Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια ακόμη συνέχεια ..........

 

Απειλές εναντίον του UNFOLLOW από συστηθέντα ως Δ. Μελισσανίδη

 

http://www.unfollow.gr.com/index.php/blog/item/171-melissanidisapeilesunfollow.html

 

Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι… είμαστε

 

Του Άρη Χατζηστεφάνου

 

Η ιστορία έχει ως εξής: Ένα περιοδικό, το Unfollow, παρουσιάζει ένα θέμα περί λαθρεμπορίας πετρελαίου στο οποίο φέρονται ως εμπλεκόμενοι ο προμηθευτής του αμερικανικού στόλου, Δ.Μελισσανίδης και ο γνωστός και μη εξαιρετέος ολιγάρχης Σπ.Λάτσης.

Λίγα 24ωρα αργότερα ο συντάκτης του άρθρου, Λ. Χαραλαμπόπουλος, δέχεται απειλητικό τηλεφώνημα από τα γραφεία της εταιρείας του Δ.Μελισσανίδη από κάποιον που υποστηρίζει ότι είναι ο ίδιος ο Μελισσανίδης και απειλεί να σκοτώσει τον συντάκτη και την οικογένειά του και να «σκίσει» όποιον εισαγγελέα τολμήσει να ασχοληθεί με την υπόθεση.

Η ΕΣΗΕΑ και ο πρόεδρός της Δ.Τρίμης παρεμβαίνουν άμεσα και καταδικάζουν το γεγονός.

Την επομένη ένας ακροδεξιός σύμβουλος του πρωθυπουργού (ο οποίος σε τακτά χρονικά διαστήματα ζητά την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας), με την ιδιότητά του ως δικηγόρος του Μελισσανίδη, ζητά μεταξύ άλλων τη διαγραφή των σχολίων στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Αυτά είναι καθημερινά φαινόμενα σε όλες ανεξαιρέτως τις δικτατορίες της υποσαχάριας Αφρικής, που βρίσκονται υπό την κατοχή του ΔΝΤ. Συμβαίνουν επίσης σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπου ομάδες ολιγαρχών αφού απέκτησαν τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας μέσω των ιδιωτικοποιήσεων, δολοφονούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Παρόμοια περιστατικά συναντά κανείς και σε χώρες όπως η Κολομβία, όπου παραστρατιωτικά τάγματα θανάτου επιτίθενται σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να μην συμβαίνουν και στην Ελλάδα του Σαμαρά, του Βενιζέλου και του Κουβέλη.

Το πρόβλημα – και ζητώ συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός σε αυτό το σημείο – είναι ότι αυτή η ιστορία, που θα μπορούσε να γίνει ταινία στο Χόλιγουντ, δεν καταγράφεται ούτε σε μονόστηλο στις εφημερίδες και δεν τις αφιερώνεται ούτε δευτερόλεπτο στα κανάλια.

Όσοι έχουμε εργαστεί σε μεγάλα δημοσιογραφικά «μαγαζιά» στην Ελλάδα ή το εξωτερικό γνωρίζουμε ότι αυτό συνήθως δεν είναι ευθύνη των συντακτών. Εάν λόγου χάρη μια χώρα θεωρεί περιβαλλοντική βόμβα το μονοπύθμενο πετρελαιοφόρο του ιδιοκτήτη του μέσου όπου εργάζεσαι και απειλεί να το βυθίσει αν αυτό εισέλθει στα χωρικά της ύδατα, τότε δεν μπορείς να γράψεις γι’ αυτό το θέμα (αν και έχουν υπάρξει και εξαιρέσεις).

Δεν μπορείς επίσης να δημοσιεύσεις φωτογραφίες από γέφυρες που κατέρρευσαν εάν το μέσο στο οποίο εργάζεσαι ελέγχεται από την κατασκευάστρια εταιρεία της γέφυρας.

Κάθε σύγχρονος δημοσιογράφος όμως έχει και το προσωπικό του blog, ένα λογαριασμό στο twitter και το facebook και πολλούς ακόμη τρόπους να εκφράσει την άποψή του. Πολύ περισσότερο υπάρχουν «εναλλακτικά» μέσα ενημέρωσης, τα οποία αν και φιλοξενούν διαφημίσεις τραπεζών ή δημοσίων οργανισμών, υποστήριζαν όλα αυτά τα χρόνια ότι ήταν ανεξάρτητα.

Οταν όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι και όλα αυτά τα μπλογκ σιωπούν για τις απειλές δολοφονίας ενός δημοσιογράφου η κοινωνία έχει κάθε δικαίωμα να φωνάξει «αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι». Επίσης δεν έχει κανένα λόγο να αγοράζει τις εφημερίδες που δεν αναφέρθηκαν στο γεγονός – οι οποίες καλό είναι να κλείσουν – ενώ αποκτά αυτομάτως το δικαίωμα να διαδηλώνει έξω από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που ελέγχουν τις δημόσιες συχνότητες – δηλαδή ελέγχουν το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

Προφανώς αυτό είναι άδικο για εκατοντάδες άλλους δημοσιογράφους που δίνουν καθημερινές μάχες αξιοπρέπειας με τη λογοκρισία των αφεντικών τους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες που παίζουν κορώνα γράμματα το ελάχιστο εισόδημα της οικογένειάς τους για την τιμή της δημοσιογραφίας (προς αποφυγήν παρεξηγήσεων να εξηγήσω ότι δεν θεωρώ τον εαυτό μου έναν από αυτούς τους ήρωες).

Τι να κάνεις όμως; Δεν δίνουν οι μειοψηφίες το στίγμα ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου. Εάν η κοινωνία, γενικεύοντας, αποφασίσει ότι οι μπάτσοι είναι γουρούνια και δολοφόνοι και οι δημοσιογράφοι είναι αλήτες και ρουφιάνοι… ε κάτι μπορεί να ξέρει.

 

http://www.koutipandoras.gr/32635/%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BC.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Για τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο, από έναν καθηγητή του

08:27, 04 Φεβ 2013 | tvxsteamtvxs.gr/node/118754
 

Λέγομαι Χρήστος Ιωαννίδης. Είμαι καθηγητής στη μέση εκπαίδευση εδώ και 23 χρόνια και υπεύθυνος του περιοδικού "Schooligans" και του μαθητικού φεστιβάλ "Schoolwave". Γνώρισα τον Αντρέα-Δημήτρη Μπουρζούκο για τρία χρόνια (2005-2008). Ήταν μαθητής μου στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης.

trans.gif

 
Είμαι σοκαρισμένος από την είδηση της εμπλοκής του σε ένοπλη ληστεία. Δεν ξέρω τι τον οδήγησε ως εκεί. Θέλω όμως να μιλήσω για τα τρία χρόνια που τον γνώρισα ως μαθητή αλλά και ως εθελοντή στο περιοδικό.

 
Ήταν χαρά μου να έχω μέσα στην τάξη παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη. Ήταν ευαίσθητος, ήταν έξυπνος, ήταν ανήσυχος. Όχι, δεν άκουγε heavy metal. Άκουγε ροκ, άκουγε Χατζιδάκι, άκουγε Μότσαρτ. Όχι, δεν ήταν αντικοινωνικός. Ίσα-ίσα ήταν πολύ αγαπητός στους συμμαθητές του. Και φυσικά είχε και αυτός θυμό μέσα του, όπως όλα τα αληθινά παιδιά που ανακαλύπτουν στην εφηβεία τους την απάνθρωπη και υποκριτική κοινωνία στην οποία ζούμε. Όχι, δεν ήταν κακός μαθητής, ήταν πολύ καλός. Μπήκε και αυτός στο πανεπιστήμιο, γράφοντας μία από τις εκθέσεις-κονσέρβες που του ζητάει το σύστημα.

 
Οι γονείς του ήταν δύο αξιοπρεπέστατοι άνθρωποι. Ερχόντουσαν τακτικά στο σχολείο να μάθουν για το παιδί τους.

 
Κάποια στιγμή έμαθα από τον Αντρέα-Δημήτρη ότι ο πατέρας του έμεινε άνεργος. Μου το είπε πικραμένος και θυμωμένος. Δεν ξέρω πόσες αιτίες θυμού προστέθηκαν από τότε. Μπορώ ίσως να φανταστώ αρκετές απ' αυτές, καθώς ζω κι εγώ μέσα σ' αυτήν την Ελλάδα.

 
Απο κει και πέρα, λυπάμαι και ντρέπομαι. Λυπάμαι για τον Αντρέα-Δημήτρη που πίστεψε, καθώς φαίνεται, στη βία σαν απάντηση στη βία του συστήματος.

 
Ντρέπομαι όμως και για την Ελλάδα που οδηγεί παιδιά σαν τον Αντρέα-Δημήτρη σ' αυτό το σημείο. Ντρέπομαι για τους αστυνομικούς που τον βασάνισαν. Ντρέπομαι για τους δημοσιογράφους που ήδη τον καταδίκασαν.

 
Και ντρέπομαι για όλους τους ανυποψίαστους πολίτες που θα τον τσουβαλιάσουν μέσα στο κεφάλι τους σαν έναν "τρομοκράτη" και θα προσπεράσουν το παραμορφωμένο από τα χτυπήματα πρόσωπό του για να πάνε στην επόμενη είδηση.

 
Η παραμόρφωση είναι όλη δική μας.

 
 www.lifo.gr

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/277524/edosan-79700-%E2%82%AC-gia-tzip-kai-5300-%E2%82%AC-se-poyra  

 

Έδωσαν 79.700 € για τζιπ και 5.300 € σε πούρα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/277524/edosan-79700-%E2%82%AC-gia-tzip-kai-5300-%E2%82%AC-se-poyra  

 

Έδωσαν 79.700 € για τζιπ και 5.300 € σε πούρα!

 

Για την πληρέστερη εικόνα........

 

 

 

Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα, αφορά το 2010, το πρώτο έτος εφαρμογής του Μνημονίου, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο Ι. Καραβοκύρη, κατάφεραν να «μπλοκάρουν» παράνομες δαπάνες 146,5 εκατ. ευρώ και την παράνομη εκταμίευση άλλων 13,5 εκατ.

Το στοιχεία που δημοσιεύει το Έθνος είναι απίστευτα: Εγκρίνονται και σπαταλώνται απίστευτα ποσά για... κηδείες, δίνονται υπερωρίες για υπαλλήλους που έχουν πάρει σύνταξη, δαπανώνται ποσά ακόμη και για πούρα, γιορτές, αναμνηστικά δώρα, δημόσιες σχέσεις και κινητά.

Στις 1.180 σελίδες της έκθεσης (μαζί με τις απαντήσεις των κρατικών φορέων) περιγράφονται οι ίδιες περίπου παρανομίες και σπατάλες που γίνονται κάθε χρόνο, πολλές παρατυπίες ευφάνταστες, αποφυγή εφαρμογής των νόμων, κλπ.

Διαβάστε και... φρίξτε:

- Περιφερειακό ΤΕΕ ξόδεψε 23.100€ για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

- Δυο δήμοι της Αττικής έδωσαν 16.800€ για αναμνηστικά δώρα για βράβευση μαθητών

- Δήμος της Στερεάς Ελλάδας έδωσε 15.000€ για έκδοση 1.240 βιβλίων σχετικά με την πολεοδομική εξέλιξη στην

περιοχή

- 45.000€ από νησιώτικο δήμο για παραγωγή ταινίας για την προβολή του

- 33.600€ για χριστουγεννιάτικες παιδικές εκδηλώσεις ασφαλιστικού φορέα

- Έρευνα δήμου για θέματα που απασχολούν συνταξιούχους, αξία 12.000€

- Σε χωριά της Βόρειας Ελλάδας (με αφορμή την εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό») δόθηκαν 22.400€ για γεύματα (11.400€ για 300 μερίδες φαγητού και προμήθεια κρεάτων)

- Στεφάνια για τις εθνικές εορτές κόστισαν 4.700€, ενώ κάρτες για Χριστούγεννα και Πάσχα 6.000€

Το ελεγκτικό Συνέδριο κατάφερε να μπλοκάρει παράνομες δαπάνες ύψους 146,5 εκατ. ευρώ και την παράνομη εκταμίευση άλλων 13,5 εκατ. ευρώ. Ανάμεσά τους είναι περιπτώσεις που... βγάζουν μάτι!

- Προμήθεια πούρων 5.300 ευρώ για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Μπλοκαρίστηκε» και γιατί δεν υπήρχε έγκριση του υπουργείου για τη δαπάνη.

- Η κηδεία ενός τέως δημάρχου κόστισε 36.700 ευρώ, ενώ εκείνη ενός πρώην προέδρου τοπικού συμβουλίου στη Βόρεια Ελλάδα 5.400€

- Τρεις δήμοι στη Βόρεια Ελλάδα ήθελαν να δαπανήσουν 79.700 ευρώ για την αγορά τζιπ 4x4 για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους.

- Οι αρχές σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων ήθελαν να δώσουν 1,6 εκατ. ευρώ σε έργα ασφαλτόστρωσης, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο «μπλόκαρε» την ανάθεση άλλου έργου σε υπερεργολάβο κατά 100%

- Στα Δωδεκάνησα, δήμος ήθελε να δώσει απευθείας σε εταιρία το έργο για την κατασκευή χλοοτάπητα. Αξία: 205.000€!

- 3.900€ αποζημίωση σε δημοτικούς υπαλλήλους για μη λήψη άδειας (ενώ είχαν πάρει κανονικά) και αποζημίωση για υπερωρίες σε... συνταξιούχο!

- 8.200€ για μισθώσεις ΚΤΕΛ ώστε δημότες να μεταβούν στην Αθήνα για διαμαρτυρία κατά του Καλλικράτη.

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/277524/edosan-79700-€-gia-tzip-kai-5300-€-se-poyra#ixzz2KI0lyHOV

 

 

 

Είναι γνωστή τατκική να ανακατεύουμε σοβαρά και ευτράπελα για να συκοφαντήσουμε τους πάντες.

Τα πούρα του Υπ.Ανάπτυξης στον ίδιο κουβά με το τζιπ που θέλουν οι Δήμοι. Δεν ενδιαφέρει βέβαια ποιοί είναι οι Δήμοι και ποιά η εδαφολογική διαμόρφωση της επικράτειάς τους.

Δεν αντιλέγω........ μπορεί να έκαναν δουλειά και με τζιπ των 30.000 και να υπάρχει όντως σκάνδαλο.

Μπορεί το 1,6εκ να ήταν πολλά για ασφαλτόστρωση δρόμων σε νησί αλλά τα άλλα οδικά δίκτυα και τα δημόσια έργα της τελευταίας 25ετίας ήταν όλα καλώς καμωμένα; και κοστολογημένα ώς έπρεπε;

ΤΑ 12000 για την έρευνα των προβλημάτων των συνταξιούχων και τα 4,700 για τις εθνικές εορτές ήταν το πρόβλημα της Ελλάδας ενώ το Ελεγκτικό συνέδριο δεν βρήκε τίποτα μεμπτό στη χρηματοδότηση των ΜΚΟ;

 

 

 

..............

Στο Σουδάν και στο Αζερμπαϊτζάν

Μια πρώτη ανάγνωση των καταλόγων προκαλεί μειδίαμα στους μη μυημένους: Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να δαπανά λεφτά για «Επιμόρφωση νομικών για το κράτος δικαίου στο Αζερμπαϊτζάν», «Ενίσχυση της επιχειρηματικότητας των γυναικών στη Συρία», «Καταγραφή πολιτιστικών δραστηριοτήτων στη Μολδαβία» και «Εκπαίδευση εμπειρογνωμόνων στη χρηστή διακυβέρνηση, στο Σουδάν»;
«Δεν ανακαλύψαμε εμείς το Σουδάν και τη Μολδαβία» τονίζει ο καθηγητής κ. Ξενοφών Κοντιάδης, γενικός διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου - Ιδρυμα Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου. «Η προκήρυξη του υπουργείου Εξωτερικών, της ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας), υπαγορεύει κάθε φορά τόσο το θέμα όσο και τον τόπο διεξαγωγής του έργου. Το πλαίσιο είναι πολύ συγκεκριμένο. Η Ελλάδα δεν ήταν πάντα το μαύρο πρόβατο που είναι σήμερα για τη διεθνή κοινότητα. Ανήκε στις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου, θεωρήθηκε από τον ΟΟΣΑ ανεπτυγμένη χώρα και κλήθηκε να συμβάλει με ποσοστό επί του ΑΕΠ της για αναπτυξιακή βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες. Ετσι προέκυψε η διείσδυση σε κράτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας».
Στις λίστες μπορεί να εντοπίσει κανείς επανειλημμένως, με πλείστα όσα ποσά, επιχορηγήσεις προς το Ιδρυμα Τσάτσου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσίου Δικαίου, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Σπύρο Φλογαΐτη, τους Γιατρούς του Κόσμου, το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον, τον Πολιτισμό και την Αειφόρο Ανάπτυξη, με πρόεδρο του ΔΣ τον καθηγητή κ. Μιχαήλ Σκούλλο, την Action Aid, με επικεφαλής την κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, αλλά και ΜΚΟ όπως η Humanet - Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης, επικεφαλής της οποίας έχει διατελέσει η αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κυρία Τατιάνα Καλογιάννη, αδελφή του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών κ. Σταύρου Καλογιάννη, η Ευρωπαϊκή Προοπτική - Κέντρο Ανάπτυξης και Εκπαίδευσης, με ιθύνοντα νου τον κ. Παντελή Σκλιά, γνωστό και από την κουμπαριά του με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, η αμαρτωλή Αλληλεγγύη (το άνοιγμα της οποίας αγγίζει τα 9,5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με έναν πρώτο διαχειριστικό έλεγχο από την πλευρά της Εκκλησίας), καθώς και το Ιερό Κοινόβιο Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου - Κέντρο Παναγία η Φιλανθρώπινη - Ιδρυμα Ορμύλια, έδρα του οποίου έχει ορισθεί το Μετόχιο της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Ορους.

.............

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=475025

 

Βάζει βέβαια το ΒΗΜΑ τους γιατρούς του κόσμου μαζί με τους κουμπάρους και τις αδελφές των πολιτευτών και υπουργών, αλλά πού ήταν το Ελεκτικό στις περιπτώσεις αυτές;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια απορία:

Το Ελ. Συνέδριο δε εκτίθεται που τα βγάζει τώρα στη φόρα; Τόσα χρόνια που ήτανε;

Γιατί αν έκανε σωστά τη δουλειά του αυτά τα χρόνια θα τολμούσε κανείς...;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με λένε Μιχάλη…

«Με λένε Μιχάλη. Γεννήθηκα το 1980 στην Αθήνα, στο «Μητέρα». Οι γονείς μου τότε έμεναν στο Παγκράτι. Μετά τη γέννα μου μετακομίσαμε στα Πατήσια. Οι γονείς μου είναι από τη Νιγηρία. Ο πατέρας μου ήρθε στην Ελλάδα για να σπουδάσει, τη δεκαετία του ΄70. Ύστερα από κάποια χρόνια έφερε και τη μητέρα μου. Από τα παιδικά μου χρόνια δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Στο δημοτικό τα πήγαινα μια χαρά με τα άλλα παιδιά. Μόνο όταν τσακωνόμασταν στο ποδόσφαιρο με στολίζανε με βρισιές του τύπου «αράπης» και τα σχετικά. Ήμουν ο μόνος μαύρος στο σχολείο μου. Θυμάμαι επίσης ένα σκηνικό. Μια μέρα, έπειτα από τσακωμό, κάποια παιδιά με είχαν βάλει στη μέση και με έβριζαν. Τότε ένα παιδί που τον έλεγαν Ηλία όρμησε εναντίον τους για να με υπερασπιστεί. Από τότε γίναμε κολλητοί φίλοι. Τα πρώτα χρόνια στο σπίτι μιλούσαμε νιγηριανά και αγγλικά. Αυτό όμως με εμπόδιζε για τα μαθήματα. Μέχρι που ο δάσκαλος κάλεσε τους γονείς μου και τους είπε ότι έπρεπε να μιλήσουμε ελληνικά στο σπίτι.

Με τα χρόνια επικράτησαν τα ελληνικά στο σπίτι μας. Ελληνικά και hiphop. Από εννέα χρόνων μιλώ μόνο ελληνικά. Μιλώ επίσης άψογα αγγλικά, ενώ τα νιγηριανά τα καταλαβαίνω αλλά δεν τα μιλώ πια. Το πάθος για τη μουσική το «κόλλησα», ίσως, επειδή μεγάλωσα ανάμεσα σε διάφορους γλωσσικούς ήχους. Στο γυμνάσιο παθιάστηκα με τα γκράφιτι, τη hip-hop και τη Dram΄Ν΄ Βase. Είναι χρόνια που περνούν διοργανώνοντας πάρτι και ανταλλάσσοντας κασέτες με τα φιλαράκια. Εκείνη την περίοδο μπήκε έντονα η θρησκεία στη ζωή μου. Μαζί της και η πρώτη υπαρξιακή σύγκρουση. Γιατί η θρησκεία έλεγε «ειρήνη υμίν», ενώ το hip-hop μιλούσε για εξέγερση. Η θρησκεία ήταν ευχή, το hip-hop δράση. Το hip-hop και τα γκράφιτι ήταν για μένα ένα είδος ξεσπάσματος. Τότε, για πρώτη φορά, άρχισα να γράφω στίχους. Έγραφα και για τον ρατσισμό. Ξαφνικά συνειδητοποίησα κάτι που είχα απωθήσει: το χρώμα της επιδερμίδας μου.

Το να είσαι μαύρος. Εγώ είμαι περήφανος που είμαι μαύρος. Το να είσαι μαύρος όμως σημαίνει ότι συναντάς μπροστά σου έναν τοίχο. Σημαίνει ότι πρέπει να ξοδεύεις πολλή ενέργεια για να πείσεις τους γύρω σου ότι δεν είσαι γεννημένος μόνο για να πουλάς CD και να παίξεις μπάσκετ. Ότι μπορείς να γίνεις γιατρός, λογοτέχνης, σχεδιαστής μόδας, οτιδήποτε. Το να είσαι μαύρος σημαίνει ότι ζεις με αυτό το χρώμα, το αναπνέεις, ότι δεν σε αφήνουν ποτέ να νιώσεις αόρατος. Τη μεγαλύτερη έκπληξη την προκαλείς όταν μιλάς ελληνικά χωρίς προφορά. Παθαίνουν πλάκα. Μερικοί κάθονται με το στόμα ανοιχτό και σε κοιτάνε σαν εξωγήινο. Τέλος πάντων… Ένα καλοκαίρι στη Σύρο. Η ανατροπή στη ζωή μου συνέβη ένα καλοκαίρι στη Σύρο.

Μόλις είχα τελειώσει το λύκειο. Ήθελα τότε να μπω στη Σχολή Καλών Τεχνών και άρχισα να κάνω ιδιαίτερα μαθήματα ελευθέρου σχεδίου. Το καλοκαίρι πήγα στη Σύρο για να δουλέψω στο εργαστήριο της δασκάλας μου. Έκανα βόλτα ένα απόγευμα, όταν ξαφνικά μπροστά στα πόδια μου σταμάτησε ένα αστυνομικό τζιπ. Βγήκαν έξω δυο αστυνομικοί και μου ζήτησαν τα χαρτιά. Είχα μαζί μου τη ληξιαρχική πράξη γέννησης. Θεωρούσα ότι ήταν αρκετή, αφού είχα γεννηθεί στην Ελλάδα. Με πήγαν στο Τμήμα. Μου είπαν ότι τα χαρτιά μου είναι ελλιπή. Ένας από τους αστυνομικούς μού είπε ότι θα με απελάσουν. «Πού θα με απελάσετε;» ρώτησα. «Στα σύνορα και να πας από εκεί που ήρθες», μου απάντησε. «Εγώ δεν ήρθα από πουθενά. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα», είπα. Δεν πήρα απάντηση. Απέλαση, σύνορα, όλα αυτά μου φαίνονταν σαν ταινία. Έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μου και είχα κατατρομάξει. Έμεινα εκεί τρεις μέρες, στο σκοτάδι, κοιμόμουν χάμω, σε ένα μικροσκοπικό κελί με δυο Πακιστανούς που δεν μιλούσαν ούτε ελληνικά ούτε αγγλικά. Αυτές οι τρεις μέρες ανέτρεψαν τα πάντα μέσα μου. Με τη μεσολάβηση φίλων και δικηγόρων με άφησαν ελεύθερο. Τότε άρχισαν να με βασανίζουν τα ερωτήματα.

Ποιος ήμουν; Τώρα καταλάβαινα γιατί δεν με καλούσαν φαντάρο, όπως συνέβαινε με όλους τους φίλους μου. «Φίλε μου, εσύ είσαι ξένος», έλεγα στον εαυτό μου. Και πάλι δεν ήθελα να το πιστέψω όμως. Σκεφτόμουν ότι οι αστυνομικοί είχαν κάνει λάθος. Ήταν ένας μηχανισμός άμυνας για να μη διαλυθώ. Τα χαρτιά, τα χαρτιά, τα χαρτιά. Όταν εισέβαλε στη ζωή μου η λέξη χαρτιά και αλλοδαπός όλα καθάρισαν πλέον. Ρώτησα τους υπαλλήλους στον δήμο εάν μπορώ να βγάλω ελληνική ταυτότητα επειδή έχω γεννηθεί εδώ. Μου απάντησαν κοφτά: «όχι». Μετά ήρθαν οι ουρές, οι βεβαιώσεις, τα ένσημα, τα γραφεία, οι υπάλληλοι, η ατελείωτη αναμονή. Και όταν βγαίνει η άδεια παραμονής είναι ληγμένη. Ξανά ουρές, βεβαιώσεις, ένσημα, γραφεία, υπάλληλοι, ατελείωτη αναμονή. Με αυτά θα φας όλη τη ζωή σου.

Τα καλύτερα χρόνια σου φεύγουν κυνηγώντας τα χαρτιά. Δεν μπορείς να πας πουθενά. Τα όνειρα για το πανεπιστήμιο τα εγκατέλειψα γιατί κυνηγούσα τα χαρτιά. Με κάλεσαν το 2002 στη Γαλλία για να εκπροσωπήσω την Ελλάδα σε ένα φεστιβάλ θεάτρου δρόμου. Δεν πήγα γιατί δεν είχα χαρτιά. Ήθελα να ανοίξω μια δική μου δουλειά, δεν μπόρεσα γιατί δεν είχα χαρτιά. Τα ελληνικά είναι η γλώσσα σου… Νιώθεις σιγά σιγά να ανοίγει ένα χαντάκι ανάμεσα σε σένα και στους φίλους σου. Εκείνοι προχωράνε, κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αυτό που για σένα αποτελεί ζήτημα ζωής και θανάτου, γι΄ αυτούς είναι ένα τίποτα. Επειδή δεν έχεις κανονικά χαρτιά δεν μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Σκέψου τι κατάπτωση. Να είσαι είκοσι χρόνων και να μη μπορείς να κάνεις σχέδια για το μέλλον. Φθείρεσαι ανεπαίσθητα, γίνεσαι μικρός, κλείνεσαι στον εαυτό σου. Πρέπει να προσέχεις πολύ για να μη γίνεις ανθρωπάκι.

Για να μη δεις όλους τους γύρω σου ως εν δυνάμει εχθρούς. Ύστερα έρχονται άλλες ερωτήσεις. Τι είσαι; Γεννήθηκες εδώ, τραγουδάς τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, στο σχολείο είπες ποιήματα για την 25η Μαρτίου. Και όμως σε θεωρούν αλλοδαπό. Στη Νιγηρία εσύ δεν έχεις πάει ποτέ. Τα ελληνικά είναι η γλώσσα σου. Τι είσαι λοιπόν; Πρέπει να είσαι τρεις φορές τρελός για να μην τρελαθείς. Πρέπει να παλέψεις με νύχια και με δόντια για να μην αφήσεις την πραγματικότητα να σε ξεκάνει. Τι κάνω αυτή τη στιγμή; Ασχολούμαι πολύ με τη μουσική και με το θέατρο του δρόμου. Τώρα δουλεύω στον «Κοσμοπολιτισμό», ένα πολιτιστικό κέντρο που διοργανώνει και πολλά ενδιαφέροντα event με μετανάστες καλλιτέχνες. Τα χαρτιά; Τα περιμένω ακόμα, εδώ και δυο χρόνια. Το μέλλον; Το μέλλον, φίλε μου, είναι τα όνειρά μου. Αυτά είναι η ασπίδα και η ελευθερία μου…»

του Gazmend Kapllani

πηγή: στην απέναντι όχθη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Συζητάμε αυτές τις μέρες την κατάργηση του Νόμου για την ιθαγένεια (νόμος Ραγκούση - ένας από τους πολλούς που καταργήθηκε ή άλλαξε ή έκανε άνω-κάτω την ελληνική κοινωνία) και παραθέτω το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ  με το ερωτηματολόγιο που πρέπει να συμπληρώσουν οι αλλοδαποί προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

  Για μένα είναι σωστό να γνωρίζουν έστω και τις μισές απαντήσεις στις ερωτήσεις σχετικά με την Ελλάδα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν υποβάλλονταν όλοι οι Ελληνες στο ίδιο τεστ, θα … έχαναν την ελληνική ιθαγένεια , τουλάχιστον οι μισοί!

  Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε ειλικρινά : Σε πόσες από αυτές τις ερωτήσεις θα απαντήσετε, χωρίς να ανοίξετε βιβλίο ή το google?

 

Σωστή ή λάθος η απόφαση του ΣτΕ;

η αλλαγή στον νόμο περί ιθαγένειας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013  ΣΤΑ  ΝΕΑ

 

«Την 25η Μαρτίου γιορτάζουμε το ΟΧΙ που είπαμε στους Γερμανούς και μαζί τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου», «ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιβύη της Αλεξάνδρειας» και «την "Οδύσσεια" την έγραψε ο Οδυσσέας, την "Ιλιάδα" ο Ηλιάδης».

Αρνητική θα ήταν η απάντηση στο αίτημα για χορήγηση ιθαγένειας, σε περίπτωση που αυτά τα έλεγαν μετανάστες ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής. Στις εξετάσεις ελληνικότητας - «απόδειξης των δεσμών με το ελληνικό κράτος και την ελληνική κοινωνία», όπως απαιτεί ακόμη και για τα γεννημένα στη χώρα παιδιά μεταναστών η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας - πρώτοι κόπηκαν έλληνες μαθητές των γυμνασίων και λυκείων που έγραψαν τέτοια μαργαριτάρια στις εκθέσεις τους. Σύμφωνα με σχετική έρευνα, τα επτά στα δέκα Ελληνόπουλα γνωρίζουν ελάχιστα ή είναι πολύ μπερδεμένα όσον αφορά τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, της 28ης Οκτωβρίου και της πλέον πρόσφατης εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ηθοποιός και δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, πήρε τον ρόλο του Μανώλη Γλέζου σε γραπτό μαθητή στις Πανελλαδικές του 2000.

Ακόμη και με τον ισχύοντα νόμο, οι μετανάστες υποβάλλονται σε μια χρονοβόρα διαδικασία, που αρχίζει με την προσκόμιση δικαιολογητικών και καταλήγει στη συνέντευξη. Μαζί με τα 700 ευρώ για την πρώτη αίτηση απόκτησης ιθαγένειας - συν άλλα 200 ευρώ για κάθε επόμενη - που καταθέτουν, οι μετανάστες πρέπει να έχουν διαβάσει και ένα 88σέλιδο εγχειρίδιο ελληνικότητας. Σε παρόμοιες διαδικασίες θα πρέπει να υποβάλλονται πλέον με την ενηλικίωσή τους και τα 200.000 παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών.

 

  ΤΕΣΤ για δύσκολους λύτες

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 - ΤΑ ΝΕΑ

 

Ιστορία

Ποιες εθνικές εορτές γνωρίζετε;

Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου και τι την 25η Μαρτίου;

Τι γνωρίζετε για την Ελληνική Επανάσταση;

Η Φιλική Εταιρεία τι ήταν;

Τι γνωρίζετε για τα κρυφά σχολεία;

Αναφέρετε ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης.

Τι γνωρίζετε για τον Ι. Μεταξά;

Τι γνωρίζετε για τη Μικρασιατική Καταστροφή;

Εχετε ακούσει για τον Μ. Αλέξανδρο, τι ξέρετε να μας πείτε;

Τι γνωρίζετε για τον Ομηρο;

Τι πραγματεύονται η «Οδύσσεια» και η «Ιλιάδα»;

Πότε έγινε η Αλωση της Κωνσταντινούπολης;

Ποιος ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της Ελλάδας;

Ποια ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους;

 

Γεωγραφία

Ποια είναι τα μεγαλύτερα σε έκταση νησιά της Ελλάδας;

Αναφέρετε τις χώρες με τις οποίες συνορεύει η Ελλάδα.

Γνωρίζετε πού βρίσκεται η Ελλάδα στον χάρτη της Ευρώπης;

Ποια είναι τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της Ελλάδας;

Ποιες θάλασσες βρέχουν τη χώρα μας;

Μπορείτε να ονομάσετε τα Επτάνησα;

Ποιες άλλες ομάδες νησιών γνωρίζετε;

Οι Κυκλάδες από πού πήραν την ονομασία τους;

Γνωρίζετε μερικά από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας;

Μπορείτε να αναφέρετε μερικά γνωστά ποτάμια της χώρας;

Αναφέρετε μερικές λίμνες φυσικές ή τεχνητές.

Ποιες μεγάλες πόλεις της χώρας γνωρίζετε;

 

Πολιτισμός

Γνωρίζετε από πού πήρε το όνομά της η πόλη της Ολυμπίας;

Εχετε επισκεφθεί την Κνωσό και τη Φαιστό; Γνωρίζετε κάτι για τα μνημεία αυτά;

Τι γνωρίζετε για την Επίδαυρο;

Τι είναι τα Ελγίνεια Μάρμαρα ή γιατί ονομάστηκαν έτσι;

Εχετε επισκεφθεί τον Παρθενώνα, γνωρίζετε μερικά πράγματα;

Τι είναι το Μέγαρο Μουσικής;

Τι ξέρετε για την Ακρόπολη;

Μπορείτε να αναφέρετε σημαντικούς ποιητές της Ελλάδας και έλληνες λογοτέχνες;

Εχετε πάει σε κάποιο μουσείο; Γνωρίζετε μερικά;

Γνωρίζετε έλληνες ζωγράφους;

Εχετε ποτέ επισκεφθεί την Εθνική Πινακοθήκη;
Τι εκτίθεται εκεί;

Τι γνωρίζετε για την προσωπικότητα του Χατζιδάκι ή του Θεοδωράκη;

Γνωρίζετε άλλους μουσικούς ή συνθέτες;

 

Πολιτική

Ποιος είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Ποιος είναι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας ή ο υπουργός Οικονομικών;

Πόσοι είναι οι βουλευτές;

Ποια είναι τα ανώτατα δικαστήρια ή τι ξέρετε για τον Αρειο Πάγο;

Ξέρετε τι είναι το Σύνταγμα;

Πότε μπήκε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση;

Τι είναι το Συμβούλιο της Ευρώπης;

- Τι είναι ο ΟΗΕ;

 

Τοπική Ζωή

Ποιες εφημερίδες εκδίδονται στον νομό σας;

Αναφέρετε τις μεγαλύτερες πλατείες του νομού σας.

Ποιος είναι δήμαρχος στον τόπο διαμονής σας;

Αναφέρετε μερικές από τις παραλίες του νομού σας (αν υπάρχουν).

Επικαιρότητα

Τι σημαίνουν τα αρχικά ΔΝΤ;

Τι είναι το Μνημόνιο;

Τι γνωρίζετε για την τρόικα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Συζητάμε αυτές τις μέρες την κατάργηση του Νόμου για την ιθαγένεια (νόμος Ραγκούση - ένας από τους πολλούς που καταργήθηκε ή άλλαξε ή έκανε άνω-κάτω την ελληνική κοινωνία) και παραθέτω το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ  με το ερωτηματολόγιο που πρέπει να συμπληρώσουν οι αλλοδαποί προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.

  Για μένα είναι σωστό να γνωρίζουν έστω και τις μισές απαντήσεις στις ερωτήσεις σχετικά με την Ελλάδα. Αλλά είμαι σίγουρος ότι αν υποβάλλονταν όλοι οι Ελληνες στο ίδιο τεστ, θα … έχαναν την ελληνική ιθαγένεια , τουλάχιστον οι μισοί!

  Βάλτε το χέρι στην καρδιά και απαντήστε ειλικρινά : Σε πόσες από αυτές τις ερωτήσεις θα απαντήσετε, χωρίς να ανοίξετε βιβλίο ή το google?

 

Σωστή ή λάθος η απόφαση του ΣτΕ;

η αλλαγή στον νόμο περί ιθαγένειας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013  ΣΤΑ  ΝΕΑ

 

................

 

 

Ο αξέχαστος Βασίλης Ραφαηλίδης έλεγε........

 

Όσο πιό μπάσταρδος είναι κανείς τόσο ξελαρυγγίζεται ουρλιάζοντας για τη «γνησιότητά» του.

 

 

και διεκδικεί το δικαίωμα να ελέγχει τη γνησιότητα των άλλων (προσθέτω εγώ) μην τυχόν και βρεθεί κανένας άλλος και αποδείξει το ψέμα του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο αξέχαστος Βασίλης Ραφαηλίδης έλεγε........

 

Όσο πιό μπάσταρδος είναι κανείς τόσο τόσο ξελαρυγγίζεται ουρλιάζοντας για τη «γνησιότητά» του.

 

 

και διεκδικεί το δικαίωμα να ελέγχει τη γνησιότητα των άλλων (προσθέτω εγώ) μην τυχόν και βρεθεί κανένας άλλος και αποδείξει το ψέμα του.

 

 

 

Για την απόφαση του ΣτΕ: Ανιστόρητες αντιλήψεις και υπέρβαση των ορίων

 

Το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ακυρώνονται βασικές διατάξεις του νόμου Περί ιθαγένειας, ως αντισυνταγματικός, εκθέτει, πρώτα πρώτα το ίδιο. Πρώτον, υπεισέρχεται σε ζητήματα, τα οποία αποτελούν αντικείμενο διεθνούς συζήτησης στις κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες, και, δεύτερον, περιβάλλει με κύρος νομοθετικού κειμένου μια μόνο --μονομερή και παρωχημένη-- ιστορική ερμηνεία περί έθνους. Αποπειράται δηλαδή να νομοθετήσει επί της Ιστορίας, αγνοώντας ότι το έθνος αποτελεί μια από υπό επιστημονική διαπραγμάτευση έννοιες. Στις δημοκρατίες τα ζητήματα αυτά είναι ανοικτά σε ερμηνείες.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ υιοθετεί την αντίληψη --η οποία μάλιστα διαμορφώθηκε σε συγκεκριμένο ιστορικό, ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο-- ότι το έθνος είναι μια κοινότητα αρχέγονη, η οποία καθορίζεται από το «ομόγλωσσον» και το «ομότροπον». Αντικαθιστά τις νομικές, ιστορικές, πολιτικές, κοινωνικές, εδαφικές και συνειδησιακές παραμέτρους της έννοιας «συνανήκειν» με την αναζήτηση «γνησίων δεσμών» με το έθνος. Η έννοια «γνήσιοι» δεσμοί (προφανώς αντιδιαστέλλεται στους μη «γνήσιους» δεσμούς, τους οποίους ονομάζει και «ασπόνδυλους») παραπέμπει σε μια αντίληψη πρωταρχικών δεσμών για το έθνος (primordial bonds), έναντι μιας αντίληψης που θεωρεί ότι το έθνος δημιουργείται με πολιτικούς και πολιτειακούς θεσμούς συμβίωσης και συνανήκειν (civic bonds). Ο ολισθηρός βηματισμός του ΣΤΕ σε επιστημονικά ζητήματα που δεν είναι της αρμοδιότητάς του συνεχίζεται, αφού στο σκεπτικό του περί «γνήσιων δεσμών» υιοθετείται η αντίληψη της κληρονομικώ δικαίω απόκτησής τους. Δυστυχώς, οι αντιλήψεις αυτές δεν είναι μόνο ανιστόρητες (ελάχιστες εθνικές κοινότητες πάνω στον πλανήτη ανταποκρίνονται σε αυτή την ερμηνεία περί έθνους) και παρωχημένες ως προς εκείνες που επικρατούν διεθνώς στις ιστορικές και κοινωνικές επιστήμες. Πρόκειται για υπέρβαση των ορίων της λειτουργίας ενός θεσμού που ιδρύθηκε ως εγγυητής της νομιμότητας.

Οι ιδεολογικές προτιμήσεις συνιστούν αναφαίρετο ατομικό δικαίωμα. Όμως, με την απόφαση της πλειοψηφίας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον νόμο 3838/2010, οι ατομικές προτιμήσεις μετατρέπονται σε κανόνες οι οποίοι επιβάλλονται ως οι μόνοι σύμφωνοι με το Σύνταγμα. Η ιστορική ευθύνη που βαραίνει το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είναι μεγάλη, ειδικά σε καιρούς δύσκολους για το πολίτευμα.

 

Σία Αναγνωστοπούλου, Χριστίνα Κουλούρη, Αντώνης Λιάκος

 

http://enthemata.wordpress.com/2013/02/10/an-kou-lia/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επ΄αυτοφώρω ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας Αιγάλεω  

 

Άνδρες του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον διοικητή του τμήματος ασφαλείας Αιγάλεω να χρηματίζεται. Από Πακιστανό, ιδιοκτήτη καταστήματος, ώστε να μην τον καταγγείλει για υγειονομικές παραβάσεις.

Ο συλληφθείς μαζί με έναν απόστρατο αξιωματικό κι έναν Πακιστανό, εκβίαζαν καταστηματάρχες αλλοδαπούς. Χρηματίζονταν για να μην καταγγέλει υγειονομικές παραβάσεις.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από καταγγελία Πακιστανού. Του είχε ζητήσει 1.000 ευρώ, ο Πακιστανός του έδωσε 400 ευρώ, του είπε "τα υπόλοιπα αύριο" και στη συνέχεια πήγε στην αστυνομία...

 

http://www.enikos.gr/society/120303,Ep%CE%84aytofwrw_o_dioikhths_toy_tmhmatos_asf.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΔΗΜΑΡ: «Οι δανειστές να διορθώσουν το… λάθος»

 

«Oι δανειστές της χώρας πρέπει να κληθούν να διορθώσουν έμπρακτα, το λάθος το οποίο ομολόγησε το ΔΝΤ» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε σχετική ανακοίνωσή της.

«Διόρθωση  σημαίνει αλλαγές  στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας με μείωση των υφεσιακών μέτρων, περαιτέρω διαγραφή του χρέους, χρηματοδότηση με πρόσθετους αναπτυξιακούς πόρους και μέτρα κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανακούφισης των ανέργων και των φτωχών.

Αυτή είναι η διεκδίκηση της ΔΗΜΑΡ για την αναδιαπράγματευση με τους εταίρους και τους δανειστές της χώρας και την απαγκίστρωση από τους επαχθείς όρους του μνημονίου» καταλήγει το σχόλιο.

 

http://www.enikos.gr/politics/120322,DHMAR:_%C2%ABOi_daneistes_na_dior8wsoyn_to_l.html

 

 

 

Έμπρακτα ;;;;;;;;;;;

Για μένα βέβαια άλλα πράγματα σημαίνει η "διόρθωση" .

 

Διόρθωση σημαίνει να ξαναφέρεις την αξιοπρέπεια που έκλεψες από τους ανθρώπους.

Να ξαναφέρεις στη ζωή όσους οδήγησες στην απελπισία και το θάνατο.

Αλλα αυτά είναι λαϊκισμός. Δεν είναι υπεύθυνη στάση από μια «κυβερνώσα "αριστερά"»

 

 


 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλι Ρεν: Το 2014 τα νέα για τον κατώτατο μισθό

Λίγες ώρες μετά την δήλωση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ. Μέργου, για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα, ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Όλι Ρεν απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή και της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Πουπάκη τόνισε ότι «αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας».

Από την πλευρά του, ο Ν. Χουντής, με αφορμή την απάντηση του Ο. Ρεν ανέφερε ότι «με σαφήνεια προκύπτει ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να μειώσει κι άλλο τους κατώτατους μισθούς από το 2014!», ενώ πρόσθεσε ότι: «Είμαστε μπροστά σε άλλη μια ακραία υποκρισία των κυβερνητικών συνεταίρων που μάταια προσπαθούν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό ότι έχουν δεσμευθεί από το Μνημόνιο, να μειώσουν κι άλλο τον κατώτερο μισθό, γεγονός που ασφαλώς θα συμπαρασύρει σε μείωση όλους τους μισθούς στην Ελλάδα. Όπως προκύπτει από την απάντηση Ρεν, η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ρητά ότι για το 2014 θα μειώσει τον κατώτατο μισθό. Αυτό μπορεί να γίνει, καθώς από 1η Απριλίου του 2013 ο κατώτατος μισθός, θα ορίζεται με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ανεξάρτητα από το αν θα συμφωνήσουν ή όχι οι κοινωνικοί εταίροι».

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση και η απάντηση του Ο. Ρεν

Ερώτηση: Οι εγγυήσεις λειτουργίας του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο του Ελληνικού Μνημονίου

«Στο πλαίσιο των πρόσφατων διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Τρόικα, εγείρεται από την πλευρά της τελευταίας απαίτηση για ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία ο κατώτατος μισθός στο πεδίο του ιδιωτικού τομέα θα καθορίζεται αποκλειστικώς με απόφαση κανονιστικού περιεχομένου του αρμόδιου Υπουργού. Κατόπιν τούτου, ερωτάται η Επιτροπή:

Κατά πόσον είναι συμβατή ιδίως με διατάξεις του άρθρου 28 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με τις διατάξεις των οικείων Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας (κυρίως δε των Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας 98/1949, άρθρο 2, 151/1978, άρθρο 8 και 154/1981, άρθρο 5), οι οποίες εγγυώνται τη λειτουργία του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ρύθμιση με την οποία ο κατώτατος μισθός στο πεδίο του ιδιωτικού τομέα καθορίζεται αποκλειστικώς και μόνο με απόφαση κανονιστικού περιεχομένου του αρμόδιου Υπουργού, ακόμη και αν οι κοινωνικοί εταίροι (συνδικάτα και εργοδότες) έχουν συμφωνήσει διαφορετικά ως προς το ύψος του κατώτατου μισθού, ασκώντας, καθένας από την πλευρά του, το δικαίωμα συλλογικής αυτονομίας;».

Απάντηση του κ. Ρεν (15.1.2013)

«Η προώθηση του διαλόγου μεταξύ των εργοδοτών και των εργαζομένων αποτελεί στόχο της τόσο της Ένωσης όσο και των κρατών μελών και το δικαίωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων προβλέπεται από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον οποοίο έχει δεσμευτεί να τηρεί η Επιτροπή.

Οι τρέχουσες μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις μισθολογικές διαπραγματεύσεις είναι το αποτέλεσμα των ειδικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα και της ανάγκης για καλύτερη εναρμόνιση των μισθών με την οικονομική δραστηριότητα με στόχο την αναχαίτιση και τη μείωση της πολύ μεγάλης ανεργίας και το ξεπέρασμα της ύφεσης.

Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων όσον αφορά τον καθορισμό του κατώτατου νόμιμου μισθού καθορίζεται ρητά στο θεσμικό πλαίσιο που τίθεται τώρα σε ισχύ. Ο καθορισμός των διαδικασιών ως προς αυτό επαφίεται στον έλληνα νομοθέτη και στην πρακτική που θα διαμορφωθεί στη συνέχεια. Αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετάσχουν σε αυτήν την αναθεώρηση.

Η Επιτροπή πιστεύει ότι ο κατώτατος νόμιμος μισθός είναι σύμφωνος με το κεκτημένο της ΕΕ καθώς και με το άρθρο 28 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ , υπό τον όρο ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα συμμετέχουν δεόντως στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε η πρακτική που ακολουθείται σε πολλά κράτη μέλη της ΕΕ.

Όσον αφορά τις συμβάσεις της ΔΟΕ, τα μνημόνια συμφωνίας προβλέπουν ότι οι μεταρρυθμίσεις όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες εργασίας».

 

http://www.enikos.gr/economy/120325,Oli_Ren:_To_2014_ta_nea_gia_ton_katwtato.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαζάουερ για ΧΑ:  «Η ελληνική πολιτεία δεν δείχνει σημάδια ότι καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης»

 

«Iδεολογική συγγένεια με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό» και «σε πολύ μεγάλο βαθμό ναζιστικό πρόγραμμα» καταλόγισε στην Χρυσή Αυγή ο καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, Μαρκ Μαζάουερ κατά τη διάρκεια χθεσινής του διάλεξης στο Αμερικανικό Κολλέγιο της Αθήνας (Deree College).

 

Aπολύτως ενημερωμένος για όλες τις τελευταίες δράσεις της Χρυσής Αυγής, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης εφόδου μελών της στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο, χαρακτήρισε «ακραιφνώς ελληνικό φαινόμενο» την Χρυσή Αυγή απορρίπτοντας την πλήρη ταύτιση της με το Σύνδρομο της Βαϊμάρης «παρά τις αναλογίες ή ομοιότητες».

Αναλύοντας δε την ιδεολογική της ιδιοσυστασία είπε: «Εχει ιδεολογική συγγένεια με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό (...) Υπακούουν στη μυστική φωνή του αίματος, σε ένα είδος «φύρερ» που θα καταφέρει να βγάλει ασπροπρόσωπο τον «λαό». «Βάλτε στη θέση των μεταναστών τους Εβραίους και θα καταλάβετε την τρομακτική ομοιότητα» είπε.

Εκτίμησε ότι «πολλοί πολιτικοί υποτιμούν την άνοδό της και τη θεωρούν παροδικό φαινόμενο. «Η ελληνική πολιτεία δεν δείχνει σημάδια ότι καταλαβαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης», πρόσθεσε.

Στρέφοντας την ανάλυσή του στα χρόνια του Μεσοπολέμου, υπενθύμισε ότι και τότε η άνοδος των άκρων είχε να κάνει «με τη βαθιά κρίση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», αλλά απέρριψε την τάση εξίσωσης του φασισμού και του κομμουνισμού:

«Το να συγκρίνεις δε σημαίνει απαραιτήτως να εξομοιώνεις» είπε εκφράζοντας αμφιβολίες για την «ομπρέλα» της έννοιας «ολοκληρωτισμός» που καίτοι χρησιμοποιείται για να σκεπάσει τις δύο έννοιες, παραβλέπει συχνά σημαντικές διαφορές.

Εκρινε ότι «η κρίση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην Ελλάδα είναι σήμερα στ' αλήθεια σοβαρή» και έθεσε ως θεμελιώδες πρόβλημα την «αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και των εκπροσώπων του».

Οσον αφορά την Ακρα Αριστερά, ο Μαζάουερ χαρακτήρισε «εκλογικώς ασήμαντη» την επιρροή της τοποθετώντας την ως «δευτερεύουσα» απειλή για τη Δημοκρατία ενώ δεν φάνηκε να συμφωνεί με τον ισχυρισμό ότι η άκρα Αριστερά ήταν αυτή που εξέθρεψε τη Χρυσή Αυγή.

Ερωτηθείς από τον καθηγητή Θάνο Βερέμη εάν «με το χέρι στην καρδιά» πιστεύει ότι η Αριστερά σέβεται πραγματικά τους νόμους (χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη στάση της έναντι του πανεπιστημιακού ασύλου) ο Μαρκ Μαζάουερ απάντησε:

«Είναι μεγαλύτερο πρόβλημα η απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος από την αναβολή κάποιων μαθημάτων», προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει στην εξομοίωση πάσης μορφής «ανομίας» και κρίνοντας ότι η Άκρα Δεξιά απειλεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία περισσότερο απ' ό, τι η Άκρα Αριστερά.

Αναφερόμενος, τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι εισηγείται ένα μοντέλο κυβέρνησης που μπορεί «ως δια μαγείας να λύσει τα προβλήματα που υπήρξαν μέχρι εκείνη τη στιγμή και θα τα κάνει όλα σωστά».

 

(οι υπογραμμίσεις δικές μου)

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63782176

 

ΥΓ. πολύ θα ήθελα να έχω τη πλήρη ομιλία του γιατί στην Αυγή διαβάζω:"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία των θεσμών" ?!

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=751610

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επ΄αυτοφώρω ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας Αιγάλεω  

 

Άνδρες του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τον διοικητή του τμήματος ασφαλείας Αιγάλεω να χρηματίζεται. Από Πακιστανό, ιδιοκτήτη καταστήματος, ώστε να μην τον καταγγείλει για υγειονομικές παραβάσεις.

Ο συλληφθείς μαζί με έναν απόστρατο αξιωματικό κι έναν Πακιστανό, εκβίαζαν καταστηματάρχες αλλοδαπούς. Χρηματίζονταν για να μην καταγγέλει υγειονομικές παραβάσεις.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μετά από καταγγελία Πακιστανού. Του είχε ζητήσει 1.000 ευρώ, ο Πακιστανός του έδωσε 400 ευρώ, του είπε "τα υπόλοιπα αύριο" και στη συνέχεια πήγε στην αστυνομία...

 

http://www.enikos.gr/society/120303,Ep%CE%84aytofwrw_o_dioikhths_toy_tmhmatos_asf.html

 

Κακώς, πολύ κακώς....

 

Στη χρυσή αυγή έπρεπε να πάει να το καταγγείλει.....

 

Τελικά ο καταγγέλων τι απέγινε..???? Απελάθηκε ή ακόμα εδώ είναι.......?????

 

Απορία αναγνώστου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάμε δεν ξανακουμπάω στικάκι..........

 

Άκου εδώ....

 

 

Καταγράφονται διαφορές από τις 24.2.2010 και 30.10.2010 αλλά και στις 11.2.2010 και 8.7.2011


Διαφορές σε αρχεία πίσω από τα ονόματα ή τις εταιρείες καταθετών της λίστας Λαγκάρντ εμφανίζονται σύμφωνα με την Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης. Εντοπίζονται μεταξύ του υλικού που έφθασε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών τα Χριστούγεννα του 2012 και της λίστας που παραδόθηκε από τον κ. Ι. Διώτη μέσω του κ. Ευ. Βενιζέλου στους οικονομικούς εισαγγελείς και τον ΣΔΟΕ τον Οκτώβριο 2012.
 

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σελίδα 26 της Έκθεσης που παραδόθηκε το μεσημέρι στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, «τα αρχεία με ονομασία Schema fische exemple, τα οποία υπάρχουν τόσο στον ψηφιακό δίσκο (ήρθε το 2012), όσο και στο αποθηκευτικό μέσο (πρόκειται για το περιβόητο στικάκι) παρουσιάζουν επιμέρους διαφορές, τόσο στο περιεχόμενό τους όσο και στην αλφαβητική ταυτότητα μοναδικότητάς τους». Τα αρχεία αυτά αποθηκεύτηκαν μαζί με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά και καταγράφονται σε ειδικό κατάλογο, ενώ ζητείται η αξιολόγησή τους.
 
Τα μυστήρια της λίστας
 
Σύμφωνα με τον κατάλογο, τον οποίο δημοσιεύουμε, στο αρχικό υλικό καταγράφονται παρεμβάσεις από τις 24 Φεβρουαρίου 2010, αλλά και στις 30 Οκτωβρίου 2010. Και στο αποθηκευτικό στικάκι όμως υπάρχουν καταγραφές στις 11 Φεβρουαρίου 2010 και στις 8 Ιουλίου 2011.

Και τα μυστήρια με το υλικό της λίστας (2.062 τώρα αρχεία και 2.059 παλαιότερα) σύμφωνα με την Έκθεση των ειδικών συνεχίζονται:
 
Τέσσερις χρήστες έχουν μπει σε 58 αρχεία, τα οποία δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί από τα μέλη της Προκαταρκτικής. Σύμφωνα με την Έκθεση τα αρχεία ανοίχτηκαν προς ανάγνωση, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί αποθήκευση.
 
Σύμφωνα με την Έκθεση, οι χρήστες φέρουν τις κωδικές ονομασίες Windows User, SO113601, userv και Sofia αντίστοιχα. Από αυτούς η Σοφία είναι η συνεργάτις του κ. Ευ. Βενιζέλου και φαίνεται ότι μπήκε στα αρχεία (προσπέλασε σύμφωνα με την ονομασία χωρίς να τα αποθηκεύσει) την 1η και στις 2 Οκτωβρίου 2012, όταν ο προϊστάμενός της παρέδωσε το στικάκι στο Μαξίμου.

Ο χρήστης με ονομασία Windows User (ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών) άνοιξε διαφορετικά αρχεία (47) σε τρία χρονικά διαστήματα, πριν από τις 8 Ιουλίου 2011, όταν ο κ. Διώτης έδωσε εντολή για αντιγραφή του USB. Από αυτά τα αρχεία, τα 24 στις 30.9.2010, τα 16 στις 28.2.2011 και τα 7 την 1η Ιουλίου 2011. Εντύπωση προκαλεί ότι τα αρχεία ανοίγονται στο υπουργείο Οικονομικών επί θητείας Γ. Παπακωνσταντίνου και μετά την παράδοση στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη.
 
Ο χρήστης με ονομασία SO113601 (ανήκει στον ΣΔΟΕ) άνοιξε 27 αρχεία σε δύο διαφορετικά διαστήματα, πριν και μετά τις 8 Ιουλίου, όταν και έγινε η αντιγραφή στο περίφημο στικάκι. Δύο αρχεία ανοίχτηκαν στις 6 Ιουλίου 2011 και πέντε στις 2 Οκτωβρίου 2012, όταν παραδόθηκε στο Μαξίμου και από εκεί στους οικονομικούς εισαγγελείς. Φαίνεται ότι ανοίχτηκαν επί Στασινόπουλου.
 
Ο χρήστης με την ονομασία userv φέρεται να έχει ανοίξει 3 αρχεία τις βραδινές ώρες της 8ης Ιουλίου 2011, όταν ο κ. Διώτης έχει παραδεχτεί ότι αντέγραψε το USB και το κατέστρεψε. Οι τεχνικοί επισημαίνουν πάντως και το γεγονός ότι δύο ημέρες πριν, δηλαδή στις 6 Ιουλίου, ανοίχτηκε το αρχείο από το κομπιούτερ του υπουργείου Οικονομικών!
 
Διαγραφές και εκτυπώσεις
 
Διαπιστώθηκε επίσης η ύπαρξη διαγεγραμμένου αρχείου με την ονομασία md96EC.tmp το οποίο δεν είναι διαθέσιμο και δεν είναι γνωστή η ημερομηνία διαγραφής. Παρ' όλα αυτά πάντως οι ημερομηνίες δημιουργίας είναι 8 Ιανουαρίου 2013...
 
Στο στικάκι η ημερομηνία δημιουργίας φαίνεται να είναι η 8η Ιουλίου 2011. Από τα αρχεία, τα 1.962 φέρεται να τροποποιήθηκαν από την ώρα 13.17 ως 20.37 στις 4 Αυγούστου 2010. Τα υπόλοιπα 97 αρχεία τροποποιήθηκαν σε διάστημα 20 λεπτών στις 5 Αυγούστου 2010.
 
Τα αρχεία εκτυπώνονται επίσης χωριστά. Τα πρώτα 1.544 εκτυπώνονται από διαφορετικό εκτυπωτή από εκείνον που εκτυπώνονται τα 515. Όλα τα αρχεία φέρονται επίσης να έχουν εκτυπωθεί στις 13 Οκτωβρίου 2009!

 

Που στο διάτανο τα γράφουνε όλα αυτά τα στικάκια.....?????

 

Μου αρέσει που γέλαγα με τον κακλαμάνη που δεν ήξερε τι είναι το στικάκι.........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιλάμε δεν ξανακουμπάω στικάκι..........

 

Άκου εδώ....

 

 

........................

Τα αρχεία εκτυπώνονται επίσης χωριστά. Τα πρώτα 1.544 εκτυπώνονται από διαφορετικό εκτυπωτή από εκείνον που εκτυπώνονται τα 515. Όλα τα αρχεία φέρονται επίσης να έχουν εκτυπωθεί στις 13 Οκτωβρίου 2009!

 

 

Που στο διάτανο τα γράφουνε όλα αυτά τα στικάκια.....?????

 

Μου αρέσει που γέλαγα με τον κακλαμάνη που δεν ήξερε τι είναι το στικάκι.........

 

 

Δεν ξέρω που τα γράφουνε αλλά...........

πως γίνεται το στικάκι που πήρε ο Βενιζέλος από το Διώτη τον Ιούλιο του 2011 και είχε αντιγραφεί από το cd που πήρε ο Παπακωνσταντίνου τον οκτώβριο του 2010 και ο Βαξεβάνης λέει ότι πειράχθηκε τον Αυγουστο του 2010 να έχει την αποθηκευμένη την πληροφορία για εκτύπωση των αρχείων 13/10/2009;

 

Εκλογές είχαμε 04/10/2009.........

 

Μυστήριο πράγμα βρε παιδί μου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο Ολι Ρεν, "αυτός ο αγράμματος, κίτρινος υπαλληλίσκος" δεν παραδέχεται τώρα τα περί λάθους.........

 

 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=qP7gBLwIRTo

 

 

http://www.enikos.gr/economy/120519,BINTEO_-_Baroyfakhs:_Skopimo_to_la8os_to.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ιδού πόσα παίρνει ο Γ. Μέργος που θεωρεί «πολλά» τα 586 ευρώ!

 

-Τριπλοθεσίτης ο προκλητικός ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών -Πόσα παίρνει και από πού Έντονος προβληματισμός και αμηχανία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου  Οικονομικών Γιώργου Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

 

Η κυβέρνηση προσπαθεί άρον άρον να μαζέψει τη «γκάφα» του κ. Μέργου, χωρίς ωστόσο να παίρνει μέχρι στιγμής την απόφαση να τον απομακρύνει.

 

Το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο υπουργός Εργασίας "άδειασαν" τον γενικό γραμματέα, ενώ σε σκληρές δηλώσεις αποδοκιμασίας προχώρησαν όλα τα κόμματα.

 

Ο κ. Μέργος, υποχρεώθηκε αργότερα να ανασκευάσει, λέγοντας ότι "απομονώθηκε" η δήλωσή του, ωστόσο το ερώτημα είναι αν λειτούργησε ως "λαγός" για όσα περιμένουν τους εργαζόμενους στο μέλλον.

 

Αλήθεια, πόσα παίρνει ο κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού;

 

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.540 ευρώ το μήνα για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ. Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αμειβόμενος.

 

Αλήθεια κ. Μέργο έχετε αντιληφθεί πόσα είναι τα 586 ευρώ; Μπορείτε να διανοηθείτε πως είναι να ζει κανείς με 586 ευρώ;

 

Προφανώς όχι, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις σας, που θεωρείτε ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

 

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B3-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF-064726624.html

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Αντί επαίνων, σύλληψη
Του ΣΤΡΑΤΗ ΜΠΑΛΑΣΚΑ
 

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Και ιδιαίτερα αυτά που επιλέγουν να ζουν και να εργάζονται πρωτοποριακά στην περιφέρειά της. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο 39χρονος Χρήστος Βαλασέλλης, που είχε συλληφθεί προχθές αργά το απόγευμα και πέρασε τη νύχτα του στο κρατητήριο κατηγορούμενος... για παράνομη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού στη Μυτιλήνη!

 

38-1--7-thumb-medium.jpg

 

Ο Χρήστος Βαλασέλλης ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη, παρά τις προτάσεις που έχει από το εξωτερικό Τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα; Ο κ. Βαλασέλλης λειτουργούσε πειραματικά ένα νέο λογισμικό  με την επωνυμία Jayzee, το οποίο μάλιστα θα παρουσίαζε ο ίδιος στη διεθνή τεχνολογική έκθεση για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο Λας Βέγκας, τον ερχόμενο Απρίλιο. Μια ανώνυμη καταγγελία όμως στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την ενεργοποίησε άμεσα με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Χρήστου Βαλασέλλη και την κατάσχεση του λογισμικού.

 

Μαζί με τον Χρήστο Βαλασέλλη συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της «Τηλεόρασης Μυτιλήνης», Μανόλης Γιαννακέλος, επειδή είχε παραχωρήσει στον κ. Βαλασέλλη τον οικίσκο εκπομπής του τηλεοπτικού του σταθμού όπου και γίνονταν οι πειραματισμοί του νέου λογισμικού.

 

Το πρόγραμμα

 

Ας σημειωθεί ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι γνωστός παγκόσμια για μια άλλη εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα, τον Jazler. Μια καινοτομία που έχει φτάσει σε ραδιόφωνα όλου του κόσμου. Το πρόγραμμα αυτό έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του παγκόσμια ανάμεσα σε 100 αντίστοιχα προγράμματα. «Στις πρώτες θέσεις είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία, η Γαλλία, ενώ το πρόγραμμα έχουν αγοράσει πανεπιστημιακά ραδιόφωνα, το Βατικανό που το χρησιμοποιεί σε αποστολές στην Αφρική, ακόμα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που το χρησιμοποιεί στις ανθρωπιστικές του αποστολές» μας λέει ο κ. Βαλασέλλης για τον Jazler.

 

«Τα πειράματά μου», λέει ο κ. Βαλασέλλης, «δεν παρεμπόδιζαν την εκπομπή κάποιου άλλου νόμιμου ή μη τηλεοπτικού σταθμού. Οπότε, αντί να με στηρίξουν γι' αυτό που δημιουργώ και επίσημα θα το παρουσιάσω στο Λας Βέγκας, έρχονται, το κατάσχουν και με κλείνουν και μέσα, ενώ μπήκα και στη διαδικασία της παραπομπής μου στη Δικαιοσύνη. Την ερχόμενη Τρίτη αντί να εργάζομαι για την καινοτομία μου, θα δικαστώ σαν... ραδιοπειρατής.

»Στην άλλη Ευρώπη, τέτοιες καινοτόμες δράσεις βραβεύονται και επιδοτούνται. Στην Ελλάδα, επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνουν το τι κάνω, αλλά και το τι μπορούμε να κάνουμε συμμετέχοντας στην παραγωγή νέας τεχνολογίας, μας παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

 

Ας σημειωθεί εδώ ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης παρέμεινε στη Μυτιλήνη όπου και εργάζεται, παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί να φύγει στο εξωτερικό και να εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής προηγμένου λογισμικού για μέσα ενημέρωσης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=343616

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Ιδού πόσα παίρνει ο Γ. Μέργος που θεωρεί «πολλά» τα 586 ευρώ!

 

-Τριπλοθεσίτης ο προκλητικός ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών -Πόσα παίρνει και από πού Έντονος προβληματισμός και αμηχανία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου  Οικονομικών Γιώργου Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

 

Η κυβέρνηση προσπαθεί άρον άρον να μαζέψει τη «γκάφα» του κ. Μέργου, χωρίς ωστόσο να παίρνει μέχρι στιγμής την απόφαση να τον απομακρύνει.

 

Το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο υπουργός Εργασίας "άδειασαν" τον γενικό γραμματέα, ενώ σε σκληρές δηλώσεις αποδοκιμασίας προχώρησαν όλα τα κόμματα.

 

Ο κ. Μέργος, υποχρεώθηκε αργότερα να ανασκευάσει, λέγοντας ότι "απομονώθηκε" η δήλωσή του, ωστόσο το ερώτημα είναι αν λειτούργησε ως "λαγός" για όσα περιμένουν τους εργαζόμενους στο μέλλον.

 

Αλήθεια, πόσα παίρνει ο κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού;

 

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.540 ευρώ το μήνα για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ. Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αμειβόμενος.

 

Αλήθεια κ. Μέργο έχετε αντιληφθεί πόσα είναι τα 586 ευρώ; Μπορείτε να διανοηθείτε πως είναι να ζει κανείς με 586 ευρώ;

 

Προφανώς όχι, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις σας, που θεωρείτε ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

 

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B3-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF-064726624.html

 

 

 

586 μικτά, ας μην το ξεχνάμε...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Ιδού πόσα παίρνει ο Γ. Μέργος που θεωρεί «πολλά» τα 586 ευρώ!

 

-Τριπλοθεσίτης ο προκλητικός ΓΓ του υπουργείου Οικονομικών -Πόσα παίρνει και από πού Έντονος προβληματισμός και αμηχανία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις δηλώσεις του ΓΓ του υπουργείου  Οικονομικών Γιώργου Μέργου, περί "υψηλού" κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

 

Η κυβέρνηση προσπαθεί άρον άρον να μαζέψει τη «γκάφα» του κ. Μέργου, χωρίς ωστόσο να παίρνει μέχρι στιγμής την απόφαση να τον απομακρύνει.

 

Το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο υπουργός Εργασίας "άδειασαν" τον γενικό γραμματέα, ενώ σε σκληρές δηλώσεις αποδοκιμασίας προχώρησαν όλα τα κόμματα.

 

Ο κ. Μέργος, υποχρεώθηκε αργότερα να ανασκευάσει, λέγοντας ότι "απομονώθηκε" η δήλωσή του, ωστόσο το ερώτημα είναι αν λειτούργησε ως "λαγός" για όσα περιμένουν τους εργαζόμενους στο μέλλον.

 

Αλήθεια, πόσα παίρνει ο κ. Μέργος, που θεωρεί πολλά τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού;

 

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών αμείβεται με 3.540 ευρώ το μήνα για τη θέση του στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Επίσης λαμβάνει μισθό για τη συμμετοχή του στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τα οποία ξεπερνούν τα 2.500 ευρώ. Είναι επίσης καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αμειβόμενος.

 

Αλήθεια κ. Μέργο έχετε αντιληφθεί πόσα είναι τα 586 ευρώ; Μπορείτε να διανοηθείτε πως είναι να ζει κανείς με 586 ευρώ;

 

Προφανώς όχι, αν κρίνουμε από τις δηλώσεις σας, που θεωρείτε ότι περαιτέρω μείωση θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη.

 

http://gr.news.yahoo.com/%CE%B9%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%AF%CF%81%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CE%B3-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AF-064726624.html

 

 

 

 

 

586 μικτά, ας μην το ξεχνάμε...

 

 

 

λαϊκιστές........ :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://topontiki.gr/article/48957/Bale-to-ratsismo-sti-thesi-tou

 

«Βάλε το ρατσισμό στη θέση του»
Το γύρο του διαδικτύου κάνει το πορτογαλικής έμπνευσης βίντεο, που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 50 χρόνια από τη διακήρυξη των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
 
Μια επιβάτις «αναγκάζεται» να καθίσει δίπλα σε ένα μαύρο.
 
Η ιδέα και μόνο την κάνει έξαλλη και ζητάει από την αεροσυνοδό να της αλλάξει θέση. Η αεροσυνοδός της εξηγεί πως δεν υπάρχει θέση. Η κυρία επιμένει και η αεροσυνοδός αναγκάζεται να βρει λύση αλλά τελικά η υπόθεση παίρνει απρόσμενη τροπή...
 
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...