Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ συγγραφέας, εγκληματολόγος

«Το σχολείο πρέπει να καλλιεργεί και τη φαντασία»

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ

«Οι εξουσίες φοβούνται το δυναμισμό της φαντασίας επειδή οι ασκούντες πολιτική, θρησκευτική ή όποια άλλη εξουσία επιθυμούν διακαώς να τη διαιωνίζουν και ανάγουν τη σταθερότητα σε υπέρτατη αξία. Τότε μόνο αισθάνονται ασφαλείς, όταν όλα είναι καθορισμένα, ταξινομημένα και αυστηρά οροθετημένα. Εκλαμβάνουν το "εν δυνάμει" της φαντασίας και τις εκπλήξεις τις οποίες επιφυλάσσει ως επικίνδυνη απειλή και έχουν κάθε συμφέρον να τη θέτουν υπό διωγμόν. Με αυτό τον τρόπο όμως ανακόπτουν, καθυστερούν ή ακόμα και ματαιώνουν την πρόοδο. Ο μεγαλύτερος εχθρός της φαντασίας είναι η αποδοχή του κατεστημένου». Ο Ευγένιος Τριβιζάς, συγγραφέας και καθηγητής Συγκριτικής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας, μιλά για διπλωματία, φαντασία, παραμύθια, ακόμη και για βιοχημεία. Για όλα δηλαδή.

Μετά το βιβλίο σας «Πανικός στη χώρα της Γεωμετρίας» σκεφτόσαστε να γράψετε ένα βιβλίο «Πανικός στη χώρα της Βαλκανίας»;

«Οχι, επειδή δεν θέλω να αντιγράφω άλλους ικανότερους από εμένα στον τομέα αυτό».

Θα κάνατε δώρο στον κ. Νίμιτς την κλασική σειρά των βιβλίων σας «Παραμύθια Ντορεμίθια»;

«Τρία μόνο από τα βιβλία της σειράς, "Το γαϊδουράκι που γκάριζε", "Ποτέ μη γαργαλάς έναν γορίλα" και τη "Νύχτα της Μπανανόφλουδας"».

Εκτιμάτε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Μπους συγκινήθηκε με το βιβλίο σας «Η τελευταία μαύρη γάτα»;

«Δεν μ' έχει ενημερώσει ακόμα σχετικά με αυτό το θέμα. Γνωρίζω όμως ότι ένας προκάτοχός του, ο Αϊζενχάουερ, είχε απαγορεύσει όλες τις γάτες στον Λευκό Οίκο. Είχε δώσει μάλιστα εντολή στο προσωπικό να πυροβολούν επί τόπου όσες τολμούσαν να προσεγγίσουν τον περίβολο. Μαύρη γάτα σε λευκό οίκο ίσως να μην είναι λοιπόν και τόσο ευπρόσδεκτη».

Αληθεύει ότι πολλοί πολιτικοί αναλυτές ταυτίζουν τον πρόεδρο Μπους με κάποιον από τους χαρακτήρες του βιβλίου σας «Τα τρία μικρά λυκάκια»;

«Αν εννοείτε τον "Ρούνι Ρούνι, το ύπουλο κακό γουρούνι", σας πληροφορώ ότι οιαδήποτε ομοιότητα χαρακτήρων του έργου με προέδρους Δημοκρατιών είναι εντελώς τυχαία και οφείλεται σε καθαρή σύμπτωση».

Ανεξάρτητο Μπουσλαβικό Προτεκτοράτο ή ΔΙΑΦΘΥΡΟΜ το όνομα της FYROM;

«Εκτός από τα δύο ονόματα που αναφέρετε, έχω προτείνει μερικά ακόμα -δηλαδή... 1. Νέα Νιμιτσία, 2. Νιμιτσική Μπουσλαβία, 3. Μπουσλαβική Νιμιτσία και 4. Τάτσι-Μίτσι-Νίμιτς. Το πεδίο επιλογής είναι ευρύτατο».

Να αφήσουμε τα βαλκανιοκεντρικά και να πάμε στα παιδοκεντρικά. Σήμερα το παιδί είναι απλά ένας απαιτητικός καταναλωτής;

«Σε μεγαλύτερο σε σύγκριση με άλλες εποχές βαθμό. Συσσωρεύουν σήμερα τα παιδιά τόσα πολλά αγαθά, που φοβάμαι ότι σε λίγο, αντί να φέρνει ο Αϊ-Βασίλης δώρα στα παιδιά, θα χρειαστεί να πηγαίνουν τα παιδιά δώρα στον Αϊ-Βασίλη».

Πού οφείλεται αυτό;

«Στις ενοχές των γονέων, στα διαφημιστικά μηνύματα, στην τόνωση της φιλαρέσκειας και ματαιοδοξίας και στην ατροφία της φαντασίας, που μπορούσε άλλοτε να μετατρέπει μια καρέκλα σε πειρατικό καράβι και μια κορδέλα σε ποτάμι. Οταν όμως η απόλαυση της κατανάλωσης υποκαθιστά τη χαρά της δημιουργίας, τότε το μέλλον κάθε άλλο παρά ευχάριστο προμηνύεται».

Μήπως φταίει και το σχολείο, το οποίο, αντί να εμπνέει και να δίνει φτερά, συνθλίβει και καταθλίβει -όπως έχετε πει- το παιδί;

«Στόχος της εκπαίδευσης δεν πρέπει να είναι τόσο η μετάδοση γνώσεων όσο η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και φαντασίας του παιδιού, ώστε να μπορεί να κάνει σωστή εκμετάλλευση αυτών των γνώσεων. Ας μην ξεχνάμε τη ρήση του Αϊνστάιν ότι η φαντασία είναι σημαντικότερο εφόδιο από τη γνώση, επειδή η γνώση περιορίζεται αναγκαστικά σε αυτό που καταλαβαίνουμε μια συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, ενώ η φαντασία αγκαλιάζει όλα όσα θα γνωρίσουμε και θα κατανοήσουμε στο μέλλον. Μαθαίνουμε το παιδί να υπηρετεί την πραγματικότητα, ενώ πρέπει να μαθαίνουμε να την ξεπερνάει».

Περιγράφετε στα παραμύθια σας το πολιτικό τοπίο ως «ένα βαρετό παραμύθι με εξουθενωμένους, αλλά επικίνδυνους ακόμα δράκους, τσουρουφλισμένους ιππότες, επίδοξους Κοντορεβιθούληδες, ανήσυχους Πινόκιο που πριονίζουν κρυφά τις μύτες τους, πανικόβλητες πριγκίπισσες με ελάχιστες ελπίδες σωτηρίας». Ετσι είναι στ' αλήθεια;

«Κάπως έτσι. Το μόνο παρήγορο είναι ότι δεν είναι πλέον εύκολο να προσφέρουν οι κακές μητριές δηλητηριασμένα μήλα στις Χιονάτες επειδή οι τιμές των οπωροκηπευτικών έχουν εκτιναχθεί στα ύψη».

Μετά το «Εμβατήριο των σκουπιδιών», ποιο εμβατήριο ετοιμάζετε;

«Το εμβατήριο των πολεμοκάπηλων

"Πουλάμε σπαθιά και τόξα

σ' όποιον λαχταρά τιμές και δόξα

σ' όποιον θέλει να κερδίσει

με πόνο και με αίμα

ένα σκήπτρο, ένα στέμμα!

Πουλάμε όπλα, πουλάμε βέλη

σ' όποιον θέλει να υψώσει

από θρήνο μάνας ένα θρόνο

και πολύτιμα παλάτια

από των παιδιών τον πόνο!"»

Στο ολυμπιακό παραμύθι «Η Δέσποινα και το περιστέρι», το οποίο γράψατε στο πλαίσιο του προγράμματος Ολυμπιακής Παιδείας, τα τρία πνεύματα του κακού προσπαθούν να καταστρέψουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες χρησιμοποιώντας συνθήματα όπως «Ποτέ μην αναβάλλεις γι' αύριο ένα αναβολικό που μπορείς να πάρεις σήμερα» και «Κάνε στη ζούλα μια ενεσούλα».

Τι γνώμη έχετε για τα πνεύματα αυτά, τις εταιρείες δηλαδή που παρασκευάζουν και διοχετεύουν στην αγορά αναβολικά και άλλες απαγορευμένες ουσίες;

«Οτι παρεξηγούν το ολυμπιακό μότο "Citius - Altius - Fortius" και προσπαθούν να το εφαρμόζουν κατά λέξη στα προϊόντα τους. Δηλαδή ισχυρότερα (fortius) σε υψηλότερες δόσεις (altius) και ταχύτερης δράσης (citius) αναβολικά». *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/05/2008

Επειδή τα τελευταία δύο χρόνια "ζω" το δημοτικό σχολείο απο "μέσα" ελπίζω αυτο :

Στόχος της εκπαίδευσης δεν πρέπει να είναι τόσο η μετάδοση γνώσεων όσο η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και φαντασίας του παιδιού, ώστε να μπορεί να κάνει σωστή εκμετάλλευση αυτών των γνώσεων. Ας μην ξεχνάμε τη ρήση του Αϊνστάιν ότι η φαντασία είναι σημαντικότερο εφόδιο από τη γνώση, επειδή η γνώση περιορίζεται αναγκαστικά σε αυτό που καταλαβαίνουμε μια συγκεκριμένη ιστορική στιγμή, ενώ η φαντασία αγκαλιάζει όλα όσα θα γνωρίσουμε και θα κατανοήσουμε στο μέλλον. Μαθαίνουμε το παιδί να υπηρετεί την πραγματικότητα, ενώ πρέπει να μαθαίνουμε να την ξεπερνάεi.

να μην το διαβάσουν πολλοί δάσκαλοι .

Μάλλον δεν το ελπίζω , το εύχομαι .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παράνομοι οι γάμοι ομοφυλοφίλων

"Από την κείμενη νομοθεσία, γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων ούτε προβλέπεται, ούτε επιτρέπεται"

«Από την κείμενη νομοθεσία, γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων ούτε προβλέπεται, ούτε επιτρέπεται και συνεπώς μία τοιαύτη πράξη του δημάρχου δεν θα είναι μόνο άκυρη και ανίσχυρη αλλά θα είναι και παράνομη».

Αυτό υπογραμμίζει σε έγγραφό του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς,* με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία ο δήμαρχος της Τήλου έχει αποδεχθεί να παντρέψει ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει επίσης αναφορά στο άρθρο 21 του Συντάγματος που προστατεύει την οικογένεια και τον γάμο.

Στο έγγραφο σημειώνεται ακόμα ότι ο δήμαρχος, ο οποίος θα δεχθεί δήλωση περί συνάψεως γάμου, μεταξύ ομοφυλοφίλων, παραβιάζει το υπό του νόμου και ειδικότερα το άρθρο 21 του Συντάγματος και του άρθρου 1367 του αστικού κώδικα προβλεπόμενο καθήκον. Κατά συνέπεια, καταλήγει ο κ. Σανιδάς, «σε περίπτωση που ο δήμαρχος Τήλου δεχθεί δήλωση περί τελέσεως γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων παρακαλούμε για την ενέργεια των νομίμων».

:huh:

ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

'Αρθρο 21 - (Προστασία οικογένειας, γάμου, μητρότητας και παιδικής ηλικίας, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες)

1. H οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Kράτους.

2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Kράτος.

3. Tο Kράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.

4. H απόκτηση κατοικίας από αυτούς που την στερούνται ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Kράτους.

**5. O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.

**6. Τα άτομα με αναπηρίες έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Άρθρο 1367

Τέλεση του γάμου

Ο γάμος τελείται είτε με τη σύγχρονη δήλωση των μελλονύμφων ότι συμφωνούν σ' αυτό (πολιτικός γάμος) είτε με ιερολογία από ιερέα της ανατολικής ορθόδοξης εκκλησίας ή από λειτουργό άλλου δόγματος ή θρησκεύματος γνωστού στην Ελλάδα.

Η δήλωση γίνεται δημόσια κατά πανηγυρικό τρόπο ενώπιον δύο μαρτύρων, προς το δήμαρχο ή τον πρόεδρο της κοινότητας του τόπου όπου τελείται ο γάμος ή προς το νόμιμο αναπληρωτή τους, που είναι υποχρεωμένοι να συντάξουν αμέσως σχετική πράξη.

Οι προϋποθέσεις της ιεροτελεστίας και κάθε θέμα σχετικό μ' αυτήν διέπονται από το τυπικό και του κανόνες του δόγματος ή του θρησκεύματος σύμφωνα με το οποίοι γίνεται η ιεροτελεστία, εφόσον δεν είναι αντίθετοι με τη δημόσια τάξη. Ο θρησκευτικός λειτουργός είναι υποχρεωμένος να συντάξει αμέσως σχετική πράξη. Η τέλεση πολιτικού γάμου δεν εμποδίζει την ιερολογία του ίδιου γάμου κατά τη θρησκεία και το δόγμα των συζύγων.

Το Σύνταγμα

MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

'Αρθρο 4 - (Ισότητα των Ελλήνων)

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου.

2. Oι Έλληνες και οι Eλληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις.

3. Έλληνες πολίτες είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Eπιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα, με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.

4. Mόνο Έλληνες πολίτες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με ειδικούς νόμους.

5. Oι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

6. Kάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.

7. Tίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες πολίτες.

** Ερμηνευτική δήλωση: Η διάταξη της παραγράφου 6 δεν αποκλείει να προβλέπεται με νόμο η υποχρεωτική προσφορά άλλων υπηρεσιών, εντός ή εκτός των ενόπλων δυνάμεων (εναλλακτική θητεία), από όσους έχουν τεκμηριωμένη αντίρρηση συνείδησης για την εκτέλεση ένοπλης ή γενικά στρατιωτικής υπηρεσίας.

Το Σύνταγμα

MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα

'Αρθρο 5 - (Ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας, προσωπική ελευθερία)

1. Kαθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Xώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη.

2. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.

Aπαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας.

3. H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Kανένας δεν καταδιώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος.

**4. Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν μόνο ως παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου, σε εξαιρετικές περιπτώσεις ανάγκης και μόνο για την πρόληψη αξιόποινων πράξεων, όπως νόμος ορίζει.

**5. Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

Eρμηνευτική δήλωση: Στην απαγόρευση της παραγράφου 4 δεν περιλαμβάνεται η απαγόρευση της εξόδου με πράξη του εισαγγελέα, εξαιτίας ποινικής δίωξης, ούτε η λήψη μέτρων που επιβάλλονται για την προστασία της δημόσιας υγείας ή της υγείας ασθενών, όπως νόμος ορίζει.

*

Sistani.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 weeks later...

Με αφορμή έναν κανονισμό της UEFA και την προοπτική το παιχνίδι ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ να οδηγηθεί στα πέναλτι (οι Τούρκοι τελικά έκαναν την μεγάλη ανατροπή) παρακολούθησα τα διάφορα δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Δημοσίευμα πρώτο .

Ο συντάκτης της Ελευθεροτυπίας Α.Φ. τα ¨ρίχνει¨ στο δίδυμο της κρατικής τηλεόρασης Κατσαρός – Παπαδημητρίου για την άγνοιά τους σχετικά με τον ¨καινούργιο¨ κανονισμό, και μάλιστα με εκφράσεις ¨καφενείο¨, ¨ταβέρνες και παραλίες¨ και ούτε λίγο, ούτε πολύ τους λέει ότι είναι ανίκανοι επαγγελματικά :

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων

Το δίδυμο Αντώνη Κατσαρού και Παύλου Παπαδημητρίου ξεπέρασε πια κάθε όριο ανοχής και ασυλίας στην κρατική τηλεόραση, με μια απίθανη γκάφα στην εκπομπή «Euro ΝΕΤ 2008». Το «δίδυμο», λοιπόν, ξεκίνησε την ανάλυση του Α' ομίλου της διοργάνωσης και έφτασε στο σενάριο μιας πιθανής τελικής ισοβαθμίας Τουρκίας - Τσεχίας, τονίζοντας πως σε περίπτωση ισοπαλίας στο τελευταίο μεταξύ τους ματς θα προκριθεί η ομάδα που έχει καλύτερη θέση στη βαθμολογία της FIFA! Συνεπώς, «η Τουρκία χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί επειδή η Τσεχία είναι καλύτερη». Το καφενείο και το καλαμπούρι μπορούν να το κάνουν σίγουρα, σε ταβέρνες, παραλίες ή σπίτι τους. Οχι όμως εκεί όπου πληρώνονται να κάνουν μια επαγγελματική δουλειά, την οποία φυσικά είναι ανίκανοι να φέρουν σε πέρας. Προς γνώση και συμμόρφωση, τους πληροφορούμε ότι τον περασμένο Μάρτιο στη Γερμανία στο forum των προπονητών των 16 φιναλίστ, η UEFA έκανε δεκτό το αίτημά τους για τη διαδικασία πέναλτι όταν υπάρχει πλήρης ισοβαθμία (ισχύει μόνο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων). Πώς να τα γνωρίζουν αυτά οι Παπαδημητρίου, Κατσαρός, όταν έχουν το μυαλό τους σε εξυπνακισμούς, αστειότητες και χαζοπλακίτσες (βλέπε «Αθλητική Κυριακή»); Δεν φταίνε όμως οι ίδιοι που βρίσκονται εκεί. Αλλοι τους προσέλαβαν και υπερηφανεύεται μετά ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλος ότι έχει την «καλύτερη δημοσιογραφική ομάδα». Δικαιώνοντας έτσι όλους όσοι υποστηρίζουν πως «το ψάρι βρωμάει πάντα απ' το κεφάλι»...

Α.Φ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 13-6-2008

Στο ίδιο φίλο υπάρχει άρθρο του Αλέξη Σπυρόπουλου σχετικά με τον πρόεδρο της UEFA Πλατινί , όπου αναφέρει ότι σε συνάντηση των προπονητών των 16 φιναλίστ την άνοιξη, ζητήθηκε η αλλαγή του σχετικού κανονισμού και ο Μισέλ τόκανε αμέσως πράξη:

Η αμετακίνητη, προ Πλατινί, αριστοκρατία

Του ΑΛΕΞΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η διακυβέρνηση Πλατινί μοιάζει, βήμα προς βήμα, να (ξανα)δίνει το ποδόσφαιρο στο ποδόσφαιρο! Σ' αυτούς που το υπηρετούν και που κι ο ίδιος υπήρξε... και τα δύο: στους ποδοσφαιριστές, καθότι (ο Γάλλος) υπήρξε στρατοσφαιρικός ποδοσφαιριστής. Και στους προπονητές. Ασχέτως αν υπήρξε αποτυχημένος προπονητής!

Οι μικρές μικρές καινοτομίες που εισάγει αμέσως στο παιχνίδι, λεπτομέρειες εκ πρώτης όψεως, είναι η απόρροια της επικοινωνιακής διαδικασίας που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να καθιερώσει. Να ρωτά (η UEFA) εκείνους που ζουν και ξέρουν, ν' ακούει, να υιοθετεί, να θεσμοθετεί πάραυτα.

Το καλεντάρι του EURO 2008 επανασχεδιάστηκε για να 'ναι πιο λογική και δίκαιη η ιστορία με τις μέρες ξεκούρασης των αντιπάλων που συγκρούονται σε προημιτελικούς, ημιτελικούς, τελικό. Ή η πιθανότητα την Κυριακή να παίξουν Τσέχοι και Τούρκοι πέναλτι επί τόπου, εφόσον αναδειχθούν στα 90 λεπτά ισόπαλοι. Είναι ό,τι πρότειναν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των 16 φιναλίστ στο workshop την άνοιξη. Καλοκαίρι έχει γίνει κανονισμός. Για ρυθμούς παλαιών χαρτογιακάδων, ασύλληπτη ταχύτητα.

Είναι μικρά πράγματα που όμως το (έκπτωτο) κατεστημένο τα διαιώνιζε, ανελαστικό στο να καταλαβαίνει τι του λένε και, ακόμη περισσότερο, να τ' αλλάζει με τρόπο συνοπτικό. Οπως η πονεμένη ιστορία με τις κίτρινες κάρτες στους ημιτελικούς που εδώ και καμιά δεκαπενταριά χρόνια στοίχισαν σε τόσες και τόσες μορφές της μπάλας τη συμμετοχή σ' έναν, συλλογικό ή εθνικό, τελικό. Η προ Πλατινί αριστοκρατία της Νιόν έμενε, πεισματικά, αμετακίνητη.

Ο Πλατινί το έχει, ήδη, λύσει. Το 'πιασε προτού καν ολοκληρώσουν (οι προπονητές) την εισήγησή τους. Με τη νέα σεζόν θα το επεκτείνει και στις διοργανώσεις των κλαμπ. Ο Ρώσος Πόγκρεμπνιακ της Ζενίτ, απών με κάρτες στον τελικό (ποιος, ο πρώτος σκόρερ...) του φετινού Κυπέλλου UEFA, θα 'ναι ο τελευταίος χαμένος αυτής της ιστορίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/06/2008

Άρα να η περίτρανη απόδειξη της άγνοιας και της επαγγελματικής ανικανότητας των Κατσαρού – Παπαδημητρίου και δίκαια όσα ο Α.Φ. τους σέρνει (και λίγα θάλεγα) .

Την επόμενη όμως μέρα υπάρχει σχόλιο του Γ.Ξεν που ανατρέπει τα πάντα.

Πέναλτι

*Ο κανονισμός με την εκτέλεση πέναλτι αν δύο ομάδες ισοβαθμούν σε όλα, δεν είναι καινούργιος. Ισχύει από το EURO 2004, μόνο που τότε δεν έκατσε με τη λήξη της φάσης των ομίλων περίπτωση ανάλογη με αυτή των Τούρκων και των Τσέχων. Ιδιοι βαθμοί, ίδιος αριθμός τερμάτων υπέρ και κατά, κανένας νικητής στο μεταξύ τους παιχνίδι, το μόνο που μένει για να κριθεί η πρόκριση είναι τα πέναλτι. Αδικη και άχαρη διαδικασία; Μπορεί. Οχι περισσότερο άδικη όμως από μια κλήρωση. Ή από τη βαθμολογική κατάταξη της χώρας στη FIFA. Το τέλειο και πιο δίκαιο σύστημα θα αργήσουν πολύ να το ανακαλύψουν...

Γ.Ξεν

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14-6-2008

Άρα ανίκανο δεν είναι μόνο το δίδυμο της κρατικής τηλεόρασης αλλά και οι συντάκτες της Ελευθεροτυπίας και ειδικά ο Αλέξης Σπυρόπουλος που ¨ανακάλυψε¨ και αίτημα των προπονητών την άνοιξη .

Τώρα θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά. Απλά έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο, εκτός ίσως για να δούμε την μαλακι…..ς μας ταΐζουν για ένα θέμα τόσο απλό και τόσο αδιάφορο.

Στα σοβαρά θέματα ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δ

Με αφορμή έναν κανονισμό της UEFA και την προοπτική το παιχνίδι ΤΟΥΡΚΙΑ – ΤΣΕΧΙΑ να οδηγηθεί στα πέναλτι (οι Τούρκοι τελικά έκαναν την μεγάλη ανατροπή) παρακολούθησα τα διάφορα δημοσιεύματα της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Δημοσίευμα πρώτο .

Ο συντάκτης της Ελευθεροτυπίας Α.Φ. τα ¨ρίχνει¨ στο δίδυμο της κρατικής τηλεόρασης Κατσαρός – Παπαδημητρίου για την άγνοιά τους σχετικά με τον ¨καινούργιο¨ κανονισμό, και μάλιστα με εκφράσεις ¨καφενείο¨, ¨ταβέρνες και παραλίες¨ και ούτε λίγο, ούτε πολύ τους λέει ότι είναι ανίκανοι επαγγελματικά :

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων

Το δίδυμο Αντώνη Κατσαρού και Παύλου Παπαδημητρίου ξεπέρασε πια κάθε όριο ανοχής και ασυλίας στην κρατική τηλεόραση, με μια απίθανη γκάφα στην εκπομπή «Euro ΝΕΤ 2008». Το «δίδυμο», λοιπόν, ξεκίνησε την ανάλυση του Α' ομίλου της διοργάνωσης και έφτασε στο σενάριο μιας πιθανής τελικής ισοβαθμίας Τουρκίας - Τσεχίας, τονίζοντας πως σε περίπτωση ισοπαλίας στο τελευταίο μεταξύ τους ματς θα προκριθεί η ομάδα που έχει καλύτερη θέση στη βαθμολογία της FIFA! Συνεπώς, «η Τουρκία χρειάζεται μόνο νίκη για να προκριθεί επειδή η Τσεχία είναι καλύτερη». Το καφενείο και το καλαμπούρι μπορούν να το κάνουν σίγουρα, σε ταβέρνες, παραλίες ή σπίτι τους. Οχι όμως εκεί όπου πληρώνονται να κάνουν μια επαγγελματική δουλειά, την οποία φυσικά είναι ανίκανοι να φέρουν σε πέρας. Προς γνώση και συμμόρφωση, τους πληροφορούμε ότι τον περασμένο Μάρτιο στη Γερμανία στο forum των προπονητών των 16 φιναλίστ, η UEFA έκανε δεκτό το αίτημά τους για τη διαδικασία πέναλτι όταν υπάρχει πλήρης ισοβαθμία (ισχύει μόνο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων). Πώς να τα γνωρίζουν αυτά οι Παπαδημητρίου, Κατσαρός, όταν έχουν το μυαλό τους σε εξυπνακισμούς, αστειότητες και χαζοπλακίτσες (βλέπε «Αθλητική Κυριακή»); Δεν φταίνε όμως οι ίδιοι που βρίσκονται εκεί. Αλλοι τους προσέλαβαν και υπερηφανεύεται μετά ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρ. Παναγόπουλος ότι έχει την «καλύτερη δημοσιογραφική ομάδα». Δικαιώνοντας έτσι όλους όσοι υποστηρίζουν πως «το ψάρι βρωμάει πάντα απ' το κεφάλι»...

Α.Φ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 13-6-2008

Στο ίδιο φίλο υπάρχει άρθρο του Αλέξη Σπυρόπουλου σχετικά με τον πρόεδρο της UEFA Πλατινί , όπου αναφέρει ότι σε συνάντηση των προπονητών των 16 φιναλίστ την άνοιξη, ζητήθηκε η αλλαγή του σχετικού κανονισμού και ο Μισέλ τόκανε αμέσως πράξη:

Η αμετακίνητη, προ Πλατινί, αριστοκρατία

Του ΑΛΕΞΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η διακυβέρνηση Πλατινί μοιάζει, βήμα προς βήμα, να (ξανα)δίνει το ποδόσφαιρο στο ποδόσφαιρο! Σ' αυτούς που το υπηρετούν και που κι ο ίδιος υπήρξε... και τα δύο: στους ποδοσφαιριστές, καθότι (ο Γάλλος) υπήρξε στρατοσφαιρικός ποδοσφαιριστής. Και στους προπονητές. Ασχέτως αν υπήρξε αποτυχημένος προπονητής!

Οι μικρές μικρές καινοτομίες που εισάγει αμέσως στο παιχνίδι, λεπτομέρειες εκ πρώτης όψεως, είναι η απόρροια της επικοινωνιακής διαδικασίας που έσπευσε από την πρώτη στιγμή να καθιερώσει. Να ρωτά (η UEFA) εκείνους που ζουν και ξέρουν, ν' ακούει, να υιοθετεί, να θεσμοθετεί πάραυτα.

Το καλεντάρι του EURO 2008 επανασχεδιάστηκε για να 'ναι πιο λογική και δίκαιη η ιστορία με τις μέρες ξεκούρασης των αντιπάλων που συγκρούονται σε προημιτελικούς, ημιτελικούς, τελικό. Ή η πιθανότητα την Κυριακή να παίξουν Τσέχοι και Τούρκοι πέναλτι επί τόπου, εφόσον αναδειχθούν στα 90 λεπτά ισόπαλοι. Είναι ό,τι πρότειναν οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί των 16 φιναλίστ στο workshop την άνοιξη. Καλοκαίρι έχει γίνει κανονισμός. Για ρυθμούς παλαιών χαρτογιακάδων, ασύλληπτη ταχύτητα.

Είναι μικρά πράγματα που όμως το (έκπτωτο) κατεστημένο τα διαιώνιζε, ανελαστικό στο να καταλαβαίνει τι του λένε και, ακόμη περισσότερο, να τ' αλλάζει με τρόπο συνοπτικό. Οπως η πονεμένη ιστορία με τις κίτρινες κάρτες στους ημιτελικούς που εδώ και καμιά δεκαπενταριά χρόνια στοίχισαν σε τόσες και τόσες μορφές της μπάλας τη συμμετοχή σ' έναν, συλλογικό ή εθνικό, τελικό. Η προ Πλατινί αριστοκρατία της Νιόν έμενε, πεισματικά, αμετακίνητη.

Ο Πλατινί το έχει, ήδη, λύσει. Το 'πιασε προτού καν ολοκληρώσουν (οι προπονητές) την εισήγησή τους. Με τη νέα σεζόν θα το επεκτείνει και στις διοργανώσεις των κλαμπ. Ο Ρώσος Πόγκρεμπνιακ της Ζενίτ, απών με κάρτες στον τελικό (ποιος, ο πρώτος σκόρερ...) του φετινού Κυπέλλου UEFA, θα 'ναι ο τελευταίος χαμένος αυτής της ιστορίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/06/2008

Άρα να η περίτρανη απόδειξη της άγνοιας και της επαγγελματικής ανικανότητας των Κατσαρού – Παπαδημητρίου και δίκαια όσα ο Α.Φ. τους σέρνει (και λίγα θάλεγα) .

Την επόμενη όμως μέρα υπάρχει σχόλιο του Γ.Ξεν που ανατρέπει τα πάντα.

Πέναλτι

*Ο κανονισμός με την εκτέλεση πέναλτι αν δύο ομάδες ισοβαθμούν σε όλα, δεν είναι καινούργιος. Ισχύει από το EURO 2004, μόνο που τότε δεν έκατσε με τη λήξη της φάσης των ομίλων περίπτωση ανάλογη με αυτή των Τούρκων και των Τσέχων. Ιδιοι βαθμοί, ίδιος αριθμός τερμάτων υπέρ και κατά, κανένας νικητής στο μεταξύ τους παιχνίδι, το μόνο που μένει για να κριθεί η πρόκριση είναι τα πέναλτι. Αδικη και άχαρη διαδικασία; Μπορεί. Οχι περισσότερο άδικη όμως από μια κλήρωση. Ή από τη βαθμολογική κατάταξη της χώρας στη FIFA. Το τέλειο και πιο δίκαιο σύστημα θα αργήσουν πολύ να το ανακαλύψουν...

Γ.Ξεν

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 14-6-2008

Άρα ανίκανο δεν είναι μόνο το δίδυμο της κρατικής τηλεόρασης αλλά και οι συντάκτες της Ελευθεροτυπίας και ειδικά ο Αλέξης Σπυρόπουλος που ¨ανακάλυψε¨ και αίτημα των προπονητών την άνοιξη .

Τώρα θα μου πείτε γιατί τα γράφω όλα αυτά. Απλά έτσι χωρίς ιδιαίτερο λόγο, εκτός ίσως για να δούμε την μαλακι…..ς μας ταΐζουν για ένα θέμα τόσο απλό και τόσο αδιάφορο.

Στα σοβαρά θέματα ?

Δείχνουν τον προσήκοντα σεβασμό και επαγγελματισμό!

ΟΛΕ!!!!

B)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Παίζουν παιχνίδια με τα μοσχεύματα»

Με την αγωνία χιλιάδων γονιών φαίνεται ότι παίζουν οι ιδιωτικές τράπεζες Ομφαλικών Μοσχευμάτων, με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Εκμεταλλευόμενες την άγνοια και το ενδιαφέρον όλων για την υγεία των παιδιών τους, άνοιξαν φάμπρικα παίρνοντας χιλιάδες ευρώ από τον καθένα χωρίς να ενημερώνουν ότι τα μοσχεύματα αυτά δε θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος τόνισε ότι οι ιδιωτικές τράπεζες είναι παράνομες .

Αυτά προκύπτουν από όσα αποκάλυψε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας κ. Αχιλλέας Αναγνωστόπουλος, αφού όπως είπε, οι ιδιωτικές τράπεζες Ομφαλικών Μοσχευμάτων όχι μόνο δεν είναι χρήσιμες αλλά είναι και παράνομες. «Ο νόμος περί μεταμοσχεύσεων απαγορεύει τη λειτουργία τους. Ασυδοτούν και παραπληροφορούν τους γονείς, είναι καθαρά εμπορικές επιχειρήσεις».

Οπως κατήγγειλε ο κ. Αναγνωστόπουλος, το ομφαλικό μόσχευμα του ασθενούς δεν είναι κατάλληλο για μεταμόσχευση προς τον ίδιο, επειδή είτε πάσχει σίγουρα από το ίδιο νόσημα (σε κληρονομικές παθήσεις) είτε πάσχει δυνητικά (σε περιπτώσεις εμφάνισης λευχαιμίας στα πρώτα έτη της ζωής).

Επιπλέον σε περιπτώσεις λευχαιμιών το «αυτόλογο μόσχευμα» (από τον ίδιο τον ασθενή) υστερεί του «αλλογενούς» (από άλλον άνθρωπο) γιατί στερείται αντιλευχαιμικής δράσης. Η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ένα τέτοιο αυτόλογο μόσχευμα είναι μικρότερη του 1 προς 20.000 και μάλιστα με επισφαλή αποτελέσματα. Φυσικά όλα αυτά δεν φαίνεται να γίνονται σαφή από πλευράς εταιρειών προς τους γονείς...

Αντίθετα, στις κρατικές τράπεζες τα βλαστικά κύτταρα του ομφαλοπλακουντιακού αίματος δωρίζονται προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον από όποιον τα έχει ανάγκη (συμβατός ασθενής) και η διαδικασία δεν έχει κανένα χρηματικό κόστος για τον δωρητή.

Στις ιδιωτικές τράπεζες τα κύτταρα φυλάσσονται για μελλοντική χρήση μόνο για τον δότη (ο οποίος δε θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει) και φυσικά η διαδικασία έχει κόστος που υπολογίζεται στα 2.000 ευρώ αλλά ποικίλλει από εταιρεία σε εταιρεία.

Σύμφωνα δε με τον πρόεδρο του ΕΑΕ, όταν αναπτυχθεί αυτή η «αγορά» θα έχει ετήσιο τζίρο άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ! «Οι άνθρωποι αγοράζουν ένα "προϊόν" και μια υπηρεσία χωρίς αντίκρισμα».

Τα κύτταρα αυτά λοιπόν, το πιθανότερο είναι ότι θα καταλήξουν στα σκουπίδια, τη στιγμή που χιλιάδες ασθενείς θα μπορούσαν να σωθούν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, κάθε χρόνο στην Ελλάδα έχουμε 100.000 γεννήσεις και τα ομφαλικά κύτταρα πετιούνται, όταν η συλλογή 20.000 μοσχευμάτων θα έδινε δυνατότητα μεταμόσχευσης στο 95% των ασθενών που αναζητούν δότη και δεν βρίσκουν!

Ο κ. Αναγνωστόπουλος κάλεσε τον υπουργό Υγείας να πάρει αμέσως μέτρα όχι μόνο για την ασυδοσία των ιδιωτών, αλλά και για να δημιουργηθεί σύντομα δίκτυο Δημοσίων Τραπεζών στις μεγάλες πόλεις, υπό την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ώστε να μη χάνονται μοσχεύματα και ζωές. *

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 19/06/2008

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ

«Εγώ νομίζω», είπε ο Προμηθέας (οργανικός διανοούμενος, χωρίς δάνεια, με δυο δουλειές, εκτιμώμενος), «ότι παράγινε το κακό με τις αποκρύψεις πληροφοριών. Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν τι συμβαίνει με τη Siemens, τι συμβαίνει με το εμπόριο ναρκωτικών, τι συμβαίνει με το παραπολιτικό χρήμα. Δεν είναι ότι τα ξέρουν, δεν είναι ότι τα διαδίδουν. Είναι ότι τα βγάζουν επιλεκτικά. Καμιά συμφωνία που �βγάζει μάτι� για την παρανομία της, για τη ληστρική της διάθεση, για τις δραματικές συνέπειές της δεν μπορεί να πιαστεί στο δίχτυ της Δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα, συμβαίνει τα τελευταία χρόνια ό,τι και με την τιμή της βενζίνης. Αν ακούγαμε ότι θα ακριβύνει τόσο πολύ πριν από πέντε χρόνια, η όποια κυβέρνηση θα έπεφτε. Σήμερα, ο κόσμος πληρώνει και βαρυγκομάει, αλλά πληρώνει. Ετσι και με τα πολιτικά: ακούγονταν διάφορα, αλλά δεν έβγαινε τίποτα στη φόρα. Από το 2005, γίνεται ο κακός χαμός. Δεν υπάρχει χρονιά χωρίς να υπάρξουν δέκα πρωτοσέλιδα πρώτης γραμμής, που καταλήγουν στα ψιλά των οπισθόφυλλων με το πέρασμα του χρόνου. Σας δουλεύουν», κατέληξε ο Προμηθέας, «και πολύ φοβάμαι ότι κι εσείς τους δουλεύετε, εσείς, το γενικό κοινό, επειδή σας βολεύει αυτό το ψάρεμα στα βουρκόνερα».

«Διαφωνώ», απάντησε ο Επιμηθέας (επιτηδευματίας, χρωστάει πολλά, ζει από κάρτες, ενίοτε άνεργος, ενίοτε εξαφανισμένος, περιφρονούμενος). «Μην το δεις πολιτικά το παιχνίδι. Δες το σαν παιχνίδι. Είμαστε παιδάκια που παίζουν χωρίς επίβλεψη. Μαθημένοι στον εικοστό αιώνα σε επιστάτες που αντιπροσώπευαν το άσπρο και το μαύρο, το φως και το σκοτάδι, Βενιζέλος-Κωνσταντίνος, Αξονας-Σύμμαχοι, Αριστεροί-Δεξιοί, Παπανδρέου - Καραμανλής, Χούντα-Αντίσταση, Καραμανλής-Ανδρέας, μας ήρθε ως δώρο εξ ουρανού που δεν έχουμε πατρονάρισμα ισχυρών προσωπικοτήτων ή ιδεών. Εχουμε οικολογία, αυτοδιοίκηση, δικαιώματα του πολίτη, περιβάλλον, αντίσταση στο ένα, αντίσταση στο άλλο, γνωστούς-άγνωστους, εξωτερικές και εσωτερικές �διαλυτικές� δυνάμεις και άλλα πιστευτά, αλλά όχι πειστικά. Πριν από τριάντα χρόνια κάποιος έλεγε ότι �αυτά τα κάνει η διεθνής του κομμουνισμού� ή �η CIA� και ξεμπέρδευε. Σήμερα, ο φόνος ενός ηθοποιού, οι καταθέσεις μαρτύρων σε γερμανικό δικαστήριο, η απαγωγή ενός βιομηχάνου στη Θεσσαλονίκη, τα τιμολόγια ενός βουλευτή μπλέκουν με τον αγωγό του Πούτιν, με τον Oμπάμα και τη Χίλαρι. Δεν είναι προβλέψεις. Είναι παιχνίδια παιδιών, επειδή μόνον τα παιδιά είναι τόσο εφευρετικά στην επιλογή των υλικών τους».

«Λέτε χαζομάρες», επενέβη ο Τζον Σμιθ (μπλόγκερ, νεότατος, μη φιλόδοξος, κυνηγός ηδονών, άφραγκος, αδιάφορος). «Δε θα μετασχηματιστεί η κοινωνία. Θα πέσει το σταριλίκι της αρκούδας. Αυτά γίνονται επειδή δεν υπάρχει αρχηγικό δίδυμο. Δεν υπάρχει πλατεία Κλαυθμώνος. Δε φοβάται κανένας, ή καλύτερα, κυβερνούν τη χώρα επιμέρους, αυτοί που δε φοβούνται, επομένως τους συμφέρει να σπέρνουν παντού το φόβο και τον τρόμο. Αυτό είναι όλο. Η χώρα ανακάλυψε τη χαρά της αυτοκυβέρνησης. Τη μαγεία της μοναξιάς, που χρηματοδοτείται από το δημόσιο τομέα. Την απόλαυση να απαντάς στις δημοσκοπήσεις με ό,τι σου κατέβει και να το σέβονται, να στήνουν στρατηγικές πάνω σε χαζομάρες. Το βάρος της ακρίβειας, των σκανδάλων, της λούφας και της παραλλαγής το θεωρούν όλοι ως βάρος ��μόνο για τα μάτια��. Στο βάθος, το θεωρούν δικαίωμα. Και αύριο, θα το δείτε ως απαίτηση. Σε άλλα μέρη, οι κοινωνικές τάξεις έσφαζαν η μια την άλλη. Εδώ πνίγουν σαν το κουνέλι όποιον τολμάει να σκεφτεί ταξικά. Ζούμε στο 2008, και οι ιδέες μας παλεύουν να καβατζάρουν το 1908. Τελείωσα».

Απο τον Αγγελιοφόρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 weeks later...
Με εικονικές επιταγές επιδιώκουν τη ρευστότητα

Του ΘΑΝΟΥ ΤΣΙΡΟΥ

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι εικονικές συναλλαγές μεταξύ εταιρειών. Ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες ρίχνουν μεταχρονολογημένες επιταγές στην αγορά, χωρίς όμως να έχουν πραγματοποιήσει κάποια πώληση προϊόντος και χωρίς να έχουν παράσχει κάποια υπηρεσία.

Το όλο «κόλπο» αποσκοπεί στο να λύσει -ή τουλάχιστον να μεταθέσει χρονικά- το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που μαστίζει την ελληνική αγορά και ειδικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Λογιστές παραδέχονται ότι το φαινόμενο αποκτά ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι φορολογικοί έλεγχοι εστιάζονται πλέον στα ταμεία και τις επιταγές των επιχειρήσεων, ενώ τα λουριά σφίγγουν πλέον και οι τράπεζες διαπιστώνουν ότι ο κίνδυνος να ξεφύγει ο αριθμός των ακάλυπτων επιταγών μεγαλώνει επικίνδυνα.

Πώς στήνεται, όμως, το «παιχνίδι»; Για παράδειγμα η βιοτεχνία ενός μικρομεσαίου επιχειρηματία αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα ρευστότητας τους τελευταίους μήνες. Το ίδιο και η γειτονική εμπορική επιχείρηση.

Οι δύο επιχειρηματίες αποφασίζουν να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους εκμεταλλευόμενοι τα μπλοκ των επιταγών και τους αλληλόχρεους λογαριασμούς που έχουν σε κάποια τράπεζα. Ο βιοτέχνης κόβει μια 6μηνη επιταγή στον έμπορο ύψους 20.000 ευρώ. Ο τελευταίος με τη σειρά του την πηγαίνει στην τράπεζά του για να την «σπάσει», δηλαδή για να εισπράξει το ποσό που αναγράφεται στην επιταγή μείον ένα ποσό που παρακρατεί η τράπεζα ως «κάλυψη» και ανέρχεται από το 10% έως 20% του συνολικού ποσού της επιταγής ενώ πληρώνει φυσικά στην τράπεζα και ένα «γενναίο» επιτόκιο που ορισμένες φορές φτάνει έως και το 10%.

Ο έμπορος λύνει το πρόβλημα ρευστότητας, για μερικούς μήνες. Μένει να λυθεί και το πρόβλημα του βιοτέχνη. Αυτός δεν έχει παρά να ζητήσει μια αντίστοιχης διάρκειας και ύψους επιταγή από τον έμπορο.

Με τον ίδιο τρόπο

Με το που θα την πάρει στα χέρια του, θα την πάει στη δική του τράπεζα και θα την «σπάσει» με τον ίδιο τρόπο. Θα πάρει τα μετρητά στα χέρια του και θα επιβαρυνθεί με το σχετικό επιτόκιο. Φυσικά, και οι δύο θα «ζήσουν» τους επόμενους μήνες με ένα άγχος: να είναι σε θέση να «καλύψουν» τις δύο ανοικτές επιταγές όταν θα έρθει η ώρα.

Η συναλλαγή εκ πρώτης όψεως φαίνεται «καθαρή». Ο ένας επιχειρηματίας κάνει μια διευκόλυνση στον άλλο και οι δύο μαζί εξασφαλίζουν προμήθειες και τόκους στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται γι' αυτό και οι τελευταίες δεν πολυψάχνουν το ζήτημα εάν πρόκειται για γνωστό πελάτη. Αρκετές φορές την ίδια μέθοδο εφαρμόζει ένας επιχειρηματίας που έχει δύο ή τρεις δικές του επιχειρήσεις.

Η συγκεκριμένη πρακτική όμως είναι παράνομη, καθώς υποκρύπτει εικονική συναλλαγή. Οι δύο επιχειρηματίες δεν επιτρέπεται να ανταλλάσσουν επιταγές χωρίς να έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα τιμολόγια.

Η συναλλαγή θεωρείται «μαύρη» και ο ελεγκτής της εφορίας μπορεί να απαιτήσει την καταβολή ΦΠΑ και να «ρίξει» τα βιβλία της επιχείρησης αν εντοπίσει τέτοιου είδους πρακτικές.

Φοροτεχνικοί σύμβουλοι υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες, καταφεύγουν ολοένα και συχνότερα σε τέτοιες λύσεις για να μεταθέσουν χρονικά πληρωμές και υποχρεώσεις. Το φαινόμενο αυτό έχει γίνει γνωστό στις τράπεζες, οι οποίες ασκούν ολοένα και εντονότερες πιέσεις προς τους επιχειρηματίες-πελάτες τους προκειμένου πέρα από την επιταγή να προσκομίζουν και τα τιμολόγια που να αποδεικνύουν ότι η συναλλαγή δεν είναι εικονική. Είναι προφανές ότι δεν θέλουν να γεμίζουν τα ταμεία τους με επιταγές οι οποίες κινδυνεύουν να μείνουν ακάλυπτες, αλλά δεν θέλουν όμως και να κόψουν το ρευστό από κάποιο παλιό πελάτη τους που δεν έχει δείξει δείγματα αφερεγγυότητας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - 29/06/2008

http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=75103648

Δεν τους φτάνει το χάλι τους δηλαδή.. θα τους ζητάνε και τα ρέστα..

Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών στην υπηρεσία των Τραπεζών.. :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τους φτάνει το χάλι τους δηλαδή.. θα τους ζητάνε και τα ρέστα..

Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών στην υπηρεσία των Τραπεζών.. :P

ποιανου χαλι, ακριβως, εννοεις ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν τους φτάνει το χάλι τους δηλαδή.. θα τους ζητάνε και τα ρέστα..

Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών στην υπηρεσία των Τραπεζών.. :P

Τί ακριβώς εννοείς "Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών στην υπηρεσία των Τραπεζών.. " ;

Οι Τράπεζες είναι υποχρεωμένες από ένα ποσό και πάνω να ελέγχουν ότι η επιταγή προέρχεται από πραγματική συναλλαγή!

Ελέγχουν, βάσει Οδηγίας της ΕΚΤ αν υπάρχει τιμολόγιο!

Θα μου πεις, ότι δεν το κάνουν!

Θα μου πεις ότι όχι μόνο δεν το κάνουν αλλά λένε στους επιχειρηματίες "αφού έχεις πλαφόν, γιατί δεν φέρνεις καμιά επιταγούλα; "

Το άρθρο της "Ελευθεροτυπίας" έχει σχέση με την πραγματικότητα όσο και το άλογο που δέθηκε πίσω από το κάρο!

Λογικά, θα περίμενε κανείς την ΥΕΕ να ελέγχει τις Τράπεζες για κάτι τέτοιο!

Και... κάτι άλλο

Δεν χρειάζεται εισαγγελική εντολή για να παρακαμθεί το απόρρητο και να "ανοίξει" λογαριασμός;

Μάλλον ...δημοσιογραφικό χάλι λοιπόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τί ακριβώς εννοείς "Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών στην υπηρεσία των Τραπεζών.. " ;

.............

Λογικά, θα περίμενε κανείς την ΥΠΕΕ να ελέγχει τις Τράπεζες για κάτι τέτοιο!

Το λες μόνος σου Σταύρο..

Αλλά ποιος τολμά?

εκτός αυτού .. έχει ψωμί η δουλειά..

Η συναλλαγή θεωρείται «μαύρη» και ο ελεγκτής της εφορίας μπορεί να απαιτήσει την καταβολή ΦΠΑ και να «ρίξει» τα βιβλία της επιχείρησης αν εντοπίσει τέτοιου είδους πρακτικές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρακαλώ τους εκ Χανίων αγαπητούς συναδέλφους να μας εξηγήσουν τι γίνεται εκεί κάτω.. :)

Ισχυρή έκρηξη στα γραφεία του Συνασπισμού στα Χανιά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρακαλώ τους εκ Χανίων αγαπητούς συναδέλφους να μας εξηγήσουν τι γίνεται εκεί κάτω.. :)

Ισχυρή έκρηξη στα γραφεία του Συνασπισμού στα Χανιά

Ανταποκριση απο το Cretan Τexas :

O αγαπητος κυριος Αλαβανος ειναι βουλευτης Ηρακλειου

Η ανατολικη και η δυτικη Κρητη ειναι σαν ενα ζευγαρι που μεσα απο τους καυγαδες ανανεωνουν την σχεση τους

Τον τελευταιο καιρο ο κυρ Αλεκος εχει εκφραστει υπερ της Ανατολικης Κρητης , και κατα την γνωμη μου ορθα ,σε διαφορα ζητηματα οπως η δημιουργια εδρας Εφετειου στο Ηρακλειο καθως και για την συνενωση η μη των ΚΤΕΛ των δυο πλευρων

Ειναι φυσικο να εχει δημιουργησει αντιπαθειες στην δυτικη πλευρα

Σημερα ειναι Χανια για επισκεψη

Ετσι λοιπον καποια καλα παιδια της δυτικης οχθης θεωρησαν καλο να ετοιμασουν πυροτεχνηματα υποδοχης απο την προηγουμενη

Εκει που τα εφτιαχαν εξω απο τα γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ αυτα εκπυρσοκροτησαν :):):D

Ο πολεμικος ανταποκριτης diba μεσα απο το μετωπο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ανταποκριση απο το Cretan Τexas :

O αγαπητος κυριος Αλαβανος ειναι βουλευτης Ηρακλειου

Η ανατολικη και η δυτικη Κρητη ειναι σαν ενα ζευγαρι που μεσα απο τους καυγαδες ανανεωνουν την σχεση τους

Τον τελευταιο καιρο ο κυρ Αλεκος εχει εκφραστει υπερ της Ανατολικης Κρητης , και κατα την γνωμη μου ορθα ,σε διαφορα ζητηματα οπως η δημιουργια εδρας Εφετειου στο Ηρακλειο καθως και για την συνενωση η μη των ΚΤΕΛ των δυο πλευρων

Ειναι φυσικο να εχει δημιουργησει αντιπαθειες

Σημερα ειναι Χανια για επισκεψη

Ετσι λοιπον καποια καλα παιδια της δυτικης οχθης θεωρησαν καλο να ετοιμασουν πυροτεχνηματα υποδοχης απο την προηγουμενη

Εκει που τα εφτιαχαν εξω απο τα γραφεια του ΣΥΡΙΖΑ αυτα εκπυρσοκροτησαν :):D:)

Ο πολεμικος ανταποκριτης diba μεσα απο το μετωπο

Αυτό δεν χρειάζεται να το φωνάζεις..

γιατί μπορεί να περάσουν και από το γραφείο σου τα καλά παιδιά.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό δεν χρειάζεται να το φωνάζεις..

γιατί μπορεί να περάσουν και από το γραφείο σου τα καλά παιδιά.. :)

Τι έγινε ρε παιδιά;;Πείραξε κανείς τον Θανάση;;

Diομήδη,φύλαξε καλά τα ζωντανά σου,γιατί κουτσό άλογο δε λέει.

Αυτό δεν είναι απειλή,είναι υπόσχεση,αν μάθω ότι στεναχώρησες τον Αρχηγό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι έγινε ρε παιδιά;;Πείραξε κανείς τον Θανάση;;

Diομήδη,φύλαξε καλά τα ζωντανά σου,γιατί κουτσό άλογο δε λέει.

Αυτό δεν είναι απειλή,είναι υπόσχεση,αν μάθω ότι στεναχώρησες τον Αρχηγό.

:):):D:):angry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τί ακριβώς εννοείς "Ελεγκτές του Υπουργείου Οικονομικών στην υπηρεσία των Τραπεζών.. " ;

Οι Τράπεζες είναι υποχρεωμένες από ένα ποσό και πάνω να ελέγχουν ότι η επιταγή προέρχεται από πραγματική συναλλαγή!

Ελέγχουν, βάσει Οδηγίας της ΕΚΤ αν υπάρχει τιμολόγιο!

Θα μου πεις, ότι δεν το κάνουν!

Θα μου πεις ότι όχι μόνο δεν το κάνουν αλλά λένε στους επιχειρηματίες "αφού έχεις πλαφόν, γιατί δεν φέρνεις καμιά επιταγούλα; "

.........................

Να στο προχωρήσω και λιγάκι...

Πες ότι υπάρχουν και κάποιες τράπεζες που όντως το ζητάνε το τιμολόγιο, για την εξακρίβωση της πραγματικότητας της συναλλαγής... Παίρνεις λοιπόν ένα πολύ ωραίο αθεώρητο τιμολόγιο, το συμπληρώνεις, γράφεις στα σχετικά Δ.Α. Νο τάδε της τάδε του μήνα, το βγάζεις και μια φωτοτυπία, και άντε να έρθει ο οποιοσδήποτε να το βρει...

Τι έγινε ρε παιδιά;;Πείραξε κανείς τον Θανάση;;

Diομήδη,φύλαξε καλά τα ζωντανά σου,γιατί κουτσό άλογο δε λέει.

Αυτό δεν είναι απειλή,είναι υπόσχεση,αν μάθω ότι στεναχώρησες τον Αρχηγό.

Βαγγέλη, ώρες ώρες ζορίζομαι να σε καταλάβω...!!!! :) :) :D:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βαγγέλη, ώρες ώρες ζορίζομαι να σε καταλάβω...!!!! :) :) :D:)

Στέφανε για τον Διομήδη το είπα που μου φάνηκε ότι στεναχώρησε τον Αρχηγό μας (Soulis).

Μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις λύθηκε το θέμα και οι κακοί που κατέβαιναν στην Κρήτη για να

αχρηστεύσουν τα άλογά του,γύρισαν πίσω. :angry::P:lol::P:lol::P

Τέλος καλό,όλα καλά.

Με αγάπη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Δεν είμαστε high society»

Σάββατο, 05.07.08

Τι κάνει με το επίδομα αδείας της η γενιά των 700 ευρώ; Η Αννα θα πληρώσει «τους καφέδες και μία μπίρα» - οι γονείς της τα υπόλοιπα για το ταξίδι στην Ισπανία. Η Κατερίνα θα πληρώσει «τις ξαπλώστρες στη Σαντορίνη». Ο Σ. έχει να επιλέξει: «οδοντίατρο ή τριήμερο σε κάποιο νησί με την κοπέλα μου». Η Αναστασία μόλις που μπορεί να καλύψει τα μεταφορικά για την Κρήτη «καμπίνα και αυτοκίνητο με αργό πλοίο» και ο Γιάννης, «δέκα μέρες κάμπινγκ στη Φολέγανδρο με 11 ευρώ την ημέρα και φαγητό της πλάκας…».

Η Μπετίνα

Η Μπετίνα θα πάρει επίδομα αδείας από τους… γονείς - από αυτούς παίρνει και το μισθό. Είναι 28 χρόνων και δηλώνει «παντελώς άνεργη». Πτυχιούχος του τμήματος Μέσων Επικοινωνίας και Πολιτισμού, έχει κάνει μεταπτυχιακό στη Θεωρία Χορού, στο Λονδίνο, όμως εδώ και ένα χρόνο, «τρέχω από συνέντευξη σε συνέντευξη, στέλνω συνεχώς βιογραφικά, αλλά το τηλέφωνο δεν χτυπάει ποτέ για δουλειά». Ο ανώτατος μισθός που έχει πάρει μέχρι σήμερα είναι «1.200 ευρώ όταν δούλευα στους Ολυμπιακούς». Τα έσοδά της έχουν ως εξής: «Οι φίλοι κερνάνε καφέδες, οι γονείς πληρώνουν τα πάντα». Αυτή την εποχή σκέφτεται «τα επιδοτούμενα σεμινάρια στον ΟΑΕΔ, ώστε να πληρωθώ με 400 ευρώ και να πάω διακοπές». Πέρσι δεν πήγε ούτε μία μέρα. Διακοπές «όχι στη Μύκονο και την Πάρο να πληρώσω 80 ευρώ το δωμάτιο και 6 ευρώ τον καφέ. Δεν με παίρνει αλλά δεν θα πήγαινα κατ’ επιλογήν. Κουφονήσια σκέφτομαι, εκεί προς το τέλος Αυγούστου, που βγαίνει περίπου 15 ευρώ το άτομο η διαμονή». Οι διακοπές των ονείρων της: «Εχουν διάρκεια. Θα ήθελα να μην έχω τύψεις, ότι έχω φτάσει 28 χρόνων και ακόμα παίρνω από τους γονείς».

Η Αννα

Η Αννα είναι 23 ετών, απόφοιτος της Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή, είναι ασκούμενη σε δικηγορικό γραφείο της Θεσσαλονίκης και το αντιμετωπίζει με χιούμορ: «Εγώ ανήκω στη γενιά των 150 ευρώ. Αλλά νομίζω πως στο μέλλον με περιμένει μια θέση στη γενιά των 700». Κάνει άσκηση εδώ και ένα χρόνο, δηλαδή, «είμαι στο γραφείο από νωρίς το πρωί έως το βράδυ. Ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει ορίσει ένα ελάχιστο ποσό για τους ασκουμένους, περίπου 600 ευρώ για όσους μένουν στην Αθήνα και 300 για όσους κάνουν άσκηση στη Θεσσαλονίκη. Εγώ παίρνω 160 ευρώ το μήνα…». Επιβιώνει «με τα λεφτά των γονιών». Οσον αφορά στην άδεια, «θα πάρω τρεις εβδομάδες», στο επίδομα «ποιο επίδομα, αφού τον καιρό που θα λείπω δεν θα μου δώσουν ούτε τα 160 ευρώ». Σχέδια για διακοπές; «Σκέφτομαι να κάνω ένα τουρ σε όλο τον κόσμο», λέει και βάζει τα γέλια. «Ευτυχώς, έχω τους γονείς. Από πέρσι που ήμουν φοιτήτρια δεν έχει αλλάξει τίποτα». Με οικονομίες από το μηνιάτικο -που της κόβουν οι γονείς (600 ευρώ)- θα πάει πέντε μέρες στην Ισπανία. «Από το ταξίδι θα πληρώσω τους καφέδες μου και μία μπίρα».

Ο Σ.

Ο Σ. είναι στον ίδιο κλάδο, λίγο μεγαλύτερος. Εχει κλείσει τα 27, δουλεύει ως δικηγόρος σε γραφείο στην Αθήνα, εδώ και ένα χρόνο. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών σε μία μαθήτρια Γυμνασίου. Εχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ολλανδία, μιλάει 4 ξένες γλώσσες. «Δεν πάει ο νους σου πόσο πληρώνομαι… 480 ευρώ! Το μήνα, τι νόμιζες;». Από τα ιδιαίτερα βγάζει άλλα 200 ευρώ μηνιαίως. Μένει με συγκάτοικο, αποφεύγει να ζητάει από τους γονείς που μένουν στην επαρχία, αλλά κάποιες φορές «δεν μπορώ να κάνω αλλιώς, δεν τα βγάζω πέρα». Το φετινό καλοκαίρι τον βρίσκει «σχεδόν σε απόγνωση». Τον περασμένο χειμώνα «πιέστηκα για να αντεπεξέλθω στα βασικά μου έξοδα. Με τα τυπικά -στις μέρες μας- προσόντα, ένα πτυχίο και ένα μεταπτυχιακό, δεν μπορείς να απορροφηθείς. Είναι πάρα πολλά! Αρχίζω να μετανιώνω για την επιλογή που έκανα πέρσι, να γυρίσω στην Ελλάδα. Φεύγω στις 8 το πρωί, γυρίζω στις 11 το βράδυ. Οχι, δεν ζω άνετα…

Πιέζομαι πολύ… Ελπίζω από του χρόνου να φτιάξουν τα πράγματα».

Οσον αφορά στις φετινές διακοπές, «θες την τραγική εκδοχή ή την αισιόδοξη;». Η τραγική είναι ότι «δεν θα έχω ούτε 200 ευρώ στην άκρη τον Ιούλιο, γιατί όσο αστείο και να ακούγεται έχω να κάνω 2 σφραγίσματα. Η αισιόδοξη είναι ότι κάτι θα συμβεί -εκεί όπου δεν το περιμένεις κάτι γίνεται- και θα μπορέσω να πάω κάπου κοντά, έστω για ένα τριήμερο με την κοπέλα μου. Ζω σαν φοιτητής, χωρίς να είμαι φοιτητής. Λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων στο γραφείο, δεν μπορώ να πιάσω βραδινή δουλειά το καλοκαίρι. Πέρσι δούλεψα όλο τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη πήγα ένα μήνα στη Νάξο». Το πιο πιθανό, πάντως, είναι «να πάω σε κάποιο νησάκι 2-3 μέρες. Και μπάνια, σίγουρα, στη Ραφήνα».

Η Αναστασία

Η Αναστασία είναι 27 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, «έχω τελειώσει Λογιστική και τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύω. Παίρνω 850 ευρώ το μήνα». Το επίδομά της πέρσι «το ‘’έφαγα’’ στη Μύκονο. Δεν χάλασα ούτε 200 ευρώ. Δεν τρώγαμε έξω, μαγειρεύαμε στο σπίτι της φίλης που με φιλοξενούσε. Δεν είμαστε high society να θέλουμε και ξαπλώστρα. Μας κερνούσαν φίλοι και γνωστοί. Φέτος δεν τα βγάζουμε πέρα. Να πάω σε νησί και να πάρω αυτοκίνητο μαζί; Τα εισιτήρια είναι απίστευτα. Για να πάω στην Κρήτη στο σπίτι του αγοριού μου, θα δώσω όλο το επίδομα στα μεταφορικά. Αν είχα περισσότερα, θα έφευγα για μία εβδομάδα στο εξωτερικό».

Η Κατερίνα

«Είμαι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα, θα πάρω 350 ευρώ επίδομα αδείας», λέει γελώντας η Κατερίνα από το Μεσολόγγι. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται ως assistant manager σε μια εταιρία. «Το επίδομα αυτό ούτε για το γάμο της ξαδέλφης μου δεν φτάνει, που γίνεται και στην Καβάλα». Αυτό το μήνα «σκέφτομαι για πρώτη φορά να ζητήσω δανεικά από τον πατέρα μου. Δεν το έχω κάνει ποτέ. Μόνο μία φορά που είχε αργήσει να με πληρώσει ο εργοδότης μου». Οι φετινές της διακοπές θα διαρκέσουν «τρεις μέρες στην Αίγινα με 45 ευρώ το δίκλινο. Την υπόλοιπη άδειά μου θα την περάσω στο Μεσολόγγι στο πατρικό μου. Με κάλεσε μια φίλη στη Σαντορίνη, στο σπίτι της, αλλά και πάλι… Το επίδομά μου φτάνει μόνο για να πληρώσω τις ξαπλώστρες». Πόσα θα ήθελε για να πάει διακοπές φέτος; «600 ευρώ για 5 μέρες. Να έχω τη δυνατότητα, αν θέλω να φάω ένα ωραίο ψάρι και δύο και τρεις φορές στις διακοπές μου, να μην το σκεφτώ».

Ο Γιάννης

«Εγώ το έχω πάρει πιο χαλαρά. Το υπαρξιακό το έχουν πάθει οι γονείς μου», λέει ο Γιάννης, 27 ετών, ναυπηγός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Τον περασμένο Σεπτέμβρη γύρισε από το Λονδίνο, όπου έκανε μεταπτυχιακό στη Ναυπηγική και Ωκεανομηχανική. Δουλειά στο αντικείμενό του δεν μπόρεσε να βρει μέχρι τώρα, οπότε «ασχολούμαι με συστήματα υπολογιστών για ελάχιστα χρήματα. Τα βασικά μου έξοδα τα καλύπτουν, ποιοι άλλοι, οι γονείς μου. Περίμεναν ότι μέσα στους δύο πρώτους μήνες θα βρω δουλειά. Ηξερα πού γυρίζω. Εχω πολλούς φίλους στην ίδια φάση». Οσον αφορά στο επίδομα αδείας, «τι μου λες τώρα, παίρνω κάτω από 400 ευρώ το μήνα» αλλά σχετικά με τις διακοπές «εννοείται! Στη Φολέγανδρο, σκηνούλα κι άγιος ο Θεός… Πέντε άτομα θα πάμε, δέκα μέρες κάμπινγκ με 11 ευρώ τη μέρα και φαγητό της πλάκας…». Δύναμη βοήθειας «η γιαγιά μου, με χαρτζιλικώνει στεγνά… Κατανοεί ότι ο εγγονός της περνάει ένα προσωπικό δράμα» (γελάει). Από Σεπτέμβρη «με βλέπω να ξαναγυρίζω πίσω στο Λονδίνο. Είχα πρόταση για δουλειά και την άφησα. Δεν μου πάει για μόνιμα το Λονδίνο, αλλά δεν γίνεται αλλιώς, τουλάχιστον στην αρχή».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Ελεύθερος Τύπος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι παρέες που μας κυβερνούν

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

θλιβερά, αναξιοπρεπή, αλλά και θρασύτατα και αδηφάγα ανθρωπάκια αποτελούν τελικά ένα ανησυχητικά μεγάλο τμήμα του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας, όπως απέδειξε εκ νέου και το τρέχον σκάνδαλο με τις μίζες της Ζίμενς. Σίγουρα το πρωτεύον είναι η διοχέτευση προς κόμματα, πολιτικούς και μεσάζοντες εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αγοραστεί πολιτική επιρροή και να προτιμηθούν δια της πλαγίας οδού προϊόντα ή υπηρεσίες συγκεκριμένων επιχειρήσεων, συχνά με οικονομική βλάβη των συμφερόντων του Δημοσίου. Σίγουρα το πιο εξοργιστικό από όλα είναι να βλέπει ο ελληνικός λαός αυτό το συνονθύλευμα που κολυμπάει στα εκατομμύρια να κάνει κηρύγματα εναντίον των «συντεχνιών» των εργαζομένων, που... απειλούν να «οδηγήσουν σε κατάρρευση την οικονομία» ζητώντας αύξηση 50 ευρώ τον μήνα στους μισθούς ή απαιτώντας να μην περικοπούν οι συντάξεις τους.

Εμείς όμως σήμερα θα θέλαμε να ασχοληθούμε με μια άλλη πτυχή αυτού του σύγχρονου συνονθυλεύματος που μας κυβερνά: την αίσθηση που έχουν τα μέλη του ότι όλοι αποτελούν μια παρέα, στην οποία όλα επιτρέπονται.

Μια παρέα στην οποία τίποτα δεν απαγορεύεται, κανένας ηθικός, πολιτικός ή κοινωνικός φραγμός δεν υφίσταται. Μια εκτεταμένη παρέα, στη νοοτροπία της οποίας έχει πλέον ενσταλαχθεί η αντίληψη ότι κάθε είδους παροχή είναι πλέον «δικαίωμά» της, ότι τα πολιτικά αξιώματα δεν συνεπάγονται κανενός είδους υποχρεώσεις, κανενός είδους δεσμεύσεις προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, κανενός είδους προσωπική θυσία. Οι παλαιοί πολιτικοί έτρωγαν περιουσίες στην πολιτική, τούτοι εδώ γίνονται ζάπλουτοι μετά από μια υπουργική θητεία!

Καταδικάζουμε με σφοδρότητα, αλλά αντιλαμβανόμαστε τα κίνητρα ενός φαύλου πολιτικού που εξαγοράζεται με 2, 5 ή 10 εκατομμύρια ευρώ για να προωθήσει τα οικονομικά συμφέροντα αυτού που τον «λαδώνει».

Εδώ όμως έχουμε ένα άλλο κοινωνικό φαινόμενο, πέρα από τη μείζονα πολιτική διαφθορά - και δεν αναφερόμαστε στα ονόματα, αλλά στις πράξεις. Ο ένας είναι υπουργός, αλλά δεν αισθάνεται επιλήψιμο να εξοπλίζει κι αυτός και όλη του η οικογένεια τα γραφεία ή και τα σπίτια τους με... τζάμπα προϊόντα μιας εταιρείας. Ο δεύτερος είναι υπουργός, αλλά δεν αισθάνεται ότι υπάρχει πρόβλημα να φιλοξενηθεί για ένα 24ωρο από μια εταιρεία, η οποία παίρνει έργα από δημόσιες επιχειρήσεις του τομέα του οποίου προϊσταται. Οι άλλοι ήταν υπουργοί και δεν θεωρούσαν ότι είναι σόλοικο να μαζευτεί το... μισό υπουργικό συμβούλιο στο κότερο επιχειρηματία που έπαιρνε τεράστιας αξίας παραγγελίες από το Δημόσιο και να γλεντάει μαζί του στη Μύκονο. Ο άλλος είναι αδελφός επίδοξου πρωθυπουργού και δεν θεωρεί ανάρμοστο να τοποθετείται στο διοικητικό συμβούλιο «λουσάτης» επιχείρησης από άτομα που έκανε «μπίζνες» και μάλιστα χοντρές με κυβέρνηση, στέλεχος της οποίας ήταν και ο αδελφός του. Ενας τρίτος θεωρεί απολύτως φυσιολογικό να εισπράξει αμοιβή... δύο δισεκατομμυρίων (!) δραχμών πουλώντας «πολιτικές επαφές» για ένα σύστημα ασφάλειας που δεν λειτούργησε ποτέ, ένας τέταρτος παριστάνει τη... Σταχτοπούτα στα παλάτια της Εσπερίας και πάει λέγοντας...

Θα συνιστούσε πράξη πολιτικού κρετινισμού να ισχυριστεί κανείς ότι ο άλφα υπουργός εξαγοράστηκε με μια... καφετιέρα, μια 24ωρη φιλοξενία ή με μια βόλτα με κότερο. Το πρόβλημα δεν βρίσκεται εκεί. Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ούτε καν περνάει από το μυαλό του πως αυτές οι πράξεις είναι πολιτικά -και όχι ποινικά - απαγορευμένες και επιλήψιμες όσο διαρκεί η θητεία του σε κυβερνητικό, κρατικό ή αιρετό πολιτικό αξίωμα. Ολα αυτά τα θεωρεί «δικαιώματά» του - πράγμα για το οποίο τον πείθουν τόσο η ατιμωρησία όσο και η πολιτική επιβίωση και ανακύκλωση αυτών των παρεών σε όποια πολιτική κατάσταση και αν προκύψει, ακόμη και αν το κόμμα τους χάσει την εξουσία.

Επειτα όλοι αυτοί οι «ταγοί» του πολιτικού και ηθικού αναστήματος μιας... καφετιέρας ωρύονται και σχίζουν τα ιμάτιά τους αν τους ασκηθεί κριτική, ανακαλύπτουν παντού συνωμότες και «όργανα» των αντιπάλων τους, αδυνατώντας να κατανοήσουν το γεγονός πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που κινούνται από πολιτικές ιδεολογίες και ιδανικά και όχι από το δόγμα των σύγχρονων πολιτικών... «ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξουμε»...

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&tag=8397

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μίζων Ελληνικό Λεξικό

Μίζες, μίζες, μίζες! Μια λέξη που... παίζει πολύ τις τελευταίες εβδομάδες. Στο http://afmarx.wordpress.com/ θα διαβάσετε αποσπάσματα από το... υπό έκδοσιν έργο «Μίζων Ελληνικό Λεξικό», που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις «Τσου-Κάτων ο Τιμητής», με την ευγενική χορηγία της Siemens:

Μιζοσκόταδο (το): Προσπάθεια συσκότισης και συγκάλυψης της αλήθειας στην υπόθεση της Siemens. (Η Δικαιοσύνη ψάχνει τους ενόχους στο μιζοσκόταδο).

Μιζοκακόμοιρος (ο): πολιτικός για τον οποίο υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τις μίζες, αλλά παριστάνει τον κακόμοιρο προκειμένου να πείσει σχετικά με την αθωότητά του. (Διάβασες τις δηλώσεις που έκανε ο Τσουκάτος βγαίνοντας από τον ανακριτή; Τον εγκατέλειψε το κόμμα του, λέει ο μιζοκακόμοιρος).

Μιζοτιμής (επίρρημα): Ελάττωση της τιμής της μίζας κατά το ήμισυ, σε περιόδους όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτικών πρόθυμων να εμπλακούν. (Εκεί που τα είχαμε βρει και ήμασταν έτοιμοι να συμφωνήσουμε, μπλέχτηκε και ο Κυριάκος και μας έκανε χαλάστρα. Η συμφωνία έκλεισε μιζοτιμής).

Μιζεκλίκι (το): πρόγευση / μικρή προκαταβολή μίζας. (Ο εξοπλισμός του πολιτικού γραφείου του με καινούργιο τηλεφωνικό κέντρο ήταν το μιζεκλίκι της υπόθεσης. Τα χοντρά λεφτά δόθηκαν αργότερα).

Μιζολαβητής (ο): παρένθετο πρόσωπο που μεσολαβεί στο δαιδαλώδες σύστημα διακίνησης της μίζας, μέσα από εμβάσματα, off-shore εταιρείες κ.λπ., προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του μαύρου πολιτικού χρήματος. (Ενας απλός μιζολαβητής ήταν).

Μιζάνοιχτος (ο): πολιτικός που εντέχνως αφήνει να διαρρεύσει σε επιχειρηματικούς κύκλους ότι είναι ανοιχτός σε προτάσεις συναλλαγής. (Εκλογές έρχονται. Τα έξοδα πολλά. Δηλώνω μιζάνοιχτος σε υποψήφιους... χορηγούς).

Απομιζώ: σύγχρονη γραφή του ρήματος «απομυζώ». Το ρήμα «απομυζώ», που σημαίνει «αναρροφώ, βυζαίνω, αποσπώ συνεχώς χρήματα», μετατρέπεται σε «απομιζώ» όταν ο ενεργών είναι πολιτικό πρόσωπο. (Απομίζησε τους πάντες επί υπουργίας του. Να φανταστείς ότι τον αποκαλούσαν ο μίστερ 2%. Τόση ήταν η προμήθειά του)».

http://www.enet.gr/online/online_text/c=11...8253488,1879280

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ένας ένας ή όλοι μαζί;

Από τον ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΟΥΣΗ

Κομμένοι όλοι οι δρόμοι,

από στερηά και θάλασσα

Δ. Πιστικός, Σε ποιον Θεό ανήκω

Δημοσκόποι, καιροσκόποι και επισκόποι σ' ένα συμφωνούν. Ζούμε «το τέλος μιας εποχής». Μιας εποχής όπου ο πολίτης είχε μόνο δικαιώματα (και καμία υποχρέωση) και η Πόλις-Πολιτεία είχε μόνον εξουσίες (και καμία ευθύνη). Μιας εποχής με διάφορους «-ισμούς» αλλά περισσότερους εσμούς.

ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ όπου πολλοί και πολλά πωλούνταν χωρίς κανείς να τ' αγοράζει κι όπου πολλοί (εξ)αγοράζονταν κάνοντας πως δεν γνώριζαν ότι έτσι είχαν «πωληθεί».

ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως. Τέλος εποχής δεν σημαίνει και «ξεπούλημα ιδεών» ή «κατεδάφιση θεσμών». Τέλος εποχής δεν σημαίνει αναδιάταξη των ίδιων προσώπων και πρακτικών «υπό άλλον μανδύα» (διάβαζε: κόμμα). Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν πριν απ' όλους διάφοροι κονδυλοφόροι που επιχειρούν (εν είδει Lotto, Jocker ή Sudoku) να βρουν συνδυασμούς μεταξύ των ανακυκλωνόμενων πολιτικών (των τάχατες «μη γραμμιτζήδων») και των με το αζημίωτο πνευματικών δια-μεσο-λαβητών, ώστε και η εποχή να τελειώσει και οι δίαυλοι (παρεμβάσεων) να μείνουν ίδιοι. Τέλος εποχής σημαίνει ότι δεν ανεχόμαστε να μας λένε όλους ίδιους, να εξαγνίζονται μέσω της ψήφου μας, να μας τάζουν καινούργιους παράδεισους.

Δεν έχουμε τίποτα το κοινό εμείς μ' αυτούς. Κι όταν λέω «αυτούς» δεν εννοώ μόνον όσους έτρωγαν, αλλά κι εκείνους που κοίταγαν και σκέφτονταν πώς θα μπουν στο σύστημα, κι εκείνους που προσκύναγαν για λίγα ψίχουλα εξουσίας κι εκείνους που φοβόντουσαν να μιλήσουν, κι εκείνους που για να μη μιλήσουν έπαιρναν το κατιτί τους (π.χ. τον διορισμό του γιου τους, την επιδότηση της επιχείρησής τους κ.λπ.) κι εκείνους... κι εκείνους...

ΕΔΩ ΔΕΝ πρόκειται για ένα άρρωστο κλαδί που αν το πριονίσουμε λύθηκε το θέμα. Εδώ έχει από χρόνια σαπίσει το ίδιο το δέντρο. Μυρίζει ακόμα και η σκιά του.

ΑΦΟΥ λοιπόν δεν έχουμε τίποτα το κοινό (λογαριασμό, παρελθόν, πεπρωμένο) μ' αυτούς, δεν μπορούν να επικαλεστούν το κοινό καλό, το κοινό συμφέρον ή να μας ζητήσουν κοινή προσπάθεια για «απολύμανση». Οσοι διαχειρίστηκαν τα κοινά (δημόσια) πράγματα την τελευταία 20ετία θα 'ταν καλό για τη χώρα να αποχωρήσουν εν τω συνόλω τους.

ΑΝ ΟΙ καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, τότε και οι κακοί λογαριασμοί (διάβαζε μαύρο χρήμα) χαλάνε οριστικά τις όποιες πολιτικές φιλίες. Ολα τ' άλλα είναι συνενοχή στην απόπειρα ανάσχεσης ενός τέλους εποχής που έτσι κι αλλιώς (επ)έρχεται.

www.giannispanousis.gr

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/07/2008

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κ. Μάριος Τσάκας στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

Ο κ. Τσάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος διπλώματος ειδίκευσης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Χημεία και Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Μάρτιο 2004 είναι Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Από το 2007 είναι μέλος του Δ.Σ. των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε. και του Δ.Σ. του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ). Στο παρελθόν έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα. Έχει διδακτικό και ερευνητικό έργο και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή έντυπα. Ομιλεί άπταιστα την αγγλική γλώσσα.

Εκτός του ότι το βασικό "προσόν" δεν αναφέρεται.. ότι είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής της Ν.Δ.

Τα μεταπτυχιακά του τα βλέπουμε.. το πτυχίο του πιο είναι?

Υποθέτω χημικός.. άρα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. :)

Και μια απορία..

γεν.το 1976 + 18 = 1994 είσοδος σε κάποια σχολή..

Πτυχίο το συντομότερο 1998-9

Μεταπτυχιακό άγνωστης διάρκειας.. (είναι μεταπτυχιακό αυτό που αναφέρεται)?

και το 2004 (Μάρτη) .. Ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών ..

αυτό το "Στο παρελθόν έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα." από που προκύπτει? :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κ. Μάριος Τσάκας στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

Ο κ. Τσάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος διπλώματος ειδίκευσης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Χημεία και Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Μάρτιο 2004 είναι Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Από το 2007 είναι μέλος του Δ.Σ. των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε. και του Δ.Σ. του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ). Στο παρελθόν έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα. Έχει διδακτικό και ερευνητικό έργο και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή έντυπα. Ομιλεί άπταιστα την αγγλική γλώσσα.

Εκτός του ότι το βασικό "προσόν" δεν αναφέρεται.. ότι είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής της Ν.Δ.

Τα μεταπτυχιακά του τα βλέπουμε.. το πτυχίο του πιο είναι?

Υποθέτω χημικός.. άρα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. :)

Και μια απορία..

γεν.το 1976 + 18 = 1994 είσοδος σε κάποια σχολή..

Πτυχίο το συντομότερο 1998-9

Μεταπτυχιακό άγνωστης διάρκειας.. (είναι μεταπτυχιακό αυτό που αναφέρεται)?

και το 2004 (Μάρτη) .. Ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών ..

αυτό το "Στο παρελθόν έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα." από που προκύπτει? :)

Απο το πρωί με απασχολεί και μένα αυτή η είδηση Θανάση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι ένας είναι τρεις.. αλλά αυτός μας ενδιαφέρει.. :)

Υ.Γ. ξέχασα .. φαντάρος πήγε? :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο κ. Μάριος Τσάκας στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων

Ο κ. Τσάκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος διπλώματος ειδίκευσης του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Χημεία και Τεχνολογίες Περιβάλλοντος» του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Μάρτιο 2004 είναι Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Από το 2007 είναι μέλος του Δ.Σ. των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε. και του Δ.Σ. του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ). Στο παρελθόν έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα. Έχει διδακτικό και ερευνητικό έργο και έχει κάνει δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή έντυπα. Ομιλεί άπταιστα την αγγλική γλώσσα.

Εκτός του ότι το βασικό "προσόν" δεν αναφέρεται.. ότι είναι μέλος της κεντρικής επιτροπής της Ν.Δ.

Τα μεταπτυχιακά του τα βλέπουμε.. το πτυχίο του πιο είναι?

Υποθέτω χημικός.. άρα ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. :)

Και μια απορία..

γεν.το 1976 + 18 = 1994 είσοδος σε κάποια σχολή..

Πτυχίο το συντομότερο 1998-9

Μεταπτυχιακό άγνωστης διάρκειας.. (είναι μεταπτυχιακό αυτό που αναφέρεται)?

και το 2004 (Μάρτη) .. Ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Οικονομικών ..

αυτό το "Στο παρελθόν έχει εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα." από που προκύπτει? :)

Αγαπητέ φίλε Θανάση,

Διαβάζοντας τα βιογραφικά των τριών νέων ειδικών γραμματέων του ΥΠ.ΟΙΚ.,οι οποίοι

γεννήθηκαν το 1967,προς στιγμή και γω απόρησα με το τόλμημα της κυβέρνησης να

ρίξει αμέσως στα βαθιά νερά, τρία νέα άπειρα παιδιά.

Σκέψου όμως ότι κάτι παρόμοιο,δεν έχει γίνει ποτέ στον Δημόσιο τομέα και μάλιστα σε

τέτοιου είδους υψηλόβαθμες και επικίνδυνες θέσεις.

Σκέπτομαι επίσης ότι τόσες δεκαετίες,οι έμπειροι που κατέλαβαν συγκεκριμμένα πόστα,

άλλοι άξιοι,άλλοι ανάξιοι,δεν άφησαν,εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων αξιομνημόνευτο έργο.

Μήπως κάποια στιγμή έπρεπε κάποιος να ρισκάρει,έστω και με κίνδυνο να κάψει αυτά τα

παιδιά και να τα στείλει να δείξουν την αξία τους.

Φίλε Θανάση,πιστεύω ότι η σημερινή γενιά των τριαντάρηδων,είναι από τις πλέον έξυπνες

και ευλογημένες γενιές και παρά τις όποιες ενστάσεις μου,που δεν αφορούν στο θέμα της

εξυπνάδας των,αλλά στον φόβο μήπως "καούν",θα πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα

να μας αποδείξουν ότι θα φτιάξουν τον κόσμο και θα τον κάνουν καλλίτερο απ΄αυτόν

που τους παραδίδουμε.

Τους εύχομαι να έχουν αντοχή,δυνατό στομάχι και να μη απογοητεύσουν,όχι αυτούς

που τους εμπιστεύτηκαν τις θέσεις,αλλά όλους εμάς που βασιζόμαστε στους νέους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...