Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θέλουν να τσιμεντάρουν την Ιστορία

 

Όταν ένας επενδυτής έχει όραμα, όταν... χι χαζ ε ντριμ, για να το πούμε στη γλώσσα της μπίζνας, τότε εύκολα και ανέξοδα γίνεται και χωροτάκτης και πολεοδόμος και αρχαιολόγος και νομοθέτης, αλλά και ό,τι άλλο χρειάζεται για να πραγματοποιήσει το σχέδιό του.

Αυτού του τύπου οι επενδυτές τις περισσότερες φορές αγοράζουν μια έκταση γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να χτίσουν εκεί τα «όνειρά» τους. Το γεγονός, όμως, αυτό δεν τους πτοεί, αφού στη συνέχεια επιδίδονται σε πιέσεις επί πιέσεων για να αλλάξει η νομοθεσία για την περίπτωσή τους και μόνον...
Όταν η νομοθεσία αργεί να αλλάξει για να τους κάνει το χατίρι, τότε αρχίζουν να καταγγέλλουν τη γραφειοκρατία, το Δημόσιο, τη μάνα μας και τον πατέρα μας.
Ένα ακόμη παράδειγμα αυτού του ειδικού τύπου επενδυτών που τους γυαλίζουν διάφορες εκτάσεις στην Ελλάδα είναι η εταιρεία Artume S.A., η οποία αγόρασε την έκταση όπου βρισκόταν το παλιό εργοστάσιο Μουζάκη στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Αγόρασαν την έκταση, αν και γνώριζαν πολύ καλά ότι δεν μπορούν εκεί να χτίσουν κατοικίες, κέντρα διασκέδασης, αναψυκτήρια κ.λπ., διότι οι χρήσεις αυτές δεν προβλέπονται στη συγκεκριμένη περιοχή από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Αθήνας. Τώρα λοιπόν ζητάνε και τα ρέστα και πιέζουν τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να επιληφθεί του θέματός τους...

Το... όραμα
Άκρως χαρακτηριστική είναι η επιστολή (Οκτώβριος 2012) του προέδρου της εταιρείας Artume Κρίστοφερ ΜακΚόρμακ στο γραφείο του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, του λέει ότι, εάν δεν αλλάξετε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο όπου αγοράσαμε οικόπεδο, θα χάσετε την επένδυση και τις θέσεις εργασίας.
Όπως ο ίδιος ο πρόεδρος της εταιρείας παραδέχεται στην επιστολή, γνώριζε πολύ καλά, όταν αγόραζε το οικόπεδο, ότι δεν μπορεί εκεί να χτίσει το όραμά του με την επωνυμία Πολυκέντρο «Academy Gardens». Για του λόγου το αληθές, αναφέρει επί λέξει: «Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της επένδυσης είναι η αλλαγή των χρήσεων γης στο οικοδομικό τετράγωνο του έργου από ΒΙΟΠΑ σε ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση».
Το καταπληκτικό είναι ότι κλείνει την επιστολή του με την εξής αμίμητη φράση: «Δεν ψάχνουμε για παρακάμψεις, δεν ζητούμε ειδικά προνόμια. Επιθυμούμε δίκαιη μεταχείριση. Ο μοναδικός τρόπος για τους επενδυτές να μειώσουν τις οικονομικές απώλειες που έχουν υποστεί μέχρι σήμερα είναι ένα ολοκληρωμένο έργο».
Εν ολίγοις, δεν είναι ούτε παράκαμψη, ούτε ειδικό προνόμιο, ούτε ειδική μεταχείριση να ζητείται επιτακτικά από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, από το ΥΠΕΚΑ, από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και από τον Δήμο της Αθήνας να τροποποιηθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο μόνον στο Οικοδομικό Τετράγωνο 75/124, ακριβώς επειδή μια εταιρεία αγόρασε εκεί οικόπεδο πριν από τέσσερα χρόνια γνωρίζοντας το καθεστώς των χρήσεων γης.
Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, πρόκειται για μια επένδυση 300 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία κατά τη φάση κατασκευής της θα δημιουργήσει 2.000 προσωρινές θέσεις εργασίας και κατά τη λειτουργία της 1.600.
Η αλλαγή του ΓΠΣ ζητείται ως απαραίτητη, αφού το «Academy Gardens» ως «ΒΙΟΠΑ προς εξυγίανση» θα μπορεί να φιλοξενήσει: κατοικία, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών, γραφεία, τράπεζες, εστιατόρια, αναψυκτήρια, κέντρα διασκέδασης και αναψυχής, θέατρα, κινηματογράφους, χώρους συγκέντρωσης, πολιτιστικά κτήρια, κτήρια εκπαίδευσης, κτήρια κοινωνικής πρόνοιας, υγειονομικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, εγκαταστάσεις εμπορικών εκθέσεων, αθλητικές εγκαταστάσεις.
Το σχέδιο έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση κατοίκων και φορέων όχι μόνον της Ακαδημίας Πλάτωνος, αλλά και των γύρω δήμων, που ζητούν η αναβάθμιση της περιοχής να γίνει μέσα από την ανάδειξή της ως αρχαιολογικού και τουριστικού πόλου και όχι μέσα από αμφιλεγόμενα σχέδια.
Το ερώτημα φυσικά είναι αν η κακοφορμισμένη και σκανδαλώδης αντίληψη περί «όπως λάχει» ανάπτυξης θα επικρατήσει πάλι ή θα επιλεγεί ένας ορθολογικός σχεδιασμός.
Δεδομένου ότι το δεύτερο είναι κομμάτι κουραστικό για τους στείρους νόες των αναπτυξιολάγνων της συμφοράς, προς το ρουσφέτι υπέρ του επιχειρηματία και την πομπώδη και επιζήμια προχειράντζα βλέπουμε να γέρνει η πλάστιγγα.
Εκτός αν εμείς είμαστε τελικά απαισιόδοξοι και μας εκπλήξουν ευχάριστα τα κυβερνητικά σαΐνια. Οψόμεθα...

 

http://topontiki.gr/article/50017/THeloun-na-tsimentaroun-tin-Istoria

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κομματικό πογκρόμ στο ΣΔΟΕ άνοιξε ο Μαρκογιαννάκης

 

25 διευθυντές του ΣΔΟΕ ξηλώνονται εν μία νυκτί, ανάμεσά τους και η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τη Λίστα Λαγκάρντ. Με εντολή του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, απομακρύνονται διευθυντές και υποδιευθυντές σε όλη τη χώρα για τη «βελτίωση της αποτελεσματικότητας του σώματος». Ουσιαστικά, πρόκειται για αντικατάσταση του συνόλου σχεδόν της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΣΔΟΕ.

Μεταξύ αυτών που πρόκειται να αντικατασταθούν περιλαμβάνεται και η υπηρεσιακή ηγεσία της Διεύθυνσης Ελέγχων της Περιφερειακής Διεύθυνσης, δηλαδή ο διευθυντής Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υποδιευθυντής Κ. Διώτης (συνωνυμία με τον Γιάννη Διώτη, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ). Ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει τεθεί επικεφαλής της ελεγκτικής ομάδας που πραγματοποιεί τους ελέγχους στους καταθέτες της Λίστας Λαγκάρντ, με απευθείας ανάθεση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.

Είναι ο ίδιος που πρόσφατα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη λίστα Λαγκάρντ ότι το ΣΔΟΕ είναι υποστελεχωμένο με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην ταχύτητα διενέργειας των φορολογικών ελέγχων. Για τις αντικαταστάσεις δεν έχουν ενημερωθεί από την ηγεσία του υπουργείου το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ.

Πογκρόμ από την καρέκλα της Προανακριτικής

Το δρόμο για το κομματικό πογκρόμ άνοιξε ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος διαμέσου της Επιτροπής κατηγόρησε το ΣΔΟΕ για παράδοση ελλιπών στοιχείων για τις καταθέσεις ατόμων από τη Λίστα Λαγκάρντ.

Είναι γνωστό πως το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να παρέμβει στα στοιχεία που παραλαμβάνει από τις Τράπεζες, ούτε να πάρει μέτρα σε περίπτωση που αυτές καθυστερούν ή δίνουν άλλα στοιχεία από αυτά που ζητήθηκαν. Η αδικαιολόγητη επίθεση του κ. Μαρκογιαννάκη προς το ΣΔΟΕ έγινε σε βολική στιγμή για να ξεκινήσει το ξήλωμα, το οποίο μάλιστα βρίσκει αντίθετη ακόμη και την τρόικα, που υποστηρίζει την κομματική ανεξαρτητοποίηση του ΣΔΟΕ.

http://www.koutipandoras.gr/34008/%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%BA%CF%81%CF%8C%CE%BC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B4%CE%BF%CE%B5.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΝΟΕΛ ΠΟΝΣ: ΣΤΟ ΖΕΝΙΘ Η ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ένας πρώην επιθεωρητής του γαλλικού ΣΔΟΕ και σήμερα διεθνής σύμβουλος σε θέματα καταπολέμησης της χρηματοοικονομικής διαφθοράς επισημαίνει τις τεράστιες διαστάσεις ενός φαινομένου που αποσταθεροποιεί την διεθνή οικονομία

 

Το βιβλίο που παρουσίασε πρόσφατα στο Παρίσι ο κ.Νοέλ Πονς φέρει τον τίτλο «Η Διαφθορά των Ελίτ» (εκδ. Ο.Ζακόμπ) και, όπως αναφέρει ο συγγραφέας του, αναφέρεται στη «ήπια διαφθορά». 

 

Η τελευταία, κάθε άλλο παρά δημιούργημα της εποχής μας είναι. Κατά τον δικαστικό λειτουργό και πρώην επικεφαλής της Γαλλικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πρόληψης της Διαφθοράς κ. Κλωντ Ματόν, η διαφθορά στις διάφορες μορφές είναι πανάρχαιο φαινόμενο. Αναφέρονται σε αυτήν τόσον η Βίβλος, όσο και ο Κικέρων. Αυτό οφείλεται δε σε συστήματα μεταβίβασης δικαιωμάτων, υπό αδιαφανείς συνθήκες, τα οποία εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν οι διάφορες ελίτ κατά κύριο λόγο και οι οργανωμένες ομάδες πίεσης. 

 

«Στις σημερινές συνθήκες, όμως, η διαφθορά έχει πάρει κολοσσιαίες διαστάσεις λόγω της εντυπωσιακής ανάπτυξης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, οι οποίες συνεπάγονται απίστευτες και παγκόσμιες ροές κεφαλαίων, που γίνονται με εκπληκτική ταχύτητα και χάνονται σε ένα πολύπλοκο χρηματοοικονομικό πέλαγος», μάς είπε ο κ.Νοέλ Πονς. «Στο επίπεδο λοιπόν αυτό, οι διάφορες προσπάθειες αυτοελέγχου και αυτοσυγκράτησης που γίνονται στον χρηματοοικονομικό τομέα καταλήγουν στην δημιουργία αυτοπροστατευόμενων κλειστών συστημάτων, στα οποία δύσκολα μπορεί να διεισδύσει κανείς. Και επειδή τα κλειστά αυτά δίκτυα κινούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα στις διεθνείς αγορές, είναι εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός τους και σχεδόν αδύνατος ο έλεγχός τους», υποστηρίζει ο Γάλλος ειδικός. 

 

Καθοριστικός, εξάλλου, από την άποψη αυτή, είναι και ο ρόλος των τραπεζικών λόμπυ στον αναπτυγμένο κόσμο και ιδιαιτέρως στις ΗΠΑ, όπου, λόγω της Γουώλ Στρητ, διαθέτουν υπερβολική δύναμη. Μία δύναμη που επιτείνεται και στον χώρο της επικοινωνίας και στο πεδίο της πολιτικής. Τα τραπεζικά λόμπυ, μάς λέει ο κ.Νοέλ Πονς, ήταν αυτά που οδήγησαν στην πλήρη απορρύθμιση, με αποτέλεσμα την αυτονόμηση του τραπεζικού συστήματος από την πολιτική και την φορολογία. Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι με τον τρόπο αυτόν οι τράπεζες συνέβαλαν στην ανάπτυξη και στην διάχυση των επενδύσεων στις αναπτυσσόμενες χώρες. 

 

Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν αμφισβητείται. 

 

Ωστόσο, δεν πρέπει η θετική πλευρά να συσκοτίζει τις αρνητικές πλευρές και τις επιπτώσεις πρακτικών όπως οι τιτλοποιήσεις. Αυτές οι τελευταίες επέτρεψαν στον μόλυβδο να γίνει χρυσάφι. Επέτρεψαν την μεταφορά προς τους επενδυτές πιστώσεων που είχαν μετατραπεί σε ανταλλάξιμα τιτλοποιημένα προϊόντα. Έτσι, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι την κρίση προξένησε κυρίως η συμπεριφορά του σκιώδους τραπεζικού συστήματος στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης, το οποίο είχε βρει τρόπους αποφυγής του κόστους της εποπτείας, όπως οι επενδυτικές τράπεζες, τα αμοιβαία κεφάλαια υψηλού κινδύνου (hedge funds), πολλές ασφαλιστικές εταιρείες με σημαντική έκθεση σε CDS, θυγατρικές τραπεζών με στόχο την επένδυση σε τιτλοποιημένα προϊόντα, μεσάζοντες στην αγορά τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων, κ.α. 

 

Όμως, αυτό το σκιώδες τραπεζικό σύστημα ήταν απολύτως ανεκτό, για τον απλό λόγο ότι είχε άμεσες προσβάσεις στην ελίτ, μέρος της οποίας ήταν δικτυωμένο μαζί του. Έτσι, η σκιώδης χρηματοοικονομική αγορά για πολλά χρόνια υποεκτιμούσε τους κινδύνους και έπαιρνε μεγάλα ρίσκα επιδιώκοντας το γρήγορο και εύκολο κέρδος –και μάλιστα υπό την ευλογία των αξιολογικών οίκων. Επένδυε για ίδιο λογαριασμό, χρησιμοποιώντας βραχυχρόνιο δανεισμό ώστε να πολλαπλασιάζει το μέγεθος της επένδυσης και της τελικής απόδοσης. Ο δανεισμός αυτός στέρεψε γρήγορα στην διάρκεια της κρίσης και επέτεινε τα προβλήματα, μεταδίδοντας τον πανικό και την πτώση των τιμών των περιουσιακών στοιχείων παντού. Το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής , όχι χωρίς να προκαλέσει μία οξύτατη κρίση εμπιστοσύνης και ένα σοβαρότατο έλλειμμα ρευστότητας στην υπερχρεωμένη Δύση. 

 

Ο κ.Νοέλ Πονς επισημαίνει επίσης ότι η τιτλοποίηση επιτρέπει στις τράπεζες να παρουσιάζουν βελτιωμένους ισολογισμούς και να ξεπερνούν έτσι κάποιους όρους των εποπτικών αρχών. Επίσης, κατά τον Γάλλο ειδικό, στον χρηματοοικονομικό χώρο παίζουν σημαντικό ρόλο και κάποιες ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), οι οποίες στην ουσία είναι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται υπό συνθήκες αδιαφάνειας. «Τράπεζες, επενδυτικά ταμεία, ΜΚΟ και μεγάλες, εμπορικές κυρίως, επιχειρήσεις συνθέτουν ένα πλέγμα με πολλά πλοκάμια και ακόμα περισσότερες διασυνδέσεις, που μέσα από συγκρούσεις συμφερόντων πνίγει στην κυριολεξία κάθε έννοια ηθικής. Καταστάσεις αυτής της υφής αποδυναμώνουν τις απαιτούμενες και επιβαλλόμενες από την παγκοσμιοποίηση διεθνείς συνεργασίες, παράλληλα όμως μεγαλώνουν και τα ποσοστά μαφιοποίησης της διεθνούς οικονομικής ζωής», υπογραμμίζει ο Γάλλος ειδικός. 

 

Αναφέρει έτσι ο κ. Νοέλ Πονς ότι μαφιόζικου τύπου διεθνείς οργανώσεις κατέχουν σημαντικές χρηματοοικονομικές θέσεις στην διεθνή οικονομία κα συνεχώς προσπαθούν να ελέγχουν και δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην πραγματική οικονομία. «Πρόκειται για παράγοντες αποσταθεροποιητικούς, που έχουν κάθε λόγο να προκαλούν νομισματικές και άλλες οικονομικές ανισορροπίες προκειμένου το σύστημά τους να λειτουργεί αποδοτικά γι αυτούς και τα μέλη τους», τονίζει. 

 

Αυτές οι ανισορροπίες, όμως, τροφοδοτούν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια σε παγκόσμιο επίπεδο και νοθεύουν τους οικονομικούς κανόνες σε μία περίοδο σοβαρών παγκόσμιων οικονομικών και εμπορικών ανακατατάξεων. Έτσι, κατά τον κ.Νοέλ Πονς, το πραγματικό πρόβλημα μιας πιθανής διεθνούς εποπτείας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος δεν είναι τόσο η υιοθέτηση διεθνών εποπτικών και ρυθμιστικών κανόνων, όσο η πολιτική βούληση για την εφαρμογή τους. Στο επίπεδο αυτό, οι πολιτικές επιλογές δεν είναι πάντα αυτονόητες. 

 

«Οι ελίτ χρησιμοποίησαν μέχρι και το 2008 τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές ροές για να ασκούν πολιτική μέσω του δανεισμού και της απελευθέρωσης των πιστώσεων. Δημιούργησαν έτσι την αίσθηση μιας πλασματικής ευημερίας, η οποία κατέληξε στην ωρολογιακή βόμβα του δημοσίου χρέους. Αυτή η κατάσταση οδηγεί εκ του ασφαλούς σε έναν φαύλο κύκλο, η έξοδος από τον οποίο θα είναι κοινωνικά επώδυνη και αποσταθεροποιητική. 

 

Αν δεν επανεξετασθεί σε βάθος η παγκόσμια χρηματοοικονομική οργάνωση, η διεθνής οικονομία θα γνωρίζει μονίμως αναταράξεις που θα δημιουργούν νέες ανισότητες στην κατανομή πλούτου. Την ίδια περίοδο, επικίνδυνες διαστάσεις θα προσλαμβάνει και η διαφθορά των ελίτ, φαινόμενο κατ’ εξοχήν αντιδημοκρατικό –με ό,τι αυτό σημαίνει», υπογραμμίζει ο κ.Νοέλ Πονς.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είστε μ@λ@κες..... μεγάλοι............

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού Α’ 2Μήνου 2013
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Δελτίο Τύπου
 
Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνεται το εξής:
 
«Τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το πρώτο δίμηνο του 2013 δείχνουν ότι η Ελλάδα συνεχίζει την αναγκαία πορεία της δημοσιονομικής εξυγίανσης, προσαρμογής και πειθαρχίας.
Η Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης, τους τελευταίες μήνες, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την αντιστροφή του κλίματος και για την ανάκαμψη της οικονομίας, ώστε να τερματιστεί ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων, της βαθιάς και παρατεταμένης ύφεσης, αλλά και της ανεργίας που έχει εκτιναχθεί σε πρωτόγνωρα για τη χώρα επίπεδα.
 
Πιο συγκεκριμένα :
 • Η δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται.
• Το κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους υποχωρεί.
Το επιτόκιο, κατά την πρόσφατη έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου, ήταν το χαμηλότερο από τις αρχές του 2010.
 • Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται.
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή έχει σχεδόν μηδενιστεί, παρά τις υπαρκτές στρεβλώσεις των αγορών, που, όμως, περιορίζονται.
Πέρυσι, ήταν το πρώτο έτος, από την υιοθέτηση του ενιαίου νομίσματος, που ο Ελληνικός πληθωρισμός ήταν χαμηλότερος από το μέσο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

 • Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύεται.
Το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών βελτιώθηκε.
Το έλλειμμα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη μείωση το 2012.
Πέρυσι, το έλλειμμα μειώθηκε μόλις στο ¼ του αντίστοιχου του 2011, λόγω ενίσχυσης των εξαγωγών, συρρίκνωσης των εισαγωγών και μείωσης των επιτοκίων.
• Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται.
Ο σχετικός δείκτης βρέθηκε, το Φεβρουάριο του 2013, στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 μηνών, ενώ το σημαντικότερο είναι ότι η διαφορά σε σχέση με την Ευρωζώνη, από τον Οκτώβριο του 2009, έχει σχεδόν εξαλειφθεί.
 • Οι μεταρρυθμίσεις προωθούνται.
Η Ελλάδα είναι η χώρα με τον υψηλότερο, μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ, ρυθμό προώθησης των μεταρρυθμίσεων κατά την περίοδο 2011-2012.
 
Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι η χώρα, με σχέδιο, σκληρή δουλειά αλλά και υψηλό κοινωνικό κόστος, επιτυγχάνει τους στόχους που έχουν τεθεί.
 
Αυτή η επίτευξη των στόχων αποτυπώνεται και στα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα οποία:
 
• Το πρωτογενές αποτέλεσμα ήταν πλεονασματικό.
Το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώθηκε στα 463 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,4 δισ. ευρώ.
 • Τα καθαρά έσοδα τόσο του Κρατικού όσο και του Τακτικού Προϋπολογισμού, αν και μειωμένα σε σχέση με το 2012, όπως προέβλεπε και ο Προϋπολογισμός, διατηρούνται στο επίπεδο των στόχων που έχουν τεθεί.
• Βέβαια, στο σκέλος των εσόδων, και ιδιαίτερα σε αυτό των έμμεσων φόρων, τόσο φόρων συναλλαγών όσο και κατανάλωσης, αν και δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από το 1ο δίμηνο του έτους, απαιτείται διαρκής προσοχή, αξιολόγηση των πολιτικών και εντατικοποίηση της προσπάθειας.
 • Οι πρωτογενείς δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 7,7 δισ. ευρώ, 10,4% χαμηλότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο και 9,1% χαμηλότερα από το στόχους για το δίμηνο.
 • Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) διαμορφώθηκαν στα 279 εκατ. ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους, έναντι 191 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2012, δηλαδή εφέτος είναι υψηλότερες κατά 46%. Αξιοποιείται έτσι η δυναμική ενός σημαντικού αναπτυξιακού εργαλείου.
 
Συνεπώς, οι δημοσιονομικές επιδόσεις του Κρατικού Προϋπολογισμού κατά το πρώτο δίμηνο του 2013, παρέχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η αναμφίβολα επώδυνη διαδικασία της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής συνεχίζεται με επιτυχία.
 Φαίνεται ότι οι τεράστιες θυσίες των πολιτών πιάνουν τόπο».

 

Κοίτα τι βάλανε στην ανακοίνωση για να δείξουν ότι όλα πάνε καλά...............

 

Καραγκιόζηδες..................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.................

Πράγματι, εάν εξαιρέσει κάποιος την κατά 25% αύξηση της τιμής της νωπής πατάτας και κατά 1,6% του κρέατος, σχεδόν όλα τα άλλα προϊόντα που σημείωσαν αύξηση τιμών έχουν να κάνουν με τα καύσιμα (!), με κυριότερη την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κατά 31%. .........

 

 

Αυξήσεις:

- Κατά 0,1% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στις πατάτες νωπές, κρέατα γενικά, γαλακτοκομικά και αυγά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα δημητριακά και παρασκευάσματα, φρούτα νωπά, λαχανικά νωπά, χυμοί φρούτων.
- Κατά 1,0% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τσιγάρων.
- Κατά 1,7% της ομάδας «Ενδυση και υπόδηση», λόγω αύξησης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
- Κατά 9,0% της ομάδας «Στέγαση», λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως του πετρελαίου θέρμανσης και του ηλεκτρισμού. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα ενοίκια κατοικιών και στις υπηρεσίες επισκευής και συντήρησης κατοικίας.

Μειώσεις:

- Κατά 3,5% της ομάδας «Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα έπιπλα - καλύμματα δαπέδου, είδη κλινοστρωμνής - λευκά είδη, οικιακές συσκευές και οικιακές υπηρεσίες.
- Κατά 4,2% της ομάδας «Υγεία», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων και των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών.
- Κατά 5,1% της ομάδας «Επικοινωνίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.
- Κατά 2,7% της ομάδας «Αναψυχή - Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών του οπτικοακουστικού εξοπλισμού-υπολογιστών και των υπηρεσιών αναψυχής.
- Κατά 4,0% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων, ΙΕΚ και μεταπτυχιακών σπουδών.
- Κατά 1,2% της ομάδας «Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των εστιατορίων - ζαχαροπλαστείων - καφενείων - κυλικείων και των ξενοδοχείων.
- Κατά 2,3% της ομάδας «Αλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των κουρείων - κομμωτηρίων - ειδών ατομικής φροντίδας, των προσωπικών ειδών και των ασφαλίστρων.

 

...............

 

 

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1887727&nt=103

 

 

Ανεργία στο 30,1% και αύξηση των τιμών προβλέπει το ΚΕΠΕ


Read more: http://www.kefalonitikanea.gr/2013/02/301.html#ixzz2NLCJh0al

 

Μέσα σε 18 μήνες ο ειδικός φόρος κατανάλωσης αυξήθηκε 1.471%

http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/482820/oi-venzinopoles-gia-tin-auxisi-tis-timis-ton-kausimon/

 

Ευτυχώς Στέφανε που έπεσε ο πληθωρισμός........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευτυχώς Στέφανε που έπεσε ο πληθωρισμός........

 

Μα είναι δυνατόν ρε Γιάννη......?????

 

Τόσο κόπανοι είναι...????

 

Μιλάμε για 26,8% ανεργία (καταγεγραμμένη) τον Οκτώβρη... και το μέγιστο επίτευγμα, ότι μειώσανε τον πληθωρισμό......

 

Και για όσους δεν.......

 

Ανεργία και πληθωρισμός συνδέονται κατά τρόπο άμεσο στην οικονομία...

 

Εφόσον υπάρχει ύφεση (η οποία βαθαίνει όλο και περισσότερο με τις πολιτικές που ακολουθούνται), θα υπάρχει μειωμένη ζήτηση για αγαθά..

 

Μείωση ζήτησης, θα συνεπάγει μείωση της παραγωγής..

 

Που με τη σειρά της θα προκαλέσει αύξηση της ανεργίας...

 

Εξάλλου η μειωμένη ζήτηση για αγαθά θα προκαλέσει στασιμότητα ή ακόμα και μείωση των τιμών, για αυτό και ο πληθωρισμός πιάνει πάτο....

 

Γενικότερα, ο κανόνας είναι αυξημένος πληθωρισμός, μειωμένη ανεργία και αντίστροφα, χαμηλός πληθωρισμός, αυξημένη ανεργία....

 

Υπάρχουν βέβαια και τα φαινόμενα του στασιμοπληθωρισμού (πληθωρισμός κόστους κτλ), αλλά στη περίπτωσή μας ισχύουν τα παραπάνω....

 

Δεν είναι καλό ηλίθιοι να υπάρχει μηδενικός πληθωρισμός, κάτι δεν πάει καλά στην οικονομία.....

 

Μικρό ποσοστό πληθωρισμού είναι επιθυμητό να υπάρχει......

 

Κόπανοι.................

 

Κοροϊδεύετε τον κόσμο με βλακείες............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

431x540_fde9b131f5ba1c8c50699516b93876a3

 

 

Ίσως να μην είναι είδηση ......

Ετσι γίνεται εδώ και πολλά χρόνια (εν κρυπτώ) και εμφανέστατα στη μετά μνημονίου εποχή.

 

Πάντως δεν έκανα λάθος. Δεν το έβαλα στα "αστεία" γιατί είναι εξόχως σοβαρό ή μάλλον τραγικό

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είπα στον δικηγόρο του ιδιοκτήτη ακινήτου που εκμισθώνει σε πελάτη μου , ότι πληθωρισμός ανακοινώθηκε ότι είναι 1,5% και συνεπώς η επόμενη αύξηση θα είναι τόση και όχι το 7%, που υπήρχε στο προ επταετίας συμφωνητικό και εκείνος , αφού πνίγηκε από τα γέλια μου έκλεισε το τηλέφωνο!  Είπατε τίποτα;;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΙ μεγάλες πόλεις είναι πια ασύμφορες για μια επαγγελματική εξέλιξη και επιτυχία. Μια ευκαιρία για τους νέους, κυρίως , που κατάγονται από επαρχία και δεν έχουν κάποια εξειδίκευση είναι η επιστροφή στις ρίζες. Δείτε μια προσπάθεια που γίνεται στα Κυκλαδονήσια και κρίνετε:

 

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων και η Εταιρεία Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤ.Α.Π.) Κυκλάδων σας προσκαλούν στην ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 16:30 στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, με θέμα τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν για τον Αγροτικό Τομέα και τίτλο:

«Επιστροφή στη Γη – Ανάγκη ή Ευκαιρία»

Στόχος της εκδήλωσης είναι το άνοιγμα επαγγελματικών δρόμων και διεξόδων, ιδίως για νέους ανθρώπους, μέσω της ενασχόλησής τους με τη γη.

Η εκδήλωση θα γίνει με ζωντανή σύνδεση μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του Επιμελητηρίου, στα νησιά Άνδρο, Θήρα, Μήλο, Μύκονο, Νάξο, Πάρο και Τήνο, όπου οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους.

 

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων (Ο.ΣΥ.ΜΙ.Κ)

και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα».

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα μπουμπούκια του ΤΑΙΠΕΔ

Posted: 13 Mar 2013 03:05 PM PDT

 
Η κυβέρνηση αυτή και η προηγούμενη, θέλοντας να προλάβουν κακόβουλα σχόλια και υπαινιγμούς σχετικά με μια άμεμπτη διεκπεραίωση των ιδιωτικοποιήσεων, φρόντισαν εξ αρχής να συστήσουν το αντίστοιχο Ταμείο, το ΤΑΙΠΕΔ, να το προικίσουν με έναν ιδρυτικό νόμο, τον 3986/2011 και να στελεχώσουν το ΔΣ του με ό,τι ικανό και ηθικό στοιχείο διέθετε η πιάτσα, ούτως ώστε να είναι καλυμμένες από μελλοντικές ενστάσεις αυτών που σήμερα αντιδρούν.
 
Όλα δηλαδή σχεδιάστηκαν προσεκτικά, με τρόπο ώστε καμιά τρύπα να μην μείνει ανοιχτή που να υπάρχει κίνδυνος να τις εκθέσουν μελλοντικά. Και τούτο γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις σε γενικές γραμμές είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με τη διαφθορά, γεγονός φυσιολογικό, μιας και τα χρήματα που διακινούνται και τα συμβόλαια που διακυβεύονται είναι τεράστια. Όταν πρόκειται δε για συμβόλαια που μεταβιβάζουν κρατικά μονοπώλια σε ιδιωτικά, όπως για παράδειγμα το διαδικτυακό στοίχημα, ή το νερό, ή το φυσικό αέριο, ή τον ηλεκτρισμό, τότε ο πειρασμός είναι ακόμα πιο μεγάλος.
 
Παρ’ όλα αυτά, τι θα εισπράξει κάποιος ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στη σύντομη ιστορία του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ; 
 
Απλά, ότι αποτελεί τόπο με μεγάλη, σαφώς μεγαλύτερη του μέσου όρου, συγκέντρωση διεφθαρμένων ατόμων. Ας τα θυμηθούμε και για του λόγου το αληθές, ας τα απαριθμήσουμε:
 
  1. Anna Boubenikova, Σλοβάκα, τοποθετημένη εξ αρχής από την ΕΕ στο ΤΑΙΠΕΔ. Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση τον Αύγουστο του 2012, όταν έγινε γνωστό στην Ελλάδα, διότι στην ΕΕ το γνώριζαν εξ αρχής, το μπλέξιμό της σε δωροδοκία      πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο αντίστοιχο σλοβάκικο Ταμείο, για την εξασφάλιση ζηλευτών κρατικών φιλέτων.
  1. Ελένη Παπακωνσταντίνου, η γνωστή ξαδέλφη της λίστας Λαγκάρντ, και των εξοπλιστικών συμβολαίων. Μετά το σάλο, υπέβαλε την παραίτησή της.
  1. Τάκης Αθανασόπουλος, ο γνωστός πρόεδρος του ΔΣ, ο οποίος υποβάλει και αυτός παραίτηση λόγω ποινικής δίωξής του για την υπογραφή ζημιογόνου για τη ΔΕΗ που αντιπροσώπευε, σύμβασης με τη ΜΕΤΚΑ, στην οποία ουσιαστικά χάριζε 100 εκ.
  1. Στέλιος Σταυρίδης, νυν πρόεδρος, γνωστός για το ύποπτο ξεπούλημα της ΑΓΕΤ στον αρχι-μαφιόζο Καλτσεστρούτσι. Ακόμα ελεύθερος, αλλά στιγματισμένος.
Σαν πολλοί λοιπόν, δεν φαίνονται για ένα μικρό Ταμείο με μια τόσο σύντομη ιστορία και με κανένα ακόμα σημαντικό χρηματικό αλισβερίσι;
 
Όσο για τους κανόνες διαφάνειας που υποτίθεται ότι το διέπουν, αυτοί είναι μόνο για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Όσο υπάρχουν οι γνωστοί αποθηκευτικοί χώροι της Ελβετίας, του Λουξεμβούργου, του Σίτι  των Κέιμαν κλπ, ο καθένας μπορεί να σκάει από όση διαφάνεια επιθυμεί. Άλλωστε, όταν αυτά αποκαλυφθούν, εμείς θα είμαστε ήδη νεκροί.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στέλιος Σταυρίδης, νυν πρόεδρος, γνωστός για το ύποπτο ξεπούλημα της ΑΓΕΤ στον αρχι-μαφιόζο Καλτσεστρούτσι. Ακόμα ελεύθερος, αλλά στιγματισμένος.

 

Αποστόλη, θείος.....????????

 

:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνάδελφοι Στέφανε, Κώστα (SCORPIOS), Νίκο (FAZEXA), ζητώ από εδώ την βοήθειά σας, γιατί δεν ξέρω για πιο λόγο κλείδωσε η διαχείριση το θέμα "το γέλιο κ.λ.π." και έχει σχέση με τον συνάδελφο AGREVELOS, και ξεκίνησε από το περίφημο σκίτσο που ανέφερε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τις οικογένειες των Παναθηναϊκών. Το θεώρησα ατυχέστατο και του απάντησα ανάλογα. Την συνέχεια την γνωρίζετε για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Ισως επειδή είμαι εύθικτος σε θέματα που άπτονται της οικογενείας μου και γενικότερα για τις οικογένειες, δεν ανέχομαι τέτοια σχόλια, αλλά δέχθηκα την συγνώμη με ένα like, αλλά  εκείνος συνέχισε τις προσβολές και την ειρωνεία σχολιάζοντας και διαστρεβλώνοντας τα όσα έγραφα και χιουμοριστικά, μετά από τις παρεμβάσεις σας και διορθώνοντας την απάντησή μου στο σκίτσο, στην οποία αναφέρεται στο τελευταίο κείμενό του σήμερα, με απαράδεκτες φράσεις. Και με μέμφεται για την χρησιμοποίηση της λέξης "φίλε" και του ενικού, που όλοι σας γνωρίζετε ότι τον χρησιμοποιώ σε όσους θεωρώ πραγματικά φίλους και συναδέλφους, αλλά και λόγω ηλικίας. Θέλησα να σταματήσω την διαμάχη , αλλά εκείνος επιμένει να με χαρακτηρίζει με λέξεις που με καταρρακώνουν  και που είναι ενάντια στα πιστεύω μου και στις ιδέες μου, αφού εκείνος "ήρξατο χειρών αδίκων". 

 Σας παρακαλώ θερμά, εξηγείστε του ποιος είμαι, τι πιστεύω, τι έχω προσφέρει, ας ρωτήσει τon Μπάμπη, την Χρύσα, τον Κωστή τον Σταυρουλάκη, τον Γιάννη τον Χαλκιδαίο, τον Γιάννη τον Καβοντόρο, τον Γιάννη τον ΥΡΕ, την Αννίκα, ακόμα και τον συνάδελφο αό την Βέρροια, να του μιλήσουν για μένα, και ας καταλάβει πόσο άδικο έχει να στρέφεται εναντίον μου, χωρίς καν να με γνωρίζει, χωρίς καν να μιλήσει μαζί μου. Ελεος πια. Του είχα ετοιμάσει Π.Μ. αλλά είδα την σημερινή δημοσίευσή του και το διέγραψα. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαι πια με αυτό το θέμα, δεν αξίζει τον κόπο να συνεχίσω την παρουσία μου εδώ μέσα, δεν μπορώ να ανεχθώ την λάσπη πάνω στην ιστορία μου σαν άνθρωπο, για αυτό είναι καλύτερα για όλους μας να πάω σπίτι μου, αφού σας ευχαριστήσω για την συμπαράσταση και την αγάπη που μου δείξατε όλοι σας. Γεια σας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνάδελφοι Στέφανε, Κώστα (SCORPIOS), Νίκο (FAZEXA), ζητώ από εδώ την βοήθειά σας, γιατί δεν ξέρω για πιο λόγο κλείδωσε η διαχείριση το θέμα "το γέλιο κ.λ.π." και έχει σχέση με τον συνάδελφο AGREVELOS, και ξεκίνησε από το περίφημο σκίτσο που ανέφερε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τις οικογένειες των Παναθηναϊκών. Το θεώρησα ατυχέστατο και του απάντησα ανάλογα. Την συνέχεια την γνωρίζετε για να μην επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια. Ισως επειδή είμαι εύθικτος σε θέματα που άπτονται της οικογενείας μου και γενικότερα για τις οικογένειες, δεν ανέχομαι τέτοια σχόλια, αλλά δέχθηκα την συγνώμη με ένα like, αλλά  εκείνος συνέχισε τις προσβολές και την ειρωνεία σχολιάζοντας και διαστρεβλώνοντας τα όσα έγραφα και χιουμοριστικά, μετά από τις παρεμβάσεις σας και διορθώνοντας την απάντησή μου στο σκίτσο, στην οποία αναφέρεται στο τελευταίο κείμενό του σήμερα, με απαράδεκτες φράσεις. Και με μέμφεται για την χρησιμοποίηση της λέξης "φίλε" και του ενικού, που όλοι σας γνωρίζετε ότι τον χρησιμοποιώ σε όσους θεωρώ πραγματικά φίλους και συναδέλφους, αλλά και λόγω ηλικίας. Θέλησα να σταματήσω την διαμάχη , αλλά εκείνος επιμένει να με χαρακτηρίζει με λέξεις που με καταρρακώνουν  και που είναι ενάντια στα πιστεύω μου και στις ιδέες μου, αφού εκείνος "ήρξατο χειρών αδίκων". 

 Σας παρακαλώ θερμά, εξηγείστε του ποιος είμαι, τι πιστεύω, τι έχω προσφέρει, ας ρωτήσει τon Μπάμπη, την Χρύσα, τον Κωστή τον Σταυρουλάκη, τον Γιάννη τον Χαλκιδαίο, τον Γιάννη τον Καβοντόρο, τον Γιάννη τον ΥΡΕ, την Αννίκα, ακόμα και τον συνάδελφο αό την Βέρροια, να του μιλήσουν για μένα, και ας καταλάβει πόσο άδικο έχει να στρέφεται εναντίον μου, χωρίς καν να με γνωρίζει, χωρίς καν να μιλήσει μαζί μου. Ελεος πια. Του είχα ετοιμάσει Π.Μ. αλλά είδα την σημερινή δημοσίευσή του και το διέγραψα. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολούμαι πια με αυτό το θέμα, δεν αξίζει τον κόπο να συνεχίσω την παρουσία μου εδώ μέσα, δεν μπορώ να ανεχθώ την λάσπη πάνω στην ιστορία μου σαν άνθρωπο, για αυτό είναι καλύτερα για όλους μας να πάω σπίτι μου, αφού σας ευχαριστήσω για την συμπαράσταση και την αγάπη που μου δείξατε όλοι σας. Γεια σας...

 

Γιάννη, το θέμα το κλείδωσα εγώ για να ηρεμήσουμε, γιατί αρχίσαμε και ξεφεύγαμε. Μετά, θα το ξανανοίξω.... Επίσης, ζήτησα να διαγραφούν όλες οι σχετικές δημοσιεύσεις.

 

Καλά κοπέλια είσαστε και τα δυο σας... Αλλά είπαμε, παρεξηγήσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν... καλή διάθεση να υπάρχει.....

 

Και είπαμε, δεν είναι ανάγκη να ταιριάζουνε τα τσανάκια ολονών με όλους εδώ μέσα... λογικό είναι και πάνω από όλα ανθρώπινο... Αλλά δεν είναι και ανάγκη να τσακωνόμαστε για παρεξηγήσεις και να χαλάμε τη ζαχαρένια μας....

 

Υγ: επίσης, δεν είναι λύση όποτε τσακωνόμαστε, να τη κοπανάμε... Είτε εδώ μέσα, είτε γενικότερα ως στάση ζωής...  Άμα ήταν έτσι, εγώ (και πολλοί πολλοί ακόμα) έπρεπε να είχα σταματήσει να ποστάρω εδώ και πολύ καιρό.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...............

  1. Στέλιος Σταυρίδης, νυν πρόεδρος, γνωστός για το ύποπτο ξεπούλημα της ΑΓΕΤ στον αρχι-μαφιόζο Καλτσεστρούτσι. Ακόμα ελεύθερος, αλλά στιγματισμένος.
................

 

 

Στιγματισμένος;

Τι είδους στιγματισμός είναι αυτός που εξασφαλίζει την αδιάκοπη μισθοδοσία από τα κρατικά ταμεία ή τις ΔΕΚΟ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πωλούν και αρχαίο ναό!

Οι περισσότεροι το έλεγαν για πλάκα ότι έτσι όπως το πάνε θα αρχίσουν να πουλάνε και τις αρχαιότητες. Όμως πλάκα- πλάκα, βγαίνει στο σφυρί και ένας αρχαίος ναός!
Για πρώτη φορά στην ιστορία, όπως καταγγέλλει η κίνηση πολιτών Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής, θα πουληθεί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και αρχαίος ναός και συγκεκριμένα ο αρχαίος Ναός του Απόλλωνα, που βρίσκεται μέσα στην πλαζ του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Πρόκειται για τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα, το σημαντικότερο ιερό του Αρχαίου Δήμου των Αλών Αιξωνιδών (Βούλας-Βουλιαγμένης). Και αυτό  το σημαντικότατο μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς - που για να το επισκεφθεί κάποιος πρέπει να πάρει άδεια από τον ιδιοκτήτη του Αστέρα - έχει ενταχθεί μαζί με το ξενοδοχειακό συγκρότημα στο ΤΑΙΠΕΔ για εκποίηση και μπορεί να βρεθεί σε χέρια ιδιωτών!
Κάτοικοι και φορείς της περιοχής με αιχμή την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής κάνουν έκκληση στην κυβέρνηση, τους 300 βουλευτές, τα πολιτικά κόμματα και τις δικαστικές αρχές να δράσουν άμεσα προκειμένου:
-Να σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία εκποίησης του αρχαιολογικού χώρου       ( αρχαίου ναού και των υποδομών που τον συνοδεύουν), καθώς και του δάσους και της παραλίας με τα οποία ήταν από την αρχαιότητα δεμένος
-Να απαλλοτριωθεί  το ταχύτερο δυνατόν ο χώρος των μνημείων και να έχει αυτόνομη είσοδο, όπως όλα τα μνημεία.
Ο ναός του Απόλλωνα Ζωστήρα, αποκαλύφθηκε με τις ανασκαφές που έκανε η Αρχαιολογική Εταιρεία το 1926 και το 1927. Έχει σχήμα παραλληλόγραμμο και είναι διαστάσεων 13 Χ 7 μέτρα. Αποτελείται από μια σειρά κιόνων που περιβάλλει τον ναό περιμετρικά, με έξι κίονες σε κάθε πλάγια πλευρά και τέσσερις κίονες στις στενές πλευρές. Επτά περίπου μέτρα μπροστά από την είσοδο του ναού βρίσκεται ο βωμός του οποίου σώζεται η θυμέλη.

 

 

http://topontiki.gr/article/50275/Poloun-kai-arxaio-nao

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για να μην ανοίξω άλλο θέμα, το βάζω εδώ.. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την αξιοπρέπεια που μας στέρησαν..

 

post-38160-0-54509400-1363282893_thumb.j

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αποστόλη, θείος.....????????

 

:P

 

Όχι ρε, συνωνυμία .  Μαλακία του Στουρνάρα ..... Εγώ ήταν να μπώ εκεί και τα μπέρδεψε ..... Μα ούτε για αυτό ...... Και θέλει να φτιάξει την οικονομία ...... :D  :D

 

Με πήρε μετά και μου ζήταγε σύγνωμη και σου έχω έτοιμη θέση στο Υπουργείο και τέτοια .... Άλλά εγώ βράχος φίλε .  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, το θέμα το κλείδωσα εγώ για να ηρεμήσουμε, γιατί αρχίσαμε και ξεφεύγαμε. Μετά, θα το ξανανοίξω.... Επίσης, ζήτησα να διαγραφούν όλες οι σχετικές δημοσιεύσεις.

 

Καλά κοπέλια είσαστε και τα δυο σας... Αλλά είπαμε, παρεξηγήσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν... καλή διάθεση να υπάρχει.....

 

Και είπαμε, δεν είναι ανάγκη να ταιριάζουνε τα τσανάκια ολονών με όλους εδώ μέσα... λογικό είναι και πάνω από όλα ανθρώπινο... Αλλά δεν είναι και ανάγκη να τσακωνόμαστε για παρεξηγήσεις και να χαλάμε τη ζαχαρένια μας....

 

Υγ: επίσης, δεν είναι λύση όποτε τσακωνόμαστε, να τη κοπανάμε... Είτε εδώ μέσα, είτε γενικότερα ως στάση ζωής...  Άμα ήταν έτσι, εγώ (και πολλοί πολλοί ακόμα) έπρεπε να είχα σταματήσει να ποστάρω εδώ και πολύ καιρό.......

Στέφανε,σε ευχαριστώ αλλά επιμένω στην απόφασή μου. Θα διαβάσεις παρακάτω, γιατί. Μόνο , σε παρακαλώ, ελευθέρωσε την στήλη, γιατί τα παιδιά θα με μισήσουν και δεν το θέλω. Ειλικρινά. Καλό σου βράδυ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφιερωμένο σε όλους σας και ιδιαίτερα στις συναδέλφισες και συνάδελφους , νέους και παλιούς της ΑΣΟΕΕ (νυν Οικον. Πανεπίστήμιο) και για όσους δεν γνωρίζουν , να μάθουν για την ΑΣΟΕΕ, την «Ανωτάτη» όπως την λέγαμε τότε, γιατί ήταν η μοναδική ανωτάτη Σχολή, πλην των Πανεπιστημίων Αθήνας-Θες/νίκης. Ηταν 14/3/1961…

 

Αντιγράφω από τα σημερινά «ΝΕΑ» :

 

Πρώτο «χτύπημα»  Ανδρέα.

 

1961: «Ζωηράν αντίδρασιν και εντόνους συζητήσεις προεκάλεσεν εις τους οικονομικούς, επιστημονικούς και φοιτητικούς κύκλους η έκθεσις του καθηγητού κ. Ανδρ. Παπανδρέου περί αναδιοργανώσεως της ανωτάτης οικονομικής παιδείας… Η εν λόγω έκθεσις υπεβλήθη εις την Κυβέρνησιν, η οποία και την μελετά. Εν τούτοις οι σπουδασταί της Ανωτάτης Εμπορικής Σχολής (ΑΣΟΕΕ) κατήλθον χθες εις απεργίαν, συνεκρότησαν ογκώδη συγκέντρωσιν και απέστειλαν τηλεγραφήματα διαμαρτυρίας εις την Κυβέρνησιν. Εγνώσθει εξ άλλου ότι εις τας προτάσεις αντιτίθεται η Σύγκλητος της Σχολής».

 

Δεν ήταν μόνο η συγκέντρωση, ήταν και η κατάληψη από μας, της Σχολής και ο αποκλεισμός της Πατησίων, από την Λ. Αλεξάνδρας μέχρι την Σχολή, επί μέρες , καθημερινά, με πρόσκαιρη διάλυση λόγω ξύλου από την Αστυνομία (όχι ΜΑΤ, ούτε δακρυγόνα τότε) και τελικά αποσύρθηκε το σχέδιο και κρατήσαμε ζωντανή την Ανωτάτη!

 

Λίγες λεπτομέρειες για την ιστορία:

Ο Καραμανλής, θέλοντας να αναδιοργανώσει τις οικονομικές σχολές κάλεσε τον Α.Παπανδρέου από τα αμερικάνικα πανεπιστήμια που δίδασκε και του ανέθεσε το σχέδιο. Αυτός θεώρησε καλό και απλό, να διαλύσει την ΑΣΟΕΕ και τις υπόλοιπες Ανώτερες, τότε , σχολές (Βιομηχανική Πειραιώς, Θες/νίκης, Πάντειο κ.λ.π.) και να παραμείνει, αναβαθμισμένο σε αυτόνομη Σχολή το μικρό Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθήνας. Το σχέδιο απέτυχε από τις δυναμικές και συνεχείς κινητοποιήσεις μας και ο Ανδρέας, έφυγε, για να επιστρέψει σε λίγο σαν διάδοχος του πατέρα του! Και ο Καραμανλής, αργότερα είπε ότι το μόνο λάθος που έκανε ήταν που έφερε τον Παπανδρέου στην Ελλάδα, για το σχέδιο αυτό.

 

 Αν υπάρχει κάποιος από τους παλιούς εδώ μέσα, ή αν κάποιου-κάποιας  οι γονείς  ήταν εκεί, ας μου στείλει μήνυμα για να θυμηθούμε τις παλιές καλές και αλησμόνητες μέρες…

 

Αυτό , φίλες  και φίλοι μου είναι και το τελευταίο μου ποστ εδώ μέσα, ακριβώς γιατί δεν θέλω να διασύρομαι άλλο, για λόγια που δεν είπα, για πράξεις που δεν έκανα. Προτιμώ να μείνω με τις αναμνήσεις μου , παλιές και πρόσφατες, από φίλες και φίλους, που εκτίμησαν αυτό που είμαι.

 

Καλό σας βράδυ και καλή δύναμη σε όλους. Γιάννης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στέφανε,σε ευχαριστώ αλλά επιμένω στην απόφασή μου. Θα διαβάσεις παρακάτω, γιατί. Μόνο , σε παρακαλώ, ελευθέρωσε την στήλη, γιατί τα παιδιά θα με μισήσουν και δεν το θέλω. Ειλικρινά. Καλό σου βράδυ.

 

Το ξεκλείδωσα, αν και θεωρούσα σωστό να διαγραφούν πρώτα οι δημοσιεύσεις οι σχετικές με την παρεξήγηση και μετά να ανοίξει......

 

Πάντως να ξέρεις, θεωρώ την αντίδρασή σου (να σταματήσεις δλδ από το φόρουμ) υπερβολική. Φυσικά είναι δικαίωμά σου και είναι σεβαστή η επιλογή σου, αλλά όπως το βλέπω εγώ, είναι υπερβολική.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε τσακάλια ,που βρίσκετε αυτή την ενέργεια,απορώ.Πήρα την απόφαση να πώ και εγώ δυό 

κουβέντες για το επίμαχο θέμα που προέκυψε με τις πλάκες που κάνουμε απο δω μέσα ,αλλά

σε καμιά περίπτωση δεν συμφωνώ να ανακατεύουμε τις οικογένειες μας ,με οποιονδήποτε τρόπο,με

τις δικές μας ιστορίες γιαυτό καλά θα είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. 

Επίσης δεν είναι καλό να μην είμαστε ταπεινοί και να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να μην προσπαθούμε

να αποδείξουμε τα αναπόδεικτα,συνεχίζοντας το λάθος μας,δεν βοηθά κανέναν ,πόσο μάλλον όλους μας

που προσπαθούμε  να ξεφύγουμε μέσα απο αυτή την συνάντηση.

Δεν θέλω να ξανανοίξω πληγές αλλά να τις γεφυρώσω ,αυτά για να μην παρεξηγηθώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Σας παρακαλώ θερμά, εξηγείστε του ποιος είμαι, τι πιστεύω, τι έχω προσφέρει, ας ρωτήσει τon Μπάμπη, την Χρύσα, τον Κωστή τον Σταυρουλάκη, τον Γιάννη τον Χαλκιδαίο, τον Γιάννη τον Καβοντόρο, τον Γιάννη τον ΥΡΕ, την Αννίκα, ακόμα και τον συνάδελφο αό την Βέρροια, 

κ Γιάννη, υπάρχουν άνθρωποι που σε εκτιμούν εδώ μέσα όπως αναφέρεις κι εσύ πιο πάνω κι αυτός είναι ο ένας σημαντικός λόγος να μην αποχωρήσεις, ο άλλος λόγος είναι η προσφορά σου σε γνώσεις και εμπειρία ( σε λογιστικά και άλλα θέματα)που ανεβάζει την αξία αυτού του δικτυακού τόπου.

υγ λυπάμαι πραγματικά γι αυτή σου την απόφαση!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...