Jump to content

ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΟΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΤΑΚ?

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι έχω το εξής θέμα:

ΟΕ κατασκευαστική, αγόρασε οικόπεδο με σκοπό να ανεγείρει πολυκατοικία. Μέχρι σήμερα είναι στο στάδιο έκδοσης οικοδομικής άδειας. Το ερώτημά μου είναι: το οικόπεδο θα πρέπει να δηλωθεί κανονικά στο ΕΤΑΚ και να φορολογηθεί με 6%ο?

Αγαπητοί συνάδελφοι έχω το εξής θέμα:

ΟΕ κατασκευαστική, αγόρασε οικόπεδο με σκοπό να ανεγείρει πολυκατοικία. Μέχρι σήμερα είναι στο στάδιο έκδοσης οικοδομικής άδειας. Το ερώτημά μου είναι: το οικόπεδο θα πρέπει να δηλωθεί κανονικά στο ΕΤΑΚ και να φορολογηθεί με 6%ο?

Δεν βλέπω κάποια εξαίρεση, οπότε ναι....

Δες και εδώ μια πολύ καλή προσέγγιση, πιστεύω ότι θα βοηθήσει να ξεδιαλύνεις όποια μαύρα σημεία....

http://www.taxad.gr/images/stories/etak280508.pdf

Επομένως το οικόπεδο που έχει αγοράσει η κατασκευαστική εταιρεία με σκοπό την ανέγερση οικοδομής και την πώληση των διαμερισμάτων θα φορολογηθεί για το ΕΤΑΚ με 6%ο ή με 1%ο λόγω ιδιοχρησιμοποίησης για την παραγωγή?

Επομένως το οικόπεδο που έχει αγοράσει η κατασκευαστική εταιρεία με σκοπό την ανέγερση οικοδομής και την πώληση των διαμερισμάτων θα φορολογηθεί για το ΕΤΑΚ με 6%ο ή με 1%ο λόγω ιδιοχρησιμοποίησης για την παραγωγή?

0.6%

Που είδες την ιδιοχρησιμοποίηση (που μάλιστα αναφέρεται στα κτίσματα που ιδιοχρησιμοποιεί και όχι στο οικόπεδο)??????

Μελέτησε, αν θες, το άρθρο στο link που έδωσα...... θα σου λύσει κάθε απορία......

αν δηλαδή χτύσει και κάποιο από τα ακίνητα το κρατήσει ως γραφείο τότε μόνο θα έχει 1%ο, αν το κατάλαβα καλά

Σ'ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου!