Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φόροι: Η παράνοια στο έπακρο! Του Δημήτρη Μάρδα

Έμπορος ήθελε να ανοίξει νέο υποκατάστημα, παρασυρόμενος ενδεχομένως από το success story του πρωθυπουργού μας! Προσπαθώντας να εξοικονομήσει κάποια χρήματα, αντί να αγοράσει καινούργια έπιπλα και Η/Υ, τα αγόρασε από τον εαυτό του, με δικό του τιμολόγιο αγοράς, σύμφωνα με το νόμο, σε εντελώς συμβολική τιμή.

 

Έτσι, λοιπόν, στη 1/12/2013 «αγόρασε» από το σπίτι του, κατά τα προβλεπόμενα, ένα μεταχειρισμένο γραφείο, τέσσερις καρέκλες, μία ραφιέρα, και έναν υπολογιστή έναντι του ποσού των 13€, που επιβαρύνεται με χαρτόσημο 2,4%, δηλαδή φόρο 0,31€. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, όφειλε να αποδώσει το χαρτόσημο στη Δ.Ο.Υ, όπου ανήκει μέχρι τις 20/1/2014. Ο εν λόγω έμπορος συνεπέστατος πλήρωσε το παραπάνω ποσό, στις 18/12/2013 και κράτησε βέβαια –ευτυχώς– το αποδεικτικό πληρωμής, που παρέλαβε από το ταμείο της Δ.Ο.Υ

Στις 18/1/2014 όταν χρειάστηκε φορολογική ενημερότητα έμαθε από την αρμόδια Δ.Ο.Υ ότι είχε ληξιπρόθεσμη οφειλή 0,31€!. Στην ερώτηση πώς προέκυψε  η συγκεκριμένη υποχρέωση, αφού ο ίδιος την είχε πληρώσει, ο υπάλληλος επέμενε ότι παρέμενε ανεξόφλητη, σύμφωνα με τα φοβερά ηλεκτρονικά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών. Στη συνέχεια, ο έμπορος προσκόμισε το αποδεικτικό πληρωμής αντιμετωπίζοντας την ακόλουθη λακωνική ερώτηση από τον όλο έκπληξη ταμία της Δ.Ο.Υ: «Πού το βρήκατε εσείς αυτό;».

Για να μην μακρηγορούμε, κατόπιν ο ταλαίπωρος έμπορος αποτάθηκε στην προϊσταμένη Εσόδων της εφορίας – μια κυρία πράγματι εξαίρεση στον κανόνα των δημοσίων υπαλλήλων. Η προϊσταμένη θυμήθηκε ότι μια μέρα του Δεκεμβρίου είχαν πλεόνασμα ταμείου 0,31€, κάτι που δεν μπορούσαν να το δικαιολογήσουν, επειδή είχε χαθεί το αντίγραφο της βεβαίωσης πληρωμής! Αυτή ήταν ατυχώς εκτυπωμένη σε σελίδα Α4 (που χάθηκε) και όχι στα παλιά διπλότυπα κρουστικού εκτυπωτή, που εύλογα δεν χάνονται. Επειδή, λοιπόν, το ποσό ήταν πολύ μικρό, δεν ασχολήθηκαν περαιτέρω παραμονές Χριστουγέννων…

Εφόσον η οφειλή δημιουργήθηκε μέσα στο 2013 επιβαρύνθηκε με τόκους 0,01€ από τις 21/1/2014.

Αναγνωρίζοντας το λάθος η προϊσταμένη, έδωσε στον φορολογούμενο από την τσέπη της(!!!) το ποσό των 0,31 €, αφού έπρεπε ο ενδιαφερόμενος να το πληρώσει στις τράπεζες. Όμως οι τράπεζες δεν δέχονται πληρωμή Δημοσίου μικρότερη του 1€. Βέβαια ο ΕΛΤΑ, πιο ευέλικτος, δέχεται τέτοιες πληρωμές υπό μια προϋπόθεση όμως: Προβλέπεται χρέωση 0,80 € (!!!). Ο φορολογούμενος αρνήθηκε να πληρώσει προμήθεια 0,80€ για χρέος 0,31€, οπότε το σύστημα μπλόκαρε λόγω αδυναμίας συνεννόησης με τις τράπεζες.

Σε ερώτησή του στο Taxisnet, με ηλεκτρονικό τρόπο και όχι μέσω του ξεπερασμένου τηλεφώνου ή με Fax, για το πώς μπορεί να πληρώσει το ποσό αυτό, το σούπερ ηλεκτρονικό σύστημα της χώρας του έδωσε την εξής απλή απάντηση: Συνεννοήσου εσύ με τις τράπεζες που συνεργάζεται, ώστε να βρουν αυτοί τη λύση. Έως τα μέσα του Φεβρουαρίου το επίμαχο ποσό δεν είχε καταβληθεί και βεβαίως τοκιζόταν κανονικά.

Η  προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ επικοινώνησε κατ’ επανάληψη τηλεφωνικά με τον αρμόδιο προϊστάμενο του Taxis, ο οποίος υποσχέθηκε να δώσει λύση για την τακτοποίηση ποσών μικρότερων του 1€.

Τελικά στα μέσα του Φλεβάρη διαγράφηκε αισίως το εν λόγω φοβερό χρέος, που σε τελική ανάλυση δεν ήταν καν χρέος του ενδιαφερομένου προς την Εφορία μιας και η συγκεκριμένη υποχρέωση είχε τακτοποιηθεί έγκαιρα.

Εάν αυτή η οφειλή είχε δημιουργηθεί μετά τη 1/1/2014, ο φορολογούμενος θα είχε επιβαρυνθεί και με αυτοτελές πρόστιμο 1.000€, αν τηρούσε απλογραφικά βιβλία (όπως στην περίπτωσή μας), ή 2.500€, αν τηρούσε διπλογραφικά βιβλία. Επιπλέον πέραν του εκτοκισμού, θα επιβαρυνόταν με προσαύξηση 10% στο δίμηνο, αν στο μεταξύ το ποσό αυτό δεν είχε εξοφληθεί.

Ερώτηση αδαούς: Πόσο δύσκολο είναι να διαγράφονται χρέη ίσα ή μικρότερα του 1 € (και γιατί όχι των 5 €; ) από τα ηλεκτρονικά κετάπια της Εφορίας; Πόσο στοίχισε στο Δημόσιο όλος αυτός ο κύκλος του χαμένου χρόνου του ταμία, της προϊσταμένης, του υπαλλήλου του taxis, εκείνου της τράπεζας και του έρημου εμπόρου; Μέχρι πότε η ανούσια αυτή γραφειοκρατία θα εξακολουθεί να αλωνίζει ακάθεκτη;

Βέβαια κάποιοι, έχουν ήδη στο μυαλό τους την εύκολη απλή λύση στο εξεταζόμενο ζήτημα. Αν ο ενδιαφερόμενος λοιπόν πλήρωνε 0,80 € στα ΕΛΤΑ θα ξεμπέρδευε!. Αυτό όμως αυτό είναι μια λάθος επιλογή! Πράγματι, όσο αστείο και αν ηχεί, ο τόπος δεν πρόκειται να φτιάξει παρά μόνο αν αρχίσουμε όλοι να αντιστεκόμαστε στα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Όλα όσα ζούμε και μας παιδεύουν είναι απλά το προϊόν της αδιαφορίας, της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας του ωχαδελφισμού και τόσων άλλων που μας κληρονόμησε ένα ανεκδιήγητο σύστημα βαρόνων της πολιτικής, που με το μυαλό τους είναι ευφυείς, αδιάφθοροι και κυρίως αποτελεσματικοί!  

*Ο Δημήτρης Μάρδας είναι Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/foroi-i-paranoia-sto-epakro-toy-dimitri-marda

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λαθρέμποροι (γενικώς)...

8f3bf542ca17acde2ab99d94e5292697.jpg

   Μια ακόμα υπέροχη ιστορία «κάθαρσης» και «πάταξης του εγκλήματος» βρίσκεται σε εξέλιξη παράλληλα με εκείνη των ΜΚΟ: Η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Κατ’ αρχάς ως στήλη και ως άνθρωποι δεν αμφισβητούμε την επιτυχία των αρμόδιων διωκτικών αρχών στον εντοπισμό δράσης κυκλώματος, στο βαθμό φυσικά που αυτό αποδειχτεί και δικαστικά. Πολύ περισσότερο που  γίνεται λόγος για παράνομη διακίνηση καυσίμων η οποία, σε μια και μόνο περίπτωση, αφορά σε πάνω από 4,5 εκατομμύρια λίτραναυτιλιακού ντίζελ!

   Εκείνο που αμφισβητούμε είναι το αν οι πολιτικοί μας ταγοί ενδιαφέρονται να φωτίσουν όσα βρίσκονται πίσω από το αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης. Κι αν επιθυμούν να εξάγουν τα ορθά συμπεράσματα που προκύπτουν. Για την ακρίβεια είμαστε σίγουροι ότι, αντιθέτως, εκείνο που επιθυμούν είναι να τα... νοθεύσουν.

Για παράδειγμα:

   1ο)  Οι πάντες γνωρίζουν πως για κάθε μία υπόθεση λαθρεμπορίας στα καύσιμα που εντοπίζεται, στην πραγματικότητα αντιστοιχούν δεκάδες άλλες αντίστοιχες και εκείνο που συμβαίνει είναι ότι το λαθρεμπόριο αφορά σε παράνομη διακίνηση πολλαπλάσιων ποσοτήτων από αυτές που βρέθηκαν. Συνήθως, δε, τα πανηγύρια πάνω στις κορυφές των παγόβουνων αποσκοπούν να κρυφτεί ότι κάτω από τις κορυφές υπάρχουν ολόκληρα... παγόβουνα. 

   2ο)  Το χρήμα σε αυτές τις υποθέσεις είναι πολύ. Πάρα πολύ – με ό,τι αυτό σημαίνει . Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι το κέρδος για κάθε λίτρο που διακινείται παράνομα ανέρχεται στα 0,70 ευρώ. Αλήθεια: Οι πολιτικές αποφάσεις των τελευταίων χρόνων έχουν καταστήσει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα λιγότερο ή περισσότερο επικερδές;...

   3ο)  Στην προ διετίας μελέτη του καθηγητή του ΑΠΘ κ.Δ.Μαρδά για λογαριασμό της ΓΣΕΒΕΕ και της Ομοσπονδίας πρατηριούχων τονίζεται ότι:«Όπως είναι γνωστό ποσότητες ναυτιλιακού πετρελαίου που προορίζονται για ανεφοδιασμό πλοίων καταλήγουν συχνά λαθρεμπορικά στη στεριά (μετά από αποχρωματισμό)». Στην ίδια μελέτη σημειώνεται ότι:«Οι παράνομες δεξαμενές που είναι διάσπαρτες στο Λεκανοπέδιο» και στις οποίες οι λαθρέμποροι αποθηκεύουν το ναυτιλιακό καύσιμο «υπολογίζονται σε πάνω από 200...»! Οι συντάκτες της μελέτης κλήθηκαν ποτέ από την αρμόδια πολιτική ηγεσία να συνδράμουν με τις γνώσεις και τις πληροφορίες τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος;... 

 4ο)  Είναι προφανές, λοιπόν, ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων ευνοείται από το γεγονός ότι το ναυτιλιακό πετρέλαιο είναι αφορολόγητο. Εντούτοις η πολιτική ηγεσία επιμένει ότι  το ναυτιλιακό πετρέλαιο καλώς είναι αφορολόγητο (θέση την οποία ανέπτυξε πρόσφατα και ο κ.Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ). Τότε, όμως, γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για άλλες  επαγγελματικές κατηγορίες, όπως πχ  οι αγρότες. Η’ για άλλες κοινωνικές κατηγορίες, όπως για παράδειγμα οι  πένητες εργαζόμενοι - συνταξιούχοι – άνεργοι. Οι άνθρωποι με τα μαγκάλια. Τα θύματα της αιθαλομίχλης που παγώνουν, που αρρωσταίνουν και που πεθαίνουν από το κρύο (μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά). Αντίθετα, όταν το θέμα της μείωσης του φόρου στα καύσιμα τίθεται από τη σκοπιά των αναγκών του λαού, η απάντηση είναι  πως όσοι το ζητούν «θέλουν να παίξουν το παιχνίδι των λαθρεμπόρων πετρελαίου»! Έτσι απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την πρόσφατη σύσκεψη με τους  Γ. Στουρνάρα και  Γ. Μανιάτη. Εκεί ήταν που είχαμε ακούσει και ότι ο φόρος στο πετρέλαιο θα διατηρηθεί για να μην θερμαίνουν φτηνά τις... πισίνες τους οι «πισινούχοι»!  

   5ο - και κυριότερο:  Μας ζάλισαν τα αυτιά ότι η εκτίναξη της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης  αποσκοπούσε στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Αλλά να που ανακαλύπτουμε ότι υπήρχε μια χαρά τρόπος να συνεχιστεί το λαθρεμπόριο, παρά τη δυσβάσταχτη φορολογία που φορτώθηκε στις πλάτες του λαού.    Απορία πρώτη, λοιπόν: Αν η αύξηση της φορολογίας αποσκοπούσε, όντως, στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, τότε γιατί αφέθηκε παραθυράκι το οποίο αξιοποιούν οι λαθρέμποροι για να συνεχίζουν τη μπίζνα; Ε; Απορία δεύτερη: Μετά και την τρανή απόδειξη ότι η τακτική της υπερφορολόγησης του λαού είναι αναποτελεσματική για την... πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, μήπως, έστω και τώρα, θα ακούσουμε  τίποτα για κατάργηση της αβάσταχτης φορολογίας στο πετρέλαιο  θέρμανσης (σσ: ναι, ομολογούμε ότι πότε – πότε λέμε και καμία μ@λ@κία για να περνάει η ώρα)...

*

   Υστερόγραφο:  Το «λαθρεμπόριο» της πολιτικής φτήνιας που κυκλοφορεί με τη μουτσούνα της «σοβαρότητας» - και υπηρετείται από βαρύγδουπες ΜEGAαναλύσεις – καταγράφει νέους «διαπραγματευτικούς» άθλους. Έτσι, αφού μας κάνανε να φτύσουμε το γάλα της μάνας μας, τώρα μαθαίνουμε ότι «διαπραγματεύονται» για την τιμή του γάλακτος. Η οποία θα «απελευθερωθεί» και θα αυξηθεί! Αφού αφήσανε τους αρρώστους και τους γέροντες απένταρους, χωρίς φάρμακα, τώρα «διαπραγματεύονται» για το πού θα πωλούνται τα φάρμακα. Τα οποία θα «απελευθερωθούν» και θα ακριβύνουν! Όσο για το έθνος των ομαδικά απολυόμενων Ελλήνων καλείται (το φροντίζoυν οι MEGAπαπαγάλοι)  να κρατήσει την ανάσα του και να ενώσει τις προσευχές του για την ευόδωση της τιτάνιας «διαπραγματευτικής» μάχης που δίνει η κυβέρνηση. Διαπραγματεύομαι με τον εαυτό μου: Να αρχίσω τα «ρε, δεν πάτε στο διάολο» ή μήπως είναι πολύ λαϊκιστικό και να επιλέξω το πολιτικά ορθό «άει σιχτίρ»; Διαπραγματεύομαι...

 

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/217105,La8remporoi__(genikws).html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://pitsirikos.net/2014/02/%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5/

 

Ξεκινάμε!

Kid-274x440.jpg

 

Δεν ξέρω πώς να αρχίσω. Όσο κι αν έχω προετοιμαστεί γι’ αυτή τη στιγμή, νιώθω μια αμηχανία. Αυτά τα γράφω για να σας φανώ σεμνός και να μην καταλάβετε πόσο εγωπαθής και νάρκισσος είμαι. Ας ξεκινήσω λοιπόν από το τέλος. Μπορώ να βγω εγώ, να βγεις εσύ, να βγούμε πολλοί και να γίνουμε ένα ΤΣΟΥΝΑΜΙ που θα αλλάξει την Ελλάδα. Όχι, δεν γίνεται. Βγήκατε εσείς τον Ιούνιο του 2011 και βγάλατε τον καρκίνο από τα χημικά που σας έριξαν τα ΜΑΤ. Εγώ είχα πάει για μπάνια. Η ιδέα δεν είναι δική μου. Εγώ εντολές εκτελώ. Αλλά μου είπαν να σας πω πως η ιδέα είναι δική σας, για να νιώσετε κολακευμένοι. Κάθε πρωί, κάθε βράδυ, η δεύτερη φράση που μου λένε οι άνθρωποι που συναντώ είναι «τι θα κάνουμε;». Η πρώτη φράση που μου λένε είναι «μεγάλε, είσαι γαμάτος».

 

Όταν μου λένε «τι θα κάνουμε;», τους λέω πως δεν ξέρω τι θα κάνουν αυτοί αλλά εγώ το έχω λύσει το πρόβλημα της ζωής μου, γιατί έχω λεφτά να φάνε και τα δισέγγονά μου.

Και τότε αυτοί μου λένε «έχουμε άλλη λύση;». «Ναι» τους απαντάω, «γίνετε κι εσείς πλούσιοι και δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα». Μα καλά τι χαζός που είναι ο κόσμος, όλα εγώ πρέπει να τους τα λέω;

Η ιδέα λοιπόν είναι δική σας. Των γυμνιστών που με βρήκαν σε μια παραλία της Γαύδου. Των χορτοφάγων που με σταμάτησαν έξω από μια ταβέρνα με γουρουνόπουλα στη Χασιά. Των ανώνυμων αλκοολικών που επισκέφτηκα στην Ξάνθη. Των οροθετικών μοναχών που με κάλεσαν στο Άγιον Όρος.

Βέβαια, μπορεί να μην κατάλαβα καλά τι μου έλεγαν γιατί δεν δίνω και πολλή σημασία στους άλλους, όταν δεν με τραβάνε οι κάμερες.

 

Πάντως, κανείς από αυτούς δεν μου είπε να κάνουμε κόμμα. Άλλος ήθελε δανεικά, άλλος ήθελε να βγει φωτογραφία μαζί μου, αλλά εγώ κατάλαβα πως δεν τους αρέσουν οι πολιτικοί που ζουν σε άλλο κόσμο και θέλουν για ηγέτη εμένα που δουλεύω για αγνούς πατριώτες και εθνικούς ευεργέτες, όπως ο Ψυχάρης, ο Μπόμπολας και ο Βαρδινογιάννης. Προσγειωμένοι άνθρωποι. Και ιδεολόγοι. Όχι σαν τους πολιτικούς που είναι κακοί και νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους και τον πλουτισμό τους.

Και μετά είναι οι ουρές στις στάσεις των λεωφορείων. Πρωί πρωί να βλέπεις 40-50 ανθρώπους να περιμένουν στα πεζοδρόμια. Αίσχος, χαλάνε και την εικόνα της πόλης. Εγώ, αν έπρεπε να μπω σε λεωφορείο, θα αυτοκτονούσα.

Και να περνά το λεωφορείο και να παίρνει τους μισούς, κι οι άλλοι μισοί να περιμένουν το επόμενο. Πάρτε ένα ταξί, ρε τσιγκούνηδες.

Κι αργούν στη δουλειά τους. Και κανείς τους δεν έχει σκεφτεί να ξεκινήσει από τις 4 τα χαράματα με τα πόδια, για να είναι στην ώρα του στη δουλειά του.

Τα τελευταία χρόνια με φωνάζουν συχνά οι μαθητές στα λύκεια. Καλούν όποιο ζώο βλέπουν στην τηλεόραση. Στη Θεσσαλονίκη, στην Ίμβρο, στην Τένεδο, στο Περιστέρι, στα Καμένα Βούρλα. Συζητάμε.

Ε, λοιπόν σας λέω ότι τα παιδιά τα έχουν καταλάβει όλα. Τα παιδιά ξέρουν τα πάντα. Γι’ αυτό είναι σχεδόν όλα έτοιμα να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Επειδή είναι πανέξυπνα.

 

«Και με το χρέος τι θα κάνεις;» θα λένε ήδη αυτοί που θεωρούν γραφικές τις ιστορίες με τα λεωφορεία και τους μαθητές. Όλοι δηλαδή. Θα σας πω λοιπόν τι θα κάνω με το χρέος. Αρχικά, θα του χαμογελάσω. Μετά θα στείλω τους καλύτερους διαπραγματευτές με μερικά δώρα και τίποτα Ουκρανές.

Πάντως, το θέμα είναι τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου και όχι οι δανειστές. Τώρα το πού πήγαν τα δάνεια που πήρε η πατρίδα δεν θα το ψάξω γιατί μπορεί να πέσω πάνω στ’ αφεντικά μου και δεν με συμφέρει.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι ή εργάτες πολυεθνικών. Γίνε, αγοράκι μου, υπάλληλος του Μπόμπολα να παίρνει αυτός όλα τα δημόσια έργα από τους κακούς πολιτικούς –που, όταν δίνουν τα έργα στον Μπόμπολα, είναι καλοί- και εσύ να οικονομάς, παριστάνοντας τον δημοσιογράφο.

Τα νούμερα της ανεργίας τα ξέρετε. Και ειδικά της ανεργίας των νέων. Τουλάχιστον οι άνεργοι δεν χρειάζεται να περιμένουν το πρωί στην ουρά για το λεωφορείο. Να βλέπουμε και τα θετικά.

Μια ιατρική επέμβαση –δεν σας λέω ποια- στην Ελλάδα θέλει 10 χιλιάδες ευρώ, ενώ στην Γερμανία θέλει μόνο 100 ευρώ. Πήγαινε να την κάνεις στη Γερμανία, να σου μείνουν τα 9.900 ευρώ στην τσέπη. Αυτό το «μια ιατρική επέμβαση ‘θέλει’ τόσα ευρώ», να μου το συγχωρήσετε. Έτσι μιλούσαμε στο χωριό.

 

Θα το έχετε μάθει. Οπότε να μην σας το πω. Τέλος πάντων, ας σας το πω. Μέχρι και στα Τίρανα άρχισαν να πηγαίνουν Έλληνες φοιτητές. Μην κοιτάτε που σας κάνω τον αντιρατσιστή και τον χαλαρό, φρίκαρα που πάνε Έλληνες φοιτητές στα αλβανικά πανεπιστήμια. Αν είναι ποτέ δυνατόν να έχουν πέσει οι Έλληνες τόσο χαμηλά!

Στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχουμε είκοσι στρατόπεδα. Γιατί; Γιατί δεν τα γεμίζουμε λαθρομετανάστες;

Οι δικαστικές αποφάσεις καθυστερούν ως και 10 χρόνια. Οι φτωχοί δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους. Αυτό, που οι φτωχοί δεν μπορούν να βρουν το δίκιο τους, το θυμήθηκα ξαφνικά τώρα που κατεβαίνω στην πολιτική. Στο σάιτ μου δεν γράφω τέτοια γιατί ενοχλούνται οι τράπεζες που βάζουν τις διαφημίσεις.

Είμαστε η χώρα με τα περισσότερα θανατηφόρα ατυχήματα. Με τις περισσότερες καισαρικές. Με τα περισσότερα φροντιστήρια. Με τα περισσότερα studio με πόρνες που συνουσιάζονται χωρίς προφυλακτικό. Με τα περισσότερα σουβλατζίδικα.

Κι από την άλλη, ανοίγουμε τα λιγότερα βιβλία, έχουμε τους λιγότερους εθελοντές αιμοδότες, τις λιγότερες καμηλοπαρδάλεις, τα λιγότερα καγκουρό. Πού πάει αυτή η χώρα;

Και στο κέντρο της Αθήνας κάθε πρωί έχει δυο τουλάχιστον συγκεντρώσεις. Κλείνουν οι συγκοινωνίες, σταματά η ζωή, για να πιέσετε ποιον; Τον υπουργό; Πάρτε τον στο τηλέφωνο, όπως κάνει ο Ψυχάρης. Δεν είναι ανάγκη να κλείνετε τους δρόμους.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια έχω γνωρίσει από κοντά όλους τους πολιτικούς ηγέτες. Αλλά μέχρι τώρα δεν με ενοχλούσαν γιατί τάιζαν τα αφεντικά μου. Τώρα, μετά από τριάντα χρόνια, αποφάσισα πως δεν τους γουστάρω καθόλου.

Κι επειδή έχω γνωρίσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, κατάλαβα ένα πράγμα: Εγώ είμαι πολύ καλύτερος από αυτούς.

Τα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να τα λύσει πια κανένα 25%. Ούτε το 50% μπορεί να τα λύσει. Ούτε το 100% μπορεί να τα λύσει. Μόνο εγώ μπορώ να τα λύσω.

Γέμισε η χώρα με μετανάστες, ναρκωτικά και σκουπίδια. Είδατε τι ωραία που έβαλα τους μετανάστες μαζί με τα ναρκωτικά και τα σκουπίδια; Ήταν εντελώς συμπτωματικό. Όχι, για να μην λέτε πως κάνω αβάντα στην Χρυσή Αυγή.

Η πρέζα έχει κυριεύσει την επαρχία. Ευτυχώς, γιατί είναι τόσο βαρετή η ζωή στην επαρχία που δεν αντέχεται χωρίς ναρκωτικά. Πρέπει να φτιάξουμε θεραπευτικές κοινότητες και στην επαρχία. Τα ναρκωτικά, όμως, δεν πρέπει να φύγουν από την επαρχία γιατί κονομάει ένα σωρό κόσμος από το εμπόριο ναρκωτικών. Τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Κλέφτες θα γίνουν;

 

Για τα σκουπίδια θα κάνουμε κάτι; Τώρα θέλω –εκτός από πολιτικός- να γίνω και δήμαρχος. Θα τα φτιάξω όλα. Θα βρω και το φάρμακο για την θεραπεία της φαλάκρας.

Για να φύγουμε μπροστά πρέπει να γκρεμίσουμε το γραφειοκρατικό σύστημα που θρέφει τα κόμματα. Και μια επιστροφή στην φεουδαρχία δεν θα ήταν άσχημη.

 

Η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας. Δεν πρέπει να μας ενοχλεί που σήμερα η Ευρώπη είναι έρμαιο των αγορών και ανθίζει ο φασισμός. Δεν θα φύγουμε ποτέ από την Ευρώπη, ακόμα κι αν χρειαστεί να γίνουμε όλοι νεοναζιστές και να σκοτώνουμε Εβραίους, κομμουνιστές, τσιγγάνους και ομοφυλόφιλους. Πάνω απ’ όλα, είμαστε Ευρωπαίοι.

Ελλάδα δεν είναι μόνο τα κόμματα. Είναι, κυρίως, οι είκοσι οικογένειες ολιγαρχών που έχουν την χώρα υπό την κατοχή τους αλλά δεν μπορώ να σας τα γράψω αυτά, γιατί δεν κάνει.

Και εδώ θέλω να γίνω ξεκάθαρος• γιατί μέχρι τώρα έγραφα δύσκολα νοήματα σαν του Καστοριάδη και του Αξελού.

Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο δεν μπορούν να της δώσουν νέα ορμή. Αυτό το αποφάσισα ξαφνικά τώρα που αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο καταρρέουν εκλογικά και κινδυνεύουν να πάνε στη φυλακή. Μέχρι τώρα που έπεφτε τρελή κονόμα, δεν με πείραζαν καθόλου.

Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούν να μας σώσουν και όσοι είναι δέσμιοι θεωριών του 19ου αιώνα. Θα σας σώσω εγώ που δεν έχω καμία θεωρία, οπότε υπερτερώ του Μαρξ και του Ένγκελς που δεν κατάφεραν ποτέ να γράψουν στο ΚΛΙΚ, όπως εγώ.

Γι’ αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να κάνουμε «ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ». Ποιοι το αποφασίσαμε; Απλοί άνθρωποι, όπως εγώ. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Κάναμε τη δουλειά, χωρίς να φαινόμαστε.

 

Εγώ τώρα, δεν θα πάω στην Ευρωβουλή. Μαλάκας είμαι να φύγω καλοκαιριάτικα από την Ελλάδα και να τρέχω στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες; Μπορεί να μην έχω και τα προσόντα. Είμαι ικανός να σώσω την Ελλάδα αλλά δεν ξέρω αν έχω τα προσόντα να γίνω ευρωβουλευτής. Δεν μιλάω και ξένες γλώσσες, ενώ μυρίζουν και τα πόδια μου. Οπότε ψηφίστε κάναν υποψήφιο από άλλο κόμμα που έχει εκλεγεί ξανά ευρωβουλευτής και είναι έμπειρος. Θα μείνω λοιπόν στην Ελλάδα. Μπανάκια, ουζάκια, ταβερνάκια. Θα θυσιαστώ.

Αν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, πάει να πει πως την πατήσατε και μας ψηφίσατε, οπότε θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε και στις εθνικές εκλογές, αλλά, αν δεν πάμε καλά στις Ευρωεκλογές, μπορεί να κάνουμε κάνα πραξικόπημα για να μην χάνουμε χρόνο με εκλογές και τα ρέστα.

Αν αποτύχω, θα προσπαθήσω να γυρίσω στη δημοσιογραφία. Υπάρχουν πολλά δήθεν ευαίσθητα θέματα που δεν έχω αγγίξει ακόμα και πολλές γυναίκες σε κλιμακτήριο που τα γουστάρουν, αλλά φοβάμαι πως το Mega πάει για λουκέτο, οπότε μπορεί να μπαρκάρω.

Αυτό σημαίνει πως εγκαταλείπω την δημοσιογραφία. Τώρα πρέπει να σπάσω την ρουτίνα της πολιτικής. Το Πούλιτζερ μπορεί να περιμένει. Τώρα θα ταράξουμε λίγο τα λιμνάζοντα νερά με το ΤΣΟΥΝΑΜΙ.

 

Και πού θα βρείτε λεφτά για την καμπάνια σας; Εδώ έχουμε την τεχνογνωσία Ομπάμα. Που όταν πρωτοβγήκε, παραμέρισε τους δυνατούς του χρήματος και ζήτησε τα λίγα δολάρια των πολλών. Κι εγώ, επειδή είμαι αμερικανάκι, το πίστεψα αυτό.

Εμείς δεν ζητάμε δολάρια. Εμείς ζητάμε ευρώ. Εκεί είναι η υπεροχή μας έναντι του Ομπάμα. Εκτός του ότι εμείς είμαστε άσπροι.

Ζητάμε από όλους «ένα μέχρι δέκα ευρώ». Αν μας στείλετε παραπάνω, δεν θα τα πάρουμε. Θα τα κάψουμε. Γιατί έχουμε λεφτά. Αλλά ζητάμε από εσάς, για το ξεκάρφωμα. Για να μη λέτε πως έχουμε κρυφούς χρηματοδότες.

Θα σας πω σύντομα πώς ακριβώς θα στείλετε τα χρήματα αλλά, εν τω μεταξύ, θέλω να σας παρακαλέσω να ενισχύσετε και τον πιτσιρίκο που έχει βάλει PayPal στο μπλογκ του και σας ψυχαγωγεί με τα κείμενά του σχεδόν 10 χρόνια αλλά είστε τόσο τσιφούτηδες που δε λέτε να κάνετε μια ευγενική κίνηση. (σημείωση του πιτσιρίκου: Σταύρο, σε ευχαριστώ. Είσαι ψυχάρα, ρε φίλε.)

Δεν είναι εύκολο, το ξέρω, να αλλάξουμε συνήθειες. Δεν μπορείς να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου, να σκαλίζεις τη μύτη σου και να κατουράς το καπάκι της τουαλέτας.

Αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος, για να αλλάξουμε ζωή.

Ούτε άλλη ζωή, για να αλλάξουμε δρόμο.

 

Καλημέρα λοιπόν και ελπίζω να συναντηθούμε. Τολμήστε να μου μιλήσετε αν με πετύχετε κάπου. Μπορεί να σας μιλήσω.

(σ.σ. Βρε συ Σταύρο, δεν τα είχα προσέξει τα κείμενά σου μέχρι τώρα. Σταύρο, δεν το έχεις καθόλου με το γράψιμο. Εσύ γράφεις χειρότερα και από τον Χατζηνικολάου. Θα έλεγα πως γράφεις χειρότερα κι από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου –που είναι φίλος μου- αλλά κανείς δεν γράφει χειρότερα από τον Μπάμπη Παπαδημητρίου. Ούτε ευφράδεια έχεις αλλά είσαι γλυκό αγόρι και στην τηλεόραση χανόμαστε στα ρεμβώδη μάτια σου και δεν προσέχουμε τι λες. Πάντως, Σταύρο, καλά που δεν ήρθα στο Protagon, γιατί δεν θα μπορούσα να γράφω όλα αυτά τα κείμενα τώρα που την είδες ξαφνικά πολιτικός. Θα ήταν αγένεια εκ μέρους μου. Σε αγαπάω πάντα. Καλημέρα, καλημέρα.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Greece’s prescription for a health-care crisis

................

Georgiadis said that emergency cases are still being treated at public hospitals irrespective of insurance status. “But,” he said, “illnesses like cancer are not considered urgent, unless you are in the final stages.

 

http://www.washingtonpost.com/world/greeces-prescription-for-a-health-care-crisis/2014/02/21/adabb7ac-8db1-11e3-99e7-de22c4311986_story.html

 

 

Μετάφραση:

 

Ο Γεωργιάδης, δήλωσε ότι οι περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται σε δημόσια νοσοκομεία, ανεξάρτητα από το καθεστώς ασφάλισης. «Αλλά», είπε, «ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν θεωρούνται επείγουσες, εκτός αν βρίσκονται στα τελικά στάδια."

 

 

ΥΓ: Περισσότερο Αδωνις δε γίνεται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βόμβα μεγατόνων. Ισόβια σε εφοριακούς για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ

 

newego_LARGE_t_1101_54204280_type12128.j

 

 

«Σύννεφο» πήγαν τα ισόβια από το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος εφοριακών που κατηγορούνταν για την γνωστή υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με νομικούς, είναι η πρώτη φορά που ποινικό δικαστήριο της πόλης επιβάλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης εναντίον κατηγορούμενων εφοριακών σε δίκη που συνδέεται με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 15χρονια, με τη συνολικά προκληθείσα ζημιά για το ελληνικό δημόσιο να εκτιμάται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

 

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ισόβια δεσμά σε τρεις ήδη φυλακισμένους εφοριακούς, όπως επίσης σε έναν υποτιθέμενο βιοτέχνη ενδυμάτων, ο οποίος εμφάνιζε δήθεν εξαγωγική δραστηριότητα, εισπράττοντας έτσι παράνομα τον ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη δικογραφία, μία από τις δεκάδες που σχηματίστηκαν για το ίδιο σκάνδαλο, αφορούσε την Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται εδώ σε 1 εκατ. ευρώ. Ένας από τους εφοριακούς ήταν, το διάστημα που έγινε η απάτη, δηλαδή τη δεκαετία του '90, προϊστάμενος της Α' ΔΟΥ, ενώ οι άλλοι δύο προϊσταντο του τμήματος ΦΠΑ της ίδιας ΔΟΥ.

 

Για την συγκεκριμένη περίπτωση, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε άλλους τρεις εφοριακούς, σε ποινές από φυλάκιση 4 ετών έως κάθειρξη 10 χρόνων, αλλά αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει του εφετείου υπό τον όρο της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων.

 

Μέχρι στιγμής έχουν καθίσει στο εδώλιο και κρίθηκαν ένοχοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο περισσότεροι από δέκα εφοριακοί, από τους οποίους κάποιοι εκτίουν ποινές εγκλεισμού, ενώ αρκετές ακόμη υποθέσεις της ίδιας "κομπίνας" εκκρεμούν στα ποινικά δικαστήρια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 
Βερύκιος: Η κυρα-Αυγουστίνα ήθελε και το δαχτυλάκι

 

Σε έναν διάλογο που λίγο απέχει από τον όρο «ομοφοβικό παραλήρημα» εξελίχθηκε η συζήτηση των Δήμου Βερύκιου και Δημήτρη Σταυρόπουλου στην εκπομπή τους στον Alpha Radio για τον Αύγουστο Κορτώ και την ανοιχτή παραδοχή της ομοφυλοφιλίας του, με αφορμή τη δήλωσή του για μη συμμετοχή στα ευρωψηφοδέλτια του «Ποταμιού» του Σταύρου Θεοδωράκη.

 

Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Βερύκιος σχολίασε πως «ήθελε και το δαχτυλάκι» και χαρακτήρισε τον γνωστό συγγραφέα «κυρα-Αυγουστίνα» και «παρθενοπόπη», ισχυριζόμενος ότι «είναι η εποχή που η μειονότης των γκέι κυριαρχούν στην πιάτσα και κάνουν αντεπίθεση", ενώ ο (μετριοπαθέστερος) Δημήτρης Σταυρόπουλος υποστήριξε ότι υπάρχει «δικτατορία των γκέι» και «μασονία».

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7I2_ANj-los

 

 

Τζένη Χειλουδάκη: "Δημοσιογράφος παρακαλούσε να με π..."

 

"Ξέσπασε" για μια ακόμη φορά η Τζένη Χειλουδάκη μέσα από τον προσωπικό της λογαρισμό στο facebook. Αφορμή για αυτό στάθηκε ο σκληρός σχολιασμός κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ από τους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Δημήτρη Σταυρόπουλο στο ραδιόφωνο. Δηλώσεις οι οποίες κατακρίθηκαν και από την Ένωση Συντακτών.

 

Η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά:

 

"Το λέω δημόσια με τις όποιες συνέπειες... ένα από τα δυο αυτά ομοφοβικά σάπια αρ.... της κίτρινης δημοσιογραφίας πίσω στις εποχές του σκανδάλου μου με τον εισαγγελέα μετά το τέλος των συνεντεύξεων που μου έπαιρνε ερχόταν στο σπίτι μου και με παρακαλούσε να με π... εποχές σκάι... ε α σιχτίρ πια υποκριτές... α... σιχτίρ!"

 

 

 

Η ανάρτηση για την υποκρισία, όχι κάτι άλλο......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνελήφθη μικρομεσαίος για μικροποσότητα αξιοπρέπειας  

Του Αγη Βερούτη

Ντρέπομαι.

Ντρέπομαι που ζω σε μια χώρα που αν κάποιος παρασύρει και τραυματίσει σοβαρά με το αυτοκίνητο έναν άνθρωπο, έχει αυτόφωρο με ισχύ δυο εικοσιτετράωρα, ενώ αν χρωστάει στο ασφαλιστικό του ταμείο πάνω από 5 χιλιάρικα έχει διαρκές αυτόφωρο, για πάντα.

Ντρέπομαι που υπάρχει εισαγγελέας που δίνει εντολή σύλληψης μιας 80χρονης για χρέη στο ΤΕΒΕ, και ντρέπομαι ακόμα παραπάνω που υπάρχει αστυνομικός που εκτελεί την εντολή αναντίρρητα.

Ντρέπομαι που στις 29 Ιουνίου 2011 τα δικά μας ΜΑΤ έριξαν στην πλατεία Συντάγματος 4 τόννους δακρυγόνα και ασφυξιογόνα χημικά, κατόπιν εντολής του τότε υπουργού κ. Παπουτσή και πρωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου, ενώ τα αντίστοιχα ΜΑΤ της Ισπανίας και της Ιταλίας αρνούνται να στραφούν ενάντια σε απλούς και ειρηνικούς πολίτες, και στις αντίστοιχες περιπτώσεις βγάζουν τα κράνη και ενώνονται με το Λαό. Κάθε φορά.

Ντρέπομαι που υπάρχουν στη χώρα μου 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που αδυνατούν να συνεισφέρουν στο δικό τους συνταξιοδοτικό λογαριασμό, και αντί να ζητούν και να λαμβάνουν στήριξη από το ασφαλιστικό ταμείο τους, όπως συμβαίνει στα υπόλοιπα ταμεία, αυτό τους αφήνει ανασφάλιστους, κι εκείνους και τις οικογένειές τους, ενώ τους καταδιώκει για την ανέχειά τους σαν εγκληματίες, με ένδικα μέσα και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Ντρέπομαι που αυτοί φοβούνται να κυκλοφορήσουν στο δρόμο για να μη τους συλλάβουν.

Ντρέπομαι που στη χώρα μου πεθαίνουν άνθρωποι με σοβαρές ή μη ασθένειες, ενώ έχουν καταβάλει τις εισφορές τους όταν μπορούσαν, και τώρα που δεν μπορούν τους πετάει το σύστημα στα σκουπίδια σαν βρώμικα κουρέλια, ενώ ταυτόχρονα δείχνει αλληλεγγύη και περιθάλπει δωρεάν (και ορθώς κάνει) τους ανασφάλιστους Ρομά και τους περαστικούς από τη χώρα μας ανασφάλιστους αλλοδαπούς.

Ντρέπομαι που στη χώρα μου τα χρήματα που έβαλαν οι ίδιοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε ύψος 100.000.000 ευρώ για την συνδρομή όσων έπεσαν έξω με την κρίση, αυθαίρετα πήγαν σε πληρωμή άλλων υποχρεώσεων του ταμείου τους.

Ντρέπομαι για την αναξιοπρέπεια που επιβάλλει στους μικρομεσαίους το Κράτος, με την αυθαιρεσία και την ανάλγητη στάση που δείχνει απέναντι σε ανθρώπους της παραγωγικής οικονομίας. Το ίδιο το Κράτος που ουσιαστικά τους κατέστρεψε με τα μέτρα παράλογης υπερφορολόγησης και αγχόνης ρευστότητας που επέβαλε στο σύστημα, αφενός με τον 9πλασιασμό των φόρων απέναντί τους, αφετέρου με την μη-προσαρμογή βάσει του άρθρου του Συντάγματος για την αναλογικότητα των φόρων με τη φοροδοτική ικανότητα του φορολογούμενου, καταδικάζοντάς τους σε αναξιοπρέπεια και ανέχεια, εκείνους που ουσιαστικά παράγουν τον πλούτο, και διατηρούν τις παραγωγικές θέσεις εργασίας της χώρας και πληρώνουν με τους φόρους τους το κόστος του Κράτους.

Ντρέπομαι που στη χώρα μου, με πρόφαση αναξιοπρεπείς και “αγοραστές μελέτες” για τη φοροδιαφυγή, κατασυκοφαντήθηκαν όλοι όσοι παράγουν πραγματικό πλούτο, και κυνηγήθηκαν όσοι δε μπορούσαν να ξεφύγουν.

Ντρέπομαι που στην Ελλάδα ο πολίτης έχει υποβαθμιστεί σε φορολογική ύλη, και οι υπερβάλλοντες φόροι που του αποσπάστηκαν με βία και εκβιασμό, θα διατεθούν για την επαναφορά των μισθών των δικαστικών και των ένστολων, με απόφαση των πρώτων, ενώ μετράει 2 εκατομμύρια κόσμου στην ανεργία, και 4 εκατομμύρια κόσμου στην ανέχεια, και 1 εκατομμύριο κόσμου στην ακραία φτώχεια.

Ντρέπομαι που ο Έλληνας πολίτης δεν θεωρείται πως έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικήσει την ευτυχία του, ελεύθερος από κρατική καταπίεση και άδικες διώξεις!

Ντρέπομαι που με όλα αυτά, 4 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Ντρέπομαι που κάποιος που βγάζει 24 χιλιάρικα το χρόνο με κόπο και τύχη πρέπει να πληρώνει το 71% του εισοδήματός του σε φόρους στο Κτήνος, ενώ κάποιος που βγάζει 250 χιλιάρικα πληρώνει κάτω από το 50%!

Ντρέπομαι που εκείνοι που νομοθετούν τη φορολογία των Ελλήνων πολιτών, έχουν επαναφέρει τις δικές τους αμοιβές σε επίπεδα προ κρίσης, και επιπλέον έχουν νομοθετήσει τις μισές τους αμοιβές και παραπάνω να τις λαμβάνουν αφορολόγητες.

Ντρέπομαι που δεν βρέθηκε ένας βουλευτής στη χώρα μου να αρνηθεί να λαμβάνει τις βουλευτικές αποζημιώσεις, ενώ 250.000 κόσμου τρώνε από τα συσσίτια και τους κάδους σκουπιδιών.

Ντρέπομαι που δυο γνωστοί μου από παλιές επιχειρηματικές οικογένειες μου δήλωσαν ευθαρσώς ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή, όχι γιατί έχει πρόγραμμα ή γιατί είναι φασίστες, αλλά γιατί οι σημερινοί κυβερνώντες αυτούς φοβούνται και από εκείνους θα τιμωρηθούν αδυσώπητα.

Ντρέπομαι γιατί ο μέσος μικρομεσαίος σήμερα, εκτός από το εισόδημά του, την περιουσία του, και τη δυνατότητά του να επανέλθει παραγωγικά στο σύστημα για μια δεκαετία μετά την αποτυχία του, έχει χάσει και την αξιοπρέπειά του αγόγγυστα και αδιαμαρτύρητα.

Ντρέπομαι.

Ποια μικροποσότητα αξιοπρέπειας και κουραφέξαλα; Ψέματα είναι!!

Δεν υπάρχει μικρομεσαίος που να του έχει απομείνει περισσότερο από ένα γραμμάριο αξιοπρέπειας απάνω του.

Ούτε καν τη δόση του...

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νικολούδης: Τόσα χρόνια εισαγγελέας, σκάνδαλο σαν της Proton δεν έχω ξαναδεί
Nikoloudis.jpg?itok=J3hRK8Y6
06 Μαρτίου
17:412014
 

Στη Βουλή βρέθηκε ο πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κ. Παναγιώτης Νικολούδης, για να αναλύσει τον τρόπο που λειτουργούσαν τράπεζες που χορηγούσαν «θαλασσοδάνεια». Χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα για να περιγράψει τη λειτουργία των τραπεζών αυτών, ο οποίος έφερε στο φως ένα καινούργιο μοντέλο εγκληματία με σπουδές στο ξέπλυμα χρήματος.

 

Τόνισε πως όλες οι ληστείες που έχουν γίνει, όσα χρόνια είναι εισαγγελέας, δεν φτάνουν το αντικείμενο του εγκλήματος σε μια και μόνο τράπεζα και στη συνέχεια είπε πως οι τράπεζες αυτές χωρίζονται σε δυο κατηγορίες

 

Στην πρώτη κατηγορία βρίσκονται η Proton Bank του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, η FBB του Βίκτορα Ρέστη και η τράπεζα Χαλκίδας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως ανέφερε ο κ. Νικολούδης, οι τράπεζες λειτουργούσαν και ό,τι έκαναν το έκαναν για να ωφεληθούν οικονομικά οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των τραπεζών.

 

Στη δεύτερη κατηγορία είναι το ΤΤ και η τράπεζα Πελοποννήσου που έδιναν δάνεια σε άλλους και κυρίως σε επιχειρηματίες που δεν τα επέστρεφαν ποτέ.

 

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Αρχής, για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ανέφερε πως όλο αυτό ήταν οργανωμένο, υπήρχε συνολικός σχεδιασμός που ξεκίνησε το 2007 και κορυφώθηκε το 2009. «Είχαμε ντελίριο εγκληματικών πράξεων. Η δράση ήταν μεθοδευμένη και από πίσω λειτούργησαν νομικά επιτελεία» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«Αυτοί οι εγκληματίες δεν έχουν καλάσνικοφ και μάσκες, άλλα κρυβόντουσαν πίσω από Μέσα Ενημέρωσης. Παντού υπάρχει διαφθορά και παντού υπάρχει διαπλοκή. Όσον αφορά τη διαπλοκή στις άλλες χώρες το τρίγωνο είναι οικονομική ελίτ, πολιτική ελίτ και ΜΜΕ. Εδώ είναι ανάποδα. Τα πρόσωπα της κεντρικής πολιτικής σκηνής παίζουν μειωμένο ρόλο. Τα πολιτικά πρόσωπα παίζουν τριτεύοντα ρόλο στη διαπλοκή».

 

Ο όλος σχεδιασμός ήταν να φαίνεται ότι κάποιοι παίρνουν δάνεια που στη συνέχεια δεν μπορούν να πληρώσουν. Οποίος έπαιρνε δάνειο στη συνέχεια φρόντιζε να κρύψει τα περιουσιακά του στοιχεία. Το κόλπο ήταν να δείχνουν τους κακούς δανειολήπτες. Τα δάνεια ήταν φερεντζές, τα λεφτά πήγαινα αλλού. Ακόμα το τοπίο είναι άγνωστο και δεν έχει φωτιστεί.

 

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

 

Αναφερόμενος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής ο κ.Νικολουδης ανέφερε «συγκεντρώνουμε πληροφορίες από οπουδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς από τράπεζες, χρηματιστήρια κλπ. Τα διασταυρώνουμε και κάνουμε μια αντιπαραβολή των στοιχείων που βρήκαμε με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων των αντίστοιχων ελεγχόμενων προσώπων. Αυτό μας έχει δώσει έναν ποταμό πληροφοριών ένα θησαυρό πληροφοριών.

Αν αυτό το είχαν αξιοποιήσει όλες οι υπηρεσίες, θα είχαμε κάνει πάρα πολλά πράγματα δηλαδή θα είχαμε πετύχει τον πειθαναγκασμό κάποιων ανθρώπων, που χρωστάνε φόρους και δεν πληρώνουν γιατί η διαβίβαση αυτών των πληροφοριών πάνε προς το ΣΔΟΕ,  όμως, οι εφορίες δεν είναι έτοιμες ακόμη να δεχτούν τις πληροφορίες που έχουμε.

 

Για να μην υπερφορτώσουμε το ΣΔΟΕ δίνουμε με το σταγονόμετρο αυτές τις πληροφορίες. Έχουμε περίπου 10.000 πληροφορίες για υποθέσεις υπό έλεγχο στη διάθεσή μας και στέλνουμε μόνο στο ΣΔΟΕ γιατί δεν μπορούμε να στείλουμε πουθενά αλλού».

 

 

Πως το λέει ο λαός....????

 

 

Τόσα χρόνια βαρελάς, τέτοιο πάτο δεν ξανάδα...............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω γιατί, αλλά δεν είδα απόψεις για το "ποτάμι" του Σταύρου. Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε κάποιες γνώμες για το νέο πολιτικό "θαύμα" ( ή "φούσκα"  ; )  που έπιασε κορυφή, χωρίς να λέει κάτι συγκεκριμένο.

Πάντως συνέλεξα κάποια θεματάκια, δείτε τα αν έχετε χρόνο για χάσιμο και αναμένω σχόλια...

 

http://www.relay.gr/relay-fun-friday-4/?gclid=CJWKsYLqjb0CFWXnwgod76oAyw

 

http://www.youtube.com/watch?v=8SMOyXwL-vg

 

http://www.youtube.com/watch?v=IlJKX3Xjoss

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιγράφω από το περιοδικό "ΟΔΟΣ ΠΑΝΟΣ" την περίληψη του βιβλίου του Λουϊς Σεπουλβέδα "Η ιστορία ενός σαλιγκαριού" :

 

  [Το σαλιγκάρι που ακούει στο πρωτότυπο όνομα "Αντάρτης" είναι ένας ανήσυχος και επίμονος χαρακτήρας που ενοχλεί την ομάδα του με τις ερωτήσεις του και για αυτό εκδιώκεται από το λιβάδι. Ο Αντάρτης αποδέχεται την μοίρα του και φεύγει για την εξορία, η πορεία του όμως δεν είναι μοναχική: στον αργό του δρόμο αποκτά νέους φίλους και συνειδητοποιεί πως ένας μεγάλος κίνδυνος απειλεί το γένος των σαλιγκαριών. Αποφασίζει να επιστρέψει στο λιβάδι για να σημάνει συναγερμό, αλλά ποιος ξέρει αν οι πρώην σύντροφοί του θα δεχθούν να τον ακούσουν... Διδακτικό, γοητευτικό, πρωτότυπο, απόσταγμα της σοφίας ενός σπουδαίου...].

 

  Εμένα μου θύμισε τον "Γλάρο Ιωνάθαν" του Ρίτσαρντ Μπαχ, με την διαφορά ότι εκείνος ανεξαρτητοποιήθηκε από την ομάδα.

 Και να σημειώσω, ότι όποια ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις στο forum και στην κοινωνία μας , είναι τελείως , μα τελείως, συμπτωματική !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://alampasis.blogspot.gr/2014/03/blog-post_13.html

 

Δήμευση περιουσιών των ελλήνων φορολογούμενων. Καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση του κοινοτικού δικαίου

 

Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε κατόπιν συστηματικής εμβάθυνσης στις σημαντικότερες διατάξεις των φορολογικών νόμων και του τροποποιημένου Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας. Συστήνω την αποθήκευση και προσκόμιση της μελέτης σε δικηγόρο, αμέσως μόλις κινδυνεύσει η περιουσία των πολιτών από χρέη προς το δημόσιο.

Η μελέτη που ακολουθεί αποτελεί επίσης χρήσιμο βοήθημα για δικηγόρους. Καθιστά ευχερέστερη την προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, με άσκηση προσφυγών και ανακοπών κατά καταλογιστικών πράξεων ή αποφάσεων,  ατομικών ειδοποιήσεων, κατασχετηρίων εκθέσεων κλπ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To «εθνικό κεφάλαιο» ανακαλύπτει έντρομο τον ύποπτο ρόλο της Τρόικας

 

Γιατί οι τραπεζίτες είναι έντρομοι – Τι παίχτηκε στον ΣΕΒ –  Γιατί κάποιοι τρέμουν μια παλιά ατάκα του Βασίλη Φλωρίδη. 

Του Θύμιου Πατρινού 

Το φερόμενο ως «εθνικό κεφάλαιο», (δηλαδή ότι δεν μπορεί να μεταφερθεί στις τράπεζες του Λουξεμβούργου, της Ελβετίας και της Σιγκαπούρης ή στις offshore των φορολογικών παραδείσων), διαπιστώνει «έκπληκτο» τις τελευταίες ημέρες τις πραγματικές επιδιώξεις των δανειστών. Αρχίζουν δε ορισμένοι εκπρόσωποί του να αντιλαμβάνονται ότι οι δανειστές δεν έχουν προβλέψει ρόλο γι΄ αυτούς, ενώ κάποιοι από αυτούς φοβούνται ότι όχι μόνο θα φύγουν από το παιγνίδι, αλλά θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα υπαρξιακού χαρακτήρα. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, που ορισμένοι αναλυτές φτιάχνουν λίστα με τα ονόματα των εκπροσώπων του «εθνικού κεφαλαίου» που έχουν κατά περιόδους αναφερθεί στην Wall Street Journal και στους New York Times, γιατί … «τίποτε δεν είναι τυχαίο».

Η πρώτη αντίδραση του συστήματος του «εθνικού κεφαλαίου» έγινε στον ΣΕΒ. Ενώ όλα έδειχναν ότι ο ανοιχτός στα νέα ρεύματα και συνομιλητής όλων Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα έκανε νέο ρεκόρ, καθώς είχε ήδη οκτώ συνεχόμενες θητείες, «κεκλεισμένων των θυρών» έγινε ανατροπή. Οι συντηρητικοί του ΣΕΒ βολιδοσκόπησαν τον Δημ. Παπαλεξόπουλο του Τιτάνα, τον Σπ. Θεοδωρόπουλο της Chipita και μετά τον Ευάγγελο Μυτηλιναίο, αλλά όλοι αρνήθηκαν με τρόπο, έτσι εξέλεξαν πρόεδρο τον επικεφαλής του Ομίλου Info-Quest Θεόδωρο Φέσσα –«αυθεντικό εκπρόσωπο της σκληρής δεξιάς», αν και αριστεριστής στα νιάτα του- για να τους εκπροσωπεί στο εσωτερικό παιγνίδι. Θεωρήθηκε όμως «ανεπαρκής» για τα άλλα ζητήματα και έτσι κράτησαν ως επίτιμο τον Δασκαλόπουλο, στον οποίο ανατέθηκε ο τομέας της βιομηχανικής πολιτικής στο πλαίσιο της Διϋπουργικής Επιτροπής, αλλά και  η εκπροσώπηση του ΣΕΒ στην Business Europe. Επί της ουσίας, ορισμένοι κύκλοι  της εργοδοσίας με αυτές τις εξελίξεις εκτιμούν ότι «ο εκσυγχρονισμός της επιχειρηματικής κοινότητας πάει περίπατο και ότι ο ΣΕΒ θα είναι χωρίς λόγο – φερέφωνο της δεξιάς». Οι ίδιοι κύκλοι γνωρίζουν ότι ο Δασκαλόπουλος βάζει ήδη μπροστά «άλλα σχέδια». 

Οι δεύτεροι εκπρόσωποι του λεγόμενου «εθνικού κεφαλαίου», οι Έλληνες τραπεζίτες αντελήφθησαν τελευταία έκπληκτοι ότι η Τρόικα δεν είναι εδώ για να διασώσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά για να το ελέγξει και δι΄ αυτού να ελέγξει ολόκληρη την οικονομία της χώρας.  

Προηγήθηκαν όλων για τους πραγματικούς στόχους της Τρόικα, πολύ πριν την έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα πεπραγμένα της, οι απολυμένοι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι και πιο πρόσφατα οι λογιστές. Οι δύο πρώτοι από την εκθεμελίωση του παραγωγικού ιστού της χώρας με τις πολιτικές λιτότητας και την υπερφορολόγηση, οι δε λογιστές με το αδιέξοδο που έχει δημιουργήσει η νέα φορολογική νομοθεσία και τα πρόστιμα. Συνέβηκε δε το εξής απρόσμενο. Πάνω από 5000 φοροτεχνικοί και λογιστές από όλη την Ελλάδα διαδήλωσαν στο Σύνταγμα κατά της σχιζοφρένειας των μέτρων…

Πιο συγκεκριμένα, οι τραπεζίτες εξεπλάγησαν τόσο από την ανεξήγητη επιμονή του Πολ Τόμσεν για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών που τις προσδιορίζει πάνω από τα 9,418 δισ. ευρώ (δυσμενές σενάριο), όσο και με την απόφαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου να τις προσδιορίσει σε 6,382 δισ. ευρώ, αντί των 5,5 δισ. ευρώ  που προέβλεπε τα κανονικό σενάριο των stress test της BlackRock. Ο Προβόπουλος  έπραξε πονηρά στην προκειμένη περίπτωση.

Οι τραπεζίτες όμως τα έχουν κυριολεκτικά χαμένα και θεωρούν ότι ο Τόμσεν όχι μόνο είναι ιδιαίτερα αρνητικός, αλλά απαξιωτικός και εν τέλει καταστροφικός. Ο Γιαν. Κωστόπουλος παραπονιέται ότι ο Τόμσεν δεν είναι τραπεζίτης και ότι δεν καταλαβαίνει… Οι αντιδράσεις της Alpha Bank καταγράφονται στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών αναλύσεων, ενώ «ψάχνονται για να αγοράσουν τις προνομιούχες μετοχές του Δημοσίου».  Η Πειραιώς επιχειρεί να κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφάλαια του εξωτερικού. Στο ίδιο mood  είναι και ο επικεφαλής Χ. Μεγάλου της μεγάλης αμαρτωλής, της Eurobank, που ανεπίσημα υποστηρίζει ότι αν το ελληνικό πολιτικό σύστημα είχε επιτρέψει να έλθουν στη χώρα τα 2,5 δισεκατομμύρια των ξένων επενδυτών που ήταν έτοιμα για την ανακεφαλαιοποίησή της, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι οι ξένοι επενδυτές μόλις βλέπουν πως τα μεγάλα δάνεια της τράπεζας είναι χωρίς ουσιαστικές διασφαλίσεις, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Η διοίκηση της Eurobank πάντως προωθεί αύξηση κεφαλαίου 2.945 εκατ. ευρώ που είτε θα τα βάλει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, είτε η κυβέρνηση θα επιτρέψει νομοθετικά να γίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση με χρήματα «από ιδιώτες που ήδη έχουν βρεθεί»! … Στην Εθνική, από την άλλη, τηρούν σιγή ιχθύος και δουλεύουν στο σενάριο της ικανοποίησης των κριτηρίων χωρίς αύξηση κεφαλαίου, δηλαδή με πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ή άλλου μεγάλου περιουσιακού στοιχείου… Εξαιρετικά ύποπτη είναι και η διαχείριση της Attica Bank από το σύστημα. Τα stress tests έδειξαν –αναπάντεχα- κεφαλαιακές ανάγκες ύψους 397 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της τράπεζας αντέδρασε με ανακοίνωση τονίζοντας ότι με βάση τα κεφάλαια που διαθέτει, καλύπτει τους απαιτούμενους από την ΤτΕ δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Η θεωρία της συνομωσίας λέει ότι κάποιοι θέλουν να κάψουν το ενδεχόμενο να εξελιχθεί η ιδιωτική Attica Bank, που ελέγχεται από το ΤΕΕ, σε τράπεζα των ασφαλιστικών ταμείων…

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, κύκλοι του τραπεζικού τομέα είναι έντρομοι μπροστά στις ανεξέλεγκτες εξελίξεις και παρακολουθούν εναγωνίως κάθε πρωί τι γράφει η WSJ και η NYT, ενώ αναρωτιούνται «μέχρι πού θα φτάσουν και πού θα σταματήσουν οι έρευνες και η απόδοση ευθυνών» σε περίπτωση κυβέρνησης της αριστεράς. Ορισμένοι συνομιλητές μας αναφέρουν πως η γνωστή ατάκα του εισαγγελέα Βασίλη Φλωρίδη, παραιτημένου προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής για τον Έλεγχο των Δημοσίων Συμβάσεων, δεινού γνώστη των κόλπων των απευθείας αναθέσεων, σύμφωνα με την οποία «θα πρέπει να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ μία φυλακή για 10.000 αξιωματούχους...», έχει γίνει εφιάλτης για πολλούς.

http://www.koutipandoras.gr/article/108950/ethniko-kefalaio-anakalyptei-entromo-ton-ypopto-rolo-tis-troikas

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή παραπονιέστε μερικοί ότι δεν ξέρετε κατά που κυλά το ποτάμι και τι θα παρασύρει στο πέρασμά του........

 

Ιδού μια τοποθέτηση... για την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Τάσος Τέλλογλου

 

Πώς να μοιραστεί το πλεόνασμα;

Ορισμένα από τα μέτρα που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση έχουν έκτακτο χαρακτήρα και συνεπώς η διανομή του «πλεονάσματος» θα σήμαινε ότι τα επόμενα χρόνια θα δημιουργηθεί ένα δημοσιονομικό κενό που δεν θα είναι δυνατόν να καλυφθεί. Αυτή είναι η απλή και λογική θέση της τρόικας. Που βλέπει αναπληρωτές καθηγητές να διορίζονται σε ειδικά σχολεία τον Μάρτιο και  εποχιακούς φύλακες αρχαιολογικών χώρων να ξεπερνούν, σε κάποιες περιπτώσεις, τον αριθμό των επισκεπτών... Την ίδια στιγμή τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τις φαρμακευτικές εταιρείες είχαν φθάσει, στο τέλος Ιανουαρίου του 2014, τα 550 εκατομμύρια, ενώ τα αντίστοιχα χρέη των νοσοκομείων εφθασαν τα 445 εκατομμύρια. Σύνολο, δηλαδή, μόνο για τα φάρμακα 995 εκατ. ευρώ! Οι συνολικές οφειλές του δημοσίου, ανέβηκαν τον Ιανουάριο έναντι του Δεκεμβρίου, κατά ένα ποσό που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ, προσεγγίζοντας τα 4,35 δισ. ευρώ.

Θυμίζουμε ότι κατά την διάρκεια της εφαρμογής των μνημονίων περικόπτονταν οι προϋπολογισμοί δημοσίων επενδύσεων και ότι το 2014 προβλέπονται κατά 45 εκατ. ευρώ χαμηλότερες, στα 6.8 δισ. ευρώ .

Πιθανόν η κυβέρνηση να θεωρεί την αναπλήρωση των εισοδημάτων των ενστόλων και των συντάξεων των άγαμων θυγατέρων, ως τη λυδία λίθος για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας. Εμένα η τρόικα, που ζητά να ενισχυθούν οι επενδυτικές δαπάνες του κράτους και να πληρωθούν τα χρωστούμενα του δημοσίου, μου φαίνεται πολύ πιο λογική.

http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.oikonomia&id=32405

ΥΓ: Για την οικομομία της συζήτησης αποδεχόμαστε ότι υπάρχει πλεόνασμα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοκρατία, πόση και ποια ;

Τώρα που καταλάγιασε κάπως ο κουρνιαχτός από το βιβλίο του ισοβίτη αρχηγού της 17 Νοέμβρη για τους φόνους που έκανε, θέλω να καταθέσω την άποψή μου, γιατί πιστεύω ότι κάποιοι και ιδίως από τον τύπο, έφτασαν στα άκρα και έμπλεοι αγανακτήσεως φωνάζουν για ένα νέο Auto-da-fe. Βέβαια, το κάψιμο των βιβλίων ξεκίνησε από τον Σαβοναρόλα και συνεχίστηκε από τον Χίτλερ, με το δημόσιο κάψιμο των βιβλίων.

  Ο Ρέι Μπράντμπερι έγραψε πριν 60 χρόνια το προφητικό  «Φαρενάιτ 451» που περιγράφει την καύση των βιβλίων, ώστε να καταστρέψουν έτσι και το περιεχόμενό τους, που μπορεί να είναι ανατρεπτικό. Και η καύση των βιβλίων γίνεται όχι με κυβερνητική εντολή, αλλά επειδή εκτοπίστηκαν από την εικόνα (τηλεόραση, κινηματογράφος, αλλά και το ραδιόφωνο) και από τις κοινωνικές ομάδες που λογόκριναν ό,τι ήταν αντίθετο στις πεποιθήσεις τους.

  Οδεύουμε λοιπόν σε αυτήν την εποχή; Θα κάψουμε το βιβλίο του Κουφοντίνα, την στιγμή που κυκλοφορεί ελεύθερα «Ο Αγών μου» (Mein Kampf), του Χίτλερ και τα βιβλία των Χρυσαυγητών, όπως και πολλών αναρχικών, που δεν χρειάζεται να παραθέσω, είναι σε όλους γνωστά. Θα μου πείτε ότι περιγράφει δολοφονίες, ναι , αλλά γιατί να μη σκεφθούμε ότι αυτό θα βοηθήσει να καταλάβουμε πως λειτουργούσε αυτός ο άνθρωπος και οι δικοί του, πως αναγόρευσαν τους εαυτούς των σαν τιμωρούς, με δολοφονίες και αθώων, όπως τον φοιτητή Θάνο Αξαρλιάν. Και αναγγέλθηκε ότι σε λίγο θα κυκλοφορήσει και βιβλίο του Ξηρού. Ενδιαφέρουσα θα ήταν και η άποψη του «λόγιου» Γιωτόπουλου που δεν ακούγεται πια, και του Χριστόδουλου (όχι του «μακαριστού»), του άλλου με το μπουζούκι…

  Το αποτέλεσμα όλου αυτού του θορύβου είναι ότι εκτοξεύθηκε στα ύψη η κυκλοφορία του βιβλίου, που θα μπορούσε κάλλιστα να αγνοηθεί και να φτάσει στα καλάθια του Παζαριού που γίνεται κάθε χρόνο. Αναρωτιέμαι λοιπόν, μήπως όλες αυτές οι κραυγές αποσκοπούν ακριβώς σε αυτό, την μετατροπή σε best seller του βιβλίου και την αύξηση των εσόδων κάποιων που σχετίζονται άμεσα με την έκδοσή του.

  Στα πλαίσια της Δημοκρατίας, θεμιτό είναι να κυκλοφορούν γραπτά και ιδέες, που δεν συμφωνούν με την πλειοψηφία του Λαού και της Κοινής Γνώμης. Είναι αυτός ο λόγος για να απαγορευθούν; Στο όνομα της Δημοκρατίας; Μα η εποχή του Ροβεσπιέρου πέρασε ανεπιστρεπτί και ελπίζω για τον ίδιο λόγο, να μην προχωρήσουν στην εκτός νόμου θέση της Χ.Α. Γιατί τότε θα ανοίξει ο δρόμος και για άλλα κόμματα, παρατάξεις και βιβλία και θα είναι η αρχή ενός νέου Μεσαίωνα και Σκοταδισμού . Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…

 

Υ.Γ. Ασχετο , συνέβη σαν σήμερα, αλλά επίκαιρο…

1961: «Ζωηράν αντίδρασιν και εντόνους συζητήσεις προεκάλεσεν εις τους οικονομικούς, επιστημονικούς και φοιτητικούς κύκλους, η έκθεσις του καθηγητού κ. Ανδρ. Παπανδρέου περί αναδιοργανώσεως της ανωτάτης οικονομικής παιδείας…Η εν λόγω έκθεσις υπεβλήθη εις την Κυβέρνησιν, η οποία και την μελετά. Εν τούτοις οι σπουδασταί της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής (ΑΣΟΕΕ) κατήλθον χθες εις απεργίαν, συνεκρότησαν ογκώδη συγκέντρωσιν και απέστειλαν τηλεγραφήματα διαμαρτυρίας εις την Κυβέρνησιν. Εγνώσθη εξ άλλου ότι εις τας προτάσεις αντιτίθεται η Σύγκλητος της Σχολής» . (ΤΑ ΝΕΑ 14-3-2014)

  Το παραθέτω γιατί η αντίδρασή μας ήταν τόσο μεγάλη, κράτησε τρεις τουλάχιστον μέρες με καθημερινό αποκλεισμό της Πατησίων και τα σχετικά «χαδάκια» της αστυνομίας, ώστε εγκαταλείφθηκε το σχέδιο του Α.Παπανδρέου και η Σχολή μας παρέμεινε ως σήμερα, έστω και κάτω από τον άσχετο τίτλο «Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας» και όχι «Ανωτάτη» όπως την αποκαλούμε οι παλιότεροι.

Και είμαι περήφανος, γιατί, νεαρός πρωτοετής τότε, ΗΜΟΥΝ ΚΙ΄ ΕΓΩ ΕΚΕΙ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Εισπρακτική φρενίτιδα με κατασχέσεις κάθε 30 δευτερόλεπτα!

156019.jpg Εισπρακτική φρενίτιδα έχει καταλάβει το υπουργείο Οικονομικών, που έβαλε σκοπό να ξετινάξει όσους δεν πληρώνουν την Εφορία.

Μόνο μέσα στον Ιανουάριο οι εφορίες προχώρησαν σε 17.365 κατασχέσεις και άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων καταθετών. Κατά μέσο όρο οι εφορίες προχωρούν σε 700 κατασχέσεις κάθε εργάσιμη μέρα. Οι κατασχέσεις χρημάτων στις τράπεζες γίνεται από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι, δηλαδή στις 5,5 ώρες αναλογούν 160 κατασχέσεις την ώρα. Με τέτοιους ρυθμούς η εφορία μπορεί να κάνει 10 «αναλήψεις» από λογαριασμούς οφειλετών κάθε τρία λεπτά λειτουργίας του συστήματος πανελλαδικά.

Μέσα σε ένα χρόνο οι κατασχέσεις τριπλασιάστηκαν αφού τον Ιανουάριο του 2013 είχαν γίνει μόλις 5.871 (αύξηση 195,7%) σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής.

Με το μαστίγιο των κατασχέσεων οι φορλογούμενοι πλήρωσαν, θέλοντας και μη, στην εφορία περί τα 260 εκατ. ευρώ για χρέη τους στο Δημόσιο.

Πρωταθλήτρια στις κατασχέσεις είναι η Α' ΔΟΥ Αθηνών. Τον Ιανουάριο διέταξε να γίνουν 3.401 κατασχέσεις αμοιβών, ενοικίων και υπολοίπων σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ πέρσι, τον αντίστοιχο μήνα μόλις 33! Στην Καλαμάτα η τοπική ΔΟΥ έκανε 1.463 κατασχέσεις χρηματικών ποσών σε βάρος οφειλετών, ενώ τον Ιανουάριο πέρσι μόλις 131.

Ό,τι μέσο όμως και αν χρησιμοποιούν οι εφορίες δύσκολα καταφέρνουν να εισπράξουν τα οφειλόμενα. Μόλις ένας στους δέκα οφειλέτες καταφέρνει να κάνει ρύθμιση για τα χρέη του και αμέσως μετά ένας στους δέκα τη χάνει γιατί δεν έχει να πληρώσει.

Μέχρι τώρα οι πλούσιοι δίνουν ψίχουλα στο Δημόσιο. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ύστερα από τέσσερα χρόνια στο μνημόνιο και εννέα μήνες της «Εφορίας των πλουσίων» το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) τον Ιανουάριο του 2014 κατάφερε να εισπράξει μόλις 140.500 ευρώ από 39 μεγαλοοφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 27 εκατ. ευρώ.

Τι κατάσχει αιφνιδιαστικά η Εφορία

-Το 25% των μισθών ή συντάξεων που δικαιούται κάθε μήνα ο οφειλέτης. Οι κατασχέσεις δεν μπορούν να επιβληθούν σε ποσά συντάξεων ή μισθών που δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ το μήνα, αν και το όριο αυτό ενδέχεται να αυξηθεί σε 1.500 ευρώ

-Άλλα εισοδήματα και έσοδα του οφειλέτη συμπεριλαμβανομένων τυχόν ενοικίων, αποζημιώσεων και επιδοτήσεων που έχει σε τραπεζικούς λογαριασμού.

Πηγή:www.news.gr

17/3/2014

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 16.06.2013 Το σχιστολιθικό φυσικό αέριο ανοίγει νέους δρόμους Της Νικης Τζαβελα*

 

Από την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης μέχρι και σήμερα, το πετρέλαιο και το συμβατικό φυσικό αέριο υπήρξαν οι κυριότερες πηγές ενέργειας της παγκόσμιας οικονομίας. Μετά τις δύο πετρελαϊκές κρίσεις της δεκαετίας του 1970 αναπτύχθηκαν εναλλακτικές πηγές ενέργειας (ηλιακή, αιολική, γεωθερμική, πυρηνική). Σήμερα όμως, μία νέα μορφή ενέργειας αναπτύσσεται ταχύτατα και όπως το πετρέλαιο αντικατέστησε τον άνθρακα έτσι και σήμερα η νέα αυτή και πολλά υποσχόμενη πηγή ενέργειας φιλοδοξεί να αλλάξει τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη με προεκτάσεις οικονομικές και γεωπολιτικές. Η νέα αυτή πηγή ονομάζεται σχιστολιθικό φυσικό αέριο (shale gas).

 

Το σχιστολιθικό φυσικό αέριο ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη το 1821 πολύ πριν από το πετρέλαιο, το οποίο ανακαλύφθηκε το 1859. Ομως, μέχρι και τη δεκαετία του 1970 δεν είχε απασχολήσει σοβαρά την παγκόσμια κοινότητα. Το έτος 2000 μόλις το 1% της αμερικανικής ενέργειας προερχόταν από το σχιστολιθικό φυσικό αέριο, όμως μέχρι το 2010 οι ΗΠΑ κάλυπταν το 20% των ενεργειακών τους αναγκών από τη νέα αυτή μορφή ενέργειας. Υπολογίζεται ότι μέχρι το 2035 οι ΗΠΑ θα καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα των ενεργειακών τους αναγκών από το σχιστολιθικό φυσικό αέριο, ενώ ορισμένες υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις θεωρούν ότι θα καλύπτουν το σύνολο των ενεργειακών τους αναγκών. Αποτέλεσμα είναι η εκπληκτική πτώση των τιμών της ενέργειας (και του κόστους παραγωγής) το οποίο έχει θετικότατες επιδράσεις τόσο για τους καταναλωτές, τις ενεργοβόρες βιομηχανίες όσο και για την οικονομία στο σύνολό της. Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι τιμές ηλεκτρισμού στην Ε.Ε. με έτος βάσης το 2005 αυξήθηκαν κατά 33% (2005=100, 2012=135), στην Ιαπωνία οι τιμές αυξήθηκαν κατά 12% (2005=100, 2012=112), ενώ στις ΗΠΑ μειώθηκαν (2005=100, 2012=95).

 

Η μακροπρόθεσμη βιομηχανική και οικονομική ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. βρίσκεται υπό απειλή λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστους σε συνδυασμό με την εσωτερική ευρωπαϊκή ύφεση εξαιτίας της μυωπικής επιβολής πολιτικών λιτότητας και των δημογραφικών εξελίξεων στη Γηραιά Ηπειρο, η οποία μετατρέπεται κυριολεκτικά σε Γηραιά Κυρία. Η Ε.Ε. εξακολουθεί να καλύπτει τις ενεργειακές της ανάγκες από τις συμβατικές μορφές ενέργειας. Το 2006 η εξάρτηση των ευρωπαϊκών οικονομιών από τις εισαγωγές ρωσικού συμβατικού φυσικού αερίου ήταν η ακόλουθη: Ολλανδία: 17%, Γαλλία: 23%, Ιταλία: 32%, Γερμανία: 40%, Σλοβενία: 51%, Ρουμανία και Πολωνία: 63%, Τσεχία: 75%, Ουγγαρία: 77%, Αυστρία: 78%, Ελλάδα: 84%, Βουλγαρία, Σλοβακία, Φινλανδία και Βαλτικές χώρες: 100%. Το πρώτο ερώτημα αφορά στην ύπαρξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην Ε.Ε. Δεν υπάρχει πλήρης μελέτη για όλες τις χώρες της Ε.Ε., αλλά οι εκτιμήσεις για τις χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα σχιστολιθικού φυσικού αερίου είναι οι ακόλουθες (σε κυβικά πόδια): Κίνα: 1.275 τρισ., ΗΠΑ: 862 τρισ., Αργεντινή: 774 τρισ., Μεξικό: 681 τρισ., Νότιος Αφρική: 485 τρισ., Αυστραλία: 396 τρισ., Καναδάς: 388 τρισ., Λιβύη: 290 τρισ., Μ. Βρετανία: 255 τρισ., Αλγερία: 231 τρισ., Βραζιλία: 226 τρισ., Πολωνία: 187 τρισ., Γαλλία: 180 τρισ.

 

Από τα ανωτέρω είναι εμφανές ότι τουλάχιστον τρεις χώρες της Ε.Ε. διαθέτουν αποθέματα ύψους 622 τρισ. κυβικών ποδών, ποσότητα διόλου ευκαταφρόνητη. Το ΙΓΜΕ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν αποθέματα σχιστολιθικού αερίου στην Ηπειρο και τη Θράκη. Ωστόσο, για να είμαστε σίγουροι για το μέγεθος των αποθεμάτων, αλλά και για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, χρειάζεται να πραγματοποιηθούν περισσότερες έρευνες έτσι ώστε να βασιστούμε σε επιστημονικά στοιχεία.

 

Η τυχόν μαζική εισαγωγή της νέας αυτής ενεργειακής πηγής και η πιθανότητα των εξαγωγών από τις ΗΠΑ θα έχει οικονομικές και γεωπολιτικές συνέπειες. Το ενεργειακό κόστος σε ΗΠΑ και Ε.Ε. θα μειωθεί σημαντικά και έτσι οι χώρες αυτές θα μπορούν να ανταγωνισθούν τις αναδυόμενες οικονομίες (Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Βραζιλία, Τουρκία κ.λπ.) οι οποίες μάλλον θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη συμβατική ενέργεια (πετρέλαιο, φυσικό αέριο). Σε πολιτικό επίπεδο, η Δύση για πρώτη φορά μπορεί να αποστασιοποιηθεί τόσο από την ενεργειακή εξάρτηση της Μέσης Ανατολής/Βόρειας Αφρικής (γεγονός που εξηγεί την Αραβική Ανοιξη), αλλά επίσης η Δύση μπορεί να αποστασιοποιηθεί από την αραβο-ισραηλινή διαμάχη, η οποία πυροδότησε τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Τέλος, η Δύση και ειδικά η Ε.Ε. μπορεί να αποστασιοποιηθεί από τις συμβατικές ενεργειακές πηγές της Ρωσίας, η οικονομία της οποίας θα δεχθεί μεγάλο πλήγμα.

 

Η αποστασιοποίηση της Ε.Ε. από τη Ρωσία θα επιφέρει το τέλος στα συμβόλαια φυσικού αερίου, που ορίζονται με βάση την τιμή του αργού πετρελαίου. Επιπροσθέτως, η πιθανή εξόρυξη του φυσικού αερίου από συμβατικές και μη συμβατικές πηγές στην Ευρώπη μπορεί να οδηγήσει σε νέα «spot prices» για το φυσικό αέριο και να δημιουργήσει νέους διαμετακομιστικούς κόμβους. Η οικονομική σημασία που αποκτά το σχιστολιθικό αέριο, απεικονίζεται και από το γεγονός ότι σε πρόσφατη ημερίδα που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες για το θέμα, εκτός από τον αρμόδιο επίτροπο Ενέργειας κ. Ετινγκερ, παρευρέθηκε και ο επίτροπος Οικονομικών και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ολι Ρεν. Συνολικά, τα συμπεράσματα από τη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 22 Μαΐου με θέμα την ενέργεια μας οδηγούν σε μια νέα εποχή, βασιζόμενη σε μια ενεργειακή πολιτική, που είναι μεν φιλόδοξη αλλά ταυτόχρονα ρεαλιστική και πιο λογική. Πλέον, η Ευρώπη πρέπει να αξιοποιήσει τις ενδογενείς πηγές ενέργειας που διαθέτει.

 

* Η κ. Νίκη Τζαβέλα είναι ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα Στέφανε.

 

Δεν κατάλαβα τι θές να πείς με την παράθεση αλλά για να μην είναι μονόπλευρη η ενημέρωση ας βάλω κι εγώ κάτι

 

Fracking: O νέος εφιάλτης που ξυπνά τον Εγκέλαδο

 

Πέντε σεισμοί από 2,3 ως 3,1R μέσα σ' ένα μήνα, τον Ιανουάριο, είναι κάτι περισσότερο από ασυνήθιστο στην περιοχή του βόρειου Τέξας. Οι κάτοικοι της κωμόπολης Azle, βορειοδυτικά του Φορτ Γουόρθ, είναι αναστατωμένοι. Έχουν τρομοκρατηθεί από τους αλλεπάλληλους σεισμούς. Τριάντα δονήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες δεν είναι λίγες. Τα σπίτια τους, αν και ελαφριές κατασκευές στα γνωστά αμερικανικά "πρότυπα", έχουν γεμίσει ρωγμές. Το έδαφος υποχωρεί ξαφνικά δημιουργώντας τεράστιες τρύπες, απειλώντας ζωές, σπίτια κι αυτοκίνητα. Φοβούνται πλέον για τις ζωές και τις περιουσίες τους. "Έρχεται..." λένε οι κάτοικοι του Azle στο πρώτο ταρακούνημα της γης. "Είναι σαν να πέφτει μια νταλίκα στο πίσω μέρος του σπιτιού σου, όλο το κτήριο τραντάζεται" εξηγεί ένας κάτοικος περιγράφοντας τις σεισμικές δονήσεις.

Από πολλές απόψεις, με τις οποίες συμφωνούν πλέον και οι ειδικοί, οι σεισμοί αυτοί προϊδεάζουν για τη γεωλογική αναταραχή που προκαλούν οι μαζικές, εντατικές γεωτρήσεις στην περιοχή για την "ανάσυρση" του νέου "θησαυρού"τον οποίο ανακάλυψε η πετρελαϊκή βιομηχανία: το σχιστολιθικό φυσικό αέριο (shale gas). Πρόκειται για γεωτρήσεις που γίνονται με την αντισυμβατική μέθοδο της "υδραυλικής ρωγμάτωσης" (ή διάρρηξης) hydraulic fracturing κατά την ακριβή ορολογία, fracking πιο σύντομα. Ο σχιστόλιθος είναι ένα από τα πιο κοινά ιζηματογενή πετρώματα της Γης και μια φυσική δεξαμενή αέριων υδρογονανθράκων, για πολλούς το "πράσινο" υποκατάστατο του πετρελαίου...

Ελ Ντοράντο

Στη βόρειο Αμερική το σχιστολιθικό αέριο αποτελεί πλέον το νέο Ελ Ντοράντο της πετρελαϊκής βιομηχανίας. Σε ΗΠΑ και Καναδά η βιομηχανία του fracking επεκτείνεται ραγδαία. Μόνο στο βόρειο τμήμα της πολιτείας του Τέξας υπάρχουν σήμερα 17.000 "πηγάδια" υδραυλικής ρωγμάτωσης. Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν ανοιχτεί 40.000 "πηγάδια" άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου με υδραυλική ρωγμάτωση. Συνολικά από το 2005, οπότε η μέθοδος άρχισε να γίνεται δημοφιλής, έχουν γίνει 80.000 γεωτρήσεις fracking σε 17 αμερικανικές πολιτείες.

Η εξόρυξη του σχιστολιθικού αερίου με τη διαδικασία του fracking είναι μια σχετικά απλή όσο και "πρωτόγονη" από πλευράς κατανάλωσης φυσικών πόρων διαδικασία. Επιτυγχάνεται με τη έγχυση στο υπέδαφος, υπό υπερυψηλή πίεση, μεγάλων ποσοτήτων νερού ανακατεμένου με άμμο και άλλα υγρά χημικά, σε βάθος που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρεις χιλιάδες μέτρα. Η υδραυλική πίεση του μείγματος προκαλεί τριχοειδείς ρωγμές στα πετρώματα, πάχους μικρότερου του ενός χιλιοστού, από όπου διαφεύγει το αέριο. Στη συνέχεια η πίεση διακόπτεται και στο εσωτερικό της γεώτρησης διοχετεύονται ειδικά στερεωτικά υλικά, συνήθως οξείδιο του αργιλίου ή κεραμικές ουσίες, προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτές οι ρωγμές.

Οι ποσότητες νερού που δαπανώνται είναι τεράστιες, κυμαίνονται από 10.000 έως και 30.000 κυβικά μέτρα για κάθε γεώτρηση. Στις ΗΠΑ υπολογίζεται πως μόνον από το 2011 έως σήμερα έχουν δαπανηθεί 367 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού σε γεωτρήσεις υδραυλικής ρωγμάτωσης και μάλιστα τα τρία τέταρτα αυτής της ποσότητας έχουν αντληθεί από περιοχές που αντιμετωπίζουν χρόνιο πρόβλημα λειψυδρίας, ακόμα και ξηρασίας... Τα φυσικά υδάτινα αποθέματα που βρίσκονται στην περιοχή των γεωτρήσεων εξαντλούνται από την υπεράντληση εντείνοντας την απειλή για τα τοπικά οικοσυστήματα.

Τοξικός εφιάλτης

Ο χειρότερος εφιάλτης του fracking ωστόσο βρίσκεται αλλού: στη διαχείριση των υγρών αποβλήτων που επιστρέφουν στην επιφάνεια όταν συμπληρωθεί ο κύκλος ζωής του "πηγαδιού". Ο "πολτός" των υγρών χημικών και των "στερεωτικών" περιέχει τοξικές, μεταλλαξιογόνες και καρκινογόνες ουσίες αλλά και βαρέα μέταλλα και σε αρκετές περιπτώσεις ραδιενεργά στοιχεία. Τα λύματα περνούν από επεξεργασία με ένα μέρος του νερού να ανακτάται για επαναχρησιμοποίηση. Τα υπόλοιπα υγρά απόβλητα ρίχνονται μέσα από βαθιά "πηγάδια" στο υπέδαφος, σε μια διαδικασία που θεωρείται γενικά "ασφαλής" για τον υδροφόρο ορίζοντα. Ωστόσο, οι επιστημονικές μελέτες δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή την πεποίθηση, αντίθετα χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου...

Περυσινές πανεπιστημιακές έρευνες στις ΗΠΑ έδειξαν αυξημένα επίπεδα χλωρίου, βρωμίου, στροντίου, ραδίου και ισοτόπων του υδρογόνου στις υδάτινες πηγές του Blackclick Creek που τροφοδοτούν με πόσιμο νερό τις πόλεις της δυτικής Πενσυλβάνια και την πρωτεύουσα της πολιτείας, το Πίτσμπεργκ.

Στην περιοχή λειτουργεί μια μεγάλη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων από γεωτρήσεις fracking. Τα δείγματα εδάφους που συνέλεξαν απ' τον χώρο των εγκαταστάσεων ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντιούκ της Βόρειας Καρολίνας έδειξαν επίπεδα ραδίου 200 φορές υψηλότερα από τις κανονικές τιμές. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στη μελέτη τους οι επιστήμονες, με τέτοιες τιμές ραδιενεργών στοιχείων, η επεξεργασία λυμάτων από τις γεωτρήσεις υδραυλικής ρωγμάτωσης θα πρέπει να θεωρείται διαχείριση πυρηνικών αποβλήτων και θα πρέπει να αδειοδοτείται και να επιβλέπεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες! Αξίζει να σημειωθεί ότι η άντληση του σχιστολιθικού αερίου στην Αμερική έχει εξαιρεθεί από τον ομοσπονδιακό νόμο Clean Water Act του 2005 για την προστασία των υδάτινων πόρων, με τη βιομηχανία του fracking να έχει δεσμευτεί σε αυτοέλεγχο σε σχέση με τη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων.

Άλλη μελέτη του ίδιου πανεπιστημίου στις αρχές του 2013 ανακάλυψε αυξημένες ποσότητες μεθανίου, αιθανίου και προπανίου σε δείγματα πόσιμου νερού που ελήφθησαν σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από 141 γεωτρήσεις φυσικού αερίου σε όλη την Αμερική. Σύμφωνα με την επιθεώρηση Scientific American σήμερα υπάρχουν στις ΗΠΑ περισσότερα από 680.000 "πηγάδια" εναπόθεσης λυμάτων με τους επιστήμονες και τις αρμόδιες αρχές να μην γνωρίζουν πόσα από αυτά δεν είναι στεγανά...

Ξυπνώντας τον Εγκέλαδο

Οι γεωλόγοι γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια πως οι διάφορες μορφές εξόρυξης υδρογονανθράκων, από την "κλασική" γεώτρηση με άντληση έως το fracking με την υδραυλική διάρρηξη των πετρωμάτων του υπεδάφους, μπορούν να προκαλέσουν τεχνητούς σεισμούς. Αποκαλούν μάλιστα το φαινόμενο αυτό "επαγωγική σεισμικότητα" (induced seismicity).

Οι δονήσεις που προκαλούνται από τις γεωτρήσεις fracking σημειώνονται κατά κανόνα μετά την έγχυση του μείγματος νερού και χημικών υπό υψηλή πίεση και σχετίζονται τόσο με τη διέγερση των τεκτονικών ρηγμάτων όσο και με την πρόκληση "καταγμάτων" στις τεκτονικές πλάκες. Η Επιτροπή Πετρελαίου και Αερίου της πολιτείας της Βρετανικής Κολούμπια στον Καναδά, όπου υπάρχουν σχεδόν 2.000 φρεάτια υδραυλικής διάρρηξης, παραδέχεται σε σχετική μελέτη της ότι η έγχυση υγρών στο υπέδαφος κατά τη διαδικασία υδραυλικής διάρρηξης προκαλεί κινήσεις των τεκτονικών πλακών που με τη σειρά τους δίνουν σεισμούς.

Στην περίπτωση των σεισμών στο Azle και σε άλλες περιοχές εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου, οι επιστήμονες υποπτεύονται πως ο ένοχος δεν είναι είναι μόνον το fracking αλλά και η "συνοδευτική" βιομηχανία της απόρριψης των λυμάτων. Γεωφυσικοί του αμερικανικού ινστιτούτου γεωλογικών ερευνών (USGS) έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως αρκετοί από τους μεγάλους σεισμούς που έχουν σημειωθεί στο κεντρικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών το 2011 και το 2012 κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκαν από την πρακτική της έγχυσης υγρών αποβλήτων γεωτρήσεων fracking σε υπόγεια φρεάτια βάθους μεγαλύτερου των 3.000 μέτρων.

Ζώνη ασφαλείας

Οι γεωφυσικοί έχουν προειδοποιήσει πως σ' αυτά τα βάθη τα λύματα των γεωτρήσεων μπορούν να λειτουργήσουν ως λιπαντικό στο σημείο επαφής των ρηγμάτων, προκαλώντας την αποσταθεροποίησή τους με συνεπακόλουθο τη γένεση σεισμών. Όπως επισημαίνει το USGS, ο αριθμός των σεισμών στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα των ΗΠΑ έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια. Σχεδόν 450 δονήσεις μεγέθους 3R και άνω έχουν καταγραφεί το διάστημα 2010-13, αριθμός που αντιστοιχεί σ' έναν μέσο όρο 100 δονήσεων τον χρόνο, από μόλις 20 που ήταν το διάστημα 1970-2000!

Είναι χαρακτηριστικό πως στην Οκλαχόμα, μια πολιτεία της Αμερικής με χαμηλή σεισμικότητα, όπου υπάρχουν 5.000 γεωτρήσεις υδραυλικής ρωγμάτωσης, σημειώθηκε πέρυσι αριθμός ρεκόρ 2.600 σεισμών! Το σώμα του Μηχανικού του αμερικανικού στρατού που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των 640 φραγμάτων της αμερικανικής επικράτειας έχει απαιτήσει να οριοθετηθεί "ουδέτερη ζώνη" σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου γύρω από τα φράγματα για τις γεωτρήσεις για σχιστολιθικό αέριο και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες. Οι μηχανικοί του στρατού φοβούνται πως οι γεωτρήσεις fracking μπορούν να προκαλέσουν μετατοπίσεις των γεωλογικών ρηγμάτων αποδυναμώνοντας τα θεμέλια των φραγμάτων.

Στην Ευρώπη, όπου η σχετική περιβαλλοντική νομοθεσία έχει ακόμα πολλά κενά, ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της υδραυλικής ρωγμάτωσης είναι η Πολωνία, ενώ και στη Βρετανία το σχιστολιθικό αέριο γίνεται δημοφιλές. Τον Σεπτέμβριο του 2012 περιβαλλοντικές οργανώσεις απ' όλο τον κόσμο διοργάνωσαν το Global Frackdοwn, μια παγκόσμια ημέρα δράσης κατά της βιομηχανίας της υδραυλικής ρωγμάτωσης, καλώντας τις κυβερνήσεις να επιβάλουν περιορισμούς και να στραφούν στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στο Ώστιν, την πρωτεύουσα του Τέξας, κοινότητες που βρίσκονται γύρω από τα "πηγάδια" οργάνωσαν πρόσφατα μια μαχητική διαδήλωση διαμαρτυρίας ζητώντας από τις αρχές να θέσουν υπό έλεγχο τη βιομηχανία του σχιστολιθικού αερίου.

http://www.avgi.gr/article/1840282/fracking-o-neos-efialtis-pou-xupna-ton-egkelado

 

 

Ακόμη μπορείς εδώ να βρείς μια διπλωματική εργασία σχετική με το θέμα που έγινε στο πολυτεχνείο (ουδέτερη πολιτικά) και να πας στο κεφάλαιο 1.3.8. Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις στη σελίδα 47
 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα Στέφανε.

 

Δεν κατάλαβα τι θές να πείς με την παράθεση αλλά για να μην είναι μονόπλευρη η ενημέρωση ας βάλω κι εγώ κάτι

 

Ένα παζλ είναι....

 

Όποιος είναι καλός στα παζλ, ας κάτσει να το φτιάξει.....

 

Κομμάτια βάζω εγώ....

 

Από το 5% η αμερική πήγε στο 20 μέσα σε λίγα χρόνια... με τάσεις εξαγωγών.....

 

Όπως είπα, παζλ...........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένα παζλ είναι....

 

Όποιος είναι καλός στα παζλ, ας κάτσει να το φτιάξει.....

 

Κομμάτια βάζω εγώ....

 

Από το 5% η αμερική πήγε στο 20 μέσα σε λίγα χρόνια... με τάσεις εξαγωγών.....

 

Όπως είπα, παζλ...........

 

 

Αν η κατανόηση του παζλ είναι ο σκοπός τότε έστω κι από την πλευρά της συντάκτριας μια εικόνα παίρνεις.

Παίρνεις όμως και μιά ιδέα σχετικά με τη σκοπιμότητα της όσον αφορά στην ένταξη στο πάζλ.

Σ΄αυτό το σημείο, δηλαδή κατά πόσο η ένταξη σου ώς κομμάτι του πάζλ και η ολοκλήρωση του είναι κάτι "χρήσιμο" και αν είναι σκόπιμο να ολοκληρωθεί ή όχι το πάζλ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν η κατανόηση του παζλ είναι ο σκοπός τότε έστω κι από την πλευρά της συντάκτριας μια εικόνα παίρνεις.

Παίρνεις όμως και μιά ιδέα σχετικά με τη σκοπιμότητα της όσον αφορά στην ένταξη στο πάζλ.

Σ΄αυτό το σημείο, δηλαδή κατά πόσο η ένταξη σου ώς κομμάτι του πάζλ και η ολοκλήρωση του είναι κάτι "χρήσιμο" και αν είναι σκόπιμο να ολοκληρωθεί ή όχι το πάζλ.

 

Γιάννη δεν κατάλαβες...

 

Δεν μιλάω για εφαρμογή του εδώ ή στην ευρώπη...

 

Η αμερική το εφαρμόζει ήδη και της δίνει διαφορετική οπτική και προοπτική, σαφώς αλλάζοντας τις ισορροπίες...

 

Το ότι αφήνει νεκρά γη η εξόρυξή του, συμφωνούμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη δεν κατάλαβες...

 

Δεν μιλάω για εφαρμογή του εδώ ή στην ευρώπη...

 

Η αμερική το εφαρμόζει ήδη και της δίνει διαφορετική οπτική και προοπτική, σαφώς αλλάζοντας τις ισορροπίες...

 

Το ότι αφήνει νεκρά γη η εξόρυξή του, συμφωνούμε...

 

 

Μια χαρά κατάλαβα και μια χαρά συνεννοούμαστε εμείς.

Απλά λέω πως η αναφορά στο θέμα δεν έχει την ίδια σκοπιμότητα από όλους όσους το ανακινούν.

Εν προκειμένω το άρθρο που ανέβασες δεν έιναι μια επιστημονική μελέτη όπως αυτή του πολυτεχνείου πχ που σε παρέπεμψα ούτε μια δημοσιογραφική έρευνα όπως αυτή που παρέθεσα.

Ειναι ένα κείμενο μιας ευρωβουλευτού συγκεκριμένης πολιτικής αντίληψης και με προβληματίζει η σκοπιμότητα όταν αναφέρει πχ ότι .......

 

Από τα ανωτέρω είναι εμφανές ότι τουλάχιστον τρεις χώρες της Ε.Ε. διαθέτουν αποθέματα ύψους 622 τρισ. κυβικών ποδών, ποσότητα διόλου ευκαταφρόνητη. Το ΙΓΜΕ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπάρχουν αποθέματα σχιστολιθικού αερίου στην Ηπειρο και τη Θράκη.

 

 

Σκέφτομαι συνεπώς μήπως μετά τα "τεράστια" αποθέματα πετρελαίου έχουμε και "τεράστια" αποθέματα σχιστολιθικού αερίου που θα μας βοηθήσουν να "ξεχρεώσουμε" και να γίνουμε Dubai του αγίου ανήμερα.

 

ΥΓ: ......... εννοείται ότι αφού εμείς δεν έχουμε τεχνογνωσία να τα βγάλουμε θα τα παραχωρήσουμε με διεθνή διαγωνισμό σε ξένη κ/ξ και επειδή μπορεί να διαφωνούν οι γείτονες (πχ για τη θράκη) πρέπει να κάνουμε μεγάλες προμήθειες σε όπλα για να προστατεύσουμε τον πλούτο μας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιος Θούριος, ποιος Π.Π.Γερμανός, ποιο success story, ποια κόκκινη μηλιά , ιδού το διάγγελμα του (Σταύρου) Θεοδωράκη Κολοκοτρώνη !!

Θα φοράει περικεφαλαία ή το καλπάκι του Αρη Βελουχιώτη;;

Τελικά το να δουλεύεις στα ΜΜΕ είναι το καλύτερο διαβατήριο για την Βουλή…

(όρα Ρουσόπουλος, Καψής, Ντινόπουλος, Πιπιλή κ.α.)

 

 

Αθήνα

Τις θέσεις και το πρόγραμμα του κόμματός του θα παρουσιάσει την Τρίτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο Σταύρος Θεοδωράκης εν όψει των ευρωεκλογών.

Στο «Ποτάμι» επιδιώκουν, όπως αναφέρει η «Καθημερινή» να εκπέμψουν ένα διπλό μήνυμα: Να προχωρήσουν σε μια συμβολική πολιτική κίνηση, η οποία δεν θα έχει σχέση με τις παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας, αλλά και να τονίσουν τον πατριωτικό χαρακτήρα των προτάσεων που θα καταθέσει το κόμμα.

Το επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη προγραμματίζει για το τριήμερο 26-28 Μαρτίου  περιοδεία στην Ήπειρο και θα ακολουθήσει η Πελοπόννησος, από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου.

Όσον αφορά στους υποψήφιους ευρωβουλευτές, τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

 

Newsroom ΔΟΛ

 

Υ.Γ. Η υπογράμμιση δική μου…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Παράταση για την αναδρομική υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών ζητάει και ο βουλευτής Πέλλας
[22.03.2014]
 

 

ΑΠΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ

ΠΡΟΣ τον κύριο Υπουργό Οικονομικών.

ΘΕΜΑ:«Ανέφικτο να πραγματοποιηθεί η αναδρομική υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών  από πολλούς ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, μέχρι την ορισθείσα καταληκτική ημερομηνία της 31ης Μαρτίου του 2014 ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στη ΓΓΠΣ, παρέχεται η δυνατότητα σε  όσους επαγγελματίες δεν ασκούν δραστηριότητα πέραν του έτους και πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται στις σχετικές εγκυκλίους

(1030160/650/ΔΜ/ΠΟΛ.1068/19.3.2001,1016769/389/ΔΜΒ/ΠΟΛ.1028/21.2.2003 και 1053873/867/ΔΜ/ΠΟΛ.1071/28.5.2009 ), να υποβάλουν δήλωση διακοπής των εργασιών τους μέχρι την 31η Μαρτίου του 2014.

Είναι όμως βέβαιο, ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες δεν θα προλάβουν μέχρι την ημερομηνία αυτή να προβούν στην αναγκαία  δήλωση διακοπής των εργασιών τους, εξαιτίας διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως:

•    Ύπαρξη ακινήτων σε εταιρείες που βρίσκονται σε διαδικασία εκκαθάρισης, η οποία δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Μαρτίου.

•    Περιπτώσεις κατά τις οποίες έχουν αποβιώσει μέλη εταιρειών και οι κληρονόμοι δεν έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς, ώστε να γίνει η διακοπή των εργασιών των εταιρειών αυτών.

•    Περιπτώσεις εταιρειών που ιδρύθηκαν πριν από πολλές δεκαετίες, για τις οποίες δεν είναι εύκολο να εξευρεθεί η δημοσίευση της συστάσεώς τους, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δηλωθεί η λύση τους στο ΓΕΜΗ ( Γενικό Εμπορικό Μητρώο ).

•    Κάθε πιθανός συνδυασμός των παραπάνω περιπτώσεων, όπως και άλλων.

Οι συνέπειες για τους επαγγελματίες αυτούς θα είναι ιδιαίτερα δυσμενείς, αφού θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να χρωστούν στον ΟΑΕΕ υπέρογκα ποσά , τα οποία θ’ αδυνατούν ν’ αποπληρώσουν. Είναι ακόμη πιθανό, ν’ αντιμετωπίσουν προβλήματα στη διαδικασία συνταξιοδότησης, ενώ οι ίδιοι και τα μέλη των οικογενειών τους θα παραμείνουν ανασφάλιστοι. Επιπλέον, τα πρόστιμα που θα τους επιβληθούν θα είναι δυσανάλογα της οικονομικής τους δυνατότητας, γεγονός που θα προκαλέσει κοινωνικούς τριγμούς. Επίσης φορολογικά θα δημιουργηθεί ένας τεράστιος όγκος υποχρεώσεων λόγω μη υποβολής φορολογικών εγγράφων για διάστημα για το οποίο δεν παρουσίαζαν καμία απολύτως κίνηση στα βιβλία και στοιχεία των επιχειρήσεων τους.

Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,

Εάν, συμμεριζόμενος τους παραπάνω λόγους, θα λάβει απόφαση με την οποία θα δίνει παράταση για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να  μπορέσουν να υποβάλουν δήλωση διακοπής εργασιών χωρίς συνέπειες;

Ο Ερωτών

        Γιώργος Καρασμάνης

        Βουλευτής Πέλλας

 

 

Λοιπόν, πως πάει το πράμα......

Βγαίνει το ΥΟ και δίνει αυτό:

 

 

 

Παροχή πληροφοριών σχετικά με την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής.

 

Υπ. Οικ. ΔΕΣ Γ 1013171/21.01.2014

 

Με την παρούσα σας γνωρίζουμε ότι οι οδηγίες που έχουν δοθεί με τις 1030160/19.03.2001/Πολ.1068, 1016769/21.02.2003/Πολ.1028 και 1053873/28.05.2009/Πολ.1071 εγκυκλίους και αφορούν στην εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής, θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι 31/3/2014.

 

Ως εκ τούτου, όσα από τα ανωτέρω πρόσωπα δεν ασκούν δραστηριότητα πέραν του έτους και πληρούν τα κριτήρια που ορίζονται στις εν λόγω εγκυκλίους, μπορούν για τη διακοπή των εργασιών τους με βάση τον πραγματικό χρόνο διακοπής, να υποβάλλουν στη Φορολογική Διοίκηση τη δήλωση διακοπής εργασιών μέχρι 31/3/2014.

 

Επιπλέον, για την ενημέρωση των φορολογουμένων, η υπηρεσία μας, έχει προβεί σε ενέργειες για την ηλεκτρονική ανάρτηση σχετικού με το θέμα κειμένου στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr),

 

Ως προς την ισχύουσα, μετά την 1/4/2014, διαδικασία διακοπής εργασιών των ανωτέρω προσώπων, θα ενημερωθείτε σχετικά.

 

Μέχρι εδώ, όλα καλά.... κάποιος ανυποψίαστος θα μπορούσε μάλιστα να δεχτεί καλόπιστα όλο το σκηνικό, "το ΥΟ δίνει και 3 μήνες διορία για τα παλιά, πριν αλλάξει τους κανόνες"....
 
Τι έχει γίνει όμως.....
 
Μου ήρθανε 2 τέλη επιτηδεύματος από εταιρίες που διακόψανε όταν εγώ γεννήθηκα... άντε δύο χρόνια μετά....
 
Αυτές, λένε στο μητρώο, δεν έχουνε κάνει διακοπή...
 
Μάλλον τους λέω ούτε έναρξη έχουνε κάνει γιατί στα αρχεία σας φαίνεται έναρξη 1/1/1901..... εκτός αν είσασταν τόσο πρωχό από τότε.........
 
Όχι μου λένε, κατά τη μετάβαση από το ένα σύστημα στο άλλο, δεν κούμπωσε η ημερομηνία έναρξης και μπήκε σε όλες 1/1/1901..... Ενώ στη διακοπή, δεν ήρθανε οι φορολογούμενοι να τη δηλώσουνε, οπότε εκπρόθεσμα με πρόστιμο 100€.... το πεδίο της έναρξης δεν δούλεψε, αλλά το πεδίο της διακοπής, ήταν στη τσίτα....
 
Πάω στον ελεγκτή, χιλιάδες οι περιπτώσεις μου λέει στο Ηράκλειο.... Χιλιάδες........
 
Το λοιπόν,
- ή που οι περισσότεροι λογιστές ήταν για τον π@υτσο εδώ στο Ηράκλειο και δεν ξέρανε ότι όταν κάνει διακοπή μια εταιρία πρέπει να ενημερωθεί η εφορία
- ή που παραμένετε μεγάλοι καραγκιόζηδες..... Και πολλοίλ, και πολύ μεγάλοι καραγκιόζηδες....
 
Θεομπίχτες, άμα δεν αρπάξετε τα 4 κατοστάρικα για το τέλος επιτηδεύματος, να πάρετε το κατοστάρικο του προστίμου....
 
Τα έχετε κάνει σκατά, να πληρώσουν πρόστιμο οι φορολογούμενοι.... Καραγκιόζηδες, έτσι θα βγάλετε κι άλλο πρωτογενές πλεόνασμα να δώσετε στους ένστολους παραμονές εκλογών.......
 
Κατά τα άλλα σας μάρανε η χρηστή διοίκηση και η συνέπεια όσων έχετε πει..... Μη θυμηθώ και αυτή τη παπαριά, που ανοίξατε και καλά το σύστημα, αλλά αφού δεν έχουν στείλει οι εργοδότες τα αρχεία, τι δήλωση να στείλουν οι μισθωτοί.........
 
Φταίει ο φορολογούμενος, πληρώνει πρόστιμο ο φορολογούμενος....
 
Φταίει η διοίκηση, πληρώνει πρόστιμο ο φορολογούμενος....
 
Μπράβο, συγχαρητήρια......
 
 
Μια ερώτηση μόνο.......
 
Πως διάολο κοιμάστε τα βράδυα γνωρίζοντας ότι σε αυτόν τον κόσμο που πλάθετε θα μεγαλώσουν τα κοπέλια σας......???????
 
Πως ρε πούστη μου.......?????????????????
 
 
 
Υγ: αυτή η πρακτική μου θύμισε έντονα το άλλο το μπουρδέλο.... Όταν υποβάλλαμε με ΑΒΑ, στον έλεγχο, αν δεν ταυτίζονταν οι πληρωμές με τις δηλώσεις:
- αν είχες πληρώσει λιγότερα, σου λέγανε δήλωσες τόσα, πλήρωσες μόνο τόσα, φέρε τη διαφορά με τόκους
- αν είχες πληρώσει περισσότερα, σου λέγανε πλήρωσες πιο πολλά, άρα δεν μου δήλωσες κάποια μεροκάματα, πάρε ένα πρόστιμο να έχεις που δεν τα δήλωσες......................
 
 
Α ρε μπουρδέλο κράτος.....................
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σήμερα και αύριο στην Αθήνα, Θεσ/νίκη, Κρήτη, σε όλη τη χώρα, σε όλο τον κόσμο.

Αλλά σε διαφήμιση της εκπομπής του κ. Πρετεντέρη "Ανατροπή" στην TV τι βλέπουμε;

               ΜΑΥΡΗ ΒΙΑ - ΚΟΚΚΙΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ...

Τι αφήνει συνειρμικά στον μέσο και απολιτικό τηλεθεατή αυτή η φράση;

              Χ.Α. & Ακροδεξιά - Αριστερά από ΚΚΕ έως ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μάλιστα... Η θεωρία της εξίσωσης των δύο άκρων στην αποκορύφωσή της από τον μαέστρο των ΜΜΕ. Και απορούμε για τα διψήφια δημοσκοπικά νούμερα της φασιστικής , σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οργάνωσης, αλλά και για την εκτίναξη του κ. Θεοδωράκη στην τρίτη θέση και την πτώση των αριστερών κομμάτων...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...