Προς το περιεχόμενο

Μονή Βατοπεδίου ή αλλιώς όταν ο μοναχισμός μετατρεπεται σε real estate....


Προτεινόμενες αναρτήσεις

«Ζήτησαν γνωμοδοτήσεις»

Καλύπτει ο Εκπρόσωπος τους υπουργούς για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου

Αθήνα: Οι υπουργοί ενήργησαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και των καθηκόντων τους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος αναφερόμενος στην ανταλλαγή εκτάσεων από το Ελληνικό Δημόσιο προς τη Μονή Βατοπεδίου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει το πόρισμα της Δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση για τους υπουργούς που φέρονται ως εμπλεκόμενοι, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ενήργησαν με βάση το Σύνταγμα: «Ζήτησαν από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που αποτελεί τον σύμβουλο κάθε υπουργού, γνωμοδοτήσεις οι οποίες εφόσον έγιναν (σε μια περίπτωση ο τότε υφυπουργός ανέγνωσε τη γνωμοδότηση και πήρε και νέα γνωμοδότηση) έκαναν αυτό που επιβάλει το καθήκον τους, όπως περιγράφεται στο Σύνταγμα. Ενήργησαν, δηλαδή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και των καθηκόντων τους», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να ρίξει την ιδιαίτερη ματιά της πάνω στο θέμα και να δώσει λύση σε ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη στη Ελλάδα», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν «ο κ. Σανιδάς σπεύδει να 'ξεπλύνει' πολιτικούς», επισήμανε: «Δεν επιτιθέμεθα εναντίον των θεσμών. Θεωρούμε ότι η Δικαιοσύνη οδηγεί τα πράγματα στην αλήθεια», επικαλούμενος, ως παράδειγμα, την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

«Δεν είναι δική μου δουλειά να ανταλλάσσω κτήματα με Μονές», δήλωσε στο μεταξύ ο υφυπουργός εξωτερικών Πέτρος Δούκας στο ραδιοσταθμό Real FM, προσθέτοντας πως «δεν έχω υπογράψει ούτε μία σπιθαμή, ίντσας ελληνικής γης να ανταλλαγεί». Ο κ. Δούκας είπε ότι το αίτημα για ανταλλαγή ήταν του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και ότι ζήτησε σχετική γνωμοδότηση από το υπουργείο και από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου. «Το θέμα είναι εάν και οι τιμολογήσεις ήταν σωστές. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να εξεταστεί με την δέουσα αυστηρότητα, για να μην πω σκληρότητα», πρόσθεσε.

Πηγή: news.in.gr

Πόσα άρθρα έχει το Σύνταγμα βρε παιδιά ????????????????

Ενας δημοσιογράφος δεν βρίσκεται εκείνη την ώρα να φωνάξει ..... Ρουσόπουλε και κάθε Ρουσόπουλε εισαι μεγάλος ψευτης ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Ψευτες Αλήτες Κλέφτες και οι μεγαλύτεροι λαλακες εμείς που δεν σας έχουμε σπάσει τα κεφάλια σας .

Αει σιχτιρ που λέει και ο μήδης .

Αποκαλύψεων συνέχεια

Στο φως νέα στοιχεία για τις ανταλλαγές ακινήτων Δημοσίου-Μονής Βατοπαιδίου

Αθήνα

Τις αποφάσεις με τις οποίες τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας έδιναν το «πράσινο φως» για την παραχώρηση των εκτάσεων στη Μονή Βατοπαιδίου φέρνει στο φως Το Βήμα της Πέμπτης.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, η πρώτη απόφαση 3822 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με ημερομηνία 25 Ιανουαρίου 2005 αναφέρει ότι η ανταλλαγή γίνεται «χάριν του αγροτικού πληθυσμού των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης».

Οι παραλίμνιες αγροτικές εκτάσεις της Βιστωνίδας ανήκαν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ωστόσο, οι ανταλλαγές δεν περιορίστηκαν στο χαρτοφυλάκιο του συγκεκριμένου υπουργείου.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια εφημερίδα, στην απόφαση υπήρχε διάταξη που άφηνε στην ευχέρεια της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου να αποφασίσει αν θα μπορούσε να γίνει ανταλλαγή με ακίνητα άλλων φορέων.

Έτσι, με νεότερη απόφαση της 26ης Ιουλίου 2006 των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, η Κτηματική Εταιρεία αναλαμβάνει «την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας-Νταλιάνη και των παραλίμνιων εκτάσεων αυτής ανηκουσών στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, με διάφορα ακίνητα του Δημοσίου».

Παράλληλα, η εφημερίδα Τα Νέα αποκαλύπτει ότι 184 κάτοικοι της περιοχής της Ουρανούπολης είχαν καταθέσει αγωγές εις βάρος της Μονής Βατοπαιδίου και του Ελληνικού Δημοσίου, όπου περιέγραφαν αναλυτικά όλο τον μηχανισμό πίσω από την ανταλλαγή εκτάσεων.

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν πως η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου όχι μόνο είχε υποεκτιμήσει τις εκτάσεις που προσέφερε σε αντάλλαγμα στη Μονή Βατοπαιδίου, αλλά είχε συμπεριλάβει στις ανταλλάξιμες περιοχές αρχαιολογικούς χώρους και βιότοπους που δεν μπορούν να ανταλλαχθούν όπως ορίζει ο νόμος.

Στο οικονομικό σκέλος οι εκτάσεις που μεταβίβασε η Μονή Βατοπαιδίου στη λίμνη Βιστωνίδα αποτιμήθηκαν από την αρμόδια ΔΟΥ σε 1.107.044 ευρώ. Από την πλευρά του το Ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε περισσότερα από 8.500 στρέμματα σε περιοχές- φιλέτα της Ουρανούπολης, τα οποία αποτιμήθηκαν σε 1.107.044 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία της περιοχής ανέρχεται στα 8.470.695,12 ευρώ

Η πρώτη αγωγή κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2008 και η δεύτερη τον Ιούνιο του 2008. Καμία από τις δύο δεν συζητήθηκε ακόμη, καθώς οι δίκες αναβλήθηκαν, ενώ τα αποκαλυπτικά τους στοιχεία έμειναν κλειδωμένα σε συρτάρια.

Η εφημερίδα Το Έθνος φέρνει στη δημοσιότητα επιστολή (με ημερομηνία 14 Ιουλίου 2004) των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ξάνθης, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης με αποδέκτη τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Πέτρο Δούκα. Οι επιστολές είχαν κοινοποιηθεί και στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων προειδοποιούσαν από τότε για τις ποινικές επιπτώσεις της υπόθεσης.

Newsroom ΔΟΛ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 130
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

............... .

Αει σιχτιρ που λέει και ο μήδης .

Αποκαλύψεων συνέχεια

Στο φως νέα στοιχεία για τις ανταλλαγές ακινήτων Δημοσίου-Μονής Βατοπαιδίου

Αθήνα

Τις αποφάσεις με τις οποίες τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας έδιναν το «πράσινο φως» για την παραχώρηση των εκτάσεων στη Μονή Βατοπαιδίου φέρνει στο φως Το Βήμα της Πέμπτης....

Υπάρχουν και παλαιότερα από τα "νέα" αυτά στοιχεία, που τώρα θυμήθηκε να τα φέρει σε φως η συμπαθής εφημερίς.

Δεν θα έχουν όμως την ίδια τύχη με τα "νεότερα".

Βλέπετε ο διευθυντής της εφημερίδος χρημάτισε και Διοικητής του Αγίου Όρους!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν αντιστρέψουμε την αποψη/δήλωση του γνωστού υπουργού, συζύγου της γνωστής συμβολαιογράφου πως :

"ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"

μπορούμε πλέον με βεβαιότητα να πούμε τώρα που αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για κάτι παράνομο ότι:

αφού είναι παράνομο, είναι ταυτόχρονα και ανήθικο

Τι δήλωση κι αυτή όμως!

λες και είναι η πρώτη φορά που έγινε ένας νόμος για να καλύψει κάτι ανήθικο.

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να ακμάζει το ηθικό θα πρέπει το ανήθικο να είναι ανεβασμένο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μια και ο Σταύρος έθιξε το κεφάλαιο Ψυχάρης, να μια δημοσίευση από το press.gr

Η συνειδητή διάλυση, επί μια δεκαετία, του Αγίου Ορους επέτρεψε στον Εφραίμ να κάνει τα αίσχη του. Πώς στήθηκε η απαξίωση της πολιτείας στον Άθω και ξεκίνησαν οι μεγάλες κομπίνες. Η λεηλασία απορρήτων εγγράφων εθνικού ενδιαφέροντος, οι 50 επιστολές του πατριάρχη, η ...αμνησία του Π. Μολυβιάτη, τα τεχνικά έγα στις Μονές, ο ρόλος του Στ. Ψυχάρη και οι ευθύνες της Ντόρας

.

Γράφει ο Ορφέας Κωνσταντίνου

.

Η τεράστια κομπίνα της Βατοπεδίου δεν στήθηκε έτσι τυχαία... Υπήρξε οργανωμένη και και εμπεριστατωμένη προπαρασκευή...

Επί Ψυχάρη, δημιουργήθηκε νέος Οργανισμός λειτουργείας της Διοικήσεως του Αγίου Ορους,με το πρόσχημα της αναδιάρθρωσης... Μόλις τέθηκε σε ισχύ μετατέθηκαν όλοι οι υπάλληλοι της Διοικήσεως που επί έτη υπηρετούσαν στην Διοίκηση. Ο νέος οργανισμός όμως δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ... Ακόμα και σήμερα, δεν έχει ενεργοποιηθεί, παρά τα 10 χρόνια που πεχουν περάσει... Η εισηγητική έκθεση και οι απόψεις της αρμόδιας Δ/νσης Εκκλησιών του Υπ. Εξωτερικών ήταν εντελώς αρνητικές στις εισηγήσεις για τον οργανισμό του κ. Ψυχάρη. Επίσης, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, με σθένος υποστήριζε πως είναι αντισυνταγματικός κλπ. Μέχρι και σήμερα το Οικ. Πατριαρχείο έχει στείλει πάνω από 50 (ναι αλήθεια είναι)επιστολές για να αλλάξει ο Οργανισμός Ψυχάρη και δεν έχει γίνει τίποτα... Τότε, το 1998, όταν κατατάθηκε στην Βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο αυτό, ο τότε τομεάρχης εξωτερικών υποθέσεωντης ΝΔ Π. Μολυβιάτης, το καταψήφισε και έκανε πολλά σχόλια εναντίων του.... Αργότερα όταν έγινε Υπ. Εξωτερικών, και παρά τις έντονες παραστάσεις του Οικ. Πατριαρχείου, δεν τον άλλαξε... Ούτε η Ντόρα τον άλλαξε... Και οι δύο είχαν αρνητικές εισηγήσεις από τους αρμόδιους υφυπουργούς τους...

Τον Ιανουάριο του 1999 έμεινε χωρίς προσωπικό η Διοίκηση, με μόνους τους πολιτικούς προϊσταμένους της Ψυχάρη και Κασμίρογλου. Αντί να προκυρήξουν την πλήρωση των θέσεων του νέου οργανισμού, προσέλαβαν χωρίς καμία διαδικασία, έναν νεαρό Μοναχό, 20 ετών τον Μοναχό Δημήτριο, καλογέρι του Αρχιγραμματέα της Ι. Κοινότητας Ιωάννη...

Τον πλήρωναν από τα χρήματα που προορίζονταν για την ενίσχυση των Ι. Μονών...

Ο Δημητράκης, όπως τον φώναζαν οι λοιποί Μοναχοί, κυκλοφορούσε ξυπόλυτος εντός της Διοικήσεως και φερόταν ως ο αντιπρόσωπος του Ψυχάρη!!! Οι Γέροντες Μοναχοί έπαθαν την πλάκα τους, καθώς έπρεπε να συναλλάσονται με έναν νεύλιδα Μοναχό που δεν είχε ξεπεράσει ούτε τα χρόνια της δοκιμασίας που απαιτούνται για την κουρά του!!! Ηγούμενοι αντί να βλέπουν υπαλλήλους, βλέπανε έναν καλογεράκι ξυπόλυτο... Οι διαμαρτυρίες τεράστιες!!!

Εμεινε πάνω από δύο χρόνια ο Δημητράκης... Μέχρι που άρχισαν οι λογαριασμοί του ΟΤΕ να ξεπερνάνε το εκατομμύριο μηνιαιως και την ψάξανε την δουλειά οι ΟΤΕτζήδες και είδαν ότι το 90% των κλήσεων ήταν σε ρόζ τηλέφωνα!!! Τα ρόζ τηλέφωνα τον φάγανε τον Δημητράκηκαι πέταξε τα ράσα και έφυγε από το Αγιον Ορος. Με παπούτσια ευτυχώς!!!

Πρίν φύγει όμως ο Δημητράκης, μαζί με τον Αρχιγραμματέα, επί μεγάλο διάστημα κάθε νύχτα φωτοτυπούσαν ολόκληρο το αρχείο της Διοικήσεως!!! Διέρευσαν εντός του Αγίου Ορους, πλήθος απόρρητα έγγραφα!! Απόρρητες εκθέσεις του Οικ .Πατριαρχείου, των αρχών ασφαλείας του Κράτους, του Υπ. Εξωτερικών για σοβαρά θέματα του Αγίου ΄Ορους…. Υπήρχε Τμήμα ΠΣΕΑ και θάλαμος επειχειρήσεων στην Διοίκηση, πλήρως οργανωμένα, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καταστροφών κλπ. Υπήρχαν και όλα τα άκρως απόρρητα σχέδια σε περίπτωση πολέμου κλπ.

Η αίθουσα αυτή έγινε σαλόνι και όλα πετάχτηκαν στα σκουπίδια!!! Μοναχοί μάζευαν απόρρητους στρατιωτικούς χάρτες όπου υπήρχαν οι επισημάνσεις με τις κρύπτες για την απόκρυψη των κειμηλίων σε περίπτωση πολέμου, καθώς και τα σχέδια επιστράτευσης κλπ. Ακόμα υπάρχουν Μοανχοί που έχουν στα χέρια τους τους χάρτες κλπ.

Φυσικά από το 1999 ούτε άσκηση έγινε με τα ΠΣΕΑ, ούτε τμήμα υπάρχει, ούτε κανένας λογοδότησε για τις παρανομίες αυτές που άπτονται και θεμάτων εθνικής ασφαλείας…

Μετά τον κοσμικό πλέον Δημητράκη, προσλήφθηκε στην Διοίκηση, με μισθό από τα απόρρητα κονδύλια της Διοικήσεως, άλλος Δημητράκης… Υπάλληλος της Αρχιγραμματείας της Ι. Κοινότητας κι αυτός δεξί χέρι του Αρχιγραμματέα Ιωάννη (για τον οποίο θα επανέλθουμε κάποια στιγμή) για να μην χάσει τον έλεγχο ο Ιωάννης…

Παράνομη και η πρόσληψη του νέου Δημητράκη, καθώς δεν ήταν υπάλληλος του Υπ. Εξωτερικών και ούτε είχε ποτέ σύμβαση έργου με την Διοίκηση. Αλλά και να είχε, δεν επιτρέπεται από την νομοθεσία να έχει πρόσβαση στα αρχεία της Διοικήσεως κλπ.

Μέχρι και τα οικονομικά και το ταμείο της Διοικήσεως χειριζονταν ο Δημητράκης…

Όλα τα ήξερε το Υπ. Εξωτερικών, αλλά ποιος να κουνηθεί μπροστά στον παντοδύναμο κ. Ψυχάρη;;;

Κατόπιν αποσπάσανε έναν οδηγό από την Νομαρχία της Τρίπολης τον Παναγιώτη γιατί ούτε οδηγό είχαν… Πως γίνεται τώρα ένας άνθρωπος από την Τρίπολη με οικογένεια και παιδιά να έρχεται συνεχώς τόσο δρόμο είναι άλλο θέμα… Απλά έρχεται 5 μέρες τον μήνα, τις υπόλοιπες κάθεται σπίτι του. Επιλογή Ψυχάρη ο οδηγός…Το νέο οργανόγραμμα της Διοικήσεως προβλέπει οδηγούς, γιατί δεν προσέλαβαν κανέναν νόμιμα;;

Βοήθησε ο κ. Ψυχάρης και ιδρύθηκε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στις Καρυές Αγίου Ορους, όπου διορίστηκε ο αδερφός του Δημητράκη... Βλέπετε μέσω της Διοικήσεως απέκτησε και εξουσία και βόλεψε και τον αδερφό του… Ο αδερφός του Δημητράκη,πέρα από κάθε δεοντολογία, κατοικούσε στο κτίριο της Διοικήσεως, όπου χώροι ενδυαίτησης και γραφεία είναι στον ίδιο χώρο… Απόλυτη οικογενιοκρατία!!!

Καταντήσανε την Διοίκηση χωράφι του πατέρα τους….

Εφυγε ο Ψυχάρης, έφυγε και το ΠΑΣΟΚ… Ο Κασμίρογλου δεν παραιτήθηκε μιας και ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Εμεινε... μαζί του έμεινε και όλη η παραπάνω παράνομη κουστωδία...

Ο νέος Υπ. Εξωτερικών Π. Μολυβιάτης διατήρησε την παράνομη αυτή κατάσταση η οποία διατηρείται μέχρι σήμερα. Είναι γνωστές οι σχέσεις Ψυχάρη-Μολυβιάτη… Η σύζυγος του Κασμίρογλου από το Κιλκίς. Βρήκε άκρη στον Τσιτουρίδη ο Κασμίρογλου και έφερε με απόσπαση στην Διοίκηση τον αδερφό του Δ/ντή του γραφείου του Τσιτουρδη,του Κατσικάρη. Ναι αυτού που τελικά "έφαγε" τον Τσιτουρίδη και αναγκάστηκε να παραιτηθεί…Ετσι εκτός του κολλητού του Ρουσόπουλου ο Κασμίρογλου προσπάθησε να αποκτήσει και τον Τσιτουρίδη για ασπίδα…

Ηρθε ο γηραιός Δαλακούρας… Τόσα χρόνια ιδέα δεν έχει για τα περί Διοικήσεως. Ο,τι του λέει ο Κασμίργλου (βλπ.Ψυχάρης) τα ακολουθεί κατά γράμμα… Προκαλεί ο Κασμίρογλου κρίσεις εις βάρος του ανεπαρκέστατου Δαλακούρα, για να εδραιώνει την θέση του και να την διατηρεί… Ο Αρχιγραμματέας Ιωάννης μαζί με τον Κασμίρογλου και τον αφανή Αρχιερέα τους , κ.Ψυχάρη διοικούν ακόμη το Αγιον Ορος… Να γιατί ο Δαλακούρας δεν παίρνει χαμπάρι τι γίνεται στο Αγιον Ορος…

Ξεκίνησαν οι βολτίτσες από το 1999 του Ρουσόπουλου και τόσων άλλων στο Βατοπέδι αλλά και σε άλλες Μονές. Εβαλε ο κ. Ψυχάρης την τεχνική εταιρεία ΓΕΚ να πάρει κι ένα μεγάλο έργο στην Μονή Μεγίστης Λαύρας και αλλού…

Η Διοίκηση πλέον λειτουργούσε ως "ιδιωτικό γραφείο" των Ψυχάρη-Κασμίρογλου… Χωρίς υπαλλήλους, χωρίς καμιά επαφή με το Υπ.Εξωτερικών…

Πως θα στήνονταν οι κομπίνες εάν υπήρχε σοβαρή παρουσία της Πολιτείας στον Αθω;; Θα υπήρχαν τεράστια εμπόδια… Ετσι απαξιώθηκε εντελώς επί ΠΑΣΟΚ, διατηρήθηκε επί ΝΔ για να γίνουν όσα έγιναν και να δηλώνει ο Δαλακούρας πως δεν ξέρει απολύτως τίποτα. Κι ο Κασμίρογλου να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γής… Γιατί άραγε;; Ποιός «αφανής παράγων» καθοδηγεί από το 1999 όλες τις κομπίνες στο ΄Αγιον ΄Ορος;;; Μήπως δεν είναι μόνο οι Ρουσόπουλος-Βουλγαράκης,αλλά η βαλίτσα πάει πολύ μακρύτερα;;;

Με ποιες διαδικασίες «προσλήφθηκαν» κατ' ευφημισμόν, ο τέως καλόγερος ξυπόλυτος 20χρονος Δημητράκης στην Διοίκηση Αγίου Ορους, ο επόμενος Δημητράκης;;;

Ηταν νόμιμη η παραμονή τους εντός μιας υπηρεσίας υψίστης σημασίας για την Πολιτεία;;; Δεν μπορούσαν να προσλάβουν τακτικούς υπαλλήλους στην ΔΑΟ;;

Τότε για ποιόν λόγο έκαναν ολόκληρο οργανισμό;;; Για να διαλύσουν τελικά την ΔΑΟ;;;

Περάσαν 10 χρόνια που είναι σε ισχύ ο Οργανισμός αυτός… Ακόμα δεν ενεργοποιήθηκε… Δεν υπάρχει τελικά Υπ. Εξωτερικών να δει τι συμβαίνει στην Διοίκηση Αγίου Ορους;;

Χωρίς τακτικούς υπαλλήλους, ως γνωστόν και όπως προβλεπει ο νόμος, δεν μπορεί μια υπηρεσία να κλείσει τα οικονμικά της κλπ. Η Διοίκηση Αγίου Ορους,πως κλείνει τα οικονομικά της εδώ και 10 χρόνια;;; Μεγάλη η απορία…

Υπάρχει άλλη υπηρεσία του Δημοσίου στην Ελλάδα σε τέτοια άθλια κατάσταση;;; Εάν μπει ο Εισαγγελέας στην Διοίκηση θα βρεί τόσα κακουργήματα που θα ξεσπάσει σκάνδαλο μεγαλύτερο της Βατοπεδίου…

Τα απόρρητα αρχεία, τα σχέδια πολέμου,τα πάσης φύσεως έγγραφα έχουν φτάσει σε ξένες πρεσβείες και όπου μπορεί να φανταστεί ο καθένας…

Δεν υπάρχει κράτος επιτέλους;;; Τόσο καλά κρατάει το "κύκλωμα" του κ. Ψυχάρη στο Αγιον Ορος;;;

Εβαζε τον Αρχιγραμματέα Ιωάννη ο κ. Ψυχάρης να εκδίδει υπέρ του διθυραμβικά έγγραφα και επαίνους για να τα δημοσιοποιεί και να φαίνεται ότι όλα βαίνουν καλώς και πως τέτοιος Διοικητής δεν πέρασε ποτέ από το Αγιον Ορος!! Πού πήγαν τα απόρρητα κονδύλια δεν μας λέει…

Τις πολυπληθείς εκδρομές με Μοναχούς-λαϊκούς κλπ με το Τραβελ Πλάν με πρόσχημα την σύσφιξη των σχέσεων Αγίου ΄Ορους και Πατριαρχείου,δεν μας λέει γιατί τις έκανε;;; Καλά αλλά να πηγαίνουν εκδρομές με το Τράβελ Πλάν, Λιμενικοί, Αστυνομικοί, Τελωνιακοί, οι γυναίκες τους, τα ξαδέρφια τους, Καλόγεροι, στον Πόντο,την Καπαδοκία κλπ εξυπηρετούσε αυτόν τον σκοπό;;

Εψαξε ποτέ κανείς να δει πως γίνονται οι εκτελέσεις των έργων στο ΄Αγιον Ορος;; Ο κ. Σανιδάς ας ψάξει ένα από όσα γράφω και να είστε σίγουροι θα βρεί πολλά περισσότερα…Ο κατάλογος είναι ατελεύτητος…

Η Ντόρα καλά θα κάνει να βάλει μια επιτροπή του Υπ. Εξωτερικών να κάνει μια σε βάθος έρευνα για την Διοίκηση Αγίου ΄Ορους… Με ό,τι συνέπιες θα προκύψουν… Να αποκαταστήσει την εκπροσώπηση της Πολιτείας στο Αγιον Ορος, και να «κόψει» την αφανή διοίκηση του κ. Ψυχάρη… Ουτως ή άλλως το όλο «πακέτο» που λέγεται Διοίκηση Αγίου Ορους, θα φτάσει στο Εισαγγελέα θέλουνε δεν θέλουνε «κάποιοι»… Οι ευθύνες της ΝΔ θα είναι βαρύτατες…

Την υπόθεση Βατοπεδίου, θα ακολουθήσουν όλα τα παραπάνω… Να δούμε εάν θα μπορέσουν να τα κουκουλώσουνε…

Απλά πράγματα αγαπητοί μου… Απαξιώνεις την Πολιτεία εντός του Αγίου Ορους,και μετά κάνεις όσες κομπίνες θέλεις…

Θα γράψουμε και για την πτώση του Σινούκ… Να δούμε εάν φταίει και η Διοίκηση ή όχι…Κρατηθείτε στις καρέκλες σας….

Οσοι ξέρουν τα του Αγίου Ορους, εκ των έσω, ξέρουν ότι λέω αλήθεια….

Δι ευχών των Αγίων Πατέρων Ημών

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, έκανες πολύ καλά που παρέθεσες την παραπάνω δημοσίευση.. Πρέπει να μη ξεχνάμε τίποτε σ αυτόν τον τόπο . Γιατί τα λαμόγια και οι πολιτικάντηδες σ΄αυτό στηρίζονται ... Στη λήθη του κόσμου που οι ίδιοι την επιβάλλουν με διάφορους τρόπους..Πρέπει να ξεσκεπαστούν όλα.... Επιτέλους !!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως για να ακμάζει το ηθικό θα πρέπει το ανήθικο να είναι ανεβασμένο..

Και τότε πως γίνεται τώρα που το ανήθικο έχει απογειωθεί το ηθικό να παρακολουθεί αποχαυνωμένο;

ΥΓ: Μην μου πεις ότι είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, έκανες πολύ καλά που παρέθεσες την παραπάνω δημοσίευση.. Πρέπει να μη ξεχνάμε τίποτε σ αυτόν τον τόπο . Γιατί τα λαμόγια και οι πολιτικάντηδες σ΄αυτό στηρίζονται ... Στη λήθη του κόσμου που οι ίδιοι την επιβάλλουν με διάφορους τρόπους..Πρέπει να ξεσκεπαστούν όλα.... Επιτέλους !!

ΒΥΡΩΝ ΛΕΟΝΤΑΡΗΣ - ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

Το δείλι σέρνεται κι αλλάζει πάλι δέρμα

Μες τις ψυχές μας, απαρνιέται όλα ξανά

τα χρώματά του – κι απομένουμε στεγνά

τοπία χωρίς αρχή και χωρίς τέρμα.

Γρίφοι λυμένοι και ξανά μπλεγμένοι

χτυπιόμαστε όλη μέρα σαν τυφλοί

για μια καλύτερη θεσούλα στο κλουβί

κι όλο βρισκόμαστε σφιχτότερα δεμένοι.

Στα λόγια σπάταλοι, φιλάργυροι όμως στο αίμα

κάναμε χάος το τοσοδά μας το μυαλό

-ο φόβος είναι θερμοκήπιο καλό,

ανθίζει σʼ όλες του τις ποικιλίες το ψέμα.

Ακούς και δεν γνωρίζεις τʼ όνομά σου,

κρυώνει η μοίρα που παλιά σου ʽχε δοθεί

-σε ποιές λοιπόν παγίδες έχουμε συρθεί;

Μέγα κακό είναι νʼαρνηθείς τʼ ανάστημά σου.

Δεν είναι ο κόσμος πείραμα στους τρόμους

του απείρου, όχι, δεν είναι δοκιμή.

Μπορείς να σέρνεσαι μια ολόκληρη ζωή,

υπογραφή δειλή μέσα στους δρόμους;

Θα ʽναι φριχτό να φύγουμε έτσι, δίχως

μια πίστη, έναν αγώνα, μια κραυγή

-άνθρωποι που πεθάναν δίχως μια αμυχή,

άνθρωποι που “διελύθησαν ησύχως….”

από την “Ομίχλη του μεσημεριού”

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Παρασύρθηκαν" είπαν για την ακρίβεια.

Τα καημένα τα ανήλικα :)

Ήθελα να ήξερα ποιός τους έμπλεξε σε αυτή την πλεκτάνη...

Τι είναι δηλαδή ο Υπουργός;

Κανένα σοβαρό αξιώμα που μπορούν να το κατέχουν μόνο προικισμένοι άνθρωποι που δεν παρασύρονται εύκολα;

Μην το ψάχνετε παιδιά το σύστημα βρωμάει και ζέχνει απο παντού.

άκουσον !!! άκουσον!!! ο κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έβγαλε και απόφαση ότι οι "αφελείς" κ.κ. Υπουργοί παραπλανήθησαν , παρσύρθηκαν , "απεπλανήθησαν ??!!" άρα δεν φταίνε σε τίποτα οι κακόμοιροι , άρα είναι αθώοι!!!

Ερωτώ απο πότε οι εισαγγελείς οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τα καθήκοντα του κατήγορου εκδίδουν αθωωτικές αποφάσεις ???

Επίσης ακούσατε και την δήλωση του βουλευτή Αλεξανδρουπόλεως κ. Γεροντόπουλου (Θα θυμόσαστε βέβαια πόσο έντιμος και άτεγκτος εμφανιζόταν την εποχή του Μητσοτάκη όταν ειχε προσχωρήσει στην ομάδα και αργότερα στο κόμα του Αντώνη Σαμαρά) ο οποίος κατέθεσε τροπολογία που δέν την διάβασε και όπως του την έδωσαν κάτοικοι της εκλογικής του περιφέρειας και αφορούσε "διευθετήσεις" γής του νομού Αλεξανδρουπόλεως αλλά οι "ανέντιμοι" αυτοί κάτοικοι συμπεριέλαβαν σε αυτην την τροπολογία και εκτάσεις της Χαλκιδικής και του Κιλκίς και τον εξέθεσαν τον άνθρωπο.

Δήλωσε

Πείτε με βλάκα , πείτε με χαζό , μην λέτε οτι υπηρετώ συμφέροντα.

Δηλαδή απαλλάξτε με λόγω βλακείας.

Σαν δεν ντρέπονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μην το ψάχνετε παιδιά το σύστημα βρωμάει και ζέχνει απο παντού.

άκουσον !!! άκουσον!!! ο κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έβγαλε και απόφαση ότι οι "αφελείς" κ.κ. Υπουργοί παραπλανήθησαν , παρσύρθηκαν , "απεπλανήθησαν ??!!" άρα δεν φταίνε σε τίποτα οι κακόμοιροι , άρα είναι αθώοι!!!

Ερωτώ απο πότε οι εισαγγελείς οι οποίοι είναι επιφορτισμένοι με τα καθήκοντα του κατήγορου εκδίδουν αθωωτικές αποφάσεις ???

Επίσης ακούσατε και την δήλωση του βουλευτή Αλεξανδρουπόλεως κ. Γεροντόπουλου (Θα θυμόσαστε βέβαια πόσο έντιμος και άτεγκτος εμφανιζόταν την εποχή του Μητσοτάκη όταν ειχε προσχωρήσει στην ομάδα και αργότερα στο κόμα του Αντώνη Σαμαρά) ο οποίος κατέθεσε τροπολογία που δέν την διάβασε και όπως του την έδωσαν κάτοικοι της εκλογικής του περιφέρειας και αφορούσε "διευθετήσεις" γής του νομού Αλεξανδρουπόλεως αλλά οι "ανέντιμοι" αυτοί κάτοικοι συμπεριέλαβαν σε αυτην την τροπολογία και εκτάσεις της Χαλκιδικής και του Κιλκίς και τον εξέθεσαν τον άνθρωπο.

Δήλωσε

Πείτε με βλάκα , πείτε με χαζό , μην λέτε οτι υπηρετώ συμφέροντα.

Δηλαδή απαλλάξτε με λόγω βλακείας.

Σαν δεν ντρέπονται.

Ποιοι να' ναι άραγε οι αποδέκτες.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τότε πως γίνεται τώρα που το ανήθικο έχει απογειωθεί το ηθικό να παρακολουθεί αποχαυνωμένο;

ΥΓ: Μην μου πεις ότι είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Μα.. το συλλογικό ηθικό μονίμως αποχαυνωμένο παρακολουθεί.. λόγω αδυναμίας απογείωσης του συλλογικού ανήθικου..

Άλλωστε δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως στην προσπάθεια ανυψώσεως του ηθικού (δια της απογειώσεως του ανήθικου) της εκάστοτε πολιτικής ή όποιας άλλης ελίτ.. συνεπικουρούν (ηθικώ τω τρόπω..) και οι νομοθετικές ρυθμίσεις-παρεμβάσεις.. στις οποίες εμείς εδώ αναφερθήκαμε.. και θελήσαμε να καυτηριάσουμε.. (μετά και την παρέμβαση περί νομιμότητας και ηθικής του κ. υπουργού) και ουχί επί του ηθικού-ανήθικου συλλογικού ασυνειδήτου, πόσο δε μάλλον κατ’ αυτής ταύτης της προσωπικής τοποθετήσεως.

Υ.Γ. Θέλω να πιστεύω πως προσεγγίσαμε "εννοιολογικά" την ουσία και το περιεχόμενο της παρέμβασής μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Γιώργος Βουλγαράκης..

Το νόμιμο είναι και Ηθικό εεε; Ρε Άντε γεια..

937212_b.jpg

άντε ένας ένας ..να παίρνουμε σειρά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το θράσσος δεν έχει όρια .

Η Μονή Ιβήρων διεκδικεί την Κόκκινη Πλατεία

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../09/2008_284764

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../09/2008_284748

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονή Βατοπεδίου

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...008,id=34454152

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...008,id=48496648

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...008,id=56584584

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...008,id=70778632

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...008,id=78529672

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...008,id=84322824

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...08,id=100217736

Μονή Βατοπεδίου

Αναζητούνται και ευθύνες των «παραπλανηθέντων»

Χρυσάφι από τα χρυσόβουλα

Ο Εφραίμ να βάλει το χέρι του

Ενας αιώνας φοροαπαλλαγές

Ηξερε την «αμαρτία» ο νομάρχης

Νέα αγωγή για τη Βιστονίδα

Real estate Βατοπεδίου σε Κύπρο-Βαλκάνια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με άνωθεν εντολές ξεπουλήθηκε η Βιστωνίδα Χειρόγραφη υπόδειξη στο αίτημα του Εφραίμ προς τον Τσιτουρίδη για να του παραχωρηθούν τα 27.000 στρέμματα

Με «άνωθεν εντολές» και με τις... ευλογίες του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης προχώρησαν οι διαδικασίες- εξπρές για την «ιερή διευθέτηση» με την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου σχετικά με τη διεκδίκηση 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα.

«Ν α προχωρήσουμε στη διευθέτηση του θέματος. Ενημερώστε μας», αναφέρεται στην εντολή προς τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Αληφακιώτη, όπως με σαφήνεια προκύπτει από τη χειρόγραφη σημείωση επί του εγγράφου που έστειλε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, τον Ιούλιο του 2004, στον τότε υπουργό Σάββα Τσιτουρίδη.

Η χειρόγραφη υπόδειξη που φέρει τη μονογραφή του συντάκτη της και ημερομηνία 10 Ιουλίου 2004 αποκαλύπτεται στην πρώτη κιόλας σελίδα του εγγράφου της επίμαχης αλληλογραφίας που δημοσιεύουν

«ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ»

Η χειρόγραφη υπόδειξη για το ξεπούλημα- εξπρές της Βιστωνίδας έγραφε: «Να προχωρήσουμε στη διευθέτηση του θέματος. Ενημερώστε μας»

«ΤΑ ΝΕΑ». Στην τελευταία σελίδα του ίδιου εγγράφου μάλιστα, υπάρχει μία ακόμα πιο ενδιαφέρουσα σημείωση που δείχνει ότι η πορεία για την επίλυση της υπόθεσης του Βατοπαιδίου ήταν προδιαγεγραμμένη. Σύμβαση- must

Βήμα βήμα, στο έγγραφο που απευθύνεται προσωπικά στον «Εξοχώτατο κύριο Σάββα Τσιτουρίδη», αποκαλύπτεται ότι η επίμαχη σύμβαση είναι «must» (σ.σ.: υποχρεωτική κατά τον συντάκτη) και ο τελευταίος κρίκος για την υλοποίησή της είναι η «πολιτική βούληση». «Αίτημα, σύμβαση- must, νομοθετικό διάταγμα, γνωμοδότηση, πολιτική βούληση », επισημαίνεται στο έγγραφο με αποδέκτη τον κ. Σ. Τσιτουρίδη, αποτυπώνοντας με αυτό τον τρόπο τα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν για τη διευθέτηση του θέματος της Μονής Βατοπαιδίου.

Το χρονικό

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα ντοκουμέντα που αποτυπώνουν τις διαδικασίες του ξεπουλήματος της λίμνης Βιστωνίδας: ● Στις 5/11/2003 συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Ροδόπης η αγωγή της Ιεράς Μονής κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την αναγνώριση της κυριότητας της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών.

● Στις 2/6/2004 και πριν ακόμη εκδοθεί δικαστική απόφαση για την επίλυση της διαφοράς, η Μονή Βατοπαιδίου με αίτησή της προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζητά «την έκδοση πρακτικού με την οποία να παρέχεται η συναίνεση του Δημοσίου για την παραίτηση από το δικόγραφο και την υποβολή στο δικαστήριο κοινού αιτήματος, όπως μη εκδοθή απόφαση προκειμένου η διαφορά να λυθεί καλή τη πίστει».

● Στις 17/6/2004 το Β΄ Τμήμα του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, κατά πλειοψηφία, κάνει τυπικά δεκτό το αίτημα της Ιεράς Μονής παγώνοντας την αντιδικία της με το Δημόσιο. Ωστόσο, η πλειοψηφία έκανε δεκτή την εισήγηση του συμβούλου κ. Κ. Καποτά, ο οποίος διευκρίνιζε στο σκεπτικό του ότι: Η παρεχόμενη συναίνεση του Δημοσίου είναι φανερό ότι δεν ενέχει αναγνώριση οποιουδήποτε τυχόν δικαιώματος της Ιεράς Μονής επί της επιδίκου εκτάσεως, αλλά ούτε και παραίτηση του Δημοσίου από οποιαδήποτε τυχόν δικαιώματά του επί των επιδίκων, ώστε να διαφοροποιούνται οι σημερινές πραγματικές θέσεις των δύο αντιδίκων μερών. Άλλωστε, με την ικανοποίηση του αιτήματος της Ιεράς Μονής, θα παρασχεθεί άνεση χρόνου ώστε να επιλυθούν οι διαφορές αυτής με το Δημόσιο διά της διοικητικής οδού, όπως τούτο διαφαίνεται και στο έγγραφο της Ιεράς Μονής με την εν τέλει έκφραση «η διαφορά να λυθεί καλή τη πίστει».

● Στις 22/6/2004 εγκρίνεται από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρο Δούκα το πρακτικό της απόφασης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ζητούσε ανταλλαγή

● Στις 10/7/2004 αποστέλλεται έγγραφο από την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στον υπουργό Σάββα Τσιτου ρίδη για τις διεκδικούμενες εκτάσεις στην περιοχή της λίμνης Βιστωνίδας. Σε αυτή γίνεται επίκληση γνωμοδοτήσεων και υπουργικών αποφάσεων και ζητείται να συμφωνηθεί μεταξύ άλλων ότι το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει και αποδίδει σε αυτήν την αποκλειστική κατοχή και νομή επί της λίμνης και των ιχθυοτροφείων της, παραιτούμενο από κάθε αξίωσή του. Και προστίθεται ότι «όσες εκτάσεις έχουν διανεμηθεί σε αγρότες ή πρόκειται να διανεμηθούν ή επιθυμεί το Δημόσιο να τις κρατήσει, το Δημόσιο μπορεί να τις ανταλλάξει- με ειδική επί τούτου σύμβαση με την Ιερά Μονή- με ίσης αξίας δημόσια κτήματα ή με καταβολή εκ μέρους του Δημοσίου του αντιτίμου της αξίας τους».

● Στο έγγραφο αυτό με παραλήπτη τον Σάββα Τσιτουρίδη υπάρχουν οι δύο χειρόγραφες σημειώσεις. Η παραγγελία προς τον κ. Αληφακιώτη για τη διευθέτηση του θέματος, η αναγνώριση ότι η επίμαχη σύμβαση είναι... must και η επίκληση της πολιτικής βούλησης.

«Σκάνδαλο με τη σφραγίδα της κυβέρνησης Καραμανλή»

«ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ και κενή ουσιαστικού περιεχομένου», χαρακτηρίζουν 34 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου ότι θα ανακαλέσει την απόφαση αποδοχής γνωμοδοτήσεως του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την οποία- όπως τόνισεείχαν υπογράψει οι τότε υφυπουργοί Οικονομικών Απ. Φωτιάδης και Γ. Δρυς.

Η κίνηση αυτή των βουλευτών ήρθε μία ημέρα μετά τη συμπληρωματική παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για την υπόθεση του Βατοπαιδίου, που έβαλε στο στόχαστρο της δικαστικής έρευνας την απόφαση του άλλοτε υφυπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Απ. Φωτιάδη, που επικύρωνε την αναγνώριση της έκτασης στη Μονή.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης αναφέρουν μία προς μία τις υπουργικές αποφάσεις με τελευταία αυτή της 7ης Ιουνίου 2004 με την οποία- όπως χαρακτηριστικά λένε- «ο υπουργός Οικονομικών οριστικά αποδέχτηκε τις αρνητικές για το Δημόσιο γνωμοδοτήσεις, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν συντρέχει νόμιμος λόγος περαιτέρω επανεξέτασής τους».

«Πρόκειται», προστίθεται στην ίδια ερώτηση των βουλευτών, «για μία ακόμη επικοινωνιακή προσπάθεια μίας πνιγμένης στα σκάνδαλα κυβέρνησης να μεταθέσει ψευδώς αλλού τις ευθύνες ή υποκρύπτει ότι παραμένουν τελικά σε ισχύ οι επίμαχες και ζημιογόνες για το Δημόσιο υπουργικές αποφάσεις, στις οποίες στηρίχτηκε το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου και οι οποίες φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης Καραμανλή».

Διαστρέβλωσαν τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου

ΣΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ της σχετικής γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ρητά επισημαίνεται ότι η ικανοποίηση του αιτήματος της Μονής Βατοπαιδίου για το πάγωμα της αντιδικίας της με το Ελληνικό Δημόσιο σχετικά με την κυριότητα των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα «δεν ενέχει αναγνώριση οποιουδήποτε τυχόν δικαιώματος της Ιεράς Μονής επί της επιδίκου εκτάσεως». Αντίθετα, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προσθέτει ότι «με την ικανοποίηση του αιτήματος της Μονής θα παρασχεθεί άνεση χρόνου, ώστε να επιλυθούν οι διαφορές της με το Δημόσιο διά της διοικητικής οδού».

Παρ΄ όλα αυτά ο Εφραίμ ζήτησε από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να του δοθεί η κυριότητα των 27.000 στρεμμάτων. Εντύπωση προκαλεί ακόμη ότι το έγγραφο της Ιεράς Μονής για να κλείσει το κεφάλαιο της Βιστωνίδας έφτασε στο γραφείο του κ. Σ. Τσιτουρίδη μόλις λίγες ημέρες μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που, κατά πλειοψηφία, έκανε δεκτό το αίτημα των μοναχών που ζητούσαν τη συναίνεση του Ελληνικού Δημοσίου για να σταματήσει η αντιδικία τους για τη διεκδίκηση της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών.

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για τη συμμετοχή τής Πελέκη σε εταιρείες real estate

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου

ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζητεί το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών- Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου, προκειμένου να πάρει θέση ως προς τη νομιμότητα της συμμετοχής της συμβολαιογράφου Κατερίνας Πελέκη σε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, που, κατά πληροφορίες υπήρξε θυελλώδης, δεν κατέστη δυνατό να επιλυθεί η διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, αν και η πλειοψηφούσα άποψη επιμένει πως ο Κώδικας Συμβολαιογράφων απαγορεύει τη συμμετοχή συμβολαιογράφων σε ΕΠΕ.

Δεδομένης της κρισιμότητας του ζητήματος και παρά τις ουσιαστικές διαφωνίες που διατυπώθηκαν, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να πάρει σχετική γνωμοδότηση και στη συνέχεια να αποφανθεί.

Το θέμα έφεραν προς συζήτηση οι σύμβουλοι Γ. Ρούσκας και Κων. Βλαχάκης, οι οποίοι, με αίτησή τους προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Ν. Στασινόπουλο, ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ., προκειμένου να ερμηνεύσει τον Κώδικα Συμβολαιογράφων και να πάρει θέση για το αν είναι σύννομη ή όχι η συμμετοχή της κ. Πελέκη σε ΕΠΕ. Αφορμή ήταν οι αποκαλύψεις που φέρουν τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη και τη σύζυγό του να έχουν δύο τουλάχιστον εταιρείες διαχείρισης ακινήτων («Αστική Επέκταση ΕΠΕ» και «Αστική Ανάπτυξη ΕΠΕ»). Οφείλει να απέχει

Σημειώνεται πως ο Κώδικας Συμβολαιογράφων δεν απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή συμβολαιογράφου σε ΕΠΕ, ορίζει όμως ότι επιτρέπει μόνο τη σύσταση δικής του επαγγελματικής εταιρείας (συμβολαιογραφικής), ενώ παράλληλα προβλέπει ότι ο συμβολαιογράφος οφείλει να απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα ή υπηρεσία που αντίκειται στο λειτούργημά του.

Όπως εκτιμούν οι δύο σύμβουλοι, από το άρθρο 37 του Κώδικα Συμβολαιογράφων που ορίζει τα προαναφερόμενα, συνάγεται ότι οι συμβολαιογράφοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ΕΠΕ, έστω και αν δεν φέρουν την ιδιότητα του διαχειριστή. Η αντίθετη άποψη ωστόσο, που, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εκφράστηκε από τη μειοψηφία, υποστηρίζει ότι εν προκειμένω δεν υπάρχει κώλυμα, διότι η κ. Πελέκη δεν είναι διαχειρίστρια των εταιρειών.

----------------

Απο τα Νεα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονή Βουρκοπεδίου

Moni_Vourkopediou.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θανάση, το θυμίαμα αυτό όμως έχει πολύ άσχημη μυρωδιά ... Έχει τη μυρωδιά του μαζεμένου - βρόμικου χρήματος .Ντροπή τους ... Ντροπή σε όλους αυτούς που εμπλέκονται σ αυτό το τεράστιο σκάνδαλο .

Είμαι αγανακτησμένος!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και, επειδή το φαινόμενο δεν περιορίζεται στη Μονή Βατοπεδίου ή Βατοπαιδίου αλλά είναι μάλλον γενικευμένο, έχουμε και αγωγή της Μονής Διονυσίου του Αγίου Όρους.

Με την αγωγή η μονή διεκδικεί έκταση 26,4 στρεμμάτων στην Ορμύλια ( στην περιοχή η μονή διεκδικεί συνολικά 15400 στρέμματα ) όπου λειτουργούν κατασκηνώσεις ,στις οποίες φιλοξενούνται άπορα παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες , επιδοτούμενες από το υπουργείου Υγείας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο στον αρχικό συλλογισμό μου .

Η γνωστή συμβολαιογράφος ( σύζυγος του γνωστού πλέον επιχειρηματία πολιτικού ) μήπως παραβίαζε κάποιο άρθρο του συμβολαιογραφικού κώδικα με την συμμετοχή της στην ΕΠΕ ?

Παραθέτω προς εργασία :angry:

Νόμος 2830/2000

Κωδικας Συμβολαιογράφων

Αρθρο 37

Ασυμβίβαστα.

1. Τα έργα του συμβολαιογράφου είναι ασυμβίβαστα με την ανάληψη

υπηρεσίας στο Δημόσιο, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα

νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις δημόσιες επιχειρήσεις ή

οργανισμούς κοινής ωφέλειας με οποιαδήποτε νομική μορφή και αν

λειτουργούν τα τελευταία, καθώς και με την άσκηση κάθε άλλης

επαγγελματικής δραστηριότητας ή υπηρεσίας.

----------

Ποιά είναι η δική σας γνώμη επ΄ αυτού?

Στον Αρ. Πάγο για τη σύζυγο Βουλγαράκη

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την προσφυγή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να γνωμοδοτήσει εάν είναι σύννομη ή όχι η συμμετοχή της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη σε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων αποφάσισε, χθες, ομόφωνα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Υστερα από πολύωρη συνεδρίαση, κατά την οποία τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου διχάστηκαν διατυπώνοντας αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το αν είναι συμβατή με τον Κώδικα Συμβολαιογράφων η συμμετοχή της κ. Πελέκη σε ΕΠΕ, κρίθηκε τελικά ότι πρέπει να ζητηθεί εισαγγελική γνωμοδότηση από το ανώτατο δικαστήριο. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., ερμηνεύοντας τον Κώδικα, εξέφρασε τη γνώμη ότι τίθεται θέμα επαγγελματικού ασυμβίβαστου στο πρόσωπο της κ. Πελέκη και κατά συνέπεια είναι πειθαρχικώς ελεγκτέα. Το αίτημα για την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. είχαν θέσει με αίτησή τους προς τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ν. Στασινόπουλο, οι σύμβουλοι Γ. Ρούσκας και Κων. Βλαχάκης, μετά τις αποκαλύψεις που φέρουν τον προσφάτως παραιτηθέντα υπουργό Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη και τη σύζυγό του να έχουν τουλάχιστον δύο εταιρείες διαχείρισης ακινήτων («Αστική Επέκταση ΕΠΕ» και «Αστική Ανάπτυξη ΕΠΕ»).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/09/2008

Για να δούμε .. καταλαβαίνει ο κος εισαγγελέας από "επαγγελματικές δραστηριότητες"..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

....................................

Ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει για τη συμμετοχή τής Πελέκη σε εταιρείες real estate

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου

ΤΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ζητεί το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών- Πειραιώς- Αιγαίου και Δωδεκανήσου, προκειμένου να πάρει θέση ως προς τη νομιμότητα της συμμετοχής της συμβολαιογράφου Κατερίνας Πελέκη σε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, που, κατά πληροφορίες υπήρξε θυελλώδης, δεν κατέστη δυνατό να επιλυθεί η διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, αν και η πλειοψηφούσα άποψη επιμένει πως ο Κώδικας Συμβολαιογράφων απαγορεύει τη συμμετοχή συμβολαιογράφων σε ΕΠΕ.

Δεδομένης της κρισιμότητας του ζητήματος και παρά τις ουσιαστικές διαφωνίες που διατυπώθηκαν, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να προσφύγει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να πάρει σχετική γνωμοδότηση και στη συνέχεια να αποφανθεί.

Το θέμα έφεραν προς συζήτηση οι σύμβουλοι Γ. Ρούσκας και Κων. Βλαχάκης, οι οποίοι, με αίτησή τους προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Ν. Στασινόπουλο, ζήτησαν έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ., προκειμένου να ερμηνεύσει τον Κώδικα Συμβολαιογράφων και να πάρει θέση για το αν είναι σύννομη ή όχι η συμμετοχή της κ. Πελέκη σε ΕΠΕ. Αφορμή ήταν οι αποκαλύψεις που φέρουν τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη και τη σύζυγό του να έχουν δύο τουλάχιστον εταιρείες διαχείρισης ακινήτων («Αστική Επέκταση ΕΠΕ» και «Αστική Ανάπτυξη ΕΠΕ»). Οφείλει να απέχει

Σημειώνεται πως ο Κώδικας Συμβολαιογράφων δεν απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή συμβολαιογράφου σε ΕΠΕ, ορίζει όμως ότι επιτρέπει μόνο τη σύσταση δικής του επαγγελματικής εταιρείας (συμβολαιογραφικής), ενώ παράλληλα προβλέπει ότι ο συμβολαιογράφος οφείλει να απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα ή υπηρεσία που αντίκειται στο λειτούργημά του.

Όπως εκτιμούν οι δύο σύμβουλοι, από το άρθρο 37 του Κώδικα Συμβολαιογράφων που ορίζει τα προαναφερόμενα, συνάγεται ότι οι συμβολαιογράφοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ΕΠΕ, έστω και αν δεν φέρουν την ιδιότητα του διαχειριστή. Η αντίθετη άποψη ωστόσο, που, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση εκφράστηκε από τη μειοψηφία, υποστηρίζει ότι εν προκειμένω δεν υπάρχει κώλυμα, διότι η κ. Πελέκη δεν είναι διαχειρίστρια των εταιρειών.

----------------

Απο τα Νεα

Στον Αρ. Πάγο για τη σύζυγο Βουλγαράκη

Της ΒΑΝΑΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την προσφυγή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να γνωμοδοτήσει εάν είναι σύννομη ή όχι η συμμετοχή της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη σε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων αποφάσισε, χθες, ομόφωνα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Υστερα από πολύωρη συνεδρίαση, κατά την οποία τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου διχάστηκαν διατυπώνοντας αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το αν είναι συμβατή με τον Κώδικα Συμβολαιογράφων η συμμετοχή της κ. Πελέκη σε ΕΠΕ, κρίθηκε τελικά ότι πρέπει να ζητηθεί εισαγγελική γνωμοδότηση από το ανώτατο δικαστήριο. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ., ερμηνεύοντας τον Κώδικα, εξέφρασε τη γνώμη ότι τίθεται θέμα επαγγελματικού ασυμβίβαστου στο πρόσωπο της κ. Πελέκη και κατά συνέπεια είναι πειθαρχικώς ελεγκτέα. Το αίτημα για την έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ. είχαν θέσει με αίτησή τους προς τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ν. Στασινόπουλο, οι σύμβουλοι Γ. Ρούσκας και Κων. Βλαχάκης, μετά τις αποκαλύψεις που φέρουν τον προσφάτως παραιτηθέντα υπουργό Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη και τη σύζυγό του να έχουν τουλάχιστον δύο εταιρείες διαχείρισης ακινήτων («Αστική Επέκταση ΕΠΕ» και «Αστική Ανάπτυξη ΕΠΕ»).

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/09/2008

Για να δούμε .. καταλαβαίνει ο κος εισαγγελέας από "επαγγελματικές δραστηριότητες"..

Θανάςςςς .... Απ το πρωί το παρέθεσα κι εγω... Δε με προσέχεις .... :angry::D

Πάντως είμαι περίεργος να δω τι θα αποφανθεί ο Α.Π.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχεις δίκιο δεν το είδα..

Τελικά όμως δεν μας είπαν .. ο τέως Υπουργός δεν ήταν διαχειριστής.. η γυναίκα του δεν ήταν .. ποιος σκατά ήταν? :angry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχεις δίκιο δεν το είδα..

Τελικά όμως δεν μας είπαν .. ο τέως Υπουργός δεν ήταν διαχειριστής.. η γυναίκα του δεν ήταν .. ποιος σκατά ήταν? :angry:

ο Εφραίμ ήταν διαχειριστής ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θανάςςςς .... Απ το πρωί το παρέθεσα κι εγω... Δε με προσέχεις .... :D:P

Πάντως είμαι περίεργος να δω τι θα αποφανθεί ο Α.Π.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ, ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ, ΕΙΧΕ ΚΙΝΗΘΕΙ Ο Γ. ΣΑΝΙΔΑΣ

Εισαγγελική έρευνα για τη δράση Πελέκη

Την τυχόν διάπραξη ποινικών όσο και πειθαρχικών αδικημάτων από μέρους της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη, συζύγου του τέως πλέον υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιώργου Βουλγαράκη, εξαιτίας της -παράλληλα με την επαγγελματική της δραστηριότητα- συμμετοχής της σε δύο εταιρείες διαχείρισης ακινήτων, διερευνά η Εισαγγελία της Αθήνας.

Οπως έγινε χθες γνωστό, έπειτα από εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Σανιδά, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Παν. Πούλιος, έχει παραγγείλει από την περασμένη Δευτέρα τη διενέργεια σχετικής ποινικής και πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης την οποία έχει ήδη αναλάβει ως εισαγγελέας διοικητικού ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κων. Σιμιτζόγλου.

Στο πλευρό του συζύγου της Γ. Βουλγαράκη βρέθηκε τη Δευτέρα η Αικ. Πελέκη κατά την παράδοση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Την ίδια στιγμή, όμως, ο Γ. Σανιδάς παράγγελνε έρευνα και για την ίδια όσον αφορά τη συμμετοχή της στις οικογενειακές ΕΠΕ

Το δημοσίευμα

Αφορμή για τη διενέργεια της έρευνας φέρεται να στάθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» με τίτλο «Σκαστή παρανομία της γυναίκας του Βουλγαράκη» και υπότιτλο «Απαγορεύεται ρητώς από τον νόμο να μετέχει συμβολαιογράφος ως εταίρος σε εταιρεία».

Μάλιστα η εφημερίδα μεμφόταν την Εισαγγελία για την απραξία της σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα τονίζοντας ότι «ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει πλέον τεράστιες ευθύνες, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε».

Η Εισαγγελία παρενέβη τελικά την επομένη του δημοσιεύματος, χωρίς όμως να γίνει γνωστή η εντολή για διενέργεια έρευνας, με αποτέλεσμα ένα εικοσιτετράωρο αργότερα το Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, που δεν γνώριζε ότι είχε ήδη διαταχθεί σχετική προκαταρκτική εξέταση, να ζητεί τη συνδρομή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκειμένου να πάρει θέση ως προς τη νομιμότητα της συμμετοχής της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη σε εταιρείες διαχείρισης ακινήτων.

Κι αυτό γιατί ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου δεν κατέστη δυνατό να επιλυθεί η διαφωνία που ανέκυψε μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου, αν και η πλειοψηφούσα άποψη επιμένει πως ο Κώδικας Συμβολαιογράφων σαφώς απαγορεύει τη συμμετοχή συμβολαιογράφων σε ΕΠΕ. Ετσι, για να αποφανθούν τελικώς τα μέλη του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου έκριναν απαραίτητο να γνωμοδοτήσει σχετικά ο Αρειος Πάγος.

Σύμφωνα πάντως με τον Κώδικα Συμβολαιογράφων, επιτρέπεται η σύσταση επαγγελματικής εταιρείας (συμβολαιογραφικής) και παράλληλα προβλέπεται ότι ο συμβολαιογράφος οφείλει να απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα ή υπηρεσία που αντίκειται στο λειτούργημά του. Κατά μία άποψη, από το σχετικό άρθρο του κώδικα συνάγεται σαφώς ότι οι συμβολαιογράφοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ΕΠΕ έστω κι αν δεν φέρουν την ιδιότητα του διαχειριστή. Η αντίθετη άποψη,της μειοψηφίας, υποστηρίζει ότι εν προκειμένω δεν υπάρχει κώλυμα καθώς η κ. Πελέκη δεν είναι διαχειρίστρια των εταιρειών.

Κ.ΚΑΤ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 18/09/2008

Γεια σου κύριε εισαγγελέα.. με την Τζένη την ωραία.. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΛ. ΒΟΡΤΣΕΛΑΣ

Το πρωί... αντίπαλοι, το βράδυ μαζί

Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

«Ο,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», κατά την πρωθυπουργική ρήση, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι πόσο ηθική είναι... η διαδικασία της νομιμοποίησης. Το ερώτημα μπαίνει και ξαναμπαίνει, αλλά με αφορμή τη διαδικασία του ελέγχου της νομιμότητας του περάσματος εκτάσεων του Δημοσίου στην κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου μπαίνει και λόγω των υπόγειων διαδρομών που, όπως φαίνεται, συνέδεαν τον ηγούμενο της μονής με ανώτατους δικαστικούς. Και στην περίπτωσή μας με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ελευθέριο Βορτσέλα, με τον οποίο όμως οι διαδρομές δεν ήταν υπόγειες... αλλά φανερές.

Ο Ελευθέριος Βορτσέλας παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών στις 26 Σεπτεμβρίου 2007 και έπειτα από ανώνυμη επιστολή στον Αρειο Πάγο τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση της τέλεσης αξιόποινων πράξεων που είχαν σχέση με την παραχώρηση εκτάσεων του Δημοσίου προς τη Μονή Βατοπεδίου. Ούτε τρεις μήνες μετά, στις 16 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου και ενώ η έρευνα (που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Μάιο) είναι σε εξέλιξη, ο κ. Βορτσέλας συνόδευσε τον κ. Εφραίμ κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Μυτιλήνη.

Μάλιστα ως μέλος της συνοδείας παρέλαβε και αναμνηστικό δώρο από το γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Ιωάννη Λέκκα, ο οποίος δέχθηκε μέσα στο γραφείο του τον κ. Εφραίμ και τη συνοδεία του κομίζοντες την κάρα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου. «Αμέσως μετά, διαβάζουμε σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις 17 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου (βλέπε http://www.northaegean.gr/isite/page/ 2058%2C1%2C0.asp?mu=&cmu=0&thID=) ακολούθησε ανταλλαγή δώρων.

Ο γενικός γραμματέας προσέφερε στον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτη κ. Εφραίμ, την εικόνα του Αγίου Ραφαήλ, ενώ ο πανοσιολογιότατος του προσέφερε την εικόνα της Παναγίας της Παντάνασσας. (...) Στο κ. Χριστοδουλίδη προσέφερε μια εικόνα της Παναγίας της Αγιάσου. Εκ μέρους του Ελληνικού Ορθόδοξου Πολιτισμού ο κ. Χριστοδουλίδης προσέφερε στον κ. γενικό ένα Ευαγγέλιο πιστό αντίγραφο του Ευαγγελίου που βρίσκεται στην Ιερά Μονή του Βατοπεδίου του Κατακουζηνού, στο οποίο επίσης υπήρχε και μια Καινή Διαθήκη που ο κ. Χριστοδουλίδης ευχήθηκε να είναι ένας καλός σύμβουλος στο δύσκολο έργο που επιτελεί για το καλό των νησιωτών και της ακριτικής περιφέρειας. Αναμνηστικό επίσης δώρο προσέφερε ο κ. Λέκκας και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Βορτσέλα».

Τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου διαβάζουμε στην ίδια ιστοσελίδα, «συνόδευε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, κληρικοί, ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού κ. Φοίβος Χριστοδουλίδης, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Λευτέρης Βορτσέλας». Ας σημειωθεί ότι τότε για άγνωστους ακόμα λόγους είχε επισκεφθεί τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και μάλιστα στο γραφείο του ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου κ. Εφραίμ. Χαρακτηριστικό μάλιστα του κλίματος που ο ηγούμενος δημιούργησε στην έδρα της περιφέρειας ήταν το ότι ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας χαρακτήρισε «μεγίστη τιμή την έλευση της Τιμίας Κάρας αλλά και τη δική Σας στην περιφέρεια», μεγίστη ακόμα και του ότι «πριν από ένα χρόνο ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τον τίμησαν με το να υπηρετήσει την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου». Ακολούθησε από τον ηγούμενο Εφραίμ δέηση με το κεφάλι του αντεξουσιαστή Πατέρα της Εκκλησίας Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου... πάνω στο γραφείο του περιφερειάρχη!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/09/2008

Σούλη , εδώ πάει το ¨γεια σου κύριε εισαγγελέα με την Τζένη την ωραία¨

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

Αθήνα

Μία ακόμα ανακοίνωση εξέδωσε η μονή Βατοπαιδίου σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Η μονή ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει συμμετοχή σε καμία παράνομη συναλλαγή ή παράνομη πράξη, ενώ η κυριότητά της επί της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλίμνιων εκτάσεων και νησίδων είναι αδιαμφισβήτητη και νομικά πλήρως τεκμηριωμένη.

Παράλληλα, αναφέρει ότι οι προς ανταλλαγή εκτάσεις επιλέγησαν από το Δημόσιο, και όχι από την Ιερά Μονή και η εκτίμηση της αξίας των προς ανταλλαγή εκτάσεων και της λίμνης ανατέθηκε από το Δημόσιο στο αρμόδιο θεσμοθετημένο όργανο.

Επίσης, η Μονή είναι έτοιμη να επιστρέψει στο Δημόσιο όσα εκ των ακινήτων περιήλθαν σε αυτήν στο πλαίσιο των ανταλλαγών και δεν έχουν μεταβιβαστεί σε τρίτους, ανταλλασσόμενα με άλλα ισάξια ακίνητα που το Δημόσιο θα επιλέξει.

Στην ανακοίνωση ασκείται κριτική στην παραγγελία του Γ.Σανιδά, αφού σημειώνεται ότι όσα έχουν παραγγελθεί στο σχετικό αίτημα έχουν αντιμετωπιστεί από το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο και απετέλεσαν αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας, τόσο του εισαγγελέα Ξάνθης όσο και δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, τονίζει ότι η αμφισβήτηση των τίτλων της Ιεράς Μονής πλήττει ιδιοκτησιακά δικαιώματα που εμπίπτουν στο πεδίο της συνταγματικής προστασίας της ιδιοκτησίας και των προστατευτικών της ιδιωτικής περιουσίας ρυθμίσεων του Πρώτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

«Επιπλέον θέτει σε επικίνδυνη αμφισβήτηση το στηριζόμενο σε τίτλους από το Βυζάντιο και την Οθωμανική Περίοδο δικαιϊκό καθεστώς που ισχύει για την κυριότητα και τα λοιπά εμπράγματα δικαιώματα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος, όπως τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, δημιουργεί μεγάλη αναταραχή για τα ίδια δικαιώματα στις λεγόμενες 'Νέες Χώρες', που απελευθερώθηκαν με τους αγώνες του 1912-1913 και ύστερα και θέτει εν αμφιβόλω τη δυνατότητα διεκδίκησης της εκκλησιαστικής περιουσίας εκτός της Ελληνικής Επικράτειας (π.χ. διεκδικήσεις Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως κ.λ.π.).»

Στην ανακοίνωση η Ιερά Μονή σημειώνει ακόμα ότι η αναζήτηση ευθυνών κατά των οργάνων του Δημοσίου για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πλήττει την αρχή της προστασίας της εμπιστοσύνης των διοικουμένων και τα συμφέροντα των καλοπίστως συναλλασσομένων με το Ελληνικό Δημόσιο, όπως είναι η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και όσοι απέκτησαν στη συνέχεια δικαιώματα, εμπιστευόμενοι τις πράξεις του Ελληνικού Δημοσίου.

Newsroom ΔΟΛ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...