Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είναι οι άλλοι, αλλά είμαστε κι εμείς............ κ@λοπαιδαράδες..............................

 

 

 

«Κανένα θέμα, καμιά παρατυπία» με τους αστυνομικούς που έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για να κατασχέσουν το καροτσάκι του καστανά της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους απαντά το υπουργείο στο λαϊκό ξέσπασμα και την απαίτηση να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Επισήμως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αρνείται να σχολιάσει το συμβάν, ανεπίσημα, ωστόσο, λένε ότι δεν υπήρξε κανένα πειθαρχικό παράπτωμα και οι αστυνομικοί ενήργησαν ως όφειλαν.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, και για το λόγο αυτό δεκάδες αστυνομικοί της Τροχαίας, των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και «Ζ» αλλά και της Δίωξης Παρεμπορίου ελάμβαναν μέρος στα μέτρα.

 

Όπως λένε πηγές του υπουργείου, υπήρξε καταγγελία πολίτη ότι δεν είχε άδεια ο καστανάς και όφειλαν να ελέγξουν αν όλα ήταν νόμιμα.  Πρόσθέτουν δε, ότι ήταν η πέμπτη φορά που είχε γίνει καταγγελία για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Βέβαια, αυτά δεν δικαιολογούν σε καμία περίπτωση το ζήλο που επέδειξαν οι επτά κρανοφόροι των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Ζ, στη σύλληψη ενός ηλικιωμένου άνδρα με προβλήματα υγείας και την κατάσχεση του καροτσιού με τα κάστανα που είχε για να βγάζει το μεροκάματο του, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής και του παρεμπορίου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

O Μ.Κυπραίος (και πάλι) αντιμέτωπος με την αστυνομία

 

Ο Μανώλης Κυπραίος, ένα από τα γνωστότερα θύματα της βαναυσότητας της ελληνικής αστυνομίας, η υπόθεση του οποίου έχει απασχολήσει και τη Διεθνή Αμνηστία, καταγγέλλει ότι βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με τον “πολιτισμό” της ΕΛ.ΑΣ.

Αντιγράφουμε από το λογαριασμό του στο facebook (via typologies.gr):

Αυτό που θα διαβάσετε είναι μια ιστορία “αστυνομικής τρέλας” με κατάχρηση εξουσίας και απειλών. Ενα ακόμη συμβάν αυθαιρεσίας από “όργανα του νόμου” που τους καλύπτει άλλες φορές η πολιτική απραξία και κάλυψη άλλες φορές η “συναδελφική αλληλεγγύη” της ομερτά. Γνωστής και ως ΕΔΕ (Εμείς Δεν Ευθυνόμαστε). Είναι μια ιστορία καθημερινή που μπορεί να έχει συμβεί σε πολλούς από εσάς. Που όμως δεν έχετε τη δύναμη να αντιδράσετε να μιλήσετε.

Εμείς οι “λίγοι” λοιπόν που μπορούμε το κάνουμε. Οχι γιατί έχουμε κάποια “βεντέτα” ούτε γιατί δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε στη ζωή μας. Εχουμε όμως χρέος εμείς οι λίγοι, να πράξουμε για τους πολλούς. Με όποιο κόστος, με όποια τιμωρία.
Γιατί, το κράτος αυτό εκδικείται. Σε πολεμάει διαολεμένα μέσα από μηχανισμούς που είναι δύσκολο έως αδύνατο να αντιμετωπίσεις. Το κράτος αυτό έχει στραφεί κατά των πολιτών του.

 

Και μη σας ξεγελάει το πρόσημο της κυβέρνησης. Αν είναι δεξιό ή αριστερό. Οι μηχανισμοί είναι οι ιδιοι και κληρονομούνται, προστατεύοντας η μια εξουσία την άλλη. Από την επιστροφή των φόρων του κράτους-“μπαταχτσή” έως την ψυχική και σωματική βιαιοπραγία αστυνομικών εναντίον πολιτών σε καθημερινή βάση.

Και μη βαυκαλίζεστε νομίζοντας πως κάτι θ’ αλλάξει από τους κυβερνώντες. Το αντίθετο. Το να φοράς μια τήβεννο δεν σε κάνει αυτόματα δημοκράτη. Ολοι κρίνονται από τις πράξεις τους.
Και οι πράξεις ως πηλίκο έχουν τον αριθμό “μηδέν”. Το απόλυτο τίποτα της πλάνης ενός σαλεμένου συμφερτού ψευτών και τυχάρπαστων αρλεκίνων.

Από τη φράση: “παλιά σπυριά εγώ δεν ανοίγω” μέχρι το: “η βία των δυνάμεων καταστολής πρέπει να σταματήσει. Δεσμευόμαστε… μπλα-μπλα-μπλα” και το τίποτα του αποτελέσματος, αποδεικνύεται πως μιλάμε για λύκους, παραλλαγμένους με προβιά. Κάλυψη και απόκρυψη. Η «Μασκιρόβκνα», για να χρησιμοποιήσω έναν όρο που οι πρώην κομμουνιστές σύντροφοι γνωρίζουν.
Και μια συμβουλή: Είναι προφανές πως θα σας στοιχίσει λιγότερο να μετεκπαιδεύσετε τους αστυνομικούς που έχετε υπό τις εντολές σας, από το να «κερνάτε καφέ» τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ. Εκ πείρας σας λέω πως πρώτον, πίνουμε πολλούς καφέδες και δεύτερον, νομοτελειακά πάντα θα υπάρχει ένα ζευγάρι μάτια που θα ελέγχει τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών και της ηγεσίας τους. Πολιτικής ή φυσικής.

Δεν ξέρω ποια είναι τα τσακάλια και ποιο το καραβάνι, ξέρω όμως με σιγουριά πως τσακάλι δεν είμαι…

Παλεύοντας με την αστυνομική παράνοια…

Σάββατο μεσημέρι, 12η Δεκεμβρίου του σωτηρίου έτους 2015.
Βροχή και διαολεμένη κίνηση. Ενα συνηθισμένο κομφούζιο-για όσους οδηγούν σε αυτή την τερατούπολη. Ξαφνικά μια κυρία αποφάσισε να αλλάξει λωρίδα για να στρίψει μιλώντας με γερμένο κεφάλι στο κινητό της, αγνοώντας πως δεν είναι μόνη στο δρόμο. Ενστικτωδώς και η αντίδραση να την αποφύγω. Οπως θα έκανε ο καθένας.

Οϊμέ όμως, από πίσω ήταν μια ομάδα αστυνομικών της “ΔΙΑΣ”. Και ο τραγέλαφος ξεκινά…
Με την ένταση στο “κόκκινο” από το παραλίγο ατύχημα, μια μοτοσικλέτα της αστυνομίας με δυο επιβαίνοντες μου κάνει σήμα να πάω δεξιά, μπλοκαρισμένος στην κίνηση της λεωφόρου. Απορημένος το κάνω, θεωρώντας πως πρόκειται για έναν από τους ελέγχους της “σειράς”.
Ο ένας από τους αστυνομικούς (με το χέρι στο όπλο αφού είχε να αντιμετωπίσει γνωστή εγκληματική φυσιογνωμία) μου ζητά δίπλωμα, άδεια και ασφάλεια. Τα δίνω και προσπαθώντας να βγω έξω ο ίδιος εκνευρισμένος (προφανώς δεν είχαν πετύχει τον καφέ που έπινε) μου κλείνει την πόρτα στο πόδι. “Ας είναι” σκέφτομαι.

Και το “γαϊτανάκι” του παραλόγου ξεκινά…

Προσπαθώ να καταλάβω τι έχει γίνει. Μη βγάζοντας τα κράνη τους, χωρίς διακριτικά και κουκούλες σκιέρ προσπαθούσα να συνεννοηθώ μαζί τους. Οταν τους εξήγησα πως είμαι κωφός, εδέησε ο ένας εξ αυτών να βγάλει το κράνος και την κουκούλα…
Οϊμέ (δις) τι το ήθελα; Αφού εξακριβώθηκε από το κέντρο της Αμεσης Δράσης (ο Θεός να την κάνει) πως δεν ήμουν τελικώς εγκληματική φυσιογνωμία, δέχομαι απανωτές “κατραπακιές”.

Απολαύστε διάλογο:
– Βιάζεσαι ρε;
-Οπως άλλα 5 εκατομμύρια πάντα σε αυτή την πόλη. Αλλά γιατί με σταματήσατε; (Σιγή ιχθύος ο χωρίς απόκρυψη «αντιπρόσωπος»).
– Θα μάθεις. Τι δουλειά κάνεις;
– Συνταξιούχος από τη δική σας περιποίηση τους απαντώ και νιώθω 4 ζευγάρια μάτια να με κοιτούν φονικά.
Τους εξηγώ το πώς και γιατί ρωτώντας τους παράλληλα γιατί δεν έχουν διακριτικά και γιατί φορούν τις κουκούλες σκιέρ, αφού αυτό αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά τους.
Οι απαντήσεις είναι απίστευτες:
– Είμαστε κρυωμένοι μου λέει ο «διακριτικός» αστυνομικός και όσο για διακριτικά, να έχουμε μπροστά στο κράνος.
Και τι λέτε πως μου δείχνει; Το εθνόσημο!
-Μα αυτό είναι το εθνόσημο του απαντάω. Για να εισπράξω την απάντηση: Αμα σ’ αρέσει. Τα παράπονά σου στον διοικητή μας στην ΓΑΔΑ.
Παρά το κρύο, ήταν ξεκάθαρο πως «τα αίματα είχαν ανάψει».
Ειδικά όταν ο ένας εξ αυτών μου λέει: «Τι να κάνουν και τα ΜΑΤ; Από το να τους κόψεις χρόνια, ας τα κόψουν αυτοί». Και αντιδρώντας του απαντώ: «Πώς να τους κόψω χρόνια; Με το μικρόφωνο, την φωτογραφική ή με το στυλό;».
– «Ολοι οι δημοσιογράφοι ίδιοι είστε» ανταπαντάει με έπαρση επεμβαίνων ένας από τους κουκουλοφόρους «αδιάκριτους» αστυνομικούς τραβώντας την κουκούλα του σκιέρ για να μιλήσει.

Περιμένοντας λοιπόν να δω τι έχει γίνει, έρχεται μια άλλη μηχανή με συνεπιβάτη έναν ανθυπαστυνόμο που κρατούσε το μπλοκ κλήσεων. Όταν προσπάθησα να του μιλήσω εισέπραξα απανωτές απαξιωτικές κινήσεις από το χέρι του ώστε να μη τον πλησιάσω. Εμεινα εκεί που ήμουν και περίμενα να γράψουν την κλήση ώστε να μάθω που και πως παρανόμησα.

Αφού λοιπόν έγραψαν μετά από ώρα το κατεβατό -μιας και το στυλό είχε παγώσει- μου την δίνουν να την υπογράψω, τους ζητώ να μου πουν για ποιο λόγο μου κόβουν κλήση εφόσον ήταν από πίσω μου και είδαν πως έκανα ελιγμό αποφυγής τροχαίου. Ξανά σιωπή για δευτερόλεπτα ωσότου να πεταχτεί ξανά ο ένας εκ των «κρυωμένων» αστυνομικών και να μου πει: «Τα παράπονά σας κύριε δημοσιογράφε στον διοικητή μας».

Και παίρνοντας την κλήση μπροστά του, ο «διακριτικός» αστυνομικός μου την διαβάζει:
«Συνεχείς επικίνδυνοι ελιγμοί (sic) που έθεσαν τη ζωή άλλων οδηγών σε κίνδυνο». Πρόστιμο 700 ευρώ, αφαίρεση άδειας, διπλώματος, bonus-malus 9 και να βγάλω εγώ τις πινακίδες και να τις πάω στην ΓΑΔΑ εντός 3 ημερολογιακών ημερών γιατί δεν είχαν κατσαβίδι!
Όταν τους ρωτάω απηυδισμένος: «Γιατί το κάνετε αυτό; Είναι εκδικητικό» δέχομαι το πρώτο κύμα εξουσιαστικής απειλής: «Ας πρόσεχες» και δευτερόλεπτα αργότερα να δέχομαι το δεύτερο κύμα από τον «διακριτικό» αστυνομικό: «Δημοσιογράφε, σε είδα πως τράβηξες φωτογραφίες. Ετσι και τις δω πουθενά θα σου κόψω τα πόδια και θα σε κλείσω μέσα. Παραβιάζεις προσωπικά δεδομένα».

Μάλιστα… παραβιάζω προσωπικά δεδομένα σκέφτηκα. Εκτός από την κώφωση πρέπει να μου κόψουν και τα πόδια, ποιοι;
Αυτοί οι αστυνομικοί που με σταματούν χωρίς διακριτικά, με καλυμμένο το πρόσωπο, με ύφος χιλιών καρδιναλίων και μου κόβουν την πιο εξοντωτική κλήση που μπορούσαν γιατί ήμουν «αυθάδης» και δημοσιογράφος. Επιβεβαιώνοντας πως σε αυτή τη χώρα όποιος τολμήσει να αυθαδιάσει κατά της αρχής «τον τρώει η μαρμάγκα» ή μια ΕΔΕ. Το ίδιο αποτέλεσμα έχουν.

Εν πολλοίς, πηγαίνοντας στην ΓΑΔΑ να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου, με πληροφόρησαν πως σαββατοκύριακο δεν υπάρχει αξιωματικός για την ΔΙΑΣ και μόνο Δευτέρα και Παρασκευή 9 με 2.
Α! Και να έχω μαζί μου και τις πινακίδες…

Αυτά λοιπόν είναι τα αποτελέσματα όταν δεν υπάρχει ο φόβος της τιμωρίας. Όχι εκδίκηση. Τιμωρία βάσει του έρημου του Συντάγματός μας που το έχουν κάνει «κουρελόχαρτα». Μιας πολιτικής συγχορδίας συγκάλυψης που κοντά 5 χρόνια ψάχνει να βρει τους ενόχους αστυνομικούς σε σωρεία εγκληματικών και απάνθρωπων πράξεων. Και αν αμφισβητούν κάποιοι αυτά που γράφω, ας με αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις. Τα στοιχεία και οι αποδείξεις όμως θα τους οδηγήσουν ξανά στις τρύπες τους. Να είναι σίγουροι γι’ αυτό.

Όταν λοιπόν ανεκπαίδευτοι και με έλλειψη στοιχειώδους παιδείας αστυνομικοί βγαίνουν στον δρόμο για να παραστήσουν τους Robocop ή τους Loone Ranger, ξέροντας πως στην καλύτερη περίπτωση θα κληθούν για ένα λουκουμάκι στις «Εσωτερικές Υποθέσεις» ή δεν θα αναγνωρίζονται λόγω ελλείψεως διακριτικών θα φέρονται σαν τους χωροφύλακες επί δικατορίας.
Όμως το ζήτημα είναι βαθύτερο και πιο σκοτεινό. Κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει πια, πως μετά από ένα χρόνο η ελπίδα γονάτισε κάπου μεταξύ κλομπ και χειροβομβίδων και πως δεν υπάρχει «πρώτη φορά» αλλά «δυνατά, πάμε ξανά». Da Capo αν θέλετε (και εύχομαι τα όργανα να μη το μπερδέψουν με το γνωστό καφέ του Κολωνακίου. Λεφτά για καφέ δεν υπάρχουν).
Και αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, πως ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ ήξερε καλύτερα από όλους μας όταν έλεγε στο Unfollow: «Εμείς είμαστε η ασπίδα των πολιτικών και αυτοί η δική μας».
Το ερώτημα όμως παραμένει: Από την αυθαιρεσία των «προστατών», ποιος θα μας προστατεύσει;

http://info-war.gr/o-%CE%BC-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B5%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%B1/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 month later...

http://www.naftemporiki.gr/story/1059589/egkrithike-sti-dania-o-nomos-gia-katasxesi-xrimaton-kai-kosmimaton-prosfugon

 

 
Εγκρίθηκε στη Δανία ο νόμος για κατάσχεση χρημάτων και κοσμημάτων προσφύγων

Το κοινοβούλιο της Δανίας ενέκρινε αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο το οποίο επιτρέπει στις αρχές να προχωρούν σε κατασχέσεις χρημάτων και κοσμημάτων των προσφύγων, καθώς και να καθυστερεί την επανένωσή τους με τις οικογένειές τους.

Ο πρωθυπουργός Λαρς Λόκε Ράσμουσεν αποκάλεσε τη νομοθετική πρωτοβουλία «την πλέον παρεξηγημένη στην ιστορία της χώρας», με φόντο και τις διεθνείς αντιδράσεις.

H κυβέρνηση μειοψηφίας της Κεντροδεξιάς με την εθνικιστική αντιευρωπαϊκή Δεξιά είχε στο συγκεκριμένο ζήτημα και την υποστήριξη των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών.

 

Σε κάθε πρόσφυγα δεν θα επιτρέπεται να διατηρεί χρήματα ή αντικείμενα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 1.340 ευρώ

 

 

Να χαρώ εγώ πολιτισμό!!!!

Αίσχος και ντροπή και όνειδος και λίγα λέω....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.naftemporiki.gr/story/1059589/egkrithike-sti-dania-o-nomos-gia-katasxesi-xrimaton-kai-kosmimaton-prosfugon

 

 

 

Να χαρώ εγώ πολιτισμό!!!!

Αίσχος και ντροπή και όνειδος και λίγα λέω....

 

Και να σκεφτείς ότι κάποιος ήθελε να μας κάνει "Δανία του νότου".

 

Απορία:

Αν κάποιος πρόσφυγας είχε καταθέσεις σε τράπεζα της Δανίας (ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων δε θέλει ο καπιταλισμός; ) πριν γίνει πρόσφυγας θα του τα πάρουν μόλις πάει εκεί;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδώ μας ζητάνε να πληρώσουμε αυτά που δεν έχουμε και είμαστε στο σπίτι μας...τι το παράξενο βρίσκεις στην είδηση αυτή? απλά για τα παιδιά μου λέει ο ενας έγινα πρόσφυγας...για τα παιδιά μου θέλω έσοδα λέει ο άλλος..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.naftemporiki.gr/story/1059589/egkrithike-sti-dania-o-nomos-gia-katasxesi-xrimaton-kai-kosmimaton-prosfugon

 

 

 

Να χαρώ εγώ πολιτισμό!!!!

Αίσχος και ντροπή και όνειδος και λίγα λέω....

 

Και κρίμα επίσης...

 

Αλλά για να μην πάμε μέχρι τη Δανία (που είναι και μακριά), μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά εδώ κοντά στα νησιά μας. Συνηθίσαμε να ακούμε το καθημερινό ανακοινωθέν πνιγμών, να βλέπουμε τους επιζώντες μούσκεμα στο κρύο και τα λασπόνερα. Δεν ντρεπόμαστε για αυτό πια.

 

Μας περισσεύει όμως το καμάρι για τους νέους μας, αυτά τα "ξουράφια" που πάνε Αμερική και διαπρέπουν, φτιάχνοντας apps για κινητά. Τι γαμάτο!

 

Σιγά μην έμεναν εδώ να φτιάξουν καμιά μικρή βιοτεχνία. Πολύ πασέ... 

 

Μετά, αυτοί οι φωστήρες, θα επιστρέψουν θριαμβευτές πίσω στην πατρίδα, θα έχουν ξεχάσει τα ελληνικά από την "παραμόρφωση" και θα μας λένε για "το πλούτο της χώρας" και πόσο κακός είναι αυτός ο "ταξικός μίσος". Άσε που μπορεί να τους κάνουμε και υπουργούς.

 

Θα μου πείτε, τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους? Καμία ίσως...

 

Απλά δεν χωράει στο μυαλό μου όλη αυτή η ξεφτίλα. Άνθρωποι είναι, όχι αρουραίοι. Ας φάνε παντεσπάνι όμως...  

 

Ερώτημα προς όλους λοιπόν, και ειδικά στους πολύ νέους (αυτούς που δεν μασάνε ντε): Τι είναι άσπρο και κρατάει μαστίγιο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμμετοχή όλων στην αυριανή πανελλαδική απεργία!

 

&

 

Αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων αποφάσισαν οι λογιστές http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27586http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/27586

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

«Δεν χαμογελάς όσο πρέπει. Απολύεσαι»!

Η ιστορία θυμίζει τον τίτλο του γνωστού βιβλίου του Χρόνη Μίσιου, «Χαμογέλα, ρε… Τι σου ζητάνε;». Είναι λοιπόν η ιστορία μιας εργαζόμενης που απολύθηκε από τη δουλιά της γιατί δε χαμογελούσε όσο έπρεπε!

Όχι, δεν πρόκειται για μυθοπλασία. Είναι ένα μέρος της σκληρής πραγματικότητας που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, που είναι υποχρεωμένοι να προσφέρουν στο αφεντικό τους, για ένα κομμάτι ψωμί, όχι μόνο την εργασία τους, αλλά και την ίδια τους την ψυχή…

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια νεαρή εργαζόμενη, που μεγαλώνει μόνη της το τρίχρονο παιδί της, η οποία απολύθηκε από την επιχείρηση «Πλαίσιο», στη Λάρισα, με την αιτιολογία ότι «δεν χαμογελούσε πολύ».

Παραθέτουμε την ανακοίνωση- καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων- Εμποροϋπαλλήλων της Λάρισας, που αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Στην ανακοίνωση περιγράφεται επίσης το εργασιακό καθεστώς στη συγκεκριμένη επιχείρηση, μια από τις μεγαλύτερες του κλάδου της. Κρίναμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε ολόκληρη την καταγγελία, γιατί δίνει μια καθαρή εικόνα για πως διαμορφώνονται οι εργασιακές σχέσεις, όχι μόνο στη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά στο σύνολο.

Για να αποδειχθεί πόσο δίκιο είχαν οι αδελφοί Κατσιμίχα, όταν τραγουδούσαν πριν μερικά χρόνια: «Για ένα κομμάτι ψωμί, δε φτάνει μόνο η δουλειά. Για ένα κομμάτι ψωμί, πρέπει να δώσεις πολλά…».

«Δεν χαμογελούσε πολύ»! 

«Ο  Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την επιχείρηση Πλαίσιο, για την απόλυση της συναδέλφισσάς μας, μετά από 8 χρόνια δουλειάς  η οποία απολύθηκε με τη δικαιολογία ότι η συνάδελφος δεν χαμογελούσε πολύ!!!
Σημειώνουμε ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ, είναι η ΜΟΝΗ αλυσίδα καταστημάτων που μοιράζει εφημερίδα κάθε πρωί στους εργαζόμενους της και την ονομάζει ενημέρωση μάχης και έχει μέσα πρωταθλήματα εργαζομένων, με πίνακες…. που εξυμνούν τους καλούς και ξεφτιλίζουν τους κακούς. Εφαρμόζουν ένα πρωτάθλημα που προωθεί τη λογική στους εργαζόμενους «ο θάνατός σου, η ζωή μου….», ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ στους συναδέλφους, το διαίρει  και βασίλευε, κάτι που σε κάθε περίπτωση βολεύει την επιχείρηση, αφού οι εργαζόμενοι διασπώνται, χωρίζονται σε κόκκινες και κίτρινες κάρτες, αντί να είναι ενωμένοι απέναντι στην επιχείρηση, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Επίσης, η επιχείρηση ΠΛΑΙΣΙΟ, είναι από τις επιχειρήσεις που από το 1990 βάζει πλάτη να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές, που εκμεταλλεύεται ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, που έφερε τα μηχανάκια παρακολούθησης στις αποθήκες (ακόμα και χρόνος για τουαλέτα αφαιρείται από το διάλειμμα των εργαζομένων), που έφεραν την online παρακολούθηση, που έφερε το «μυστικό πελάτη» που  δίνει αναφορά για το πώς συμπεριφέρεται ο εργαζόμενος τις ώρες εργασίας και βαθμολογούν το «χαμόγελο» των εργαζομένων,  που εκμεταλλεύεται ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.

Κέρδη μέσα στην κρίση

Μετά και την δημοσίευση των στοιχείων για την κερδοφορία των μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, επιβεβαιώνεται ότι ανάμεσα στις πρώτες σε αύξηση τζίρου και πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις φιγουράρει και η PLAISIO COMPYTERS. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι παρά την κρίση, βασικές και μεγάλες επιχειρήσεις στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών, ανάμεσά τους και η εν λόγω επιχείρηση, συνεχίζουν να αναπτύσσονται και να συσσωρεύουν κέρδη.
Αυτή η επιχείρηση λοιπόν, η οποία διαφημίζει διαρκώς πόσο ελκυστική είναι μία καριέρα στο ΠΛΑΙΣΙΟ για τους νέους, απέλυσε τη νεαρή συναδέλφισσα, μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, στέλνοντας την στην ανεργία, η οποία καλείται τώρα να παλέψει για να συντηρήσει το τρίχρονο παιδί της. Δεν είναι τυχαίο που το ΠΛΑΙΣΙΟ είναι από τις ελάχιστες εταιρίες στην Ελλάδα, που ζητά υπαλλήλους σταθερά, κάθε μήνα, τα τελευταία 10 χρόνια, θεωρώντας τους εργαζόμενους αναλώσιμους, χωρίς να λογαριάζει τις ανάγκες.
Διεκδικούμε την ακύρωση της απόλυσης της συναδέλφισσας και καταγγέλλουμε την στάση της επιχείρησης, η οποία δεν προσέρχεται, ως οφείλει, στην επιθεώρηση εργασίας. Έχει αναβάλει ήδη 2 φορές την συνάντηση.

Στις 3 Μαρτίου έχει οριστεί η τρίτη εξ αναβολής συνάντηση, ενώ η συναδέλφισσα απολύθηκε αρχές Ιανουαρίου. Δεν ξέρουμε που αποσκοπεί αυτή η τακτική της εταιρείας, να αρνείται να συζητήσει, σε κάθε περίπτωση όμως δεν παραιτούμαστε από την διεκδίκηση του δικαιώματος της νεαρής μητέρας στην εργασία της. Θα μας βρουν μπροστά τους. Στηρίζουμε και θα στηρίζουμε την συναδέλφισσά μας μέχρι το τέλος. ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ».

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Με όλο τον σεβασμό, και επειδή έχω τύχει προσωπικά σε παρεμφερείς περιπτώσεις, δεν τηρείται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κανένας κανόνας στοιχειώδους λογικής επεξεργασίας της πληροφορίας.

Υιοθετούν άκριτα ότι τους λέει ο καταγγέλων, και εκτός ελαχίστων περιπτώσεων (π.χ. το ΠΑΜΕ προς τιμήν του, το κάνει) δεν μπαίνουν στον κόπο να ακούσουν και την άποψη του εργοδότη.

Μου έχουν τύχει περιπτώσεις εργαζομένων που ήταν για κλωτσιές να ηρωποιούνται από κάποιους απίστευτους συνδικαλιστές που το μόνο που τους διακρίνει είναι ένα απίστευτο ιδεολογηματικό ταξικό μίσος απέναντι σε ό,τι θεωρείται εργοδοσία.  Δεν μπορούν π.χ. να καταλάβουν ότι άλλο πράγμα είναι ο Παπαστράτος και άλλο το χωριάτικο, όπως δεν μπορούν να καταλάβουν ότι καπιταλισμό έχει το Μπανγκλαντές, καπιταλισμό και η Ολλανδία... όλα είναι ίδια γι'αυτούς...

Επί της ανακοίνωσης, και μόνο η μπαρούφα ότι η ΠΛΑΙΣΙΟ ...συσσωρεύει κέρδη τα λέει όλα. Στην πιάτσα είμαστε όλοι και ξέρουμε τι παίζει συνάδελφοι.

Και ναι, σε  θέσεις πώλησης, το χαμόγελο είναι εκ των ων ουκ άνευ. Κανένας μας δεν θέλει να πάει να ψωνίσει κάτι και να έχει απέναντί του έναν αγενή ή μουτρωμένο υπάλληλο. Πόσο μάλλον ο εργοδότης του.

Προσωπικά είμαι λίαν επιφυλακτικός σε τέτοιους συνδικαλιστικούς διθυράμβους, χωρίς να γνωρίζω και την άποψη της άλλης πλευράς. 

 

φιλικά,

 

doctor

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχεις και το δικό μου σεβασμό.

 

Κι εγώ στην "πιάτσα" είμαι και στην επαγγελματική μου ζωή έχω δει διάφορα.

Δεν δημοσίευσα το θέμα εδώ για να σταθώ στην προσωπική περίπτωση μιας υπαλλήλου που δεν γνωρίζω και φυσικά δεν είμαι σε θέση να κρίνω.

Το γενικό πλαίσιο όμως έχει "ενδιαφέρον"

 

 

Σημειώνουμε ότι το ΠΛΑΙΣΙΟ, είναι η ΜΟΝΗ αλυσίδα καταστημάτων που μοιράζει εφημερίδα κάθε πρωί στους εργαζόμενους της και την ονομάζει ενημέρωση μάχης και έχει μέσα πρωταθλήματα εργαζομένων, με πίνακες…. που εξυμνούν τους καλούς και ξεφτιλίζουν τους κακούς. Εφαρμόζουν ένα πρωτάθλημα που προωθεί τη λογική στους εργαζόμενους «ο θάνατός σου, η ζωή μου….», ενισχύει τον ανταγωνισμό μεταξύ στους συναδέλφους, το διαίρει  και βασίλευε, κάτι που σε κάθε περίπτωση βολεύει την επιχείρηση, αφού οι εργαζόμενοι διασπώνται, χωρίζονται σε κόκκινες και κίτρινες κάρτες, αντί να είναι ενωμένοι απέναντι στην επιχείρηση, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.
Επίσης, η επιχείρηση ΠΛΑΙΣΙΟ, είναι από τις επιχειρήσεις που από το 1990 βάζει πλάτη να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακές, που εκμεταλλεύεται ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, που έφερε τα μηχανάκια παρακολούθησης στις αποθήκες (ακόμα και χρόνος για τουαλέτα αφαιρείται από το διάλειμμα των εργαζομένων), που έφεραν την online παρακολούθηση, που έφερε το «μυστικό πελάτη» που  δίνει αναφορά για το πώς συμπεριφέρεται ο εργαζόμενος τις ώρες εργασίας και βαθμολογούν το «χαμόγελο» των εργαζομένων,  που εκμεταλλεύεται ενοικιαζόμενους εργαζόμενους

 

Άλλωστε δεν είναι μια άγνωστη επιχείρηση και σίγουρα πολλοί φοιτητές της εποχής της 7ετίας έχουν πολλές ιστορίες να διηγηθούν για την εξέλιξη της επιχείρησης από την ίδρυσή της ως το μεγάλο άλμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη συγνώμη,

 

θα συμφωνήσω 100% με τον Δημήτρη.............

 

Με ιδία εμπειρία........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη συγνώμη,

 

θα συμφωνήσω 100% με τον Δημήτρη.............

 

Με ιδία εμπειρία........

 

Δεν κατάλαβα που ακριβώς "διαφωνούμε"

Ως προς την επιφύλαξη για τη συγκεκριμένη περίπτωση που δεν ξέρουμε ή ως προς το γενικό πλαίσιο λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης;

 

Αν και με το Δημήτρη μου έμεινε απορία σχετικά με τις διαφορές "Παπαστράτος-Χωριάτικο" αλλά ελπίζω πως ούτε εκεί θα διαφωνούμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Αν και με το Δημήτρη μου έμεινε απορία σχετικά με τις διαφορές "Παπαστράτος-Χωριάτικο" αλλά ελπίζω πως ούτε εκεί θα διαφωνούμε.

 

Εδώ μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα. 

 

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/1067167/korufaios-ergodotis-stin-ellada-i-papastratos

 

http://www.huffingtonpost.gr/2015/03/28/koinonia-fournoi-trafficking_n_6962286.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη συγνώμη,

 

θα συμφωνήσω 100% με τον Δημήτρη.............

 

Με ιδία εμπειρία........

 

Δεν πίστευα ότι σε εργαζόμενο κοπανατζή εκ πεποιθήσεως, τεμπέλη με περικεφαλαία, δολοπλόκο και αγενέστατο (πολλές φορές οι ίδιοι οι συνάδελφοί του είχαν φτάσει να διαμαρτύρονται στην εργοδοσία για τα καμώματα του συγκεκριμένου εργαζόμενου), όταν απολύθηκε, στάθηκαν αληλλέγγυοι κάτι απίστευτοι τύποι που παρίσταναν σωματείο βάσης και έγραφαν κάτι γραφικά για Μπακούνιν και Κροπότκιν και μοίραζαν φυλλάδια έξω από την επιχείρηση για άδικη απόλυση, γράφοντας ένα κάρο μαλακίες που τους είπε ο εργαζόμενος, ο οποίος μάλιστα ήταν και ακροδεξιός αλλά τους δούλευε κανονικά. 

Τράβαγα τα μαλιά μου με όλη τη φάση. Κουστουρίτσα με μουσική Μπρέγκοβιτς, βαλκανική τρέλα....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πίστευα ότι σε εργαζόμενο κοπανατζή εκ πεποιθήσεως, τεμπέλη με περικεφαλαία, δολοπλόκο και αγενέστατο (πολλές φορές οι ίδιοι οι συνάδελφοί του είχαν φτάσει να διαμαρτύρονται στην εργοδοσία για τα καμώματα του συγκεκριμένου εργαζόμενου), όταν απολύθηκε, στάθηκαν αληλλέγγυοι κάτι απίστευτοι τύποι που παρίσταναν σωματείο βάσης και έγραφαν κάτι γραφικά για Μπακούνιν και Κροπότκιν και μοίραζαν φυλλάδια έξω από την επιχείρηση για άδικη απόλυση, γράφοντας ένα κάρο μαλακίες που τους είπε ο εργαζόμενος, ο οποίος μάλιστα ήταν και ακροδεξιός αλλά τους δούλευε κανονικά. 

Τράβαγα τα μαλιά μου με όλη τη φάση. Κουστουρίτσα με μουσική Μπρέγκοβιτς, βαλκανική τρέλα....

 

Το ρεζουμέ...???

 

Άσε με να φανταστώ......

 

Επαναπροσλήφθηκε..........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το ρεζουμέ...???

 

Άσε με να φανταστώ......

 

Επαναπροσλήφθηκε..........

 

Έτσι νόμιζε αυτός και οι επαναστάτες του γλυκού νερού. Έκαναν χαβαλέ 3-4 φορές με μικροφωνικές και φυλλάδια, αλλά μετά βαρέθηκαν και πήγαν στην επόμενη ταξική μάχη. 

Και ξέρεις ποιο είναι το κουλό ε; Οι τύποι αυτοί ΔΕΝ εργάζονται. Τα προς το ζην δεν ξέρω πως τα βγάζουν. Κάποιοι λένε ότι παίρνουν προμήθεια για τις υποθέσεις που διαχειρίζονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πλαίσιο είναι για κλωτσιές. Πανάκριβο.

 

Δεν ξέρω, έχω να πάω πολλά χρόνια. Γενικά αποφεύγω τα πολυκαταστήματα διότι οι πωλητές είναι συνήθως άσχετοι. Τους ρωτάς για τα χαρακτηριστικά κάποιας συσκευής και αυτοί διαβάζουν το καρτελάκι ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Φοβήθηκα προς στιγμή την πιθανότητα να μην ξέρεις και να "τάσσεσαι" δίπλα στη "μικρή" ελληνική επιχείρηση.

Ευτυχώς διέψευσες τους φόβους μου.

Όσο για τη "μέρα" θα μου επιτρέψεις να μη μου αρκεί η επιλογή ανάμεσα σε μια εγκληματική οργάνωση και ένα πολυεθνικό μονοπώλιο που με νόμιμο τρόπο εκμεταλλεύεται εργαζόμενους και παρουσιάζεται μετά ως μέγας ευεργέτης στη βάση το  "το νόμιμον είναι και ηθικόν"

 

Θα σου υπενθυμίσω ότι η "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ" έχει εξαγορασθεί από τη Philip Moris και

 

 

Η «Φίλιπ Μόρις» από το 2003 που πάτησε το πόδι της στην Παπαστράτος μέχρι και σήμερα, η πρώτη της «δουλειά» ήταν να χτυπήσει σταδιακά τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Από το 2005 έχει επιβάλει ατομικές συμβάσεις, καταργώντας επιδόματα, πολυετίες και ό,τι άλλο είχαν αποσπάσει οι εργαζόμενοι, οι οποίοι βλέπουν κάθε χρόνο τις αποδοχές τους να μειώνονται δραστικά. Επιπρόσθετα οι υποχρεωτικές άδειες, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι είναι πλέον «καθημερινότητα». Η μετεγκατάσταση το 2008 του εργοστασίου από τον Πειραιά τον Ασπρόπυργο, η οποία «θα ωφελούσε πολλαπλώς την Ελλάδα», στοίχισε στους εργαζόμενους του εργοστασίου 300 απολύσεις, ενώ οι εργαζόμενοι της χώρας πλήρωσαν, με βάση τον αναπτυξιακό νόμο, πάνω από το 30% της «επένδυσης».

 

Ξέρεις εγώ δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι "There is no alternative" αλλά σ' αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του "πλαισίου" ξαναέγραψα (και επεσήμανα) το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο στέκομαι κι όχι στην περίπτωση της συγκεκριμένης εργαζόμενης που δεν την ξέρω προσωπικά.

Δε σου κρύβω δε ότι μπορεί να έχω και μια μικρή "προκατάλειψη" γιατί κάτι έχω ακούσει για το μακρυνό παρελθόν.

Αντε τώρα να σου πουν ότι αυτό το περιστατικό έγινε στο "χωριάτικο" ή στους "αττικούς φούρνους".

Θα έχεις τις ίδιες αμφιβολίες για το ποιος έχει δίκιο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φοβήθηκα προς στιγμή την πιθανότητα να μην ξέρεις και να "τάσσεσαι" δίπλα στη "μικρή" ελληνική επιχείρηση.

Ευτυχώς διέψευσες τους φόβους μου.

Όσο για τη "μέρα" θα μου επιτρέψεις να μη μου αρκεί η επιλογή ανάμεσα σε μια εγκληματική οργάνωση και ένα πολυεθνικό μονοπώλιο που με νόμιμο τρόπο εκμεταλλεύεται εργαζόμενους και παρουσιάζεται μετά ως μέγας ευεργέτης στη βάση το  "το νόμιμον είναι και ηθικόν"

 

Θα σου υπενθυμίσω ότι η "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ" έχει εξαγορασθεί από τη Philip Moris και

 

 

Ξέρεις εγώ δεν είμαι από εκείνους που πιστεύουν ότι "There is no alternative" αλλά σ' αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του "πλαισίου" ξαναέγραψα (και επεσήμανα) το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο στέκομαι κι όχι στην περίπτωση της συγκεκριμένης εργαζόμενης που δεν την ξέρω προσωπικά.

Δε σου κρύβω δε ότι μπορεί να έχω και μια μικρή "προκατάλειψη" γιατί κάτι έχω ακούσει για το μακρυνό παρελθόν.

Αντε τώρα να σου πουν ότι αυτό το περιστατικό έγινε στο "χωριάτικο" ή στους "αττικούς φούρνους".

Θα έχεις τις ίδιες αμφιβολίες για το ποιος έχει δίκιο;

 

Γιάννη, εσύ που είσαι ψαγμένος, αν μπορείς, λύσε μου μια απορία.....

 

Επειδή έχω μπουχτήσει με τη φιλολογία των γ@μημένων εργοδοτών που πίνουν το αίμα του εργαζομένου......

 

Γιατί δεν μαζεύονται όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν επιχειρήσεις και να απελευθερωθούν από τα δεσμά των κεφαλαιοκρατών...???

 

Δεν λέω αμέσως κάτι μεγάλο, σιγά σιγά θα μεγαλώνει η κάθε επιχείρηση.... Έτσι κι αλλιώς, παραδείγματα νεοφυών επιχειρήσεων έχουμε ακόμα και στις μέρες μας.......

 

Να πληρώνουν μισθούς 1500βασικό, να πληρώνουν και το ΙΚΑ, να δίνουν και χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές.....

 

Γιατί δεν το κάνουνε..???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, εσύ που είσαι ψαγμένος, αν μπορείς, λύσε μου μια απορία.....

 

Επειδή έχω μπουχτήσει με τη φιλολογία των γ@μημένων εργοδοτών που πίνουν το αίμα του εργαζομένου......

 

Γιατί δεν μαζεύονται όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν επιχειρήσεις και να απελευθερωθούν από τα δεσμά των κεφαλαιοκρατών...???

 

Δεν λέω αμέσως κάτι μεγάλο, σιγά σιγά θα μεγαλώνει η κάθε επιχείρηση.... Έτσι κι αλλιώς, παραδείγματα νεοφυών επιχειρήσεων έχουμε ακόμα και στις μέρες μας.......

 

Να πληρώνουν μισθούς 1500βασικό, να πληρώνουν και το ΙΚΑ, να δίνουν και χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές.....

 

Γιατί δεν το κάνουνε..???

 

Α κι όταν σκάνε οι επιταγές, η ΔΕΗ, οι ασφαλιστικές εισφορές, οι δημοτικοί φόροι κλπ. ποιος θα τα πληρώνει;

Ποιος θα οριστεί νόμιμος εκπρόσωπος, διευθύνων σύμβουλος κλπ, δηλαδή ποιο φυσικό πρόσωπο θα πάει φυλακή αν κάτι πάει στραβά;

Ωραία είναι να είσαι έξω από το χορό και εκ του ασφαλούς να το παίζεις ειδήμων και ειδικός.  Το ίδιο το ΚΚΕ προσγειώθηκε απότομα όταν σκέφτηκε ως εργοδότης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...