Προς το περιεχόμενο
  • 0

Που πρέπει να απευθυνθώ για το πόσα τραπέζια μπορεί να βάλει στον εσωτερικό χώρο καφενείου


dim10nik

Ερώτηση

Καλημέρα συνάδελφοι,

Θέλω κάνω έναρξη σε έναν πελάτη μου, για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο - ουζερί). Με ρωτάει λοιπόν ο άνθρωπος πόσα τραπέζια και καρέκλες επιτρέπεται να βάλει στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος του 35τ.μ. Τηλεφωνώ στον αρμόδιο δήμο και μου λένε οτι ναι μεν υπάρχει κάποιος τύπος που διαιρείς τα τετραγωνικά και σου βγαίνουν πόσα τραπέζια θα βάλεις, αλλά μου λένε είναι θέμα της νομαρχίας. Τηλεφωνώ στη νομαρχία (Δ/νση εμπορίου, υγειονομική υπηρεσία) και μου λένε πως δεν τους νοιάζει αυτούς αλλά είναι θέμα του δήμου.

Το θέμα είναι πως ο πελάτης μου θέλει να είναι νόμιμος και να μην γεμίσει το μαγαζί με παραπάνω τραπέζια και καρέκλες, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε άκρη και μας έχουν κάνει μπαλάκι η μια υπηρεσία με την άλλη.

Αν υπάρχει κάποιος συνάδελφος που έχει συναντήσει παρόμοιο θέμα και μπορεί να μου πει τουλάχιστο για το που πρέπει να απευθυνθώ θα με βοηθούσε πολύ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Πράξη προσδιορισμού τραπεζοκαθισμάτων

Στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορούν να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα στην αίθουσα πελατών , καθώς και στον υπαίθριο χώρο του καταστήματος. Ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων που ορίζεται ως «δυναμικότητα του καταστήματος» καθορίζεται από την υγειονομική υπηρεσία κατά τη διαδικασία γνωμάτευσης για τη χορήγηση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας το καταστήματος και είναι συνάρτηση του εμβαδού του καταστήματος, των βοηθητικών χώρων και των στεγασμένων χώρων εργασίας. Η δυναμικότητα αναγράφεται από τον αρμόδιο Ο.Τ.Α. στην άδεια, όπως ακριβώς αναφέρεται από την υγειονομική υπηρεσία. Ο αριθμός αυτός αποτελεί το μέγιστο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων που επιτρέπεται να αναπτύσσει το κατάστημα. Ο πραγματικός αριθμός, όμως, που θα αναπτυχθεί εξαρτάται από την τελική έγκριση κάθε φορά του αρμόδιου Ο.Τ.Α. . Αν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν επιθυμεί ή δεν δύναται να καταβάλει το τέλος χρήσης για το μέγιστο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, μπορεί να επιλέξει να αναπτύξει λιγότερα.

http://www.heraklion.gr/files/149/3278/12_...?rnd=1217325771

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

soulis, σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Πολύ ολοκληρωμένη η βοήθειά σου (όπως πάντα). Από όσο κατάλαβα λοιπόν είναι θέμα έγκρισης από το Δήμο και άρα με την αίτηση που μου επισύναψες θα απευθυνθώ σε αυτούς.

Σε ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Η δυναμικότητα αναγράφεται από τον αρμόδιο Ο.Τ.Α. στην άδεια, όπως ακριβώς αναφέρεται από την υγειονομική υπηρεσία

Νομίζω όμως ότι προηγείται η υγειονομική υπηρεσία της Νομαρχίας.

Ανίχνευση στον Γούγλη έκανα .. δεν το κατέχω.. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...