Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απογοήτευση.................
 
Μεγάλη απογοήτευση....................
 
Όχι πως περίμενα μεγάλες αλλαγές, αλλά έλεγα μπας κι αλλάξει τπτ.................
 
Αλλά αυτός ο τόπος δεν σώζεται........................
 
Απλά δεν............................
 

Έκανε στρατό...εξπρές ο Κορωνάκης!
 
koro_533_355.jpg


Μετά από 40 μέρες απολύθηκε
 


Αυτά είναι! Μετά από σαράντα ημέρες θητείας ο συμπατριώτης μας Τάσος Κορωνάκης είναι πια …πολίτης, καθώς ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις.
 
Ο πρώην γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το απολυτήριο στα χέρια του μόλις, χθες, Δευτέρα, από το κέντρο Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα (ΚΕΤΘ).
 
Λογικό να είναι πιο κεφάτος πλέον αφού  «ολοκλήρωσε την υποχρέωσή του» και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει στα πολιτικά δρώμενα και από ποια θέση.

 
Να μου το θυμηθείτε, αυτός αύριο θα λέει ότι υπηρέτησε στην Αυλώνα...... ζορίστηκε...............
 

Κατρούγκαλος: Τέλος στις επικουρικές - Στα 390 ευρώ η εθνική σύνταξη - ΒΙΝΤΕΟ

Πρώτη καταχώρηση: 20/10/2015 - 00:44
Τελευταία δημοσίευση: 07:04Πολιτική
590_71b4c2509dfe328776196038ecaba884.JPG
 
 
«Τέλος οι επικουρικές συντάξεις» ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».
 
«Πάνω σε αυτή τη σύνταξη (την εθνική σύνταξη) θα έρχεται να καθίσει αυτή που θα αντιστοιχεί στις εισφορές τους. Μία σύνταξη που θα εγγυάται σε όλους ότι ξεφεύγουν από το κίνδυνο της φτώχειας», σημείωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος και έθεσε το όριο της εθνικής σύνταξης στα 390 ευρώ καθαρά το μήνα.
 
«Η επικουρική σύνταξη είχε λόγο ύπαρξης στο παρελθόν γιατί χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τις εισφορές των εργοδοτών και των εργαζομένων. Τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο κομμάτι στα περισσότερα ταμεία της χρηματοδότησης ήταν από το κράτος» υπογράμμισε ο υπουργός και συμπλήρωσε:
 
«Αν εφαρμόζαμε την περίφημη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που είναι στο μνημόνιο θα οδηγούμαστε σε τυφλές μειώσεις στις επικουρικές».
 
«Η πρόταση η δική μου προς το υπουργικό συμβούλιο είναι να ενσωματωθούν όλες οι υποχρεώσεις του κράτους σε μία σύνταξη» σημείωσε.

 
Τώρα τα χρηματοδοτεί ο κρατικός προϋπολογισμός, όταν τα έπαιρνε σε εισφορές τόσα χρόνια, τι διάλο τα έκανε...????? Το psi είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα................. Τη πάπια κι εσείς....?????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρύθμιση υποχρεώσεων όσων έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους

Σύμφωνα με το άρθρο 57, όσοι συμπληρώνουν το 35ο έτος της ηλικίας τους μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, εφόσον έχουν καταταγεί ή θα καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και αφού προηγουμένως εκπληρώσουν ενόπλως θητεία τουλάχιστον 1 μήνα. Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β΄ 61/24.1.2006)[9] το ακριβές χρονικό διάστημα αυτής της θητείας είχε οριστεί στις 45 ημέρες. Η απόφαση αυτή τροποποιήθηκε από μεταγενέστερη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β΄ 111/7.2.2011)[10], χωρίς να μεταβληθεί το αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά το χρηματικό ποσό που καταβάλλεται για την εξαγορά κάθε μήνα θητείας, αυτό καθορίστηκε σε 810 ευρώ με κοινή απόφαση των Υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας (ΦΕΚ Β΄ 1854/29.12.2005)[30]. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση δεν υπάγονται όσοι είτε με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο προκάλεσαν ή προκαλούν την έκδοση παράνομων διοικητικών πράξεων, προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους εκτός των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων ή να αποφύγουν την υποχρέωση στράτευσής τους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ρε συ, όλα νόμιμα, δεν διαφωνώ......... Όλοι οι κακοί, εξάλλου, είναι φυλακή..............

 

 

 

Τελικά, ο Τάκης Κορωνάκης θα υπηρετήσει! Θα ντυθεί – εκ νέου – στο χακί για τις υπόλοιπες 30 ημέρες που «χρωστάει» ώστε να απολυθεί!

 

Αυτό διαρρέεται από το περιβάλλον του μετά το σάλο που προκλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με το ζήτημα της στράτευσής του.

Ειδικότερα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει κανονικά τη θητεία του αλλά 30 ημέρες πριν απολυθεί, ζήτησε και πήρε αναβολή (για άγνωστο λόγο).

Τώρα, φέρεται έτοιμος ακόμα και σήμερα να παρουσιαστεί ώστε να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη θητεία του…

 

 

Οι περγαμηνές του - κατά τ΄ άλλα συμπαθέστατου- Κου Τάσου Κορωνάκη είναι η μακρά θητεία του στο Πανεπιστήμιο Πατρών -όπου βαδίζει στο 22ο έτος των σπουδών- στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, καθώς δεν έχει αποφοιτήσει ακόμη και η μακρά θητεία του στη Νεολαία του Συνασπισμού.

 

από το 1994, και δεν έχει τελειώσει ακόμα.... Λες να το κάνει για το πάσο...??????

 

 

3. Έχει λάβει δύο εξάμηνες αναβολές για λόγους υγείας, με την δεύτερη να λήγει το Νοέμβριο του 2005;

eggrago.jpg

 

 

Όσο για τα 9 χιλιάρικα περίπου που θα είναι το κόστος εξαγοράς, εμείς θα τα πληρώσουμε πάλι, να είσαι σίγουρος.......

 

 

Γεννήθηκε το ‘75. Μεγάλωσε στην Νίκαια και πήγε στην Πάτρα να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Εκεί εντάχθηκε στο φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά. Από τότε και μέχρι σήμερα συμμετέχει σε πρωτοβουλίες ενάντια στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τον πόλεμο. Γύρισε το 2002 στην Αθήνα και ζει μόνιμα στην Κυψέλη. Το 2003 διαδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα ως γραμματέας του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΝ. Συμμετείχε στο αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα, το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ και σε πολλές διεθνείς συναντήσεις και αποστολές αλληλεγγύης στην Μέση Ανατολή. Από το 2007 εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ και στην συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα είναι υπεύθυνος του οργανωτικού γραφείου. Συμμετέχει από την ίδρυσή της στην Ανοιχτή Πόλη, στο εγχείρημα της Αγοράς της Κυψέλης και μετά το βίαιο κλείσιμο της, συμμετείχε στην ίδρυση του δικτύου αλληλεγγύης 6ης δημ. Κοινότητας «το μυρμήγκι».

 

 

 

 

Υγ: δεν έχω κολλήματα με το στρατό, αλλά κάτι που ισχύει για τον ένα, πρέπει να ισχύει για όλους. Ιδίως εάν αυτός κατέχει οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αναβολή Στράτευσης λόγω σπουδών

Σύμφωνα με τον Νόμο υπ' αριθ. 3421 ΦΕΚ 302/13-12-2005) περί "Ρύθμισης στρατιωτικών υποχρεώσεων ορισμένων κατηγοριών στρατευσίμων, ανυποτάκτων και οπλιτών, τροποποίηση διατάξεων της στρατολογικής νομοθεσίας, καθιέρωση εναλλακτικής υπηρεσίας και άλλες διατάξεις", προβλέπονται τα εξής.

Αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των στρατευσίμων οι οποίοι κατά την ημερομηνία κατάταξης της κλάσης ή κατηγορίας τους:

  • Είναι εγγεγραμμένοι για φοίτηση σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή του εσωτερικού
  • Είναι εγγεγραμμένοι για φοίτηση σε ανώτερη ή ανώτατη σχολή του εξωτερικού που είναι κρατική ή αναγνωρισμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του οικείου κράτους και χρησιμοποιεί κατά τη διδασκαλία διεθνώς γνωστή γλώσσα
  • Είναι μαθητές λυκείου και δεν έχουν αποφοιτήσει από άλλο λύκειο
  • Είναι σπουδαστές ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης ή δημόσιας ή αναγνωρισμένης σχολής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εσωτερικού ή του εξωτερικού και δεν έχουν αποφοιτήσει από ισότιμη σχολή ή αντίστοιχο ινστιτούτο
  • Είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος και διαπρέπουν σε επιστημονικές εργασίες ή έρευνες στο εξωτερικό
  • Φοιτούν σε σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (νυχτερινά). Στα σχολεία αυτά μπορούν να φοιτήσουν μόνο ενήλικοι που δεν ολοκλήρωσαν την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση.

Πίνακας αποτελεσμάτων της επιτροπής εξέτασης αιτημάτων διαπρεπόντων επιστημόνων.

Έτος Αιτήσεις Εγκρίθηκαν Απορρίφθηκαν 2003 95 66 29 2002 51 34 17 2001 - - - 2000 32 21 11 1999 27 24 3 1998 34 172 9 Διάρκεια αναβολής
  • Έως 21ο έτος ηλικίας για υποψήφιους ΑΕΙ, ΤΕΙ, μαθητές Ενιαίου Λυκείου ή ΤΕΕ
  • Έως 24ο έτος ηλικίας για σπουδαστές ΙΕΚ ή Εσπερινών Λυκείων
  • Έως 25ο έτος ηλικίας για σπουδαστές Ανωτέρων Σχολών
  • Έως 28ο έτος ηλικίας για σπουδαστές ΑΕΙ - ΤΕΙ
  • Έως 28ο έτος ηλικίας για μεταπτυχιακούς σπουδαστές
  • Έως 31ο έτος ηλικίας για λήψη διδακτορικού τίτλου
  • Έως 33ο έτος ηλικίας για ιατρική ειδικότητα και διαπρέποντες επιστήμονες

Η αναβολή κατάταξης που έχει χορηγηθεί σε σπουδαστή ανώτερης σχολής μπορεί να παραταθεί μόνο εφόσον αυτός εγγραφεί σε ανώτατη σχολή ή για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, έως την ημερομηνία που υποχρεούται να καταταγεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Χορήγηση αναβολής σπουδών παρέχεται για δυο έτη για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για αυτούς που έχουν δυσλεξία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Με αιχμές αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Κορωνάκης

Πρώτη καταχώρηση: 22/10/2015 - 16:08

Τελευταία δημοσίευση: 16:23Πολιτική

590_61c8712107784bc021005b9d8e0606da.jpg
 

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης, με ανάρτηση του στο Facebook, επισημαίνοντας ότι η απόσταση του από την κυβερνητική πολιτική «συνεχώς μεγαλώνει».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του στο Facebook:

«Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς οι λόγοι που με οδήγησαν στην παραίτηση μου συνεχίζουν να ισχύουν, και η απόσταση μου από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει, σήμερα συναντήθηκα με τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του δήλωσα την παραίτηση μου απο την ΚΕ και την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φεύγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες για όσα ζήσαμε και είμαι σίγουρος πως με πολλούς και πολλές θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες.

Υ.Γ. Προφανώς η αποχώρηση μου δεν συνδέεται με την συμμετοχή μου σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της αριστεράς, όπως εδώ και καιρό γράφεται, αν και φυσικά θα παραμείνω πολιτικά ενεργός στην ριζοσπαστική αριστερά. Οι απαντήσεις είναι δύσκολες, οι ευθύνες πολλές και ο αναστοχασμός απαραίτητος».

 

Έχασε η Βενετιά βελόνι......

 

Μιλάμε, δεν μπορώ να φάω σήμερα από τη στεναχώρια μου..... θα ξαναδοκιμάσω αύριο............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Για το τι έγινε με το Ασφαλιστικό...........

 

του Χρυσανθου Στεφανόπουλου,  Ορκωτός,

 

http://www.huffingtonpost.gr/chrysanthos-stefanopoulos/-_2117_b_8374034.html?ncid=fcbklnkgrhpmg00000001

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α  είναι, μπουχέσα..

 

Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α..

 

αι σιχτίρ πια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε ειδήσεις εκεί που δεν υπάρχουν.......................

 

 

 

Αποστέλλονται 11 εκατομμύρια ειδοποιητήρια για φόρους μέσα στον Νοέμβριο

Πρώτη καταχώρηση: 03/11/2015 - 17:28

Τελευταία δημοσίευση: 03/11/2015 17:28Οικονομία

 
 

Η υπομονή και αντοχή των πολιτών θα δοκιμαστεί σκληρά αυτό το μήνα, που ξεκίνησε πριν από τρεις μέρες, καθώς ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης και μνημονίων καλούνται μέσα σε ένα 30ήμερο να πληρώσουν … επτά διαφορετικούς φόρους. Με βάση τους υπολογισμούς, τον Νοέμβριο θα πρέπει να γίνουν περισσότερες από …11,1 εκατομμύρια πληρωμές στην εφορία και να μαζευτούν έσοδα άνω των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ. Με λίγα λόγια, η εφορία με επτά διαφορετικούς φόρους ζητάει μέσα σε μόλις έναν μήνα, να της μεταβιβαστεί περίπου το 2,5% όλων των καταθέσεων που εξακολουθούν να διατηρούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μέσα στον μήνα που ξεκίνησε, η κυβέρνηση θα ανακοινώνει περικοπές στις συντάξεις, θα εφαρμόζει ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, θα δίνει για δημόσια διαβούλευση φορολογικό νομοσχέδιο με νέα μέτρα, θα καταθέτει προϋπολογισμό στη Βουλή και ταυτόχρονα θα στέλνει τους πολίτες σε τράπεζες ATMς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να πληρώσουν αυτά τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ μέσα από τις 11,1 εκατομμύρια συναλλαγές.

Πώς προκύπτουν τα εντυπωσιακά νούμερα για τον Νοέμβριο;

1. Θα πρέπει να καταβληθούν μία ή και δύο δόσεις ΕΝΦΙΑ (στην περίπτωση που κάποιοι δεν πρόλαβαν να πληρώσουν την 1η δόση μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή. Από μόνες τους είναι περισσότερες από έξι εκατομμύρια πληρωμές (και μάλιστα περισσότερες από πέρυσι δεδομένου ότι φέτος πληρώνεται και το… ένα ευρώ) ενώ κάθε δόση ισοδυναμεί με περίπου 650 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι το συνολικό ποσό της βεβαίωσης διαμορφώνεται στα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

2. Ο ΕΝΦΙΑ, συνδυάζεται τον Νοέμβριο –και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος- με τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων. Έτσι, στα έξι και πλέον εκατομμύρια ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ έρχονται και τα 2,5 εκατομμύρια πληρωμές για την 3η δόση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Από τη στιγμή που βεβαιώθηκαν 3,3 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω της εκκαθάρισης, μόνο από την 3η δόση θα πρέπει να πληρωθούν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

3. Οι δόσεις για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών (τις 100 δόσεις) έχουν τροποποιηθεί από τον Οκτώβριο αλλά η πρώτη λυπητερή θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Είναι 800.000 οφειλέτες αυτοί που θα διαπιστώσουν αύξηση της μηνιαίας δόσης λόγω της αναπροσαρμογής του επιτοκίου ενώ το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ.

4. Για τους επαγγελματίες, η καμπάνα χτυπάει και δύο και τρεις φορές: Πρώτον, θα πρέπει να πληρωθεί η 2η δόση του ΦΠΑ, του πρώτου τριμηνιαίου ΦΠΑ μετά την αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Δεύτερον. έχει να κάνει με την πληρωμή μιας ακόμη δόσης του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων. Τρίτον, οι περίπου 120.000 κερδοφόρες εταιρείες, θα βρεθούν όμως αντιμέτωπες και με ένα ακόμη «χαράτσι»: οι υπηρεσίες της ΓΓΔΕ ολοκληρώνουν τις διαδικασίες καταλογισμού του πρόσθετου φόρου που προκύπτει από την αύξηση του συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου από το 80% στο 100%. Και αυτή η υποχρέωση θα ξεκινήσει να αποπληρώνεται από το τέλος Νοεμβρίου.

5. Στα… γκισέ θα πρέπει να σπεύσουν και περίπου 300.000 αγρότες οι οποίοι και αυτοί πληρώνουν επιπλέον λόγω της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 55%.

19e3c380f65330e0fb2288fdea015b6c.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α  είναι, μπουχέσα..

 

Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α..

 

αι σιχτίρ πια..

 

 

Ρε συ, επιστημονικά το είπε ο επιστήμονας.........................

 

Που δεν έχει σχέση με ιστορία....................

 

Που δεν έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο........................

 

Που θέλει να πετάξει τη μπάλα στη κερκίδα γιατί τα έχουνε κάνει σκ@τ@ με το φπα στην εκπαίδευση.......................

 

 

 

Υγ: Κάθε κυβέρνηση τελικά έχει το χοντρομ@λ@κ@ της.............................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε συ, επιστημονικά το είπε ο επιστήμονας.........................

 

Που δεν έχει σχέση με ιστορία....................

 

Που δεν έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο........................

 

Που θέλει να πετάξει τη μπάλα στη κερκίδα γιατί τα έχουνε κάνει σκ@τ@ με το φπα στην εκπαίδευση.......................

 

 

 

Υγ: Κάθε κυβέρνηση τελικά έχει το χοντρομ@λ@κ@ της.............................

όσο παραμένει στο υπουργείο τόσο περισσότερο πιστεύω ότι όντως ήταν ένας είδος αντιπερισπασμού..

 

όχι ότι δεν τα πιστεύει βέβαια..

 

 

ΥΓ..  αυτά μπορεί να τα λέει στην παρέα του και εκεί που τρώει τους πατσάδες του.. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α  είναι, μπουχέσα..

 

Γ Ε Ν Ο Κ Τ Ο Ν Ι Α..

 

αι σιχτίρ πια..

 

 

Ρε συ, επιστημονικά το είπε ο επιστήμονας.........................

 

Που δεν έχει σχέση με ιστορία....................

 

Που δεν έχει τελειώσει το πανεπιστήμιο........................

 

Που θέλει να πετάξει τη μπάλα στη κερκίδα γιατί τα έχουνε κάνει σκ@τ@ με το φπα στην εκπαίδευση.......................

 

 

 

Υγ: Κάθε κυβέρνηση τελικά έχει το χοντρομ@λ@κ@ της.............................

 

 

όσο παραμένει στο υπουργείο τόσο περισσότερο πιστεύω ότι όντως ήταν ένας είδος αντιπερισπασμού..

 

όχι ότι δεν τα πιστεύει βέβαια..

 

 

ΥΓ..  αυτά μπορεί να τα λέει στην παρέα του και εκεί που τρώει τους πατσάδες του.. 

 

 

Αν και το θέμα δεν προσφέρεται για ψύχραιμη συζήτηση απ' ότι καταλαβαίνω ωστόσο θα επιχειρήσω να "συμβάλω"  στην άμβληση της οξύτητας με τον κίνδυνο να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα.

 

Παραθέτω

 

 

Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για τη Γενοκτονία των Ποντίων, παραθέτουμε δημοσίευμα του «Ιού» που είχε δημοσιευθεί στις 17 Φεβρουαρίου 2001.

Καθένας κι η γενοκτονία του

Προκαλούν οι Τούρκοι για τη γενοκτονία του '22

("Ελεύθερος Τύπος" 12/2/2001)

Φαίνεται πως η εμμονή με την ιστορία θα συνεχίσει να μας καταδιώκει, ως έθνος, για πολλά χρόνια μετά τα αλήστου μνήμης συλλαλητήρια του 1992-93. Με προεδρικό διάταγμα που υπέγραψαν στις 9 Φεβρουαρίου ο υφυπουργός Πολιτισμού Βενιζέλος κι ο υφυπουργός Εσωτερικών Καϊσερλής, καθιερώνεται στο εξής η 14η Σεπτεμβρίου ως "ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από τις τουρκικές δυνάμεις". Οπως επισήμανε και ο Ηλίας Κανέλλης από τις στήλες του "Βήματος" (13/2/01), το γεγονός συνιστά μείζονα αναθεώρηση της "επίσημης Ιστορίας" της χώρας μας: μέχρι πρότινος, γενιές Ελλήνων μάθαιναν ότι η άρτι ανακαλυφθείσα "γενοκτονία" συνιστούσε απλώς τη "Μικρασιατική Καταστροφή". Είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι γι' αυτή την αναθεώρηση ζήλεψαν τα κλέη της πρόσφατης επιτυχίας των Αρμενίων -νυν "αδελφών" και τότε (1913-19) άσπονδων "εθνικών εχθρών" μας- και όρμησαν κι αυτοί στο χορό. Απομένει να δούμε τι θα γίνει αν ανάλογες εμπνεύσεις επικρατήσουν και αντίπερα του Αιγαίου: αν λ.χ. κάποιοι Τούρκοι εθνικιστές, από τους οποίους είναι γεμάτη η γειτονική μας χώρα, "θυμηθούν" κι αυτοί τη "γενοκτονία" των τουρκομουσουλμανικών πληθυσμών του Μοριά το 1821 και των Βαλκανίων, εν γένει, το 1912-13... "Τούρκος μη μείνει στο Μοριά, μηδέ στον κόσμον όλο", δεν ήταν άλλωστε το θούριο και του δικού μας εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα;

Ας σοβαρευτούμε. Η ανάδειξη ορισμένων από τις αλλεπάλληλες ανθρωποσφαγές της Ιστορίας σε "γενοκτονίες" συνδέεται μεν άρρηκτα με την αυξημένη ηθική απαξία που αυτός ο χαρακτηρισμός συνεπάγεται εξ ορισμού για τους αυτουργούς τους, τα κριτήρια ωστόσο μιας τέτοιας διάκρισης ούτε ευδιάκριτα είναι, ούτε καθολικά αποδεκτά κι εφαρμόσιμα. Η "μοναδικότητα" του χιτλερικού Ολοκαυτώματος -ως βιομηχανικά και γραφειοκρατικά οργανωμένης εξολόθρευσης ολόκληρων πληθυσμιακών ομάδων στη βάση μιας "φυλετικής" συλλογιστικής, χωρίς αυτή να εντάσσεται στα πλαίσια μιας ένοπλης εθνικής ή άλλης αναμέτρησης- εξακολουθεί λ.χ. να αποτελεί αντικείμενο παθιασμένης συζήτησης μεταξύ των ιστορικών. 

Εξίσου προβληματικός μπορεί να θεωρηθεί και ο νομικός ορισμός του συγκεκριμένου εγκλήματος - η έννοια του οποίου θεσπίστηκε άλλωστε μόλις το 1944, ακριβώς για να περιγράψει τα έργα και τις ημέρες των ναζί στην κατεχόμενη Ευρώπη. Σύμφωνα με τη σχετική Σύμβαση του 1948, γενοκτονία είναι "η εσκεμμένη προσπάθεια καταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ως τέτοιας", με κάποιο από τα εξής μέσα: "α) το φόνο μελών της ομάδας, β) την πρόκληση σοβαρής σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας, γ) την σκόπιμη επιβολή στην ομάδα συνθηκών ζωής υπολογισμένων έτσι ώστε να επιφέρουν τη φυσική της καταστροφή, εν όλω ή εν μέρει, δ) την επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην αποτροπή γεννήσεων στο εσωτερικό της ομάδας, ε) την υποχρεωτική μεταφορά των παιδιών της ομάδας σε κάποια άλλη". Μια τόσο ευρεία διάταξη είναι προφανές ότι μπορεί να περιλάβει τα περισσότερα από τα αιματηρά συλλογικά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών που έχουν διαπραχθεί και εξακολουθούν να διαπράττονται ανά την υφήλιο - με τελικό αποτέλεσμα την αποδυνάμωση του ίδιου του όρου από την κατάχρησή του. 

Το διαπιστώνουμε ανατρέχοντας στις σχετικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου: δίπλα στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων, των Τσιγγάνων και των ομοφυλόφιλων από το Γ΄Ράϊχ, ή τις εξίσου κατακλυσμιαίες εξολοθρεύσεις των Αρμενίων, των Τιμορέζων και των Τούτσι της Ρουάντα, βλέπουμε να παρελαύνουν τραγικές αλλά σαφώς ελάσσονες ιστορίες, όπως η καταστολή των αντιφρονούντων στη Βιρμανία, οι "εξαφανισμένοι" της Χιλής, ο εμφύλιος του Σαλβαδόρ, οι διακοινοτικές συγκρούσεις της Κύπρου, οι Κούρδοι της Τουρκίας και του Ιράκ, και -φυσικά- οι διαδοχικές εθνοκαθάρσεις της Βοσνίας και του Κοσυφοπεδίου. Για την περίπτωση της Καμπότζης, συναντά κανείς και μέχρι και τον τραγελαφικό όρο "αυτό-γενοκτονία" (Autogenocide)! Αλλά και η έννοια της "εθνοκάθαρσης", που αποτέλεσε ένα χρησιμότατο νεολογισμό προκειμένου να απαλλαγούμε από αυτόν τον πληθωρισμό "γενοκτονιών" (για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε από τα ρωσικά ΜΜΕ, το 1988 για τις συγκρούσεις του Καυκάσου), γρήγορα κατέληξε στο ίδιο αδιέξοδο από τη στιγμή που φορτώθηκε κι αυτή το ίδιο περίπου ηθικό βάρος με τη "γενοκτονία"... Ελέω προπαγάνδας βέβαια - αλλά θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς;

(Ελευθεροτυπία, 17/2/2001)

http://www.efsyn.gr/arthro/palio-alla-dystyhos-toso-epikairo

 

 

Το σίγουρο είναι πως με το συγκεκριμένο έγκλημα, όπως και να το πείς, χάθηκαν από 213-368 χιλιάδες Πόντιοι 600-800 χιλιάδες Αρμένιοι, 250 χιλιάδες Ασσύριοι  και πολλές ακόμη χιλιάδες χριστιανικών πληθυσμών της περιοχής, σε ένα πόλεμο που στήθηκε και καθοδηγήθηκε από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΑΝΤΑΝΤ και της Κεντρικής  Ευρώπης (Γερμανία-Αυστροουγγαρία) και κατέληξε στη γνωστό εκπατρισμό όλων αυτών των πληθυσμών από τη Μικρά Ασία.

Όλη αυτή η τραγωδία που γνωρίζουμε ως μικρασιατική καταστροφή εξακολουθεί σήμερα να είναι μέρος ενός πολιτικού παιχνιδιού με όρους "εθνικισμών" και να χρησιμοποιείται για την χειραγώγηση των απλών ανθρώπων που δεν έμαθαν ποτέ Ιστορία αλλά κουβαλάνε τον πόνο που πολύ φυσικά και δίκαια τους μετέφεραν οι ίδιοι οι ξεριζωμένοι καθώς τα γεγονότα σε όρους ιστορικού χρόνου είναι πολύ πρόσφατα.

Και γίνονται σήμερα τιμητές των "άλλων" οι απόγονοι (φυσικοί και πολιτικοί) των υπεύθυνων της καταστροφής με κραυγές και αλαλαγμούς που δεν επιτρέπουν ουσιαστική κουβέντα.

 

Το επίσης σίγουρο είναι ότι ο χαρακτηρισμός "γενοκτονία" δεν δόθηκε σ΄αυτό το έγκλημα από κανένα "επιστημονικό φορέα" αλλά από την Ελληνική Βουλή η οποία με συγκεκριμένη σύνθεση σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή αποφάσισε να παίξει επιστημονικό ρόλο και να χαρακτηρίσει με ένα νομικό όρο μια τραγωδία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεταξύ άλλων..

 

Να σημειωθεί πως η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars)  θεωρείται διεθνώς ο πλέον έγκυρος οργανισμός που ασχολείται με θέμα γενοκτονιών σε όλον τον κόσμο, αναγνώρισε και επίσημα το 2007 την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, μαζί με την γενοκτονία των Ασσυρίων. Μάλιστα στην απόφαση – ψήφισμα υποστηρίζει:

 

«Εκτιμώντας ότι η άρνηση μιας γενοκτονίας αναγνωρίζεται παγκοίνως ως το έσχατο στάδιο γενοκτονίας, που εξασφαλίζει την ατιμωρησία για τους δράστες της γενοκτονίας, και ευαπόδεικτα προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές γενοκτονίες,

 

Εκτιμώντας ότι η Οθωμανική γενοκτονία εναντίον των μειονοτικών πληθυσμών κατά τη διάρκεια και μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, παρουσιάζεται συνήθως ως γενοκτονία εναντίον μόνο των Αρμενίων, με λίγη αναγνώριση των ποιοτικά παρόμοιων γενοκτονιών, εναντίον άλλων χριστιανικών μειονοτήτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,

 

Αποφασίζεται ότι είναι πεποίθηση της Διεθνούς Ένωσης των Μελετητών Γενοκτονιών, ότι η Οθωμανική εκστρατεία εναντίον των χριστιανικών μειονοτήτων της αυτοκρατορίας, μεταξύ των έτων 1914 και 1923, συνιστούν γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και των Έλλήνων της Ανατολίας.

 

Αποφασίζεται η Ένωση να ζητήσει από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίον αυτών των πληθυσμών, να ζητήσει επίσημα συγγνώμη, και να λάβει τα κατάλληλα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση (μη επανάληψη)».

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

όλη η ουσία στην κατακλείδα του άρθρου..

 

http://www.sdna.gr/politiko-deltio/politiki/article/131642/oi-pontioi-o-paok-kai-mia-leksi-poy-teleionei-se-idi

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως έγραψα παραπάνω το θέμα δεν προσφέρεται για ψύχραιμη συζήτηση και δε σκοπεύω να συνεχίσω.....

Δεν προσφέρεται γιατί γύρω από αυτό έχει ήδη αναπτυχθεί μεγάλη κουβέντα με όρους κομματικής αντιπαλότητας. (όχι πολιτικούς)

 

Για μένα όποιον όρο και να χρησιμοποιήσεις που να αποδίδει το μέγεθος του εγκλήματος αυτό το έγκλημα είναι συγκεκριμένο και έχει τους ίδιους αυτουργούς (φυσικούς και ηθικούς)  και τα ίδια θύματα.

Κι αν μπορούσες να ρωτήσεις κάποιον πρόσφυγα μικρασιάτη (από κείνους που όταν ήρθαν εδώ τους φώναζαν οι "γνήσιοι έλληνες"  "τουρκόσπορους" και "σκατογλούδες") που έζησε αυτήτην τραγωδία αλλά πέθανε πριν το 1944 (οπότε εισήχθη στην νομική ο όρος γενοκτονία) δεν νομίζω να περιέγραφε διαφορετικά όσα είδε κι έζησε, ούτε να θύμωνε που ως τότε το λέγανε μικρασιατική καταστροφή.

 

Κρατάω επίσης μια επιφύλαξη στη γενικευμένη χρήση ενός όρου (όποιουδήποτε όρου) για να εκφράσουμε διαφορετικού μεγέθους και βαρύτητας γεγονότα.

Κι αν αυτός ο όρος που αποδόθηκε το 1948 στις ναζιστικές εκκαθαρίσεις 5-6 εκατομμυρίων ανθρώπων, Εβραίων, τσιγγάνων και "φυλετικά κατώτερων" (Ρώσων, Σλάβων, Πολωνών, διανοητικά ασθενών ή σωματικά αναπήρων, ομοφυλοφίλων, Μάρτυρων του Ιεχωβά, Ελευθεροτεκτόνων, Κομμουνιστών,  αντιφρονούντων, συνδικαλιστών και κάποιων Καθολικών και Προτεσταντών κληρικών), μπορεί να χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει κάθε μαζικό έγκλημα, αναρωτιέμαι αν συνεπάγεται μόνο την όξυνση της απέχθειας μας για τα συγκεκριμένα εγκλήματα ή ταυτόχρονα συνεπάγεται και την άμβλυνση της απέχθειάς μας για τον ναζισμό ώστε εν τέλει οι αρνητές του ναζιστικού εγκλήματος να εκμεταλλεύονται τα αισθήματα των απογόνων των σφαγιασθέντων πληθυσμών της Μ.Ασίας πουλώντας μίσος ως "εθνική" άποψη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπράβο στην ΠΑΕ ΑΕΚ..

 

35131b7a35efdb5619a01a5d2281e11b_L.jpg

 

 

μπράβο στους οπαδούς του ΑΡΗ..

 

1446648588989588.jpg?itok=hgt6sWzI

 

 

εκεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ άραγε τι περιμένετε? δυο μέρες πέρασαν..

 

Ιβάν τι έγινε? δεν τα έμαθες τα νέα? 

 

μόνο να τρέχουμε στην Σουμελά ξέρουμε και να πουλάμε παπά για τις χαμένες πατρίδες?

 

επειδή μας ρύθμισαν τα χρέη μούγκα? ή είναι πιο σημαντικός ο αγώνας στο κράσνονταρ?

 

Ν Τ Ρ Ο Π Η     Σ Α Σ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως έγραψα παραπάνω το θέμα δεν προσφέρεται για ψύχραιμη συζήτηση και δε σκοπεύω να συνεχίσω.....

Δεν προσφέρεται γιατί γύρω από αυτό έχει ήδη αναπτυχθεί μεγάλη κουβέντα με όρους κομματικής αντιπαλότητας. (όχι πολιτικούς)

 

Για μένα όποιον όρο και να χρησιμοποιήσεις που να αποδίδει το μέγεθος του εγκλήματος αυτό το έγκλημα είναι συγκεκριμένο και έχει τους ίδιους αυτουργούς (φυσικούς και ηθικούς)  και τα ίδια θύματα.

Κι αν μπορούσες να ρωτήσεις κάποιον πρόσφυγα μικρασιάτη (από κείνους που όταν ήρθαν εδώ τους φώναζαν οι "γνήσιοι έλληνες"  "τουρκόσπορους" και "σκατογλούδες") που έζησε αυτήτην τραγωδία αλλά πέθανε πριν το 1944 (οπότε εισήχθη στην νομική ο όρος γενοκτονία) δεν νομίζω να περιέγραφε διαφορετικά όσα είδε κι έζησε, ούτε να θύμωνε που ως τότε το λέγανε μικρασιατική καταστροφή.

 

Κρατάω επίσης μια επιφύλαξη στη γενικευμένη χρήση ενός όρου (όποιουδήποτε όρου) για να εκφράσουμε διαφορετικού μεγέθους και βαρύτητας γεγονότα.

Κι αν αυτός ο όρος που αποδόθηκε το 1948 στις ναζιστικές εκκαθαρίσεις 5-6 εκατομμυρίων ανθρώπων, Εβραίων, τσιγγάνων και "φυλετικά κατώτερων" (Ρώσων, Σλάβων, Πολωνών, διανοητικά ασθενών ή σωματικά αναπήρων, ομοφυλοφίλων, Μάρτυρων του Ιεχωβά, Ελευθεροτεκτόνων, Κομμουνιστών,  αντιφρονούντων, συνδικαλιστών και κάποιων Καθολικών και Προτεσταντών κληρικών), μπορεί να χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει κάθε μαζικό έγκλημα, αναρωτιέμαι αν συνεπάγεται μόνο την όξυνση της απέχθειας μας για τα συγκεκριμένα εγκλήματα ή ταυτόχρονα συνεπάγεται και την άμβλυνση της απέχθειάς μας για τον ναζισμό ώστε εν τέλει οι αρνητές του ναζιστικού εγκλήματος να εκμεταλλεύονται τα αισθήματα των απογόνων των σφαγιασθέντων πληθυσμών της Μ.Ασίας πουλώντας μίσος ως "εθνική" άποψη.

 

Γιάννη, ειλικρινά.... Παίζει ρόλο πως θα το πούμε...????

 

Γιατί πέταξε τη κοτσάνα του τώρα, μπορείς να μου πεις...????

 

Είναι δυνατόν να βγαίνει να παραθέτει "προσωπικές απόψεις" ενώ κατέχει το αξίωμα του υπουργού και στην εκπομπή τον φωνάξανε όχι για την προσωπικότητά του αλλά για το αξίωμά του...????

 

Γιατί τώρα...????

 

Επειδή τα έχουνε κάνει σαν τα μούτρα τους ή πάει αλλού η βαλίτσα....????

 

 

 

Υγ: Είναι δυνατόν ένας τύπος που δεν έχει τελειώσει καν πανεπιστήμιο να μπει υπουργός παιδείας.......??????????????? Γαμώ την αξιοκρατία μου γαμώ στα τελευταία.....................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν πέταξε μια κοτσάνα έτσι απλα στεφανε..

Ήδη από τις 19-6-2015 και με το ΦΕΚ 1186 ο τότε υπουργός παιδειας- μπαλτας-έχει εξαιρέσει το κεφαλαιο που αναφέρεται στον ποντιακο ελληνισμό από την εξεταστεα ύλη των πανελληνιων από το μάθημα της ιστορίας κατεύθυνσης..είναι οι κόρες μου στην κατεύθυνση και θυμάμαι που το συζητουσαμε από τότε..

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία..ο καθένας έχει αναλάβει συγκεκριμενο έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, ειλικρινά.... Παίζει ρόλο πως θα το πούμε...????

 

Γιατί πέταξε τη κοτσάνα του τώρα, μπορείς να μου πεις...????

 

Είναι δυνατόν να βγαίνει να παραθέτει "προσωπικές απόψεις" ενώ κατέχει το αξίωμα του υπουργού και στην εκπομπή τον φωνάξανε όχι για την προσωπικότητά του αλλά για το αξίωμά του...????

 

Γιατί τώρα...????

 

Επειδή τα έχουνε κάνει σαν τα μούτρα τους ή πάει αλλού η βαλίτσα....????

 

 

 

Υγ: Είναι δυνατόν ένας τύπος που δεν έχει τελειώσει καν πανεπιστήμιο να μπει υπουργός παιδείας.......??????????????? Γαμώ την αξιοκρατία μου γαμώ στα τελευταία.....................

 

 

Στέφανε, ειλικρινά........

για μένα, όταν διαβάζω ιστορία, σημασία έχουν τα πραγματικά γεγονότα και οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή. Δεν αλλάζει η άποψή μου αν διαβάσω ότι "σφαγιάστηκαν 350 χιλιάδες πόντιοι στο πλαίσιο της εθνοκάθαρσης" ή "σφαγιάστηκαν 350 χιλιάδες πόντιοι στο πλαίσιο της γενοκτονίας".

Το έγκλημα είναι το ίδιο. Αυτά επειδή δεν είμαι νομικός και δεν ξέρω τι γίνεται παραπέρα.

Πχ στη δίκη της Νυρεμβέργης θα είχε κάποια σημασία η εισαγωγή (πρώτη φορά)  του όρου "γενοκτονία" κι ενδεχομένως να σήμαινε διαφορετική ποινή για τους υπαίτιους.

Σε σχέση με αυτό που έγραψε παραπάνω ο συνάδελφος ......

 

 

..................

 

Αποφασίζεται η Ένωση να ζητήσει από την κυβέρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τις γενοκτονίες εναντίον αυτών των πληθυσμών, να ζητήσει επίσημα συγγνώμη, και να λάβει τα κατάλληλα και σημαντικά μέτρα προς την αποκατάσταση (μη επανάληψη)».

 

δεν ξέρω αν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα η συγγνώμη της τουρκίας (που δεν ήρθε και μάλλον δεν θα έρθει) αν αυτή δοθεί για τη γενοκτονία 350 χιλιάδων ή για το θάνατο 350 χιλιάδων στα πλαίσια της εθνοκάθαρσης.

Μπορεί να έχει κάποια επιστημονική αξία για τους ιστορικούς λόγω της διαφορετικής βαρύτητας που αποδίδουν σ' αυτή την έννοια σε σχέση με μια άλλη.

Μπορεί να έχει κάποια νομική αξία.

Μπορεί επίσης να έχει κάποια πολιτική αξία στο πλαίσιο της διεκδίκησης ένος τέτοιου χαρακτηρισμού για το έγκλημα από τον ΟΗΕ.

Υπ' αυτή την έννοια προφανώς έχει κάποια μεγαλύτερη βαρύτητα "αυτό που λέει ο υπουργός".

Αλλά τότε γιατί τον ρώτησε ο χατζηνικολάου αφού ήξερε ήδη την απάντηση; Κι αν έλεγε ότι ήταν γενοκτονία μήπως θα λέγανε όλοι ότι τώρα άλλαξε απόψεις για την καρέκλα;

Ρωτάς "Γιατί τώρα....."

Είναι μια γενικότερη κουβέντα το πως έρχονται τα θέματα στην επικαιρότητα. Ποιός καθορίζει την ατζέντα της συζήτησης.

Η πρώτη απάντηση είναι ότι το είπε γιατί τον ρώτησε ο Χατζηνικολάου. Τον ρώτησε και ήξερε από πριν την απάντηση αφού ο Φίλης το είχε πει αυτό στο παρελθόν. Δεν ξέρω αν ήταν συνεννοημένοι, δεν ξέρω αν την πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα την ανοίγουν, τα κόμματα, η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, οι παπάδες, οι ποδοσφαιριστές, οι παράγοντες, όλοι αυτοί μαζί κλπ ανάλογα με το που θέλουν να στρέψουν την κουβέντα. Δηλαδή κάτι μυρίζομαι αλλά δεν ξέρω αν ο Φίλης κι ο Χατζηνικολάου παίζουν μαζι το παιχνίδι ή παίζουν αντίπαλοι,

Δεν έχω επίσης την άποψη ότι τα έχουν κάνει σαν τα μούτρα τους. Όχι γιατί τα μούτρα τους είναι καλά ούτε γιατί τα πράγματα είναι καλά.

Δεν είναι ζήτημα ανικανότητας, είναι ζήτημα πολιτικής θέσης.

Αλλά όπως έχω ξαναγράψει έχουμε τις πολιτικές και τις εξουσίες που μπορούμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε.

 

Δεκτά και σεβαστά όλα αυτά αλλά δεν νομίζω ότι έχουν γίνει τόσο πολύ κτήμα των απλών καθημερινών ανθρώπων ώστε να δικαιολογείται αυτό το εύρος των αντιδράσεων.

 

Στο ΥΓ διαφωνούμε: (ΚΑΘΕΤΑ)

Δεν είμαι οπαδός της αριστοκρατικής αντίληψης της πολιτικής.

Δεν πιστεύω ότι η πολιτική πρέπει να ασκείται από "ειδικούς", τεχνοκράτες κλπ

Αν είναι θέμα αξιοκρατίας να καταργήσουμε τις εκλογές και να τους βγάζουμε με εξετάσεις στον ΑΣΕΠ.

 

Δεν πέταξε μια κοτσάνα έτσι απλα στεφανε..

Ήδη από τις 19-6-2015 και με το ΦΕΚ 1186 ο τότε υπουργός παιδειας- μπαλτας-έχει εξαιρέσει το κεφαλαιο που αναφέρεται στον ποντιακο ελληνισμό από την εξεταστεα ύλη των πανελληνιων από το μάθημα της ιστορίας κατεύθυνσης..είναι οι κόρες μου στην κατεύθυνση και θυμάμαι που το συζητουσαμε από τότε..

Τίποτα δεν γίνεται τυχαία..ο καθένας έχει αναλάβει συγκεκριμενο έργο που πρέπει να φέρει εις πέρας..

 

Αγαπητέ συνάδελφε το θέμα του άθλιου τρόπου που διδάσκεται η ιστορία στα σχολεία  το συζητάμε χρόνια.

Κανένα παιδί δεν εμαθε ιστορία στο σχολείο και κανένα δεν την αγάπησε.

Αλλα δεν πρέπει να βλέπουμε την ιστορία με όρους "εθνικισμού".

Να αρχίσω κι εγώ να φωνάζω για την έκταση που καταλαμβάνει η ιστορία της Κρήτης στα σχολικά βιβλία;

Θα βγάλει κάπου; Είναι τόσο "πλούσια" η ιστορία που στο σχολείο μόνο μυρωδιά μπορείς να πάρεις.

Το ζήτημα είναι να είναι επιστημονικά σωστή η προσέγγισή της και να μην έχει ανακρίβειες, στρεβλώσεις και ψέματα.

Μετά την επανάσταση του 1821 στο διάστημα 1821-1930 χάθηκε ο μισός χριστιανικός πληθυσμός της Κρήτης (απογραφή του Μ.Χουρμούζη-Βυζάντιου, 1831). Μετά την επανάσταση του 1866 τα ίδια. Σε κάθε κίνημα (και ήταν πολλά) από το 1645 που την κατέλαβαν οι τούρκοι ως το 1913 που έφυγαν χάνονταν χιλιάδες ζωές. Διώξεις, θάνατοι, γενιτσαρισμοί, εκτοπίσεις,....... μπορείς να το πείς και εθνοκάθαρση, ίσως και γενοκτονία ή όχι.

Η ιστορία είναι αυτή και δε θ' αλλάξει όπως και να την πεις.

Να μιλάμε για  γενοκτονία των Ποντίων, των Αρμενίων κλπ, είναι αρκετό;

Να μιλάμε για την ευθύνη της ελληνικής αστικής τάξης;

για την ΑΝΤΑΝΤ, για τους γερμανούς; για τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και τους εθνικισμούς που δημιουργούν πολέμους;

ή δεν κάνει να λέμε γι' αυτά και πρέπει μόνο να καταγγέλουμε τους τούρκους; και τον Κεμάλ που αργότερα ο Βενιζέλος πρότεινε για το Νόμπελ ειρήνης;

 

Ελπίζω να μη θεωρηθεί η άποψή μου ούτε υποστήριξη του Φίλη ούτε άρνηση του εγκλήματος κατά των πληθυσμών της μικρασίας (των ποντίων συμεριλαμβανομένων) ή της γενοκτονίας να τελικώς κρίνεται  ότι αυτός ο όρος ταιριάζει στην περίπτωση αυτή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Υγ: Κάθε κυβέρνηση τελικά έχει το χοντρομ@λ@κ@ της.............................

Αναζητείται απάντηση στο τι ακριβώς είναι αυτοί που την ξαναψήφισαν ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναζητείται απάντηση στο τι ακριβώς είναι αυτοί που την ξαναψήφισαν ?

 

Ακριβώς το ίδιο όπως αυτοί που ψήφιζαν τόσα χρόνια πασοκ και νδ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακριβώς το ίδιο όπως αυτοί που ψήφιζαν τόσα χρόνια πασοκ και νδ

Δέν θα διαφωνήσω 

Αλλά..........

Eσύ τι ζόρι τραβάς κ. Γιάννη μας και απαντάς σε ερώτηση που δεν σου έγινε ?

Μήπως είσαι απο αυτους που τους ψήφισαν και τους ξαναψήφισαν ?

Δικαίωμά σου δεν λέω , αλλά άλλα μας λές κατά καιρούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δέν θα διαφωνήσω 

Αλλά..........

Eσύ τι ζόρι τραβάς κ. Γιάννη μας και απαντάς σε ερώτηση που δεν σου έγινε ?

Μήπως είσαι απο αυτους που τους ψήφισαν και τους ξαναψήφισαν ?

Δικαίωμά σου δεν λέω , αλλά άλλα μας λές κατά καιρούς.

 

ούτε τους ψήφισα ούτε τους ξαναψήφισα

έχω εκφραστεί αναλυτικά και επί χρόνια εδώ.

Απλά σε κάθε τέτοια συζήτηση θυμάμαι κάτι που λέμε στο χωριό μου

"Η στραβή αϊλιά δε θωρεί την αυλακιά τζης, μόνο ξανοίγει τση διπλανής"

κι αυτό μόνο για την περίπτωση που η κριτική δεν έχει "δόλο" ....... αλλιώς λέμε κι άλλα στο χωριό μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ούτε τους ψήφισα ούτε τους ξαναψήφισα

έχω εκφραστεί αναλυτικά και επί χρόνια εδώ.

Απλά σε κάθε τέτοια συζήτηση θυμάμαι κάτι που λέμε στο χωριό μου

"Η στραβή αϊλιά δε θωρεί την αυλακιά τζης, μόνο ξανοίγει τση διπλανής"

κι αυτό μόνο για την περίπτωση που η κριτική δεν έχει "δόλο" ....... αλλιώς λέμε κι άλλα στο χωριό μου

Θάθελα λίγο μετάφραση

Αν Γιάννη νομίζεις οτι έχω δόλο , αν και σε διαβεβαιώ οτι δεν έχω τον παραμικρό , σου ζητώ ειλικρινά συγνώμη ,

Αν η συζήτηση έστω και "πικάντικη" γίνεται με καχυποψία , τότε δεν πρόκειται να την συνεχίσω. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μπράβο στην ΠΑΕ ΑΕΚ..

 

35131b7a35efdb5619a01a5d2281e11b_L.jpg

 

 

μπράβο στους οπαδούς του ΑΡΗ..

 

1446648588989588.jpg?itok=hgt6sWzI

 

 

εκεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ άραγε τι περιμένετε? δυο μέρες πέρασαν..

 

Ιβάν τι έγινε? δεν τα έμαθες τα νέα? 

 

μόνο να τρέχουμε στην Σουμελά ξέρουμε και να πουλάμε παπά για τις χαμένες πατρίδες?

 

επειδή μας ρύθμισαν τα χρέη μούγκα? ή είναι πιο σημαντικός ο αγώνας στο κράσνονταρ?

 

Ν Τ Ρ Ο Π Η     Σ Α Σ...

http://sports.in.gr/football/superleague/article/?aid=1500037385

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θάθελα λίγο μετάφραση

 

 

Δε κοιτάς το χάλι σου μόνο κοιτάζεις του διπλανού σου...

 

Αυτό σημαίνει....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...