Jump to content
Sign in to follow this  
ΕΙΡΗΝΗ

Η οδηγία της ΕΟΚ για τον εορτασμό του πάσχα η ένας ακόμη τρόπος λούφας και αποχής...

Recommended Posts

Δεν το ξέρατε; Σήμερα οι Τράπεζες αφού έληξε η τριήμερη απεργία, αποπφάσισαν να ακολουθήσουν λέει την οδηγία της ΕΟΚ, και να παραμείνουν κλειστά λόγω εορτασμού του ΠΑΣΧΑ των Καθολικών :blink:

Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχουμε εμείς με αυτό; Πως έχουμε, εμείς οι έλληνες σαν νομιμόφρονοι πολίτες της ΕΟΚ υπακούμε στις κάθε λογής οδηγίες της (βλέπε πχ αυτοκινήτα... ;) ). Για αυτό και παρόλο που η οδηγία μιλάει για δικαίωμα εορτασμού και αποχή από την εργασία για τους εργαζόμενους καθολικούς, εμείς για ηθική συμπαράσταση εορτάζουμε μαζί τους το ΠΑΣΧΑ και απέχουμε από την εργασία μας.

Και για να το κάνω πιο λιανά.

1. Η Εθνική δεν δεχόταν πληρωμές (αγγελιόσημο, ταμείο ανέργων κλπ :angry: ) γιατί είχαν λέει αργία λόγω εορτασμού του ΠΑΣΧΑ των καθολικών :D

2. Η Alphabank δεχόταν μόνο καταθέσεις αλλά με ημερομηνία 26-3-2008 (το valeur φυσικά 27-3-2008...), αλλά βέβαια οι προμήθειες (πχ εγγυητικές) έχουν valeur 21-3-2008 :angry:

Αν την Δευτέρα (λέω εγώ τώρα) περάσει κάποιο κλιμάκιο της ΥΠΕ από τον πελάτη μου (24-3-2008), εγώ που θα βρώ 100.000,00 ευρώ να βάλω στο Ταμείο αφού το αποδεικτικό που έχω στα χέρια μου λέει 26-3-2008, άρα δεν μπορώ να τα αφαιρέσω ταμειακά. :huh:B)

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω αντίγραφο της κίνησης με 21-3-2008!!!

Αντε παιδιά καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Το αρχείο δεν κατέβηκε λόγω office 2007 :D επιφυλάσσομαι για αύριο.

Τώρα πρέπει να πάω με κάποιους φίλους στον επιτάφιο... ουπς σε μια ταβέρνα ήθελα να πώ ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

17 Μαρτίου 2008

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών

στο Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα

κατά την 21η και 24η Μαρτίου 2008

Tο διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET) θα είναι κλειστό την 21η και 24η Μαρτίου 2008, τη Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών /Διαμαρτυρομένων αντίστοιχα. Οι ημέρες αυτές δεν συμπίπτουν με αργίες εντός της Ελληνικής Επικράτειας και συνεπώς σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν.3336/2005 είναι ημέρες ειδικής αργίας διατραπεζικών συναλλαγών και θα ισχύσουν οι διατάξεις του εν λόγω άρθρου.

Κατά τις εν λόγω ημερομηνίες τα καταστήματα των Τραπεζών θα παραμείνουν ανοιχτά, καθόσον οι ημέρες αυτές είναι εργάσιμες για το προσωπικό. Ωστόσο θα παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών.

Η διατραπεζική αργία συναλλαγών ισχύει για την Τράπεζα της Ελλάδος, το Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε., το Κεντρικό Αποθετήριο Αξιών Α.Ε., το Χρηματιστήριο Παραγώγων Αθηνών, την Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών επί Παραγώγων (ΕΤ.Ε.Σ.Ε.Π), την εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε., καθώς και τις ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:

1. Πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, στα οποία περιλαμβάνονται τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και τα υποκαταστήματα των αλλοδαπών τραπεζών.

2. Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.

3. Εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης και εταιρείες πρακτορείας απαιτήσεων.

4. Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου.

Κατά τις ημέρες ειδικής αργίας, όλες οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που απορρέουν από υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ των ανωτέρω αναφερομένων φορέων και της πελατείας τους, καθώς και τις λοιπές εν γένει ληξιπρόθεσμες, την ίδια ημέρα, υποχρεώσεις της πελατείας αυτών προς οποιονδήποτε τρίτο, εκπληρώνονται την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την 26 Μαρτίου, δεδομένου ότι η 25η Μαρτίου είναι εθνική αργία για τη χώρα μας, οπότε και αρχίζουν οι συνέπειες της τυχόν μη εκπλήρωσης.

Οι συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα πιστωτικά ιδρύματα τις ημέρες της ειδικής αργίας θα καταχωρηθούν στα συστήματα τους με ημερομηνία της επόμενης εργάσιμης ημέρας, δηλαδή 26 Μαρτίου.

Σύμφωνα δε με όσα προβλέπει η παράγραφος 5 του άρθρου 11 του Ν. 3336/2005, οι υποχρεώσεις που απορρέουν από την εξυπηρέτηση του Δημοσίου Χρέους, δανείων και τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου θα εκπληρώνονται σύμφωνα με τους ειδικούς όρους αυτών την προηγούμενη ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την 20η ή την 26η Μαρτίου.

Σύμφωνα με σχετική Οδηγία της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, κατά την 21η και 24 Μαρτίου 2008, θα γίνονται αποδεκτές από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ.) και τραπεζικές επιταγές που θα προσκομίζονται με ημερομηνία έκδοσης την 26η Μαρτίου 2008.

Τέλος, συστήνεται στους οργανισμούς και στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται απευθείας με τράπεζες για την αποστολή αρχείων χρεώσεων μέσω πάγιων εντολών και αρχείων πιστώσεων μισθοδοσίας, να επικοινωνήσουν με την τράπεζα συνεργασίας τους για κάθε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...