Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτό μου προωθήθηκε σήμερα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι αληθινό (το μύνημα αναφέρει ότι είναι αληθινό, αλλά ωστόσο δεν δίνει πηγή), αλλά έχει φάση.....

Στιχομυθία Σκοπιανού και Έλληνα αντιπροσώπου στον ΟΗΕ που καταλήγει σε συγκλονιστικό συμπέρασμα.

Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του Έλληνα μόνιμου αντιπροσώπου στον ΟΗΕ.

«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον Βουκεφάλα, κατά τον γυρισμό του και περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο. Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό. Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί. Τα είχε κλέψει ένας Σλάβος της Μακεδονίας.»

Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Σλαβομακεδόνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάβοι δεν ήταν εκεί, τότε.»

Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»!

Ο συγκεκριμένος διάλογος είναι πέρα για πέρα αληθινός και είναι ένα σαφέστατο δείγμα του τρόπου σκέψης των Ελλήνων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα ακριβώς αυτός δεν είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε;

1) Την εποχή του Μεγαλέξανδρου, στην περιοχή ήταν μόνο Μακεδόνες.

2) Οι Μακεδόνες του Μεγαλέξανδρου ήταν Έλληνες.

3) Άρα, τώρα είκοσι πέντε αιώνες μετά, μόνο οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες.

Μήπως δεν είναι ο Έλληνας από τον Πόντο που ήρθε ο παππούς του στο Αμύνταιο με την Καταστροφή, το 1922, που προσδιορίζεται, από όλους εμάς, ως Μακεδόνας και αρνείται, μαζί με όλους εμάς, την ιδιότητα του Μακεδόνα στον "ντόπιο" του οποίου ο προ-προ-προ...προ-πάππος ήρθε το 622, (παραδείγματος χάριν) .

Προφανώς λοιπόν η πηγή του παραπάνω δημοσιεύματος είναι κάποιο μέσον καραμπινάτης Σκοπιανής προπαγάνδας.

Για το επεισόδιο αυτό καθ'εαυτό δεν το συζητώ. Δεν υπήρξε.

Μα δεν καταλαβαίνετε ότι το ανέκδοτο, "μας την λέει" σε εμάς τους Έλληνες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά και το ¨διδακτικόν¨ του Σταύρου

Πάνω από 300.000 θεατές

Σαρώνει ταμεία στην Τουρκία ταινία για τα επεισόδια κατά των Ελλήνων της Πόλης

Αγκυρα

Στους κινηματογράφους της Τουρκίας έχουν συρρεύσει χιλιάδες άτομα για να παρακολουθήσουν την ταινία Φθινοπωρινή οδύνη με φόντο τα Σεπτεμβριανά, τα επεισόδια που είχαν οργανωθεί στις 6-7 Σεπτεμβρίου 1955 εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

Η ταινία της Τομρίς Γκιριτλίογλου είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τούρκου λογοτέχνη-πολιτικού Γιλμάζ Καράκογιουνλου που αναφέρεται στην ερωτική ιστορία αγάπης ενός Τούρκου μεγαλοαστού και μιας Ρωμιάς ιερόδουλης.

Μόνο στην πρώτη εβδομάδα της προβολής του, σε 92 τουρκικές κινηματογραφικές αίθουσες, την Φθινοπωρινή οδύνη έσπευσαν να παρακολουθήσουν 300.000 Τούρκοι.

Τρεις μέρες μετά την πρεμιέρα της ταινίας, ο διευθυντής της Hurriyet, Ερτουγρούλ Οζκιόκ, έγραφε: «Η ταινία αρχίζει με μια άκρως εντυπωσιακή σκηνή: Μια ομάδα αλητών, κρατώντας έναν κουβά με κόκκινη μπογιά, σημαδεύει με σταυρό πόρτες κάποιων σπιτιών, τα μεσάνυχτα. Το σημάδεμα των σπιτιών σε όλα τα μέρη του κόσμου είναι οιωνός κάποιας δικτατορίας ή γενοκτονίας που πλησιάζει».

»Έτσι έγινε και στη ναζιστική Γερμανία, έτσι έκανε και η Κου Κλουξ Κλαν στις ΗΠΑ. Έτσι σημαδεύτηκαν τα σπίτια στη Βοσνία και το Κόσοβο. Από ό,τι φάνηκε όμως, τα δικά μας αρχεία δεν είναι και τόσο καθαρά. Υπήρξε αυτό και σε εμάς. Πριν από τα Σεπτεμβριανά, ορισμένοι αλήτες σημάδεψαν τα σπίτια στα οποία ζούσαν Ρωμιοί. Όταν έβγαινα από την ειδική προβολή της ταινίας, ένας φίλος ζήτησε τη γνώμη μου κι εγώ του είπα: Είθε μετά από 20-30 χρόνια, να μην αναγκαστούμε να κάνουμε μια παρόμοια ταινία. Ο Θεός να φυλάει την Τουρκία από αυτό το ρεζιλίκι».

Το σοκ που προκάλεσε η συγκεκριμένη ταινία στην Τουρκία, πυροδότησε σειρά δημοσιευμάτων σε πάμπολλες ευρωπαϊκές εφημερίδες. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, η ολλανδική «Trown» δημοσίευσε ανταπόκριση του Ερντάλ Μπαλτσί από την Κωνσταντινούπολη, με τίτλο «Η Κωνσταντινούπολη ντρέπεται για το 1955» και υπέρτιτλο «Ταινία για το διωγμό των Ελλήνων προβάλει ξεχασμένη ιστορία». Στο ρεπορτάζ τονίζεται ότι «πρόκειται για ταινία, που αναφέρεται στα φρικτά γεγονότα του 1955, τη χρονιά που η ελληνική μειονότητα δέχθηκε επίθεση και εκδιώχθηκε από το τουρκικό κράτος».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καλά ρε παιδιά , τι έγινε ?

Εκεί δεν έχουν Καρατζαφέρηδες , Αδώνιδες (τόγραψα καλά?) και Λιακόπουλους ?

Ούτε καν έστω Γιακουμάτους και Καμένους ?

Κανά Χριστόδουλο (ο θεός να τον συγχωρέσει) ?

Κάποιον τέλος πάντων να σηκώσει τα λάβαρα της τουρκικής εθνικοφροσύνης?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωχ

Δεν πρόλαβα να επικαλεστώ την σάρα την μάρα και το κακό συναπάντημα

και σε διπλανό ποστ ( http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?...0&start=380 )

νάσου αμέσως η καταδίκη των ερυθρών μιασμάτων και των παραφυάδων τους με την κατάληξη - προτροπή

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. αμα δεν σ'αρέσει πάρε δρόμο.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το tvxs

http://www.tvxs.gr/v5481

Αύριο δικάζεται ο «Περίανδρος» της Χρυσής Αυγής για τρεις απόπειρες δολοφονίας

Δικάζεται αύριο ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, γνωστός ως «Περίανδρος» και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, για την απόπειρα δολοφονίας που διέπραξε τον Ιούνιο του 1998 κατά τριών φοιτητών της αριστεράς, του Δημήτρη Κουσουρή, του Γιάννη Καραμπατσόλη και του Ηλία Φωτιάδη. Δείτε αύριο συνέντευξη του Δημήτρη Κουσουρή στο tvxs.

Στις 16 Ιουνίου 1998, ο Δημήτρης Κουσουρής, μέλος τότε της EΦEE και ηγετικό στέλεχος του φοιτητικού κινήματος, βρισκόταν μαζί με δύο συντρόφους του σε καφετέρια απέναντι από τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, όπου είχαν παρευρεθεί σε δίκη για να συμπαρασταθούν σε διαδηλωτές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις κατά του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και δικάζονταν εκείνη την ημέρα. Την ίδια μέρα στα δικαστήρια βρίσκονταν και αρκετά μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς δύο από αυτά δικάζονταν για εγκληματικές ενέργειές που είχαν διαπράξει κατά μελών της αριστεράς στο παρελθόν.

Οι τρεις φίλοι βρίσκονταν στην καφετέρια όταν ξαφνικά, μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής άρχισε να κινείται απειλητικά κατά πάνω τους, δείχνοντας τον Κουσουρή και φωνάζοντας «Αυτός είναι!» Ο Γ.Καραμπατσόλης και ο Η.Φωτιάδης κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά στον Κουσουρή επιφυλασσόταν χειρότερη τύχη. Οι άντρες άρχισαν να τον χτυπούν με ρόπαλα στο κεφάλι με μανία και απομακρύνθηκαν μόνο όταν πίστεψαν πως ήταν πλέον νεκρός.

Το σκάνδαλο που ξέσπασε με το που έγινε γνωστή η εν λόγω βάρβαρη επίθεση ήταν τεράστιο. Όλη η Ελλάδα ήταν συγκλονισμένη, όμως η αστυνομία ανακοίνωσε πως αδυνατούσε να βρει τον «Περίανδρο» και το ίδιο συνέχισε να ισχυρίζεται για επτά ολόκληρα χρόνια. Η αναπάντεχη κατάληξη ήταν πως ο «Περίανδρος» παραδόθηκε... μόνος του στην αστυνομία το Σεπτέμβριο του 2005 και προφυλακίσθηκε για να δικασθεί το Σεπτέμβριο του 2006.

Βαρύνουσα σημασία στη δίκη για την απόδειξη της δολοφονικής πρόθεσης του Περίανδρου, είχε η κατάθεση του Χρήστου Γεωργόπουλου, του γιατρού που χειρούργησε το Δ.Κουσουρή το βράδυ της επίθεσης. «Τον χειρούργησα το ίδιο βράδυ γιατί δεν είχε πολύ χρόνο. Θα πέθαινε, σώθηκε γιατί ήταν νεαρός οργανισμός. Τα χτυπήματα στο κρανίο ήταν πολλαπλά, είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν. Δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια βία. Η δύναμη των χτυπημάτων που δέχτηκε ισούνταν με αυτά που ασκούμε σε τριάντα εκατοστά τσιμέντο για να σπάσει! Όλα τα χτυπήματα ήταν στο κεφάλι», δήλωσε στο δικαστήριο. Η κατάθεση αυτή συμπληρώθηκε και από άλλα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά την ακροαματική διαδικασία. Συγκεκριμένα, οι δύο από τους παθόντες αναγνώρισαν το πρόσωπο του δράστη, ενώ ο τρίτος είπε ότι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει φυσιογνωμία. Παράλληλα, δύο κοπέλες που κάθονταν σε διπλανό τραπέζι κατά την ώρα της επίθεσης αναγνώρισαν το σωματότυπο και τα ρούχα του δράστη στις φωτογραφίες που τους επιδείχθηκαν στο δικαστήριο.

Από την άλλη πλευρά, μοναδικοί μάρτυρες που εμφανίσθηκαν ήταν δύο ηλικιωμένοι οικογενειακοί φίλοι, ο γιατρός των γονιών του Περίανδρου και ο μητροπολίτης Νοτίου Αμερικής που τον είχε βαφτίσει στη Βενεζουέλα πριν από τέσσερις δεκαετίες. Ούτε ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής δεν εμφανίστηκε για να τον υπερασπισθεί. Μάλιστα, τις δύο πρώτες μέρες οι συναγωνιστές του απέφυγαν ακόμα και να εμφανιστούν στο δικαστήριο, ώστε να προωθήσουν την αντίληψη ότι έχει «ανασταλεί» η δράση της Χρυσής Αυγής.

Μια ανέλπιστη καταδίκη

Το δικαστήριο, εν τέλει, δεν πείσθηκε από τους ισχυρισμούς περί αθωότητας του κατηγορουμένου και καταδίκασε τον Περίανδρο σε 21 χρόνια κάθειρξης. Η έκδοση καταδικαστικής απόφασης, πράγμα σπανιότατο για δικαστήριο με ενόρκους, αποτελεί από μόνη της γεγονός μεγάλης σημασίας. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία, ωστόσο, έχει το γεγονός ότι το δικαστήριο διατύπωσε ρητά στην απόφασή του ότι τη συγκεκριμένη δολοφονική επίθεση την πραγματοποίησε η ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής, η ίδια που βρισκόταν πριν από λίγη ώρα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Μέσω της εν λόγω αποφάσεως, είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνικό δικαστήριο όχι μόνο καταλογίζει εγκληματική δραστηριότητα σε ένα στέλεχος της Χρυσής Αυγής, αλλά αποδέχεται ότι επρόκειτο για οργανωμένη ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης που έδρασε με συγκεκριμένο σχέδιο σαφή και προμελέτη.

Ο Περίανδρος οδηγήθηκε άμεσα στη φυλακή, από όπου και άσκησε έφεση κατά της αποφάσεως. Μετά από μία αναβολή, η εν λόγω έφεση θα εκδικασθεί αύριο από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Θα αναγνωρίσει άραγε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ελαφρυντικά στον Περίανδρο, όπως αυτό της «καλής διαγωγής» που πρότεινε ο Εισαγγελέας στον πρώτο βαθμό; Θα μειωθεί η ποινή που επιβλήθηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο; Η κοινή γνώμη αναμένει με αγωνία την ετυμηγορία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μετά και το ¨διδακτικόν¨ του Σταύρου

Καλά ρε παιδιά , τι έγινε ?

Εκεί δεν έχουν Καρατζαφέρηδες , Αδώνιδες (τόγραψα καλά?) και Λιακόπουλους ?

Ούτε καν έστω Γιακουμάτους και Καμένους ?

Κανά Χριστόδουλο (ο θεός να τον συγχωρέσει) ?

Κάποιον τέλος πάντων να σηκώσει τα λάβαρα της τουρκικής εθνικοφροσύνης?

Έχουν και παραέχουν. Κυριαρχούν στον Στρατό που κυριαρχούσε χρόνια, και ακόμα, σε μεγάλο βαθμό, κυριαρχεί στην εσωτερική πολιτική ζωή της Τουρκίας.

Μόνο που η Αλήθεια είναι πάντα και παντού πιο δυνατή.

Άντε, αν όχι πάντα, τουλάχιστον αργά ή γρήγορα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Bραβείο Μυθοπλασίας» για μία ανήθικη φωτογραφία

Παραλίγο να «μείνει στην ιστορία ως σύμβολο του πολέμου Ρωσίας - Γεωργίας». Τελικά «γράφτηκε στα πρακτικά» ως ένα δείγμα ανηθικότητας. Η απεικόνιση ενός υποτιθέμενου κάτοικου του Γκόρι που οδύρεται για τον θάνατο συγγενή του από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς, ήταν μια «στημένη» φωτογραφία. Πρωταγωνιστής της «επιχείρησης» που «μυρίζει» προπαγάνδα, γνωστός Γεωργιανός ηθοποιός.

Όπως αναφέρεται και fotografizontasmagazine.blogspot.com, «ο νεαρός άνδρας με τα μαύρα αφού επεξεργάζεται -μάλλον αδιάφορα- τη σκηνή έξω από το νοσοκομείο του Γκόρι μετά αλλάζει παντελόνι, πέφτει στα γόνατα και αγκαλιάζει το πτώμα για να βγει φωτογραφία. Φαίνεται μάλιστα ότι οι «σκηνοθέτες» μετέφεραν το πτώμα σε άλλα σημείο της πόλης, για να διακρίνονται στο βάθος τα βομβαρδισμένα κτίρια».

Τη φωτογραφία, η οποία τιμήθηκε με το Παγκόσμιο Βραβείο Φωτορεπορτάζ 2008, αναπαρήγαγαν τα πιο διάσημα ξένα πρακτορεία ειδήσεων. Παράγοντες από το χώρο της φωτογραφίας θέτουν ζήτημα «αλήθειας», «ήθους και αξιοπρέπειας» και «κώδικα δεοντολογίας» του φωτογράφου.

Από το tvxs http://www.tvxs.gr/v5569

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ιρλανδία: Οι τραπεζοϋπάλληλοι δέχονται απειλές από εξαγριωμένους πελάτες

( ΣΧΟΛΙΟ: Αραγε ποσο μακρυα ειναι αυτη η κατασταση να συμβει και στην Ελλαδα ?)

Οι τραπεζικοί υπάλληλοι στην Ιρλανδία δέχονται απειλές από πελάτες που φτάνουν στο σημείο ακόμη και να τους... φτύνουν, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την οργή τους για τα σκάνδαλα στον τραπεζικό τομέα.

Το συνδικάτο IBOA που εκπροσωπεί περισσότερους από 20.000 εργαζομένους υποστηρίζει ότι οι υπάλληλοι των τραπεζών αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερες απειλές όχι μόνο στον εργασιακό τους χώρο αλλά ακόμη και στις κοινωνικές συναναστροφές τους.

"Πολλά από τα μέλη μας λένε ότι διστάζουν να βγουν έξω τα βράδια ή να δηλώσουν ότι είναι τραπεζοϋπάλληλοι", είπε ο γενικός γραμματέας της IBOA, Λάρι Μπρόντερικ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση RTE.

Η αύξηση των σκανδάλων και τα κυβερνητικά σχέδια για επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να εξυγιανθεί ο τομέας έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια στους Ιρλανδούς, πολλοί από τους οποίους παλεύουν να αποπληρώσουν μεγάλα δάνεια εν μέσω ύφεσης και με τις τιμές των ακινήτων να πέφτουν.

Η Τζέσι Ντόχερτι της τράπεζας Allied Irish Banks είπε ότι η συμπεριφορά ορισμένων πελατών είναι πολύ ανησυχητική.

"Οι απλοί υπάλληλοι περνούν δύσκολες ώρες καθώς δέχονται τις επιθέσεις των πελατών στις τράπεζες", είπε.

Στις αρχές της εβδομάδας ένας άνδρας είχε εκτοξεύσει αυγά εναντίον ενός υποκαταστήματος της Allied Irish Banks στην πόλη Κορκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Οι απλοί υπάλληλοι περνούν δύσκολες ώρες

Πότε θα περνούν δύσκολες ώρες οι υπεύθυνοι;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πότε θα περνούν δύσκολες ώρες οι υπεύθυνοι;

Μα αυτοί είναι οι πρώτοι που πέρασαν δύσκολες ώρες.

Στην Αμερική αναγκάστηκαν να πάρουν αεροπλάνο της γραμμής για να παρουσιαστούν στην επιτροπή του Κογκρέσσο, και να αφήσουν τα Lear Jet πίσω!

Πάντως στην Ιρλανδία καλά κάνουν και φτύνουν τους υπάλληλους.

Αυτοί ήταν που για να πάρουν bonus, μας πίεζαν για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, για "σίγουρες" τοποθετήσεις στα ομόλογα της Τράπεζας, για extra ασφαλιστικές καλύψεις (με την ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται η τράπεζά τους), για κάρτες "με ειδικά προνόμια", για νέα δάνεια στους πελάτες μας με προμήθεια, για leasing και δεν συμμαζεύεται.........

Φτου σου μωρή Φρόσσω, φτου σου και σε σένα ρε Βασιλάκη, φτου της και της κοπελίτσας της συμβασιούχου, που δεν της ανανέωσαν την σύμβαση, που ΟΛΟΙ σας αντί να ζητήσετε να πληρώνεστε τις υπερωρίες και τις αργίες που "ρίχνατε" στο "νταχάου" (έτσι εσείς το λέτε) βολευόσαστε με τα ψίχουλα/bonus και τα ξεροκόμματα που σας πετάει, πουλώντας άχρηστα "προϊόντα" (άλλη λαχτάρα και αυτή "προϊόν" η προθεσμιακή κατάθεση ή το δάνειο)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα αυτοί είναι οι πρώτοι που πέρασαν δύσκολες ώρες.

Στην Αμερική αναγκάστηκαν να πάρουν αεροπλάνο της γραμμής για να παρουσιαστούν στην επιτροπή του Κογκρέσσο, και να αφήσουν τα Lear Jet πίσω!

Πάντως στην Ιρλανδία καλά κάνουν και φτύνουν τους υπάλληλους.

Αυτοί ήταν που για να πάρουν bonus, μας πίεζαν για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, για "σίγουρες" τοποθετήσεις στα ομόλογα της Τράπεζας, για extra ασφαλιστικές καλύψεις (με την ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται η τράπεζά τους), για κάρτες "με ειδικά προνόμια", για νέα δάνεια στους πελάτες μας με προμήθεια, για leasing και δεν συμμαζεύεται.........

Φτου σου μωρή Φρόσσω, φτου σου και σε σένα ρε Βασιλάκη, φτου της και της κοπελίτσας της συμβασιούχου, που δεν της ανανέωσαν την σύμβαση, που ΟΛΟΙ σας αντί να ζητήσετε να πληρώνεστε τις υπερωρίες και τις αργίες που "ρίχνατε" στο "νταχάου" (έτσι εσείς το λέτε) βολευόσαστε με τα ψίχουλα/bonus και τα ξεροκόμματα που σας πετάει, πουλώντας άχρηστα "προϊόντα" (άλλη λαχτάρα και αυτή "προϊόν" η προθεσμιακή κατάθεση ή το δάνειο)

Δυστηχώς έχεις δίκιο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το tvxs http://www.tvxs.gr/v5969

"Πείτε μας Δόκτορ Παναγιωταρέα..."

Ηλεκτρονική επιστολή που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο, θίγει τον ακαδημαϊκό ρόλο της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα, σαν Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η επιστολή θυμίζει την περίπτωση των καταγγελιών για την οικογένεια Χριστινάκη της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημιίου Αθηνών.

"Αγαπητή Δρ. Παναγιωταρέα.

Σας απευθύνομαι ως μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας που είστε, και συγκεκριμένα σαν Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μία θέση που συνεπάγεται δηλαδή την μονιμότητα.

Kαι παίρνω αφορμή επειδή σας βλέπω συχνά-πυκνά καλεσμένη στην εκπομπή του κ. Γιάννη Πρετεντέρη για τα θέματα της παιδείας.

H επιλογή του κ. Πρετεντέρη να σας καλεί είναι εξαιρετική.

Αναρωτιέμαι πότε θα την εκμεταλλευτεί κάποιος επιτέλους, καθώς η παρουσία σας σε τέτοιες συζητήσεις Δρ. Παναγιωταρέα είναι η πλέον κατάλληλη για να αποκαλυφθεί η παθογένεια του Eλληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου, και το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει.

Bλέπετε Δρ. Παναγιωταρέα, το Eλληνικό πανεπιστήμιο πάσχει πρώτα από όλα όχι γιατί οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις. Πάσχει γιατί δε μπορούν να σεβαστούν ένα πανεπιστήμιο όπου κάποια σαν και εσάς, χωρίς σημαντικά ακαδημαϊκά προσόντα, χωρίς ερευνητικό έργο, χωρίς διεκπεραίωση τον βασικών υποχρεώσεων που έχετε απέναντι στο πανεπιστήμιο, κατέχει μόνιμη θέση καθηγητού σε αυτό.

Θα αναρωτιέστε με ποιο δικαίωμα σας απευθύνω τον λόγο.

H απάντηση Δρ. Παναγιωταρέα είναι ότι πρώτα από όλα με τους φόρους μου πληρώνω τους τρεις μισθούς σας - τον πρώτο στο δημόσιο πανεπιστήμιο, τον δεύτερο στην δημόσια τηλεόραση , την E Ρ T , τον τρίτο στο Δημ οτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας. (Tον τέταρτο μισθό σας τον πληρώνει το Ίδρυμα Ωνάση).

Kαι επιπλέον όπως εσείς διατηρείτε το δικαίωμα να κρίνετε τους φοιτητές εγώ ως πολίτης έχω το δικαίωμα να κρίνω εσάς.

Tην αφορμή μου την δίνει η προκλητική και θρασύτατη παρουσία σας στα τηλεοπτικά πάνελς ως τιμητού της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η παιδεία στη χώρα μας, όταν εσείς είστε το χαρακτηριστικότερο αίτιο.

Kαι εξηγώ:

Eπισκέφθηκα τον διαδικτυακό τόπου του πανεπιστημιακού τμήματος στο οποίο διδάσκετε και μόνη εσείς από όλους τους διδάσκοντες δεν αναφέρετε ούτε το αντικείμενο του διδακτορικού σας, ούτε τις δημοσιεύσεις σας, ούτε την έρευνα την οποία πραγματοποιείτε;

Γιατί Δρ. Παναγιωταρέα;

Eίναι μυστικά;

Γιατί η ακαδημαϊκή κοινότητα να μη γνωρίζει την σημαντική συνεισφορά σας στην επιστήμη την οποία απαιτεί η καθηγητική καρέκλα που καταλάβατε;

Πείτε μας λοιπόν κυρία Παναγιωταρέα, ποια είναι η ερευνητική δουλειά με την οποία ασχολείστε στην παρούσα φάση;

Σε ποια έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού έχουν δημοσιευθεί εργασίες σας; Για να μην μπερδευτείτε, δεν εννοώ τα άρθρα σας στις εφημερίδες. Δεν εννοώ το μυθιστόρημα μας και το βιβλίο συνέντευξη ενός πολιτικού προσώπου. E ννοώ αυτά τα επιστημονικά περιοδικά (refereed scientific journals) στα οποία η δημοσίευση περνάει από κρίση από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, (το λεγόμενο peer review system) και βάσει των οποίων η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα κρίνει τα μέλη της.

Ποιες από τις εργασίες αυτές υπάρχουν στο "Citation Index", τον κατάλογο εκείνο που παρουσιάζει εργασίες άλλων επιστημόνων που αναφέρονται στο δικό σας επιστημονικό έργο;

Πόσες διδακτορικές εργασίες έχετε επιβλέψει από τότε που γίνατε καθηγήτρια και που βρίσκονται οι διδακτορικοί φοιτητές σας σήμερα;

Mε βάση ποιο επιστημονικό έργο εκλεγήκατε στην βαθμίδα του μόνιμου καθηγητή στο δημόσιο πανεπιστήμιο;

ποιο είναι το θέμα του διδακτορικού σας και που το εκπονήσατε; Που δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του; Πώς προχώρησε την επιστήμη;

Δρ. Παναγιωταρέα, όταν βγαίνετε στην τηλεόραση οι τηλεθεατές δεν είναι όλοι ανόητοι όπως εσείς πιστεύετε.

Mερικοί από αυτούς έχουν αποκτήσει και διδακτορικό, έχουν διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και γνωρίζουν τη σκληρή, επίμονη, ανελέητη διαδικασία που χρειάζεται για να ανέβει κάποιος τις καθηγητικές βαθμίδες.

Απαιτείται κουραστική και χρονοβόρα έρευνα, δημοσίευσή της σε έγκριτα περιοδικά, παρουσίασή της σε συνέδρια, επίβλεψη διδακτορικών εργασιών και ερευνητικού έργου, διδασκαλία σε μεταπτυχιακό επίπεδο και προπτυχιακό επίπ εδο (δηλαδή προετοιμασία παραδόσεων, διορθώσεις εργασιών, βαθμολόγηση εξετάσεων κλπ). Ακόμα και για καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν αποκτήσει τα διδακτορικά τους από πανεπιστήμια τα οποία βρίσκονται στη διεθνή κατάταξη πολύ υψηλότερα από ότι αυτό στο οποίο έχετε σπουδάσει εσείς, δηλαδή για επιστήμονες με τεράστιο ταλέντο και μεγάλες επιστημονικές επιδόσεις, οι απαιτήσεις της καθηγητικής καρέκλας απαιτούν όλο το χρόνο τους, όλη την ενέργειά τους, για πάρα πολλά χρόνια.

Eσείς όμως ζείτε στην Αθήνα, εργάζεστε σε τρεις (τουλάχιστον) διαφορετικές δουλειές εκτός του πανεπιστημίου, γράψατε ένα μυθιστόρημα, και ταυτόχρονα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε μία άλλη πόλη από εκείνη που βρίσκεται ο τόπος κατοικίας σας και της κύριας εργασίας σας, στη Θεσσαλονίκη.

Kαι αυτό που με εκπλήσσει Δρ. Παναγιωταρέα, αυτό που με θυμώνει ως πολίτη και ως μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι ότι όχι μόνο δεν κρύβεστε, αλλά επειδή έχετε το θράσος να βγαίνετε στις τηλεοράσεις και να παριστάνετε την αγανακτισμένη με την κατάντια του Eλληνικού πανεπιστημίου, στην οποία πρώτη από όλους συνεισφέρετε εσείς.

Tο διαδίκτυο είναι ένα νέο μέσο διαλόγου και μετάδοσης πληροφορίας. Αν σας αδίκησα περιμένω την απάντησή σας την οποία θα δημοσιεύσω χωρίς περικοπέ ς αυτούσια στο blog μου, demasamere. blogspot. com όπου βρίσκεται και η επιστολή μου προς εσάς.

Mε τιμή,

DMR

Yπόψιν

Αναστασία Δουλκέρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα ΜΜΕ, ΑΠΘ

Ανδρέας Βέγλης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα ΜΜΕ, ΑΠΘ

Ελευθερία Καρνάβου, Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ΑΠΘ

Γιάννης Κρεστενίτης

Γραμματέας Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ΑΠΘ

Γιάννης Πρετεντέρης

Δημοσιογράφος

Στάθης Σταυρόπουλος

Δημοσιογράφος - Σκιτσογράφος

Εφημερίδα Ελευεθεροτυπία

Λάκης Λαζόπουλος

Ηθοποιός - Σχολιαστής

Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Περιοδικό "Δες" Εφημερίδα Παρών

Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Εφημερίδα Καθημερινή

Ραδιοφωνικός Σταθμός Σκαι

Εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Εφημερίδα το 'Εθνος

Εφημερίδα Αυγή

Εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Press- gr Blog

demasamere.blogspot.com"

Αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση της κ. Παναγιωταρέα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα κάνει το άσπρο,μαύρο,όπως το συνηθίζουν οι πολιτικοί.

Θα προσπαθήσει να μας πείσει για το δίκαιον του πράγματος.

Την καλλίτερη λέξη την είπε ο Ανδρέας.

Αιθεροβάμων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευρωβόμβα για τις συντάξεις των γυναικών

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου εξισώνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο και στα σώματα ασφαλείας

Στις 26 Μαρτίου θα εκδοθεί η καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας για το θέμα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων και των σωμάτων ασφαλείας. Η απόφαση εκτιμάται ότι θα επιφέρει «αλαλούμ» στο Συνταξιοδοτικό, αφού η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί είτε να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο είτε να μειώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ανδρών. Αν μετά την καταδικαστική απόφαση η κυβέρνηση προκρίνει τη λύση της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών, πιστεύεται ότι θα ακολουθήσει κύμα υποβολής αιτήσεων για συνταξιοδότηση. Υπολογίζεται ότι 200.000 γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο θα προτιμήσουν να συνταξιοδοτηθούν «πρόωρα» παρά να εργαστούν μία πενταετία περισσότερο για λίγα ευρώ παραπάνω τον μήνα. Αν πάλι προκρίνει τη λύση της μείωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των ανδρών στα όρια των γυναικών, πάλι θα ακολουθήσει κύμα υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης, με δυσμενή επακόλουθα στην αγορά εργασίας, αφού πολλοί από αυτούς θα αναζητήσουν νέα δουλειά.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή η κυβέρνηση δεν προσαρμόσει την ελληνική νομοθεσία στο κοινοτικό δίκαιο, θα επιβληθεί πρόστιμο από 18.000 ως 40.000 ευρώ ημερησίως.

Για όλες τις παραμέτρους του μεγάλου αυτού προβλήματος έχουν ενημερωθεί εγκαίρως τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης, Εσωτερικών, Αμυνας, Ναυτιλίας) από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών.

Με τη σειρά τους όλα τα υπουργεία έχουν μεταβιβάσει την αρμοδιότητα εξέτασης του προβλήματος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο τώρα περιμένει οδηγίες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τις 12 Νοεμβρίου 2004 με επιστολή της προς τα υπουργεία Οικονομίας, Απασχόλησης και Εξωτερικών εξέφραζε την «ανησυχία της» γιατί η ελληνική νομοθεσία προβλέπει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να συνταξιοδοτούνται σε διαφορετικές ηλικίες ανάλογα με το φύλο αλλά και για το γεγονός ότι οφείλουν να πληρούν διαφορετικές απαιτήσεις ως προς τη διάρκεια της υπηρεσίας. Η ελληνική πλευρά είχε απαντήσει στις αιτιάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με δύο επιστολές (στις 10.1.2005 και την 1.3.2005) για τη μορφή του συνταξιοδοτικού συστήματος στη χώρα μας. Στις απαντήσεις προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρονταν τα εξής:

* Το συνταξιοδοτικό σύστημα εφαρμόζεται σε ειδική κατηγορία εργαζομένων, και συγκεκριμένα στους δημοσίους υπαλλήλους και στα μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

* Η σύνταξη που καταβάλλεται υπολογίζεται με βάση τον αριθμό των ετών υπηρεσίας που συμπλήρωσε ο εργαζόμενος και εξαρτάται από τον βασικό μισθό που ελάμβανε πριν από τη συνταξιοδότηση.

Η Επιτροπή όμως υποστήριξε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων δεν αποτελούν «ειδική κατηγορία εργαζομένων», αφού πρόκειται για εκατοντάδες χιλιάδες άτομα και ότι, αφού η σύνταξη καταβάλλεται με βάση τον μισθό, πρόκειται για «συνέχεια του μισθού».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΙΟΝ. ΣΤΑΜΠΟΓΛΗΣ | Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

ΤΟ ΒΗΜΑ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να νιώσει ασφάλεια ο φορολογούμενος

Της ΑΣΠΑΣΙΑΣ Κ. ΜΑΛΛΙΟΥ*

Κάθε μέρα, όλοι μας, καθώς και ο πάντα συνεπής φορολογούμενος κύριος Σωφρόνιος, διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών και δημοσιεύματα για την ανάγκη αναδιάρθρωσης και εντατικοποίησης των φορολογικών ελέγχων.

Ο φορολογικός έλεγχος έχει γίνει έμμονη ιδέα στον Σωφρόνιο. Στόχευση, εντατικοποίηση, αποτελεσματικότητα, αναδιάρθρωση των φορολογικών ελέγχων... όλες αυτές οι επαναλαμβανόμενες επί σειρά ετών λέξεις τον ανησυχούν. Νιώθει ότι πρέπει να αμυνθεί σε αυτήν τη μη προσδιορισμένη, άγνωστή του απειλή.

Βέβαια, αν το υπουργείο Οικονομικών εξηγούσε το πλαίσιο, μέσα στο οποίο υποχρεούται η εκτελεστική εξουσία να διεξάγει τους φορολογικούς ελέγχους, ο Σωφρόνιος θα άρχιζε να εφησυχάζει και θα αφιερωνόταν στη δουλειά του.

Ο φορολογούμενος θα ηρεμούσε, αν άκουγε ότι:

*Με ρητή συνταγματική διάταξη, η φορολογική του υποχρέωση καθώς και η βεβαίωση και είσπραξή της πρέπει να προσδιορίζονται από νόμο που ψηφίζεται από το Κοινοβούλιο.

*Η φορολογική αρχή δεν έχει καμία διακριτική ευχέρεια, κατά τον προσδιορισμό της φορολογικής του υποχρέωσης. Αντίθετα, δρα κατά δέσμια αρμοδιότητα στην εξατομίκευση κάθε υποχρέωσης. Εχει εξουσία μόνο για τη διάγνωση της φορολογικής υποχρέωσης του Σωφρόνιου και όχι για τη διάπλασή της.

*Καταρχήν, η φορολογική αρχή δεν μπορεί να ανακαλέσει, να τροποποιήσει ή να ακυρώσει πράξη επιβολής φόρου που έχει εκδώσει. Ετσι, ο Σωφρόνιος είναι κατοχυρωμένος από τυχόν αυθαίρετες -ακόμη και λόγω τυχόν εκβιασμού- μεταβολές της φορολογικής του υποχρέωσης.

*Σε περίπτωση συμβιβασμού με τη φορολογική αρχή, αυτή δεν έχει δικαίωμα να κάνει «εκπτώσεις» κατά βούληση, αλλά υποχρεούται να αναγνωρίσει ενδεχόμενο διαγνωστικό της λάθος και να διορθώσει την από αυτήν λανθασμένη εξατομίκευση της φορολογικής του υποχρέωσης, η οποία ρητώς προσδιορίζεται στο νόμο.

*Κατά τη διεξαγωγή του ελέγχου, δηλαδή κατά τη διαδικασία εξατομίκευσης και προσδιορισμού της υποχρέωσης του Σωφρόνιου, η φορολογική ελεγκτική αρχή είναι υποχρεωμένη να ερμηνεύει τις οικείες φορολογικές διατάξεις σύμφωνα με τη γραμματική τους αποτύπωση. Δεν δικαιούται να προβαίνει σε επεκτατικές ή αναλογικές ερμηνείες, που θα οδηγήσουν στην επιβολή επιπλέον φορολογικού βάρους στον Σωφρόνιο, χωρίς αυτό να ορίζεται ρητά και ειδικά σε συγκεκριμένη διάταξη νόμου. Οποιαδήποτε εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών παρέχει «διευκρινίσεις», πέρα από τα οριζόμενα ρητά στην οικεία διάταξη νόμου, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, διότι παραβιάζει το Σύνταγμα.

*Κατά τη δράση της, η διοίκηση υποχρεούται να σέβεται τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα του Σωφρόνιου. Υποχρεούται να τιμά το δικαίωμά του για την προστασία της προσωπικότητας, της αξιοπρέπειας και της περιουσίας του. Επίσης, το δικαίωμά του για προηγούμενη ακρόαση και ελεύθερη, εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία του φακέλου του.

*Τέλος, ο Σωφρόνιος δικαιούται την έντοκη επιστροφή των χρημάτων του που τυχόν παρακρατά η φορολογική αρχή παράνομα, μετά την πάροδο ορισμένου χρονικού διαστήματος.

Αν λοιπόν ο Σωφρόνιος άκουγε από τη διοίκηση όσα προαναφέρθηκαν, πιθανόν να αισθανόταν ασφαλέστερος. Και πιθανόν να περίμενε ήρεμος τους φορολογικούς ελεγκτές να του χτυπήσουν την πόρτα, για να διαγνώσουν καλόπιστα τη φορολογική του υποχρέωση.

Μήπως όμως για τη μακροπρόθεσμα αποτελεσματική είσπραξη των δημοσίων εσόδων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, θα ήταν ζωτικό το υπουργείο Οικονομικών να μην περιοριστεί στην παροχή οδηγιών και εξηγήσεων, αλλά να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να κωδικοποιήσει ένα εγχειρίδιο οδηγιών κατά τη διενέργεια των ελέγχων;

Μήπως αν ο Σωφρόνιος και μαζί με αυτόν κάθε καλοπροαίρετος φορολογούμενος πιστέψει ότι η φορολογική υπηρεσία δεν δρα κατά ανέλεγκτη βούληση, αλλά εντός ενός αυστηρού συνταγματικού πλαισίου, τελικά περιοριστεί η φοροδιαφυγή και εμπεδωθεί σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογικής αρχής και ειλικρινών φορολογούμενων;

* Η ΑΣΠΑΣΙΑ Κ. ΜΑΛΛΙΟΥ είναι δικηγόρος και διευθύντρια έκδοσης του δεκαπενθήμερου νομικού περιοδικού «Δελτίο Φορολογικής Νομοθεσίας», www.dfn.gr.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 01/03/2009

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=88387236

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σε πέντε χρόνια έκλεισαν 17 δημοτικά και 11 νηπιαγωγεία

Η Ευαγγελία και η Βιβή είναι αδελφές. Μέχρι πέρυσι ήταν οι μοναδικές μαθήτριες της ιστορικής κοινότητας Μυροφύλλου στο Νομό Τρικάλων. Από το περασμένο φθινόπωρο και αυτό το σχολείο, που τη δεκαετία του '70 μετρούσε σχεδόν 200 μαθητές, ανήκει πλέον στην ιστορία.

Δεκαεφτά δημοτικά σχολεία και 11 νηπιαγωγεία λιγότερα μετρά τα τελευταία πέντε χρόνια ο Νομός Τρικάλων, ενώ αν ανατρέξει κανείς και στην περασμένη δεκαετία, όπου υπήρξε και το μεγάλο κύμα αστυφιλίας για το νομό, τότε θα πρέπει να προσθέσει σε αυτά πάνω από 50. Εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης στον ορεινό όγκο της Πίνδου.

Σαπίζουν χωρίς σκοπό

Τα άλλοτε φρεσκοβαμμένα κάγκελα των σχολείων που περίμεναν τα παιδικά χεράκια να τ' αγγίξουν, στέκουν τώρα ξεθωριασμένα, σαπίζοντας χωρίς σκοπό. Πόρτες που -με μεγάλη προσπάθεια- ανοίγουν τρίζοντας, οδηγούν σε διαδρόμους και αίθουσες που κάποτε έσφυζαν από ζωή.

Σκονισμένα θρανία με τις υπογραφές αρκετών επιφανών Τρικαλινών. Θέαμα αποκαρδιωτικό. Ακόμη όμως πιο αποκαρδιωτική είναι η φαεινή ιδέα πολλών τοπικών αρχόντων να μετατρέψουν τα εγκαταλειμμένα σχολεία σε ΚΑΠΗ και ξενώνες. Ούτε καν σε βιβλιοθήκες για τα παιδιά που, έστω τους καλοκαιρινούς μήνες, βρίσκονται εκεί. Να δώσουν έστω και για λίγο την ψευδαίσθηση σε αυτά τα άψυχα κτίρια ότι ακόμη μπορούν να προσφέρουν γνώσεις. 'Η ακόμη ακόμη σ' έναν πολιτιστικό σύλλογο, ώστε να δημιουργήσει ένα λαογραφικό μουσείο με την ιστορία του κάθε χωριού, κάτι που με περισσή αγάπη και πολύ μεράκι έχουν κάνει σε πολλά ορεινά χωριά της χώρας.

Εκεί που πριν άκουγες τον δάσκαλο να διδάσκει την Ιστορία του ελληνικού έθνους, τώρα ακούς τα ζάρια από το τάβλι και τις φωνές των εκδρομέων του Σαββατοκύριακου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/03/2009

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που χάθηκαν τα λεφτά του ταμείου της Γενικής

Του Δημήτρη Ζάντζα

Πριν από λίγα χρόνια (στην διετία 2002-3) ο τότε γενικός διευθυντής της Γενικής Τράπεζας, κ. Γιάννης Τσαμουργκέλης, κάλεσε μια ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή της διοίκησης του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού της τράπεζας.

Τα πράγματα ήταν δύσκολα καθώς η διοίκηση του Ταμείου είχε τοποθετήσει , ένα μεγάλο μέρος των αποθεματικών της στο χρηματιστήριο ήδη από το 1999 με αποτέλεσμα πολλά χρήματα των ασφαλισμένων να γίνουν καπνός από την ραγδαία υποχώρηση των μετοχών.

Σε εκείνη λοιπόν την σύσκεψη ο τότε Γενικός Διευθυντής της Γενικής ζήτησε (αν όχι παρακάλεσε) το προεδρείο να βοηθήσει την κατάσταση με την είσοδο στο διοικητικό συμβούλιο ενός ανθρώπου που θα είχε εμπειρία στις αγορές. Η απάντηση όμως ήταν κατηγορηματική.

«Η Γενική δεν είχε πότε σχέση με το ταμείο. Ούτε μετοχική ούτε κάποια άλλη. Το τι κάνουμε στο ταμείο είναι δικιά μας δουλειά» είπε τότε σύσσωμο το προεδρείο.

Πράγματι το Ταμείο της Αλληλοβοήθειας Προσωπικού της τράπεζας είναι Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και απόλυτα αυτοδιοικούμενο. Πρακτικά δηλαδή η Γενική από τότε που ιδρύθηκε το ταμείο το 1960 δεν έβαλε ούτε μια δραχμή στο μετοχικό του κεφάλαιο ούτε πότε είχε λόγω στα πεπραγμένα . Αποτέλεσμα ήταν η προσπάθεια του κ. Τσαμουργκέλη να πέσει στο κενό.

Όμως από ότι δείχνουν τα επίσημα στοιχεία η διαχείριση των αποθεματικών από το προεδρείο του τουλάχιστον τα τελευταία 9-10 χρόνια ήταν μάλλον επιζήμια όπως τουλάχιστον δείχνουν τα επίσημα στοιχεία άλλα και οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών καθώς εξαιτίας της πολιτικής αυτής το ταμείο έμεινε χωρίς αποθεματικά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου του 2008 από το χαρτοφυλάκιο του Ταμείου ενώ είχαν επενδυθεί 24.387.000 ευρώ είχαν εξανεμιστεί άνω των 16.483.000 ευρώ σύμφωνα με τις αποτιμήσεις των μετοχών εκείνης της ημέρας. Δηλαδή σχεδόν τα 2/3 των χρημάτων είχαν κάνει φτερά.

Όμως είναι σε θέση να γνωρίζει το Capital.gr με επίσημα στοιχεία που έχει στα χέρια του το ταμείο ενδεικτικά είχε αγόρασε στις καλές εποχές του χρηματιστηρίου:

- 93.500 μετοχές της Βιοχάλκο σε τιμή 5,62 ευρώ ανά μετοχή με συνολικό κόστος κτήσης 1,6 εκατ. ευρώ. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2008 η αξία των μετοχών άγγιζε τα 525.000 ευρώ. Πτώση 62%.

- 22.190 μετοχές της Εμπορικής σε τιμή 13,28 ευρώ ανά μετοχή και συνολικό κόστος κτήσης 1.144.000 ευρώ. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2008 η αξία των μετοχών άγγιζε τα 294.000 ευρώ. Πτώση 62%.

- 58.400 μετοχές της ΑΓΕΤ Ηρακλής αντί του ποσού των 12,28 ευρώ ανά μετοχή και με συνολικό κόστος κτήσης 1.203.000 ευρώ. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2008 η αξία των μετοχών άγγιζε τα 717.000 ευρώ. Πτώση 40%.

- 64.600 μετοχές της Intracom σε τιμή 34,78 ευρώ ανά μετοχή με συνολικό κόστος 2.247.000 ευρώ. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2008 η αξία των μετοχών άγγιζε τα 106.000 ευρώ. Πτώση 96%.

- 107.000 τεμάχια της Πετζετάκις σε τιμή 13,27 ευρώ ανά μετοχή. Συνολικό κόστος κτήσης 1.423.000 ευρώ. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2008 η αξία των μετοχών άγγιζε τα 59.000 ευρώ. Πτώση 96%.

Το παρασκήνιο, τα… παιχνίδια και οι πιέσεις

Της Ρούλας Σαλούρου

Η κατάρρευση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του προσωπικού της Γενικής Τράπεζας δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, ανοίγει όμως έναν μεγάλο κύκλο συζήτησης ως προς το μέλλον των ασφαλιστικών ταμείων. Και μπορεί η περίπτωση της Γενικής να είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση - το ταμείο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ιδρύθηκε το 1960 μονομερώς από τους υπαλλήλους της Τράπεζας και λειτουργεί ως πλήρως αυτοδιοικούμενο επαγγελματικό σωματείο – όμως τα προβλήματα που το συγκεκριμένο ζήτημα ανέδειξε – αδυναμία καταβολής συντάξεων, μείωση εισροών προς το ταμείο λόγω μείωσης προσωπικού, επιδείνωση της σχέσης ασφαλισμένων συνταξιούχων, κατασπατάληση και κακοδιαχείριση των αποθεματικών, ρευστοποίηση αποθεματικών εν μέσω κρίσης κλπ – αφορούν με τον έναν ή άλλο τρόπο, σχεδόν στο σύνολό τους τα ασφαλιστικά ταμεία.

Παράλληλα, ανέδειξε ένα πολύ συγκεκριμένο θέμα: την αδυναμία ή την άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα νόμο που η ίδια ψήφισε. Ή καλύτερα, την επιλεκτική δυνατότητα της κυβέρνησης να εφαρμόζει τους νόμους a la cart.

Οι εργαζόμενοι στη Γενική Τράπεζα, βλέποντας ότι το Ταμείο Αλληλοβοήθειας (ΤΑΠΓΤΕ) βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, και εν όψει της οικονομικής του κατάρρευσης, κατέθεσαν στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 αίτηση ένταξής του στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ). Πρόκειται για το γνωστό ταμείο, τη δημιουργία του οποίου αμφισβήτησαν και αμφισβητούν οι τραπεζοϋπάλληλοι. Θνησιγενές μόρφωμα που δημιουργήθηκε προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί η Εμπορική το χαρακτήριζε η ΟΤΟΕ, η οποία έχει προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας τη μη διάλυση των ταμείων των τραπεζών.

Όμως «ανάγκα και οι θεοί πείθονται». Η αίτηση υπαγωγής στο ΕΤΑΤ κατατέθηκε από τους εργαζόμενους αυτή τη φορά, και η αντίδραση ήρθε από τη διοίκηση της τράπεζας.

Αναλυτικά, η διοίκηση της Γενικής Τράπεζας, με έγγραφα και υπομνήματά της προς το ΕΤΑΤ, το υπουργείο Απασχόλησης και το υπουργείο Οικονομίας ισχυρίζεται ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου του 2005, γιατί δεν υπάρχει συμβατική δέσμευση για τη χρηματοδότηση του ΤΑΠΓΤΕ και εμπλοκή της στο Καταστατικό και τη διοίκηση του εν λόγω ταμείου. Έτσι, όπως αναφέρει σε έγγραφό του το υπουργείο Απασχόλησης προς τη Βουλή, η Γενική αρνείται να καταβάλλει το κόστος που θα προκύψει από την εκπόνηση της ειδικής οικονομικής μελέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόστος έχει υπολογιστεί σε περίπου 110 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν σε 10 ετήσιες ισόποσες δόσεις.

Σύμφωνα με νομικούς αλλά και το υπουργείο Απασχόλησης, οι ισχυρισμοί της τράπεζας δεν ευσταθούν, διότι ο νόμος προβλέπει σε κάθε περίπτωση σχετική δαπάνη εργοδότη με τη μορφή εισφοράς, ανεξαρτήτως άλλων προϋποθέσεων (πχ της υποχρέωσης κάλυψης από τον εργοδότη των ελλειμμάτων του ταμείου ή ακόμη και της συμμετοχής του στην ίδρυση, τη διαχείριση ή επενδυτική πολιτική του κάθε ταμείου).

Άλλωστε, τονίζει το υπουργείο Απασχόλησης, η Γενική τράπεζα καταβάλλει μηνιαία εισφορά 4% για τον κλάδο επικουρικής σύνταξης και 5% για τον κλάδο εφάπαξ βοηθήματος. Η νομική υποχρέωση της τράπεζας για την καταβολή των εισφορών αυτών προκύπτει από τη συλλογική σύμβαση εργασίας του 1975, με την οποία κυρώθηκε ο Οργανισμός της Γενικής Τράπεζας, στο άρθρο 14 του οποίου προβλέπεται η υποχρεωτική ασφάλιση των υπαλλήλων της τράπεζας στα υφιστάμενα ή μέλλοντα να ιδρυθούν ταμεία επικουρικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με πηγές της Γενικής Τράπεζας, το γεγονός ότι η διοίκηση δεν ευθύνεται για το πρόβλημα αφού δεν συμμετέχει στη διοίκηση του ταμείου ή πολύ περισσότερο στη διαχείριση των αποθεματικών που εξανεμίστηκαν, δεν την υποχρεώνει να καλύψει οποιοδήποτε έλλειμμα.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ταμείου κ. Φίλιππα Ταυρή, ο οποίος ανήκει στη συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ που στηρίζει το κυβερνών κόμμα, ζητούν πλέον, την παρέμβαση του πρωθυπουργού, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος, να ενταχθεί το ταμείο στο ΕΤΑΤ, που μέχρι πρότινος ξόρκιζαν, και να καταβληθούν οι συντάξεις. Πως; Είτε από τη Γενική, εφόσον η κυβέρνηση πείσει τη διοίκηση ότι οφείλει να καταβάλλει τις υποχρεώσεις που το υπουργείο Οικονομίας έχει υπολογίσει, είτε από το ελληνικό δημόσιο. Ο νόμος άλλωστε ορίζει ότι «στις περιπτώσεις διένεξης μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, ως προς τη διάλυση του επικουρικού ταμείου, το ΕΤΑΤ, με αίτημά ενός εκ των συμβαλλόμενων μερών, αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση και διαχείριση των πάσης φύσεως υποθέσεων των ασφαλισμένων και συνταξιούχων, συμπεριλαμβανομένων της είσπραξης των εισφορών και της καταβολής των συντάξεων. Για να αποφύγει όμως η κυβέρνηση αυτό το δεύτερο, επιβαρυντικό για τα δημόσια οικονομικά, ενδεχόμενο, πρέπει να πείσει τη Γενική να καταβάλλει το ποσό των 110 εκατ. ευρώ.

Και εδώ, η κυβέρνηση δείχνει για μια ακόμη φορά τη δυσκολία της να διαχειριστεί ένα σύνθετο πρόβλημα όπως είναι το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων. Στις περιπτώσεις που οι τράπεζες αιτούνταν ένταξη των επικουρικών ταμείων στο ΕΤΑΤ και αντιδρούσαν οι εργαζόμενοι, η ένταξη αποφασιζόταν αμέσως. Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι ζητούν την ένταξη και αντιδρά η Τράπεζα, τί γίνεται;

Πάντως, η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά, χθες το απόγευμα δήλωσε πως το ταμείο είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ότι η τράπεζα έχει υποχρέωση να καταβάλλει το ποσό που της αναλογεί.

Μέχρι βέβαια να βρεθεί λύση, το Ταμείο δεν καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Μαρτίου σε 1.056 δικαιούχους, ενώ άλλοι 1.460 εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς εφ άπαξ, αφού δεν υπάρχουν αποθεματικά.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η τράπεζα ευθύνεται για την οικονομική κατάσταση του ταμείου, καθώς η διοίκηση ήταν αυτή που αποφάσιζε τις εθελούσιες εξόδους τα τελευταία 10 χρόνια (συνταξιοδοτήθηκαν με πλήρη σύνταξη, επικουρικό και εφάπαξ εργαζόμενοι με 25 χρόνια ασφάλισης), αποφασίζει την πρόσληψη ή όχι νέου προσωπικού ενώ προχώρησε από το 2005 στην ασφάλιση των νέων εργαζόμενων στο επικουρικό του ΙΚΑ, στερώντας έτσι από το ΤΑΠΓΤΕ σημαντικά έσοδα. Να σημειωθεί ότι η σχέση εργαζομένων – συνταξιούχων του ΤΑΠΓΤΕ που έως το 2004 ήταν 3,5:1 σήμερα έχει γίνει 1,3:1.

Από την πλευρά της διοίκησης διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι δεν αναλαμβάνει υποχρεώσεις για τη διάσωση ενός ταμείου, στο οποίο δεν της επετράπη στο παρελθόν να έχει λόγο στη διαχείριση του. Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν, η διαχείριση των αποθεματικών του συγκεκριμένου ταμείου, από τους εκπροσώπους των εργαζόμενων που το διοικούσαν, κάθε άλλο παρά χρηστή και συνετή ήταν. Υπολογίζεται ότι την περίοδο 1990-1994 το ταμείο, έχοντας εμπλακεί σε «χρηματιστηριακά παιχνίδια» σύμφωνα με τις τότε καταγγελίες, έχασε περί τα 60 εκατ. ευρώ. Οι αποφάσεις λαμβάνονταν με πλειοψηφία της τότε ΔΑΚΕ που εξέλεγε πρόεδρο και της ΠΑΣΚΕ, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ (ΚΚΕ) παρ’ ότι δε συμμετείχε στις ψηφοφορίες, δεν κατήγγειλε το γεγονός.

Geniki Bank: Τι απαντά για Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την πορεία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΑΠΓΤΕ) και τη σχέση της Τράπεζας με αυτό προχώρησε η Geniki Bank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

* Κύριο ταμείο ασφάλισης του προσωπικού της Γενικής Τράπεζας είναι το ΙΚΑ ΕΤΑΜ, το οποίο εξασφαλίζει στο ακέραιο και σε κάθε περίπτωση την καταβολή της κύριας σύνταξης των εργαζομένων της Τράπεζας. Για την επικουρική σύνταξη το προσωπικό είχε την επιλογή να ασφαλισθεί στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η δυνατότητα αυτή καταργήθηκε για τους προσλαμβανόμενους από 1.1.2005 με βάση τη νομοθετική ρύθμιση του Ν. 3371/2005.

* Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος τυγχάνει σωματείο το οποίο:

α) Ιδρύθηκε το έτος 1960 χωρίς την οποιαδήποτε συμμετοχή της Τράπεζας

β) Μέλη του Ταμείου μπορεί να είναι το προσωπικό της Geniki Bank, καθώς και υπάλληλοι άλλων εργοδοτών, όπως του Συλλόγου Υπαλλήλων της Γενικής Τράπεζας, του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας, του ΠΠΣΥΓΤΕ, δηλαδή προσωπικό άσχετο και μη συνδεόμενο με εργασιακή σχέση με τη Τράπεζα,

γ) Είναι αυτοδιοικούμενο από μέλη του, τα οποία εκλέγονται με συγκεκριμένη διαδικασία από τα ίδια τα μέλη του Ταμείου, όπως προβλέπεται στο Καταστατικό του

δ) Το ίδιο το Ταμείο καθόριζε τις παροχές προς τα μέλη του

ε) Ουδέποτε η Τράπεζα ή το Δημόσιο ανέλαβε την οποιαδήποτε δέσμευση για κάλυψη ελλειμμάτων του Ταμείου, σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις του τραπεζικού χώρου που ήρθε να καλύψει η νομοθετική ρύθμιση του 2005 με το Ν. 3371. Η Τράπεζα κατέβαλλε μόνο τις εργοδοτικές εισφορές και απέδιδε τις παρακρατούμενες εισφορές των υπαλλήλων.

* Η οικονομική του κατάσταση, σύμφωνα με παραδοχές ανεξαρτήτων ελεγκτικών οργάνων αλλά και του ιδίου του Ταμείου, οφείλεται πέραν πάσης αμφιβολίας στην κακή διαχείριση των υποθέσεων του από τις εκάστοτε Διοικήσεις του (δηλαδή από τα ίδια τα μέλη του) και με επιδείνωση κατά τα έτη 1998-2002.

Το γεγονός αυτό διαπιστώνεται τόσο από τις εκθέσεις της εξελεγκτικής επιτροπής αλλά και του Σώματος Ορκωτών Λογιστών το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε έλλειψη της δέουσας επιμέλειας στην παρακολούθηση των οικονομικών του Ταμείου με αποτέλεσμα:

«Να μην προστατεύονται επαρκώς τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου από σπατάλη, καταδολίευση και μη αποτελεσματική χρήση. Να μη διασφαλίζεται η ακρίβεια και η αξιοπιστία των λογιστικών εγγραφών.

Να μην είναι δυνατή η αξιολόγηση των άμεσων και μελλοντικών αναγκών του φορέα.»

Σε επίρρωση των ανωτέρω, αποκαλυπτικές είναι οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων αλλά και του ίδιου του Ταμείου που έχουν συνομολογήσει την κακοδιαχείριση ως αποκλειστική αιτία της οικονομικής του κατάστασης.

* Σύμφωνα με αμετάκλητη δικαστική απόφαση που εξεδόθη το έτος 1999, κρίθηκε ότι εξ αρχής οι εργαζόμενοι της Γενικής είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν επικουρικό ασφαλιστικό φορέα και δεν ήταν υποχρεωτική η ασφάλιση του προσωπικού στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος. Η δικαστική αυτή κρίση επανελήφθη και το 2008 με έκδοση αντίστοιχης δικαστικής απόφασης.

* Η ασφάλιση των προσλαμβανομένων μετά την 1.1.2005 στο ΕΤΕΑΜ, εγένετο μετά από πρόσκλησή μας από το ΕΤΕΑΜ, σε εφαρμογή της αντίστοιχης νομοθετικής διάταξης και όχι κατ’ επιλογή της Τράπεζας. Η Τράπεζα συνεχίζει να καταβάλλει κανονικά στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος τις εισφορές όσων είναι ασφαλισμένοι σ’ αυτό.

* Το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος άσκησαν αγωγές εναντίον της Τράπεζας εκ του γεγονότος ότι το νέο προσωπικό ασφαλίζεται στο ΕΤΕΑΜ και όχι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και για τις αποχωρήσεις προσωπικού, ισχυριζόμενοι ότι υπήρχε συμβατική ευθύνη της Τράπεζας έναντι του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας. Οι αγωγές αυτές απορρίφθηκαν. Με τις απορριπτικές αυτές αποφάσεις κρίθηκε ότι η Τράπεζα ουδεμία συμμετοχή είχε στην ίδρυση και διοίκηση του Ταμείου και ότι ουδεμία συμβατική δέσμευση έχει αναλάβει έναντι αυτού, πολύ δε περισσότερο για τη διατήρηση της αναλογιστικής βάσης του.

* Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος, το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος, υπέβαλαν κοινό αίτημα για την υπαγωγή του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος στο ΕΤΑΤ, πλην όμως το Δ.Σ. του ΕΤΑΤ αξιολογώντας όλα τα παραπάνω δεν έλαβε απόφαση για την υπαγωγή.\

Τέλος, η ανακοίνωση καταλήγει πως η Γενική Τράπεζα όπως πάντα, θα συνεχίσει να ενεργεί με γνώμονα τη προάσπιση των πραγματικών συμφερόντων των πελατών της, των εργαζομένων και των μετόχων της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Σουηδική Κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα επέμβει για να διασώσει την Saab από χρεωκοπεία. Η υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας Maud Olofsson κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη της Saab, Generel Motors, για εγκατάληψη της σουηδικής εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι: "Οι ψηφοφόροι μου με επέλεξαν γιατί ήθελαν νηπιαγωγεία, αστυνομία και νοσοκομεία και όχι για να αγοράζω ζημιογόνες αυτοκινητοβιομηχανίες" και πρόσθεσε "Είμαι απογοητευμένη από την GM, εγκαταλείπουν την Saab και μεταθέτουν την ευθύνη στους Σουηδούς φορολογούμενους και αυτό είναι ανευθυνότητα." Η διαφορά μεταξύ του "πολιτικός με αρχ@#α" και " αρχ@#α πολιτικός"..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://kala-nea.blogspot.com/2009/03/blog-post_8242.html

Εκεί που η πολιτεία είχε αποφασίσει να φυτέψει τσιμέντο οι κάτοικοι αποφάσισαν να φυτέψουν δέντρα. Έτσι μέλη της Κίνησης Κατοίκων Εξαρχείων συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Αφαίρεσαν μεγάλες επιφάνειες ασφάλτου και στη συνέχεια άνοιξαν τρύπες όπου φυτεύτηκαν χαρουπιές, ελιές, εσπεριδοειδή και πεύκα. Να σημειώσουμε ότι το οικόπεδο ανήκει στο ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) και υπήρχε παλαιότερη συμφωνία με το δήμο για ανταλλαγή, δηλαδή να πάρει ο δήμος το συγκεκριμμένο οικόπεδο και να τον κάνει χώρο πρασίνου δίνοντας στο ΤΕΕ κάποιο άλλο οικόπεδο. Όταν έληξε η μίσθωση του χώρου από εταιρεία που τον εκμεταλλευόταν ως υπαίθριο πάρκινγκ, ο δήμος δήλωσε πως δεν ενδιαφερόταν για την ανταλλαγή, επειδή δεν είχε χρήματα για την ανάπλαση. Μάλλον θα πρέπει όλες οι γειτονιές της Αθήνας να δουν τι ανάλογο μπορούν να οργανώσουν για να πάρουν πίσω με πράσινες δράσεις το δημόσιο χώρο, να τον "κατακτήσουν" και να τον αγαπήσουν...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ερασιτεχνικη ομαδα της πολης ανεβαζει ενα θεατρικο σε χωρο που εκμεταλλευται η Δημοτικη πολιτιστικη επιχειρηση

Το εισητηριο εισοδου ειναι 10 ευρω

Η χωρητικοτητα του θεατρου ειναι 150 θεσεις

Κανεις απο τους συντελεστες της παραστασης δεν πληρωνεται

Η Δημοτικη επιχειρηση ζηταει 2 μερες πριν την παρασταση 350 ευρω/ημερα μισθιο (την κυρια προετοιμασια της παραστασης την κανουν σε μια αποθηκη και χρειαζονται για να εγκλιματιστουν 2 μερες στο θεατρο).

Επισης κατα την διαρκεια των παραστασεων το μισθιο ειναι παλι 350 ευρω

Δινουν βεβαια και μια εναλλακτικη λυση οι ιθυνοντες :

Βαλτε μας συνδιοργανωτες στα διαφημιστικα σας εντυπα και στο τελος αντι μισθιου θα μας δωσετε τα καθαρα σας κερδη

Να σας χαιρομαστε που φροντιζετε και βοηθατε τις ερασιτεχνικες προσπαθειες

καρεκλοκενταυροι μακακες ξεφτιλισμενοι <_<:unsure:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story...lDate=14/5/2008

Επέτειος και «επέτειος»...

Σήμερα είναι η επαίτειος της ίδρυσης του Ισραήλ, στις 14 Μάη 1948. Αλλά σήμερα είναι και η «επέτειος» του δράματος των Παλαιστινίων.

Εκατό διακεκριμένοι Εβραίοι διανοούμενοι, όπως ο εβραϊκής καταγωγής Χάρολντ Πίντερ, δημοσίευσαν την παρακάτω ανακοίνωση (αντιγράφουμε από τη στήλη του Ρούσσου Βρανά («Νέα»):

*

«Τον μήνα του Μαΐου θα εορταστεί η επέτειος από την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Αυτό είναι κατανοητό, αν λάβουμε υπόψη τους αιώνες των διωγμών οι οποίοι κορυφώθηκαν με το Ολοκαύτωμα. Ομως, εμείς είμαστε Εβραίοι που δε θα γιορτάσουμε αυτή την επέτειο. Είναι καιρός πια να αναγνωρίσουμε και την πλευρά του Αλλου, το τίμημα που πλήρωσε ένας άλλος λαός εξαιτίας του αντισημιτισμού και της γενοκτονικής πολιτικής του Χίτλερ. Οπως έχει επισημάνει ο Εντουαρντ Σαΐντ, η Νάκμπα είναι για τους Παλαιστινίους ό,τι είναι το Ολοκαύτωμα για τους Εβραίους. Τον Απρίλιο του 1948, τον ίδιο εκείνο μήνα που έγινε η αποτρόπαιη σφαγή του Ντε'ρ Γιασίν και η φονική επίθεση εναντίον Παλαιστινίων αμάχων στην αγορά της Χάιφας, μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο Νταλέτ. Εδινε το πράσινο φως για την καταστροφή παλαιστινιακών χωριών και για την εκδίωξη του γηγενούς πληθυσμού εκτός των συνόρων του ισραηλινού κράτους. Οχι, δε θα το γιορτάσουμε αυτό!.. Τουλάχιστον 750.000 Παλαιστίνιοι έγιναν πρόσφυγες. Περισσότερα από 400 χωριά σβήστηκαν από τον χάρτη. Η εθνική εκκαθάριση όμως δεν τελείωσε εκεί. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκδιώχθηκαν από τη Γαλιλαία το 1956. Χιλιάδες εκδιώχθηκαν από τη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και με το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ, οι πρόσφυγες λόγω πολέμου έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στις εστίες τους ή να αποζημιωθούν. Το Ισραήλ δεν αναγνώρισε ποτέ αυτό το δικαίωμα. Οχι, δε θα γιορτάσουμε! Δε θέλουμε να γιορτάσουμε την επέτειο ενός κράτους που ιδρύθηκε με την τρομοκρατία, τις σφαγές και την αρπαγή της γης ενός άλλου λαού και που εξακολουθεί να εφαρμόζει την εθνική εκκαθάριση, να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να υποβάλλει σε μια τερατώδη συλλογική τιμωρία τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και να στερεί από τους Παλαιστινίους τα ανθρώπινα δικαιώματά τους και τις εθνικές επιδιώξεις τους. θα γιορτάσουμε όταν οι Αραβες και οι Εβραίοι θα ζήσουν σαν ίσοι μεταξύ ίσων σε μια ειρηνική Μέση Ανατολή».

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο το troktiko.blogspot.com

Πανό που έγραφε "Εάν ο πλανήτης ήταν τράπεζα θα τον είχατε σώσει εδώ και καιρό" σήκωσαν ακτιβιστές στα τζάμια της Deutsche Bank στην Frankfurt.

http://troktiko.blogspot.com/2009/03/blog-post_5346.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Yπουργε , οι αγροτες της Κρητης εμειναν τοσο ευχαριστημενοι απο την φιλοξενια που τους επιφυλαξες με τα στρουμφακια σου στο λιμανι του Πειραια που αποφασισαν πριν λιγο να ξανανεβουν

Βγαλε απο τις αποθηκες τα ληγμενα διοτι αναμενεται να ειναι παραπανω απο οτι την πρωτη φορα

"Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ της Κρήτης η αγρότες την ερχόμενη Κυριακή μπαίνουν στα πλοία και όπως ισχυρίζονται θέλουν να δουν των πρωθυπουργό.

Δηλώνουν χαρακτηρίστηκα ότι η ανακωχή τελείωσε... και είναι αποφασισμένη να φτάσουν χωρίς τα τρακτέρ αυτήν την φορά στων πρωθυπουργό. Και να συναντηθούν με τον ίδιο .

Η κατάσταση είναι τεταμένη στην Κρήτη για τη όπως ισχυρίζονται δεν έχει ικανοποιηθεί κανένα αίτημα τους . "

Αντε να τους καλοδεχτειτε εσεις οι Αθηναιοι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντε να τους καλοδεχτειτε εσεις οι Αθηναιοι

Καλώς να ανέβουν ......

αλλά να προσέχουν τον συμπατριώτη σας

http://www.youtube.com/watch?v=x6lqHv8R5NY

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσληψη αγροφυλάκων και αγρονόμων

16/03/2009, 11:37

Η διαδικασία προσλήψεων αγροφυλάκων και αγρονόμων, όπως προβλέπεται στα σχέδια ΠΔ που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Δυο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, που αφορούν τα προσόντα, τα κριτήρια και τη διαδικασία προσλήψεως αγροφυλάκων και αγρονόμων, κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία, στο Ε΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ. Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με αυτά, οι αγροφύλακες και οι αγρονόμοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 38ο έτος. Ακόμη, πρέπει να έχουν ανάστημα 1,60 μ. οι γυναίκες και 1,65 μ. οι άνδρες. Μάλιστα, για το θέμα του ύψους προβλέπεται και δικαίωμα ενστάσεως σε περίπτωση που ο υποψήφιος αμφισβητεί το ύψος, που θα βεβαιωθεί από την αρμόδια επιτροπή. Οι υποψήφιοι πρέπει να μην έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα και να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίσθηκε για τη στέρησή τους, αλλά πρέπει να προσκομίσουν και γνωμοδότηση κρατικού ψυχιατρικού νοσοκομείου ότι δεν είναι χρήστες ναρκωτικών.

Οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα, πάντως όχι να έχουν απαλλαγή για λόγους υγείας.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν, αυτοπροσώπως, στα Αγρονομικά Τμήματα τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό και κάθε ανακριβές δηλούμενο στοιχείο επισύρει αποκλεισμό από το διαγωνισμό.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα ελέγχονται από ειδική 3μελή επιτροπή βαθμοφόρων αγρονόμων, ενώ θα συγκροτείται και «Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού», η οποία θα συγκροτείται από έναν σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και δύο Αγρονόμους Διευθυντές.

Ακόμη, οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται ενώπιον της «Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού» σε προφορική συνέντευξη. Η επιτροπή, με «συνοπτική αιτιολογία» θα αξιολογεί και θα βαθμολογεί «συνολικά την παράσταση, την ικανότητα έκφρασης, τις γνώσεις και τις δεξιότητες, την ικανότητα προσαρμογής» των υποψηφίων. Οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται και σε αθλητικές δοκιμασίες.

Αγροφύλακες θα προσλαμβάνονται με μόρια και πρέπει να έχουν τίτλο σπουδών οποιουδήποτε τύπου Λυκείου, ενώ οι αγρονόμοι σε ποσοστό 50% θα προέρχονται από ιδιώτες και 50% από αγροφύλακες πτυχιούχους Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

http://www.forthnet.gr/templates/newsPosting.aspx?p=256743

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...