Προς το περιεχόμενο

ΕΠΕΙΓΟΝ: Αλληλεγγύη και οικονομική στήριξη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτός είναι ο λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση με βιτριόλι από τους μπράβους των εργολάβων σαν τιμωρία για τη συνδικαλιστική της δράση ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

5012 019021 277 Τράπεζα Πειραιώς

DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

Και το 1 ευρώ είναι πολύτιμο. Να καταθέσουμε την ενίσχυσή μας χωρίς δεύτερη σκέψη και τσιγκουνιές. Όχι από το περίσσευμά μας. Ας μας λείψουν τα χρήματα. Είναι θέμα στοιχειώδους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι δήλωση ότι η εργοδοτική τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Οι νονοί της νύχτας και της μέρας θα μας βρουν απέναντί τους!

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

http://news.ert.gr/en/greece/society/17073...ikalistrias.htm

http://www.syriza.gr/epitropes-syriza/dikt...stria-k-koyneba

Το θέμα πέρασε στα "ψιλά" των εφημερίδων και μέσα σε 30'' στα τηλεοπτικά κανάλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς δεν έμαθα για το γεγονός... (έχω κόψει αρκετά την τηλεόραση).

ΑΙΣΧΟΣ !

Φυσικά πρέπει όλοι να βοηθήσουμε.

Να 'σαι καλά γιατρέ... και χρόνια πολλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστέψτε με, πρώτη φορά έχω σοκαριστεί τόσο πολύ. Αξίζει την βοήθεια όλων μας. Επιβεβαιώνει, για πολλοστή φορά, την αντίληψη μου ότι η ζωή στην χώρα μας είναι φτηνότερη ακόμα και από την Βραζιλία και κανείς δεν ενδιαφέρεται, μέχρι να κτυπήσει και την δική μας πόρτα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς δεν έμαθα για το γεγονός... (έχω κόψει αρκετά την τηλεόραση).

ΑΙΣΧΟΣ !

Φυσικά πρέπει όλοι να βοηθήσουμε.

Να 'σαι καλά γιατρέ... και χρόνια πολλά.

Αμ, δεν το είπε η τηλεόραση!

Το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων, ακούστηκαν δυο λόγια μόνο από το magazino της ΝΕΤ, ως αστυνομική είδηση.

Μετά έβγαλε ανακοίνωση το Σωματείο της (των Καθαριστριών) το είχαν οι αριστερές εφημερίδες, έβγαλαν ανακοινώσεις οι γυναικείες και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εντός και εκτός Βουλής κομμάτων της Αριστεράς, οι οργανώσεις των μεταναστών, οι αναμενόμενοι Bloggers, οι συνήθεις Ραδιοφωνικοί Σταθμοί ( και η tv του 902) .

Μαθαίνω, ότι σήμερα ή εχτές η Αστυνομία ξεκίνησε ανακρίσεις. Άκουσα, ότι το θέμα το έχουν σήμερα και άλλες εφημερίδες.

Ας σημειωθεί ότι από την αρχή είχε γίνει γνωστό ότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, και ότι λίγες ημέρες νωρίτερα είχε "κάνει φασαρία" στον εργοδότη της επειδή συνάδελφοί της υπέγραψαν εκκαθαριστικά επιδόματος εορτών μεγαλύτερα από όσα εισέπραξαν.

http://salata.wordpress.com/2008/12/24/1-13/

και

http://salata.wordpress.com/2008/12/26/1-15/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να 'σαι καλά Σταύρο που μου θύμισες το λόγο που έκοψα το χαζοκούτι... καλή χρονιά !

Υ.Γ. Όσο περνάει ο καιρός ενισχύεται ένα προαίσθημα που έχω, ότι η επόμενη επανάσταση θα ξεκινήσει από το internet.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια ( Υπογραφή: ...Τατιάνα)

Να διορθώσω, ότι την είδηση για την Κοσταντίνκα την είχε και η Ελευθεροτυπία στις 24-12.

Όσο για την "νέα" επανάσταση "μέσω internet" δεν έχεις προαίσθημα, την ζεις. Αναλογίσου τι έγινε με την εφεύρεση της Τυπογραφίας με τον Γουτεμβέργιο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την είδηση την είχε και χθες ο Παπαδάκης στον Αντ1, ενώ σε απ΄ευθείας σύνδεση μίλησε και με μια κυρία του συλλόγου τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ειχαν την ειδηση....μμμ ...

τι ειχαν ? ουτε μια φωτο με το πριν και μετα δεν ειχαν, ουτε τον κουβα το βιτριολι δεν δειξανε, ουτε το παιδι της να κλαιει ειχανε, ουτε στο νοσοκομειο δεν πηγαν να παρουν πλανα....

...μετα απο τετοια λαμψη και φωτια και εικονες και δακρυγονα, που να παρουμε χαμπαρι τι της κανανε της Κονσταντινκας ?? ετσι ησυχα που την καψανε...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΝΑ

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Δολοφονική επίθεση με καυστικό οξύ στο πρόσωπο δέχτηκε στις 22-12-2008 το βράδυ, την ώρα που επέστρεφε από τη δουλειά της, η Κωνσταντίνα Κούνεβα, κάτοικος Άνω Πετραλώνων, με αποτέλεσμα από τότε να νοσηλεύεται στην εντατική του Ευαγγελισμού σε σοβαρή κατάσταση. Η επίθεση έγινε στη γωνία Δρυόπων και Τρώων. Η Κωνσταντίνα, είναι συνδικαλίστρια και γραμματέας της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, ενός σωματείου που υπερασπίζεται τα δικαιώματα σκληρά εκμεταλλευόμενων εργαζομένων, κυρίως γυναικών, πολλές από τις οποίες είναι μετανάστριες.

Η Κωνσταντίνα δεχόταν απειλές κατά τη ζωή της εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης. Οι συναδέλφισσές της καταγγέλλουν ότι η επίθεση προέρχεται από κύκλους της εργοδοσίας, η οποία τρομοκρατούσε όλες τις εργαζόμενες, και την Κωνσταντίνα που ήταν μαχητική συνδικαλίστρια. Σαν μετανάστρια την θεωρούσαν πιο ευάλωτη. Το τελευταίο περιστατικό συνέβη όταν η εταιρεία στην οποία εργαζόταν η Κωνσταντίνα κάλεσε τις εργαζόμενες να πάρουν σαν δώρο Χριστουγέννων ποσό μικρότερο και να υπογράψουν για μεγαλύτερο. Η Κωνσταντίνα κάλεσε τις συναδέλφισσές της να μην υπογράψουν και πετάχτηκε κακείν κακώς έξω από σεκιουριτάδες.

Η συγκεκριμένη εργολαβική εταιρεία έχει αναλάβει την καθαριότητα σε μεγάλους δημόσιους οργανισμούς: τον ΗΣΑΠ, το ΜΕΤΡΟ, την ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων), ίσως και σε άλλους. Παρά τις συνεχείς καταγγελίες του σωματείου για την συστηματική παραβίαση των εργατικών δικαιωμάτων, οι οργανισμοί αυτοί δεν έκαναν τίποτα από αυτά που όφειλαν προκειμένου να τηρηθεί η εργατική νομοθεσία και να μπει φρένο στο καθεστώς τρομοκρατίας. Είναι εξίσου υπεύθυνοι για τη διατήρηση αυτής της κατάστασης που έφτασε μέχρι τη δολοφονική επίθεση, τόσο οι διοικήσεις αυτών των οργανισμών, όσο και οι Επιθεωρήσεις Εργασίας και το Υπουργείο Απασχόλησης προς το οποίο γίνονταν συνεχείς παραστάσεις.

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει καθεστώς το δημόσιο, αντί να προσλαμβάνει μόνιμους για να καλύψει τις ανάγκες του, να παραδίδει τομείς σε εργολάβους, οι οποίοι απασχολούν εργαζόμενους πολλές φορές σε καθεστώς σκλαβιάς. Έτσι, μέσα και στο γενικότερο πλαίσιο συνδιαλλαγής και μίζας που επικρατεί στο σύστημα των αναθέσεων, εξασφαλίζεται ο πλουτισμός κάποιων επιτήδειων που λειτουργούν σαν νταβατζήδες, με το κράτος να νίπτει τας χείρας του. Το φαινόμενο το ζήσαμε και την περίοδο των ολυμπιακών έργων με τα αναρίθμητα εργατικά ατυχήματα και τους νεκρούς, όταν στο όνομα της μεγάλης ολυμπιακής ιδέας ισοπεδώθηκαν τα δικαιώματα στον κλάδο των κατασκευών.

Το περιστατικό αυτό που είναι πρωτοφανές για τα μέχρι τώρα δεδομένα της Ελλάδας, δείχνει ότι το επόμενο διάστημα ο κοινωνικός πόλεμος θα προσλάβει άγριες διαστάσεις. Το κεφάλαιο και το κράτος δεν θα διστάσουν να υιοθετήσουν ακόμη και μαφιόζικες τακτικές προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. Σκηνές του μέλλοντος ζήσαμε το τελευταίο άλλωστε διάστημα με την δολοφονία του Αλέξη, τους πυροβολισμούς των Ζητάδων στο Φάληρο, τους άγριους ξυλοδαρμούς μαθητών, τη χρήση ακροδεξιών «αγανακτισμένων πολιτών» ενάντια στο κίνημα.

Η εξουσία και οι κονδυλοφόροι της μας μιλούν για ειρήνη και θρηνούν για τις σπασμένες βιτρίνες. Αυτό που ονομάζουν ειρήνη όμως είναι ο άγριος καθημερινός πόλεμος ενάντια στην κοινωνία. Γιατί η μεγαλύτερη έκφραση βίας δεν είναι οι σπασμένες βιτρίνες αλλά η φτώχεια, η ανεργία, η άγρια εκμετάλλευση και η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, οι νεκροί και οι σακατεμένοι από τα εργατικά ατυχήματα, η καταλήστευση των ταμείων, η κρατική καταστολή και η αστυνομοκρατία, οι παρακολουθήσεις, οι κάμερες και ο χαφιεδισμός. Αυτή την ειρήνη τους λοιπόν δεν την θέλουμε, είναι καιρός, και τα τελευταία γεγονότα έδειξαν ότι μπορεί να γίνει, η κοινωνία να περάσει στην αντεπίθεση. Κάνοντας στην άκρη τους υποταγμένους γραφειοκράτες και εκπροσώπους, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από πρωτοβάθμια μαχητικά σωματεία, επιτροπές αγώνα, συνελεύσεις στις γειτονιές, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια.

Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Αυτό το έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο. Η Κωνσταντίνα δεν είναι μόνη της. Δίπλα της έχουν βρεθεί αυτές τις μέρες και θα βρεθούν και το επόμενο διάστημα όλοι όσοι αντιστέκονται σ’ αυτό το άγριο σύστημα εκμετάλλευσης και καταστολής. Με όπλο την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση οι υπεύθυνοι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη και διαδήλωση στους δρόμους των Πετραλώνων,

το Σάββατο 3 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Πρωτοβουλία Κατοίκων

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

1. Υπάρχει ανάγκη για οικονομική στήριξη της Κωνσταντίνας. Ο αριθμός λογαριασμού είναι:

Τράπεζα Πειραιώς, DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA, αρ.λογ/μου: 5012-019021-277

2. Πώς πάμε στην πλατεία Μερκούρη:

α) Με τον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) στάση Πετράλωνα. Εξοδος για Ανω Πετράλωνα. Ακριβώς απέναντι απο την εξοδο του σταθμού ακολουθούμε την οδό Δωριέων (τα σύρματα του τρόλεϋ) και μετά απο 250 μέτρα φτάνουμε στην πλατεία Μερκούρη.

β) Με το τρόλεϋ της γραμμής «15» (Δικαστήρια Ευελπίδων – Πετράλωνα). Κατεβαίνουμε στην προτελευταία στάση (25η) . Δείτε τη διαδρομή στο: http://www.athens-trolley.gr/Network.aspx?l=14

3. Αλλα δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα:

http://www.indy.gr

http://indy.gr/analysis/poreia-katoikon-st...a-stis-3-genari

http://indy.gr/newswire/enimerosi-apo-to-n...tantina-koyneba

http://indy.gr/newswire/epeigon-oikonomik-...tantina-koyneba

http://indy.gr/newswire/katalipsi-sta-kent...isap-athinas-67

http://indy.gr/newswire/poreia-allileggys-stin-k-koyneba

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λυπαμαι για αλλη μια φορα για λογαριασμο της ανθρωποτητας.

Να'σαι καλα γιατρε για την πληροφορια.

Μου κανει εντυπωση που βλεπω πως κι αλλοι συναδελφοι εδω μεσα εχουν κοψει την τηλεοραση, νομιζα πως ημουν ο μονος.

Ολα αυτα θα συμβαινουν οσο οι ανθρωποι δεχονται να χορευουν σαν το τανγκο που θελει δυο για να χορευτει...

Γι'αυτο παντα θα ισχυριζομαι πως δεν πρεπει με κανενα τροπο να σιωπουμε μπροστα στην αδικια και να τη δεχομαστε.

Ακομη και ο Γκαντι που δεν εξασκησε ποτε του βια, θεωρηθηκε απο τους πιο δυσκολους διαπραγματευτες, επειδη δεν διαπραγματευοταν ευκολα, δεν υποχωρουσε σε αιτηματα και εντολες.

Ειναι λυπηρο να βλεπω "νεους και ωραιους" να σκυβουν το κεφαλι και να δεχονται ευκολα την εκμεταλλευση τους απο την εργοδοσια. (Δηλαδη μια χωρισμενη με 2 παιδια τι κανει?)

Ειναι τοσο δυσκολο να πουν καποιοι ανθρωποι απλα ενα "οχι" μπροστα στις απαιτησεις των διαταραγμενων.

Ισως επειδη ειναι κι αυτοι διαταραγμενοι.

Ποιο ειναι το κερδος απο ολα αυτα?

Ο φοβος!

Φοβος για τη ζωη, ανασφαλεια για ολα, λιγο απολαυση στο χαζοκουτι, καφεδακι,τσιγαρακι,ροδα,κινητο, κουσκουσακι και μια μερα ενα αθλιο τελος στο κρεβατι ενος νοσοκομειου απο καρδια, καρκινο,εγκεφαλικα ή σε ελληνικο δρομο απο τροχαιο με γεματο το εντυπο Ε9 και μπολικες καταθεσεις στην τραπεζα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιο ειναι το κερδος απο ολα αυτα?

Ο φοβος!

Φοβος για τη ζωη, ανασφαλεια για ολα, λιγο απολαυση στο χαζοκουτι, καφεδακι,τσιγαρακι,ροδα,κινητο, κουσκουσακι και μια μερα ενα αθλιο τελος στο κρεβατι ενος νοσοκομειου απο καρδια, καρκινο,εγκεφαλικα ή σε ελληνικο δρομο απο τροχαιο με γεματο το εντυπο Ε9 και μπολικες καταθεσεις στην τραπεζα.

Συμφωνώ με τον HAL. Τα είπε όλα σε λίγες γραμμές. Ευχαριστώ επίσης και όλους τους συναδέλφους που έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης για την κ.Κούνεβα.

doctor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Είναι θέμα στοιχειώδους ταξικής και κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι δήλωση ότι η εργοδοτική τρομοκρατία ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ."

Νομίζω ότι η απάντηση σ' αυτήν υπόθεση είναι αυτή που τόνισε ο doctor.Θέλουν να σβήσουν

κάθε φωνή που αντιστέκεται για τα στοιχειώδη δικαιώματα αλλά και να σπείρουν το φόβο για όποιον

τολμά να τα απαιτήσει και να "αντιμιλήσει". Και δυστυχώς τον τελευταίο μήνα

το βλέπουμε από την Παλαιστινή ως τα Πετράλωνα, από την Γκιώνα (άλλο επεισόδιο εκφοβισμού οικολόγου με εμπρεισμό) ως τα Εξάρχεια.

Ομως τουλάχιστον για όσους θέλουν να κρατούν μια στάση αντίστασης και διεκδίκησης

της αξιοπρέπειάς τους ισχύει το σύνθημα που κυκλοφορεί

ΑΠ'ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 months later...

Το θεμα κινδυνευει να ξεχαστεί...

Δικαιοσύνη δεν εχει αποδοθει ...

Δυο λεπτά μονάχα απ το χρόνο μας για υπογραφή στην σελίδα της διεθνούς αμνηστίας

http://www.amnesty.org.gr/kouneva.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...