Jump to content

E9 Ειδοποίηση για διόρθωση ετακ, χωρίς να λέει τι να διορθωθεί γίνεται;

Recommended Posts

Το Ε9 του 1998, θα έχει τις μεταβολές - διορθώσεις με e υποβολή, στα παλιά ακίνητα, ή τα γράφουμε ξανά όλα; Νομίζω μόνο τις διορθώσεις. Γίνεται να στείλουν ειδοποίηση, χωρίς να λεει τι θα διορθωθεί; Κατι τέτοιο είδα ξωφαλτσα σήμερα,αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν δόθηκε συνέχεια ( δεν έχω τώρα το χαρτί μπροστά μου)

Το Ε9 του 1998, θα έχει τις μεταβολές - διορθώσεις με e υποβολή, στα παλιά ακίνητα, ή τα γράφουμε ξανά όλα; Νομίζω μόνο τις διορθώσεις. Γίνεται να στείλουν ειδοποίηση, χωρίς να λεει τι θα διορθωθεί; Κατι τέτοιο είδα ξωφαλτσα σήμερα,αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν δόθηκε συνέχεια ( δεν έχω τώρα το χαρτί μπροστά μου)

Εννοεις το Ε9 του 2005 προφανως.

Αν εχει σταλει ειδοποιηση για διορθωση μεσω του τηλεφωνικου κεντρου γραφει και τι ειδους λαθος εχει.

Αν η διορθωση γινει μεσω διαδικτυου τα λαθη τα βλεπεις μαρκαρισμενα στην οθονη, με κοκκινο χρωμα.

Δηλαδή συνάδελφοι, μου βγάζει το σύστημα όλα τα Ε9 απο το 2005 και μετά, και αν θέλουν διόρθωση, τα διορθώνουμε σαν Ε9 του ίδιου οικ. έτους, π.χ.2007; ή κάνουμε μεταβολή του λανθασμένου ακινήτου στο οικ ετ. 2008 με τα σωστά στοιχεία;Ρωτάω γιατί δεν έχω κάνει ακόμα τέτοια περίπτωση, και άκουσα ότι έρχονται χαρτιά με σύσταση για διόρθωση εντός 15 ημερών.

Θα σου έρθει μια ειδοποίηση . Με τον ΑΦΜ, τον κωδικό που θα αναφέρει η ειδοποίηση και με τον αριθμο ταυτότητας ή τον αριθμο του εκκαθαριστικού θα μπείς στην εφαρμογή ( www.e9.gr), κι εκεί θα κάνεις τις απαραίτητες διορθώσεις αφού δείς πρώτα τα λάθη που υπάρχουν.

η ΓΓΠΣ στέλνει τρεις διαφορετικές ειδοποιήσεις

α) για τα ακίνητα έχουν μέχρι 3 αλλαγές, όπου αναφέρονται πληροφοριακά στοιχεία. Στην περίπτωση αυτή μπαίνουμε στο www.e-E9.gr με τον αριθμό που έχει η ειδοποίηση το ΑΦΜ μας και τον αριθμό του τελευταίου εκκαθαριστικού ή την ταυτότητα μας και διορθώνουμε τα λάθη που είναι στο χαρτάκι.

β) για τα ακίνητα έχουν πανω 3 αλλαγές, όπου αναφέρονται οι κωδικοί λαθων. Στην περίπτωση αυτή μπαίνουμε στο www.e-E9.gr με τον αριθμό που έχει η ειδοποίηση το ΑΦΜ μας και τον αριθμό του τελευταίου εκκαθαριστικού ή την ταυτότητα μας,βρίσκουμε τα λάθη με βάση τους κωδικούς λαθών που είναι στο χαρτάκι και διορθώνουμε τα λάθη αυτά.

γ) η τρίτη ειδοποίηση είναι για επαναυποβολή στην ΔΟΥ του Ε9

αυτό γίνεται γιατι με βαση το παράδειγμα που μας έδωσαν στην σύσκεψη που έγινε στην ΓΓΠΣ, βρέθηκε Ε9 που στην δευτερη σελίδα έλεγε σαφώς

"ΝΑΙ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ"

σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει απλά μια διορθωση (ειναι περίπου 200.000 που είτε δεν βγαίνει ακρή είτε υπαρχουν ελειψεις που καθιστούν αδύνατη την παραμικρή επεξεργασία) θα κληθούν στην ΔΟΥ οι φορολογούμενοι να καταθέσουν εκ νέου Ε9

Guest Επισκέπτης-παναγιωτησ-
η ΓΓΠΣ στέλνει τρεις διαφορετικές ειδοποιήσεις

α) για τα ακίνητα έχουν μέχρι 3 αλλαγές, όπου αναφέρονται πληροφοριακά στοιχεία. Στην περίπτωση αυτή μπαίνουμε στο www.e-E9.gr με τον αριθμό που έχει η ειδοποίηση το ΑΦΜ μας και τον αριθμό του τελευταίου εκκαθαριστικού ή την ταυτότητα μας και διορθώνουμε τα λάθη που είναι στο χαρτάκι.

β) για τα ακίνητα έχουν πανω 3 αλλαγές, όπου αναφέρονται οι κωδικοί λαθων. Στην περίπτωση αυτή μπαίνουμε στο www.e-E9.gr με τον αριθμό που έχει η ειδοποίηση το ΑΦΜ μας και τον αριθμό του τελευταίου εκκαθαριστικού ή την ταυτότητα μας,βρίσκουμε τα λάθη με βάση τους κωδικούς λαθών που είναι στο χαρτάκι και διορθώνουμε τα λάθη αυτά.

γ) η τρίτη ειδοποίηση είναι για επαναυποβολή στην ΔΟΥ του Ε9

αυτό γίνεται γιατι με βαση το παράδειγμα που μας έδωσαν στην σύσκεψη που έγινε στην ΓΓΠΣ, βρέθηκε Ε9 που στην δευτερη σελίδα έλεγε σαφώς

"ΝΑΙ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ"

σε τέτοιες περιπτώσεις που δεν μπορεί να γίνει απλά μια διορθωση (ειναι περίπου 200.000 που είτε δεν βγαίνει ακρή είτε υπαρχουν ελειψεις που καθιστούν αδύνατη την παραμικρή επεξεργασία) θα κληθούν στην ΔΟΥ οι φορολογούμενοι να καταθέσουν εκ νέου Ε9

μια διευκρίνηση.

Εως σήμερα δεν έχω παραλάβει ούτε το ΕΤΑΚ του 2008 για να το πληρώσω,ούτε όμως ειδοποίηση,οτι έχω λάθη.

Είναι παράλογο αυτό?

Η να περιμένω ακόμα?

Ευχαριστώ πολύ

Guest παναγιώτης
ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ,ΑΦΟΥ ΨΗΦΙΣΕΙΣ <_<

ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 5-6 ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥ,ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΟΛΟΙ?

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ,ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ?

ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 5-6 ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥ,ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΟΛΟΙ?

ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ,ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ?

ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ...ΜΗΝ ΒΙΑΣΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ... :( ...Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ... <_<

ξεκινησάν την επεξεργασία απο τα λίγα ακινητα

είδαν το χαμο που έγινε και επανεξετάξουν τα υπόλοιπα

οτι βγάζουν σωστό (λέμε τωρα) θα το στέλνουν

οτι δεν βγάζουν ακρή θα κάνουν την διαδικασία που γράφω παραπάνω

πάντως για να μην ανησυχείς σε μένα ηλθε στην αδελφή μου και δεν έχει έλθει ακόμη στον πατέρα μου και το δικό μου

να σημειωθει οτι μέσα γράφει σχεδόν τα ιδια ακίνητα (στον πατέρα μου δε ακριβώς τα ιδια ακίνητα μιας και έχει κρατήσει την επικαρπία και στους δυο μας

• 2 weeks later...
Guest GIANNIS

hrthe kai ston patera moy i idopoihsi.To ti tha diorthodei to leei me to pou tha kaneis LOG IN .Mpika stin selida www.e-E9.gr.To lathos sthn dilosi toy patera moy itan to oikodomiko tetragono(elipe o arithmos).Entopisa me ti boithia tou xarti to simeio poy einai to spiti ,to ekana diplo klik kai kateutheian perastike stin dilosh.Meta tsekara ta stixeia pou perastikan kai ekana apothikeysi.Oi allages eixan apothikeuti kai efige oi endeiksi toy ervtimatikou(?) pou ipirxe.

Eyxaristw gia tin boithia kai tis plirofories pou pira gia tin diorthosi apo tin selida sas.

Το ζήτημα είναι οτι οι πιο πολλοί ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ και έφτιαξαν την "λανθασμενη" δηλωση μονοι τους.

Πως θα υποβάλλουν τα διορθωτικά?Στα ΚΕΠ?

Guest Στάθης

Καλησπέρα

Προσπαθώ να μπω στο www.e-9.gr και ενώ βάζω σωστό ΑΦΜ,σωστό Ειδικό Κωδικό,σωστό αριθμό ειδοποίησης ή τον ΑΔΤ δε με αφήνει το σύστημα τους να μπω και μου βγάζει μήνυμα λάθους.Έχει συμβεί και σε άλλους αυτό;Μήπως το σύστημα τους δεν άντεξε την "εισβολή";

Καλησπέρα

Προσπαθώ να μπω στο www.e-9.gr και ενώ βάζω σωστό ΑΦΜ,σωστό Ειδικό Κωδικό,σωστό αριθμό ειδοποίησης ή τον ΑΔΤ δε με αφήνει το σύστημα τους να μπω και μου βγάζει μήνυμα λάθους.Έχει συμβεί και σε άλλους αυτό;Μήπως το σύστημα τους δεν άντεξε την "εισβολή";

Μήπως κάποιο από τα στοιχεία του ΑΔΤ ή του αριθμού ειδοποίησης που βάζεις είναι λανθασμένο ? Τσέκαρε το.

Με αριθμο ειδοποιησης δεν καταφερνα να μπω και γω. Μονο με αριθμο ταυτοτητας οπως ειναι εκτυπωμενος στο Ε1 (δηλωμενος δηλ.στο μητρωο)

Guest Στάθης

Δυστυχώς στο Ε1 δεν είναι εκτυπωμένος ο ΑΔΤ παρά μόνο της συζήγου...

Σε αυτά που έχω δει, προς το παρόν, το πιο συνηθισμένο λάθος είναι η αδυναμία εύρεσης του οικοδομικού τετραγώνου .

Το πρόβλημα σε αυτό βεβαίως ξεκινάει ότι εάν ο φορολογούμενος(μιλάμε για το 100%) δεν έχει ιδέα σε ποιό οικοδομικό τετράγωνο ή ακόμη και αν είναι εντός ΑΠΑΑ τότε είναι πολύ δύσκολο να εξακριβώσεις βάσει του χάρτη σε ποίο ακριβώς τετράγωνο βρίσκεται το υπό εξέταση ακίνητο και αυτό γιατί δεν υπάρχουν οδοί (όλες σχεδόν Ανώνυμες πλήν των κεντρικών δρόμων) παρά μόνο στο κέντρο-κέντρο .

Το πάρτυ βεβαίως γίνεται εαν το ακίνητο βρίσκεται σε οικισμό ............. :angry:

Και το πρόβλημα είναι ότι αν θέλει μόνος του ο φορολογούμενος να το διορθώσει θα δυσκολευθεί διπλά και τρίδιπλα , πχ αν θα πάει από το Κτηματολόγιο ή τους χάρτες της εφορίες θα χάσει τη μπάλα , άρα λοιπόν να μη σας στεναχωρέσω αλλά όλοι από εμάς θα περάσουν και μάλιστα free . B)

Guest Επισκέπτης-Panos-

I live in Canada and I am trying to access the site to correct E9.

I have tried www.e9.gr, www.e-E9.gr and I get that there is no such site.

Can someone tell me the correct URL? I hope I don't have to be in

Greece in order to access this site. Thanks