Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παλιό, αλλά...

 

 

ή αλλιώς: πως το 4,5% θα μπορούσε να ήταν 14,5%... κρίμα...

Βέβαια δεν είναι 4,5% ,είναι αρκετά παραπάνω,  αλλά όντως είναι κρίμα. Αλλωστε ο Μπένυ έδωσε εύσημα χθες, όχι βέβαια ότι πρέπει να καμαρώνουμε. Είπε "Αριστερή παράταξη είναι αυτή της κ. Παπαρρήγα και του ΚΚΕ" και συμπληρώνω, θα μπορούσε να είναι ευρύτερη, άλλη θα ήταν η εικόνα σήμερα (ας θυμηθούνε οι παλιότεροι ή οι γονείς σας το ΄58) και δεν θα υπήρχε ο σωσίας του Αντρέα στην Βουλή...Αλλά αυτό ήταν το μεγάλο λάθος του Αλαβάνου!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλιό, αλλά...

 

 

ή αλλιώς: πως το 4,5% θα μπορούσε να ήταν 14,5%... κρίμα...

 

Γατί ζεί αυτός ????!!!!!

 

 

Θανάσης Παφίλης ΚΚΕ 

Απο το πόθεν έσχες

Εισόδημα: 150.000 ευρώ.

Ακίνητα: 13, σε Αττική και Φθιώτιδα. Μόνο σε δύο από αυτά έχει δικαιώματα 100%, στα υπόλοιπα έχει μερίδιο.

Καταθέσεις: 22.905.

Έχει δύο αυτοκίνητα.

Δεν έχει μετοχές ή ομόλογα και δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις.

 

 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΑΦΙΛΗ

 

Γεννήθηκε το 1954 στο Πίτσιο Φθιώτιδας. Απόφοιτος της Νομικής Θεσσαλονίκης. Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 1991. Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Μέλος της ΚΝΕ και της ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ από την δικτατορία. Βουλευτής Φθιώτιδας την περίοδο 89-93. Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών. ΓΓ Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, ΓΓ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης από το 2000. Από τη θέση αυτή συνέβαλε στην ανάπτυξη του φιλειρηνικού κινήματος και της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού και των πολέμων. - See more at: http://www.e-politikos.gr/content/pafilis-athanasios-thanasis#sthash.fVNJFVYH.dpuf

 

Ενσημα δεν βλέπω πουθενά !!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  «Η ζωή θα σε πει σύντροφο, τα έργα σου θα σε κάνουν σύντροφο, να αξίζουν τα έργα σου» (Γιάννης Ρίτσος)

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/189797,%C2%ABH_zwh_8a_se_pei_syntrofo_ta_erga_soy_8.html

 

 

 

*** Μου άρεσε πραγματικά το αφιέρωμα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας,

 

    καλό απόγευμα !!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

  «Η ζωή θα σε πει σύντροφο, τα έργα σου θα σε κάνουν σύντροφο, να αξίζουν τα έργα σου» (Γιάννης Ρίτσος)

http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/189797,%C2%ABH_zwh_8a_se_pei_syntrofo_ta_erga_soy_8.html

 

 

 

*** Μου άρεσε πραγματικά το αφιέρωμα και είπα να το μοιραστώ μαζί σας,

 

    καλό απόγευμα !!!

 

Και κυρίως , το τέλος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το «άχρωμο» σχολείο που διδάσκει απάθεια

Δεχτήκαμε και αναδημοσιεύουμε επιστολή εκπαιδευτικού σχετικά με την απαγόρευση αντιφασιστικής παρέμβασης μαθητών του Γυμνασίου/Λυκείου Πύλου Μεσσηνίας.
 
 

Κύριοι-ες,

Καλημέρα σας. Σας μεταφέρω την παρακάτω ιστορία, που την έζησα ως αυτόπτης μάρτυρας την εβδομάδα που μας πέρασε.

Μία μερίδα μαθητών και μαθητριών από το γυμνάσιο και το λύκειο Πύλου(συστεγαζόμενα), είχαν προβεί πριν από περίπου 1 μήνα, στην τοποθέτηση ενός πανό, που εξέφραζε την αλληλεγγύη του στον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών, αλλά και την αντίθεσή τους στον φασισμό.Κατόπιν αυτού,αποφάσισαν να προχωρήσουν σε μία νέα δράση, σε αντιφασιστική παρέμβαση(με αφορμή την πολιτική δολοφονία του Π.Φύσσα), φορώντας αντιφασιστικά περιβραχιόνια κατά την διάρκεια της μαθητικής παρέλασης του εορτασμού της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου(τοπική ετήσια εορτήστις 20 Οκτώβριου) .Με δεδομένη τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και πολλών επισήμων στην τοπική εορτή, η δράση των μαθητών θα έχριζε επικοινωνιακής κάλυψης και προσοχής από τα τοπικά (και όχι μόνο)media, κινούμενοι εντός του νομικού πλαισίου, αφού αυτή η δράση δεν νοείται ως ποινικά κολάσιμη.

Κάπου εδώ ξεκινάει το ( μνημονιακό )θέατρο του παραλόγου :Οι πληροφορίες περί της επικείμενης δράσης έφτασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα( λόγω του μικρού πληθυσμού και της «κλειστής» κοινωνίας ),στους καθηγητές και στις διευθύνσεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μία αναπάντεχη «σχάση» αλυσιδωτών γεγονότων, με αποτέλεσμανα μπλοκάρει την παρέμβαση των μαθητών, μέσα σε ένα κλίμα τρομοκράτησης και εκβιασμών, απέναντι στους μαθητές και το εκπαιδευτικόπροσωπικό.

Θα γίνω συγκεκριμένος, μεταφέροντας τα γεγονότα όπως τα ακριβώς τα έζησα: μαθητές στο λύκειο, απειλούνταν έμμεσα από καθηγήτρια, να «συνετιστούν» ειδάλλως θα υπάρχει παύση των περιπάτων και των εκδρομών. Άλλη καθηγήτρια ρωτούσε τους μαθητές αν ο ηθικός αυτουργός είναι μαθητής ή καθηγητής.Σε άλλη περίπτωση, καθηγήτρια (αριστερών πεποιθήσεων)έλεγε στους μαθητές να μην προβούν σε αυτήν την ενέργεια και να ζητήσουν άδεια(!)από την διεύθυνση .Το κρεσέντο της καταστολής, ενορχηστρώθηκε από την διευθύντρια του Γυμνασίου, με χάρη που θα ζήλευε ακόμη και ο Πρετεντέρης.Στο διάλλειμα μεταξύ 2ης και 3ης ώρας,την Παρασκευή 18/10/2013, καλεστήκαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί που είμαστε παρόντες, να μας ενημερώσει στα εξής :

Κατόπιν πληροφοριών που είχε(όσο αφορά την αντιφασιστική παρέμβαση),οι εκπαιδευτικοί που θα συνοδεύαμε (6-7 άτομα τον αριθμό), υποχρεωνόμαστε να παρεμποδίσουμε και να βγάλουμε εκτός παρέλασης,τους μαθητές εκείνους και εκείνες που θα φορούσαν αντιφασιστικά περιβραχιόνια.Το σχολείο ,όπως μας διαβεβαίωσε, είναι «ΑΧΡΩΜΟ, ΑΟΣΜΟ,ΑΓΕΥΣΤΟ» και απέχει από οποιαδήποτε πολιτική θέση.Στην περίπτωση αυτή, δεν ήταν οι εκπαιδευτικοί εκείνοι οι οποίοι έδιναν «χρώμα, γεύση και μυρωδιά»με κάποιες πολιτικές θέσεις, αλλά οι μαθητές.Οι μαθητές δηλαδή,οι ποιοι εκδηλώνουν ευθαρσώς την αντίθεση τους στον φασισμό(οποιασδήποτε μορφής και χρονικής περιόδου) και αυτή ακριβώς η δήλωση έπρεπε να καταπνιγεί. Βέβαια η ίδια, υπερέβη του κανόνες που μας υπαγόρευσε την Παρασκευή (περί άοσμου, άχρωμου, άγευστου), απευθυνόμενη στους μαθητές κατά την πρωινή προσευχή του σχολείου πως «δεν θέλει αναρχάκια στο σχολείο». Πολιτικές οδηγίες «Αλα καρτ», αναλόγως του κοινού που έχει μπροστά της. Στην συνέχεια της μνημονιακης επιμόρφωσης προς το διδακτικό προσωπικό(η ίδια είναι ενεργό μέλος και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ- το συνδικαλιστικό όργανο του ΠΑΣΟΚ στην εκπαίδευση)μας ενημέρωσε ότι δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την αστυνομία(!), όπου ο αστυνομικός την ρωτούσε σε συγκαταβατικό τόνο(!) σχετικά με την «ομαλή» διεξαγωγή της παρέλασης (από μέρους των μαθητών), καθησυχάζοντας μας πως δεν υπάρχει θέμα απειλής από τις δυνάμεις της τάξης.Στην ερώτηση συναδέλφου, να ξεκαθαρίσει τι εννοεί με την αναφορά του «συγκαταβατικού» τηλεφωνήματος από την αστυνομία, (αφού από μόνο του το γεγονός αφήνει αίολη την άσκηση ελέγχου πάνω από τα κεφάλια των συνοδών-καθηγητών )αναδιπλώθηκε ,λέγοντας ότι εννοούσε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της τροχαίας.

Σε μία έκλαμψη «αριστεροσύνης» τύπου «καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται», δήλωσε ότι «δεν θα γίνουμε σαν και αυτούς»(εννοώντας τους φασίστες).Στην ερώτησή του ιδίου συναδέλφου , αν εξισώνει τους δολοφόνους, τους μαχαιροβγάλτες και τους μπράβους της νύχτας(βλέπε χρυσή αυγή) με τα μαθητικά περιβραχιόνια, αναδιπλώθηκε πάλι, επαναδιατυπώνοντας ότι δεν μπορούν να εξισωθούν οι μαθητές με τους φασίστες(γενικά και αόριστα χωρίς να ορίζει την ειδοποιό διαφορά ).Τέλος, μας δόθηκαν και συμβουλές επαγγελματικού προσανατολισμού, λέγοντάς μας , ότι όποιος θέλει να «κράζει» και να ασκεί πολιτική κριτική, μπορεί να παραιτηθεί και να το κάνει ως ιδιώτης.

Δυστυχώς, ο καταπληκτικός μονόλογος(με τις ουδέτερες και πυροσβεστικές παρεμβάσειςδύο συναδέλφων ) πέραν του ενός που ζητούσε εξηγήσεις για τις «οδηγίες» σωφρονισμού των μαθητών,έγινε με φόντο έναν βουβό, φοβικό, ψυχικά και πνευματικά απόντα, σύλλογο διδασκόντων.

Ελλάς, το( εκπαιδευτικό ) μεγαλείο σου

υγ: η Ιστορία, όλους αυτούς που συνεργάστηκαν και στήριξαν έμπρακτα τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα εφάρμοσαν, θα τους γράψει στις μαύρες λίστες των δοσίλογων και των προδοτών της πατρίδος μας.Όλοι αυτοί οι εθελόδουλοι, πλανώνται πλάνη οικτρά ,ότι μπορούν να καταπνίξουν τις αντιδράσεις των κομματιών της κοινωνίας που εξεγείρεται ενάντια στην αδικία και την καταπίεση, με τον ίδιο βλακώδη τρόπο που θα σταμάταγαν μία θαλασσοταραχή, βομβαρδίζοντας τα κύματα.

Ένας εκ των διδασκόντων

 

http://www.thepressproject.gr/article/50159

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι δουλειά έχει η SONY με τον Εθνικό μας Υμνο;

 

solomosvinyl1384388873.jpg

 

Όπως ανακαλύψαμε πριν από λίγες μέρες, o ελληνικός εθνικός ύμνος του Μάντζαρου και του Σολωμού φαίνεται να υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα τα οποία ζητάει να εισπράξει το YouTube. Αυτή τη φορά το ψάξαμε λίγο παραπάνω.

Η υπόθεση προέκυψε όταν αναρτήσαμε το πρώτο ιστορικό δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων της ΕΡΤ, με φόντο τα ΜΑΤ έξω από το Ραδιομέγαρο, στη δημοφιλέστερη πλατφόρμα προβολής βίντεο. Μετά το ανέβασμα του αρχείου είδαμε μια ειδοποίηση σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε είτε να αφαιρέσουμε τα ηχητικά τμήματα του βίντεο που έχουν πνευματικά δικαιώματα, είτε να επιτρέψουμε στο YouTube να παίζει διαφημίσεις προκειμένου να αποδώσει στον κάτοχο των δικαιωμάτων το ποσό που του αναλογεί.

Το επίμαχο ηχητικό κομμάτι δεν ήταν άλλο από τον ελληνικό εθνικό ύμνο, που σύμφωνα με το YouTube ανήκει στην εταιρεία διαχείρισης και διανομής μουσικήςIODA.

Η IODA (που πλέον ονομάζεται Orchard) ιδρύθηκε το 2003 και διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο συλλογικής διαχείρισης και διανομής μουσικής και ταινιών. Δραστηριοποιείται σε 27 χώρες και διατηρεί σχέσεις ελέγχου με τα μεγαλύτερα διαδικτυακά μέσα παροχής περιεχομένου όπως το YouTube, το iTunes, το Amazonκ.λπ.

Παρόλο που δεν αναγράφεται στην ιστοσελίδα της, η Orchard δεν συνεργάζεται απλώς με την Sony Music Entertainment αλλά στην ουσία ανήκει σ' αυτήν. Το 2009 ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρείες μια παγκόσμια στρατηγική συμμαχία προκειμένου η Sony να ελέγξει καλύτερα την πνευματική της ιδιοκτησία, αλλά όπως δημοσίευσε το περιοδικό Billboard στις 5 Μαρτίου του 2012, στην πραγματικότητα η Sony κατέχει πλέον το 51% της Orchard, ενώ υπάρχουν και σχέδια πλήρους απορρόφησής της.

Είναι άραγε δυνατό ο εθνικός ύμνος όχι μόνο να μην ανήκει στο ελληνικό κράτος, αλλά επιπλέον κάθε φορά που παίζεται στο διαδίκτυο να πληρώνεται γι' αυτό μια ξένη ιδιωτική εταιρία;

Όπως επισημαίνει ο Άκης Έβενης του artXpress, η υπόθεση θυμίζει την αντίστοιχη περίπτωση με τον τουρκικό εθνικό ύμνο: Τον Απρίλιο του 2007, ένα τουρκικό σχολείο στη Γερμανία αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα όταν προσπάθησε να αναρτήσει βίντεο που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια των τουρκικών εθνικών εορτασμών της κυριαρχίας και ημέρας των παιδιών, το οποίο περιλάμβανε τον εθνικό ύμνο Istiklal Marsi. Και τότε ζητήθηκε από οργανισμό συλλογικής διαχείρισης δικαιωμάτων η καταβολή χρηματικού ποσού.

Η αποκάλυψη ότι ο εθνικός ύμνος της Τουρκίας προστατεύεται από δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τα οποία ανήκουν στην γερμανική εταιρεία GEMA προκάλεσε στην Τουρκία έναν αγώνα νομοθετικών ρυθμίσεων προκειμένου να καταστήσουν τον ύμνο τους δημόσια περιουσία. Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2010, κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζητήθηκαν οι νομικές προτάσεις για την οριστική επίλυση του ζητήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την 89χρονη ύπαρξη του τουρκικού ύμνου ουδείς γνώριζε έως τότε ότι είχε τεθεί κάτω από τη νομική προστασία των δικαιωμάτων. Διαβάστε όλο το άρθρο με ένα κλικ εδώ.

Το ThePressProject ακολούθησε τη διαδικασία που προτείνει το YouTube σε περίπτωση που υπάρχει διαφωνία σχετικά με την απαίτηση απόδοσης πνευματικών δικαιωμάτων σε εταιρείες συλλογικής διαχείρισης, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση, πέραν του αυτοματοποιημένου μηνύματος.

Μέχρι να βρεθεί μια λύση και κάποιος αρμόδιος από το υπουργείο Πολιτισμού να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας, κάθε φορά που θα ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος κάποια εταιρεία θα κερδίζει μερικά σεντς.

http://www.thepressproject.gr/article/51002/Ti-douleia-exei-i-SONY-me-ton-Ethniko-Umno-tis-Elladas

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είμαι εθνικιστής, αλλά δεν μπορώ να δεχθώ να διατυπώνονται τέτοιες απόψεις και να στρεβλώνεται με βάναυσο τρόπο η Ιστορία. Γιατί αυτή η θεωρία ακολουθεί την άλλη που ισχυρίζεται ότι η Ευρωπαϊκή ιστορία αρχίζει από την εποχή του Καρλομάγνου και όχι από τους ελληνιστικούς χρόνους και την βυζαντινή επικράτεια…

Deutschland über alles , λοιπόν και κανείς εδώ δεν αντιδρά;;

 

«Είναι η Ελβετία και η Αγγλία»

 

Ρόμαν Χέρτσογκ: Δεν είναι η Ελλάδα η γενέτειρα της Δημοκρατίας

 

Βερολίνο, Γερμανία

«Ως γενέτειρα της Δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα» δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα Der Handelsblatt. Το σχόλιο, που δέχεται επικρίσεις, διατυπώθηκε όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας ως γενέτειρας της Δημοκρατίας σε σχέση με τις διαδικασίες ένταξής της στις ευρωπαϊκές δομές και τις οικονομικές της αδυναμίες.

Μιλώντας στην Handelsblatt, ο Ρόμαν Χέρτσογκ δήλωσε πως ήταν σαφές από την αρχή σε πολλούς πολιτικούς ότι η Ελλάδα δεν είχε την οικονομική αποδοτικότητα άλλων χωρών, όμως αν και οι οικονομικές αδυναμίες ήταν γνωστές, δεν υπήρχαν προβλήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή θρησκείας σε ό,τι αφορά την ένταξή της στις ευρωπαϊκές δομές.

«Τα πράγματα μάλλον έγιναν όπως συνήθως: Γνώριζε κανείς τις οικονομικές αδυναμίες, ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπήρχαν προβλήματα σε θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η θρησκεία. Η Τουρκία αμέσως παραδίπλα είναι μεν οικονομικά πολύ πιο ισχυρή, αλλά τα θέματα αυτά δεν συνάδουν» ανέφερε.

Και όταν ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για το «μπόνους» της Ελλάδας, ως γενέτειρας της Δημοκρατίας, απάντησε: «Ως γενέτειρα της δημοκρατίας θεωρώ την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι θεωρεί αδικαιολόγητη την κριτική που ασκείται από τις χώρες του Νότου προς την Γερμανία, σε ό,τι αφορά την πολιτική διάσωσης.

Για «γερμανική αλαζονεία σε όλη της το μεγαλείο» έκανε λόγο ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελεύθερων Γιώργος Χατζημαρκάκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της Γερμανίας.

«Κανένας από τους μεγάλους πολιτικούς που αναδείχθηκαν στο παρελθόν στη θέση αυτή δεν διανοήθηκε ποτέ να μιλήσει με αυτό τον τρόπο για την Ελλάδα» είπε ο κ. Χατζημαρκάκης τονίζοντας πως «η ευρωπαϊκή ιστορία θα καταγράψει τον κ. Χέρτσογκ στους επιλήσμονες».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνελήφθη για φοροδιαφυγή ο γνωστός επιχειρηματίας Βλάσης Σταθοκωστόπουλος - Το απίστευτο κόλπο με τις αποδείξεις στο μαγαζί του

 

Για φοροδιαφυγή με τη μέθοδο της «κλωνοποίησης» - αντιγραφής αποδείξεων, συνελήφθη το πρωί στη Γλυφάδα ο γνωστός επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης και διασκέδασης Βλάσης Σταθοκωστόπουλος.

Συγκεκριμένα σε επιτόπιο έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας στους χώρους της εταιρείας του, εντοπίστηκε μηχανισμός επανέκδοσης αποδείξεων που είχαν ήδη εκδοθεί στο παρελθόν. Ο μηχανισμός λειτουργούσε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με κατάλληλο λογισμικό υποστήριξης και δυνατότητες επικοινωνίας με τον κεντρικό μηχανισμό έκδοσης αποδείξεων. Μέσω της διασύνδεσης αυτής υπήρχε η δυνατότητα επανέκδοσης παραστατικών «κλώνων» .

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.,  από τον έλεγχο στα ηλεκτρονικά αρχεία που δημιουργούνται από το λογισμικό υποστήριξης του μηχανισμού, για την διαχειριστική χρήση του 2012, προέκυψε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός αποδείξεων με κοινό αύξοντα αριθμό (Α/Α) και διαφορετική Συμβολοσειρά Σήμανσης. Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι οι επανεκδοθείσες αποδείξεις δεν καταχωρούνταν στα βιβλία της επιχείρησης.

Συνολικά εντοπίστηκαν 13.671 επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικής καθαρής αξίας πάνω από 79.000 ευρώ και αναλογούντα Φ.Π.Α. που υπερβαίνει τις 18.000 ευρώ

Σε βάρος του Βλάση Σταθοκωστόπουλου σχηματίστηκε δικογραφία με τη οποία οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Παράλληλα, ενημερώθηκε και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως να ανοίξουμε ένα θέμα για μποϋκοταζ γερμανικών προϊοντων ?

Δεν θα κάνουμε τίποτε με το μποϊκοτάζ, συνάδελφε. Απλά επισημαίνω πόσο λίγο μας υπολογίζουν στην Ευρώπη. Και μετά ο αξιότιμος Πρόεδρος της συγκυβέρνησης made in troica , επαίρεται για το succes story. Θλιβερή κατάντια μιας χώρας , κοιτίδας του πολιτσμού , του Ολυμπιακού ιδεώδους, που κατά τον Τσώρτσιλ "οι ήρωες πολεμούν σαν Ελληνες" . Και αυτό φάνηκε στα βουνά της Αλβανίας , στον Γοργοπόταμο και σε τόσα άλλα μέρη. Ισως αυτή την ταπείνωση των σημερινών ηγετικών κρατών της ΕΕ πληρώνουμε σήμερα, με την πλήρη υποταγή μας στις εντολές της Τρόϊκα. Και όπως είχε πει ο Πάγκαλος "Το μνημόνιο είναι ευλογία για την Ελλάδα". Ας τους χαιρόμαστε, αφού δεν μιλάμε και καθόμαστε στους καναπέδες. Ενα όπλο μας μένει : Η κάλπη . Θα επικαλεστώ μια φράση του μακαρίτη Παπαντρέου, που ισχύει και για το "απόκομμα" που μας άφησε, "Ας στους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας"...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μιας κι είχα αναρτήσει το επίμαχο βίντεο ας δούμε και τη συνέχεια...

 

Η δημοσιογραφία της αθλιότητας και η αθλιότητα της «δημοσιογραφίας»

 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ*

Μετά την εκπομπή για τη βία στην «Ανατροπή» με κάλεσαν να μιλήσω για το θέμα πολλές φορές. Η ουσία της τοποθέτησής μου ήταν ανάλογη με όσα ανέπτυξα εκεί, ότι δηλαδή η κοινωνία έχει δικαίωμα να αντιστέκεται και ότι πρέπει να είμαστε εννοιολογικά αυστηροί και να μη χρησιμοποιούμε τον ίδιο όρο για ανόμοια πράγματα, όπως οι χρυσαυγίτικες δολοφονίες, ένα γιαούρτωμα ή μία μαχητική διαδήλωση, η οποία δεν αποτελεί βία, αλλά συνταγματικό δικαίωμα.

Την τελευταία φορά (20/11), καλεσμένος στο βιβλιοπωλείο «Free Thinking Zone» χρησιμοποίησα και ένα απόσπασμα του φιλελεύθερου στοχαστή J.S. Mill (από το «The French law against the Press») για να στηρίξω το επιχείρημα ότι η βία είναι πάντα κάτι κακό, μερικές φορές όμως είναι αδύνατο να την αποφύγουμε, όπως συμβαίνει και στις περιπτώσεις της ατομικής νόμιμης άμυνας, προκειμένου να αποτρέψουμε ένα μεγαλύτερο κακό, όπως την τυραννία ενός αυταρχικού καθεστώτος.

Διάφορα συστημικά ΜΜΕ, σαν να συντονίζονται από ένα αόρατο αρχισυντάκτη, αντέδρασαν στα αυτονόητα αυτά, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις μου και παρουσιάζοντάς με ως αχαλίνωτο οπαδό της βίας.

Η κυρία Καρολίνα Παπακώστα, π.χ., στα «Νέα» (21/11) έγραψε ότι είπα, τάχα, στους συνομιλητές μου, σε εισαγωγικά, άρα verbatim: «Αυτό που ενώνει εσάς τους τρεις και σας χωρίζει από εμένα είναι ότι εσείς είστε υπέρ της εξουσίας. Οταν έχουμε άδικο καθεστώς η αντίσταση πρέπει να παίρνει βίαιη μορφή». Το πρώτο πράγματι το είπα και, κατά τη γνώμη μου, είναι αλήθεια. (Ενας τους, π.χ., έχει δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο «Ζήτω το Μνημόνιο!»). Οχι όμως και τη δεύτερη φράση, που με την αδιάστικτη γενικότητά της φέρει και το βασικό φορτίο της σπίλωσης. Εμφανίζομαι, με άλλα λόγια, να υποστηρίζω τον παραλογισμό ότι μπροστά στην αδικία, ακόμη και αν υπάρχουν άλλοι τρόποι να τη διορθώσουμε, πρέπει να παθαίνουμε αμόκ και να πηγαίνουμε για αίμα...

Το ίδιο σκόπιμα παραπλανητικό απόσπασμα αντέγραψε και ο κύριος Μανδραβέλης στη σεβάσμια γεροντοκόρη του αστικού Τύπου, την «Καθημερινή» (22/11). Μα το ίδιο ακριβώς, χωρίς να κάνει τον κόπο να το διασταυρώσει. Και η μεν κυρία Παπακώστα έχει επιλέξει το ρόλο ενός σύγχρονου γελωτοποιού της εξουσίας. Γράφει ημιευθυμογραφικά κείμενα σε βάρος όσων ενοχλούν το Συγκρότημα, σε μια αποστολή ειρωνείας και γελοιοποίησης. (Και αυτά στην εφημερίδα του Ψαθά! Η Μαντάμ Σουσού ως Γκόλεμ...). Αν είμαστε επιεικείς θα χαρακτηρίζαμε τα γραφτά της απαράδεκτα, αν είμαστε πιο αυστηροί κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση της συντάκτριάς τους. Πάντως, η ιδιοσυστασία του είδους γραφής της επιτρέπει ελευθεριότητες. Δεν την παίρνει, δα, και κανείς πολύ στα σοβαρά.

Γιατί να τη μαϊμουδίσει όμως ο, υποτίθεται, σοβαρότερος Μανδραβέλης; Και ποια η σκοπιμότητα; Η απάντηση είναι απλή: Ο κύριος Μανδραβέλης δεν είναι δημοσιογράφος. Τουλάχιστον όχι με την έννοια που ήταν η Ελένη Βλάχου ή ο Γ.Α.Β. Δεν είναι τυχαία η προσωρινή διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ. Δεν αγνοεί απλώς την αλφαβήτα της δημοσιογραφίας, ότι το σχόλιο πρέπει να είναι διακριτό του γεγονότος και ότι οι πηγές πρέπει να διασταυρώνονται. (Κάντε, π.χ., ένα google για τις «ανακρίβειες» -είμαι ευγενής...- που έγραφε για την Ισλανδία, μιαν άλλη χώρα που αντιστάθηκε στη διεθνή των εκβιαστών).

Είναι και αυτός ταγμένος στην ίδια αποστολή: Ακόμη και όταν θεωρητικολογεί ως philosophe rate σκοπός του είναι ένας, να υπηρετεί απολογητικά το νεοφιλελεύθερο βιασμό της χώρας. Αλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα, συκοφαντώντας όσους αρθρώνουν κριτική φωνή. Η σκόπιμη διαστροφή των όσων είπα είναι ελάχιστο πταίσμα μπροστά στις μαγικές εικόνες και τις ασκήσεις διπλολαλιάς υπέρ των μνημονίων που διαμεσολαβούνται και αναπαράγονται από τον ίδιο και τους άλλους «δημοσιογράφους» - παπαγαλάκια.

Την πρώτη φορά που ασχολήθηκαν μαζί μου, μετά τη συμμετοχή μου στην «Ανατροπή», εγώ δεν ασχολήθηκα μαζί τους. Ποιος ο λόγος; Οι απόψεις μου ήταν προσιτές σε όλους και δεν μπορούσαν να διαστρεβλωθούν. Αντέδρασα τώρα διαφορετικά γιατί, όπως δεν υπάρχει ανάλογη πρόσβαση στις πρόσφατες ομιλίες μου, μπορεί μερικοί να πίστευαν ότι έχει κάποια βάση η ιερεμιάδα των «δημοσιογράφων» του κόμματος του μνημονίου. Μέχρι εδώ, όμως. Δεν θα απαντήσω ξανά σε παρόμοια φληναφήματα. Οπως λένε και οι Αμερικανοί, ο καθένας μπορεί να παλέψει με ένα γουρούνι μέσα στη λάσπη. Το πρόβλημα είναι ότι του γουρουνιού του αρέσει...

* Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΔΠΘ

 

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=400694

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την παραίτησή του ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Λετονίας Βάλντις Ντομπρόβσκις, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα Ρίγα, όταν 54 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο από την κατάρρευση οροφής ενός σούπερ μάρκετ.

 

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231276402

 

Ενώ στην Ελλάδα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας της χώρας όχι μόνο δεν έχουν φυλακιστεί, αλλά ούτε έχουν παραιτηθεί. Και το χειρότερο από όλα: ο ελληνικός λαός συνεχίζει και τους ψηφίζει...

Καμία ελπίς...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...........

 

Και το χειρότερο από όλα: ο ελληνικός λαός συνεχίζει και τους ψηφίζει...

Καμία ελπίς...

 

 

Δε φταίνε αυτοί. Αφού μαζί τα φάγαμε.

κι ο λαός δε φταίει. Αφού μας ψεκάζουν

Ελπίς; Σε ότι αφορά εδώ τη γειτονιά μας........ μόλις λήξουν οι προθεσμίες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σας έχω νέα!     :blink: σταθερότητα! (μιλάμε για το πλαίσιο! Ε! ξυπνήστε!)   κοινή λογική πάνω απ' όλα! και προπαντός μη κολάτε! 


 


Βενιζέλος: Θα επικρατήσει η κοινή λογική


«Το πλαίσιο είναι σταθερό και πιστεύω ότι θα επικρατήσει η κοινή λογική διότι οι αριθμοί είναι εύγλωττοι και διότι δεν μπορεί να κολλήσει η υπόθεση σε θέματα που κατά τη γνώμη μου τίθενται κακώς, όπως είναι οι πλειστηριασμοί», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία του με δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.


Παραπέμποντας δε στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι δεν αλλάζει τίποτε από αυτά που είπε. Ειδικότερα όσον αφορά στο ζήτημα των πλειστηριασμών, σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε για το φτωχό και μεσαίο νοικοκυριό, αυτόν που αγωνίζεται να επιβιώσει, όχι για τον συστηματικό κακοπληρωτή που κρύβεται πίσω από τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».


«Εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου που έχει πραγματικό πρόβλημα», συμπλήρωσε. Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι ούτε για το θέμα των ΕΑΣ ούτε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων.


www.enikos.gr


Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο στόχαστρο διασταυρούμενων πυρών και συμπεριφορών κατατρομοκράτησης βρίσκεται στις τελευταίες ημέρες ο ΓΓ Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.

 

link.

 

http://www.fpress.gr/epiheiriseis/palmos-ths-agoras/item/13051-poioi-tromokratoyn-to-hari-theohari

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο στόχαστρο διασταυρούμενων πυρών και συμπεριφορών κατατρομοκράτησης βρίσκεται στις τελευταίες ημέρες ο ΓΓ Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.

 

link.

 

http://www.fpress.gr/epiheiriseis/palmos-ths-agoras/item/13051-poioi-tromokratoyn-to-hari-theohari

 

Άργησαν λίγο να το καταλάβουν;

 

Κοίτα να δεις που σε λίγο θα γίνουμε και υποστηρικτές του Γενικού  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπερκαλύφθηκε κατά σημαντικό ποσοστό (1,5 φορά) το placement που διενήργησε χθες το βράδυ η πορτογαλική BCP, η οποία κατείχε το 4,5% των μετοχών της Πειραιώς. Αγοραστές του πακέτου ήταν,  20 αμερικανικά επενδυτικά σχήματα, μεταξύ των οποίων οι Soros, Third Point, Due, με τους οποίους συναντήθηκε η διοίκηση του ομίλου τις προηγούμενες ημέρες στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη, όπου και ενημερώθηκαν για τις προθέσεις των Πορτογάλων να πουλήσουν το ποσοστό που είχαν στην Πειραιώς.

Τυχαιο Δεν Νομιζω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://gr.news.yahoo.com/%CE%AD%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%AD%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-080500865.html

 

Έβρος: Για ποιο λόγο φαντάζεστε πως έριξαν πρόστιμο 500€ σε ιδιοκτήτη καφενείου;

 

Τον ιδιοκτήτη ''έκαψε'' ο ένας και μοναδικός πελάτης του καφενείου στο χωριό Γιαννούλη...

Όλα έγιναν στο ένα και μοναδικό καφενείο του χωριού την ώρα που μέσα σε αυτό βρισκόταν ένας πελάτης. Οι αστυνομικοί τον είδαν να καπνίζει και αμέσως έκοψαν πρόστιμο 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη, που τους παρακαλούσε να το ξανασκεφτούν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, το μοναδικό καφενείο του χωριού ανοίγει για μία με δύο ώρες την ημέρα, για να εξυπηρετήσει κάποιους από τους κατοίκους. Αυτό, ωστόσο, δεν πτόησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνες και μάλιστα ''έριξαν'' τσουχτερό πρόστιμο στον καταστηματάρχη.

Το πρόστιμο έχει γίνει θέμα συζήτησης στην πόλη, με τους κατοίκους να σχολιάζουν πως το μέτρο της απαγόρευσης του τσιγάρου στα μαγαζιά και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, αλλά όπως λένε στην περίπτωση του ιδιοκτήτη καφενείου στο χωριό Γιαννούλη Εβρου φαίνεται πως οι αστυνομικοί ξεπέρασαν κάθε όριο.

 

 

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΜΟΝΟ 250 ΚΑΤΟΙΚΩΝ,ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άργησαν λίγο να το καταλάβουν;

 

Κοίτα να δεις που σε λίγο θα γίνουμε και υποστηρικτές του Γενικού  :)

+1

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..............

 

 

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΜΟΝΟ 250 ΚΑΤΟΙΚΩΝ,ΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!

 

 

Να που το θυμήθηκε η πολιτεία.

 

Τώρα θα αναπολούν την εποχή που το είχε ξεχασμένο......

 

Φαίνεται πως σ΄αυτούς τους καιρούς όταν σε θυμάται η πολιτεία δεν είναι για καλό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα ΜΑΤ στο πλευρό των διαδηλωτών στην Ιταλία

 

Πρωτόγνωρες εικόνες στην Ιταλία όπου οι αστυνομικές δυνάμεις προσχώρησαν στους χιλιάδες διαδηλωτές που βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αντίθεση τους στην επικείμενη αύξηση των φόρων που αποφάσισε η ιταλική κυβέρνηση. Σε μία απίστευτη κίνηση, τα ΜΑΤ που περιφρουρούσαν την πορεία, έβγαλαν τα κράνη και αγκαλιάστηκαν με τους πολίτες που διαδήλωναν ενάντια στην πολιτική λιτότητας.

Το Siulp, συνδικάτο των αστυνομικών της Ιταλίας, εξέφρασε την συμπαράστασή του στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που απεργούν, δηλώνοντας πως συμμερίζεται πλήρως τους λόγους των κινητοποιήσεων.

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμμεριζόμαστε πλήρως τους λόγους που οδήγησαν στις διαμαρτυρίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στηρίζουμε την διαμαρτυρία των πολιτών που ζητούν να σταματήσει άμεσα ο στραγγαλισμός και η εκμετάλλευση των ιταλικών οικογενειών», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους οι Ιταλοί αστυνομικοί.

 

 

http://www.enikos.gr/international/198384,BINTEO-Ta_MAT_sto_pleyro_twn_diadhlwtwn_.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωδή στα ΜΑΤ…

 

Άνδρες των ιταλικών ΜΑΤ ενώνονται με τους διαδηλωτές:

 

 

Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Αλλά πολλές φορές χίλιες λέξεις είναι δύσκολο να περιγράψουν μια εικόνα. Χτες μια ωραία εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου: Ήταν η εικόνα ομάδας ανδρών των ΜΑΤ να βγάζουν τα κράνη τους, να κατεβάζουν τα κλομπ και να ενώνονται με διαδηλωτές στην Ιταλία.

 

Προσοχή! Το τι κρύβεται πίσω από το «Κίνημα των Δίκρανων» στην Ιταλία είναι στην καλύτερη περίπτωση συγκεχυμένο και στην χειρότερη είναι ήδη διαπιστωμένο ότι σε μεγάλο βαθμό έχει παρεισφρήσει στο εσωτερικό του ο εκεί «χρυσαυγιτισμός» της «Forza Nuova». Το λέμε για να σημειώσουμε ότι οι διαδηλώσεις είναι ένα πράγμα. Το που κατευθύνονται  αυτοί που διαδηλώνουν είναι ένα άλλο πράγμα. Και η φασιστική πορεία στη Ρώμη του Μουσολίνι, διαδήλωση ήταν…

 

Η απηνής λιτότητα και η απανθρωπιά της πολιτικής που βγάζει τους ανθρώπους στο δρόμο είναι δεδομένη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Δεδομένη είναι η δυσαρέσκεια και η οργή των ανθρώπων. Αλλά στις συνθήκες που διανύουμε, η οικονομική κρίση χρησιμοποιείται πολλαπλώς. Άλλοτε ως το τρομολαγνικό χαρτί του ίδιου του συστήματος, που αν και ευθύνεται για την κρίση, εκβιάζει τα θύματά του «καθίστε ήσυχα μην πάθετε χειρότερα ». Άλλοτε  ως αναισθητικό για να παραλύσει τα αντανακλαστικά τους. Κι άλλοτε για να επιδοτηθεί ο πολιτικός παραλογισμός στο όνομα του «ορθολογισμού». Οι εργαζόμενοι βιώνουν την κρίση και ως θύματα, αλλά και ως παθητικοί θεατές ενός θρίλερ που, ενώ το έχουν ξαναδεί, εντούτοις τους κρατά εγκλωβισμένους στα όρια που έχουν σκηνοθετήσει οι υπαίτιοι της κρίσης. Άλλωστε δεν είναι ιστορικά πρωτοφανές: Έχει αποδειχτεί ήδη από τον Μεσοπόλεμο ότι η κρίση δεν φέρνει ριζοσπαστικοποίηση. Πολλές φορές τα κοινωνικά στραπάτσα φέρνουν απογοήτευση, κατάθλιψη, μοιρολατρία και ξεστράτισμα της οργής.

 

Είναι πολιτικό ζήτημα, επομένως, που έχει να κάνει πια με την ικανότητα των δυνάμεων που μιλούν στο όνομα της απελευθέρωσης των λαών από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και της κρίσης να χειραφετηθεί αυτή η οργή. Να χειραφετηθεί δεν σημαίνει να «καπελωθεί», σημαίνει να μην αφεθεί να χειραγωγηθεί στην κατεύθυνση μιας  «λύσης» που οδηγεί ακόμα βαθύτερα στη ζούγκλα και την απανθρωπιά.

 

Είναι εύκολο να γίνει αυτό; Όχι. «Όταν η ιστορία κάνει μια απότομη στροφή, συμβαίνει πολύ συχνά, ακόμη και τα πρωτοπόρα κόμματα να μην μπορούν για ένα λίγο-πολύ μακρόχρονο διάστημα να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση, επαναλαμβάνουν τα συνθήματα που χτες ήταν σωστά, μα σήμερα έχουν χάσει κάθε νόημα, έχουν χάσει το νόημά τους τόσο ‘’ξαφνικά’’ όσο ‘’ξαφνική’’ ήταν η απότομη στροφή της ιστορίας» προειδοποιούσε ο Λένιν την παραμονή, μάλιστα, της Οκτωβριανής Επανάστασης. Αρκετά χρόνια νωρίτερα δε (σσ: πολύ νωρίτερα από τον κύριο Σαμαρά που «νομιμοποίησε» - ευχαριστούμε - την αποκοτιά μας να μιλάμε και γράφουμε για επανάσταση αφού πλέον  άρχισε και ο ίδιος να χρησιμοποιεί στις ομιλίες τον όρο «επανάσταση»!), ο Λένιν διαπίστωνε: «Θα ήταν λάθος να νομίζει κανείς ότι οι επαναστατικές τάξεις έχουν πάντα αρκετή δύναμη για να πραγματοποιήσουν την επανάσταση, όταν αυτή η επανάσταση έχει ωριμάσει πέρα για πέρα λόγω των συνθηκών της κοινωνικο-οικονομικής εξέλιξης. Όχι η ανθρώπινη κοινωνία δεν είναι συγκροτημένη τόσο έλλογα και τόσο βολικά για τα πρωτοπόρα στοιχεία. Η επανάσταση μπορεί να ωριμάσει, ενώ οι δυνάμεις των επαναστατικών δημιουργών αυτής της επανάστασης μπορεί να φανούν ανεπαρκείς για την πραγματοποίησή της. Τότε η κοινωνία σαπίζει και αυτό το σάπισμα παρατείνεται κάποτε ολόκληρες δεκαετίες».

 

Με τούτα και με εκείνα επιστρέφουμε στα λόγια του Ισπανού φιλοσόφου, του Ντανιέλ Ινεράριτι στην «El Paίs», που διατυπώθηκαν κατά την έναρξη του «κινήματος των πλατειών» και δεν προσέχτηκαν όσο έπρεπε: «Η αγανάκτηση  - έλεγε - παύει να είναι ένα ανώδυνο αστείο που είναι ανίκανο να αλλάξει αφόρητες καταστάσεις, όταν συνοδεύεται από µία λογική ανάλυση του “γιατί”, όταν εντοπίζει ξεκάθαρα τα προβλήματα αντί να αρκείται να ξεφωνίζει τους ενόχους και όταν προτείνει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης».

 

Εν κατακλείδι: Η εικόνα των ιταλικών ΜΑΤ να ενώνονται με τους διαδηλωτές είναι μια όμορφη εικόνα. Που δείχνει τις δυνατότητες. Πόσο μάλλον που θυμίζει κι εκείνους τους στίχους του Μπρεχτ: «Στρατηγέ, το τανκ σου είναι δυνατό μηχάνημα/ Θερίζει δάση ολόκληρα,/ κι εκατοντάδες άνδρες αφανίζει./ Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:/ χρειάζεται οδηγό./ Στρατηγέ, το βομβαρδιστικό σου είναι πολυδύναμο./ Πετάει πιο γρήγορα απ' τον άνεμο,/ κι απ' τον ελέφαντα σηκώνει βάρος πιο πολύ./ Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:/ χρειάζεται πιλότο./ Στρατηγέ, ο άνθρωπος είναι χρήσιμος πολύ./ Ξέρει να πετάει, ξέρει και να σκοτώνει./ Μόνο που έχει ένα ελάττωμα:/ Ξέρει να σκέφτεται».

 

Η εικόνα των ιταλικών ΜΑΤ να ενώνονται με τους διαδηλωτές είναι μια όμορφη εικόνα. Αρκεί, όμως, να μην ξεχνάμε: η πραγματική ζωή δεν είναι μια στατική εικόνα. Είναι μια διαρκής κίνηση. Που η αξία και η σημασία των εικόνων της προσδιορίζονται, τελικά, από την κατεύθυνσή της

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλαγές στα σουηδικά σχολεία

Δύο δεκαετίες μετά το άνοιγμα της δημόσιας εκπαίδευσης στην ελεύθερη αγορά

Reuters

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ. Η Σουηδία βρίσκεται στη διαδικασία αναθεώρησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης των τελευταίων ετών. Τα σχολεία που κλείνουν πληθαίνουν, ενώ τα διαρκώς επιδεινούμενα αποτελέσματα προφανώς κάνουν λιγότερο απαστράπτον το εκπαιδευτικό μοντέλο που πολλοί ανά τον κόσμο, όπως η Βρετανία, ζήλεψαν και τελικά αντέγραψαν.

«Νομίζω ότι πιστέψαμε στα τυφλά πως τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία θα αποτελούσαν εγγύηση καλύτερης ποιότητας εκπαίδευσης», εξηγεί ο Τόμας Τόμπε, επικεφαλής της επιτροπής Παιδείας του Κοινοβουλίου και υπεύθυνος του κυβερνώντος κόμματος για θέματα εκπαίδευσης.

Δύο δεκαετίες μετά το άνοιγμα της δημόσιας εκπαίδευσης στην ελεύθερη αγορά, το 25% των μαθητών δευτεροβάθμιων σχολείων της Σουηδίας φοιτά σε σχολεία που χρηματοδοτούνται από το κράτος, αλλά διοικούνται από ιδιώτες. Οι μισοί από αυτούς φοιτούν σε σχολεία που ανήκουν μερικώς ή ολικώς σε ιδιωτικά επενδυτικά σχήματα. Ενόψει εκλογών, το σύνολο σχεδόν των πολιτικών έβαλε στο στόχαστρο τα συγκεκριμένα σχήματα, κατηγορώντας τα ότι βάζουν τα κέρδη πάνω απ’ όλα και εφαρμόζουν παράδοξες πρακτικές. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 επετράπη στους γονείς να επιλέξουν το σχολείο που ήθελαν να στείλουν τα παιδιά τους με επιχορηγούμενα από το κράτος δίδακτρα, ενώ ταυτόχρονα επετράπη η λειτουργία ιδιωτικών σχολείων για πρώτη φορά.

Η πτώχευση του JB Education, εκπαιδευτικού ομίλου του δανέζικου επενδυτικού σχήματος Axcel, ήταν η μεγαλύτερη αλλά όχι η μοναδική πτώχευση στον μεταρρυθμισμένο εκπαιδευτικό τομέα της Σουηδίας.

Σήμερα το ένα στα τέσσερα δευτεροβάθμια σχολεία καταγράφει ζημίες και από το 2008 ο κίνδυνος πτώχευσης αυτών των επιχειρήσεων αυξήθηκε κατά 188% και είναι κατά 25% μεγαλύτερος απ’ ό,τι για τις υπόλοιπες σουηδικές επιχειρήσεις. Μέρος της ευθύνης για τη σημερινή κατάσταση βρίσκεται και στο ιδιαίτερα χαλαρό ρυθμιστικό περιβάλλον. Η Σουηδία αντικατέστησε ένα από τα πιο αυστηρά ρυθμιζόμενα σχολικά συστήματα με ένα όπου κυριαρχούσε ουσιαστικά η απορρύθμιση, γεγονός που οδήγησε σε πληθώρα σκανδάλων, όπως είναι αυτό του 2011, όταν ένας καταδικασθείς παιδεραστής ίδρυσε, με κάθε νομιμότητα, σχολικές μονάδες. «Είναι ευκολότερο να ιδρύσεις ένα σχολείο παρά να ανοίξεις ένα περίπτερο», λέει η Εβα Λι Σίρεν, επικεφαλής του μεγαλύτερου συνδικάτου των δασκάλων.

Επίσης τα ιδιωτικά σχολεία εισήγαγαν πρακτικές δανεισμένες από τον κόσμο των επιχειρήσεων, όπως είναι η καταβολή μπόνους απόδοσης στο προσωπικό αλλά και η τοποθέτηση διαφημίσεων στον υπόγειο σιδηρόδρομο της Στοκχόλμης. Ο έντονος ανταγωνισμός έκανε τους δασκάλους να βάζουν υψηλότερη βαθμολογία από αυτή που πραγματικά άξιζε ο μαθητής.

Προφανώς η διοίκηση πολλών σχολείων από ένα επενδυτικό σχήμα πόρρω απέχει του οράματος που ήταν τα μικρά σχολεία υπό τον διοικητικό έλεγχο κάποιων ανθρώπων του τόπου. Καθώς οι καλύτεροι μαθητές συρρέουν σε κάποια σχολεία, τα υπόλοιπα παραμένουν ουραγοί, με την ποιότητα της εκπαίδευσης να καταβαραθρώνεται. Χαρακτηριστικό της κατάστασης, ότι το 25% των 15χρονων αγοριών αδυνατούν να κατανοήσουν πληροφοριακά κείμενα. Σύμφωνα με τη σχολική επιθεώρηση, κάποια σχολεία, όπως το Praktiska Sverige, με 5.000 μαθητές, έχουν προσωρινούς διδασκάλους χωρίς διπλώματα, δεν έχουν πρόσβαση σε βιβλιοθήκες, ενώ εμφανίζουν και σωρεία άλλων προβλημάτων.

 

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_2_11/12/2013_542691

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

36ΧΡΟΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ Κατήγγειλε «κύκλωμα» εκβιαστών του ΣΔΟΕ και κέρδισε φορολογική ασυλία 5 ετών

 

Φορολογική ασυλία για 5 χρόνια κέρδισε 36χρονη ιδιοκτήτρια εταιρείας χρυσού, η οποία πριν μία εβδομάδα κατήγγειλε «κύκλωμα» του ΣΔΟΕ το οποίο επιχείρησε να την εκβιάσει. Υπενθυμίζεται πως στις 12 Νοεμβρίου το ΣΔΟΕ έπειτα από έφοδο στην επιχείρηση της 36χρονης στο Σύνταγμα κατάσχεσε 16 κιλά χρυσού, καθώς δεν είχε τα προβλεπόμενα παραστατικά.

Σύμφωνα με το «Βήμα», στη συνέχεια η 36χρονη σε κατάθεση που έδωσε στις 15 Νοεμβρίου στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξε ότι «υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ζήτησαν 500.000 ευρώ για να κλείσουν την υπόθεση με πρόστιμο μόλις 800 ευρώ, να της επιστρέψουν το χρυσάφι και να αποφύγει άλλο έλεγχο». Εκείνη ωστόσο κατήγγειλε το περιστατικό, είπε ότι διαπραγματεύτηκε το ύψος του ποσού, έριξε την τιμή στις 350.000 ευρώ και με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθησαν δύο δικηγόροι, ο τμηματάρχης του ΣΔΟΕ και ένας μεσάζοντας.

Μετά από αυτό κατάφερε να τύχει των ευεργετικών διατάξεων του άρθρου 6 του νόμου 3610. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό, «στην περίπτωση που καταγγελθεί από επιτηδευματία ή άλλο φορολογούμενο, φυσικό ή νομικό πρόσωπο, και πιστοποιηθεί με συμμετοχή της αστυνομικής ή άλλης αρμόδιας αρχής δωροδοκία τελούμενη από υπάλληλο φορολογικής αρχής κατά την άσκηση των καθηκόντων του γενικώς ή του φορολογικού ελέγχου ειδικότερα, ο επιτηδευματίας ή άλλος φορολογούμενος από τον οποίο ζητήθηκε η παροχή ανταλλάγματος απαλλάσσεται των προστίμων, προσαυξήσεων και ποινικών κυρώσεων για τις παραβάσεις που επιδιωκόταν η συγκάλυψη. Ο έλεγχος ολοκληρώνεται από υπαλλήλους άλλης ελεγκτικής αρχής που ορίζονται με απόφαση του προϊσταμένου της οικείας οικονομικής επιθεώρησης, ο οποίος και προΐσταται του ελέγχου». Ακόμη δίνεται φορολογική ασυλία για 2-5 χρόνια.

 

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113163651

 

Αν υποψιαστώ ότι έχει βάλει το δάχτυλό του ο SOULIS αυτό... :D:P:lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...