Jump to content
Sign in to follow this  
tzimdim

"ΑΝΝΑ ΠΑΡΕ ΕΝΑ ΜΗΛΟ"........"ΑΝΝΑ ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ,ΘΑ ΓΥΡΕΨΟΥΜΕ ΒΕΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΗ"

Recommended Posts

Δημήτρη καλημερα και απο δω

καμια φορα κάνω και γω υπολογισμους σε δραχμες

και ολοι μου λένε να ξεχασω την δραχμουλα και να προσαρμοστω στο ευρώ

αυτο τους συμφέρει αυτό λένε.

ισως τη εχω ξαναγράψει την ιστορία με τον ξάδελφο μου στα νησι

αλλα δείχνει την όλη κατάσταση

οταν μας μπήκε το ευρώ παραπονιόταν οτι εκείνο το καλοκαίρι δν πήγαν καλα οι δουλείες

είχε μποστάνι και πουλούσε στους τουριστες στην παραλία διάφορα ματσάκια με μυρωδικά

το 2001 λοιπόν έδινε το ματσακι 50 δραχμες το ένα

το 2002 πούλαγε το ματσάκι πάλι 50 αλλά λεπτά του ευρώ

μ'εσα σε 'ενα χρόνο απο 50 δρχ σε 170,25 δρχ

αυξηση μόνο 340,50% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ανάβετε κερί στην εκκλησία;

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο .......

Δήλωση προ ευρώ αξία 3.000,00 δρχ με το σούπερ όμως 10.000,00 (συνήθως το ανώτερο ήταν 5.000,00) , ποίος από μας παίρνει πλέον 8,09 € έως 26,97 € (με το ανώτερο 13,49 €) :P

Προσωπικά προτιμώ τσάμπα παρά να πάρω πχ 10 και 15 ,20 ευρώ , τουλάχιστον να μου έχουν και την υποχρέωση !!! :)

Ναι βαράτε με !!!

ΥΓ 1 Τώρα τελευτάια το βίτσιο μου είναι να πηγαίνω κόντρα σε όλα !!! :)

ΥΓ 2 Ο αντίλογος : Παρόλα αυτά μόνο οι τιμές οι δικές μας παραμένουν σταθέρες στο πέρασμα του χρόνου .

Βρε παιδιά μη πάτε σε ένα μόνο προϊόν που και οι άνθρωποι φυτοζωούν ειδικά οι αγρότες , είχες 100.000 δρχ και δεν ήξερες τι να τα κάνεις και πως να τα χαλάσεις , τώρα έχεις 300,00 € και λές αν θα σε φτάσουν το ΣαββατοΚύριακο .

ή Είχες 500άρικο και έπινες καφέ έτρωγες ένα πιτόγυρο και και σου έμενε και κάνα 200άρικο . Και όλα αυτά όχι πριν 30 χρόνια έτσι !!!!!

Σαν παράδειγμα μπορείς να πείς ότι τιμολογιακά όσο χρόνο πέρασες από την 10ετία του '70 στη δεκαετία στο 2000 το έκανες το πολύ σε μια διετία . Σοκ και δέος που λένε !! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Πότε είναι φρέσκος ο αστακός

TΗΣ XAPITΩMENHΣ BONTA

08 Αυγούστου 2003

Θεωρείται ο βασιλιάς των οστρακοειδών, και όχι τυχαία, αφού έχει ίσως το πιο νόστιμο κρέας αλλά και την υψηλότερη τιμή. Aπολαύστε τον, λοιπόν, προσέχοντας κάποιες βασικές λεπτομέρειες, ώστε να είστε σίγουροι για την ποιότητα και τη φρεσκάδα του.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ: Tο βαθύ πορτοκαλί χρώμα που σίγουρα το έχετε συνδυάσει με τον αστακό δεν είναι το κανονικό του χρώμα, αλλά αυτό που παίρνει με το μαγείρεμα. Aν το χρώμα του αστακού είναι:

Kαφέ-κόκκινο: O αστακός είναι ελληνικός, ο οποίος είναι συνήθως φρέσκος.

Γκριζωπό: O αστακός αυτός λέγεται και αστακοκαραβίδα και το χαρακτηριστικό του γνώρι- σμα είναι ότι έχει μεγάλες δαγκάνες. Oι γκρίζοι αστακοί είναι εισαγωγής και συνήθως εισάγονται ζωντανοί.

Kαφετί: Eίναι κυρίως εισαγωγής από την Kούβα και μπορεί να είναι ζωντανοί ή κατεψυγμένοι.

● Στον ελληνικό αστακό θα πρέπει να προσθέσουμε και έναν τύπο αστακού που λέγεται κωλοχτύπα (εξαιτίας του τρόπου που κινείται στη θάλασσα). Aυτό το είδος αστακού ψαρεύεται κυρίως στη Nότια Πελοπόννησο και στις Kυκλάδες (οι ντόπιοι το λένε καραβίδα, αλλά δεν είναι), έχει το χρώμα του αστακού και το χαρακτηριστικό του είναι ότι έχει μικρό κεφάλι, μεγάλο σώμα και καθόλου δαγκάνες. Θεωρείται ιδανικός για την αστακομακαρονάδα, ακριβώς λόγω της μορφής του (χωρίς δαγκάνες, με πολύ κρέας).

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΦΡΕΣΚΟΣ

● Όταν αναποδογυρίσετε τον αστακό, στο σημείο ακριβώς όπου ενώνεται το σώμα του με το κεφάλι θα πρέπει να είναι κατάλευκος. Aν έχει αρχίσει να μαυρίζει, σημαίνει ότι δεν είναι φρέσκος.

● O φρέσκος αστακός μυρίζει ιώδιο, ενώ όταν είναι μπαγιάτικος έχει δυσάρεστη, έντονη μυρωδιά.

● Όταν απαγορεύεται το ψάρεμα με τις τράτες, δηλαδή από 1 Iουνίου έως 1 Oκτωβρίου, δεν είναι εύκολο να βρείτε φρέσκο αστακό, εκτός και αν εκτρέφεται. (Πρόκειται για αστακούς που ψαρεύονται τον Aπρίλιο ή το Mάιο, διατηρούνται σε μεγάλα κλουβιά μέσα στη θάλασσα και καταναλώνονται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.)

H τιμή του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να φτάνει και τα 50 ευρώ το κιλό, ενώ όταν υπάρχει μεγαλύτερη επάρκεια στην αγορά κοστίζει περίπου 35 ευρώ το κιλό. O κατεψυγμένος αστακός κοστίζει περίπου 25 ευρώ το κιλό. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 2009 ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Παρόλο που ο αστακός έχει περίπου 50% λιγότερη χοληστερίνη σε σχέση με τις γαρίδες ή τις καραβίδες, θα πρέπει και εδώ να αποφύγετε την κατάχρηση. Yπολογίστε ότι με μία μερίδα αστακομακαρονάδα παίρνετε 270 χιλιοστόγραμμα χοληστερίνη και σχεδόν καλύπτετε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για την ημερήσια κατανάλωση, που είναι τα 300 χιλιοστόγραμμα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΑΝΑ 100 ΓΡ.

Θερμίδες:..................................90

Πρωτεΐνες: ................................19 γρ.

Yδατάνθρακες:...........................0,5 γρ.

Λιπίδια:.....................................1 γρ.

Xοληστερίνη:.............................95 χιλιοστόγραμμα

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ανάβετε κερί στην εκκλησία;

Κωνσταντίνε κάτι θέλεις να μας πεις.. αλλά έχω ένα χρόνο να περάσω, κοιμούνται και οι υπέργηροι για να ρωτήσω..

Μεταξύ σοβαρού και αστείου.. απωλέσαμε ένα σοβαρό μέσο άσκησης οικονομικής πολιτικής.. (ο Θεός να την κάνει μια που μιλάμε για εκκλησίες.. αλλά λέμε τώρα..), αυτό της νομισματικής.. Το άλλο με τον Τοτό (συναλλαγματική), το κράτησαν οι Βρυξέλλες για πάρτυ τους και μας έμεινε μόνο το κομμάτι της διαχειριστικής (δημοσιονομικής..). Σημαίνει φόροι άμεσοι, έμμεσοι, μειώσεις δημοσίων δαπανών που πάει να πει υποβάθμιση των επιπέδων παροχής δημόσιων υπηρεσιών, κοινωνικών αγαθών.. κλπ.. κλπ.. Τα γνωρίζετε συνάδελφοι.

Μήπως να το ξαναδούμε αυτό με την "Νέα" Δραχμούλα, μπας και επιβιώσουμε.. στα χρόνια που έρχονται. Είναι και εκείνο το συναισθηματικό δέσιμο.. Καταλαβαίνετε, "ούτε δεκάρα" στην τσέπη λέγαμε. Ήταν αλλιώς.. Ενώ το ούτε cent στην τσέπη δεν λέει.. Το cent παραπέμπει σε ισχυρή οικονομία.. Πως τολμάς να πεινάς.. Κάτι σαν το "μεγαλείο" του έθνους.. ψωμί και ελιά αλλά το ευρώ ευρώ..

Είναι και αυτός, ο πως τον λένε, ο English Μen (όχι in Νew York που τραγουδούσε ο Sting), ο άλλος ο Gordon Brown, που δεν θέλει λέει τον προστατευτισμό.. γιατί τελικά ο προστατευτισμός δεν προστάτεψε ποτέ κανέναν.. σου λέει.. Και σκεφτόμουν, να γιατί το κράτος μας δεν μας προστατεύει.. Μα είναι απλό, για να μάθουμε να επιβιώνουμε..!!! από ασυνείδητους.. και από κάθε λογής επιτήδειους.. Μετά συζητάμε για εργασιακά.. ανθρώπινα.. και γενικώς δικαιώματα.. για παιδεία.. υγεία.. κλπ.. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί όταν έχετε να κάνετε με δημόσιους λειτουργούς δεν βρίσκετε ανταπόκριση.. για το καλό σας..

Μου θύμισε τα δικά μας περί νόμιμου και ηθικού.. σε επίπεδο βέβαια παγκόσμιας αγοράς. Εκείνο το Laissez faire - laissez passer που μαθαίναμε κάποτε στις σχολές μας.. εκείνο. Μπάτε αλέστε δηλαδή..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Μήπως τα μήλα ήταν GOLDEN ?

Είσαι GOLDEN BOY ?

Καστοριανά ήταν, ας τα ονομάσουμε WESTERN να ταιριάζει με αυτό που γράφεις.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Αλλο ένα email ..............

Αγαπητοί εσπρεσάκιδες, φραπεδάκιδες, καπουτσινάκιδες,

όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, μας πιάνουν τα οπίσθια(!!!) υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών.

Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού ειναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών το υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω "ελληνικών" τιμών.

Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.

Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.

Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.

Αν λοιπόν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Μποϊκοτάζ στις καφετέριες

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...