_her στο θέμα τησ επιστολής στον ΟΑΕΕ και για το συνήγορο του πολίτη.

2-Επίσης συμφωνώ γίνει ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών του ταμείου προκειμένου ( με εισαγγελική μέριμνα) να μάθουμε όλοι ποιοι ευθύνονται για την οικονομική αιμορραγία του ταμείου και πώς χάθηκαν τα λεφτά χιλιάδων ασφαλισμένων. Ελεγχος για τις επενδύσεις και την ΄΄ποιότητα΄΄ αυτών.

ΣΤΟ 1 ΑΝ Ο ΟΑΕΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ the jamaican.

Για το 2 αν μπορούμε σαν ασφαλισμένοι να στείλουμε και ελεγκτές μιασ και πρόκειται για δικά μασ κεφάλαια.

Αν θέλετε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και το http://www.e-vouleftis.gr/vima_tou_politi , http://www.e-vouleftis.gr/ .

Μπορούμε να κάνουμε μια περίληψη των θεμάτων και να τα δημοσιεύουμε και μετα θα τα στέλνω σε όλους τους πολιτικούς βουλευτές και μη. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της ιστοσελίδας που συμμετέχω και εγώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γ' ΠΥΛΩΝΑΣ

(Πρέπει να υπάρχουν αρκετές υπογραφές κάτω από το κείμενο)

1) diba

2) jamaican

3) +lakis

4) DAS

5) ΧΡΥΣΑ

6) Στέλιος

7) Β25

8) pallisp

9) MXalit

10)xdanger

11)All Bandy

12)stefanos_her

13)MDASK

14)ALE

15)Alx

16)san

17)ΑΝΘΗ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω κι εγώ κάτι.Το κείμενο πιστεύετε ότι μπορούμε να το υπογράφουμε όλοι ή πρέπει να υπογραφεί μόνο από ελευθερους επαγγελματίες?

Αν ναι κι εγώ υπογράφω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άποψή μου, κάθε κίνηση πρέπει να είναι οργανωμένη από πριν, για να μας παίρνουνε σοβαρά υπόψην. Εκτός αυτού, αν κολλάμε σε νομικά - διοικητικά θέματα, θα έχουμε καθυστερήσεις και θα χάνουμε στην αποτελεσματικότητα.

Κινήσεις που δεν θα αποφέρουν τίποτα, να μην γίνονται εξ' αρχής.

Περί ενστάσεων:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Αρθρο 24

Αίτηση θεραπείας - Ιεραρχική προσφυγή

1. Αν από τις σχετικές διατάξεις δεν προβλέπεται η δυνατότητα άσκησης της, κατά το επόμενο άρθρο, ειδικής διοικητικής, ή ενδικοφανούς, προσφυγής, ο ενδιαφερόμενος, για την αποκατάσταση υλικής ή ηθικής βλάβης των έννομων συμφερόντων του που προκαλείται από ατομική διοικητική πράξη μπορεί, για οποιονδήποτε λόγο, με αίτησή του, να ζητήσει, είτε από τη διοικητική αρχή η οποία εξέδωσε την πράξη, την ανάκληση ή την τροποποίησή της (αίτηση θεραπείας), είτε, από την αρχή η οποία προϊσταται εκείνης που εξέδωσε την πράξη, την ακύρωσή της (ιεραρχική προσφυγή).

2. Η διοικητική αρχή στην οποία υποβάλλεται η, κατά την προηγούμενη παράγραφο, αίτηση οφείλει να γνωστοποιήσει στον ενδιαφερόμενο την απόφασή της για την αίτηση αυτή το αργότερο μέσα σε τριάντα (30) ημέρες, εκτός αν από ειδικές διατάξεις προβλέπεται διαφορετική προθεσμία.

3. Αν αρμόδια για την ανάκληση ή τροποποίηση ή την ακύρωση είναι άλλη διοικητική αρχή, εκείνη στην οποία κατατέθηκε η αίτηση θεραπείας ή η ιεραρχική προσφυγή οφείλει να τη διαβιβάσει στην αρμόδια αρχή το αργότερο μέσα σε πέντε (5) ημέρες. Και στην περίπτωση αυτή, η γνωστοποίηση της απόφασης της αρμόδιας αρχής, στον ενδιαφερόμενο, πρέπει να γίνεται μέσα στην κατά την προηγούμενη παράγραφο προθεσμία.

4. Αν η πράξη ακυρωθεί, η υπόθεση επανέρχεται στην αρχή που εξέδωσε την πράξη, εκτός αν οι σχετικές διατάξεις προβλέπουν αρμοδιότητα της προϊσταμένης αρχής για την έκδοσή της.Αρθρο 25

Ειδική διοικητική προσφυγή - Ενδικοφανής προσφυγή

1. Οπου προβλέπεται από ειδικές διατάξεις, ο ενδιαφερόμενος, για την αποκατάσταση υλικής ή ηθικής βλάβης των έννομων συμφερόντων του που προκαλείται από διοικητική πράξη, μπορεί, με προσφυγή του, η οποία ακσείται ενώπιον του προβλεπόμενου από τις διατάξεις αυτές διοικητικού οργάνου και μέσα στην οριζόμενη από τις ίδιες προθεσμία, να ζητήσει, κατά περίπτωση, την ακύρωση ή την τροποποίηση της πράξης.

2. Το διοικητικό όργανο, ανάλογα με την πρόβλεψη των σχετικών διατάξεων, είτε εξετάζει μόνο τη νομιμότητα της πράξης, οπότε και μπορεί να την ακυρώσει εν όλω ή εν μέρει ή να απορρίψει την προσφυγή (ειδική διοικητική προσφυγή), είτε εξετάζει τόσο τη νομιμότητα της πράξης όσο και την ουσία της υπόθεσης, οπότε και μπορεί να ακυρώσει εν όλω ή εν μέρει ή να τροποποιήσει την πράξη ή να απορρίψει την προσφυγή (ενδικοφανής προσφυγή). Το αρμόδιο όργανο οφείλει να γνωστοποιήσει στον προσφεύγοντα την απόφασή του μέσα στην προθεσμία που τυχόν τάσσουν οι σχετικές διατάξεις, αλλιώς, στην περίπτωση μεν της ειδικής προσφυγής, το αργότερο μέσα σε τριάντα (30) ημέρες, στην περίπτωση δε της ενδικοφανούς προσφυγής, το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες.

3. Αν αρμόδιο να αποφανθεί για την ειδική διοικητική, ή την ενδικοφανή, προσφυγή είναι άλλο διοικητικο όργανο, εκείνο στο οποίο αυτή κατατέθηκε οφείλει να τη διαβιβάσει στο αρμόδιο όργανο το αργότερο μέσα σε πέντε (5) ημέρες. Και στην περίπτωση αυτή, η γνωστοποίηση της απόφασης του αρμόδιου διοικητικού οργάνου, στον ενδιαφερόμενο, πρέπει να γίνεται μέσα στις κατά την παρ. 2 προθεσμίες.

Αρθρο 26

Κοινές διατάξεις

Οταν ασκηθεί διοικητική προσφυγή, η αρμόδια για την εξέτασή της διοικητική αρχή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου ή και αυτεπαγγέλτως, να αναστείλει την εκτέλεση της διοικητικής πράξης ωσότου αποφανθεί για την προσφυγή και, πάντως, όχι πέρα από την προθεσμία που ορίζεται για την έκδοση της απόφασής της.

Αρθρο 27

Αναφορά

Αν δεν είναι δυνατή η άσκηση, σύμφωνα με τα άρθρα 24-26, διοικητικής προσφυγής, ο ενδιαφερόμενος, για την αποκατάσταση υλικής ή ηθικής βλάβης των έννομων συμφερόντων του που προκαλείται από ενέργεια ή παράλειψη ενέργειας διοικητικής αρχής, μπορεί, με αίτησή του προς την αρχή αυτή, να ζητήσει την επανόρθωση ή την ανατροπή της βλάβης. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται, και στην περίπτωση αυτή, όσα ορίζονται στις παρ. 1 - 3 του άρθρου 4.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση αλλά συμφωνώ με το Στέφανο.

Επι πλέον αναδεικνύεται ένα ζήτημα που εξ' αρχής τέθηκε από τον ΧΑΛΚΙΔΕΟ.

Πώς θα προσφύγει νομικά μια κίνηση που "εκπροσωπεί" μισθωτούς και ελ.επαγγελματίες όταν οι μισθωτοί δεν έχουν έννομο συμφέρον;

Πάνω σ΄αυτή την εκκρεμμότητα της συνύπαρξης και στο λίγο ομιχλώδες τοπίο βασίζεται και επιφυλακτικότητά μου στην συμμετοχή σ' αυτή την κίνηση παρότι διαπιστώνω την ανάγκη να γίνει κάτι.

'Ισως μια καλή ιδέα θα ήταν αυτό που έγραψε ο Στεφανος για τον Συνήγορο του πολίτη (αν και όσες φορές προσέφυγα εγώ δεν είδα καμιά ουσία) αλλά στην κατέυθυνση που υπέδειξε ο Soulis.

Πώς δηλαδή νομιμοποιείται μια διοίκηση να παίρνει αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τον νόμο.

Και επίσης μια και έχω ένα κόλλημα..... :P

πυλώνας ο [pilónas] O2 : 1. κύρια πύλη συνήθ. μεγαλοπρεπής: O ~ του μοναστηριού. Oι πυλώνες των αιγυπτιακών ανακτόρων. Θολωτός ~ στολισμένος με γλυπτά. 2α. ψηλή κατασκευή συνήθ. από μέταλλο ή τσιμέντο, η οποία χρησιμοποιείται για τη στήριξη εναέριων αγωγών ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσεως: H διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος οφείλεται σε καταστροφή πυλώνα από τους ισχυρούς ανέμους. β. (μτφ.) για κτ. που θεωρείται βασικός παράγοντας ή προϋπόθεση ώστε να υπάρχει, να γίνεται, να ισχύει κτλ. κτ. άλλο: Tο αποικιακό κράτος ως ~ της βρετα νικής ισχύος. [λόγ.: 1: αρχ. πυλών, αιτ. -ῶνα· 2: σημδ. γαλλ. pylἄne (< αρχ. πυλών)]

άξονας ο [áksonas] O2 : I1.εξάρτημα μηχανήματος, συνήθ. σε σχήμα ράβδου, που εξυπηρετεί την περιστροφή ή τη στήριξη των τμημάτων μιας κατασκευής. || O μπροστινός / πισινός ~ του αυτοκινήτου, ράβδος που ενώνει τους τροχούς ενός τροχοφόρου. 2. νοητή ευθεία: α. γύρω από την οποία εκτελείται μια περιστροφική κίνηση: O ~ της γης. β. γύρω από την οποία είναι συμμετρικά διατεταγμένη η μάζα ενός σώματος: ~ κυλίνδρου / σφαίρας / κρυστάλλου. || νοητή γραμμή που θεωρητικά ακολουθεί ένα σώμα κατά τη μεγαλύτερή του διάσταση περνώντας από το κέντρο: O ~ του δρόμου. || (επιστ.) ~ φυτού, η νοητή ευθεία που ενώνει την κορυφή του φυτού με τη ρίζα. ~ φακού, η νοητή ευθεία που ενώνει τα κέντρα των δύο επιφανειών του φακού. Oπτικός ~, νοητή ευθεία που ενώνει το κέντρο του κερατοειδούς με την κύρια εστία του οπτικού νεύρου. || (ανατ.) ο δεύτερος αυχενικός σπόνδυλος. γ. με βάση την οποία καθορίζεται το συμμετρικό ενός σημείου: ~ συμμετρίας. ~ των χ. ~ ταλαντώσεως. || σε μια ζωγραφική, γλυπτική, αρχιτεκτονική σύνθεση, η νοητή ευθεία με βάση την οποία δομούνται τα διάφορα στοιχεία της σύνδεσης ή γίνονται μετρήσεις: Διαγώνιος ~. II. (μτφ.) 1. κατευθυντήρια αρχή η οποία καθορίζει τη γενική τάση γύρω από την οποία δομείται ένα θέμα: O κύριος ~ της αμερικάνικης πολιτικής. H έννοια της ελευθερίας είναι ο κεντρικός ~ στην ποίηση του Σολωμού. H συζήτηση οργανώθηκε γύρω από τρεις βασικούς άξονες. || βασική γραμμή κατεύθυνσης ή κίνησης: Oι μεγάλοι οδικοί άξονες. Άξονες κυκλοφορίας. 2. ό,τι συνδέει ως συμμαχικός δεσμός: ~ Mόσχας-Παρισίων. || Άξονας, συμμαχία ανάμεσα στη φασιστική Iταλία και στη χιτλερική Γερμανία: Oι δυνάμεις του Άξονα. [λόγ.: Ι: αρχ. ἄξων, αιτ. -ονα· ΙΙ1: σημδ. γαλλ. axe· ΙΙ2: σημδ. γερμ. Achse]

Νομίζω ότι επί του υποσυζήτηση θέματος είναι καλλίτερα να μιλάμε για συντονισμό δράσης πάνω σε 5 άξονες παρά για ζήτημα που στηρίζεται σε 5 πυλώνες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά την ίδια έννοια, είναι ανεπίτρεπτο να εξαιρούνται από την ασφάλιση του ΟΑΕΕ, επικαλούμενοι τις διατάξεις του Ν. 3050/02, επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται με τη σύναψη συμβάσεων, δηλώνοντας ως έδρα της δραστηριότητας κατοικίες, που βρίσκονται σε προαιρετικές περιοχές, όταν στις συμβάσεις, που έχουν συνάψει αναφέρεται ο χώρος, όπου θα δραστηριοποιούνται, ο οποίος βρίσκεται σε υποχρεωτική περιοχή.

Τα είδη των συμβάσεων, που συνάπτονται μεταξύ υπηρεσιών και επαγγελματιών, με τη σύναψη των οποίων οι επαγγελματίες προβαίνουν σε αιτήματα καταστρατήγησης των διατάξεων, επικαλούμενοι λόγους εξαίρεσής τους, είναι:

α) Συμβάσεις μίσθωσης έργου (εργολάβοι) σύμφωνα με τις οποίες τα πρόσωπα που δραστηριοποιούνται κατά την έννοια του άρθρου 681 του Αστικού Κώδικα διατηρούν την ελευθερία ενέργειας κατά την παροχή των υπηρεσιών τους.

β) Συμβάσεις για τη σύναψη των οποίων έχει τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 6 του Ν. 2527/97 ή του άρθρου 1 του Ν. 2639/98.

γ) Συμβάσεις κάθε είδους από τις οποίες προκύπτει η υποχρέωση για ανάληψη συγκεκριμένου έργου και εξασφαλίζεται ότι δεν υποκρύπτεται εξαρτημένη εργασία.

Εδω νομίζω ότι χρειάζεται καλύτερη ανάλυση…. Τι θα γίνει με ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς κλπ οι οποίοι διαθέτουν κατάστημα εμπορίας σε προαιρετική περιοχή αλλά αναλαμβάνουν και εργασίες με ή χωρίς σύμβαση από άλλες υποχρεωτικές περιοχές???? Θα υπαχθουν στην ασφαλιση του ΟΑΕΕ??? ή θα λέμε πάλι οτι ναι μεν ειμαι υδραυλικός αλλα δεν παρεχω εργασία, εχω μόνο εμπορία...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα παλιό σύνθημα έλεγε: Η Ελλάδα είναι ανίκανη γιά οτιδήποτε. Ακόμα και γιά να πεθάνει. Γι' αυτό εκ του ασφαλούς λέμε η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δική μου άποψη είναι διαφορετική. Ο συντάκτης της επιστολής θεωρώ ότι πρέπει να είναι ένας, ο οποίος αφού συγκεντρώσει όλες τις απόψεις των συμμετεχόντων θα προχωρήσει στην σύνταξή της. Φυσικά η επιστολή θα υπογράφεται από όλους και πριν οριστικοποιηθεί θα συμφωνήσουν με το περιεχόμενό της όλοι οι υπογράφοντες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δική μου άποψη είναι διαφορετική. Ο συντάκτης της επιστολής θεωρώ ότι πρέπει να είναι ένας, ο οποίος αφού συγκεντρώσει όλες τις απόψεις των συμμετεχόντων θα προχωρήσει στην σύνταξή της. Φυσικά η επιστολή θα υπογράφεται από όλους και πριν οριστικοποιηθεί θα συμφωνήσουν με το περιεχόμενό της όλοι οι υπογράφοντες.

Αναγκαστικά θα πάει έτσι Κώστα. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανεις.

Απλά περιμένουμε λίγο για απόψεις και κάποιος (αφού δεν έχουμε ακόμα την σωστή οργάνωση) θα συντάξει τις απόψεις σε μια επιστολή (ή δύο τρεις κατά την γνώμη μου) την οποία πρέπει να επικυρώσουν και να υπογράψουν οι "επαναστάτες δίχως αύριο" δηλαδή εμείς που συμμετέχουμε...

Δεν θα ήταν άσχημο όμως η επιστολή να αποσταλεί σε όλους τους συλλόγους λογιστών απλά και μόνο για να μαζέυψει καμμιά 500αριά επιπλέον υπογραφές (μη γελάτε καθόλου)..

Εδώ βασίζεται και η επιμονή μου περί της οριζόντιας, ομαλής συνεργασίας. Τίποτα δεν γίνεται αλλιώς...

Ακόμα και μια ριζοσπαστική επιθετική κίνηση γίνεται ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα μπορούσαμε βέβαια να ξεκινήσουμε με ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους που συμμετέχουν στην Ομάδα, αλλά ας το πάρει το ποτάμι...

Ακόμα και στην σκέψη του ype :

Επι πλέον αναδεικνύεται ένα ζήτημα που εξ' αρχής τέθηκε από τον ΧΑΛΚΙΔΕΟ.

Πώς θα προσφύγει νομικά μια κίνηση που "εκπροσωπεί" μισθωτούς και ελ.επαγγελματίες όταν οι μισθωτοί δεν έχουν έννομο συμφέρον;

Πάνω σ΄αυτή την εκκρεμμότητα της συνύπαρξης και στο λίγο ομιχλώδες τοπίο βασίζεται και επιφυλακτικότητά μου στην συμμετοχή σ' αυτή την κίνηση

θα πρέπει να την προσπεράσουμε άφοβα....

Τι σημαίνει "αυτό" με αφορά και το "άλλο" δεν με αφορά...

Είναι σωστό;

Ε τότες συμμετέχουμε και κομμάτια να γίνει γιατί ο στόχος μας είναι το κατιτίς καλύτερο... Και επειδή το κατιτίς καλύτερο πάντα έχει άλλο ένα κατιτίς καλύτερο συμπεραίνουμε ότι δεν θα τελειώσουμε ποτές....

Ερώτημα: "Μα ασχολούμαστε με προβλήματα των άλλων..."

Ναι και καλά κάνουμε....

Αυτό έιναι το ζητούμενο..

Διότι αυτό θα φέρει την εμπιστοσύνη, την αλληλοβοήθεια, την συνεργασία άρα...

και το αποτέλεσμα....

Για το νομικό κόλλημα:

Επι πλέον αναδεικνύεται ένα ζήτημα που Πώς θα προσφύγει νομικά μια κίνηση που "εκπροσωπεί" μισθωτούς και ελ.επαγγελματίες όταν οι μισθωτοί δεν έχουν έννομο συμφέρον;

σίγουρα θα βρεθέι λύση.... Διομήηηηηηηηηηηηηηηδηηηηηηηηηηηηηηηηηη !!!

Και βέβαια να συμπληρώσω και την ουσιαστική θέση τόσο του ype όσο και του Χαλκιδάιου:

παρότι διαπιστώνω την ανάγκη να γίνει κάτι.

Επι ευκαιρία πολύ σοβαρό: (αποτελεί από μόνο του επιστολή κατά την γνώμη μου σε Προστ Πολίτη κια ΟΑΕΕ)

Πώς δηλαδή νομιμοποιείται μια διοίκηση να παίρνει αποφάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τον νόμο.

Με τσι πυλώνες Γεραπετρίτη θα βρούμε άκρη ... χα χα :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναγκαστικά θα πάει έτσι Κώστα. Δεν νομίζω να διαφωνεί κανεις.

Απλά περιμένουμε λίγο για απόψεις και κάποιος (αφού δεν έχουμε ακόμα την σωστή οργάνωση) θα συντάξει τις απόψεις σε μια επιστολή (ή δύο τρεις κατά την γνώμη μου) την οποία πρέπει να επικυρώσουν και να υπογράψουν οι "επαναστάτες δίχως αύριο" δηλαδή εμείς που συμμετέχουμε...

Δεν θα ήταν άσχημο όμως η επιστολή να αποσταλεί σε όλους τους συλλόγους λογιστών απλά και μόνο για να μαζέυψει καμμιά 500αριά επιπλέον υπογραφές (μη γελάτε καθόλου)..

Εδώ βασίζεται και η επιμονή μου περί της οριζόντιας, ομαλής συνεργασίας. Τίποτα δεν γίνεται αλλιώς...

Ακόμα και μια ριζοσπαστική επιθετική κίνηση γίνεται ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ.....

Συμφωνώ και συνυπογράφω την επιστολή που θα συνταχθεί, αλλά πιστεύω οτι οι 500 υπογραφές δεν φτάνουν. Η επιστολή θα πρέπει να δημοσιευθεί στην αρχική σελίδα του κόμβου (TaxHeaven) για να υπογράψουν και άλλοι συνάδελφοι που δεν είναι μαζί μας εδώ. Ετσι θα μαζευτούν υπογραφές και απο συναδέλφους που δεν είναι μέλη του forum.

Σωστό να κοινοποιηθεί και σε όλους τους συλλόγους λογιστών ελεύθερων επαγγελματιών για να υπάρχει μεγαλύτερη μαζικότητα. (δεν είναι για γέλια... ) Αλλά θα είναι για κλάματα αν δεν υποστηριχθεί και απο άλλους η κίνηση αυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ και συνυπογράφω την επιστολή που θα συνταχθεί, αλλά πιστεύω οτι οι 500 υπογραφές δεν φτάνουν. Η επιστολή θα πρέπει να δημοσιευθεί στην αρχική σελίδα του κόμβου (TaxHeaven) για να υπογράψουν και άλλοι συνάδελφοι που δεν είναι μαζί μας εδώ. Ετσι θα μαζευτούν υπογραφές και απο συναδέλφους που δεν είναι μέλη του forum.

Σωστό να κοινοποιηθεί και σε όλους τους συλλόγους λογιστών ελεύθερων επαγγελματιών για να υπάρχει μεγαλύτερη μαζικότητα. (δεν είναι για γέλια... ) Αλλά θα είναι για κλάματα αν δεν υποστηριχθεί και απο άλλους η κίνηση αυτή.

Συμφωνώ απόλυτα.

Gus τι λές για την πρώτη σελίδα...;

Χαλκιδάιε τι λες για χρήση των email όλων των Συλλόγων Λογιστών της ΠΟΦΕΕ και κάποιων άλλων - εκτός ΠΟΦΕΕ - που έχουμε; (Εχω λίστα των email)

Υ.Γ. Πρέπει την επόμενη εβδομάδα να έιναι έτοιμη η επιστολή/ες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναφέρομαι σε επιστολές και όχι επιστολή γιατι:

Η επιστολή που θα λέει αυτά που ρωτά ο ype/Β25 θα υπογραφεί από όλους σχεδόν.

Η επιστολή που θα λέει αυτά που ρωτά ο das/diba θα υπογραφούν από λιγότερους...

(Για όσους δεν έχουν μελετήσει τις σκέψεις τους εννοώ ότι η θέση Das/diba είναι πολύ πιο εκρηκτική από αυτήν των ype/b25 άρα και πιο δύσκολη στην αποδοχή. Δεν αναφέρομαι σε τι έιναι σωστό ή λάθος αλλά στην ανάγκη διαφορετικής έντασης θέματα να βρίσκονται σε διαφορετικές επιστολές.

π.χ. (Ομάδα ype/b25)

Μια επιστολή στο "μπορέι εγκύκλιος να παραβλέπει Νόμο;" ή και στο δημοσιεύονται ισολογισμοί; Ποιά τα αποτελέσματα της έρευνας για την μάυρη τρύπα του ΟΑΕΕ

ενώ (Ομάδα Das/Diba)

Μια επστολή πίεσης για την ανάδειξη και τιμωρία των υπευθύνων κατάρευσης του Ταμείου...

Ολα τα παραπάνω έιναι προσωπικές εκτιμήσεις που πιθανόν να έιναι λάθος.

Την γνώμη μου λέω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...