Προς το περιεχόμενο

ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΟΕΕ ΓΙΑ Β'ΤΑΞΗ.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δειάβασα με προσοχη όλο το post και θελω να προσθέσω την δικη μου εμπειρια απο το οεε στη Μητροπολεως και αν μπορει καποιος να με διαφωτισει. Ειμαι αποφοιτος ΑΤΕΙ (ξερω οτι δεν σημαινει τιποτα το Α...αλλα το γραφω ετσι για να πω τον πονο μου για τα επαγγελματικα μας δικαιωματα) λογιστικης εδω και 6 χρονια. επι 5 συναπτα ετη σχεδον ειμαι σε θεση κοστολογου με υπηρεσια β.λογιστη σε μεγαλη βιομηχανια. Εως τωρα δεν ειχα καταθέσει το πτυχιο μου για η γ' γιατι και αλλοι συναδελφοι πηγαν κατευθειαν στη β' μολις συμπληρωσαν τα αναλογα ετη. Πληρωντας λοιπον τις προυποθεσεις (απο θεμα πτυχιου-προυπηρεσιας) για τη β' αποφασισα να ξεκινησω τις διαδικασιες για τα σεμιναρια του Οκτωβριου 08. Μετα απο μια κωμικοτραγικη τηλεφωνικη επικοινωνια με το οεε (οπου εγω που πηρα να ρωτησω τελικα ηξερα περισσοτερα για το θεμα απο τη κοπελιτσα που εχουν διορισει να απανταει) καταληγουμε στο οτι οκ πρεπει να παρω τη γ' πρωτα (μη χασουμε και τα 88€ !!) η οποια θα βγει σε ενα μηνα (εως τελος 08/2008) και μολις βγει την καταθετω μαζι με τα υπολοιπα δικαιωλογητικα (+αλλα 117 € !!!) για τα σεμιναρια της β'. Μολις παω λοιπον εκει ,εκπληκτος αντιμετωπιζω την εκ πρωιμιου απορριψη απο τα σεμιναρια με το αιτιολογικο οτι ο "νομος λεει 4 χρονια κατοχος γ' "....για φετος ομως !!! του χρονου θα ειμαι σχεδον σιγουρος για τα σεμιναρια. και αναρωτιεμαι εγω...ο νομος ισχυει μονο για φετος ?? η προαγωγη και η αναλυψη θεση ευθυνης στην εταιρεια μου που πιθανον να προυποθετει την ληψη αδειας θα πρεπει να εξαρταται απο μια χψ 3 μελης επιτροπη η οποια δεχεται και απορριπτει κατα το δοκουν υποψιφιους σεμιναριων?? γιατι θετουν τελικα ορουσ και προυποθεσεις αφου αποφασιζουν κατα βουληση?? μηπως να απευθυνθω σε επιμελητηριο αλλου νομου μπας και εξυπηρετηθω?? τα σχολια και οι παρατηρησεις δικες σας... α, και κατι τελευταιο...τα 88€ για τη γ' (που δεν υπαρχουν ουτε σεμιναρια ουτε αλλα "διαφορα εξοδα") εξασφαλιζουν εκτυπωση της αδειας σε φυλλο χρυσου ??!!!

Ευχαριστω για τη φιλοξενια και συγχρητηρια στους εμπνευστες του site και σε ολους τους συναδελφους που σημμετεχουν ενεργα σε αυτο και βοηθανε ολους εμας τους νεους στη δουλεια μας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειλικρινά βλέπω με συμπάθεια τα νέα παιδιά και την προσπάθεια τους.

Όμως "μπάστα"..

Καλώς ή κακώς έχουμε έναν Νόμο που ορίζει κάποια πράγματα.. γιατί δεν τον ακολουθούμε κατ'αρχήν εμείς,

και μετά ας παλέψουμε να τον αλλάξουμε..

Γιατί δεν πάμε όταν πρέπει να πάρουμε την άδεια που πρέπει ?

Έχω συνάδελφο/συμφοιτητή που τον έβγαλα από ελεγκτή ΑΕ, γιατί ενώ θα μπορούσε να έχει άδεια Α' τάξης (μέλος του οικονομικού επιμελητηρίου από ιδρύσεως του), δεν ασχολήθηκε ποτέ να κάνει την σχετική αίτηση..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης
δεν ασχολήθηκε ποτέ να κάνει την σχετική αίτηση..

Καλά έκανε,

Εδώ πήγαν να μας βάλουν μέχρι και εξετάσεις,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΓΑΠΗΤΕ SOULIS,

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ..."ΞΕΡΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗ Γ' ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗ Β' ΚΙ ΑΣ ΕΧΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ..." ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΕΒΑΖΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΣ ΗΞΕΡΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΤΥΧΩΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΟΡΓΗΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΠΕΡΑΣΩ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. ΚΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΦΕΤΟΣ?? ΜΗΠΩΣ Ο ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ 3 ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥ...ΧΡΟΝΟΥ ??

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΟΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΙΕΙ ΟΜΩΣ. ΜΕ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΣΟΥΡΦΛΑΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ 3 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΕ ΕΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ ΕΠΙ ΙΣΗΣ ΟΡΟΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΟΥ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΟΕΕ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.........

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΙΣΤΙΚΟ ΥΦΟΣ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΟΕΕ.

Δεν με απασχολεί το ύφος σου για το ΟΕΕ, άλλωστε στις επισημάνσεις σου έχεις δίκαιο..

Προσωπικά δεν μπήκα στις διαδικασίες για απόκτηση αδείας.. αφού λόγω ηλικίας και εμπειρίας μου δώσανε κατευθείαν την Α'..

μαζί με μένα βέβαια την πήραν και πολλοί άλλοι , που δεν είχαν καμιά σχέση με το επάγγελμα..

Στην συνέχεια ο Νόμος προέβλεπε εξετάσεις, που δεν γίνανε ποτέ, για αναβάθμιση..κρατώντας ομήρους τους νεώτερους συναδέλφους για κάμποσα χρόνια..

Μετά προέκυψαν τα σεμινάρια ..

..πιστοποίηση παρακολούθησης επιμορφωτικών σεμιναρίων σε λογιστικά και φορολογικά θέματα και αξιολόγησης των υποψηφίων κατά τη διάρκεια παρακολούθησης αυτών. Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα διενεργούνται τουλάχιστον μία φορά κάθε έτος από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος ή από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης των Μελών του, που θα χορηγούν και το σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης και αξιολόγησης.

που υποθέτω λόγω των καθυστερήσεων και των έκρυθμης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί κατέληξαν ταχύρυθμα (Σ/Κ)..

για να τελειώνουμε με τις εκκρεμότητες και μετά βλέπουμε..

μέσα σε όλο αυτό τον χαμό σίγουρα δεν τηρήθηκε το γράμμα του Νόμου .. και εκ των πραγμάτων και δικαίως πολλοί πέρασαν δύο τάξεις την μία πάνω στην άλλη..

δεν έχω λοιπόν κάποιο πρόβλημα μαζί σου..

απλά βλέπω πολλούς νέους συναδέλφους (ιδιαίτερα μισθωτούς), να μην ενδιαφέρονται για την διαδικασία, γιατί δεν τους απασχολεί ίσως σε πρώτη φάση.. και μετά να ψάχνονται..

δεν έχω πρόβλημα με την "επιλογή" του καθενός , αρκεί να είναι συνειδητή επιλογή και όχι άγνοια ..

http://www.oe-e.gr/lows/2515_code.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

........ αφού λόγω ηλικίας και εμπειρίας μου δώσανε κατευθείαν την Α'..

η ηλικια που παιζει ?.. οταν μας τη δωσανε νεοι ειμασταν ... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης-RAFALE-

δεν έχω πρόβλημα με την "επιλογή" του καθενός , αρκεί να είναι συνειδητή επιλογή και όχι άγνοια ..

http://www.oe-e.gr/lows/2515_code.pdf

Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΟΥ ΠΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΜΕ (ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΟΙΚ.ΕΠΙΜΕΛ. ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΦΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΡΧΙΑ) ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΛΗ "ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ" ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΕΝΟ (ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΣΤΟ ΝΟΜΟ...

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ Γ'ΤΑΞΗΣ=ΠΤΥΧΙΟ=ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ Γ'ΤΑΞΗΣ=-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ Β'-4ΧΡΟΝΙΑ-ΑΔΕΙΑ Β' =>

-ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Β'-4ΧΡΟΝΙΑ=ΠΤΥΧΙΟ-ΑΔΕΙΑ Β'=> ΑΔΕΙΑ Β'=ΠΤΥΧΙΟ+ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Β'+4 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΑΝ ΕΓΙΝΑ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ, ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΤΗΤΑ

ΑΔΕΙΑ Γ' ΤΑΞΗΣ = ΠΤΥΧΙΟ :blink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 year later...

πρωτα πρωτα δεν θα ηθελα να ερθω σε αντιπαραθεση με κανενα... θα συμφωνησω σε ολα με τους νεους συναδελφους που εγραψαν για το συστημα που απο εμπειριας βιωσα και εγω απο το ΟΕΕ στην μητροπολεως....

οι ανθρωποι κανουν οτι γουσταρουν πραγματικα!!! (το αφηνω χωρις αιτιολογηση γιατι θα μου παρει 2 ωρες γραψιμο να σας παραθεσω τι συνεβει - και κατα την ληψη της αδειας και κατα την εγγραφη του γραφειου μου)

τωρα οπως αναφερθηκε στην αρχη ηθελαν εξετασεις.... για ποιο πραγμα??? για να μας αξιολογησουν σε πραγματα που ηδη ειχαμε εξεταστει επανηλημενως για τεσσερα ετη στα ελληνικα πανεπιστημια... μετα απο πολλες διαμαρτηριες αλλα και για πολλους μηνες κλεισιμο των σχολων αυτο αλλαξε και το εκαναν "σεμιναρια" εδω γελαμε....

τελος παντων...

παλι απο δικη μου περιεργεια για το τι συμβαινει σε αλλα νομους στην ριμαδοχωρα που ζουμε ανακαλυψα οτι σε αλλα επιμελητηρια αν πληρωσεις το ετησιο αντιτιμο απο την ληψη του πτυχιου σου ασχετως το ποτε εσυ κανεις την εγγραφη, εκει σου δινουν την δυνατοτητα να παρακολουθησεις το σεμιναριο αλλα και να αλλαξεις την αδεια σου απο Γ σε Β κτλ..... το εχω δει με τα ματια μου απο συναδελφο.... λοιπον τωρα παλι για το κενο του νομου... αν παλι εσυ εισαι απο τει και ναι μεν εχεις τεσσερα χρονια απο την ληψη του πτυχιου σου στο ΟΕΕ και δεν εχεις 4 χρονια συμπληρωμενα ενσημα (γιατι δεν σου κολλαγανε) αναλογα τοτε παλι σε κοβουν.... ωραιο??? ειπαμε οτι γουσταρουμε κανουμε....

και αν παλι δεν θελεις ετσι αντε στο ΣτΕ να βρεις το δικαιο σου.... η ερμηνεια γινεται επιτοπου οπως μας βολεψει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα

μιας και θίχτηκε το θέμα,

όσοι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζετε ότι σεμινάριο για αδεια Β θα πραγματοποιηθεί στις 25/09/2010 με καταληκτική ημερομηνία δήλωσης συμμετοχών την 09/09/2010

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 weeks later...
επισκέπτη ΓΙΩΡΓΟΣ

Θα ήθελα και εγώ να καταθέσω την εμπειρία μου και να μου πείτε και την γνώμη σας .Απόφοιτος ΤΕΙ το Δεκέμβριο του 2002 , ξεκίνησα σαν βοηθός λογιστή το Μάιο του 2004, έτσι λοιπόν με βάση τον παλιό νόμο περίμενα μέχρι το 2006 να συμπληρώσω 2 έτη εργασιακής εμπειρίας από την λήψη του πτυχίου μου .Το 2006 έρχεται ο ΟΕΕ και λέει με νέο νόμο ότι οι απόφοιτοι ΤΕΙ θα παίρνουν την Γ τάξη με την λήψη του πτυχίου τους και αντίστοιχα την Β και Α με 4 έτη προϋπηρεσίας σαν λογιστής και βοηθός λογιστή. Ωραία καλά ως τότε, αλλά έλα που εγώ έχασα τότε 2 έτη προϋπηρεσίας και φαινόταν ότι ξεκίνησα να δουλεύω από το 2006 και όχι από το 2004.Παραλληλα μια υπάλληλος στο Επιμελητήριο με διαβεβαίωσε ότι με 3 χρόνια προϋπηρεσίας στην Γ θα μπορούσα να συμμετέχω στα σεμινάρια για την Β τάξη. Περίμενα λοιπόν μέχρι το 2009 όπως και μου είπαν από τον ΟΕΕ κάνω τότε την αίτηση και ως γνωστόν απορρίφθηκα από την λίστα των υποψήφιων αφού βέβαια έκανα και την ένσταση μου απορρίπτετε και πάλι από την επιτροπή. Το ερώτημα μου τώρα είναι από την απόκτηση της Γ τάξης πρέπει να έχεις 4 χρόνια προϋπηρεσίας, εγώ έχω κάτι λίγο από 4 χρόνια μιας και το 2009 είχα μείνει εκτός δουλειάς για 3 μήνες. Να το δοκιμάσω πάλι να κάνω αίτηση η θα απορριφθεί και πάλι ?Αυτοί δηλαδή που περιμένανε νομότυπα με βάση τον νόμο τι πρέπει να κάνουν?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...