Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατί αδειάζουν γρήγορα οι δρόμοι κ' οι πλατέες,

κι όλοι γυρνούν στα σπίτια τους πολύ συλλογισμένοι;

Γιατί ενύχτωσε κ' οι βάρβαροι δεν ήλθαν.

Και μερικοί έφθασαν απ' τα σύνορα,

και είπανε πως βάρβαροι πια δεν υπάρχουν.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους.

Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ανακοινώθηκε από το Οσλο ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε το Βραβείο Ειρήνης Νόμπελ 2009 για την έκκλησή του για μείωση των αποθεμάτων των πυρηνικών όπλων και για τις προσπάθειές του για την παγκόσμια ειρήνη...

Το βραβείο, ύψους 10 εκ. σουηδικών κορόνων (1.4 εκ. δολαρίων) θα δοθεί στον κ. Ομπάμα σε εκδήλωση στο Οσλο, στη Νορβηγία, στις 10 Δεκεμβρίου.

Ημαρτον Παναγια μου τι αλλο θα ακουσουμε

Μιά που συζητούσαμε για το Νόμπελ..............

όποιος έχει χρόνο ας παρακολουθήσει στο Σκαι την εκπομπή infowar της Κυριακής 11/10/2009 με τον Α.Χατζηστεφάνου.

Καταπληκτική.

http://www.skai.gr/player/Radio/?MMID=105403

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ρατσιστικές διακρίσεις πήγαν στην Α Γυμνασίου

school.jpg

Οι ρατσιστικές διακρίσεις πήγαν φέτος

στην Α’ Γυμνασίου…

… και η ψηφιακή τάξη του ΥΠΕΠΘ έμεινε ανεξεταστέα από ευαισθησία

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα περιθωριοποίησης των μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα αφού τα παιδιά μεταναστών – χωρίς άδεια παραμονής – δε δικαιούνται τους υπολογιστές που διανέμει με δικούς του κανόνες το ΥΠΕΠΘ.

Σύμφωνα με πρόσφατο πρόγραμμα, διανέμεται από τα σχολεία στους γονείς κάθε μαθητή της Α’ Γυμνασίου ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ, για την αγορά αυτού του υπολογιστή, ο οποίος περιλαμβάνει προεγκατεστημένα μαθήματα σε μορφή λογισμικού και βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ παρέχει ελεγχόμενη πλοήγηση στο διαδίκτυο. Στα παραπάνω πρόγραμμα δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα παιδιά των μεταναστών χωρίς άδεια παραμονής, γιατί το ίδιο το ΥΠΕΠΘ δεν μερίμνησε ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα των άδικων και απαράδεκτων διακρίσεων σε βάρος παιδιών αυτής της τρυφερής ηλικίας. Η ψηφιακή τάξη έμεινε από ευαισθησία και ισονομία. Ένα ρατσιστικό μέτρο σε βάρος νέων παιδιών των οποίων η πατρίδα τους είναι η Ελλάδα, γιατί τα περισσότερα από αυτά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα. Ο Ρατσισμός από κούνια εξελίσσεται και σε ρατσισμό στην e-class.

Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου με γονείς μετανάστες δεν δικαιούνται Η/Υ γιατί για να πάρουν το κουπόνι για την αγορά του υπολογιστή, πρέπει οι γονείς τους να προσκομίσουν την άδεια παραμονής των στο διευθυντή του σχολείου, που θα τους παραδώσει το «κουπόνι δωρεάν απόκτησης φορητού μαθητικού υπολογιστή» τους Έτσι, παρόλο που συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία, μετατρέπονται, ακόμα περισσότερο, σε μαθητές «δεύτερης κατηγορίας», αφού δεν έχουν τα ίδια εφόδια με τα υπόλοιπα παιδιά. Άρα θα τους βγάζουν από την τάξη για να μην εμποδίσουν την εφαρμογή του «καινοτόμου προγράμματος του ΥΠΕΠΘ.

Για να δούμε αν αλλάξει κάτι η κα Διαμαντοπούλου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιστρέφουν στις περιπολίες

«Απόσυρση» αστυνομικών που υπηρετούν σε πολιτικούς και επισήμους

Αθήνα

Μετά τα κρατικά οχήματα, η κυβέρνηση αποφάσισε και την «απόσυρση» εκατοντάδων αστυνομικών που υπηρετούν δίπλα σε πολιτικούς και «επισήμους», προκειμένου να διατεθούν για την αστυνόμευση συνοικιών. Η αρχή γίνεται από το Μαξίμου, όπου μειώνεται κατά 50% η εδρεύουσα εκεί αστυνομική δύναμη.

Υπενθυμίζεται ότι για τη φύλαξη προσώπων διατίθενται αυτή τη στιγμή περισσότεροι από 3.000 άνδρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με το Βήμα, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ανάλογη μείωση θα υπάρξει σταδιακά στον αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη υπουργείων και άλλων κρατικών κτιρίων.

Επίσης πληροφορίες αναφέρουν ότι τις δύο τελευταίες ημέρες «αποδεσμεύθηκαν» 30 αστυνομικοί που φρουρούσαν πολιτικά πρόσωπα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες 15 ημέρες θα αποδεσμευτούν σταδιακά 300-400 αστυνομικοί.

Στόχος του υπουργείου είναι η περικοπή δαπανών και η μείωση του προσωπικού που απασχολείται σε φύλαξη προσώπων για να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους και να διατεθούν στις πεζές και εποχούμενες περιπολίες.

Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έδωσε εντολή να γίνει αναλυτική καταγραφή όλων των ένστολων που υπηρετούν σε «επισήμους» προκειμένου να γίνει αξιολόγηση και να «δρομολογηθεί» η επιστροφή ορισμένων εξ αυτών στις υπηρεσίες από τις οποίες είχαν διατεθεί.

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

απορία

το κείμενο μιλάει για αστυνομικούς που φρουρούν υπουργεία και κρατικά κτίρια (καλώς τα φρουρούν, κατά την γνώμη μου), πολιτικά πρόσωπα (άντε και εδώ ας πω καλώς) και ¨επίσημους¨ (??????) .

Το κείμενο δεν αναφέρει τους εκατοντάδες αστυνομικούς που φρουρούν μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοδημοσιογράφους, καλλιτέχνες κλπ κλπ εκτός αν τους περιλαμβάνει στο ¨επίσημους¨

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μ. Χρυσοχοΐδης: «Μου δίνουν συγχαρητήρια από τα Εξάρχεια»

«Θέλω αυτό που κάνουμε τις τελευταίες ημέρες στα Εξάρχεια, με τη συνεχή αστυνομική παρουσία, να γίνει σε κάθε περιοχή της χώρας όπου υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα. Μου τηλεφωνούν συνέχεια από τα Εξάρχεια για να μου δώσουν συγχαρητήρια. Κι εγώ απορώ: Άλλη αστυνομία είχαμε πριν από πέντε ημέρες;» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώπιων των δ/ντων των Αστυνομικών Δ/νσεων της χώρας.

«Αν για οποιονδήποτε λόγο δεχθείτε πιέσεις ακόμη και από υπουργούς, ειδοποιήστε με αμέσως» επισήμανε ο υπουργός στους παρόντες. Στη σύσκεψη, στην οποία παρέστησαν ο υφυπουργός κ. Σπύρος Βούγιας και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Βασίλης Τσιατούρας, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήγησε το νέο δόγμα ασφαλείας, το οποίο θα περιλαμβάνει «δημοκρατία και πυγμή», όπως γράφει η εφημερίδα «Το Βήμα».

Στο πλαίσιο αυτό, ο νέος υπουργός διέταξε τη δυσμενή μετάθεση, πριν από τρεις μέρες, του προϊσταμένου της Κρατικής Ασφάλειας στην Αττική κ. Δημήτρη Σοφιού επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, αστυνομικοί της υπηρεσίας αυτής δεν ειδοποίησαν έγκαιρα τους άνδρες της ομάδας «Δέλτα» της ΕΛ.ΑΣ. για την επιδρομή αγνώστων της προηγούμενης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Ο αντικαταστάτης του κ. Σοφιού θα είναι ο αξιωματικός που είχε διατελέσει προϊστάμενος του Τμήματος Παρακολουθήσεων της Διεύθυνσης Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τους παρόντες ότι θα τεθεί σε εφαρμογή, από την αρχή του νέου έτους, ο θεσμός του «αστυνομικού της γειτονιάς», θα ενεργοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς που έχουν χαθεί σε «αδρανείς» θέσεις ενώ δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι δεν θα υπάρχει πλέον «καμία ανοχή στην ανομία» και ότι «όποιος αστυνομικός βιαιοπραγήσει σε βάρος πολίτη θα απομακρυνθεί από το Σώμα με εντολή του».

http://www.tvxs.gr/v23270

απορία (γαμώτο, όλο απορίες είμαι)

επί ΝΔ και Καραμανλή ήταν το ¨αστυνομικό κράτος της δεξιάς¨

τώρα ?

τα ΜΜΕ το κάνουν γαργάρα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δυστυχώς η δικτατορία των ΜΜΕ, καθορίζει πλέον τις πολιτικές εξελίξεις και όχι μόνο. Φως δεν φαίνεται από πουθενά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έρχονται αλλαγές

Νέο νόμο-πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Αθήνα

Νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, που θα καλύπτει την κατοχύρωση της αυτοτέλειας των ιδρυμάτων σε άμεση συνάρτηση με μηχανισμούς λογοδοσίας, τετραετή προγραμματισμό και χρηματοδότηση, ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας, όπως αναμένεται να αναφέρει και ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, θα είναι η προσπάθεια επαναπροσδιορισμού όλων των υπηρεσιών του με γνώμονα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Η νέα υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλού αναμένεται την Πέμπτη να ανακοινώσει τις προθέσεις της για συνέχιση και αναβάθμιση του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, όπου και θα αποφασίσει τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα.

Θα συμμετάσχει, επίσης, σε διήμερο συνέδριο που οργανώνει από την Πέμπτη η συνδικαλιστική ηγεσία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) για τις αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και τη μετεξέλιξη του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) σε ανεξάρτητη αρχή.

Τα κεντρικά θέματα που αναμένεται να συμπεριλάβει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις για την Παιδεία, βάσει των εισηγήσεων του υπουργείου Παιδείας είναι τα εξής:

- Νέος, λιτός νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που θα βασίζεται στο τρίπτυχο: στόχοι, δεσμεύσεις, χρονοδιάγραμμα. Παραμένουν, έτσι, οι τετραετείς προγραμματισμοί των πανεπιστημίων με την πολιτεία, ενώ επανασχεδιάζεται το εκλογικό σώμα στα Ανώτατα Ιδρύματα (ποσοστά φοιτητών κτλ.). Προωθείται ακόμη νέος χωροταξικός σχεδιασμός της ανώτατης εκπαίδευσης στη βάση μελέτης της σχετικής ζήτησης, των πραγματικών δυνατοτήτων, της μεγιστοποίησης των οικονομιών κλίμακας και αυτών που απορρέουν από τη συνύπαρξη σχολών και τμημάτων συμπληρωματικού χαρακτήρα.

- Επαναπροσδιορισμός της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Λυκείου και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

- Επέκταση του ολοήμερου σχολείου σε κάθε νομό και πιστοποίηση της ξένης γλώσσας και της πληροφορικής στα σχολεία. Θα εισαχθούν Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας που αφορούν δύσκολες περιπτώσεις σχολείων, δηλαδή πολύ απομακρυσμένα σχολεία ή περιοχές με μεγάλο εκπαιδευτικό έλλειμμα, ώστε να μειωθούν οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες.

- Αξιολόγηση, επιμόρφωση, επιβράβευση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών ως το τετράπτυχο που θα προκύπτει από τη θέσπιση συστήματος αξιολόγησης εκπαιδευτικών και ποιότητας της εκπαίδευσης. Τέλος θα αναβαθμιστεί η τεχνική εκπαίδευση με τη δημιουργία τεχνολογικού λυκείου.

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

να μην ξεχάσει η συντρόφισσα Άννα να περιλάβει στον νέο νόμο την πρόταση που είχε κάνει σε συνέντευξη της στην Καθημερινή όταν ήταν επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Nα καθιερώσουμε τα Aγγλικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl...18/11/2001_9444

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έρχονται αλλαγές

Νέο νόμο-πλαίσιο για ΑΕΙ και ΤΕΙ ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας

Αθήνα

Νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, που θα καλύπτει την κατοχύρωση της αυτοτέλειας των ιδρυμάτων σε άμεση συνάρτηση με μηχανισμούς λογοδοσίας, τετραετή προγραμματισμό και χρηματοδότηση, ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως αναφέρει «Το Βήμα», η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας, όπως αναμένεται να αναφέρει και ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του, θα είναι η προσπάθεια επαναπροσδιορισμού όλων των υπηρεσιών του με γνώμονα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Η νέα υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλού αναμένεται την Πέμπτη να ανακοινώσει τις προθέσεις της για συνέχιση και αναβάθμιση του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, όπου και θα αποφασίσει τις αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα.

Θα συμμετάσχει, επίσης, σε διήμερο συνέδριο που οργανώνει από την Πέμπτη η συνδικαλιστική ηγεσία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) για τις αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και τη μετεξέλιξη του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ) σε ανεξάρτητη αρχή.

Τα κεντρικά θέματα που αναμένεται να συμπεριλάβει ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις για την Παιδεία, βάσει των εισηγήσεων του υπουργείου Παιδείας είναι τα εξής:

- Νέος, λιτός νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ που θα βασίζεται στο τρίπτυχο: στόχοι, δεσμεύσεις, χρονοδιάγραμμα. Παραμένουν, έτσι, οι τετραετείς προγραμματισμοί των πανεπιστημίων με την πολιτεία, ενώ επανασχεδιάζεται το εκλογικό σώμα στα Ανώτατα Ιδρύματα (ποσοστά φοιτητών κτλ.). Προωθείται ακόμη νέος χωροταξικός σχεδιασμός της ανώτατης εκπαίδευσης στη βάση μελέτης της σχετικής ζήτησης, των πραγματικών δυνατοτήτων, της μεγιστοποίησης των οικονομιών κλίμακας και αυτών που απορρέουν από τη συνύπαρξη σχολών και τμημάτων συμπληρωματικού χαρακτήρα.

- Επαναπροσδιορισμός της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Λυκείου και η πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

- Επέκταση του ολοήμερου σχολείου σε κάθε νομό και πιστοποίηση της ξένης γλώσσας και της πληροφορικής στα σχολεία. Θα εισαχθούν Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας που αφορούν δύσκολες περιπτώσεις σχολείων, δηλαδή πολύ απομακρυσμένα σχολεία ή περιοχές με μεγάλο εκπαιδευτικό έλλειμμα, ώστε να μειωθούν οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές ανισότητες.

- Αξιολόγηση, επιμόρφωση, επιβράβευση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών ως το τετράπτυχο που θα προκύπτει από τη θέσπιση συστήματος αξιολόγησης εκπαιδευτικών και ποιότητας της εκπαίδευσης. Τέλος θα αναβαθμιστεί η τεχνική εκπαίδευση με τη δημιουργία τεχνολογικού λυκείου.

Newsroom ΔΟΛ

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

να μην ξεχάσει η συντρόφισσα Άννα να περιλάβει στον νέο νόμο την πρόταση που είχε κάνει σε συνέντευξη της στην Καθημερινή όταν ήταν επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Nα καθιερώσουμε τα Aγγλικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl...18/11/2001_9444

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

να μην ξεχάσει η συντρόφισσα comrade Άννα να περιλάβει στον νέο νόμο την πρόταση που είχε κάνει σε συνέντευξη της στην Καθημερινή όταν ήταν επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Nα καθιερώσουμε τα Aγγλικά ως δεύτερη επίσημη γλώσσα

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl...18/11/2001_9444

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το έγραψα σε άλλο θέμα και το ξαναγράφω εδώ .............

Όσον αφορά τα ΜΜΕ .....

Περίμενα να γίνει μέγα πολιτικό ζήτημα η αποκάλυψη μέσω του βιβλίου των κ.κ.Ιγνατίου-Έλις κάποιων εγγράφων από τας Αμερικάς για την νύχτα των Ιμίων , αλλά τίποτα , σκόρπιες αναφορές και τίποτα άλλο σε ένα καυτό θέμα .

Βεβαίως και ο χρόνος που βγήκαν τα έγγραφα (όλα άραγε ....???) είναι λιγουλάκι ύποπτος , αλλά από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να μάθουμε κάποτε τι έγινε .

Σκέφτομαι το χαμό που θα γινόταν αν αντι στη θέση των κ.κ.Σημίτη,Πάγκαλου, Αρσένη κλπ ήταν πχ Καραμανλής,Μειμαράκης κλπ ...........

Πέρα από αυτό το θέμα βλέπω μια γενική τάση των ΜΜΕ όχι απλά να μην βγάζουν αρνητικά θέματα για την νέα κυβέρνηση αλλά πολλές φορές να κάνουν το άσπρο μάυρο και δεν νομίζω ότι το χρειάζεται αυτό μιας και έχει μια μεγάλη πλειοψηφία .

Παράδειγμα (από την χθεσινή εκπομπή του κ.Λαζόπουλου ) για την επέμβαση της Αστυνομίας στα εξάρχια , αν είχε γίνει επί ΝΔ θα λέγανε όλα τα ΜΜΕ για το Αστυνομικό κράτος της δεξίας , τώρα λένε για μια καθαρή επιχείρηση για να βοήθησουν το κόσμο ..... και άλλα πολλά .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένταση έξω από το υπ.Εργασίας

Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και απεργών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

να και τα πρώτα σοσιαλιστικά δακρυγόνα

άραγε είναι διαφορετικά από αυτά της δεξιάς?

έχουν άλλο χρώμα ?

άλλη μυρουδιά?

Τσούζουν αλλιώς τα μάτια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

να και τα πρώτα σοσιαλιστικά δακρυγόνα

άραγε είναι διαφορετικά από αυτά της δεξιάς?

έχουν άλλο χρώμα ?

άλλη μυρουδιά?

Τσούζουν αλλιώς τα μάτια?

Γιαννη μου ειναι καταλοιπα της δεξιας

Ληγουν και προκειμενου να τα πανε στην ανακυκλωση τα εκαναν δωρο στους λιμενεργατες

Ακομα δεν εχουν κανει διαγωνισμο για τα καινουργια τα αοσμα τα διαφανη τα ωραια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά:

Αιφνίδια ανακοίνωση για «λουκέτο»-Αποχωρεί η ThyssenKrupp από την Ελλάδα Η εταιρεία έχει καταγγείλει τις συμβάσεις με το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω της μη παραλαβής των υποβρυχίων

της Mανταλένας Πίου

To κλείσιμο των Nαυπηγείων Σκαραμαγκά και την αποχώρηση της μητρικής ThyssenKrupp από την Eλλάδα προανήγγειλε ο γενικός διευθυντής των ναυπηγείων Aκιο Iτο, ανοίγοντας το δεύτερο μεγάλο μέτωπο για τη νέα κυβέρνηση, ένα «μέτωπο» ήδη γνωστό αφού λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η εταιρεία είχε ανακοινώσει την καταγγελία των συμβάσεων με το Πολεμικό Nαυτικό, επειδή το Δημόσιο καθυστερεί να πληρώσει και δεν παραλαμβάνει τα υποβρύχια.

Σε συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ο κ. Iτο δήλωσε πως τα Nαυπηγεία έχουν χρήματα να εξοφλήσουν μισθούς μόνον μέχρι τις 31 Oκτωβρίου και ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για τους επόμενους μήνες.

Aκόμα δήλωσε ότι η Eλλάδα έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα για την ThyssenKrupp, τον γερμανικό όμιλο στον οποίο ανήκουν τα ναυπηγεία, και ότι η μητρική περικόπτει δραστηριότητες και σε άλλες χώρες. Tα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά απασχολούν περί τους 1.300 εργαζόμενους.

Eκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι επιδιώκουν να συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Aμυνας Eυάγγελο Bενιζέλο, πρόσθεταν ότι η γερμανική διοίκηση τους ενημέρωσε ότι αναζητεί αγοραστή για το ναυπηγείο διαφορετικά θα το κλείσει ως το τέλος του χρόνου.

Mέχρι στιγμής αγοραστής για το ναυπηγείο δεν έχει βρεθεί, ενώ άκαρπες έχουν αποβεί και οι απόπειρες για την πώληση σε τρίτους των υποβρυχίων που δεν παραλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία προσπάθησε να πουλήσει τα υποβρύχια στην Πολωνία και την Tαϊβάν, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Υποχρεώσεις

«Για να πληρωθούν οι μισθοί και τα δώρα Xριστουγέννων πρέπει το ελληνικό δημόσιο να καταβάλει αυτά που μας χρωστά» φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής του ναυπηγείου στους εργαζόμενους.

H διένεξη ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά ξεκίνησε όταν το υπουργείο Aμυνας αρνήθηκε να παραλάβει το υποβρύχιο «Παπανικολής», το οποίο αντιμετώπιζε πρόβλημα ευστάθειας.

Oι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι έχουν λύσει το πρόβλημα, όμως το ελληνικό δημόσιο δεν το παραλαμβάνει, όπως ούτε τα υπόλοιπα 3 υποβρύχια της ίδιας παραγγελίας του 2000. Σε εκκρεμότητα είναι και η δεύτερη παραγγελία για τον εκσυγχρονισμό 3 υποβρυχίων.

Tο συνολικό χρέος του Δημοσίου προς την εταιρεία υπερβαίνει τα 520 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους Γερμανούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά:

Αιφνίδια ανακοίνωση για «λουκέτο»-Αποχωρεί η ThyssenKrupp από την Ελλάδα Η εταιρεία έχει καταγγείλει τις συμβάσεις με το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω της μη παραλαβής των υποβρυχίων

της Mανταλένας Πίου

To κλείσιμο των Nαυπηγείων Σκαραμαγκά και την αποχώρηση της μητρικής ThyssenKrupp από την Eλλάδα προανήγγειλε ο γενικός διευθυντής των ναυπηγείων Aκιο Iτο, ανοίγοντας το δεύτερο μεγάλο μέτωπο για τη νέα κυβέρνηση, ένα «μέτωπο» ήδη γνωστό αφού λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η εταιρεία είχε ανακοινώσει την καταγγελία των συμβάσεων με το Πολεμικό Nαυτικό, επειδή το Δημόσιο καθυστερεί να πληρώσει και δεν παραλαμβάνει τα υποβρύχια.

Είναι αυτά που γέρνουν ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntit...mp;lngDtrID=244

να και τα πρώτα σοσιαλιστικά δακρυγόνα

άραγε είναι διαφορετικά από αυτά της δεξιάς?

έχουν άλλο χρώμα ?

άλλη μυρουδιά?

Τσούζουν αλλιώς τα μάτια?

Αααααα ρε Γιάννη ..............

Στην ηλικία σου :P έχεις τέτοια ερωτηματικά ?

Και τα χουντικά , και τα αριστεροχουντικά ,και τα φασιστικά , και τα ακροδεξιά , και τα δεξιά , και τα κεντροδεξιά , και τα κεντρώα , και τα κεντροαριστερά , και τα σοσιαλδημοκρατικά , και τα σοσιαλιστικά , και τα αριστερά , και τα κομμουνιστικά , και των Λαικών δημοκρατιών, τις ίδιες σταθερές ιδιότητες έχουν.

Σταθερή αξία που λέμε !!!!!!!! :unsure:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά:

Αιφνίδια ανακοίνωση για «λουκέτο»-Αποχωρεί η ThyssenKrupp από την Ελλάδα Η εταιρεία έχει καταγγείλει τις συμβάσεις με το Πολεμικό Ναυτικό, λόγω της μη παραλαβής των υποβρυχίων

της Mανταλένας Πίου

To κλείσιμο των Nαυπηγείων Σκαραμαγκά και την αποχώρηση της μητρικής ThyssenKrupp από την Eλλάδα προανήγγειλε ο γενικός διευθυντής των ναυπηγείων Aκιο Iτο, ανοίγοντας το δεύτερο μεγάλο μέτωπο για τη νέα κυβέρνηση, ένα «μέτωπο» ήδη γνωστό αφού λίγες ημέρες πριν τις εκλογές η εταιρεία είχε ανακοινώσει την καταγγελία των συμβάσεων με το Πολεμικό Nαυτικό, επειδή το Δημόσιο καθυστερεί να πληρώσει και δεν παραλαμβάνει τα υποβρύχια.

Σε συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, ο κ. Iτο δήλωσε πως τα Nαυπηγεία έχουν χρήματα να εξοφλήσουν μισθούς μόνον μέχρι τις 31 Oκτωβρίου και ότι δεν υπάρχουν άλλα χρήματα για τους επόμενους μήνες.

Aκόμα δήλωσε ότι η Eλλάδα έπαψε να αποτελεί προτεραιότητα για την ThyssenKrupp, τον γερμανικό όμιλο στον οποίο ανήκουν τα ναυπηγεία, και ότι η μητρική περικόπτει δραστηριότητες και σε άλλες χώρες. Tα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά απασχολούν περί τους 1.300 εργαζόμενους.

Eκπρόσωποι των εργαζομένων, οι οποίοι επιδιώκουν να συναντηθούν σήμερα με τον υπουργό Aμυνας Eυάγγελο Bενιζέλο, πρόσθεταν ότι η γερμανική διοίκηση τους ενημέρωσε ότι αναζητεί αγοραστή για το ναυπηγείο διαφορετικά θα το κλείσει ως το τέλος του χρόνου.

Mέχρι στιγμής αγοραστής για το ναυπηγείο δεν έχει βρεθεί, ενώ άκαρπες έχουν αποβεί και οι απόπειρες για την πώληση σε τρίτους των υποβρυχίων που δεν παραλαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία προσπάθησε να πουλήσει τα υποβρύχια στην Πολωνία και την Tαϊβάν, αλλά δεν βρήκε ανταπόκριση.

Υποχρεώσεις

«Για να πληρωθούν οι μισθοί και τα δώρα Xριστουγέννων πρέπει το ελληνικό δημόσιο να καταβάλει αυτά που μας χρωστά» φέρεται να δήλωσε ο επικεφαλής του ναυπηγείου στους εργαζόμενους.

H διένεξη ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και τα Nαυπηγεία Σκαραμαγκά ξεκίνησε όταν το υπουργείο Aμυνας αρνήθηκε να παραλάβει το υποβρύχιο «Παπανικολής», το οποίο αντιμετώπιζε πρόβλημα ευστάθειας.

Oι Γερμανοί υποστηρίζουν ότι έχουν λύσει το πρόβλημα, όμως το ελληνικό δημόσιο δεν το παραλαμβάνει, όπως ούτε τα υπόλοιπα 3 υποβρύχια της ίδιας παραγγελίας του 2000. Σε εκκρεμότητα είναι και η δεύτερη παραγγελία για τον εκσυγχρονισμό 3 υποβρυχίων.

Tο συνολικό χρέος του Δημοσίου προς την εταιρεία υπερβαίνει τα 520 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους Γερμανούς.

Είναι αυτά που γέρνουν ?

:unsure::P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το λιμάνι του Πειραιά, μονοπώλιο μιας αριστοκρατίας

Tου Kωστα Kαλλιτση / [email protected]

Προϋπόθεση για να λύσεις ένα πρόβλημα είναι να το κατανοήσεις. Αυτό ισχύει και για το πρόβλημα στο λιμάνι του Πειραιά. Λοιπόν, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

Υπάρχει μια διεθνής συμφωνία, του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) με την κινεζική εταιρεία COSCO, η οποία κυρώθηκε από την Βουλή και, ήδη, είναι νόμος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου επί της ουσίας είναι σύμφωνη με την εκχώρηση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων στην COSCO. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι, όταν διεξάγονταν οι σχετικές συζητήσεις, η τοπική ΠΑΣΚΕ είχε επικρίνει την τοποθέτησή του και είχε διαμηνύσει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «θα ήταν καλύτερο να μην εμφανιστεί στο Λιμάνι» – κοινώς, ότι τον θεωρούν... ανεπιθύμητο. Λοιπόν, η νέα κυβέρνηση συμφωνεί με την εκχώρηση, πιστεύει όμως ότι ορισμένες ρυθμίσεις της συμφωνίας (κυρίως φορολογικού χαρακτήρα) πρέπει να ξανασυζητηθούν.

Προφανώς, αυτό είναι το δευτερεύον, το κύριο είναι άλλο και ακούει στο όνομα «μονοπώλιο».

Τι, αλήθεια, αλλάζει με την επίμαχη συμφωνία; Οι ισχυρισμοί ότι «ξεπουλάμε το λιμάνι» και λοιπά ηρωικά και πένθιμα, είναι αβάσιμοι. Αυτό που αλλάζει είναι ότι καταργείται το μονοπώλιο που είχε ο ΟΛΠ στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ) στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Από εδώ και πέρα, και ιδιαίτερα μετά τον Ιούνιο 2010 (όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές και για τον δεύτερο προβλήτα) θα υπάρχουν δύο επιχειρήσεις που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τη διαχείριση των κοντέινερ με εμπορεύματα: Η ελληνική κρατική ΟΛΠ και η κινεζική κρατική COSCO. Εδώ βρίσκεται η ρίζα του προβλήματος: Κάποιοι δεν θέλουν να καταργηθεί το δικό τους μονοπώλιο. Γιατί;

Η κινεζική COSCO έρχεται για να βγάλει λεφτά, δεν έρχεται για να κάνει ρουσφέτια έναντι ψήφων. Γι’ αυτό, θα λειτουργήσει με όρους ανταγωνισμού. Δεν πρόκειται να ανεχθεί μισθωτούς που θα «κλέβουν» ώρες από τον χρόνο εργασίας, δεν θα πληρώνει πλαστές υπερωρίες και Σαββατοκύριακα τζάμπα, δεν πρόκειται να κάνει στραβά μάτια όταν κάποιος, αντί να είναι στην εργασία του, μαζεύει ελιές στη Μάνη. Ούτε θα παρατηρεί ανέμελα συνδικαλιστές να πίνουν καφέδες στα γραφεία το πρωί και να πληρώνονται υπερωριακά το απόγευμα. Εικάζω ότι μάλλον δεν είναι διατεθειμένη να καταβάλει μέση ετήσια αμοιβή 97.000 ευρώ σε κάθε «εργάτη» (στοιχεία ΟΛΠ, 2007).

Μακάρι να κερδίζουν διπλάσια! Αλλά, όχι σε βάρος του ανέργου, του φτωχότερου, όχι σε βάρος της κοινωνίας. Οχι, δηλαδή, χάρη στην εκμετάλλευση της μονοπωλιακής θέσης του ΟΛΠ και τον μονοπωλιακό καθορισμό των «λύτρων» που εισπράττονται για το εισαγόμενο μηχάνημα της επένδυσης, το εισαγόμενο καφεδάκι του μισθωτού ή το εισαγόμενο φάρμακο του συνταξιούχου. Με δυο λόγια, όχι σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Διότι, σήμερα, με γαρνιτούρα τα συνθήματα ενάντια στον κινεζικό «ιμπεριαλισμό» και το «ξεπούλημα στα μονοπώλια», επιχειρείται η απόκρυψη μιας ασκήμιας: Οτι ο «δημόσιος» ΟΛΠ, στην πράξη έχει ιδιωτικοποιηθεί υπέρ μιας δημοσιοϋπαλληλικής αριστοκρατίας – το «δημόσιος» είναι φύλο συκής. Η κατάργηση αυτής της ιδιότυπης ιδιωτικοποίησης, είναι προϋπόθεση για την αποκατάσταση του δημοσίου ελέγχου.

Με την είσοδο της COSCO και τα εγκαίνια του ανταγωνισμού, αυτή η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ωθείται στην κατάργηση. Εύλογα, οι θιγόμενοι αντιδρούν –το αντίθετο θα ήταν παράδοξο. Tο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί τυπικό δείγμα πεδίου πελατειακών σχέσεων. Kαι ο αποκλεισμός του δείχνει –για να χρησιμοποιήσω τα λόγια του κ. Γ. Παπανδρέου– πώς το δίκιο του ισχυρού επιχειρείται να επιβληθεί στην ισχύ του δικαίου και το «εγώ» να επικρατήσει στο «εμείς».

Τώρα θα μου πεις γιατί αυτό το άρθρο.. :)

-Πρώτον το είδα σε blog (πασοκόφρονα) συναδέλφου ..ασχολίαστο.

-Δεύτερον για να ενημερώσω μερικούς μερικούς ότι η δικτατορία του προλεταριάτου (έστω του αριστοκρατικού) είναι ήδη γεγονός στην Ελλάδα.. :rolleyes:

-Τρίτον γιατί βαρέθηκα να ακούω το ίδια παπαριά.. δλδ ότι η απάντηση στα "κακά" πανεπιστήμια, είναι του κώλου τα κολέγια,

στην ΄"κακή" Ολυμπιακή ή καλή Olympic Air, στα "κακά" Νοσοκομεία το Ιατρικό κέντρο..κ.λ.π.

Αν δεν είμαστε ικανοί να διορθώσουμε τα "κακώς" κείμενα .. η λύση δεν είναι να τα ξεπουλήσουμε..

ας παραδεχθούμε απλά ότι είμαστε ανίκανοι.

Υ.Γ. Σε κάποια σημεία του άρθρου συμφωνώ .. το συμπέρασμα με εξοργίζει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα Σούλη

Το άρθρο αυτό εκεί αποσκοπεί .

Να πείσει ότι για το κατάντημα της χώρας φταίει η ελίτ, η αριστοκρατία της εργατικής τάξης.

Δηλαδή ο ΟΛΠ είναι μονοπώλιο και αφεντικά του είναι οι παχυλότατα αμειβόμενοι εργαζόμενοι.

Καμία κουβέντα γι αυτούς που χρησιμοποίησαν τις κρατικές επιχειρήσεις για το βόλεμα των ημετέρων και εξαγορά συνειδήσεων.

Καμία κουβέντα γι αυτούς που συνειδητά απαξιώνουν τις επιχειρήσεις του δημοσίου για να μπορούν είτε να πουληθούν είτε να αποκτήσουν ανταγωνιστές που θα έχουν το πάνω χέρι.

Το βιώσαμε. Έσπασε το μονοπώλιο του ΟΤΕ (και εκεί δεν δούλευε η ελίτ των εργαζόμενων?) και δημιουργηθήκαν ένα σωρό εταιρείες εναλλακτικής τηλεφωνίας, χωρίς όμως επενδύσεις, δουλεύοντας πάνω στα δίκτυα του ΟΤΕ και τελικά φεσώνοντας τον πολλά μύρια.

Έτσι απαξιώσαμε και τα νοσοκομεία (η αριστοκρατία των γιατρών φταίει), την παιδεία (εδώ έχουμε το καθηγητικό κατεστημένο) κλπ κλπ

Αϊ σιχτίρ κοπρίτες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.........

Καμία κουβέντα γι αυτούς που χρησιμοποίησαν τις κρατικές επιχειρήσεις για το βόλεμα των ημετέρων και εξαγορά συνειδήσεων.

............

Αϊ σιχτίρ κοπρίτες

Αυτοί Γιάννη κάνουν την δουλειά τους.. εμείς όμως (για την αριστερά μιλάω) ..μήπως πρέπει να κάνουμε την δικιά μας?

και δεν εννοώ να συναινέσουμε στο ξεπούλημα, αλλά να αναδείξουμε κι αυτή την πλευρά του προβλήματος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτοί Γιάννη κάνουν την δουλειά τους.. εμείς όμως (για την αριστερά μιλάω) ..μήπως πρέπει να κάνουμε την δικιά μας?

και δεν εννοώ να συναινέσουμε στο ξεπούλημα, αλλά να αναδείξουμε κι αυτή την πλευρά του προβλήματος.

με σεβασμό διαβάζω την άποψή σου...

αυτό που έκανε και κάνει όμως η αντίληψη αυτή, είναι τουλάχιστο δικτακτορίες.. το κοκκινίζει είναι προοδευτική τάση για τα παραμύθια και σοβαρές προκαταλήψεις της κοινωνίας μας... τι τα θες Θανάση, ο ανθρώπινη φύση δεν είναι για δίκαιες κοινωνίες, δεν συνάδει (ωραίο αυτό)! με την διεφθαρμένη φύση του...

τίποτα δεν αναδεικνύεται χωρίς να κερδίζει κάποιος, κάτι, εναντίον κάποιου άλλου..

αυτός ο συνεχής αγώνας να πάρουμε καλύτερη θέση γέννησε και την εξέλιξη του είδους μας..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.......................

Αν δεν είμαστε ικανοί να διορθώσουμε τα "κακώς" κείμενα .. η λύση δεν είναι να τα ξεπουλήσουμε..

ας παραδεχθούμε απλά ότι είμαστε ανίκανοι.

Υ.Γ. Σε κάποια σημεία του άρθρου συμφωνώ .. το συμπέρασμα με εξοργίζει.

Μα Θανάση αν πας να τα διορθώσεις πχ με μία απόλυση κάποιου που δεν δουλεύει αλλά είναι στο συνδικλασιμο τότεπάλι δεν θα βγούν όλοι και θα κάνουν απεργία για συντρόφο που αδίκως απολύεεται ???????

Προσόχη δε λέω ότι δεν είναι επικίνδυνη δουλειά κάθε άλλο μάλιστα , αλλά άλλο αυτό και άλλο κάποιοι με πρόσχημα το καλό της εργατιάς να τα κάνουν μπάχαλο .

Βεβαίως και διαφωνώ με τη ιδιωτικοποίηση , αλλά όμως να μη φτάνουμε και στο σημείο της απαξιώσης που, για να μη κρυβόμαστε, μέρος της ευθύνης φέρουν και οι εργαζόμενοι . :D

Και φτάνουμε στο σημείο της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής ........ :) Φορολογικά κίντρα λέει στη κόσκο .... Γιατί φορολογικά κινητρα σε αυτή την τεράστια επιχείρηση και φοροκυνηγητό στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ? Έτσι ξέρω να κάνω και εγώ επενδύσεις !! :D

Εντάξει δε λέω , δώσε κίνητρα για ξένους επενδυτές αλλά μη γαμάς :rolleyes: και τον μικρό επιχειρηματία !!! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εις υγείαν των κοροϊδων .............

http://www.protothema.gr/content.php?id=48279

Και ύστερα σου λέει να είσαι τυπίκος και νόμιμος και να μη φοροδιαφεύγεις ......

Εμ βέβαια άλλο να κλέψεις πχ 10,00 ευρώ και άλλο δισεκκατομμύρια , στη πρώτη είσαι κλασικός τύπος φοροφυγά και κινδυνευείς με οικονομική και κοινωνική κατάρευση και στη δεύτερη είσαι κύριος και σε σέβονται όλοι .......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...