anast Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Ανωνυμη εταιρια με αντικειμενο την πληροφορικη δημιουργει εστιατοριο για την παροχη δωρεαν γευματος στο προσωπικο (100 ατομα).Το εστιατοριο θα ειναι self-service με επιλογη απο 2 γευματα την ημερα.Στο εστιατοριο θα εργαζονται τρια ατομα.Τα δυο ατομα θα προσληφθουν με την ειδικοτητα του μαγειρα.Μπορει να προσληφθει το τριτο ατομο με την ειδικοτητα του βοηθου μάγειρα;Ή πρεπει να ακολουθησω τον διαχωρισμο που υπαρχει στην συμβαση των επισιτιστικωνσε μαγειρα Α, μάγειρα Β και μάγειρα Γ;Αντιστοιχα και για τον πρωτο και δευτερο μαγειρα, πρεπει να τους προσλαβω ως μαγειρα Α και μαγειρα Β;Ο πρωτος μαγειρας ειχε 30 χρονια δικο του εστιατοριο.Ο δευτερος μαγειρας (συζυγος του πρωτου) δουλευε 30 χρονια (χωρις ασφαλιση) στο μαγαζι του πρωτου.Ο τριτος μαγειρας (κορη του πρωτου) δουλευε 2 χρονια με ενσημα στο μαγαζι του πρωτου.Ο προβληματισμος μου δεν εχει να κανει με τον υπολογισμο του μισθου αφου αμοιβονται με πολυ καλο μισθο που καλυπτει καθε περιπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Τάσο Η συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στα εστιατόρια προβλέπει μάγειρα Α, Β και Γ .(δες την κωδικοποίηση http://www.omed.gr/el/files/codings/23_Κ16R07.pdf)Η αλλαγή από Γ σε Β και από Β σε Α απαιτεί επταετή κάθε φορά προϋπηρεσία. Οπότε στην δική σου περίπτωση έχεις έναν Μάγειρα Α, μία μάγειρα Γ (την κόρη) και την σύζυγο που ? (γνώμη μου είναι Γ και εκείνη) (άσχετο, για τον μάγειρα Α μετρά η ¨προϋπηρεσία¨ του μιας και ήταν αφεντικό του εαυτού του? – πάντα το είχα απορία) και άσχετο 2 . έχεις σκεφτεί ότι για την δωρεάν παροχή γεύματος οφείλεις εισφορές στο ΙΚΑ ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ISIDORA Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Ανωνυμη εταιρια με αντικειμενο την πληροφορικη δημιουργει εστιατοριο για την παροχη δωρεαν γευματος στο προσωπικο (100 ατομα).Το εστιατοριο θα ειναι self-service με επιλογη απο 2 γευματα την ημερα.Στο εστιατοριο θα εργαζονται τρια ατομα.Τα δυο ατομα θα προσληφθουν με την ειδικοτητα του μαγειρα.Μπορει να προσληφθει το τριτο ατομο με την ειδικοτητα του βοηθου μάγειρα;Ή πρεπει να ακολουθησω τον διαχωρισμο που υπαρχει στην συμβαση των επισιτιστικωνσε μαγειρα Α, μάγειρα Β και μάγειρα Γ;Αντιστοιχα και για τον πρωτο και δευτερο μαγειρα, πρεπει να τους προσλαβω ως μαγειρα Α και μαγειρα Β;Ο πρωτος μαγειρας ειχε 30 χρονια δικο του εστιατοριο.Ο δευτερος μαγειρας (συζυγος του πρωτου) δουλευε 30 χρονια (χωρις ασφαλιση) στο μαγαζι του πρωτου.Ο τριτος μαγειρας (κορη του πρωτου) δουλευε 2 χρονια με ενσημα στο μαγαζι του πρωτου.Ο προβληματισμος μου δεν εχει να κανει με τον υπολογισμο του μισθου αφου αμοιβονται με πολυ καλο μισθο που καλυπτει καθε περιπτωση.Εχω την αποψη οτι ο διαχωρισμος αφορα στα χρονια υπηρεσιας για την αλλαγη του μισθου ανα 7ετια και πως μπορεις να προσλαβεις κανονικα βοηθο μαγειρα εφοσον υπαρχει ηδη μαγειρας Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Η συλλογική σύμβαση δεν προβλέπει ειδικότητα βοηθού μάγειρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ISIDORA Posted October 16, 2009 Report Share Posted October 16, 2009 Η συλλογική σύμβαση δεν προβλέπει ειδικότητα βοηθού μάγειραΣωστα εχεις δικιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ΑΛΕΚΟΣ Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 ... και δεν μπορούν να έχουν σπαστό ωράριο, πρόσεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ΑΛΕΚΟΣ Posted October 17, 2009 Report Share Posted October 17, 2009 φορολογικά το είδες;μέχρι 6 ευρώ την ημέρα ανά εργαζόμενοτα παραπάνω έχουν πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 anast Posted October 19, 2009 Author Report Share Posted October 19, 2009 Tο ωραριο θα ειναι συνεχες.Απο το θεμα της ασφαλισης του ΙΚΑ εχω βρει οτι οι παροχες σε ειδος οι οποιες χορηγουνται εξ ελευθεριοτητας στους εργαζομενους δεν υποκεινται σε κοινωνικοασφαλιστικες κρατησεις (αρθρο 9 Ν.2336/1995).Οποτε σκεφτομαι αποφαση ΔΣ για την αποφαση χορηγησης δωρεαν γευματος εξ ελευθεριοτητας (με αναφορα σε σχετικη διαταξη του εσωτερικου κανονισμου εργασιας που αναφερει οτι καθε παροχη περα απο το νομιμο μισθο θεωρειαι οικειοθελης εκ μερους της εταιριας παροχη) και ενυπογραφη γνωση της αποφασης του ΔΣ απο το προσωπικο.Φορολογικα γνωριζω για το οριο των 6 ευρω ημερησιος.Μια σκεψη ειναι το υπερβαλλον ποσο να το θεωρω μη εκπιπτομενη δαπανη και να κανω αναμορφωση στην δηλωση εισοδηματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doctor Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 1. Η παροχή τροφής είναι υποχρεωτική από την ΣΣΕ (Δ.Α.41/81) και η απόδοση ασφαλιστικών εισφορών για τον βακαλάο ή τα εντόσθια που σερβίρονται κάθε Τρίτη! 2. Με βάση την Σ.Σ.Ε. για να γίνεις μάγειρας Α' πρέπει να έχεις την προϋπηρεσία που σημείωσε πιο πάνω ο Χαλκιδέος, άρα στην περίπτωσή σου δεν πληροί κανείς τις προϋποθέσεις. 3. Ως προϋπηρεσία θεωρείται η διανυθείσα παρ'οιονδήποτε εργοδότη εις καθήκοντα συναφή και ομότιμα, αποδεικνύεται δια βεβαιώσεως του εργοδότη βάσει του Ν.1599/86 ή δια του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του ΙΚΑ (Δ.Α.41/81 παρ.ΙΙ), συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου (Δ.Α.30/95 παρ.4). Οπότε δεν προσμετράται η προϋπηρεσία του ενός εργαζόμενου που είχε δικό του επισιτιστικό κατάστημα. 4. Αυτό με τα 6 ευρώ δεν το'πιασα. doctor Υ.Γ. Άκου εισφορές στον βακαλάο... Υ.Γ.2 Αφού μετά τα 7 χρόνια ως Μάγειρας Γ' γίνεσαι Μάγειρας Β' κ.ο.κ. δεν έχω καταλάβει γιατί στα μισθολόγια της ΣΣΕ τα κλιμάκια των μαγείρων φτάνουν ως το 34-35. Τους ρώτησα κάποτε (στο σωματείο εργαζομένων) και μου είπαν ότι δεν το έχουν προσέξει!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 anast Posted October 19, 2009 Author Report Share Posted October 19, 2009 Το οριο των 6 ευρω ανα ημερα βασιζεται στο αρθρο 45 του ΚΦΕ.ΝΟΜΟΣ 2238/1994 Αρθρο 45Εισόδημα και απόκτησή του1. Εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες είναι το εισόδημα που προκύπτει κάθε ένα οικονομικό έτος από μισθούς, ημερομίσθια, επιχορηγήσεις, επιδόματα, συντάξεις και γενικά από κάθε παροχή που χορηγείται περιοδικά με οποιαδήποτε μορφή είτε σε χρήμα είτε σε είδος ή άλλες αξίες για παρούσα ή προηγούμενη υπηρεσία ή για οποιαδήποτε άλλη αιτία, το οποίο αποκτάται από μισθωτούς γενικά και συνταξιούχους.Ειδικότερα, στα εισοδήματα αυτά περιλαμβάνονται και οι ακόλουθες παροχές:α) η αξία των αγαθών που αντιπροσωπεύουν οι χορηγούμενες "δωροεπιταγές",β) η αξία των χορηγούμενων διατακτικών για την αγορά αγαθών από συμβεβλημένα καταστήματα με την εξαίρεση των διατακτικών τροφής για εργαζόμενους μέχρι ποσού έξι (6) ευρώ ανά διατακτική,γ) το ποσό του καταβαλλόμενου ενοικίου καθώς και του τεκμαρτού ενοικίου όπως αυτό προσδιορίζεται με βάση το άρθρο 23 του Κ.Φ.Ε., για παροχή κατοικίας,δ) το καταβαλλόμενο ποσό για οικιακό προσωπικό,ε) τα επιδόματα θέσεως και ευθύνης.ΠΟΛ.1028/17.2.2006 Συμπλήρωση της αρ. 1003821/10037/Β0012/ΠΟΛ. 1005/2005 Απόφασης του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών -Εκπιπτόμενες δαπάνες από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων με βάση διοικητικές λύσεις και τη δικαστηριακή νομολογία- ΕΚΠΙΠΤΟΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ 2. Το κόστος της τροφής (ελαφρύ γεύμα, δείπνο) που χορηγείται κατά τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας στους εργαζομένους και κατά ανώτατο όριο τα 6 (έξι) ευρώ ανά εργαζόμενο, ημερησίως, εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, χωρίς να αποτελεί για τους δικαιούχους εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. Νόμος 2336/1995Αρθρο 9 Παροχές σε είδος προς εργαζομένους για παραγωγικούς και λειτουργικούς σκοπούς των επιχειρήσεων1. Παροχές σε είδος προς εργαζομένους, οι οποίες χορηγούνται αυτούσιες εξ ελευθεριότητας του εργοδότη, δεν περιλαμβάνονται στις τακτικές αποδοχές των εργαζομένων, δεν θεωρούνται εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες ούτε υπόκεινται σε κοινωνικοασφαλιστικές ή άλλες κρατήσεις και αποτελούν παραγωγικές και λειτουργικές δαπάνες των επιχειρήσεων, εφόσον εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες της επιχείρησης, συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητάς της και στην ποιότητα των συνθηκών εργασίας ή αποτελούν μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων και χορηγούνται προσωπικά προς τους δικαιούχους, μόνο αυτούσια και όχι σε χρήμα. Στην έννοια των παροχών αυτών περιλαμβάνεται η χορήγηση τροφής (ελαφρό γεύμα, γεύμα, δείπνο), κατά τη διάρκεια του ημερήσιου εργάσιμου χρόνου και κατά την ώρα του διαλείμματος, ανεξάρτητα εάν ο χρόνος του διαλείμματος είναι αμειβόμενος. 2. Το περιεχόμενο, το είδος και η αξία των ανωτέρω παροχών καθορίζονται από τον ίδιο τον εργοδότη. 3. Με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, καθορίζεται κάθε λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρ. 1 και μετά σύμφωνη γνώμη της οικείας αντιπροσωπευτικότερης συνδικαλιστικής οργάνωσης, που καλύπτει την επιχείρηση ή εν ελλείψει της κλαδικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπου υφίσταται, η έννοια των παροχών σε είδος που υπάγονται στη ρύθμιση αυτή. 4. Με τις διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων δεν θίγεται ούτε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο αλλάζει το καθεστώς και ο χαρακτήρας των παροχών σε είδος, οι οποίες χορηγούνται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Μπαινει ζητημα εισφορων ΙΚΑ για τους εργαζόμενους συμφωνα με το παραπανω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 anast Posted October 19, 2009 Author Report Share Posted October 19, 2009 Mήπως ο ενας απο τους τρεις μαγειρες πρεπει να δηλωθει ως αρχιμαγειρας; Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stefanos_her Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Ρε Τάσο, δεν τους δίνει η εταιρεία 5 ευρώ του καθένα να πάνε να τρώνε έξω...??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 anast Posted October 19, 2009 Author Report Share Posted October 19, 2009 Ρε Τάσο, δεν τους δίνει η εταιρεία 5 ευρώ του καθένα να πάνε να τρώνε έξω...??????? Αυτη θα ηταν η ευκολη λυση. Εμεις ψαχνουμε τα δυσκολα. Προβληματον συνεχεια... Η εταιρια θελει να αγορασει ΦΙΧ για το εστιατοριο. Για να βγαλει την αδεια πρεπει να γινει προσθηκη δραστηριοτητας στην ΔΟΥ. Για να γινει προσθηκη δραστηριοτητας (παροχη υπηρεσιων εστιατοριου) πρεπει να παρει προεγκριση για την λειτουργια καταστηματος υγειονομικου ενδιαφεροντος. Για την λειτουργια ομως εστιατοριου για το προσωπικο χωρις χρεωση δεν απαιτειται αδεια λειτουργιας. Φυσικα δεν υπαρχει αντιστοιχη δραστηριοτητα στα ΚΑΔ (για δωρεαν παροχη γευματος στο προσωπικο) ωστε να μπορω κανω μεταβολη στην ΔΟΥ χωρις να απαιτειται προεγκριση . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doctor Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Mήπως ο ενας απο τους τρεις μαγειρες πρεπει να δηλωθει ως αρχιμαγειρας; Όχι Τάσο, το μόνο που ισχύει είναι αυτό για τα καταστήματα πολυτελείας: "Τα καταστήματα πολυτελείας που απασχολούν ένα μάγειρα αυτός θα θεωρείται και θα αμείβεται σαν μάγειρας Α' κατηγορίας" (Δ.Α. 102/84 παρ.4). Εκτός και αν το εστιατόριο στην εταιρεία είναι γκουρμέ και οι εργαζόμενοι τρώνε φασιανό με φυστίκια και τηγανητή μπανάνα ή πάπια γεμιστή με σπαράγγια και σως πορτοκαλιού πασπαλισμένη με αλάτι χονδρό Ιμαλαϊων...! doctor Υ.Γ. Στέφανε μη σκέφτεσαι αντι-εισπρακτικά για το ...Ίδρυμα...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Τάσο Το ότι δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας στην συγκεκριμένη περίπτωση από πού προκύπτει?Τώρα σε ότι αφορά τον ΚΑΔ (γνώμη μου ) θα επιλέξεις τον ΚΑΔ του εστιατορίου και θα δηλώσεις υπεύθυνα στη ΔΟΥ ότι θα λειτουργεί μόνο για τις ανάγκες του προσωπικού και δωρεάν, προσκομίζοντας και την σχετική απόφαση. Μια συνεννόηση με το μητρώο νομίζω ότι θα σου λύσει το πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stefanos_her Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 ..........................Υ.Γ. Στέφανε μη σκέφτεσαι αντι-εισπρακτικά για το ...Ίδρυμα...!Πάει, χάλασε κι ο γιατρός........ Ρε μπας και παίρνεις ποσοστά...????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stefanos_her Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Τάσο Το ότι δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας στην συγκεκριμένη περίπτωση από πού προκύπτει?Τώρα σε ότι αφορά τον ΚΑΔ (γνώμη μου ) θα επιλέξεις τον ΚΑΔ του εστιατορίου και θα δηλώσεις υπεύθυνα στη ΔΟΥ ότι θα λειτουργεί μόνο για τις ανάγκες του προσωπικού και δωρεάν, προσκομίζοντας και την σχετική απόφαση. Μια συνεννόηση με το μητρώο νομίζω ότι θα σου λύσει το πρόβλημαΠρέπει να δηλωθεί ο ΚΑΔ στη ΔΟΥ...????Δεν είναι επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά λειτουργία υποστηρικτική στην επιχείρηση....Πχ, αν για δική του εξυπηρέτηση ένας λογιστής προσλάβει μια κοπελιά να του κάνει γραμματειακή υποστήριξη, πρέπει να δηλώσει τη γραμματειακή υποστήριξη ως ΚΑΔ...?????? Λέω εγώ τώρα..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stefanos_her Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Τώρα είδα το ΦΙΧ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Για την λειτουργια ομως εστιατοριου για το προσωπικο χωρις χρεωση δεν απαιτειται αδεια λειτουργιας.Τάσο Το ότι δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας στην συγκεκριμένη περίπτωση από πού προκύπτει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 anast Posted October 21, 2009 Author Report Share Posted October 21, 2009 Τάσο Το ότι δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας στην συγκεκριμένη περίπτωση από πού προκύπτει?Γιαννη αυτη ειναι η απαντηση απο την υπηρεσια του Δημου.(Δεν εχω ασχοληθει με το συγκεκριμενο ζητημα. Σου μεταφερω αυτα που μου ειπαν.)Θα υπαρχει ομως Βιβλιο Υγειονομικων Επιθεωρησεων απο την Υγειονομικη υπηρεσια.Αν σου εχει τυχει κατι διαφορετικο θα ηθελα να το ακουσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 Τάσο Ρωτάω γιατί δεν έχω δει πουθενά αυτό που λες και μου φαντάζει απίθανο.Δηλαδή αν διαθέτεις το φαγητό δωρεάν στο προσωπικό σου δεν πρέπει να πληρούνται βασικοί κανόνες ασφάλειας και υγιεινής ? Ξαναψάχτο λίγο Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 δες στην ιστοσελίδα του Υπ Εσωτερικών (και ηλεκτρονικής μαλακίας) http://www.ypes.gr/el/Regions/LocalGoverme...est/Encyclical/τα σχετικά με την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 anast Posted October 21, 2009 Author Report Share Posted October 21, 2009 Mηπως εμπίπτουμε στην παρακατω περιπτωση;Εγκύκλιος: 51 (29 Νοεμβρίου 2006 ) Θέμα: Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος β. Δεν εμπίπτουν στις ρυθμίσεις του άρθρου 80 του ΔΚΚ καταστήματα και επιχειρήσεις που:• δραστηριότητες που είναι συνυφασμένες με την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών κτιρίων , όπως είναι τα κυλικεία σε δημόσια κτίρια.Δεν ειπα οτι δεν πρεπει να τηρουνται οι βασικοί κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.Εγραψα οτι θα υποκειται η εταιρεια σε υγειονομικο ελεγχο.Δεν εχει κανενας αλλος συναδελφος καποια παρομοια περιπτωση; Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stefanos_her Posted October 21, 2009 Report Share Posted October 21, 2009 ............................Δεν εχει κανενας αλλος συναδελφος καποια παρομοια περιπτωση; Δλδ να βρεις επιχείρηση που να: 1. δημιουργήσει ολόκληρο εστιατόριο 2. να προσλάβει 3 άτομα προσωπικό 3. να αναλάβει τα λειτουργικά έξοδα 4. για να διαθέτει δωρεάν φαγητό στους εργαζόμενους.... Μπα, δεν πιστεύω ότι θα βρεις άλλο εύκολα.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 1960 Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 1. Η παροχή τροφής είναι υποχρεωτική από την ΣΣΕ (Δ.Α.41/81) και η απόδοση ασφαλιστικών εισφορών για τον βακαλάο ή τα εντόσθια που σερβίρονται κάθε Τρίτη! 2. Με βάση την Σ.Σ.Ε. για να γίνεις μάγειρας Α' πρέπει να έχεις την προϋπηρεσία που σημείωσε πιο πάνω ο Χαλκιδέος, άρα στην περίπτωσή σου δεν πληροί κανείς τις προϋποθέσεις. 3. Ως προϋπηρεσία θεωρείται η διανυθείσα παρ'οιονδήποτε εργοδότη εις καθήκοντα συναφή και ομότιμα, αποδεικνύεται δια βεβαιώσεως του εργοδότη βάσει του Ν.1599/86 ή δια του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του ΙΚΑ (Δ.Α.41/81 παρ.ΙΙ), συνοδευόμενο από υπεύθυνη δήλωση του εργαζόμενου (Δ.Α.30/95 παρ.4). Οπότε δεν προσμετράται η προϋπηρεσία του ενός εργαζόμενου που είχε δικό του επισιτιστικό κατάστημα. 4. Αυτό με τα 6 ευρώ δεν το'πιασα. doctor Υ.Γ. Άκου εισφορές στον βακαλάο... Υ.Γ.2 Αφού μετά τα 7 χρόνια ως Μάγειρας Γ' γίνεσαι Μάγειρας Β' κ.ο.κ. δεν έχω καταλάβει γιατί στα μισθολόγια της ΣΣΕ τα κλιμάκια των μαγείρων φτάνουν ως το 34-35. Τους ρώτησα κάποτε (στο σωματείο εργαζομένων) και μου είπαν ότι δεν το έχουν προσέξει!!! Τα 7 χρονια μαγειρας Γ, μετα 7 χρονια μαγειρας Β υπαρχει καπου γραμμενο? Καποια αποφαση στην Συλλογικη συμαβση εργασιας των επισιτιστικων? εψαξα στον ΟΜΕΔ αλλα εχει μεχρι το 2000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 doctor Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Τα 7 χρονια μαγειρας Γ, μετα 7 χρονια μαγειρας Β υπαρχει καπου γραμμενο? Καποια αποφαση στην Συλλογικη συμαβση εργασιαςτων επισιτιστικων? εψαξα στον ΟΜΕΔ αλλα εχει μεχρι το 2000.Βλ. εδώ σ.13, παρ.9: http://www.omed.gr/el/files/codings/Print%2023_%CE%9A16R10.pdf Αν όμως εφαρμόζετε την ΕΓΣΣΕ δεν ισχύουν τα παραπάνω και ο τίτλος ενός μάγειρα γίνεται βάσει της περιγραφής της θέσης εργασίας του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
anast
Ανωνυμη εταιρια με αντικειμενο την πληροφορικη δημιουργει εστιατοριο για την παροχη
δωρεαν γευματος στο προσωπικο (100 ατομα).
Το εστιατοριο θα ειναι self-service με επιλογη απο 2 γευματα την ημερα.
Στο εστιατοριο θα εργαζονται τρια ατομα.
Τα δυο ατομα θα προσληφθουν με την ειδικοτητα του μαγειρα.
Μπορει να προσληφθει το τριτο ατομο με την ειδικοτητα του βοηθου μάγειρα;
Ή πρεπει να ακολουθησω τον διαχωρισμο που υπαρχει στην συμβαση των επισιτιστικων
σε μαγειρα Α, μάγειρα Β και μάγειρα Γ;
Αντιστοιχα και για τον πρωτο και δευτερο μαγειρα, πρεπει να τους προσλαβω ως μαγειρα Α και μαγειρα Β;
Ο πρωτος μαγειρας ειχε 30 χρονια δικο του εστιατοριο.
Ο δευτερος μαγειρας (συζυγος του πρωτου) δουλευε 30 χρονια (χωρις ασφαλιση) στο μαγαζι του πρωτου.
Ο τριτος μαγειρας (κορη του πρωτου) δουλευε 2 χρονια με ενσημα στο μαγαζι του πρωτου.
Ο προβληματισμος μου δεν εχει να κανει με τον υπολογισμο του μισθου αφου αμοιβονται
με πολυ καλο μισθο που καλυπτει καθε περιπτωση.
Link to comment
Share on other sites
26 answers to this question
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now