Προς το περιεχόμενο

Μονή Βατοπεδίου ή αλλιώς όταν ο μοναχισμός μετατρεπεται σε real estate....


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Βλέποντας χθές την εκπομπή του Κ. Βαξεβάνη "Το κουτί της Πανδώρας", ένιωσα μια ακόμη φορά αηδιασμένος ..Και ύστερα σου λένε για μοναχισμό .. Αμ οι μοναχοί δεν είναι επιχειρηματίες. Δεν είναι απατεώνες .. Δεν ζούνε στη χλιδή όπως αυτοί εκεί.. Τι να πω...

Ανύπαρκτη απόφαση του Μπασιάκου, ουτε δημοσιευμένη στο ΦΕΚ , απόφαση δηλαδή φάντασμα.. Σε μια νύχτα μεταβιβάσεις φιλέτων ( ανταλλαγή εκτάσεων στη λίμνη με άλλα οικόπεδα πραγματικά φιλέτα) ... Στη συνέχεια αλλάζουν το νόμο ώστε λέει να μην απαιτείται μια απόφαση υπουργου να δημοσιευεται πάντα στο ΦΕΚ. Μετά άλλη απόφαση κλπ κλπ κλπ ...

Σαπίλα παντού........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 130
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Από το press.gr

Τα παρασκήνια της Μονής Βατοπεδίου...

.

Γράφει ο Ορφέας Kωνσταντίνου

Θεσ/νίκη

.

1.-Οποιος επισκεφθεί την Ι.Μ. Βατοπαιδίου του Αγίου Ορους, πηγαίνοντας από τον αμαξιτό δρόμο των Καρυών, ο οποίος είναι και ο κύριος δρόμος πρόσβασης, φτάνοντας στα όρια της Βατοπαιδίου, κάποια χιλιόμετρα πρίν την Μονή, θα αναγκαστεί να σταματήσει...

Υπάρχει "φυλάκιο ασφαλείας"!!! Υπάρχει απαγορευτική μπάρα και φυλάκιο με κοσμικό φύλακα!Θα υποστείτε εξοχυνιστικό έλεγχο πάσης φύσεως!!! Εάν δηλώσετε πως απλά θέλετε να επισκεφθείτε την Μονή για μια απλή επίσκεψη προσκυνηματική, θα σας ζητηθούν όλα τα στοιχεία σας, θα καταγραφούν, θα ειδοποιηθεί αρμόδιος της Μονής και έαν δώσει συγκατάθεση θα σας επιτρεπεί να την επισκεφθείτε.

Φτάνοντας στην Μονή στο θυρωρείο θα διαπιστώσετε πως έχετε καταγραφεί πλήρως και θα βρίσκεσται υπό έλεγχο κατά την παραμονή σας εκεί. Εάν δηλώσετε πως θέλετε να διανυκτερεύσετε, θα γίνει έλεγχος στην λίστα που ήδη υπάρχει. Εάν δεν είστε γραμμένος, απλά θα σας πούνε πως η Μονή είναι πλήρης και θα σας υποδειχθεί να πάτε σε άλλη Μονή! Εάν πάλι δηλώσετε ότι θέλετε να διανυκτερεύσετε και δηλώσετε ιδιότητα κάποιου στελέχους σημαντικού (Δ/ντής Τράπεζας, Επιχείρησης, Κρατικός αξιωματούχος κλπ) θα γνωστοποιηθεί στην Μονή και πιθανότατα να σας επιτραπεί!

Για να επισκεφθείς την Βατοπαιδίου, θα πρέπει να προηγηθεί προσυνενόηση. Κύριο στοιχείο και πλεονέκτημα να είσαι Κυπριακής καταγωγής και επιχειρηματίας! Εάν δηλώσεις απλός προσκυνητής θα σου ειπωθεί πως θέσεις υπάρχουν μετά ένα χρόνο κλπ. Ανάλογα με τι αξίωμα θα δηλώσεις θα εξελιχθεί και η πορεία της φιλοξενείας σου...

Δυστυχώς πέρα από κάθε Αγιορειτική Παράδοση και τα ήθη του Αγίου Ορους, η Βατοπαιδίου, κάνει επιλεκτική επιλογή των φιλοξενουμένων της, κυρίως VIPS. Ακολουθεί φυσικά και ανάλογη προσέγγιση στην συνέχεια....Τ α καλά και τα συμφεροντα...

Η παράνομη αστυνόμευση, τα φυλάκια ασφαλείας και όλοι αυτοί οι καινοφανείς νεωτερισμοί(ασύρματα δύκτια επικοινωνίας, υπεύθυνοι ασφαλείας κλπ) είναι απαράδεκτα και εντελώς ξένα πρός το "Αγιον" Ορος.

2.- Πέραν της γνωστής σκανδαλώδους υπόθεσης με τις ακίνητες περιουσίες κλπ, για όσους γνωρίζουν τα εν Αγίω Ορει τεκτενόμενα, πλέον της δεκαετίας, η Μονή έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει, εκτεταμένες έρευνες για να ανακαλύψει θυσαυρούς που κατά την παράδοση είναι κρυμμένοι στην Μονή και στα καθυδρύματά της. Οι πλέον σύγχρονοι ανιχνευτές χρυσού κλπ στην Ελλάδα βρίσκονται στο Βατοπαίδι. Το θέμα είναι γνωστό σε όλη την Αγιορειτική Πολιτεία.

3.-Σε ολόκληρη την Μονή και ιδιαίτερα στους χώρους φιλοξενείας, υπάρχουν κρυφές κάμερες που καταγράφουν τα πάντα όλο το 24ωρο, εν αγνοία των προσκυνητών. Η Μονή επικαλείται λόγους ασφαλείας κλπ. Μάλιστα η Μονή διαθέτει από τα πλέον σύγχρονα δορυφορικά ιντερνέτ και ο Εφραίμ έχει πρόσβαση στο δύκτιο με τις κάμερες μέσο λάπτοπ από όπου κι εάν βρίσκεται!!!

4.-Η πρώτη επαφή Ρουσόπουλου-Βατοπαιδίου, έγινε το 1997, όταν ο Θοδωρής εργαζόταν στο Μεγκα. Με παρέμβαση του τότε Διοικητή του Αγίου Ορους, Σ. Ψυχάρη, επισκέφθηκε την Μονή και πραγματοποίησε ένα ντοκιμαντέρ, παρά τις απαγορευτικές διατάξεις που ισχύουν για την βιντεοσκόπιση στις Μονές του Αθω.

5.-Η Αδελφότητα του Εφραίμ, την δεκαετία του 1980 βρισκόταν σε ένα κελί στην Νέα Σκήτη, από όπου και τους έδιωξαν οι συνοικούντες για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους.

Κατόπιν όλη η Αδελφότητα πήγε και εγκαταστάθηκε στην Ι. Μονή Κουτλουμουσίου στις Καρυές. Οι υπερήλικες Μοναχοί και ελάχιστοι της Κουτλουμουσίου, παρέδωσαν την διοίκηση της Μονής στον Εφραίμ.Ο Εφραίμ έκανε άνω-κάτω την Μονή και άδεισε όλα τα ταμεία της... Με αποτέλεσμα οι Γέροντες να τους διώξουν κακήν κακώς!!!

Ηρθε το 1989 και άγνωστο πως ο Εφραίμ απέκτησε στενές σχέσεις με τον τότε Διοικητή του Αγίου Ορους, Κώστα Λούλη. Ο Λούλης, γνωστός αλευροβιομήχανος του Βόλου και κολλητός του Μητσοτάκη, επέβαλε τον Εφραίμ και την Συνοδεία του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να εγκαταβιώσουν και να αναλάβουν την Βατοπαιδίου. Η Βατοπαιδίου ήταν Ιδιόρυθμη Μονή και όχι Κοινοβιακη, και πάρα πολλά ευτράπελα συνέβαιναν...

Αποφάσισε το Οικ. Πατριαρχείο να εξυγιανει την Μονή και έτσι με τις αφόρητες πιέσεις του Λούλη και την συναίνεση του Μητσοτάκη, ουσιατικά επεβλήθηκε ο Εφραίμ στην Βατοπαιδίου. Σιγά-σιγά έδιωξε όλους τους παλιούς Μοναχούς. Ο Λούλης έφτιαξε σουίτα στο νότιο πύργο της Μονής,η οποία του παραχωρηθηκε με έγγραφο της Μονής ισοβίως. Μια άκρως παράνομη πράξη! Ο Λούλης ανακυρήχθηκε "Μέγας Ευεργέτης της Μονής"! Το πορτραίτο του βρισκόταν στο Ηγουμενείο του Εφραίμ. Κατόπιν "άνοιξε τα φτερά του" ο Εφραίμ και το πορτραίτο καθαιρέθηκε. Οποτε πήγαινε ο Λούλης στην Μονή, το ξαναέβαζαν φυσικά!

Στην σουίτα του Λούλη φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά ο Κάρολος της Καμήλας! Εν αγνοία του Λούλη φυσικά, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε κατόπιν!!! Ως Διοικητής ο Λούλης τιμήθηκε από το Οικ. Πατριαρχείο και έγινε "Αρχων"! Κατόπιν ο Βαρθολομαίος έμαθε ότι ο Λούλης τον κατηγορεί ασύστολα και έχει σημαντικές επαφές με παληοημερολογίτες κλπ. Για πρώτη φορά στα χρονικά του Οικ. Πατριαρχείου, με Συνοδική απόφαση αφαιρέθηκε ο τίτλος και το οφύκιο από τον Κ. Λούλη!!! Κατόπιν οι επαφές του Εφραίμ μεγάλωσαν και ο Λούλης του ήταν άχρηστος πλέον...

6.-Υπήρχε στην Βατοπαιδίου ένας παραδελφός του Εφραίμ .Ο Αθανάσιος, Κύπριος κι αυτός. Σημαντικό στέλεχος της Μονής και ανταγωνιστής του Εφραίμ. Τον έδιωξε ο Εφραίμ και έφυγε στην Κύπρο. Κατόπιν έγινε Μητροπολίτης Λεμεσού, ο οποίος παραμένει μέχρι τις μέρες μας. Εδιωξε και τον Μοναχό Λάζαρο ο Εφραίμ. Τον Νύφωνα τον έστειλε για χρόνια εξορία σε μετόχι της Μονής κλπ.κλπ.κλπ. Οποιος αντιστέκεται στην εξουσία του Εφραίμ εξοντώνεται!!!

Εάν δεν είσαι Κύπριος φυσικά δεν μπορείς να εγκαταβιώσεις στην Βατοπαιδίου...

7.-Ο Αδερφός του Εφραίμ στην Κύπρο, ο Κουτσού, είναι ο Αρχηγός του Εθνικιστικού Κόμματος "Νέοι Ορίζοντες".... Πού βρίσκει χρήματα ο Κουτσού είναι ευνόητο πλέον...

8.-Ο Εφραίμ με την διαμάχη που έχει ξεσπάσει με την Εσφιγμένου, θέλει να "φάει" και την Μονή αυτή!!! Ως γνωστόν έχει διοριστεί από το Οικ. Πατριαρχείο και την Ιερά κοινότητα, αδελφότητα με Ηγούμενο για την Εσφιγμένου, αλλά λόγω της κατάληψης από τους ζηλωτές, μένουν στις Καρυές. Πλήθος εισαγγελικές καταδίκες υπάρχουν εις βάρος των καταληψιών κλπ. Η Πολιτεία έχει κληθεί δεκάδες φορές να εφαρμόσει τα νόμιμα και να εκδιώξει τους καταληψίες από την Εσφιγμένου. Καμιά όμως ανταπόκριση... Ο Εφραιμ παρεμβαίνει στον Ρουσόπουλο, κι αυτός με την σειρά του στα αρμόδια όργανα και δεν εκτελούνται οι αποφάσεις των δικαστηρίων!!! Ελπίζει ο Εφραίμ πως θα παραιτηθεί ο νέος Ηγούμενος Χρυσόστομος και με τις παρεμβάσεις Ρουσόπουλου, θα του δοθεί και η Εσφιγμένου!

Στην πρόσφατη επίσκεψη του,στο ΄Αγιον Ορος ο Βαρθολομαίος έκανε λόγο για παρεμβάσεις κάποιας Μονής πρός την κυβέρνηση, να μην εκτελεστούν οι αποφάσεις της δικαιοσύνης κλπ. Ενοούσε τον Εφραίμ!!!

9.-Το καθεστώς του Αγίου Ορους διέπεται από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Ορους. Εκεί περιλαμβάνονται και οι ονομασίες των Μονών κλπ. Εδώ και πολλά χρόνια ο Εφραίμ χρησιμοποιούσε αντί για το "Ιερά Μονή Βατοπαιδίου" το "Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου" μετά που καβάλησε εντελώς το καλάμι, χρησιμοποίησε στα επιστολόχαρτα και τις σφραγίδες της Μονής τον όρο "Παμεγίστη Μονή Βατοπαιδίου"!!! Αντέδρασαν οι λοιπές Μονές του Αγίου Ορους, αλλά ο Εφραίμ δεν καταλαβαίνει τίποτε!!! Υπήρξε και δικαστική απόφαση για λαθραία χρήση της ονομασίας της Μονής και αντικακατστατική συμπεριφορά, καθώς η πρώτη την τάξη Μονή, είναι η "Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας". Ο Εφραίμ ποτέ δεν χώνεψε να μην είναι αυτός "Παμέγιστος"!!!

10.-Ο Ρουσόπουλος δεν ξέρει καλά τον Εφραίμ... Μόλις χάσει την καρέκλα του, δεν θα βλέπει ζωγραφιστό τον Εφραίμ!!! Θα πάρει πόδι σαν τον Λούλη!!!

11.-Σε λίγες μέρες θα συνέλθει Διπλή Ιερά Σύναξη (20 Ηγούμενοι, 20 αντιπρόσωποι των Μονών) στο Αγιον Ορος. Θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και το θέμα της Βατοπαιδίου... Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει..

Οσοι γνωρίζουν εκ των έσω τα του Αγίου ΄Ορους, γνωρίζουν καλά όσα γράφω....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μέσα στη όλη συναλλαγή και η εταιρία του Βουλγαράκη (real estate) με μετοχο τον ίδιο και την γυναικα του. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει. Επρεπε να δει κανεις στη συνεντευξη του Βουλγαράκη στον ΣΚΑΙ χθες. Έλεγε πειράζει που κληρονομησαμε με τη γυναικα μου την εταιρια του πεθερου μου όπου ήταν όλα τα ακινητα γραμμενα σε αυτην, πειράζει που καναμε αυξηση μετοχικου κεφαλαίου, πειραζει που καναμε επεκταση σκοπού, πειράζει που μετοχος της εταιριας ηταν μια εταιρία offshore παλι του πεθερου μου? δλδ τι να κανω κατεληξε να τα πουλησω ολα ο καημενος γιατι ειμαι υπουργος εγω δεν δικαιουμαι να εχω ακινητα?

Κωστα δυστηχώς θα συμφωνήσω μαζί σου σαπίλα και αηδία, μεχρι που θα φτασει αυτο? Έβαλαν χέρι στα ασφαλιστηκα ταμεία στα λεφτα των γερόντων μας μεχρι που βαλανε και την εκκλησια στο παιχνιδι για να επωφεληθουν οι εταιρίες τους.

Τελικά καλά είπε ο Γρηγόρης ο Λαρισινός είμαστε μεγάλα πρόβατα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπάρχει λάθος στο σύστημα. Το σύστημα είναι λάθος Κώστα.

Ο μοναχισμός πάντα επέφερε καταστροφές. Να θυμίσω ότι όταν έπεσε η Πόλη τα μοναστήρια ήταν γεμάτα από κηφήνες και αργόσχολους, από φυγόπονους και κουτοπόνηρους που καθόταν εκεί και μαλιοτραβιόντουσαν για το αν ο Ιησούς είχε σύνθετον φύσιν ή σύνθετον υπόστασιν.

Έτσι και σήμερα. Φυγόμαχοι, οκνηροί, ερωτικά απογοητευμένοι, εγωιστές (πάω να σωθώ για πάρτη μου) έχουν γεμίσει τα μοναστήρια.

Κι εμείς τρέχουμε νυχθημερόν για το μεροκάματο, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας μέσα σε αυτή τη ζούγκλα με τόσες υποχρεώσεις να μας πνίγουν. Ο μοναχισμός είναι παρά φύσιν, είναι άρνηση της ίδιας της ζωής, είναι παραίτηση και δικαιολογία για να γλιτώσεις από όλα τα βάσανα με το πρόσχημα της ένωσης με το θείο.

Κι αν βγάλεις και τα προς το ζην με τέτοιους τρόπους τόσο το καλύτερο. Θα γλιτώσεις από το να φτιάχνεις εικονίτσες και κομποσκίνια για να τα πουλάς στην Χαλκιδική ή στην Θεσσαλονίκη. Θα γλιτώσεις από το να σκάβεις το αμπέλι και έτσι θα φέρνεις εποχιακούς αλλοδαπούς εργάτες να φτιάχνουν τα πάντα και εσύ να τεμπελιάζεις στο κελί σου ψάχνοντας τον Θεό που αν υπήρχε θα σε πέταγε κλωτσηδόν από το μοναστήρι να σε στείλει να κάνεις καμιά δουλειά...

Σχετικά με τις ....χριστιανικότατες δραστηριότητες της εν λόγω μονής, ο Ροϊδης στο blog του έχει κάνει εκπληκτική δουλειά με πάρα πολλά θέματα και τα έλεγε εδώ και καιρό:

http://roides.wordpress.com/2008/09/01/vatopedi8a

Όσο για τους Πασόκους, ας μην αυταπατώνται:

Οι κάτοικοι της Ξάνθης «χάνουν» τη λίμνη Βιστωνίδα. Πραγματοποιείται συνάντηση του υπουργού Γεωργίας Γεώργιου Δρυ και του ντόπιου υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Φωτιάδη με την αντιπροσωπεία των φορέων της Ξάνθης, για τα 27.000 στρέμματα πέριξ της λίμνης Βιστωνίδας, που έχουν παραχωρηθεί με υπουργικές αποφάσεις στη Μονή Βατοπεδίου. Οι δύο υπουργοί αμύνονται των αποφάσεών τους.

Τα 27.000 στρέμματα του Ελληνικού Δημοσίου να περνούν στα χέρια των μοναχών. Η Βιστωνίδα γίνεται λίμνη αποκλειστικής χρήσης για τη Μονή Βατοπεδίου και παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώνεται.

doctor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

]Βλέποντας χθές την εκπομπή του Κ. Βαξεβάνη "Το κουτί της Πανδώρας", ένιωσα μια ακόμη φορά αηδιασμένος ..Και ύστερα σου λένε για μοναχισμό .. Αμ οι μοναχοί δεν είναι επιχειρηματίες. Δεν είναι απατεώνες .. Δεν ζούνε στη χλιδή όπως αυτοί εκεί.. Τι να πω...

Ανύπαρκτη απόφαση του Μπασιάκου, ουτε δημοσιευμένη στο ΦΕΚ , απόφαση δηλαδή φάντασμα.. Σε μια νύχτα μεταβιβάσεις φιλέτων ( ανταλλαγή εκτάσεων στη λίμνη με άλλα οικόπεδα πραγματικά φιλέτα) ... Στη συνέχεια αλλάζουν το νόμο ώστε λέει να μην απαιτείται μια απόφαση υπουργου να δημοσιευεται πάντα στο ΦΕΚ. Μετά άλλη απόφαση κλπ κλπ κλπ ...

Σαπίλα παντού........

"Μα θα στην πω, και πιότερος ας γίνεται ο καημός μου

αυτή ' ναι η τύχη του θνητού"…..καθένας να έχει το δικό του κουτί της Πανδώρας (ας μην ξεχνάμε όμως πως ο μύθος λέει πως έμεινε μέσα η ελπίδα….)

Υ.Γ Σχετικά με το θέμα που άνοιξες το μόνο που έχω να πω είναι ότι ομίχλη έχει πλέον σκεπάσει τα πάντα....

ωστόσο υπάρχουν ακόμη ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας μην γενικεύουμε, και όλα στον κάλαθο.

Γιατί ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ είναι πολλά πράγματα στην σημερινή κοινωνία.

Παρά φύσιν είναι και οι ομοφυλόφιλοι, τα οικόσιτα ζώα κάθε είδους (ψάρια,φίδια,κουνέλια κλπ)...

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να νοιώθει απογοητευμένος (και δεν είναι υποτιμητικό αυτό) και να διαλέγει ΜΟΝΟ την δική του σωτηρία. Ή συλλογικότητα δεν επιβάλλεται. Και εξάλλου μην κοροιδευόμαστε. Δεν ξέρω και πολλούς που εργάζονται για το κοινωνικό σύνολο.Το αυτοκινητάκι μας, το σπιτάκι μας, το home cinema, τα δικά μας προβληματάκια μας κοκ.

Σημαντικά και εξωφρενικά είναι αυτά που γίνονται όπως τα επεσημάνανε ο Κώστας και ο Γιάννης. Και όλα αυτά δεν είναι αποτελέσματα της μοναχικής ζωής αλλά οι συνέπειες της διεφθαρμένης πολιτικής ζωής.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...008,id=39459368

……………..

*Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανταλλαγή αυτή είναι πολλά και αφορούν κυρίως το οικονομικό μέρος.

-Σύμφωνα με το συμβόλαιο «τα δύο μέρη ανταλλάσσουν οικειοθελώς τα ανωτέρω ισάξια ακίνητα», με την αξία του καθενός να εκτιμάται μόλις στα 1.111.378 ευρώ. Η εκτίμηση προέρχεται από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, ενώ η αντικειμενική αξία που δίνουν οι αρμόδιες ΔΟΥ είναι για τη μεν έκταση στη Βιστονίδα 1,11 εκατ. ευρώ, ενώ για το ακίνητο του Δημοσίου 11.755.965 ευρώ. Μια διαφορά, δηλαδή, της τάξης των 10,6 εκατομμυρίων ευρώ!

-Οσο για την εμπορική (αγοραία) αξία της έκτασης στο Κάτω Σούλι-Λοιμικό; Μεσίτες της περιοχής κάνουν λόγο για μέση τιμή ανά στρέμμα στα περίπου εκατό χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ!

…………………………………

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις ειδήσεις επίσης άκουσα ότι οι εκάστοτε Υπουργοί δεν φταίνε σε τίποτα. Παραπλανήθηκαν λέει απο το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών και το ΝΣΚ. Αλήθεια το ΣΟΕ γιατί έκανε τόσο μεγάλης απόκλισης λάθος?....ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

... Παραπλανήθηκαν λέει απο το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών ...

"Παρασύρθηκαν" είπαν για την ακρίβεια.

Τα καημένα τα ανήλικα :unsure:

Ήθελα να ήξερα ποιός τους έμπλεξε σε αυτή την πλεκτάνη...

Τι είναι δηλαδή ο Υπουργός;

Κανένα σοβαρό αξιώμα που μπορούν να το κατέχουν μόνο προικισμένοι άνθρωποι που δεν παρασύρονται εύκολα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις ειδήσεις επίσης άκουσα ότι οι εκάστοτε Υπουργοί δεν φταίνε σε τίποτα. Παραπλανήθηκαν λέει απο το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών και το ΝΣΚ. Αλήθεια το ΣΟΕ γιατί έκανε τόσο μεγάλης απόκλισης λάθος?....ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής

Κάπου μέσα στις 17 σελίδες του Σανιδά υπάρχει η απάντηση στο ερώτημά σου. "Από ολιγωρία (τεμπελιά ή "ωχαδερφισμό" ) ή ενσυνηδείτως"

Δηλαδή, (χωρίς να γνωρίζω τους ακριβείς νομικούς όρους) τους την έχει "στημένη" είτε για εγκληματική αμέλεια είτε για εγκληματική πράξη

Υ.Γ. Άσχετο: Γιατί οι δικηγόροι, οι δικαστικοί, οι δημοσιογράφοι οι πολιτικοί, οι σχολιαστές και πλήθος άλλου κόσμου και λαού, χρησιμοποιούν τον τύπο "ενσυνείδητα" όταν εννοούν "συνειδητά" ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο στον αρχικό συλλογισμό μου .

Η γνωστή συμβολαιογράφος ( σύζυγος του γνωστού πλέον επιχειρηματία πολιτικού ) μήπως παραβίαζε κάποιο άρθρο του συμβολαιογραφικού κώδικα με την συμμετοχή της στην ΕΠΕ ?

Παραθέτω προς εργασία :unsure:

Νόμος 2830/2000

Κωδικας Συμβολαιογράφων

Αρθρο 37

Ασυμβίβαστα.

1. Τα έργα του συμβολαιογράφου είναι ασυμβίβαστα με την ανάληψη

υπηρεσίας στο Δημόσιο, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα

νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις δημόσιες επιχειρήσεις ή

οργανισμούς κοινής ωφέλειας με οποιαδήποτε νομική μορφή και αν

λειτουργούν τα τελευταία, καθώς και με την άσκηση κάθε άλλης

επαγγελματικής δραστηριότητας ή υπηρεσίας.

2. Κατ` εξαίρεση δεν είναι ασυμβίβαστα με τα έργα του

συμβολαιογράφου: α) η διδασκαλία νομικών ή παρεμφερών μαθημάτων σε

ανώτατες και ανώτερες σχολές και σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σε

υπηρεσίες των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των νομικών

προσώπων ιδιωτικού δικαίου, β) η συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές

ιδρυμάτων, σωματείων, οργανισμών ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και

γ) η ανάθεση οποιωνδήποτε διοικητικών καθηκόντων, είτε παράλληλα με τα

κύρια έργα του είτε κατ` αποκλειστικότητα.

3. Ο συμβολαιογράφος που ανακηρύσσεται υποψήφιος νομάρχης, δήμαρχος ή

πρόεδρος κοινότητας τελεί σε αναστολή ως προς την άσκηση των

συμβολαιογραφικών καθηκόντων. Σε περίπτωση εκλογής του η αναστολή

διαρκεί όσο χρόνο έχει μία από τις ιδιότητες του προηγούμενου εδαφίου.

Τo ίδιο ισχύει σε περίπτωση διορισμού συμβολαιογράφου ως περιφερειάρχη,

αντιδήμαρχου ή εκλογής του ως προέδρου δημοτικού συμβουλίου. Η αναστολή

δεν ισχύει για τους υποψήφιους και για εκείνους που θα εκλεγούν μέλη

δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου.

4. Συμβολαιογράφος, που έχει παραιτηθεί για να συμμετάσχει ως

υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές, αν δεν εκλεγεί ή εκπέσει μετά την

εκλογή του με απόφαση του Εκλογοδικείου ή εκλεγεί και λήξει η

βουλευτική του θητεία, επαναδιορίζεται, ύστερα από αίτησή του στην ίδια

ειρηνοδικειακή περιφέρεια. Αν η θέση του έχει στο μεταξύ καλυφθεί, ο

επαναδιορισμός γίνεται σε υπεράριθμη προσωποπαγή θέση που καταργείται

αυτοδικαίως όταν ο επαναδιορισμένος αποχωρήσει. Στην περίπτωση

επαναδιορισμού παραδίδεται στον επαναδιορισθέντα συμβολαιογράφο το

προσωπικό του αρχείο.

----------

Ποιά είναι η δική σας γνώμη επ΄ αυτού?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ότι είναι αρμοδιότητα του εισαγγελέα να το διερευνήσει.. :unsure:

Δεν είναι μόνο το θέμα ηθικής τάξεως για τη σύζυγο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και κορυφαίου στελέχους της ΝΔ, κυρία Αικατερίνη Πελέκη - Βουλγαράκη, υπάρχει και θέμα ΣΚΑΣΤΗΣ παρανομίας. Ρητώς απαγορεύεται από τον νόμο να μετέχει συμβολαιογράφος ως εταίρος σε εταιρεία. Ούτε καν ως διευθύνων σύμβουλος, σύμφωνα και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

H κυρία Βουλγαράκη ΠΑΡΑΝΟΜΑ μετέχει ως εταίρος μαζί με τον άνδρα της στην εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη - Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ», που συνέστησε τον Μάρτη του 2005, όπως προκύπτει από το Καταστατικό της εν λόγω εταιρείας που δημοσιεύθηκε στο υπ' αριθμ. 1443/7 Μαρτίου 2005 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Εκεί αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

ΕΤΑΙΡΟΙ: 1) Ο Γεώργιος Βουλγαράκης του Αποστόλου και της Χαρίκλειας, οικονομολόγος, που γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, το έτος 1959 και κατοικεί στην Αθήνα οδός Δοξαπατρή αριθμός 14, κάτοχος του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με αριθμό Ρ 042 269 που εκδόθηκε το 1993 από Ε΄ Π.Α. Αθηνών, με Α.Φ.Μ. 019871272 και 2) η Αικατερίνη Πελέκη του Διονυσίου και της Χάιδως, σύζυγος Γεωργίου Βουλγαράκη, συμβολαιογράφος, που γεννήθηκε στην Αθήνα την 24.12.1965 και κατοικεί στην Αθήνα, οδός Δοξαπατρή αριθμός 14, κάτοχος του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό Ρ 042 279 που εκδόθηκε το 1993 από το Ε΄ Π.Α. Αθηνών, με Α.Φ.Μ. 043954692.

Και ως προς το κεφάλαιο αναφέρονται τα εξής:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας όπως αναφέρεται στο άρθρο 5 του παρόντος, ποσού δέκα οκτώ χιλιάδων (18.000,00) ευρώ, διαιρούμενο σε εξακόσια (600) εταιρικά μερίδια, ποσού τριάντα (30,00) ευρώ, το καθένα, καλύφθηκε από εισφορές των Εταίρων, που κατεβλήθησαν εξ ολοκλήρου στην Εταιρεία σε μετρητά, ως ακολούθως:

α) Ο εταίρος Γεώργιος Βουλγαράκης εισφέρει στην εταιρεία το ποσό των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000,00 ευρώ) σε μετρητά και κατέχει τριακόσια (300) εταιρικά μερίδια.

β) Η εταίρος Πελέκη Αικατερίνη εισφέρει στην εταιρεία το ποσό των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000,00 ευρώ) σε μετρητά και κατέχει τριακόσια (300) εταιρικά μερίδια.

Παρέμεινε εταίρος

μέχρι και φέτος

Η συμβολαιογράφος σύζυγος του Βουλγαράκη, κυρία Αικατερίνη Πελέκη, παρέμεινε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ μέλος της εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη - Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ» μέχρι και τις 22 Απριλίου του 2008, σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 2404 ΦΕΚ, όπου δημοσιεύεται τροποποίηση του Καταστατικού, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία μετονομάζεται σε «MOBICOR COMMERCIAL LTD», με έδρα δύο βήματα παραπάνω από εκεί όπου στεγαζόταν η αρχική, ήτοι από το 73 της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο 94!

Επομένως η κυρία συμβολαιογράφος δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι υπάρχει η οποιαδήποτε παραγραφή, που άλλωστε δεν προβλέπεται από καμία παράγραφο κανενός νόμου.

Ο Εισαγγελέας δεν πήρε χαμπάρι;

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει πλέον τεράστιες ευθύνες, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επικαλεσθεί ότι δεν... γνώριζε... Άρα η παρανομία ξεκινάει μεν από το 2005, συνεχίζεται όμως και το 2008.

Θα πρέπει αύριο κιόλας να παρέμβει και να ασκήσει δίωξη στην κυρία Πελέκη - Βουλγαράκη για τη σκαστή παρανομία που έχει διαπράξει.

Οι σχετικοί νόμοι και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι σαφέστατα.

Ο Κώδικας Συμβολαιογράφων στο άρθρο 1 ως προς τα καθήκοντα των συμβολαιογράφων λέει ρητά (όπως φαίνεται και από τη φωτοτυπία) ότι «είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός» και ορίζει επακριβώς τι κάνει:

Ασυμβίβαστα

Στο άρθρο 37 ορίζεται ΠΟΙΑ είναι τα ασυμβίβαστα για τον συμβολαιογράφο. Λέει συγκεκριμένα:

Απαγορεύεται σαφώς «κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή υπηρεσία» (!) ακόμη και στο Δημόσιο και στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς με οποιαδήποτε νομική μορφή κι αν λειτουργούν!

Δεν μπορεί να συμμετέχει συμβολαιογράφος ούτε σε ομόρρυθμη εταιρεία ούτε σε ΕΠΕ ως διαχειριστής γιατί αυτόματα έχει την ιδιότητα του εμπόρου.

Είναι τόσο αυστηρή η αποκλειστική ιδιότητα του συμβολαιογράφου που απαγορεύεται ακόμη και να αναλάβει καθήκοντα ειδικού συνεργάτη σε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.

Το μόνο που επιτρέπεται είναι η σύσταση από συμβολαιογράφους «Αστικών Επαγγελματικών Εταιρειών Συμβολαιογράφων», με σκοπό την παροχή συμβολαιογραφικών υπηρεσιών σε τρίτους.

Είναι τέτοιοι οι περιορισμοί, που απαγορεύεται η συμμετοχή σε συμβολαιογραφική εταιρεία νομικού προσώπου ή και φυσικού προσώπου που δεν είναι συμβολαιογράφος! Και όμως η κυρία Πελέκη, γράφοντας στα παλιά της (αν έχει τέτοια...) τα παπούτσια όλες αυτές τις απαγορεύσεις, προχώρησε -ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ- στη σύσταση κοινής επιχειρηματικής εταιρείας με τον άνδρα της. Και πότε το έκανε αυτό; ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ (στις 1 Μαρτίου 2005!) ΑΠΟ ΤΟΤΕ που ο σύζυγός της ο Γ. Βουλγαράκης έγινε υπουργός και είχε εκλεγεί η κυβέρνηση Καραμανλή. Άλλη μια απόδειξη της προκλητικής αλαζονείας ότι για «μας» δεν ισχύουν νόμοι και απαγορεύσεις.

Ο Εισαγγελέας είναι μόνο

για τον λαουτζίκο;

Όμως μπορεί η συμβολαιογράφος κυρία Πελέκη να παραβιάζει τους νόμους, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεσθεί άγνοια ή αμέλεια, γιατί έχει δίπλα της τον μεγαλοδικηγόρο πατέρα της και τους δικηγόρους αδελφούς της, που μη μας πουν ότι και αυτοί δεν... γνωρίζουν, γιατί θα είναι η μεγάλη κοροϊδία.

Το άρθρο 42 του Κώδικα Συμβολαιογράφων είναι σαφέστατο.

Κάθε πράξη συμβολαιογράφου που είναι ασυμβίβαστη στο λειτούργημά του συνιστά πειθαρχικό αδίκημα, όπως φαίνεται και στη φωτοτυπία που παραθέτουμε:

Και ο αρμόδιος Εισαγγελέας «έχει υποχρέωση να ασκήσει πειθαρχική αγωγή», όπως γράφεται στο άρθρο 67 που σε φωτοτυπία παραθέτουμε:

Έπρεπε να είχε επέμβει ο Εισαγγελέας

Πέραν των τυχόν ποινικών ευθυνών υπάρχει θέμα πειθαρχικής δίωξης από τον Ειδικό Εισαγγελέα, που είναι αρμόδιος για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των συμβολαιογράφων που παραβιάζουν νόμο.

Από τη στιγμή που έχει κοινή εταιρεία με τον άντρα της, είναι εταίρος, και ο νόμος απαγορεύει κάθε εμπορική πράξη, η κυρία Πελέκη ως συμβολαιογράφος έχει τελέσει πειθαρχικό αδίκημα.

Ο αρμόδιος Εισαγγελέας αν και έπρεπε να έχει παρέμβει, δεν το έχει κάνει, άγνωστο γιατί. Εν πάση περιπτώσει πρέπει να παρέμβει ΤΩΡΑ από τη στιγμή που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Κατόπιν των σημερινών αποκαλύψεων ο Εισαγγελέας ΟΦΕΙΛΕΙ να ασκήσει αμέσως πειθαρχική δίωξη κατά της κυρίας Αικατερίνης Δ. Πελέκη. Και βέβαια έχει τεράστια ευθύνη γιατί τόσα χρόνια αδράνησε...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ας μην γενικεύουμε, και όλα στον κάλαθο.

Γιατί ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ είναι πολλά πράγματα στην σημερινή κοινωνία.

Παρά φύσιν είναι και οι ομοφυλόφιλοι, τα οικόσιτα ζώα κάθε είδους (ψάρια,φίδια,κουνέλια κλπ)...

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να νοιώθει απογοητευμένος (και δεν είναι υποτιμητικό αυτό) και να διαλέγει ΜΟΝΟ την δική του σωτηρία. Ή συλλογικότητα δεν επιβάλλεται.

...........................

Συμφωνώ απόλυτα με την Ειρήνη ...Η γενίκευση οδηγεί σε στρεβλώσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρεπιπτοντως

"Εγκυρες πηγες" λενε οτι η Εκκλησια εξεταζει σοβαρα την εφαρμογη SAP real estate....

oυxaχαχαχαχαχαχα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρεπιπτοντως

"Εγκυρες πηγες" λενε οτι η Εκκλησια εξεταζει σοβαρα την εφαρμογη SAP real estate....

oυxaχαχαχαχαχαχα

Ανδρέα, λογιστική υποστήριξη να έχουν ή να τους κάνουμε καμιά προσφορά?? :rolleyes:

Ρε που κανταντήσαμε... Οι μοναχοί να κάνουν real estate... :angry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο στον αρχικό συλλογισμό μου .

Η γνωστή συμβολαιογράφος ( σύζυγος του γνωστού πλέον επιχειρηματία πολιτικού ) μήπως παραβίαζε κάποιο άρθρο του συμβολαιογραφικού κώδικα με την συμμετοχή της στην ΕΠΕ ?

Παραθέτω προς εργασία :rolleyes:

Νόμος 2830/2000

Κωδικας Συμβολαιογράφων

Αρθρο 37

Ασυμβίβαστα.

1. Τα έργα του συμβολαιογράφου είναι ασυμβίβαστα με την ανάληψη

υπηρεσίας στο Δημόσιο, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα

νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις δημόσιες επιχειρήσεις ή

οργανισμούς κοινής ωφέλειας με οποιαδήποτε νομική μορφή και αν

λειτουργούν τα τελευταία, καθώς και με την άσκηση κάθε άλλης

επαγγελματικής δραστηριότητας ή υπηρεσίας.

2. Κατ` εξαίρεση δεν είναι ασυμβίβαστα με τα έργα του

συμβολαιογράφου: α) η διδασκαλία νομικών ή παρεμφερών μαθημάτων σε

ανώτατες και ανώτερες σχολές και σε υπηρεσίες του Δημοσίου, σε

υπηρεσίες των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των νομικών

προσώπων ιδιωτικού δικαίου, β) η συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές

ιδρυμάτων, σωματείων, οργανισμών ή νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και

γ) η ανάθεση οποιωνδήποτε διοικητικών καθηκόντων, είτε παράλληλα με τα

κύρια έργα του είτε κατ` αποκλειστικότητα.

3. Ο συμβολαιογράφος που ανακηρύσσεται υποψήφιος νομάρχης, δήμαρχος ή

πρόεδρος κοινότητας τελεί σε αναστολή ως προς την άσκηση των

συμβολαιογραφικών καθηκόντων. Σε περίπτωση εκλογής του η αναστολή

διαρκεί όσο χρόνο έχει μία από τις ιδιότητες του προηγούμενου εδαφίου.

Τo ίδιο ισχύει σε περίπτωση διορισμού συμβολαιογράφου ως περιφερειάρχη,

αντιδήμαρχου ή εκλογής του ως προέδρου δημοτικού συμβουλίου. Η αναστολή

δεν ισχύει για τους υποψήφιους και για εκείνους που θα εκλεγούν μέλη

δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου.

4. Συμβολαιογράφος, που έχει παραιτηθεί για να συμμετάσχει ως

υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές, αν δεν εκλεγεί ή εκπέσει μετά την

εκλογή του με απόφαση του Εκλογοδικείου ή εκλεγεί και λήξει η

βουλευτική του θητεία, επαναδιορίζεται, ύστερα από αίτησή του στην ίδια

ειρηνοδικειακή περιφέρεια. Αν η θέση του έχει στο μεταξύ καλυφθεί, ο

επαναδιορισμός γίνεται σε υπεράριθμη προσωποπαγή θέση που καταργείται

αυτοδικαίως όταν ο επαναδιορισμένος αποχωρήσει. Στην περίπτωση

επαναδιορισμού παραδίδεται στον επαναδιορισθέντα συμβολαιογράφο το

προσωπικό του αρχείο.

----------

Ποιά είναι η δική σας γνώμη επ΄ αυτού?

Η δική μου η γνώμη είναι ότι :

Η ελληνική γλώσσα είναι τοσο πλούσια που μπορείς κάλλιστα να πείς ακριβώς το αντίθετο απο αυτό που σκέφτεσαι , κάνοντας τους άλλους να πιστεύουν πώς είπες, αυτό ακριβώς που ήθελαν να ακούσουν.

Για αυτό ακριβώς τον λόγο , δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα με το συγκεκριμένο θέμα , όπως δεν έγινε απολύτως τίποτα με τοσες εκατονταδες θέματα , που γινονται καθημερινα και τα οποία θα έπρεπε να μας βγάζουν στον δρόμο .

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς , μια απλή αναζήτηση στα γενικά θέματα αυτης της κοινοτητας , θα μας κανει να θυμηθουμε δεκάδες σκάνδαλα .

Το χειρότερο απο όλα , είναι πως δεν μπορούμε να κανουμε τίποτα , είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα και το μόνο πους μας ηρεμεί , είναι το να γράφουμε τον πόνο μας και την αντιδραση μας μέσα απο αυτό το βήμα.

Ελπίζω τουλάχιστον αυτό να είναι η αρχή και κάποτε να ερθει η στιγμή , που θα μπορούμε να αντιδρούμε μαζικά και ο λόγος μας να έχει ισχύ , να είναι τόσο δυνατές οι αντιδράσεις μας , που θα κλωνίζουν το σάπιο οικοδόμημα που έχει εντέχνως στηθεί και που βολεύει απατεώνες και λαμόγια .

Σχετικά με το θέμα , όσοι έχουν ακινητα στους τόπους του "εγκληματος" και για οποιαδηποτε πράξη θέλετε να κάνετε να ισχυρίζεστε τα παρακάτω και να βάζετε τιμές κατα το δοκούν , απο οτι βλέπω βολεύουν όλες τις καταστασεις .

*Τα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανταλλαγή αυτή είναι πολλά και αφορούν κυρίως το οικονομικό μέρος.

-Σύμφωνα με το συμβόλαιο «τα δύο μέρη ανταλλάσσουν οικειοθελώς τα ανωτέρω ισάξια ακίνητα», με την αξία του καθενός να εκτιμάται μόλις στα 1.111.378 ευρώ. Η εκτίμηση προέρχεται από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, ενώ η αντικειμενική αξία που δίνουν οι αρμόδιες ΔΟΥ είναι για τη μεν έκταση στη Βιστονίδα 1,11 εκατ. ευρώ, ενώ για το ακίνητο του Δημοσίου 11.755.965 ευρώ. Μια διαφορά, δηλαδή, της τάξης των 10,6 εκατομμυρίων ευρώ!

-Οσο για την εμπορική (αγοραία) αξία της έκτασης στο Κάτω Σούλι-Λοιμικό; Μεσίτες της περιοχής κάνουν λόγο για μέση τιμή ανά στρέμμα στα περίπου εκατό χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στα περί μοναχισμού και real - estate.

Η ...βαλίτζα έρχεται από πολύ μακρυά. Βλέπε για παράδειγμα τις εκτάσεις του Porto-Karras στην Χαλκιδική, πώς "παραχωρήθηκαν" από ποιόν πουλήθηκαν και αγοράστηκαν πώς "αξιοποιήθηκαν" κλπ.

Θυμόσαστε και την κτηματική δραστηριότητα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων; Ή του πρώην Αττικής Παντελεήμονος ;

Πάντως, ... μη κλαίτε για την χαμένη τιμή των μοναχών, αυτή έρχεται από πολύ μακρύτερα. Προχτές αυτοί οι αντίχριστοι του "Ιός της Ελευθεροτυπίας" δημοσίευσαν απόσπασμα για το περί ου ο λόγος συμβόλαιο της περί ης ο λόγος συμβολαιογράφου, συζύγου του περί ου ο λόγος υπουργού όπου παρακάμπτεται το ζήτημα της μη κυρώσεως των τριών Ρωμαϊκών Αυτοκρατορικών Χρυσοβούλων (ενός του 11ου αι. και δύο του 14ου) και ενός Ηγεμονικού (Σερβίας) από την Οθωμανική Αυτοκρατορία με το αιτιολογικό ότι δεν χρειάζονταν.

α) Η μοναστηριακή Περιουσία κηρύσσεται σεβαστή κατά τον μουσουλμανικό Νόμο και καμιά συνέπεια δεν μπορεί να έχει σ’ αυτή τυχόν κατάκτησή της από το Μουσουλμανικό Κράτος.

β) Οι μονές του Αγίου Ορους δεν υπήρξαν δορυάλωτες, αλλά συνθηκολόγησαν με τους Σουλτάνους, πριν την κατάκτηση, με αποτέλεσμα την αναγνώριση της ακίνητης ιδιοκτησίας τους από τους Σουλτάνους. Το Αγιο Ορος έλαβε φιρμάνιο από τους Σουλτάνους Μεχμέτ τον Α’(1413-1421), Μπαγιαζίτ Α’ (1389-1402), και από τον Μουράτ τον Β’ το φιρμάνι της 9 Απριλίου 1430 (που σώζεται πρωτότυπο) με το οποίο επικύρωσε τα προνόμια και τις ιδιοκτησίες που είχαν παραχωρήσει οι Βυζαντινοί αυτοκράτορες στο Αγιο Ορος.

γ) Το αναπαλλοτρίωτο της Εκκλησιαστικής περιουσίας αναγνώρισε και διασφάλισε και ο Πορθητής με τον Αχτιναμέ του 1453

Δεν ξέρω πόσο στέκει νομικά η αιτιολόγηση αυτή (ο Σανιδάς, σιωπηρά την αποδέχεται, απλά απορρίπτει τα Χρυσόβουλα, επειδή δεν περιγράφουν με ακρίβεια ούτε έκταση ούτε όρια της ιδιοκτησίας - όπως άλλωστε πολύ μεγάλο ποσοστό ισχυόντων συμβολαίων) όμως όντως η Σαρία προστατεύει την εκκλησιαστική περιουσία, όντως τα φιρμάνια εκδόθηκαν, όντως ο Αχτιναμές του 1453 αποτελεί εξέχουσα πράξη του Φατίχ (Πορθητή) Μεχμέτ (του μεγάλου Πατισάχ) και ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΔΟΡΥΑΛΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΑΝ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελπίζω να δω έστω και μια φορά να εφαρμόζεται ο νόμος επιτέλους ... Γιατί σ αυτές τις περιπτώσεις που εξετάζουμε ο νόμος ισχύει μόνο για άλλους και όχι για τους εμπλεκόμενους ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Ζήτησαν γνωμοδοτήσεις»

Καλύπτει ο Εκπρόσωπος τους υπουργούς για το θέμα της Μονής Βατοπεδίου

Αθήνα: Οι υπουργοί ενήργησαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και των καθηκόντων τους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος αναφερόμενος στην ανταλλαγή εκτάσεων από το Ελληνικό Δημόσιο προς τη Μονή Βατοπεδίου, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει το πόρισμα της Δικαιοσύνης.

Σε ερώτηση για τους υπουργούς που φέρονται ως εμπλεκόμενοι, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι ενήργησαν με βάση το Σύνταγμα: «Ζήτησαν από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που αποτελεί τον σύμβουλο κάθε υπουργού, γνωμοδοτήσεις οι οποίες εφόσον έγιναν (σε μια περίπτωση ο τότε υφυπουργός ανέγνωσε τη γνωμοδότηση και πήρε και νέα γνωμοδότηση) έκαναν αυτό που επιβάλει το καθήκον τους, όπως περιγράφεται στο Σύνταγμα. Ενήργησαν, δηλαδή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και των καθηκόντων τους», δήλωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη να ρίξει την ιδιαίτερη ματιά της πάνω στο θέμα και να δώσει λύση σε ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την κοινή γνώμη στη Ελλάδα», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν «ο κ. Σανιδάς σπεύδει να 'ξεπλύνει' πολιτικούς», επισήμανε: «Δεν επιτιθέμεθα εναντίον των θεσμών. Θεωρούμε ότι η Δικαιοσύνη οδηγεί τα πράγματα στην αλήθεια», επικαλούμενος, ως παράδειγμα, την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

«Δεν είναι δική μου δουλειά να ανταλλάσσω κτήματα με Μονές», δήλωσε στο μεταξύ ο υφυπουργός εξωτερικών Πέτρος Δούκας στο ραδιοσταθμό Real FM, προσθέτοντας πως «δεν έχω υπογράψει ούτε μία σπιθαμή, ίντσας ελληνικής γης να ανταλλαγεί». Ο κ. Δούκας είπε ότι το αίτημα για ανταλλαγή ήταν του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και ότι ζήτησε σχετική γνωμοδότηση από το υπουργείο και από την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου. «Το θέμα είναι εάν και οι τιμολογήσεις ήταν σωστές. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να εξεταστεί με την δέουσα αυστηρότητα, για να μην πω σκληρότητα», πρόσθεσε.

Πηγή: news.in.gr

Πόσα άρθρα έχει το Σύνταγμα βρε παιδιά ????????????????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελπίζω να δω έστω και μια φορά να εφαρμόζεται ο νόμος επιτέλους ... Γιατί σ αυτές τις περιπτώσεις που εξετάζουμε ο νόμος ισχύει μόνο για άλλους και όχι για τους εμπλεκόμενους ...

Αξίωμα της Παγκοσμίου Επιστήμης:

ΠΑΝΤΟΤΕ εφαρμόζεται κάποιος (έστω και "φωτογραφία" ) νόμος.

Τι τους πέρασες τους νόμους; Μποζόνια του Χίγγς;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αξίωμα της Παγκοσμίου Επιστήμης:

ΠΑΝΤΟΤΕ εφαρμόζεται κάποιος (έστω και "φωτογραφία" ) νόμος.

Τι τους πέρασες τους νόμους; Μποζόνια του Χίγγς;

Σωστό, δεν είχα σκεφτεί αυτή την εκδοχή..... :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

quote name='LandS' date='Sep 9 2008, 08:11 PM' post='277085']

Αξίωμα της Παγκοσμίου Επιστήμης:

ΠΑΝΤΟΤΕ εφαρμόζεται κάποιος (έστω και "φωτογραφία" ) νόμος.

....

Σωστό, δεν είχα σκεφτεί αυτή την εκδοχή..... :rolleyes:

Πριν από πέντε λεπτά άκουσα στο χαζοκούτι, ότι σε κάτι δικαστήρια στα οποία είχε προσφύγει το Βατοπέδι διεκδικώντας ιδιοκτησίες, το Δημόσιο, παραδόξως παραιτήθηκε των δικαιωμάτων του, και έτσι οι εκτάσεις κατοχυρώθηκαν στην Μονή.

Παραδόξως, γιατί [από ότι λένε τώρα] τα επιχειρήματα της Μονής δεν έστεκαν και το Δημόσιο θα κέρδιζε.

Ερωτώ: Ποιος νόμος έναντι ποιου έχει εφαρμογή εδώ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

quote name='LandS' date='Sep 9 2008, 08:11 PM' post='277085']

Αξίωμα της Παγκοσμίου Επιστήμης:

ΠΑΝΤΟΤΕ εφαρμόζεται κάποιος (έστω και "φωτογραφία" ) νόμος.

....

Πριν από πέντε λεπτά άκουσα στο χαζοκούτι, ότι σε κάτι δικαστήρια στα οποία είχε προσφύγει το Βατοπέδι διεκδικώντας ιδιοκτησίες, το Δημόσιο, παραδόξως παραιτήθηκε των δικαιωμάτων του, και έτσι οι εκτάσεις κατοχυρώθηκαν στην Μονή.

Παραδόξως, γιατί [από ότι λένε τώρα] τα επιχειρήματα της Μονής δεν έστεκαν και το Δημόσιο θα κέρδιζε.

Ερωτώ: Ποιος νόμος έναντι ποιου έχει εφαρμογή εδώ;

Σταύρο, προφανώς στις εκτάσεις αυτές θα γίνει ότι έγινε και με τις άλλες που εκμεταλλεύεται το Βατοπέδι...

Παραιτείται το Δημόσιο και μετά έρχονται οι μοναχοί επιχειρηματίες . :rolleyes:

Δε ξέρω γιατί, αλλά αυτή η υπόθεση μ έχει εξοργίσει αφάνταστα ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σταύρο, προφανώς στις εκτάσεις αυτές θα γίνει ότι έγινε και με τις άλλες που εκμεταλλεύεται το Βατοπέδι...

Παραιτείται το Δημόσιο και μετά έρχονται οι μοναχοί επιχειρηματίες . :rolleyes:

Δε ξέρω γιατί, αλλά αυτή η υπόθεση μ έχει εξοργίσει αφάνταστα ...

Βρε μηπως ειναι καιρος να μονασουμε ???

Η θελει και μεσον για να μπεις σε μια καλη μονη με προοπτικες ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Τα έργα του συμβολαιογράφου είναι ασυμβίβαστα με την ανάληψη υπηρεσίας στο Δημόσιο, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις δημόσιες επιχειρήσεις ή οργανισμούς κοινής ωφέλειας με οποιαδήποτε νομική μορφή και αν λειτουργούν τα τελευταία, καθώς και με την άσκηση κάθε άλλης επαγγελματικής δραστηριότητας ή υπηρεσίας.

---------- Ποιά είναι η δική σας γνώμη επ΄ αυτού?

Αν αντιστρέψουμε την αποψη/δήλωση του γνωστού υπουργού, συζύγου της γνωστής συμβολαιογράφου πως :

"ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό"

μπορούμε πλέον με βεβαιότητα να πούμε τώρα που αποδεικνύεται ότι επρόκειτο για κάτι παράνομο ότι:

αφού είναι παράνομο, είναι ταυτόχρονα και ανήθικο

Τι δήλωση κι αυτή όμως!

λες και είναι η πρώτη φορά που έγινε ένας νόμος για να καλύψει κάτι ανήθικο.

Αλλωστε όπως λέει ο Lands πάντα κάποιος νόμος ισχύει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...