Προς το περιεχόμενο

Τιμη στο δολοφονημενο απο το κρατος Αλέξη....σεβασμος στους γονείς και στο παιδί που χάθηκε...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όσοι βλέπουν σε "βάθος" ως επιτυχή άμυνα την εξομοίωση του αγώνα των Παλαιστινίων μ' αυτήν των αναρχικών, όπως και την επέμβαση των Ισραηλινών μ' αυτή των ΜΑΤ εναντίων των αναρχικών, κάπου στην καλύτερη των περιπτώσεων, χάνουν το μέτρο..

Να τους το πεις τότε Θεόφιλε..

Εδώ γιατί τα λες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατί έχω την αίσθηση ότι διαβάζουμε επιλεκτικά αυτά που θέλουμε και που "ξέρουμε" ήδη μέσα μας.. ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διάρρηξη... «έργο της αστυνομίας»

Η Σταυρούλα Γιαννακοπούλου βρήκε παραβιασμένη την κατοικία της. Στο Α.Τ. Εξαρχείων της εξήγησαν σε επιτατικό ύφος ότι στο σπίτι της έγινε έρευνα εν αγνοία της «E» 8/1

Βρήκε το διαμέρισμά της παραβιασμένο, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων να καταγγείλει διάρρηξη και εκεί πληροφορήθηκε ότι επρόκειτο για αστυνομική έρευνα στην κατοικία της που είχε γίνει... εν αγνοία της!

Απανωτά ήταν τα σοκ που υπέστη η δικηγόρος κ. Σταυρούλα Γιαννακοπούλου όταν έφτασε στο κατώφλι του διαμερίσματός της -στην περιοχή της Νεάπολης στα όρια με τον Λυκαβηττό- τα ξημερώματα (περίπου 2.30-3) της Δευτέρας προς Τρίτη.

«Η εν λόγω ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ. αποτελεί ένα μήνυμα προς τους δικηγόρους. Η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα σταθεί εμπόδιο στην υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων», τόνισε ο εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΔΣΑ Κώστας ΠαπαδάκηςΗ ίδια βρισκόταν εκτός Αθηνών και, όπως καταγγέλλει, όταν επέστρεψε βρήκε την πόρτα της εισόδου με ίχνη παραβίασης και ξεκλείδωτη. Ολα τα δωμάτια ήταν ανάστατα, αφού συρτάρια, βιβλία, και ντουλάπια είχαν μετακινηθεί και ψαχθεί.

Νόμισε -όπως είπε στο «Εθνος»- ότι είχε γίνει διάρρηξη και γι αυτό έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στο Α.Τ. Εξαρχείων. Εκεί, όμως την περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Οπως καταγγέλλει η «Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας», αλλά και η ίδια στο «Εθνος», το παραπάνω σκηνικό στο σπίτι της -που έγινε κατά τη διάρκεια της Δευτέρας και λίγες ώρες μετά το συμβάν σε βάρος των αστυνομικών στα Εξάρχεια και τις κατ οίκον έρευνες που ακολούθησαν- «ήταν έργο της αστυνομίας».

«Οταν πήγα στο Α.Τ. Εξαρχείων» -αναφέρει η κ. Γιαννακοπούλου- «και είπα σε ποια οδό είχε γίνει, όπως... τουλάχιστον εγώ νόμιζα η διάρρηξη, τότε ήλθε ένας κύριος χωρίς στολή ο οποίος νευριασμένος και με επιτακτικό ύφος μου είπε ότι δεν ήταν διάρρηξη και να σηκωθώ να φύγω. Επειτα από αυτό σοκαρίστηκα και έβαλα τις φωνές. Ο ίδιος μου είπε να είσαι σίγουρη ότι ούτε πήραμε κάτι από το σπίτι σου ούτε αφήσαμε κάτι». Σύμφωνα με την καταγγελία της δικηγόρου:

Επί πολλές ώρες και ενώ η ίδια απουσίαζε, μπαινόβγαινε στο διαμέρισμά της μεγάλος αριθμός αγνώστων. Επειδή μάλιστα αυτοί ήταν πολλοί και έκαναν φασαρία, οι γείτονες -όπως της είπαν- νόμισαν ότι στο σπίτι της είχε κάποια... γιορτή!

Ωστόσο, κανένας από τους γείτονες (αν και πρόκειται για οικογενειακή πολυκατοικία) δεν κλήθηκε από την αστυνομία να είναι παρών ως μάρτυρας, αν και κάτι τέτοιο το προβλέπει ο κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Ούτε -όπως καταγγέλλει η Εναλλακτική Παρέμβαση καθώς και η κ. Γιαννακοπούλου- θυροκολλήθηκε στην πόρτα της έκθεση της έρευνας, κάτι το οποίο επίσης προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. «Θεωρώ», μας είπε η δικηγόρος, «ότι το περιστατικό στο διαμέρισμά μου σχετίζεται με την αποχαλίνωση των διωκτικών αρχών».

Επίσης η κ. Γιαννακοπούλου κάνει λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης» την οποία αποδίδει στο γεγονός ότι η ίδια είναι μέλος της Εναλλακτικής Παρέμβασης των Δικηγόρων Αθήνας, μέλος της επιτροπής συνταγματικών δικαιωμάτων των δικηγόρων-μελών του ΔΣΑ, ενώ προσθέτει ότι ως δικηγόρος έχει υπερασπιστεί πολίτες που έχουν πέσει θύματα της κρατικής καταστολής.

Οπως εξήγησε στο «Εθνος» ο δικηγόρος κ. Κώστας Παπαδάκης, εκπρόσωπος στο ΔΣ του ΔΣΑ, (ο οποίος και υπογράφει το δελτίο Τύπου-καταγγελία της Εναλλακτικής Παρέμβασης):

«Σύμφωνα με το άρθρο 256 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σε περίπτωση απουσίας του ενοίκου ή του ιδιοκτήτη της κατοικίας που ερευνάται, θα πρέπει να προσκαλείται από την αστυνομία και να παρευρίσκεται ένας γείτονας ως μάρτυρας.

Η ίδια διάταξη επιβάλλει να προσκαλείται προηγουμένως ο ένοικος του διαμερίσματος που πρόκειται ερευνηθεί.

Παράλληλα, με το άρθρο 255 παρ. 3 της Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται υποχρέωση παράδοσης από την αστυνομία αντιγράφου της έκθεσης έρευνας στον ένοικο της κατοικίας που έγινε αυτή. Στη προκειμένη περίπτωση», -τονίζει ο κ. Κ. Παπαδάκης- «παραβιάστηκαν τρία βασικά σημεία που προβλέπει ο νόμος.

Σύμφωνα με τη δήλωση του κ. Παπαδάκη «η εν λόγω ενέργεια που δεν είναι η πρώτη αποτελεί ένα μήνυμα προς τους δικηγόρους οι οποίοι, εκπληρώνοντας τον κοινωνικό τους ρόλο, αναλαμβάνουν την υπεράσπιση διωκομένων για δήθεν τρομοκρατικές πράξεις, θύματα αστυνομικών σκευωριών και της κρατικής καταστολής».

Από την Εναλλακτική Παρέμβαση Δικηγόρων Αθήνας, γίνεται λόγος για «αναιτιολόγητη παράτυπη και παράνομη έρευνα», αλλά και για «προσπάθεια τρομοκράτησης», η οποία όμως δεν θα σταθεί εμπόδιο «στην υπεράσπιση των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων».

ΓΚΕΛΥ ΑΛΜΑΛΙΩΤΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗ

ΕΘΝΟΣ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=114...p;pubid=2160788

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το όλο ζήτημα, από την αρχή δεν εδράζεται στην προσωπικότητα του Αλέξη ή στην προσωπικότητα του Διαμαντή.

Όσοι βλέπουν το πράγμα επιφανειακά ( και ας το ονομάζουν "ανθρώπινα" ) , βλέπουν και στις δύο περιπτώσεις μόνο την επιφάνεια της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος της ζωής νέου ανθρώπου, άντε και την δικαιολογημένη αντίδραση στην εγκληματική ενέργεια σε βάρος της ζωής νέου ανθρώπου. Μια τέτοια οπτική σε τι οδηγεί; Πέρα από πράξεις εξομοιούμενες με μοιρολόι;

Σταύρο η «ανθρώπινη» ματιά του θέματος δεν μπορεί να είναι επιφανειακή…

Επιφανειακή γίνεται εάν μείνει αυτή η ματιά απότιστη και έτσι να μετατραπεί σε μοιρολόι με ημερομηνία λήξης…

Ωραία..

Μα μην αγνοείς ότι η «ανθρώπινη» ματιά έχει την δυνατότητα να γίνει χείμαρρος..

Και γιατί δηλαδή δεν είναι - που να πάρει και να σηκώσει - αρκετό να λυθούν τα προβλήματα μόνο βασιζόμενοι απλά σκεπτόμενοι ανθρώπινα;

Και σίγουρος αντιστέκομαι και σε αυτό:

Αποτυχία να αντιληφθούμε τα διαφορετικά είδη, τις διαφορετικές κατηγορίες, την διαφορετική ουσία, διαφορετικών εγκληματικών ενεργειών, οδηγεί αναπόφευκτα μέσω της αδιαφοροποίητης αντιμετώπισής τους, στην αποτυχία της δικής μας άμυνας απέναντί τους.

Σταύρο μου δεν χρειάζεται να αντιληφθούμε τίποτα νέο.. ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. Τι δεν έχουμε καταλάβει; Μήπως την κλοπή, τον ψυχοβιασμό την ασυδοσία τα συμφέροντα; Μα ποια διαφορά πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε;

Ξέρεις Σταύρο τι είναι δύσκολο να αντιληφθούμε;

Την ανθρώπινη συμπεριφορά ..

Ναι αυτή είναι δύσκολη να την αντιληφθούμε …

Και εκεί τροχοδρομώ το μυαλό μου διαρκώς…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επανάληψη

Είκοσι τέσσερα χρόνια πριν, στις 17 Νοεμβρίου 1985, ο αστυνομικός Αθαν. Μελίστας σκότωσε στα Εξάρχεια τον 15χρονο Μιχάλη Καλτεζά. Δέκα μέρες μετά, η «17 Νοέμβρη» ανατίναξε κλούβα των ΜΑΤ έξω από το «Κάραβελ» με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας νεαρός αστυνομικός. «Χάσαμε την ψυχραιμία μας», είπαν στο τηλεφώνημά τους. Πριν από ένα μήνα ο ειδικός φρουρός Επαμ. Κορκονέας σκότωσε στα Εξάρχεια τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Πριν από δύο μέρες γαζώθηκε με σφαίρες από αγνώστους (για τρομοκρατική επίθεση μιλάει η Αστυνομία) ο νεαρός αστυνομικός των ΜΑΤ Διαμαντής Μαντζούνης. Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Π.ΣΩΚ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/01/2009

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...374540,74404108

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σταύρο η «ανθρώπινη» ματιά του θέματος δεν μπορεί να είναι επιφανειακή… ....

Δεν μίλησα για την Ανθρώπινη(χωρίς εισαγωγικά) ματιά, μίλησα για την επιφανειακή ματιά. Τη ματιά που στέκεται στο προφανές. Και διευκρίνισα "...και ας την ονομάζουν "ανθρώπινη" " (έβαλα και εισαγωγικά)

Το λες και ο ίδιος

...τι είναι δύσκολο να αντιληφθούμε;

Την ανθρώπινη συμπεριφορά ..

Ναι αυτή είναι δύσκολη να την αντιληφθούμε …

Το προφανές είναι εξ ορισμού το άμεσα αντιληπτό.

Αποτυχία να αντιληφθούμε τα διαφορετικά είδη, τις διαφορετικές κατηγορίες, την διαφορετική ουσία, διαφορετικών εγκληματικών ενεργειών, οδηγεί αναπόφευκτα μέσω της αδιαφοροποίητης αντιμετώπισής τους, στην αποτυχία της δικής μας άμυνας απέναντί τους.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

[

Ξέρεις Σταύρο τι είναι δύσκολο να αντιληφθούμε;

Την ανθρώπινη συμπεριφορά ..

Ναι αυτή είναι δύσκολη να την αντιληφθούμε …

Και εκεί τροχοδρομώ το μυαλό μου διαρκώς…

Όντως. η ανθρώπινη συμπεριφορά και μαλακία είναι αμίμητη. Για αυτό δεν πρόκειται να μας αντικαταστήσουν τα robot.

Διαβάσαμε πάλι για "δικαιολογημένη αντίδραση", με 27 σφαίρες :) , και ατυχή συσχέτιση" δύο γεγονότων άσχετων μεταξύ τους.

Μου θυμίζει η παραπάνω φράση την περίπτωση που ο τραγικότερος όλων,.. "εκεινος ο ευφάνταστος νους-χρήστης του forum απο την Κατερίνη, είχε χαρακτηρίσει την οργανωμένη ληστεία με το γιο του Ευρωβουλευτη του ΣΥΝ. "μικροαστική βιασύνη".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δημοκρατία διευρύνεται όταν σεβόμαστε τους συνομιλητές, όταν σεβόμαστε την αντίθετη γνώμη, άποψη. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα και με κανέναν. Ναι να πούμε και μεις τη γνώμη μας, ακόμα και να καυτηριάσουμε απόψεις, όχι όμως να απαξιώνουμε τον διάλογο, είτε να στείλουμε στην "πυρά" πρόσωπα. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Ουσιαστικά, σεβόμενοι την διαφορετική άποψη, επενδύουμε στο μέλλον μας αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας. Μαθαίνουμε να επιλύουμε προβλήματα συζητώντας και όχι πολεμώντας. Δηλαδή μ' απλά λόγια επενδύουμε στον πολιτισμό (εκ της πόλεως), στην κοινωνία των πολιτών που θα πρέπει να σεβόμαστε για να μας σεβαστεί.

Είναι γνωστά τα παραπάνω, ήθελα να τα υπενθυμίσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αθήνα

Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την Τετάρτη, με προκήρυξή του στην εφημερίδα Ποντίκι, την ευθύνη για τρεις επιθέσεις: τη δολοφονική απόπειρα κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια, κατά την οποία τραυματίσθηκε 21χρονος αστυνομικός, την επίθεση στην κλούβα των ΜΑΤ στην περιοχή Ζωγράφου και την επίθεση σε εταιρεία πετρελαιοειδών στο Παλαιό Φάληρο.

Η οκτασέλιδη προκήρυξη βρίσκεται ήδη στα χέρια των ειδικών της Αντιτρομοκρατικής, οι υποψίες των οποίων επιβεβαιώθηκαν σχετικά με την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Newsroom ΔΟΛ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αθήνα

Την ευθύνη για τρεις επιθέσεις ανέλαβε ο Επαναστατικός Αγώνας (14/1/2009)

«Την αξία της ζωής μπορούμε να την υπερασπιστούμε μόνο με τα όπλα» γράφει στην προκήρυξή του ο Επαναστατικός Αγώνας, αναλαμβάνοντας την ευθύνη -ως απάντηση στη δολοφονία Γρηγορόπουλου- των επιθέσεων κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια και της κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδή.

Η οκτασέλιδη προκήρυξη εστάλη στην εφημερίδα το Ποντίκι και δημοσιεύεται την Πέμπτη. Σε υστερόγραφο της προκήρυξης, η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη και για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στα γραφεία της SHELL στο Παλαιό Φάληρο, τον περασμένο Οκτώβριο.

«Είχαμε προειδοποιήσει από τον Μάιο του 2007, όταν με προκήρυξή μας αναλαμβάναμε την επίθεση στο β' αστυνομικό τμήμα Ν.Ιωνίας ότι θα απαντήσουμε δυναμικά αν οι δολοφόνοι τραβήξουν όπλο και πυροβολήσουν [...] Έχουμε ευαίσθητα συνειδησιακά αντανακλαστικά και αντιδρούμε έντονα μπροστά στις εγκληματικές προκλήσεις των φρουρών του καθεστώτος και τη μόνιμη ατιμωρησία την οποία απολαμβάνουν» αναφέρει η οργάνωση.

«Γενικευμένη κοινωνική σύγκρουση»

Η οργάνωση αναφέρει πως με τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου «σήμανε η λήξη της παραπαίουσας κοινωνικής ομαλότητας» και «έχει γίνει πλέον κατανοητό απ' όλους ότι οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε αυτούς που συμπορεύονται με το καθεστώς και σε αυτούς που το πολεμούν έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις που αναδεικνύουν μια μη αναστρέψιμη κοινωνική και πολιτική ρήξη και προαναγγέλλουν την επερχόμενη γενικευμένη κοινωνική σύγκρουση».

«Ο μόνος τρόπος ν' αφοπλιστούν οι μπάτσοι είναι να τους αφοπλίσουν οι επαναστάτες και ο ένοπλος λαός» τονίζει η οργάνωση και σημειώνει πως ο «μπάτσος που σημάδεψε και σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο έδωσε τη χαριστική βολή στην ετοιμοθάνατη κοινωνική ανοχή απέναντι στα αναρίθμητα εγκλήματα της οργανωμένης πολιτικής και οικονομικής εξουσίας».

Απειλή κατά του ειδικού φρουρού

Αφού γίνεται εκτενής αναφορά σε περιπτώσεις όπου «το οπλισμένο χέρι μπάτσου δολοφονεί εν ψυχρώ», η οργάνωση εξαπολύει ευθεία απειλή κατά του ειδικού φρουρού από τα πυρά του οποίου σκοτώθηκε ο 16χρονος. «Είμαστε βέβαιοι ότι τελικά θα είναι μικρής χρονικής διάρκειας η παραμονή του στη φυλακή. Τον περιμένουμε σύντομα κοντά μας...» γράφει.

Σε άλλο σημείο της προκήρυξης, η οργάνωση υποστηρίζει ότι έχει καταντήσει γελοία και κενή νοήματος η φράση ότι «η ανθρώπινη ζωή αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό». «Για ποια αξία της ανθρώπινης ζωής μιλάνε όταν έμμεσα δολοφονούν χιλιάδες φτωχούς εργαζόμενους και συνταξιούχους».

«Την αξία της δικιάς μας ζωής θα υπερασπιστούμε στρεφόμενοι εναντίον αυτών που καθημερινά και με κάθε τρόπο την ξεφτιλίζουν, την απαξιώνουν και στο τέλος την αφαιρούν» γράφει ο Επαναστατικός Αγώνας.

«Πολιτική επιλογή» η επίθεση στα Εξάρχεια

Η οργάνωση περιγράφει λεπτομερώς το χρονικό της επίθεσης κατά των αστυνομικών των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, στις 5 Ιανουαρίου, κάνοντας λόγο για «πολιτική επιλογή» ως απάντηση στη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Γι' αυτό, σημειώνεται στην προκήρυξη, επελέγη η συγκεκριμένη περιοχή των Αθηνών.

Αναφέρει, μάλιστα, ότι μετά την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκε ο 21χρονος αστυνομικός, οι συνάδελφοί του που βρίσκονταν μέσα στην κλούβα των ΜΑΤ, κοντά στο σημείο της επίθεσης, δεν βγήκαν για να απαντήσουν και να υπερασπιστούν τους συναδέλφους τους.

«Υποθέτουμε ότι θα έπεσαν στο πάτωμα της κλούβας για να προφυλάξουν το τομάρι τους» αναφέρει η οργάνωση, χαρακτηρίζοντάς τους αστυνομικούς «άνανδρους», «δειλούς» και «οπλισμένες 'κότες'», που «σκοτώνουν άοπλους και πυροβολούν πισώπλατα».

Η επίθεση στο Γουδή

Αναφορικά με την επίθεση κατά της κλούβας των ΜΑΤ στο Γουδή, η οργάνωση διαψεύδει τους ισχυρισμούς της αστυνομίας, λέγοντας ότι η κλούβα χτυπήθηκε από δέκα σφαίρες. «Ας έβγαζαν την χτυπημένη κλούβα στη δημοσιότητα να μετρήσουμε τις τρύπες» συνεχίζει, υποστηρίζοντας ακόμα πως η αστυνομία αποσιώπησε το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε και όπλο τύπου ΜΡ5.

Απαντώντας στις κατά καιρούς αναφορές ότι σφίγγει ο κλοιός γύρω από την οργάνωση, ο Επαναστατικός Αγώνας κάνει λόγο για «πολιτική εφησυχασμού της πολιτικής ηγεσίας και κυρίως των Αμερικανών».

Επίθεση στα πολιτικά κόμματα

Στο κείμενο της προκήρυξης, η οργάνωση στρέφεται κατά της κυβέρνησης και όλων των πολιτικών κομμάτων. Για την κυβέρνηση αναφέρει πως καταδίκασε τη δολοφονία του Αλ.Γρηγορόπουλου «για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας», ενώ κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για υποκριτική στάση, αφού «επί ΠΑΣΟΚ έχουν σκοτωθεί ο Καλτεζάς αλλά και οι περισσότεροι νεκροί της 'δημοκρατικής' μεταπολίτευσης».

Σκληρή επίθεση εξαπολύει επίσης κατά του ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς το «από τους πιο συνεπείς στυλοβάτες του καπιταλιστικού καθεστώτος» και κόμμα «αντιεξεγερτικό, αντεπαναστατικό και αντεργατικό», αλλά και κατά του Συνασπισμού -«την πιο χαρακτηριστική περίπτωση πολιτικού χαμαιλεοντισμού, καιροσκοπισμού και τυχοδιωκτισμού».

Στο τέλος της προκήρυξης, η οργάνωση υποστηρίζει πως «η εξέγερση του Δεκέμβρη ήταν ένα καλό μήνυμα για ό,τι πρόκειται να επακολουθήσει».

«Όλα στα χέρια των προλετάριων, τίποτα στα χέρια των εξουσιαστών. Μόνο έτσι θα κάνουμε πράξη το πρόταγμα 'να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας» καταλήγει το κείμενο της προκήρυξης.

Newsroom ΔΟΛ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΛΗΤΙΚΗ

Δεν έριξε στον αέρα αλλά σχεδόν ευθεία

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ

Ενα είναι το κατηγορηματικό συμπέρασμα που αβίαστα ανακύπτει από τις εκτιμήσεις τόσο της βαλλιστικής έκθεσης όσο και της βλητικής έρευνας πεδίου (έκθεση αυτοψίας του χώρου) για το πώς η φονική σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμ. Κορκονέα κατέληξε στον θώρακα του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επαμ. Κορκονέας

Οτι ο κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», Επ. Κορκονέας, δεν πυροβόλησε -όπως μέχρι πρότινος τουλάχιστον υποστήριζε- στον... αέρα και ότι οι αυτόπτες μάρτυρες που μιλούσαν για δράστη που «σκόπευσε» δεν ψεύδονταν, όπως διερρήγνυε τα ιμάτιά του ο ειδικός φρουρός, αλλά πράγματι είχαν δει ότι το χέρι του «έδειχνε» κάπου προς τα εμπρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση αυτοψίας, η οποία διαβιβάστηκε χθες στον ανακριτή της υπόθεσης, προκύπτει -με βάση τρεις πιθανές θέσεις του θύματος- ότι ο δράστης μπορεί να μη «στόχευσε» το άτυχο παιδί πλην όμως το όπλο του έδειχνε σχεδόν ευθεία και η σφαίρα το πιθανότερο είναι να εποστρακίστηκε σε μία από τις τσιμεντένιες μπάλες του δρόμου που απέχει από το έδαφος περί τα 36,5 εκατοστά.

Η τεχνική αναπαράσταση της τραγωδίας πραγματοποιήθηκε στις 21 του περασμένου Δεκεμβρίου παρουσία του 9ου τακτικού ανακριτή, Φ. Βλάχου, των τεχνικών συμβούλων των δύο πλευρών, του δικηγόρου της οικογένειας του 15χρονου, Δημ. Τσοβόλα, καθώς και αυτοπτών του τραγικού γεγονότος μαρτύρων. Αντικείμενο της αναπαράστασης ήταν να διαπιστωθεί το πιθανό σημείο πάνω στο οποίο εποστρακίστηκε το βλήμα, προς ποια κατεύθυνση είχε στραμμένο το υπηρεσιακό του περίστροφο ο Επ. Κορκονέας όταν πυροβόλησε και βέβαια η στάση στην οποία βρισκόταν ο 15χρονος όταν δέχτηκε τη σφαίρα.

Αλ. Γρηγορόπουλος

Με αφορμή λοιπόν τη διαρροή χθες κάποιων στοιχείων από τη βλητική έκθεση, τη διενέργεια της οποίας είχε ζητήσει ο κ. Τσοβόλας για να εξαχθούν «ασφαλή συμπεράσματα», η πλευρά Κορκονέα, που ναι μεν δικαιώνεται ως προς τον εποστρακισμό πλην όμως όχι σε ό,τι αφορά τον κατηγορηματικό ισχυρισμό για βολή στον αέρα, αλλάζοντας αναγκαστικά τώρα «εικόνα» βλέπει βολή στα χαμηλά και «οπωσδήποτε όχι στην ευθεία». Κάνοντας επίκληση μάλιστα του ισχυρισμού ότι ο τρίτος πυροβολισμός προήλθε από εκπυρσοκρότηση, στηρίζει πλέον την υπεράσπιση σε τυχαίο περιστατικό για το οποίο δεν ευθύνεται ο αστυνομικός.

Οπως μάλιστα δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του ειδικού φρουρού, Αλέξης Κούγιας, «είναι μια τραγωγία όλη αυτή η ιστορία. Δεν αποτελεί δικαίωση για μένα. Χάθηκε αυτό το αγγελούδι. Ωστόσο, επαληθεύτηκε ο ειδικός φρουρός, καθώς από την αρχή έλεγε ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και μία τρίτη από εκπυρσοκρότηση την ώρα που έβαζε το όπλο του στη θήκη. Αυτό σημαίνει ότι η σφαίρα βρήκε χαμηλά την μπάλα και αυτό φαίνεται από το χαμηλό ύψος που προσέκρουσε η βολίδα».

Εύλογα όμως από τη δική του πλευρά ο Δημ. Τσοβόλας έθετε χθες το ερώτημα «όλο τον καιρό λέει στον αέρα, τώρα λέει χαμηλά;».

Σύμφωνα με την κρίση μάλιστα του πληρεξούσιου δικηγόρου της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, «μάταια και προκλητικά επιχειρούν οι κατηγορούμενοι να αντιστρέψουν την αλήθεια ότι πρόκειται για μια απρόκλητη δολοφονία εκ προθέσεως του Αλέξη. Αυτό είναι πλήρως βεβαιωμένο απ' όλα τα αποδεικτικά μέσα».

Κι αυτό γιατί, όπως επισήμανε ο κ. Τσοβόλας με αφορμή τα στοιχεία της βλητικής έρευνας, «είναι βέβαιο ότι δεν έριξε στον αέρα. Υπάρχουν 3 πιθανές θέσεις θύματος, αλλά αυτή που πιθανολογείται ως πιο ισχυρή είναι η θέση που είναι πιο κοντά στην τρίτη τσιμεντένια μπάλα. Με δεδομένο ότι η κλίση του δρόμου που βρισκόταν ο αστυνομικός ήταν κατά 10 μοίρες πιο ψηλά από τον Αλέξη δείχνει ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει.

Σε συνδυασμό μάλιστα με καταθέσεις μαρτύρων ότι με το δεξί χέρι στόχευσε και σημάδευε κρατώντας το όπλο και με το αριστερό χέρι, δείχνει ότι είχε πρόθεση».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 15/01/2009

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...009,id=93066028

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν ήταν τόσο τραγικό, θα λέγαμε ότι έχουμε μπροστά μας άλλη μια γελοία υπεκφυγή του Κούγια!

Επί τέλους, το ερώτημα "έπρεπε ο αστυνομικός να χρησιμοποιήσει το όπλο του; " Θα μπει;

Επί τέλους, το ερώτημα " για ποιο λόγο επέστρεψαν οι δύο αστυνομικοί, ενώ είχαν - έτσι διέρρευσε - λάβει εντολή να απομακρυνθούν" Θα μπει;

Επί τέλους θα εξεταστεί αν υπήρχε ή όχι πρόθεση από τους δύο αστυνομικούς;

Αλλιώς να το ρίξουμε στην "κακιά ώρα" και στους "εποστρακισμούς" ,

(Αυτό το τελευταίο το spellchecker το βγάζει λάθος)

και το πολύ - πολύ σε εξιλαστήριο θύμα!

Και να θυμόμαστε πάντα ότι Δικαιοσύνη προϋποθέτει εκδίκαση και δεν συνεπάγεται εκδίκηση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν ήταν τόσο τραγικό, θα λέγαμε ότι έχουμε μπροστά μας άλλη μια γελοία υπεκφυγή του Κούγια!

Επί τέλους, το ερώτημα "έπρεπε ο αστυνομικός να χρησιμοποιήσει το όπλο του; " Θα μπει;

Επί τέλους, το ερώτημα " για ποιο λόγο επέστρεψαν οι δύο αστυνομικοί, ενώ είχαν - έτσι διέρρευσε - λάβει εντολή να απομακρυνθούν" Θα μπει;

Επί τέλους θα εξεταστεί αν υπήρχε ή όχι πρόθεση από τους δύο αστυνομικούς;

Αλλιώς να το ρίξουμε στην "κακιά ώρα" και στους "εποστρακισμούς" ,

(Αυτό το τελευταίο το spellchecker το βγάζει λάθος)

και το πολύ - πολύ σε εξιλαστήριο θύμα!

Και να θυμόμαστε πάντα ότι Δικαιοσύνη προϋποθέτει εκδίκαση και δεν συνεπάγεται εκδίκηση

Επιτέλους μια σωστή κουβέντα.

Τι σημασία έχουν τα νομικά κόλπα;

Ας δούμε το πράγμα αφαιρετικά και ας πάμε στην αρχή.

επιτρέπεται "ειδικός φρουρός" να τραβάει πιστόλι για να αντιμετωπίσει ένα παιδί;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...
Όντως. η ανθρώπινη συμπεριφορά και μαλακία είναι αμίμητη. Για αυτό δεν πρόκειται να μας αντικαταστήσουν τα robot.

Διαβάσαμε πάλι για "δικαιολογημένη αντίδραση", με 27 σφαίρες :huh: , και ατυχή συσχέτιση" δύο γεγονότων άσχετων μεταξύ τους.

Μου θυμίζει η παραπάνω φράση την περίπτωση που ο τραγικότερος όλων,.. "εκεινος ο ευφάνταστος νους-χρήστης του forum απο την Κατερίνη, είχε χαρακτηρίσει την οργανωμένη ληστεία με το γιο του Ευρωβουλευτη του ΣΥΝ. "μικροαστική βιασύνη".

Βλέπω ότι με έχεις φακελώσει καλά!, αν και δεν συμμετέχω συχνά στο forum το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Ελα το Σάββατο στο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ να σου δώσω και μια φωτογραφία μου, να με σταμπάρεις καλύτερα.

Για να βάλουμε τα θέματα στη θέση τους: δέν με κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη αν κάποιος ληστέψει μια τράπεζα.

Με εξαγριώνει η ληστεία των τραπεζιτών στον ίδιο βαθμό που ενοχλεί όλη την κοινωνία.

Σε καμιά περίπτωση η ατομική βία που ασκούν διάφορες ομάδες δεν μπορεί να λύσει τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.

Είναι εχθρική στις ιδέες μου γιατί ξεκινάει από το άτομο, και ορίζει το άτομο Ζορό στην θέση της κοινωνικής τάξης.

Να στο πώ στα ίσια για να τελειώνουμε. Πιστεύω στην οργανωμένη βία που θα ασκήσει επαναστατικά η πλειοψηφία

του λαού πάνω στην καπιταλιστική μειοψηφία, απαλλοτριώνονοντας την οριστικά και αμετάκλητα.

Αν αυτό το θεωρείς "ευφάνταστο νου", δεν διατυπώνω κάποια καινούρια θεωρία. Είναι δοκιμασμένη μέθοδος στην ιστορία και θα επαναληφθεί στο μέλλον. Και να είσαι σίγουρος αυτή θα είναι η τελευταία πράξη στην "τραγωδία".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτείνω μερικά blogs που έχουν ενδιαφέρον για όποιον ενδιαφέρεται

exegermenoto2009.blogspot.com , pitsirikos.blogspot.com , foralexandros.blogspot.com , parodos.wordpress.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...
Βλέπω ότι με έχεις φακελώσει καλά!, αν και δεν συμμετέχω συχνά στο forum το τελευταίο δωδεκάμηνο.

Ελα το Σάββατο στο ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ να σου δώσω και μια φωτογραφία μου, να με σταμπάρεις καλύτερα.

Για να βάλουμε τα θέματα στη θέση τους: δέν με κάνει ούτε κρύο ούτε ζέστη αν κάποιος ληστέψει μια τράπεζα.

Με εξαγριώνει η ληστεία των τραπεζιτών στον ίδιο βαθμό που ενοχλεί όλη την κοινωνία.

Σε καμιά περίπτωση η ατομική βία που ασκούν διάφορες ομάδες δεν μπορεί να λύσει τα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα.

Είναι εχθρική στις ιδέες μου γιατί ξεκινάει από το άτομο, και ορίζει το άτομο Ζορό στην θέση της κοινωνικής τάξης.

Να στο πώ στα ίσια για να τελειώνουμε. Πιστεύω στην οργανωμένη βία που θα ασκήσει επαναστατικά η πλειοψηφία

του λαού πάνω στην καπιταλιστική μειοψηφία, απαλλοτριώνονοντας την οριστικά και αμετάκλητα.Αν αυτό το θεωρείς "ευφάνταστο νου", δεν διατυπώνω κάποια καινούρια θεωρία. Είναι δοκιμασμένη μέθοδος στην ιστορία και θα επαναληφθεί στο μέλλον. Και να είσαι σίγουρος αυτή θα είναι η τελευταία πράξη στην "τραγωδία".

Δε με ενδιαφέρει ούτε που ανήκεις ούτε όπως λες να σε "φακελώσω". Παπαγαλίζεις π.....ς. Ευφάνταστο νου σε είπα για την ευρηματικότητα της "μικροαστικής βιασύνης", Οχι για τις αναρχοσυμμοριτομαρξιστικες με συνιστώσες Τσαουσέσκου (που λεει και ο Αλέκοκος το γεροντοφρικιό) απόψεις σου.

Πες μας όμως πως δικαιολογείς τον εαυτό σου αρχικά να θεωρείς "μικροαστική βιασύνη" την ένοπλη ληστεία μιας τράπεζας, και τωρα να μιλάς για οργανωμένη βία.

α και για τον άλλο "της απύθμενης βλακείας" ... φίλο diamantis2.jpgdiamantis3.jpg

πες τι θα πεις ρε !?!?!? Ναι με ενδιαφέρει Dimg, πες μας και άλλα.

ορίζει το άτομο Ζορό στην θέση της κοινωνικής τάξης
:rolleyes::) ελπίζω να μην εννοεις τον BLANCO της ΑΕΚ :P
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κοινωνική αλλαγή, η σοσιαλιστική, που θα οδηγήσει του εργαζόμενους στην κατάκτηση της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας απαλλοτριώνοντας το κεφάλαιο και εγκαθιδρύοντας το δικό τους κράτος, είναι υπόθεση που αφορά εκατομμύρια εργαζόμενους, και μόνο με την δική τους συμμετοχή (επανάσταση) μπορεί να επιτευχθεί και να λειτουργήσει.

(το τι θα γίνει από κει και πέρα δεν θα το κουβεντιάσουμε αυτή τη στιγμή).

Χωρίς την συμμετοχή της πλειοψηφίας των εργαζομένων δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Διαφορετικά θα μιλούσαμε για πραξικόπημα. Η κοινωνία δεν αλλάζει με τη δράση μικρών-μεσαίων ομάδων που δρούν ατομικιστικά και αυθόρμητα. Για αυτό μιλάμε για "μικροαστική βιασύνη".

Οι κομμουνιστές έχουμε γαιδουρινή υπομονή, δεν βιαζόμαστε. Μας ενδιαφέρει να γίνουν όλα τέλεια και μεθοδικά την κατάλληλη στιγμή. Γι αυτή τη στιγμή ζούμε. Μπορεί να πεθάνουμε και να μην προλάβουμε να ζήσουμε αυτό που λαχταρούμε.

Η σκυτάλη περνάει στην επόμενη γεννιά. (αν και αισιοδοξώ ότι έρχεται η εποχή μας).

Όσο για τις εικόνες που προβάλεις και με τσιγκλάς να αντιδράσω με αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με την πραγματικότητα και όχι με τις εικόνες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά την διαγραφή των ανοίκειων παραμβάσεων, η παραπάνω παρέμβαση του Soulis χάνει το νόημά της.

Συμφωνώ με τον μεταλαλήσαντα .. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το in.gr

Καταπέλτης για τους ειδικούς φρουρούς το βούλευμα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Η παρέα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν είχε καμία σχέση με τα άτομα που είχαν ρίξει μπουκάλι κατά του περιπολικού στο οποίο επέβαιναν οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως προκύπτει από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και το οποίο απορρίπτει τις προσφυγές κατά της προσωρινής τους κράτησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το δικαστικό συμβούλιο τονίζει ότι από κανένα στοιχείο της ανάκρισης δεν προέκυψε η σχέση μεταξύ των προσώπων που πέταξαν το μπουκάλι και των ατόμων που βρέθηκαν λίγο αργότερα στις οδούς Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Ακόμη, προσθέτει ότι δεν προκύπτει ότι τα άτομα αυτά αποτελούσαν ομάδα.

Αντίθετα, βάσει των καταθέσεων οκτώ αυτοπτών μαρτύρων, οι ειδικοί φρουροί, που θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, προκαλούσαν όσους βρίσκονταν στο σημείο με υβριστικές φράσεις και χειρονομίες.

Επίσης, αναφέρεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν αντίθετα προς τις εντολές του Κέντρου Αμεσης Δράσης και ότι ο ειδικός φρουρός «ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» έβγαλε το όπλο του και στόχευσε προς το μέρος των ανηλίκων και των ατόμων που βρίσκονταν πίσω τους.

Newsroom ΔΟΛ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον μεταλαλήσαντα .. ;)

Αυτό τώρα πως το έκανες;;;;

Ο αρχηγός εκτός από φοβερός λογιστής είναι και καταπληκτικός προφήτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό τώρα πως το έκανες;;;;

Ο αρχηγός εκτός από φοβερός λογιστής είναι και καταπληκτικός προφήτης.

;):D :D

Βαγγέλη μάλλον άλλαξε την δημοσιευση του ,

διότι εάν δεν έκανε αυτό ,

τότε......................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 months later...

Γιατι δεν ξεχνάμε

12/06/09 14:02

Δικαίωση για την οικογένεια

Ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον αστυνομικό που πυροβόλησε τον Αλ.Γρηγορόπουλο

ΑΠΕ

post-1672-1244813334_thumb.jpg

Το σημείο, όπου σκοτώθηκε ο 15χρονος μαθητής στα Εξάρχεια

Αθήνα

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου των δύο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για το θάνατο του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια, διατάσσει με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε το μαθητή παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο συνάδελφός του που ήταν παρών στο περιστατικό για συνέργεια σε ανθρωποκτονία.

Το βούλευμα διατάσσει επίσης την παράταση της προσωρινής κράτησης και των δυο αστυνομικών.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου μαθητή, Δημήτρης Τσοβόλας, ανέφερε: «Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το βούλευμα που επέδωσε επιβεβαίωσε όσα έλεγε η οικογένεια του θύματος, ότι δηλαδή επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια, διαψεύδοντας τους προκλητικούς ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων».

Newsroom ΔΟΛ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπράβο στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ελπίζω βέβαια και οι δικαστές να σταθούν στο ύψος τους... :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...