Προς το περιεχόμενο

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

επισκέπτη ΤΟ ΛΕΙΡΙ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ

Προς ΛΕΙΡΙ ΤΗΣ ΚΟΤΑΣ

συναδελφε/ισα

σου προτεινω να αλλαξεις nick name επισης σου προτεινω να υπογραφεις αυτα που λες και επισης σου προτεινω να σκεφτεις οτι ειναι πανευκολο να απαξιωσεις κατι και πολυ δυσκολο να φτιαξεις κατι

αποφασισε τι θες

στα γραφω με πολυ καλη προθεση

Φίλτατε, είμαι ήδη μέλος με το όνομα (nick name) TSITARA αλλά επειδή βαριέμαι να γράφω συνέχεια τα στοιχεία μου και να καταγράφω δημοσιεύσεις ( ξέρεις στο κουτάκι στα αριστερά) υπογράφω και θα συνεχίσω να υπογράφω με ότι όνομα με εκφράζει καθε φορά, με διαλογική-κριτική και όχι ειρωνική διαθεση.

ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειναι ενα απο τα εκατονταδες. Επρεπε ομως να βγαλω καποιο απολλα εις απαντηση ανεξαντλητων συζητησεων που εχουν γινει εδω για την επικρατουσα κατασταση στον τομεα εργασιας, την οποια αρκετοι δεν εχουνε παρει ακομα χαμπαρι. Εξαλλου του συγκεκριμμενου το βιογραφικο δεν το διαβασα, διοτι περισσοτερο θα στενοχωριώμουν για το που μας εφτασαν καποιοι να θεωρουμε οτι τσαμπα σπουδασαμε.

Εντάξει, αφού η συνείδησή σας το απόφάσισε ότι έτσι έπρεπε, υποθέτω ότι καλώς κάνατε και το δημοσιεύσατε...

Πάντως, οφείλω να αναφέρω ότι στην καριέρα μου ως τώρα έχω συναντήσει δύο εξαιρετικούς συναδέλφους - λογιστές που είναι απόφοιτοι του συγκεκριμένου τμήματος του Ο.Π.Α. και από ό,τι μαθαίνω, σε πείσμα των καιρών, παραμένουν ακλόνητοι στις θέσεις τους παρά τις βίαιες προσαρμογές που κάνουν οι πολυεθνικές - εργοδότες τους...

ΥΓ: Δεν σπουδάσαμε τσάμπα. Τίποτα δεν πάει χαμένο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλα η κριτικη δεν οδηγει πουθενα εαν δεν υπαρχουν προτασεις

οχι φιλε George...η κριτικη ειναι τροφη για σκεψη, και απο την στιγμη που ειναι ανυστεροβουλη και γινεται με σκοπο την λυση του προβληματος εχει νοημα, και μαλιστα μεγαλο.

Ετσι και αλλιως κατα τον Πλατωνα, ξερεις ηδη τι πρεπει να κανεις...απλα να βαλεις τις σωστες ερωτησεις σε σειρα πρεπει.

Οταν γινεται εργαλειο η κριτικη για προσωπικες φιλοδοξιες και μεσο στειρας αντιπαραθεσης-αυτοπροβολης, τοτε χανει την ουσια της...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τα ξαναδιαβασα και μαλλον καταλαβα τι ενοουσες george...

τεσπα προσωπικα πιστευω σεναριολογω πολυ..οταν υπαρχξει βουληση και επισημη θεση "διαβουλευσης" (λεμε τωρα)...θα αναπτυξω περαιτερω το συλλογισμο μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

Καλησπέρα,

Εχουμε καταντήσει σαν χώρα μία ξεφτίλα και μισή.

Σαν κράτος μία φάμπρικα συντεχνιών. Προκαλούμε τον οίκτο της Ευρώπης, γιατί η σοσιαλιστική κλαδική δεν θέλει να σπάσει τον ομφάλιο λώρο με τους νόμους που η ίδια σκαρφίστηκε για να αποκαταστήσει τα παιδιά της. Αρνούμενη να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις που έδωσε , στο όνομα της διατήρησης των σημιτικών συμφωνιών με την συντεχία των ομοσπονδιών ,συλλόγων, εμπειρικών μεταβατικών ,που αποδεδειγμένα οδηγούν σε ανεργία, μισθούς πείνας , ανοχή, κοροιδία. Το αποτέλεσμα και μόνο αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο.

Παλεύουν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τους μεγαλοάρχοντες των τοπικών

Συλλόγων τους στις θέσεις τους , ξεχνώτας ότι δεν έχουν πλέον να κάνουν με τον αδαή ΄Ελληνα τον οποίον έχουν παραδώσει εδώ και χρόνια στον ιστό σαρκοβόρων συντεχνιών.

Τόση η δύναμη αυτών των συντεχνιών που ούτε ο πρώην υπουργός οικονομικών Παπαθανασίου δεν είχε καταφέρει να καταργήσει την μεγαλύτερη κοροιδία που λέγεται αμοιβή ελεγκτών, από επιχειρήσεις ιδίως που δεν είχαν κάν να πληρώσουν το προσωπικό τους , όλα στο όνομα μιας συντεχνίας που ανδρώθηκε από την ίδια την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Ετσι μία επιχείρηση που θέλει να λειτουργεί νόμιμα πρέπει να πληρώσει νταβατζιλίκια σε κάποιους για αμοιβή των ελεγκτών , παράβολα δημοσιεύσης στο ΦΕΚ, έξοδα δημοσιεύσης στον τύπο, εργατοώρες , και όλα αυτά μόνο για τον ισολογισμό τέλους χρήσης . Ποιά σοβαρή επιχείρηση θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα ώστε να μοιράζεται τα κέρδη της με τους <<ελεγκτές >> τους!!!!!!!

Περαιώσεις ,σαρωτικοί έλεγχοι σε μη δηλωμένες πράσινες επιχειρήσεις, φορολογία 40% στα προς διάθεση κέρδη, οδηγούν και την πιο υγιής επιχείρηση να προβεί σε απολύσεις , να διαλύσει το λογιστήριο της και να αποτανθεί στα μέλη της συντεχνίας που θα της παρέχουν από πλημελλή εώς ανύπαρκτη τήρηση βιβλίων αλλά με άκρες !!!

Εχει γίνει κανόνας ότι καλός λογιστής δεν είναι ο γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας και χρησιμοποιησής της για συμφέρον του πελάτη του, αλλά αυτός με άκρες στον φορολογικών μηχανισμό .

Πως μπορεί επιχείρηση να είναι μεγαλοοφειλέτης στο ΙΚΑ, από τους μεγαλύτερους μεγαλοοφειλέτες στο ΥΠΕΘΟ, να μην έχει θεωρημένα βιβλία και στοιχεία 1,5 χρόνο, να μην έχει να δεχθεί έλεγχο 2 χρόνια, τακτικό ή προσωρινό , και να λειτουργεί υπερήφανα χωρίς φόβο και πάθος??

Απλούστατα, είναι ΠΑΣΟΚ.

Πως είναι δυνατόν εύρωστη νέα επιχείρηση με προσωπικό άνω των 50 ατόμων , τυπική , που πληρώνει τους φόρους της εμπρόθεσμα, να δέχεται εξοντωτικούς ελέγχους, και να τιμωρείται για εκπρόθεσμη καταχώρηση δαπάνης 3 ευρώ.

Πολύ απλά δεν είναι δηλωμένη ΠΑΣΟΚ.

Το ηγετικά κλιμάκια των Δ.Ο.Υ. με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ καταλήφθηκαν από τις κλαδικές του ΠΑΣΟΚ οι οποίες αποφάσισαν να εξολοθρεύσουν τίμιες και κερδοφόρες επιχειρήσεις με γνώμονα ότι δεν είναι δηλωμένες Πασοκ.

Πάντως για να είμαι αληθινός θεωρώ ότι αυτά είναι αποτελέσματα της συντεχνίας η οποία δρά ανεξέλεγκτη ιδίως τα τελευταία δυο χρόνια , και όχι απαραίτητα εν γνώσει του πρωθυπουργού. Η τοποθέτηση στα υπουργεία ανθρώπων που ήσαν μέρος αυτής της συντεχνίας, μας έφερε σε αυτή την απίστευτη κατρακύλα που φέρνει όλο και μεγαλύτερη φτώχεια και δυστηχία. Όλα στην Ελλάδα αρχίζουν σοβαρά και καταλήγουν φαρσοκωμωδία (βλέπε αγανακτισμένοι πλατείας συντάγματος).

Τα νέα παιδιά θα πρέπει να ξεφύγουν από την παγίδευση τους σε αυτό το κλειστό μαντρί που λέγεται ομοσπονδία ή σύλλογος που εκ του αποτελέσματος τους οδηγεί στην ανεργία ενώ τους συνδικαλιστές τους στην αύξηση του πλούτου τους.

Δεν είναι αργά ακόμα και τώρα. Αγνοήστε τους, μην κατευθύνουν την ζωή σου, μην σε δουλεύουν με ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη, <<συναδελφικό>>Μην μπλέξεις σε κάτι πολύ φυσικό όπως το παρουσιάζουν κάποιοι, όπως καποιοι άλλοι παρουσιάζουν το φακκελάκι στον γιατρό. Οχι κορόιδο μία ζωή.

Πιστοποίηση από κανένα, πιστοποίηση είναι η αναγνώριση της δουλειάς μου από τους πελάτες μου, η οποία μάλιστα δεν επιβαρύνει την τσέπη μου.

Ευχαριστώ για την ανοχή σας και πάλι.

ΥΣ

Αγαπητή συνάδελφε σεβόμουν όλες τις ανυσηχίες αλλά και τις υπερβολές σου μέχρι που άκουσα ότι δεν σε ενοχλεί η πιστοποίηση που αποφάσισε η συντεχνία τους..εδω και χρόνια… αλλά τον φορέα που θα στον δώσει, δυστηχώς μετά από αυτό θα αρνηθώ να σου ξανααπαντήσω, είσαι όλα αυτά που θεωρώ παράδειγμα προς αποφυγή, επικροτείς με σθένος τις συντεχνίες τους σαν ιδέα, χωρίς να λαμβάνεις υπόψη τίποτα από ότι συμβαίνει την παρούσα χρονική στιγμή, την δυστηχία, την φτώχεια, τα πεινασμένα παιδιά , τους άνεργους γονείς, και συνεχίζεις παρόλα αυτά . Να σαι καλά αλλά δεν θα πάρω, η δημοσίευση μου δεν αφορά εσένα , δεν απευθύνεται σε σένα κατ αρχάς , όπως θα εκτιμούσα αν δεν μου απαντούσες,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν κατάλαβα καλά απ'το κατεβατό σου.. μέχρι το 2009 (από το 2004 υποθέτω), είμαστε παράδεισος ή προσπαθούσαμε να γίνουμε...

και ζητάς απ'τα νέα παιδιά να ξεφύγουν απ'την παγίδευση τους?

Εσύ τι ακριβώς πρεσβεύεις? Θα μας σώσει ο Αντωνάκης?

Δεν λέω ότι δεν έχεις δίκαιο σε αρκετά απ'αυτά που λες .. αλλά μην τους δίνεις χρώμα .. δεν έχουν .. χαμαιλέοντες είναι.. :)

Κι αν θες να συμμετέχεις στις συζητήσεις και να απευθύνεσαι και προσωπικά σε κάποιους,

καλό είναι να πάψεις να είσαι επισκέπτης-επισκέπτης ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θελω πληρες ανοιγμα του επαγγελματος του ταξι ΤΩΡΑ .. Και οχι ψευτοανοιγματα!! Αλλα να μπορει να γινει ταξιτζης και οποιος δεν εχει διπλωμα αυτοκινητου.. Τωρα ομως!! Αλλιως θα αυτοπυρποληθω στο Συνταγμα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

Καλησπέρα

Αγαπητοί συνάδελφοι προσπάθησα με δύο τοποθετήσεις μου να αναδείξω τι συναντάμε κάθε μέρα στο αντικείμενο της εργασίας μας .

Δεν ανέφερα σπάνια περιστασιακά γεγονότα, δεν έφερα ως παράδειγμα μία ειδική περίπτωση κάποιας εταιρείας ,ότι ανέφερα είναι η καθημερινότητα μας, αν όχι σε όλους στους περισσοτερους .

Εταιρεία που τυχαίνει να έχει δυνατούς δεσμούς με την σημερινή κυβέρνηση επι ενάμιση χρόνο δεν διαθέτει, θεωρημένα ισοζύγια γενικού αναλυτικών καθολικών, δεν διαθέτει πρόσθετο βιβλίο του αρθρου10του ΚΒΣ, δεν διαθέτει θεωρημένα στοιχεία, εκδίδει αθεώρητα στοιχεία τα οποία δεν καταχωρούνται σε θεωρημένο πρόσθετο βιβλίο. Η συγκεκριμένη εταιρεία επι της προηγούμενης κυβέρνησης δεχόταν

- ελέγχους απο το ΣΔΟΕ τουλάχιστον τρείς φορές το χρόνο. Με την έλευση του Πασοκ δεν έχει ενοχληθεί ούτε μία φορά, διότι θα επρεπε να κλείσει, ας με διορθώσουν οι πιό εμπειροι συνάδελφοι.

- Μια επισήμανση, δεν ειπα είναι Πασοκ , είπα ειναι δηλωμένοι ΠΑΣΟΚ.

- Και συνεχίζω,πόσοι συνάδελφοι έχουν εταιρείες τεσσάρων εκατομμυριών τζίρο, χωρίς πρόσθετα βιβλία , χωρίς στοιχεία, μή δηλωμένες ΠΑΣΟΚ

και λειτουργούν ακόμα, ας μου δοθεί ένα παράδειγμα, εγώ θα τον πιστέψω.

Το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, είναι καθαρά πολιτικό. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει ηθικές αναστολές, για τους πιο παλιούς θα θυμώνται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μιά γροθιά, ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν ρίξει κυβέρνηση, δεν είναι νέα δημοκρατία, ας φωνάζουν και ας απειλούν, αυτά είναι για τα κοροιδάκια που ψάχνουν συμπαράσταση, κάπου να πούν τον πόνο τους και κάποιος να τους ακούει. Τι μου θυμίζει αυτό άραγε, τους συλλόγους μας, τυχαίο?

Ας έρθουμε λίγο στους τιμητές του κλειστού επαγγέλματος, υπάρχει εδω μέσα νοήμων όν που να θεωρεί ότι το κλειστό επάγγελμα ήταν απόφαση των επιμελητηρίων μας , των φανατικών κομματικών συλλόγων μας??

Λογικά υπάρχει γιατί έχω διαβάσει πολλές δημοσιεύσεις, που αναφέρουν ότι εμείς σας προστατέυουμε από ξένους , αλεξιπτωτιστές-εμπειρικούς παπάδες , θεολόγους και πολλούς άλλους. Είναι ψεύτες, θρασύτατοι, υστερόβουλοι, και πέρα για πέρα παραπλανητικοί. Το υπουργείο παιδείας ήταν πάντα υπεύθυνο

για τα επαγγελματικά σας δικαιώματα, τα ΤΕΙ με την ψευτοανωτατοποίηση τους

εσβησαν τα εμπόδια για εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τα ΑΕΙ.

Τα ΙΕΚ δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα διότι δεν ανήκουν στην εκπαίδευση, και θα δυσαρεστήσω τους συναδέλφους των ΙΕΚ αλλα ψευδώς αυτοαποκαλούνται λογιστές, όταν παραμένουν βοηθοί βάσει νόμου, δεν φταίω εγώ, δεν φταίνε οι ψευδοσύλλογοι μας, πολύ θα ήθελαν να είχαν την τιμή να το έκαναν αλλά απευθυνθείτε στο υπουργείο παιδείας,αυτό τα ρυθμίζει.

Στο λογιστικό επάγγελμα έχουμε ένα απο τα πιό ανοικτά επαγγέλματα, δικαίωμα έχουν πτυχία και πτυχιούχοι όλων των σχολών όλων των ειδικοτήτων , απο πληροφορική, μέχρι διαφημιστές, και σε όλο αυτόν τον παραλογισμό αναρωτιέμαι πότε θα μπεί ένα τέρμα.

Πως θα μπορούσαν αυτές οι στρατιές νέων πτυχιούχων να αποκτήσουν ένα χαρτί,την άδεια λογιστή φοροτέχνη και να είχει κύρος, εκτός άμα κάποιος διαφωνεί.

Μόνο με αδιάβλητες εξετάσεις ικανότητας ! Είναι τόσο τρομερό άραγε? Μάλλον είναι.

Γιατι τόσα χρόνια δεν έδιναν τις άδειες βάσει προσόντων, γιατί βγαίνει ο καθένας και αναφέρει τον όρο λογιστής υποτιμητικά?

Τι σημαίνουν όλα αυτά, κάτι που είδα γραμμένο σε μιά πιο παλία ανακοίνωση, απλά θα υπάρχουν 5-6 ελεγκτικές-φορολογικες εταιρείες που θα αναλάβουν όλη την δουλειά και εσεις θα περιμένετε να βγάλετε τα έξοδα με δηλώσεις, και πιο πίσω μια κορνίζα με τη πιστοποίηση και την κάρτα μελους του συλλόγου.

Σας έχουν πρόβατα , χωρίς δικαίωμα αντίδρασης, με το ΥΠΕΘΟ να αλωνίζει και κανέναν να αντισταθεί στην επερχόμενη καταστροφή.

Βαζω στοίχημα ότι όταν πρίν δέκα χρόνια έλεγαν οτι θα ανοίξουν τα ταξί , οι πρόεδροι τους τους έλεγαν παρτε άφοβα άδειες έμεις εγγυόμαστε,.

Τι τρομαχτικά λόγια , εγγυηθήκανε τελικά και έμεινε κλειστό μέχρι 01/01/2012

Ποιος θυμάται τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα, θα πιστοποιηθούμε και θα μείνουμε αλώβητοι.

Σας έχω νέα , με τό νέο σύστημα του ΥΠΕΠΘ προσόντα δεν θα

υπάρχουν βάσει πτυχίων αλλά βάσει εξετάσεων. Σε απλά ελληνικά απόφοιτος λυκείου θα διαγωνίζετε στις ίδιες εξετάσεις με πτυχιούχο, και ο καλύτερος κερδίζει.

Για να δώ ποιοί συνδικαλιστάρες θα ακυρώσουν τις εξετάσεις???

Σας δουλεύουν πολύ απλά, σας τα τρώνε κάποιοι και μερικοί απο εμάς κάνουν απλά τσάτ. Σκεφτείτε και την δικία μου εκδοχή της ιστορίας.

Ευχαριστώ και αυτήν την φορά για την προσοχή σας.

ΥΣ Συνάδελφε άτυχη η παρομοίωση του ταξί με του λογιστή

Φαντάσου να υπήρχε συνάδελφος που δέν ξέρει να γράφει και να είχε άδεια.

Μία ακόμα διαφορά είναι ότι όλοι σχεδόν οι έλληνες έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου και δεν το παίζουν ταξιτζήδες, στο δικό μας χώρο όμως??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας έχω νέα , με τό νέο σύστημα του ΥΠΕΠΘ προσόντα δεν θα

υπάρχουν βάσει πτυχίων αλλά βάσει εξετάσεων. Σε απλά ελληνικά απόφοιτος λυκείου θα διαγωνίζετε στις ίδιες εξετάσεις με πτυχιούχο, και ο καλύτερος κερδίζει.

Για να δώ ποιοί συνδικαλιστάρες θα ακυρώσουν τις εξετάσεις???

Αυτό από ποια πληροφόρηση προκύπτει? Πρώτη φορά βλέπω να αναφέρεται ότι στα σχέδια του Υ.Ο είναι η διενέργεια εξετάσεων.... (Δε λέω ότι έχεις άδικο αναγκαστικά.)

Και παρεπιμπτόντως δεν έχω θέμα με εξετάσεις ή όχι εξετάσεις, μια ζωή βαρέθηκα να δίνω εξετάσεις, άλλη μία δεν θα χαλάσει τη ζαχαρένια μου, πανελλήνιες έδωσα 14 μαθήματα αν θυμάμαι καλά (εύκολα θέματα όμως).... biggrin.gif

Αν είναι να μπει και ο υπερδιαβαστερός απόφοιτος λυκείου αλλά πεταχτεί έξω ο εμπειρικός κομπογιαννίτης που βγάζει ΦΠΑ βάζοντας τα τιμολόγια σε ζυγαριά δεν έχω κανένα πρόβλημα προσωπικά, εγω προγραμματίζω να είμαι σε αυτούς που θα απομείνουν....smile.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...
επισκέπτη Επισκέπτης

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Η παντελής έλλειψη ελέγχου, και η στροφή προς τον <αυτοέλεγχο> των φυσικών προσώπων έχει αποθρασύνει την φοροδιαφυγή.

Συνάδελφοι χάνουν κάθε μέρα την δουλειά τους, ήδη σήμερα έμαθα δύο περιστατικά , αποτέλεσμα το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα δεν το φανταζόντουσαν κάν, έτσι στο άσχετο έλαβαν προειδοποίηση.

Γινόμαστε ένα βαρύδι για την επιχείρηση ελλείψη ελέγχων και συνεχών παρατάσεων, όλα υπο το πρίσμα των συλλόγων σας.

Η δουλειά μας μεταφέρεται στα λογιστικά τους γραφεία που λειτουργούν με πρακτικές ΙΕΚ και ΚΕΚ και ΣΕΚ, δηλαδή στην κυριολεξία τζάμπα εργασία. Απόδειξη (ΓΡΑΦΕΙΟ λογιστικό, ζητεί αποφοίτους Δημοσίων ΙΕΚ για πρακτική σε πραγματικά δεδομένα λογιστηρίου)μέτρησα ήδη 8 τέτοιες σε περίοδο ενός μηνός, SKYWALKER-XE). Η διαφορά με την πρακτική ΤΕΙ είναι ότι τα ΙΕΚ δεν δικαιούνται ούτε το 80% του ανειδίκευτου σαν αμοιβή.

Δουλοπάροικοι στην υπηρεσία των συλλόγων σας εις βάρον όλων εμάς, που πάμε να βγάλουμε το ψωμί μας.

Τι καταλαβαίνετε εσείς συνάδελφοι?? μέλλοντα άνεργε, ποιά η δικαιολογία σου, δεν το ήξερες??

Το έμαθες, τι κάνεις?? εισαι ακόμα εγγεγραμμένος στις λίστες τους??

Αυτή η κοροιδία των ψευτοκεκ-ιεκ αδήλωτης και μαύρης εργασίας στα όρια της μονιμότητας μας τρώει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Δεν ανήκω σε κόμμα, οι συκοφάντες έλαβαν την απάντηση τους, το ψωμί μου πάω να βγάλω τίμια.

Ξεμπροστιασέ τους, γίνε πραγματικός αγανακτισμένος΄, παρτους την δύναμη που χρησιμοποιούν για ιδίον όφελος.

Ευχαριστώ για την κατανόηση σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.

Τελικά η προτροπή των ομοσπονδιών δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα για απεργία. Απο τους συναδέλφους που γνωρίζω ένας μόνο απέργησε λόγω διοικητική θέσης στους συλλόγους του ΥΠΕΘΟ.

Σιγά σιγά κάθε προτροπή τους θα πέφτει στο κενό, αυτός να γίνει και ο σκοπός μας.Ας επιτέλους πιάσουν δουλειά για να βγάλουν το ψωμί τους και όχι υπερασπιζόμενοι το δικό μας.

Ενα φαινόμενο παλιό μέν αλλά έχει πάρει έξαρση φέτος έιναι οι βοηθοί ταξιτζήδες, με απαραίτητη προυπόθεση να έχεις μηχανή για να πιάσεις δουλειά.

ισως είναι μία απο τις συνιστώσες για άνοιγμα του επαγγέλματος ταξιτζή, να φοράει το παπάκι και μία ταμπέλα του γραφείου.Αυτό ειναι το επίπεδο των λογιστικών γραφείων σήμερα, των συνδικαλιστών τους. Απαραίτητο προσόν άδεια οδηγήσεως παπάκι, γνώσεις λογιστικής προαιρετικά.

Συνάδελφοι κρύψτε τα παπάκια, το τζάμπα κούριερ πέθανε γύφτοι!!!!!!!!!!!!!!!!! που θέλετε να λέγεστε και λογιστές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...
επισκέπτη λογιστής

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Η παντελής έλλειψη ελέγχου, και η στροφή προς τον <αυτοέλεγχο> των φυσικών προσώπων έχει αποθρασύνει την φοροδιαφυγή.

Συνάδελφοι χάνουν κάθε μέρα την δουλειά τους, ήδη σήμερα έμαθα δύο περιστατικά , αποτέλεσμα το οποίο την προηγούμενη εβδομάδα δεν το φανταζόντουσαν κάν, έτσι στο άσχετο έλαβαν προειδοποίηση.

Γινόμαστε ένα βαρύδι για την επιχείρηση ελλείψη ελέγχων και συνεχών παρατάσεων, όλα υπο το πρίσμα των συλλόγων σας.

Η δουλειά μας μεταφέρεται στα λογιστικά τους γραφεία που λειτουργούν με πρακτικές ΙΕΚ και ΚΕΚ και ΣΕΚ, δηλαδή στην κυριολεξία τζάμπα εργασία. Απόδειξη (ΓΡΑΦΕΙΟ λογιστικό, ζητεί αποφοίτους Δημοσίων ΙΕΚ για πρακτική σε πραγματικά δεδομένα λογιστηρίου)μέτρησα ήδη 8 τέτοιες σε περίοδο ενός μηνός, SKYWALKER-XE). Η διαφορά με την πρακτική ΤΕΙ είναι ότι τα ΙΕΚ δεν δικαιούνται ούτε το 80% του ανειδίκευτου σαν αμοιβή.

Δουλοπάροικοι στην υπηρεσία των συλλόγων σας εις βάρον όλων εμάς, που πάμε να βγάλουμε το ψωμί μας.

Τι καταλαβαίνετε εσείς συνάδελφοι?? μέλλοντα άνεργε, ποιά η δικαιολογία σου, δεν το ήξερες??

Το έμαθες, τι κάνεις?? εισαι ακόμα εγγεγραμμένος στις λίστες τους??

Αυτή η κοροιδία των ψευτοκεκ-ιεκ αδήλωτης και μαύρης εργασίας στα όρια της μονιμότητας μας τρώει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Δεν ανήκω σε κόμμα, οι συκοφάντες έλαβαν την απάντηση τους, το ψωμί μου πάω να βγάλω τίμια.

Ξεμπροστιασέ τους, γίνε πραγματικός αγανακτισμένος΄, παρτους την δύναμη που χρησιμοποιούν για ιδίον όφελος.

Ευχαριστώ για την κατανόηση σας.

Επιτέλους το ΥΠΕΘΟ της ντροπής έφυγε,

αντε να γίνει και κανας έλεγχος γιατί σε λίγο θα χάσουμε όλοι τις δουλειές μας σαν όντα 'ανευ αντικειμένου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

ΑΔΕΙΑ.pdf

γνωρίζει κάποιος κάτι γι'αυτό?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ. Δεν το ήξερα. Θα το ψάξω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΔΕΙΑ.pdf

γνωρίζει κάποιος κάτι γι'αυτό?

Εστάλη άμεσα το παρακάτω μείλ προς την Ομοσπονδία:

Προς

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ)

Παρακαλώ όπως μας δώσετε περισσότερες πληροφορίες για αυτά που γράφει η συγκεκριμένη επιστολή του Υπουργείου Ανάπτυξης την οποία σας αποστέλουμε.

Μ ε ε κ τ ί μ η σ η

εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

===================================

Θα συνεχίσω το ψάξιμο με τους συναδέλφους μου εδώ στα Χανιά και ότι βρούμε καθώς και την απάντησητης Ομοσπονδίας θα σας την κοινοποιήσουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μίλησα με στέλεχος της ΠΟΦΕΕ και μου είπε ότι συζητιέται το θέμα και σε επίπεδο ΠΟΦΕΕ και στην επικείμενη Στα του Ο.Ε.Ε. στο 1ο 10ήμερο του Δεκέμβρη.

Επίσης ετοιμάζεται Νόμος σχετικός με τα Επαγγέλματα που υποχρεούνται σε άδειες. Αναμένουμε για λεπτομέρειες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οτι χρειάζεται ένα ΟΕΕ η κάτι τέτοιο σχετικό ,ειναι σίγουρο,και μην πετροβολούμε το ΟΕΕ,γιατί

προς το παρόν ειναι το μόνο που κατα κάποιο τρόπο οριοθετεί το επαγγελμά μας,δηλαδή δεν μπορεί

ο παπας να γραφτεί η ο μηχανικός η ο τσομπάνης ,όπως θα θέλανε μερικοί.Αν ο λογιστής δεν έχει

πτυχείο οικονομικού πανεπιστημίου,πως θα ξεχωρίζει απο οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα ,πως θα τον

υπολογίζουν σαν ένα επάγγελμα με αξία?Δέν αρκεί μόνο το πτυχείο βέβαια ,το ιδιο ισχύει για όλα τα επαγγέλματα.

Τώρα έτσι που καταντήσαμε έμεις το επάγγελμά μας με εκατό χιλιάδες προέδρους και άλλους τόσους συλλόγους

εινα δικό μας θέμα και όχι του ΟΕΕ,όταν κατεβαίνουμε στις εκλογές του ΟΕΕ με διακόσιους συνδιασμόυς και ΄'οχι

μόνο με έναν απο πραγματικούς ελ.επαγγελματίες,πώς θα έχουμε λόγο εκεί?ΑΡΑ μόνοι βγάζουμε τα μάτια μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

Το οτι χρειάζεται ένα ΟΕΕ η κάτι τέτοιο σχετικό ,ειναι σίγουρο,και μην πετροβολούμε το ΟΕΕ,γιατί

προς το παρόν ειναι το μόνο που κατα κάποιο τρόπο οριοθετεί το επαγγελμά μας,δηλαδή δεν μπορεί

ο παπας να γραφτεί η ο μηχανικός η ο τσομπάνης ,όπως θα θέλανε μερικοί.Αν ο λογιστής δεν έχει

πτυχείο οικονομικού πανεπιστημίου,πως θα ξεχωρίζει απο οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα ,πως θα τον

υπολογίζουν σαν ένα επάγγελμα με αξία?Δέν αρκεί μόνο το πτυχείο βέβαια ,το ιδιο ισχύει για όλα τα επαγγέλματα.

Τώρα έτσι που καταντήσαμε έμεις το επάγγελμά μας με εκατό χιλιάδες προέδρους και άλλους τόσους συλλόγους

εινα δικό μας θέμα και όχι του ΟΕΕ,όταν κατεβαίνουμε στις εκλογές του ΟΕΕ με διακόσιους συνδιασμόυς και ΄'οχι

μόνο με έναν απο πραγματικούς ελ.επαγγελματίες,πώς θα έχουμε λόγο εκεί?ΑΡΑ μόνοι βγάζουμε τα μάτια μας.

ρε ουστ συντεχνιακα τσιρακια της παρακμης με τον ΟΕΕ σας, αδηφαγα αρπακτικα της μασας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 month later...
επισκέπτη αναγνωστόπουλος ομ.

Aκούστε την είδηση logo.png

Διαφημίσεις GoogleΦορο-Λογιστικό ΓραφείοΌλες οι δηλώσεις - Εταιρίες Β&Γ κατ Μισθοδοσία, Στελέχωση Λογιστηρίωνwww.newaccounts.gr

Οι ψευτες του ΟΕΕ βλέπουν την μάσα να απομακρύνεται και ξεσπαθώσαν

Πρόσβαση και άσκηση επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού

Friday January 20, 2012 12:45 AM

Σχετικά με τα δημοσιεύματα στον τύπο που αναφέρονται στην απελευθέρωση του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) ενημερώνει τα μέλη του και τους λογιστές φοροτεχνικούς ότι στην άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού δεν υπάρχουν αδικαιολόγητοι περιορισμοί που αφορούν στην πρόσβαση και στην άσκηση του σύμφωνα με τους περιορισμούς που αναφέρονται στο άρθρο 2 του Ν 3919/2011 και δεν υφίσταται θέμα "ανοίγματος" ενός ήδη "ανοικτού επαγγέλματος"

Με το Ν. 2515/1997 και με το κατ’ εξουσιοδότηση του Νόμου αυτού εκδοθέν Π.Δ. 340/1998 θεσμοθετήθηκε το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού το οποίο ασκείται από κατόχους τίτλων οποιασδήποτε βαθμίδας εκπαίδευσης (απόφοιτοι Λυκείου και απόφοιτοι Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών) χωρίς κανένα αποκλεισμό και χωρίς να θίγονται επαγγελματικά δικαιώματα με βάση τις γνώσεις που παρέχει το σύστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Περιορισμοί υπάρχουν για όλους εκτός απο τα μέλη του ΟΕΕ ..

εξίσωση ανωτέρων σχολών ΙΕΚ εξειδικευσης σε λογιστικά φοροτεχνικά με αποφοιτούς λυκείου. Η αλήθεια (τα ΙΕΚ μπηκαν σαν παραπομπή, πλήρης αποκλεισμός εξίσωση με εμπειρικούς)

Μέλη του ΟΕΕ με σπουδές άσχετες με το επάγγελμα του λογιστή φοροτέχνη ( το σύνολο δηλαδή των ΑΕΙ) θεωρούνται εξειδικευμένοι.

Φίλοι του ΟΕΕ απόφοιτοι τριτάξιου γυμνασίου κάτοιχοι Α τάξης ( με το κόλπο των ισολογισμών)

Φίλοι του ΟΕΕ απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ-ΚΑΤΕ (1-2 ετη στην διοικηση επιχειρήσεων)κάτοχοι Α τάξης (η πλειοψηφία της ΠΟΦΕΕ)

Η ΚΔ δρά χωρίς φραγμούς στην πελατεία της χρόνια τώρα..

ΤΕΡΜΑ Η ΜΑΣΑ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ παιδια του ΚΕΥΝΣ και του ΜΑΡΞ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

ενα πολύ ωραίο απόσπασμα απο ένα άλλο σάιτ

Οικονομολόγιος λέει:

Ιανουάριος 7, 2009 σε 6:00 μ.μ

Καλησπέρα σας. Καταρχήν οι απόψεις σας είναι πολύ ενδιαφέρουσες και θίγουν εμμέσως ένα μεγάλο ζήτημα: οι οικονομικές σχολές (τα τμήματα Οικονομικών Επιστημών πιο συγκεκριμένα) θα πρέπει να βγάζουν (ή βγάζουν) Οικονομολόγους ή Λογιστές? Θα συμφωνήσω ότι οποιαδήποτε καθηγητικό προσωπικό οικονομικής σχολής δεν έχει «δουλειά» -που λέμε στην καθομιλουμένη- σε ένα οργανωμένο λογιστήριο όπως επίσης και ένας λογιστής δεν έχει το μίνιμουμ των ικανοτήτων να αποδόσει το μίνιμουμ σε ένα απαιτητικό περιβάλλον ακαδημαικής έρευνας. Και έρευνα στα σοβαρά οικονομικά τμήματα γίνεται: στην οικονομετρία, την μικροοικονομική, την μακροοικονομική, την χρηματοοικονομική θεωρία κ.α.. Μια απλή ανάγνωση των βιογραφικών καθηγητών που διδάσκουν σε σοβαρά (επιμένω) οικονομικά τμήματα θα σας πείσει.

Τώρα όσον αφορά το ΠΑ.ΠΕΙ., είναι κοινό μυστικό τα όσο αναφέτετε. Απλά, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει και μία ανάλογη αξιολόγηση τύπου κου Λαζαρίδη στα Οικονομικά τμήματα, και πιστέψτε με, τα αποτελέσματα θα είναι πολύ πιο απρόσμενα από αυτά των τμημάτων των θετικών επιστημών.

Ναι είναι κοινό μυστικό ότι απόφοιτοι ΠΑΠΕΙ 20 χρόνια λογιστές δεν ξέρουν την διαφορά λογαριασμών εκμετάλλευσης με αποτελεσματικούς, ούτε λογιστική Ι δεν ξέρουν και θέλουν να αποκτήσουν <<ειδική άδεια ασχετίλας>>

Είναι κοινό μυστικό ότι στοιχειώδη φοροτεχνική αντίληψη έχουν μόνο ορκωτοί ελεγκτές , όλοι οι υπόλοιποι ψάχνονται και μας πετάνε και ενα νόμο που τον αποστήθιζαν 1 ωρα για να μας δείξουν την σχετικότητα τους.

Εγω ένα απορώ, οι θιγόμενοι απο τον πλήρως συντεχνιακό ΟΕΕ πως δεν έχουν καταφύγει ι μαζικά με την νόμιμη οδό να τους στείλουν στην εφεδρεία μία ωρα αρχίτερα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 month later...
επισκέπτη Επισκέπτης

Είναι τόσο γελοίοι επιτέλους οι ¨ειδικοί¨της επιτροπής ανταγωνισμού, εγώ δεν κατάλαβα ποιά η διαφορά του "ανοίγματος".

Τόσο νούμερα? Επειδή δουλεύουν τα νούμερα τους Ελληνες νομίζουν ότι με τέτοια <ανοίγματα> θα δουλέψουν και την τρόικα.

Μην χαίρεστε κάποιοι, το επάγγελμα παραμένει πιό κλειστό απο πρίν, μετα τις εκθέσεις της τρόικας θα ανοίξει. Επιτροπή θα τους επισκεφτεί σε ένα μήνα να τους υποδείξει τα ανοίγματα του Μπένι και των αγραμμάτων ακαμάτηδων της επιτροπής ανταγωνισμού απάτης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

Είναι τόσο γελοίοι επιτέλους οι ¨ειδικοί¨της επιτροπής ανταγωνισμού, εγώ δεν κατάλαβα ποιά η διαφορά του "ανοίγματος".

Τόσο νούμερα? Επειδή δουλεύουν τα νούμερα τους Ελληνες νομίζουν ότι με τέτοια <ανοίγματα> θα δουλέψουν και την τρόικα.

Μην χαίρεστε κάποιοι, το επάγγελμα παραμένει πιό κλειστό απο πρίν, μετα τις εκθέσεις της τρόικας θα ανοίξει. Επιτροπή θα τους επισκεφτεί σε ένα μήνα να τους υποδείξει τα ανοίγματα του Μπένι και των αγραμμάτων ακαμάτηδων της επιτροπής ανταγωνισμού απάτης

δεν μας λες τι εννοείς εσύ άνοιγμα ?

ίσως έχουμε εμείς τα κλειδιά να στα δώσουμε να το ανοίξεις

Κανένας Έλληνας πατριώτης επιχειρηματίας είσαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...