Προς το περιεχόμενο

Έκδοση συνενωμένου βιβλίου στάθμευσης – ΑΠΥ από ταμειακή μηχανή


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σε επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες στάθμευσης, υπάρχει ταμειακή μηχανή, στην οποία μπορεί να γίνει καταχώρηση της πινακίδας του οχήματος.

Μπορεί να εκδοθεί από αυτήν συνενωμένο βιβλίο στάθμευσης - ΑΠΥ με τον εξής τρόπο????

1. με την είσοδο του οχήματος να εκδίδει μια μηδενική απόδειξη (για να καταγράφεται ο χρόνος εισόδου)

2. με την έξοδο του οχήματος, να εκδίδει την κανονική απόδειξη με το ποσό προς είσπραξη (οπότε καταγράφεται ο χρόνος εξόδου).

Είναι αυτή η πρακτική σύμφωνη με ΚΒΣ????

Ή να πάρω ένα πρόσθετο να το ενημερώνει χειρόγραφα και να τελειώνουμε...???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οδηγός ελέγχου επιτηδευματιών που τηρούν πρόσθετα βιβλία του άρθρου 10 του ΚΒΣ

ΥΠΕΕ 11667/20.9.2007

β) Συνενωμένο βιβλίο στάθμευσης - ΑΠΥ

ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ - ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ……………..

ΣΕΙΡΑ ……………..

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ …………….

ΑΥΞΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ……………..

Δ/ΝΣΗ ……………………

ΑΦΜ ……………………..

ΔΟΥ …………………….

ΑΡΙΘ. ΚΥΚΛ. …………………….

Χρονολογία

Εισόδου: ..................

Ποσό αμοιβής

Εξόδου: ....................

Ώρα

Εισόδου: ..................

Σύνολο

Εξόδου: ....................

Επισημάνσεις

- Δεν επιτρέπεται η τήρηση του βιβλίου στάθμευσης σε μερίδες κατά αυτοκίνητο, τόσο επί διαρκούς όσο και επί μη διαρκούς μίσθωσης (σχετ. έγγραφο 1072750/416/15.7.1997).

- Στην περίπτωση που η αμοιβή είναι καθορισμένη σε ημερήσια βάση και δεν επηρεάζεται από τις ώρες παραμονής του αυτοκινήτου, η ώρα της εξόδου μπορεί να μην αναγράφεται στο βιβλίο στάθμευσης, με την προϋπόθεση όμως ότι η αμοιβή για όλα τα αυτοκίνητα είναι καθορισμένη σε ημερήσια βάση, προεκτυπωμένη στο συνενωμένο έντυπο και θα έχει αναρτηθεί σχετική πινακίδα.

Όταν όμως ένα αυτοκίνητο παραμένει περισσότερες ημέρες και με δεδομένο ότι η ημερήσια αμοιβή είναι προεκτυπωμένη, τότε κάθε ημέρα θα πρέπει να γίνεται σχετική καταχώριση στο βιβλίο στάθμευσης και θα εκδίδονται τόσες ΑΠΥ όσες και οι ημέρες της παραμονής (σχετ. έγγραφο 1093828/664/26.10.1999) ή θα εκδίδεται κάθε ημέρα διαφορετική «ΑΠΥ - Βιβλίο στάθμευσης».

- Δεν υφίσταται υποχρέωση ενημέρωσης του βιβλίου στάθμευσης για τη στάθμευση αυτοκινήτων που ανήκουν στον επιτηδευματία, τους εταίρους ή το προσωπικό της επιχείρησης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κάθε πρόσφορο στοιχείο, όπως το καταστατικό της εταιρείας, οι καταστάσεις του προσωπικού, οι άδειες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κ.λπ. (σχετ. έγγραφο 1021879/146/0015/27.2.1997).

- Σε περίπτωση εκμίσθωσης θέσεων πάρκινγκ σε κατόχους οχημάτων, από ιδιοκτήτες οικοπέδων, εφόσον η εκμίσθωση των θέσεων δεν συνοδεύεται από υπηρεσίες φύλαξης ή άλλες υπηρεσίες (παρκαδόρος, γραφείο, τηλέφωνο κ.λπ.) ο δε κάτοχος του αυτοκινήτου μισθώνει το χώρο με το μήνα, «έχει δικό του κλειδί» εισόδου και εξόδου, εάν ο χώρος είναι περιφραγμένος, τότε δεν υπάρχει υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων, διότι το εισόδημα αποκτάται από εκμετάλλευση ακινήτων (Α’ πηγή). Αντίθετα, όταν προσφέρονται υπηρεσίες, τηρούνται βιβλία και εκδίδονται στοιχεία (σχετ. έγγραφο Υπ. Οικονομικών 1105074/643/6.11.1997).

- Όταν το βιβλίο στάθμευσης είναι συνενωμένο με την ΑΠΥ σε ενιαίο έντυπο, αναγράφονται σε αυτό όλα τα απαραίτητα στοιχεία που ορίζονται από τις διατάξεις της παρ. 5θ’ του άρθρου 10 και της παρ. 2 του άρθρου 13 του ΚΒΣ.

- Από τις 22.12.2006, με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 30 του Ν.3522/2006, παρέχεται η δυνατότητα, μετά από γνωστοποίηση στον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ, τήρησης ιδιαίτερης σειράς για το ανωτέρω πρόσθετο βιβλίο, όταν παρέχονται διαρκείς υπηρεσίες, με την προϋπόθεση ότι το βιβλίο θα θεωρείται με την ένδειξη «Διαρκής παροχή υπηρεσίας».

Στέφανε δες πως ειναι η γραμμογραφηση που ζητανε στην εγκυκλιο αυτή γιατι δεν μου βγαινει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 years later...

Συνάδελφοι επαναφέρω το θέμα με μια ερώτηση:

 

Σε Παρκινγκ μπορώ να τους βάλω ΕΑΦΔΣΣ και να καταργήσω το θεωρημένο μηχανογραφικό βιβλίο στάθμευσης, εφόσον η επιχείρηση θα εκδίδει με την έξοδο του οχήματος συνενωμένη ΑΠΥ-Βιβλίο στάθμευσης με σήμανση από μηχανισμό?

 

Τη διαδικασία τη σκέπτομαι ως εξής:

Είσοδος οχήματος -->έκδοση δελτίου εισόδου -->καταγραφη στο προγραμμα

εξοδος οχήματος-->εκδοση ΑΠΥ-Βιβλιο εισερχομένων με σημανση

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...