Προς το περιεχόμενο

Η παραίτηση μου από τον Λογιστικό Σύλλογο Αθηνών


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχοντας πλήρη επίγνωση των πράξεων μου και με γνώμονα την αλήθεια που θέλω και προσπαθώ να πρεσβεύω, δημοσιοποιώ αυτήν την επιστολή παραίτησης μου, γιατί νοιώθω την ανάγκη μα και συνάμα έχω υποχρέωση απέναντι σε όλους εσάς που μιλάμε όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στα μέλη του Λ.Σ.Α. που με τιμήσανε και με εμπιστευτήκανε με την ψήφο τους , και που δυστυχώς λόγω μη λειτουργίας του site του Λ.Σ.Α. (???), αδυνατώ να τους απευθυνθώ άμεσα, απέναντι στους φίλους μου.

Όταν πριν 10 χρόνια εγώ και άλλοι συνάδελφοι ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια με τον Λ.Σ.Α., δεν φανταζόμουνα ότι θα ερχόταν η σημερινή ημέρα που θα αναγκαζόμουνα να υποβάλλω την παραίτηση μου. Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια είδα τις προσδοκίες μου να γκρεμίζονται, και τον σύλλογο να οδηγείται σε σταδιακή διάλυση. Όλα ξεκίνησαν λίγο πρίν και μετά την παραίτηση του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΔΣ κου Απόστολου Αλωνιάτη από τη συγκεκριμένη ιδιότητα του. Η θέση τότε καταλήφθηκε με ψηφοφορία μεν τεχνηέντως δε από τον κο Γεώργιο Φιλλιπούση, μέχρι πρότινος Αντιπροέδρου του ΔΣ.

Σε αυτά τα δύο χρόνια που περάσανε, διαπίστωσα με μεγάλη μου λύπη, να διαδραματίζονται γύρω μου γεγονότα και καταστάσεις, που αν μη τι άλλο δεν εξυπηρετούσαν το κοινό συμφέρον, αλλά προσωπικά συμφέροντα και ιδιοτελείς σκοπιμότητες. Χωρίς να το επιδιώξω, βρέθηκα στο επίκεντρο των γεγονότων, προσπαθώντας όσο μου επέτρεπαν οι δυνάμεις μου και όσο αλάθητος μπορεί να είναι ο καθένας από εμάς, να προσφέρω και εγώ ένα βοτσαλάκι στην συνένωση αυτού του χώρου. Ποτέ δεν φανταζόμουνα, ότι η πρόταση που αποδέχτηκα πριν κάμποσα χρόνια να συμμετέχω ενεργά στο συνδικαλιστικό χώρο, θα κατέληγε σε ένα φιάσκο. Ένα διακοσμητικό κυριολεκτικά τίτλο. Γιατί τελικά αυτό επιθυμούσαν οι κύριοι…

 O τιμοκατάλογος ελάχιστων αμοιβών με την υπογραφή μου, για τον οποίο όχι μόνο δεν είχα ερωτηθεί, δεν ήξερα καν ότι θα βγει καινούργιος…

 Η ατζέντα του συλλόγου που ο κος Φιλιππούσης αποφάσισε μόνος του να μη βγει, πάλι χωρίς να το γνωρίζω.

 Το site του συλλόγου που δεν λειτουργεί, κατασκευάστηκε πάλι με τις ίδιες αντιδημοκρατικές διαδικασίες. Και να σκεφτεί κανείς ότι το έχουμε πληρώσει 2.500 ευρώ!!!

 Η ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 12ης Δεκεμβρίου 2007 για ένταξη του συλλόγου στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. έμεινε μόνο στα χαρτιά…

 Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα, το σεμινάριο για το οποίο ακόμα και αυτή τη στιγμή που διεξάγεται δεν έχω πάρει καμία ενημέρωση όχι μόνο σαν Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., αλλά ούτε και σαν απλό μέλος του Λ.Σ.Α.. Ούτε καν φαξ δεν πήρα!!!

Ο κατάλογος είναι μακρύς, και συγχωρήστε με που δεν τον συνεχίζω, μα είναι λυπηρό και τουλάχιστον για μένα βαρύ να βρίσκομαι εδώ μιλώντας τόσο άσχημα για κάτι που πίστεψα και πάλεψα. Δεν μπορώ να πώ, γνώρισα συνδικαλιστές συναδέλφους πρόθυμους να αγωνιστούν και να προσφέρουν ανιδιοτελώς στο χώρο, αλλά πιστέψτε με είναι μετρημένοι στα δάχτυλα... Κατά τα άλλα υπάρχει η καρέκλα, τα λεφτά , τα κόμματα....Σκοπός μου δεν είναι να αναφερθώ ξερά σε γεγονότα, ούτε να ονοματίσω ανθρώπους και καταστάσεις. Αυτά και αυτοί θα κριθούνε από τον χρόνο, εκεί και όπου πρέπει. Απευθύνομαι σε όλους εσάς, γιατί μέσα σε αυτό το forum είδα πολλές φορές την αγωνία σας για τα δρώμενα στο χώρο μας, να εκφράζεται ποικιλοτρόπως, ακραία ίσως μερικές φορές. Ξέρω ότι όλοι σας νοιάζεστε για το ρημάδι το επάγγελμα μας, και όλοι θέλετε ένα καλύτερο αύριο αν όχι για εμάς τους ίδιους , τουλάχιστον για τα παιδιά που έρχονται ξοπίσω μας. Μου ήταν αδύνατο πλέον να προσπαθώ να μη θίγω τα κακώς κείμενα, σκεπτόμενη το καλό του συλλόγου και των μελών του. Δεν ήμουνα ούτε σκοπεύω να γίνω όργανο στα χέρια κανενός, και δεν σκοπεύω να ρυθμίζω τα λεγόμενα μου σύμφωνα με τις προσδοκίες και τις επιδιώξεις οποιουδήποτε. Αυτό ήταν και είναι ενάντια στη δική μου συνείδηση και ηθική αν θέλετε. Εξάλλου το βόλεμα, η προσωπική αδιαλλαξία και οι θριαμβευτικές ανακοινώσεις δεν είναι και το φόρτε μου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Προς το Δ.Σ. του

Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών

Κύριοι,

Το Σάββατο 5 Απριλίου του 2008, μπαίνοντας στη δικτυακή πύλη taxheaven, ανακάλυψα με μεγάλη έκπληξη μου μια ανακοίνωση του ΛΣΑ ,στο ΔΣ του οποίου τυγχάνει να είμαι Αντιπρόεδρος, για διοργάνωση διήμερου Φορολογικού Σεμιναρίου σε συνεργασία με την ελεγκτική εταιρεία Price Water HouseCoopers με θέμα:«Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ)»., με ημερομηνία διεξαγωγής την 7η και 8η Απριλίου 2008.

Δεν έλαβα ποτέ γνώση για αυτό το σεμινάριο, δεν ζητήθηκε ούτε η γνώμη μου ούτε η έγκριση μου αναφορικά με τους εισηγητές, τη θεματολογία, τον τόπο, τον χρόνο και το κόστος αυτής της διοργάνωσης. Και ειλικρινά θα σιωπούσα αν αυτό συνέβαινε για πρώτη φορά, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση των ημερών η έστω να είχε προηγηθεί ένα τηλέφωνο από τον πρόεδρο του ΔΣ κο Μιχάλη Πόλυγγερ. Όμως αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο έχει επαναληφθεί πολλάκις στο παρελθόν, και ειδικότερα μετά την παραίτηση του Κου Απόστολου Αλωνιάτη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, και την ανάληψη της θέσεως αυτής από τον κο Γιώργο Φιλλιπούση το Οκτώβριο του 2005. Από τότε έως σήμερα έχει επέλθει πλήρης ρήξη των άλλοτε φιλικών σχέσεων μεταξύ των μελών του ΔΣ, ο δε πρόεδρος του ΔΣ κος Μιχάλης Πόλυγγερ όχι μόνο δεν τήρησε τη δέσμευση του ενώπιον του σώματος ότι θα αναλάβει την σύσφιξη των σχέσεων με προσωπική επικοινωνία με τα μέλη, αλλά πολλάκις οδηγήθηκε σε διμερείς αποφάσεις λαμβανόμενες αποκλειστικά από τον ίδιο και τον Γενικό Γραμματέα κο Γιώργο Φιλιππούση, χωρίς όχι μόνο τη σύμφωνη γνώμη όλων των υπόλοιπων μελών αλλά ούτε καν την προγενέστερη ενημέρωση τους.

Επειδή εγώ προσωπικά θεωρώ ύψιστη υποχρέωση μου και δικαίωμα μου ταυτόχρονα να λαμβάνω ενεργό μέρος σε όλες τις αποφάσεις και τις ενέργειες του ΛΣΑ σαν εκλεγείσα αντιπρόεδρος του ΔΣ, αλλά και σαν απλό μέλος του συλλόγου, θεωρώ απαράδεκτο να μην ενημερώνομαι για αποφάσεις οι οποίες λαμβάνονται ερήμην μου, και τις οποίες φέρομαι ότι προσυπογράφω σαν Αντιπρόεδρος.

Επειδή δεν με αφορούν οι καρέκλες ούτε οι τίτλοι, ούτως ώστε να θεωρήσω άνευ σημασίας τέτοιου είδους ενέργειες οι οποίες κινούνται σε καθαρά αντιδημοκρατικό πλαίσιο, και έχουν μεταβάλλει το Λ.Σ.Α. σε αρένα προσωπικών αντιπαραθέσεων και προβολής ιδιοτελών επιδιώξεων,γεγονότα που είναι σε πλήρη αντιδιαστολή με τους σκοπούς και τη λειτουργία του συλλόγου.

Επειδή δεν είμαι διατεθειμένη να συνεχίσω να συμμετάσχω σε μία διοίκηση η οποία λειτουργεί μονομερώς αγνοώντας επιδεικτικά τις δημοκρατικές διαδικασίες, γιατί αυτό θα ήταν προδοσία για τα μέχρι σήμερα πιστεύω και τους αγώνες μου, για όλους αυτούς τους λόγους τελικά είμαι υποχρεωμένη να υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ.

Καλλιθέα 8-4-2007

Μετά τιμής

Ειρήνη Χ. Γιαννουλάτου

Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΛΣΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητή συνάδελφε Ειρήνη (επίτρεψέ μου τον ενικό και ας μην γνωριζόμαστε) η τοποθέτησή σου μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, τα οποία και σπεύδω να αναγράψω :

- Γιατί δεν λειτουργεί το site του ΛΣΑ ?

- Οι προσδοκίες οι δικές σου αλλά και των σχεδόν 500 συναδέλφων που παραβρέθηκαν στις διαδικασίες ίδρυσης, γκρεμίστηκαν μόνο τα 2 τελευταία χρόνια ?

- Πόσα άραγε είναι σήμερα τα ενεργά μέλη του ΛΣΑ και που οφείλεται το οτι γύρισαν την πλάτη τους ?

- Πόσα μέλη παραβρέθηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση και μπορεί να θεωρηθεί (το πλήθος τους) αντιπροσωπευτικό του Σώματος ?

- Πρώτη φορά συνέβει να μην έχουν ιδέα τα μέλη του ΔΣ, για ενέργειες του ίδιου του ΔΣ ?

- Η ατζέντα γιατί δεν βγήκε ?

- Ποιός ή ποιοί δεν θέλουν την ένταξη σε Ομοσπονδία ?

- Μήπως έφτασε ο καιρός να αναφερθούν και άνθρωποι και καταστάσεις και γεγονότα και ονόματα και διευθύνσεις ?

- Η τελευταία Γενική Συνέλευση μήπως ήταν παρωδία ?

- Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ γνωρίζανε την διοργάνωση σεμιναρίου ?

- Και τελευταίο ερώτημα, με λίγο χιούμορ για να ευθυμήσουμε και λίγο, για ΠΟΛΥ ΓΕΡούς λύτες : Πρόεδρος συλλόγου, με 8 γράμματα που εκπροσωπεί 2,5 μέλη ???? Ποιός νάναι ?

Ελπίζω να έγινε σαφές πως όλα τα παραπάνω (και πολλά άλλα .....) ζητούν απαντήσεις όχι μονάχα από εσένα που τόλμησες (και μπράβο σου) να θίξεις κάποια κακώς κείμενα, αλλά και από την συνδικαλιστική ηγεσία του ΛΣΑ και το κυριότερο από όσους συναδέλφους αγωνιούν και ενδιαφέρονται.

Ελπίζω ακόμα η σπίθα που φάνηκε από την ευθιξία σου, να μπορέσει να γίνει φλόγα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τα όρια έχουν την υπομονή τους.

Δεν μου αρέσει να δημοσιοποιώ θέματα, που άπτονται στην καταστατική λειτουργία των συλλόγων που συμμετέχω, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να πάρω μια πρώτη θέση στο θέμα που ανέβασε η Αντιπρόεδρος του ΛΣΑ, και σαν μέλος της διοίκηση του, σαν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, αλλά και σαν αναφερόμενος τόσο στην επιστολή παραίτησης όσο και στο συνοδευτικό κείμενο.

Βέβαια μία τέτοια παρέμβαση μου σήμερα, σπάει μια σιωπή- αποχή περίπου μίας βδομάδας από το φόρουμ, σιωπή – αποχή (ένας ακόμη απο τους πολλούς τώρα τελευταία) που θα συνεχίσω μέχρι να λυθούν κάποια κακώς κείμενα σε αυτό. (εκτός βέβαια από αυτό το θέμα).

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα.

Ειρήνη θεωρώ την στάση σου σοβαρή και έντιμη, τέτοια που επιβεβαιώνει την γνώμη μου για σένα στα πάνω από 10 χρόνια που γνωριζόμαστε.

Συγχώραμαι που δεν παίρνω θέση εκτός από αυτά τα λίγα λόγια αυτή την στιγμή, αλλά επίτρεψε μου, να μιλήσω πρώτα στο ΔΣ που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα, όπως με ενημέρωσαν, να αποδεσμευτώ και να γράψω όλα όσα μετά την περιπέτεια που περάσαμε κάποιοι άνθρωποι(τρία χρόνια και 6 ημέρες πριν ακριβώς), και κάποιοι συνεχίζουμε να περνάμε, θέλω να δημοσιοποιήσω και η συνδικαλιστική μου ηθική δεν μου επιτρέπει.

Πάντως να ξέρεις και να ξέρετε συνοδοιπόροι σε τούτο το φόρουμ, ότι σου βγάζω το καπέλο, αν και δεν φοράω, γιατί για μια ακόμη φορά, με την ενέργεια σου αυτή δείχνεις ποιοι επιτέλους είναι άξιοι να φορούν παντελόνια και ποιοι όχι.

Μακάρι και κάποιοι σε άλλους χώρους να είχαν το θάρρος να το αποδείξουν.

Υ.Γ.

Λόγω της αποχής μου από τις απαντήσεις δεν το είχα δει και το έμαθα για το σεμινάριο από συνάδελφο που με πήρε τηλέφωνο να ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες χτες το μεσημέρι και από το email της Ειρήνης.

Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου πάνω στην «δημοκρατική λειτουργία» του συλλόγου, προσυπογράφοντας και τα γεγονότα που αναφέρονται και στα δυο κείμενα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειρήνη πάντα πίστευα ότι δε χαρίζεσαι σε καταστάσεις.

Ηθελα να γράψω πολλά.

Απλά δεν είμαι τόσο δυνατός όσο εσύ και δεν τα γράφω.

Αναμφισβήτητα και η συμπαράσταση μου στον Απόστολο και στην προσπάθεια του είναι δεδομένη.

Καλή δύναμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η δικιά μου προσπάθεια έχει καταλήξει σε:

1) πλήρη αποχή από το ΑΚΙΟΕ.

2)Κατά τη λήξη της θητείας 

του Δ/Σ που ήμουν, έθεσα στην Γ/Σ  - ως αντίδραση - την μη υποβολή υποψηφιότητας μου στο επόμενο Δ/Σ. Ταυτόχρονα γνωστοποίησα ότι δεν θα λείπω από κανένα Δ/Σ έστω κι ας δεν είμαι μέλος. (και το πράττω αδιάλειπτα)

Επίσης το Δ/Σ άλλαξε. Η πλειοψηφία του μετά τη Γ/Σ έχει αντίθετη σκέψη με την προηγούμενη. (Ολοι οι λογιστές στονΣύλλογο) 

Θετικά στοιχεία σε σχέση με πριν... 

Και τελίκά όλοι όσοι έχουν συνδικαλιστεί και είναι μέλη του forum είναι εκτός τροχιάς τώρα...

Αυτό είναι καλό ή κακό;

(Αχ βρε Θεόφιλε... Μας καταράστηκες :)  )

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης-επισκεπτης-

Λυπάμαι που δεν μπορώ να γράψω στο συγκεκριμένο θέμα ως μη μέλος, αλλα θα ήθελα να γρ'αψω τις διαπιστώσεις μου.

Φιλε Γκρινιαρη. προφανώς (και αυτο φαινεται και απο προηγουμενες δημοσιεύσεις σας), για ολες αυτές τις ερωτήσεις που θετετε, έχετε τις απαντήσεις.

Φαινεται οτι μιλάτε εκ των εσω και ειστε πολυ καλος γνώστης προσώπων και καταστάσεων.

Θα περιμέναμε λοιπον αντι να θετετε ρητορικές ερωτήσεις για να θιξετε εσεις ξερετε ποιους, να ανοίξετε τα χαρτιά σας.

Πολλα απο αυτα τα 500 μελη του συλλόγου γνωρίζουν, επισης.

Και εσας και τους υπολοίπους. Μπορούν και αυτοί να μιλήσουν επίσης.

Πάψτε να παιζετε παιχνιδια ....

¨οσο για τις παραιτήσεις , ευκαιρία να μείνουν κάποιοι απέξω μήπως και καταλάβουν γιατί πολλοί απέχουν απ αυτές τις διαδικασίες....

(τα στοιχεία μου θα τα έχετε μόλις αποφασίσετε να ειστε ξεκάθαροι )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λυπάμαι που δεν μπορώ να γράψω στο συγκεκριμένο θέμα ως μη μέλος, αλλα θα ήθελα να γρ'αψω τις διαπιστώσεις μου.

Φιλε Γκρινιαρη. προφανώς (και αυτο φαινεται και απο προηγουμενες δημοσιεύσεις σας), για ολες αυτές τις ερωτήσεις που θετετε, έχετε τις απαντήσεις.

Φαινεται οτι μιλάτε εκ των εσω και ειστε πολυ καλος γνώστης προσώπων και καταστάσεων.

Θα περιμέναμε λοιπον αντι να θετετε ρητορικές ερωτήσεις για να θιξετε εσεις ξερετε ποιους, να ανοίξετε τα χαρτιά σας.

Πολλα απο αυτα τα 500 μελη του συλλόγου γνωρίζουν, επισης.

Και εσας και τους υπολοίπους. Μπορούν και αυτοί να μιλήσουν επίσης.

Πάψτε να παιζετε παιχνιδια ....

¨οσο για τις παραιτήσεις , ευκαιρία να μείνουν κάποιοι απέξω μήπως και καταλάβουν γιατί πολλοί απέχουν απ αυτές τις διαδικασίες....

(τα στοιχεία μου θα τα έχετε μόλις αποφασίσετε να ειστε ξεκάθαροι )

Δεν χρειάζονται τα στοιχεία σου, για να καταλάβουμε ποιός είσαι. Εξάλλου για μια ακόμα φορά αποδεικνύεις την ανανδρία σου, και κάνεις αυτό που είναι γνώριμη τακτική σου, δλδ να λασπολογείς ανωνύμως. Όσο για τα παιχνιδάκια αυτά είναι δικά σου τερτίπια και τακτικές.

Και μην ξεχνάς αγαπητέ μου, ότι δεν είμαι εγώ αυτή που εκμεταλλεύτηκα την ιδιότητα μου για να πάρω φτηνά προγράμματα, ούτε να παρακολουθήσω δωρεάν σεμινάρια. Και δεν υπάρχει ούτε ένας πελάτης μου, που να με γνώρισε με τη συνδικαλιστική μου ιδιότητα, ούτε δέχτηκα πελάτη μέσω του συλλόγου, παρόλο που μου ζητήθηκε!!!

Λυπάμαι γιατί κάποιοι σαν και σένα, κατέστρεψαν με την μισαλλοδοξία και την καρεκλοθηρία τους, τους αγώνες και τους κόπους τόσων ανθρώπων.

Γιατί ο ΛΣΑ πρόσφερε έργο, και υπήρξαν άνθρωποι στην διοίκηση που πρόσφεραν πολλά.Όμως δυστυχώς "ένας-δύο κούκοι δεν φέρνουν την άνοιξη", όταν μάλιστα πολεμούνται από κάτι τύπους ψευδοδημοκράτες, μισογύνηδες και κακεντρεχείς σαν και σένα.

Και όχι αγαπητέ μου, δεν θα σου έκανα το χατήρι να σε αφήσω να χρησιμοποιείς το όνομα μου για να κάνεις τη δουλειά σου.Εμένα καρέκλες δεν μου χρειάζονται, δόξα το Θεό έχω μπόλικες στο σπίτι μου :angry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αγαπητή συνάδελφε Ειρήνη (επίτρεψέ μου τον ενικό και ας μην γνωριζόμαστε) η τοποθέτησή σου μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, τα οποία και σπεύδω να αναγράψω :

- Γιατί δεν λειτουργεί το site του ΛΣΑ ?

- Οι προσδοκίες οι δικές σου αλλά και των σχεδόν 500 συναδέλφων που παραβρέθηκαν στις διαδικασίες ίδρυσης, γκρεμίστηκαν μόνο τα 2 τελευταία χρόνια ?

- Πόσα άραγε είναι σήμερα τα ενεργά μέλη του ΛΣΑ και που οφείλεται το οτι γύρισαν την πλάτη τους ?

- Πόσα μέλη παραβρέθηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση και μπορεί να θεωρηθεί (το πλήθος τους) αντιπροσωπευτικό του Σώματος ?

- Πρώτη φορά συνέβει να μην έχουν ιδέα τα μέλη του ΔΣ, για ενέργειες του ίδιου του ΔΣ ?

- Η ατζέντα γιατί δεν βγήκε ?

- Ποιός ή ποιοί δεν θέλουν την ένταξη σε Ομοσπονδία ?

- Μήπως έφτασε ο καιρός να αναφερθούν και άνθρωποι και καταστάσεις και γεγονότα και ονόματα και διευθύνσεις ?

- Η τελευταία Γενική Συνέλευση μήπως ήταν παρωδία ?

- Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ γνωρίζανε την διοργάνωση σεμιναρίου ?

- Και τελευταίο ερώτημα, με λίγο χιούμορ για να ευθυμήσουμε και λίγο, για ΠΟΛΥ ΓΕΡούς λύτες : Πρόεδρος συλλόγου, με 8 γράμματα που εκπροσωπεί 2,5 μέλη ???? Ποιός νάναι ?

Ελπίζω να έγινε σαφές πως όλα τα παραπάνω (και πολλά άλλα .....) ζητούν απαντήσεις όχι μονάχα από εσένα που τόλμησες (και μπράβο σου) να θίξεις κάποια κακώς κείμενα, αλλά και από την συνδικαλιστική ηγεσία του ΛΣΑ και το κυριότερο από όσους συναδέλφους αγωνιούν και ενδιαφέρονται.

Ελπίζω ακόμα η σπίθα που φάνηκε από την ευθιξία σου, να μπορέσει να γίνει φλόγα...

Φίλε griniari.

Θα μου επιτρέψεις να μην προχωρήσω σε απαντήσεις για διαδικαστικά και εσωτερικά του ΛΣΑ μέσα από ένα forum. Είμαι πρόθυμη να απαντήσω σε οποιαδήποτε ερώτηση μου τεθεί, αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε Γενική Συνέλευση, την οποία ευελπιστώ να έχει την ευθυξία να καλέσει ο πρόεδρος του ΔΣ κος Πόλυγγερ. Με την δημοσιοποίηση της επιστολής μου, αυτό που ήθελα ήταν να κάνω γνωστές τις θέσεις μου εγώ προσωπικά, πριν προλάβουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι να διαστρεβλώσουν όπως συνηθίζουν τα γεγονότα. Για πολύ καιρό σιωπούσα, όχι γιατί ήθελα να κουκουλώσω πράγματα, αλλά γιατί για μένα υπάρχει μια λέξη που μου έμαθε ο πατέρας μου, η αξιοπρέπεια. Κάποιοι φαίνεται το παρεξήγησαν και πίστεψαν ότι η σιωπή μου ήταν αδυναμία, ανάγκη η δεν ξέρω τι κατεβάζει το βρώμικο μυαλό του καθενός. Εγώ έκανα υπεράνθρωπες προσπάθειες να παραμείνω για όλους αυτούς που πίστεψαν στο ΛΣΑ και αγωνίστηκαν για αυτό, ανέχτηκα προσβολές, επιθέσεις και μαχαιρώματα πίσω από την πλάτη, και όλα αυτά πιστεύοντας πως θα μπορούσα παραμένοντας μέλος του ΔΣ να οδηγήσω τα πράγματα σε ένα καλύτερο δρόμο, και γιατί από χαραχτήρα είμαι ΠΙΣΤΗ σε όσα αγαπάω και πιστεύω. Όλοι οι άνθρωποι έχουν αδυναμίες, και μπορώ να τις κατανοήσω, αλλά μέχρις ενός σημείου. Όταν περάσεις όμως τη γραμμή, δεν υπάρχει γυρισμός.

Δεν μετανοιώνω για τίποτα από όλα αυτά,γιατί δεν πρόδωσα κανέναν. Απλά ήρθε η στιγμή να αποδεχτώ ότι παραμένοντας στην ηγεσία του συγκεκριμένου ΔΣ όχι μόνο δεν είχα πλέον τη δυνατότητα να προσφέρω στο χώρο μας αυτά που εγώ πιστεύω, αλλά ταυτόχρονα θα είμουνα συμμέτοχη σε παιχνίδια εξουσίας και προσωπικών επιδιώξεων και σκοπιμοτήτων που εμένα προσωπικά με βρίσκουν κάθετα αντίθετη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειρήνη πάντα πίστευα ότι δε χαρίζεσαι σε καταστάσεις.

Ηθελα να γράψω πολλά.

Απλά δεν είμαι τόσο δυνατός όσο εσύ και δεν τα γράφω.

Αναμφισβήτητα και η συμπαράσταση μου στον Απόστολο και στην προσπάθεια του είναι δεδομένη.

Καλή δύναμη.

Κωστή

Δεν ξέρω αν είμαι δυνατή

Πιστεύω στην αλήθεια και στην διαφάνεια.

Δεν μου αρέσουν τα μισόλογα και τα πισωμαχαιρώματα.

Εχω φυλαγμένη μια έκθεση από το Γυμνάσιο με θέμα "Η αλήθεια και τα τριαντάφυλλα έχουν αγκάθια"

Η φιλόλογος (μεγάλη σε ηλικία και παλαιών αρχών, καλούλα όμως κατά τα άλλα :( ) έπαθε μία φρίκη με όσα της έγραφα τότε περί αλήθειας.

Όλο το γραφτό είναι γεμάτο κόκκινες παραπομπές :angry: του στυλ "μιλάς από τη θέση της ηλικίας σου" , "συγχέεις την ανθρωπιά της αλήθειας με τα κοινωνικά ψεύδη"...κοκ

Το τίμημα,ναι, είναι βαρύ. Αλλά αξίζει πίστεψε με.

Καλή δύναμη και σε σένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τα όρια έχουν την υπομονή τους.

Δεν μου αρέσει να δημοσιοποιώ θέματα, που άπτονται στην καταστατική λειτουργία των συλλόγων που συμμετέχω, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να πάρω μια πρώτη θέση στο θέμα που ανέβασε η Αντιπρόεδρος του ΛΣΑ, και σαν μέλος της διοίκηση του, σαν ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, αλλά και σαν αναφερόμενος τόσο στην επιστολή παραίτησης όσο και στο συνοδευτικό κείμενο.

Βέβαια μία τέτοια παρέμβαση μου σήμερα, σπάει μια σιωπή- αποχή περίπου μίας βδομάδας από το φόρουμ, σιωπή – αποχή (ένας ακόμη απο τους πολλούς τώρα τελευταία) που θα συνεχίσω μέχρι να λυθούν κάποια κακώς κείμενα σε αυτό. (εκτός βέβαια από αυτό το θέμα).

Ας επανέλθουμε όμως στο θέμα.

Ειρήνη θεωρώ την στάση σου σοβαρή και έντιμη, τέτοια που επιβεβαιώνει την γνώμη μου για σένα στα πάνω από 10 χρόνια που γνωριζόμαστε.

Συγχώραμαι που δεν παίρνω θέση εκτός από αυτά τα λίγα λόγια αυτή την στιγμή, αλλά επίτρεψε μου, να μιλήσω πρώτα στο ΔΣ που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα, όπως με ενημέρωσαν, να αποδεσμευτώ και να γράψω όλα όσα μετά την περιπέτεια που περάσαμε κάποιοι άνθρωποι(τρία χρόνια και 6 ημέρες πριν ακριβώς), και κάποιοι συνεχίζουμε να περνάμε, θέλω να δημοσιοποιήσω και η συνδικαλιστική μου ηθική δεν μου επιτρέπει.

Πάντως να ξέρεις και να ξέρετε συνοδοιπόροι σε τούτο το φόρουμ, ότι σου βγάζω το καπέλο, αν και δεν φοράω, γιατί για μια ακόμη φορά, με την ενέργεια σου αυτή δείχνεις ποιοι επιτέλους είναι άξιοι να φορούν παντελόνια και ποιοι όχι.

Μακάρι και κάποιοι σε άλλους χώρους να είχαν το θάρρος να το αποδείξουν.

Υ.Γ.

Λόγω της αποχής μου από τις απαντήσεις δεν το είχα δει και το έμαθα για το σεμινάριο από συνάδελφο που με πήρε τηλέφωνο να ζητήσει περισσότερες λεπτομέρειες χτες το μεσημέρι και από το email της Ειρήνης.

Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου πάνω στην «δημοκρατική λειτουργία» του συλλόγου, προσυπογράφοντας και τα γεγονότα που αναφέρονται και στα δυο κείμενα.

Κάποτε Απόστολε,μου είπες ότι αυτό που σου αρέσει σε μένα,είναι αυτός ο «τσαμπουκάς» που έχω να λέω τα πράγματα με το όνομα τους, χωρίς να υπολογίζω προσωπικό κόστος. Μόνο που τελικά αυτό το κόστος φίλε μου, αποδείχτηκε πάρα πολύ μεγάλο... Κόστος γιατί τόλμησα να ρισκάρω παίρνοντας ξεκάθαρη θέση, τότε που τα ποντίκια εγκατέλειπαν το πλοίο, κόστος γιατί δεν ξεπούλησα τις ιδέες μου, ούτε τους φίλους μου, κόστος γιατί πάνω από όλα κυνήγησα το όραμα παραμερίζοντας προσωπικά οφέλη. Αυτό που εσύ εκτίμησες σε μένα, έγινε όπλο στα χέρια μερικών για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, και μετά...το ξέρεις το μετά.

Η προσφορά σου στο χώρο είναι πολύ μεγάλη, η δική μου δεν είναι παρά μερικά βοτσαλάκια στο οικοδόμημα. Ξέρεις ότι θα είμαι δίπλα σου ,όπως πάντα είμαι με ανθρώπους που αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις, πόσο μάλλον εσύ που παλεύεις με τόσες αντίξοες συνθήκες και προβλήματα γύρω σου, και δεν το βάζεις κάτω.Ο ελεύθερος χρόνος σου (εγώ τουλάχιστον το γνωρίζω) είναι ανύπαρκτος, αλλά παρόλα αυτά συμβάλλεις με τις γνώσεις σου και την ενέργεια σου τα μέγιστα στο χώρο μας, μα και σε αυτό το forum.

Αυτό εγώ δεν το ξεχνάω, και θα είμαι παρούσα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειρήνη, Κωστή, Κώστα, Κώστα, Θανάση, Κίμωνα, Ηλία, Μαρία (στην πολλά νιοστή), Παύλο, Κλαίρη, Ερμιόνη, Ελσα, Γιώργο, Γιώργο, (στην πολλά νιοστή), Δάσκαλε,Δημήτρη (στην πολλά νιοστή) Νίκο (την τρίτη), Βαγγέλη, Θανάση και δεκάδες άλλοι συνάδερφοι δεν γνωρίζω τα ονόματα σας, αλλά μόνο τα nick name ή δεν είστε μέλη του φόρουμ και ενημερωθήκατε ότι την κάθε εξέλιξη στο θέμα θα την μαθαίνεται μέσα από αυτό.

κατά πρώτο σας ευχαριστώ για την συμπαράσταση αν και ακόμη μόνο η Ειρήνη έχει παραιτηθεί και όχι εγώ, όπως θέλει ο φίλο μας επισκέπτης, που θα αποκαλύψει το όνομά του σε άλλο χρόνο.

Από την δημοσίευσή του και μόνο φαίνεται η μεθόδευση των ενεργειών κάποιων μελών του ΔΣ.

Το δικό μου συμπέρασμα μετά από πάνω από 30 χρόνια στο συνδικαλισμό είναι ότι η μεθόδευση ήταν συγκεκριμένη για να εξαναγκαστούμε να κάνουμε κινήσεις που είχαμε πει στον ΔΣ μετά από προηγούμενος αντιδημοκρατικές ενέργειες των ίδιων ατόμων.

Αν δεν τις κάναμε θα ήμαστε ανακόλουθοι με τα όσα είπαμε στο ΔΣ.

Αν τις κάνουμε θα ήμαστε ωφελιμιστές που δεν θέλουμε το καλό του συλλόγου, την επιμόρφωση των συναδέλφων μελών του και που απώτερος στόχος μας είναι να διαλύσουμε το σύλλογο.

Τα σα μα και τα μα μασατα

Πολλα απο αυτα τα 500 μελη του συλλόγου γνωρίζουν, επισης.

Και εσας και τους υπολοίπους. Μπορούν και αυτοί να μιλήσουν επίσης.

Πάψτε να παιζετε παιχνιδια ....

¨οσο για τις παραιτήσεις , ευκαιρία να μείνουν κάποιοι απέξω μήπως και καταλάβουν γιατί πολλοί απέχουν απ αυτές τις διαδικασίες....

Δηλάδη;;;;;;;;

κρατάγαμε τους συναδέλφους έξω από τις διαδικασίες κύριε μου γιατί στο ΔΣ ήταν η ΕΙΡΗΝΗ (Γιαννουλάτου) και ο α.α. (Αλωνιάτης Απόστολος) ή γιατί κάποιοι απο το ΔΣ δεν ήθελαν κόσμο στον Σύλλογο, ξανάεβαλάν στο τραπέζι την ένταξη στην ΠΟΦΕΕ (που τόσα χρόνια κρατούσαν παγωμένη) γιατί δεν θέλουν ο σύλλογος να ανοιχτεί στον κλάδο, μήπως και χάσουν τις θέσεις στο ΔΣ;;;;

Ποίοι δήλωναν στεντόρεια ότι δεν θα ανακατευτούν με το σύλλογο και δεν θα ξαναβάλουν υποψηφιότητα στο ΔΣ και όχι μόνο δεν το τήρησαν αλλά κατέβασαν και "νέους συναδέλφους - νέα μέλη" και έκανα σταυροδοσία με αυτούς για να πετάξουν τα υπόλοιπα μέλη έξω απο το ΔΣ, κύριε επισκέπτα μου(αλλα δεν τους βγήκε το όνειρο);;;;;;;

αυτές τις ρητορικές ερωτήσεις βάζω μόνο

τα υπόλοιπα την Δευτέρα στο ΔΣ, αλλά και μετά στο φόρουμ,

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Αθήνα, 11/04/2008

Τη Δευτέρα 14 Απριλίου 2008 και ώρα 19:30μ.μ. στα γραφεία του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών , Σαρπηδόνος 22 Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΘΕΜΑΤΑ:

1. Οργανωτικά ζητήματα Διοικητικού Συμβουλίου.

2. Θέματα Μελών Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος

Μιχάλης Πόλυγγερ

(βέβαια η πρόσκληση είναι άκυρη γιατι, σύμφωνα με το καταστατικό, όλα τα έγγραφα του συλλόγου υπογράφονται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα, που για μια ακόμη φορά είναι απών, αλλά αυτό δεν είναι το πρόβλημα μας τώρα)

γιατί όπως έγγραψε και η Ειρήνη πολύ υπομονή κάναμε για χάρη της "ενότητας".

Ας θυμηθούν όμως και ας σκεφτούν το Σαββατοκύριακο κάποιες κουβέντες και κάποιες παραδοχές τους πριν απο μόλις δυο χρόνια για το ποιός είναι το πρόβλημα στο ΔΣ!!!!!!!!! όπως εκφράστηκε απο αυτούς στα δυο μέλη που σήμερα εμφανίζονται ως "το πρόβλημα" από τον επισκέπτη μας

Τέλος για σήμερα πάνω σε αυτό το θέμα μια προσωπική δήλωση.

ήμουν στον συνδικαλιστικό χώρο των εργατών και Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου και μετέπειτα των μισθωτών λογιστών πολύ πριν το 1999 που ιδρύθηκε ο ΛΣΑ, και δεν ασχολήθηκα με τα κοινά (και όχι μόνο του κλάδου μας) με την ένταξη μου στον ΛΣΑ.

(εισηγήσεις μου για το επάγγελμα, είτε προσωπικές είτε σαν εκπρόσωπος συνδικαλιστικής παράταξης υπάρχουν απο το 1981 σε ντοκουμέντα συνεδρίων του ΟΕΕ.)

Επειδή θα το ακούσω και αυτό την Δευτέρα και επειδή ένας από τους ανθρώπους που θα το πουν είναι και ο επισκέπτης μας.

Σας πήγα στην Καραγιώργης Σερβίας και δεν με πήγατε, και γνωρίζεις καλά ότι πήγαινα εκεί πριν από την 1/6/1999 που έμπλεξα και επαγγελματικά εκεί που έμπλεξα

(κάποια σεβαστά μέλη και δάσκαλοί μας τόσο του φόρουμ όσο και επισκέπτες με ήξεραν πριν πιάσω δουλειά)

ότι κάνω το κάνω γιατί γουστάρω και όχι για να βγαίνω να λέω είμαι στο ΔΣ του τάδε συλλόγου (δεν το κάνουν μόνο μέλη του συγκεκριμένου συλλόγου για να μην τους τα φορτώνουμε όλα) και όταν παίρνω τηλέφωνο όπου παίρνω λέω

Είμαι ο Απόστολος Αλωνιάτης και όχι ο Απόστολος Αλώνιάτης απο το ΔΣ του ΛΣΑ

Αυτό μόνο όταν εκπροσωπώ και διεκπεραιώνω δουλεία του ΛΣΑ (έτσι!!!!!!!!!!!!!!)

Καλή αντάμωση σύντομα

ΥΓ

1)(Σεβαστέ μου δεν είμαι ακόμη ψυχολογικά έτοιμος να επιστρέψω. Σέβομαι και ασπάζομαι τις απόψεις και την παραίνεση σου. Εχεις απόλυτο δίκιο ότι το σημαντικότερο είναι να βοηθάμε τους νέους συναδέλφους. Ομως θεωρώ ότι κάποιοι δεν με έχουν καλύψει στις επιθέσεις που δέχομαι επι προσωπικού. Δεν είναι τόσο το προσωπικό θέμα μου, αλλά η λειτουργία τούτου του φόρουμ και με την ύπαρξη μέσα σε αυτό ανάξιων μικρών ανθρώπων, χαλάνε την προσπάθεια του φόρουμ να γίνει ένα εργαλείο στα χέρια των λογιστών και όχι ένας χώρος έκφρασης των ψυχολογικών προβλημάτων του κάθε τυχάρπαστου. Δυστυχώς κάποιοι δίνουν αέρα σε τέτοιους ανθρώπους να καταστρέφουν ότι όμορφο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε. Προσωπικά σήμερα αυτό το βιώνω σε δυο μέτωπα. Δεν είναι σημερινό το ζήτημα. και στα δύο μέτωπα ξεκινά από δυο τρία χρόνια πριν και συμβαίνει γιατι κάποιοι δεν έχουν το σθένος να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ή τους βολεύει να το καλλιεργούν.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα συνεχίσω την αποχή μου

2) Φίλε Θανάση, αν και δεν βλέπεις το φόρουμ, γιατί όπως λες είσαι της παλιάς σχολής και το ιντερνετ το έχεις σε ένα υπολογιστή μόνο του για να στέλνεις τα ΦΠΑ και τις ΑΠΔ, ελπίζω να δεις και αυτό το φόρουμ μετά απο όσα είπαμε και να διαβάσεις και εδώ αυτά που σου είπα στο τηλέφωνο

ΟΧΙ!!! ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΊΨΩ ΤΗΝ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

αυτό θα ήταν προδοσία στα πιστεύω μου και όχι μόνο στους συναδέλφους

άλλωστε από κάθε δυσκολία και αναποδιά κάτ νέο γεννιέται και μεις βιώσαμε πρόσφατα την επιβεβαίωση αυτή.

Απόστολος Αλωνιάτης

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΛΟΓΙΣΤΗΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Ως μέλος του ΛΣΑ παρακαλώ, τους συντονιστές του forum, να επιτρέψουν την είσοδο και την δυνατότητα να καταθέτουν τις απόψεις τους, σε όσους δεν είναι μέλη του forum. Εννοείται πως η αίτηση-παράκλησή μου αφορά μόνο το θέμα που έχει προκύψει με τον ΛΣΑ.

Αν οι υπεύθυνοι του forum θεωρούν τα ακόλουθα δικά μου σχόλια ως κόσμια και πως συμβάλλουν στην ενότητα του σώματος των λογιστών, θα παρακαλούσα επίσης να μεταφέρουν το ακόλουθο μήνυμα στην σχετική ενότητα που έχει ανοιχθεί.

Κύριε "επισκέπτη",

εγώ δεν γνωρίζω ποιός είστε, αλλά ούτε και ποιός είναι ο "γκρινιάρης".

Αναγνώρισα όμως, από τα λεγόμενα του "γκρινιάρη", γνωστές καταστάσεις και ακόμα πως θίγει καταστάσεις υπαρκτές (ασφαλώς προερχόμενες από ενέργειες ανθρώπων) και όχι ανθρώπους.

Ως νέα στον χώρο θα σας παρακαλούσα να είστε λιγότερο εριστικός, ειδικά την ώρα που έχει ξεσπάσει κρίση στον ΛΣΑ.

Στο σχόλιο σας για τον "γκρινιάρη" γράφετε πως είναι "πολύ καλός γνώστης προσώπων και καταστάσεων". Αραγε η διαπίστωσή σας αυτή, επειδή ακριβώς θεωρείται πολύς καλός γνώστης προσώπων και καταστάσεων, να με οδηγήσει στο συμπέρασμα πως έχει δίκιο?

Σας ευχαριστώ.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας ενημερώνω ότι η δυνατότητα αυτή είναι ήδη διαθέσιμη. Η δική μας όμως άποψη είναι πως σε τέτοιου είδους θέματα καλό θα ήταν οι δημοσιεύσεις να γράφονται "επωνύμως".

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν γνωρίζω το τί ακριβώς συμβάινει στον ΛΣΑ , όταν βλέπω φίλους σαν την Ειρήνη και τον Απόστολο καθώς και άλλους πολλούς :) να φτάνουν στα όρια τους , καταλαβαίνω πως είναι θεματα πολυ σοβαρά.

Σας έχω όμως εμπιστοσύνη και ξέρω πως θα κάνετε αυτό που πρέπει ,

για οτιδήποτε χρειαστείτε , εμείς εδώ, πραγματικά και φιλικα .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αναφέρομαι στον ΛΣΑ.

Αναφέρομαι σε όλη την Ελλάδα..

Εχω πεισθεί ότι παντού το πρόβλημα το δημιουργούν άνθρωποι μετρημένοι στα δάκτυλα (3%) με σκοπούς το δικό τους όφελος.

Επίσης υπάρχει ένα 5% που προσπαθεί να γίνει κάτι σωστό για το κοινό καλό. Ζητούν μόνο την αναγνώριση του αγώνα τους.

Αυτό μόνο τίποτα άλλο....

Αυτό είναι το κάυσιμό τους...

Το υπόλοιπο 92% διαφωνεί με το 3% και συμφωνεί με το 5%.

Ομως μένει αμέτοχο...

Γαμώτι τους..

Στόχος του 3% ο "αποκλισμός" του 5%...

Αν πετύχει τον αποκλισμό αυτοί αρμέγουν τα οφέλη αλλά η ομάδα πηγαίνει 10 χρόνια πίσω....

Τι είχαμε τι χάσαμε...

Οχι τίποτα διαφορετικό βέβαια...

Να ..

Μια ελλάδα (μικρό "ε") θα έχουμε...

Απλά μοναδική ελπίδα είναι η παραμονή του 5% στον στίβο..

Γιατί αλλιώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα...

Οχι δα ότι θα καταστραφούμε...

Να ..

Μια ελλάδα (μικρό "ε") θα έχουμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν αναφέρομαι στον ΛΣΑ.

Αναφέρομαι σε όλη την Ελλάδα..

Εχω πεισθεί ότι παντού το πρόβλημα το δημιουργούν άνθρωποι μετρημένοι στα δάκτυλα (3%) με σκοπούς το δικό τους όφελος.

Επίσης υπάρχει ένα 5% που προσπαθεί να γίνει κάτι σωστό για το κοινό καλό. Ζητούν μόνο την αναγνώριση του αγώνα τους.

Αυτό μόνο τίποτα άλλο....

Αυτό είναι το κάυσιμό τους...

Το υπόλοιπο 92% διαφωνεί με το 3% και συμφωνεί με το 5%.

Ομως μένει αμέτοχο...

Γαμώτι τους..

Στόχος του 3% ο "αποκλισμός" του 5%...

Αν πετύχει τον αποκλισμό αυτοί αρμέγουν τα οφέλη αλλά η ομάδα πηγαίνει 10 χρόνια πίσω....

Τι είχαμε τι χάσαμε...

Οχι τίποτα διαφορετικό βέβαια...

Να ..

Μια ελλάδα (μικρό "ε") θα έχουμε...

Απλά μοναδική ελπίδα είναι η παραμονή του 5% στον στίβο..

Γιατί αλλιώς τα πράγματα θα είναι δύσκολα...

Οχι δα ότι θα καταστραφούμε...

Να ..

Μια ελλάδα (μικρό "ε") θα έχουμε...

Είχα γράψει κάτι Κωστή παλαιότερα που έχει να κάνει με τον προβληματισμό σου αυτόν. Σε άσχετο θέμα μεν αλλά η ουσία είναι η ίδια .

Το παραθέτω ξανά .

O ελεύθερος άνθρωπος πρέπει να είναι πολίτης . Να έχει γνώμη για τα κοινά . Γνώμη ελεύθερη που ελεύθερα να εκφράζει . Αυτή είναι η τιμή του . Ο απέχων απο το δημόσιο βίο, σε μια δημοκρατία ήταν "ατιμος" κατά τον Σόλων .

Σήμερα οι δημοκράτες δεν κινδυνεύουν τόσο απο αυτούς που κακώς πολιτεύονται, όσο απο αυτούς που φεύγουν απο την πολιτική, αφήνοντας ελεύθερους όσους πολιτεύονται κακώς.

Μας ενοχλούν οι κακοί δραστήριοι κι εμείς αμεριμναμέριμνοι τους κοιτάζουμε να κάνουν το κακό.

Δυστυχώς η δημοκρατία, το δύσκολο αυτό πολίτευμα, απαιτεί προσφορά χρόνου και δράσης . Οι λίγοι κακοί αλλά δραστήριοι πολίτες δεν θα μπορούσαν να βλάψουν την δημοκρατία αν οι πολλοί και αδρανείς δεν τους άφηναν να την βλάψουν .

--------------------------------------------------------------------------------------

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη Επισκέπτης

Ως νεος και γρηγορα απογοητευμένος απο το επαγγελμά μας, (κακος μεν) αλλά είμαι στο 92% γιατί κακά τα ψέματα δεν με πείθουν τα επαγγελματικά μου δικαιώματα, οι σύλλογοί μας και το μέλλον που διαφένεται.

Θα ήθελα την άποψη καποιων συναδέλφων που ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά μας, να μου πουν μονο 5 πειστικά επιχειρήματα που δεν έχω τα παρόμοια δικαιώματα, με το πλεον συναφές επαγγελμα με το δικό μας που είναι οι δικηγόροι;

και εμείς δεν μπορούμε να σηκώσουμε λίγο κεφάλι και να δουμε τις οικογενειές μας και μας θεωρούν περισσότερο κουριερ και διεκπεραιωτες παρά επιστημονες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως νεος και γρηγορα απογοητευμένος απο το επαγγελμά μας, (κακος μεν) αλλά είμαι στο 92% γιατί κακά τα ψέματα δεν με πείθουν τα επαγγελματικά μου δικαιώματα, οι σύλλογοί μας και το μέλλον που διαφένεται.

Θα ήθελα την άποψη καποιων συναδέλφων που ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά μας, να μου πουν μονο 5 πειστικά επιχειρήματα που δεν έχω τα παρόμοια δικαιώματα, με το πλεον συναφές επαγγελμα με το δικό μας που είναι οι δικηγόροι;

και εμείς δεν μπορούμε να σηκώσουμε λίγο κεφάλι και να δουμε τις οικογενειές μας και μας θεωρούν περισσότερο κουριερ και διεκπεραιωτες παρά επιστημονες;

Θα σου πω μόνον ένα.

Όσο εσύ (το 92%) είσαι αμέτοχος. Εγώ (το 3%) θα κάνω ότι γουστάρω.

Θα αποφασίζω για σένα χωρίς εσένα.

Για συναφή επαγγέλματα δεν συζητώ. ΒΩλέπεις αυτοί έχουν και μεγάλη συμετοχή στην Ελληνική βουλή (γι' αυτό η χώρα παέι μπροστά).

Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο χρόνος που απαιτείτε για να ασχοληθείς με τα κοινά του επαγγέλματος δεν ξεπερνά την 1 ώρα την εβδομάδα. Αν εσύ καταφέρεις να ασχοληθείς έστω δύο να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις πάρα πολλά.

Επιπλέον αν ασχοληθείς σε σωστή βάση όσο χρόνο αναλώσεις τώρα θα τον αποσβέσεις στον μέλον τουλάχιστον στον δεκαπλάσιο.

Υ.Γ. Μία μόνον "παρατήρηση" προς την Ειρήνη και τον Απόστολο. Είναι πολυτέλεια για το χώρο, όχι να χάσει, αλλά έστω και η υποβάθμιση τέτοιων στελεχών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O ελεύθερος άνθρωπος πρέπει να είναι πολίτης . Να έχει γνώμη για τα κοινά . Γνώμη ελεύθερη που ελεύθερα να εκφράζει . Αυτή είναι η τιμή του . Ο απέχων απο το δημόσιο βίο, σε μια δημοκρατία ήταν "ατιμος" κατά τον Σόλων .

Σήμερα οι δημοκράτες δεν κινδυνεύουν τόσο απο αυτούς που κακώς πολιτεύονται, όσο απο αυτούς που φεύγουν απο την πολιτική, αφήνοντας ελεύθερους όσους πολιτεύονται κακώς.

Μας ενοχλούν οι κακοί δραστήριοι κι εμείς αμεριμναμέριμνοι τους κοιτάζουμε να κάνουν το κακό.

Δυστυχώς η δημοκρατία, το δύσκολο αυτό πολίτευμα, απαιτεί προσφορά χρόνου και δράσης . Οι λίγοι κακοί αλλά δραστήριοι πολίτες δεν θα μπορούσαν να βλάψουν την δημοκρατία αν οι πολλοί και αδρανείς δεν τους άφηναν να την βλάψουν .

Α κ ρ ι β ώ ς    Κώστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πω μόνον ένα.

Όσο εσύ (το 92%) είσαι αμέτοχος. Εγώ (το 3%) θα κάνω ότι γουστάρω.

Θα αποφασίζω για σένα χωρίς εσένα.

Για συναφή επαγγέλματα δεν συζητώ. ΒΩλέπεις αυτοί έχουν και μεγάλη συμετοχή στην Ελληνική βουλή (γι' αυτό η χώρα παέι μπροστά).

Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο χρόνος που απαιτείτε για να ασχοληθείς με τα κοινά του επαγγέλματος δεν ξεπερνά την 1 ώρα την εβδομάδα. Αν εσύ καταφέρεις να ασχοληθείς έστω δύο να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις πάρα πολλά.

Επιπλέον αν ασχοληθείς σε σωστή βάση όσο χρόνο αναλώσεις τώρα θα τον αποσβέσεις στον μέλον τουλάχιστον στον δεκαπλάσιο.

Υ.Γ. Μία μόνον "παρατήρηση" προς την Ειρήνη και τον Απόστολο. Είναι πολυτέλεια για το χώρο, όχι να χάσει, αλλά έστω και η υποβάθμιση τέτοιων στελεχών.

Ως προς τις απαντήσεις του Παντελή συμφωνώ, ως προς το Υ.Γ. "διαφωνώ" κάθετα οριζόντια εκτός εντός κλπ κλπ κλπ.

Παντελή πιστεύω ότι αυτό το είδος των χαρακτήρων δεν μένει μακρυά από τα κοινά. Σπάνια εγκαταλείπουν τον χώρο που ανήκουν, αυτοί οι άνθρωποι είναι μαχητές δεν μπορούν να κλείσουν τα μάτια τους έτσι απλά ούτε μπορούν να κοιτάξουν αλλού συνεχίζουν να κοιτούν μόνο μπροστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...η ελευθερία θέλει τόλμη και αρετή...

δυστυχώς αυτά τα δύο τελευταία σπανίζουν, οπότε σκούρα τα πράγματα για την ελευθερία....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου πω μόνον ένα.

Όσο εσύ (το 92%) είσαι αμέτοχος. Εγώ (το 3%) θα κάνω ότι γουστάρω.

Θα αποφασίζω για σένα χωρίς εσένα.

Για συναφή επαγγέλματα δεν συζητώ. ΒΩλέπεις αυτοί έχουν και μεγάλη συμετοχή στην Ελληνική βουλή (γι' αυτό η χώρα παέι μπροστά).

Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο χρόνος που απαιτείτε για να ασχοληθείς με τα κοινά του επαγγέλματος δεν ξεπερνά την 1 ώρα την εβδομάδα. Αν εσύ καταφέρεις να ασχοληθείς έστω δύο να είσαι σίγουρος ότι θα πετύχεις πάρα πολλά.

Επιπλέον αν ασχοληθείς σε σωστή βάση όσο χρόνο αναλώσεις τώρα θα τον αποσβέσεις στον μέλον τουλάχιστον στον δεκαπλάσιο.

Υ.Γ. Μία μόνον "παρατήρηση" προς την Ειρήνη και τον Απόστολο. Είναι πολυτέλεια για το χώρο, όχι να χάσει, αλλά έστω και η υποβάθμιση τέτοιων στελεχών.

Παντελή

αν και πολυ θα το ήθελαν, όπως δηλώνω και παραπάνω, δεν πρόκειται να τους κάνω το χατίρι και να αποστρατευτώ.

Θα με ανεχθούν για πολύ χρόνο ακόμη

και όχι γιατί έχω βιτσιο να έχω μια καρέκλα ή να το παίξω πατερούλης του κλάδου

αλλά δεν είναι στο χαρακτήρα μου να βλέπω πράγματα και να μην μιλάω

ελπίζω ένα νέο ξεκίνημα να με φέρει ποιο κοντά στην συλλογικότητα του κλάδου (μιλάω για την ομοσπονδία βέβαια)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειρήνη - Απόστολε - Κώστα

Εγώ έχω απαντήσει προσωπικά στο ερώτημά σας και το πράττω κιόλας.

Διαφώνησα με το προηγ. Δ/Σ

Παραιτήθηκα.

Αγωνίστηκα για ένα νέο.

Βρίσκομαι σε όλα τα Δ/Σ (χωρίς να είμαι μέλος λόγω της αντίδρασής μου)  από τότε που παραιτήθηκα γιατί θέλω να ξέρω κια να συνεχίσω να προσπαθώ.

Αυτή η κίνηση δεν καλύπτει και την Ειρήνη και τον Απόστολο και τον Κώστα;

Υ.Γ. Δεν ξέρετε πόσο ανάλαφρη γίνεται η δουλιά και η βοήθεια όταν δεν κάθεσαι σε καρέκλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν γνωρίζω το τί ακριβώς συμβάινει στον ΛΣΑ , όταν βλέπω φίλους σαν την Ειρήνη και τον Απόστολο καθώς και άλλους πολλούς :lol: να φτάνουν στα όρια τους , καταλαβαίνω πως είναι θεματα πολυ σοβαρά.

Σας έχω όμως εμπιστοσύνη και ξέρω πως θα κάνετε αυτό που πρέπει ,

για οτιδήποτε χρειαστείτε , εμείς εδώ, πραγματικά και φιλικα .

Τα παραπάνω που έγραψε ο Κιμωνας περιγράφουν ακριβώς και τα δικα μου συναισθήματα και απορίες.

Συμφωνω και προσυπογράφω.

Πραγματικά για ότι χρειαστείτε εδω είμαστε!

Νίνα-Κωστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη ΚΩΣΤΗΣ ΒΑΚΡΙΝΟΣ

Θα συμφωνήσω κατηγορηματικά με τον συνάδελφο "KAROLOS" πως τα κακώς κείμενα πρέπει να στηλιτεύονται ακριβώς όταν συμβαίνουν ή ακριβώς όταν τα αντιλαμβανόμαστε. Και μάλιστα θα το προχωρήσω ακόμα περισσότερο : Η καταγγελία τους θα πρέπει να γίνεται σε τόπο με το μέγιστο δυνατό ακροατήριο.

Αυτή ήταν και η "ιστορική διαφωνία" μου τόσο με τον Απόστολο, όσο και με την Ειρήνη.

Οσο αφορά την κίνηση παραίτησης της Ειρήνης (δεν ξέρω γιατί μιλάμε για παραιτήσεις, εγώ μόνο της Ειρήνης γνωρίζω να έχει γνωστοποιηθεί), ασφαλώς και δεν είναι "εκ του ασφαλούς". 100%.

Απόστολε, από τότε που σε ξέρω, όσο σε ξέρω και σύμφωνα με όλα όσα έχουν διαμοιφθεί μεταξύ μας, με συμφωνίες και με διαφωνίες (αυτές μάλιστα -οι διαφωνίες- έχουν μεγαλύτερη σημασία), η συνείδησή σου ήταν πάντοτε ελεύθερη. Και το ξέρεις οτι το ξέρω, όπως το ξέρουν βεβαίως και άλλοι. Συνεπώς ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...