Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τι έπρεπε να τα περιμένουμε δηλαδή από το Γιωργάκη Παπανδρέου τον Β΄; 

 

...Τα γεγονότα προκάλεσαν κυβερνητική κρίση με τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης Γεώργιο Παπανδρέου να εκδηλώνει το βράδυ της ίδιας ημέρας την πρόθεση του να παραιτηθεί.  Η Βρετανική πλευρά αντέδρασε άμεσα και απαίτησε να παραμείνει στη θέση του. Όπως διέρρευσε από τα αρχεία του Φόρεϊν Όφις το 1974, ο Τσόρτσιλ σε συνομιλία του με τον Βρετανό πρέσβη στην Αθήνα Ρέτζιναλντ Λίπερ ανέφερε «Πρέπει να υποχρεώσετε τον Παπανδρέου. Αν παραιτηθεί, φυλακίστε τον έως ότου συνέλθει, όταν πια θα έχουν τελειώσει οι μάχες. Θα μπορούσε το ίδιο καλά, να αρρωστήσει και να μην μπορεί να τον πλησιάσει κανείς.…» 

 

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B5%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%AC

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Tζιτζιφιόγκος

 

%CE%9B%CE%B9%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-290

Ο Μιχάλης Λιάπης είναι γόνος πλουσίας οικογενείας, έχει καλές σπουδές στο εξωτερικό και προσέχει πολύ την εμφάνισή του. Δηλαδή, είναι ο τύπος του άνδρα που αποκαλούμε «τζιτζιφιόγκο». Η έξοδος του Μιχάλη Λιάπη από την πολιτική κονίστρα άφησε ένα μεγάλο κενό στη θέση του τζιτζιφιόγκου, αφού ο κ. Λιάπης ήταν εξαιρετικός σαχλαμάρας και δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί.

%CE%9D%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%9C%CE

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο ιδανικότερος για να καλύψει τη θέση του τζιτζιφιόγκου στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι ο Νότης Μηταράκης. Ο κ. Μηταράκης μοιάζει πολύ στον κ. Λιάπη, έχει σπίτι στο Λονδίνο, ενώ τα πεταχτά αυτάκια του τον κάνουν σπουδαίο τζιτζιφιόγκο. Τουλάχιστον, ως προς την εμφάνιση.

%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%

Μοναδικός στον ρόλο του τζιτζιφιόγκου ήταν ο ηθοποιός Δημήτρης Καλλιβωκάς, ο οποίος στην ταινία «Μια τρελή τρελή οικογένεια» έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας ως τζιτζιφιόγκος. Είμαι βέβαιος πως ο συγκεκριμένος ρόλος είναι ο αγαπημένος του κ. Λιάπη, ενώ στον κ. Μηταράκη πρέπει να άρεσε και ο Αλέκος Τζανετάκος που έτρωγε συνέχεια φάπες και του τραβούσαν τ’ αυτιά.

Οι τζιτζιφιόγκοι είναι εκείνοι οι τύποι που στο σχολείο ήθελες να τους πλακώσεις στο ξύλο επειδή ήταν σπασικλάκια, και, παράλληλα, ήξερες πως αυτοί θα τα βρουν όλα έτοιμα στη ζωή τους, ενώ εσένα θα σου φύγει ο κώλος για να τα καταφέρεις.

Γενικά, οι τζιτζιφιόγκοι είναι φλώροι και οι γκόμενες δεν τους γουστάρουν, αλλά κάποιες τους παντρεύονται επειδή είναι πλούσιοι.

Οι τζιτζιφιόγκοι δεν έκαναν την επανάστασή τους όταν ήταν έφηβοι, οπότε την κάνουν γύρω στα 60, και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά αστεία, αφού μπορεί να συλληφθούν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα και με πλαστές πινακίδες, λες και είναι 15χρονα.

Επίσης, οι τζιτζιφιόγκοι έχουν μεγάλη πλάκα όταν θέλουν να κάνουν τους μάγκες και τους λαϊκούς.

Ένα καλό παράδειγμα είχαμε πρόσφατα στη Βουλή –στη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ-, όταν ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε ξαφνικά να μιλάει σαν μαχαλόμαγκας και όλοι νόμισαν πως είχε πάθει εγκεφαλικό.

pitsirikos.net

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το «ριφιφί» των αιώνων ήταν «νόμιμο», ίσως και «ηθικό»!

 

b93dcd33ce0099b14d7881875373b8b9.jpg

 

Ήταν Ιούνιος 1999. Προεκλογική περίοδος. Τους δρόμους της Αθήνας και όλης της χώρας κοσμούσε η… καλαίσθητη αυτή αφίσα – ύμνος στη φούσκα του Χρηματιστηρίου: «1.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ – ΠΑΣΟΚ»…   

 

   Επειδή πολύ… «κάθαρση» έχει πέσει και πάλι (στα κεφάλια μας), αξίζει να θυμηθούμε: Ήταν 17 Σεπτέμβρη 1999, όταν ο δείκτης της Σοφοκλέους είχε σημειώσει το ρεκόρ ανόδου του, σκαρφαλώνοντας στις 6.500 περίπου μονάδες. Τρία χρόνια μετά, στις 17 Σεπτέμβρη 2002 – και ενώ πια ήταν δεδομένο τι είχε παιχτεί με τη «φούσκα» - ο δείκτης είχε κατρακυλήσει κάτω από τις 2.000 μονάδες.

   Μέσα σε μια τριετία, λοιπόν, η συνολική απώλεια της κεφαλαιοποίησης της Σοφοκλέους ανήλθε στο αστρονομικό ποσόν των 136 δισ. ευρώ (46,3 τρισ. δραχμές)! Με άλλα λόγια, τόση ήταν η διαφορά μεταξύ της συνολικής αξίας των εισηγμένων μετοχών το Σεπτέμβρη του 1999 και της αντίστοιχης αξίας τους τρία χρόνια αργότερα.

   Για να το πούμε απλά και κατανοητά: Το αποκαλούμενο και σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου συνιστά το μεγαλύτερο «ριφιφί» στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους. Συνολικά: Πάνω από 140 δισ. ευρώ πέρασαν από τις τσέπες του εξαπατημένου ελληνικού λαού στα «πιράνχας» του χρηματιστηριακού τζόγου. Περιουσίες και κόποι μιας ζωής έλιωσαν στο βωμό της γκανιότας του συστήματος, όπως ακριβώς έλιωσε και η καραμέλα περί «λαϊκού καπιταλισμού». Μια καραμέλα με την οποία το πολιτικό σύστημα αφιόνισε τα θύματά του, που έτρεχαν, εκτός από μισθούς και συντάξεις, να συνάπτουν δάνεια για να τα καταθέτουν στα αρπακτικά που λειτουργούσαν όχι μόνο έχοντας την ανοχή, αλλά και την αρωγή του συστήματος της πολιτικής εξουσίας.

   Μήπως υπερβάλουμε; Ας επαναφέρουμε στη μνήμη μας το πολιτικό θερμοκήπιο μέσα στο οποίο συντελέστηκε το έγκλημα του Χρηματιστηρίου, το οποίο μάλιστα χρησιμοποιήθηκε και ως προεκλογική αφίσα (!) για την διπλή εξαπάτηση των πολιτών: Την εξαπάτησή τους και ως αποταμιευτών και ως ψηφοφόρων!

1)     «Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία» (προεκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ, ευρωεκλογές, Ιούνιος 1999)

2)     «Ο τζίρος του Χρηματιστηρίου θα είναι υψηλός και θα αποδώσει αυτά τα οποία έχουμε σχεδιάσει» (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).

3)     «Το Χρηματιστήριο είναι ένας θεσμός σημαντικός για την πρόοδο της οικονομίας, είναι ένας θεσμός, ο οποίος εξυπηρετεί την οικονομία» (Κ.Σημίτης, 5/9/99, συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).

4)     «Η κατάσταση στη Σοφοκλέους θα ομαλοποιηθεί μέσα σε ένα - δυο 24ωρα» (Κ.Σημίτης, Οκτώβριος '99, συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ).

5)     «Εμείς νοιαζόμαστε για τους επενδυτές του Χρηματιστηρίου. Θέλουμε να βλέπουμε τους επενδυτές που τοποθετούν το περίσσευμά τους στο Χρηματιστήριο να αμείβονται» (Κ.Σημίτης, 5/12/2000)

6)     «Η περίοδος νευρικότητας στο Χρηματιστήριο έχει ημερομηνία λήξης. Είναι η 9η Απριλίου. Είναι η επανεκλογή της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Είναι η αποκατάσταση συνθηκών ηρεμίας στο Χρηματιστήριο, στην Οικονομία, στη Χώρα. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, είμαστε εγγυητές της ομαλής πορείας των αγορών και της Ελληνικής Οικονομίας» (Γιάννος Παπαντωνίου, υπουργός Οικονομίας, 28/3/2000)

7)     «Το Χρηματιστήριο πάει κανόνι. Και ό,τι να λένε, ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Η Ελλάδα, το καλοκαίρι πλέον, θα έχει ένα Χρηματιστήριο που θα το ζηλεύουν πολλά άλλα διεθνή Χρηματιστήρια» (Γιάννος Παπαντωνίου, 2/6/1999)

8)     «… το Χρηματιστήριο θα συνεχίσει να αντανακλά τη δύναμη της Ελληνικής Οικονομίας» (Γιάννος Παπαντωνίου, Σεπτέμβριος 1999).

9)     «Το 2000 η πορεία του Χρηματιστηρίου θα είναι δυναμικά ανοδική, καθώς η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, θα δώσει ώθηση στη Σοφοκλέους» (Γιάννος Παπαντωνίου,  20/12/1999).

10)  «…όσοι είναι στο Χρηματιστήριο θα είναι κερδισμένοι. Είναι πολύ απλό το μήνυμα, το συμπέρασμα, το δια ταύτα αυτών των εκτιμήσεων. Θα πάει καλά το Χρηματιστήριο, διότι η οικονομία πάει πολύ καλά, πάει καλύτερα και απ’ ό,τι περιμέναμε...» (Γιάννος Παπαντωνίου, 28/3/2000)

11)  «Δεν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος. Πήραμε πολύ έγκαιρα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε ήδη σήμερα να έχουν γίνει όλες οι αναγκαίες ρυθμίσεις. Δεν υπάρχει κανείς απολύτως κίνδυνος στο Χρηματιστήριο...» (Γιάννος Παπαντωνίου, 9/11/1999)

12)  «Για τους επενδυτές δημιουργήθηκαν νέες ευκαιρίες τοποθέτησης των αποταμιεύσεών τους με υψηλή απόδοση... Σήμερα ένα εκατομμύριο επενδυτές, όπως και όλοι οι Έλληνες, ξέρουν ότι οι μετοχές έχουν αξία(…)» (Ανακοίνωση Τύπου του ΠΑΣΟΚ, 8/6/99, προεκλογική περίοδος).

   Φυσικά από το παραπάνω παιχνίδι δεν έλειψε η τότε αξιωματική αντιπολίτευση της ΝΔ που προσπαθούσε να πλασαριστεί ως η αυθεντική εκπρόσωπος της «λαϊκής ευημερίας» μέσω Χρηματιστηρίου. Να δυο ενδεικτικές δηλώσεις:

  • «Εγγυούμαστε απόλυτα για μια διαρκώς ανοδική πορεία του Χρηματιστηρίου από τις 10 Απρίλη» (Κώστας Καραμανλής, 1/3/2000, προεκλογική εμφάνιση στη Ρόδο).
  • «Το να γίνονται κάποιες "ενέσεις" (σ.σ.: στο Χρηματιστήριο) προκειμένου κάποιοι να μη χάσουν τα χρήματά τους, αυτό είναι αναμενόμενο και αποδεκτό» (Α. Σπηλιωτόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ, 30/3/2000).

   Και πως έληξαν όλα αυτά; Έληξαν με την περίφημη δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ο οποίος απευθυνόμενος στους μαδημένους και εξαπατημένους, εκτόξευσε εκείνη την απίθανη φράση: «Ας πρόσεχαν»…

 

   Και πως έληξαν όλα αυτά; Έληξαν (για την ακρίβεια: «ξαναέληξαν»…) με την προχτεσινή απόφαση του δικαστηρίου: Η δικαιοσύνη απεφάνθη ότι ουδείς βρέθηκε ένοχος για το σκάνδαλο αυτής της άνευ προηγουμένου κλοπής ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων που πιάστηκαν στο δόκανο των επιτήδειων. Ουδείς εντοπίστηκε από εκείνους που έστησαν (ο καθένας με το δικό του τρόπο) το μεγάλο «ριφιφί». Που παρέδωσαν τον κοσμάκη στους «αλογομούρηδες» μέσω της Σοφοκλέους. Που ψηφοθήρησαν παίζοντας το κάλπικο «χαρτί» του «λαϊκού καπιταλισμού». Που μετέτρεψαν τον χρηματιστηριακό τζόγο σε «εθνικό ιδεώδες». Είναι όλοι τους ...αθώοι!

 

   Αλλά, κι αν όσοι αθωώθηκαν προχτές είναι όντως αθώοι (αυτά τα ξέρει η «τυφλή» δικαιοσύνη), μήπως και το πολιτικό σύστημα που διαπλέχτηκε με χίλιους τρόπους με αυτή τη φούσκα, που πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου αποτελούν και σήμερα επιφανείς εκπροσώπους του, είναι κι αυτό αθώο; Μα φυσικά! Τόσο, δε, πολιτικά αθώοι είναι όλοι αυτοί, όσο και το σύστημα (σσ: «Καπιταλισμός», λέγεται…) της «νόμιμης και ηθικής» εκμετάλλευσης,  το οποίο βρίσκεται σε μια διαδικασία διαρκούς… «κάθαρσης», με τους εκάστοτε διαχειριστές του να διαγωνίζονται σε «σεμνότητα και ταπεινότητα». Αλλά η βρώμα – βρώμα. Η σήψη – σήψη. Η διαφθορά – διαφθορά. Ο ξεπεσμός – ξεπεσμός. Και η απάτη – απάτη. Από πλαστές πινακίδες μέχρι πλαστούς «σωτήρες».

 

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/200602,To_%C2%ABrififi%C2%BB_twn_aiwnwn_htan_%C2%ABnomimo%C2%BB_is.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Όλες οι new year's resolutions που δεν τήρησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και γι' αυτό κρυώνεις μέσα στο σπίτι σου

 19.12.2013  ·  Από:   Leo Ellion
Untitled4-1170x585.jpg?294693

 

Υπάρχει ένα παρεάκι 10-11 ατόμων που κάνουν το εξής: λένε κάθε χρόνο όλοι την ίδια φράση. Λόγω των αντίστοιχων αξιωμάτων τους, η φράση αυτή είναι ανάμεσα σε πρόβλεψη, επιστημονικό συμπέρασμα και δέσμευση. Κάθε χρόνο πέφτουν έξω ως καζαμίες, επιστήμονες και μπεσαλήδες. Και τον επόμενο χρόνο την ξαναλένε, αλλάζοντας μόνο το τελευταίο ψηφίο της.

 

Το παρεάκι είναι οι εξής:

 
 

Ο Γιώργης ο Προβόπουλος, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%9F11.jpg?294

 
 

%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%9F12.jpg?294

 
 

%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%9F131.jpg?29
 
 
 %CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%9F14.jpg?294
Προβό ξεκόλλα μαλάκα! Τι 2014 γενικά;; Δεν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο;
 
 
 

%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%92%CE%9F14-1.jpg?2

 
 

Ο Όλι-ε Ρεν-ε

%CE%9F%CE%9B%CE%9911.jpg?294693

 
 
%CE%9F%CE%9B%CE%99121.jpg?294693
 
 

%CE%9F%CE%9B%CE%9913.jpg?294693

 
 

%CE%9F%CE%9B%CE%9914.jpg?294693

Μπείτε εδώ, έχει κι άλλα:  http://luben.tv/blogosphere/politics/32780/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν αυτός ο Προβόπουλος αν έκανε το μεντιουμ θα ΄χε τρομερή επιτυχία.

 

Ζάμπλουτος θα γινόταν!

 

Κι ο Ρεν βεβαίως αλλά εμείς βλέπουμε τα δικά μας τζιμάνια.

 

 

Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα.

Αυτοί έκαναν προβλέψεις.

Κάποιος άλλος τα έβλεπε διαφορετικά.......

 

Η ανάκαμψη ήδη ξεκίνησε

 

cf83cebaceb9-ceb5ceb8-14-3-1121.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτέλους ... μια απόφαση που μας δίνει μια Ελπίδα ....  http://www.naftemporiki.gr/story/744900

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιτέλους ... μια απόφαση που μας δίνει μια Ελπίδα ....  http://www.naftemporiki.gr/story/744900

 

Στ' @ρχίδι@ μας....

 

Έφυγε το 19χρονο.... τι ψάχνεις τώρα.....

 

19 χρονών.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στ' @ρχίδι@ μας....

 

Έφυγε το 19χρονο.... τι ψάχνεις τώρα.....

 

19 χρονών.......

Συμφωνώ .

Αλλά αυτό το συνυπαιτιότητα του οδηγού κατά 20% τί κουκί είναι ?

Για μικρότερη αποζημίωση ?

Δηλαδή άν ο οδηγός φορούσε κράνος δεν θα σκοτωνόταν ο συνεπιβάτης ?

Και επίσης για τον ανάπηρο κατά 80% (ζωντανό-νεκρό) τί σημαίνει το δεν φορούσε κράνος ?

Οτι δεν δικαιούται καμίας αποζημίωσης ?

Δηλαδή αν δεν ήταν τα μπάζα και δεν φορούσε κράνος , θα έπεφτε , θα χτύπαγε , και θα έμενε ανάπηρος ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΓΙAΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦAΚΗΣ Δεν γνωρίζουν τι ποιούν; Δύο ιστορίες εκ Ρώμης απαντούν το καυτό ερώτημα

Όλος ο κόσμος έχει μια απορία: Καλά, οι ηγέτες μας, δεν γνωρίζουν τί ποιούν; Τόσο βαθειά νυχτωμένοι είναι; Δεν υπάρχει ούτε ένας ευρωπαίος ηγέτης που να μπορεί αντικρύσει την πραγματικότητα κατάματα και να αντιδράσει ανάλογα;

 

Δεν θα μιλήσω για τους δικούς μας, εγχώριους «ηγέτες». Όσο λιγότερα πει κανείς για τους Παπανδρέου, Παπαδήμους, Σαμαράδες και Σία τόσο καλύτερα. Θα σας αφηγηθώ όμως μια ιστορία που γνωρίζω καλά και η οποία λέει, νομίζω, πολλά.

 

Φθινόπωρο 2011. Ρώμη. Ο τότε υπουργός οικονομικών της Ιταλίας, Τζούλιο Τρεμόντι, ανησυχεί. Βλέπει την λαίλαπα της Κρίσης να χτυπάει ήδη την χώρα του. Απεγνωσμένα ψάχνει τρόπους να την αναχαιτήσει. Κάποια στιγμή, πολιτικός του αντίπαλος, τ. πρωθυπουργός της χώρας, του συνιστά να συναντήσει γνωστό του οικονομολόγο που επεξεργάστηκε μια καινοτόμα ιδέα για το πως μπορεί να τεθεί τέλος στην Κρίση του Ευρώ. Ο υπουργός δέχεται, ακούει την ιδέα του επισκέπτη του, και ενθουσιάζεται. Του φαίνεται λογική, εφικτή και πολιτικά εφαρμόσιμη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μάλιστα ενθουσιάστηκε τόσο που αμέσως έβαλε τον γραμματέα του να κινήσει γη και ουρανό οργανώνοντας συναντήσεις μεταξύ του επισκέπτη του και ιθυνόντων στις Βρυξέλλες, ευρω-βουλευτές, υπουργούς άλλων κρατών κλπ, με προφανή στόχο την προώθηση της καινοτόμας ιδέας-πρότασης.

 

Την ώρα που υπουργός και γραμματέας συζητούσαν ποιον θα έπρεπε να προσεγγίσουν για να οργανώσουν συνάντηση με τον επισκέπτη, γυρνά ο τελευταίος και λέει: «Κύριε υπουργέ, ποιος ο λόγος για όλες αυτές τις συναντήσεις; Δεν έχω πρόβλημα να πάω να δω τους ανθρώπους αυτούς και να τους μιλήσω. Αναρωτιέμαι όμως γιατί πρέπει να το κάνω δεδομένου ότι, όπως μου λέτε, έπεισα... εσάς! Είστε ο υπουργός οικονομικών κραταιάς ευρωπαϊκής χώρας. Συμμετέχετε στο Eurogroup, στο Ecofin, στα υψηλότερα κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν πειστήκατε όντως για την πρότασή μου, γιατί δεν την παρουσιάζετε ως δική σας στο Ecofin;»

 

Ο Τζούλιο Τρεμόντι χαμογέλασε, έκατσε πιο βαθειά στην δερμάτινη πολυθρόνα του και, με μια έκφραση μεταξύ ειρωνίας και θλίψης, του απαντά: «Δεν καταλαβάνεται αγαπητέ μου τι θα συμβεί με το που θα αρχίσω να παρουσιάζω την πρότασή σας στο Ecofin; Όσο λογική και εφαρμόσιμη κι αν είναι, με το που θα αρχίσω την ομιλία μου υπέρ της, τα SMS θα φεύγουν καταιγιστικά απ΄τα κινητά συναδέλφων υπουργών και των παρατρεχάμενών τους: Ο Τρεμόντι προτείνει την κεντρική διαχείριση μέρους του δημόσιου χρέους των κρατών-μελών, θα λένε. Δευτερόλεπτα αργότερα τα δημοσιογραφικά πρακτορεία θα αναμεταδίδουν τα μηνύματα αυτά, ολίγον τι «τραβηγμένα», και, προτού καν ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου, τα spreads της Ιταλίας θα έχουν εκτιναχτεί στα ουράνια καθώς οι χρηματαγορές θα δονούνται από φήμες πως, για να προτείνει τέτοια πράγματα ο Τρεμόντι, η ιταλική κυβέρνηση προφανώς δεν δύναται να αναχρηματοδοτήσει το τεράστιο χρέος της. Την επόμενη μέρα δεν θα είμαι πια υπουργός οικονομικών. Πως ακριβώς θα βοηθήσει στην προώθηση της ιδέας-πρότασής σας η αποκαθήλωσή μου;»

 

Έναν χρόνο αργότερα, ο Τρεμόντι είχε περάσει στην ιστορία, καθώς στην Ρώμη είχε επιβληθεί (από το Βερολίνο, την Φραγκφούρτη και τις Βρυξέλλες) κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον κ. Μάριο Μόντι. Η αποστολή του κ. Μόντι; Να θέσει το δημόσιο χρέος της Ιταλίας υπό έλεγχο.

 

Ήταν η εποχή που οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατέρρεαν και ο νέος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ο έτερος Μάριο (Ντράγκι), για να μαζέψει τα ασυμάζευτα, τύπωσε €1 εκατομμύριο και μήνυσε στους τραπεζίτες να κοπιάσουν – ελπίζοντας παράλληλα ότι, με αυτό τον τρόπο, οι τράπεζες θα δανείσουν κάποια από τα ποσά που θα λάμβαναν στα χειμαζόμενα κράτη.

 

Ένα κρύο χειμωνιάτικο πρωινό, Φλεβάρης του 2012 ήταν, ο νέος πρωθυπουργός δέχεται στο γραφείο του τον Πρόεδρο μίας εκ των μεγαλύτερων ιταλικών τραπεζών. Χωρίς πολλές περιστροφές, ο τραπεζίτης ανακοίνωσε στον κ. Μόντι ότι, εκείνο το πρωινό, η τράπεζά του εξέδωσε ιδιωτικά ομόλογα €40 εκ. «Βεβαίως κ. πρωθυπουργέ, καθώς όλοι γνωρίζουν τις δυσκολίες της τράπεζάς μας κανείς δεν θα τα αγοράσει αν δεν μας δώσετε την βούλα του ιταλικού κράτους.» «Μου ζητάτε να εγγυηθεί για τα δικά σας νέα, τεράστια, χρέη ο ιταλός φορολογούμενος;», απόρησε ο κ. Μόντι μπροστά στο θράσος του τραπεζίτη. «Ακριβώς αυτό σας ζητώ κ. Μόντι» του απάντησε επιβεβαιώνοντας της θρασύτητά του ο τραπεζίτης. «Με την κρατική εγγύηση θα μπορέσω σήμερα κι όλας να καταθέσω αυτά τα νέα ομόλογα στην ΕΚΤ και να πάρω ρευστό χρήμα. Διαφορετικά αύριο η τράπεζα δεν θα ανοίξει, θα επικρατήσει χάος και η κυβέρνησή σας θα καταρρεύσει.»

 

Κάπως έτσι ο «τεχνοκράτης» πρωθυπουργός κατάλαβε το δίλημμα στο οποίο βρισκόταν: Να δώσει την εγγύηση του κράτους στα ομόλογα του αναιδή τραπεζίτη, αυξάνοντας εν μία νυκτί το δημόσιο χρέος κατά σαράντα δις; Ή να αντισταθεί; Ζήτησε στον επισκέπτη του να αποσυρθεί στον χώρο αναμονής έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο και αμέσως τηλεφώνησε στον υπουργό οικονομικών και στον Πρόεδρο της ΕΚΤ, τον Μάριο Ντράγκι. Και οι δύο του είπαν να μην διανοηθεί να αφήσει την τράπεζα να καταρρεύσει. Με την ουρά κάτω απ’ τα σκέλια, συντετριμμένος, ο Μάριο Μόντι ζήτησε από την γραμματέα του να φωνάξει τον τραπεζίτη και υπέγραψε τα χαρτιά της κρατικής εγγύησης του νέου ιδιωτικού χρέους. «Αντί να δανείζουν οι τράπεζες κάποια από τα ποσά που τους δίνει ο Ντράγκι» σκέφτηκε ο κ. Μόντι «έρχονται στο υπό πτώχευση κράτος για εγγυήσεις!»

 

Μερικές μέρες μετά, ήρθε και η δεύτερη λυπητερή: Οι Βρυξέλλες μήνυσαν στον ιταλό πρωθυπουργό, στον «εκλεκτό» τους, πως παρατήρησαν μια «απότομη» αύξηση του ιταλικού δημόσιου χρέους, σε αντίθεση με την «αποστολή» του κ. Μόντι – που δεν ήταν άλλη από την μείωση του χρέους. «Με αυτά τα νέα δεδομένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει από εσάς την εισαγωγή νέων μέτρων για να περιοριστεί το δημοσιονονικό έλλειμμα της Ιταλίας», κατέληγε το μήνυμα.

 

Τρεις εβδομάδες αργότερα, ένας καταβεβλημένος Μάριο Μόντι ανακοίνωνε στην Ιταλική Βουλή νέα «μέτρα» τα οποία, όπως απεδείχθη πολύ λίγο αργότερα, έσπρωξαν την Ιταλία σε νέα, τεχνητή, ύφεση. Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν ο κ. Μόντι συρθεί σε εκλογές στις οποίες οι εκλογείς τον διέσυραν, εκλέγοντας έναν άλλον κύριο ο οποίος αυτή την εποχή παλεύει με νύχια και με δόντια να παραμείνει στην, δήθεν, εξουσία.

 

Παραθέτω αυτές τις δύο ιστορίες αντί για απάντηση στο αρχικό ερώτημα: «Καλά οι ηγέτες μας δεν γνωρίζουν το ποιούν;» Δυστυχώς γνωρίζουν. Αλλού είναι το ζήτημα...

http://www.koutipandoras.gr/article/102033/den-gnorizoyn-ti-poioyn-dyo-istories-ek-romis-apantoyn-kayto-erotima

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορεί να είναι Αρχηγός της Αστυνομίας ένας ρατσιστής

Του Κώστα Βαξεβάνη

 

Μου είναι πολύ δύσκολο να γράψω την λέξη Αρχηγός, δίπλα στο όνομα του αντιστράτηγου Νίκου Παπαγιαννόπουλου. Είναι διαφορετικό να μιλάς με στατιστικά θανάτου για τους μετανάστες, από το να ακούς κάποιον στρατηγό της Αστυνομίας να εκστομίζει αυτό το «κάντε τους το βίο αβίωτο».

Ως σήμερα υπήρχαν δεκάδες καταγγελίες για βασανισμούς μεταναστών, για βιασμούς, για συμπεριφορές που οδηγούσαν στο θάνατο και όλες εμφανίζονταν ως ψευδείς. Γιατί όπως έχει πει και ο κύριος Δένδιας που θα μήνυε τον Guardian για την αποκάλυψη για τα βασανιστήρια, η Ελληνική Αστυνομία δεν κάνει τέτοια πράγματα.

Δεν σκοπεύω να γράψω ένα δακρύβρεχτο κείμενο για τους νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά, στα χερσαία και θαλάσσια ελληνικά σύνορα. Δεν θα ζητήσω καν από τον κύριο Δένδια και τον Αρχηγό του να σκεφτούν τι θα γίνει με τους χιλιάδες νέους έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό, αν εκεί που πήγαν τύχει να πέσουν σε έναν Αρχηγό όπως ο κύριος Παπαγιαννόπουλος και σε έναν υπουργό όπως ο κύριος Δένδιας. Που δεν σέβονται δηλαδή την νομιμότητα.

Θα μιλήσω γι αυτό που αποδεικνύεται. Πρώτα νομικά. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας,παρανομεί απέναντι στο Ελληνικό και το Διεθνές Δίκαιο. Κάνει παράβαση καθήκοντος προτρέπει κατώτερούς του σε άνομες πράξεις, είναι ηθικός αυτουργός σε όσες παράνομες πράξεις έχουν γίνει. Ως σήμερα τα θύματα αυτής της συμπεριφοράς ήταν ή νεκρά ή είχαν απελαθεί. Τώρα υπάρχει η παραδοχή του ίδιου του κυρίου Παπαγιαννόπουλου. Είναι τραγικό επίσης που στο ηχητικό ο κύριος Παπαγιαννόπουλος θεωρεί αυτονόητο πως αν οι μετανάστες δεν είναι σε στρατόπεδα τότε θα κλέβουν και θα ληστεύουν.με αυτή και μόνο την φράση έπρεπε να διώκεται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο. Αν ο ίδιος έλαβε εντολές να βγει και να το πει, αν και δεν τον απαλλάσσει από την εγκληματική πράξη.

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο αντιστράτηγος Παπαγιαννόπουλος είναι ευθυγραμμισμένος με πολιτικές αποφάσεις. Δεν είναι τυχαίο που το Λιμενικό Σώμα, το οποίο δεν διοικείται από τον ίδιο, έχει ακριβώς τις ίδιες συμπεριφορές. Τα σκάφη του Λιμενικού, ανάβουν τους προβολείς για να φωτίσουν μάλιστα το έγκλημα: ανθρώπους να πνίγονται για να μάθουν αυτοί να μην περνούν τα σύνορα. Άρα υπάρχει κοινός εγκέφαλος και εντολέας.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, έχει δηλώσει προεκλογικά πως πρέπει να ανακαταλάβουμε τις πόλεις από τους μετανάστες. Στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Μάλτας δήλωσε πως «η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, όσους και μετανάστες», κλέβοντας τη δόξα και τα συνθήματα του Νίκου Μιχαλολιάκου. Στην συζήτηση του προυπολογισμού ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ευτυχισμένος γιατί η Ευρώπη αποδέχεται πια διαδικασίες επαναπροώθησης μεταναστών από την Ελλάδα που ως τώρα δεν ήταν και τόσο αποδεκτές. Μην αναζητάτε ποιός είναι ο εγκέφαλος. Είναι κρυμμένος στο κρανίο του πρωθυπουργού.

Όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, η αποδοχή του ρατσισμού «με όρους», οδηγεί αργά ή γρήγορα σε ρατσισμό χωρίς όρους. Η Αστυνομία που παίρνει την άδεια από την πολιτική ηγεσία να βιαιοπραγεί με τη δικαιολογία κάποιου εθνικού συμφέροντος ή κάποιας ανάγκης, θα κάνει το ίδιο απέναντι στους πολίτες της, εφευρίσκοντας απλώς μια άλλη αναγκαιότητα για να είναι βίαιη και να επικρατεί. Το γκλόμπ που βιάζει μετανάστη, θα βιάσει την κόρη σου αν ο κάθε Αρχηγός της Αστυνομίας την κρίνει επιζήμια για την αντίληψή του ή επικίνδυνη για την κυριαρχία του.

Αυτή τη στιγμή μπαίνει ένα πολιτικό θέμα, παράλληλα με το ανθρωπιστικό. Και είναι το γεγονός πως ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, παρουσιάζει ρατσιστική συμπεριφορά και πλήρη αναντιστοιχία με όσα προβλέπουν οι ελληνικοί νόμοι και οι Διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα. Θα θυμάστε πως η Χρυσή Αυγή πριν γίνει εγκληματική οργάνωση για την κοινή γνώμη, ήταν απλώς ο εκφραστής αυτών των απόψεων.

 

Ο αντιστράτηγος Νίκος Παπαγιαννόπουλος δεν μπορεί να είναι Αρχηγός της ΕΛΑΣ. Αυτή θα έπρεπε να είναι και η δικιά του αντίληψη. Ακόμη και στην Αρχαία Σπάρτη επιτρεπόταν να κλέβεις, αρκεί να μην σε έπιαναν να το κάνεις. Δεν ζητώ από τον κύριο Παπαγιαννόπουλο να παραιτηθεί από ευθιξία, αλλά γιατί πιάστηκε.

ΥΓ 1: Ο Υπουργός οφείλει να απαντήσει. Το κόλπο ότι παραπέμπουμε το θέμα στον Άρειο Πάγο, όπως είχε γίνει με το Βατοπέδι, ώστε να διαταχθεί μια νομική διαδικασία που θα καταλήξει πως το ηχητικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί νομικά, είναι ξεπερασμένο και το πιθανότερο είναι να ζήσουν μια δεύτερη λίστα Λαγκάρντ.

 

ΥΓ 2 : Περιμένω όσους καταδικάζουν με αγωνία την βία από όπου κι αν προέρχεται να την καταδικάσουν και τώρα που ξέρουν από πού προέρχεται.

 

ΥΓ 3 : Τα κόμματα πρέπει να πάρουν σαφή θέση. Δεν αρκούν φιλανθρωπικές  δηλώσεις και ερωτήσεις στη Βουλή. Το θέμα είναι πολιτικό και αφορά στο αν μπορεί ένας αξιωματικός με τέτοιες απόψεις να είναι Αρχηγός της ΕΛΑΣ.

 

http://www.koutipandoras.gr/article/102115/den-mporei-na-einai-arhigos-tis-astynomias-enas-ratsistis

 

http://www.koutipandoras.gr/article/102296/diavaste-sto-hot-doc-poy-kykloforei-tis-sygklonistikes-martyries-ton-prosfygon

 

ΥΓ: Δεν ξέρω αν έτυχε να διαβάσετε το τελευταίο ΗΟΤ DOC και τις συγκλονιστικές αφηγήσεις ανθρώπων που περιγράφουν μια άθλια αντιμετώπιση από την πλευρά του επίσημου Ελληνικού κράτους.

Για σκεπτόμενους ανθρώπους που έχουν στο μυαλό τους μια χώρα που ασπάζεται την ευρωπαϊκή αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έχει υπογράψει τη συνθήκη της Γενεύης, όσα περιγράφονται σ΄αυτό το τεύχος είναι τουλάχιστον ντροπή.

Δεν κάνω διαφήμιση αλλά αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε. Μιλάμε για τριτοκοσμική χώρα πλέον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η πικρή αλήθεια της Μέρκελ

Την βεβαιότητα ότι θα συνέβαινε αυτό ακριβώς που οι τρεις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις και η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης στη χωρα μας, λοιδορούσαν και διαβεβαίωναν για το αντίθετο, εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ.

 

Σύμφωνα με την Le Monde, η κ. Μέρκελ στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις 19 Δεκεμβρίου, δήλωσε ότι αν η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε αυτο θα δημιουργούσε ένα ντόμινο αποχωρήσεων που λογικά θα κλυδώνιζε το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας.

 

«Συζητήσαμε προκειμένου να μάθουμε εάν η Ελλάδα θα έπρεπε να φύγει από τη ζώνη του ευρώ και πιστεύω πως εάν αυτό είχε συμβεί, θα έπρεπε όλοι μας να εγκαταλείψουμε την ΟΝΕ σε μεταγενέστερο χρόνο», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα.

 

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι πολλές φωνές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, απο το 2010, διατύπωναν σε όλους τους τόνους ότι ένα απο τα ισχυρότερα διαπραγματευτικά όπλα των ελληνικών κυβερνήσεων θα έπρεπε να ειναι το ίδιο το ευρώ, ακόμα και η απειλή εξόδου απο το κοινό νόμισμα.

Και θα πρέπει να επισημανθεί και η στάση που κρατούσαν απέναντι σε αυτή την "συμβουλή" τόσο οι κυβερνώντες όσο και τα περισσότερα media, που υποστήριζαν ότι σε αυτό το ενδεχόμενο οι λοιποί ευρωπαίοι θα μας έδειχναν αβασάνιστα την πόρτα εξόδου με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα.

 

Βέβαια, τέσσερα χρόνια μετά, η χώρα βιώνει ούτως ή άλλως καταστροφικές συνέπειες και πλέον οι βόρειες οικονομίες της Ευρώπης έχουν θωρακιστεί αρκετά απέναντι στο ενδεχόμενο εξόδου μιας χώρας απο το ευρώ, χωρίς να σημαίνει ότι η πιθανότητα του ντόμινο έχει ελαχιστοποιηθεί.

 

http://www.koutipandoras.gr/article/102449/i-pikri-alitheia-tis-merkel

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

*Ο20ος αιώνας είναι ίσως ο πιο ταραγμένος αιώνας στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Ας μάθουμε, ας γνωρίσουμε, ας θυμηθούμε, γιατί η Ιστορία είναι η ζωή μας και κάνει κύκλους.-

Fessenden-new3333

1906

Το βράδυ αυτό των Χριστουγέννων πολλοί χειριστές ασυρμάτων πλοίων που περιέπλεαν στα ανοικτά των ακτών της Νέας Γης, άκουσαν στον δέκτη τους, αντί τα συνηθισμένα σήματα μορς, τη φωνή ενός ανθρώπου. Ο άγνωστος παρουσιάστηκε με το κωδικό όνομα CQ, ανήγγειλε έναν δίσκο και, όταν οι τελευταίες νότες του Χαίντελ σώπασαν, διάβασε το Ευαγγέλιο των Χριστουγέννων. Έκλεισε με ένα σόλο βιολιού, ευχές για τα Χριστούγεννα και με την παράκληση να του στείλουν με επιστολή τη γνώμη τους για την εκπομπή του. Στη συνέχεια ανέφερε το όνομά του. Ήταν ο καθηγητής Reginald Aubrey Fessenden, Καναδός εφευρέτης, ηλικίας 40 ετών, που μεταξύ των 500 διπλωμάτων του ευρεσιτεχνίας περιλαμβάνεται η ασύρματη μετάδοση φωνής μέσω ενός πομπού, που τίθεται σε κίνηση με μια μηχανή ατμού.

http://www.zo2.gr/politismos/o-theatis-tou/1300-xristougenna-ston-20-aivna.html

http://www.zo2.gr/politismos/o-theatis-tou/1279-tou-eikostou-aiona-dekembris.html

Και όλο το 2013 μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο τριών λεπτών που έφτιαξε το Reuters

http://networkedblogs.com/ShlPs

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα 

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλες και όλους

 

Αφιερωμένο σε όσους "αφελείς" πιστευουν σε κόμματα  και λοιπά παραμύθια

Συνδικαλιστής διεγραμμένος (?) του ΣΥΡΙΖΑ και συνοδοιπόρος του Φωτόπουλου πρώην ακραιφνή ΠΑΣΟΚΟΥ και νυν ακραιφνή ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ 

 

Και για να είμαστε και πιο δίκαιοι 

Τομπούλογλου , Κάντας , και ότι άλλο μου διαφεύγει 

  ΡΙΖΟΣ ΡΙΖΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Βρέθηκε στην Κύπρο ο κουμπαράς του συνδικαλιστή  

Νέα ευρήματα... υψηλής τάσης, σε λογαριασμούς οffshore στην Κύπρο, «φορτίζουν» το ήδη βαρύ κατηγορητήριο για τον συνδικαλιστή της ΔΕΗ Ρίζο Ρίζο.

newego_LARGE_t_420_54291249_type12713.jp

Εκτός από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για απάτη, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του Δημοσίου, που αντιμετωπίζει και επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη, ο κ. Ρίζος είναι πια κατηγορούμενος και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, καθώς βρέθηκαν 750.547,84 ευρώ.

Στην ίδια υπόθεση φέρονται εμπλεκόμενες και οι δύο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα, που εμφανίζονται ως συμμέτοχοι της υπεράκτιας εταιρείας.

Τα αδικήματα σε βάρος του συνδικαλιστή της ΔΕΗ αφορούσαν μέχρι τώρα τις «χορηγίες» της επιχείρησης προς τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για πολυδάπανα ταξίδια στο εξωτερικό, την πολυτελή φιλοξενία ξένων συναδέλφων τους και άλλα, που φέρονται ότι ζημίωσαν την επιχείρηση με το ποσόν του 1.160.470,40.

assets_LARGE_t_420_54291227_type12128.jp

Στην ίδια δικογραφία, που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Εφετών, είναι επίσης κατηγορούμενοι μέλη διοικήσεων της ΔΕΗ, συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, αλλά και στελέχη του Οργανισμού Κοινωνικών Εκδηλώσεων (ΟΚΔΕ) της επιχείρησης, που φέρονται να έχουν υπογράψει τις συγκεκριμένες αποφάσεις την επίμαχη περίοδο (δεκαετία 1999 ? 2010).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνους της Κυριακής», αποκαλύφτηκε, έπειτα από έρευνες της Αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος (ξέπλυμα) και του προέδρου της, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, ο άγνωστος... κουμπαράς του συνδικαλιστικού στελέχους της ΓΕΝΟΠ με 750.547,84, με αποτέλεσμα να επεκταθεί η εναντίον του ποινική δίωξη.

assets_LARGE_t_420_54291226_type12128.jp

Πρόκειται για «μαύρο χρήμα» που αποκαλύφτηκε στην Κύπρο, σε δύο λογαριασμούς offshore εταιρείας, που ανήκουν στον συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ και στις δύο κόρες του, τη Χριστιάνα, που αντιμετώπιζε κατηγορίες στην ίδια υπόθεση, και στην Ιωάννα, δικηγόρο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, που αποκαλύπτει σήμερα το «Εθνος της Κυριακής», «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα κατατεθειμένα στους παραπάνω λογαριασμούς ποσά αποτελούν τμήμα του προαναφερθέντος εγκληματικού προϊόντος απάτης, ύψους 1.160.470,40 ευρώ», δηλαδή των χρημάτων με τα οποία ζημιώθηκε το ελληνικό Δημόσιο από τις «χορηγίες» της ΔΕΗ προς τους συνδικαλιστές.

Προκειμένου μάλιστα να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα επιστρέψουν με κάποιον τρόπο στα δημόσια ταμεία, με ενέργειες του προέδρου της Αρχής κ. Νικολούδη, και όπως ορίζει ο νόμος, δεσμεύτηκαν τέσσερα πολυτελή ακίνητα της οικογένειας Ρίζου, σε περιοχές-φιλέτα της Αθήνας, η αξία των οποίων αντιστοιχεί σε τμήμα του «εγκληματικού προϊόντος».

Πάρτι εκατομμυρίων

Τα ευρήματα της Αρχής, που έκανε φύλλο και φτερό λογαριασμούς αλλά και περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Ρίζου, είναι ενισχυτικά της ήδη πλούσιας δικογραφίας, που αφορά τη ζημιά, την οποία υπέστη η ΔΕΗ από το... πάρτι εκατομυρίων ευρώ (τη δεκαετία 1999 - 2010), στο οποίο μετείχαν -σύμφωνα με τις κατηγορίες- πρώην στελέχη της επιχείρησης, που φέρονται να έχουν υπογράψει τις συγκεκριμένες αποφάσεις την επίμαχη περίοδο, αλλά και εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ, όπως και του Οργανισμού Εκδηλώσεων της Επιχείρησης, μέσω της χρηματοδότησης υπερτιμολογημένων εκδηλώσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, πολλές από τις οποίες αν και πληρώθηκαν, είτε δεν έγιναν ποτέ είτε δεν ολοκληρώθηκαν...

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα του κ. Νικολούδη εμπλέκονται ο πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος και οι δύο κόρες του, Χριστιάνα και Ιωάννα. Οπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα της Αρχής, «τα νόμιμα εισοδήματά τους κατά τα τελευταία έτη, μόλις καλύπτουν τις ανάγκες διαβίωσής τους».

Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρεται ακόμη ότι «ενδεικτικά για το έτος 2013 έχουν δηλώσει εισόδημα ο πρώτος 30.356 ευρώ, η δεύτερη 5.160 ευρώ και η τρίτη 4.700 ευρώ», όπως προκύπτει από τα συνημμένα αντίγραφα των φορολογικών τους δηλώσεων.

Οπως προκύπτει επίσης από τα στοιχεία του πορίσματος της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, οι έρευνες του προέδρου της, Παναγιώτη Νικολούδη, έβγαλαν «λαβράκι», όταν εντόπισαν την offshore εταιρεία «ARCELOR LTD», με χώρα εγγραφής το Μπελίζ, αριθμό εγγραφής 101.605 και επαγγελματική διεύθυνση τη λεωφόρο Κένεντυ 12 στη Λευκωσία της Κύπρου.

Δικαιούχοι και μέτοχοι της παραπάνω εταιρείας εμφανίζονταν οι Ρίζος Ρίζος, Χριστιάνα Ρίζου και Ιωάννα Ρίζου.

Τα ευρήματα σε δύο λογαριασμούς της offshore ήταν αρκούντως αποκαλυπτικά, καθώς:

«Στον υπ' αριθμόν 001- ...... λογαριασμό γραμματίου (time deposit account), που τηρεί η παραπάνω εταιρεία στην κυπριακή τράπεζα EUROBANK CYPRUS LTD βρέθηκαν κατατεθειμένα 650.547,84 ευρώ. Ο λογαριασμός ανοίχτηκε στις 23/1/2013 και η ημερομηνία λήξης αυτού έχει οριστεί την 23/1/2014.

Στον υπ' αριθμόν 001 - ... ιδίου τύπου λογαριασμό, της ίδιας παραπάνω εταιρείας, στην ίδια τράπεζα βρέθηκαν κατατεθειμένα 100.000,00 ευρώ. Ο λαγαριασμός ανοίχτηκε στις 22/2/2013 και ημερονηνία λήξης έχει οριστεί την 24/2/2014».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής, «προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα κατατεθέντα στους παραπάνω λογαριασμούς ποσά αποτελούν τμήμα του προαναφερθέντος εγκληματικού προϊόντος απάτης, ύψους 1.160.470,40 ευρώ».

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Αρχή ξεπλύματος καταλήγει ότι: «Yπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής των τριών προαναφερθέντων προσώπων, για το έγκλημα της νομιμοποίησης του παραπάνω εγκληματικού προϊόντος, το οποίο απέκρυψαν και ειδικότερα του κατατεθειμένου στους προαναφερθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς τμήματος, το οποίο διεχέτευσαν μέσω του τραπεζικού συστήματος και απέκρυψαν πίσω από την ανωνυμία της offshore εταιρείας και το τραπεζικό απόρρητο, με σκοπό πάντοτε να συγκαλύψουν την αληθή προέλευσή του?.

Δέσμευση περιουσίας

Σε άλλο σημείο αναφέρεται -σύμφωνα με πληροφορίες- για τα ακίνητα της οικογένειας Ρίζου, που δέσμευσε η Αρχή: «Eπειδή το εντοπισθέν τμήμα του εγκληματικού προϊόντος, του οποίου επιδιώκεται η νομιμοποίηση, δεν είναι δυνατόν να δεσμευτεί από εμάς στην αλλοδαπή τράπεζα, θα πρέπει να δεσμευτεί, κατ΄εφαρμογή του άρθρου 46 του Ν. 3691/2008, αντίστοιχης αξίας νόμιμη περιουσία και υπάρχει προς τούτο κατεπείγουσα ανάγκη. Τέτοια περιουσία αποτελούν τα εξής ακίνητα, η αξία των οποίων αντιστοιχεί σε τμήμα εγκληματικού προϊόντος.

α. Διαμέρισμα 3ου ορόφου επιφανείας 290,50 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 189,49 τ.μ. στη Βούλα Αττικης, στην οδό... και ανήκει στον Ρίζο Ρίζο.

β. Διαμέρισμα 3ου ορόφου, επιφανείας 119,08 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 15 τ.μ., στον Δήμο Ζωγράφου, στην οδό... και ανήκει στη Χριστιάνα Ρίζου.

γ. Διαμέρισμα 4ου ορόφου επιφανείας 25,24 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 15 τ.μ., στον Δήμο Ζωγράφου, στην οδό... και ανήκει κατά 100% στη Χριστιάνα Ρίζου.

δ. Διαμέρισμα 2ου ορόφου, επιφανείας 126,70 τ.μ. με βοηθητικούς χώρους 5 τ.μ., που βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων, επί της οδού... και ανήκει κατά 100% στην Ιωάννα Ρίζου.

ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ

[email protected]

 

ΕΙΧΕ «ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ» ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Ο τεχνικός που τον έλεγαν «διευθύνοντα»

Ακόμη και την ιδιότητα του «διευθύνοντος συμβούλου» στη ΔΕΗ είχαν προσδώσει στον επί 23 συναπτά έτη συνδικαλιστή της ΓΕΝΟΠ Ρίζο Ρίζο, τον επί 18 χρόνια γενικό ή οργανωτικό γραμματέα του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας.

Στη ΔΕΗ προσλήφθηκε το 1972 σε ηλικία 19 χρονών. Η ειδικότητά του είναι τεχνικός και μπήκε στην εταιρεία πριν υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, ως μαθητευόμενος. Μετά την απόλυσή του επέστρεψε στην επαγγελματική του θέση. Ο 60χρονος, σήμερα, Ρίζος Ρίζος θα μπορούσε να έχει βγει στη σύνταξη εδώ και έξι χρόνια, ωστόσο, εκείνος παραμένει στην εταιρεία και επιμένει να συνδικαλίζεται.

Μολονότι δραστήριος, στο ευρύ κοινό δεν ήταν ιδιαιτέρως γνωστός, μέχρι που ξέσπασε το σκάνδαλο της «ΓΕΝΟΠ TOURS», το οποίο είχε αποκαλύψει το «Εθνος» τον Απρίλιο του 2012. Ηταν κεντρικό πρόσωπο στις οικονομικές ατασθαλίες που είχαν διαπιστωθεί στη ΓΕΝΟΠ. Στον ΟΚΔΕ ήταν ταμίας. Στο πόρισμα που δημοσιοποίησε τότε το «Εθνος», ο γενικός επιθεωρητής κ. Ρακιντζής βρήκε να έχουν ανατεθεί στις δύο κόρες του δουλειές χιλιάδων ευρώ - στη μία ως ιδιοκτήτρια εταιρείας η διοργάνωση συνεδρίου της Ομοσπονδίας, και στη δεύτερη ως δικηγόρο η εκπόνηση μελέτης. Μάλιστα το πόρισμα, βάσει του οποίου ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών και διοικήσεων της ΔΕΗ, γίνεται λόγος για έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Να σημειωθεί ότι στους κόλπους της επιχείρησης, ο Ρίζος Ρίζος θεωρούταν ανέκαθεν ισχυρή προσωπικότητα. Τον σέβονταν, «ο λόγος του μέτραγε», λένε χαρακτηριστικά παλιοί συνάδελφοι, γνώριζε πράγματα και καταστάσεις. Διέθετε τον απαιτούμενο «τσαμπουκά» για να είναι... ΓΕΝΟΠίτης, δηλαδή να κατεβάζει διακόπτες ηλεκτρικού ρεύματος στις απεργίες της Ομοσπονδίας, να μπουκάρει... στα γραφεία των υπουργών και των προέδρων της ΔΕΗ διακόπτοντας συνεδριάσεις και συσκέψεις, να «κινεί τα νήματα» στη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας. «Ο έκτος όροφος στα γραφεία της ΓΕΝΟΠ στην οδό Στουρνάρη ήταν το στρατηγείο του», λένε χαρακτηριστικά στη ΔΕΗ.

Συνδικαλιστικά, ο Ρίζος Ρίζος κάνει το ξεκίνημά του το 1990. Πολιτικά εντάσσεται στον χώρο της Αριστεράς. Στηριζόταν στη ΓΕΝΟΠ από τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις αρχές του 2011, οπότε διαγράφηκε από το κόμμα. Τότε ο ίδιος ανακοίνωσε και την παύση της ιδιότητάς του ως οργανωτικού γραμματέα. Είχαν αρχίσει να βγαίνουν καταγγελίες για την εκτός συνδικαλισμού δράση του. Αυτές τον έφεραν ως συμμετέχοντα σε μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και ενεργειακών υπηρεσιών, την ENCOM (ανήκε σε μία από τις δύο κόρες του), σε κτηματομεσιτική εταιρεία, η οποία μάλιστα «χτύπαγε» σπίτια σε πλειστηριασμούς και πιο παλιά γύρω στο 1990 σε διαφημιστική εταιρεία. Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις καταγγελίες.

Δίπλα στον Ν. Φωτόπουλο

Ως γραμματέας της ΓΕΝΟΠ, το 2007 στήριξε τον πάλαι ποτέ ισχυρό συνδικαλιστή Νίκο Φωτόπουλο στην πρώτη εκλογή του ως προέδρου της Ομοσπονδίας. Ο ίδιος, παρά τη σε βάρος του άσκηση ποινική δίωξης για το «πάρτι» των επιδοτήσεων προς τη ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ την περίοδο 2008-2010, συνέχισε να συνδικαλίζεται. Στις τελευταίες εκλογές της ΓΕΝΟΠ τον Οκτώβριο του 2012, κατέβηκε πάλι με την παράταξη ΣΑΔ, κέρδισε δύο έδρες και στήριξε τον Νίκο Φωτόπουλο για να βγει πρόεδρος. Τον Απρίλιο του 2013 ο Ρίζος Ρίζος μαζί με τον Ν. Φωτόπουλο με ενιαία παράταξη (ΕΑΜΕ) διεκδίκησαν και κέρδισαν τη συμμετοχή του τελευταίου στο ΔΣ της ΔΕΗ. Σήμερα, ο Ρίζος Ρίζος είναι απλό μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ.

Ο πρώην γραμματέας της ΓΕΝΟΠ παραμένει στη ΔΕΗ, παρ' ότι έχει πιάσει το όριο συνταξιοδότησης. Το παράλογο, όμως, όπως αφήνει να εννοηθεί και σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ο πρόεδρος του σωματείου «Σπάρτακος» Γ. Αδαμίδης είναι πως η διοίκηση της ΔΕΗ θα μπορούσε να προχωρήσει σε «καταγγελία των συμβάσεων όλων όσοι έχουν πλήρη συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και υπερέβησαν το όριο ηλικίας της κατηγορίας τους αποδεικνύοντας εμπράκτως και τη δική σας (σ.σ. αναφέρεται στον πρόεδρο της ΔΕΗ) πρόθεση για ανανέωση της επιχείρησης η οποία και αποτελεί βασική αναγκαιότητα». Κι αυτό, όπως ο ίδιος εξηγεί, καθώς για την παραμονή στην υπηρεσία «δεν συντρέχουν εξαιρετικοί υπηρεσιακοί λόγοι. Πρόκειται για τα λεγόμενα -ψυγεία- και όσους έχουν συνδικαλιστική ιδιότητα».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΩΝΑΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα 

Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα σε όλες και όλους

 

Αφιερωμένο σε όσους "αφελείς" πιστευουν σε κόμματα  και λοιπά παραμύθια

..............

 

 

Καλημέρα Ανδρέα,

 

Χρόνια πολλά και καλά.

 

Δεν είμαι διατεθιμένος να υπερασπιστώ κανένα διεφθαρμένο σε όποιο χώρο κι αν ανήκει.

 

Γνωρίζω όμως ότι πέρα από διεφθαρμένα πρόσωπα υπάρχουν στην Ελλάδα διεφθαρμένα κόμματα κι αυτά δεν είναι στ΄αριστερά του πολιτικού φάσματος. Κόμματα που γέννησαν τέτοια πρόσωπα και τέτοιες πολιτικές.

 

Πέραν όμως αυτών,  θα ήθελα μια φορά όλοι εσείς (οι προδομένοι πασοκονεοδημοκράτες) που δεν είστε αφελείς σαν κι εμάς και δεν πιστεύετε σε κόμματα (πλέον κατά τα λεγόμενά σας) να μας πείτε σε τί πιστεύετε.

Πως φαντάζεστε τη δημοκρατία χωρίς κόμματα (στον καπιταλισμό). 

Ποιούς φορείς θεωρείτε ότι πρέπει να προωθήσουμε στην "εκτελεστική εξουσία" να δούμε τελικά κι εμείς οι αφελείς τι πρέπει να κάνουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα Ανδρέα,

 

Χρόνια πολλά και καλά.

 

Δεν είμαι διατεθιμένος να υπερασπιστώ κανένα διεφθαρμένο σε όποιο χώρο κι αν ανήκει.

 

Γνωρίζω όμως ότι πέρα από διεφθαρμένα πρόσωπα υπάρχουν στην Ελλάδα διεφθαρμένα κόμματα κι αυτά δεν είναι στ΄αριστερά του πολιτικού φάσματος. Κόμματα που γέννησαν τέτοια πρόσωπα και τέτοιες πολιτικές.

 

Πέραν όμως αυτών,  θα ήθελα μια φορά όλοι εσείς (οι προδομένοι πασοκονεοδημοκράτες) που δεν είστε αφελείς σαν κι εμάς και δεν πιστεύετε σε κόμματα (πλέον κατά τα λεγόμενά σας) να μας πείτε σε τί πιστεύετε.

Πως φαντάζεστε τη δημοκρατία χωρίς κόμματα (στον καπιταλισμό). 

Ποιούς φορείς θεωρείτε ότι πρέπει να προωθήσουμε στην "εκτελεστική εξουσία" να δούμε τελικά κι εμείς οι αφελείς τι πρέπει να κάνουμε.

Μπά !!!!????

Απο που προκύπτει αυτό ?

Απο την Ελλάδα , απο την Πρώην ΕΣΣΔ , απο την Κινα , απο την Κούβα , απο την Β.Κορέα.

Γιάννη όπου Κόμμα και λαμόγια

 

Γιάννη , ειλικρινά , δεν ξέρω .

Ξερω όμως οτι όποια κι' αν είναι , τωρινά ή όποια άλλα , απο λαμόγια θα πλαισιώνονται , είτε παλαιά μετακινούμενα (Τσουκαλάδες - φωτόπουλοι - Ρίζοι κλπ) είτε απο νέα φυντάνια 

 

Και το "αφελείς" το είχα σε εισαγωγικά , Γιάννη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπά !!!!????

Απο που προκύπτει αυτό ?

Απο την Ελλάδα , απο την Πρώην ΕΣΣΔ , απο την Κινα , απο την Κούβα , απο την Β.Κορέα.

Γιάννη όπου Κόμμα και λαμόγια

 

Γιάννη , ειλικρινά , δεν ξέρω .

Ξερω όμως οτι όποια κι' αν είναι , τωρινά ή όποια άλλα , απο λαμόγια θα πλαισιώνονται , είτε παλαιά μετακινούμενα (Τσουκαλάδες - φωτόπουλοι - Ρίζοι κλπ) είτε απο νέα φυντάνια 

 

Και το "αφελείς" το είχα σε εισαγωγικά , Γιάννη.

 

 

Νομίζω πως μιλάμε για την Ελλάδα για την οποία θεωρώ πως έχουμε καλύτερη πληροφόρηση

Εννοείται πως δεν συμπεριλαμβάνεται στην αριστερά το ΠΑΣΟΚ

 

Καλό είναι να μάθεις. Κι ως τότε άρχισε να σκέφτεσαι μήπως άθελά σου, ασυνείδητα, δεν βάλεις κατά της διαφθοράς και των διεφθαρμένων κομμάτων αλλά κατά της ίδιας της δημοκρατίας. Αυτής της αστικής δημοκρατίας την οποία δεν έχεις σκεφτεί με τί θα την αντικαταστήσεις.

 

Δεν ενοχλήθηκα από το χαρακτηρισμό. με ή χωρίς εισαγωγικά.

Ενοχλούμαι με την ισοπεδωτική αντίληψη και το τσουβάλιασμα όλων που καταλήγει σε βολή κατά της δημοκρατίας και απενοχοποίηση του φασισμού.

Παρεμπιπτόντως, ακόμη και τα πιο "ύποπτα" μμε μερικές φορές αποφεύγουν το τσουβάλιασμα, απλά γιατί δεν μπορούν να το τεκμηριώσουν.

 

 

.......

Το ΚΚΕ είχε κρατηθεί, πάντως, μακριά από αυτήν την ιστορία, αφού είχε οσμιστεί και καταγγείλει τις διαδικασίες διαπλοκής.

............

http://www.zougla.gr/greece/article/rizos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδικαλιστής διεγραμμένος (?) του ΣΥΡΙΖΑ και συνοδοιπόρος του Φωτόπουλου πρώην ακραιφνή ΠΑΣΟΚΟΥ και νυν ακραιφνή ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ

 

Δυστυχώς τα ερωτηματικό για την διαγραφή του ενός (που είναι γνωστή απ'τις αρχές του 2011)..

και η βεβαιότητα για την ένταξη του άλλου (δεν ξέρω από που προκύπτει) ..

μάλλον με προδιαθέτουν αρνητικά...

 

κατά τ'άλλα συμφωνώ πως "λαμόγια" θα βρεις παντού..

χωρίς αυτό να αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για την αποχή από τα κοινά..

ούτε ηθική δικαίωση για "αμαρτωλές" επιλογές του παρελθόντος.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

χωρίς αυτό να αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για την αποχή από τα κοινά..

 

 

Μιας και το άνοιξες το θέμα.....

 

Για πες, εσύ, για ποιο λόγο απέχεις....???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και το άνοιξες το θέμα.....

 

Για πες, εσύ, για ποιο λόγο απέχεις....???

 

Έκανα τόπο στα νιάτα... :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα τόπο στα νιάτα... :P

 

Αφού ξέρεις....

 

Τα νιάτα δεν έχουν τη πείρα σας....

 

Θέλουν καθοδήγηση....

 

Γιατί λοιπόν απέχεις.....??????

 

Εκτός και δεν θες να το συζητήσεις.... οπότε, σεβαστό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς τα ερωτηματικό για την διαγραφή του ενός (που είναι γνωστή απ'τις αρχές του 2011)..

και η βεβαιότητα για την ένταξη του άλλου (δεν ξέρω από που προκύπτει) ..

μάλλον με προδιαθέτουν αρνητικά...

 

κατά τ'άλλα συμφωνώ πως "λαμόγια" θα βρεις παντού..

χωρίς αυτό να αποτελεί σοβαρή δικαιολογία για την αποχή από τα κοινά..

ούτε ηθική δικαίωση για "αμαρτωλές" επιλογές του παρελθόντος.. :)

 

 

Γι' αυτό το έβαλα σε παρένθεση , και επειδή εκ πείρας παρελθόντος γνωρίζω οτι διάφορα λαμογια περιφέρονται ανα τα κόμματα και πολλάκις επιστρέφουν 

 

Καλά δεν τον έχεις δεί να συνοδεύει τον Τσίπρα ?

 

Και δεν μου λές πόσοι πρώην ΠΑΣΟΚΟΙ , στελέχη και ψηφοφόροι ευρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ ?

Μήπως αποτελουν σημαντική πλειοψηφία ?

Και δεν ψάχνω καμια ηθική δικαίωση , ουτε αμαρτωλές επιλογές έκανα ,

απλώς με δούλεψαν , και δεν ανέχομαι πλέον να με δουλεύουν και να ψάχνω να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα.

Οσον αφορά την αποχή απο τα κοινά , έχω κάνει και εγώ τόπο σε εσάς τους νεότερους  :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάπου στο διαδίκτυο ...

 

 

"Οταν θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί των σπιτιών, ν' αρχίσουν απ' αυτούς που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

 

Εμείς οι υπόλοιποι ψηφίσαμε να μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές!"

 

 

 

ΥΓ  Αν είναι να ισοπεδωθούμε!  :rolleyes:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...