Jump to content
  • 0

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ

αλεκα

Question

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΧΩ ΤΡΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ

1). ΑΝ ΤΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΑΠΟ ΓΣΣΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΚΑΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΜΕ ΠΟΙΟ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΄, ΑΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΛΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ

2).ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΡΩΣΩΠΙΚΟΥ? ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ .ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗΜΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΞΑΜΗΝΩΝ?

3).ΜΙΣΘΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 1,2 ?

Recommended Posts

• 0
Guest ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΣ

με τα νεα δεδομένα οι βοηθοί ασφαλίζονται με τεκμαρτά στην 10η ασφαλιστική,(ημερομ.34,69 €) ωραία μεχρι εδώ,

Μισθολογικά οι περιπτώσεις που αμοίβονται με τον κατώτατο μισθό / ημερομίσθιο υπολογίζοναι πλέον με 644,70 € (χωρις προυπηρεσία) δηλαδή με 25,79 € ημερομίσθιο?

• 0

Μαζί με την παραπάνω ερώτηση, να προσθέσω κι άλλη μια...

Επιχείρηση που είχε προσλάβει κομμώτρια το 2011 την ασφάλιζε τεκμαρτά και της είχε τον μισθό ίδιο με τα τεκμαρτά περίπου 867 € (αμοιβόταν στην προκειμένη περίπτωση λίγο πιο πάνω απο το βασικό της ΕΓΣΣΕ όπως ίσχυε τότε).

Τώρα με τα νέα δεδομένα των μειώσεων, μπορεί να της κάνει μείωση μισθού μέχρι το όριο της ΕΓΣΣΕ ή μήπως υπάρχει κάποιος περιορισμός λόγω του ότι έπαιρνε παραπάνω απο τον βασικό μέχρι τώρα?

• 0

Συνάδελφοι μια διευκρίνηση

β. κομμωτή εργάζεται απο Δευτέρα ως Παρασκευή , ρεπο το Σάββατο. 8ωρο.

για ποσες μέρες θα ασφαλίζεται κάθε μήνα ? όσες πραγματικά δούλεψε 21-22 ή + 1,2 ? ( ασφαλίζεται με τα τεκμαρτά του ΙΚΑ )

παρακαλώ τη βοήθειά σας.

• 0

Μαζί με την παραπάνω ερώτηση, να προσθέσω κι άλλη μια...

Επιχείρηση που είχε προσλάβει κομμώτρια το 2011 την ασφάλιζε τεκμαρτά και της είχε τον μισθό ίδιο με τα τεκμαρτά περίπου 867 € (αμοιβόταν στην προκειμένη περίπτωση λίγο πιο πάνω απο το βασικό της ΕΓΣΣΕ όπως ίσχυε τότε).

Τώρα με τα νέα δεδομένα των μειώσεων, μπορεί να της κάνει μείωση μισθού μέχρι το όριο της ΕΓΣΣΕ ή μήπως υπάρχει κάποιος περιορισμός λόγω του ότι έπαιρνε παραπάνω απο τον βασικό μέχρι τώρα?

Καμία βοήθεια??? :huh:

• 0

Μια ερώτηση κι εγώ... Ο β κομμωτή δουλέυει 4 ώρες χ 5 μέρες και παίρνει καθημερινά 22 ευρώ... με 8ωρο θα έπαιρνε 42 ευρώ... το τεκμαρτό είναι 34,χχ ευρώ.. τις εισφορές στο ΙΚΑ θα τις πληρώσει με το 22 ή με το 34,χχ?

• 0

ΔΕν ξέρω αυτή η μλκ με τα τεκμαρτά τι νόημα έχει, ειδικά σήμερα, ας τα καταργήσουν επιτέλους.

Κ αν τα καταργήσουν οι λογιστές πάλι με τεκμαρτά θα τους ασφαλίζουν .

• 0
Guest Επισκέπτης

Και αυτοί που είναι με μαθητεία πως υπολογίζονται οι εισφορές?

• 0

Καλησπερα θα  ηθελα  καποιος να μου απαντησει   πως υπολογιζω την αποζημιωση μου.Ειμαι ασφαλισμενη  9μιση χρονια στον ιδιο εργοδοτη (κομμωτηριο)η  απολυση  μου λεει β.κομμωτη και  μολις 1.500Ε(!)ενω  εχω  κ αδεια ασκησεως επαγγελματος

ευχαριστωωωωω

• 0

Παιδια ειχα ενημερωση σημερα απο πελατη μου κομμωτη σεχτικα με τα τεκμαρτα τους.Δειτε αυτο http://www.blogkommoton.com/2013/01/blog-post_2494.html .Βεβαια περα απο αυτο που διαβασα δε βρηκα καπου αλλου καποιο επισημο εγγραφο-ανακοινωση!!!Εχει κανεις ιδεα τι παιζει?

• 0

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ... ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ....ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΙΚΑ ΤΑ ΤΕΚΜΑΡΤΑ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013