Προς το περιεχόμενο

Το γέλιο χρειάζεται στην ζωή μας Νο 6. Γελάστε γιατί χανόμαστε........


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 10,8k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάθεται μια αλογόμυγα στην πλάτη ενός λυκόσκυλου...

- Τί είσαι εσύ ρωτάει απορημένη η αλογόμυγα ?

- Λυκόσκυλο απαντά εκείνος, ο ...

πατέρας μου ήταν λύκος και η μάνα μου σκύλος.Εσύ ?

- Εγώ είμαι αλογόμυγα.

- Α καλά...Οι δικοί σου το "παραγαμ..." !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ έχω το υποκατάστημα του Δημήτρη στη Κρήτη.. :D

Άτιμε Σταυρουλάκη, έχω να παντήξω πελάτη εδώ και μήνες....

Πάρε μια μαντινάδα:

"Ηθελα να'μουνα χοχλιος να μπαινω στην αυλη σου

να γραφω με τα σαλια μου αντε μωρη γαμ...ήσου" ;);):D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση στο Δημοτικό;

Εσχάτως ανεκινήθη το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών του Δημοτικού σχολείου από της πρώτης τάξεως έως των μεγαλυτέρων. Αρκετοί δημοσιογράφοι έχουν σχολιάσει άλλοι αρνητικά και μερικοί θετικά την απόφαση του ΥΠΕΠΘ και ιδιαίτερα την ήδη πραγματοποιούμενη εκτύπωση σχετικών βιβλίων εκπονηθέντων από το γνωστό ψυχίατρο και μετέπειτα σεξολόγο κ. Θάνο Ασκητή.

Ας μας επιτραπεί παρενθετικά να τονίσουμε ότι το παραπάνω θέμα, μαζί με πολλά άλλα βρίσκεται στην κορυφή θεμάτων, στην ατζέντα θεμάτων, που αγωνιωδώς η Νέα Εποχή επιμένει να περάσουν στη ζωή μας, στις κοινωνίες μας, στην Παγκόσμια κοινότητα.

Απαίτηση της Νέας εποχής

Η Νέα Εποχή ως προερχόμενη βασικά από τη σιωνιστική νοοτροπία των σταυρωτών του Θεανθρώπου και όχι μόνο, θέλει να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή του ανθρώπου, να μην είναι λαμπρό κατ’ εικόνα Αυτού δημιούργημά Του, αλλά αντίθετο προς τις αρχετυπικές λειτουργίες του. Η τεχνητή γονιμοποίηση, οι προγεννητικοί σκόπιμοι έλεγχοι με διακοπή της κύησης εάν οι μετρήσεις υποψιασθούν άρρωστο έμβρυο, η θέσπιση του εγκεφαλικού θανάτου ως τετελεσμένου θανάτου, οι μεταμοσχεύσεις ακόμα και από εγκεφαλικά νεκρό δότη και όχι μόνο, η σεξουαλική απελευθέρωση από της πρώιμης εφηβικής ηλικίας, αποτελούν τα νεοεποχίτικα χαρακτηριστικά του νέου, κατά Νέα Εποχή, ανθρώπου. Αυτό το νέο μοντέλο ανθρώπου θέλει να επιβάλει στην παγκόσμια κοινότητα, για να πετύχει το σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης. Αυτονόητα μεταλλάσσονται και όλες οι αρχές και οι αξίες του παγκοσμιοποιούμενου ανθρώπου. Πρώτη αρχή του είναι ο εγωκεντρισμός και η αυτοϊκανοποίησή του, στα οποία οσημέραι δραματικά αυτοφυλακίζεται. Απ’ όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι άσχετη η εξάπλωση χρήσης και εμπορίας των ναρκωτικών συνδυασμένες με τα ψυχοναρκωτικά τηλεοπτικά προϊόντα και με τα προϊόντα του internet;

Η «νέα» λογική της Νέας Εποχής, η αντίθετη λογική από την παραδεδομένη, η αντιλογική πουλάει άφθονες καραμέλλες, που σαν πρώτο και μοναδικό διατροφικό συστατικό τους έχουν το σπά­σιμο της τάχα παραδοσιακής προκατάληψης. Η Νέα Εποχή θεωρεί το λαό μας, τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό, οπισθοδρομικό και καθυστερημένο, κολλημένο σ’ ένα ταμπού αντισεξουαλικό, βάσει του οποίου απαγορεύεται στους μικρούς να ασχολούνται με τα παραπάνω σεξοθέματα.

Γιατί διαφωνούμε στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών

Οι παρακάτω υπογράφοντες κληρικοί αισθανόμαστε την ευθύνη ως πνευματικοί πατέρες περικυκλωμένοι από παιδιά και εγγόνια σαρκικά και πνευματικά να καταθέσουμε την αντίθεσή μας στη σχεδιαζόμενη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των μαθητών, για τους παρακάτω λόγους:

Ευαίσθητη ηλικία

Δεν ενδείκνυται σ’ αυτή την τρυφερή ηλικία να ταράζουμε τις ψυχές των παιδιών του Δημοτικού με προβληματισμούς ανώτερους η άσχετους των ενδιαφερόντων τους. Η εξελικτική ψυχολογία, βαρυφορτωμένη με την εμπειρία γενιών και γενιών διαχρονικά, θεωρούσε και θεωρεί αντιδεοντολογική, άκαιρη και αντιπαιδαγωγική την πρόωρη ενημέρωση των παιδιών αυτής της ηλικίας με θέματα και προβλήματα που αδυνατούν να τα επεξεργασθούν ώριμα και σοβαρά μέσα τους.

Οι γονείς αντιδρούν

Πολλοί γονείς, όχι οπισθοδρομικοί, ανησυχούν και αρνούνται κατηγορηματικά να επιτρέψουν στα πρωτάκια τους, στα δευτεράκια τους κτλ να παρακολουθήσουν τα σεξομαθήματα του Ασκητή και της συνοδείας του. Είναι έτοιμοι να δηλώσουν εγγράφως ότι το παιδί τους, με δική τους ευθύνη δεν θα παρακολουθεί το μάθημα, όπως άλλωστε δικαιούνται να απαλλαχθούν από το μάθημα των θρησκευτικών οι ετερόδοξοι, οι αλλόπιστοι και οι αγνωστικιστές η άθεοι.

Διάσπαση της σχολικής κοινότητας

Με αυτή την τακτική του ΥΠΕΠΘ ευνοείται η διάσπαση των φορέων που απαρτίζουν τη μαθητική κοινωνία. Οι γονείς μαζί με τους μαθητές θα αντιπαρατίθενται στο ΥΠΕΠΘ και στα προγράμματά του, το ΥΠΕΠΘ ίσως θα υποτιμά τους υπεύθυνους γονείς και θα τους αποδίδει υποτιμητικά φονταμενταλιστικούς χαρακτηρισμούς όπερ και διακαώς επιθυμεί η Νέα Εποχή, για να διασπά την ενότητα της προηγουμένης με την επερχόμενη γεννεά.

Δοτοί σύλλογοι γονέων θα επιχειρούν να κλονίσουν την αυθεντία του υπεύθυνου δασκάλου και παιδαγωγού, οι δάσκαλοι θα προσπαθούν να αμυνθούν στις αντιδράσεις των γονέων. Ποιος ξέρει ποιές άλλες αναστατώσεις μπορούν να προκύψουν περαιτέρω!

Γιατί να χρησιμοποιηθεί η «ευέλικτη ζώνη»;

Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση θα γίνεται μέσα στην «ευέλικτη ζώνη». Δεν θα διδάσκεται δηλαδή από τους υπεύθυνους παιδαγωγούς, από τους δασκάλους, που έχουν εμπειρία της ψυχολογίας των μαθητών τους, που γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις του οικογενειακού και όχι μόνο περιβάλλοντός τους. Θα διδάσκονται τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας το σεξομάθημα από τους «ειδικούς» σεξοδασκάλους του Ασκητή.

Αντιδεοντολογική συμπεριφορά

Ήδη σε κάποια σχολεία ανέλαβαν την «πρωτοπορειακή πρωτοβουλία» κάποιοι καθηγητές και κάποιοι δάσκαλοι επηρεασμένοι εκσυγχρονιστικά από τον όψιμα εισαγόμενο σεξοδιαφωτισμό στην πατρίδα μας και τα έκαναν θάλασσα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες πρόβαλαν κάποιοι καθηγητές πιλοτικά κάποιο video με σεξουαλική συνεύρεση ζεύγους. Στη συνέχεια οι διαφωτιστές έκαναν κάποια σχόλια προς πληρέστερη διαφώτιση και ανά­λυση στους εφήβους μαθητές. Όταν κάποιος εκ των μαθητών της πρώτης τάξεως Λυκείου τόλμησε να αντιδράσει στα σεξοπροβαλλόμενα και σεξοαναλυόμενα, η ειρωνεία πήγε σύννεφο. Ανα­γκάστηκε ο μαθητής να διαμαρτυρηθεί μέσω των φυσικών του προστατών, των γονέων του, στο Λυκειάρχη, για να μη ξαναπροβληθεί σεξοvideo και να μη προπηλακισθεί ο εν λόγω μαθητής, εφόσον άλλωστε δεν προβλέπεται η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στο αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων.

Τέτοια περίεργα θα συμβαίνουν στα σχολεία μας προς βλάβην των μαθητών και προς ευτελισμό της θεόσδοτης γεννετήσιας δημι­ουργικής δωρεάς του Θεού.

Τι λέγουν οι στατιστικές

Στα άλλα Ευρωπαϊκά κράτη οι στατιστικές είναι απαισιόδοξες από τα αποτελέσματα της σεξουα­λικής διαπαιδαγώγησης. Στην Αγγλία μια μητέρα θρηνεί, γιατί τα τρία κοριτσάκια της 14, 15 και 17 ετών μολονότι διδάχτηκαν το σεξ, δεν κατάφεραν να προφυλαχθούν αλλά έμειναν έγκυες από άγνωστους και άφαντους πια πατεράδες.

Ο άνθρωπος είναι μόνο βιολογικό ον;

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι από πολύ μικράς ηλικίας τα παιδιά θα οδηγηθούν στη λογική και στη νοοτροπία της Νέας Εποχής που βλέπει τον άνθρωπο ως βιολογικό ον, πολυδιασπασμένο στις επί μέρους βιολογικές η ψυχολογικές λειτουργίες του. Κατά την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας και τη μακρά εμπειρική ανθρωπολογική Παράδοση του Έθνους μας η σεξουαλική ζωή είναι αχώριστα δεμένη με τον οσημέραι αναπτυσσόμενο συναι­σθη­ματισμό των παιδιών, με το θεόσδοτο έρωτα, με την αγάπη και αλληλοκατανόηση των συντρόφων, την εσώτατη ψυχική και εντεύθεν σαρκική επαφή και την ένθεη συνεργασία για την ευλογημένη τεκνογονία. Όλα τα παραπάνω δεν είναι δυνατόν να εγκλωβισθούν σ’ ένα έστω «επιτυχημένο» σεξ. Όλα αλληλοπεριχωρούμενα με την άκτιστη Χάρη του εν Τριάδι Θεού δια του Μυστηρίου του Γάμου, αποτελούν αφετηρία για την εμπειρία του θείου έρωτα, της θυσιαστικής προσφοράς των συζύγων μεταξύ τους και προς τα τέκνα τους, προς άπασα την εν Χριστώ αδελφότητα και προς όλη την παγκόσμια κοινότητα.

Η «Ασκητική» σεξουαλική διαπαιδαγώγηση βρίσκεται στους αντίποδες της Ιερολογίας, Θεολογίας και Ανθρωπολογίας του Ορθοδόξου Χριστιανικού Γάμου, αφού ταυτίζεται με τη Δαρβίνια και με τη Φροϋδική ανθρωπολογική θεωρία.

Δε θα έπρεπε τα παιδιά πρωτίστως να γνωρίζουν και τις λοιπές βιολογικές λειτουργίες;

Άλλωστε έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια το μάθημα της ανθρωπολογίας σ’ όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Τα παιδιά μας, ίσως σκόπιμα, δε διδάσκονται το θαύμα της ανθρωπίνης ζωής, που αποτελει προσωπική δημιουγία του Θεού «κατ’ εικόνα Αυτού και καθ’ ομοίωσιν». Όπως λοιπόν δε μαθαίνουν για τη λειτουργία της καρδιάς και κυκλοφορίας του αίματος, όπως δε μαθαίνουν για τη λεπτότατη και ευαίσθητη λειτουργία του νευρικού συστήματος, και άλλα, γιατί ειδικά να διδάσκονται τάχα για τη σεξουαλική λειτουργία; Τόσο χαζά, τόσο ανάπηρα τόσο αδέξια, τόσο ανίκανα είναι τα παιδιά της εποχής μας, της Νέας Εποχής, που απαραίτητα χρειάζονται σεξουαλική – λέγω κατευθυνόμενη – διαπαιδαγώγηση; Γιατί τα παιδιά προηγούμενων γενεών δε διδάσκονταν για τη σεξουαλική ζωή, και όμως κατά ένα εσώτατο μυστικό δυναμισμό λειτουργούσαν σεξουαλικά, συναισθηματικά, ερωτικά δημιουργικά, καταξιωμένα;

Το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, ταπεινώς φρονούμε ότι υπαγορεύεται «εκ του πονηρού».

Ποτέ μέχρι τώρα δεν διδάχθηκε αυτό το μάθημα

Σύμφωνα με τη μακρά θεανθρώπινη παράδοση του Ελληνικού Έθνους μας δε χρειάσθηκε ποτέ τέτοιο μάθημα να εισαχθεί στα σχολεία μας. Η αυτόνομη και αποσπασματική εισαγωγή ως μαθήματος στα σχολεία μας και δη στα μικρά παιδιά του δημοτικού επαληθεύει την προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού που θεοφώτιστα προέβλεπε ότι θα έρθει εποχή που οι άφρονες θα θεωρούνται σώφρονες και οι μυαλωμένοι άμυαλοι.

Η επιμονή της Νέας Εποχής να διδάσκει στα παιδιά το σεξ δηλώνει την απόλυτη πίστη της μόνο στη βιολογική δυναμική του ανθρώπου χωρισμένη από τα μυστήρια του βαπτίσματος, του Χρίσματος και των λοιπών Μυστηρίων που ενεργοποιούν την άκτιστη Χάρη δια βίου στον άνθρωπο και τον χριστοποιούν.

Εξυπακούεται, κατά τη Νέα Εποχή, ότι είναι αδύνατον να εγκρατευθούν και τα αγόρια και τα κορίτσια από της πολύ μικρής ηλικίας. Γιαυτό και πρέπει να μάθουν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις πετυχημένες, αλλά και να μάθουν να προστατεύονται από τις αρρώστιες και από τις διάφορες παρενέργειες του σεξ.

Εφικτή η εν Χριστώ εγκράτεια

Άπειρα παραδείγματα αγίων γυναικών και αγίων ανδρών της Εκκλησίας μας επιβεβαιώνουν ότι είναι κατορθωτή η εγκράτεια και η καθαρότητα μέχρι του γάμου η και δια βίου παρθενική ζωή. Ο ίδιος ο Κύριος μας έχει δώσει τη γενετήσια δύναμη για κοινωνία των εν Χριστώ συζύγων και για συνδημιουργία μαζί Του νέων αν­θρώπων, ο Ίδιος μας έχει δώσει την εντολή και το χάρισμα να τη διαχειριζόμαστε κατά το πάνσοφο θέλημά Του.

Γιατί να μη μάθουν τα παιδιά μας ότι πολλές γενιές, όχι μόνο δε στερήθηκαν τις χαρές του τρισευλογημένου γάμου, μένοντας παρθένοι και εγκρατείς μέχρι το γάμο, αλλά και ευτύχησαν να γίνουν μέτοχοι πολλών δωρεών – υλικών και πνευματικών – λόγω της καθαρής εν Χριστώ πνευματικής τους ζωής;

Είναι δυνατόν στις μικρές ηλικίες – φυσικά εκτός της ευθύνης του γάμου – να υπάρχει στοιχειώδης υπευθυνότητα που μπορεί να φυλάξει τα παιδιά από τους κινδύνους των ασθενειών των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων με κορυφαίο το AIDS, και από τα ψυχολογικά τραύματα που γι’ αυτούς τους παραπάνω κυρίως λόγους πληθαίνουν;

Γιατί να μη μάθουν έγκαιρα από τους γονείς και τους δασκάλους (δίκην εμβολιασμού) τα παιδιά μας ότι μόνο μέσα στον ευλογημένο ορθόδοξο γάμο προστατεύονται από τις σωματικές αρρώστιες και τα ψυχολογικά τραύματα;

Δημιουργία άγχους από τη διδασκαλία του σεξ

Η εμπειρία ημών των πνευματικών είναι διαφορετική. Παρατηρούμε ότι τα μικρά παιδιά που διδάσκονται στημένα από τους γονείς τους η από ειδικούς τα περί του σεξ αποκτούν ένα άγχος. Σκέπτονται αν, πως, πότε, και πόσο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σ’ αυτά που διδάχτηκαν στη σεξουαλική διαφώτιση. Το ίδιο η παραπλήσιο άγχος και αγωνία μπορεί να δημιουρ­γηθεί, αν προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε ένα πρωτάκι για να γίνει πολιτι­κός μηχανικός η αρχιτέκτων η γιατρός. Υπάρχουν γο­νείς που διακατέχονται από μια πρώιμη αγωνία για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών τους και τα προετοιμάζουν (λέγε καλύτερα καταπιέζουν) να εντοπισθούν στο δικό τους θέλημα, στο δικό τους σχεδιασμό εντελώς άκαιρα και αψυχολόγητα. Αυτή η ηλικία δεν είναι κατάλληλη για τέτοιους προβληματισμούς στα μικρά παιδιά. Το ίδιο ισχύει και για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Οι παλαιότερες γενιές είχαν περισσότερη διάκριση λόγω της ωρίμου εμπειρίας τους και επειδή δεν επηρεάζονταν από «Ασκητικούς» εκσυγχρονητικούς πειθαναγκασμούς.

Άλλες συνέπειες από τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Εκτός των παραπάνω, εκ της διακονίας ημών στο ιερό Μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως, γνωρίζουμε ότι το δημιουργούμενο άγχος από την πρώοιμη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μπορεί να μεταλλαχθεί σε δυνατή περιέργεια. Έτσι υπάρχουν περιπτώσεις μικρών αγοριών που επίμονα και φυσικά άκαιρα δοκιμάζουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις με τις μικρές συμμαθήτριες η και μεγαλυτερές τους με αποτέλεσμα να αυξάνει το άγχος η η αγωνία λόγω της απειρίας και των επικειμένων αποτυχιών η παρενεργειών στο σεξ.

Ο ψυχίατρος Ασκητής δεν έχει παιδαγωγική εμπειρία των μαθητών του Δημοτικού. Από τις εκπομπές του στην τηλεόραση, που για λόγους καθαρά ποιμαντικούς έχουμε παρακολουθήσει, φαίνεται πολύ καθαρά ότι έχει εμπειρία των εξηντάρηδων, εβδομηντάρηδων και λίγο πιο κάτω ηλικιακά η πιο πάνω που υποφέρουν από φοβερά ψυχολογικά και σεξουαλικά τραυματικά η διαστροφικά προβλήματα και ζητούν απεγνωσμένα βοήθεια, μήπως και καταφέρουν με τη βοήθειά του κάτι, κάπως, κάποτε σεξουαλικά να καταφέρουν. Πάντως σε κάθε εκπομπή του τονίζει ευκαίρως ακαίρως ότι «κάνουμε σεξ μέχρι να πεθάνουμε». Είναι δυνατόν με τέτοια νοοτροπία αυτός ο άνθρωπος και η σεξοσυνοδεία του να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας, τα ελληνόπουλα, τα βαπτισμένα και μυρωμένα με τα χαρισματικά μυστήρια της Αγίας Ορθοδοξίας μας;

Ευσεβάτως Σάς παρακαλούμε να διαβιβάσετε, μεταφέρετε τις διαφωνίες μας στο ΥΠΕΠΘ πιστεύοντας ότι δεν θα περιφρονηθούν οι φωνές των άμεσα ενδιαφερομένων πατέρων και εφημερίων, εφόσον πολλάκις για διάφορα άλλα θέματα έχει ζητήσει το ΥΠΕΠΘ την άποψη των κοινωνικών φορέων.

του Αρχιμ. Σαράντη Σαράντου, εφημερίου του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Souli, τον Σαράντο τον ξέρω καλά, τον είχα καθηγητή στα λατινικά. Είναι ένας καλοκάγαθος παπούλης που ζει στον δικό του κόσμο, είναι μοναχικός και θεωρεί τα πάντα ως μια μεγάλη συνωμοσία του Σατανά.

Μας έλεγε ότι στην ντίσκο τα παλλόμενα φώτα είναι το ανοιγόκλειμμα των ματιών του σατανά, οι καπνοί είναι τα χνώτα του, η μουσική είναι το κάλεσμά του και ...τα κορίτσια είναι οι ...απεσταλμένοι του!

Ε με κάτι τέτοια παραλίγο να γίνω σατανιστής...!

Οπότε άφες αυτώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Souli, τον Σαράντο τον ξέρω καλά, τον είχα καθηγητή στα λατινικά. Είναι ένας καλοκάγαθος παπούλης που ζει στον δικό του κόσμο, είναι μοναχικός και θεωρεί τα πάντα ως μια μεγάλη συνωμοσία του Σατανά.

Μας έλεγε ότι στην ντίσκο τα παλλόμενα φώτα είναι το ανοιγόκλειμμα των ματιών του σατανά, οι καπνοί είναι τα χνώτα του, η μουσική είναι το κάλεσμά του και ...τα κορίτσια είναι οι ...απεσταλμένοι του!

Ε με κάτι τέτοια παραλίγο να γίνω σατανιστής...!

Οπότε άφες αυτώ...

...και τα αγορια ειναι ο αθωος , αβγαλτος Αδαμ που παντα παρασερνεται ....

ωραια ιδεα για τον εαυτο του ειχε !!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Souli, τον Σαράντο τον ξέρω καλά, τον είχα καθηγητή στα λατινικά. Είναι ένας καλοκάγαθος παπούλης που ζει στον δικό του κόσμο, είναι μοναχικός και θεωρεί τα πάντα ως μια μεγάλη συνωμοσία του Σατανά.

Μας έλεγε ότι στην ντίσκο τα παλλόμενα φώτα είναι το ανοιγόκλειμμα των ματιών του σατανά, οι καπνοί είναι τα χνώτα του, η μουσική είναι το κάλεσμά του και ...τα κορίτσια είναι οι ...απεσταλμένοι του!

Ε με κάτι τέτοια παραλίγο να γίνω σατανιστής...!

Οπότε άφες αυτώ...

Μωρέ ξέρει ο αρχηγός σε ποια ενότητα το βάζει.....

Αλλά σοβαρά τώρα, κάποιος να του αυτουνού του @γ@μητου (που κάνει κριτική για ένα θέμα που το ξέρει εντελώς θεωρητικά, ότι έχει δει από περιοδικά δλδ και από καμία τσόντα.....) ότι σεξουαλική διαπαιδαγώγηση δεν σημαίνει με ποιες στάσεις θα το κάνουνε.... Αλλά σιγά την εκπαίδευση που έχει κι αυτός... Έχει μια καρέκλα και πετάει ότι του κατέβει....

Άμα ήθελε ο Θεός να είμαστε εγκρατείς, όταν τελειώναμε θα μας έκανε να πονάγαμε.... άκου εγκράτεια.....

Όσο για τον Ασκητή, τον θεωρώ πραγματικά πρωτοπόρο, γιατί σε μια τόσο πουριτανή κοινωνία, βγήκε δημόσια και έθεσε το θέμα της σεξουαλικής διαπεδαγώγησης σοβαρά, χωρίς ταμπού, σε επιστημονική βάση, και από όσο γνωρίζω χαίρει την εκτίμηση των περισσοτέρων....

Αλλά τι μου θύμισε το όλο θέμα (γιατί πολυσοβαρέψαμε)........ :D

ΣΕΞ, ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ & ΑΥΤΟΪΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ερώτηση: Είμαι και εγώ ένας νέος του 21ου πρώτου αιώνα και έχω κι εγώ ένα μεγάλο πρόβλημα όπως πολλοί άλλοι της ηλικίας μου το έχουν. Η διάφορα όμως είναι ότι αυτοί δεν γνωρίζουν την αλήθεια ενώ την γνωρίζω και εξακολουθώ να την πράττω. Μιλώ για την αυτοϊκανοποίηση ή τον αυνανισμό. Έχει χρόνια που προσπαθώ να νικήσω αυτόν τον πειρασμό και δεν τα καταφέρνω. Ίσως επειδή δεν το προσπάθησα όπως έπρεπε. Πάω εκκλησία κάθε Κυριακή. Νηστεύω όλες τις νηστείες του χρόνου, προσεύχομαι όμως πάλι δεν τα καταφέρνω. Μπορείτε να μου εισηγηθείτε μερικούς τρόπους έτσι ώστε να νικήσω αυτόν τον πειρασμό;

[ απαντάει ο Dr Ανανίας Καβάκας, Νευρολόγος-Ψυχίατρος ]

Απάντηση

Αγαπητέ φίλε,

Σε συγχαίρουμε για την τόλμη σου να αναφέρεις το πρόβλημα σου αυτό και να ζητήσεις βοήθεια. Υπάρχουν πολλοί άλλοι νέοι που έχουν το ίδιο πρόβλημα και δεν τολμούν να το αποκαλύψουν ή να ζητήσουν κάποια συμβουλή για να το ξεπεράσουν. Η τόλμη σου δείχνει την επιθυμία σου να το υπερνικήσεις.

Γράφεις: «Έχει χρόνια που προσπαθώ να νικήσω τον πειρασμό και δεν τα καταφέρνω». Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς και τώρα να τα καταφέρεις. Τα δυστύχημα είναι ότι όσο πιο εύκολα αποκτιέται μια κακή συνήθεια, τόσο δύσκολά αποβάλλεται.

Ίσως δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει να είσαι ένα γνήσιο παιδί του Θεού και πως ένας πιστός μπορεί να ζήσει μια καθαρή ζωή, χωρίς κάθε λίγο να πέφτει στον ίδιο πειρασμό.

....

Πρακτικά μέτρα. Ποια είναι τα μέτρα αυτά που πρέπει να πάρω στη συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως ρωτήσεις. Αυτά δεν μπορούμε να τα ξέρουμε ακριβώς, επειδή αγνοούμε τις πραγματικές συνθήκες της ζωής σου. Μπορείς όμως εσύ να τα εντοπίσεις, αν υποβάλλεις στον αυτό σου μερικές ερωτήσεις σαν κι αυτές:

Πότε παρασύρομαι στην κακή αυτή συνήθεια; Όταν νιώθω στεναχωρημένος, όταν είμαι απογοητευμένος, όταν είμαι αργόσχολος, όταν νιώθω ανία;

Ποιες ώρες γίνεται συνήθως αυτό; Το πρωί όταν, λόγω αργίας δεν χρειάζεται να ξυπνήσω νωρίς για να πάω στη σχολή μου, ή στη δουλειά μου; Τα μεσημέρι μετά από μια ή δύο ώρες ύπνου; Το βράδυ όταν πέφτω νωρίς στο κρεβάτι, επειδή δεν έχω κάτι να κάνω;

Επίσης, κάτω από ποιες συνθήκες γίνεται συνήθως; Όταν διαβάζω ή βλέπω κάτι στην τηλεόραση που με ερεθίζει σεξουαλικά; Όταν φαντάζομαι κάτι;

Η απάντηση σε τέτοιες ερωτήσεις θα σε βοηθήσουν να πάρεις ορισμένα πρακτικά μέτρα, ώστε να μην υποκύψεις εύκολα στον πειρασμό αυτό. Για παράδειγμα, αν γίνεται όταν είσαι στεναχωρημένος ή απογοητευμένος από κάτι, φρόντισε να αντιμετωπίσεις την απογοήτευση σου με τρόπο θετικό, όπως είναι μια τηλεφωνική συνομιλία με κάποιο έμπιστο σε σένα άτομο για να συμμεριστείς την αιτία της απογοήτευσής σου και να ζητήσεις τη συμβουλή του.

Αν συμβαίνει καθώς βλέπεις τηλεόραση κάτι που σε ερεθίζει άλλαξε αμέσως κανάλι. Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βρεθεί σε μια κατάσταση υψηλού κινδύνου σε σχέση με την αδυναμία μας. Τα απλά αυτά μέτρα ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να ενεργήσει σαν ένας φραγμός για σένα, μπορεί να σε προφυλάξουν από παγίδες του εχθρού.

Ας μη ξεχνούμε ότι από τη στιγμή που έρχεται μια κακή επιθυμία μέσα μας μέχρι τη εκτέλεσή της, παρεμβάλλονται συνήθως μερικοί ή άλλοτε πιο πολλοί κρίκοι μιας αλυσίδας σκέψεων, αποφάσεων ή πράξεων. Σπάζοντας έναν από τους κρίκους αυτούς και προτιμότερο από τους πρώτους, εμποδίζουμε την περαιτέρω πορεία μας προς την εκτέλεση της κακής επιθυμίας μας.

Μην πεις αυτό που συχνά λένε άλλοι νέοι: «Ο πειρασμός αυτός είναι πολύ μεγάλος. Ξεπερνάει τη δύναμή μου. Δεν μπορώ να αντισταθώ».

Έχεις τη δύναμη να αντισταθείς, επειδή η δύναμη της θέλησής μας που μας έχει χαρίσει ο Θεός είναι πολύ μεγάλη. Ας υποθέσουμε το εξής: « Αν τη στιγμή που εσύ είσαι έτοιμος να ενδώσεις στον πειρασμό της αυτοϊκανοποίησης, εμφανιστεί μπροστά σου ένας άντρας με ένα πιστόλι στο χέρι και σου πει: Αν ενδώσεις στον πειρασμό αυτό θα σου τινάξω τα μυαλά στον αέρα, τι λες; Θα βρεις ή όχι τη δύναμη να μην υποκύψεις στον πειρασμό; (σ.σ.: πόιιιν) blink.gif

Η θέλησή μας είναι μια ισχυρή δύναμή που μπορεί να αντιτεθεί σε κάθε πειρασμό, ιδιαίτερα για μας που ακολουθούμε το Θεό.

*******************

Αυτάάάά!

Τι ταμπού και αυτό, τι ενοχές, τι προκατάληψη για μια φυσική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος.

Ο θυμόσοφος λαός μας λέει:

1) Τράβα μια για να συνέλθεις! laugh.gif Λειτουργεί δηλαδή και ως αγχολυτικό, ως παυσίπονο!

2) Το πολύ το τάκα-τάκα κάνει το παιδί μ..... (το γνωστόν "Παν μέτρον Άριστον")

3) Τι είναι ένα άσπρο πράγμα με μαστίγιο;

4) Η χήρα με τα πέντε ορφανά.

Και το θεϊκό, ανακοίνωση εντός τσοντοκινηματογράφου:

"Παρακαλείσθε όπως αυνανίζεσθε κοσμίως και με σεβασμό προς τον περιβάλλοντα χώρον. Τηρείτε τας αποστάσεις μεταξύ σας και μην εκσπερματίζετε επί του τάπητος διότι δημιουργούνται κηλίδες"

Γεια σου γιατρέ!!!!!!!! ;) ;) :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

pagalos.jpg

-Θεόδωρε, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα;

-Φέρε ό,τι να 'ναι. Έχω τέτοια πείνα που θα 'τρωγα κι εσένα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μη λέμε μόνο τα δικά μας στραβά.... να λέμε και των αλλονών..... :P:) :)

Στην Αμερική, τους ηλίθιους τους αποζημιώνουν........

Stella Awards

‘Τα Βραβεία πήραν το όνομα τους από την 81χρονη Stella Liebeck η οποία έχυσε ζεστό καφέ πάνω της και κίνησε αγωγή στα McDonalds την οποία φυσικά και κέρδισε. Η υπόθεση ενέπνευσε την δημιουργία των Stella Awards για τις πιο γελοίες και εξωφρενικές αγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι νικητές του 2007 ήταν:

5η Θέση: H Kathleen Robertson από Austin κέρδισε $80,000 κινώντας αγωγή σε ένα κατάστημα επίπλων αφού στραμπούλιξε τον αστράγαλο της στο κατάστημα. Η κα. Robertson έπεσε κάτω όταν σκόνταψε πάνω σε ένα μικρό παιδί. Φυσικά οι ιδιοκτήτες έμειναν έκπληκτοι όταν καλέστηκαν να πληρώσουν αφού το άτακτο παιδί ήταν γιος της κύριας!

5η Θέση (Ισοπαλία): Ο 19χρονος Carl Truman από Los Angeles κέρδισε $74,000 και ιατρικά έξοδα όταν ο γείτονας του πέρασε με το αυτοκίνητο του πάνω απ’ το χέρι του. Φυσικά ο Truman δεν πρόσεξε ότι ήταν κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που προσπαθούσε να κλέψει τις ζάντες από τους τροχούς.

5η Θέση (Ισοπαλία 2): Ο Terrence Dickson από την Pennsylvania έφευγε από το σπίτι που είχε κλέψει μέσα από το γκαράζ. Δεν κατάφερε όμως να βγει έξω καθώς η αυτόματη πόρτα του γκαράζ είχε χαλάσει, ενώ δεν μπορούσε να μπει πίσω στο σπίτι αφού η πόρτα είχε κλείσει. Καθώς οι ιδιοκτήτες του σπιτιού βρίσκονταν σε διακοπές για 8 μέρες ο κ. Dickson παρέμεινε κλειδωμένος στο γκαράζ πίνοντας Pepsi και τρώγοντας φαγητό του σκύλου. Κίνησε αγωγή για ψυχολογικό στρες και κέρδισε $500,000.

4η Θέση: Ο Jerry Williams από το Arkansas κέρδισε $14,500 και κάλυψη ιατρικών εξόδων όταν των δάγκωσε στον κώλο ο σκύλος του γείτονα. Οι ένορκοι ήταν λίγο επιεικής αφού θεώρησαν ότι ο σκύλος προκλήθηκε μιας και ήταν δεμένος την ώρα που ο Williams προσπαθούσε να τον πυροβολήσει.

3η Θέση: Ένα εστιατόριο στη Φιλαδέλφεια αναγκάστηκε να πληρώσει αποζημίωση $113,500 όταν η Amber Carson γλίστρησε πάνω σε ένα αναψυκτικό και έσπασε τη λεκάνη της πέφτοντας στο πάτωμα. Το αναψυκτικό βρισκόταν στο πάτωμα επειδή ένα λεπτό προηγουμένως το είχε πετάξει στον φίλο της με τον οποίο τσακωνόταν!

2η Θέση: Η Kara Walton από το Delaware κέρδισε την αγωγή που κίνησε σε ιδιοκτήτη νυκτερινού κλαμπ όταν έπεσε από το παραθυράκι της τουαλέτας σπάζωντας και τα 2 μπροστινά της δόντια. Η Walton προσπαθούσε να φύγει από το κλαμπ από το παράθυρο για να μην πληρώσει το λογαριασμό. Κέρδισε $12,000.

1η Θέση (Άξια): H νικήτρια της χρονιάς είναι η κυρία Mere Grazinski από την Oklahoma. Η κα. Grazinski αγοράζει ένα τροχόσπιτο μήκους 32 ποδών. Επιστρέφοντας σπίτι από ένα ποδοσφαιρικό αγώνα στον αυτοκινητόδρομο έβαλε το cruise control στα 70 μίλια και άφησε το τιμόνι για να πάει να φτιάξει σάντουιτς! Φυσικά το τροχόσπιτο ξέφυγε της πορείας του και αναποδογυρίστηκε κτυπώντας με φόρα. Η κα. Grazinski κίνησε αγωγή στην εταιρία κατασκευής του τροχόσπιτου γιατί κανείς δεν την συμβούλεψε ότι το cruise control δεν είναι και αυτόματος πιλότος. Κέρδισε $1,750,000 και ένα καινούργιο τροχόσπιτο. Η εταιρία αναγκάστηκε να αλλάξει τα εγχειρίδια της σε περίπτωση που υπάρχουν κι’ άλλοι ηλίθιοι σαν την κυρία!’

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...
18880084.jpg

Εγώ τι να πω που το αγόρασα πριν τη μείωση του ειδικού τέλους....... και κερατάς και δαρμένος...... :rolleyes::):D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...