Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην Ελλάδα ο αγώνας είναι καθαρά ταξικός και η άρχουσα τάξη προσπαθεί να στρέψει τον ελληνικό λαό κατά της Ευρώπης

Υπάρχει αντίδραση, υπάρχει αντίδραση και σε λαϊκό επίπεδο. Και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσετε. Έχουμε ακούσει ένα σωρό πράγματα. Έχουμε ακούσει π.χ. ότι οι Έλληνες αρνούνται να πληρώσουν το τέλος ακινήτων. Και αυτό μαθεύτηκε τη στιγμή που εμείς παίρναμε από τον έφορο το χαρτάκι για να πάμε να πληρώσουμε το φόρο ακινήτων! Οπότε ο κόσμος έλεγε «για καθίστε βρε παιδιά, γιατί εγώ να πάω να βοηθήσω την Ελλάδα και να πληρώσω και χίλια ευρώ για ένα δυάρι στο Παρίσι, και η ελληνική εκκλησία να μην πληρώνει τίποτα; Και οι Έλληνες να έχουν κίνημα "δεν πληρώνω"; Εγώ θα πληρώσω για τους ελληνικούς ορθόδοξους ναούς;» Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο το πως η ελληνική κυρίαρχη τάξη έστρεψε τους μεν εναντίον των δε. Και πώς αντιστέκεται. Ο κοινωνικός αγώνας είναι αγώνας μεταξύ πλούσιων και φτωχών. Οι Έλληνες φτωχοί φυσιολογικά είναι αλληλέγγυοι με τους φτωχούς των άλλων χωρών. Αυτό όμως δε φαίνεται πουθενά! Δεν υπάρχουν συμμαχίες μεταξύ της μη κυρίαρχης ελληνικής τάξης με τους άλλους. Εξ ου και όλοι εμείς που θέλουμε να σας βοηθήσουμε βρισκόμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, γιατί βλέπουμε μπροστά μας τα σήματα που στέλνει η ελληνική κυρίαρχη τάξη προς τον υπόλοιπο κόσμο με τον οποία προφανώς δεν μπορούμε να συστρατευθούμε!

Και δεν μπορούμε να καταλάβουμε τελικά, εσείς οι Έλληνες θεωρείτε τον εαυτό σας σαν μέρος του ευρωπαϊκού λαού; Θέλετε να πληρώσει η δική σας ελίτ, θέλετε να πληρώσει η δική σας κυρίαρχη τάξη; Στρέφεστε εναντίον των πλουσίων σας, ή συμμαχείτε με τους πλουσίους και την ελίτ σας και σηκώνετε τις σημαίες και τους σταυρούς και προσπαθείτε να πείτε «η κακιά Ευρώπη δεν μας πληρώνει»; Υπάρχει τεράστια δυσκολία και στη Γαλλία και στη Γερμανία. Και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ένας ευφυέστατος λαός όπως ο ελληνικός θα καταλάβει ότι πρόκειται για έναν ταξικό αγώνα και επομένως θα πρέπει να ξεφύγει πολύ γρήγορα από αυτή την κατάσταση.

http://melittag.word...AF%CF%83%CE%B7/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ "ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ"

http://kastamonitis.blogspot.gr/2012/09/blog-post_22.html#more

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι άλλος πρώην ΥΕΘΑ στο στόχαστρο για τα οικονομικά του δεδομένα!

Ένας ακόμη πρώην ΥΕΘΑ μπαίνει στο στόχαστρο για τα οικονομικά του στοιχεία.

Αυτή τη φορά είναι ο Ε.Μεϊμαράκης πρώην ΥΕΘΑ και νυν Πρόεδρος της Βουλής που το όνομά του φέρεται να περιλαμβάνεται στη λίστα των πολιτικών που το ΣΔΟΕ έκρινε ότι πρέπει τα οικονομικά τους να διερευνηθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News “κατάθεση-φωτιά του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, εμπλέκει σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη.
 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί “φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.
Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη , ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα.
Όταν ο χορός των εκατομμυρίων ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους”.

Τι απ΄ αυτά θα αποδειχτεί μένει να το δούμε. Το βέβαιο είναι ότι οι πληροφορίες και μόνο θα ταρακουνήσουν για καλά το έτσι κι αλλιώς ασθενές πολιτικό σύστημα.

http://www.onalert.g...meimarakis-sdoe

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

Ιωάννινα: Αυτοπυρπολήθηκε και έπεσε στο κενό

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012, 10:55

Την τελευταία του πνοή άφησε στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων ένας άνδρας, 34 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος έβαλε φωτιά στον εαυτό του και αμέσως μετά πήδηξε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στα Καρδαμίτσια.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή αυτό ήταν αδύνατο.

Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το περιστατικό ενώ η ασφάλεια Ιωαννίνων προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση για τα αίτια που οδήγησαν τον άτυχο 34χρονο σε αυτήν την ενέργεια.

Πηγή: pamepreveza.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία των εκπαιδευτηρίων Ξυνή, έκανε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real fm, ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού HOT DOC, Κώστας Βαξεβάνης.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, πριν λίγους μήνες, οι εκπρόσωποι του εκπαιδευτηρίου, προχώρησαν σε συμφωνία με το ΙΚΑ, για την εξόφληση χρέους 700.000 ευρώ, σε 4.700 δόσεις, με ποσό κάθε δόσης 161 ευρώ και έτος αποπληρωμής το 2402!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

"Πρέπει να μείνουμε στο καράβι"

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής εκτιμά ότι το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή απομακρύνεται καθώς η αλλαγή κλίματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμπαρασύρει θετικά και την Ελλάδα, τονίζοντας ότι στόχος μας πρέπει να είναι «να είμαστε πάνω στο πλοίο» όταν ληφθούν οι κρίσιμες αποφάσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News,ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας σε συνομιλητές του, θεωρεί την τρικομματική κυβέρνηση, κυβέρνηση μακράς πνοής, ενώ εκφράζει την άποψη ότι Βενιζέλος και Κουβέλης θα μπορούσαν να γίνουν αντιπρόεδροι.

«Κανείς δεν θέλει τώρα εκλογές, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές λειτούργησαν εκτονωτικά και την πρώτη και τη δεύτερη φορά», τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τη συνοχή της κυβέρνησης, ο κ. Καραμανλής δεν ανησυχεί. Αντίθετα πιστεύει ότι η κυβέρνηση που στηρίζεται σε τρία κόμματα είναι το διαβατήριο για τη λήψη σοβαρών αποφάσεων, αφού διαθέτει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή.

«Βενιζέλος και Κουβέλης θα μπορούσαν να γίνουν αντιπρόεδροι» λέει, ενώ για το όψιμο ενδιαφέρον του Ευάγγελου Βενιζέλου να μπει στην κυβέρνηση εκτιμά ότι «άργησε, θα έπρεπε να μπει από την αρχή».

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αλλοδαποί επιχείρησαν να βγουν από τη χώρα με τουριστικό λεωφορείο

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=225053

Καλά τους έκαναν αφου παραβίασαν τον κανόνα που λέει ότι όποιος αλλοδαπός μπαίνει στην Ελλάδα παραμένει εδώ και δεν τον αφήνουμε να φυγει.

Η Ελλάδα αφού έχει λύσει το δικό της πρόβλημα και οι Ελληνες περνάνε καλά,μπορεί άνετα να προσφέρει τα πλούσια αγαθά της και στους αλλοδαπούς.

Γιατί λοιπόν αυτοί οι αλλοδαποί φέρονται άχαριστα και θελουν να φύγουν από την Ελλάδα?

Δεν θα πάνε πουθενά. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

Μαχαίρωσαν τρεις Πακιστανούς στη Μεταμόρφωση

Επίθεση με μαχαίρια δέχτηκαν, στις 9.30 χθες το βράδυ τρεις Πακιστανοί, πίσω απο το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που προκύπτουν από τις πρώτες μαρτυρίες των θυμάτων, οι τρεις αλλοδαποί βάδιζαν στο δρόμο, όταν σταμάτησαν δίπλα τους ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα και δύο άγνωστοι τους ρώτησαν τι εθνικότητας είναι. Όταν αυτοί απάντησαν, οι άγνωστοι τους χτύπησαν και τραυμάτισαν με μαχαίρια τους δύο, έναν στο χέρι και έναν στο στήθος. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν στα οχήματα και εξαφανίστηκαν.

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ τρίτος έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να διευκρινιστεί ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών οι οποίοι αναζητούνται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

επισκέπτη TZABELAS  KITSOS

ΣΟΚ!Gay δικαστικοί στην Πελοπόννησο

Πρωτοφανή ενόχληση και αναστάτωση προκαλεί στην ηγεσία της Δικαιοσύνης και του αρμόδιου υπουργείου η αποκάλυψη από διαρροή στο διαδίκτυο σοκαριστικών hard-core σεξουαλικών διαλόγων, μεταξύ δύο δικαστικών μεγάλης πόλης της Πελοποννήσου σύμφωνα με το thebest.gr.

Οι διάλογοι μεταξύ του δικαστή και της δικαστίνας είναι τόσο προκλητικοί που θα έκαναν τους επαγγελματίες των ροζ τηλεφώνων να κοκκινίσουν

Μάλιστα ο δικαστής παραδέχεται ότι ντύνεται τα βράδια γυναίκα, περπατώντας στους δρόμους προς αναζήτηση ερωτικών συντρόφων, ενώ η δικαστίνα παραδέχεται τις ομοφυλοφιλικές της τάσεις και αποδέχεται την ερωτική φύση του συναδέλφου της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μνημόνιο 1843

Για να μην πολυλογώ, σας αναφέρω τα βασικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση μέσα στο 1843 σε εφαρμογή του τότε μνημονίου. Κάθε ομοιότητα με την εποχή μας είναι εντελώς τυχαία και πέραν των προθέσεων του ιστορικού:

1. Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν.

2. Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων, που τότε δεν δίνονταν στο σύνολο του πληθυσμού αλλά σε ειδικές κατηγορίες.

3. Μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες, μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των ενστόλων και αντί για μισθό οι στρατιωτικοί έπαιρναν χωράφια.

4. Επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος και της “δεκάτης”, που ήταν ο φόρος για την αγροτική παραγωγή.

5. Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου.

6. Απολύθηκαν όλοι οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν όλα τα δημόσια έργα.

7. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους.

8. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, όλοι οι δασονόμοι, οι δασικοί υπάλληλοι και οι μισοί καθηγητές πανεπιστημίου.

9. Καταργήθηκαν όλες οι διπλωματικές αποστολές στο εξωτερικό.

10. Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και οι καταπατημένες “εθνικές γαίες” με την πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.

11. Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

Δεν είναι ανατριχιαστικά όμοια με την εποχή μας; Είδατε που οι οικονομικές συνταγές λιτότητας είναι σαν το παλιό καλό κρασί; Ίδιες, αιώνιες, ανυπόφορες. Κι επειδή ξέρω ότι θα ρωτήσετε “τι πέτυχαν με όλα αυτά;”, σας απαντώ: Ο κόσμος εξαθλιώθηκε για μεγάλο διάστημα, οι ξένοι πήραν ένα μέρος των χρημάτων τους, η χώρα είδε κι έπαθε να συνέλθει, αλλά φαλίρισε ξανά μετά από πενήντα ακριβώς χρόνια, με το “Κύριοι, δυστυχώς επτωχεύσαμεν” του Χαριλάου Τρικούπη το 1893. Πάντως, το συγκεκριμένο μνημόνιο του 1843, από πολλούς ιστορικούς θεωρείται μία από τις σοβαρότερες αφορμές για το ξέσπασμα της επανάστασης της 3ης Σεπτέμβρη 1843, που έφερε Σύνταγμα στη χώρα.

http://www.protagon....article&id=3578

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 15/09/2012

Θορυβημένες για τα φορολογικά προνόμια των

εφοπλιστών οι Βρυξέλλες

Ακόμη και οι Βρυξέλλες έχουν “θορυβηθεί” για την πρωτοφανούς έκτασης γκάμα φορολογικών

απαλλαγών που παρέχει στους εφοπλιστές το ελληνικό φορολογικό δίκαιο, όπως επίσης και την

προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο. Μάλιστα η Κομισιόν θέτει

ζήτημα ακόμη και συμβατότητας των φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν τόσο οι ναυτιλιακές

εταιρείες όσο και ο φορολογικός «παράδεισος» των σκαφών αναψυχής με τον «μανδύα» των

περίφημων ΝΕΠΑ (Ναυτιλιακές Εταιρείες Πλοίων Αναψυχής) με την κοινοτική νομοθεσία. Για τον

λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει σε συγκεκριμένες

ερωτήσεις ως προς τη φύση και τη σκοπιμότητα αυτής της προνομιακής μεταχείρισης.

Ας σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο μισθωτοί

και συνταξιούχοι (για την ακρίβεια 910.000 έως τώρα, αλλά με τον αριθμό

τους να βαίνει αυξανόμενος) αδυνατούν να πληρώσουν στο ακέραιο ακόμη και

μία δόση (!) του φόρου εισοδήματος με τα απανωτά χαράτσια (ΔΕΗ,

μπλοκάκια κ.λπ.), τη φορεπιδρομή και την εξαφάνιση του αφορολογήτου

ορίου, οι εφοπλιστές στην Ελλάδα απολαμβάνουν ούτε μίας ούτε δύο, αλλά... οκτώ (!!!) διαφορετικών

φορολογικών απαλλαγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν έχει αποστείλει από τις

17 Αυγούστου έγγραφο στην ελληνική κυβέρνηση -με το οποίο θέτει συνολικά 35 κρίσιμα

ερωτήματα, με στόχο να διερευνήσει την ύπαρξη κρατικών μέτρων προς όφελος των ναυτιλιακών

εταιρειών στην Ελλάδα και, στην περίπτωση που διαπιστωθεί η ύπαρξη τέτοιων μέτρων, να ελέγξει

κατά πόσο τα μέτρα αυτά είναι συμβατά με την εσωτερική αγορά. Για την αποστολή απαντήσεων

τέθηκε προθεσμία 20 ημερών, η οποία παρήλθε, για να σταλούν και να ελεγχθούν ώστε να

διαπιστωθεί εάν θα κινηθεί νομική διαδικασία εις βάρος της χώρας μας. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως

η κυβέρνηση θα πρέπει να καταργήσει αμέσως όσες φοροαπαλλαγές αντίκεινται στο κοινοτικό δίκαιο

προκειμένου να μην παραπεμφθεί η χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Η Ε.Ε. κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει μεταξύ άλλων αναφορά για τις οκτώ εξής απαλλαγές:

1. Ειδικός φόρος επί των ακινήτων

Ο Νόμος 3091/2002 προβλέπει ότι οι εγκατεστημένες στην Ελλάδα ναυτιλιακές εταιρείες του Α.Ν.

89/1967 και λοιπές πλοιοκτήτριες εταιρείες εμπορικών πλοίων απαλλάσσονται από έναν ειδικό φόρο

που θα όφειλαν κανονικά προκειμένου τα ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν αποκλειστικώς ως γραφεία

ή αποθήκες για την κάλυψη λειτουργικών τους αναγκών ή τα οποία εκμισθώνουν σε παρόμοιες

εταιρείες να χρησιμοποιούνται αποκλειστικώς ως γραφεία ή αποθήκες για την κάλυψη λειτουργικών

αναγκών.24/9/12 Εκτύπω ση Ά ρθρου

Ο Νόμος 3943/2011 φαίνεται ότι είναι ο πλέον πρόσφατος με τον οποίον επανήλθε σε ισχύ η

συγκεκριμένη απαλλαγή για τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Άλλες απαλλαγές: Απαλλαγή από τον φόρο χωρητικότητας, μείωση των καταβλητέων εξόδων που

σχετίζονται με την εργασία, απαλλαγή από τη φορολογία υπεραξίας και μερισμάτων, τη φορολογία

κληρονομιάς, τα τέλη χαρτοσήμου, τον φόρο συγκέντρωσης κεφαλαίου κ.ά. Η προκαταρκτική άποψη

της Επιτροπής είναι ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή κανενός είδους ενίσχυση για τις εταιρείες οι οποίες

δεν είναι γνήσιες ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

2. Φόρος συγκέντρωσης κεφαλαίου

Ο Ν. 1676/1986 προβλέπει μεταξύ άλλων ειδικό φόρο 1% επί της συγκέντρωσης κεφαλαίου, ήτοι επί

της σύστασης, μετατροπής ή συγχώνευσης εταιρείας, της αύξησης κεφαλαίου ή της εισφοράς

κεφαλαίου. Το άρθρο 22 στοιχείο β' του Ν. 1676/86 που προέβλεπε την απαλλαγή από τον φόρο

συγκέντρωσης κεφαλαίου της συμπλοιοκτησίας, των ναυτιλιακών κοινοπραξιών και των κάθε μορφής

ναυτιλιακών εταιρειών καταργήθηκε με το άρθρο 24 παρ. 3 του Ν. 3763/09 για την ενσωμάτωση της

Οδηγίας ΦΠΑ.

3. Ενιαίος ειδικός φόρος επί των πετρελαιοειδών

Οι ελληνικές αρχές καλούνται να αιτιολογήσουν το γιατί οι ναυτιλιακές εταιρείες πρέπει να

απαλλάσσονται από τη φορολογία αυτή και εάν αυτό είναι συμβατό με τις κατευθυντήριες γραμμές.

4. Απαλλαγή από λοιπή φορολογία βάσει του Ν. 3763/2009

Το άρθρο 39 του Ν. 3763/2009 τροποποίησε το άρθρο 35 του Ν. 814/1978 προκειμένου να

συμπεριληφθούν οι εταιρείες οι οποίες έχουν συσταθεί στην Ελλάδα βάσει του άρθρου 25 του Ν.

27/1975 στο πεδίο εφαρμογής από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου, από

κάθε τέλος χαρτοσήμου και από κάθε άλλη επιβάρυνση, με ορισμένες εξαιρέσεις σε σχέση με κέρδη

προερχόμενα από τις δραστηριότητες που περιγράφονται στο ίδιο άρθρο 25 του Ν. 27/1975. Η Ε.Ε.

ζητά να μάθει τον σκοπό της τροποποίησης και να διευκρινίσει η Αθήνα κατά πόσο άλλους είδους

απαλλαγές κατέστησαν εφαρμοστέες στις ναυτιλιακές εταιρείες με διατάξεις του Ν. 3763/2009 ή με

οποιαδήποτε άλλη πρόσφατη φορολογική νομοθεσία.

5. Μείωση συναφούς με την εργασία κόστους

Η Ελλάδα καλείται να εξηγήσει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο συμμορφώνεται ή αυθαιρετεί με τα

προβλεπόμενα για μείωση του ύψους ή απαλλαγή από την καταβολή εισφορών κοινωνικής ασφάλισης

ή/και από την καταβολή φόρου εισοδήματος από τους ναυτικούς, αλλά μόνον για τους ναυτικούς οι

οποίοι είναι πολίτες της Ε.Ε./του ΕΟΧ και εφόσον εργάζονται σε πλοία (συμπεριλαμβανομένων των

οχηματαγωγών ro-ro) που εξυπηρετούν τακτικές γραμμές επιβατικών μεταφορών μεταξύ λιμένων της

Ε.Ε./του ΕΟΧ.

6. Νόμος 2843/2000

Με τον Νόμο 2843/2000 δημιουργήθηκε μια ειδική μορφή ανώνυμης εταιρείας, η ΕΕΠΝ, της οποίας

αποκλειστικός σκοπός είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Σύμφωνα με το άρθρο 23 του ίδιου νόμου το εισόδημα που αποκτάται από την ΕΕΠΝ και το εισόδημα

που αποκτούν εξ αυτής οι μέτοχοι, είτε υπό τη μορφή μερισμάτων είτε υπό τη μορφή διανομών

κεφαλαίου και της υπεραξίας αυτού, απαλλάσσονται από κάθε άμεσο ή έμμεσο φόρο, εισφορά ή

κράτηση.24/9/12 Εκτύπω ση Ά ρθρου

7. Ετήσιες εισφορές σε σχέση με δάνεια - Νόμος 128/75

Βάσει του Ν. 128/1975, με ελάχιστες εξαιρέσεις, επιβάλλεται ετήσια εισφορά 0,6% (0,05% σε μηνιαία

βάση) επί του μέσου ανεξόφλητου μηνιαίου υπολοίπου κάθε δανείου που έχει χορηγηθεί από τράπεζα

προς έναν κάτοικο Ελλάδας. Επικρατεί η εντύπωση ότι οι ναυτιλιακές εταιρείες απαλλάσσονται από

αυτή τη εισφορά.

8. Καθεστώς των πλοίων ναυτιλιακής εταιρείας πλοίων αναψυχής (πλοίων ΝΕΠΑ) και ευνοϊκές

φορολογικές ρυθμίσεις που ισχύουν για αυτές.

ΘΑΝ. ΠΑΝ.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=713671

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντώνη, χάσαμε...

Όπου Αντώνης, ένας άνθρωπος που είναι τιμή να σε θεωρεί φίλο. Τον γνώρισα στο twitter κι από τότε τα λέμε στα μέιλ και κάνουμε ανταλλαγή στις πίκρες. Βέβαια, εκείνος είναι αισιόδοξος. Όμως, ποιος είναι τέλειος σε αυτό τον κόσμο; Χτες, λοιπόν, του έγραψα «Αντώνη, χάσαμε…». Και για πρώτη φορά τον διάβασα να λέει «μάλλον».

Ο πρώτος στόχος ήταν η αποβλάκωσή μας μέσω του πανικού.

Τον πέτυχαν.

Θα μας πάρουν τα σπίτια οι κουμουνιστές, θα πεινάσουμε αν βγούμε από το ευρώ, οι 7 πληγές του Φαραώ θα εγκατασταθούν για πάντα στην Ελλάδα αν δε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ, η Μέρκελ θα μαζέψει τα παιδιά μας και θα τα κάνει ευνούχους στο παλάτι της και άλλα πολλά.

Η αποβλάκωση είχε σαν αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει γύρω μας κι έτσι, άλλοι έτρεχαν να ψηφίσουν τη ΝΔ κι άλλοι να στηρίξουν τη Χρυσή Αυγή για να εκδικηθούν, λέει, τους κλέφτες. Κι έτσι, η αποβλάκωσή μας εδραίωσε το καθεστώς, η βαρβαρότητα έγινε επίσημη κυβερνητική πολιτική και νέα μέτρα – αλυσοπρίονα θα ψηφιστούν για να κόψουν κι άλλα κεφάλια πολιτών.

Ο δεύτερος στόχος ήταν ο αποπροσανατολισμός.

Τον πέτυχαν.

Φτάσαμε σήμερα, ύστερα από τρία χρόνια εξαθλίωσης και ταπείνωσης να μαλώνουμε για τον αν ένας καλόγερος που πέθανε πριν από 18 χρόνια ήταν καλός ή κακός άνθρωπος λες κι εκείνος σηκώθηκε από τον τάφο του για να κάνει μήνυση σε κάποιον που τον τρόλαρε στο fb! Λες και το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι πλέον ο φασισμός της καθημερινότητας που προσπαθεί να ελέγξει την κάθε σκέψη μας πριν ακόμη εκφραστεί.

Φτάσαμε σήμερα, εξαθλιωμένοι και ταπεινωμένοι να μαλώνουμε για το αν ο Μεϊμαράκης πλούτισε νόμιμα ή παράνομα και για το πόσοι πολιτικοί έβγαλαν με νόμιμο τρόπο εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό. Ναι! Αυτοί οι ίδιοι πολιτικοί που δηλώνουν ότι φυτοζωούν, ότι δεν τους αρκεί η βουλευτική αποζημίωση, ότι δεν αντέχουν άλλες περικοπές επειδή οι προεκλογικές τους εκστρατείες είναι πανάκριβες, έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό.

Και τώρα, ασχολείται μαζί τους το ΣΔΟΕ και … κοτζάμ πρωθυπουργός ώστε «να ξεκαθαρίσει το τοπίο». Μα ποιο τοπίο να ξεκαθαρίσει; Τόσα τα έξοδα, τόσα τα δηλωμένα εισοδήματα από το βουλευτιλίκι. Όπως και να τα μετρήσεις, δε γίνεται να βάλεις στην άκρη 700.000 και 800.000 ευρώ. Δηλαδή, τι ακριβώς ερευνούν; Αν είμαστε λίγο ή πολύ ηλίθιοι; Κι όμως, όλο αυτό το αντιμετωπίζουμε με σοβαρό ύφος, αντί να εξοργιστούμε για την κοροϊδία.

Ο τρίτος στόχος ήταν να μας διαλύσουν.

Τον πέτυχαν.

Κανένα ενιαίο μέτωπο, καμία επιτυχία των κινημάτων που τα έρμα μαζεύουν το πολύ χίλια άτομα σε κάθε τους κινητοποίηση, κανένα ίχνος κοινωνικής αλληλεγγύης. Διαλυμένοι και ζαλισμένοι τριγυρνάμε παραμιλώντας για επαναστάσεις και ξεσηκωμούς, μην έχοντας καμιά ανάγκη τα «όπια του λαού» καθώς καταφέραμε να μαστουρωθούμε μόνοι μας με το ναρκωτικό της αδράνειας.

Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι, ότι μόνο σ’ ένα πράγμα απογοητεύσαμε τα καθεστώτα της μετά ΔΝΤ εποχής. Στο ότι ενώ αυτά κάθε φορά φοβόταν μια κοινωνική έκρηξη με την ψήφιση νέων μέτρων, δεν τους κάναμε το «χατίρι». Η κοινωνική έκρηξη δεν ήρθε ούτε από τους άνεργους, ούτε από όσους εργάζονται απλήρωτοι και εκβιαζόμενοι, ούτε απ’ όσους καταστράφηκαν βάζοντας λουκέτο στα μαγαζιά τους. Το αντίθετο, μάλιστα, κάποιοι νιώθουν και ένοχοι για την καταστροφή τους.

Όσο για τους πολλούς, αυτή την πλειοψηφία που έδωσε την άδεια στα τρία κόμματα της κυβέρνησης να μας αποκεφαλίσουν και στη Χρυσή Αυγή το δικαίωμα να τρομοκρατεί «νόμιμα», πιστεύω ότι και σήμερα αν γινόταν εκλογές πάλι το ίδιο θα έκαναν.

Αντώνη, χάσαμε. Χάσαμε κι από εκείνον που σου είπε «Αυτό που θέλω δεν είναι ν’ αλλάξει το σύστημα. Θέλω να ξαναγυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση».

Μεταξύ μας χάσαμε…

"Στ’ αστεία παίζαμε!

Δε χάσαμε μόνο τον τιποτένιο μισθό μας

Mέσα στη μέθη του παιχνιδιού σάς δώσαμε και τις γυναίκες μας

Tα πιο ακριβά ενθύμια που μέσα στην κάσα κρύβαμε

Στο τέλος το ίδιο το σπίτι μας με όλα τα υπάρχοντα.

Nύχτες ατέλειωτες παίζαμε, μακριά απ’ το φως της ημέρας

Mήπως πέρασαν χρόνια; σαπίσαν τα φύλλα του ημεροδείχτη

Δε βγάλαμε ποτέ καλό χαρτί, χάναμε χάναμε ολοένα

Πώς θα φύγουμε τώρα; πού θα πάμε; ποιος θα μας δεχτεί;

Δώστε μας πίσω τα χρόνια μας δώστε μας πίσω τα χαρτιά μας

Kλέφτες!

Στα ψέματα παίζαμε!"

Μανώλης Αναγνωστάκης (από Tα Ποιήματα, Πλειάς 1975)

http://nonews-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5937.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και σιγά μην τη βρούνε......... τη λίστα...............

Φόρος 30% στις αδήλωτες καταθέσεις του εξωτερικού

%5Cimages%5Ccontent%5C126088.jpg Οπως πληροφορείται το «ΘΕΜΑ», από τη λίστα με τους 54.000 Ελληνες που έχει στη διάθεσή του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προκύπτει ότι το συνολικό ποσό των ελληνικών καταθέσεων στις τράπεζες της Αγγλίας, της Ελβετίας, της Κύπρου, του Λιχτενστάιν, της Σιγκαπούρης, της Γερμανίας και άλλων χωρών για τα έτη 2009, 2010, 2011 ανέρχεται στα 22 δισ. ευρώ. Επειτα από συστηματικούς ελέγχους που έκανε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων διαπίστωσε ότι περίπου 27.000 Ελληνες έχουν αδήλωτες καταθέσεις 11 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου με έναν φόρο 30% μπορούν να εισπραχτούν για το Ελληνικό Δημόσιο έως και 3,3 δισ. ευρώ. Οι διασταυρώσεις αποκάλυψαν ότι πάνω από 5 εκατ. ευρώ καταθέσεις στο εξωτερικό έχουν 750 άτομα, άνω των 2 εκατ. 1.727 φυσικά πρόσωπα, πάνω από 1 εκατ. 4.000 φορολογούμενοι, 300.000 ευρώ και πάνω 28.000 Ελληνες πολίτες και άνω των 100.000 ευρώ 54.000 πολίτες.

Στο υπουργείο Οικονομικών και στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εξετάζουν τα εξής σενάρια αναφορικά με τα αδήλωτα κεφάλαια ύψους 11 δισ. ευρώ:

•Να καλέσει η Εφορία και τους 27.000 φορολογούμενους και να αποδείξουν πού βρήκαν τα χρήματα. Στην αρχή θα κληθούν όσοι έχουν καταθέσεις άνω των 2 εκατ. ευρώ και με την πάροδο του χρόνου και οι υπόλοιποι. Εάν δεν δικαιολογηθούν τα ποσά, να θεωρηθούν ως εισόδημα και να φορολογηθούν με βάση την υπάρχουσα κλίμακα φορολογίας που φτάνει το 45%. Η διαδικασία θεωρείται και είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα.

•Να επιβληθεί κλιμακωτός φόρος από 15% έως 35% ανάλογα με το ύψος του ποσού.

•Να επιβληθεί εφάπαξ φορολογία 30% σε όλο το ποσό χωρίς να κληθούν από την Εφορία οι φορολογούμενοι. Η ΓΓΠΣ θα πάρει όλα τα στοιχεία και θα στείλει απευθείας το σημείωμα με τον φόρο στο σπίτι του φορολογούμενου, στο μοντέλο των γερμανικών και βρετανικών ελεγκτικών αρχών. Ο φορολογούμενος δεν θα έχει το δικαίωμα να αρνηθεί, καθώς αυτομάτως θα περάσει στα αρχεία της Εφορίας. Εάν δεν πληρώσει, θα τρέχουν οι προσαυξήσεις κ.λπ. Στην αρχή το σημείωμα θα σταλεί σε 4.750 άτομα, δηλαδή σε όσους έχουν αδήλωτες καταθέσεις πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Το πιο πιθανόν είναι να υιοθετηθεί η διαδικασία του τρίτου σεναρίου. Τα ονόματα των 54.000 φορολογουμένων παρέδωσε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στέλιο Στασινόπουλο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Πώς όμως έφτασε το ΣΔΟΕ να «τσιμπήσει» τους φορολογούμενους αυτούς; Από τις αρχές του 2010, οπότε άρχισε να εντείνεται η φημολογία περί ένταξης της χώρας στο ΔΝΤ, αρκετοί Ελληνες άρχισαν να βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Είχε τότε παρατηρηθεί το φαινόμενο να μεταφέρουν ολόκληρα χαρτοφυλάκια μετοχών και ομολόγων σε τράπεζες της Αγγλίας, της Ελβετίας, της Κύπρου κ.α. Η φυγάδευση κεφαλαίων συνεχίστηκε και το 2011 και το 2012. Στις αρχές μάλιστα του 2012 το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε και πήρε όλα τα εμβάσματα όλων όσοι «έδιωξαν» τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια τα ονόματα αυτά δόθηκαν στη ΓΓΠΣ, έτσι ώστε να ελεγχθούν οι φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 5 ετών για να διαπιστωθεί αν τα χρήματα αυτά προέρχονται είτε από εισοδήματα είτε από πωλήσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας. Μεγάλο βάρος δόθηκε στην αρχή στα ποσά άνω των 500.000, στη συνέχεια στα ποσά άνω των 300.000 και μετά στα ποσά άνω των 100.000 ευρώ.

Τι απέγινε η λίστα της Λαγκάρντ με 1.991 'Ελληνες φοροφυγάδες;

Τις τελευταίες εβδομάδες στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος υπάρχει μια απορία: τι απέγινε η περίφημη λίστα Φαλτσιάνι, η οποία παραδόθηκε το 2010 από την πρώην υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας κυρία Κριστίν Λαγκάρντ (νυν επικεφαλής του ΔΝΤ) στην ελληνική κυβέρνηση - και για την ακρίβεια στον πρώην υπουργό των Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου;

Η απορία υπάρχει καθώς ουδείς στο υπουργείο Οικονομικών ή στα γραφεία του ΣΔΟΕ έχει δει αυτή τη λίστα, την ώρα που πολλές ευρωπαϊκές χώρες υποχρέωσαν 22.000 φορολογούμενους να πληρώσουν σε φόρους πάνω από 10 δισ. ευρώ από μαύρα χρήματα τα οποία είχαν κρύψει για τα καλά στην Ελβετία και συγκεκριμένα στην HSBC.

Ο Εβρέ Φαλτσιάνι ήταν ένας υψηλόβαθμος τραπεζικός υπάλληλος της HSBC (τμήμα ΙΤ) στη Γενεύη. Κάποια στιγμή αποφασίζει να αντιγράψει τα ονόματα 24.000 πελατών σε έναν φορητό υπολογιστή. Ο σκληρός δίσκος περιείχε -εκτός από τα ονόματα- τους λογαριασμούς και φυσικά το ύψος των καταθέσεων.

Στη συνέχεια φεύγει από την Ελβετία για τον Λίβανο, όπου προσπαθεί να διαπραγματευτεί με διάφορες τράπεζες την πώληση των στοιχείων με το όνομα Ruben El-Chidiak. Τον Δεκέμβριο του 2008 συλλαμβάνεται από Γάλλους αξιωματικούς και παραδίδει (ή, κατ’ άλλους, πουλάει) τα στοιχεία στην κυβέρνηση Σαρκοζί στις αρχές του 2009. Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών προσφέρει πλήρη προστασία στον Φαλτσιάνι. Αποκρυπτογραφώντας τον σκληρό δίσκο οι φορολογικές αρχές της χώρας με τη βοήθεια του έμπειρου πρώην πληροφορικάριου της HSBC διαπιστώνουν ότι υπάρχουν μεταξύ άλλων περίπου 3.000 γαλλικά ονόματα, 5.800 ιταλικά, 6.000 βρετανικά, 5.000 γερμανικά και 1.991 ελληνικά ονόματα, εταιρειών και φυσικών προσώπων. Η γαλλική κυβέρνηση, κατόπιν αιτήματος, παρέδωσε τα ονόματα, μεταξύ άλλων, στις ιταλικές, βρετανικές και γερμανικές αρχές.

Ηταν τόσο τρανταχτές οι περιπτώσεις ώστε οι βρετανικές φορολογικές αρχές έστειλαν αμέσως ειδικά σημειώματα στους Αγγλους φορολογούμενους δίνοντάς τους άμεση αμνηστία εάν πλήρωναν τους αναλογούντες φόρους.

Δημοσιοποιήθηκαν μάλιστα και πολλά ονόματα, μεταξύ αυτών και του εκατομμυριούχου ιδιοκτήτη ακινήτων Μάικλ Σάνλι, στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ, αφού βρέθηκε να έχει αποφύγει την καταβολή φόρου για μια κληρονομιά που έλαβε από τη μητέρα του. Επίσης του Πατρίς ντε Μεστρ, οικονομικού διαχειριστή της Λιλιάν Μπετανκούρ, της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας, της κληρονόμου της αρωματοποιίας Νίνα Ρίτσι και του Ζαν-Σαρλ Μαρσιανί - δεξί χέρι του πολύ δεξιού πρώην υπουργού Εσωτερικών Σαρλ Πασκουά. Ολοι αυτοί υποχρεώθηκαν να εμφανιστούν στην Εφορία.

Η Ισπανία ενημερώθηκε επίσης για τους δικούς της πολίτες που τα ονόματά τους περιέχονταν στους δίσκους του Φαλτσιάνι και η χώρα ανέκτησε 6 δισ. ευρώ από φοροφυγάδες όπως ο πρόεδρος της τράπεζας Sant-ander Εμίλιο Μποτίν. Η Ιταλία, με τη σειρά της, διαπίστωσε ότι φοροδιέφευγαν οι σχεδιαστές μόδας Βαλεντίνο και Ρενάτο Μπαλέστρα.

Οι Γάλλοι έχουν ανακοινώσει ότι από την περίφημη λίστα έχουν εισπράξει σε φόρους 1,1 δισ. ευρώ, οι Γερμανοί πάνω από 2,5 δισ. ευρώ και οι Ιταλοί πάνω από 1,5 δισ. ευρώ. Για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης τότε είχε ενδιαφερθεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Εκείνη την εποχή υπήρξε η πληροφόρηση ότι η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών κυρία Λαγκάρντ πράγματι είχε παραδώσει τα 1.991 ελληνικά ονόματα των εταιρειών και των φυσικών προσώπων στον υπουργό Οικονομικών. Εκτοτε η τύχη του εγγράφου με τα ονόματα αγνοείται. Το ερώτημα είναι τι απέγιναν. Στο ΣΔΟΕ, όπως εξηγούν σήμερα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αδυνατούν να εξηγήσουν πού είναι η περίφημη λίστα, εάν κρατήθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου ή παραδόθηκε στον τότε επικεφαλής του Σώματος κ. Γιάννη Καπελέρη.

Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο, ο κ. Καπελέρης θα έπρεπε να αναθέσει την υπόθεση με άκρα μυστικότητα σε υπαλλήλους του Σώματος. Αυτό, όμως, δεν έγινε ποτέ. Αρα, λένε στην κυβέρνηση, το πιθανότερο που έχει συμβεί είναι ότι τα ονόματα τα έχει πάρει ο κ. Παπακωνσταντίνου και δεν ενημέρωσε στη συνέχεια τον επόμενο υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Το «ΘΕΜΑ» επικοινώνησε με τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη, ο οποίος τόνισε: «Πράγματι, και εγώ θυμάμαι ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε τη λίστα με τα ονόματα, όμως εγώ ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν την πήρα ποτέ στα χέρια μου».

Απαντες διαβεβαιώνουν ότι η λίστα ήρθε στην Ελλάδα μέσω διπλωματικών οδών. Ανώτατος αξιωματούχος της σημερινής κυβέρνησης είπε στο «ΘΕΜΑ»: «Επικοινωνήσαμε με τις γαλλικές και γερμανικές φορολογικές αρχές, οι οποίες μας διαβεβαίωσαν ότι τα ονόματα με τους Ελληνες έχουν σταλεί στην Ελλάδα ήδη από το 2010».

Δικηγόρος από μεγάλο νομικό γραφείο της Αθήνας και της Γενεύης ανέφερε ότι «πριν από πολλούς μήνες Γάλλος εισαγγελέας είχε δηλώσει στον Τύπο ότι πράγματι υπάρχουν ελληνικά ονόματα στη λίστα Φαλτσιάνι και έχουν παραδοθεί στις ελληνικές αρχές». Εκφράζει ταυτόχρονα την απορία του για την απροθυμία των ελληνικών αρχών να ασχοληθούν με τέτοιου είδους ζητήματα, ενώ νομικές πηγές στη Γενεύη επέμεναν ότι έως το 2010 «οι Ελληνες πελάτες είναι, μετά τους Αραβες, η δεύτερη πολυπληθέστερη ομάδα»...

Οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία είναι έως και σήμερα υψηλές και εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα 60 δισ. ευρώ, χρήματα τα οποία είναι αμφίβολο εάν έχουν φορολογηθεί. Πηγές του ελληνικού οικονομικού επιτελείου, αναφερόμενες στην υπόθεση Φαλτσιάνι, είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι ανάμεσα στα άτομα που ειδοποιήθηκαν από την HSBC στη Γενεύη ότι το όνομά τους υπεκλάπη από τον Φαλτσιάνι είναι και ένας πρώην γενικός γραμματέας υπουργείου.

25/09/2012

Πηγή: www.protothema.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάλι οι ματσωμένοι την σκαπουλάρουν και πληρώνουν τα κοροιδάκια....

http://www.fpress.gr/forologia/item/3965-gia-poioys-meionetai-o-foros-kata-30---gia-poioys-ayxanetai-eos1700

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ...ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

cebdcf84cebfcebacebfcf85cebcceb5cebdcf84cebf.jpg

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η "θεματολογία" του τοίχου δεν κάνει ποτέ λάθος ... :mellow:

3qw.jpg

Καλησπέρα

Κι αν λαχταράς απο τη μύτη το γαλά της μάνας σου που βύζαξες να βγει,

μπορείς πανεύκολα αν θέλεις έπειτα να ψηφίσεις και χρυ..... (φτουυυυ... ούτε να το γράψω δεν θέλω!)

Μφχ,

Νατάσσα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κι αν λαχταράς απο τη μύτη το γαλά της μάνας σου που βύζαξες να βγει,

μπορείς πανεύκολα αν θέλεις έπειτα να ψηφίσεις και χρυ..... (φτουυυυ... ούτε να το γράψω δεν θέλω!)

Μφχ,

Νατάσσα

Πάντα υπάρχει κι άλλο "παρακάτω" από εκεί που βρίσκεσαι συναδέλφισσα. Πάντα ...

Καλή δύναμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντα υπάρχει κι άλλο "παρακάτω" από εκεί που βρίσκεσαι συναδέλφισσα. Πάντα ...

Καλή δύναμη.

Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι για να ανέβουν ξανά στην επιφάνεια πρέπει πρώτα να πέσουν χαμηλά.

Πολύ χαμηλά! Εκεί που θα καταλάβουν ότι πιο χαμηλά δεν πάει.

Όμως μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, είναι πανεύκολο να χάσεις τον προσανατολισμό σου....

Τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής σπάνια έχουν καλή γεύση......

Απεύχομαι!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ...ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

cebdcf84cebfcebacebfcf85cebcceb5cebdcf84cebf.jpg

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Καλά ρε Πέτρο και συ τον πίστεψες. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα εφιαλτικό σενάριο

Tου Σταυρου Τζιμα

Το πακέτο με τα επώδυνα μέτρα φτάνει τις επόμενες μέρες στη Bουλή και ας υποθέσουμε ότι καταψηφίζεται. Τι γίνεται μετά; Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από αυτήν της παραίτησης και νέες εκλογές. Οι άνθρωποι τρέχουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις που τους έχουν απομείνει, οι δανειστές παγώνουν τη δόση των τριάντα ενός δισ. ευρώ, το κράτος δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και καταρρέει, οι μισές επιχειρήσεις από αυτές που άντεξαν έως τώρα βάζουν λουκέτο, οι ξένοι μάς λένε «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας» και η χώρα βυθίζεται στο χάος.

Οι δυνάμεις της «ανατροπής» πανηγυρίζουν, οι κήρυκες του πατριωτισμού, ανεβασμένοι στους «άμβωνες», θριαμβολογούν για το «ΟΧΙ» του έθνους στη σύγχρονη υποδούλωση, «τάγματα εφόδου» ψάχνουν να βρουν στα ξενοδοχεία και να διώξουν με τις κλωτσιές τους μισητούς Πόουλ Τόμσεν και Χορστ Ράιχενμπαχ, και εν τω μεταξύ διαλύονται τα πάντα. Οδεύουμε στην κάλπη σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης, με συσσωρευμένο μίσος, προδότες και πατριώτες, λιντσαρίσματα, βία και εξοστρακισμούς, η χώρα ζει ατμόσφαιρα εμφυλίου. Στις εκλογές η οργή του λαού, «μεγάλο φουσκωμένο ποτάμι» σαρώνει τα κόμματα της «υποτέλειας» και διαμορφώνει νέο πολιτικό σκηνικό με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή.

Η «ανατροπή» προκαλεί αίσθηση διεθνώς, ο Ούγκο Τσάβες χαιρετίζει τη νίκη του «αδελφού κόμματος» και υπόσχεται μερικά δεξαμενόπλοια πετρέλαιο, ο Ραούλ Κάστρο κάνει λόγο για «ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο του ιμπεριαλισμού», η Πιονγιάνγκ σιωπά ένεκα ΚΚΕ, ο Λευκός Οίκος συνιστά ψυχραιμία, οι Ευρωπαίοι, εξοργισμένοι, αξιώνουν να τηρήσει η Αθήνα τις δεσμεύσεις της και ο κ. Τσίπρας συγκροτεί την πρώτη «αληθινά αριστερή» κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Σπεύδει αμέσως στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο συνοδευόμενος από τους κ. Λαφαζάνη και Τσακαλώτο για να αναμετρηθεί με τους «τοκογλύφους» και να τους ζητήσει να τον βοηθήσουν να υλοποιήσει ένα μοντέλο οργάνωσης της οικονομίας και του κράτους που όμοιό του δεν εφαρμόζεται από καμία χώρα στην Ευρωζώνη.

Οι Ευρωπαίοι επιμένουν στις αδιάλλακτες θέσεις τους, η δόση δεν «ξεπαγώνει», τα λεφτά δεν έρχονται, τα ταμεία στραγγίζουν, ο κόσμος βγαίνει και πάλι στους δρόμους, η κυβέρνηση αποσταθεροποιείται και πέφτει προτού εγκατασταθεί στο Μαξίμου και εν τω μεταξύ στην οικονομία δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Καθώς «στις δημοκρατίες δεν υπάρχει αδιέξοδο» πάμε πάλι για εκλογές. Η Χρυσή Αυγή, με δεδομένη την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, απορροφά ψηφοφόρους του, καταπίνει το κόμμα του κ. Καμμένου και ένα μεγάλο κομμάτι της Ν. Δ., έρχεται πρώτο κόμμα και ο κ. Μιχαλολιάκος γίνεται πρωθυπουργός με υπουργούς Προστασίας του Πολίτη τον κ. Κασιδιάρη, Αμυνας τον κ. Μπαρμπαρούση και Πολιτισμού τον Καιάδα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_28/09/2012_496849

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα εφιαλτικό σενάριο

Tου Σταυρου Τζιμα

Το πακέτο με τα επώδυνα μέτρα φτάνει τις επόμενες μέρες στη Bουλή και ας υποθέσουμε ότι καταψηφίζεται. Τι γίνεται μετά; Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή από αυτήν της παραίτησης και νέες εκλογές. Οι άνθρωποι τρέχουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις που τους έχουν απομείνει, οι δανειστές παγώνουν τη δόση των τριάντα ενός δισ. ευρώ, το κράτος δεν έχει να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και καταρρέει, οι μισές επιχειρήσεις από αυτές που άντεξαν έως τώρα βάζουν λουκέτο, οι ξένοι μάς λένε «βγάλτε τα πέρα μόνοι σας» και η χώρα βυθίζεται στο χάος.

Οι δυνάμεις της «ανατροπής» πανηγυρίζουν, οι κήρυκες του πατριωτισμού, ανεβασμένοι στους «άμβωνες», θριαμβολογούν για το «ΟΧΙ» του έθνους στη σύγχρονη υποδούλωση, «τάγματα εφόδου» ψάχνουν να βρουν στα ξενοδοχεία και να διώξουν με τις κλωτσιές τους μισητούς Πόουλ Τόμσεν και Χορστ Ράιχενμπαχ, και εν τω μεταξύ διαλύονται τα πάντα. Οδεύουμε στην κάλπη σε κλίμα πρωτοφανούς έντασης, με συσσωρευμένο μίσος, προδότες και πατριώτες, λιντσαρίσματα, βία και εξοστρακισμούς, η χώρα ζει ατμόσφαιρα εμφυλίου. Στις εκλογές η οργή του λαού, «μεγάλο φουσκωμένο ποτάμι» σαρώνει τα κόμματα της «υποτέλειας» και διαμορφώνει νέο πολιτικό σκηνικό με πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και αξιωματική αντιπολίτευση τη Χρυσή Αυγή.

Η «ανατροπή» προκαλεί αίσθηση διεθνώς, ο Ούγκο Τσάβες χαιρετίζει τη νίκη του «αδελφού κόμματος» και υπόσχεται μερικά δεξαμενόπλοια πετρέλαιο, ο Ραούλ Κάστρο κάνει λόγο για «ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο του ιμπεριαλισμού», η Πιονγιάνγκ σιωπά ένεκα ΚΚΕ, ο Λευκός Οίκος συνιστά ψυχραιμία, οι Ευρωπαίοι, εξοργισμένοι, αξιώνουν να τηρήσει η Αθήνα τις δεσμεύσεις της και ο κ. Τσίπρας συγκροτεί την πρώτη «αληθινά αριστερή» κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Σπεύδει αμέσως στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο συνοδευόμενος από τους κ. Λαφαζάνη και Τσακαλώτο για να αναμετρηθεί με τους «τοκογλύφους» και να τους ζητήσει να τον βοηθήσουν να υλοποιήσει ένα μοντέλο οργάνωσης της οικονομίας και του κράτους που όμοιό του δεν εφαρμόζεται από καμία χώρα στην Ευρωζώνη.

Οι Ευρωπαίοι επιμένουν στις αδιάλλακτες θέσεις τους, η δόση δεν «ξεπαγώνει», τα λεφτά δεν έρχονται, τα ταμεία στραγγίζουν, ο κόσμος βγαίνει και πάλι στους δρόμους, η κυβέρνηση αποσταθεροποιείται και πέφτει προτού εγκατασταθεί στο Μαξίμου και εν τω μεταξύ στην οικονομία δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο. Καθώς «στις δημοκρατίες δεν υπάρχει αδιέξοδο» πάμε πάλι για εκλογές. Η Χρυσή Αυγή, με δεδομένη την αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, απορροφά ψηφοφόρους του, καταπίνει το κόμμα του κ. Καμμένου και ένα μεγάλο κομμάτι της Ν. Δ., έρχεται πρώτο κόμμα και ο κ. Μιχαλολιάκος γίνεται πρωθυπουργός με υπουργούς Προστασίας του Πολίτη τον κ. Κασιδιάρη, Αμυνας τον κ. Μπαρμπαρούση και Πολιτισμού τον Καιάδα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

http://news.kathimer.../09/2012_496849

Θα σου απαντούσα με το σύνθημα που υποτίθεται ότι εισήγαγε η νεολαία συνασπισμού στην πορεία της Τετάρτης..

αλλά σέβομαι κι εσένα και τον χώρο .. :D

Προσωπικά θεωρώ ντροπή να αναπαράγουμε τα φοβικά αδιέξοδα των πληρωμένων κονδυλοφόρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...