Προς το περιεχόμενο
  • 0

Μεταβολή Α.Ε. κατόχου ακινήτων σε Ο.Ε. προκύπτει ΦΜΑ?


SOULIS

Ερώτηση

Σύμφωνα με τον 2190

άρθρο 66α Μετατροπή ανώνυμης εταιρείας σε ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη εταιρεία

1. Η μετατροπή ανώνυμης εταιρείας σε ομόρρυθμη ή ετερόρρυθμη εταιρεία γίνεται με ομόφωνη απόφαση όλων των μετόχων. Στη σχετική απόφαση πρέπει να περιλαμβάνονται οι όροι του καταστατικού της ομόρρυθμης ή της ετερόρρυθμης εταιρείας.

2. Από τη συντέλεση των δημοσιεύσεων και των διατυπώσεων δημοσιότητας κατά το άρθρο 42 του Εμπορικού Νόμου και το άρθρο 7β του παρόντος νόμου για τη γενόμενη μετατροπή, η μετατρεπόμενη ανώνυμη εταιρεία συνεχίζεται με τη μορφή ομόρρυθμης ή ετερόρρυθμης εταιρείας. Πριν από την ολοκλήρωση των διατυπώσεων δημοσιότητας του προηγούμενου εδαφίου, η μετατροπή δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Μετά την επέλευση της μετατροπής, οι εκκρεμείς δίκες συνεχίζονται στο όνομα της νέας εταιρείας, χωρίς να επέρχεται διακοπή τους.

Αν η Α.Ε. είναι κάτοχος ακινήτων μπαίνει ζήτημα ΦΜΑ ή όχι?

δεν έχω δει σχετική βιβλιογραφία.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • 0

Που να βρεις βιβλιογραφία Θανάση φρέσκια είναι η διάταξη.

Αν συνδιάσεις αυτό:Κατά την μετατροπή Α.Ε. σε Ο.Ε ή Ε.Ε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66α του Ν.2190/1920 δεν απαιτείται σύνταξη ισολογισμού ούτε και εκτίμηση του ενεργητικού και παθητικού. Αυτό συμβαίνει διότι δεν επέρχεται λύση της Α.Ε. αλλά με μόνον μεταβολή της νομικής μορφής της Α.Ε σε Ο.Ε ή Ε.Ε. Η εν λόγω μετατροπή παράγει αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση των διατυπώσεων του άρθρου 42 του Εμπορικού Νόμου και του άρθρου 7β του Ν.2190/1920.

Με αυτό:Σύμφωνα με τις υπ’ αριθμό 1776/88,και 3022/97 αποφάσεις του Σ.τ.Ε. κρίθηκε ότι, κατά τη μετατροπή, τόσο Ε.Π.Ε. σε Α.Ε, όσο και Ο.Ε ή Ε.Ε. σε Ε.Π.Ε, δεν επέρχεται κατάλυση του νομικού προσώπου των μετατρεπόμενων εταιρειών και ίδρυση νέας Α.Ε. ή Ε.Π.Ε, αλλά, απλά, μεταβάλλεται ο νομικός τύπος των μετατρεπόμενων εταιρειών και συνεπώς, η εισφορά ακινήτων στις περιπτώσεις αυτές, δεν συνιστά μεταβίβαση υποκείμενη σε φόρο μεταβίβασης ακινήτων. Αυτό έγινε δεκτό και από τη Διοίκηση με την υπ’ αριθμό 1048879/10658/πολ1255/8.9.2000 εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών.

Σε βοηθάει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 0

Απλά τεκμηριώνει αυτό που ήδη έχω στο μυαλό μου.. :)

για αντίθετη άποψη ανησυχούσα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...