Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ.......ΜΟΛΙΣ "ΕΣΚΑΣΕ" ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


sarimarina

Ερώτηση

Τι σας εχω??

Κακά μαντάτα!!

Μολις προ 15λέπτου , έφτασε εγκύκλιος στον ΟΑΕΕ που ορίζει την διακοπή έκδοσης απαλλακτικών και την υποχρεωτική εγγραφή στον ΟΑΕΕ των επαγγελματιών , ασχέτως τοποθεσίας έδρας.

Ορίζει μάλιστα οτι οσες απαλλαγές δόθηκαν μετά τις 1/11/2009 ακυρώνονται και όλοι αυτοι που απαλλάχθηκαν θα εγγραφουν υποχρεωτικά στον ΟΑΕΕ απο 1/11/2009.

Ωραία φέτα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Δηλαδη εάν κάποιος ο οποιος έχει κανει μεταφορα έδρας το 2008 (σε κατω απο 2.000 κατοίκους) τα οικονομικά κριτήρια τριετίας (400πλασιο του ανιδικευτου)θα ισχύουν απο αυτή την ημερομηνία, δηλαδή για το 2008-09-10?

Και μια δευτερη ερώτηση.. ο ΟΓΑ εστειλε χαρτί οτι πρεπει να πληρωθει για το 2010 μεχρι τον Μαιο (5μηνα) ..Τελικά πρεπει να κανουν διακοπη στον ΟΓΑ η να περιμενουν το τι θα ισχυει τελικά?

Και όσο αφορά τις πληρωμες προς τα ταμεία...πληρώσαν κανονικα το δευτερο εξαμηνο του ΟΓΑ το 2009 , στις 1/11/2009 τους βαζουν να πληρώσουν και το ΟΑΕΕ ταυτόχρονα αναδρομικά (διπλοασφαλιζόμενοι δηλαδή)..εαν περάσει τελικά το δικό τους και πρεπει να πάνε στον ΟΑΕΕ τα χρήματα απο τον ΟΓΑ πως μπορει καποιος να τα πάρει πίσω για το διάστημα απο 1/11/2009 και μετά?

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Παιδια τι γινεται ?

Δεν υπαρχει νεα δημοσιευση για μερες τωρα εδω. Συμβαινει κατι ?

.................Καλό κουράγιο παιδιά.

Το ................. καλό πράγμα αργεί να γίνει!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Θα παρω την καραμπίνα πλέον.... δεν παει αλλο!!!

Η τροπολογία αναφέρει:

γ) Διευκρινίζεται ότι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που έχουν την έδρα τους σε πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ή 1.000 κατοίκων γω τους 6 νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Ευβοίας, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Κορινθίας, ή 3.100 κατοίκων εάν πρόκειται για νησιά, εφόσον αποδεδειγμένα ασκούν δραστηριότητα πέραν των περιοχών αυτών, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. ανεξαρτήτως εισοδηματικού κριτηρίου.

..περιοχών αυτών????--> πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ή 1.000 κατοίκων κλπ... δηλαδή περιοχών, υπό όρους υπαγόμενων στον ΟΑΕΕ

Πως το διαβάζουν στον ΟΑΕΕ?? περιοχών εκτός έδρας επιχείρησης!!!!!!

Δηλαδή ένας που πραγματοποίησε πώληση στο διπλανό χωριό που απέχει 5 χλμ και αποτελείται από 200 κατοίκους θα υπάγεται (λέει!!!) στον ΟΑΕΕ... Γιατί???? δραστηριότητα εκτός περιοχής!!!!

Αυτό ήταν ... δε με εκπλήσσει τίποτα πλέον

Πιστεύω ότι με την δημοσίευση του νόμου θα δοθούν οδηγίες αλλά τώρα... δε παλεύεται η κατάσταση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Θα παρω την καραμπίνα πλέον.... δεν παει αλλο!!!

Και εγώ φίλε μου και εγώ .

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

30 Σεπτεμβρίου 2009

Στην Σία Κοσιώνη.

Παίρνει μέρος η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Να καλησπερίσω, λοιπόν, στο σημείο αυτό την κα Ντόρα Μπακογιάννη, υπουργό Εξωτερικών και υποψήφια στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας. Γεια σας, κα Μπακογιάννη.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλησπέρα σας.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Και την κα Βάσω Παπανδρέου, υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στη Β’ Αθήνας. Καλησπέρα σας, κα Παπανδρέου.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Γεια σας.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Κυρία Μπακογιάννη, ένα από τα θέματα της ημέρας έχει να κάνει με τα ασφαλιστικά ταμεία και τα οικονομικά τους. Λίγες ημέρες αφότου η κα Πετραλιά ανακοίνωσε αύξηση της περιουσίας των ταμείων, μαθαίνουμε σήμερα ότι ΙΚΑ και ΟΑΕΕ ζητούν ενάμισι δισ. για να έχουν να πληρώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Και ξέρετε, αυτό που φοβούνται οι ασφαλισμένοι πολίτες είναι ότι κρύβετε πράγματα και εσείς και το ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζουμε όλη την αλήθεια;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εμείς πάντως, κα Κοσιώνη, είμαστε αποφασισμένοι, και νομίζω ότι το αποδεικνύουμε και στην πράξη, να πούμε μόνο την αλήθεια. Έχουμε κατηγορηθεί δε και γι' αυτό και σχεδόν μας είπε κάποια στιγμή ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι ο κ. Καραμανλής υπόσχεται δάκρυα και αίμα, ιδρώτα και αίμα κλπ.

Η πραγματικότητα είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, ότι η χώρα θα περάσει από μια δυσκολία τα επόμενα ένα με δυο χρόνια -αυτό νομίζω είναι σαφές - ότι είμαστε στη μέση μιας τεράστιας οικονομικής κρίσης που δεν έχει αφήσει αλώβητη και τη δικιά μας χώρα και ότι χρειάζεται τα μέτρα, τα οποία κατά την άποψή μας η Νέα Δημοκρατία ήδη έχει πάρει και αυτά τα οποία έχει προαναγγείλει, για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χώρα πιο δυνατή όταν θα έρθει η ανάκαμψη στο διεθνές σκηνικό, δηλαδή να μπορέσουμε να σταθούμε.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Κυρία Μπακογιάννη, επιτρέψτε μου λίγο πριν έρθουμε σε αυτό, θέλω λίγο να επιμείνω σ' αυτό το θέμα των ταμείων, διότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έφερε ένα νομοσχέδιο, προώθησε κάποιες αλλαγές στο ασφαλιστικό και σήμερα οι πολίτες βλέπουν τους διοικητές των ταμείων να λένε: δεν έχουμε λεφτά, δώστε μας ενάμισι δις να πληρώσουμε συντάξεις. Κάτι δεν πήγε καλά;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δυο θέματα. Πρώτον, είναι μια ταμειακή διευκόλυνση την οποία έχουν ανάγκη διότι έχουν επενδύσει τα κεφάλαιά τους και το δεύτερο, το οποίο αναμφισβήτητα υπάρχει όμως κι εγώ θέλω να το πω, είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε και μια υστέρηση εσόδων, εισφορών στα ταμεία.

Δηλαδή, λόγω της κρίσης υπάρχουν δυστυχώς πολλοί ασφαλισμένοι οι οποίοι δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους έναντι των ταμείων. Ελπίζω ότι αυτό θα ξεπεραστεί, αλλά πάντως αυτή τη στιγμή υπάρχει. Άρα είναι μια ταμειακή διευκόλυνση. Είναι συνήθης η πρακτική αυτή για τα ταμεία όταν δεν θέλουν να αγγίξουν επενδεδυμένα κεφάλαιά τους.

Τώρα, ότι εμείς κάναμε μια προσπάθεια για τα ταμεία, νομίζω ότι μας αναγνωρίζεται από όλους. 133 διοικήσεις γίνανε 13. 133 Διοικητικά Συμβούλια γίνανε 13 Διοικητικά Συμβούλια.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Μάλιστα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: 133 νοματαίοι κλπ, δεν υπάρχουν πλέον και υπάρχουν 13 διοικητικά συμβούλια με 13 υπευθύνους.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Κυρία Υπουργέ, μη συνεχίζετε, για να ακούσω και την άποψη και της κας Παπανδρέου.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι, σταματάω.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Γιατί, κα Παπανδρέου, οι εργατολόγοι προβλέπουν ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, η κατάσταση των ταμείων θα χειροτερεύσει. Το ΙΚΑ παρουσίασε φέτος διαχειριστικό έλλειμμα 9 δισ. τη στιγμή που το κράτος του χρωστά ακόμη 13 δισ. Και ρωτάω: αν γίνετε εσείς κυβέρνηση, τι θα κάνετε; Θα δώσετε αυτά τα χρήματα; Θα αγγίξετε το ασφαλιστικό;

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κυρία Κοσιώνη, νομίζω ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απολογηθεί στον ελληνικό λαό για τα ψέματα που έλεγε όλα αυτά τα χρόνια και για την κατάντια που μας έχει φέρει ως χώρα και τα ταμεία ειδικότερα. Το ΙΚΑ το παραδώσαμε με πλεόνασμα 1,3 δισ. και σήμερα το έλλειμμα του ΙΚΑ είναι 4,5 δισ. Δεν έγινε λόγω της οικονομικής κρίσης. Τώρα να μη λέμε ανέκδοτα και προσπαθούμε να παραπλανούμε τους Έλληνες πολίτες. Αυτό είναι μια αύξηση της εισφοροδιαφυγής, όπως έχει γίνει και αύξηση της φοροδιαφυγής. Είναι μια πολύ καλή διαχείριση των ταμείων. Υπήρξε το πρόβλημα με τα ομόλογα.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Μένετε στην κριτική όμως κα Παπανδρέου, δεν μας λέτε εσείς τι θα κάνετε.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Με συγχωρείτε, αυτό που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι θα εγγυηθούμε τις συντάξεις και βεβαίως χρειάζεται…

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Και η κυβέρνηση τις εγγυάται τις συντάξεις.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Με συγχωρείτε, χρειάζεται πάρα πολύ…

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Εγγυήθηκε σήμερα η κα Πετραλιά.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μα η Νέα Δημοκρατία προχθές μας έλεγε ότι το έλλειμμα είναι 6%. Χθες μας είπε 8%. Αύριο μπορεί να είναι και 10%. Βγαίνει το θέμα…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν είναι αλήθεια αυτό κα Παπανδρέου.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Συγγνώμη;

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν είναι αλήθεια.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Επιτρέψτε μου λίγο. Ακούμε και από την κα Παπανδρέου, νομίζω ακούσαμε και από τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι μπορεί το έλλειμμα να φτάσει και το 10%. Με το χέρι στην καρδιά, έχει δίκιο ο Γιώργος Παπανδρέου να φοβάται ότι τα νούμερα δεν είναι αυτά που παρουσιάζετε;

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να πω κι άλλο ένα πράγμα;

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Να μας πει η κα Μπακογιάννη για να προχωρήσουμε σ' αυτό το θέμα.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, για την κα Μπακογιάννη, γιατί υπάρχουν φαίνεται πάρα πολλά χρέη τα οποία δεν τα εμφανίζουν. Κι αν έχει κάποιος κρυφή ατζέντα είναι τα κρυφά χρέη της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς έχουμε πει ξεκάθαρα το τι θα κάνουμε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Λοιπόν, να απαντήσω γιατί νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό να συμφωνήσουμε σε μερικά βασικά.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Βεβαίως.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αυτή τη στιγμή το έλλειμμα είναι 6%. Η Νέα Δημοκρατία έχει προγραμματίσει έσοδα. Έσοδα από το ΕΤΑΚ, το οποίο, όπως ξέρετε, φορολογεί τα ακίνητα, φορολογεί όλα τα ακίνητα και τα μοναστηριακά και τα ακίνητα της εκκλησίας και τα ακίνητα των οργανισμών.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αυτό το εισπράττετε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εμείς λοιπόν θεωρούμε ότι από το ΕΤΑΚ θα έχουμε έσοδα, όπως πιστεύουμε ότι από την έκτακτη εισφορά, όπως ξέρετε, που βάλαμε τον πήχη στις 60.000 ευρώ, θα έχουμε έσοδα. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι αυτά δεν θα τα εισπράξει.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Και από τους ημιυπαίθριους, κα Μπακογιάννη, οι οποίοι δεν έχουν ανταπόκριση όμως.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ναι, ένα λεπτό, ακόμα. Μην είσαστε τόσο σίγουρη. Και εσείς άμα είχατε έναν ημιυπαίθριο ακούγοντας…

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Προς το παρόν, προς το παρόν.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Προς το παρόν, αυτό λέω. Ακούγοντας την προεκλογική περίοδο το ένα κόμμα να λέει έτσι και το άλλο να λέει αλλιώς, θα περιμένατε να δείτε πού θα καταλήξει το θέμα. Εδώ λοιπόν αυτά είναι συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες πολιτικές, από τις οποίες εμείς αναμένουμε έσοδα. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι δεν θα ισχύσουν αυτά επί ΠΑΣΟΚ.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κυρία Μπακογιάννη, με συγχωρείτε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Η ερώτηση λοιπόν είναι: εντάξει, δεν θα ισχύσουν επί ΠΑΣΟΚ. Τι θα ισχύσει; Εγώ, κα Παπανδρέου, θέλω να καταλάβω ποιο είναι αυτό το έρημο, μικρό, μεσαίο και μεγάλο εισόδημα το οποίο θεωρεί το ΠΑΣΟΚ; Ποιο είναι; Πού θα φορολογήσετε; Είπατε, ας πούμε, ότι θα φορολογήσετε με τιμαριθμική κλίμακα ενιαία όλους τους υπαλλήλους. Αυτό σημαίνει πρακτικώς ότι όλα τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων θα φορολογηθούν. Γιατί δεν το λέτε καθαρά στους ανθρώπους να ξέρουν τι τους περιμένει την επόμενη ημέρα;

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Έχετε κρυφή φορολογική ατζέντα, κα Παπανδρέου;

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, κα Κοσιώνη. Έχουμε πει ξεκάθαρα…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Με συγχωρείτε, κα Κοσιώνη. Δεν μπορεί ένα κόμμα να μη λέει τι θα κάνει.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα σας απαντήσω, κα Μπακογιάννη.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Κυρία Μπακογιάννη, πάντως, εάν κάνω λάθος διορθώστε με, ούτε η Νέα Δημοκρατία είχε ανακοινώσει το 2004 το φορολογικό σύστημα που θα προωθούσε.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κατ' αρχήν, ποτέ σε προεκλογική περίοδο δεν συζητάνε τις φορολογικές κλίμακες και τους φορολογικούς συντελεστές. Ούτε εσείς το κάνετε, και σωστά, το 2004 ούτε εμείς το κάνουμε τώρα, γιατί αυτό που συζητάμε είναι οι κατευθύνσεις της φορολογικής πολιτικής.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Πάντως, κα Παπανδρέου, είναι γεγονός πως δεν ακούμε συγκεκριμένα πράγματα για το θέμα της φορολογίας.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Με συγχωρείτε πάρα πολύ. Κυρία Κοσιώνη, με συγχωρείτε. Εδώ δεν είμαστε το 2004.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κυρία Μπακογιάννη, με αφήνετε κι εμένα, γιατί δεν θέλω να σας διακόπτω.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Είμαστε σε μια κρίση. Όχι, εγώ σας ακούω, αλλά θέλω να πω είμαστε σε μια κρίση.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ναι, αλλά να μιλήσω κι εγώ, γιατί συνεχώς μιλάτε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ο κόσμος θέλει να του μιλήσουμε συγκεκριμένα.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Να σας ακούσουμε, κα Παπανδρέου, γιατί έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε συγκεκριμένα.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο κ. Παπαθανασίου πριν δέκα ημέρες είπε 6%. Χθες είπε 8%. Σήμερα βγαίνει το πρόβλημα με τα ταμεία. Αύριο δεν ξέρω τι άλλο θα βγει. Βγήκε το πρόβλημα με το Σκαραμαγκά, βγήκε το πρόβλημα με τις ασφαλιστικές εταιρείες. Δεν ξέρουμε τι άλλο θα βγει μέχρι την Κυριακή. Όσο για τα έσοδα που λέει, για μεν το ΕΤΑΚ είπαμε ότι θα το αλλάξουμε, αλλά τα έσοδα τα φετινά δεν είπαμε ότι δεν θα τα εισπράξουμε. Εσείς τα εισπράττετε. Τα έχετε εισπράξει; Θα το αλλάξουμε από το 2010 και μετά. Για τους ημιυπαιθρίους, κα Μπακογιάννη…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Καλά, άμα το αλλάξετε να μου στείλετε μια επιστολή, κα Παπανδρέου.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αφήστε με παρακαλώ, αφήστε με να σας απαντήσω. Όσο για τους ημιυπαίθριους, που είχε μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα, μόνο 200 πολίτες έχουν υποβάλλει αίτημα και αν το εισπράττατε εσείς μέχρι το τέλος της περιόδου, εμείς δεν είπαμε όχι. Είπαμε ότι θα το αναθεωρήσουμε μετά. Για το φορολογικό…

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Κυρία Παπανδρέου, μου επιτρέπετε μια ερώτηση για να καταλάβουμε κάτι που θεωρώ σημαντικό;

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Με συγχωρείτε, θέλω να απαντήσω για το φορολογικό.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Όχι, γιατί φέρατε το θέμα του ελλείμματος και θέλω πραγματικά να σας ρωτήσω…

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ναι, αλλά δεν απάντησα στο φορολογικό που μου έθεσε προηγουμένως.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Επιτρέψτε μου, θα απαντήσετε σε όλα μαζί.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Παρακαλώ.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Αλλά έχει σημασία, γιατί άκουσα σήμερα τον Γιώργο Παπανδρέου στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που έδωσε να λέει ότι: λέει ψέματα η Νέα Δημοκρατία για το έλλειμμα, αλλά ακόμη και μεγαλύτερο να είναι η πολιτική μας δεν αλλάζει. Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Εάν είναι 10%, που κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ φοβάστε ότι είναι, είναι δυνατόν να μην αλλάξει η πολιτική που έχετε εξαγγείλει;

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι βέβαια. Αυτό που λέμε εμείς είναι το τι θα κάνουμε με τον καινούργιο προϋπολογισμό. Τον προϋπολογισμό που έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία για το 2009 δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε τώρα. Το έλλειμμα πιθανόν να είναι και μεγαλύτερο, δεν το γνωρίζουμε, όπως και ο δανεισμός, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι πολύ μεγαλύτερος, γιατί φάνηκε και δεν είναι τέσσερα, είναι 7 δισ. τα οποία λένε βραχυχρόνιο δανεισμό. Ούτε βραχυχρόνιος είναι γιατί λήγει το 2010.

Φαίνεται και ο δανεισμός, ενώ ο κ. Παπαθανασίου πριν λίγους μήνες, αν θυμόσαστε που έκανε έναν υπερβολικό δανεισμό, είπε ότι το κάνω για να έχουμε μαξιλάρι, και επειδή ήταν φθηνό δήθεν το χρήμα τότε, να έχουμε μαξιλάρι για όλο το χρόνο. Πού είναι αυτό το μαξιλάρι; Τι το κάνανε; Πού το πήγανε; Και τώρα έχουν και κρυφό δανεισμό.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Να σας απαντήσει η κα Μπακογιάννη; Γιατί θέτετε ερωτήματα.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, να μη μου απαντήσει η κα Μπακογιάννη, γιατί ξέρω ότι δεν μπορεί να μου απαντήσει. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι για τους φόρους…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Γιατί να μην σας απαντήσω, κα Παπανδρέου;

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να σας απαντήσω κι εγώ για τους φόρους, κα Μπακογιάννη, και μετά να μου απαντήσετε.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μα να σας απαντήσω. Μα εγώ δεν σας διέκοψα.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Ωραία, χρωστάτε η μια στην άλλη μια απάντηση. Απαντήστε για τους φόρους, να απαντήσει και η κα Μπακογιάννη για το δανεισμό.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Εμείς λέμε ότι θα αλλάξουμε το φορολογικό σύστημα. Κοιτάξτε, επί Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η επιβάρυνση στα χαμηλά εισοδήματα ήταν 125%. Η επιβάρυνση στα μεσαία εισοδήματα 42%, στα δε υψηλά εισοδήματα είχαμε μια επιβάρυνση 2%. Εμείς λέμε θα αλλάξουμε και τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα δεν θα επιβαρυνθούν, αλλά θα επιβαρυνθούν τα υψηλά εισοδήματα.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Μάλιστα.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Θα έχουμε ενιαία κλίμακα γιατί το θεωρούμε απαράδεκτο…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ποιο είναι το υψηλό εισόδημα, κα Παπανδρέου; Ποιο είναι το υψηλό εισόδημα;

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Το θεωρούμε απαράδεκτο να φορολογείται το εισόδημα από την εργασία με 40%, οι μεγαλομέτοχοι των τραπεζών να πληρώνουν 15% στο εισόδημά τους, τα άλλα εισοδήματα από το κεφάλαιο 32,5% και λέμε ότι θα πρέπει, ανεξάρτητα από πού προέρχεται το εισόδημα του καθενός, να φορολογείται με ενιαία κλίμακα και αυτό το θεωρούμε δίκαιο και θα επαναφέρουμε το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και θα σας πω ένα παράδειγμα.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Ολοκληρώστε, κα Παπανδρέου.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ένας άγαμος με ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας δύο εκατομμύρια ευρώ, πριν πλήρωνε 13.500 ευρώ φόρο και σήμερα με το ΕΤΑΚ θα πληρώσει 1.900, αλλά πληρώνει και αυτός που έχει μια οικογένεια…

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Τώρα μπορώ να απαντήσω;

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Συγγνώμη, τελειώνω.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Παρακαλώ ολοκληρώστε, κα Παπανδρέου.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κυρία Παπανδρέου, μπορείτε να μιλάτε μόνη σας, αλλά νομίζω ότι το διάλογο δεν μπορούμε να τον αποφύγουμε.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μια οικογένεια με τρία παιδιά και 680.000 ευρώ ακίνητη περιουσία πριν δεν πλήρωνε τίποτα και σήμερα με το ΕΤΑΚ θα πληρώνει 450 ευρώ το χρόνο.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Μάλιστα, είναι σαφές αυτό που λέτε. Λοιπόν, χρωστάτε, κα Μπακογιάννη, μια απάντηση για το δανεισμό και τι έγινε αυτό το μαξιλάρι.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Όχι, χρωστάω πολλά πράγματα γιατί…

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Και να ολοκληρώσουμε παρακαλώ την κουβέντα μας μ' αυτό.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ένα λεπτό, ναι, αλλά θα μου δώσετε κι εμένα το χρόνο που δώσατε στην κα Παπανδρέου να μπορώ να απαντήσω.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Παρακαλώ.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Λοιπόν, πρώτα απ’ όλα για το θέμα της φορολόγησης. Η κα Παπανδρέου οφείλει να ξέρει ότι κρυφά χρέη δεν υπάρχουν κι αυτά είναι μύθοι διότι…

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πώς δεν υπάρχουν; Σήμερα δεν βγήκαν τα ταμεία, κα Μπακογιάννη; Σήμερα δεν βγήκε ότι έχετε δανειστεί επτά δισ. περίπου;

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Αφήστε, κα Παπανδρέου, να απαντήσει.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κυρία Παπανδρέου, εγώ έχω απόλυτη ηρεμία και ψυχραιμία και μπορώ να σας ακούω πολλή ώρα.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μα, όχι, βγήκαν σήμερα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να ακούσετε κι εσείς όσο κι αν σας ενοχλεί.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Μακάρι να μην υπάρχουν, αλλά σκάνε κάθε μέρα.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Παρακαλώ, κα Μπακογιάννη.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κυρία Παπανδρέου…

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Παρακαλώ.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Λοιπόν, δεν υπάρχουν κρυφά χρέη, για έναν πολύ απλό λόγο, ότι κάθε δάνειο το οποίο συνάπτει το ελληνικό Δημόσιο, την ίδια ώρα γίνεται ευρύτερα γνωστό και στη διατραπεζική αγορά και στη διεθνή αγορά και μπαίνει στην ιστοσελίδα…

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, αυτό δεν το ανακοινώσατε. Ο κ. Παπαθανασίου εδώ και καιρό δεν ανακοινώνει τίποτα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Κυρία Παπανδρέου, ψυχραιμία.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Αφήστε να απαντήσει, να ολοκληρώσουμε, κα Παπανδρέου.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Αυτό δεν έχετε παρά να μπείτε στην ιστοσελίδα και θα μπορέσετε να το δείτε. Δεύτερον, αν θέλουμε ταμειακή διευκόλυνση βραχυπρόθεσμη, εσείς που έχετε διατελέσει υπουργός ξέρετε ότι όταν ένα δάνειο τελειώνει το 2010 σημαίνει ότι είναι βραχυπρόθεσμο.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Όχι, όταν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση. Δεν είναι έτσι κα Μπακογιάννη.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Μακροπρόθεσμα είναι αυτά τα οποία λήγουν το ΄12, το ΄14, το ΄15.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Κυρία Μπακογιάννη, συντομεύστε παρακαλώ.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Τρίτον, θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, κα Παπανδρέου, για όλους εσάς μέσα στο ΠΑΣΟΚ να βρείτε ανθρώπους οι οποίοι να έχουν ένα εκατομμύριο ακίνητη περιουσία, να είναι άγαμοι.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Για δυο εκατομμύρια σας είπα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Να είναι δηλαδή τόσο πολύ πλούσιοι και να τους φέρνετε σαν παράδειγμα. Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα, αν θέλουμε να εισπράξουμε έσοδα, πρέπει να έχουμε τέτοιου είδους πολιτικές οι οποίες θα αγγίξουν συγκεκριμένες κλίμακες. Δεν μπορείτε κα Παπανδρέου να…

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Μένουν ακόμη δυο 24ωρα για να πείσει το κάθε κόμμα για το πρόγραμμά του. Εδώ κάπου πρέπει να κλείσουμε τη συζήτηση.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εντάξει, δεν είναι ωραίο τρεις γυναίκες να μιλάνε η μια πάνω στην άλλη.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Πραγματικά.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Εγώ λοιπόν επειδή δεν μου αρέσει αυτό το παιχνίδι, θα σας παρακαλέσω να τελειώσω τη φράση μου και μετά να πείτε ό,τι θέλετε.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Ολοκληρώστε για να κλείσουμε παρακαλώ, κα Μπακογιάννη.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Δεν πιστεύω λοιπόν, ότι υπάρχει τρόπος να πείσουμε τους Έλληνες ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ένα μαγικό ραβδί, ότι μπορεί να δώσει χρήματα σε όλους χωρίς να πάρει από κανέναν παρά μόνο από τους ανθρώπους που έχουν ένα εκατομμύριο ακίνητη περιουσία. Δεν είναι πειστικό, δεν είναι πραγματικά σχέδιο εξόδου από την οικονομία.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Μάλιστα.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Θα πρέπει να γίνουμε πιο σοβαροί και θα κλείσω, κα Κοσιώνη, λέγοντας ότι κρύβοντας τον κ. Παπανδρέου από οποιοδήποτε διάλογο που μπορεί να έχει ανταπάντηση, δεν μπορεί να προστατευθεί το ΠΑΣΟΚ από την έλλειψη σχεδίου.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Μάλιστα. Δυστυχώς, κα Παπανδρέου, δεν έχω άλλο χρόνο.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ένα λεπτό, κα Κοσιώνη.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Έχω ξεπεράσει κατά πολύ το χρόνο που μου διατίθεται, όμως υπάρχουν νομίζω δυο ακόμη 24ωρα για να πείσουν και ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία για το πρόγραμμά τους.

Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δεν νομίζω ότι τον κ. Παπανδρέου κρύβουμε, έχει κατευθείαν επαφή με το λαό και αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς θα φορολογήσουμε τα υψηλά εισοδήματα που είναι πολλά και μεγάλα, κα Μπακογιάννη.

Σ. ΚΟΣΙΩΝΗ: Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ και τις δυο και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία.

ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: Ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Έχει προβεί κάποιος συνάδελφος σε έναρξη επαγγελματία με απαλλάγή του ΟΑΕΕ και υπαγωγή στον ΟΓΑ προσφάτως (δηλαδή, ΜΕΤΑ την τροπολογία); Ολα καλά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Κωσταντινος

Κυριοι του Forum.

Τελικα εμεις οι ελευθεροι επαγγελματιες εχουμε κατι να περιμενουμε μηπως και γλυτωσουμε απο την εγκυκλιο ? Η τροπολογια που ανακοινωθηκε ληγει το θεμα οριστικα για εμας ? Τι γινεται με την αναδρομικοτητα ? Να κανουμε διακοπη εργασιων η ειναι κατι που αναμενεται ακομα ?

Παρακαλω ενημερωστε μας με την αποψη σας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 3846/2010 Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις

Αρθρο 25. Θέματα O.A.E.E.- Ο.Γ.Α.

Οι διατάξεις του άρθρου 9 του ν. 3050/2002, καθώς και η παρ. 11 του άρθρου 7 του ν. 3232/2004, όπως ισχύουν μετά την αντικατάστασή τους με την παρ. 1 του άρθρου 17 και τις παραγράφους 7 και 8 του άρθρου 18 του ν. 3144/2003, την παρ. 2 του άρθρου 17 του ν. 3232/2004, την παρ. 3 του άρθρου 47 και την παρ. 2 του άρθρου 53 του ν. 3518/2006 και συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 46 του ν. 3518/2006, αντικαθίστανται ως εξής:

«1.α) Επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι που έχουν την έδρα τους και ασκούν τη δραστηριότητά τους σε πόλεις, χωριά ή οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων ή κάτω των 1.000 κατοίκων στους Νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αχαΐας και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πριν την έναρξη επαγγέλματος, υπάγονται από 1.1.2003 στην υποχρεωτική ασφάλιση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), εφόσον ο μέσος όρος των εισοδημάτων των τριών (3) πρώτων ετών από την έναρξη επαγγέλματος, όπως προκύπτουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., υπερβαίνει το 400πλάσιο του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη.

Το ίδιο ισχύει από την 1.1.2007 και για τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους που κατοικούν μόνιμα σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

β) Επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι με έδρα στις ανωτέρω περιοχές που ασκούν παράλληλα και αγροτική δραστηριότητα υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε., εφόσον το 50% και πλέον του μέσου όρου των συνολικών εισοδημάτων τους, όπως προκύπτουν από τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., των τριών πρώτων ετών από την έναρξη της παράλληλης άσκησης των δύο επαγγελμάτων, προέρχεται από επαγγελματική ή βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα και υπερβαίνει το 400πλάσιο του εκάστοτε ισχύοντος ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη.

Πρόσωπα που υπήχθησαν για πρώτη φορά στην ασφάλιση οποιουδήποτε ασφαλιστικού οργανισμού πριν την 1.1.1993 και τα οποία ασκούν μισθωτή ή άλλη εργασία εκτός υποχρεωτικά ασφαλιστέας στον Ο.Γ.Α. και παράλληλα ασκούν επαγγελματική, βιοτεχνική ή εμπορική δραστηριότητα στις περιοχές της περίπτωσης 1 .α), υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε..

γ) Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που έχουν την έδρα τους σε περιοχές της παραπάνω 1 .α) περίπτωσης, εφόσον αποδεδειγμένα ασκούν δραστηριότητα πέραν των περιοχών αυτών, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. ανεξαρτήτως εισοδηματικού κρι- τήριου. Διαπιστωμένη, με οποιονδήποτε τρόπο, άσκηση επαγγέλματος σε περιοχές πέραν των παραπάνω, μετά την εξαίρεση του επαγγελματία από τον Ο.Α.Ε.Ε. και την υπαγωγή του στον Ο.Γ.Α., έχει ως συνέπεια την αναδρομική υπαγωγή του στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. από την πρώτη του μήνα της αποδεδειγμένης άσκησης της δραστηριότητας στις περιοχές αυτές, εφαρμοζομένης της ισχύουσας νομοθεσίας του Οργανισμού.

Μικροπωλητές λαϊκών αγορών που με βάση την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ασκούν τη δραστηριότητά τους μία φορά την εβδομάδα σε περιοχές πέραν αυτών της περίπτωσης 1 .α), εξαιρούνται από τις διατάξεις του παραπάνω εδαφίου και υπάγονται στις διατάξεις της περίπτωσης 1 .α). Εξαιρούνται επίσης από τις διατάξεις του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης γ' και υπάγονται στις διατάξεις της περίπτωσης 1.α) τα μέλη δασικών συνεταιρισμών που κατοικούν μόνιμα στις περιοχές της περίπτωσης 1 .α) και ασκούν δραστηριότητα που έχει ως αντικείμενο την επεξεργασία ξύλου για την παραγωγή και εμπορία ειδών λαϊκής τέχνης και πέραν των περιοχών αυτών.

Τα πρόσωπα της περίπτωσης (γ) που υπήχθησαν στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. από 1.11.2009 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρείται ότι καλώς υπήχθησαν και ο χρόνος ασφάλισής τους στον Ο.Α.Ε.Ε. θεωρείται ισχυρός. Τα πρόσωπα που δεν κατέβαλαν εισφορές για το εν λόγω χρονικό διάστημα, δύνανται προαιρετικά να το αναγνωρίσουν καταβάλλοντας τις αναλογούσες εισφορές με το τρέχον ασφάλιστρο και χωρίς πρόσθετα τέλη, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση εντός έτους από τη δημοσίευση του παρόντος.

Το ρεζουμέ.......

Όσοι πήγατε μετά την πρόσκληση του ΟΑΕΕ να εγγραφείτε από 1/11/2009, είστε κορόιδα..... ΜΕΓΑΛΑ.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εδώ είναι που θα γίνει ο χαμός:

γ) Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που έχουν την έδρα τους σε περιοχές της παραπάνω 1 .α) περίπτωσης, εφόσον αποδεδειγμένα ασκούν δραστηριότητα πέραν των περιοχών αυτών, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. ανεξαρτήτως εισοδηματικού κρι- τήριου. Διαπιστωμένη, με οποιονδήποτε τρόπο, άσκηση επαγγέλματος σε περιοχές πέραν των παραπάνω, μετά την εξαίρεση του επαγγελματία από τον Ο.Α.Ε.Ε. και την υπαγωγή του στον Ο.Γ.Α., έχει ως συνέπεια την αναδρομική υπαγωγή του στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. από την πρώτη του μήνα της αποδεδειγμένης άσκησης της δραστηριότητας στις περιοχές αυτές, εφαρμοζομένης της ισχύουσας νομοθεσίας του Οργανισμού.

Δηλαδή έστω ότι πήρα απαλλαγή το 2007 ή 2008 και έκοψα τιμολόγιο σε περιοχή με περισσότερους από 2000 κατοίκους, θα μου ζητήσουν αναδρομικά 2-3 χρόνια εισφορές!!! Και, αν ισχύει αυτό που έγραψε ο MXalit στην προηγούμενη σελίδα αυτού του thread, δεν χρειάζεται ΚΑΝ το τιμολόγιο να είναι σε περιοχή άνω των 2000 κατοίκων, αρκεί να είναι εκτός της έδρας!

Θα μας τρελάνουν εντελώς? Από πού κι ως πού θα επιβάλλουν αναδρομικά χαράτσι για κάτι που εμένα ΔΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ???!!!

Κάτι πρέπει να κάνουμε, ακούω σκέψεις και προτάσεις....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Παιδιά όλα μετά το Νόμο.

Ξεχάστε το αναδρομικό.

Ακόμα και σε αυτούς που...."προαιρετικά" γράφτηκαν πριν την δημοσιέυση του Νόμου με ένσταση τα πέρνουν πίσω χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Το θέμα για μένα κλέινει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Κώστα, μάλλον δε διάβασες το υπογραμμισμένο. Επαναλαμβάνω:

Διαπιστωμένη, με οποιονδήποτε τρόπο, άσκηση επαγγέλματος σε περιοχές πέραν των παραπάνω, μετά την εξαίρεση του επαγγελματία από τον Ο.Α.Ε.Ε. και την υπαγωγή του στον Ο.Γ.Α., έχει ως συνέπεια την αναδρομική υπαγωγή του στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. από την πρώτη του μήνα της αποδεδειγμένης άσκησης της δραστηριότητας στις περιοχές αυτές,

Αν αυτό δεν είναι αναδρομικό, τότε τι είναι???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Παιδιά όλα μετά το Νόμο.

Ξεχάστε το αναδρομικό.

Ακόμα και σε αυτούς που...."προαιρετικά" γράφτηκαν πριν την δημοσιέυση του Νόμου με ένσταση τα πέρνουν πίσω χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό.

Το θέμα για μένα κλέινει.

Κωστή, πόσα θες να μας τρελάνεις......????????

Τα πρόσωπα της περίπτωσης (γ) που υπήχθησαν στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. από 1.11.2009 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρείται ότι καλώς υπήχθησαν και ο χρόνος ασφάλισής τους στον Ο.Α.Ε.Ε. θεωρείται ισχυρός.

Πες μου που θα δικαιωθείς αφού το περάσανε με νόμο......

ΥΓ: τελικά το στοίχημα το κέρδισα ή το έχασα.....?????? :D:) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης

Απ οτι βλεπω ουτε μεταξυ μας δεν μπορουμε να συνενοηθουμε.

Θα μπορουσε ο κυριος Σταυρουλακης να αιτιολογησει την αποψη του ? Ο νεος νομος εχει αναδρομικη ισχυ απ οτι φαινεται καθως δικαιωνει την απο 1/11/2009 υπαγωγη στον ΟΑΕΕ. Επισης παει και παρα πισω αν καποιος εχει δραστηριοποιηθει "εκτος εδρας" !!!

Λυπαμαι αλλα δεν μπορω να βγαλω καποιο συμπερασμα ακομα.

Εχω απληρωτες τις ταχυπληρωμες 6/09 και 1/10 του ΟΑΕΕ που ερημην εξεδωσε. Να τις πληρωσω ? Να τις αγνοησω ? Η οριστικη απαλλαγη που εχω απο τον ΟΑΕΕ απο το 2003 ακυρωνεται ? και αν ναι τοτε ποια η εννοια της "οριστικης" ? Η ακυρωση της οριστικης απαλλαγης που μου εστειλε ο ΟΑΕΕ εχει ισχυ ? Ο νεος αυτος νομος ισχυει και αναδρομικα τελικα και ως προς τις εισφορες και ως προς τις απαλλαγες η ισχυει μονο για νεες εναρξεις ? Δηλαδη αν ειχα παρει επισης απαλλαγη στρατευσης για καποιον λογο και μετα απο 10 χρονια νεος νομος ελεγε οτι ο λογος αυτος δεν δικαιολογει ΠΛΕΟΝ λογο απαλλαγης, θα με υπωχρεωναν να παω φανταρος στα 40 μου ? Γιατι κατι τετοιο κανει αυτος ο νομος.

Να κινηθουμε δικαστικα αιτωντας την παραμονη μας στον ΟΓΑ οπως και εχουμε ηδη οριστικα απο το 2003 κατοχυρωσει η δεν προκειται να βγει τιποτα ?

Αν μπορειτε δωστε μας τα φωτα σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Εδώ είναι που θα γίνει ο χαμός:

Δηλαδή έστω ότι πήρα απαλλαγή το 2007 ή 2008 και έκοψα τιμολόγιο σε περιοχή με περισσότερους από 2000 κατοίκους, θα μου ζητήσουν αναδρομικά 2-3 χρόνια εισφορές!!! Και, αν ισχύει αυτό που έγραψε ο MXalit στην προηγούμενη σελίδα αυτού του thread, δεν χρειάζεται ΚΑΝ το τιμολόγιο να είναι σε περιοχή άνω των 2000 κατοίκων, αρκεί να είναι εκτός της έδρας!

Θα μας τρελάνουν εντελώς? Από πού κι ως πού θα επιβάλλουν αναδρομικά χαράτσι για κάτι που εμένα ΔΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ???!!!

Κάτι πρέπει να κάνουμε, ακούω σκέψεις και προτάσεις....

Ο νόμος ισχυει απο την δημοσιευση του, δεν ελεγχονται τα τιμολόγια πρό της τροποποίησης, η αναδρομικότητα που αναφερει αφορά την περίπτωση που πραγματοποιουνται πώλησεις μετα την δημοσίευση του νόμου και τα σαϊνια του ΟΑΕΕ σε εντοπίζουν μετα απο 2 χρόνια. Η υποχρέωση για ασφάληση στον ΟΑΕΕ δημιουργειται απο την στιγμή της πρωτης πωλησης μετα την δημοσίευση του νόμου, προς περιοχες πανω απο 2.000 κατοικους

Εχω απληρωτες τις ταχυπληρωμες 6/09 και 1/10 του ΟΑΕΕ που ερημην εξεδωσε. Να τις πληρωσω ? Να τις αγνοησω ? Η οριστικη απαλλαγη που εχω απο τον ΟΑΕΕ απο το 2003 ακυρωνεται ? και αν ναι τοτε ποια η εννοια της "οριστικης" ? Η ακυρωση της οριστικης απαλλαγης που μου εστειλε ο ΟΑΕΕ εχει ισχυ ? Ο νεος αυτος νομος ισχυει και αναδρομικα τελικα και ως προς τις εισφορες και ως προς τις απαλλαγες η ισχυει μονο για νεες εναρξεις ?

Γιατι απο τον 6/09?? Αν σε ασφαλισαν με την 113 επρεπε να αρχισουν απο τον 11/09. Κατι αλλο γινεται εκει... αν τελικά σε ασφαλισαν με την 113 να τις αγνοησεις.

Οριστική πλέον δεν υπάρχει. Εχει το δικαίωμα επανελεγχου οποτε θέλει μετα την πρωτη τριετία. Εδω ακριβώς μπαινει το θεμα τις αναδρομικότητας και οχι στα προηγούμενα, καθως οπως ειναι διατυπωμενος ο νόμος νομίζω αφηνει περιθωρια να ελεγχθούν, ως προς το εισοδηματικό κριτήριο, τώρα οι παλιες επιχειρήσεις. Αν ελεγχθεί τωρα που το επιτρέπει πλεον ο νόμος μια παλιά επιχειρηση θα λαμβανεται υπόψη η προηγουμενη τριετία οπου δεν ισχυε ο νόμος (οπως ειχε γινει και με την εφαρμογή του 3050/2002)..... Αυτό δεν ξερω κατα πόσο ειναι νόμιμο, αν θα εφαρμοστεί τελικά εντός τριετίας απο την δυμοσίευση και αν μπορεί να γινει κατι σχετικά με αυτό εφόσων εφαρμοστεί για παλιες χρησεις...

Ο Ο.Α.Ε.Ε., μετά την παρέλευση τριών (3) ετών από τη χορήγηση στον επαγγελματία, βιοτέχνη ή έμπορο των παραπάνω περιπτώσεων, εξαίρεσης από την ασφάλισή του, έχει το δικαίωμα, οποτεδήποτε, του επανελέγχου της άσκησης της δραστηριότητάς του και των εισοδημάτων του. Κατά τον επανέλεγχο εξετάζεται πάντα ο μέσος όρος των εισοδημάτων της προηγούμενης τριετίας. Το δικαίωμα αυτό έχει και ο ασφαλισμένος στις περιπτώσεις υπαγωγής στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. λόγω εισοδηματικών κριτηρίων, μετά την παρέλευση τουλάχιστον τριών (3) ετών από την υπαγωγή του στην ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε..

Ενω η προηγουμενη διαταξη ειχε προβλέψει την οριστική απαλλαγή

Εγκύκλιος ΤΕΒΕ 54/4.11.2002

2. Τονίζουμε ότι για όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις της ενότητας ΙΙ, για τον προσδιορισμό υποχρέωσης ή μη υπαγωγής στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ), το εισοδηματικό κριτήριο θα εξετάζεται μία και μόνη φορά μετά την συμπλήρωση τριετούς άσκησης επαγγελματικής ή βιοτεχνικής δραστηριότητας και οποιαδήποτε μεταβολή του κατά τα επόμενα έτη δεν επηρεάζει τη συνέχιση ή διακοπή της ασφάλισης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ερώτηση: Εγώ που έχω έδρα σε χωριό κάτω των 2000 κατοίκων που βρίσκεται στο νομό Φθιώτιδας απαλλάσομαι;unsure.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Ερώτηση: Εγώ που έχω έδρα σε χωριό κάτω των 2000 κατοίκων που βρίσκεται στο νομό Φθιώτιδας απαλλάσομαι;unsure.gif

Ναι με τις προυποθεσεις που ορίζει ο νόμος...

Επαγγελμα? εχεις πελάτες σε περιοχές ανω των 2000 κατοίκων? ποτε εκανες εναρξη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

καλησπερα και απο εμενα. γραφω πρωτη φορα στο φορουμ μιας και ειδα αυτο.

να ρωτησω με τη σειρα μου.. εχω ανοιξει απο περισυ 5/5 ατομικη επιχειρηση (ως προγραμματιστης) και μιας και δουλευω και ασφαλιζομαι στο ικα πηρα εξαιρεση. ειλικρινα δε καταλαβαινω κατι παο αυτα αν με επηρεαζει... πηγα πριν 2 εβδομαδες παλι στον οαεε για ανανεωση της εξαιρεσης και δε μου ειπαν τιποτα.. η αποφαση λεει θα σας σταλει ταχυδρομικως σπιτι σας.

αν θελει καποιος ας μου πει αν δε μπορω να εξαιρεθω, για να κλεισω το συντομοτερο την ατομικη επιχειρηση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

καλησπερα και απο εμενα. γραφω πρωτη φορα στο φορουμ μιας και ειδα αυτο.

να ρωτησω με τη σειρα μου.. εχω ανοιξει απο περισυ 5/5 ατομικη επιχειρηση (ως προγραμματιστης) και μιας και δουλευω και ασφαλιζομαι στο ικα πηρα εξαιρεση. ειλικρινα δε καταλαβαινω κατι παο αυτα αν με επηρεαζει... πηγα πριν 2 εβδομαδες παλι στον οαεε για ανανεωση της εξαιρεσης και δε μου ειπαν τιποτα.. η αποφαση λεει θα σας σταλει ταχυδρομικως σπιτι σας.

αν θελει καποιος ας μου πει αν δε μπορω να εξαιρεθω, για να κλεισω το συντομοτερο την ατομικη επιχειρηση...

profanos eisai asfalismenos prin to 99 opote kai perneis pliri apallagi apo ton oaee afou idi oi eisfores sou plironontai sto ika... den tha exeis kanena provlima gia na kleiseis i na parameineis anoixtos... kathws i apallagi sou isxuei.. den se afora esena autos o nomos pou suzitame

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Απ οτι βλεπω ουτε μεταξυ μας δεν μπορουμε να συνενοηθουμε.

Θα μπορουσε ο κυριος Σταυρουλακης να αιτιολογησει την αποψη του ? Ο νεος νομος εχει αναδρομικη ισχυ απ οτι φαινεται καθως δικαιωνει την απο 1/11/2009 υπαγωγη στον ΟΑΕΕ. Επισης παει και παρα πισω αν καποιος εχει δραστηριοποιηθει "εκτος εδρας" !!!

Λυπαμαι αλλα δεν μπορω να βγαλω καποιο συμπερασμα ακομα.

Εγώ πάντως βγάζω συμπέρασμα. Αυτό εννοώ:

Ο νόμος ισχυει απο την δημοσιευση του, δεν ελεγχονται τα τιμολόγια πρό της τροποποίησης, η αναδρομικότητα που αναφερει αφορά την περίπτωση που πραγματοποιουνται πώλησεις μετα την δημοσίευση του νόμου και τα σαϊνια του ΟΑΕΕ σε εντοπίζουν μετα απο 2 χρόνια. Η υποχρέωση για ασφάληση στον ΟΑΕΕ δημιουργειται απο την στιγμή της πρωτης πωλησης μετα την δημοσίευση του νόμου, προς περιοχες πανω απο 2.000 κατοικους

Μα τι είναι αυτά τα αναδρομικά σενάρια που αναπτύσσουμε;

Όταν βγαίνει ένας Νόμος, οι διατάξεις του ισχύουν από την δημοσίευσή του.

Δηλαδή όταν ο Νόμος λέει:

«γ) Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που έχουν την έδρα τους σε περιοχές της παραπάνω 1 .α) περίπτωσης, εφόσον αποδεδειγμένα ασκούν δραστηριότητα πέραν των περιοχών αυτών, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. ανεξαρτήτως εισοδηματικού κριτήριου. Διαπιστωμένη, με οποιονδήποτε τρόπο, άσκηση επαγγέλματος σε περιοχές πέραν των παραπάνω, μετά την εξαίρεση του επαγγελματία από τον Ο.Α.Ε.Ε. και την υπαγωγή του στον Ο.Γ.Α., έχει ως συνέπεια την αναδρομική υπαγωγή του στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. από την πρώτη του μήνα της αποδεδειγμένης άσκησης της δραστηριότητας στις περιοχές αυτές,»

εννοεί :

«γ) Οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και έμποροι που έχουν την έδρα τους σε περιοχές της παραπάνω 1 .α) περίπτωσης, εφόσον αποδεδειγμένα ασκούν δραστηριότητα πέραν των περιοχών αυτών (εννοεί μετά την δημοσίευση του παρόντος Νόμου (*1)), υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. ανεξαρτήτως εισοδηματικού κριτηρίου. Διαπιστωμένη, με οποιονδήποτε τρόπο, άσκηση επαγγέλματος σε περιοχές πέραν των παραπάνω, μετά την εξαίρεση του επαγγελματία από τον Ο.Α.Ε.Ε. και την υπαγωγή του στον Ο.Γ.Α., έχει ως συνέπεια την αναδρομική υπαγωγή του στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. από την πρώτη του μήνα της αποδεδειγμένης άσκησης (εννοεί: ποια αποδεδειγμένη όμως δραστηριότητα είπαμε πιο πριν; = Αυτή που διενεργήθηκε μετά την δημοσίευση του Νόμου) της δραστηριότητας στις περιοχές αυτές, »

Κατά την γνώμη μου είναι πεντακάθαρο ότι δεν μιλάει για δραστηριότητες πριν την δημοσίευση του Νόμου. Σαν να λέμε όταν βγαίνει ένας Νόμος π.χ. το 2010 και καταργεί την έκπτωση της απόδειξης των ιατρικών στην φορολογική μας δήλωση να πρέπει να κάνουμε διόρθωση σε όλες τις δηλώσεις που έχουμε υποβάλλει από την εποχή του Κολοκοτρώνη και μετά. Όχι βρε παιδιά.

Πάμε παρακάτω:

Ο νεος νομος εχει αναδρομικη ισχυ απ οτι φαινεται καθως δικαιωνει την απο 1/11/2009 υπαγωγη στον ΟΑΕΕ.

Κωστή, πόσα θες να μας τρελάνεις......????????

Πες μου που θα δικαιωθείς αφού το περάσανε με νόμο......

Ο Νόμος λέει:

«Τα πρόσωπα της περίπτωσης (γ) που υπήχθησαν στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. από 1.11.2009 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρείται ότι καλώς υπήχθησαν και ο χρόνος ασφάλισής τους στον Ο.Α.Ε.Ε. θεωρείται ισχυρός. Τα πρόσωπα που δεν κατέβαλαν εισφορές για το εν λόγω χρονικό διάστημα, δύνανται προαιρετικά να το αναγνωρίσουν καταβάλλοντας τις αναλογούσες εισφορές με το τρέχον ασφάλιστρο και χωρίς πρόσθετα τέλη, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση εντός έτους από τη δημοσίευση του παρόντος.»

Δηλαδή εννοεί ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ότι η ασφάλιση από 1/11 έως την δημοσίευση του Νόμου ήταν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ.

Συμφωνείται;

Πως αλλιώς κάποιοι καλώς ασφαλίστηκαν σε αυτήν την περίοδο και κάποιοι άλλοι ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ σε αυτήν την περίοδο. ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.

Συνεπώς :

Οι διατάξεις της 113 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ , θα πέσουν 100% κατά την γνώμη μου σε μια ένσταση που θα λέει:

«κύριοι, ο νόμος μου λέει προαιρετικά άμα θέλω να ασφαλιστώ σε αυτήν την περίοδο. Όμως εσείς αντί αυτού ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΤΕ να ασφαλιστώ. Σας ενημερώνω ότι δεν ήταν αυτή η διάθεση μου και παρακαλώ όπως μου επιστραφεί το ποσό που πλήρωσα.»

Που βρίσκεται βρε παιδιά το περίεργο σε όλο αυτό το σκεπτικό;

ΥΓ: τελικά το στοίχημα το κέρδισα ή το έχασα.....??????

Όπως βλέπεις Στέφανε ακόμα δεν έχει κριθεί το στοίχημα. Τώρα πρέπει να βγάλει την διευκρινιστική εγκύκλιο το Τ.Ε.Β.Ε. και θα δείξει και η συμπεριφορά τους στην πράξη.

Απλώς κάνω τοποθέτηση στο θέμα για να εξηγήσω γιατί εγώ είμαι ικανοποιημένος.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι από αυτόν το Νόμο:

Α) Υπάρχουν και αυτοί που δεν πλήρωσαν και γλίτωσαν χωρίς πρόβλημα.

Β) Η 113 εγκύκλιος μιλούσε ότι αυτόματα τα τάδε επαγγέλματα ασφαλίζονται στο Τ.Ε.Β.Ε. χωρίς την χρήση εισοδηματικών κριτηρίων ενώ ο νέος Νόμος 3846/2010 λεέι: «εφόσον αποδεδειγμένα ασκούν δραστηριότητα πέραν των περιοχών αυτών, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. ανεξαρτήτως εισοδηματικού κριτήριου.»

Αν αυτό βρε παιδιά είναι σπουδαία βελτίωση της επίμαχης 113 εγκυκλίου τότε πια είναι;

Ή μήπως περιμένετε να υποστηρίξω κάποιον που πραγματικά δραστηριοποιείται στις πόλεις να πάρει απαλλαγή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

.........................................

Ο Νόμος λέει:

«Τα πρόσωπα της περίπτωσης (γ) που υπήχθησαν στην ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. από 1.11.2009 και μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος, θεωρείται ότι καλώς υπήχθησαν και ο χρόνος ασφάλισής τους στον Ο.Α.Ε.Ε. θεωρείται ισχυρός. Τα πρόσωπα που δεν κατέβαλαν εισφορές για το εν λόγω χρονικό διάστημα, δύνανται προαιρετικά να το αναγνωρίσουν καταβάλλοντας τις αναλογούσες εισφορές με το τρέχον ασφάλιστρο και χωρίς πρόσθετα τέλη, εφόσον υποβάλλουν σχετική αίτηση εντός έτους από τη δημοσίευση του παρόντος.»

Δηλαδή εννοεί ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ότι η ασφάλιση από 1/11 έως την δημοσίευση του Νόμου ήταν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ.

Συμφωνείται;

Πως αλλιώς κάποιοι καλώς ασφαλίστηκαν σε αυτήν την περίοδο και κάποιοι άλλοι ΠΑΛΙ ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ σε αυτήν την περίοδο. ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ.

Συμφωνούμε....

Επίσης, αναγράφει ότι η ασφάλιση αυτή εκτός από ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ είναι και ΙΣΧΥΡΗ...........

Δεν αναφέρεσαι εκεί καθόλου...... :D

Συνεπώς :

Οι διατάξεις της 113 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ , θα πέσουν 100% κατά την γνώμη μου σε μια ένσταση που θα λέει:

«κύριοι, ο νόμος μου λέει προαιρετικά άμα θέλω να ασφαλιστώ σε αυτήν την περίοδο. Όμως εσείς αντί αυτού ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΑΤΕ να ασφαλιστώ. Σας ενημερώνω ότι δεν ήταν αυτή η διάθεση μου και παρακαλώ όπως μου επιστραφεί το ποσό που πλήρωσα.»

Που βρίσκεται βρε παιδιά το περίεργο σε όλο αυτό το σκεπτικό;

Ότι πήρε ο Μιχάλης από το επιμελητήριο, θα πάρουν και οι άλλοι που θα κάνουν ένσταση............

1ον θα τους καθυστερήσουν

2ον άντε το πολύ πολύ να τους επιστραφούν οι εισφορές για τα συντάξιμα... Τα άλλα Κωστή, κλάφτα.......

3ον υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να απορριφθούν οι ενστάσεις, γιατί έχει καλυφθεί με νόμο η περίοδος (βλ. ΙΣΧΥΡΗ=δεν σου επιστρέφω λεφτά!!!)......

Όπως βλέπεις Στέφανε ακόμα δεν έχει κριθεί το στοίχημα. Τώρα πρέπει να βγάλει την διευκρινιστική εγκύκλιο το Τ.Ε.Β.Ε. και θα δείξει και η συμπεριφορά τους στην πράξη.

Απλώς κάνω τοποθέτηση στο θέμα για να εξηγήσω γιατί εγώ είμαι ικανοποιημένος.

Επίσης μην ξεχνάτε ότι από αυτόν το Νόμο:

Α) Υπάρχουν και αυτοί που δεν πλήρωσαν και γλίτωσαν χωρίς πρόβλημα.

Β) Η 113 εγκύκλιος μιλούσε ότι αυτόματα τα τάδε επαγγέλματα ασφαλίζονται στο Τ.Ε.Β.Ε. χωρίς την χρήση εισοδηματικών κριτηρίων ενώ ο νέος Νόμος 3846/2010 λεέι: «εφόσον αποδεδειγμένα ασκούν δραστηριότητα πέραν των περιοχών αυτών, υπάγονται στην υποχρεωτική ασφάλιση του Ο.Α.Ε.Ε. ανεξαρτήτως εισοδηματικού κριτήριου.»

Αν αυτό βρε παιδιά είναι σπουδαία βελτίωση της επίμαχης 113 εγκυκλίου τότε πια είναι;

Ή μήπως περιμένετε να υποστηρίξω κάποιον που πραγματικά δραστηριοποιείται στις πόλεις να πάρει απαλλαγή;

Όντως Κωστή, φαίνεται να έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα.... Ωστόσο, φαίνεται ότι η διοίκηση δρα για ακόμα μια φορά ανήθικα και παράνομα..... Και εξηγώ....

1ον ο ΟΑΕΕ σε μια συγκεκριμένη στιγμή αρχίζει να κυνηγάει επαγγελματίες και να τους εντάσσει αναδρομικά με το έτσι θέλω χωρίς να υπάρχει νόμος που να το ορίζει, παρά μόνο μια εγκύκλιός του. Μάλιστα, αν δεν πήγαινες να ασφαλιστείς, ενδεχομένως να είχες και κανένα τράβηγμα με τίποτα ΤΑΕ / δικαστήρια άμα σε σταματάγανε στο δρόμο...

2ον βγάζοντας το νόμο, και λαμβάνοντας υπόψη νομικές παραμέτρους (φαντάζομαι), βγάζουν κορόιδα όσους εθελοντικά πήγαν να συμορφωθούν με τις εντολές του ΟΑΕΕ και τους άλλους μάγκες. Δεν λένε το αυτονόητο (που επισημαίνεις), ότι είναι προεραιτική η ασφάλιση, γιατί δεν θέλουν να επιστρέψουν χρήματα.

3ον το θέμα Κωστή είναι σε ποιον παρέχεται η υπηρεσία ή ο τόπος που παρέχεται...??? Είσαι λογιστής σε περιοχή κάτω των 2000 κατοίκων... έρχεται ένας από τη πόλη που είναι το χωριό του εκεί, έχετε μεγαλώσει μαζί κτλ κτλ, και σου φέρνει τη δήλωσή του, την οποία φτιάχνεις εκεί και τη στέλνεις μέσω internet.... Πρέπει να υπαχθείς στον ΟΑΕΕ...???? Είναι λογική αυτή να πιάσουμε τα ΤΙΜ να δούμε σε ποιον έχουν παρασχεθεί οι υπηρεσίες.....?????? Μαζί με τα ξερά, να καούν και τα χλωρά.....?????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

profanos eisai asfalismenos prin to 99 opote kai perneis pliri apallagi apo ton oaee afou idi oi eisfores sou plironontai sto ika... den tha exeis kanena provlima gia na kleiseis i na parameineis anoixtos... kathws i apallagi sou isxuei.. den se afora esena autos o nomos pou suzitame

οχι ασφαλιστηκα στο ικα το 2006 και στο τεβε το 2009 μαιο μηνα... τεσπα μαλλον το ιδιο ισχυει ευχαριστω ανακουφιστηκα καπως

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Θανάσης

Καλησπέρα θα μπορούσατε να μου λύσετε 2 απορίες σχετικές με την υπαγωγή ή όχι στον ΟΑΕΕ.

1η περίπτωση, Ελ. επαγγελματίας με μαγαζί Η/Υ(περιοχή >2000) και γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Δηλώνει τα εξής

από το μαγαζί (εμπορεύματα και υπηρεσίες, ένα μέρος είναι και εκτός περιοχής του) 13.000 - 8.000(εξοδα)=5.000 κέρδη

και από γεωργικές εκμεταλεύσεις 5.000, πρέπει να ασφαλιστεί στον ΟΓΑ ή στον ΟΑΕΕ;

2η περίπτωση Ελ. επαγγελματίας με μαγαζί Η/Υ(περιοχή >2000) και δουλεύει πληρη απασχόληση σε εταιρεία στην πολη και

έχει ΙΚΑ. Από το μαγαζί, εμπορεύματα και υπηρεσίες, ένα μέρος είναι και εκτός περιοχής του σε επαγγελματίες της πολης, πρέπει να ασφαλιστεί στον ΟΑΕΕ ή καλύπτεται από το ΙΚΑ;

Ευχαριστώ

Θανάσης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Συμφωνούμε....

....

Δεν αναφέρεσαι εκεί καθόλου...... smile.gif

Εντάξει Στέφανε. Ας δούμε στην πράξη τι θα γίνει, ώστε να ξέρουμε - βρε αδερφέ - τι θα γίνει και με το στοίχημα...biggrin.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...