Jump to content

ΕΤΑΚ Εκκλησιας ισχυει το 1 ευρω ανα τμ ?

Recommended Posts

Guest PARMENION

Καλησπερα συναδελφοι, ερωτηση κρισεως (μη πω δευτερας παρουσιας !)

Εχω κανα δυο εκκλησιες , με ακινητα κατι χωραφακια κατι οικοπεδακια κλπ

Αυτα θα πανε με το 3 τοις χιλιοις οκ μεχρι εδω.

Ισχυει το 1 ευρω το τετραγωνικο σ αυτα τα ακινητα?

Δεν εχω βρει κατι στις διαταγες

Μερσι εκ των προτερων

Guest SOTHRIS

Εχω κανα δυο εκκλησιες , με ακινητα κατι χωραφακια κατι οικοπεδακια κλπ

Αυτα θα πανε με το 3 τοις χιλιοις οκ μεχρι εδω.

Ισχυει το 1 ευρω το τετραγωνικο σ αυτα τα ακινητα?

Δεν εχω βρει κατι στις διαταγες

Μερσι εκ των προτερων

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχει απαλλαγή για τους ναούς ,ως ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα , ή πρόκειται για ιδιωτικό ναό , ο οποίος δεν έχει τεθεί σε κοινή λατρεία ?

πολ.1075

Απαλλαγές από το ενιαίο τέλος (άρθρο 8)

Από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων απαλλάσσονται

8.Οι κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος γνωστές θρησκείες και δόγματα, το Ιερό Κοινό του Παναγίου Τάφου, η Ιερά Μονή του Όρους Σινά, το ’γιο Όρος, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, απαλλάσσονται για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητά τους, καθώς και για αυτά που χρησιμοποιούν για να επιτελούν το λατρευτικό τους έργο.

Τα ακίνητα της χερσονήσου του Αθω, από τη Μεγάλη Βίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Αγίου Όρους, απαλλάσσονται λόγω και της συνταγματικής κατοχύρωσης του ειδικού καθεστώτος του (άρθρο 105 Συντάγματος της Ελλάδος). Στην έννοια των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων, συμπεριλαμβάνονται: α) οι κάθε είδους ναοί (ενοριακοί, ιδρυμάτων, νεκροταφείων, παρεκκλήσια, εξωκλήσια) ακόμη και οι ιδιόκτητοι ναοί (με εξαίρεση τους ιδιωτικούς κτητορικούς ναούς που δεν έχουν τεθεί σε κοινή λατρεία) β) Οι ιερές μονές, γ) Οι τόποι γενικά κοινής λατρείας. Επισημαίνεται ότι τα ακίνητα που προορίζονται για την εξυπηρέτηση θρησκευτικών σκοπών, προσλαμβάνουν την ιδιότητα αυτή είτε αμέσως εκ του νόμου, είτε με τη βούληση του ιδιοκτήτη, τηρουμένων των νομίμων διατυπώσεων. Έτσι, αναφορικά με τους χώρους, όπου ασκείται δημόσια λατρεία, προκειμένου να χορηγηθεί η εν λόγω απαλλαγή, απαιτείται:

α) για τους ναούς και ευκτήριους οίκους, άδεια λειτουργίας από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, β) για τις μονές, το προεδρικό διάταγμα της ίδρυσής τους

πολ.1075

Απαλλαγές από το ενιαίο τέλος (άρθρο 8)

Από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων απαλλάσσονται

8.Οι κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του Συντάγματος γνωστές θρησκείες και δόγματα, το Ιερό Κοινό του Παναγίου Τάφου, η Ιερά Μονή του Όρους Σινά, το ’γιο Όρος, το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, απαλλάσσονται για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητά τους, καθώς και για αυτά που χρησιμοποιούν για να επιτελούν το λατρευτικό τους έργο.

Τα ακίνητα της χερσονήσου του Αθω, από τη Μεγάλη Βίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Αγίου Όρους, απαλλάσσονται λόγω και της συνταγματικής κατοχύρωσης του ειδικού καθεστώτος του (άρθρο 105 Συντάγματος της Ελλάδος). Στην έννοια των ιδιοχρησιμοποιούμενων ακινήτων, συμπεριλαμβάνονται: α) οι κάθε είδους ναοί (ενοριακοί, ιδρυμάτων, νεκροταφείων, παρεκκλήσια, εξωκλήσια) ακόμη και οι ιδιόκτητοι ναοί (με εξαίρεση τους ιδιωτικούς κτητορικούς ναούς που δεν έχουν τεθεί σε κοινή λατρεία) β) Οι ιερές μονές, γ) Οι τόποι γενικά κοινής λατρείας. Επισημαίνεται ότι τα ακίνητα που προορίζονται για την εξυπηρέτηση θρησκευτικών σκοπών, προσλαμβάνουν την ιδιότητα αυτή είτε αμέσως εκ του νόμου, είτε με τη βούληση του ιδιοκτήτη, τηρουμένων των νομίμων διατυπώσεων. Έτσι, αναφορικά με τους χώρους, όπου ασκείται δημόσια λατρεία, προκειμένου να χορηγηθεί η εν λόγω απαλλαγή, απαιτείται:

α) για τους ναούς και ευκτήριους οίκους, άδεια λειτουργίας από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, β) για τις μονές, το προεδρικό διάταγμα της ίδρυσής τους

[/quot

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,ΠΛΗΡΩΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΥΠΩΔΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ?ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΠΑΝΩ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΙ....

Εχω κανα δυο εκκλησιες ...,

Εγώ βρε Παρμενίωνα .. έχω μείνει με την απορία..

το "έχω δυο εκκλησίες" .. είναι κατά το έχω δύο περίπτερα.. τρεις φούρνους και δύο πατσατζίδικα.. (ως πελάτες).. ?

αν ναι.. τι ακριβώς ζητάει ο Πελάτης? Ταμειακές ροές ..παγκαριού? B)

το "έχω δυο εκκλησίες" .. είναι κατά το έχω δύο περίπτερα.. τρεις φούρνους και δύο πατσατζίδικα.. (ως πελάτες).. ?

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ Νο 25 ΠΑΡ.27,5 ΑΡΘΡΟ 3 ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΔΕΣ ΕΚΕΙ?

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΑΝ ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΣ ΤΟ 1/10 ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΚΑΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ) ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ,ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ....

ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΟΡΟΣ

Guest PARMENION

Τι να κανω εγω φταιω? Αφου εχει δυο εκκλησιες το χωριο μου?

εχει και λιγα χωραφακια, βακουφια που λενε, να αφησω τον παπα στο παραπονο??

Τελικα επειδη την παρεδωσα σημερα παει με την αντικειμενικη δεν ισχυει το 1 ευρω ανα τμ

Τι να κανω εγω φταιω? Αφου εχει δυο εκκλησιες το χωριο μου?

εχει και λιγα χωραφακια, βακουφια που λενε, να αφησω τον παπα στο παραπονο??

Τελικα επειδη την παρεδωσα σημερα παει με την αντικειμενικη δεν ισχυει το 1 ευρω ανα τμ

Συγνώμη υπολόγισες ΕΤΑΚ για τους ναούς;

Guest PARMENION
Συγνώμη υπολόγισες ΕΤΑΚ για τους ναούς;

Oχι βεβαια , μονο για τα λοιπα βακουφκα !

• 2 weeks later...

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΝΑΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΚΡΗ??ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ Ε.Τ.ΑΚ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ?ΚΑΙ ΑΝ ΙΔΙΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΝΑΩΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΚΡΗ??ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ Ε.Τ.ΑΚ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ?ΚΑΙ ΑΝ ΙΔΙΟΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ?

Όταν λες ¨ιδιοχρησιμοποιούνται ¨ τι εννοείς ?

Πάει ο παπάς, ο διάκος, ο επίτροπος και η καντηλανάφτισσα και το οργώνουν, το σπέρνουν και το θερίζουν ?

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ 3634/2008

στην εννοια των ιδιοχρησιμοποιουμενων ακινητων,συμπεριλαμβανονται:

α)οι καθε ειδους ναοι

β)οι ιερες μονες κτλ

τελοσπαντων φορολογουνται για τα αγροκτηματα?μερικα ειναι τα κτηματα που ειναι χτισμενη η εκκλησια

Ένα καλαμπούρι έκανα, μην χαλιέσαι

Επί της ουσίας δεν ξέρω να σου πω.

Με την εκκλησία και όλο τον περίγυρο, γενικά έχω μια πάρα πολύ καλή σχέση

Τους αποφεύγω και με αποφεύγουν

Guest PARMENION
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ Ε.Τ.ΑΚ ΝΑΩΝ?ΜΟΝΟ ΓΙΑ Τ Α ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΩ?

Υπολογίζεις ΕΤΑΚ για ολα τα ακίνητα , αγροκτηματα κλπ εκτος απο τους ναους

• 3 months later...
Guest Επισκέπτης-ASA-
Υπολογίζεις ΕΤΑΚ για ολα τα ακίνητα , αγροκτηματα κλπ εκτος απο τους ναους

ΤΟ ΕΤΑΚ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΝΑΟΥΣ.

• 2 years later...
Guest ΑΝΙΚΑ

οι ναοι τηρούν βιβλία? Ή κάνουν μόνο οικονομικό απολογισμό στο τέλος του έτους?