JKOUM Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Θα ηθελα μια βοηθεια ως προς το ΕΤΑΚ εχω ΕΠΕ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΤΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKOUM Posted May 9, 2008 Author Report Share Posted May 9, 2008 Δεκτη οποιαδηποτε βοηθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
GAV Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 Στ έντυπο Ε9 πως έχουν δηλωθεί τα ακίνητα?Πολ.1075Αντικείμενο του τέλους (άρθρο 5)Με το άρθρο αυτό προβλέπεται η επιβολή φόρου στην ακίνητη περιουσία που βρίσκεται στην Ελλάδα. Για την εφαρμογή του νόμου στην έννοια της ακίνητης περιουσίας περιλαμβάνονται: α. Το δικαίωμα της πλήρους ή ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας επί ακινήτων. β. Το δικαίωμα της αποκλειστικής χρήσης θέσεων στάθμευσης, βοηθητικών χώρων και κολυμβητικών δεξαμενών που βρίσκονται σε κοινόκτητο τμήμα υπογείου, πυλωτής, δώματος ή ακαλύπτου χώρου οικοδομής των πιο πάνω ακινήτων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.a. Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 η γενική αρχή είναι "τα υπερκείμενα της υποκειμένης" που πάει να πει οτι σε όποιων ανήκει το οικόπεδο,ανήκει και το κτήριο αφού είναι κτισμένο σε ακίνητο τρίτων.Δεν έχει ΕΤΑΚ σε αυτή την περίπτωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKOUM Posted May 10, 2008 Author Report Share Posted May 10, 2008 KAI ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΑΝΗΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΑΧΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ?????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Αφού και εσύ συμφωνείς και αφού καλοί συνάδελφοι έγραψαν τόσο το κομμάτι της απόφασης που καθορίζει το αντικείμενο του ΕΤΑΚ όσο και την γενικότερη αρχή, τι άλλη γνώμη να πάρεις ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKOUM Posted May 10, 2008 Author Report Share Posted May 10, 2008 Το θεμα που γενναται ειναι εφοσον Η ΕΠΕ ειναι κατοχος κτιριων τοτε εχει υποχρεωσει να υποβαλει ΕΤΑΚ Η ΟΧΙ???? Οσο για τον χαλκιδεο το FORUM ειναι για να ψαχνουμε τα θεματα φιλε μου και τα αντε γεια ειναι γεια καφενεια ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΧΑΛΚΙΔΕΟΣ Posted May 10, 2008 Report Share Posted May 10, 2008 Το θεμα που γενναται ειναι εφοσον Η ΕΠΕ ειναι κατοχος κτιριων τοτε εχει υποχρεωσει να υποβαλει ΕΤΑΚ Η ΟΧΙ???? Οσο για τον χαλκιδεο το FORUM ειναι για να ψαχνουμε τα θεματα φιλε μου και τα αντε γεια ειναι γεια καφενεια .....Καλέ μου συνάδελφε. Η ΕΠΕ δεν είναι κάτοχος κανενός κτιρίου. Κάτοχος του κτιρίου είναι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου. (δες και σχετικά άρθρα στην φορολογία εισοδήματος ? όπως το 21) Τώρα για το τελευταίο .Δεν ξέρω τι σε πείραξε στο άντε γειααααα (το οποίο -μια και τόφερε η κουβέντα - ΔΕΝ παραπέμπει στον γνωστό γραφικό των γάβρων, αλλά σε άλλον γραφικό και ο νοών νοείτω ) Αν πιστεύεις ότι τα όσα σου έγραψα είναι επιπέδου καφενείου ............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKOUM Posted May 11, 2008 Author Report Share Posted May 11, 2008 Δεν υπαρχει κανενα προβλημα αγαπητε ευχαριστω και για την βοηθεια βλεπεις τωρα με το ΕΤΑΚ βγαινουν νουμερα μεγαλα και ψαχνουμε να βρουμε λυση ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Link to comment Share on other sites More sharing options...
TasosX Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ Θα ηθελα μια βοηθεια ως προς το ΕΤΑΚ εχω ΕΠΕ ΠΟΥ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΤΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ????Το μισθωτηριο τι προβλέπει για την κυριοτητα του ακινητου μετα την ληξη της μίσθωσης οικοπεδου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.a. Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 για να αναλυσουμε το θεμα και να μην υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους.Τα κτίρια σε οικόπεδα τρίτων, ανήκουν κατά κυριότητα στον κάτοχο του οικοπέδου αυτός τα δηλώνει στα Ε9 αυτός πληρώνει το φόρο είτε αυτός λέγεται ΦΜΑΠ είτε λέγεται ΕΤΑΚ.Σε περίπτωση που το οικόπεδο παραδοθεί, με βάση το συμβόλαιο ενοικίασης πάντα, με το ακίνητο τότε αποκτά ο κάτοχός του οικοπέδου και ακίνητο.σε περίπτωση που η εταιρία αποκτά το οικόπεδο μόνο, και με έξοδα του "ενοικιαστή, θα πρέπει να καταδεφιστεί το ακίνητο, τότε ο οικοπεδούχος δηλώνει μόνο το οικόπεδο, αγρόκτημα ή ότι άλλο είναι αυτό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JKOUM Posted May 12, 2008 Author Report Share Posted May 12, 2008 TO ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΟΙΟΠΕΔΟ ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΙΣΘΩΤΗ ΑΥΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΟ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts