Jump to content

Recommended Posts

Για Singular Accountant

Δεν θα μπώ στη λογική ( & διαμάχη ) το δικό μου πρόγραμμα ( το πρόγραμμα που χρησιμοποιώ ) είναι το καλύτερο ! Θεωρώ ότι ο κάθε συνάδελφος για να αγοράσει κάποιο λογιστικό πακέτο έκανε μια μικρή έρευνα αγοράς & αποφάσισε .

Για την πρώτη επικοινωνία μου με την Κοινότητα Λογιστών θέλω να υποβάλω μια πρόταση .

Πως θα κάνουμε το πρόγραμμα που επιλέξαμε να δουλεύει για εμάς , μικρά κολπάκια δηλαδή που ανακαλύψαμε και θέλουμε να μοιραστούμε με συναδέλφους .

Και να η πρώτη ( και η πλέον απλοική για τις δυνατότητες του προγράμματος ) ερώτηση :

Μπορώ να καταχωρήσω σε κάθε εταιρία , πελάτες/προμηθευτές νομικά πρόσωπα ( ΑΦΟΙ ΧΧΧΧΧ ΑΕ ) και κατα τη διάρκεια των εγγραφών η ανεύρεση πελάτη προμηθευτή να γίνει με βάση το επίθετο δηλαδή ( ΧΧΧΧΧ ΑΦΟΙ ΑΕ ) γιατί εάν γίνει με το ΑΦΟΙ πιθανών να υπάρχουν πολλές εταιρίες , ενώ η εμφάνιση της εταιρίας στη συγκεντρωτική κατάσταση τιμολογίων πελατών/προμηθευτών να είναι ΑΦΟΙ ΧΧΧΧΧ ΑΕ ;

Link to post
Share on other sites
  • Replies 146
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Αν δεν κάνω λάθος ο ΑΛΕΚΟΣ(δεν είμαι σίγουρος αν ήταν αυτός) παλιότερα πρότεινε κάτι παρόμοιο δεν νομίζω να προχώρησε η ιδέα. Πάντως καλοδεχούμενο το γεγονός. Υπάρχει και ένα άλλο θέμα για το πρόγραμμα αυτό όπου αναφέρονται αρκετά χρήσιμα πράγματα. Με τον καιρό θα συμπληρωθεί και αυτό.

Link to post
Share on other sites

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ

ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ Η ΤΟΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ <ΑΦΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΕ> ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ , ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΠΕΛΑΤΗ Η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ ΔΙΝΟΥΜΕ <*ΠΑΡ*>.

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ

Link to post
Share on other sites

Απάντηση σε grzokas:

Έχεις δίκαιο ο ΑΛΕΚΟΣ είχε κάνει την ίδια πρόταση & την έχει βάλει σε ψηφοφορία.

Με δεδομένο ότι κανείς συνάδελφος δεν ψήφισε αρνητικά στη συγκεκριμένη ψηφοφορία νομίζω ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε δοκιμαστικά αυτή τη θεματική ενότητα υπό μορφή παιχνιδιού , δηλαδή υποβάλει κάποιος συνάδελφος μια ερώτηση γνωρίζοντας βέβαια την απάντηση για κάτι που έχει ανακαλύψει στο χειρισμό του προγράμματος και όταν δοθεί η απάντηση από άλλο συνάδελφο να προχωρούμε σε νέα ερώτηση . Θεωρώ ότι με τον τρόπο αυτό από τις λάθος απαντήσεις έχουμε να κερδίσουμε πολλά .

Απάντηση σε greg:

Με τον τρόπο που περιγράφεις ( ανεύρεση με ) θεωρώ ότι θα σου εμφανίζει και πελάτες προμηθευτές ( π.χ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ) που δεν θα ήθελες .

Για να βοηθήσω λίγο , σκοπός της ερώτησης είναι να γίνει κατανοητός ο νέος όρος συναλλασσόμενος .

Link to post
Share on other sites

:unsure: Για να τονώσω λίγο το ενδιαφέρων των συναδέλφων που χρησιμοποιούν το πρόγραμμα να μερικές από τις ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν:

1) Εάν κάνω εκπρόθεσμες ενημερώσεις μπορεί να βρεθεί σε έλεγχο;

2) Μπορεί ο/η συνεργάτης μου που δεν γνωρίζει το λογιστικό σχέδιο να κάνει εγγραφές σε εταιρίες με βιβλία Γ’ κατηγορίας;

3) Μπορώ κάνοντας εύρεση δηλώσεων να βλέπω εκτός των φορολογικών περιόδων και το υπόλοιπο της περιόδου (χρεωστικό – πιστωτικό – μηδενικό)

4) Μπορώ , όταν κατά τη διάρκεια του τριμήνου το χρεωστικό υπόλοιπο ΦΠΑ κάθε εταιρίας ξεπεράσει κάποιο όριο που θα έχω θέσει εγώ ( για κάθε εταιρία ξεχωριστά π.χ. πάνω από 1000 ευρώ για την Α εταιρία , πάνω από 2000 ευρώ για τη Β κ.λ.π ) να παίρνω αυτόματα μήνυμα στο κινητό μου τηλέφωνο;

Link to post
Share on other sites

1) Δυστυχώς μπορεί από τον αριθμό αναφοράς.

2) Μπορεί χρησιμοποιώντας τις οικονομικές εγγραφές (καταχωρεί όπως στα Β' κατηγορίας).

Στα άλλα δύο δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν ξέρω αν γίνεται και πως.

Link to post
Share on other sites
Με προσοχή στον τρόπο καταχώρησεις νομίζω πως μπορεί να ξεπερασθεί αυτό.

Το θέμα Γρηγόρη δεν είναι εμείς να δίνουμε προσοχή στον τρόπο καταχώρησης, αλλά το πρόγραμμα να μας προστατεύει από τέτοιες παγίδες.

Link to post
Share on other sites

Δυστυχώς δεν είναι μόνο ο αριθμός αναφοράς . Με δεξί κλικ σε κάποια εγγραφή & επιλέγοντας «στοιχεία μεταβολής» βλέπεις την ημερομηνία εγγραφής . Πριν περίπου δύο μήνες επικοινώνησα με τη singular για τους αριθμούς αναφοράς . Η απάντηση ήταν , ότι το να φαίνεται ο αριθμός αναφοράς ήταν απαίτηση συναδέλφων .

Λύση : για να μη φαίνεται η ημερομηνία στα στοιχεία μεταβολής αλλάζουμε την ημερομηνία συστήματος . Στην τελευταία έκδοση του προγράμματος υπάρχει πλέον η δυνατότητα στην εύρεση εγγραφών να γίνει προσαρμογή των στηλών που εμφανίζονται . Τουλάχιστον τώρα μπορούμε να κρύψουμε τη στήλη με τους αριθμούς αναφοράς .

Link to post
Share on other sites
Π.Χ. ΑΦΟΙ Ε. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ Ο.Ε.

ΑΝΕΥΡΕΣΗ ΑΦΟΙ*Ο.Ε.

Η'            ΑΦΟΙ*Π*Ο.Ε.

Η'              ΑΦΟΙ Ε*Ο.Ε.

Δημήτρη σίγουρα γνωρίζεις πολύ καλά το χειρισμό του προγράμματος . Ο λόγος που έβαλα το θέμα είναι για να κάνουμε το πρόγραμμα να δουλεύει για μας .

Να μοιραστούμε δηλαδή κάποια κολπάκια που ανακαλύψαμε τα οποία δεν βρίσκονται σε κανένα εγχειρίδιο της Singular . Η απάντηση που περιμένω όπως γράφω και στον Greg έχει να κάνει με το νέο όρο «συναλλασσόμενος» .

Πειραματίσου σίγουρα θα τα καταφέρεις

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...
Guest ΝΑΤΑΣΑ

Κάθε πρόσωπο Φυσικό ή Νομικό με το οποίο διενεργεί δοσοληψίες η εταιρία / ο επαγγελματίας, αποτελεί έναν Συναλλασσόμενο. Είναι απαραίτητο να καταχωρούμε κάθε Πελάτη, Προμηθευτή, Χρεώστη ή Πιστωτή, αρχικά στο αρχείο Συναλλασσόμενων πριν δημιουργήσουμε Λογαριασμούς για κάθε έναν από αυτούς. Π.Χ. εάν για εμάς ο συναλλασσόμενος είναι πελάτης και προμηθευτής κατά την εισαγωγή αυτών θα χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο συναλλασσόμενο έτσι γλιτώνουμε την διπλή καταχώρηση.

Ακόμη οι συναλλασσόμενοι είναι κοινοί σε όλες τις εταιρίες που βρίσκονται μέσα στην ίδια περιοχή εργασίας (π.χ. καφετέριες) έτσι και για τον πρόσθετο λόγο ότι οι ομοειδείς επιχειρήσεις χρησιμοποιούν συνήθως ίδιους συναλλασσομένους εάν κάποιος συναλλασσόμενος έχει ανοιχθεί σε μία εταιρία δεν χρειάζεται να ανοιχθεί σε άλλη καθώς έρχεται αυτόματα. Αυτός είναι ένας πρόσθετος λόγος για να ομαδοποιούμε όσο μπορούμε τις εταιρίες μας σε περιοχές εργασίας.

si-fo περιμένουμε απάντηση για το γ) και δ)
Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Δεν γνωρίζω το πρόγραμμα για να απαντήσω στις ερωτήσεις , αλλά ως νεος χρηστης έχω το εξής πρόβλημα :

Στο παλίο πρόγραμμα όταν έκανες εγγραφή απο πρότυπο άρθρο , το πρότυπο παρέμενε και στην επόμενη εγγραφή ενώ στο Accountant πρέπει να ξανακάλεις μετά από κάθε καταχώρηση το πρότυπο .

Δλδ , έχω πρότυπο για (Ζ) με υπολογισμό του ΦΠΑ 8% και 18% . Στο νέο πρόγραμμα για να γίνουν οι υπολογισμοί πρέπει να επιλέγω κάθε φορά "εισαγωγή άρθρο από πρότυπο" . Αυτό σημαίνει διπλάσιο χρόνο καταχώρησης και μαζί με την κατάργηση του ορίου των 300€ και τις παπ..... των μηχανογράφων , καταστροφή .

Υπάρχει καμμιά ιδέα ?

Link to post
Share on other sites

Πατάς CTRL+F3

Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου κάτι.

Στο παλιό τον δημοτικό φόρο 2% το πρόγραμμα το υπολόγιζε σωστά. Στο καινούργιο νομίζω ότι τα κάνει "μαντάρα"

Το σωστό είναι π.χ.

118 με ΦΠΑ

Δημοτικός φόρος =1.961€

Το πρόγραμμα στο υπολογίζει 2€. Δεν κάνει εσωτερική αφαίρεση.

Link to post
Share on other sites
CTRL+F3

Το έχω επιλέξει με δεξί κλίκ (επαναληπτική καταχώρηση), το πρόβλημα είναι ότι δεν υπολογίζει αυτόματα το ΦΠΑ 8% και 18% .

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...