Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για όλους έχει ο Θεός.... Τι ανεργία και μ@λ@κίες.....

 

Προσωπικά πιστεύω πως έχει ήδη παγιδευτεί.

Αν θες να κάνεις τη ρήξη, το ξήλωμα των διοικήσεων των τραπεζών θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ. (και πολλών άλλων δομών)

Βέβαια αυτά δεν γίνονται με ήπιους τρόπους και για τη συνέχεια από το 70% που μετεκλογικά τον στηρίζει θα έπεφτε στο 5%-10%

Μόνο ένα 70% των ψηφοφόρων του κκε, των παλιών του σύριζα (του 4,5%) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που όλοι μαζί δεν θα περνούσαν το 10% θα ήταν συνειδητά στη "μάχη", οι άλλοι θα είχαν εγκαταλείψει στην πρώτη στροφή.

 

Οπότε ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μείνει η δημοκρατία γιατί στην οικονομία ψίχουλα βλέπω μόνο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Προσωπικά πιστεύω πως έχει ήδη παγιδευτεί.

Αν θες να κάνεις τη ρήξη, το ξήλωμα των διοικήσεων των τραπεζών θα ήταν εκ των ων ουκ άνευ. (και πολλών άλλων δομών)

Βέβαια αυτά δεν γίνονται με ήπιους τρόπους και για τη συνέχεια από το 70% που μετεκλογικά τον στηρίζει θα έπεφτε στο 5%-10%

Μόνο ένα 70% των ψηφοφόρων του κκε, των παλιών του σύριζα (του 4,5%) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που όλοι μαζί δεν θα περνούσαν το 10% θα ήταν συνειδητά στη "μάχη", οι άλλοι θα είχαν εγκαταλείψει στην πρώτη στροφή.

 

Οπότε ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μείνει η δημοκρατία γιατί στην οικονομία ψίχουλα βλέπω μόνο.

 

Υπάρχουν πολλά ζητούμενα....

 

Το στοίχημα για μένα είναι αλλού.....

 

Οι τράπεζες παίζουν το παιχνίδι τους, αυτός είναι ο σκοπός τους....

 

Η άνοδος του συριζα στην εξουσία για μένα θα είναι ουσιώδης όταν πιάσει εισαγγελέας καμιά λίστα και αρχίζει να την εξετάζει σοβαρά. Κι από όλα τα άλλα που έταξε, χαλάλι του....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν πολλά ζητούμενα....

 

Το στοίχημα για μένα είναι αλλού.....

 

... και όταν καταφέρει να συγκρατήσει την "σοβιετοποίηση" του κράτους  από ενθουσιώδεις Λαφαζάνηδες ή Κατρούγκαλους που ετοιμάζονται να κρατικοποιήσουν τα πάντα-όλα  και να επαναπροσλάβουν τους πάντες στην στοργική αγκαλιά του Δημοσίου. 

Και για να προλάβω αντιδράσεις, άλλο έλεγχος των συμφωνιών των επενδύσεων κι άλλο ακύρωση κάθε έννοιας επένδυσης γιατί η λέξη "κέρδος" είναι για μερικούς ότι η λέξη "σατανάς" για τη Λουκά.

Τώρα αν αυτό το πουν "κωλοτούμπα" , "ρεαλισμό", "προσγείωση στον πλανήτη πραγματικότητα" ή "λεφτά-τελικά-ΔΕΝ-υπάρχουν" είναι αδιάφορο.

 

Μη φτάσουμε στο άλλο άκρο... αντί να πληρώνουμε πιστωτές και τραπεζίτες να πληρώνουμε αμέτρητες κρατικές επιτροπές, χρεοκοπημένες Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς και χιλιάδες ανεπάγγελτους δημόσιους υπαλλήλους. Επιστροφή στο παπανδρεου-καραμανλικό παρελθόν δηλ.

 

Πάντως σε γενικές γραμμές τα πρώτα δείγματα είναι θετικά. Μακάρι να συνεχίσει ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πανεπιστημιακοί εναντίον Κοτζιά: Υπερασπιζόμαστε τον κριτικό λόγο

«Μια τέτοια μεθόδευση, η οποία διαστρέφει την ουσία της κριτικής στο πρόσωπο του Κοτζιά, δεν απειλεί μόνο την Athens Review of Books, απειλεί ανοιχτά την ελευθερία του Τύπου. Ο Ν. Κοτζιάς, ενώ έχει ενεργή δημόσια παρουσία και πολιτική δράση δεκαετίες τώρα, αξιώνει να μην αντιμετωπίζεται ως πολιτικό πρόσωπο, όποτε τον βολεύει, αλλά ως ιδιώτης του οποίου το πολιτικό παρελθόν και η δράση μένουν στο απυρόβλητο της δημόσιας κριτικής»

 

 

Και γιατί η δίωξη σε ένα περιοδικό?

Γι'αυτό εδώ το άρθρο....

 

Τότε που ο Ν. Κοτζιάς ήταν γκαουλάιτερ δύο σταλινικών δικτατοριών

Ασκείται δηλαδή κριτική για όσα έγραφε (έστω και πριν από 35 χρόνια) στο βιβλίο του δικαιολογώντας τη βίαιη καταστολή της πολωνικής αντίστασης του κινήματος Αλληλεγγύη την περίοδο της δικτατορίας Γιαρουζέλσκι.

Στο ίδιο περιοδικό διαβάζουμε και για κάποια περίεργα κολλητιλίκια του ΥΠΕΞ με ρώσο ακροδεξιό ....

 

Η ακροδεξιά πολιτική στο ΥπΕξ με τον ρωσολάγνο «πατριώτη» Κοτζιά

...εισπράττοντας εύσημα από Φαήλο. Τέτοια τιμή.

 

Το θεματάκι έφτασε φυσικά στο εξωτερικό. Το περιοδικό Spiegel  ζήτησε εξηγήσεις. Και τι απάντησε το θηρίο???

 

 Κοτζιάς: «Έγραψα κατ’εντολήν του ΚΚΕ ανοησίες»

 

- Πώς στέκεστε απέναντι σε παλαιότερα κείμενα, στα οποία υπερασπιζόσασταν την καταστολή της πολωνικής Solidarnosc;

 

Δεν έριξα ποτέ πέτρες, όπως ένας άλλος υπουργός Εξωτερικών. Παρόλα αυτά μερικοί πιστεύουν ότι είμαι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ' εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες. ΟΚ. Αυτά ήταν πριν από 35 χρόνια

 

Η συνέντευξη .....

http://www.kathimerini.gr/802930/article/epikairothta/politikh/n-kotzias-eimaste-mia-xwra-ftwxh-alla-me-isa-dikaiwmata

 

 

....αρκετά στελέχη του ΚΚΕ που διαφοροποιήθηκαν από την επίσημη γραμμή του κόμματος. Κανένα όμως δεν αυτογελοιοποιήθηκε όπως κάνει σήμερα ο Νίκος Κοτζιάς με την συνέντευξη που έδωσε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel,

«Ήμουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Έγραψα κατ’ εντολήν του κόμματός μου πράγματα, π.χ. για την Πολωνία, τα οποία ήταν ανοησίες. Αυτά ήταν πριν από 35 χρόνια», λέει ανάμεσα στα άλλα ο τύπος που την δεκαετία του ’80 ήταν επικεφαλής του ιδεολογικού τμήματος της Κ.Ε του ΚΚΕ,. 

 

 

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_22.html

 

Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς....

Από τον Καμμένο τα περιμέναμε από αλλού μας ήρθαν....

Κι αν δεν ψάξεις και το διαδίκτυο, από που θα τα μάθεις που όλα τα κανάλια ασχολούνται με τα πουκάμισα του Βαρουφάκη?

 

Και κάτι ακόμα περί κωλοτούμπας.....

 

Λέμε για κωλοτούμπες που γίνονται ή θα γίνουν ή πρέπει να γίνουν από ΣΥΡΙΖΑ μεριά.

Αλλά αυτές δεν πιάνουν μία σας αυτές που βλέπουμε στον εγχώριο τύπο.

Είπαμε ... τώρα είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ.

Και πολύ περισσότερο όταν ακούγονται φήμες ότι μπορεί να ανοίξει έρευνα για τις συχνότητες των καναλιών και τα χρέη των καναλαρχών. 

 

Δεν θα μου κάνει εντύπωση να σκάσει μύτη στο κεντρικό δελτίο ο Πρετεντέρης με στρατιωτικό αμπέχωνο, μούσια και φορώντας τον μπερέ με το κόκκινο αστέρι. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

 

Πιο πολύ απ' όλα, μου αρέσει η προφορά και η ορολογία του μέσα στη Βουλή....................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

rizospastis.jpg

Συγκεντρώσεις υπό κυβερνητική ομπρέλα

Μαζικές συγκεντρώσεις οργανωμένες κατά κύριο λόγο από τις κυβερνητικές δυνάμεις (με την υποστήριξη όμως και πολλών ΜΜΕ) έγιναν χτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (σε μικρότερη έκταση σε άλλες πόλεις). Σχετικά βουβές επί της ουσίας οι συγκεντρώσεις, με τα συνθήματα να υπάρχουν περισσότερο στις ανταποκρίσεις της κρατικής - κυβερνητικής τηλεόρασης, παρά στην ίδια την πλατεία Συντάγματος, όπου πάσχιζαν να δημιουργήσουν κλίμα τα μεγάφωνα από βανάκια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συγκέντρωση της Αθήνας, σύμφωνα με το κείμενο των οργανωτών, έγινε σαν κάλεσμα σε «όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης». Η τηλεοπτική κάλυψη από το μπαλκόνι του υπουργείου Οικονομίας άρχισε περίπου στις 7 και σταμάτησε στις 9 το βράδυ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης με δήλωσή του αναφέρθηκε σε «ένα νέο "κίνημα πλατειών" προκειμένου να συμπαρασταθεί στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης».

Το σκηνικό επαναλαμβάνεται
Το 2011, το λεγόμενο «κίνημα των πλατειών», «κίνημα των αγανακτισμένων» πήρε τα χαρακτηριστικά μιας κινητοποίησης που διαδήλωνε μαζί ο εργαζόμενος με τον εργοδότη του, ο φτωχός αυτοαπασχολούμενος με τμήματα των ανώτερων μεσαίων στρωμάτων για να κατακεραυνώσει τους «300 της Βουλής», κρύβοντας πολύ καλά τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ, για λογαριασμό των οποίων παίρνονταν όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο.

Τότε αυτό το «κίνημα» αξιοποιήθηκε - αν δε δημιουργήθηκε - για να έρθει σε αντιπαράθεση με τις προσπάθειες του ταξικού εργατικού κινήματος για οργάνωση της εργατικής - λαϊκής αντίστασης και της αξιοποίησης του όπλου της απεργίας, την οργάνωση της αντιπαράθεσης με την εργοδοσία, το κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Το «κίνημα» αυτό, που όσο γρήγορα φούσκωσε τόσο γρήγορα ξεφούσκωσε, αξιοποιήθηκε για να επιταχυνθούν διεργασίες στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος. Γι' αυτό, άλλωστε, το χρησιμοποίησαν οι πάντες. . Θυμίζουμε τα προσκλητήρια από τηλεοπτικούς σταθμούς γνωστούς για τη «μνημονιακή» τους γραμμή, τα καλέσματα τμημάτων της ΝΔ, του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. που διακήρυττε ότι αυτό το «κίνημα δεν πρέπει να το φοβόμαστε», ακόμα και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως, τα περί αυθόρμητων μέσω facebook «κινημάτων» τα ξέρουμε καλά και γνωρίζουμε ότι όπως και στις περιπτώσεις της «Αραβικής άνοιξης», των αγανακτισμένων της Ισπανίας, μέχρι το «Occupy Wall Street» στις ΗΠΑ, το χεράκι τους πάντα το έβαζαν μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα, αστικές δυνάμεις και ιμπεριαλιστικά κέντρα. Μέσα στις «πλατείες» άνθισε ο εθνικισμός, η εχθρότητα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα, τα συνθήματα «έξω τα κόμματα και τα συνδικάτα», τροφοδοτήθηκαν δυνάμεις όπως η Χρυσή Αυγή. Αλλοθι σε αυτήν τη διαδικασία έδωσαν μια σειρά δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονταν ως αντικαπιταλιστικές και αριστερές, εξωραΐζοντας αυτές τις κινητοποιήσεις.

Το σκηνικό, λοιπόν, επαναλαμβάνεται. Οι ίδιες περίπου δυνάμεις, και βεβαίως πρώτα απ' όλα οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης, καλούν το λαό να κατέβει στους δρόμους σε κλίμα «εθνικής ομοψυχίας» (σχεδόν όλα τα αστικά ΜΜΕ, ακόμα και τα «νεοδημοκρατικά», είχαν καλέσματα τις προηγούμενες μέρες), για να στηρίξει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευσή της στις Βρυξέλλες. Δεν έχει σημασία με ποιο σκεπτικό, με ποια διάθεση κατεβαίνει ο καθένας και τι θεωρεί ότι υπερασπίζει έτσι. Σημασία έχει το πώς αξιοποιείται η συμμετοχή του. Αν το 2011 το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων ήταν «θολό», «αντιμνημονιακό», σήμερα είναι ακόμα «πιο πίσω». Επιδιώκουν ένα «κίνημα χειροκροτητή» των διαπραγματεύσεων που κάνει η κυβέρνηση εντός του αντιλαϊκού πλαισίου της ΕΕ, για να πάρει παράταση η δανειακή σύμβαση, για να καταφέρει μια συμφωνία που θα περιέχει το 70% των μνημονιακών μεταρρυθμίσεων και το υπόλοιπο 30% θα συμπληρώνεται με μέτρα που θα προτείνει ο ΟΟΣΑ. Ενα κίνημα «χειροκροτητή» της προσπάθειας να εξασφαλιστεί χρήμα για τις επενδύσεις του κεφαλαίου, «χειροκροτητή» των «ομπαμιστών» στον ανταγωνισμό τους με τους «μερκελιστές». Η συγκυβέρνηση θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει αυτό το κλίμα, για να «παγώσει» από σήμερα κάθε αυριανή προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος. Πολύ περισσότερο που το μέλλον απαιτεί νέους αγώνες για την ανάκτηση απωλειών, για την αντιμετώπιση του αντιλαϊκού - αντεργατικού πλαισίου που θα είναι εδώ με όποια συμφωνία.

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/2/2015&id=15584&pageNo=6

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το «καταπληκτικό κείμενο» που θα υπέγραφαν αμέσως...

Πίσω από όλη τη σεναριολογία, τις καταγγελίες και τις ίντριγκες που βγαίνουν στη φόρα, σχετικά με τα διάφορα προσχέδια κοινού ανακοινωθέντος που κυκλοφόρησαν στο προχτεσινό Γιούρογκρουπ - στοιχεία που, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνουν τον πραγματικό χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ - υπάρχει και κάτι που έχει σημασία να κρατήσουμε: Τι έλεγε, τελικά, αυτό το «καταπληκτικό κείμενο» που μας είπε ο Γ. Βαρουφάκης ότι του παρουσίασε ο επίτροπος της ΕΕ Π. Μοσκοβισί και για το οποίο ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «θα ήμουν ευτυχής να το υπογράψω αμέσως»;

Η προσεκτική ανάγνωσή του επιβεβαιώνει ότι και η νέα συμφωνία, που παζαρεύει η κυβέρνηση, θα διατηρήσει το λαό αλυσοδεμένο στις δεσμεύσεις που επιβάλλουν ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης και οι λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου.

Πρώτα απ' όλα, περιλαμβάνει ως «μεταβατικό στάδιο» την «παράταση της τρέχουσας δανειακής συμφωνίας», με τη συγκυβέρνηση να επιχειρεί με λεκτικά παιχνίδια να τη διαχωρίσει από την παράταση του μνημονίου, όταν στην πραγματικότητα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις είναι άρρηκτα δεμένα: Τα μνημόνια, στην ουσία, εξειδικεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις, ενώ η εφαρμογή τους αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των χρημάτων των δανειακών συμβάσεων.

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, ως «βάση» για την παράταση της δανειακής σύμβασης, το κείμενο περιγράφει όλες τις παρακάτω δεσμεύσεις, τις οποίες η κυβέρνηση δηλώνει ότι αποδέχεται:

  • «Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή τους δέσμευση για μια ευρύτερη, κοινωνικά πιο δίκαιη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρύθμισης που θα έχει στόχο τη μακροπρόθεσμη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης».

Πλήρης δέσμευση, δηλαδή, στην «ευρύτερη» και «ισχυρότερη» προώθηση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» - αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για να «βελτιωθούν» οι «προοπτικές ανάπτυξης» της κερδοφορίας του.

  • «Οποιοδήποτε νέο μέτρο, δεν θα αναστρέφει υπάρχουσες δεσμεύσεις και θα έχει πλήρη χρηματοδότηση».

Πρόκειται για τη γνωστή λογική των «ισοδύναμων μέτρων», της διατήρησης, δηλαδή, του πυρήνα του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου που έχει ήδη διαμορφωθεί, με προσθήκη λίγων μπαλωμάτων που θα ράβονται στη μια μεριά, για να ξηλωθούν από παραδίπλα (π.χ. με το να παίρνουν κι άλλα από τους φτωχούς, για να δώσουν ψίχουλα στους φτωχότερους).

  • Η κυβέρνηση «θα απέχει από μονομερείς ενέργειες και θα εργαστεί σε στενή συνεννόηση με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους».

Η «αξιοπρέπεια», «αξιοπρέπεια» και η εποπτεία, εποπτεία... αφού οτιδήποτε γίνεται θα πρέπει να έχει την έγκριση των λυκοσυμμαχιών όπου συμμετέχει το εγχώριο κεφάλαιο, της τρόικας ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, που, για λόγους προπαγανδιστικούς, «βαφτίστηκε» πλέον «Ευρωπαίοι και διεθνείς εταίροι».

  • «Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις της στους εταίρους, για να διασφαλίσει υγιή και βιώσιμα δημόσια οικονομικά, επιτυγχάνοντας και στη συνέχεια διατηρώντας μεγάλα (sizeable) πρωτογενή πλεονάσματα».

Δεδομένη, λοιπόν, η συνέχιση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που ματώνουν το λαό για λογαριασμό του κεφαλαίου, με μοναδικό παζάρι το ακριβές ύψος τους και το ποιο κομμάτι τους θα πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους και ποιο στην παραπέρα κρατική στήριξη των εγχώριων μονοπωλίων.

  • «Τα μέτρα για τη μείωση του βάρους του χρέους και την επίτευξη μιας ακόμα πιο αξιόπιστης και βιώσιμης μείωσης του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ θα εξεταστούν σε ευθυγράμμιση με τη δέσμευση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 (...) Οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την ξεκάθαρη δέσμευσή τους να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές τους».

Τα «κουρέματα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», δηλαδή, έγιναν «ευθυγράμμιση» με τις αποφάσεις του Eurogroup για τη διαχείρισή του, που υπογράφηκαν από την προηγούμενη συγκυβέρνηση, ενώ, σε κάθε περίπτωση, ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει για ένα χρέος που δεν είναι δικό του.

Πραγματικά... Είναι τόσο «καταπληκτικό» το περιβόητο «κείμενο Μοσκοβισί», που ακόμα και ο Αλ. Τσίπρας χτες αναγκάστηκε να τα μαζέψει λίγο και να ισχυριστεί ότι «το αποδεχθήκαμε κινούμενοι στο όριο των κόκκινων γραμμών μας»... Τόση είναι η σχέση των «κόκκινων γραμμών» τους με τα λαϊκά συμφέροντα, τέτοιες είναι οι δεσμεύσεις τους! Ο λαός να επαγρυπνεί!

http://www.rizospastis.gr/page.do?id=15589&publDate=18%2F2%2F2015&direction=1&pageNo=1

“Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια”

Παρατήρηση 1η: Ο κ.Σόιμπλε δήλωσε ότι «λυπάται τους Έλληνες». Μας λυπάται διότι ως Έλληνες δεν έχουμε, όπως είπε, την κυβέρνηση που θα μας ταίριαζε… Ο κ.Σόιμπλε είναι το ίδιο πρόσωπο για το οποίο πριν λίγες μέρες ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε (συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Stern») ότι «είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία»…

    Παρατήρηση 2η: Ο ελληνικός λαός προφανώς δεν θα πάρει την άδεια του κ.Σόιμπλε αν θα έχει κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ή το Κόμμα Κυνηγών.  Είναι υπόθεση και απόφαση του ελληνικού λαού. Την οποία δεν έχει καμία υποχρέωση να την θέτει υπό την έγκριση «πνευματικών προσωπικοτήτων» τύπου Σόιμπλε. Τη «λύπησή του» επομένως ο κ.Σόιμπλε να την κρατήσει για τον εαυτό του. Όσο για τον ελληνικό λαό, αν έχει μια υποχρέωση, είναι αυτή: Να αναλογιστεί την αναγκαιότητα της απεμπλοκής του από το είδος των «εταιρισμών» και των «συμμαχιών» στις οποίες έχει εμπλακεί η Ελλάδα. Και οι οποίες απαρτίζονται από «συμμάχους», «φίλους» και «πνευματικές φυσιογνωμίες» με ιταμές συμπεριφορές και παρεμβάσεις τύπου Σόιμπλε.

    Παρατήρηση 3η: Μετά και τα όσα προέκυψαν στο προχτεσινό «Eurogroup», σε αυτή την αρένα των εκβιαστών, των τρομοκρατών, των πιέσεων και των τελεσιγράφων, προστέθηκαν μια ακόμα ασφαλής απόδειξη: Μέσα σε αυτό το «Κολοσσαίο», όπου βασιλεύει το «δίκαιο» και η ιταμότητα των ισχυρών, δεν υπάρχει χώρος για «ισότιμη» και «δημοκρατική» διαπραγμάτευση. Στο Κολοσσαίο το ερώτημα ποτέ δεν ήταν τι θα κερδίσεις. Το έχουμε επισημάνει και θα το επαναλάβουμε: Στο Κολοσσαίο το πολύ – πολύ που μπορείς να ελπίζεις είναι να αγωνιστείς για το ποια κομμάτια από τη σάρκα σου θα περισώσεις. Το έχουμε επισημάνει και θα το επαναλάβουμε: Άλλη οδός για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ένα λαό με προκοπή και με ολόκληρη αξιοπρέπεια δεν υπάρχει από την οδό της ρήξης και της εξόδου από την ΕΕ με όρους ανατροπής όλου του συστήματος της κυριαρχίας των μονοπωλίων.

    Παρατήρηση 4η: Ταυτόχρονα με την απροκάλυπτα εκβιαστική και τελεσιγραφική συμπεριφορά των «εταίρων», από το προχτεσινό «Eurogroup» προέκυψε ένα ακόμα δεδομένο: Προέκυψε η δήλωση του κ.Βαρουφάκη ότι ήταν έτοιμος και ευτυχής να υπογράψει ένα σχέδιο απόφασης που του παρουσίασε ο κ.Μοσκοβισί, ο αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν. Σε αυτό το αποκαλούμενο και «τελικό προσχέδιο Μοσκοβισί» διαβάζουμε (http://www.enikos.gr/economy/298316,Pio_konta_stis_ellhnikes_8eseis_to_prosx.html) να γίνεται λόγος για «επέκταση της παρούσης δανειακής σύμβασης…».  Αλλά αυτή η δανειακή σύμβαση, την επέκταση της οποίας ήταν έτοιμος και ευτυχής να υπογράψει ο κ.Βαρουφάκης και την παράταση της οποίας αναμένεται να ζητήσει επισήμως σήμερα η κυβέρνηση, είναι:

    α) Η Δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα έχει τεθεί υπό το Αγγλικό Δίκαιο και με την οποία ο ελληνικός λαός έχει αποστερηθεί κάθε ασυλία των περιουσιακών του στοιχείων. 

    β) Η Δανειακή σύμβαση που στη σελίδα 59, παράγραφος 8, απερίφραστα αναφέρει: «Η διαθεσιμότητα αυτής της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα που εκτίθενται στο Μνημόνιο...».

    Με βάση δηλαδή τα περίφημα αυτά «νομικά κείμενα», για τα οποία τόσος λόγος γίνεται, το Μνημόνιο και η Δανειακή σύμβαση δεν είναι «δύο διαφορετικά πράγματα», όπως και χτες ισχυρίστηκε ο κ.Τσίπρας. Είναι – αντίθετα - οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και εφόσον είναι έτσι τότε τίποτα το «ευτυχές» δεν προμηνύει μια κυβερνητική υπογραφή για την επέκτασή της. 
    Παρατήρηση 5η: Κατόπιν όσων είδαμε στο «Eurogroup» και όσων θα ακολουθήσουν, ό,τι κι αν προκύψει από τις επόμενες κι από όλες τις διαπραγματεύσεις, ας κρατήσουμε σαν φυλαχτό την ορμήνια του μεγάλου παππού των γραμμάτων και των λαϊκών αγώνων, του Κώστα Βάρναλη:

«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις

με ευχές και παρακάλια»

    Ας κρατήσουμε και την διδαχή του, την χιλιοεπιβεβαιωμένη στην μακρόχρονη Ιστορία αυτού του λαού:

«Κι (…) Αν είν’ ο λάκκος σου
πολύ βαθής,
χρέος με τα χέρια σου
να σηκωθείς».

 

***

    Υστερόγραφο: Ευγενής άνθρωπος ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος, με επιστημονική επάρκεια, από τα πιο δημοκρατικά στοιχεία του χώρου του. Αυτά από την μια. Από την άλλη, με τα τόσα «ναι» την τελευταία τριετία (Μνημόνιο, Δανειακή, Μεσοπρόθεσμο, Εφαρμοστικοί, Πολυνομοσχέδιο) δεν είναι κι ακριβώς αυτό που θα αποκαλούσαμε «αντιμνημονιακός». Ε;  Λάθος;

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/298552,%E2%80%9CAp_ta_tsakalia_den_glitwneis_me_eyxes_.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Το «καταπληκτικό κείμενο» που θα υπέγραφαν αμέσως...

Πίσω από όλη τη σεναριολογία, τις καταγγελίες και τις ίντριγκες που βγαίνουν στη φόρα, σχετικά με τα διάφορα προσχέδια κοινού ανακοινωθέντος που κυκλοφόρησαν στο προχτεσινό Γιούρογκρουπ - στοιχεία που, αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνουν τον πραγματικό χαρακτήρα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ - υπάρχει και κάτι που έχει σημασία να κρατήσουμε: Τι έλεγε, τελικά, αυτό το «καταπληκτικό κείμενο» που μας είπε ο Γ. Βαρουφάκης ότι του παρουσίασε ο επίτροπος της ΕΕ Π. Μοσκοβισί και για το οποίο ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «θα ήμουν ευτυχής να το υπογράψω αμέσως»;

Η προσεκτική ανάγνωσή του επιβεβαιώνει ότι και η νέα συμφωνία, που παζαρεύει η κυβέρνηση, θα διατηρήσει το λαό αλυσοδεμένο στις δεσμεύσεις που επιβάλλουν ο στόχος της καπιταλιστικής ανάκαμψης και οι λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου.

Πρώτα απ' όλα, περιλαμβάνει ως «μεταβατικό στάδιο» την «παράταση της τρέχουσας δανειακής συμφωνίας», με τη συγκυβέρνηση να επιχειρεί με λεκτικά παιχνίδια να τη διαχωρίσει από την παράταση του μνημονίου, όταν στην πραγματικότητα μνημόνια και δανειακές συμβάσεις είναι άρρηκτα δεμένα: Τα μνημόνια, στην ουσία, εξειδικεύουν τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στις δανειακές συμβάσεις, ενώ η εφαρμογή τους αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση των χρημάτων των δανειακών συμβάσεων.

Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, ως «βάση» για την παράταση της δανειακής σύμβασης, το κείμενο περιγράφει όλες τις παρακάτω δεσμεύσεις, τις οποίες η κυβέρνηση δηλώνει ότι αποδέχεται:

  • «Οι ελληνικές αρχές έχουν εκφράσει την ισχυρή τους δέσμευση για μια ευρύτερη, κοινωνικά πιο δίκαιη και ισχυρότερη διαδικασία μεταρρύθμισης που θα έχει στόχο τη μακροπρόθεσμη βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης».

Πλήρης δέσμευση, δηλαδή, στην «ευρύτερη» και «ισχυρότερη» προώθηση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» - αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για να «βελτιωθούν» οι «προοπτικές ανάπτυξης» της κερδοφορίας του.

  • «Οποιοδήποτε νέο μέτρο, δεν θα αναστρέφει υπάρχουσες δεσμεύσεις και θα έχει πλήρη χρηματοδότηση».

Πρόκειται για τη γνωστή λογική των «ισοδύναμων μέτρων», της διατήρησης, δηλαδή, του πυρήνα του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου που έχει ήδη διαμορφωθεί, με προσθήκη λίγων μπαλωμάτων που θα ράβονται στη μια μεριά, για να ξηλωθούν από παραδίπλα (π.χ. με το να παίρνουν κι άλλα από τους φτωχούς, για να δώσουν ψίχουλα στους φτωχότερους).

  • Η κυβέρνηση «θα απέχει από μονομερείς ενέργειες και θα εργαστεί σε στενή συνεννόηση με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους».

Η «αξιοπρέπεια», «αξιοπρέπεια» και η εποπτεία, εποπτεία... αφού οτιδήποτε γίνεται θα πρέπει να έχει την έγκριση των λυκοσυμμαχιών όπου συμμετέχει το εγχώριο κεφάλαιο, της τρόικας ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, που, για λόγους προπαγανδιστικούς, «βαφτίστηκε» πλέον «Ευρωπαίοι και διεθνείς εταίροι».

  • «Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις της στους εταίρους, για να διασφαλίσει υγιή και βιώσιμα δημόσια οικονομικά, επιτυγχάνοντας και στη συνέχεια διατηρώντας μεγάλα (sizeable) πρωτογενή πλεονάσματα».

Δεδομένη, λοιπόν, η συνέχιση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που ματώνουν το λαό για λογαριασμό του κεφαλαίου, με μοναδικό παζάρι το ακριβές ύψος τους και το ποιο κομμάτι τους θα πηγαίνει στην αποπληρωμή του χρέους και ποιο στην παραπέρα κρατική στήριξη των εγχώριων μονοπωλίων.

  • «Τα μέτρα για τη μείωση του βάρους του χρέους και την επίτευξη μιας ακόμα πιο αξιόπιστης και βιώσιμης μείωσης του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ θα εξεταστούν σε ευθυγράμμιση με τη δέσμευση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 (...) Οι ελληνικές αρχές επανέλαβαν την ξεκάθαρη δέσμευσή τους να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους προς όλους τους πιστωτές τους».

Τα «κουρέματα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», δηλαδή, έγιναν «ευθυγράμμιση» με τις αποφάσεις του Eurogroup για τη διαχείρισή του, που υπογράφηκαν από την προηγούμενη συγκυβέρνηση, ενώ, σε κάθε περίπτωση, ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει για ένα χρέος που δεν είναι δικό του.

Πραγματικά... Είναι τόσο «καταπληκτικό» το περιβόητο «κείμενο Μοσκοβισί», που ακόμα και ο Αλ. Τσίπρας χτες αναγκάστηκε να τα μαζέψει λίγο και να ισχυριστεί ότι «το αποδεχθήκαμε κινούμενοι στο όριο των κόκκινων γραμμών μας»... Τόση είναι η σχέση των «κόκκινων γραμμών» τους με τα λαϊκά συμφέροντα, τέτοιες είναι οι δεσμεύσεις τους! Ο λαός να επαγρυπνεί!

http://www.rizospastis.gr/page.do?id=15589&publDate=18%2F2%2F2015&direction=1&pageNo=1

“Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια”

Παρατήρηση 1η: Ο κ.Σόιμπλε δήλωσε ότι «λυπάται τους Έλληνες». Μας λυπάται διότι ως Έλληνες δεν έχουμε, όπως είπε, την κυβέρνηση που θα μας ταίριαζε… Ο κ.Σόιμπλε είναι το ίδιο πρόσωπο για το οποίο πριν λίγες μέρες ο κ.Βαρουφάκης δήλωσε (συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα «Stern») ότι «είναι ίσως ο μόνος Ευρωπαίος πολιτικός με πνευματική ουσία»…

    Παρατήρηση 2η: Ο ελληνικός λαός προφανώς δεν θα πάρει την άδεια του κ.Σόιμπλε αν θα έχει κυβέρνηση τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ή το Κόμμα Κυνηγών.  Είναι υπόθεση και απόφαση του ελληνικού λαού. Την οποία δεν έχει καμία υποχρέωση να την θέτει υπό την έγκριση «πνευματικών προσωπικοτήτων» τύπου Σόιμπλε. Τη «λύπησή του» επομένως ο κ.Σόιμπλε να την κρατήσει για τον εαυτό του. Όσο για τον ελληνικό λαό, αν έχει μια υποχρέωση, είναι αυτή: Να αναλογιστεί την αναγκαιότητα της απεμπλοκής του από το είδος των «εταιρισμών» και των «συμμαχιών» στις οποίες έχει εμπλακεί η Ελλάδα. Και οι οποίες απαρτίζονται από «συμμάχους», «φίλους» και «πνευματικές φυσιογνωμίες» με ιταμές συμπεριφορές και παρεμβάσεις τύπου Σόιμπλε.

    Παρατήρηση 3η: Μετά και τα όσα προέκυψαν στο προχτεσινό «Eurogroup», σε αυτή την αρένα των εκβιαστών, των τρομοκρατών, των πιέσεων και των τελεσιγράφων, προστέθηκαν μια ακόμα ασφαλής απόδειξη: Μέσα σε αυτό το «Κολοσσαίο», όπου βασιλεύει το «δίκαιο» και η ιταμότητα των ισχυρών, δεν υπάρχει χώρος για «ισότιμη» και «δημοκρατική» διαπραγμάτευση. Στο Κολοσσαίο το ερώτημα ποτέ δεν ήταν τι θα κερδίσεις. Το έχουμε επισημάνει και θα το επαναλάβουμε: Στο Κολοσσαίο το πολύ – πολύ που μπορείς να ελπίζεις είναι να αγωνιστείς για το ποια κομμάτια από τη σάρκα σου θα περισώσεις. Το έχουμε επισημάνει και θα το επαναλάβουμε: Άλλη οδός για μια Ελλάδα κυρίαρχη και ένα λαό με προκοπή και με ολόκληρη αξιοπρέπεια δεν υπάρχει από την οδό της ρήξης και της εξόδου από την ΕΕ με όρους ανατροπής όλου του συστήματος της κυριαρχίας των μονοπωλίων.

    Παρατήρηση 4η: Ταυτόχρονα με την απροκάλυπτα εκβιαστική και τελεσιγραφική συμπεριφορά των «εταίρων», από το προχτεσινό «Eurogroup» προέκυψε ένα ακόμα δεδομένο: Προέκυψε η δήλωση του κ.Βαρουφάκη ότι ήταν έτοιμος και ευτυχής να υπογράψει ένα σχέδιο απόφασης που του παρουσίασε ο κ.Μοσκοβισί, ο αρμόδιος επίτροπος της Κομισιόν. Σε αυτό το αποκαλούμενο και «τελικό προσχέδιο Μοσκοβισί» διαβάζουμε (http://www.enikos.gr/economy/298316,Pio_konta_stis_ellhnikes_8eseis_to_prosx.html) να γίνεται λόγος για «επέκταση της παρούσης δανειακής σύμβασης…».  Αλλά αυτή η δανειακή σύμβαση, την επέκταση της οποίας ήταν έτοιμος και ευτυχής να υπογράψει ο κ.Βαρουφάκης και την παράταση της οποίας αναμένεται να ζητήσει επισήμως σήμερα η κυβέρνηση, είναι:

    α) Η Δανειακή σύμβαση με την οποία η Ελλάδα έχει τεθεί υπό το Αγγλικό Δίκαιο και με την οποία ο ελληνικός λαός έχει αποστερηθεί κάθε ασυλία των περιουσιακών του στοιχείων. 

    β) Η Δανειακή σύμβαση που στη σελίδα 59, παράγραφος 8, απερίφραστα αναφέρει: «Η διαθεσιμότητα αυτής της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από τη συμμόρφωση της Ελλάδας με τα μέτρα που εκτίθενται στο Μνημόνιο...».

    Με βάση δηλαδή τα περίφημα αυτά «νομικά κείμενα», για τα οποία τόσος λόγος γίνεται, το Μνημόνιο και η Δανειακή σύμβαση δεν είναι «δύο διαφορετικά πράγματα», όπως και χτες ισχυρίστηκε ο κ.Τσίπρας. Είναι – αντίθετα - οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Και εφόσον είναι έτσι τότε τίποτα το «ευτυχές» δεν προμηνύει μια κυβερνητική υπογραφή για την επέκτασή της. 

    Παρατήρηση 5η: Κατόπιν όσων είδαμε στο «Eurogroup» και όσων θα ακολουθήσουν, ό,τι κι αν προκύψει από τις επόμενες κι από όλες τις διαπραγματεύσεις, ας κρατήσουμε σαν φυλαχτό την ορμήνια του μεγάλου παππού των γραμμάτων και των λαϊκών αγώνων, του Κώστα Βάρναλη:

«Απ’ τα τσακάλια δεν γλιτώνεις

με ευχές και παρακάλια»

    Ας κρατήσουμε και την διδαχή του, την χιλιοεπιβεβαιωμένη στην μακρόχρονη Ιστορία αυτού του λαού:

«Κι (…) Αν είν’ ο λάκκος σου

πολύ βαθής,

χρέος με τα χέρια σου

να σηκωθείς».

 

***

    Υστερόγραφο: Ευγενής άνθρωπος ο κ.Προκόπης Παυλόπουλος, με επιστημονική επάρκεια, από τα πιο δημοκρατικά στοιχεία του χώρου του. Αυτά από την μια. Από την άλλη, με τα τόσα «ναι» την τελευταία τριετία (Μνημόνιο, Δανειακή, Μεσοπρόθεσμο, Εφαρμοστικοί, Πολυνομοσχέδιο) δεν είναι κι ακριβώς αυτό που θα αποκαλούσαμε «αντιμνημονιακός». Ε;  Λάθος;

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/298552,%E2%80%9CAp_ta_tsakalia_den_glitwneis_me_eyxes_.html

 

 

Κάθεται ο κοιλαράς-μπουχέσας στον καναπέ του, έχει παραγγείλει δύο πίτσες και πέντε μπύρες και τρία πακέτα τσιγάρα δίπλα και βλέπει μπάλα. 

Σε κάθε φάση φωνάζει: "παίξτε μπάλα ρε μαλάκες", "που την δίνεις ρε ηλίθιε", "ξυπνήστε ρε όργια", "άχρηστοι, κουνηθείτε" κ.λπ. κ.λπ.

Του λες: "δεν πας να παίξεις εσύ;"

Σε κοιτάει με απορία: "Εγώ; Εγώ;;;; Εγώ;;; Ό..ό..ό-χι, εγώ δεν παίζω μπάλα. Μόνο βρίζω. Τους άλλους."

 

Την καλημέρα μου σε όλους και εκ δεξιών και εξ αριστερών. Έξω από τον χορό πολλά τα τραγούδια. Πάντα. Το ΚΚΕ είχε την ευκαιρία. Πολλές φορές από το 2012. Προτίμησε την απομόνωση, την ιδεολογική καθαρότητα και την εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση (τα έχουμε συζητήσει συχνάκις...). Ωραία τα γράφει ο Μπογιόπουλος. Πολύ όμορφα. Το θέμα είναι τι γίνεται και τι προτείνουμε. Είμαι σίγουρος πως -υποθετικά- αν η κυβέρνηση έρθει σε πλήρη ρήξη με την ΕΕ και φύγει από το ευρώ, το ΚΚΕ θα είναι και πάλι απέναντι. 

Και επειδή το ΚΚΕ τυγχάνει ένα πολύ μικρό κόμμα της τάξεως του 5% θα πρέπει να προτείνει πράγματα που θα δεχτούν και οι άλλοι ή να πείσει και τους άλλους για το ορθόν της σκέψης του. Και ξέρετε, με Τσαουσέσκου, Στάλιν και Χόνεκερ δεν πείθεις ούτε καν τους ψηφοφόρους σου.

Δείτε πόσο πιο ώριμοι είναι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ από την ηγεσία του.

 

15:23 | 17.02.2015

Οικοδομούνται νέες συμμαχίες - Β' μέρος της δημοσκόπησης της Marc για την «Εφ.Συν.».

H πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη marc, διενεργήθηκε το διήμερο 14-15 Φεβρουαρίου, με εντολέα την «Εφημερίδα των Συντακτών»

1_6.jpg

 

3_3.jpg

 

http://left.gr/news/oikodomoyntai-nees-symmahies-v-meros-tis-dimoskopisis-tis-marc-gia-tin-efsyn

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ω, είναι ωραία η αντιπολίτευση απο τα αριστερά, αναμφιβόλως... :rolleyes::D:P

 

Ε πάντα υπήρχε σύντροφε. Εκτός κι αν είσαι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στην λένε οι ανάρχες. Αν και τώρα που το σκέφτομαι οι αναρχικοί δεν έχουν αντιπολίτευση προς το επαναστατικότερον. Από τα καλά των άκρων, αναμφιβόλως :) :) :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάθεται ο κοιλαράς-μπουχέσας στον καναπέ του, έχει παραγγείλει δύο πίτσες και πέντε μπύρες και τρία πακέτα τσιγάρα δίπλα και βλέπει μπάλα. 

Σε κάθε φάση φωνάζει: "παίξτε μπάλα ρε μαλάκες", "που την δίνεις ρε ηλίθιε", "ξυπνήστε ρε όργια", "άχρηστοι, κουνηθείτε" κ.λπ. κ.λπ.

Του λες: "δεν πας να παίξεις εσύ;"

Σε κοιτάει με απορία: "Εγώ; Εγώ;;;; Εγώ;;; Ό..ό..ό-χι, εγώ δεν παίζω μπάλα. Μόνο βρίζω. Τους άλλους."

 

Την καλημέρα μου σε όλους και εκ δεξιών και εξ αριστερών. Έξω από τον χορό πολλά τα τραγούδια. Πάντα. Το ΚΚΕ είχε την ευκαιρία. Πολλές φορές από το 2012. Προτίμησε την απομόνωση, την ιδεολογική καθαρότητα και την εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση (τα έχουμε συζητήσει συχνάκις...). Ωραία τα γράφει ο Μπογιόπουλος. Πολύ όμορφα. Το θέμα είναι τι γίνεται και τι προτείνουμε. Είμαι σίγουρος πως -υποθετικά- αν η κυβέρνηση έρθει σε πλήρη ρήξη με την ΕΕ και φύγει από το ευρώ, το ΚΚΕ θα είναι και πάλι απέναντι. 

Και επειδή το ΚΚΕ τυγχάνει ένα πολύ μικρό κόμμα της τάξεως του 5% θα πρέπει να προτείνει πράγματα που θα δεχτούν και οι άλλοι ή να πείσει και τους άλλους για το ορθόν της σκέψης του. Και ξέρετε, με Τσαουσέσκου, Στάλιν και Χόνεκερ δεν πείθεις ούτε καν τους ψηφοφόρους σου.

Δείτε πόσο πιο ώριμοι είναι οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ από την ηγεσία του.

 

μάλιστα.....

οι κομμουνιστές οι κοιλαράδες-μπουχέσες που κάθονται στον καναπέ τους.....

 

Δημήτρη, αν η πλειοψηφία βγήκε τώρα στο δρόμο για πρώτη φορά με υπερφουσκωμένο εγώ (κάλλιο αργα παρά ποτέ) οι κομμουνιστές ήταν , είναι και θα είναι στο δρόμο πάντα υπερασπιζόμενος το λαό .Αυτό το ξέρεις πολύ καλά  και πολύ περισσότερο το μαρτυρά κάθε ξερονησι , κάθε φυλακή , κάθε ψηλό βουνό, κάθε ναυπηγείο, κάθε χώρος δουλειάς, κάθε πλατεία......οπότε δεν τίθεται θέμα οτι το ΚΚΕ είναι έξω απ τον χορό

 

Το έχω πει πολλές φορές ....έχει σημασία  να ξέρεις γιατί πας στις πλατείες, τι παλεύεις να πετύχεις.  Αλήθεια προχθές τι ακριβώς γιορτάζατε ?? κατι χορούς και συρτάκια είδα....

 

Λες " Είμαι σίγουρος πως -υποθετικά- αν η κυβέρνηση έρθει σε πλήρη ρήξη με την ΕΕ και φύγει από το ευρώ, το ΚΚΕ θα είναι και πάλι απέναντι."

 

Πλάκα μας κάνεις?? όλα τα στελέχη σας λένε θέλουμε λύση και όχι ρήξη με ΕΕ, ποια ρήξη ονειρεύεσαι Δημήτρη, έτοιμοι να υπογράψουν νέες συμβάσεις και νέα μνημόνια είναι....απλά το φέρνουν σιγά σιγά

 

Αλλά αφού μιλάς υποθετικά θα πάρεις και υποθετικές απαντήσεις . Αν λοιπόν έρθει σε ρήξη με ΕΕ, έχει σημασία με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό . Θα αποχωρήσουμε με μονομερή διαγραφή του χρέους  ή θα περιμένουμε να μας πετάξουν με τις κλωτσιές??

 

Αν για παράδειγμα φύγεις απ την ΕΕ αλλά συνεχίζεις στη χώρα σου τις ίδιες σχέσεις παραγωγής, δηλαδή τα μονοπώλεια να δρουν ανενόχλητα  και το λαό να πεινάει , ε ναι τότε θα είμαστε απέναντι

 

Ανεξάρτητα τι λέει η συγκυβέρνηση ή τι θα κάνουν τελικά, εσυ Δημήτρη τι ακριβώς θέλεις? σε ικανοποιεί η απάντηση "αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε για να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ" ?? θα ήθελα την προσωπική σου άποψη.

 

 

ΥΓ  Πολύ καλό το παράδειγμα με τη μπάλα απ το σπίτι ή απ το γήπεδο (δεν έχει σημασία) αν σκεφτεί κανείς το ντέρμπι να είναι στημένο ....και οι φανατισμένοι μια να πάνε στο γήπεδο-πλατεία να σκοτώνονται και μια να βρίζουν απ το σπίτι , ανάλλογα όπως τους προστάξουν οι ΠΑΕ- το αυθόρμητο !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήτσο, εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να κάνεις διάλογο.

 

Το ΚΚΕ έχει τη δική του λογική, η οποία είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε λύση περιλαμβάνει παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ.

 

Οπότε, ότι και να πετύχουν οι συριζέοι, για το ΚΚΕ δεν θα είναι ποτέ αρκετό.

 

Άλλη η μία λογική, άλλη η άλλη.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ομοψυχία με ψυχή βαθειά

Πρώτη καταχώρηση: 18/02/2015 - 08:00

Τελευταία δημοσίευση: 11:00Ο Στάθης στον eniko

590_6f8ed575b6d2a318828906ccb5d6b500.jpg
 

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΔεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ οι 300 που πήγαν στις Θερμοπύλες τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, υπακούοντας δηλαδή στους νόμους της πατρίδας τους, που τους απαγόρευαν να γυρίσουν νικημένοι στη Σπάρτη, ούτε είναι οι ΑΝΕΛΛ οι Θεσπιείς. Είναι ένα δημοκρατικό μπουλούκ ασκέρι που κάνει πόλεμο με λιανοντούφεκα, από ντάπια σε ντάπια, στις ξερολιθιές και τα μετερίζια.

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΔεν βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σθεναρή τάξη που δίνουν οι αυλοί στο λαμπρό στράτευμα ενός κραταιού κράτους, αλλά τρέχει δώθε κείθε, να προλάβει, να παραλάβει θραύσματα και σπαράγματα μιας χώρας που δεινοπάθησε πολύ. Τράνεψε ο ΣΥΡΙΖΑ απότομα κι έχει τώρα μπροστά του προβλήματα-βουνό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, είναι το αποτέλεσμα ενός ξεσηκωμού. Και μες στις τάξεις του τον σωρό, άλλοι είναι έτσι κι άλλοι είναι αλλιώς.

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΟμως και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι 300 του προγονικού, μάχεται κι αυτός υπό σκιάν. Μάλιστα σε δύο μέτωπα. Στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Απ’ το εξωτερικό, τη νέα κυβέρνηση τη μάχονται εκείνοι που την υποτέλεια της χώρας μετέτρεψαν σε υποδούλωση. Κι απ’ το εσωτερικό, τα σκυλιά τους. Ούτε ένα βήμα δεν πρόλαβε να κάνει η νεαρή κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας χωρίς αυτά τα σκυλιά να προδικάζουν την αποτυχία της. Βεβαίως και «συμπαρίστανται» (στα στραβοπατήματα), βεβαίως και υποστηρίζουν τα δίκαια της πατρίδας (με χωσιές), βεβαίως και προσεύχονται οι θυσίες του λαού (που έσφαξαν) να μην πάνε χαμένες.

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpg«Η σωτηρία της πατρίδας είναι ο υπέρτατος νόμος» έλεγαν οι Λατίνοι, άλλοτε για καλό κι άλλοτε για να ανοίξουν τον δρόμο σε κάποιον δικτάτορα. Εμείς, τα τελευταία χρόνια ζήσαμε τη δικτατορία της Τρόικας - πάντα για τη «σωτηρία» της πατρίδας, ώσπου ο λαός κάλεσε τον εαυτόν του να αναλάβει να σώσει ο ίδιος την πατρίδα, δηλαδή να της ξαναδώσει Σύνταγμα, αυτεξούσιο, ανεξαρτησία, ασυλία, κυριαρχία. Το έργο βαρύ. Προμηθεϊκό. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ; μπορούν οι ΑΝΕΛΛ; Απ’ ό,τι πολύ γρήγορα φάνηκε (μάλιστα αιφνιδιάζοντας πολλούς), ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει σήμερα την καλύτερη ομάδα στελεχών από οποιοδήποτε άλλο κόμμα - και

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgήδη μόνον μέσα σε δέκα-είκοσι μέρες η εποχή Σαμαρά φαντάζει σαν μακρινός εφιάλτης επιπέδου Βούλτεψη. Κι αυτό χωρίς τίποτα ακόμα να έχει επί της ουσίας αλλάξει. Μόλις τώρα η νέα κυβέρνηση θα φέρει τα πρώτα νομοσχέδια στη Βουλή που θα υλοποιήσουν τις υποσχέσεις της για τα εργασιακά εν πρώτοις - ζητώντας μάλιστα η ίδια ονομαστικές ψηφοφορίες για να βλέπει ο λαός με τα μάτια του ποιος υποστηρίζει τι. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν την ευχέρεια άλλα να λένε κι άλλα να κάνουν - ελάχιστοι περίμεναν κάτι καλύτερο απ’ τους υποτελείς της Υποτέλειας και τους λακέδες της Διαπλοκής. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, όμως, δεν έχει κανένα περιθώριο συσχετισμού με την παλιά παθολογία. Λάθη ο λαός θα μπορούσε να συγχωρήσει (αν στη συνέχεια θα διορθώνονται), μετωπικές συγκρούσεις, ελιγμούς και στρατηγήματα θα μπορούσε να παρακολουθήσει, δεν είναι χαζός, αλλά ώσμωση της Αριστεράς με το καθεστώς που τον πλήγωσε και τον ταπείνωσε δεν θα ανεχθεί.

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΕχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και θα είμαστε εδώ να τον πορευθούμε. Αν το καραβάνι προχωρά, τα σκυλιά όσο κι αν γαβγίζουν θα μένουν πίσω. Αν το καραβάνι σταματήσει ή σκορπίσει, τα σκυλιά κι ανάμεσά τους οι λύκοι και οι ύαινες θα το κατασπαράξουν. Οπως και να ’χει, η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Στο εξωτερικό με σίριαλ κήλερς. Και στο εσωτερικό με τους σμπίρους τους. Αυτήν τη στιγμή, δεξιοί και αριστεροί υποστηρίζουν σε πρωτοφανή ποσοστά στην ελληνική ιστορία τον καλόν αγώνα κι ελπίζουν στο καλό αποτέλεσμα.

Εδώ θα είμαστε, εδώ κάθε μέρα.

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΚαι χθες ήταν μια καλή μέρα. Η ανακήρυξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως υποψήφιου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν μια ευφυής κίνηση μεγάλου βάθους στον χρόνο και ταυτοχρόνως συνεπής με τις ανάγκες της συγκυρίας. Η στήλη εύχεται στον (και φίλο Προκόπη) κ. Παυλόπουλο μια θητεία που θα τιμήσει την Ελλάδα και θα αναπτερώσει τους Ελληνες.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

1e84cc764cd1397f7c0c56bf8fbd7762.jpgΚαι χθες ήταν μια καλή μέρα. Η ανακήρυξη του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως υποψήφιου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας ήταν μια ευφυής κίνηση μεγάλου βάθους στον χρόνο και ταυτοχρόνως συνεπής με τις ανάγκες της συγκυρίας. Η στήλη εύχεται στον (και φίλο Προκόπη) κ. Παυλόπουλο μια θητεία που θα τιμήσει την Ελλάδα και θα αναπτερώσει τους Ελληνες.

 

 

Μάλιστα... Καλή μέρα λοιπόν για τον Στάθη.

Ο Μερκελοκτόνος και Γερμανοφάγος Στάθης. 

Αν δεν πρόσεχες μπορεί να νόμιζες ότι τα είπε ο Αντώναρος ή ο Βουλγαράκης.

Θα μας αναπτερώσει λοιπόν ο Προκόπης.

Ο Απόλυτος Τίποτας.

Ο με διαφορά χειρότερος υπουργός της περιόδου διακυβέρνησης (της ποιας? ) του Κωστάκη Β' του Ράθυμου. 

Ο Υπουργός της ζαρντινιέρας, των 800.000 προσλήψεων από παράθυρα και μπαλκονόπορτες.

Ο ατάραχος Βούδας του Δεκέμβρη του '08 και στις σφαλιάρες στη Λιάνα από τον πίθηκο.

 

 B-DhDBlCYAEcYzq.jpg

 

Μας τιμά και μας αναπτερώνει λοιπόν ο Πάκης κατά τον Στάθη.

    

 

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο πώς αυτή η πρόταση έρχεται να επιστεγάσει μια μακρά περίοδο σιωπής για εκείνη την πενταετία και τις ευθύνες της τότε ηγεσίας της χώρας και στην ουσία να την αθωώσει τελεσίδικα. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής ακολούθησε την τακτική της σώφρονος σιωπής (δηλαδή της απραξίας με μισθό βουλευτή) και όλοι οι άλλοι ασχολήθηκαν μόνο με τις ευθύνες των μνημονιακών κυβερνήσεων. Έτσι δεν τροφοδοτήθηκε ποτέ μία συζήτηση για τα λάθη και τις παραλείψεις του στην πορεία προς την κρίση δανεισμού (σε αντίθεση με την καταστροφική για τον ίδιο υπερέκθεση του ΓΑΠ), με αποτέλεσμα ο χρόνος και η απόσταση να τροφοδοτούν τον μύθο του ηγέτη εθνικής εφεδρείας. Ο οποίος δεν ευχερεί προς το παρόν αυτοπροσώπως, αλλά μας στέλνει τον πιστότερο συνεργάτη του.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως να γίνομαι άδικος. Γιατί ποιος μπορεί να είναι καταλληλότερος για αρχηγός του κράτους από εκείνον που έχει διορίσει το μισό κράτος; Και τι πιο φυσικό, ένας θεσμός χωρίς αρμοδιότητες να αποτελεί έπαθλο απραξίας;

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=39611

 

 

Μια φράση που έκανε την εμφάνιση της στο διαδίκτυο είναι η "Καραμανλική Αριστερά".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΡΗΣ ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ• 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

 

Ωστε έτσι έ; Κι εσύ με τούς πραιτοριανούς τής Ευρώπης αντάμα δεν κατάλαβες στό πρώτο γιούρογκρουπ τί ζητάνε καί τί επιδιώκουν αυτοί οι Ελληνες;.

 

Βρε κακομοίρη …Ή πολιτικό τετράποδο πολιτικής ευφυίας στούρνου είσαι η κατά τό μάλλον η ηττον σ εχει συναρπάσει η αίγλη του Σόιμπλε. Διότι αλλιώς πως να ερμηνευτεί ο βλακώδης πολιτικός σου προβληματισμός για το τί ζητάνε οι Ελληνες!!

 

Και μια  ερώτηση κρίσεως κατ αρχάς: Διερωτήθηκες βρε κακομοίρη αν στη θέση σου ήταν Τουρκοκύπριοι Θα    διερωτώντο ποτέ για το τί ζητά η επιδιώκει η Τουρκία;

 

Μάλλον όχι. Γιατί; Απλούστατα οι Τουρκοκύπριοι γνωρίζουν πολύ καλά τί σημαίνει γι αυτούς η Τουρκία .Εσύ όμως φαίνεται ότι δεν έχεις πάρει χαμπάρι τί σημαίνει για την Κύπρο αυτός ο έρμος ο τόπος η αξιοπρέπεια Τού οποίου δοκιμάζεται από τούς ισχυρούς καί τούς γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Μα κι αν ακόμα σού έδωσε γραμμή ο ακόλουθος τού Σαμαρά και πολιτικός σου προϊστάμενος Αναστασιαδης είχες χρέος να παραιτηθείς πάραυτα καί να τα μαζέψεις να φύγεις από την καμαρίλα των Βρυξελλών.

 

Διότι τί δεν ξέρεις; Οτι  ο τόπος αυτός μετράει πάνω από τρελός χιλιάδες αυτοκτονίες απεγνωσμένων; Οτι στους δρόμους και στις σούδες όλο και πληθαίνουν οι άστεγοι πού κοιμούνται πάνω σέ μια κουβέρτα; Οτι τα δυο τρίτα σ αυτή τη χώρα είναι φτωχοποιημένα και ότι άλλο ένα τρίτο είναι στο  όριο τής φτώχειας;

 

Οτι στό 2015 υπάρχουν σπιτικά που καίνε μαγκάλι και κάποιοι γέροντες έχουν απανθρακωθεί; Οτι τα παιδιά λιποθυμάνε σιγά σχολεία από ασιτία;

 

Οτι νέοι επιστήμονες ξενιτεύονται για να  ενσωματωθούν στο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο τής Ευρώπης μαζί με το υπόλοιπο επιστημονικό προλεταριάτο;

 

Οτι ένας συνταξιούχος με τη γλισχρά σύνταξή του την πετσοκομμένη πασχίζει να ζήσει τη φαμίλια του ανέργου γιου του;

 

Βρε κακόμοιρε!!

 

Μπας και νομίζεις πως το σύνολο των Ελλήνων είναι όπως κάποια πατριωτάκια σου που παίρνουν τριήμερο το αεροπλάνο για ν αρθούν να ψωνίσουν στα Αττικα και στο  Ζαρα  και να πιούμε καφέ στο «ντά κα-m-πο»;

 

Δεν ξέρω ποιο σχολείο τέλειωσες και τί σε δίδαξε η ιστορία γι αυτόν τόν τόπο.. Αν άκουσες ποτέ σου για Αρκάδια Μεσολόγγια Δίστομα η Καλάβρυτα.

 

Για μια  πατρίδα πού το  χώμα στους τάφους των ηρώων της είναι ακόμα νωπό..

 

Δεν ξέρω αν άκουσες για τοό κύμα φιλελλήνων σ ολόκληρο τον κόσμο. Θα σου κανε τότε εντύπωση πως αυτός ο τόπος αποκτά όταν δοκιμάζεται περισσότερους ίσως φίλους από τούς εχθρούς του…

 

Μα και λιγότεροι ναναι είναι αρκετοί για  να συνεγείρουν μια παγκόσμια συνείδηση..

 

Δεν κατάλαβες λοιπόν τί ζητάμε εμείς από τη Ευρώπη Ε;

 

Θα πρεπε έγκαιρα να χες ρωτήσει τον Κληρίδη η την κόρη του την Καίτη..Να ρωτήσεις τον Λυσσαρίδη ή τον Ερμή τον Χριστοδούλου.. Να ρωτήσεις τον Βασιλειου. Να ρωτήσεις τον Πάμπο τον περίπτερα στη Πλατεία Λευκωσίας..Να ρωτήσεις τούς νεκρούς.. Τον Καραολή τον Δημητρίου τον Παληκαρίδη…

 

Να μάθεις γιατί εκτελέστηκαν.. Κι αν τίποτα δεν καταλάβεις Ε ρίξε μια ματιά στον σπουδαίο Κύπριο ποιητή τον Μόντη. Να ας πούμε ένα του επίγραμμα:

 

      «Κ” η Ελλάδα τελευταίος θάμνος στον  γκρεμνό

 

       να τον αρπάζει η λευτεριά να κρατιέται»

 

Κι όσο γιά σένα αγαπητέ Χάρη Γεωργιάδη τί να πω. Μόνος σου μού έδωσες ένα μέτρο για να αξιολογώ κάθε σου λόγο από εδώ και πέρα.. Και  το μετρό από ορίζεται από την περίφημη παροιμία:   Καμήλα κλάνει στο Πεντάκωμον.

 

http://www.imerodromos.gr/kamila/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...
“Αριστερόμετρο”: Φυσικά και υπάρχει!

Ότι η αστική δημοκρατία έχει γυρίσει στην εποχή της Ιεράς Συμμαχίας και άρα στην εποχή της ιεράς εξέτασης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, είναι μια διαπίστωση που παραβιάζει ανοιχτές ιστορικές θύρες. Ως εκ τούτου χρόνια τώρα, πολύ πριν από τα Μνημόνια, από την εποχή των τρομονόμων, των χουντικών διαταγμάτων κατά αγροτών και μαθητών, των ηλεκτρονικών φακελωμάτων, των Αμπού Γκράιμπ και των Γκουαντάναμο, η Αριστερά έχει αναδειχτεί στο προκεχωρημένο φυλάκιο υπεράσπισης ακόμα και αυτών των αστικοδημοκρατικών ελευθεριών.

    Συνιστά, όμως πολιτική έκπτωση, για κάθε αριστερό, πόσω μάλλον κομμουνιστή, να μειώνει το εύρος των δημοκρατικών ελευθεριών στα αστικοδημοκρατικά τους όρια, και να βαφτίζει «αριστερά» αυτά τα όρια. Διότι δι’ αυτού του τρόπου παραιτείται από το πραγματικό νόημα της προάσπισης και αποκατάστασης των αστικοδημοκρατικών ελευθεριών. Που δεν είναι άλλο  για την Αριστερά από την επέκτασή τους, την υπέρβασή τους και - μέσω αυτού του τρόπου - από την κατοχύρωση όλων των ελευθεριών. Αυτό είναι αριστερή πολιτική.

    Το αυτό ισχύει στα ζητήματα της οικονομίας και της αντανάκλασης τους στη ζωή και τον βίο των ανθρώπων. Η Αριστερά, πόσω μάλλον η κομμουνιστική Αριστερά, πάλευε και θα παλεύει πάντα για το μεροκάματο, για τη δουλειά, για το δικαίωμα στην εργασία, για την ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων μέσα από την ικανοποίηση των όλο και πιο διευρυμένων αναγκών τους. Γιατί αυτό σημαίνει ανύψωση του κοινωνικού και  πολιτιστικού επιπέδου του λαού: Η ικανοποίηση των όλων και πιο διευρυμένων αναγκών του.

     Αλλά η Αριστερά, δεν βαφτίζει την ασπιρίνη θεραπεία επειδή οι κανίβαλοι έκοψαν την ασπιρίνη από τον άρρωστο. Η Αριστερά δεν βαφτίζει το μισό κουλούρι λουκούλλειο γεύμα επειδή οι κανίβαλοι στέρησαν το ψωμί από το τραπέζι. Η Αριστερά παλεύει για την ασπιρίνη και για το ψωμί, οφείλει να τα εξασφαλίζει και να τα διανέμει με δίκαιο τρόπο, όχι για να βαφτίσει «αριστερό» το δίκαιο μοίρασμα της φτώχειας και τον «λιτό βίο». Αλλά για να εξαλείψει τη φτώχεια και να εξασφαλίσει - στον επίγειο βίο - όλα τα ελέη του Θεού.

    Η Αριστερά είναι αριστερά επειδή ακριβώς δεν κατεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων των ανθρώπων έχοντας για μέτρο – ή για άλλοθι - εκείνους που έριξαν τους ανθρώπους στα Τάρταρα. Πασχίζει να τους βγάλει από τα Τάρταρα για να κατακτήσουν τον Όλυμπο και όχι για να σέρνονται στη Γη.

    Να λοιπόν που μέσα στις σημερινές συνθήκες - και λόγω αυτών ακριβώς των  συνθηκών της καπιταλιστικής βαρβαρότητας - τα λόγια του Λένιν απέναντι σε όσους υπόσχονται «βελτιώσεις» χωρίς, όμως, να σταματούν τους τεμενάδες στο καθεστώς που βαλτώνει το λαό, οι διαπιστώσεις του μπολσεβίκου ηγέτη ισχύουν χίλιες φορές: «Σε συνθήκες διατήρησης του καπιταλισμού οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να είναι ούτε σταθερές ούτε σοβαρές», έλεγε προσθέτοντας με έμφαση ότι αυτό κάθε άλλο παρά αναιρεί τη θέση πως οι εργαζόμενοι έχουν κάθε λόγο να «παλεύουν για βελτιώσεις για να συνεχίσουν πιο επίμονη πάλη ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά».

    Να λοιπόν που ειδικά στις σημερινές συνθήκες είναι πολιτικός και ιστορικός αναθεωρητισμός έσχατης μορφής να επιδίδονται ορισμένοι στο ατόπημα του τεμαχισμού του ΕΑΜ. Πρόκειται για όσους αναφέρονται συχνά στο πρόγραμμα του ΕΑΜ που μιλούσε για «καθημερινή πάλη για να μην τσακιστεί ο λαός κάτω από την πείνα, την αρρώστια και τις υλικές στερήσεις», αλλά που μονίμως «ξεχνούν» εκείνη την στροφή από τον ΥΜΝΟ του ΕΑΜ: «…έχει πρόγραμμα Λαοκρατία…».

    Αυτά είναι στοιχειώδη για τους Αριστερούς. Πόσω μάλλον για τους κομμουνιστές. Οι οποίοι επειδή ακριβώς όχι μόνο αντιλαμβάνονται αλλά και επειδή δεν παραιτούνται από τα στοιχειώδη, τονίζουν: Οι αποστάσεις που χωρίζουν τους «αριστερούς» νεοφιλελεύθερους από τους «αριστερούς» κεϋνσιανιστές είναι υπαρκτές, καταγεγραμμένες και ενίοτε μεγάλες. Ωστόσο: Αυτές οι αποστάσεις ήταν, είναι και θα είναι πάντα μικρότερες από τις αποστάσεις που χωρίζουν και τους «αριστερούς» νεοφιλελεύθερους και τους «αριστερούς» κεϋνσιανιστές από τους αριστερούς μαρξιστές.

***

    Κατά τα λοιπά ακούμε συχνά ότι δεν υπάρχει «αριστερόμετρο». Όποτε μιλάς για τις αρχές της Αριστεράς όλο και κάποιος - αριστερός - θα σου πετάξει: «Φέρε το «αριστερόμετρο» να μετρηθούμε…

    Προσωπικά (και επιτρέψτε μας τον προσωπικό τόνο) δεν είμαι κάτοχος του «αριστερόμετρου». Όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά αντιθέτως επειδή υπάρχει!  Και επειδή ξέρω ότι είναι τέτοιο το μπόι αυτών (των χιλιάδων και χιλιάδων) που το κατασκεύασαν, πού ούτε στο νυχάκι τους δεν θα μπορούσαμε να συγκριθούμε.

    Αλλά επειδή – και ευτυχώς - υπάρχει το «αριστερόμετρο», γι’ αυτό (και αιτούμαι ξανά την επιείκεια για τον προσωπικό τόνο): Ξέρω πολλούς ανθρώπους που είναι γενναιόδωροι. Αλλά δεν είναι αριστεροί. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που είναι τίμιοι. Αλλά δεν είναι αριστεροί. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που είναι δίκαιοι. Αλλά δεν είναι αριστεροί. Ξέρω πολλούς ανθρώπους ανιδιοτελείς, αλληλέγγυους προς το διπλανό τους, με την ντομπροσύνη που κουβαλούν οι λαϊκοί άνθρωποι, πολλοί από αυτούς σου «δίνουν το βρακί τους» αν βρεθείς στην ανάγκη. Αλλά δεν είναι αριστεροί.

    Ότι δεν είναι αριστεροί, δεν μειώνει σε τίποτα τα χαρακτηριστικά του αλτρουισμού που τους διακρίνει. Παρά μόνο σε ένα: Δεν προσδίδει σε αυτά τα χαρακτηριστικά την αναγκαία και ικανή συνθήκη, που θα τα μετέτρεπε σε πολιτικό μέγεθος και σε πολιτική δύναμη καταπολέμησης της ατιμίας, της εκμετάλλευσης, της αδικίας.

    Αριστερός δεν είναι ο δίκαιος, ο ανιδιοτελής, ο τίμιος, ο αλληλέγγυος απέναντι στα θύματα που αφήνει η πολιτική της καταστροφής και της λεηλασίας.

    Είναι όλα αυτά αλλά – δυστυχώς - είναι και κάτι πιο σύνθετο. Αριστερός είναι κείνος, που η συνείδησή του, η ανθρωπιά του, έχει μετουσιωθεί σε πολιτική συνείδηση και που παλεύει πολιτικά, κοινωνικά, ταξικά για την «εγκαθίδρυση» της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της τιμιότητας στον κόσμο.

    Που η συνεισφορά της πολιτικής του δράσης σ' αυτήν την υπόθεση δεν έρχεται από το «περίσσευμα» του ελεύθερου χρόνου του, ούτε συνιστά ένα γενικό ουμανιστικό πρόταγμα που του θολώνει τα μάτια για να μη βλέπει τα αίτια και τους υπαίτιους της τραγωδίας.

    Η Αριστερά, δε, δεν είναι η παράταξη της θωπείας, της κολακείας ή της διθυραμβολογίας για την «καλότητα» των ανθρώπων. Η ειδοποιός διαφορά της έγκειται στο ότι στην Αριστερά τα χαρακτηριστικά της καλοσύνης μετασχηματίζονται στην αναγκαία και ικανή συνθήκη που τα μετατρέπει σε πολιτικό μέγεθος και πολιτική δύναμη καταπολέμησης της ταξικής κακότητας, δηλαδή της ταξικής εκμετάλλευσης και της ταξικής βαρβαρότητας.

    Η Αριστερά (και εδώ βρίσκεται το «αριστερόμετρο» που συχνά το ξορκίζουν οι ομιλούντες αριστερά και πράττοντες δεξιά) εφόσον θέλει να είναι δύναμη της κοινωνικής απελευθέρωσης και όχι μια ακόμα λωρίδα – η αριστερή λωρίδα – του ίδιου καθεστωτικού δρόμου, δεν μπορεί παρά να έχει πάντα ως πυξίδα ότι: «Η ιστορία όλων των ως τα τώρα κοινωνιών είναι ιστορία ταξικών αγώνων», όπως υποστηρίζουν οι συγγραφείς του «Κομμουνιστικού Μανιφέστου». Και συνεχίζουν:«Ελεύθερος και δούλος, πατρίκιος και πληβείος, βαρόνος και δουλοπάροικος, μάστορας και κάλφας, με μια λέξη, καταπιεστής και καταπιεζόμενος, βρίσκονταν σε ακατάπαυστη αντίθεση μεταξύ τους, έκαναν αδιάκοπο αγώνα, πότε καλυμμένο, πότε ανοιχτό (…)».

    Η Αριστερά εφόσον θέλει να είναι δύναμη της κοινωνικής απελευθέρωσης και όχι μια ακόμα λωρίδα – η αριστερή λωρίδα – του ίδιου καθεστωτικού δρόμου, δεν μπορεί παρά να τοποθετείται  ξεκάθαρα απέναντι σε κάθε λογική που «κουκουλώνει τις ταξικές αντιθέσεις και προωθεί τη λογική «και στον ληστή ψωμί και στον χωροφύλακα χαμπέρι».

    Γι’ αυτό και η Αριστερά δεν είναι «Ερυθρός Σταυρός» ούτε «ΟΗΕ». Κι όποιος την υποβιβάζει σε κάτι τέτοιο διαπνέεται από μια παιδαριώδη αφέλεια που όποιος του τη διαταράσσει δεν έχει σκοπό να πλήξει το αγνό παιδί που κρύβεται μέσα στις παιδαριώδεις προσεγγίσεις. Σκοπός είναι να προφυλαχτεί το παιδί. Τόσο από τις δικές του διαψεύσεις όσο κι από εκείνους που παίρνουν καμιά φορά τα παιδιά και τα κάνουν γενίτσαρους.

 

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/300998,%E2%80%9CAristerometro%E2%80%9D:_Fysika_kai_yparxei!.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και μετά τα τόσο συγκινητικά για τα "αριστερόμετρα" που γράφει ο Μπογιόπουλος (καλό κείμενο αλλά δεν είχε δράκο) ας πάμε και σιγά-σιγά στην ... πως το έγραψε ??

 «εγκαθίδρυση» της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, της τιμιότητας στον κόσμο.

 

Εως ότου λοιπόν περιμένει ο Μπογιόπουλος το γκρέμισμα του καπιταλισμού, πάμε να δούμε πως χτίζεται ο εγχώριος ελληναράδικος υπαρκτός σοσιαλισμός. 
 
 
 
«Κάναμε μια επέκταση, να παίρνει ο άλλος ένα σάντουιτς. Δεν είναι ότι δεν σκεφτόμαστε την κοινωνία. Πρέπει να απευθυνθούν στις κυβερνήσεις που παίρνουν τις αποφάσεις», είπε και διερωτήθηκε: «Αν δεν πάρουμε εμείς το σάντουιτς, θα το δώσουν στους ανέργους;». Είπε επίσης ότι ο μέσος μισθός είναι περίπου 1.300 ευρώ, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι μεγάλος μισθός γιατί υπάρχει και ο βουλευτικός που είναι μεγαλύτερος.

 

Σωστός ο Αντιπρόεδρος. Αφού τα λεφτά δεν πάνε στους ανέργους, δεν τα δίνουμε στους ΔΕΗτζήδες?

Ασε που οι βουλευτές παίρνουν περισσότερα.

 

Η κυβέρνηση φυσικά κάνει την πάπια....

 

Ειδικότερα, σε non paper που απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις και στηρίζει την ελευθερία των συλλογικών διαπραγματεύσεων. 
 
Παράλληλα στο ίδιο non paper, το Μαξίμου υπενθυμίζει διακριτικά "αδειάζοντας" τη διοίκηση της ΔΕΗ ότι έχει διοριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. 
.....
Εδώ βεβαίως εγείρονται δύο θέματα: πρώτον οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ με δηλώσεις τους ανέφεραν ότι στη συνάντηση που είχαν με τον Π. Λαφαζάνη είχαν εξασφαλίσει το "πράσινο" φως για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, άρα κατ’ αυτούς υπήρξε παρέμβαση της κυβέρνησης.
 
Δεύτερον είναι σαφές ότι επιχειρείται η έμμεση αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τα αποτελέσματα της συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης και των συνδικαλιστών της ΔΕΗ. Αυτό φάνηκε και από τις χθεσινές δηλώσεις Βαρουφάκη (ο οποίος είναι ο καθ’ ύλην αρμόδιος αφού το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο βασικός μέτοχος στη ΔΕΗ) ο οποίος δήλωσε άγνοια για τις έμμεσες αυξήσεις μέσω τροφείων που συμφωνήθηκαν. 
 
 
 
Υπάρχει βέβαια και συνέχεια....
Η πραγματική συναλλαγή όμως είναι αλλού: Όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα έχουν παρακράτηση 2€/μήνα στο μισθό τους για να πληρωθούν τα χρέη (τα κερατιάτικα, δηλαδή) της ΓΕΝΟΠ. Οι κρουαζιέρες του Φωτόπουλου και της παρέας του, που έκαναν τη ΓΕΝΟΠ να πάρει πρόσφατα έκτακτο δάνειο 500.000€ από τη ΔΕΗ (ο ορισμός της συναλλαγής).
 

Ολοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ. 

 

Και αυτοί που αντιδρούν.... 

Αντιδράσεις από την ΕΔΟΠ
 
Σημειώνεται εξάλλου ότι η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού  της ΔΕΗ, με ανακοίνωσή της επιτίθεται εναντίον της ΓΕΝΟΠ και αφήνει αιχμές για συναλλαγή, στο πλαίσιο της υπογραφής της ΕΣΣΕ, επισημαίνοντας ότι υπογράφηκε μόνο από 13 σωματεία σε σύνολο 24. 
 
Η ΕΔΟΠ μιλά για μεθόδευση προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες της διοίκησης και της ΓΕΝΟΠ και για ερωτηματικά που εγείρονται για την ασφάλεια των αποδοχών στο άμεσο μέλλον.
 
Μάλιστα σε σχέση με την καταβολή τροφείου , με τη δέσμευση ότι τα 2 ευρώ θα πηγαίνουν στο ταμείο της ΓΕΝΟΠ, η ΕΔΟΠ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εδώ αποκαλύπτεται η εγρήγορση της υπογραφής και η όλη σκοπιμότητα… εγείρεται περάν όλων των άλλων ηθικό ζήτημα γιατί δημιουργείται μια νέα χρηματοδότηση υπέρ ΓΕΝΟΠ ενώ θεσμοθετείται και πάλι εισφορά εργαζομένων υπέρ της Ομοσπονδίας  με τη σύμφωνη γνώμη του εργοδότη. Άραγε δεν αρκεί η αύξηση των εισφορών των σωματείων μελών υπέρ ΓΕΝΟΠ που έγινε πρόσφατα με απαίτηση της ΓΕΝΟΠ από 0,53 σε 1,65 ευρώ. Κατά την άποψή μας η όλη ρύθμιση πρόκειται για  πράξη που θέλει να μας αμαυρώσει  στα μάτια της κοινωνίας για μία ακόμη φορά, με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους εμάς» αναφέρει η ΕΔΟΠ.
 
Πηγή:www.capital.gr
 

Κεραυνούς κατά του μεγάρου Μαξίμου εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για το θέμα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοσιογράφος και μέχρι πρότινος διευθυντής της Αυγής σχολιάζει με ιδιαίτερα επικριτικό τόνο τόσο την ουσία του θέματος όσο και τα όσα υποστήριξε εκ των υστέρων το μέγαρο Μαξίμου.

 

http://www.iefimerida.gr/news/194310/keraynoi-nikoy-fili-kata-maximoy-proklitika-ta-trofeia-tis-genop-dei-ypokrisia-oi#ixzz3TMizp5me

 

 

 

Πάντως η σπουδή των συνδικαλιστών να συμμαζέψουν τα... ασυμμάζευτα, εξηγείται και για έναν άλλο λόγο: ότι για την έγκριση της συλλογικής σύμβασης είχαν εξασφαλίσει προηγουμένως τις ευλογίες του αρμόδιου υπουργού Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.Θυμίζουμε ότι η ΓΕΝΟΠ είναι από τους λίγους προνομιούχους φορείς της αγοράς ενέργειας που είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το νέο υπουργό (ο οποίος δεν έχει δει ακόμη σημαντικούς φορείς και εκπροσώπους της αγοράς ενέργειας) εξασφαλίζοντας –όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις– το πράσινο φως για τη νέα ευνοϊκή ΕΣΣΕ.
 
Πηγή:www.capital.gr
 

 

Ο -Αριστερή Πλατφόρμα- Λαφαζάνης. Αυτός ντε που αντιδρά σε οποιαδήποτε συμφωνία με δανειστές και λοιπά εξόχως μαρξιστικά. Με τα λεφτά των άλλων. Στην περίπτωση αυτή τα δικά μας.

 

Και ας δούμε λίγο και την τρισκατάρατη ιδιωτική βιομηχανία...
 
Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι η απόφαση για τα τροφεία των 33 εκατ. ευρώ ελήφθη ακριβώς ένα χρόνο μετά την απόφαση της Χαλυβουργίας Ελλάδος να ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για το οριστικό κλείσιμο μιας από τις πιο ιστορικές βαριές βιομηχανίες το εργοστάσιο του Ασπροπύργου. Ήταν 17 Φεβρουαρίου όταν η Χαλυβουργία απηύθυνε την ύστατη έκκληση να εφαρμοστούν τα μέτρα για τη μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας, στα οποία η ΔΕΗ είχε αντισταθεί σθεναρά, λέγοντας ότι δεν μπορεί να πουλά κάτω από το κόστος παραγωγής. Η έκκληση αυτή δεν εισακούστηκε και το εργοστάσιο έκλεινε στις 12 Ιουνίου του 2014 αφήνοντας ανέργους τους τελευταίους 74 εργαζόμενους από τους συνολικά 450 εργάτες που απασχολούνταν προ κρίσης.  
 
Ποιο ήταν το κόστος για την ελάφρυνση του τιμολογίου ρεύματος που ζητούσε όχι η Χαλυβουργία Ελλάδος αλλά συνολικά  όλες μαζί οι 5 εν ζωή χαλυβουργίες της χώρας και το οποίο ακόμη και σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί πλήρως; Λίγο πάνω από 20 εκατ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή το 60% από τους κερασμένους από τη ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ καφέδες.
 
Όμως για τους 2500 εργάτες της ιδιωτικής βιομηχανίας, δεν περισσεύουν χρήματα για καφέδες. Το είδαμε και στις Σκουριές...

 

Και φυσικά ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει και ειρωνία εκτός από τον γνήσιο εκφραστή του πασοκικού συνδικαλισμού και σήμερα όψιμο αγωνιστή της Αριστεράς ?
0g2r1eg21reg12.jpg

Οχι να μην νομίζετε ότι τα γελάκια και οι χαιρετούρες δεν πιάνουν τόπο. 

 

Ετσι είναι. Ο Σαμαράς έδινε αυξήσεις στους ενστόλους και ο Λαφαζάνης στους ΔΕΗτζήδες. Ο καθένας με τους πελάτες του.

 

Αυτό το κακό έχουν οι επιταγές. Ερχεται η ημερομηνία λήξης και πρέπει να πληρωθούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

......
Αυτός ντε που αντιδρά σε οποιαδήποτε συμφωνία με δανειστές και λοιπά εξόχως μαρξιστικά. Με τα λεφτά των άλλων. Στην περίπτωση αυτή τα δικά μας...........

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα εξόχως μαρξιστικά και με την χορήγηση 6€ ανά ημέρα δηλαδή 150€ ανά μήνα σε 18.766 εργαζόμενους που σημαίνει 2,814,900 σύνολο και άρα 33.778.800 το χρόνο, δηλαδή 1,182 δις σε όλο εργασιακό τους βίο των 35 ετών, εξέλιξη που σίγουρα οδηγεί στην χρεωκοπία της χώρας, κάποιοι έχουν το θράσος να ασχολούνται με το πως μπήκε η χώρα στα μνημόνια και ποιοί και πόσα έχουν κερδίσει από την κρίση.

Μα είναι σοβαρά θέματα αυτά:

 

 

Αποκάλυψη-βόμβα έκανε η Έλενα Παναρίτη, δίνοντας νέες διαστάσεις στο ρόλο που έπαιξαν οι Γιώργος Παπανδρέου και Γιώργος Παπακωνσταντίνου τους κρίσιμους μήνες πριν η χώρα μπει κάτω από τα δεσμά της τρόικα και υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο.

Η πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ που την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου, αποκάλυψε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ  ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, από τις αρχές ακόμα του 2010, έστελνε τα σχέδια νόμου στον Σόιμπλε προτού καλά καλά τα δείξει στους δικούς του συμβούλους και φυσικά πολύ πριν τα παρουσιάσει στη Βουλή.

«Ξέρετε τι είναι υπουργός Οικονομικών να μη δίνει το σχέδιο νόμου στους οικονομολόγους του και να το κάνει βόλτα στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας για να μας πει αν είναι καλό ή όχι;» είπε η κυρία Παναρίτη στην τηλεοπτική συνέντευξή της.

Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα ρεπορτάζ του Newsbomb ότι τόσο ο ΓΑΠ, όσο και ο Παπακωνσταντίνου λειτουργούσαν ερήμην της Βουλής και του ελληνικού λαού και από την πρώτη στιγμή επέδειξαν πλήρη υποταγή στο Βερολίνο και στους δανειστές.

Ως αποτέλεσμα, τόνισε η κυρία Παναρίτη, η Ελλάδα είχε γίνει περίγελος στο Βερολίνο και γενικότερα στην Ευρώπη, όπου έλεγαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε τη δυνατότητα να φτιάξει ένα νομοσχέδιο.

«Βγάζαμε νομοσχέδια και τα περνάγαμε με e-mail, χωρίς να έχουν περάσει από εμάς», υποστήριξε η Παναρίτη, που εδώ και ένα μήνα είναι σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ως προς τις κρίσιμες βραδιές που προηγήθηκαν της υπογραφής του Μνημονίου, η ατάκα της κ. Παναρίτη είναι αποκαλυπτική: «Πήγαμε ένα βράδυ να ζητήσουμε 40 δις. Ευρώ και ξυπνήσαμε το πρωί και πήραμε 140. Η τρόικα μας φόρεσε από πάνω το σχέδιο της»! Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν είχε ιδέα, δηλαδή, για το ποιες ήταν οι πραγματικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

Έκπληξη προκαλεί και η αναφορά της γνωστής οικονομολόγου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2014. Σε αντίθεση με την επίσημη εκτίμηση, που περιλαμβάνεται και στον Προϋπολογισμό του 2015, για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5% επί του ΑΕΠ, η κυρία Παναρίτη υποστήριξε ότι αυτό τελικά θα είναι μόλις 0.6%.

Είναι προφανές ότι μετά και τις παραπάνω δηλώσεις της κυρίας Παναρίτη, είναι επιτακτική ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει άμεσα σε εξεταστική επιτροπή για το πώς και από ποιος οδηγήθηκε η χώρα στα μνημόνια και να αποδοθούν αμέσως τόσο οι πολιτικές όσο και οι ποινικές ευθύνες αν υπάρχουν και επιτέλους να σταματήσει αυτή η άθλια καραμέλα περί ασυλίας των υπουργών.

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/562954/el-panariti-estelnan-en-krypto-nomosxedia-gia-na-ta-egkrinei-o-soimple#ixzz3TQ0zDOy3

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα συγνώμη κιόλας, απ'όλη αυτή την ιστορία, αυτή ήταν η απάντηση-άποψη-γνώμη σου συνάδελφε ype?  

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα εξόχως μαρξιστικά και με την χορήγηση 6€ ανά ημέρα δηλαδή 150€ ανά μήνα σε 18.766 εργαζόμενους που σημαίνει 2,814,900 σύνολο και άρα 33.778.800 το χρόνο, δηλαδή 1,182 δις σε όλο εργασιακό τους βίο των 35 ετών, εξέλιξη που σίγουρα οδηγεί στην χρεωκοπία της χώρας, κάποιοι έχουν το θράσος να ασχολούνται με το πως μπήκε η χώρα στα μνημόνια και ποιοί και πόσα έχουν κερδίσει από την κρίση.

Μα είναι σοβαρά θέματα αυτά:

 

Δηλαδή ένα "έλα μωρέ τώρα για 33 ψωροεκατομμυριάκια κάνετε έτσι? Αυτά μας χρεοκόπησαν?" 

Συγνώμη κιόλας αλλά πολλά "ελα μωρέ τώρα, αυτό φταίει?" μας οδήγησαν εδώ πέρα. 

 

Περίμενα να ακούσω για εξόχως σοβαρά μαρξιστικά επιχειρήματα από κάποιον αξιόλογο και ευφυή όπως εσύ.

Για τους εναερίτες που δουλεύουν με κίνδυνο ζωής πάνω στα σύρματα ή τους εργαζόμενους στις στοές των λιγνιτορυχείων της ΔΕΗ ή ακόμα και για τους εργαζόμενους στην Χαλυβουργία ότι θα μπορούσαν να τους χρηματοδοτήσουν τα αφεντικά από τα κέρδη που αποκόμισε το Κεφάλαιο τα προηγούμενα χρόνια της κερδοφορίας.

Αυτά είναι πράγματι εξόχως μαρξιστικά. Αλλά σοβαρά μαρξιστικά επιχειρήματα.

Διαφωνούμε μεν αλλά είναι σοβαρά επιχειρήματα.

Και θα περίμενα περισσότερο κράξιμο για πράσινα και γαλάζια κομματόσκυλα που χρωματίστηκαν σήμερα ροζ και αύριο γιατί όχι και κόκκινα?

Εκτός κι αν.... νόμος (στην περίπτωση μας επιδόματα) είναι το δίκιο του εργάτη. Εργάτης να είναι κι ότι να'ναι. ή μάλλον όποιος κι αν είναι.

Ακόμα και μουσάτοι συνδικαλιστές

 

Είναι θέμα προτεραιοτήτων αγαπητέ ype.

Αν η πρώτη -η πρώτη- κίνηση της "πρώτης φοράς αριστεράς" (μην το ξεχνάμε) είναι να ικανοποιήσει τα κομματικά σκυλιά μιας βολεμένης και αρκετά ικανοποιημένης -μισθοδοτικά- μερίδας δημοσίων υπαλλήλων όταν στον υπόλοιπο ιδιωτικό (αλλά και σε αρκετούς τομείς του δημοσίου) έχει γίνει "σφαγή" τότε κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά.

 

Αν δεν κάνω λάθος η αύξηση του κατώτατου μισθού των 586 μεικτών (490-500) στα 751 αναβάλλεται για το τέλος του χρόνου ίσως και του χρόνου γιατί υπάρχει ανάγκη δημοσιονομικών προσαρμογών.

 

Ελα μωρέ τώρα..... σάμπως και με 751 μεικτά (630 καθαρά ) θα πλουτίσουν? 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα συγνώμη κιόλας, απ'όλη αυτή την ιστορία, αυτή ήταν η απάντηση-άποψη-γνώμη σου συνάδελφε ype?  

 

Δηλαδή ένα "έλα μωρέ τώρα για 33 ψωροεκατομμυριάκια κάνετε έτσι? Αυτά μας χρεοκόπησαν?" 

Συγνώμη κιόλας αλλά πολλά "ελα μωρέ τώρα, αυτό φταίει?" μας οδήγησαν εδώ πέρα. 

 

Περίμενα να ακούσω για εξόχως σοβαρά μαρξιστικά επιχειρήματα από κάποιον αξιόλογο και ευφυή όπως εσύ.

Για τους εναερίτες που δουλεύουν με κίνδυνο ζωής πάνω στα σύρματα ή τους εργαζόμενους στις στοές των λιγνιτορυχείων της ΔΕΗ ή ακόμα και για τους εργαζόμενους στην Χαλυβουργία ότι θα μπορούσαν να τους χρηματοδοτήσουν τα αφεντικά από τα κέρδη που αποκόμισε το Κεφάλαιο τα προηγούμενα χρόνια της κερδοφορίας.

Αυτά είναι πράγματι εξόχως μαρξιστικά. Αλλά σοβαρά μαρξιστικά επιχειρήματα.

Διαφωνούμε μεν αλλά είναι σοβαρά επιχειρήματα.

Και θα περίμενα περισσότερο κράξιμο για πράσινα και γαλάζια κομματόσκυλα που χρωματίστηκαν σήμερα ροζ και αύριο γιατί όχι και κόκκινα?

Εκτός κι αν.... νόμος (στην περίπτωση μας επιδόματα) είναι το δίκιο του εργάτη. Εργάτης να είναι κι ότι να'ναι. ή μάλλον όποιος κι αν είναι.

Ακόμα και μουσάτοι συνδικαλιστές

 

Είναι θέμα προτεραιοτήτων αγαπητέ ype.

Αν η πρώτη -η πρώτη- κίνηση της "πρώτης φοράς αριστεράς" (μην το ξεχνάμε) είναι να ικανοποιήσει τα κομματικά σκυλιά μιας βολεμένης και αρκετά ικανοποιημένης -μισθοδοτικά- μερίδας δημοσίων υπαλλήλων όταν στον υπόλοιπο ιδιωτικό (αλλά και σε αρκετούς τομείς του δημοσίου) έχει γίνει "σφαγή" τότε κάτι δεν πάει καλά. Καθόλου καλά.

 

Αν δεν κάνω λάθος η αύξηση του κατώτατου μισθού των 586 μεικτών (490-500) στα 751 αναβάλλεται για το τέλος του χρόνου ίσως και του χρόνου γιατί υπάρχει ανάγκη δημοσιονομικών προσαρμογών.

 

Ελα μωρέ τώρα..... σάμπως και με 751 μεικτά (630 καθαρά ) θα πλουτίσουν? 

 

Κατ΄αρχήν οφείλω να σ' ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια έστω κι αν η εντύπωσή σου έχει σχηματιστεί από "περιορισμένη επικοινωνία" και ενδέχεται να απέχει από την πραγματικότητα.

 

Δεν τα άκουσες όλα αυτά από μένα γιατί απλά δεν είναι μαρξιστικά και μάλιστα σοβαρά. Είναι μόνο η αστικοδημοκρατική αντίληψη για τον "δίκαιο" μισθό που αναλογεί σε κάθε δραστηριότητα. Στον καπιταλισμό έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι ο εναερίτης πχ που κάνει επικίνδυνη δουλειά πρέπει να αμείβεται περισσότερο από τον λογιστή που κάθεται στο γραφείο, αλλά λιγότερο από τον διευθυντή που "έχει ευθύνη" και "έχει λιώσει" τα παντελόνια του στα θρανία μέχρι να πάρει διδακτορικό στο management. Κί όλο αυτό (ερμήνευσε ο Μάρξ) έχει τις ρίζες του στην βασική αρχή του καπιταλισμού που λέει ότι κάθε εμπόρευμα (και η εργατική δύναμη είναι εμπόρευμα στον καπιταλισμό) πωλείται στην αξία του. Η τιμή μπορεί να έχει διακυμάνσεις σε σχέση με την αξία αλλά κινείται πάντα κοντά της, λίγο πάνω ή λίγο κάτω. Η αξία δε είναι η ποσότητα της εργασίας (ζωντανής και νεκρής) που απαιτείται για την αναπαραγωγή του εμπορεύματος (άρα και της εργασίας).

Όλα αυτά είναι ερμηνεία του καπιταλισμού.

Στον σοσιαλισμό και ιδιαίτερα στο τελευταίο στάδιο δεν υπάρχει μισθός. Υπάρχει μόνο η αρχή "Από τον καθένα ανάλογα με τις ικανότητές του, στον καθένα ανάλογα με τις ανάγκες του".

 

Αυτά τα γράφω για να σου πω ότι έχουμε διαφωνία ακόμη και στο τί είναι μαρξιστικό. Άρα πως θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στις αιτίες που οδήγησαν εδώ;

Προφανώς δεν είμαι της άποψης "έλα μωρέ........." και ότι ακολουθεί, αλλά και σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ ότι Αυτά μας χρεωκόπησαν.

Θα έπαιρνε όμως πολύ χρόνο να το αναλύσουμε αυτό εδώ και δεν τον έχω.

Αν ψάξεις όμως, όχι στο Capital, ούτε στα οικονομικά εγχειρίδια, αλλά στην ιστορία (όχι τη σχολική) και δείς την διαδρομή της χώρας από την τουρκοκρατία ως σήμερα θα βρεις πολλές απαντήσεις και θα διαπιστώσεις ότι η σημερινή κατάσταση είναι η φυσιολογική συνέχεια της ταξικής πάλης, (με όποια μορφή αυτή έχει διεξαχθεί) τόσων δεκαετιών. Ιδιαίτερα δε μετά το 2ο Παγκ.Πόλεμο που είναι και πιο φρέσκα τα δεδομένα θα δείς με ποιούς όρους και ποιούς τρόπους ανασυγκροτήθηκε η χώρα και ποιοί ήταν αυτοί που δημιούργησαν τη "νέα" τότε αστική τάξη αλλά και σε ποιές βάσεις στήθηκε η παραγωγική δομή της χώρας και πόσο σαθρά ήταν τα θεμέλιά της. Πρόσθεσε μετά τα δεδομένα της μετά την ένταξη κατάστασης και το γεγονός ότι η συμμετοχή μας στον ευρωπαϊκό καταμερισμό της παραγωγής έγινε με όρους εγκατάλειψης του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα ώστε να μην ανταγωνιζόμαστε τις ισχυρές τότε χώρες (όπως το 1950-1960 δεν είχαμε δικαίωμα να ανταγωνιστούμε τις ΗΠΑ). Εμεινε μόνο ο τριτογενής τομέας ο οποίος ιδιαίτερα μετά την καθιέρωση του ευρώ χρηματοδοτήθηκε με δανεικά και έχεις όλο το παζλ για τις αιτίες της σημερινής κατάστασης.

Αααα! Λάβε υπ' όψιν και πως ο Μαρξ έγραψε πως η κατά τη βιομηχανική επανάσταση είχαμε την κυριαρχία του βιομηχανικού κεφαλαίου πάνω στο φεουδαρχικό και την ανάλυση του Λένιν που προχώρησε αυτή την σκέψη του Μαρξ και προέβλεψε (100 χρόνια πριν) ότι το επόμενο στάδιο της ανάπτυξης του καπιταλισμού θα είναι η κυριαρχία του τραπεζικού και χρηματιστηριακού κεφαλαίου πάνω στο βιομηχανικό.

 

Όσον αφορά στη ΔΕΗ θεωρώ λάθος να χαρακτηρίζεις κομματόσκυλα 18000 εργαζόμενους επειδή παίρνουν αύξηση 6€ τη μέρα και μάλιστα σήμερα που ο Αρθούρος Ζερβός  παραπέμπεται σε δίκη για το κακούργημα της απιστίας σε βάρος της επιχείρησης, αδίκημα που αφορά παράνομες αυξήσεις που ενέκρινε σε στελέχη της επιχείρησης την περίοδο 2010-2012. Περίοδο που τα (κατά την άποψή σου) "κομματόσκυλα" υποχρεώνονταν σε ονομαστικές μειώσεις 35% και με την αύξηση των φόρων έχαναν το 50% του εισοδήματός τους.

 

Κι εν τέλει ας αποφασίσουμε ειλικρινά:

Είμαστε υπέρ των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων ή υπέρ της παρέμβασης του κράτους στα εργασιακά;

Ή μήπως είμαστε και με τις δυο επιλογές (κατά περίσταση)  αρκεί να οδηγούν σε μειώσεις;

 

Τα σέβη μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελεύθερες λένε συλλογικές διαπραγματεύσεις με δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στον ΟΜΕΔ....???????

 

Μπα σε καλό σου, με έκανες και γέλασα....... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανατροπές στο ασφαλιστικό: Οι 7 αλλαγές στο συνταξιοδοτικό -Ποιοι πλήττονται [λίστα]

 

Αλλαγές πάλι στο ασφαλιστικό, καθώς εντός του Μαρτίου και μέχρι τον Ιούνιο, οπότε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, θα ανασταλεί η εφαρμογή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ παράλληλα θα προωθηθούν αλλαγές τόσο στις επικουρικές συντάξεις όσο και στο εφάπαξ.

Ετσι, οι αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό μέσα στο επόμενο τετράμηνο, σύμφωνα με το «Εθνος», συνοψίζονται στα εξής:

  • Συντάξεις: Αναστέλλεται ο νέος τρόπος υπολογισμού.
  • Μηδενικό έλλειμμα: Παγώνουν οι ρυθμίσεις για το μηδενικό έλλειμμα στα επικουρικά ταμεία.
  • Εφάπαξ: Το ζήτητημα για το εφάπαξ θα συζητηθεί εκ του μηδενός, καθώς ειδικά σε περιπτώσεις όπως σε αυτές των συνταξιούχων του Δημοσίου οι εκκρεμείς υποθέσεις είναι πολλές και απαιτείται είτε κούρεμα των ποσών, είτε τμηματική καταβολή (πληροφορίες αναφέρουν ότι με 28.000 αιτήσεις σε αναμονή, όλα δείχνουν ότι πάμε σε έναν συνδυασμό των δύο παραπάνω μέτρων).
  • Πρόωρες συντάξεις: Δεν θα θιγούν οι ασφαλισμένοι πριν από το 1983, ενώ σε ό,τι αφορά σε παλαιούς ασφαλισμένους θα δοθούν κίνητρα σε ταμεία όπως το ΙΚΑ ώστε να μπορέσουν να βρουν εργασία και να αποφύγουν την πρόωρη σύνταξη.
  • Μητέρες ανηλίκων: Δεν αναμένεται να θιγούν. Σε ταμεία όπως αυτό του Δημοσίου αναμένεται να υπάρξουν αντικίνητρα για την πρόωρη σύνταξη με αύξηση του πέναλτι για όσους βγαίνουν πρόωρα.
  • ΔΕΚΟ και τράπεζες: Αναμένεται να μπουν στο στόχαστρο οι συνταξιοδοτήσεις με εθελούσια έξοδο.
  • Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αναμένεται να δοθούν κίνητρα με περισσότερες ασφαλιστικές κατηγορίες ώστε να συνεχίσει η ροή χρήματος προς το ταμεία.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/193905/anatropes-sto-asfalistiko-oi-7-allages-sto-syntaxiodotiko-poioi-plittontai-lista

 

 

Τελικά ...... Ποιοί πλήττονται;

Αντικειμενική δημοσιογραφία

Διαβάζεις και καταλαβαίνεις. Μην είσαι απληροφόρητος!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ελεύθερες λένε συλλογικές διαπραγματεύσεις με δυνατότητα μονομερούς προσφυγής των εργαζομένων στον ΟΜΕΔ....???????

 

Μπα σε καλό σου, με έκανες και γέλασα....... :)

 

1. Εγινε προσφυγή στον ΟΜΕΔ από τη ΓΕΝΟΠ εν προκειμένω; ο ΟΜΕΔ αποφάσισε για τα 6€;

 

2. Δεν πήρα θέση. Εκανα ερώτηση που απευθύνεται σε όσους φωνάζουν για σεβασμό στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις αλλά μόλις αυτές καταλήξουν σε αύξηση ξαναφωνάζουν ότι είναι πρόκληση που δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Εγινε προσφυγή στον ΟΜΕΔ από τη ΓΕΝΟΠ εν προκειμένω; ο ΟΜΕΔ αποφάσισε για τα 6€;

 

2. Δεν πήρα θέση. Εκανα ερώτηση που απευθύνεται σε όσους φωνάζουν για σεβασμό στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις αλλά μόλις αυτές καταλήξουν σε αύξηση ξαναφωνάζουν ότι είναι πρόκληση που δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση.

 

Βρε άσε τη ΓΕΝΟΠ... Που ακόμα θυμάμαι Γιάννη σα κοπέλι που ΚΟΒΑΝΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ άμα δεν παίρνανε αυτό που ζητάγανε. Άλλη κουβέντα αυτό...

 

Οι διαπραγματεύσεις όπως γίνονταν, δεν ήταν ελεύθερες. Δεν λέω ότι το σύστημα που προωθούσε η κυβέρνηση ήταν το βέλτιστο, αλλά και το άλλο δεν.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...