Προς το περιεχόμενο

Τιμη στο δολοφονημενο απο το κρατος Αλέξη....σεβασμος στους γονείς και στο παιδί που χάθηκε...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πάντως χθες άκουσα αυτό:

Ήσασταν που ήσασταν μαλάκες μια ζωή πήγατε και γίνατε μαλάκες με στολή.

Κτηνίατρε νομίζω πως κάτι παρεξήγησες. Δεν είναι απαραίτητο να ακουστεί κάτι εδώ μέσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο φωτογράφος του Ελεύθερου Τύπου Κώστας Τσιρώνης που τράβηξε τις φωτογραφίες των αστυνομικών να σημαδεύουν διαδηλωτές απολύθηκε από την εφημερίδα.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Κυριακή το απόγευμα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο Κ. Τσιρώνης τις παρέδωσε λιγο αργότερα στον διευθυντή της εφημερίδας Σεραφείμ Κοτρώτσο. Σύμφωνα με όσα είπε ο φωτογράφος στο Tvxs, o κ. Κοτρώτσος του δήλωσε στην αρχή ότι πρόκειται για μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Στη συνέχεια, όμως, του είπε ότι ήθελε να βεβαιωθεί ότι επρόκειτο πραγματικά για πυροβόλο όπλο και όχι για πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Ο φωτογράφος τον βεβαίωσε ότι πράγματι επρόκειτο για όπλο μάρκας Κλογκ 9 χιλ., από αυτά που δεν έχουν ασφάλεια. Προς επιβεβαίωση, του έδειξε μια ακόμη φωτογραφία στην οποία φαίνεται το κλείστρο του όπλου. Σε επικοινωνία που είχε το Tvxs μαζί του, ο κ. Κοτρώτσος δήλωσε ότι δεν μπορούσε να τις δημοσιεύσει πριν βεβαιωθεί από ειδικούς, καθώς επρόκειτο για εκρηκτικό πολιτικό θέμα.

Την Δευτέρα ρωτήθηκαν ειδικοί οι οποίοι βεβαίωσαν ότι επρόκειτο περί όπλου. Την ίδια μέρα το απόγευμα, ο Κ. Τσιρώνης ενημέρωθηκε από τους γραφίστες που σχεδιάζουν την εφημερίδα ότι οι φωτογραφίες είχαν αποσυρθεί από την πρώτη σελίδα του φύλλου που ετοίμαζαν για τη Τρίτη. Διαμαρτυρήθηκε στον προϊστάμενό του στο τμήμα των φωτορεπόρτερ, ο οποίος του είπε ότι οι φωτογραφίες «ίσως δημοσιεύονταν στις μέσα σελίδες». Η συζήτηση έγινε παρουσία πολλών δημοσιογράφων που επιβεβαίωσαν στο Tvxs τη στιχομυθία. Στην ίδια συζήτηση, ο φωτογράφος είπε ότι η είδηση πως υπάρχουν αυτές οι φωτογραφίες είχε ήδη διαρρεύσει και ότι, αν δεν δημοσιεύονταν στη πρώτη σελίδα, η εφημερίδα θα έχανε μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία.

Τελικώς, οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στις μέσα σελίδες της εφημερίδας, ενώ ήδη είχαν διαρρεύσει σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο. Ο φωτογράφος ειδοποιήθηκε να μην καλύψει τη κηδεία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και λιγο αργότερα τού ανακοινώθηκε η απόλυσή του. Ο Σ. Κοτρώτσος δήλωσε στο Tvxs ότι είχε πρόθεση να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες και ότι ο φωτορεπόρτερ απολύθηκε γιατί παραβίασε το αποκλειστικό του συμβόλαιο με τον «Ελεύθερο Τύπο» διαρρέοντας τις φωτογραφίες. Ομως ο φωτογράφος υποστηρίζει οτι πρόκειται για απόπειρα πολιτικής λογοκρισίας. Λέει ότι ο ίδιος δεν ειναι υπεύθυνος για τη διαρροή, καθώς πολλοί εργαζόμενοι στην εφημερίδα είχαν πρόσβαση στις φωτογραφίες μετά τη παράδοση τους. Πρόσθεσε ότι, αν δεν είχαν διαρρεύσει, «δεν θα δημοσιεύονταν ποτέ».

Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για το περιστατικό. Κανείς δεν έχει έρθει σε επαφή με τον φωτογράφο.

http://www.tvxs.gr/v1407

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απευθύνομαι σε όλους κ στην Χρύσα κ στον Σούλη κ στον κο Σταυρουλάκη κ στον Das κ στον doctor κ στον a.a. κ στον ype κ στον Χαλκιδέο.

..................

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΝΙΚΗΣΑΤΕ

Αν και δεν νομίζω ότι αυτή η ενότητα γράφεται για να εκθέσει ο καθένας μας την ιστορία του ωστόσο σε ότι με αφορά θέλω μόνο να πω ότι συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου στους χαμένους.

Ειδικά πάντως για την συγκεκριμένη στιγμή και τα γεγονότα δεν είχα (λόγω προηγούμενων εμπειριων) την ψευδαίσθηση ότι ήρθε η ώρα να καταλάβουμε τα χειμερινά ανάκτορα.

Ήρθα, είμαι εδώ. Εϊμαι εδώ όπου κανένας μα κανένας, από τους 60 εργαζόμενους, (εκτός από μένα) δεν έκανε απεργία κ σήμερα ενώ έχει γίνει ο κακός χαμός είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες καμία συζήτηση για τίποτα...

ΝΙΚΗΣΑΤΕ λοιπόν, γύρισα στη ζωούλα μου, γύρισα στη δουλείτσα μου, μπήκα στο καβούκι μου.

Εξαγόρασα τη συνείδησή μου με την χθεσινή συνγκέντρωση, έφαγα τα χημικά μου κ είμαι εντάξει, έκανα το καθήκον μου.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...

Λυπάμαι για την απογοήτευσή σου αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου συνυπεύθυνο.

Κατανοώ την συμπεριφορά όλων των νέων (σ΄αυτούς σε συγκαταλέγω.) και την έκρηκτική αντίδραση των εφήβων αλλά αυτό δεν με υποχρεώνει να την ακολουθώ ιδιαίτερα δε αν έχω την αίσθηση (ή μάλλον την βεβαιότητα πλέον) ότι είναι εύκολα ελεγχόμενη και ενίοτε κατευθυνόμενη σε ακίνδυνους για το σύστημα ατραπούς από την ίδια την εξουσία.

Γιατί το ΚΚΕ, το γα...νο το ΚΚΕ πούλησε την πορεία κ πήγε στην Πειραιώς, .............

Αν και δεν είμαι ο καταλληλότερος για να γίνω συνήγορος του ΚΚΕ θα ήθελα να σου απαντήσω με την προ διημέρου δημοσίευση του "ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΛΜ"

Λυπάμαι που σας το λέω αλλά μόνο το ΚΚΕ μπορεί να περιφρουρήσει τις πορείες του.

Μπορείς να έχεις όποια διαφορετική αντίληψη για τον κάθε πολιτικό χώρο.

Μπορείς να έχεις την ελπίδα ότι κάποτε οι διαφωνούντες με την κυβέρνηση πολιτικοί χώροι θα βρούν ένα ελάχιστο πλαίσιο συνεννόησης.

Εγω επι πλέον μπορώ να έχω την απαίτηση αυτό να συμβεί.

Αλλά δεν μπορούμε ούτε εγώ ούτε εσύ να υπαγορεύσουμε σε κάποιον τον τρόπο αντίδρασής του.

Μου αρκεί ότι το ΚΚΕ πήρε θέση κατά και αντιλαμβάνομαι ότι με αυτό τον τρόπο περιφρουρεί την δράση του.

Σήμερα κανείς δεν κατηγορεί το ΚΚΕ για τα επεισόδια και κανείς από όσους έχουν παρακολουθήσει την δράση του τόσα χρόνια δεν θυμάται αυτή η δράση σε καιρούς "δημοκρατίας" να κατέληξε σε πράξεις βίας

Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται συχνά να αποκαλύπτονται προβοκάτορες που προσπάθησαν να μπούν στο χώρο ακριβώς λόγω αυτής της "σφικτής" δομής του.

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ! ΧΑΡΕΙΤΕ ! ΚΑΝΑΤΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ !

ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

ΤΕΛΟΣ ....................................................................

Αντιλαμβάνομαι την οργή σου αλλά δεν φταίω εγώ που ονειρεύτηκες ότι με 5 μέρες ταραχών και κάμποσα σπασμένα μαγαζιά μπορεί να αλλάξει η ζωή σου.

"Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή"

Τέλος αφού συμφωνήσω με τον doctor στα παρακάτω....

..............

έχετε την αφέλεια να νομίζετε ότι έχουμε και εμείς τον ίδιο απλοϊκό μηχανισμό σκέψης με εσάς ώστε να θεωρούμε ότι "όποιος δεν είναι αριστερός είναι φασίστας".

doctor

Υ.Γ.1 Διομήδη, πριν βγάλεις το "καπέλο" στον VATS, θα ήθελα να μου βρεις ποιοι συνάδελφοι, σε ποια δημοσίευση και σε ποιο σημείο γράφουν τα όσα αυθαιρέτως ισχυρίζεται ο VATS. Και αν τα βρείτε, τότε εγώ... I will eat my hat...

Σε ότι σε αφορά να σου πω πως κατανοώ πως οδηγούμενη από πικρία......

Y.Γ.2 Αγαπητή dimg, ................................................ προβαίνετε σε τόσο απλοϊκές και επιδερμικές κρίσεις απέναντι σε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε προσωπικά και δεν γνωρίζετε τι ακριβώς έχουν κάνει ......................

με εκτίμηση και χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης.

ype

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρακολουθώ το θέμα από την αρχή του και όλο κάτι πάω να γράψω, μετά αλλάζω γνώμη το σβήνω και πάλι απ' την αρχή.

Παρακολουθώ ανθρώπους που δεν γνωρίζω προσωπικά αλλά έχουν κερδίσει το σεβασμό μου, να εναντιώνονται, να αγανακτούν, να πονούν και μερικές φορές να ακονίζουν τα σπαθιά τους.

Εγώ από την άλλη αντιπαλεύω με συναισθήματα που θεριεύουν και με πνίγουν.

Αισθάνομαι πόνο για τον άδικο χαμό ενός αγοριού (έχω κι εγώ δύο αγοράκια και όπως όλοι σας τρέμω στην σκέψη ότι μπορεί κάτι να τους συμβει),

Αισθάνομαι οργή για τον θύτη, ο οποίος ούτε καν έχει δείξει συντριβή ή τουλάχιστον μεταμέλεια για την αποτρόπαια αυτή πράξη του,

Αισθάνομαι ντροπή, αγανάκτηση και απέχθεια για την πολιτική ηγεσία και τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα,

Αισθάνομαι υπερηφάνεια για τα παιδιά που ξεχύθηκαν στους δρόμους ,

Αισθάνομαι χίλια δύο άλλα τα οποία αν συνεχίσω να απαριθμώ μόνο κούραση θα σας φέρω,

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ

τί σχέση μπορεί να έχουν όλα τα παραπάνω με όλη αυτή την παραφροσύνη που κυριαρχεί.

Τιμούμε την μνήμη του παιδιού καίγοντας, κλέβοντας και καταστρέφοντας ότι βρούμε μπροστά μας;

Αν κάψουμε το αυτοκίνητο του γείτονα (ο οποίος πιθανότατα πληρώνει ακόμα δόσεις και θα συνεχίσει να τις πληρώνει και τους επόμενους μήνες που δεν θα έχει αυτοκίνητο)

Αν καταστέψουμε το μαγαζί του και λεηλατήσουμε την περιουσία του,

τί αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτή η πράξη, ποιό είναι το νόημα που θέλουμε να περάσουμε εκτός του ότι πιθανότατα θα φέρουμε έναν ακόμα συνάνθρωπό μας στην απόγνωση;

Πώς συχετίζονται η ελευθερία και η δημοκρατία με τους βανδαλισμούς και την αναρχία;

Υπήρξα παιδί με ας το πούμε έντονη προσωπικότητα.

Φορούσα μαύρα ρούχα και δεματάκια με καρφιά,

άκουγα metalika, motorhead, iron maiden κα,

διαδήλωσα, διαπληκτίστηκα με τους "μπάτσους" ,

αισθανόμουν μία μόνιμη οργή και απέχθεια για το "σύστημα"

Αλλά πότε δεν θυμάμαι να έβλαψα κάποιον άλλον εκτός ίσως τον εαυτό μου.

Θέλω οι γιοί μου να έχουν άποψη και προσωπικότητα,

θέλω να διεκδικούν και να μάχονται για ένα καλύτερο αύριο,

θέλω να έχουν το σθένος να παλέβουν για τα δικαιώματά τους και γι αυτά των πιό αδύναμων

θέλω όμως παράληλα να σέβονται τον συνάνθρωπό τους και να νιώθουν τον πόνο που μπορεί να προκαλέσουν οι όποιες πράξεις τους.

Θέλω να τραγουδάνε:

"πώς να με κάνουν να τον δω

τον ήλιο μ' άλλα μάτια,

στα ηλιοσκαλοπάτια

μ' έμαθε η μάνα μου να ζω"

Ίσως να παραληρώ αλλά στ' αλήθεια δεν καταλαβαίνω ποιός είναι ο φόρος τιμής που αποθέτουμε στο παιδί που χάθηκε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απευθύνομαι σε όλους κ στην Χρύσα κ στον Σούλη κ στον κο Σταυρουλάκη κ στον Das κ στον doctor κ στον a.a. κ στον ype κ στον Χαλκιδέο.

Είχα αποφασίσει να μην ξαναγράψω όμως σήμερα ξύπνησα με τη σκέψη ότι τελικά δεν τους άξιζε να καεί η βιτρίνα τους αλλά κ αυτοί που ήταν μέσα από την βιτρίνα ! Είχα πολύ οργή !!!

Μέτα όμως ξέσπασα σε κλάματα ... γιατί έπρεπε να ντυθώ να φύγω για την δουλειά μου ...

Απογοητεύτηκα από τον ίδιο μου τον εαυτό.

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΝΙΚΗΣΑΤΕ !

Ήρθα, είμαι εδώ. Εϊμαι εδώ όπου κανένας μα κανένας, από τους 60 εργαζόμενους, (εκτός από μένα) δεν έκανε απεργία κ σήμερα ενώ έχει γίνει ο κακός χαμός είναι μια μέρα σαν όλες τις άλλες καμία συζήτηση για τίποτα...

ΝΙΚΗΣΑΤΕ λοιπόν, γύρισα στη ζωούλα μου, γύρισα στη δουλείτσα μου, μπήκα στο καβούκι μου.

Εξαγόρασα τη συνείδησή μου με την χθεσινή συνγκέντρωση, έφαγα τα χημικά μου κ είμαι εντάξει, έκανα το καθήκον μου.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...

Γιατί το ΚΚΕ, το γα...νο το ΚΚΕ πούλησε την πορεία κ πήγε στην Πειραιώς, γιατί η τηλεόραση "το κάνει γαργάρα" το ζήτημα, γιατί οι χιλιάδες κόσμου που ήταν χτες κάτω, το βράδυ κατέληξ(α)ε στο σπίτι του μόνος του μπροστά σε μια τηλεόραση... ιδιωτεύοντες ... γιατί πάλι τίποτα δεν θα γίνει ... γιατί μου τσακίζουν τον τσάμπουκα που πρέπει να το βουλώσω κ να δουλέψω ... γιατί αυτός ο κόσμος δεν με "σηκώνει" πια...

Δεν είμαστε ούτε καν ανθρωπάκια είμαστε ανθρωποειδή.

Έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει, το ΜALL που μας αξίζει, τον πνευματικό κόσμο που μας αξίζει (δεν βγήκε να μιλήσει κανένας τους), την πολιτική ηγεσία κ τη Βουλή που μας αξίζει κ τον Κούγια που μας αξίζει ! Ζήτω η Χούντα μας !

ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ !

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ! ΧΑΡΕΙΤΕ ! ΚΑΝΑΤΕ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ !

ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !

ΤΕΛΟΣ ....................................................................

Για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις το "απευθύνομαι σε όλους" το έγραψα γιατί αυτοί που ανέφερα είχαν την πιο ενεργή δράση σ' αυτή την, έστω, συζήτηση. Όχι για να αποδώσω κατηγορίες σε κάποιον, με πολλούς άλλωστε εξ' αυτών συμφωνώ, μάλλον για να ακούσω την γνώμη τους θα έλεγα. Αφήστε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, το σβήνω αυτό από το αρχικό μήνυμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..........

Ίσως να παραληρώ αλλά στ' αλήθεια δεν καταλαβαίνω ποιός είναι ο φόρος τιμής που αποθέτουμε στο παιδί που χάθηκε.

Σοφία μην πέφτεις στην λούμπα..

το ότι δεν δικαιολογούνται οι βιαιότητες και οι καταστροφές καταστημάτων, αυτοκινήτων κ.λ.π.

δεν μπορεί να μας οδηγεί να συμψηφίσουμε την αγανάκτηση σου/μας , απ'την δολοφονία του παιδιού..

δεν νιώθω καμιά διάθεση να απολογηθώ γι'αυτές..

Για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις το "απευθύνομαι σε όλους" το έγραψα γιατί αυτοί που ανέφερα είχαν την πιο ενεργή δράση σ' αυτή την, έστω, συζήτηση. Όχι για να αποδώσω κατηγορίες σε κάποιον, με πολλούς άλλωστε εξ' αυτών συμφωνώ, μάλλον για να ακούσω την γνώμη τους θα έλεγα. Αφήστε τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, το σβήνω αυτό από το αρχικό μήνυμα.

Δήμητρα ούτε νικήσαμε (οι παλιότεροι), ούτε χάσατε (οι νεώτεροι)..

Ελπίζω μόνο να μας βοηθήσει να έρθουμε πιο κοντά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμβαίνουν κι άλλα !!!

Ήδη πέφτουν τηλέφωνα από τα επιμελητήρια σε επιχειρήσεις με έδρα στο κέντρο..

Ζητάν να μάθουν αν έχουν υποστεί ζημιές.. για να πάρουν τα φράγκα..

τρέξτε "εμποράκοι" .. αν δεν σας κάψαν ήδη .. φωνάξτε τους να σας κάψουν..ή κάψτε τα μόνοι σας..

Είσαι άδικος Θανάση.

Ολόκληρο το κέντρο έχει πληγεί.

Οι ασφαλιστικές δείχνουν τα "ψιλά γράμματα" (Για τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να υπάρχει προκήρυξη, οι καταστροφές από φωτιά, από διαδηλώσεις έχουν επιπλέον ασφάλιστρο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σταύρο απ'το πρωί χτυπάει το τλφ και είναι από το επιμελητήριο..

-κε τάδε μου μήπως πάθατε τίποτα?

καταντάει γελοίο το "ενδιαφέρον"..

Υπάρχει ο εμπορικός σύλλογος, υπάρχουν τα θεσμοθετημένα όργανα, που μπορούν να αναλάβουν.. εύκολα,γρήγορα..

και προπαντός έγκυρα.. τις διαδικασίες..

ελπίζω να μην δούμε σε λίγους μήνες, σκηνές σαν αυτές με τα τριχίλιαρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

Από τους Κουμή, Κανελλοπούλου και Καλτεζά στον 15χρονο μαθητή

Ο 15χρονος Αλέξανδρος Ανδρέας Γρηγορόπουλος, που έπεσε το βράδυ του Σαββάτου νεκρός στα Εξάρχεια από τα πυρά του ειδικού φρουρού, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των πολιτών-θυμάτων της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που αστυνομικοί «πιστολέρο» έχουν βαρέσει στο ψαχνό. Χαρακτηριστικό άλλωστε ότι τον Δεκέμβριο του 2003 μετά τη δολοφονία του Ηρ. Μαραγκάκη από άντρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Διονύσης Γκούσκος, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής ερώτησής του στο Κοινοβούλιο, ανέφερε: «Φοβούμαστε ότι το επεισόδιο αυτό δεν είναι ούτε μεμονωμένο ούτε τυχαίο ούτε έγινε από λάθος. Για πολλοστή φορά αστυνομικοί πυροβολούν από πίσω σε πολύ μικρή απόσταση άοπλο νεαρό...» και επισήμανε σε άλλο σημείο: «Εχουμε εβδομήντα νεκρούς την τελευταία περίπου δεκαετία (σ.σ. 1993-2003)». Ενδεικτική, χωρίς να είναι πλήρης, η καταγραφή που ακολουθεί:

* Τον Νοέμβριο του 1980 δολοφονούνται από αστυνομικούς των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου η νεαρή εργάτρια Σταματίνα Κανελλοπούλου και ο 26χρονος Ιάκωβος Κουμής. Απομονώνουν την πρώτη στη βιτρίνα, στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου, και την χτυπούν με κλομπ αλύπητα -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής. Με κλομπ συνέτριψαν το κρανίο του Κουμή.

* Τον Αύγουστο του 1985 ο αστυνομικός Νίκος Σταθόπουλος πυροβολεί και σκοτώνει την Αμερικανίδα Κάθριν Τζον Μπουλ, 22 χρόνων, μετά την άρνηση της τελευταίας να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό της.

* Τον Νοέμβριο του 1985 λίγες ώρες μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου πέφτει νεκρός στη Στουρνάρη από σφαίρα του αστυνομικού Αθ. Μελίστα ο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς.

* Τον Φεβρουάριο του 1986 ο 17χρονος Μανώλης Κανδανολέων, που επέβαινε σε κλεμμένο αυτοκίνητο, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από τρεις αστυνομικούς.

* Τον Μάρτιο του 1990 στην Πρέβεζα ο αστυφύλακας Γρηγόρης Σπυράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 15χρονο μαθητή Δημήτρη Κίκερη. Το θύμα ήταν παγιδευμένο στην τουαλέτα «βιντεάδικου», που λίγο πριν είχε επιχειρήσει να διαρρήξει.

* Τον Απρίλιο του 1993 ο αρχιφύλακας Ηλίας Σταματόπουλος σκότωσε εν ψυχρώ τον 25άχρονο σερβιτόρο Γιάννη Τζίτζη σε μπαρ.

* Τον Ιανουάριο του 1994 ο αστυνομικός Ευάγγελος Λαγογιάννης σκοτώνει με 4 σφαίρες τον 28χρονο μουσικό Θοδωρή Γιάκα, επειδή αρνήθηκε να σταματήσει σε εξακρίβωση στοιχείων.

* Τον Ιανουάριο του 1996 σε αστυνομική επιχείρηση-σκούπα κατά Αλβανών στη Σκάλα Ωρωπού ο αστυνομικός Διονύσης Καρακάιδος σκοτώνει έναν Αλβανό.

* Τον Ιούνιο του 1996 ο αγροφύλακας Αθ. Μάτος σκοτώνει τον 20χρονο Φαντίλ Ναμπούζι για δύο καρπούζια που πήγε ο τελευταίος να κλέψει.

* Τον Νοέμβριο του 1996 σε «επιχείρηση» της Αστυνομίας έξω από τη Λιβαδειά για τον εντοπισμό φυγόδικου ο αστυφύλακας Δημήτρης Τρίμης πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής και σκότωσε τον 45χρονο Τσιγγάνο Τάσο Μουράτη μπροστά στα μάτια ενός από τα τρία παιδιά του.

* Τον Αύγουστο του 1998 στον Πειραιά ο ανθυπαστυνόμος Δημήτρης Τσαγκράκος πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Ηλία Μέξη έξω από το τμήμα Μεταγωγών επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα του για έλεγχο.

* Τον Οκτώβριο του 1998 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο ανθυπαστυνόμος Κυριάκος Βαντούλης σκότωσε τον 17χρονο Γιουγκοσλάβο μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς, ο οποίος επισκεπτόταν με συμμαθητές του την Ελλάδα.

* Τον Φεβρουάριο του 2000 στη Λούτσα ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις νέοι, επειδή όπως είπε «τους θεώρησε ύποπτους για διακίνηση ναρκωτικών». Η σφαίρα καρφώθηκε στη σπονδυλική στήλη του 18χρονου μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη και τον άφησε παράλυτο.

* Τον Μάρτιο του 2000 στην Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 18χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ Νικόλαος Λεωνίδης έπεσε νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού Γιώργου Ατματζίδη, γιατί δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο.

* Τον Οκτώβριο του 2001 στο Ζεφύρι ο αστυφύλακας της Αμεσης Δράσης Γ. Τυλιανάκης πυροβόλησε στο κεφάλι τον αθίγγανο Μαρίνο Χριστόπουλο, 21 ετών, επειδή δεν σταμάτησε σε μπλόκο.

* Τον Νοέμβριο του 2001 στην πλατεία Αμερικής ο αστυφύλακας Γιάννης Ριζόπουλος πυροβόλησε στο κεφάλι τον 20χρονο Αλβανό Σεντγκάκ Σελνίκου μέσα σε καφετέρια, όταν απείλησε με μαχαίρι τον ίδιον και άλλους τέσσερις συναδέλφους του που είχαν ήδη προτεταμένα τα όπλα τους.

* Τον Δεκέμβριο του 2003 ο 22χρονος Ηρακλής Μαραγκάκης πυροβολείται στο κεφάλι από άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου, γιατί το αυτοκίνητο που επέβαινε μαζί με δυο άλλους νεαρούς δεν σταμάτησε για έλεγχο. Μ.Δ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/12/2008

Να προσθέσω στη λίστα...

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΙΒΪΚΑ 1973 Την παρέσυρε αύρα.

"Στις 25 Μάη γίνεται συγκέντρωση οικοδόμων η οποία, παρά τις πιέσεις της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας, θα εξελιχθεί σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί, οι οικοδόμοι θα ενωθούν με χιλιάδες διαδηλωτές που καταφθάνουν από τις εργατικές συνοικίες εξαγριωμένοι και κατακλύζουν τις κεντρικές πλατείες και τους δρόμους της πόλης. Μέχρι αργά το βράδυ το κέντρο της πόλης θα μετατραπεί σε πεδίο άγριων συγκρούσεων με τις δυνάμεις καταστολής. Οι εξουσιαστές ξαναζούσαν τον εφιάλτη του Νοέμβρη του 1973. Η απάντηση του κράτους και των λακέδων του ήταν η ίδια, αιματηρή καταστολή και προβοκατορολογία. Στις συγκρούσεις θα τραυματιστούν δεκάδες διαδηλωτές αλλά και αστυνομικοί, ενώ μια αύρα θα σκοτώσει μια γυναίκα, την Αναστασία Τσιβίκα."

Η περίπτωση της ξεχασμένης, πρώτης νεκρής της Μεταπολίτευσης, είναι απ' αυτή την άποψη εξαιρετικά διαφωτιστική. Παρόλο που σκοτώθηκε στο κέντρο της Αθήνας από αφηνιασμένο τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας ( "αύρα") κατά τη διάρκεια των μαζικών εργατικών ταραχών της 25ης Μαΐου 1976 κατά του ν.330, η 66χρονη πλανόδια μικροπωλήτρια ("ζητιάνα" τη χαρακτήρισε η επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση) Αναστασία Τσιβίκα δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για ανάδειξή της σε σύμβολο της καταστολής του εργατικού κινήματος από το αστικό κράτος. Διαφορετικά ήταν τα πράγματα με την 21χρονη φοιτήτρια Σωτηρία Βασιλακοπούλου, μέλος της ΚΝΕ, που χτυπήθηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο της βιομηχανίας ΕΤΜΑ ενώ μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες.

ΣΙΔΕΡΗΣ ΙΣΙΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ. 1976

Ο πρώτος νεκρός της "δημοκρατικής" καταστολής. Σιδέρης Ισιδωρόπουλος. Μία άγνωστη ιστορία. Πρωτομαγιά του 1976.

Ο 16χρονος μαθητής Σιδέρης Ισιδωρόπουλος Μέλος της αριστερής οργάνωσης Κ.Ο.Μαχητής, κόλλαγε αφίσες στην πλατεία Κοτζιά την παραμονή της Πρωτομαγιάς του 1976, όταν κατέφθασαν τα αστυνομικά όργανα για συλλήψεις. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς. Η κηδεία του μετατράπηκε σε μαχητική διαδήλωση με κεντρικό σύνθημα 'Κάτω η Νέα Τρομοκρατία'.

Νίκος Τεμπονέρας

Ο 38χρονος μαθηματικός Νίκος Τεμπονέρας αποτελεί αναμφίβολα την εξαίρεση στη μακριά σειρά των ξεχασμένων νεκρών της μεταδικτατορικής περιόδου. Η εν ψυχρώ δολοφονία του από παρακρατική ομάδα στελεχών της ΟΝΝΕΔ στο κατειλημμένο σχολικό συγκρότημα Βούδ της Πάτρας τα μεσάνυχτα της 8ης Ιανουαρίου 1991 ( σφήνωσαν σιδερολοστό στο κρανίο του, ενώ ήταν ήδη χτυπημένος και πεσμένος στο έδαφος) δεν πέρασε αναπάντητη.

"ΚΑΠΑ ΜΑΡΟΥΣΗ". Η μαζικότερη σφαγή πολιτών από τις δυνάμεις καταστολής συνέβη στις 10 Ιανουαρίου 1991. Την επαύριο της δολοφονίας του καθηγητή Τεμπονέρα, μικροεπεισόδια στις παρυφές διαδήλωσης 100.000 ατόμων στην Αθήνα κατέληξαν σε πολύωρες συγκρούσεις χιλιάδων νέων με τα ΜΑΤ. Ενα από τα 4.000 δακρυγόνα που επισήμως ρίχτηκαν κατά των διαδηλωτών προκάλεσε πυρκαγιά στο βιβλιοχαρτοπωλείο Λίβα και στο κτίριο του 'Κ. Μαρούση'. Νεκροί από ασφυξία ανασύρθηκαν ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης κι ένα - αγνώστων στοιχείων - νεαρό άτομο. Παρά την ύπαρξη πλήθους επώνυμων μαρτύρων (όχι μόνο διαδηλωτών) για τα αίτια της πυρκαγιάς, η υπηρεσιακή ΕΔΕ έκλεισε την υπόθεση κάνοντας λόγο για "εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς"...

ΤΑΣΟΣ ΜΑΓΛΑΡΙΔΗΣ. Παλαίμαχος ΕΑΜίτης, συμμετείχε σε συγκέντρωση αντιστασιακών που στις 28 Οκτωβρίου 1980 επιχείρησαν να παρελάσουν στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Στη διασταύρωση των οδών Ελ. Βενιζέλου & Β. Γεωργίου δέχτηκαν επίθεση της αστυνομίας, με γκλόμπς και κλοτσιές. Χτυπημένος άσχημα στο κεφάλι, ο 76χρονος αγωνιστής μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ για να υποκύψει στις 30 Νοεμβρίου.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ. Στις 3 Σεπτεμβρίου 1986 ο 60χρονος εργάτης της ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ πραγματοποιούσε μαζί με 650 συναδέλφους του καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Υπ. Βιομηχανίας, ύστερα από άρνηση της υφυπουργού Β.Παπανδρέου να τους δεχτεί για το θέμα της μη καταβολής δεδουλευμένων τους. Αστυνομικοί τους απώθησαν βίαια με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Πέθανε από μετατραυματική επιπλοκή στο ΚΑΤ (12/9/86).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είσαι άδικος Θανάση.

Ολόκληρο το κέντρο έχει πληγεί.

Οι ασφαλιστικές δείχνουν τα "ψιλά γράμματα" (Για τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει να υπάρχει προκήρυξη, οι καταστροφές από φωτιά, από διαδηλώσεις έχουν επιπλέον ασφάλιστρο)

Aκουστηκε οτι θα πρεπει εκπροσωποι των τρομοκρατικων οργανωσεων να σπευσουν να αναγνωρισουν τις οργανωσεις τους επισημα ( εναρξη , αυτοψιες στην εδρα , ΑΦΜ κλπ) ,καταθεση των προκυρηξεων στην ΔΟΥ ωστε να μπορουν να επωφεληθουν οι εμποροι των αποζημιωσεων

Επιβεβαιωστε το παρακαλω

Αει...............................................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σούλη και Διομήδη είστε άδικοι, δεν βλέπετε ή δεν θέλετε να δείτε τον πόνο αυτών των ανθρώπων και πως να το κάνουμε είναι άμεσα μέτρα ανακούφισης.

Όσο για το τριχίλιαρο επειδή το αναφέρετε συχνά, λειτούργησε και επιδοκιμάστηκε από μεγάλη μερίδα του κόσμου, γιατί βοήθησε την δεδομένη δύσκολη στιγμή που πραγματικά ο πολίτης το είχε ανάγκη, η Πολιτεία κατόπιν προχώρησε σε ελέγχους και όσοι δεν το δικαιούνταν κλήθηκαν να το επιστρέψουν, όσο και να λοιδωρείτε και όσο και εαν έγινε, που έγινε και για ψηφοθηρικούς λόγους, ήταν ένα κτύπημα στη γραφειοκρατία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημήτρη όχι απλά τα βλέπω.. τσούζουνε και τα μάτια μου τέσσερις μέρες τώρα..

βλέπεις το γραφείο είναι στην μέση της Ερμού..

Επίσης και το παιδί ήταν τέκνο πελάτισσας και κάποιοι από τους πελάτες έχουν υποστεί ζημιές.

Επέτρεψε μου λοιπόν να έχω μια πιο ξεκάθαρη άποψη..

και για το πλιάτσικο των περιουσιών αλλά και για το "πλιάτσικο" των συνειδήσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και επειδή σε κάποιες εφημερίδες και blogs επικαλούνται ρήσεις του Ισοκράτη κατά κουκουλοφόρων..

ένας πιο ειδικός ας μας πει..

αυτό είναι το σωστό?

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία"

ή αυτό?

Οἱ γὰρ κατ’ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ’ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ’ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ’ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν..

αφήστε το καλύτερα.. δεν έχει νόημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπραβο παντως....

Ο μηχανισμος κινηθηκε γρηγορα, αστραπιαια.... αυτο ειναι να εχεις τους δικους σου ανθρωπους να σε συντρεχουν στις κακοτοπιες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είμαστε όλοι Έλληνες - Εξαιρετικό κείμενο από τη Liberationδημοσιεύτηκε σήμερα από anonymous

Η μεγάλης κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα "Liberation" με βαρυσήμαντο άρθρο της παίρνει ξεκάθαρα το μέρος των διαδηλωτών και δηλώνει "Είμαστε όλοι Έλληνες", ενώ ΕΞΗΓΕΙ τι συμβαίνει στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό (και παράλληλα "τα χώνει" και στη Γαλλία).

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

1 - Ουδείς υπενθυμίζει το γεγονός ότι η ζωή στην Ελλάδα έγινε πολύ ακριβή μετά την υιοθέτηση του Ευρώ, ο μέσος μισθός είναι κάτω από 1000 Ευρώ, στην πραγματικότητα 800 Ευρώ, ενώ οι τιμές των ειδών διατροφής το λιγότερο διπλασιάστηκαν.

2 - Ουδείς λέει ότι το Carrefour εξαγόρασε πολλά ελληνικά σούπερ-μάρκετ μετά την υιοθέτηση του Ευρώ, ότι η Εμπορική Τράπεζα (2η τράπεζα στην Ελλάδα), η Αγροτική Τράπεζα, η Γενική Τράπεζα εξαγοράστηκαν από γαλλικές τράπεζες, και συγκεκριμένα από ! την BNP. Ότι η απορύθμιση της αγοράς μετά την υιοθέτηση του Ευρώ οδήγησε στον καλπασμό των διεθνών εταιριών.

3 - Ουδείς λέει ότι η γαλλική πρεσβεία βρίσκεται εκεί μόνον ως αντιπρόσωπος αυτών των εταιριών, οι οποίες εξαγοράζουν τις ελληνικές,τουλάχιστον σε εκείνο το μέρος της αγοράς όπου παίζουν κάποιο ρόλο.

4 - Ουδείς λέει ότι το αεροδρόμιο των Αθηνών παραχωρήθηκε σε γερμανική εταιρία, ότι το λιμάνι του Πειραιά παραχωρήθηκε σε κινέζικη εταιρία. Σαν να λέμε ότι η Ελλάδα χάνει σιγά-σιγά τον έλεγχο των μέσων μεταφοράς.

5 - Ουδείς λέει ότι τα πολιτικά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βρίσκονται στα χέρια των ίδιων οικογενειών εδώ και γενεές. Τέλος, οι έλληνες ζούσαν πολύ καλύτερα πριν την υιοθέτηση του Ευρώ, το οποίο συνιστά καταστροφή. Για την ελληνική νεολαία το κόμμα της κεντροδεξιάς έγινε το σύμβολο αυτής της εκχώρηση! ς των δικαιωμάτων τους, των προσδοκιών τους.

Καλή τύχη στους φορείς της ελπίδας. Οι πολιτικοί γνωρίζουν ότι το κεφαλαιοκρατικό σύστημα πνέει τα λοίσθια, αλλά φοβούνται πολύ, πάρα πολύ μην χάσουν τα προνόμιά τους.

Και, αν οι πολιτικοί δεν το παραδεχτούν, τα πρόβατα θα γίνουν λύκοι.

Για τους έλληνες το Ευρώ είναι μια καταστροφή, περιμένετε όμως, δεν είναι μόνο για τους έλληνες, μου φαίνεται πως είναι για όλη την Ευρώπη. Η αγοραστική ικανότητα είναι πολύ πιο χαμηλή σε σχέση με το παρελθόν. Κι εδώ επίσης η κυβέρνηση κάνει τον κουφό, για αυτούς η κατάσταση βαίνει μια χαρά, υπάρχει μια κρίση, αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Αλλά είναι φυσιολογικό ούτε καν να βλέπεις την κρίση να διέρχεται όταν παίρνεις μισθό 10000 Ευρώ το μήνα. Για κείνον όμως που κερδίζει 700 Ευρώ το μήνα ο τόνος δεν είναι ο ίδιος. Και νομίζω ότι οι νέοι δεν είναι ηλίθιοι,! ώστε να μην βλέπουν τι συμβαίνει. Εξ' ου και όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα.

Η μοναρχία των πολιτικών: οι νέοι δεν θέλουν πια αυτό το σύστημα.

Δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για τις τράπεζες, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για αυτοκίνητα, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για πολέμους, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για τη διαβίωση των πολιτικών, δισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν για να βοηθήσουμε τις εταιρίες που ήδη διέθεταν δισεκατομμύρια, και για τους λαούς ψίχουλα.

Ωραία διανομή του πλούτου, ωραία δικαιοσύνη, οι συνταξιούχοι επιβιώνουν, οι νέοι δεν έχουν δουλειά, οι μισθωτοί παραπαίουν. Κανένα πρόβλημα αφού υπάρχουν όλα αυτά τα δισεκατομμύρια.

Είμαι ελληνίδα και είμαι πολύ υπερήφανη. Να είστε σε ετοιμότητα. Τα > γεγονότα της Ελλάδας έρχονται στην Ευρώπη.

Ας ξαναγράψουμε το κείμενο βάζοντας στη θέση της Ελλάδας τη Γαλλία και έχουμε μια αρκετά ρεαλιστική απεικόνιση όσων μας περιμένουν τα επόμενα χρόνια (μήνες:ph34r:.

Βλέποντας τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και των ειδήσεων για όσα

συμβαίνουν στην Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να μας έρχονται αβίαστα ορισμένες αναμνήσεις και να λέμε ότι τέτοιου είδους γεγονότα θα μπορούσαν κάλλιστα να συμβούν στη Γαλλία, αν η κυβέρνηση και ο Σαρκοζί δεν έπαιρναν κάποιες προφυλάξεις. Όλα τα συστατικά στοιχεία της ελληνικής εξέγερσης έχουν συναθροιστεί και εδώ, και ο Σαρκοζί δεν πρέπει να είναι πολύ ήσυχος αυτή τη στιγμή!

Από την Ελλάδα στη Γαλλία δεν είναι και πολύ μακριά. Μια σπίθα ίσως είναι αρκετή. Γάλλοι, άλλη μια φορά!

Σας καλώ από την Ιταλία: χρειαζόμαστε κάποια «ελληνική» διαδήλωση, διότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι πραγματικά σοβαρή. Ο νεανικός πληθυσμός δεν κατανοεί την αξία της ζωής και των πραγμάτων. Ο Μπερλουσκόνι είναι κακός, όχι όμως το απόλυτο κακό. Άλλαξε τη ζωή των ιταλών (όλων των ιταλών, δεξιών, κεντρώων, αριστερών) διαμέσου της τηλεόρασης και η ιταλική κοινωνία νοιάζεται μονάχα να ερμηνεύσει την πραγματικότητα με τις κατηγορίες της τηλεόρασης: την ομορφιά, την επιτυχία. Και είναι κυρίως οι νέοι των 600 Ευρώ το μήνα (και λιγότερο!) που το κάνουν αυτό.

Είμαστε όλοι έλληνες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σούλη και Διομήδη είστε άδικοι, δεν βλέπετε ή δεν θέλετε να δείτε τον πόνο αυτών των ανθρώπων και πως να το κάνουμε είναι άμεσα μέτρα ανακούφισης.

Όσο για το τριχίλιαρο επειδή το αναφέρετε συχνά, λειτούργησε και επιδοκιμάστηκε από μεγάλη μερίδα του κόσμου, γιατί βοήθησε την δεδομένη δύσκολη στιγμή που πραγματικά ο πολίτης το είχε ανάγκη, η Πολιτεία κατόπιν προχώρησε σε ελέγχους και όσοι δεν το δικαιούνταν κλήθηκαν να το επιστρέψουν, όσο και να λοιδωρείτε και όσο και εαν έγινε, που έγινε και για ψηφοθηρικούς λόγους, ήταν ένα κτύπημα στη γραφειοκρατία.

Δημητρη , εμεις ο λαος ,πληρωνουμε την αστυνομια να μας προστατευει .

Επισης εμεις ο λαος, πληρωνουμε τα αμεσα μετρα ανακουφισης των 400 επιχειρησεων , οπου η αστυνομια που πληρωνουμε δεν μπορεσε να κανει κατι για να τις προφυλαξει

Εμεις ο λαος , που συνεχεια πληρωνουμε ποτε θα ανακουφιστουμε ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφήστε το καλύτερα.. δεν έχει νόημα.

Έχει Σούλη μου, έχει και παραέχει διότι όπως διαβάζουμε και παρακάτω " [...]Για άλλη μια φορά, οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα".

Το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την «αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας» (Ν.Σαραντάκος)

Κάποια ελληνοαμερικάνικη οργάνωση μ’ έχει βάλει στον κατάλογο παραληπτών της και μου στέλνει (όχι μόνο σε μένα, βέβαια) ταχτικά μηνύματα, ως επί το πλείστον εθνικιστικά. Σήμερα, τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πήρα από την οργάνωση αυτή ένα μήνυμα με τον ανορθόγραφο τίτλο «Τάδε έφει Ισοκράτης» και το εξής περιεχόμενο:

"Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία"

Κατά σύμπτωση, το ίδιο μήνυμα το είχα πάρει κι από μια εγχώρια ταχυδρομική λίστα, και απ' ό,τι είδα κυκλοφορεί πολύ στο Διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την εξέγερση των παιδιών που τα έλεγαν αλήτες.

Δεν θα επεκταθώ στη γνώμη μου για τη δολοφονία και για όσα την ακολούθησαν. Θα ασχοληθώ με κάτι δευτερεύον, με το ρητό του Ισοκράτη, ή μάλλον με το δήθεν ρητό του Ισοκράτη που πλασάρουν αυτές τις μέρες πολλοί, άλλοι καλοπροαίρετοι και άλλοι ελλαδέμπορες. Πριν συνεχίσω, να ομολογήσω ότι το εύρημα δεν είναι δικό μου· ναι μεν εγώ είχα ψυλλιαστεί ότι η φράση «η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται» ακούγεται πολύ μοντέρνα, αλλά πριν ανοίξω τα κιτάπια μου με πρόλαβε (εκμεταλλευόμενος και τη διαφορά της ώρας) ο φίλος Ηλίας από την Καλιφόρνια, που σ’ αυτόν ανήκει ο έπαινος.

Διότι, βλέπετε, ο Ισοκράτης δεν είπε αυτό που έβαλαν στο στόμα του οι πλασιέδες της ελληνοφροσύνης. Το απόσπασμα είναι από τον Αρεοπαγιτικό λόγο του και έχει στο πρωτότυπο ως εξής (ζητώ συγνώμη για το πολυτονικό):

Οἱ γὰρ κατ' ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ' ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ' ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ' ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.

Φυσικά, μετάφραση δεν μας χρειάζεται διότι όλοι εμείς οι Έλληνες την έχουμε μία και ενιαία και τρισχιλιετή. Επειδή όμως μπορεί να περάσει και κανείς αλλοδαπός που δεν μετέχει της ημετέρας παιδείας, μεταφράζω πρόχειρα το απόσπασμα:

Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.

Μ’ άλλα λόγια, ο Ισοκράτης δεν μίλησε για «δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται». Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας, για να μην πω προϊόν φαντασίας. Όπως προϊόν φαντασίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη, είναι και η ατάκα ότι η δημοκρατία «κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας». Για άλλη μια φορά, οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα.

Υστερόγραφο: Μόλις είχα αναρτήσει το κείμενο και μια καλή φίλη με διορθώνει· ο Ισοκράτης-μαϊμού δεν κυκλοφορεί απλώς στο Διαδίκτυο, παρά τον δημοσίεψε πρωτοσέλιδο, με κάτι γραμματάρες να, και μάλιστα σε μαύρο φόντο, μια υποτιθέμενη σοβαρή εφημερίδα σαν τον Ελεύθερο Τύπο. Και για του λόγου το αληθές:

http://www.sarantakos.com/isocrat.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΑΝ ΟΙ 5 ΝΕΑΡΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΡΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11-12-2008

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΘΗΚΑΝ ΟΙ 5 ΝΕΑΡΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΡΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟΙ

------------------------

Μετά την απολογία τους στην 17η τακτική ανακρίτρια, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, προφυλακίσθησαν σήμερα το μεσημέρι οι 5 νεαροί (τρεις έλληνες και δύο αλλοδαποί) που είχαν συλληφθεί τη νύχτα της Δευτέρας (προς Τρίτη) κοντά στο Πολυτεχνείο, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή από αστυνομικό.

Η απόφαση για την προφυλάκιση έπεσε «σαν κεραυνός» στους κατηγορούμενους, κάποιους συγγενείς και τους συνηγόρους τους που δεν την περίμεναν δεδομένου ότι η δικογραφία δεν είχε κανένα απολύτως επιβαρυντικό στοιχείο πέραν των τελείως αόριστων και πανομοιότυπων καταθέσεων των «μαρτύρων» αστυνομικών που τους συνέλαβαν.

Από τους 5 νεαρούς ο ένας δήλωσε ότι συμμετείχε στις διαμαρτυρίες για το φόνο του 15χρονου πετώντας και αυτός πέτρες στους αστυνομικούς και μόνον. Πρόκειται για ένα εργατόπαιδο (οικοδόμος) 21 ετών.

Ενώ οι άλλοι δύο νεαροί εργαζόμενοι έλληνες (ένας ιδ. υπάλληλος και ένας οικοδόμος) 26 και 27 ετών αντίστοιχα – όπως και οι δύο αλλοδαποί οικονομικοί μετανάστες, ένας Παλαιστίνιος εργάτης σε συνεργείο αλουμινοκατασκευών 26 ετών, και ένας Πολωνός γυψαδόρος 23 ετών – αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στα επεισόδια.

Οι δικηγόροι 3 εκ των 5 κατηγορουμένων (του ημεδαπού Α.Σ. που συμμετείχε στις κινητοποιήσεις πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς και των 2 αλλοδαπών) Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιώργος Γκουντούνας δήλωσαν ότι οι προφυλακίσεις ήταν άδικες, καταχρηστικές και συμψηφιστικές.

Ο δικηγόρος Γιώργος Γκουντούνας δήλωσε ότι: « Η Δικαιοσύνη αποδεικνύεται και πάλι θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ. Σήμερα μάλιστα αποδεικνύεται και «επικοινωνιολόγος» της καταρρέουσας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Συμψηφίζει τις χθεσινές προφυλακίσεις των δολοφόνων αστυνομικών με τις σημερινές τελείως άδικες προφυλακίσεις των νεαρών που συνελήφθησαν την ώρα των επεισοδίων. Τόσο αυτών που συμμετείχαν στην εξέγερση πετροβολώντας τους πραιτωριανούς του καθεστώτος (και πολύ καλά έκαναν) όσο και όσων συνελήφθησαν κατά τύχη.»

Ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγγούσης δήλωσε ότι: « Πιστεύαμε και ελπίζαμε ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το μακρύ χέρι των δυνάμεων καταστολής. Απαγοητευτήκαμε. Η σημερινή προσωρινή κράτηση χωρίς αναγνωρίσεις και χωρίς στοιχεία ήταν καταχρηστική και συμψηφιστική. Θεωρήσαμε υβριστικές για τις μαζικές κινητοποιήσεις και τη λαϊκή αντίδραση που καταδίκασαν το στυγερό έγκλημα τις ερωτήσεις του εισαγγελέα “τι θέλαμε εκεί”»

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πειθαρχική δίωξη απο τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας στον Κουγια

για εξύβριση νεκρού και δυσφήμηση δικηγόρων

ευτυχώς υπάρχούν και κάποιες ευαισθησίες ακόμη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επειδή αυτό το θέμα δεν ανοιχτηκε για να μας δείξεις για άλλη μια φορα οτι είσαι "εξυπνάκιας"

και επειδη ως συνήθως ποτε δεν διαβάζεις οσα γράφουν οι άλλοι, έστω και ετεροχρονισμένα δες το post No 261 του συναδελφου Χαλκιδεου, post No 208 συναδελφου dimg,

έτσι απο μια σύντομη και τυχαία αναζήτηση στις 15 σελίδες αυτού του θέματος.

Επίσης διακρίνω μια διάθεση ρεβανσισμού εκ μέρους σου, ανευ προηγουμένου. Και επειδη θα απευθύνεις πάλι το ίδιο ερώτημα "απο που προκύπτει ?"βλ.post 201 stefanos her & 215 maria orestiada που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος.

Να μας πεις εσύ που έχεις πληροφορίες εκ των έσω απο που προκύπτει αυτό...

Η διαφθορά εντός της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τεράστια. Όσο δεν φαντάζεστε.

Τέλος, αφού σε προηγούμενο θέμα μας απέδειξες της συνέπειες του μακροχρόνιου αυνανισμού (αν θες επισυνάπτω το εν λόγω θέμα),

και κατόπιν παράκλησης μου ( σε άλλο θέμα, αν θες το επισυνάπτω και αυτό) αρνήθηκες να επιλέξεις μεταξύ Φαρσαλινού, Τρικαλινού και Μακεδονικού, επισυνάπτω το κάτωθι με την προυπόθεση οτι δεν θα επιδείξεις τάσεις κανιβαλισμού.

Και μη με ξαναστείλεις pm όπως την άλλη φορά με τα χαιδευτικά "αγόρι μου" "αγοράκι μου" και τέτοια... ξεπέρασε το.

Καλό βράδυ σε όλους κυρίες, κυρίους και λοιπές συνομοταξίες, και συγγνώμη που ένα τόσο σημαντικό θέμα ξεφυγε απο την πορεία του.

ΤΙΜΗ στον αδικοχαμένο νέο.

post-2354-1229019901_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.......Ο θεος επεφερε το αποτελεσμα ....

Μαζεψτε τον ρεεεεε ....

οχι τον θεο καλε ......τον αλλον.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...