Προς το περιεχόμενο
  • 0

'Αυξηση μετοχικου κεφαλαίου ΕΠΕ-Υποχρεώσεις


costman

Ερώτηση

Καλησπέρα σε όλους.

Ποια είναι η διαδικασία αύξησης εταιρικού κεφαλαίου ΕΠΕ?

Έχουμε 1% φόρο μεταβολής κεφαλαίου πάνω στο ποσό της αύξησης?

Απαιτείται τροποποίηση καταστατικού, ταμείο νομικών και ταμείο προνοίας?

Σας ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

22 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

αποφαση ΓΣ εταιρών

συνταξη νεου καταστατικου με τροποποιηση του κεφαλαιου

ολη η γνωστη διαδικασια ΔΟΥ, ΤΑμεια Νομικών. πληρωμη ΦΣΚ

δημοσιευση στο πρωτοδικείο και στο ΦΕΚ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
αποφαση ΓΣ εταιρών

συνταξη νεου καταστατικου με τροποποιηση του κεφαλαιου

ολη η γνωστη διαδικασια ΔΟΥ, ΤΑμεια Νομικών. πληρωμη ΦΣΚ

δημοσιευση στο πρωτοδικείο και στο ΦΕΚ

Ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Επανέρχομαι με ενα βασικό ερώτημα που ξέχασα. Στο μητρώο δηλώνεται κανονικά η τροποποίηση μετα απο την όλη παραπάνω διαδικασία?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Συνάδελφοι καλημέρα,

Μία ερώτηση ακόμα πάνω σε αυτό το θέμα...

Η αύξηση του ετιαιρικού κεφαλαίου μιας Ε.Π.Ε. έχει πόθεν έσχες για τους εταίρους που συμμετέχουν στην αύξηση με μετρητά?

Ευχαριστώ

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αγαπητέ συνάδελφε,

Μήπως γνωρίζεις με βάση ποιο Νόμο ή ποιά εγκύκλιο απαλλάσεται από το Πόθεν Έσχες η συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου σε μία Ε.Π.Ε.?

Επιμένω, επειδή είναι πολύ μεγάλη η αύξηση κεφαλαίου και θέλω να μπορώ να επικαλεστώ τον αντίστοιχο νόμο, αν ποτέ μου ζητηθεί.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

3091/2002 Αρθρο 4

Τεκμήρια δαπανών διαβίωσης

1. Η περίπτωση α’ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Το ετήσιο τεκμαρτό μίσθωμα για ιδιοκατοικούμενη ή μισθούμενη κύρια κατοικία άνω των διακοσίων (200) τετραγωνικών μέτρων και για δευτερεύουσα κατοικία γενικώς άνω των εκατόν πενήντα (150) τετραγωνικών μέτρων, όπως αυτό εξευρίσκεται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 22, το οποίο πολλαπλασιάζεται με συντελεστή δύο (2). Το τεκμαρτό μίσθωμα μιας ή περισσότερων εξοχικών κατοικιών υπολογίζεται σε καθεμιά από αυτές για τρεις (3) μήνες το έτος. Αν ο φορολογούμενος, η σύζυγός του και τα πρόσωπα που συνοικούν με αυτόν και τον βαρύνουν έχουν στην κατοχή ή στην κυριότητά τους ή έχουν μισθώσει περισσότερα ακίνητα με συνολική επιφάνεια άνω των εκατόν πενήντα (150) τετραγωνικών μέτρων, τα οποία χρησιμοποιούνται από αυτούς ως δευτερεύουσα κατοικία, τότε για τον υπολογισμό του τεκμαρτού μισθώματός τους λαμβάνονται υπόψη όλες οι μισθούμενες ή ιδιοκατοικούμενες δευτερεύουσες κατοικίες. Για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου δεν λαμβάνεται υπόψη η τεκμαρτή δαπάνη για δευτερεύουσα κατοικία με επιφάνεια μέχρι εκατόν πενήντα (150) τετραγωνικά μέτρα που βρίσκεται σε χωριό ή πόλη με πληθυσμό κάτω από πέντε χιλιάδες (5.000) κατοίκους και η οποία περιήλθε στον φορολογούμενο ή τη σύζυγό του από κληρονομιά, προίκα ή γονική παροχή, εκτός από τις κατοικίες που βρίσκονται σε περιοχές οι οποίες χαρακτηρίζονται κατά την κείμενη νομοθεσία ως τουριστικοί τόποι.»

2. Το πέμπτο εδάφιο της περίπτωσης β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αντικαθίσταται ως εξής:

«Για τα αλλοδαπά νομικά πρόσωπα που δεν έχουν εγκατάσταση στην Ελλάδα, αλλά υποχρεούνται σε υποβολή δήλωσης με βάση την παράγραφο 1 του άρθρου 107, καθώς και για τις αλλοδαπές επιχειρήσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της περίπτωσης δ’ του άρθρου 18, το ποσό της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης διαβίωσης που προκύπτει με βάση αυτοκίνητα αυτής της περίπτωσης ιδιοκτησίας του αλλοδαπού νομικού προσώπου ή ιδιοκτησίας ή κατοχής γραφείου, υποκαταστήματος ή πρακτορείου της αλλοδαπής επιχείρησης εγκατεστημένου στην Ελλάδα, βαρύνει το πρόσωπο που εκπροσωπεί στην Ελλάδα το αλλοδαπό νομικό πρόσωπο ή την αλλοδαπή επιχείρηση ή προϊσταται του οικείου γραφείου ή υποκαταστήματος ή πρακτορείου.»

3. Η υποπερίπτωση αα’ της περίπτωσης ε’ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αντικαθίσταται ως εξής:

«αα) Για μηχανοκίνητα σκάφη ανοικτού τύπου, ταχύπλοα και μη, ολικού μήκους μέχρι τρία (3) μέτρα, στο ποσό των δύο χιλιάδων εξακοσίων (2.600) ευρώ, που προσαυξάνεται με το ποσό των χιλίων τριακοσίων (1.300) ευρώ για κάθε μέτρο μήκους πάνω από τα τρία (3) μέτρα.»

4. Τα ποσά τεκμαρτής δαπάνης του πίνακα της υποπερίπτωσης ββ’ της περίπτωσης ε’ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος διπλασιάζονται, με εξαίρεση τα ποσά που προκύπτουν για τα σκάφη που αναφέρονται στο δεύτερο, τρίτο και τέταρτο εδάφιο της υποπερίπτωσης αυτής.

5. Η περίπτωση στ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αντικαθίσταται ως εξής:

«στ) Η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη για αεροσκάφη και ελικόπτερα κυριότητας ή κατοχής του φορολογουμένου, της συζύγου του ή των προσώπων που συνοικούν μαζί τους και τους βαρύνουν, η οποία ορίζεται ως εξής:

αα) Για αεροσκάφη με κινητήρα κοινό, εσωτερικής καύσης και στροβιλοελικοφόρα, καθώς και ελικόπτερα στο ποσό των εξήντα πέντε χιλιάδων (65.000) ευρώ για τους εκατόν πενήντα (150) πρώτους ίππους ισχύος του κινητήρα τους, που προσαυξάνεται με το ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ για κάθε ίππο πάνω από τους εκατόν πενήντα (150) ίππους.

ββ) Για αεροσκάφη αεριοπροωθούμενα (jet) στο ποσό των διακοσίων (200) ευρώ για κάθε λίμπρα ώθησης.

Οι διατάξεις της περίπτωσης β’ εφαρμόζονται αναλόγως και στην περίπτωση αυτή.»

6. Τα ποσά τεκμαρτής δαπάνης της κλίμακας του δεύτερου εδαφίου της περίπτωσης ζ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος διπλασιάζονται.

7. Η περίπτωση α’ του άρθρου 17 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αντικαθίσταται ως εξής:

«α) Αγορά ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, δίτροχων ή τρίτροχων αυτοκινούμενων οχημάτων, πλοίων αναψυχής και λοιπών σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών και κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας.

Ως κινητά πράγματα μεγάλης αξίας νοούνται εκείνα που η αξία τους υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ. Αν η αξία κάθε πράγματος είναι μικρότερη του ποσού αυτού, τα αγορασθέντα όμως πράγματα αποτελούν κατά τις συναλλακτικές αντιλήψεις ενιαίο σύνολο, τότε για τον υπολογισμό της αξίας λαμβάνεται υπόψη η αξία όλων αυτών των πραγμάτων, εφόσον υπερβαίνει το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

Κατά την εφαρμογή των διατάξεων αυτής της περίπτωσης δεν λαμβάνονται υπόψη τα χρηματικά ποσά που διατίθενται για την αγορά κινητών πραγμάτων που αποτελούν το άμεσο αντικείμενο της ασκούμενης εμπορικής δραστηριότητας.»

8. to πέμπτο και το έκτο εδάφιο της υποπερίπτωσης ββ’ της περίπτωσης γ’ του άρθρου 17 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αντικαθίστανται ως εξής:

«Κατά την εφαρμογή των δύο προηγούμενων εδαφίων δεν θεωρείται ότι αποκτάται πρώτη κατοικία, αν ο υπόχρεος, ο άλλος σύζυγος και τα τέκνα που τους βαρύνουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος, έχουν δικαίωμα πλήρους κυριότητας ή ισόβιας επικαρπίας ή οίκησης, εξ ολοκλήρου ή επί ιδανικού μεριδίου, σε άλλη οικία ή οικίες, εφόσον το άθροισμα της συνολικής επιφάνειας που τους αντιστοιχεί υπερβαίνει τα εβδομήντα (70) τ.μ. Η επιφάνεια αυτή προσαυξάνεται κατά είκοσι (20) τ.μ. για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα και κατά είκοσι πέντε (25) τ.μ. για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα που βαρύνουν τον υπόχρεο ή τον άλλο σύζυγο.»

9. Στο άρθρο 18 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος η περίπτωση η’ αναριθμείται σε ια’ και προστίθενται περιπτώσεις η’, θ’ και ι’ ως εξής:

«η) Προκειμένου για τεκμαρτή δαπάνη η οποία προκύπτει με βάση ένα επιβατικό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης μέχρι και δεκατέσσερις (14) φορολογήσιμους ίππους, το οποίο ανήκει στην κυριότητα ή κατοχή του υπόχρεου ή, αν πρόκειται για οικογένεια, για δύο αυτοκίνητα που ανήκουν το καθένα στην κυριότητα ή κατοχή του κάθε συζύγου ή από κοινού και στους δύο συζύγους. Εάν ο υπόχρεος έχει στην κυριότητα ή κατοχή του περισσότερα του ενός αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι δεκατέσσερις (14) φορολογήσιμους ίππους, το τεκμήριο δεν εφαρμόζεται για εκείνο με τη μεγαλύτερη τεκμαρτή δαπάνη. Σε περίπτωση εφαρμογής των εδαφίων τρίτου, τέταρτου, δέκατου πέμπτου και δέκατου έκτου της περίπτωσης β’ της παραγράφου 1 του άρθρου 16, συνυπολογίζεται και το αυτοκίνητο με τη μεγαλύτερη τεκμαρτή δαπάνη που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων αυτών.

θ) Προκειμένου για τεκμαρτή δαπάνη η οποία προκύπτει με βάση ένα σκάφος αναψυχής ολικού μήκους μέχρι δέκα (10) μέτρα που δεν έχει ναυτολογημένο πλήρωμα για ολόκληρο ή μέρος του έτους, το οποίο ανήκει στην κυριότητα ή κατοχή του υποχρέου ή του άλλου συζύγου ή και στους δύο από κοινού.

Εάν ο υπόχρεος ή η σύζυγός του έχουν στην κυριότητα ή κατοχή τους περισσότερα του ενός τέτοια σκάφη, το τεκμήριο δεν εφαρμόζεται για εκείνο το σκάφος με τη μεγαλύτερη τεκμαρτή δαπάνη. Σε περίπτωση που ο κάθε σύζυγος έχει στην κυριότητα ή κατοχή του τέτοιο σκάφος και οι τεκμαρτές δαπάνες αυτών των σκαφών είναι ίσες, η απαλλασσόμενη τεκμαρτή δαπάνη του ενός σκάφους επιμερίζεται κατά 50% στον καθένα.

ι) Προκειμένου για αγορά πάγιου εξοπλισμού επαγγελματικής χρήσης από πρόσωπα που ασκούν επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα:

i) μέχρι ποσού δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ, εάν η δαπάνη πραγματοποιείται μέσα στο έτος έναρξης άσκησης της δραστηριότητας και στα δύο επόμενα έτη και μέχρι ποσού που αντιστοιχεί σε ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) των καθαρών κερδών που δηλώθηκαν για το προηγούμενο έτος με αρχική δήλωση, η οποία υποβλήθηκε μέχρι το τέλος του οικείου οικονομικού έτους, για δαπάνες που πραγματοποιούνται στα επόμενα έτη και

ii) ολόκληρου του ποσού της δαπάνης για τον αρδευτικό εξοπλισμό γεωργικής εκμετάλλευσης.»

10. Οι περιπτώσεις γ’ και δ’ της παραγράφου 1 του άρθρου 16, οι περιπτώσεις β’ και δ’ του άρθρου 17 και οι περιπτώσεις α’ και στ’ του άρθρου 18 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος καταργούνται.

Ερμηνεία των διατάξεων του Ν.3091/2002

1021577/10206/Β0012/ΠΟΛ.1038/5.3.2003

10. Με τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 4 του νόμου αυτού, οι περ. γ’ και δ’ της παρ. 1 του άρθρου 16, οι περ. β’ και δ’ του άρθρου 17 και οι περ. α’ και στ’ του άρθρου 18 του ΚΦΕ καταργούνται.

Με τις νέες διατάξεις καταργείται η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη δίτροχων και τρίτροχων Ι.Χ. αυτοκινούμενων οχημάτων, ανεξαρτήτως κυβικών, καθώς και η ετήσια δαπάνη που καταβάλλεται για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Επίσης, με τις νέες διατάξεις καταργείται το τεκμήριο αγοράς επιχειρήσεων οποιασδήποτε νομικής μορφής, το τεκμήριο σύστασης και αύξησης κεφαλαίου ατομικών επιχειρήσεων, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και αστικών εταιριών, κοινωνιών και κοινοπραξιών, το τεκμήριο αγοράς εταιρικών μερίδων και χρεογράφων γενικά και κατά συνέπεια και η αγορά μετοχών μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, καθώς και το τεκμήριο χορήγησης δανείων και των προσωρινών διευκολύνσεων ή καταθέσεων στις ατομικές επιχειρήσεις, εταιρίες, κοινοπραξίες ή κοινωνίες από μέλη τους ή μετόχους τους.

Τέλος, με τις ίδιες διατάξεις απαλείφεται η απαλλαγή από το τεκμήριο διαβίωσης Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτου μέχρι και 14 φορολογήσιμους ίππους, που ίσχυε για πολύτεκνους με τρία (3) και άνω τέκνα, δεδομένου ότι η απαλλαγή αυτή καθιερώθηκε για όλους τους φορολογούμενους. Απαλείφεται επίσης η απαλλαγή από το τεκμήριο αγοράς ομολόγων του Δημοσίου ή τίτλων εταιριών στις οποίες μετέχει το Δημόσιο κατά ποσοστό τουλάχιστον 50%, μετοχών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο ή μετοχών που έχει εγκριθεί η εισαγωγή τους σ’ αυτό ύστερα από έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, έντοκων γραμματίων του Δημοσίου ή γενικά τίτλων του Δημοσίου, αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και κάθε άλλου τίτλου που είναι διαπραγματεύσιμος στο Χρηματιστήριο, δεδομένου ότι καταργείται πλέον από το τεκμήριο η δαπάνη αγοράς όλων των εταιρικών μεριδίων και χρεογράφων γενικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης

καλησπερα

Η αυξηση εταιρικου κεφαλαιου ΕΠΕ πρεπει να γινει καταθεση του ποσου της αυξησης σε ταπεζικο λογαριασμο η καποια αλλα δαδικασια η απλως κανουκμε τις εγραφες και πηγαινουμε το ποσο στο 38,00

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
καλησπερα

Η αυξηση εταιρικου κεφαλαιου ΕΠΕ πρεπει να γινει καταθεση του ποσου της αυξησης σε ταπεζικο λογαριασμο η καποια αλλα δαδικασια η απλως κανουκμε τις εγραφες και πηγαινουμε το ποσο στο 38,00

ν. 3190/1955 "περί εταιρειών περιωρισμένης ευθύνης"

Αρθρο 40

Αύξησις του κεφαλαίου

1. Η αύξησις του εταιρικού κεφαλαίου δύναται να γίνη μόνον δια τροποποιήσεως της εταιρικής συμβάσεως, κατόπιν αποφάσεως της συνελεύσεως των εταίρων, λαμβανομένης τουλάχιστον δια της εν άρθρω 38 παρ. 1 πλειονοψηφίας.

2. Η ανάληψις του νέου κεφαλαίου γίνεται είτε υπό των εταίρων είτε υπό τρίτων δι εγγράφου αυτών δηλώσεως προς την εταιρείων, εντός είκοσι ημερών από της περί αυξήσεως του κεφαλαίου αποφάσεως της συνελεύσεως.

3. Εκτός αντιθέτου διατάξεως του καταστατικού πας εταίρος έχει δικαίωμα προτιμήσεως εν τη αναλήψει των εταιρικών μεριδίων, κατά λόγον της συμμετοχής αυτού.

4. Εντός δέκα ημερών από της λήξεως της εν παρ. 2 του παρόντος άρθρου προθεσμίας, δέον να καταρτισθή συμβολαιογραφικόν έγγραφον μεταξύ των διαχειριστών της εταιρείας και των αναλαβόντων τα εταιρικά μερίδια εφαρμοζομένων αναλόγως των διατάξεων των άρθρων 4 και

5. Η εξόφλησις των αναληφθέντων εταιρικών μεριδίων δεν δύναται να γίνη δια συμψηφισμού.

Για τις ΕΠΕ, αρκεί η κατάθεση στο ταμείο.

Για τις ΑΕ, κατάθεση σε λογαριασμό τραπέζης, και μάλιστα σε ειδικό για αυτό το σκοπό...

1599/1986 Σχέσεις κράτους - πολίτη, καθιέρωση νέου τύπου δελτίου ταυτότητας και άλλες διατάξεις. (Α` 75).

Αρθρο 21. Περιορισμός της δημοσιευόμενης ύλης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

3. Οι πράξεις που δημοσιεύονται στο Τεύχος "Ανωνύμων Εταιρειών Περιωρισμένης Ευθύνης" καταχωρίζονται πάντοτε σε περίληψη. Η περίληψη του καταστατικού της ανώνυμης εταιρείας και της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης περιέχει την επωνυμία, την έδρα, το σκοπό, το ποσό και τον τρόπο καταβολής του κεφαλαίου, τον αριθμό, είδος και ονομαστική αξία των μετοχών ή μερίδων, τον αριθμό των μελών του διοικητικού συμβουλίου και τα ονόματα των διαχειριστών εάν έχουν διοριστεί διαχειριστές με το καταστατικό της Εταιρείας Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.) και τον τρόπο εκπροσώπησης της εταιρείας, τον αριθμό του συμβολαίου και το όνομα του συμβολαιογράφου που κατάρτισε το καταστατικό της εταιρείας καθώς και τον αριθμό και χρονολογία της απόφασης της αρχής που ενέκρινε τη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας ή τον αριθμό της πράξης καταχώρισης του άρθρου 8 παράγραφος 1 του ν. 3190/1955 "περί εταιρειών περιωρισμένης ευθύνης". Ομοια περίληψη γίνεται και σε κάθε τροποποίηση του καταστατικού. Με κοινές αποφάσεις του Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης και του αρμόδιου κατά περίπτωση υπουργού καθορίζεται ο τύπος και περιορίζονται και τροποποιούνται ως προς τη μορφή οι πράξεις που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διαδικασία περιληπτικά:

Απόφαση εταίρων

Τροποποίηση καταστατικού

δημοσίευση σε πρωτοδικείο (μετά από φσκ, επιμελητήριο κτλ)

δημοσίευση σε φεκ

εγγραφές

ενημέρωση μητρώου ΔΟΥ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
3091/2002 Αρθρο 4

Τεκμήρια δαπανών διαβίωσης

...............................................................

...............................................................

...............................................................

Ερμηνεία των διατάξεων του Ν.3091/2002

1021577/10206/Β0012/ΠΟΛ.1038/5.3.2003

10. Με τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 4 του νόμου αυτού, οι περ. γ’ και δ’ της παρ. 1 του άρθρου 16, οι περ. β’ και δ’ του άρθρου 17 και οι περ. α’ και στ’ του άρθρου 18 του ΚΦΕ καταργούνται.

Με τις νέες διατάξεις καταργείται η ετήσια τεκμαρτή δαπάνη δίτροχων και τρίτροχων Ι.Χ. αυτοκινούμενων οχημάτων, ανεξαρτήτως κυβικών, καθώς και η ετήσια δαπάνη που καταβάλλεται για οικιακούς βοηθούς, οδηγούς αυτοκινήτων, δασκάλους και λοιπό προσωπικό.

Επίσης, με τις νέες διατάξεις καταργείται το τεκμήριο αγοράς επιχειρήσεων οποιασδήποτε νομικής μορφής, το τεκμήριο σύστασης και αύξησης κεφαλαίου ατομικών επιχειρήσεων, Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και αστικών εταιριών, κοινωνιών και κοινοπραξιών, το τεκμήριο αγοράς εταιρικών μερίδων και χρεογράφων γενικά και κατά συνέπεια και η αγορά μετοχών μη εισηγμένων στο Χρηματιστήριο, καθώς και το τεκμήριο χορήγησης δανείων και των προσωρινών διευκολύνσεων ή καταθέσεων στις ατομικές επιχειρήσεις, εταιρίες, κοινοπραξίες ή κοινωνίες από μέλη τους ή μετόχους τους.

Αυτό ισχύει (η κατάργηση του τεκμηρίου) και για την αύξηση του κεφαλαίου των Ναυτικών εταιριών του Ν. 959/1979 ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
ισχυει ακομη

για ποσο δεν γνωριζουμε

γεια σου ορε Γιώργη

Απόστολε σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. :D

Γιώργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Το ερωτημα ειναι εαν αλλαξε κατι στο ποθεν εσχες

1) Συμμετοχης σε Αυξηση κεφαλαιου σε ΕΠΕ ή ΑΕ

2) Συστασης προσωπικης εταιρειας

Δεν φαινεται κατι στην νεα κωδικοποιηση του 2238

Μονο

στο άρθρο 17 προβλεπεται ποθεν εσχες για δανεια οποιασδηποτε μορφης

Υπαρχει κατι άλλο???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Το ερωτημα ειναι εαν αλλαξε κατι στο ποθεν εσχες

1) Συμμετοχης σε Αυξηση κεφαλαιου σε ΕΠΕ ή ΑΕ

2) Συστασης προσωπικης εταιρειας

Δεν φαινεται κατι στην νεα κωδικοποιηση του 2238

Μονο

στο άρθρο 17 προβλεπεται ποθεν εσχες για δανεια οποιασδηποτε μορφης

Υπαρχει κατι άλλο???

Όχι Νίνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

καλησπερα ,

υπαρχει κατι νεο για το 2013  για αυξηση κεφαλαιου επε.

Στο νεο πολυνομοσχεδιο  που ειναι τωρα στη βουλη προβλεπει κατι απο 1/7/2013 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

καλησπερα και παλι

τι εγινε τελικα ,  ψηφίστηκε το αρθρο 32 , θα ισχύει το πόθεν έσχες της ΕΠΕ  και ΑΕ απο 1-1-2014 ? .

δεν βρίσκω ακόμα το νεο κφε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Tελικα  ψηφίστηκε το αρθρο 32 β  , θα ισχύει το πόθεν έσχες της ΕΠΕ  και ΑΕ απο 1-1-2014  .

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Καλησπέρα  σας,

 

Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν στις ΕΠΕ μπορεί να γίνει αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων δεδομένου ότι το άρθρο 40 του 3190/55 αναφέρει ότι:  " η εξόφληση των αναληφθέντων μεριδών δεν δύναται να γίνει δια συμψηφισμού"

 

Έχει κάνει κανένας συνάδελφος αύξηση με αυτό τον τρόπο.

 

Ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...