Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υγ: Συνειδητοποιούν ότι πρέπει να μάχονται (στην λεγόμενη "ταξική πάλη") και δεν συνειδητοποιούν ότι μπορούν να κάνουν μια επιχείρηση όλοι μαζί και σιγά σιγά να τη γιγαντώσουνε...??? Είναι θέμα καθοδήγησης, είναι θέμα χρησιμοποιήσης, είναι θέμα τι....???

 

Είναι θέμα στοιχειώδους σοβαρότητας των συμβαλλομένων. Και των εργαζόμενων και των εργοδοτών. Και από τις δύο πλευρές υπάρχουν καλοί και κακοί. Το πρόβλημα ξεκινά όταν οι μεν θεωρούν τους δε "a priori" ως ταξικούς εχθρούς και άρα "φύσει" κακούς ή/και όταν οι δε θεωρούν τους μεν ως άχρηστους, τεμπέληδες και λουφαδόρους. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

η ίδια η αλληγορία του Πλάτωνα (γι' αυτό την ανέφερα) απαντά και για τους λόγους που δεν συνειδητοποιούν τη δύναμή τους και για τους λόγους που "κάποιοι άλλοι" πιστεύουν πως μπορούν μέσα στον καπιταλισμό να λειτουργήσουν με τρόπο ενάντια στον καπιταλισμό.

Επιπροσθέτως νομίζω το έκανα πιο σαφές στην απάντησή μου στον Κώστα.

 

Να προσθέσω και την αλληγορία του Μπρεχτ από το έργο του “Ιστορίες του Κυρίου Κόινερ” ?

Αντε φτάνει για σήμερα. Πολλή δουλειά σου έβαλα για Σ/Κ. Δευτέρα διαγώνισμα... :)

 

breht.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι μπράβοι δεν λυπούνται

25.2.2016 / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ

Θα ήταν ωφέλιμη μια βόλτα των κυβερνητικών επιτελών στις «ταπεινές» πιάτσες των τοκογλύφων. Να δουν πως τα «αφεντικά» συνεννοούνται και δίνουν τις οδηγίες στα «παιδιά» που εξασφαλίζουν τις εισπράξεις: « Αυτόν, στο γύψο για να του φύγει η μαγκιά, τον άλλο που καίγεται,  στο περίμενε για να πέσει στο παρακάλι, από τον δείνα να πάρουμε τα ρέστα του και βλέπουμε»…

Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς της «αριστερής» του κυβέρνησης, αν είχαν μια αμυδρή έστω εικόνα και αίσθηση της λειτουργίας του υποκόσμου θα κατανοούσαν ότι δεν έχουν να ελπίζουν σε τίποτε περιμένοντας τα «παιδιά» της τρόικας (κουαρτέτου) που έχουν αναλάβει την αξιολόγηση. Θα είχαν συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα παιδιά και τα ευυπόληπτα αφεντικά τους έχουν χρησιμοποιήσει όλες τις πρακτικές των κοινών τοκογλύφων και των μπράβων  της πιάτσας σε βάρος της χώρας. Θα γνώριζαν πια ότι τα αφεντικά και οι μπράβοι τους δεν δείχνουν έλεος, δεν λυπούνται.

Ο πρωθυπουργός και η «αριστερή» του κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι δανειστές και οι μπράβοι τους μεταχειρίζονται επ ακριβώς τις δοκιμασμένες πρακτικές του υποκόσμου:

Έβαλαν τη χώρα και την «αριστερή» της κυβέρνηση στο γύψο (κάπιταλ κοντρόλ, πιστωτική ασφυξία) «για να της φύγει η (τζάμπα) μαγκιά της άγνοιας και της υπεροψίας»
Έχουν τη χώρα που καίγεται για ρευστότητα στο περίμενε για να πέσει στο παρακάλι
Βλέπουν και εκμεταλλεύονται το γενικότερο  πολιτικό οικονομικό κοινωνικό χάλι της χώρας και ετοιμάζονται για μια ακόμη (τελική; )  έφοδο για να μαζέψουν τα ρέστα…

Αν η κυβέρνηση της «αριστεράς» του Αλέξη Τσίπρα είχε μια επαφή με την πραγματική ζωή θα καταλάβαινε ότι δεν έχει να περιμένει κανένα έλεος από τους δανειστές – τοκογλύφους και τους  «γιάπηδες» μπράβους τους που όλο έρχονται και όλο καθυστερούν  να έρθουν για να αξιολογήσουν. Εχουν τη χώρα και την κυβέρνησή της στον πιστωτικό γύψο και στο περίμενε μέχρι να φτάσει η στιγμή ελάχιστα πριν την ασφυξία.  Τότε θα βουτήξουν τα ρέστα και θα επιτρέψουν μια ανάσα…

Αν η κυβέρνηση της «αριστεράς» του κύριου Τσίπρα δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις θα γνώριζε ότι τα  αφεντικά και οι μπράβοι τους  αξιοποιούν (αν δεν δημιουργούν) πρόσθετα προβλήματα στη χώρα γιατί με αυτόν τον τρόπο εντείνουν την αδυναμία της. Και η αδυναμία δεν είναι λόγος για να μην γίνουν οι εισπράξεις. Ακριβώς το αντίθετο, είναι η ώρα του μεγάλου πλιάτσικου.

Σ αυτήν ακριβώς τη στιγμή βρισκόμαστε τώρα:

1.Η χώρα δοκιμάζεται από το βάρος της προσφυγικής κρίσης με τις γεωπολιτικές της παραμέτρους οι οποίες γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες αν λάβει κανείς υπόψη τις πάγιες τουρκικές επιδιώξεις στο Αιγαίο

2.Η εξουθενωμένη, από τα μνημόνια, οικονομία (1/4 του ΑΕΠ εξαφανισμένο σε σχέση με το 2009) δεν επιτρέπει την εκπλήρωση βασικών λειτουργιών του κράτους (άμυνα, παιδεία, υγεία κλπ) το οποίο σαν πρεζάκι περιμένει την αξιολόγηση και τη δόση

3.Και για να επιτρέψουν οι μπράβοι των τοκογλύφων την εκταμίευση μιας ακόμα δόσης, θα πρέπει να εισπράξουν…

Τι έχει απομείνει; Ενέργεια (ΔΕΗ, κοιτάσματα άνθρακα και πιθανά υδρογονανθράκων) νερά (υπηρεσίες ύδρευσης, άρδευσης, υδροηλεκτρικά) και ιδιωτικός πλούτος (οι φεσωμένες παραγωγικές μονάδες στον πρωτογενή τομέα και κυρίως οι ζορισμένες ναυτιλιακές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις).

Η κυβέρνηση της «αριστεράς» εξακολουθεί να περιμένει ότι κάποιος θα την λυπηθεί. Όμως, οι μπράβοι δεν λυπούνται χωρίς αντάλλαγμα…

 

http://www.topontiki.gr/article/160981/oi-mpravoi-den-lypoyntai

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 month later...

Βαφτίζουν ανάδοχους τους εργαζόμενους

Συντάκτης: Διαλεκτή Αγγελή


Ακολουθώντας πιστά το δόγμα του νεοφιλελευθερισμού, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα) δίνει προς υπογραφή ένα ατομικό συμφωνητικό στους εργαζόμενους σε αυτή μηχανικούς, με καταχρηστικούς όρους εργασίας, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Μάλιστα η εταιρεία απέλυσε εργαζόμενη που επί τέσσερα χρόνια δούλευε για τη θυγατρική του ομίλου, Biosar Energy, η οποία αρνήθηκε να υπογράψει το εν λόγω συμφωνητικό.
Το Σωματείο κάνει λόγο για «πρόκληση για κάθε εργαζόμενο και αιτία πολέμου για το εργατικό κίνημα».

Το ατομικό αυτό συμφωνητικό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που επιδιώκει να επιβάλει ο όμιλος προκειμένου να κατοχυρώσει με τη μορφή γραπτής σύμβασης όλα όσα αποτελούν «γκρίζες ζώνες» για τους μηχανικούς και τεχνικούς που απασχολούνται με μπλοκάκι στον κλάδο των κατασκευών.

Παρά το γεγονός ότι το μπλοκάκι ουσιαστικά συγκαλύπτει τις μισθωτές σχέσεις εξαρτημένης εργασίας, τα τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Οι όροι του ατομικού συμφωνητικού μοιάζουν βγαλμένοι από βιβλίο του Ανταμ Σμιθ.

Με αυτή τη σύμβαση, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ζητά από τον υπογράφοντα να δηλώσει ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του υπάλληλο, εργαζόμενο, αντιπρόσωπο ή συνεργάτη του ομίλου, αλλά «ανεξάρτητο ανάδοχο» και ξεκαθαρίζει ότι «η παρούσα συμφωνία συνιστά μια σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών και όχι σύμβαση εργασίας».

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος εισάγει το αγγλικό δίκαιο στις συμβάσεις των εργαζόμενων μηχανικών με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με τη δικαιολογία ότι η θυγατρική στην οποία εργάζονται έχει έδρα το Λονδίνο.

Ουσιαστικά, λοιπόν, ο εργαζόμενος που υπογράφει το συμφωνητικό θα πρέπει να προσφύγει στα αγγλικά δικαστήρια σε περίπτωση που προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα που χρήζει νομικών διαδικασιών.

Η σύμβαση αναφέρει ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να αποζημιώσει την εταιρεία για οποιαδήποτε «απώλεια, ευθύνη, έξοδα (συμπεριλαμβανομένων των εύλογων δικαστικών εξόδων), ζημίες ή δαπάνες» προκύψουν κατά την άσκηση των εργασιακών καθηκόντων του, συνάπτοντας ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Το ΣΜΤ υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο η ΕΛΛΑΚΤΩΡ επιδιώκει να εκμηδενίσει το επιχειρηματικό της ρίσκο, καλύπτοντας όποιες πιθανές αστικές ευθύνες της με χρήματα των υπαλλήλων της.

Ενας άλλος όρος του συμφωνητικού ζητά από τους εργαζομένους να δεσμευτούν ότι στην περίπτωση που χρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους, θα αναλάβουν οι ίδιοι τα έξοδα ασφάλισης υγείας, βίζας, αλλά και για τυχόν εμβολιασμούς.

Η εταιρεία ορίζει επίσης ότι σε περίπτωση απουσίας λόγω ασθένειας ή τραυματισμού ο υπογράφων δεν θα πληρώνεται, ενώ όποιος αρρωστήσει αθροιστικά για πάνω από 15 μέρες τον χρόνο θα απολύεται.

Η εταιρεία -μεγαλόκαρδη γαρ- δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να διορίσει έναν αναπληρωτή, προκειμένου να διατηρήσει τη θέση του στον όμιλο μέχρις ότου επιστρέψει στα καθήκοντά του, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι ο ασθενής εργαζόμενος οφείλει να «αποζημιώνει» τον αντικαταστάτη του.

Υστερα απ’ όλα αυτά, τα προσωπικά δεδομένα φαντάζουν ίσως ελάσσονος σημασίας, ωστόσο η εταιρεία δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Υποχρεώνει τους εργαζομένους να κοινοποιήσουν στην εργοδοσία πληροφορίες σχετικά με τη σωματική και την ψυχική τους υγεία, τη φυλετική ή εθνική καταγωγή τους και τα των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, με την πρόφαση της «παρακολούθησης της απουσίας λόγω ασθένειας» και της «συμμόρφωσης με τη νομοθεσία περί ίσων ευκαιριών».

Υστερα από καταγγελία εργαζομένης, την Παρασκευή 1η Απριλίου, αντιπροσωπεία του Σωματείου συναντήθηκε με τη διευθύντρια προσωπικού της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των ατομικών συμφωνητικών.

«Μας είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα σχετικό, ωστόσο ύστερα από λίγο επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τη συνάδελφο υποστηρίζοντας ότι νομικά η σύμβαση είναι εντάξει, καταλήγοντας τελικά να την απολύσουν επειδή αρνήθηκε να υπογράψει», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Δημήτρης Τζαμουράνης, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών.

«Αν περάσει αυτό, τότε όλες οι μεγάλες εταιρείες που έχουν θυγατρικές στο εξωτερικό θα υποχρεώνουν τους εργαζομένους να υπογράφουν τέτοιες συμβάσεις με σκοπό φυσικά να γενικευθούν και σε ολόκληρο τον κλάδο».

Η «Εφ.Συν.» ζήτησε να μιλήσει με αντιπρόσωπο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση.

Το ΣΜΤ πραγματοποίησε χθες το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικό γραφεία του ομίλου, στο πλαίσιο τρίωρης στάσης εργασίας, ζητώντας να επιστρέψει στη δουλειά της η απολυμένη εργαζόμενη, αλλά και να αποσυρθεί το ατομικό συμφωνητικό.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων συναντήθηκε με τη διεύθυνση προσωπικού του ομίλου.

Σε ό,τι αφορά την απόλυση της επί τέσσερα χρόνια εργαζομένης, οι υπεύθυνοι της εταιρείας δήλωσαν ότι δεν πρόκειται για απόλυση, καθώς η εργαζόμενη δεν θεωρείται μισθωτή αλλά συνεργάτις, της οποίας έληξε η σύμβαση έργου, ενώ για το συμφωνητικό υποστήριξαν ότι οι όροι των συμβάσεων πρέπει να διέπονται από το δίκαιο της χώρας όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος.

Η διεύθυνση προσωπικού της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν έκανε δεκτό κανένα από τα αιτήματα του Σωματείου και δήλωσε αναρμόδια για τις εταιρείες του ομίλου στο εξωτερικό.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

 

https://www.efsyn.gr/arthro/vaftizoyn-anadohoys-toys-ergazomenoys

 

http://syndicalaizer.com/2016/04/06/06042016-%CF%83-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CE%B7-%CE%B1/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΒΙΟΜΕ ΑΦΙΣΑ

 

«Καθαρίστε με αλληλεγγύη», προτρέπει το σύνθημα πάνω στην ετικέτα του μαλακτικού ρούχων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής, κατά κόσμον ΒΙΟΜΕ. 

......

Κρεμοσάπουνο χεριών, σκόνη και μαλακτικό ρούχων, υγρό πιάτων, καθαριστικά γενικής χρήσης, καθαριστικά για τα τζάμια, αλλά και σαπούνια είναι τα αλληλέγγυα προϊόντα που φτιάχνουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και τα διαθέτουν σε επιλεγμένα στέκια ανά την Ελλάδα. Τα σαπούνια, μάλιστα, εξάγονται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης, στην Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία και τη Γαλλία, όπως σημειώνει ο κύριος Χαριτάκης. Έχει δημιουργηθεί, επίσης, ένα δίκτυο αλληλέγγυων εγχειρημάτων μέσω ενός συνεδρίου, που έλαβε χώρα στη Γαλλία, υπό τον τίτλοΟικονομία των εργαζομένων και αφορούσε αυτοδιαχειριζόμενες ή κατειλημμένες επιχειρήσεις, και τον ερχόμενο Οκτώβρη θα επαναληφθεί στο χώρο της ΒΙΟΜΕ με συμμετοχές εργατικών ενώσεων και σωματείων ακόμη και από τη Βόρειο Αφρική.

......

http://www.imerodromos.gr/biome/

 

http://biom-metal.blogspot.gr/p/blog-page.html

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 weeks later...

Όταν δικηγόροι ασχολούνται με φοροτεχνικά......

 

Από τον capital:

http://www.capital.gr/me-apopsi/3123046/pos-i-forodiafugi-egine-nomimi

 

 

Επισύναψη

 

Πώς η φοροδιαφυγή έγινε... νόμιμη

Τον Οκτώβριο του 2015 ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε ο νόμος 4337/2015 με στόχο να αντιμετωπιστεί για άλλη μια φορά τη φοροδιαφυγή αλλά και την ποινική αντιμετώπιση των φορολογουμένων που δεν καταβάλλουν τα χρέη τους στο δημόσιο.

Ο νόμος αυτός είχε ως στόχο να εξορθολογήσει τις ποινικές δίκες που εκκρεμούσαν σε βάρος φορολογουμένων για μη καταβολή πάσης φύσεως χρεών στο δημόσιο αλλά και μη καταβολή ΦΠΑ. Ταυτόχρονα ευελπιστούσε να ρυθμίσει το διοικητικό ποινολόγιο σε περίπτωση νέων εντοπισμένων φορολογικών παραβάσεων.

Μετά από 6 μήνες εφαρμογής μπορούμε να πούμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τελικά ο συγκεκριμένος νόμος νομιμοποίησε με τον πλέον... επίσημο τρόπο τη φοροδιαφυγή και δημιούργησε σοβαρά και τεκμηριωμένα αντικίνητρα ώστε να μην πληρώσει κάποιος τα χρέη του προς το δημόσιο.

Τα πρώτο μεγάλο "παράθυρο' νομιμοποίησης της φοροδιαφυγής στο συγκεκριμένο νόμο εντοπίζεται στο άρθρο 3 το οποίο τροποποίησε διατάξεις του νόμου 4174/2013 και πρόσθεσε κάποια άρθρα.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο εάν ο οποιοσδήποτε φορολογούμενος βρει οποιονδήποτε τρόπο να μην εκδώσει φορολογικό παραστατικό και να μην αποδώσει ούτε ΦΠΑ αλλά ούτε και φόρο εισοδήματος στο δημόσιο, τότε στην απίθανη περίπτωση που ο ελεγκτικός μηχανισμός τον εντοπίσει, θα καταβάλει ως πρόστιμο το 50% αυτού του ποσού που θα έπρεπε να πληρώσει ως φόρο ή φπα εάν τελικώς εξέδιδε το παραστατικό. Οπότε το σκεπτικό του φορολογουμένου έχει ως εξής: Εάν εκδοθεί ένα παραστατικό 1000 ευρώ θα πρέπει να πληρωθεί φπα 230 ευρώ και φόρος εισοδήματος 260 ευρώ. Εάν δεν εκδοθεί και εντοπιστεί η παράβαση θα κληθεί να πληρώσει 115 και 130 ευρώ αντίστοιχα.

Με αυτό το σκεπτικό οι πιθανότητες να εντοπίσουν κάποιον που φοροδιαφεύγει σε συνδυασμό με το ποσό που θα κληθεί να καταβάλει εάν τον εντοπίσουν είναι αντιστρόφως ανάλογες από το κίνητρό του ή τη βούλησή του τελικώς να εκδώσει το παραστατικό. Εάν αντιληφθεί κανείς ότι πίσω από την έκδοση ενός παραστατικού υπάρχει και άλλη φορολογητέα ύλη εκτός από το φόρο εισοδήματος και το ΦΠΑ τότε το αντικίνητρο έκδοσης γίνεται πλέον πεποίθηση.

Εάν όμως ο συγκεκριμένος νόμος έμενε μόνο σε αυτή τη ρύθμιση τότε ίσως μετά από 6 μήνες σήμερα να βλέπαμε αν όχι βελτίωση, τουλάχιστον μια στασιμότητα. Το προηγούμενο "παράθυρο" στο νόμο μένει "ορθάνοιχτο" τελικά σε συνδυασμό με το άρθρο 8 του ιδίου νόμου που επανακαθορίζει τις ποινικές κυρώσεις όλων όσων φοροδιέφευγαν αλλά και όλους όσους σκοπεύουν να φοροδιαφύγουν.

Έτσι εάν κάποιος δεν είχε αποδώσει ΦΠΑ 40.000 ευρώ ή φόρο εισοδήματος κλπ 80.000 ευρώ για οποιονδήποτε λόγο μέχρι πριν τη δημοσίευση του νόμου αυτού απειλούνταν με ποινικό δικαστήριο που ισοδυναμούσε με βαρύτατες ποινές, οι οποίες ακόμη και εξαγοράσιμες ισοδυναμούσαν με το οφειλόμενο ποσό.

Με τον συγκεκριμένο νόμο η παρούσα διοίκηση αθώωσε αναδρομικά όλους όσους χρωστούσαν τα ανωτέρω ποσά και μάλιστα έθεσε στο αρχείο ακόμη και καταδικαστικές (μη αμετάκλητες) αποφάσεις φοροδιαφυγής ή μη καταβολής ΦΠΑ για τα συγκεκριμένα ως άνω ποσά.

Γνωρίζοντας λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι ότι πλέον δεν κινδυνεύουν από ποινικό δικαστήριο, δεν είχαν πλέον το κίνητρο να ενταχθούν ή να διατηρήσουν μια ρύθμιση αποπληρωμής. Έτσι, το ποσό των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων του δημοσίου θα διογκώνονταν και μη υπάρχουσας άλλης περιουσίας το δημόσιο απλώς θα είχε λαμβάνειν ένα ποσό, εν τοις πράγμασι μη εισπράξιμο.

Με βάση τα ανωτέρω δημιουργείται το κατάλληλο κλίμα ο συγκεκριμένος φορολογούμενος να μην εκδίδει παραστατικά και για το μέλλον (μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος αθωώθηκε αναδρομικά για παλαιότερα χρέη του) αφού το κόστος για αυτόν σε περίπτωση που τον εντοπίσουν θα είναι σαφώς μικρότερο από αυτό που θα υποστεί εκδίδοντας το παραστατικό.

Επιπλέον, ο ίδιος γνωρίζει ότι τα όρια της ποινικής δίωξης για φοροδιαφυγή ανέρχονται πλέον στις 50.000. 100.000 και 150.000 και 200.000 αντίστοιχα για συγκεκριμένα αδικήματα και έτσι θα μπορεί να υπολογίσει τι ακριβώς ποσά μπορεί να φοροδιαφύγει στο μέλλον χωρίς ποινικές συνέπειες. Άλλωστε, σύμφωνα με το νόμο σε αυτές τις περιπτώσεις κανείς εισαγγελέας δεν θα μπορεί μετά την αθώωση του κατηγορουμένου να επιστρέψει με νέα δίωξη για τα ίδια χρέη σε βάρος του ιδίου οφειλέτη.

Βέβαια στη χώρα μας παρατηρούμε το νομοθέτη να βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση αναφορικά με τον τρόπο χειρισμού του συγκεκριμένου ζητήματος. Τα προηγούμενα χρόνια και ιδίως από το 2011 και εντεύθεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο τα Μονομελή Πλημμελειοδικεία να μετατρέπονται σε φοροδικεία αφού δεν δίκαζαν άλλες υποθέσεις παρά μόνο υποθέσεις φοροδιαφυγής. Σήμερα παρατηρείται το ακριβώς αντίθετο φαινόμενο, δηλαδή τα πινάκια των ιδίων δικαστηρίων να μένουν χωρίς υποθέσεις αφού τα περισσότερα έχουν ήδη αποσυρθεί πριν εισαχθούν σε δίκη και τα υπόλοιπα αποσύρονται με αθωωτική απόφαση πανηγυρικά στα ακροατήρια.

Συμπερασματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν αφήνει περιθώρια σκέψης και επιλογών για συμμόρφωση με τις φορολογικές υποχρεώσεις, αφού τα αντικίνητρα για σύννομη συμπεριφορά είναι περισσότερα από τις συνέπειες μιας εντοπισμένης παράβασης.

 

Και παραθέτει κάτι επιχειρήματα, αστεία... τουλάχιστον...

Επειδή το 5χίλιαρο έγινε 50χιλ με νόμο, σταματήσανε να πληρώνουνε οι οφειλέτες του δημοσίου...

Γιατί δεν συμβουλεύεται τα ληξιπρόθεσμα πως κινήθηκαν πριν και μετά το νόμο...??? Αύξηση έχουν (ένα από τα λίγα μακροοικονομικά μεγέθη, συνεχώς αυξανόμενο), και πριν, και μετά...

Δεν φοβούνται την φυλακή οι φορολογούμενοι, δεν έχουν να πληρώσουν. Και να έχουν, κρατάνε πισινή....

Επίσης, αν επειδή χρωστάς άνω του 5χίλιαρου πρέπει να πηγαίνεις φυλακή, σε μια κοινωνία και καλά μοντέρνα, το συζητάμε όποτε θέτε....

Ή ότι μόνο το ποινικό εξασφάλιζε φορολογική συμμόρφωση...

Λες και η μη έκδοση ενημερότητας και συνεπώς η απαγόρευση οικονομικών πράξεων που προϋποθέτουν αυτήν (βλ μεταβιβάσεις ακινήτων), η κατάσχεση σε τραπεζικούς λογαριασμούς, οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων (συμπεριλαμβανομένων και των επιδοτήσεων από ΕΕ), οι έλεγχοι και όλο το άλλο πλαίσιο δεν είναι αρκετό.....

Μόνο η φυλακή συμμορφώνει.....

Άγνοια, βλακεία ή σκοπιμότητα....???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 5/5/2016 at 8:49 ΜΜ, stefanos_her said:

Όταν δικηγόροι ασχολούνται με φοροτεχνικά......

 

http://www.capital.gr/me-apopsi/3123046/pos-i-forodiafugi-egine-nomimi

 

..............

Άγνοια, βλακεία ή σκοπιμότητα....???

 

Μ' αρέσει Στέφανε που διαβάζεις "οικονομικά" sites για να ενημερωθείς.

Σκέψου ότι από κάτι τέτοιους έγκυρους αναλυτές ενημερώνονται, στην πλειονότητά τους, λογιστές, οικ.δ/ντές και "στελέχη επιχειρήσεων" και βάσει της πληροφόρησης τους παίρνουν αποφάσεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 ώρες πριν, ype said:

 

Μ' αρέσει Στέφανε που διαβάζεις "οικονομικά" sites για να ενημερωθείς.

Σκέψου ότι από κάτι τέτοιους έγκυρους αναλυτές ενημερώνονται, στην πλειονότητά τους, λογιστές, οικ.δ/ντές και "στελέχη επιχειρήσεων" και βάσει της πληροφόρησης τους παίρνουν αποφάσεις.

 

Καλά, εγώ το παράθεσα ως παράδειγμα προς αποφυγή...

Η ενημέρωσή μου είναι κάπως πιο σύνθετη, από αυτό που νομίζεις..

Και πάντα κριτική.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο θυμός, τα κεράσια και η...ισοπαλία

 

του Γιώργου Μηλιαρά

 

Πήρα επιτέλους μια ισοπαλία στο πολύχρονο αγώνα μου με τις Ζουρίδες...

Ναι,ναι αυτό το παμπόνηρο ζώο, είναι ανίκητο ... Κοντά είκοσι χρόνους  ανετάσω στο κτήμα του Λιμνάκαρου δυό κερασιές ... Περισσότερους από δεκαπέντε χρόνους στολίζονται κάθε άνοιξη με ζηλευτά κεράσια... Δεκαπέντε χρόνους  κάθε τέτοια εποχή μάχομαι εναντίον τους να απολαύσω και να χορτάσω τη γεύση των κερασιών μου... Δεν τα κατάφερα ακόμη... Πάντα πιο πονηρή η ζουρίδα κι ας κάνω τον έξυπνο, προλαβαίνει στο τσακ
και τρώει τα καλύτερα, τα πιο ώριμα , τα πιο μεγάλα και φυσικά τα πιο
πολλά...

Καμάρωνα προχθές την ομορφιά των αγλαόκαρπων δέντρων μου και έκανε"σούφερα" ο νους μου..." Αύριο θάρθω και θα μαζέψω τα πιο ώριμα...
 Και πήγα, μα ένιωσα την ίδια απογοήτευση, τον ίδιο θυμό και την ίδια δίψα εκδίκησης για το πανέξυπνο αυτό ζώο όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή...
 

-Θα παραφυλάξω τη νύχτα και θα σε εκτελέσω , θα σε τσακίσω , θα σε ψακώσω με λανέιτ ...μουρμούρισα φωναχτά  κι έκατσα απογοητευμένος στο πέτρινο πεζούλι δίπλα στη κερασά.
 Ύστερααπό δυό τρία λεπτά ηρέμησα και μ´ έπιασαν τα γέλια... ( Ευτυχώς δεν με έβλεπε κανείς και να αρχίσει να σταυροκοπιέται ή να το βάλει στα πόδια...)

-Ήφερέ σου τηνε κι οφέτος η ζουρίδα Γιωργιό, μόνο ανεμάζωξε όσα τση πομείνανε, να μη πεις πως δε τα δοκίμασες...εμουρμούρισα χαλαρωμένος. 
 Επήρα το καλαθάκι μου και εσκάλωσα στη κερασά.(βγαίνω ακόμη σε μερικά δεντρά...) Εμάζωξα ότι βρήκα ( μισοάγουρα και μισόξινα), αλλά μούρθε και η ιδέα της ισοπαλίας:
- Ζουρίδα δεν επρόλαβες να τα φας όλα οφέτος... Θα φάω κι γώ έστω κι αγίνωτα π´ανάθεμά σε για μιαρό...

Ισοπαλία!

Εκειά εκτόνωσα και το θυμό μου γιατί εσκέφτηκα:

 -Δεν της αξίζει η θανατική ποινή επειδή ήθελε να χορτάσει τη πείνα τζη ... Άι σιχτίρ ζήσε κι εσύ...(μα τόπα γιατί θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια , τότε που τέτοια
εποχή με τους συμμαθητάδες μου ρημάζαμε τα δέντρα  των ανθρώπων στο χωριό και τους αναγκάζαμε να γράφουν και να κρεμούν ανορθόγραφες ταμπέλες στα δεντρά τους: " ΠΡΩΣΟΧΙ ΗΝΕ ΨΟΙΚΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΝΤΗ ΝΤΗ ΝΤΗ" !

- Στις ίδιες πινακίδες σημειώναμε κι εμείς με μελανωτά μολύβια: " εμείς μπάρμπα δα τα πλύνομε"...
( ...και δε μας ψάκωσε ποτέ κιανείς...)

 

 

http://www.cretalive.gr/opinions/oi-zoyrides-einai-anikhtes

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 weeks later...

Η ακόλουθη μικρή καθημερινή ιστορία που δημοσιοποίησε στο Facebook ο συνάδελφος Νίκος Σερβετάς είναι δυστυχώς ενδεικτική της αξιοπιστίας και της επάρκειας που μπορεί κανείς να συναντήσει σε ορισμένα ΜΜΕ:

«Προχθές το μεσημέρι αρχισυντάκτης περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού έβαλε 26χρονη ρεπόρτερ η οποία (δεν) πληρώνεται με 350 ευρώ τον μήνα να ψάξει στο YouTube να βρει τον Γλέζο και τον Σάντα να κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη σημαία διότι “ήθελε να κάνει θέμα”.

Οταν η κοπέλα, μετά από ώρα, κλαίγοντας του απάντησε ότι δεν το βρήκε, αυτός την έβρισε, μπροστά στο προσωπικό του σταθμού, τη χαρακτήρισε “ανίκανη” και, όπως κάνουν συνήθως τέτοιοι ηλίθιοι, της τόνισε... για να το καταλάβει η κοπέλα επειδή πιθανώς δεν το ήξερε, ότι “πολλοί είναι οι άνεργοι που περιμένουν να πάρουν τη θέση της”. Αυτά!».

https://www.efsyn.gr/arthro/enimerosi-0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 weeks later...

Πόσο μακριά από τον Άνθρωπο είναι τελικά η Εκκλησία;- Η Σύνοδος της Κρήτης σε ένα κόσμο φτώχειας και αγωνίας...

patriarches-2-620x330.jpg

 

«Σκοπός της Συνόδου θα πρέπει να είναι η ίαση των πληγών, των διαιρέσεων και δυσλειτουργιών, και η δημιουργία του πλαισίου για ενιαία φωνή στο σώμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας». Η αναφορά αυτή του αρχιεπισκόπου Κύπρου στη χθεσινή έναρξη των εργασιών της Μεγάλης Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο Κολυμπάρι, δείχνει ίσως πόσο μακριά από το σώμα της κοινωνίας είναι η ηγεσία της Εκκλησίας. Ακόμα κι αν σε αυτήν ηγείται ένας φωτισμένος πνευματικός άνθρωπος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, εκείνος που πρώτος άρχισε μια διαδικασία εξωστρέφειας της ορθόδοξης Εκκλησίας με αναφορές σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Σήμερα όμως που η παγκόσμια κοινότητα βασανίζεται από τον αγώνα του ανθρώπου για την επιβίωση, από τη μαζική μετανάστευση πληθυσμών μακριά από τους πολέμους και την εξαθλίωση, από την αγωνία των Ελλήνων για τη δική τους πολιτική, οικονομική, κοινωνική, προσωπική και συλλογική, επιβίωση, η ηγεσία της Εκκλησίας έρχεται να μιλήσει για τα δικά της, τα εσωτερικά της, τις διαφορές και τις αιρέσεις.

Σήμερα που στον κόσμο όλο και την Ελλάδα άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να ζουν και άλλοι άνθρωποι προσπαθούν να απλώσουν το χέρι προς αυτούς, με τη μικρή τους δύναμη, η Εκκλησία έρχεται να αποδείξει ότι και πάλι είναι έξω από τον πραγματικό κόσμο…

Δε συζητάει μόνο για άλλα, που είναι μακριά από την αγωνία του σημερινού ανθρώπου, στην Κρήτη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Αφρική ή τη Συρία, αλλά με τη σπατάλη προκαλεί επιπλέον…

Άραγε ποια η χρησιμότητα μιας τόσο δαπανηρής συνάντησης, αν δεν συζητά τα αληθινά και ανθρώπινα…

Άραγε ποιος ο λόγος να σπαταλιέται τόσο χρήμα, από αυτό που δίνεται για την οργάνωση της Συνόδου, τη μετακίνηση και τη διαμονή τόσων ανθρώπων, μέχρι τη λήψη αυτών των μέτρων από το φτωχό ελληνικό κράτος…

Θα μπορούσε να είναι πολύ πιο χρήσιμος ο ρόλος της Εκκλησίας σε τέτοιες συνθήκες…

Εκείνη αρκείται στα δικά της, απόκοσμα, μακριά από τις ανθρώπινες αγωνίες και την αξιοπρέπεια…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 months later...

http://www.naftemporiki.gr/story/1177858/mia-nekri-apo-tin-ekriksi-stin-plateia-biktorias 

Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα ήταν περίπου 40 ετών και εργαζόταν ως λογίστρια στο κατάστημα. Το γραφείο της βρισκόταν στο υπόγειο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, MDASK said:

http://www.naftemporiki.gr/story/1177858/mia-nekri-apo-tin-ekriksi-stin-plateia-biktorias 

Συμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα ήταν περίπου 40 ετών και εργαζόταν ως λογίστρια στο κατάστημα. Το γραφείο της βρισκόταν στο υπόγειο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

αυτό εντόπισα κι εγώ MDASK μου, την γνωρίζουμε;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

προσωπικά όχι, ωστόσο μια γυναίκα 40 ετών μητέρα σήμερα χάθηκε τόσο άδικα... έχω επηρεαστεί πολύ...

εχει ανοίξει κι ο συνάδελφος νέο θέμα  

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν , MDASK said:

προσωπικά όχι, ωστόσο μια γυναίκα 40 ετών μητέρα σήμερα χάθηκε τόσο άδικα... έχω επηρεαστεί πολύ...

εχει ανοίξει κι ο συνάδελφος νέο θέμα  

δεν το συζητώ για την νέα μητέρα αλλά ένα παραπάνω αν είναι δικό μας παιδί :(

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...