Προς το περιεχόμενο

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δεν καταλαβαίνω γιατί ΠΡΕΠΕΙ κάποιος να "ανήκει" κάπου, όπως λέει ο doctor, στην "άκρα" δεξιά.

Ανένταχτοι πατριώτες δηλαδή δεν υπάρχουν?

Στις ιδέες δεν υπάρχουν άκρα, και ο όπως λέει και ο Κ.Πλεύρης πρόκειται περι "εκ προθέσεως διαστρέβλωσιν του νοήματος της λέξεως «ακραίος»."

"Οι Αρχαίοι Έλληνες απεκάλουν τους Θεούς που είχαν ναούς εις κορυφάς ορέων Ακραίους. Στην Κόρινθον ελατρεύετο η Ακραία Ήρα, είχομεν τον Ακραίον Δία, την Ακραίαν Αφροδίτην κ.τ.λ. Εκ του άκρου (ύψιστον) προήλθον η «ακρότης» που κατά τον Αριστοτέλην αποτελεί: «το άριστον και το ευ» («Ηθικά Νικομάχεια» 1107). Ο ακραίος, ο οποίος από ύψιστος κατά νεολογισμόν αποτελεί κατηγορίαν, που εδημιούργησαν οι πολιτικάντηδες και κατά κόρον εχρησιμοποίησε ο κ. Καραμανλής, εναντίον αντιπάλων του, που δεν ηδύνατο να αντιμετωπίση με πολιτικόν λόγον."

"Είσαι εθνικιστής, θρησκευόμενος, φυσιολογικός, άρα είσαι ακραίος. Είσαι κομμουνιστής, άθεος, κίναιδος άρα είσαι προοδευτικός. Μία λεσβία κι' ένας κίναιδος (πούστης), (δεν υπάρχει λόγος να το σβήσει κανείς - άλλωστε βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα αρκετοί λόγω της ιδιότητας τους αυτής- π.χ ο φίλος του "κούτσουρου" ο πολύς Βαλλιανάτος) γίνονται αποδεκτοί από τα ΜΜΕ, ενώ ένας πατριώτης όχι, διότι είναι ακραίος! "

Αν αυτό θεωρείς άκρο, τότε ναι είμαι και θα παραμείνω ακραίος.

Ευτυχώς πάντως που είχαμε έναν "ακραίο" Μεταξά, πού είπε το "ακραίο" ΟΧΙ.

"Ευτυχώς" για ορισμένους ΜΕΣΑΙΟΥΣ γραικύλους που λένε πάντα ΝΑΙ στην commission, ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ, ΝΑΙ στην ένταξη της Τουρκίας, ΝΑΙ στο σχέδιο Αναν, ΝΑΙ στα Σκόπια για το όνομα της Μακεδονίας μας, ααα και μερικα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για ένα πανί με 4.95? απο τα Lidl (είπαν κατι μαμόθρεφτα), μερικά βράχια και κάτι κατσίκια.

Δεν θέλω να κουράζω τους συναδέλφους, για να παραδεχτείς τα κενά που έχεις σε ιστορικά θέματα, όπως Κύπρος και επταετία,

Δεν πειράζει όμως,άλλη φορά, ως τότε να χαίρεις « άκρας υγείας».

Τώρα για καλό στο λέω αλλά πάρτο όπως καταλαβαίνεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα εσύ ο ανένταχτος πατριώτης δεν κάνεις τίποτα άλλο από το να παραθέτεις συνεχώς από τον Στόχο, από την Χρυσή Αυγή, από τον Πλεύρη και γενικά από αυτόν τον χώρο. Δεν είναι κακό να το παραδεχτείς ότι ανήκεις σε αυτό το χώρο.

Το να προσπαθεί να κρυφτεί ένας εθνικιστής πίσω από τον υγιή πατριωτισμό θυμίζει το ανέκδοτο με τον ελέφαντα που προσπαθούσε να κρυφτεί πίσω από την παπαρούνα...

Δεν έχω γράψει πουθενά ότι όποιος είναι κομμουνιστής ή αναρχικός είναι προοδευτικός. Αυτά που σας προσάπτει το άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος δεν με αφορούν.

Για μένα όποιος έχει ολοκληρωτικές απόψεις (είτε θαυμάζει τον Χίτλερ, είτε θαυμάζει τον Στάλιν) δεν έχει σχέση με την Δημοκρατία.

Αυτός που ζητά άμεση απέλαση όλων των μεταναστών είναι το ίδιο επικίνδυνος με αυτόν που βλέπει τους μετανάστες ως φετίχ και θέλει να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Είναι στοιχειώδες νομίζω και κοινός νους να καταλάβει κανείς ότι δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς μετανάστες όπως φυσικά δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς νόμους και κανόνες.

Μπορούν να φανταστούν οι αυτόκλητοι προοδευτικοί την Ελλάδα με 6.000.000 μετανάστες;

Μπορούν να φανταστούν τις κοινωνικές επιπτώσεις; Πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι ακράτως συναισθηματικά σκεπτόμενοι πολίτες, παρ'ότι ανήκουν σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο (άκρα Αριστερά και Αναρχία) εμφορούνται -ίσως χωρίς να το ξέρουν- από μια ουτοπική χριστιανική ηθική, που όμως την αντιστρέφουν και έτσι αντί να δώσουν αυτοί οι ίδιοι (φιλοξενώντας π.χ. ο καθένας από 5-6 λαθρομετανάστες στο σπίτι του) μεταθέτουν αυτή την ακατανόητη γι'αυτούς υποχρέωση σε ένα κράτος-αγελάδα που όλοι μπορούν να το αρμέξουν. Βέβαια όλα αυτά τα σκέπτονται [;] χωρίς να σκέφτονται καθόλου τις κοινωνικές επιπτώσεις και κυρίως τις δυνατότητες της χώρας. Εδώ όμως υπεισέρχεται η ιδεολογία του Μαρξισμού όπου όλα πρέπει να είναι κρατικά και το κράτος πρέπει να θρέφει ως μαμά τους πάντες, ημεδαπούς και αλλοδαπούς.

doctor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά δεν μπορώ να καταλάβω που διαφωνούμε ...

και εγώ αυτή την άποψη υπερασπίζω, της ποσόστωσης στην εισροή μεταναστών, και του καθορισμού ορίων απο την ΕΕ, ως προς τον αριθμό που μπορούμε να δεχτούμε για να αντέχει το σύστημα.

μέχρι και νεοταξίτης μοιάζω σήμερα :wub:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συμληρώνω στις σκέψεις αυτές και με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αυστραλίας.. ίσως του πιο "έμπειρου" σε προβλήματα λαθρομετανάστευσης..

το ΒΗΜΑ 25/10/2009 από άρθρο του Γ. Μαρίνου

Ο πρωθυπουργός της κ. Κέβιν Ραντ, απαντώντας σε επικρίσεις μουσουλμάνων μεταναστών επειδή τα εκεί τζαμιά επιτηρούνται από τις μυστικές υπηρεσίες για να μη μετατραπούν σε άντρα τρομοκρατών, δήλωσε:

« Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Ετσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του. Από τότε που έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί, η πλειοψηφία των Αυστραλών ένιωσε ένα κύμα πατριωτισμού.

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στον Θεό. Δεν έγινε οργανωμένα, αλλά είναι γεγονός:χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο. Αρμόζει λοιπόν να το δείχνουμε πάνω στους τοίχους των σχολείων μας.Αν ο Θεός σάς προσβάλλει,σας προτείνω να βρείτε άλλο μέρος του κόσμου για να ζήσετε, διότι εμάς ο Θεός είναι μέρος της κουλτούρας μας.Θα δεχτούμε αυτά που πιστεύετε χωρίς ερωτήσεις.Αυτό που ζητάμε είναι να δεχθείτε κι εσείς αυτό που πιστεύουμε εμείς και να ζήσετε μαζί μας με αρμονία, χαρά και ειρήνη. Αυτή είναι η δική μας χώρα, η δική μας γη και ο δικός μας τρόπος ζωής και θα σας προσφέρουμε κάθε ευκαιρία να τα απολαύσετε κι εσείς. Ομως μόλις χορτάσετε και παραπονιέστε, και αρχίσετε να γκρινιάζετε και να μουρμουρίζετε για τη σημαία μας, τον όρκο πίστης στη χώρα μας που κι εσείς δίνετε όταν παίρνετε την υπηκοότητα, τα χριστιανικά μας πιστεύω και τον τρόπο ζωής μας, να ξέρετε ότι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε και άλλη μία μεγάλη ελευθερία της Αυστραλίας, το δικαίωμα να φύγετε! Αν δεν είστε ευχαριστημένοι, τότε φύγετε! Δεν σας φέραμε εδώ με το ζόρι. Εσείς διαλέξατε να έρθετε. Οπότε, δεχθείτε τη χώρα που εσείς διαλέξατε!».

Υπογραμμίζω ότι ο κ. Ραντ είναι σοσιαλδημοκράτης (και υποθέτω μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην οποία πρόεδρος είναι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου), η δε Αυστραλία έρχεται μετά τη Νορβηγία στην κορυφή των χωρών με τον υψηλότερο δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης του ΟΗΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Σωτήρη, θα σε στενοχωρήσω αλλά ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεν έκανε ΠΟΤΕ τέτοιες δηλώσεις και το όλο θέμα είναι ένας ακόμη αστικός μύθος (όπως η δήλωση Κίσσινγερ, όπως το ότι δήθεν για μία ψήφο δεν έγινε η ελληνική η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ κ.λπ κ.λπ):

http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

http://sarantakos.wordpress.com/2009/05/29/karatzafer/

http://sarantakos.wordpress.com/2009/06/26/adotroktiko/

http://www.pare-dose.net/blog/?p=2738

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../07/2009_320809

Vats, αν διάβαζες την πρώτη δημοσίευση που έκανα στο θέμα θα με έπιανες αμέσως. Στο εν λόγω θέμα δεν διαφωνώ με σένα αλλά με αυτό που παρέθεσες. Ειδικά αυτό με τους "ακραίους" ναούς ήταν παντελώς άστοχο, ήταν ένα air ball...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Σωτήρη, θα σε στενοχωρήσω αλλά ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας δεν έκανε ΠΟΤΕ τέτοιες δηλώσεις και το όλο θέμα είναι ένας ακόμη αστικός μύθος (όπως η δήλωση Κίσσινγερ, όπως το ότι δήθεν για μία ψήφο δεν έγινε η ελληνική η επίσημη γλώσσα των ΗΠΑ κ.λπ κ.λπ):

http://www.hoax-slayer.com/howard-muslim-speech.shtml

http://sarantakos.wordpress.com/2009/05/29/karatzafer/

http://sarantakos.wordpress.com/2009/06/26/adotroktiko/

http://www.pare-dose.net/blog/?p=2738

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../07/2009_320809

Vats, αν διάβαζες την πρώτη δημοσίευση που έκανα στο θέμα θα με έπιανες αμέσως. Στο εν λόγω θέμα δεν διαφωνώ με σένα αλλά με αυτό που παρέθεσες. Ειδικά αυτό με τους "ακραίους" ναούς ήταν παντελώς άστοχο, ήταν ένα air ball...

Δημήτρη με προσοχή διαβάζω τις απόψεις σου.

Τώρα, είναι γνωτή η σχέση μου με τις κυβερνήσεις του εξωτερικού. Επίσης διατηρώ επαφές σχεδόν με όλα τα σημαντικά πρόσωπα που καθορίζουν τις τύχες του πλανήτη μας (Μπαράκ, Σιράκ, Μπραόυν, ... Soulis κ.λπ.).

Ετσι σου μεταφέρω αυτούσιο το διάλογο που έκανα νωρίς σήμερα το πρωί πε τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας.

Ντριν..

p.m Hello.

sotiris x. Yes kevin, I'm sotiris x. you Know from Greece.

p.m What the hell you want and woke me up sotiris x?

sotiris x. Look Kevin, in Greece and especially in a chat room you have a problem. Someone published declaretions of you. About immigrants and e.t.c. Is it true?

p.m Sotiris, tell to all my Greek friends and espesially to 'doctor' watching my official page in the web. http://www.pm.gov.au/node/6269

What the hell is going on with Greeks? Are you foolish? You have the best place in the word, you have 'mousaka', 'tzatziki', 'souvlaki' and you are fighting eath other?

sotiris x. Ok Kevin, thanks a lot. Bye.!!!

follows the original interview.

"O'BRIEN: Kevin Rudd, Malcolm Turnbull accused you today of an outburst of contrived indignation in response to Wilson Tuckey to distract attention from the comprehensive failure of your border protection policies. If you regard your border protection policies as a success, what is your measure of success?

PM: Well the first thing Kerry is to ensure that we've got the effective interdiction of vessels that are seeking to bring asylum seekers from various parts of the world- that they are properly processed through our mandatory detention centre on Christmas Island. And those who are not valid asylum seekers sent straight back home, and those who are determined to be asylum seekers with legitimate refugee claims are then appropriately resettled through the resettlement processes. But can I just add one point. It then becomes a question of standing back and looking at how we're progressing this against some historical benchmarks as well. And I just say this - the period of the Howard government, nearly 250 boats arrived on our shores bringing about 15,000 or almost 15,000 asylum seekers.

The two years that we've been in Government we've had 37 or 39 boats arrive with about 1700 or 1800 people. This has been a problem in the past, it's a problem today - it'll be a problem in the future. The key is to have a balanced policy, one which is both tough but humane. That's our approach and we'll stick to it.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

« Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Ετσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του.

Οι περισσότεροι Αυστραλοί πιστεύουν στον Θεό. Δεν έγινε οργανωμένα, αλλά είναι γεγονός:χριστιανοί, άντρες και γυναίκες, με χριστιανικές αρχές, ίδρυσαν αυτή τη χώρα, και αυτό είναι καθαρά καταγεγραμμένο.

Δεν γνωρίζω αν έκανε η δεν έκανε την δήλωση

Συμφωνώ

« Οι μετανάστες, και όχι οι Αυστραλοί Ελληνες, είναι αυτοί που πρέπει να προσαρμοστούν. Ετσι είναι, και άμα τους αρέσει! Βαρέθηκα να ανησυχούμε σε αυτή τη χώρα μήπως προσβάλουμε ένα άτομο ή την κουλτούρα του, ακόμη και άν δεν σέβεται τους νόμους και τις παραδόσεις της χώρας που τον φιλοξενεί

Εδώ ... άστα να πάνε

Πολύ Θεός και χριστιανικές αρχές, βρε παιδί μου .

Πράγματι κατέκτησαν την χώρα και εξολόθρευσαν μέχρις γενοκτονίας τους γηγενείς , αλλά το έκαναν με βαθι'α πίστη στο θεό και εμφορούμενοι απο χριστιανικές αρχές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σωτήρη, νομίζω ότι ο συνάδελφος Agrevelos ήταν πολύ εύστοχος.

Οι αγγλοσάξονες κατέκτησαν την Αυστραλία και τώρα αυτοπαρουσιάζονται ως οι νόμιμοι και αποκλειστικοί κάτοχοι του νησιού ε;

Δεν ξέρω πόσοι αιώνες πρέπει να περάσουν για να γίνει η κρατική χρησικτησία αλλά εμείς εδώ ήμασταν λέει 400 τόσα χρόνια υπό τους Οθωμανούς και επαναστατήσαμε!

Το ζήτημα με αυτόν τον αστικό μύθο είναι νομίζω πολιτικό καθ'ότι ένας συγκεκριμένος πολιτικός χώρος που εκφράζεται με τον ΛΑΟΣ που αποτελεί την επιτομή του λαϊκισμού είναι αυτός που αναπαράγει συνεχώς τέτοια ψεύδη:

"Τις μεγαλύτερες εισαγωγές αστικών μύθων στον δημόσιο διάλογο πρέπει να έχει ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και τα στελέχη του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο εν λόγω αρχηγός είχε καταθέσει επίσημη ερώτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο ρωτώντας τον υπουργό Εξωτερικών αν είχε μάθει γιατί «οι Εβραίοι δεν πήγαν την 11η Σεπτεμβρίου 2001 στις δουλειές τους, στους Δίδυμους Πύργους». Βεβαίως, ήταν γνωστό από την πρώτη μέρα ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν χιλιάδες Εβραίοι, αλλά ο μετέπειτα αρχηγός του ΛΑΟΣ έκανε επικοινωνιακό ταρατατζούμ με αυτή τη διεθνή μπαρούφα.

Tώρα ο κ. Καρατζαφέρης και τα στελέχη του ανακυκλώνουν ένα άλλο διεθνή αστικό μύθο -ο οποίος, επίσης, διαψεύσθηκε πολλάκις- περί δηλώσεων του Εργατικού πρωθυπουργού της Αυστραλίας Τζον Χάουαρντ ότι οι μουσουλμάνοι της χώρας του ή θα προσαρμοστούν στα ήθη, τη θρησκεία και τον αυστραλιανό τρόπο ζωής ή θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα. Φυσικά τέτοιες δηλώσεις δεν έγιναν ποτέ, αλλά κυκλοφορούν (και διαψεύδονται) πολλάκις στο Διαδίκτυο. Μόνο στην Ελλάδα, όμως, θα μπορούσαν να γίνουν θέση ενός κόμματος, επίσημη και διακηρυγμένη..."

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../07/2009_320809

Όσο για το ατόπημα του κ.Μαρίνου να μην ελέγξει την πηγή της είδησης που έγραψε, νομίζω ότι την επόμενη Κυριακή θα γράψει στο Βήμα περί αυτού:

"Την Κυριακή που μας πέρασε, ο αρθρογράφος Γ. Μαρίνος έγραψε στο Βήμα μια επιφυλλίδα στην οποία αναπαράγει τα “αυστραλιανά ψέματα” του Καρατζαφέρη και του Άδωνη, ότι τάχα ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Αυστραλίας έκανε κάποιες δηλώσεις για τους μουσουλμάνους μετανάστες που συνοψίζονται στο “αν δεν σας αρέσει, να φύγετε”.

Κάποιοι φίλοι του ιστολογίου με παρακίνησαν να το σχολιάσω εδώ, αλλά σκέφτηκα ότι είναι καλύτερο να γράψω στην εφημερίδα, όπως και έκανα. Ίσως να μην έγραψα μόνο εγώ, αφού στη σημερινή του στήλη ο Γ. Μαρίνος αναγγέλλει ότι “Στις παρατηρήσεις επιστολογράφων στο άρθρο μου για τη λαθρομετανάστευση θα αναφερθώ την επόμενη Κυριακή”. Οπότε, έπεται συνέχεια".

http://sarantakos.wordpress.com/2009/11/01/skorpiakyr/

doctor

Υ.Γ. Καλά βρε Σωτήρη δεν ξέρεις την μεγάλη διαφορά ώρας με την ...Αστραλία (για να θυμηθούμε και την Στυλιανοπούλου) και ξύπνησες τον πρωθυπουργό; :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα, είναι γνωτή η σχέση μου με τις κυβερνήσεις του εξωτερικού. Επίσης διατηρώ επαφές σχεδόν με όλα τα σημαντικά πρόσωπα που καθορίζουν τις τύχες του πλανήτη μας (Μπαράκ, Σιράκ, Μπραόυν, ... Soulis κ.λπ.).

............

Τώρα εγώ γιατί τσίμπησα? ;)

Μα που κολλάω εγώ μ'αυτούς τους ξενέρωτους? :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

PM: Well the first thing Kerry is to ensure that we've got the effect of vessels that are seeking to bring asylum seekers from various parts of the world- that they are properly processed through our mandatory detention centre on Christmas Island. And those who are not valid asylum seekers sent straight back home, and those who are determined to be asylum seekers with legitimate refugee claims are then appropriately resettled through the resettlement processes. But can I just add one point. It then becomes a question of standing back and looking at how we're progressing this against some historical benchmarks as well. And I just say this - the period of the Howard government, nearly 250 boats arrived on our shores bringing about 15,000 or almost 15,000 asylum seekers.

The two years that we've been in Government we've had 37 or 39 boats arrive with about 1700 or 1800 people. This has been a problem in the past, it's a problem today - it'll be a problem in the future. The key is to have a balanced policy, one which is both tough but humane. That's our approach and we'll stick to it.

όλες οι απόψεις δεκτές...

μεταφράζω από την original δήλωση του p.m

' λοιπόν το πρώτοτο πράγμα Kerry (είναι ο δημοσιογράφος) είναι να βεβαιωθούμε ότι παίρνουμε όλες τις απαγορεύσεις για τα σκάφη που φέρνουν λαθρομετανάστες από όλα τα μέρη του κόσμου και προσεγγίζουν τη γη μας. Σε όσους δεν είναι νόμιμοι τους στέλνουμε κατευθείαν σπίτι' sent straight back home

κατά τα λοιπά, περί αστικού μύθου, ελλήνων μεταναστών κ.λ.π είναι ιστορίες για να δημιουργούμε εντυπώσεις.

υ.γ

θα τον τρώνε τα balls του τον p.m.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όλες οι απόψεις δεκτές...

μεταφράζω από την original δήλωση του p.m

' λοιπόν το πρώτοτο πράγμα Kerry (είναι ο δημοσιογράφος) είναι να βεβαιωθούμε ότι παίρνουμε όλες τις απαγορεύσεις για τα σκάφη που φέρνουν λαθρομετανάστες από όλα τα μέρη του κόσμου και προσεγγίζουν τη γη μας. Σε όσους δεν είναι νόμιμοι τους στέλνουμε κατευθείαν σπίτι' sent straight back home

κατά τα λοιπά, περί αστικού μύθου, ελλήνων μεταναστών κ.λ.π είναι ιστορίες για να δημιουργούμε εντυπώσεις.

υ.γ

θα τον τρώνε τα balls του τον p.m.

Δηλαδή αυτό που δήλωσε έχει σχέση με αυτές τις σαχλαμάρες που του απέδωσαν ότι είπε για χριστιανικές αξίες για μουσουλμάνους και λοιπά; Συνάδελφε Σωτήρη, νομίζω ότι παραβιάζεις τους κανόνες της κοινής λογικής και ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο μιας και η πηγή που ανέφερες δεν ισχύει και αν ο κ.Μαρίνος έχει την στοιχειώδη ευθιξία θα ανακαλέσει την επόμενη Κυριακή.

Έχει τεράστια διαφορά η πραγματική δήλωση (με την οποία συμφωνώ) με τις πάμπολες σάλτσες που έλαβε μέσα από ράδιο αρβύλα ή chain letters...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ούτε αυτό έχει σχέση με τα όσα αποδίδονται ότι είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός:

The two years that we've been in Government we've had 37 or 39 boats arrive with about 1700 or 1800 people. This has been a problem in the past, it's a problem today - it'll be a problem in the future. The key is to have a balanced policy, one which is both tough but humane. That's our approach and we'll stick to it.

Εκτός κι αν χαθήκαμε στην "μετάφραση". Αν διαβάσεις το αρχικό link που είναι στα αγγλικά θα καταλάβεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή αυτό που δήλωσε έχει σχέση με αυτές τις σαχλαμάρες που του απέδωσαν ότι είπε για χριστιανικές αξίες για μουσουλμάνους και λοιπά; Συνάδελφε Σωτήρη, νομίζω ότι παραβιάζεις τους κανόνες της κοινής λογικής και ειλικρινά δεν βλέπω το λόγο μιας και η πηγή που ανέφερες δεν ισχύει και αν ο κ.Μαρίνος έχει την στοιχειώδη ευθιξία θα ανακαλέσει την επόμενη Κυριακή.

Έχει τεράστια διαφορά η πραγματική δήλωση (με την οποία συμφωνώ) με τις πάμπολες σάλτσες που έλαβε μέσα από ράδιο αρβύλα ή chain letters...

Δημήτρη,

"η ουσία είναι μία και ο μπακλαβάς γωνία"

το ότι ο Μαρίνος( η πηγή μου) αναδημοσίευσε ένα ψέμα δεν αναιρεί τα περί μπακλαβά. κατά τα λοιπά διακατέχομαι από ταυτόσημες σκέψεις με τις δικές σου.

Με αγάπη

sotiris x.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H ουσία είναι οτι δεκάδες χιλιάδες :rolleyes:;) αντιφυλετιστές απο 40 διαφορετικές οργανώσεις συμμετείχαν στη μαζικότερη συναυλία του είδους, και πορεία.....

Τάδε έφη Βήχος ... ο γνωστός (μουσικοσυνθέτης-καφετζής-τροτσκιστής-εβραιολάτρης-κατηγορούμενος για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού κτλ, κτλ) σε δημοσίευση στο indy σας.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία μάλιστα, σε σημείο που διαπληκτίζονται ακόμη οι διάφοροι bloggers, για τον ακριβή αριθμό προσέλευσης, ήταν 150 ήταν 160 ή 180 άτομα.

180 άτομα / 40 οργανώσεις = 4,5 άτομα απο κάθε οργάνωση :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...................

Για μένα όποιος έχει ολοκληρωτικές απόψεις (είτε θαυμάζει τον Χίτλερ, είτε θαυμάζει τον Στάλιν) δεν έχει σχέση με την Δημοκρατία.

Αυτός που ζητά άμεση απέλαση όλων των μεταναστών είναι το ίδιο επικίνδυνος με αυτόν που βλέπει τους μετανάστες ως φετίχ και θέλει να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Είναι στοιχειώδες νομίζω και κοινός νους να καταλάβει κανείς ότι δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς μετανάστες όπως φυσικά δεν υπάρχει κοινωνία χωρίς νόμους και κανόνες.

Μπορούν να φανταστούν οι αυτόκλητοι προοδευτικοί την Ελλάδα με 6.000.000 μετανάστες;

Μπορούν να φανταστούν τις κοινωνικές επιπτώσεις;

....................

doctor

Δημήτρη, την ίδια άποψη έχω κι εγώ με το θέμα. Η μόνη μου όμως παρατήρηση είναι ότι Δημοκρατία με την πραγματική της έννοια δεν υπάρχει σήμερα δυστυχώς. Ζούμε σε ολοκληρωτικά καθεστώτα άλλης μορφής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν το να υπερασπίζεσαι ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ θεωρείτε οτι ειναι συνοδοιπορία

ΝΑΙ ειμαι συνοδοιπόρος και γω ολων αυτων που προσφυγες και κατατρεγμανοι εφυγαν απο την χωρα τους , ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ _ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ _ ΜΑΝΑΔΕΣ, για να βρουν μια γωνια να κουρνιάσουν απο τους πολεμους την πεινα και τους διωγμούς.

Δεν εφυγαν, δεν αφησαν πίσω τους μανες, πατεραδες, γυναικές και παιδια γιατι το ηθελαν αλλα γιατι τους ανάγκασαν

ΚΑΘΑΡΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΦΥΛΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΕ ΒΡΟΜΙΚΑ ΜΥΑΛΑ

αγαπητοι μου συνάδελφοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμείς και οι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες

Θέλουμε σήμερα εδώ να μιλήσουμε για ανθρώπους που από νομική άποψη δεν υπάρχουν και όμως πληθαίνουν κάθε μέρα.

Από νομικής σκοπιάς, η έννοια του πρόσφυγα στο διεθνές δίκαιο, σύμφωνα με τη Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων, όπως αυτή τροποποιήθηκε με το Πρωτόκολλο του 1967, χαρακτηρίζει το άτομο εκείνο που εξαιτίας «δικαιολογημένου φόβου διώξεως λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων ευρίσκεται εκτός της χώρας της οποίας έχει την υπηκοότητα και δεν δύναται ή, λόγω του φόβου τούτου, δεν επιθυμεί να απολαύη της προστασίας της χώρας ταύτης, ή εάν μη έχον υπηκοότητα τινά και ευρισκόμενον συνεπεία τοιούτων γεγονότων εκτός της χώρας της προηγούμενης συνήθους αυτού διαμονής, δεν δύναται ή, λόγω του φόβου τούτου, δεν επιθυμεί να επιστρέψη εις ταύτην».

Σε κανένα διεθνές νομικό κείμενο δεν υπάρχει αναγνώριση των προσφύγων της καταστροφής του περιβάλλοντος ή «περιβαλλοντικών προσφύγων».

1. Το μέγεθος του προβλήματος.

Εκτιμάται ότι τα επόμενα 40 χρόνια οι πληθυσμιακές μετακινήσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής θα κυμανθούν μεταξύ 25 εκατομμυρίων και ενός δισεκατομμυρίου, ενώ η τελευταία έκθεση του IPCC (Διεθνούς Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή) αναφέρεται σε 150 εκατομμύρια άτομα.

Οι βασικότεροι λόγοι για την περιβαλλοντική μετανάστευση θεωρούνται οι κλιματικές αλλαγές και η αύξηση του πληθυσμού, αλλά και το γεγονός ότι ορισμένα εδάφη δεν μπορούν πλέον να καλλιεργηθούν. Ορισμένοι άλλοι λόγοι είναι οι πλημμύρες, οι οποίες προκαλούνται, σύμφωνα με τους ειδικούς, από τις μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Όλα αυτά βάζουν την διεθνή κοινότητα μπροστά σε νέα καθήκοντα, ώστε να σχεδιάσει πολιτικές για την υποδοχή αυτών των ανθρώπων στις νέες χώρες που θα τους υποδεχθούν.

2. Πρόσφυγες περιβαλλοντικών καταστροφών

Ο τυφώνας «Κατρίνα» το 2005 σκότωσε 1.300 ανθρώπους και ξεσπίτωσε 1.000.000 από ολόκληρη την πολιτεία Λουιζιάνα των ΗΠΑ. Πριν από τον τυφώνα ο πληθυσμός της Νέας Ορλεάνης ήταν 463.000 κάτοικοι. Δυο χρόνια μετά είχαν μείνει 255.000!

Οι πλημμύρες του καλοκαιριού του 2007 στο Μπανγκλαντές άφησαν πάνω από 5 εκατομμύρια άστεγους. Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι σε ένα σχετικά σύντομο μέλλον, οι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες στη χώρα, πολλοί από τους οποίους αναγκάζονται να μεταναστεύσουν μαζικά στην πρωτεύουσα ή σε άλλες χώρες θα φτάσουν τα 30 εκατομμύρια, το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας.

Το Μάιο του 2008 ο κυκλώνας «Ναργκίς» είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και 1 εκατομμύριο άστεγους στη Μιανμάρ.

Ο σεισμός στην Κίνα στην επαρχία Σετσουάν άφησε 5 εκατομμύρια άστεγους.

3. Ανθρώπινες δραστηριότητες και περιβαλλοντικές καταστροφές

Βασικό παράδειγμα περιβαλλοντικών προσφύγων από τις ανθρώπινες δραστηριότητες είναι η καταστροφή του δάσους του Αμαζονίου.

Οι διαρροές πετρελαίου στον ποταμό Νίγηρα καταστρέφουν τη χλωρίδα και την πανίδα, δηλητηριάζουν την τροφική αλυσίδα, με αποτέλεσμα να ωθούν σε μετανάστευση τους 27 εκατομμύρια αυτόχθονες κατοίκους της περιοχής. Το Δέλτα του ποταμού Νίγηρα, όπου παράγονται τεράστιες ποσότητες πετρελαίου που τροφοδοτούν την παγκόσμια αγορά, είναι μια από τις πιο ταραγμένες περιοχές του πλανήτη. Ένας χαμένος παράδεισος όπου οι πετρελαιοκηλίδες έχουν καταστρέψει ένα από τους μεγαλύτερους υγροβιότοπους του κόσμου, όπως αναφέρει το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Γ. Αυγερόπουλου και του «Εξάντα», «Δέλτα - Οι βρώμικες δουλειές του πετρελαίου», παραγωγής 2006.

Οι μονοκαλλιέργειες καφέ, ζάχαρης και κακάο στην Αφρική για την κατανάλωση των πλούσιων χωρών οδηγούν στη λιμοκτονία και τη μετανάστευση τους ντόπιους πληθυσμούς, καθώς αντικαθιστούν διατροφικές καλλιέργειες. Οι ντόπιοι δεν παράγουν πλέον τα βασικά είδη διατροφής τους και αναγκάζονται να τα αγοράζουν, όσοι από αυτούς έχουν χρήματα. Η κατάσταση επιτείνεται και με τη νέα μόδα της παραγωγής βιοκαυσίμων για τα αμάξια της Δύσης. Σε όλο τον Τρίτο Κόσμο, Λατινική Αμερική, Αφρική και Ασία, καλλιέργειες που προορίζονταν να θρέψουν τον κόσμο αντικαθίστανται με καλλιέργειες που προορίζονται για βιοκαύσιμα, με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ (Βλ. συμφωνία Βραζιλίας - ΗΠΑ) αλλά και στόχο Ευρωπαϊκής Ένωσης για εισαγωγές βιοκαυσίμων.

Και στην χώρα μας όμως έχουμε παρόμοια παραδείγματα.

Ολόκληρα χωριά αναγκάζονται να «μετακομίσουν» λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στην Κοζάνη συχνά πυκνά έχουμε διαμαρτυρίες κατοίκων που αναγκάζονται να «μετακομίσουν» λόγω της επέκτασης των ορυχείων της ΔΕΗ, αλλά και τις ατμοσφαιρικής ρύπανσης από την λειτουργία του θερμοηλεκτρικού εργοστασίου της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ποντοκώμη της Κοζάνης, 700 οικογένειες προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής γίνονται ξανά πρόσφυγες, αυτή τη φορά γιατί ανακαλύφθηκε τεράστιο κοίτασμα λιγνίτη κάτω από το χωριό τους, 80 χρόνια μετά την εγκατάστασή τους εκεί, «για λόγους εθνικού συμφέροντος».

4. Κλιματική αλλαγή και περιβαλλοντικοί πρόσφυγες

Σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ οι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050 θα φτάσουν τα 150 εκατομμύρια Από την Αλάσκα έως την Κίνα, κι από το Τσαντ μέχρι τα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού, οι νέοι αυτοί πρόσφυγες στη συντριπτική πλειονότητά τους είναι φτωχοί. Από αυτή την προσφυγιά όμως δε θα γλιτώσουν ούτε οι πλούσιοι.

Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το 60% των πληθυσμιακών μετακινήσεων σήμερα συνδέεται με περιβαλλοντικούς παράγοντες, παρόλο που δεν έχει κατατάξει επίσημα αυτούς τους ανθρώπους στην ίδια κατηγορία με τους πρόσφυγες των πολέμων.

Οι πάγοι λιώνουν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον παγετώνα της Ουψάλα στην Παταγωνία.

5. Άνοδος της στάθμης

της θάλασσας

Το Τουβαλού, μια από της μικρότερες χώρες στον κόσμο, στον Ειρηνικό, ένα σύμπλεγμα από 9 νησιά με συνολική έκταση 26 τετ. χιλιόμετρα θα είναι η πρώτη χώρα που θα εξαφανιστεί λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου ως το 2050. Η κυβέρνηση έχει ήδη ζητήσει από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία άσυλο για τους 11.500 κατοίκους της.

Παρομοίως, στη δική μας περιοχή, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα είναι καταστροφική για το βόρειο τουριστικά υπεραναπτυγμένο τμήμα της Κρήτης, αναγκάζοντας στο μέλλον πολλούς να μετακινηθούν προς το εσωτερικό του νησιού. Για την Ελλάδα προβλέπεται άνοδος της Μέσης Θερμοκρασίας κατά 1-2 βαθμούς Κελσίου ως το 2030 και άνοδος της στάθμης της θάλασσας από μισό έως 1 μέτρο ως το 2100.

Όπως βλέπουμε από όλα αυτά που αναπτύξαμε το φαινόμενο περιβαλλοντικοί πρόσφυγες είναι εδώ και θα είναι εδώ πιο έντονο και τα επόμενα χρόνια.

Βέβαια εδώ μπαίνει το ερώτημα αν και σήμερα οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι περιβαλλοντικοί.

Ακόμη και οι ονομαζόμενοι οικονομικοί πρόσφυγές μετακινούνται από τον τόπο τους λόγο του τρόπου ανάπτυξης, που άπτεται της εκμετάλλευσης, ή μάλλον της υπερεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων, της εξάντλησης των υδάτων, της ρύπανσης αλλά και της ερημοποίησης που παρατηρείται στις χώρες τους λόγο της λαθεμένης σχέσης του ανθρώπου με την φύση.

Είναι λοιπόν καιρός να συνδέσουμε το μεταναστευτικό κίνημα με το περιβαλλοντικό.

Είναι καιρός να προσθέσουμε στα αιτήματα του μεταναστευτικού κινήματος και το αίτημα να περιληφθεί στον επίσημο ορισμό των προσφύγων και οι περιβαλλοντικοί πρόσφυγες μαζί με τα αιτήματα για ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΡΑ! ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΦΤΩΧΕΙΑ, ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το κείμενο είναι η εισήγηση του Απόστολου Αλωνιάτη στην συζήτηση που οργάνωσε η Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» την Κυριακή 1/11 στην ΑΣΟΕΕ.

http://www.sek-ist.gr/EA/home.php?article_ID=3005

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΚΑΜΡΑΝ

Ο θάνατος του Πακιστανού οικοδόμου Μοχάμεντ Καμράν μετά τον βασανισμό του στο ΑΤ Νίκαιας είναι μια εγκληματική ενέργεια που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

Με την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ θέλουμε να ξηλωθεί και όχι να διαιωνιστεί με τη νέα κυβέρνηση η πολιτική τω ψεμάτων και του κουκουλώματος εγκληματικών ενεργειών της Αστυνομίας που κόστισαν ζωές μεταναστών, στέρησαν την ελευθερία με απαγωγές και φυλακίσεις, παραβίασαν το απόρρητο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Σας καλούμε να υπογράψετε το παρακάτω ψήφισμα, να το προτείνετε για να υιοθετηθεί σε σωματεία εργαζόμενων, φοιτητικούς συλλόγους, τοπικές κινήσεις και συλλογικότητες.

Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα περιθώριο ατιμωρησίας των ενόχων με κωλυσιεργίες στη διαλεύκανση της υπόθεσης από τους επίσημους μηχανισμούς του κράτους.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

www.antiracismfascism.org

.ΣΤΕΙΛΤΕ email στο

[email protected]

με ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, τηλέφωνο για επικοινωνία.

ΕΠΙΣΗΣ στο

http://www.petitiononline.com/kamran09/petition.html

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΑΜΕΣΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΚΑΜΡΑΝ

Καταγγέλλουμε τις δολοφονίες και τις ρατσιστικές επιθέσεις μεταναστών και προσφύγων. Ο Πακιστανός οικοδόμος Μοχάμεντ Καμράν που βασανίστηκε μέχρι θανάτου από αστυνομικούς στο ΑΤ Νίκαιας και οι 8 πνιγμένοι πρόσφυγες ανοικτά της Λέσβου είναι τα πιο πρόσφατα κρούσματα αυτής της ρατσιστικής βαρβαρότητας. Δεν θα ανεχτούμε άλλα!

Η μαζική κινητοποίηση του αντιρατσιστικού κινήματος και της Πακιστανικής Κοινότητας ενάντια στην δολοφονία του Καμράν δεν επέτρεψε το κουκούλωμα αυτής της δολοφονίας και ανάγκασε την ίδια την κυβέρνηση να καταδικάσει το γεγονός.

Παρόλα αυτά όμως, η προσπάθεια συγκάλυψης των ενόχων συνεχίζεται. Η Πακιστανική Κοινότητα καταγγέλλει ότι βασικοί μάρτυρες, ανάμεσα τους και ένας αυτόπτης συγκρατούμενος του Καμράν ο οποίος είδε να τον βασανίζουν μπροστά του, δεν έγιναν αποδεκτοί στην ανακριτική διαδικασία με την δικαιολογία ότι δεν έχουν έγγραφα!

Απαιτούμε να σταματήσει η συγκάλυψη της δολοφονίας του Μοχάμεντ Καμράν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά τόσο οι αστυνομικοί που τον βασάνισαν μέχρι θανάτου όσο και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε μέχρι το τέλος, όλοι μαζί ενωμένοι ενάντια σε κάθε εμπόδιο που μπαίνει για να κλείσει στα γρήγορα αυτή η υπόθεση.

Να ανοίξουμε έτσι το δρόμο ώστε να τιμωρηθούν οι ένοχοι και για όλα τα προηγούμενα ρατσιστικά εγκλήματα: από τις απαγωγές των 28 Πακιστανών το 2005 και τις δολοφονίες μεταναστών στην Π. Ράλλη πριν ένα χρόνο, μέχρι τις φασιστικές επιθέσεις σε γειτονιές όπως στον Άγιο Παντελεήμονα και τους βάρβαρους ξυλοδαρμούς από το Λιμενικό. Και να ξηλώσουμε ολόκληρη την ρατσιστική κληρονομιά της ΝΔ συνεχίζοντας την πάλη για νομιμοποίηση των μεταναστών, άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες κι όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην αρχή ξεκάθαρα και έστω και με μισόλογα μετά (ξέρετε ο εγωισμός πληγώνεται και θέλει μεγάλα αποθέματα για να παραδεχτείς ότι έσφαλες) ο κ.Μαρίνος παραδέχεται το λάθος του (και δημοσιογραφικό ατόπημα) να πιστέψει την αναξιόπιστη εφημερίδα το Παρόν:

Ουδείς αναμάρτητος

Γιάννης Μαρίνος | Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Υπέπεσα σε δημοσιογραφικό αμάρτημα και απολογούμαι. Καλοπίστως αναδημοσίευσα από την εφημερίδα «Παρόν» δήλωση αποδιδόμενη στον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της Αυστραλίας Κέβιν Ραντ («Το Βήμα», 25/10) που υπέδειξε στους μουσουλμάνους μετανάστες να προσαρμοσθούν στον αυστραλιανό πολιτισμό, στη γλώσσα, στη νομοθεσία και στις αξίες της χώρας, στην οποία αυτοβούλως ήλθαν και ισότιμα διαβιούν με τους Αυστραλούς, άλλως είναι ελεύθεροι να φύγουν. Ετσι, αναγνώστες της στήλης με γραπτά μηνύματά τους, ιδιαίτερα ευγενικά, μου υπέδειξαν να ανατρέξω στις ιστοσελίδες του Διαδικτύου για να διαπιστώσω ότι πρόκειται για κατασκευασμένο κείμενο, που ουδέποτε προήλθε από τον Ραντ και που προηγουμένως απεδίδετο στον προκάτοχό του συντηρητικό πρωθυπουργό Χάουαρντ. Αυτό και έκανα. Και κατάπληκτος διαπίστωσα ότι η ομιλία Ραντ κυκλοφορεί παγκοσμίως προκαλώντας έντονα σχόλια αρνητικά ή και θετικά, διαψεύσεις από αντιρατσιστές ή μουσουλμάνους, αλλά και ενθουσιώδη υποστήριξη από συμφωνούντες με τα αποδιδόμενα στους αυστραλούς ηγέτες ακόμη και αν δεν τα είπαν.

Το καίριο ζήτημα εξαιτίας του οποίου αναδημοσίευσα την υποτιθέμενη ομιλία Ραντ είναι η κατ΄ εμέ ορθή τοποθέτησή της, μολονότι το ύφος και η οξύτητα κάποιων φράσεων απάδουν προς έναν πρωθυπουργό δημοκρατικής χώρας. Το κείμενο, που έχει αφετηρία αμερικανική πηγή μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους και τη δολοφονία 3.000 ανθρώπων, πήρε διαστάσεις μετά τη μαζική σφαγή Αυστραλών στη νήσο Μπαλί από ισλαμιστές τρομοκράτες. Γεγονότα πραγματικά που αποδείχθηκε ότι πήγαζαν από το μίσος φανατικών μουσουλμάνων κατά των «άπιστων» χριστιανών και εβραίων, και με χιλιάδες νεκρούς που ασταμάτητα μετρούμε έκτοτε στον πλανήτη.

Η περιπλάνησή μου στο Διαδίκτυο ναι μεν με έπεισε για το ότι η ομιλία του Ραντ ήταν κατασκευασμένη, όμως μου αποκάλυψε και πολλές πληροφορίες που της δίνουν ερείσματα και προκαλούν απορίες. Πουθενά δεν βρήκα επίσημη διάψευση Ραντ. Και κάποιοι ρωτούν: Γιατί δεν τη διαψεύδει ευθέως; Επιπλέον ο ίδιος ο κ. Ραντ, αποδεδειγμένα, στηλίτευσε παρότρυνση μουσουλμάνου κληρικού που συνιστούσε στους άνδρες να δέρνουν τις γυναίκες τους αν δεν υποτάσσονται στις επιθυμίες τους. Οπως εδήλωσε: «Στη σύγχρονη Αυστραλία δεν έχουν καμία θέση τέτοιες υποδείξεις και καλώ τον μουσουλμάνο κληρικό να απολογηθεί και να τις αποκηρύξει». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η σχετική έντονη αντιδικία συντηρείται και οξύνεται επειδή η αυστραλιανή κυβέρνηση παρακολουθεί τα κηρύγματα από φανατικούς ιμάμηδες στα τζαμιά αλλά και στα μουσουλμανικά σχολεία, μήπως παροτρύνουν σε τρομοκρατικές πράξεις. Επίσης είναι σφοδρή η αντίδραση των τελευταίων κυβερνήσεων στην Αυστραλία ενάντια στις απαιτήσεις εξτρεμιστών ιμάμηδων να επιβληθεί υποχρεωτικά η σαρία στις οικογενειακές σχέσεις. Το 2005 ο συντηρητικός υπουργός Οικονομικών Πίτερ Κοστέλο εδήλωσε: «Εχουμε το δικαίωμα να γνωρίζουμε αν υπάρχει σε κάθε τομέα της ισλαμικής κοινότητας διδασκαλία των αρετών της τρομοκρατίας». Από χρόνια προειδοποιεί η στήλη αυτή για τους κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας όχι γενικά από τους μετανάστες, αλλά από εκείνους που πρόθυμα στρατεύονται στο τρομοκρατικό Ισλάμ, η διδασκαλία και οι πρακτικές του οποίου διευκολύνονται από τη δημοκρατική νομιμότητα και τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες που κυριαρχούν στην Ευρώπη και μέχρις ασυδοσίας στην Ελλάδα, όπου πρακτικές ανάλογες της Αυστραλίας θα προκαλούσαν αιματηρά συλλαλητήρια στους δρόμους της Αθήνας. Περιβάλλομαι από χρόνια και βοηθούμαι στη ζωή μου από πολλούς Αλβανούς, που είναι όλοι πρότυπα ανθρώπων με ήθος, εργατικότητα και σεβασμό σε αξίες, που εμείς οι γηγενείς συχνά ποδοπατούμε. Αυτοί οι μεμονωμένοι όχι μόνο δικαιούνται κάθε στήριξης και καλής υποδοχής, αλλά και την ευγνωμοσύνη μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι ρατσισμός η καταδίωξη και εκδίωξη εκείνων που εκμεταλλεύονται την ελληνική φιλοξενία για να εγκληματούν ή να υπονομεύουν τη δημόσια τάξη και την κοινωνία μας.

[email protected]

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&amp...p;dt=08/11/2009

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημήτρη, καλώς έκανες και παρέθεσες τη δήλωση "μετανοίας" του κ. Μαρίνου. Πραγματικά στη σημερινή κοινωνία της υπερπληροφόρησης και της παραπληροφόρησης, εύκολα μπορεί κάποιος να υποπέσει σε τέτοια ατοπήματα. θα μου πεί βέβαια κάποιος πως ο δημοσιογράφος πρίν γράψει ένα άρθρο πρέπει να ερευνήσει ενδελεχώς την πηγή.Το ίδιο θα έπρεπε να πράξει και ο δημοσιογράφος της εφημερίδας "Παρόν". Τα λάθη φυσικά είναι ανθρώπινα. Εκτός κι αν γίνονται εσκεμμένα με απώτερους σκοπούς. Αυτό που θα κρατήσω πέραν απο τη συγγνώμη του κ. Μαρίνου, είναι και το παρακάτω:

"Η περιπλάνησή μου στο Διαδίκτυο ναι μεν με έπεισε για το ότι η ομιλία του Ραντ ήταν κατασκευασμένη, όμως μου αποκάλυψε και πολλές πληροφορίες που της δίνουν ερείσματα και προκαλούν απορίες. Πουθενά δεν βρήκα επίσημη διάψευση Ραντ. Και κάποιοι ρωτούν: Γιατί δεν τη διαψεύδει ευθέως;"

Γιατί, ερωτώ κι εγω με τη σειρά μου, όταν δημιουργούνται τέτοια θέματα που παίρνουν διαστάσεις - και για τα οποία πληροφορούνται οι άμεσα εμπλεκόμενοι - οι ίδιοι δε βγαίνουν να τα διαψεύσουν κονιορτοποιώντας έτσι τα όποια μυθεύματα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και αλλού?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 months later...

Ενα πολύ δυνατό άρθρο της Δήμητρας Παπαδοπούλου στο www.protagon.gr

Οταν ήμουν κι εγώ μετανάστηςspacer.gif20/01/2010spacer.gifspacer.giffont_reset.giffont_minus.giffont_plus.gifaddThis.gif noimage.gifdoc.jpg

Της Δήμητρας Παπαδοπούλου

Όποτε περνάω από το βαρύ κέντρο, εκεί που είναι τίγκα στους μετανάστες και νομίζεις ότι είσαι στο Κάιρο, και κοιτάω τους μετανάστες στα μάτια, μου έρχεται να βάλω τα κλάματα γιατί πίσω στο βλέμμα τους – ακόμα και πίσω από το πιο αγριεμένο και τσαμπουκαλεμένο βλέμμα - μπορώ να νιώσω τον φόβο τους, την ταλαιπωρία τους, τον πόνο και την ανασφάλειά τους.

Είναι δύσκολο να είσαι μετανάστης, πολύ λίγοι το ξέρουν και γι’ αυτό είναι πολλές φορές σκληροί μαζί τους. Υπήρξα κι εγώ μετανάστης , ήρθαμε με τους γονείς μου από την Αλεξάνδρεια και παρόλο που είμαστε Έλληνες, ξέρω πώς είναι να νιώθεις ξένος.

Σκέψου να μη μιλάς ελληνικά, να έχεις άλλη θρησκεία και άλλο χρώμα, με πόση ξενιτιά γεμίζει η ψυχή σου. Τους πονάω και τους αγαπάω τους μετανάστες παρόλο που είμαι φουλ ελληνίδα γιατί ως παιδί στο σχολείο μου, στην Αίγυπτο, έκλαιγα όταν άκουγα τον εθνικό ύμνο. Με συγκινούσε και με συγκινεί η ιδέα της πατρίδας μου που είναι ξεχωριστή - γιατί είναι - και λυπάμαι για όλη αυτή την αμερικανιά στη ζωή μας, αυτό το τόσο ουάου που μας αλλάζει τον ψυχισμό και μας κάνει φλώρους, και παρότι λοιπόν είμαι τόσο Ελληνίδα και γουστάρω Ελλάδα με χίλια - γιατί είναι από τους πιο ενεργειακούς τόπους στον πλανήτη, γιατί κάποτε σε κάποια ευλογημένη συγκυρία τα αστέρια φώτισαν τους ανθρώπους και τους έκαναν να μιλάνε σαν θεοί, βλ. Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. – παρότι λοιπόν είμαι πωρωμένη Ελληνίδα δεν μπορώ να δω χωρίς συγκίνηση αυτά τα σκαμμένα πρόσωπα των μεταναστών και επιστρατεύω όση ευγένεια έχω μέσα μου, ακόμα και να τους ανοίξω την πόρτα να περάσουν πρώτοι γιατί πάνω από όλα είναι άνθρωποι.

Κι εδώ τελειώνουν και αρχίζουν όλα.

Εδώ αρχίζει μια ποιότητα που βρίσκεται πέρα από πατρίδες, πάνω από Έλληνα, Σουηδό, Βούλγαρο, Πακιστανό. Εδώ αρχίζει αυτό το νήμα που μας ενώνει όλους με όλα, που χωρίς καμία θρησκοληψία ή τάση για θεολογικές φιλοσοφίες - πέρα από τα ανθρώπινα, όταν περάσουμε τα σύνορα του ανθρώπινου - αξίζει να δούμε τους μετανάστες σαν ψυχές που αγγίζουν το θείο. Και όταν λέμε θείο, δεν εννοούμε το θείο όπως το κατανοούν οι λαοί και χωρίζονται σε χριστιανούς, ορθόδοξους, ισλαμιστές κα πολεμάνε μεταξύ τους ούτε το θείο του Ελληνάρα που νομίζει ότι έχει μπάρμπα στην Κορώνη αλλά το θείο που έχουμε όλοι μέσα μας και μας κάνει τον καθένα κάτι ξεχωριστό και όλους μαζί ένα.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι ηθοποιός και σεναριογράφος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

post-1672-12641647371501_thumb.jpg

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26 ΓΕΝΑΡΗ, ΟΜΟΝΟΙΑ 6ΜΜ

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΩΡΑ

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που αγωνιζόμαστε για να μην φορτωθούμε τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης στις πλάτες μας με τις απολύσεις, τη λιτότητα, το πάγωμα μισθών δεν δεχόμαστε ότι για αυτά τα προβλήματα φταίνε οι μετανάστες και οι πρόσφυγες. Φταίνε οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είμαστε στο πλευρό τους διότι είναι κατατρεγμένοι από τους πολέμους, την φτώχεια, την πείνα, τις δικτατορίες και την κλιματική καταστροφή που τους ξεριζώνει από τα σπίτια τους. Μαζί θέλουμε να αγωνιστούμε για μια καλύτερη ζωή σε μια καλύτερη κοινωνία.

Φτάνει πια με τις δολοφονίες και τους βασανισμούς στα Αστυνομικά Τμήματα, τους πνιγμούς στο Αιγαίο λόγω του κυνηγητού της FRONTEX. Φτάνει πια με τις διακρίσεις και την εκμετάλλευση στη μαύρη εργασία, χωρίς ασφάλιση, με χαμηλό μισθό. Φτάνει πια με τις επιθέσεις των φασιστών στις γειτονιές μας που τις υποβαθμίζουν οι κυβερνήσεις με την διάλυση της δημόσιας παιδείας, της υγείας, με την ιδιωτικοποίηση και τις απολύσεις στους Δήμους.

Καταδικάζουμε τη ρατσιστική εκστρατεία του ΛΑΟΣ και των νεοναζί κατά των μεταναστών.

Διεκδικούμε το δικαίωμα στην ιθαγένεια για όλα τα παιδιά των μεταναστών και των προσφύγων. Η στέρηση αυτού του δικαιώματος για τα παιδιά που οι γονείς τους παρά τη μακρόχρονη διαμονή στη χώρα δεν έχουν άδειες παραμονής είναι παράλογη και άδικη. Απαιτούμε πλήρη κοινωνικά, πολιτικά, συνδικαλιστικά και θρησκευτικά δικαιώματα και ελευθερίες για τους μετανάστες.

Απαιτούμε την νομιμοποίηση των μεταναστών τώρα.

Διεκδικούμε άσυλο και στέγη για τους πρόσφυγες.

Κωνσταντίνα Κούνεβα:

«Κάθε πράξη μπορεί να καθοριστεί σαν καλή η κακή μόνο από ένα καθαρό δείκτη:

αν αυξάνει την ποσότητα αγάπης στο Κόσμο είναι καλή. Αν, όμως χωρίζει τους ανθρώπους και δημιουργεί εμπάθεια μεταξύ τους είναι κακή.»

«Κανένα παιδί δεν παίρνει την άδεια της πολιτείας για να έρθει στον κόσμο και καμιά γυναίκα δεν παίρνει την άδεια του κράτους προκειμένου να φέρει στον κόσμο ένα παιδί.

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε την εξέλιξη της ζωής με το να βάζουμε εμπόδια. Κάθε ζωή που γεννιέται είναι σημαντική και αναγκαία για την κοινωνία. Το κάθε παιδί πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννήθηκε και ζει, να έχει χαρτιά, να έχει δικαιώματα. Οι μετανάστες έχουν δικαίωμα να ζουν μία ζωή με σεβασμό και αξιοπρέπεια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εξ αιτίας των κλιματικών αλλαγών κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί όλοι οι άνθρωποι να γίνουν μετανάστες. Έχουμε όλοι οι άνθρωποι δικαίωμα σε μία αξιοπρεπή ζωή με σεβασμό. Η φωνή μας πρέπει να ακουστεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη μαζικότητα και την ενότητά μας.»

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ(ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 10%)ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΛΥΣΑΛΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ?ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΤΕΒΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΩ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ.ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΡΟΑΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΡΘΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ,ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΥΤΗΝ

ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΠΩ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΥΤΟ.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ:

1.Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ.ΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ

ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ!

2.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΙΣΡΟΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ Η΄ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΨΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ; Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ,ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ,ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ

ΜΗΤΕΡΑΣ.

3.ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ , ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ,ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ & ΤΗΝ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ.ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΠΤΩΣΗ?ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?

4.ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ,(ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΤΕ , ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ.ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ:ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕ 50 ΠΑΙΔΙΑ ,ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ 30 ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΡΙΜΝΑ .ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥ 12-13 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ:ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΗΝ

ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ,ΩΣΤΕ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ (ΕΧΩ ΙΔΙΑ ΠΕΙΡΑ) ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ

ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ,ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ

ΗΤΑΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΛΠ ΚΛΠ.ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΟ 100 ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΟΥΤΕ

ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

5.ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΒ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ 5-6 ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ

ΔΙΑΚΟΣΑΡΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ:

6.ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ,ΠΕΡΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ!ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ

ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΡΑ?ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΦΟΡΟΥΣ ,ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΓΙΑ 2 ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟΥ!ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 5 ΠΑΙΔΙΑ

ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟΡΟΠΟ ΣΠΙΤΙ ! ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!;ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ! ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕ ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΝΑ 3ΑΡΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΑ

ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ 60,000 ΕΥΡΩ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ!

Υ.Γ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πρωτα και κύρια συνάδελφε γιατι ειναι μεταναστές

ειναι Ανθρωποι

και Ανθρώποι λαθραίοι δεν υπάρχουν

Δευτέρο γιατι όλα αυτά που λες δεν είναι αποτέλεσμα της εισόδου στην χώρα μας Ανθρωπων, που προέρχονται απο χώρες που εμείς οι πολιτισμένοι τους δημιουργήσαμε τα προβλήματα είτε με τους πολέμους είτε με την πολιτική μας (πράσινη ανάπτυξη) είτε με την πολιτική της οικονομικής ικανοποίησης δικών μας αναγκών με κάθε τρόπο.

Εσύ όμως συνάδελφε δεν μπορείς να σκεφτείς, και δεν φτές εσυ γιατι δεν σε έχουν ενημερώσει, ότι περα απο την φρόντεξ που σκοτώνει ουσιαστικά ανθρώπους, υπάρχει και το σύμφωνο του Λονδίνου που δεν επιτρέπει την μετακίνηση των μεταναστών στην ΕΕ.

ενα συμφωνο που ενω, ως χωρα υποδοχής, εμεις έχουμε το πρόβλημα, το υπογράψαμε και κάνουμε τα πάντα για να μην ανησυχήσουμε τους εταίρους μας.

έτσι ανθρωποι που δικαιούνται άσυλο δεν τους δίνουμε (ικανοποιείτε κάτω απο το 1% των αιτήσεων ετησίως) αλλά δεν τους νομιμοποιούμε κι όλας, ωστε να μετακινούνται ελευθερά παντου

απο τους 14.000 Αφγανούς πρόσφυγες, οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν (βλ. Πατρα) αλλά εμείς δεν τους δίνουμε νόμιμα χαρτιά για αν φύγουν

΄σοο για τους γεωργούς που γράφεις , αν δεν υπήρχαν οι πρόσφυγες δεν θα υπήρχε και γεωργική παραγωγή στην χώρα μας

θα μπορούσα να σου παραθ'εσω δεκάδες παραδείγματα

θα τελειώσω όμως με ένα και μόνο.

Αν οι πρόσφυγες ήταν νόμιμοι στην χώρα μας απο το 1990 που άρχισ΄να να έρχονται, και οι φίλοι κατασκευαστές αντι για μαυρη εργασία τους ασφάλιζαν στο ΙΚΑ, δεν θα υπήρχαν τόσα προβλήματα στο ασφαλιστικό σήμερα

Αυτά τα ολίγα

αααααα

και καθαρές φυλές υπάρχουν μόνο σε βρώμικα μυαλά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ(ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 10%)ΠΟΥ ΜΑΧΕΤΑΙ ΛΥΣΑΛΛΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ?ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΤΕΒΑΛΛΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΩ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥΣ ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ.ΑΚΟΥΣΑ ΜΕ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΡΟΑΣ ΕΙΣΡΟΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΡΘΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ,ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΥΤΗΝ

ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.ΝΑ ΠΩ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΑΥΤΟ.

-Μην μπαίνεις σε τέτοιο κόπο ..δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις τόσο πολύ.. γιατί έτσι κι'αλλιώς αυτή η μειοψηφία μπορεί να μάχεται (ίσως και λυσσαλέα).. αλλά δεν κυβερνά .. άρα δεν αποφασίζει.. ούτε επιβάλλει..

-Δεν κάθεσαι καλύτερα να σκεφτείς, όλα τα συμπεράσματα-διαπιστώσεις που παραθέτεις (στον βαθμό που ισχύουν)..

αποτέλεσμα ποιων πολιτικών είναι? από ποιους αποφασίστηκαν-εφαρμόστηκαν?

και αυτοί που αποφάσισαν-εφάρμοσαν, από ποιους ψηφίστηκαν και ψηφίζονται για να παραμένουν πλειοψηφία?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...