Προς το περιεχόμενο
  • 0

ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΤΕΑΗΕ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ ΤΗΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΑΗΕ Η ΣΤΟ ΙΚΑ ?


επισκέπτη lofo

Ερώτηση

ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΤΕΑΗΕ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ ΤΗΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΑΗΕ Η ΣΤΟ ΙΚΑ ?

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ 1/5/2008 ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΚΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 90
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters For This Question

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0
ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (ΤΕΑΗΕ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΙΟ ΤΗΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΑΗΕ Η ΣΤΟ ΙΚΑ ?

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ 1/5/2008 ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΚΑ

Από 01/06 έγινε η ένταξη..

σχετική και η παρακάτω..

http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/GEN_G...19_2-6-2008.pdf

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Από 01/06 έγινε η ένταξη..

σχετική και η παρακάτω..

http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/GEN_G...19_2-6-2008.pdf

Η οποία φυσικά δεν λέει τίποτα για την πληρωμή των εισφορών του Μαϊου. Αύριο θα επικοινωνήσω με το ΤΕΑΗΕ (αν υπάρχει κανείς εκεί) και θα σας πω.

doctor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Αρθρο: 52

Ημ/νία: 03.04.2008

Περιγραφή όρου θησαυρού: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΙΚΑ - ΤΕΑΜ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ

Τίτλος Αρθρου

Ένταξη στο ΕΤΕΑΜ

Κείμενο Αρθρου

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄

ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ (ΕΤΕΑΜ)

Το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ηλεκτροτεχνιτών Ελλάδος (ΤΕΑΗΕ), που έχει συσταθεί με το κ.δ. της 3/3-13/4/1943 (ΦΕΚ 84 Α΄), το Ταμείο Πρόνοιας και Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Ιπποδρομιών (ΤΑΠΕΑΠΙ), που έχει συσταθεί με τον α.ν. 2276/1940 (ΦΕΚ 117 Α΄) ως προς τους κατ’ επικουρική ασφάλιση ασφαλισμένους του και ο κλάδος επικουρικής σύνταξης του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Τσιμέντων (ΤΕΑΠΕΤ), που έχει συσταθεί με τον α.ν. 895/1937 (ΦΕΚ 394 Α΄), εντάσσονται στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ), που έχει συσταθεί με το ν. 3029/2002 από την πρώτη του μεθεπόμενου μηνός μετά το μήνα δημοσίευσης του παρόντος νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

--------------------------------------------------------------------------------

Αρθρο: 53

Ημ/νία: 03.04.2008

Περιγραφή όρου θησαυρού: ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΙΚΑ - ΤΕΑΜ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ

Τίτλος Αρθρου

Όροι και προϋποθέσεις ένταξης

Κείμενο Αρθρου

1. Ο χρόνος ασφάλισης που έχει πραγματοποιηθεί στα ανωτέρω Ταμεία και κλάδο, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που έχει αναγνωρισθεί ή προσμετρηθεί από προϋπηρεσία ή άλλη αιτία ως συντάξιμος, με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας τους, είναι χρόνος ασφάλισης στο ΕΤΕΑΜ. Το προσωπικό που υπηρετεί στα ανωτέρω Ταμεία και κλάδο και έχει υπαχθεί στην ασφάλιση αυτών προαιρετικά, βάσει ειδικών διατάξεων, συνεχίζει κανονικά την ασφάλισή του στο ΕΤΕΑΜ. Διατάξεις για αναγνώριση χρόνου ασφάλισης μέχρι τη συμπλήρωση των απαιτούμενων χρονικών προϋποθέσεων για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, καθώς και διατάξεις για αναγνώριση χρόνου ασφάλισης με καταβολή πρόσθετης εισφοράς για τη συνταξιοδότηση με ειδικές συνταξιοδοτικές προϋποθέσεις που αφορούν τα ανωτέρω Ταμεία και κλάδο, εξακολουθούν να ισχύουν. Η ασφαλιστική σχέση των ασφαλισμένων των ανωτέρω Ταμείων και κλάδου διέπεται, από την ένταξη και μετά, από τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας του ΕΤΕΑΜ. Η πρόσθετη εισφορά που προβλέπεται από την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Μεταφορών και Επικοινωνιών 118/486/23.5.1989 (ΦΕΚ 235 Β΄) για ασφαλισμένους του ΤΕΑΗΕ, εξακολουθεί να καταβάλλεται. Για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος των ασφαλισμένων των ανωτέρω Ταμείων και Κλάδου απαιτούνται οι πλήρεις χρονικές προϋποθέσεις του ΕΤΕ-ΑΜ, όπως αυτές ορίζονται από τις σχετικές διατάξεις. Οι ασφαλισμένοι των εντασσόμενων Ταμείων και κλάδου που θα υποβάλουν αίτηση για συνταξιοδότηση εντός δύο (2) ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, δύναται να επιλέξουν ως προς τον υπολογισμό του ποσού της σύνταξής τους την εφαρμογή των Καταστατικών διατάξεων των ανωτέρω Ταμείων και κλάδου.

2. Οι συνταξιούχοι των εντασσόμενων Ταμείων και κλάδου μέχρι την ημερομηνία της ένταξης γίνονται συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ, το οποίο βαρύνεται εφεξής με την καταβολή των συντάξεών τους. Ως προς τα καταβαλλόμενα από το ΕΤΕΑΜ ποσά συντάξεων στα πρόσωπα αυτά, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 2434/1996 (ΦΕΚ 188 Α΄), όπως έχουν τροποποιηθεί με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 22 του ν. 3232/2004 και κατά τα λοιπά διέπονται από τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας του ΕΤΕΑΜ.

3. Αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί στα ανωτέρω Ταμεία και κλάδο μέχρι την ημερομηνία της ένταξης και εκκρεμούν, κρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας τους, όπως ίσχυε μέχρι την ημερομηνία αυτή. Για τις συντάξεις του εβδόμου εδαφίου της παρ. 1 και του προηγούμενου εδαφίου της παρούσας παραγράφου, έχει ανάλογη εφαρμογή το δεύτερο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου αυτού.

4. Οι πόροι που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις υπέρ των εντασσόμενων Ταμείων και κλάδου, το σύνολο του προερχόμενου εξ αυτών ενεργητικού και παθητικού, καθώς επίσης η κινητή και ακίνητη περιουσία τους, περιέρχονται από την ημερομηνία της ένταξης στο ΕΤΕΑΜ, ως καθολικό διάδοχο αυτών, χωρίς την καταβολή φόρου, τέλους ή δικαιώματος υπέρ του Δημοσίου, οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλου προσώπου.

5. Με απόφαση του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, αν η κινητή και ακίνητη περιουσία των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από τους οποίους προέρχονται οι εντασσόμενοι κλάδοι δεν είναι κατανεμημένη κατά κλάδους, κατανέμεται κατά την αναλογία του ποσοστού εισφορών, που προβλέπεται υπέρ εκάστου κλάδου πριν την ένταξή του στο διάδοχο φορέα.

6. Το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ υποχρεούται να αποδώσει στο ΕΤΕ-ΑΜ και στον Τομέα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ - ΕΤΕΑΜ το οφειλόμενο μέχρι 31.12.2007 ποσό, το οποίο ανέρχεται σε δύο δισεκατομμύρια πεντακόσια επτά εκατομμύρια ευρώ (2.507.000.000 ΕΥΡΩ). Το ποσό αυτό εξοφλείται σε δεκαπέντε (15) ισόποσες ετήσιες δόσεις και η απόδοσή τους θα γίνεται εντός του μηνός Δεκεμβρίου αρχής γενομένης από το 2008.

7. Εκκρεμείς δίκες που αφορούν διαφορές ή υποθέσεις των εντασσόμενων Ταμείων και κλάδου, συνεχίζονται από το ΕΤΕΑΜ χωρίς να επέρχεται διακοπή δίκης. Δικαστικές αποφάσεις που εκδίδονται ισχύουν έναντι του ΕΤΕΑΜ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη ΑΣΤΕΡΙ

Παιδιά, σχετικά με αυτή την αλλαγή στο ΤΕΑΗΕ (μόλις τώρα την πείρα είδηση), αλλάζουν και οι εισφορές τους στο ΙΚΑ? Τί πρέπει να τους κρατάμε? Μέχρι τώρα τους έχουμε με Βαρέα (108) 15,20 % και ΤΕΑΗΕ 3%. Θα πρέπει να αλλάξουν??? :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Παιδιά, σχετικά με αυτή την αλλαγή στο ΤΕΑΗΕ (μόλις τώρα την πείρα είδηση), αλλάζουν και οι εισφορές τους στο ΙΚΑ? Τί πρέπει να τους κρατάμε? Μέχρι τώρα τους έχουμε με Βαρέα (108) 15,20 % και ΤΕΑΗΕ 3%. Θα πρέπει να αλλάξουν??? :P

Καλημέρα σας. Σε σημερινή επικοινωνία με το ΙΚΑ μου είπαν ότι δεν έχουν βγει ακόμη οι εισφορές των νέων ασφαλισμένων οι οποίοι προηγουμένως υπαγόντουσαν στο ΤΕΑΗΕ και να τρενάρω την έκδοση της μισθοδοσίας. όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο γιατί μιλάμε για 40 άτομα τα οποία θεωρητικά θα έπρεπε σύμφωνα με την πολιτική της εταιρείας να πληρωθούν την Παρασκευή ή το αργότερο Δευτέρα. Από το ΤΕΑΗΕ πριν 5 λεπτά που μίλησα μου είπαν για τον Ιούνιο δεν υπάρχουν εισφορές για ΤΕΑΗΕ παρά μόνο ΙΚΑ. Επίσης, μέχρι να σταλεί το υπηρεσιακό σημείωμα από το ΤΕΑΗΕ προς το ΙΚΑ δεν μπορώ να πάρω ασφαλιστκή ενημερότητα ΙΚΑ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Να προσέχουμε για να μην έχουμε (πρόστιμα από το ΙΚΑ)

Μερικές φορές τούτη η στήλη αποφασίζει από μόνη της να είναι χρηστική.

Έτσι σήμερα δεν έχει γκρίνιες και κουτσομπολιά από τους διαδρόμους κανενός υπουργείου.

Σήμερα, έχει ενοποίηση Ταμείων και προτροπή για ανοιχτά ματιά. Τα λάθη, η διπλή δουλειά και τα πρόστιμα καραδοκούν!!!

Με τον Ν.3655/2008 επήλθε ενοποιήσεων ασφαλιστικών Ταμείων. Η αναλυτική εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Απασχόλησης προβλέπει ότι οι 155 ασφαλιστικοί Φορείς μειώνονται σε 13, εκ των οποίων πέντε Κύριας Ασφάλισης, έξι Επικουρικής και δύο Πρόνοιας. Οι ενοποιήσεις θα γίνουν σε τρεις δόσεις, ως εξής:

• Στο ΕΤΕΑΜ (επικουρικό του ΙΚΑ) θα ενοποιηθούν από την 1η Ιουνίου τα Επικουρικά Ταμεία των ηλεκτροτεχνιτών, του προσωπικού εταιρειών τσιμέντου και των ιπποδρομιών.

• Την 1η Αυγούστου στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα ενταχθούν τα Ταμεία Προσωπικού των ΗΣΑΠ, ΕΤΕ, της ΤτΕ, οι Κλάδοι Σύνταξης της Εθνικής, του ΤΑΠ-ΟΤΕ και της ΕΤΒΑ. Στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) το Ταμείο Ασφάλισης Ναυτικών Πρακτόρων, το Ταμείο Ξενοδόχων, του προσωπικού ιπποδρομιών, τα Επικουρικά αρτοποιών και πρατηριούχων υγρών καυσίμων. Στο ΤΕΑΔΥ (Επικουρικό δημοσίων υπαλλήλων) τα Ταμεία Ασφάλισης των εργαζομένων στα Ταμεία των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων.

• Τον ερχόμενο Οκτώβριο προβλέπεται η ενοποίηση και άλλων Ταμείων, όπως των ανεξάρτητα απασχολούμενων (ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Νομικών κ.ά. στο ΕΤΑΑ), των εργαζομένων στον Τύπο (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), των Επικουρικών εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (ΤΕΑΙΤ), των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας (στο ΤΑΥΤΕΚΩ), καθώς και των Ταμείων για εφάπαξ στον ιδιωτικό τομέα (ΤΑΠΙΤ).

Το ΤΕΑΙΤ

Συνιστάται νέος Φορέας Επικουρικής Ασφάλισης, το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), στο οποίο εντάσσονται εννέα Φορείς Επικουρικής Ασφάλισης, με κοινά χαρακτηριστικά την ασφάλιση μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, με Φορέα Κύριας Ασφάλισης το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και την μη εμφάνιση άμεσων οικονομικών προβλημάτων. Το ΤΕΑΙΤ θα έχει τη μορφή ΝΠΔΔ, θα τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και η λειτουργία του αρχίζει την 1.10.2008. Σε αυτό εντάσσονται ως Τομείς, με πλήρη οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, οι ακόλουθοι Φορείς Επικουρικής Ασφάλισης:

α) το ΤΕΑΑΠΑΕ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων,

β) το ΤΕΑΕΙΓΕ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Γενικής Εκπαίδευσης,

γ) ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΥΕΚ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων,

δ) το ΤΕΑΠΕΠ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Εταιρειών Πετρελαιοειδών,

ε) το ΤΕΑΠΟΖΟ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Α.Ε. Οινοποιίας, Ζυθοποιίας και Οινοπνευματοποιίας,

στ) ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΑΝΠΥ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτορείων,

ζ) το ΤΕΑΥΕΤ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων,

η) ο Κλάδος Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΥΦΕ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών και

θ) το ΤΕΑΧ, ως Τομέας Επικουρικής Ασφάλισης Χημικών.

Σκοπός και πόροι

Οι παραπάνω αυτοτελείς Τομείς που απαρτίζουν το ΤΕΑΙΤ «διέπονται από τις καταστατικές διατάξεις των αντίστοιχων εντασσόμενων Ταμείων και Κλάδων, οι οποίες καθίστανται καταστατικές τους διατάξεις, και από τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας. Ως εκ τούτου, δεν επέρχεται μεταβολή στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών και τον υπολογισμό της σύνταξης, με εξαίρεση όσα προβλέπονται από τον Ν.3655/2008» (σύμφωνα με την εγκύκλιο). Επίσης, στους αναφερόμενους Τομείς μεταφέρονται όλα τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των ασφαλισμένων και συνταξιούχων των εντασσόμενων Ταμείων και Κλάδων, ανεξάρτητα από τη χρονική περίοδο ασφάλισής τους, γεγονός που έχει ως συνέπεια να μην διαταράσσεται η ασφαλιστική σχέση που έχει συνάψει ο ασφαλισμένος με τον ασφαλιστικό Φορέα του (Τομέα). Σκοπός του ΤΕΑΙΤ είναι η καταβολή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης από τους Τομείς του Ταμείου στους ασφαλισμένους, κατά τα προβλεπόμενα από τις οικείες καταστατικές διατάξεις των Τομέων και της γενικής νομοθεσίας.

Ακόμα, οι πόροι του ΤΕΑΙΤ, προέρχονται από τα αντίστοιχα εντασσόμενα Ταμεία και Κλάδους.

Στην εγκύκλιο καθορίζεται και ο τρόπος με τον οποίο οι πόροι, το σύνολο του ενεργητικού και παθητικού και η κινητή και ακίνητη περιουσία τους περιέρχονται στους αντίστοιχους Τομείς Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΙΤ. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ακόμη ότι «παρέχεται εξουσιοδότηση προς έκδοση υπουργικής απόφασης για την κατανομή των πόρων και περιουσίας, σε περίπτωση που δεν ήταν διαχωρισμένοι κατά Κλάδο στους Φορείς Επικουρικής Ασφάλισης πριν από την ένταξη στο ΤΕΑΙΤ, κατά την αναλογία του ποσοστού εισφορών που προβλέπεται υπέρ του κάθε Κλάδου».

Προσοχή λοιπόν απ’ όλους τους συναδέλφους στις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων που ενοποιούνται.

Το κάθε λάθος σημαίνει και πρόστιμο, αλλά πάνω απ’ όλα διπλή δουλειά.

Άντε και... καλό καλοκαίρι!!!

Α. Αλωνιάτης

Σχόλια Ζώντας

Λογιστική PROSVASIS

τεύχος 137

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Μετά από επικοινωνεία με το ΤΕΑΗΕ (μετά από 100 τηλεφωνα διότι δεν απαντούσαν ή ηταν κατεβασμένο) μου είπαν ότι πληρώνονται όπως και πριν ο 5 ος και το ΔΠ και για ιούνιο να επικοινωνήσουμε με το ικα,Τα ποσοστά τώρα του ικα για τους ηλεκτροτεχνίτες αλλάζουν και πως διαμορφώνονται γνωρίζει κανείς?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Μετά από επικοινωνεία με το ΤΕΑΗΕ (μετά από 100 τηλεφωνα διότι δεν απαντούσαν ή ηταν κατεβασμένο) μου είπαν ότι πληρώνονται όπως και πριν ο 5 ος και το ΔΠ και για ιούνιο να επικοινωνήσουμε με το ικα,Τα ποσοστά τώρα του ικα για τους ηλεκτροτεχνίτες αλλάζουν και πως διαμορφώνονται γνωρίζει κανείς?

ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΒΑΡΕΑ ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΗΛ/ΤΗ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΠΑΚΕΤΟ 106 ΜΕ 50,66 % ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΗΛ/ΤΗ ΜΙΚΤΑ ΙΚΑ ΕΤΑΜ ΣΥΝ 1% ΕΠΑΓ ΚΙΝΔΥΝΟ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Μετά από επικοινωνεία με το ΤΕΑΗΕ (μετά από 100 τηλεφωνα διότι δεν απαντούσαν ή ηταν κατεβασμένο) μου είπαν ότι πληρώνονται όπως και πριν ο 5 ος και το ΔΠ και για ιούνιο να επικοινωνήσουμε με το ικα,Τα ποσοστά τώρα του ικα για τους ηλεκτροτεχνίτες αλλάζουν και πως διαμορφώνονται γνωρίζει κανείς?

http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_33_2008.pdf

Για τα λοιπά θέματα αρμοδιότητας Ασφάλισης και Εσόδων θα ακολουθήσει αναλυτική εγκύκλιος της Δ/νσης μας (απεικόνιση της επικουρικής ασφάλισης μέσω της Α.Π.Δ, αναγνώριση χρόνων, προαιρετική συνέχιση ασφάλισης κλπ.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
http://www.ika.gr/gr/infopages/memos/EG_33_2008.pdf

Για τα λοιπά θέματα αρμοδιότητας Ασφάλισης και Εσόδων θα ακολουθήσει αναλυτική εγκύκλιος της Δ/νσης μας (απεικόνιση της επικουρικής ασφάλισης μέσω της Α.Π.Δ, αναγνώριση χρόνων, προαιρετική συνέχιση ασφάλισης κλπ.)

Να υποθέσω ότι θα βγει πριν από 30/06 ? την μισθοδοσία με τι πακέτο κάλυψης θα την βγάλουμε?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Να υποθέσω ότι θα βγει πριν από 30/06 ? την μισθοδοσία με τι πακέτο κάλυψης θα την βγάλουμε?

Έλα μου ντε....θααααααααααααα βγει αναλυτική εγκύκλιος ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Να υποθέσω ότι θα βγει πριν από 30/06 ? την μισθοδοσία με τι πακέτο κάλυψης θα την βγάλουμε?

Για το πριν τις 30/6 δεν ειναι σιγουρο. Το σιγουρο ειναι ομως οτι θα πρεπει η μισθοδοσια να βγει με τα ΠΚ ΙΚΑ προσθετοντας το ποσοστο του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Για το πριν τις 30/6 δεν ειναι σιγουρο. Το σιγουρο ειναι ομως οτι θα πρεπει η μισθοδοσια να βγει με τα ΠΚ ΙΚΑ προσθετοντας το ποσοστο του ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ.

Ακριβώς! Και κυρίως δεν πρόκειται να αλλάξει το σύνολο των εισφορών που υπάρχει αυτή τη στιγμή, απλώς όλες οι εισφορές θα αποδίδονται στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ.

Θανάση, Soulis, έχεις δίκιο, κι εγώ σ'αγαπάω.

doctor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης-Vicky-
Ακριβώς! Και κυρίως δεν πρόκειται να αλλάξει το σύνολο των εισφορών που υπάρχει αυτή τη στιγμή, απλώς όλες οι εισφορές θα αποδίδονται στο ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ.

Θανάση, Soulis, έχεις δίκιο, κι εγώ σ'αγαπάω.

doctor

εγω που πρεπει την πεμπτη να κλεισω μισθοδοσία δεν βλεπω να βγαζω ακρη με ΙΚΑ & ΤΕΑΗΕ

πχ τωρα ενας ηλεκτροτεχνιτης εχει 13% ΙΚΑ-ΜΙΚΤΑ και 7% ΤΕΑΗΕ

το ΤΕΑΗΕ θα πρεπει να μπω σε κάθε καρτέλα εργαζομένου και να το κανω τι;

ΙΚΑ - ΜΙΚΤΑ + ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ;;;; με τα ιδια ποσοστά;

αυτες οι εισφορές θα εμφανίζονται και στην ΑΠΔ; σωστά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

[

πχ τωρα ενας ηλεκτροτεχνιτης εχει 13% ΙΚΑ-ΜΙΚΤΑ και 7% ;;; 6 % ΤΕΑΗΕ

το ΤΕΑΗΕ θα πρεπει να μπω σε κάθε καρτέλα εργαζομένου και να το κανω τι;

ΙΚΑ - ΜΙΚΤΑ + ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ;;;; με τα ιδια ποσοστά; 16 % ή 17 %

αυτες οι εισφορές θα εμφανίζονται και στην ΑΠΔ; σωστά; ΝΑΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης-Vicky-
[

πχ τωρα ενας ηλεκτροτεχνιτης εχει 13% ΙΚΑ-ΜΙΚΤΑ και 7% ;;; 6 % ΤΕΑΗΕ

το ΤΕΑΗΕ θα πρεπει να μπω σε κάθε καρτέλα εργαζομένου και να το κανω τι;

ΙΚΑ - ΜΙΚΤΑ + ΙΚΑ ΕΤΕΑΜ;;;; με τα ιδια ποσοστά; 16 % ή 17 %

αυτες οι εισφορές θα εμφανίζονται και στην ΑΠΔ; σωστά; ΝΑΙ

Sorry 6% ηθελα να πω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης-Vicky-

Σήμερα το πρωι μιλησα με το τοπικό ΙΚΑ και μου ειπαν να μην προχωρησω σε καμία αλλαγή γιατι περιμένουν διευκρινίσεις απο την Διοικηση και δεν γινεται να προχωρησουμε

Εξηγησα οτι πρεπει να βγάλω μισθοδοσία μέχρι αυριο κ μου ειπαν οτι γνωρίζουν οτι ειναι πρόβλημα αλλα δεν μπορουν να κανουν κατι ακομα

εχει μιλήσει κανεις αλλος με το ΙΚΑ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Σήμερα το πρωι μιλησα με το τοπικό ΙΚΑ και μου ειπαν να μην προχωρησω σε καμία αλλαγή γιατι περιμένουν διευκρινίσεις απο την Διοικηση και δεν γινεται να προχωρησουμε

Εξηγησα οτι πρεπει να βγάλω μισθοδοσία μέχρι αυριο κ μου ειπαν οτι γνωρίζουν οτι ειναι πρόβλημα αλλα δεν μπορουν να κανουν κατι ακομα

εχει μιλήσει κανεις αλλος με το ΙΚΑ;

Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το συνολικό ασφάλιστρο (ΙΚΑ+ΤΕΑΗΕ). Βγάλε τη μισθοδοσία σου σωστά και μέχρι να στείλεις ΑΠΔ βάζεις και τον ΚΠΚ.

doctor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το συνολικό ασφάλιστρο (ΙΚΑ+ΤΕΑΗΕ). Βγάλε τη μισθοδοσία σου σωστά και μέχρι να στείλεις ΑΠΔ βάζεις και τον ΚΠΚ.

doctor

Δημήτρη..

Παλαιός ασφαλισμένος με ΙΚΑ ΒΑΡΕΑ + ΤΕΑΗΕ (3%)

υπάρχει πακέτο του ΙΚΑ που τον καλύπτει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
Δημήτρη..

Παλαιός ασφαλισμένος με ΙΚΑ ΒΑΡΕΑ + ΤΕΑΗΕ (3%)

υπάρχει πακέτο του ΙΚΑ που τον καλύπτει?

..γιατί υπάρχει πακέτο ΙΚΑ ΜΙΚΤΑ ΕΚ + ΤΕΑΗΕ ?

..please hold in the line.. IKA is pregnant.. doc is quested...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

βρε Σωτήρη .. το ερώτημα μου είναι αν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα μείνει με κρατήσεις 15,2+3=18,2 ή

θα ανέβει στο 19,45% για να βγάλω μισθοδοσία.. ποιος το χ..ει το πακέτο.. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
βρε Σωτήρη .. το ερώτημα μου είναι αν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα μείνει με κρατήσεις 15,2+3=18,2 ή

θα ανέβει στο 19,45% για να βγάλω μισθοδοσία.. ποιος το χ..ει το πακέτο.. ;)

αρχηγέ μου το πακέτο πάει "πακέτο" με την μισθοδοσία όταν είναι χεσμ.. συγνώμη μηχανογραφημένη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0
επισκέπτη Επισκέπτης-Manos-

Μίλησα με το ΙΚΑ σήμερα και μου είπαν ότι οι κωδικοί ασφάλισης ΙΚΑ για τις συγκεκριμένες ειδικότητες (104 και 108)πρόκειται να αλλάξουν.

Προσωρινά οι ασφαλιστικές κρατήσεις θα πρέπει να γίνουν ως εξής:

Οι εργαζόμενοι που ασφαλίζονταν με κωδικό ασφάλισης 104 θα πρέπει να ασφαλίζονται με κωδικό ασφάλισης 102

και οι εργαζόμενοι που ασφαλίζονται με κωδικό αφάλισης 108 θα πρέπει θα πρέπει να ασφαλίζονται με κωδικό ασφάλισης 106.

Όμως θα πρέπει να περμένουμε πριν κάνουμε την ΑΠΔ να βγει η νέα εγκύκλιος του ΙΚΑ για να βάλουμε σε αυτήν τους σωστούς κωδικούς και ίσως και τις σωστές κρατήσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...