Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκδιδόμαστε. (Επί χρήμασι μάλιστα...) anapodiasmenos1.jpg Ο Ανάποδος Τύπος ετοιμάζεται να κρεμαστεί στα περίπτερα όλης της Ελλάδας το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο στο εξής. Θα είναι μια αχαρακτήριστη εφημερίδα, πολιτικών και άλλων προσφορών προς το αναγνωστικό κοινό. Θα εκτείνεται σε 64 σελίδες και θα εκδίδεται ασφαλώς επί χρήμασι, ήτοι 2 € το φύλλο. Η ομάδα του Ανάποδου Τύπου περιλαμβάνει έμπειρους αλλά και νεώτερους δημοσιογράφους, οι οποίοι δε μασάνε, δεν παίζουν με τα συγκροτήματα, δεν δέχονται επεμβάσεις, χαλάνε τη σούπα και φτάνουν σε βάθος, αντέχοντας τις πιέσεις....

Περιμένουμε να συναντηθούμε στα περίπτερα και ασφαλώς και διαδυκτιακά από το blog μας, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να σχολιάσετε κάθε γραπτό μας, επί τόπου κάτω από κάθε δική μας δημοσίευση. Στο blog θα αναρτώνται μετά την κυκλοφορία τα κυριότερα κείμενα, ρεπορτάζ, γνώμες και ειδήσεις που θα περιλαμβάνει η έντυπη έκδοση.

Τα τηλεοπτικά spots του "Ανάποδου Τύπου", που δεν έπαιξε η ΕΡΤ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Το "λέμε τώρα" πού παέι; Στο "ηγέτη", μάλλον παρά στο "Δημοκρατικής παράταξης" μια και εκεί έχεις τα εισαγωγικά.

Κατά τη γνώμη μου, κολάει φίνα και στο "Δημοκρατικής παράταξης"

Βέβαια τα στελέχη της "Δημοκρατική παράταξης" (λέμε τώρα) φαίνεται ότι έχουν και υπεφυσικές ιδιότητες:

(από το in.gr)

Της ¨δημοκρατικής ¨ λέμε τώρα , βεβαίως βεβαίως

Όσο αφορά τον Ανάποδο τύπο τι θέλεις βρε Σταύρο . να βγει φάτσα κάρτα στην ΕΤ το ζεύγος Κωστάκη – Νατάσσας κρατώντας αγκαλιά τα δίδυμα Μάκη- Θέμο ?

Ε , δεν γίνονται τέτοια πράγματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

NO COMMENT

Οι πρωταθλητές της κρατικής ρεκλάμας το 2007

dot_clear.gif

Ποια εντυπα εξασφάλισαν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας από τη δημόσια αγορά – Στις πρώτες θέσεις εφημερίδες που διατίθενται δωρεάν Του Γιωργου Μαντελα

Και το όνομα αυτού «Μετρόραμα». Μία εφημερίδα free press (από αυτές, δηλαδή, που διανέμονται δωρεάν, κυρίως στην Αθήνα) κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα της κρατικής διαφήμισης το 2007, εξασφαλίζοντας καταχωρίσεις του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αξίας 4.721.350 ευρώ μέσα σε μόλις έναν χρόνο. Αν συνυπολογισθεί και η δαπάνη που εξασφαλίστηκε μέσω των ενθέτων της (1.385.202 ευρώ), τότε το συνολικό ποσό εκτοξεύεται πάνω και από τα 6.000.000 ευρώ, δημιουργώντας ένα ρεκόρ που δύσκολα θα ... καταρριφθεί από οποιονδήποτε.

Η ίδια εφημερίδα, μόλις πριν από τέσσερα χρόνια δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει καλά – καλά ούτε το ένα τέταρτο του ποσού που εξασφάλισε το 2007 (1.851.728 ευρώ). Φαίνεται όμως ότι στο διάστημα που μεσολάβησε δούλεψε πολύ και σε βάθος στο συγκεκριμένο μέτωπο, που αποδεικνύεται κυριολεκτικά χρυσοφόρο και κατάφερε να αφήσει πολύ πίσω της εφημερίδες με κυκλοφορία πάνω από 200.000 φύλλα, με πολυδάπανες εκδόσεις, επιτελείο εκατοντάδων συντακτών και υποδομές εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες πωλούνται στα περίπτερα.

Ομως, στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα φαίνεται ότι τελευταία δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στις εφημερίδες που διατίθενται δωρεάν. Κι αυτό γιατί στην ίδια λίστα, της κρατικής διαφήμισης, τη δεύτερη θέση, κατά το 2007, κατέλαβε μια άλλη free press εφημερίδα. Ο λόγος αφορά στη «Citi Press», η οποία από κοινού με τα ένθετα της, τη χρονιά που πέρασε εξασφάλισε καταχωρίσεις του Δημοσίου, αξίας πάνω από 4.250.000 ευρώ. Κι έτσι, από την 11η θέση του 2003, σκαρφάλωσε στη 2η το 2007.

Προκειμένου να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης της ... «πυραυλικής» ανόδου που κατέγραψαν και τα δύο παραπάνω έντυπα, μέσα στην τριετία που πέρασε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κυριακάτικο «Βήμα», στο ίδιο διάστημα, σημείωσε μια αύξηση της τάξης των περίπου 250.000 ευρώ κι έπεσε μια θέση στη συγκεντρωτική λίστα της ετήσιας κρατικής διαφημιστικής δαπάνης (από τη 2η στην 3η). Ακόμη και το κυριακάτικο «Πρώτο Θέμα», που θεωρήθηκε η εκδοτική επιτυχία των τελευταίων ετών, με μέση κυκλοφορία κοντά στα 215.000 φύλλα κατά τη χρονιά που πέρασε, δεν κατάφερε να σκαρφαλώσει πάνω από την 4η θέση, συγκεντρώνοντας καταχωρίσεις αξίας 3.166.168 ευρώ. Η οποία 4η θέση στην πραγματικότητα είναι χαμηλότερη, αν υπολογίσει κανείς ότι:

Α) «Ελευθεροτυπία» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «Εθνος» και «Κυριακάτικο Εθνος» συγκέντρωσαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ, με κυκλοφορίες, όμως, που «δικαιολογούν» τέτοια νούμερα, ενώ

Β) η «Χώρα» και η «Χώρα της Κυριακής», από κοινού, συγκέντρωσαν τη χρονιά που πέρασε κρατική διαφήμιση αξίας μεγαλύτερης των 3.400.000 ευρώ, αν και όπως προκύπτει από τον πίνακα που δημοσίευται σήμερα, η δική τους κυκλοφορία δεν συνάδει με αυτό το νούμερο.

Την ίδια ώρα, «Τα Νέα», η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία καθημερινή εφημερίδα της χώρας έπεσε από την 3η στην 6η θέση της λίστας, χωρίς τίποτα να δικαιολογεί αυτή την εξέλιξη, αφού μεταξύ 2003 και 2007 «κατάφερε» να αυξήσει το ποσό της κρατικής διαφήμισης που εξασφάλισε κατά μόλις 60.000 ευρώ. Κι όλα αυτά, την ώρα που άλλα έντυπα, στο ίδιο διάστημα, αύξησαν τις καταχωρίσεις τους κατά εκατομμύρια ευρώ, σε αξία.

Ενδεχομένως, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι η πολιτική εναλλαγή που σημειώθηκε στην κυβερνητική εξουσία κατά τις εκλογές του 2004 έπαιξε κάποιο ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.

Ομως, κι αυτό το επιχείρημα «πέφτει» στο κενό, αν συγκρίνει κανείς, για παράδειγμα, τις περιπτώσεις της «Βραδυνής της Κυριακής» και του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», που καλύπτουν πολιτικά τον ίδιο χώρο. Μολονότι ο δεύτερος τίτλος πουλούσε τα τετραπλάσια φύλλα σε σχέση με τον πρώτο, κατά μέσο όρο, τη χρονιά που πέρασε, η διαφημιστική δαπάνη του Δημοσίου που εξασφάλισε το 2007 ήταν μεγαλύτερη μόλις κατά ... 90.000 ευρώ. Ουσιαστικά, δηλαδή, πήραν την ίδια ρεκλάμα από το κράτος (σ.σ. γιατί, περί αυτού πρόκειται ουσιαστικά). Κατά συνέπεια, ούτε αυτό φαίνεται να είναι το βασικό κριτήριο στη διανομή της διαφημιστικής προβολής του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τότε, ποιο τελικά είναι;

Ενδεχομένως να ήρθε η ώρα, τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας να «βγουν» και να δώσουν μια εξήγηση του φαινομένου. Και να απαντήσουν σε μια σειρά από ερωτήσεις που εύλογα δημιουργούνται, μετά τη δημοσιοποίηση όλων των παραπάνω στοιχείων. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για υποχρέωσή τους, αν συνυπολογισθεί ότι η συνολική διαφημιστική προβολή του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μόνο το 2007, στοίχισε στον Ελληνα φορολογούμενο το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 68.077.629 ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται τα ποσά που αφορούν σε ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά κι άλλου είδους έντυπα). Στις δύσκολες, οικονομικά, στιγμές, που περνάει ο μέσος οικογενειακός προϋπολογισμός στη χώρα μας αυτές τις μέρες, τέτοιου είδους «κενά» στην ενημέρωση μόνο καλό δεν κάνουν στη συνοχή του κοινωνικού ιστού...

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιοι μας κυβερνανε..............

To βρηκα διαβαζοντας στο oraelladas.gr και ειναι δημοσιευση του e-liberta.gr

Σε ποιον ανήκε τι από τηλεοράσεις, εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο, εταιρείες διανομής τύπου, εταιρείες παραγωγής, εκδοτικοί οίκοι και άλλα ως τα μέσα Αυγούστου του 2007. Τώρα ίσως να έχουν αλλάξει χέρια κάποιες μετοχές ή και μέσα, αλλά ας δούμε τι ίσχυε έως τότε προς το παρόν. Ολοι αυτοί διαμορφώνουν άποψη στον ελληνικό χώρο.

Οι μεγάλοι και ισχυροί παίκτες των ΜΜΕ Δευτέρα 13/08/2007 18:54

Μετά την ψήφιση του νόμου Ρουσόπουλου, για την συγκέντρωση στα ΜΜΕ και τις αδειοδοτήσεις, πολλοί επιχειρηματίες θέλησαν να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους με τα media. Συγχωνεύσεις παλαιών παικτών, είσοδοι νέων αλλάζουν το τοπίο και μοιράζουν την τράπουλα. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τον χάρτη συμφερόντων επιχειρηματιών, παλαιών (Λαμπράκης, Μπόμπολας, οικογένεια Βαρδινογιάννη, οικογένεια Αλαφούζου, Κοντομηνάς) και νέων (Γιάννα Αγγελοπούλου, Βίκτωρας Ρέστης, Βαγγέλης Μαρινάκης, Νίκος Πατέρας), που ελέγχουν τινά τρόπο την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα, όπως τον δημοσίευσε η εφημερίδα «Παρόν».

Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 1989, όπου η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΝ (σημερινά ΚΚΕ και ΣΥΝ), παραχωρεί την ιδιωτική τηλεόραση στους εκδότες και τέσσερα χρόνια αργότερα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ανακαλύπτει τα… «διαπλεκόμενα συμφέροντα».

Το 1995, με τον νόμο Βενιζέλου, δίνεται η δυνατότητα, μέσω παρένθετων προσώπων, να αποκτήσουν οι επιχειρηματίες ταυτόχρονα περισσότερους του ενός ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το 1998, η κυβέρνηση Σημίτη δίνει το «πράσινο» φως για την είσοδο των συγκροτημάτων ΜΜΕ στο χρηματιστήριο (προηγουμένως εισήλθε το 1994 το MEGA στο ΧΑ) και στη συνέχεια δεν ελέγχει τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ, οι οποίοι πήραν τα χρήματα του επενδυτικού κοινού και τα επένδυσαν σε ίδιες μετοχές και στο Internet. Αποκαλούν τον σημερινό πρωθυπουργό έως και «Ντόλι» - υπονοώντας ότι είναι η κλωνοποίηση του θείου του – και ο Κώστας Καραμανλής υπόσχεται σύγκρουση μέχρι τέλους για την διαφθορά και την διαπλοκή.

Το 2005, ο Κώστας Καραμανλής στέλνει το μήνυμά του στους «νταβατζήδες» και λίγο αργότερα, μετά την κατάρρευση του νόμου που συνέταξε η ΝΔ για τον βασικό μέτοχο, εκτός από την νομιμοποίηση των προμηθειών, με τον νόμο Ρουσόπουλου το καλοκαίρι του 2007, δίνει την δυνατότητα να ελέγχουν όσες εφημερίδες και περιοδικά θέλουν, να έχουν έως δύο τηλεοπτικούς σταθμούς, έως έξι ραδιοφωνικούς (ο ένας ενημερωτικός), ταυτόχρονα με εταιρείες στο Internet, δίνοντάς τους πρόσβαση στα χρήματα των πολιτών. Είτε μέσω των προμηθειών των δημόσιων έργων, είτε με το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ, με την διάταξη περί εισόδου ιδιωτών στην θυγατρική της.

Κοντομηνάς:

Εν αναμονή της περυσινής αναγγελίας περί της εισόδου ξένων επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο του ALPHA, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ελέγχει ένα ικανοποιητικό σε μέγεθος κυρίως ηλεκτρονικό συγκρότημα. Με τον νέο νόμο μπορεί να εντάξει το Channel Nine στον όμιλό του, όπως και τους άλλους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς που ελέγχει.

Τηλεόραση:

1. ALPHA TV[Δ. Κοντομηνάς 24,10%, Interfinance Συστήματα Οικονομικών Υπηρεσιών ΑΕ 25% (Χαράλαμπος Βατικιώτης 100%), Γ. Ψαρράς 0,55%, Mantelord Investments Ltd 22,28% (Μαρία Κοντομηνά 80%, Sionamour LTD 20%), Alpha Entertainment AE 3,62% (Δημήτρης Κοντομηνάς 25%, Μαρία Κοντομηνά 75%), Xanatech LTD 24,45%]. Σημείωση: ο Γ. Ψαρράς αμφισβητεί την μεταβίβαση των μετοχών του στην Xanatech LTD και υποστηρίζει πως εξακολουθεί να κατέχει το 25% του ALPHA TV. Δημιουργήθηκε και το ALPHA SAT, το κανάλι, που εκπέμπει ζωντανό 24ωρο πρόγραμμα παγκοσμίως. Η παρουσίαση έγινε στη Νέα Υόρκη και υπεύθυνος θα είναι ο Γιώργος Αυτιάς. Το κανάλι θα μεταδίδει εκπομπές και σειρές, που παίζονται στην Ελλάδα, αλλά και εκπομπές, που αφορούν αποκλειστικά την ελληνική ομογένεια.

2. Channel Nine. Κατέχει άδεια τοπικής εμβέλειας στην Αττική (World Hellenic Information AE 25%, Αττική Επιχείρηση Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων ΑΕ 25%, Νίκος Ευαγγελάτος 24,919%, Ραδιοτηλεοπτικές Επιχειρήσεις Champions AE 15%, Νέα Εποχή Οπτικοακουστικών Προγραμμάτων ΑΕ 10%, POLIS NET Consultants 0,88%).

3. Cosmo TV. Εκπέμπει στην Θεσσαλονίκη.

Ραδιόφωνο:

1. Alpha Radio. Εκπέμπει στην Αττική (Γ. Ψαρράς 71,6%, Solecasetle το υπόλοιπο ποσοστό).

2. Παλμός. Εκπέμπει στην Θεσσαλονίκη.

Εφημερίδες:

1. «SportDay» (Δ. Κοντομηνάς 33%, συμφερόντων Θεμ. Αλαφούζου 33%, Σπορ FM 33%).

2. «City Press» (συμφερόντων Κοντομηνά 75%, Γιώργος Κύρτσος 25%).

Τηλεπικοινωνίες:

Cosmoline. Η εταιρεία πήρε την μοναδική άδεια WiMax στην Ελλάδα και μία από τις δύο άδειες WiMax στη FYROM.

Οικογένεια Αλαφούζου:

Ο νόμος δίνει την δυνατότητα, σε αντίθεση με το παρελθόν, η Καθημερινή ΑΕ να μπει στον χώρο της τηλεόρασης (π.χ. ΣΚΑΙ TV), ταυτόχρονα με την συμμετοχή της και αντίστοιχα ο Γ. Αλαφούζος να εισέλθει, εάν υπάρξει τέτοια συμφωνία, στο μετοχικό κεφάλαιο της Καθημερινής ΑΕ. Εάν προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις η οικογένεια Αλαφούζου τότε δημιουργείται ένα νέο μεγάλο συγκρότημα, του οποίου οι θυγατρικές θα μπορούν να μπουν στο ΧΑ.

Καθημερινή ΑΕ (Αριστείδης Αλαφούζος 40,75%, Θεμιστοκλής Αλαφούζος 21,79%, Ελένη Αλαφούζου 12,40%).

Εφημερίδες:

«Καθημερινή», «Καθημερινή της Κυριακής», «Kathimerini» (αγγλόφωνη έκδοση που κυκλοφορεί με την «International Herald Tribune» («International Herald Tribune» 50%, «Καθημερινή» 50%).

Ραδιόφωνο:

Μελωδία (100%).

Τηλεόραση:

Ποσοστό στο MEGA μικρότερο του 1%.

Ένθετα Περιοδικά στην εφημερίδα:

«Κ», «Popular Science», «Popular Medicine», «ΟΙΚΟ», «Real Estate», «Οινοχόος», «Γαστρονόμος», «Maison» (από την Maison Εκδοτική).

Αυτόνομες εκδόσεις:

«Passport» (100%), «Ελληνικό Πανόραμα» (30%).

Βιβλία:

«Explorer» («Καθημερινή» 82,65%, Βιβλιοσυνεργατική 17,35%).

Διανομή Τύπου:

Ευρώπη (21%).

Καταστήματα Τύπου στο διεθνές αεροδρόμιο. (Ευρώπη 25%, Άργος 30%, Καθημερινή ΑΕ 25%, Παπασωτηρίου 25%).

Ναυτιλία:

Αργοναύτες ΕΕΠΝ, θυγατρική της Καθημερινής ΑΕ.

Κατασκευές:

ΑΤΕ ΕΡΓΩΝ (ανενεργός).

Εφημερίδες Θέμη Αλαφούζου:

«SportDay», «Metropolis» (free press, μετοχική σύνθεση: συμφερόντων Θεμ. Αλαφούζου 50%, συμφερόντων Γιάννη Αλαφούζου 50%).

Όμιλος Γιάννη Αλαφούζου:

Η πρώτη είσοδος εφοπλιστών στο μετοχικό κεφάλαιο ΜΜΕ έγινε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, με την απόκτηση του 25% από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Με βάση τη συμφωνία, ο εφοπλιστής μπορεί να αποκτήσει το 25% του ΣΚΑΙ και των υπολοίπων ραδιοφωνικών σταθμών του ομίλου. Ο Γ. Αλαφούζος έχει ήδη και το μάνατζμεντ του Μελωδία και δεν αποκλείεται να αποκτήσει και τον έλεγχο του σταθμού, εντάσσοντάς τον σε έναν νέο όμιλο ραδιοφώνων, όπως προβλέπει ο νόμος.

Τηλεόραση:

1. ΣΚΑΙ TV.

Ραδιόφωνο:

1. ΣΚΑΙ 100,3.

2. RED.

3. ANGEL.

Εφημερίδες:

«Metropolis» (50%).

Internet:

www.skai.gr

Πληροφορίες φέρουν τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος κατέχει τον ραδιοτηλεοπτικό ΣΚΑΙ και τον Δημήτρη Ρίζο, ιδιοκτήτη του ημερήσιου και του κυριακάτικου «Αδέσμευτου» και του ραδιοσταθμού παρέα να συζητούν το ενδεχόμενο συγχώνευσης, με απώτερο στόχο την πολιτική στήριξη του Κώστα Καραμανλή (επί κυβερνήσεως ΝΔ άλλωστε μεταβιβάστηκε και μετονομάστηκε σε ΣΚΑΙ ο άλλοτε SEVEN του Μπατατούδη, οι μετοχές του οποίου είχαν δεσμευτεί από την Αγροτική Τράπεζα).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, γενικός διευθυντής αναμένεται να είναι ο Δημήτρης Ρίζος, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει εξίσου λόγο στην πολιτική γραμμή του νέου Ομίλου.

ΔΟΛ:

Οι συζητήσεις για την συγχώνευση ξεκίνησαν εδώ και καιρό και διακόπηκαν προσωρινά, λόγω διακοπών (θα συνεχιστούν μετά τις 20 Αυγούστου και θα αφορούν και την απόκτηση του FLASH). Αν υποθέσουμε πως θα ολοκληρωθούν με επιτυχία, είναι αναπόφευκτο πως θα δημιουργηθεί μία σειρά από σοβαρά ζητήματα, όπως το αν ο ΔΟΛ θα έχει ως μεγαλύτερος όμιλος την πλειοψηφία, τι θα γίνει με το προσωπικό και αν το ύψος των ζημιών που θα συγκεντρωθούν απειλήσει επί της ουσίας την ίδια την συγχώνευση. Στην ουσία, πίσω από τις συζητήσεις για την συγχώνευση στα ΜΜΕ υπάρχει η μεγάλη κουβέντα για την δημιουργία μιας λεγόμενης «εθνικής εταιρείας», η οποία θα ελέγχει όχι μόνο τα ΜΜΕ, αλλά και τους δρόμους, μέσω των διοδίων, τα καζίνα και την κατασκευή όλων των δημοσίων έργων.

ΔΟΛ (Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη 25,879%, Σταύρος Π. Ψυχάρης 25,156%, Χρήστος Δ. Λαμπράκης 7,364%, επενδυτικό κοινό 41,601%).

Τηλεόραση:

MEGA (22,11%).

Εφημερίδες:

«Νέα», «Νέα Σαββατοκύριακο», «Βήμα», «Βήμα Κυριακής», «Αγγελιοφόρος» (33%), «Αγγελιοφόρος Κυριακής», «Athens News» (εκδίδεται από το Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη, μέσω της εταιρείας Αθηναϊκά Νέα).

Ένθετα Περιοδικά:

«Ταχυδρόμος», «ΒΗΜΑgazino», «BHMADONNA», «ΒήμαMEN», «TV Guide», «N TV» κ.ά.

Αυτόνομες εκδόσεις:

«National Geographic», «National Geographic KIDS», «Γάμος», «Διακοπές», «Marie Claire», «Το παιδί μου κι εγώ», «RAM», «VITA», «TV Zapping» (Μέλλον Group: ΔΟΛ 50%, Πήγασος 50%), «Ακίνητα», «Cosmopolitan» (ΔΟΛ 50%, Hearst International 50%), «Μίκυ Μάους» (ΔΟΛ 50,5%, Εκδοτικές Επιχειρήσεις Χρ. Τερζόπουλου 49,5%), «Close Up» (Εκδοτική Βορείου Ελλάδος).

Internet:

www.in.gr, www.pathfinder.gr, www.shop21.gr με τις εταιρείες ΔΟΛ digital, Phaistos Network, Ramnet, Ramnet Shop Intertopics.

Εταιρείες παραγωγής:

Studio ATA (95%).

Διανομή Τύπου:

Άργος (ΔΟΛ 38,7%, Χ. Κ. Τεγόπουλος ΑΕ: 24,1%, Εκδόσεις Λυμπέρη ΑΕ: 10%, κ.ά.), Άργος Ευρώπη ΕΠΕ (Άργος 60%, Ευρώπη 40%).

Εκδοτικοί οίκοι:

Ελληνικά Γράμματα (51%), Παπασωτηρίου (37%).

Εκτυπώσεις:

Ίρις Εκτυπώσεις (ΔΟΛ 50%, Πήγασος 50%), Multimedia (100%), Paper Pack Τσουκαρίδης (36,7%).

Τουρισμός:

Eurostar (Travel Plan, Τρίαινα Travel).

Real Estate:

Μιχαλακοπούλου ΑΕ (100%), εταιρεία του νέου κτιρίου του ΔΟΛ.

Τηλεπωλήσεις – διαχείριση κλήσεων:

Action Plan.

Ενοικίαση εργαζομένων:

Action Plan Human Resources κ.ά.

Πολιτισμός:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οικογένεια Μπόμπολα:

Ίσως είναι ο ισχυρότερος οικονομικά όμιλος στη χώρα, με επενδύσεις κατά το ήμισυ στα ΜΜΕ (Γιώργος, Φώτης, Μαρία Μπόμπολα), και τις κατασκευές (Λεωνίδας Μπόμπολας). Οι σχέσεις μεταξύ των παιδιών και του πατέρα δεν είναι ιδανικές, αλλά ο Γ. Μπόμπολας κατορθώνει και ενώνει την οικογένεια και τα συμφέροντά της.

Πήγασος (Μαρία Γ. Μπόμπολα 34,40%, Φώτιος Γ. Μπόμπολας 27,73%, Γιώργος Φ. Μπόμπολας 11,23%, επενδυτικό κοινό 27,09%).

Τηλεόραση:

MEGA (23,97%).

Εφημερίδες:

«Έθνος», «Έθνος της Κυριακής», «Αγγελιοφόρος» (33%), «Αγγελιοφόρος Κυριακής» (33,3%), «Ημερησία», «Ημερησία Σαββατοκύριακο», «Goal News».

Ένθετα περιοδικά:

«ΕΘΝΟΣΠΟΡ», «TV Έθνος», «Εικόνες».

Αυτόνομα περιοδικά:

«Ιδανικό Σπίτι», «Μενού και άλλα», «Σινεμά», «ELLE», «ΜΑΧ», «ΛΟΙΠΟΝ», «ΑΡΜΟΝΙΑ», «TV Zapping» (Μέλλον Group: ΔΟΛ 50%, Πήγασος 50%), «Sunday», «Astra και Όραμα», «Close Up», «Voyager».

Εκτυπώσεις:

Ίρις Εκτυπώσεις (ΔΟΛ 50%, Πήγασος 50%).

Εταιρείες παραγωγής:

Άνωση (Πήγασος 91%, Φ. Μπόμπολας 8%, Ισαάκ Χασίδ 1%).

Διανομή Τύπου:

Ευρώπη (Πήγασος 21%, Ημερησία 10%).

Τηλεπικοινωνίες:

Lexitel.

Υπαίθρια διαφήμιση:

Narad (Πήγασος 50%, 50% Βρυώνης).

Internet:

www.e-go.gr (Πήγασος Interactive).

Λοιπές δραστηριότητες:

Κατασκευές: Συμμετοχή Λεωνίδα Μπόμπολα στην Άκτωρ – Ελληνική Τεχνοδομική.

Χ. Κ. Τεγόπουλος:

Μάνια Τεγοπούλου 38,9%, Ελένη Τεγοπούλου 38,9%, επενδυτικό κοινό 22,2%.

Εφημερίδες:

«Ελευθεροτυπία», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Χρυσή ευκαιρία».

Τηλεόραση:

MEGA 2,67%.

Ένθετα περιοδικά:

«Έψιλον», «Γεώ», «9», «Βιβλιοθήκη», «On Off», «Gourmet».

Αυτόνομες εκδόσεις:

«Bazaar» (σε συνεργασία με τις Αττικές Εκδόσεις).

Εταιρείες παραγωγής:

Έψιλον Τηλεοπτικές Παραγωγές.

Τηλεπικοινωνίες:

Mediatel (44%), Media Call Center AE (20%).

Διανομή Τύπου:

Άργος (24,1%).

Άλλες συμμετοχές:

Φωτοεκδοτική ΑΕ 90%, Έψιλον ΝΕΤ ΑΕΒΕ (51,5%).

Έψιλον γραφικές τέχνες εκδόσεις εκτυπώσεις (100%), Planatech AE (20%).

Συγκρότημα Γ. Κουρή:

Είναι το εναλλακτικό συγκρότημα της χώρας με διπλή ανάπτυξη. Αυτόνομα στο ραδιόφωνο, μέσω του Ανδρέα Γ. Κουρή και τελευταία σε συμμαχία με τον Ν. Χατζηνικολάου, και μέσω του ALTER, υπό την διεύθυνση του πλέον έμπειρου προσώπου, του Κώστα Γιαννίκου.

Εφημερίδες:

1. «Αυριανή» (Γ. Κουρής 100%).

2. «Φίλαθλος».

Τηλεόραση:

ALTER: [Μοντέρνοι Καιροί Ανώνυμη Εμπορική και Εκδοτική Εταιρεία 24,998%, Πρες Ελλάς Ελληνική Εκδοτική και Τυπογραφική Εταιρεία 11,42% (Γιώργος Κουρής 98,624%, Ανδρέας Κουρής 1,376%), Γιώργος Κουρής 13,58%, Ανδρέας Κουρής 15,45%, Love Radio Broadcasting AE 9,39% (Ανδρέας Γ. Κουρής 90%, Μαρία Βανδώρου 10%), Laxey Greek Investments LP 4,75%, Marfin Financial Group AE Συμμετοχών 2,38%, Γεράσιμος Τζανετάτος 2,05%, επενδυτικό κοινό 15,982%].

Ραδιόφωνο:

1. Love Radio (Ανδρέας Γ. Κουρής 90%, Μαρία Βανδώρου Κουρή 10%).

2. Orange (Σοφία Λιάκου 100%).

3. Ράδιο Βερόνικα (Ανδρέας Γ. Κουρής 50%, Νίκος Χατζηνικολάου 50%) έχει υπογραφεί προσύμφωνο μεταβίβασης.

Internet:

Websight MEΠΕ: Ανδρέας Γ. Κουρής 100%.

Συγκρότημα Κώστα Γιαννίκου:

Μέσα σε λίγα χρόνια ο Κ. Γιαννίκος αναπτύχθηκε στις εφημερίδες, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, τα περιοδικά, τα βιβλία, το θέατρο και την δισκογραφία, έχοντας ως άξονα την προβολή τους από το ALTER.

Εφημερίδες:

«Κόσμος του Επενδυτή» (Modern Times 36,81%, Evertop Services Limited 13,19%, Satol Inc. 35%, Νίκος Φελέκης 15%).

Ραδιόφωνο:

1. John Greek (Αναστάσιος Καραγεώργος 10%, Βασίλης Κοσμόπουλος 89%, Χρυσαυγή Πεχλιβανίδου 1%).

2. Captain Jack.

Περιοδικά:

«Tivo», «Avanti».

Θέατρο:

Η Εταιρεία Ελληνική Θεαμάτων ελέγχει τα θέατρα Παλλάς και Μικρό Παλλάς, Κιβωτός, Εμπορικόν, Πειραιώς 131, Αποθήκη, Δημήτρης Χορν, Πόρτα.

Βιβλίο:

Modern Times (Αικατερίνη Γιαννίκου 91,12%, Κώστας Γιαννίκος 1,46%, Αμαλία Γιαννίκου 2,48%, Μαγδαληνή Γιαννίκου 2,47%, Ανδρέας Γιαννίκος 2,47%).

Δισκογραφία:

1. Lyra.

2. MBI.

LEGEND Recordings:

(Modern Times 90,27%, Αικ. Γιαννίκου 9,49%, Κ. Γιαννίκος 0,24%).

MEGA:

Το MEGA είναι το κανάλι σύμβολο της κυριαρχίας των εκδοτών στη χώρα ή έστω στα ΜΜΕ. Είναι το πρώτο που έγινε στην Ελλάδα και εξακολουθεί να έχει μία κεντρική θέση στην πολιτική ζωή του τόπου, διαμορφώνοντας κατά πολύ και τις πολιτισμικές συνήθειες των Ελλήνων.

MEGA:

[Πήγασος Εκδοτική ΑΕ 24,07%, ΔΟΛ 22,11%, BNP Paribas Private Bank (Ελβετία) 4,68%, Eurofinanciere D’ Investissement Monaco 4,04%, Saran Holdings SA 2,69%, Χ. Κ. Τεγόπουλος 2,67%, Premier LTD 2,54%, GS Bank 2,48%, Elkin Holdings 2,24%, Moongold Investments Limited 2,08%, Baltazi Investments Limited 2,04%, Goodlass Investments Limited 2,04%, Opanton Investments Limited 2,04%, Γιώργος Σταυράκης 1,98%, EFG Eurobank Ergasias AE 1,09%].

Συμμετοχές:

Teletypos Cyprus (100%).

«Πληροφορική και Πολιτιστική Εταιρεία – Ο Λόγος» - Mega Channel Κύπρου (Teletypos Cyprus 25%).

NetMed NV (MIH 87,5%, Teletypos Cyprus 12,5%). H NetMed NV έχει τις συνδρομητικές δραστηριότητες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όμιλος Βαρδινογιάννη:

Ο Όμιλος Βαρδινογιάννη έχει πολλές και διαφορετικές συμμετοχές στα ΜΜΕ. Ορισμένες πολύ σημαντικές, όπως στις Αττικές Εκδόσεις, οι οποίες έχουν αυτόνομη ανάπτυξη, άλλες με κέντρο το STAR και άλλες μέσω της εταιρείας «Ημερήσιος Τύπος», το μάνατζμεντ της οποίας έχει ο Γιάννης Φιλιππάκης.

Τηλεόραση:

1. Star Channel

Dasen Holdings Limited (Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη 100%) 22,41%.

Fedilia SA (Μύρων Τσατσάκης 99,5%, Eric Duphil 0,5%) 12,38%.

Moorefields SA (Αναστασία Βαρδινογιάννη 99,995%, Michelle Canepa 0,005%) 24,84%.

Blue Sky Holdings SA (Ιωάννης Χατζής 99,7%, Βασιλική Πλακά 0,3%) 1,66%.

Blue Dime Holdings SA (Δημοσθένης Βαρδινογιάννης 99,89%, Αγλαΐα Κελαιδή 0,11%) 4,9%.

Hogrid Holdings Limited (Γιώργος Βασιλειάδης 100%) 7,56%.

Amnatos SA (Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης 99,9%, Camille Paulus 0,1%) 25%.

Ίδρυμα «Λίλιαν Βουδούρη» 1,25%.

2. Mega Channel συμμετοχή μέσω off shore εταιρειών, που ανέρχεται τουλάχιστον σε 10%.

Ραδιόφωνο:

1. SOHO (Νικόλαος Ντάβαρης 100%).

2. Δίεση (Thelon Trading Limited 100%).

Εφημερίδες:

1. «Espresso».

2. «Traffic».

3. «Ισοτιμία» (μάνατζμεντ).

Περιοδικά:

(Daily Press Magazines Φιλιππάκης): «Μπομπ ο Σφουγγαράκης», «Jolie», «L’ Officiel».

Άλλες δραστηριότητες:

Motor Oil.

ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οικογένεια Κυριακού:

Εφοπλιστική οικογένεια, η οποία, χάρις στα αντανακλαστικά και την οξυδέρκεια του Μ. Κυριακού, τοποθετήθηκε έγκαιρα στα ΜΜΕ, το 1987, με την ίδρυση του ΑΝΤ1 FM, και το 1990 με την δημιουργία του ΑΝΤ1 TV, ως αντίπαλο δέος του MEGA. Οι μετοχές σήμερα του καναλιού είναι «σπασμένες» στα τέσσερα, στον Μ. Κυριακού και στα παιδιά του, Αθηνά, Θοδωρή και Ξενοφώντα. Ο νέος νόμος δίνει την δυνατότητα στον επιχειρηματία να ελέγχει, εφόσον το θέλει, το σύνολο των μετοχών ενός καναλιού. Στον κύκλο συμφερόντων του ομίλου είναι και το Μακεδονία TV, το οποίο ελέγχεται από εταιρείες και φυσικά πρόσωπα – άνθρωποι που πέρασαν από τον ΑΝΤ1. Αν χαρακτηριστεί μη ενημερωτικό (π.χ. αν ο όμιλος αποκτήσει τα δικαιώματα του MTV), τότε μπορεί να ενταχθεί στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ. Επίσης μπορεί άνετα πλέον να ενταχθεί στον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ και ο κερδοφόρος Ρυθμός, όπως και ο Banana, ενώ υπάρχει ζήτημα με τον ΑΝΤ1 FM Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι ενημερωτικός σταθμός και μάλλον θα μείνει εκτός, καθώς κάθε συγκρότημα μπορεί να έχει έναν ενημερωτικό και πέντε μη ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Τηλεόραση:

1. ΑΝΤ1 TV (Holnest Investments LTD 25%, Globecast Holdings LTD 24,5%, Praxis Global Holdings LTD 24,5%, Altavista Global Holdings LTD 24,5%, Ευστάθιος Γουρδομιχάλης 0,85%, The Bank of New York 0,65%).

2. Μακεδονία TV, συμφερόντων Κυριακού, μετοχική σύνθεση:

Καμπυλάκης Ιωάννης 24%.

Ραδιοτηλεοπτικές συμμετοχές ΕΠΕ (Ξανθόπουλος Γ. 100%) 25%.

Τηλεοπτικές Δραστηριότητες ΕΠΕ (Παπαδόπουλος Στ. 100%) 24,02%.

Τηλεθέαση ΕΠΕ (Μήτρου Γ. 100%) 25%.

Χαλκίδη Βέρα 1,98%.

Τηλεόραση εκτός Ελλάδος:

1. Κύπρος: ΑΝΤ1 Κύπρου.

2. Βουλγαρία: Nova Televisia.

Δορυφορικά προγράμματα:

ΑΝΤΕΝΝΑ EUROPE: Ευρώπη.

ΑΝΤΕΝΝΑ SATELLITE: Αμερική.

ΑΝΤΕΝΝΑ PACIFIC: Αυστραλία.

BLUE – Your Music Channel: Αμερική, μουσικό κανάλι σε συνεργασία με το MAD.

Συνδρομητικά:

ΑΝΤ1 GOLD μεταδίδεται στο μπουκέτο της NOVA αλλά και στην Αμερική.

Ραδιόφωνο:

1. ΑΝΤ1 97,2 [ΑΝΤ1 TV ΑΕ 41,47%, FERPOT TRADING LTD 26,34% (SUNDAY HOLDINGS LIMITED 100%), LAXEL INVESTMENTS LIMITED 17,56%, LINSERT HOLDINGS LTD 14,63%].

2. ANT1 Θεσσαλονίκης.

3. Ρυθμός (Ζωή Κυριακού 99%, Γιώργος Μήτσου 1%).

4. Banana 104 FM.

Ραδιόφωνο εκτός Ελλάδος:

Βουλγαρία: RADIO EXPRESS.

Κύπρος: ΑΝΤ1 FM Κύπρου.

Περιοδικά:

«Δάφνη Επικοινωνίες» (ΑΝΤΕΝΝΑ 100%) «Geo», «DIVA», «Exodos», «Γεύσεις» κ.ά.

Internet:

www.antenna.gr (ANTENNA Internet).

www.vips24.gr (ΒΙΠΣ 24 Διαδίκτυο).

Τηλεπικοινωνίες:

1. Audiotex εταιρεία τηλεηχοπληροφόρησης.

2. Hello! Τηλεφωνία μέσω internet.

Εταιρείες παραγωγής:

Εna Productions.

Δισκογραφία:

Heaven Music (70%).

Εκπαίδευση:

1. Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤΕΝΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ.

2. Εργαστήριο Ελεύθερων Σπουδών – Φωνητική Τέχνη.

Αθλητισμός:

Πανελλήνιος ΓΣ.

Κωστόπουλος - Ρέστης

ΙΜΑΚΟ [Πέτρος Κωστόπουλος 50,01% - KINCANNON TRADING LIMITED (συμφερόντων Βίκτωρα Ρέστη) 33,45 %, επενδυτικό κοινό 16,54%].

Ραδιόφωνο

Nitro radio (ΙΜΑΚΟ 100%).

Radio Sfera (Γιώργος Σπανουδάκης-Μαϊμούκας 50%, Χαράλαμπος Γεωργιάδης 25%, Στέλιος Νιώτης 6,2%, Βασιλική Ντάλη 6,3%, Περικλής Λουκόπουλος 4,9%, Πανούτσος Απόστολος 3,8%, Γεωργία Λοκρίδου 3,8%). Η ΙΜΑΚΟ έχει την εμπορική εκμετάλλευση.

Derti FM (Γιώργος Πολίτης 99%, Άγγελος Σιουργαδάκης 1%). Η ΙΜΑΚΟ έχει την εμπορική εκμετάλλευση.

Τηλεόραση

Στον κύκλο συμφερόντων του Β. Ρέστη πέρασε το Smart TV.

Περιοδικά

«Nitro», «Maxim», «OK!», «Real Simple», «Down Town», «InStyle», «Esquire», «BBC Top Gear», «AEK Empire», «PinkWoman».

Περιοδικά εκτός συνόρων:

Η ΙΜΑΚΟ συνεργάζεται στην Τουρκία με τη VATAN DEGI GRUBU AS, εκδίδοντας από κοινού το «IN STYLE».

Διανομή

Άργος (5%).

Εκτυπώσεις

IKO Press (99,5%), Colour Unit (65%) Euroforms SA (15%), ΑΛΦΑ ΠΡΕΣ (5%).

Βιβλία

Η ΙΜΑΚΟ έχει το 70% της Π. Εκδοτική.

Internet

www.yupi.gr

Λυμπέρης

Εκδόσεις Λυμπέρη [Αντώνης Λυμπέρης 80% (κατά προσέγγιση) Νίκος Πατέρας - Βαγγέλης Μαρινάκης 10% (κατά προσέγγιση)].

Συμμετοχές

Η εταιρεία έχει το 33,3% των Τεχνικών Εκδόσεων (Κώστας Καββαθάς 25,8%, Σοφία Καββαθά 5,81%, Εκδόσεις Λυμπέρη 33,33%, επενδυτικό κοινό 35,06%).

Περιοδικά Εκδόσεων Λυμπέρη

«Status», «Men's Health», «Εγώ», «7 Μέρες TV», «Τηλεκοντρόλ», «Vogue», «Glamour», «Life & Style», «Focus», «Lucky», «Domino», «Prevention», «Hello!», «Computer Active» (IT Publication 100%), «PC World» (IT Publication 100%), «Channel Partner», «Αθηνόραμα» (50% στη Δέσμη Εκδοτική), «Ευ ζην» (50% στη Δέσμη Εκδοτική), «Alpha Guides» (50% στη Δέσμη Εκδοτική).

Περιοδικά Τεχνικών Εκδόσεων

«4 Τροχοί», «Ήχος Εικόνα», «Πτήση & Διάστημα», «Γεύση και Κουζίνα», «Κηποτεχνία», «Yachts Motor & Sailing», «4auto», «0-300» (από τη Highsiding, 35% Τεχν. Εκδ.) «Formula» από την Τεχνοκίνηση (Άδελε ΑΕ - εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Βαρδινογιάννη - Τεχνικές Εκδόσεις).

Ραδιοφωνικοί σταθμοί

Best (ανήκει στις Εκδόσεις Λυμπέρη 100%).

Εν Λευκώ (ανήκει στον Κ. Καββαθά). Οι Εκδόσεις Λυμπέρη έχουν μέσω της θυγατρικής του Three Dee την εμπορική εκμετάλλευση.

Κέφι 89,2. Οι Εκδόσεις Λυμπέρη έχουν την εμπορική εκμετάλλευση. Η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει στους Η. Μανιατέα - Γ. Τεγόπουλο.

Διανομή Τύπου

Άργος ΑΕ 10.05% (Εκδόσεις Λυμπέρη).

Ευρώπη ΑΕ 11% (Τεχνικές Εκδόσεις).

Κούριερ

mass courier (Τεχνικές Εκδόσεις 60%).

Διοργάνωση Εκθέσεων

Τεχνική Εκθεσιακή (Τεχνικές Εκδόσεις).

Εκτυπώσεις

ΑΛΦΑ ΠΡΕΣ ΑΕ: (Τεχνικές Εκδόσεις 40% και η Α. Πετρουλάκης, ενώ με μικρότερο ποσοστό μετέχει και η ΙΜΑΚΟ 5%).

Internet

Libecom (εταιρεία ιντερνετικών εφαρμογών των Εκδ. Λυμπέρη), Τεχνόπολις (51%, εταιρεία ιντερνετικών εφαρμογών των Τεχνικών Εκδόσεων) με site: e-shop, e-rally, family Album.

Δραστηριότητα εκτός συνόρων

LIBERIS PUBLICATIONS Cyprus Ltd 100%.

LIBERIS PUBLICATIONS Bulgaria OOD 75%.

LIBERIS PUBLICATIONS Romania Srl 75%.

ODEON CINEPLEX (LIBERIS PUBLICATIONS Cyprus 50% - Odeon 50%).

Αττικές Εκδόσεις

(Mondadori Interternational SA 41,66%, Asoka holdings Ltd 19,57%, Global Publishing systems Holding Sarl 17,26%, επενδυτικό κοινό 21,51%).

Τηλεόραση

Μέσω της θυγατρικής CIVICO η εταιρεία έχει τα δικαιώματα διανομής και αναμετάδοσης των καναλιών Playboy TV, Private Spice και Adult Channel σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Κροατία, Σλοβακία, Σερβία, Τσεχία, Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και Κύπρο. Στην Ελλάδα τα κανάλια Playboy TV και Private Spice μεταδίδονται έναντι συνδρομής από το μπουκέτο της Nova.

Ραδιόφωνο

Athens Radio Dee Jay.

Rock FΜ (εμπορική εκμετάλλευση).

Rock FM (Ιταλία).

Radio Milano International

(Ιταλία).

Περιοδικά

«Madame Figaro», «Harper' s Bazaar», «Mirror», «Celebrity», «Shape», «Είναι/Grazia», «Είναι/Grazia Sante», «Τηλεθεατής», «Τηλέραμα», «Maison», «Madame Figaro», «Ιδέες και Λύσεις για το σπίτι», «Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής», «Playboy», «Playstation 2», «PC Magazine», «Top Hotels».

Περιοδικά εκτός συνόρων

Ουγγαρία: «Map Magazines» (συμμετοχή 50%) Περιοδικό «Playboy».

Βουλγαρία: Attica Media Bulgaria (συμμετοχή 51%).

Περιοδικά: «Playboy», «Maxim», «Grazia», «Joy».

Ρουμανία: PBR Publishing

(100 %) Περιοδικά: «Playboy», «Maxim».

Σερβία: Attica Media Serbia (90%) Περιοδικά: «Playboy», «Maxim», «Grazia».

Δισκογραφική

Α-Records (50%).

Διανομή Τύπου

Άργος (7%).

Γιώργος Τράγκας

Στον κύκλο συμφερόντων του εκδότη υπάρχουν:

Εφημερίδες

«Χώρα».

«Score live» (αθλητική εφημερίδα για την ΑΕΚ).

«Financial Box» (οικονομική).

Τηλεόραση

ΔΕΚΑ TV (εκπέμπει στην Αττική).

TELE TIME (εκπέμπει στην Αχαΐα).

Αντώνης Δελλατόλας - Δ. Μπενέκος

Εφημερίδες

«Ποντίκι».

«Derby Sports».

Βιβλία

Το Ποντίκι Εκδόσεις.

Γιάννα και Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Εφημερίδες

«Ελεύθερος Τύπος» - «Τύπος της Κυριακής».

Ραδιόφωνο

Planet (προσύμφωνο μεταβίβασης του σταθμού στην Petrie Investments Limited).

Αναστασιάδης - Τριανταφυλλόπουλος

Εφημερίδες

«Πρώτο Θέμα» (Θ. Αναστασιάδης 40%, Μ. Τριανταφυλλόπουλος 40%, Τ. Καραμήτσος 20%).

Περιοδικά

Περιοδικό σταυρολέξων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και λοιπόν; Οϋτε καν οι offshore δεν αναφέρονται. Για να μη μιλήσουμε για τους Χρηματοοικονομικούς Οργανισμούς - Ανάδοχους των παραπάνω εταιρειών στο ΧΑΑ, τα Δημόσια έργα, τις Προμήθειες του Δημοσίου και άλλα πολλά.

Να θεωρήσουμε ότι επειδή ο Δελατόλας έχει την ίδια πάνω κάτω έκταση στον παραπάνω πίνακα με τους Αγγελόπουλους, μας "κυβερνάει" ή, αν θέλετε, "διαμορφώνει την άποψή μας" το ίδιο; (πάνω-κάτω)

Η, "μεγαλοεκδότης Λυμπέρης μεγαλοεκδότης και ο Λαμπράκης; "

Σε ότι αφορά το ερώτημα "ποιός κυβερνάει" ή τη διαπίστωση "όλοι αυτοί διαμορφώνουν άποψη στον ελληνικό χώρο" πάντα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναδημοσιευση απο capital.gr

Πολύ σκληροί για να πεθάνουν...

25/2/2008

00:04

Τις τελευταίες τρεις ημέρες ένα πραγματικό ιντερνετικό – δημοσιογραφικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη. Στο στόχαστρο των αρχών βρέθηκαν οι πρωτεργάτες του press-gr. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι απογοητευτικά, όπως και αν εξετάσει κανείς το θέμα. Είτε αν οι κατηγορίες ευσταθούν και οι συντελεστές του blog κατασυκοφάντησαν το μισό πολιτικό και οικονομικό κόσμο της χώρας, είτε αν αυτές δεν ευσταθούν και συκοφαντούνται αυτή την ώρα οι bloggers. Το θέμα, πάντως, είναι πιο σοβαρό από ό,τι φαίνεται με μία πρώτη ματιά...

Το blogging είναι ο νέος μεγάλος εχθρός της κάθε εξουσίας. Ο κάθε πολίτης μπορεί να αναρτήσει τη δική του προσωπική σελίδα, να ασκήσει την κριτική του, να προβάλλει τις θέσεις του. Οι bloggers είναι ο νέος χείμαρρος που απειλεί να πνίξει τον ήδη προβληματικό ελληνικό Τύπο. Διότι ο ελληνικός Τύπος είναι προβληματικός εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίες οι κυκλοφορίες των εφημερίδων. Αν τις συγκρίνει κανείς με τις αντίστοιχες κυκλοφορίες ξένων εφημερίδων, θα πάθει σοκ. Πολλές εφημερίδες επιβιώνουν με μόνο τους όπλο την κρατική διαφήμιση. Αυτό από μόνο του είναι προβληματικό και θα έπρεπε να αποτελέσει θέμα συζήτησης. Ίσως στο μέλλον και σε κάποια άλλη κοινωνία...

Δεν είναι τυχαίες οι κυκλοφορίες των εφημερίδων. Αν τις συγκρίνει κανείς με τις αντίστοιχες κυκλοφορίες ξένων εφημερίδων, θα πάθει σοκ. Πολλές εφημερίδες επιβιώνουν με μόνο τους όπλο την κρατική διαφήμιση. Αυτό από μόνο του είναι προβληματικό Το τελευταίο τριήμερο εξελίχτηκε ένα πραγματικό θρίλερ με τη μεγάλη επιχείρηση των αρχών να εντοπίσουν τους πρωτεργάτες του press-gr, ενός δημοφιλούς blog. Οι διαρροές στον τύπο και στην blogόσφαιρα κάνουν λόγο για εκβιασμούς πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων. Κι είναι γεγονός ότι ο τρόπος παρουσίας τoυ συγκεκριμένου blog δεν ήταν από εκείνους που εύκολα θα μπορούσε κανείς να συμφωνήσει μαζί του. Όπως και είναι αλήθεια ότι πολλές από τις μεγάλες πολιτικές αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών προήλθαν από αυτή την ιστοσελίδα.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν τα πράγματα έγιναν έτσι ή αλλιώς. Αν οι δημιουργοί της σελίδας εκβίαζαν, όπως λένε και ευχόμαστε να μην ισχύει, ή απλά έκαναν το κέφι τους και έγραφαν στη σελίδα αυτά που δεν μπορούσαν να γράψουν στις εφημερίδες τους.

Να κάνουμε, όμως, ορισμένες παρατηρήσεις! Η ανωνυμία του blog δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε από εμάς έχει το δικαίωμα να βρίζει, να συκοφαντεί. Το θάρρος της άποψής μας δεν έχει σχέση με βωμολοχίες και ανυπόστατες καταγγελίες. Ξέρουμε, επίσης, ότι η εξουσία ενοχλείται από την κριτική, ενοχλείται από την ύπαρξη διαύλων ενημέρωσης που δεν μπορεί να τους έχει υπό τον έλεγχό της.

Πολύ φοβόμαστε ότι η υπόθεση του press-gr (αν και εφόσον αποδειχτούν τα τερατώδη που έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας) θα αποτελέσει την αφορμή για να κατασυκοφαντηθεί ένας νέος τρόπος επικοινωνίας. Θα συμβεί κάτι ανάλογο με εκείνο που ήδη γίνεται για τους «κινδύνους του internet». Οι εφημερίδες αφιερώνουν σελίδες ολόκληρες στο «θέμα», ενώ οι μικρές τους αγγελίες πνίγονται από τις ροζ αγγελίες. Δεν φταίει για όλα το internet. Όπως και δεν ευθύνονται συλλογικά οι bloggers, αν κάποιοι χρησιμοποιούν την ταυτότητα για αλλότριους λόγους. Το σημερινό «σύστημα» φοβάται ότι θα αμφισβητηθεί έντονα στο μέλλον από την εξέλιξη της τεχνολογίας. Κι αυτό είναι αναπόφευκτο. Δεν μπορούν να το αλλάξουν...

Οι bloggers είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

* Μπορείτε να σχολιάσετε το σημερινό "Σιωπητήριο" στο blog στην εξής διεύθυνση: http://mavridis.capitalblogs.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ηλίου φαεινότερον ότι η επίθεση στο press-gr έχει κίνητρα απαξίωσης της εναλλακτικής ενημέρωσης και της δυνατότητας του σχολιασμού της επικαιρότητας, από τον κάθε ένα, που προσφέρεται από τα blogs.

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι επιλέχτηκε για αυτό ο όντως "αδύναμος κρίκος".

Προσωπικά, μου έχει πολλές φορές συμβεί, μετά από ανάρτηση κάποιου σχολείου σε blog να δω το μήνυμα "το σχόλιό σας θα αναρτηθεί αφού κλπ κλπ"

Κάτι που μου έχει συμβεί και στο press-gr.

Υπάρχει λοιπόν ζήτημα!

Επίσης είναι απολύτως βέβαιον ότι, στο ορατό μέλλον, θα προκύψει μια άλλη, πιο δημοκρατική, μορφή ενημέρωσης, όπως προέκυψε μετά την εφεύρεση της τυπογραφίας, η εφημερίδα, παρά τις διώξεις που υπέστησαν οι πρώτοι εκδότες και διανομείς φυλλαδίων (pamphlets)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από για το θέμα των μηνύσεων στο press-gr συζήτηση σε ρ/σ

"Δηλαδή αν σε ένα υπεραστικό λεωφορείο γίνονται σχόλια, από επιβάτες, σε βάρος της γυναίκας του Αλογοσκούφη, υπεύθυνος είναι ο οδηγός; "

"Η σωστή αναλογία είναι: Στο ίδιο πούλμαν, αν στο ραδιόφωνο ακούγονται τραγούδια με βρωμόλογα, ο οδηγός, ως moderator, πρέπει να αλλάζει σταθμό ή να το σβήνει"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε που να πάρει!

Οργισμένοι οι σεισμολόγοι για τις φήμες

Βολές κατά γεωλόγου, υπεύθυνου για τα σενάρια

Του Γιωργου Λιαλιου

Φρένο στη «σεισμο-φιλολογία» επιχειρούν να βάλουν κορυφαίοι επιστήμονες, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατες τις προβλέψεις που έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, στρέφονται εναντίον συγκεκριμένου γεωλόγου, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τα σενάρια σεισμού που τις τελευταίες ημερες διαδίδονται από στόμα σε στόμα ή μέσω του Διαδικτύου. Χαρακτηριστικό της έκτασης των σεναρίων είναι ότι σύμφωνα με ορισμένα από αυτά, φέρεται να έχει διαταχθεί κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, σενάριο το οποίο διέψευσε κατηγορηματικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι φήμες για επικείμενο ισχυρότατο σεισμό, στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές, προκαλούν την οργή της επιστημονικής κοινότητας. «Φθάνει πια με αυτή την κατάσταση!», λέει στην «Κ» ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, κ. Γιώργος Σταυρακάκης. «Η θλίψη των προηγούμενων ημερών μετατρέπεται σε αγανάκτηση. Κάποιοι παίζουν με τον κόσμο, θέλουν να τον οδηγήσουν στα φάρμακα. Κάνω έκκληση στον κόσμο να κλείσει τα αυτιά του και να μην ακούει κάθε ανοησία που αναπαράγεται στο Ιντερνετ ή από στόμα σε στόμα».

«Είναι ανεύθυνος όποιος διαδίδει τέτοια πράγματα. Δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποδεικνύουν την έλευση κάποιου ισχυρού σεισμού», λέει στην «Κ» ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας κ. Κώστας Μακρόπουλος. Ως υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση πολλοί επιστήμονες «φωτογραφίζουν» καθηγητή γεωλογίας. «Οι γεωδέτες να κάνουν γεωδεσία, οι γεωλόγοι γεωλογία και οι σεισμολόγοι σεισμολογία», λέει ο κ. Σταυρακάκης. «Δεν γνωρίζω πώς ένας γεωλόγος μπορεί να έχει τα ενόργανα δεδομένα ή την ειδίκευση για να μιλάει για σεισμούς και μάλιστα για προγνώσεις».

Χαρακτηριστικό της έκτασης της φημολογίας είναι η διάδοση σεναρίων για κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού σε συγκεκριμένους νομούς, για απομάκρυνση στελεχών μεγάλων εταιρειών, ακόμα και για εμπλοκή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην επιλεκτική προειδοποίηση «σημαντικών προσώπων». «Δεν έχει δοθεί οποιασδήποτε μορφής οδηγία για κινητοποίηση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας προς οποιαδήποτε κατεύθυνση ή φορέα, ούτε συντρέχει προς τούτο λόγος», ξεκαθάρισε με χθεσινή της ανακοίνωση η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος, όσον αφορά τη δόνηση μεγέθους 5,6 Ρίχτερ που έγινε χθες, περίπου στη 1 το μεσημέρι, στον θαλάσσιο χώρο νότια της Μεθώνης, οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί. «Πρόκειται για έναν ακόμα μετασεισμό των 6,7 Ρίχτερ», λέει ο κ. Σταυρακάκης. «Είναι μια φυσιολογική εξέλιξη. Με δεδομένο το μέγεθος του σεισμού, η μετασεισμική ακολουθία θα διαρκέσει εβδομάδες».

Θυμόσαστε την απόδειξη του γεγονότος ότι οι ελέφαντες κρύβονται πολύ καλά πίσω από τις παπαρούνες.

Γιατί αναρωτιέστε; Έχει δει κανένας σας ελέφαντα πίσω από παπαρούνα;

Είδατε ρε τι καλά που κρύβονται;

Κανένας από εμάς δεν ειδοποιήθηκε!

Έ αφού δεν είμαστε στελέχη μεγάλης εταιρείας, ούτε "σημαντικά πρόσωπα"!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

.......................

Κανένας από εμάς δεν ειδοποιήθηκε!

Έ αφού δεν είμαστε στελέχη μεγάλης εταιρείας, ούτε "σημαντικά πρόσωπα"!

Καλά, γιατί νομίζεις ότι χαθήκαμε από το φόρουμ αυτό τον καιρό ...... :angry::D

Ψάχνω (λέμε τώρα) ένα άρθρο σχετικά με τους σπόρους που καταψύχουν (και έχουν προηγηθεί και άλλες) στη Νορβηγία , μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και ψάχνω το γιατί .

Λές να είναι σπορικός ιδεασμός ..... :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάχνω (λέμε τώρα) ένα άρθρο σχετικά με τους σπόρους που καταψύχουν (και έχουν προηγηθεί και άλλες) στη Νορβηγία , μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση και ψάχνω το γιατί .

Λές να είναι σπορικός ιδεασμός ..... :angry:

Παγκόσμια Κιβωτός σπόρων στη Νορβηγία

Συντάκτης: Πολύζου Έφη

26.02.08-09:39

Το παγκόσμιο θησαυροφυλάκιο σπόρων το οποίο θα στεγάσει αντίγραφα μοναδικών ποικιλιών των πλέον σημαντικών φυτών του πλανήτη εγκαινιάζεται σήμερα, Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2008, κοντά στο χωριό Longyearbyen, στην περιοχή Svalbard στη Νορβηγία.

Τα εγκαίνια θα γίνουν από τον Γιανς Στόλτενμπεργκ, πρωθυπουργό της Νορβηγίας, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, το νομπελίστα Βανγκάρι Ματάαι και τον Κάρυ Φάουλερ, εκτελεστικό διευθυντή του οργανισμού για την ασφάλεια της βιοποικιλότητας Global Crop Diversity Trust.

Στο θησαυροφυλάκιο χθες βρέθηκε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) Ζακ Ντιουφ, ο οποίος έδωσε συνέντευξη Τύπου.

Το θησαυροφυλάκιο πρόκειται για έναν υπόγειο θάλαμο κάτω από ένα παγωμένο βουνό, περίπου 1.120 χιλιόμετρα από το Βόρειο Πόλο. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο χοντρός βράχος που καλύπτουν το θησαυροφυλάκιο διασφαλίζουν ότι το γενετικό υλικό που φυλάσσεται εκεί θα διατηρηθεί και θα προστατευθεί ακόμη και αν διακοπεί το ρεύμα.

"Ο πλούτος που φυλάσσεται εκεί αποτελεί την παγκόσμια διασφάλιση για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζακ Ντιουφ. "Το γενετικό υλικό που περιέχουν οι σπόροι είναι σημαντικό για την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών, για το μετριασμό των κλιματικών αλλαγών, για την καταπολέμηση των παράσιτων και των ασθενειών", προσέθεσε. Λίγο μετά υπογράμμισε: "Οι σπόροι είναι τα οχήματα για τη ζωή". Και δεν πρόκειται για υπερβολή εάν αναλογισθεί κανείς ότι τα επόμενα 25 χρόνια η παραγωγή δημητριακών πρέπει να αυξηθεί κατά 50% για να καλύψει τις ανάγκες του πλανήτη.

Το θησαυροφυλάκιο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 4,5 εκατομμύρια δείγματα σπόρων, ισοδύναμα με 2 δισεκατομμύρια σπόρους.

Το θησαυροφυλάκιο, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τη νορβηγική κυβέρνηση, έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Συμφωνίας για τις Πηγές Γενετικού Υλικού Φυτών για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία. Πρόκειται για το διεθνές νομικό πλαίσιο διατήρησης της βιοποικιλότητας η οποία έχει υιοθετηθεί από τα κράτη-μέλη του FAO που συνέβαλαν στην κατασκευή του θησαυροφυλακίου. Η συμφωνία έχει κυρωθεί μέχρι στιγμής από 116 χώρες.

Η ανάγκη για το θησαυροφυλάκιο σπόρων είναι ακόμη μεγαλύτερη δεδομένων των κλιματικών αλλαγών, οι οποίες πλήττουν τη βιοποικιλότητα. Επιπλέον, η αύξηση της συχνότητας φαινομένων ξηρασίας, αλλά και πλημμυρών επιδρούν αρνητικά στην παραγωγή. Σύμφωνα με τον Ζακ Ντιουφ οι κλιματικές αλλαγές στο κοντινό μέλλον θα έχουν βαρύτατες συνέπειες στα αγροτικά οικοσυστήματα και στους ανθρώπους που εξαρτώνται από τη γεωργία.

http://www.agronews.gr/content/view/35309/200/lang,el/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΕΙΔΗΣΗ 1η

Το προσωπικό ελάχιστης λειτουργίας στην Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται στις θέσεις του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης ερωτηθείς σχετικά με την πορεία αποκατάστασης της λειτουργίας των αγορών, προσθέτοντας ότι γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσουν οι αγορές και όλα τα συστήματα πληρωμών στη χώρα.

Σε άλλη ερώτηση για το αν τέθηκε θέμα επιστράτευσης των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι «ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένο προσωπικό, ελάχιστης λειτουργίας. Εάν εφαρμόζεται ο νόμος, δεν υπάρχει κανένας λόγος για οποιαδήποτε άλλη έκτακτη ενέργεια».

Απαντώντας εξάλλου στις ανησυχίες περί φυγής ξένων θεσμικών επενδυτών λόγω της δυσλειτουργίας των αγορών ο υπουργός τόνισε: «Η ελληνική οικονομία είναι μια ισχυρή οικονομία. Όλες οι οικονομίες παγκοσμίως μπορεί να επηρεάζονται, από καιρού εις καιρόν, από απεργιακές κινητοποιήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε κανόνες και πρέπει όλοι να εφαρμόζουμε τους κανόνες».

ΕΙΔΗΣΗ 2η

Ενα ακόμα λάθος καθυστερεί τη λειτουργία του ΧΑ, καθώς το προσωπικό ασφαλείας που επελέγη από την ΤτΕ δεν ήταν το κατάλληλο για να θέσει σε λειτουργία τα συστήματα

:):D:D

Φανταστειτε να γινει και κανενας πολεμος............

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://press-gr.blogspot.com/

Παρασκευή, Μάρτιος 07, 2008

Ενσημα ημιαπασχόλησης...

,

Ζω και εργάζομαι στα Χανιά. Εργάζομαι κανονικά 8ωρο πενθήμερο, οι αποδοχες μου ειναι 560 το μηνα και ένσημα ημιαπασχολησης, ολοι μου οι φιλοι στον ιδιωτικό τομέα ειναι με ένσημα ημιαπασχολησης, ειμαι 2 χρονια στην δουλειά αυτη, έλεγχος απο ικα -επόπτες κτλ δεν εχει γινει ποτε, ουτε σε καμία επιχείρηση που δουλεύουν παιδιά που ξερω. Ο κοινωνικός κύκλος αφεντικων-κατεχοντων μεγάλες θέσεις στο δημόσιο στην πολη αυτη ειναι ο ιδιος.

Πρόσφατα τοπική εφημερίδα έγραφε ότι 1 στους 4 είναι ανασφάλιστος στα Χανιά (μπαλωμενα και κουκουλωμενα). Ειναι μεγαλύτερο το προβλημα

Καντε κατι, ΒΟΗΘΕΙΑ.

Κ.Κ.

# posted by [email protected] @ Παρασκευή, Μάρτιος 07, 2008 35 comments

..............

# posted by Ανώνυμος : 7 Μάρτιος 2008 1:21 πμ

"Ενσημα ημιαπασχόλησης..."

Φίλε μου το 1965 μαζί με ένα φίλο μου, ήμασταν 19 χρονών, πήγαμε στην Αθήνα και η εύκολη δουλειά που πληρωνόταν και καλά ήταν στην οικοδομή. Αν και είχα δουλέψει στην Θεσσαλονίκη ένα καλοκαίρι στις διακοπές του καλοκαιριού δεν ήξερα ότι υπάρχει ΙΚΑ γιατί κανείς δεν μας ασφάλιζε. Στην Αθήνα μας είπε ένας γνωστός μας ότι για δουλειά πρέπει να πάμε πρωί στο καφενείο των νέων στην ομόνοια. Πράγματι πήγαμε και βρήκαμε δουλειά σε ένα υπεργολάβο σε σοβάδες , το πρώτο μου μας ζήτηση ήταν το βιβλιάριο ΙΚΑ και όταν των είπαμε ότι δεν έχουμε μας ζήτησε την ταυτότητα που δεν είχαμε μαζί μας και μας είπε να πάμε την άλλη μέρα με την ταυτότητα για να μας βγάλει βιβλιάριο του ΙΚΑ . Σε ερώτηση μου τι πειράζει αν δουλεύαμε και σήμερα, μου απάντηση ότι αν περάσει το συνδικάτο και βρει εργάτες ανασφάλιστους θα κλίσει την οικοδομή για ναι βδομάδα.

Αυτά γινόταν στην Αθήνα πριν 33 χρόνια, και λογικό θα ήταν να γινόταν σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Τι έκανε ο πρώην ΓΓΣΕ και ο νυν για την εισφοροδιαφυγή , και καλά τον είπε τον κο Πολυζοόπουλο σε μια εκπομπή ποιο εργοτάξιο έκλεισε που στον ιδιωτικό τομέα δεν πληρώνει σωστά και δεν ασφαλίζει τους εργαζόμενους. Το μόνο που κάνουν είναι να συμμετέχουν σε απεργίες των ισχυρών συνδικάτων (ΔΕΗ. Τράπεζες, αστικά κτλ) και προσπαθούν πως θα γίνουν βουλευτές μέλη κομμάτων με αυτά θα ασχολούνται τώρα.

Μην περιμένεις από το ΙΚΑ να κάνει κάτι γιατί οι υπάλληλοι του ΙΚΑ είναι δημόσιοι υπάλληλοι και το ΙΚΑ είναι για να δουλεύουν αυτοί και όχι να φροντίζουν για σένα , όπως και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που νομίζουν πως η δουλειά που έχουν είναι για αυτούς και όχι να εξυπηρετούν αυτούς που τους πληρώνουν.

# posted by Ανώνυμος : 7 Μάρτιος 2008 1:25 πμ

Αντιπολεμικό συλλαλητήριο...

Aπό τον Απόστολο Αλωνιάτη

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το ΠΛΗΡΕΣ δημοσίευμα!

# posted by [email protected] @ Πέμπτη, Μάρτιος 06, 2008 30 comments

.........

Ο/Η Ανώνυμος είπε...

Ρε ούστ κωλοανάρχες αν είναι να κατεβαίνατε σε κανένα συλλαλητηρίου για την Μακεδονία θα ξινίζατε την μούρη σας... άστα διαλα

6 Μάρτιος 2008 5:49 μμ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άου, με χτύπησε!

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, συχνά συμβαίνει να εκφράζουν το θυμό τους με μή αποδεκτό τρόπο, χτυπώντας ή και δαγκώνοντας κάποιο άλλο παιδί ή ακόμα και τους γονείς τους.

Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια κάθετη άλλα όχι απότομη αντίδραση από τους γονείς ή υπεύθυνους που είναι εκείνη τη στιγμή παρόντες, έτσι ώστε το παιδί να καταλάβει ότι η συμπεριφορά του ήταν ανεπιθύμητη.

Το πρώτο βήμα είναι πάντα η τοποθέτηση των χεριών ενδιάμεσα στο παιδί και το "θύμα", ταυτόχρονα με την παρότρυνση να σταματήσει: "σταμάτα!/στόπ!" και με τις απλές φράσεις:

"Άου! Αυτό με πόνεσε, και στεναχωρήθηκα"

"Ω, αυτό πόνεσε τον /την τάδε"

να τονιστεί το δυσάρεστο συναίσθημα που προκλήθηκε από την πράξη αυτή, όπως και επίσης να στραφεί περισσότερο η προσοχή επάνω στο "θύμα", το παιδί/τον ενήλικα τον οποίο πόνεσε.

Ακριβώς μετά, είναι απαραίτητο να δοθεί ένα παράδειγμα με την επιθυμητή συμπεριφορά στο παιδί που φέρθηκε βίαια ή ανεπιθύμητα:

"Αν θύμωσες μπορείς να φωνάξεις δυνατά, ή να πείς στο παιδάκι ότι αυτό που εκανε -που σου πήρε το αγαπημένο σου παιχνίδι π.χ. - σε θύμωσε πάρα πολύ! Πες του να μην το ξανακάνει" ή

"Πες του να σου δώσει πίσω το παιχνίδι που σου πήρε".

Εάν δηλαδή το παιδί σας υπήρξε θύμα της βίαιης συμπεριφοράς κάποιου άλλου παιδιού, ενθαρρύνετέ το να:

πεί "στόπ" ή "σταμάτα τώρα!" με έντονο τόνο στη φωνή του αν του ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, και

ότι μπορεί ακόμα και να χρειαστεί να φωνάξει ή να σπρώξει μακριά του το επιθετικό παιδί που ενδεχομένως δεν ανταποκρίνεται.

Είναι πολύ σημαντικό να ενθαρρύνετε το παιδί σας να επεμβαίνει το ίδιο και να εκφράζεται αντί να το κάνετε εσείς για αυτό. Με αυτό το τρόπο του δίνετε τα εργαλεία που θα χρειαστεί για να επιλύει μόνο του τα προβλήματα που προκύπτουν - την αίσθηση δηλαδή ότι είναι ικανό να καταφέρει αυτό, ακόμα και μόνο του.

Για να το επιτύχετε αυτό μην ξεχνάτε πάντα να δίνετε ένα παράδειγμα πρώτα στο παιδί σας, καθοδηγώντας το - πείτε δηλαδή την πρώτη φράση εσείς και ζητήστε του να πεί αυτό που λέτε εσείς, συγχρόνως.

Εξηγήστε του/της ότι μερικές φορές κάποια παιδιά δεν καταλαβαίνουν ότι πονούν κάποιον και έτσι είναι σημαντικό να τους το κάνουμε ξεκάθαρο όταν κάτι δεν μας αρέσει - για να μην το ξανακάνουν.

Επίσης συχνό φαινόμενο αποτελεί το να χτυπάει ένα παιδί, ένα μόνο συγκεκριμένο "φίλο" του συνέχεια.

Αυτό μπορεί να συμβεί επειδή

θέλει να του τραβήξει την προσοχή, ή

να παίξει μαζί του, και

να έρθει πιο κοντά σε αυτό, ή

μπορεί να το ζηλεύει

Σε αυτή τη περίπτωση υπάρχει ανάγκη να δωθεί το έναυσμα στο παιδί που είναι επιθετικό να έρθει πιο κοντά στο άλλο, με αποδεκτού τρόπους: δίνοντας τους ένα ή δύο παιχνίδια να παίξουν μαζί, ενθαρρύνοντας τα να τα μοιραστούν ή και να τα ανταλλάξουν, φυσικά πάντα παρεμβαίνοντας σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί, προσφέροντας έτσι μια εναλλακτική επιθυμητή συμπεριφορά.

Η καλλιέργηση της δεξιότητας του αυτοελέγχου σε συνδυασμό με την συστηματική θετική επιβράβευση του παιδιού από τους γονείς και το σχολείο, είναι πολύ σημαντική σε αυτό το στάδιο και συχνά φέρνει θεαματικά αποτελέσματα στην συμπεριφορά των παιδιών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην παρακάτω μπλογκανάρτηση Σαλάτα Εποχής: 3000 χιλιάδες χρόνια ιστορίας είναι αυτά διαβάζουμε την εξής λοιδωρία:

...Ο Ζουράρις απο την πλευρά του εξέφρασε την απέχθειά του προς τους εξωνημένους μ...κ...δες πολιτικούς των Αθηνών, απέχθεια που οφείλεται στο γεγονός οτι όταν ήταν μικρός, τα άλλα παιδάκια στο σχολείο τον κοροϊδεύανε και του κάνανε καζούρα.

....

Οπότε Θανάση μου, θα πρέπει και εσύ να αναρτήσεις οδηγίες διαπαιδαγώγησης για παιδιά σχολικής ηλικίας και όχι προσχολικής όπως έκανες!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σταύρο το ψάχνω..

βλέπεις χθες ο υιός Λευτέρης τιμωρήθηκε στο σχολείο (Α'δημοτικού) γιατί λέει έδειρε 8 άτομα, τα δύο πιο σοβαρά,

όταν (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) του επιτέθηκαν για να συμπαρασταθούν σε κολλητό τους που φώναξε ..

"Άου, με χτύπησε!"..

σε ερώτηση μου αν τα παιδιά φωνάζανε "στόπ" ή "σταμάτα τώρα!" ..

μου είπε ότι δεν πρόσεξε γιατί προσπαθούσε να αμυνθεί σπρώχνοντας τους μακρυά..

Μάλλον λοιπόν πρέπει να περάσω στο επόμενο επίπεδο..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρε το επομενο σταδιο, μονο που ειναι πολλα και δεν μπορεσα να τα διαβασω και ειναι και εκτος του ενδιαφεροντος μου πλεον.

Η επιθετικότητα του παιδιού στο σχολείο και στην οικογένεια

http://www.specialeducation.gr/modules.php...cle&sid=154

Παρεμπιπτοντως(ετσι γραφεται αυτο?)

αν εχετε κατι σε :

"πως να μαθω ποσα μαθηματα χρωσταει ο γιος μου, και να παρακαμψω τα προσωπικα δεδομενα"

θα σας ημουν ευγνωμων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

....

Παρεμπιπτοντως(ετσι γραφεται αυτο?)

.......

Κατά την 12μηνη παραμονή μου στη Νύμφη του Θερμαϊκού (εμπειρία αποκτηθήσα εν τω στρατεύματι) δεν την άκουσα τη λέξη αυτή ποτέ έτσι.

Ούτε και ως "Μπαρεπιπτόντως" !

Για να είμαι ειλικρινής "τον παλιό εκείνο το καιρό" μπορεί ορισμένες λέξεις με αρχικό γράμμα "π" να ακούγονταν σε εμάς τους χαμουτζήδες ως εάν είχαν αρχικό γράμμα "μπ", αλλά γράφονταν πάντα με "π". Για κάποιες λέξεις με αρχικό "μπ" ακούγαμε (εμείς οι χαμουτζήδες) παρατεταμένο "π". Είχα πιεί έτσι ένα κάρο "ππύρες" . (Σε μικρότερο βαθμό παρόμοιους ήχους είχα ακούσει από τα χείλη των φίλων από τη Κοκκινιά, Κορυδαλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Καισαριανή κλπ)

Τελευταία έμαθα ότι σε κάποιους τοίχους της Θεσσαλονίκης υπήρχε η προτροπή στο πρόεδρο της ΠΑΕ "Ηρακλής" να "πάρει τον 'μπούλο' "

Να εκλάβω ότι η Ποντιακή επίδραση, πέρασε και στην γραφή και επεκτάθηκε και πέραν του αρχικού "π" ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά την 12μηνη παραμονή μου στη Νύμφη του Θερμαϊκού (εμπειρία αποκτηθήσα εν τω στρατεύματι) δεν την άκουσα τη λέξη αυτή ποτέ έτσι.

Ούτε και ως "Μπαρεπιπτόντως" !

Για να είμαι ειλικρινής "τον παλιό εκείνο το καιρό" μπορεί ορισμένες λέξεις με αρχικό γράμμα "π" να ακούγονταν σε εμάς τους χαμουτζήδες ως εάν είχαν αρχικό γράμμα "μπ", αλλά γράφονταν πάντα με "π". Για κάποιες λέξεις με αρχικό "μπ" ακούγαμε (εμείς οι χαμουτζήδες) παρατεταμένο "π". Είχα πιεί έτσι ένα κάρο "ππύρες" . (Σε μικρότερο βαθμό παρόμοιους ήχους είχα ακούσει από τα χείλη των φίλων από τη Κοκκινιά, Κορυδαλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Καισαριανή κλπ)

Τελευταία έμαθα ότι σε κάποιους τοίχους της Θεσσαλονίκης υπήρχε η προτροπή στο πρόεδρο της ΠΑΕ "Ηρακλής" να "πάρει τον 'μπούλο' "

Να εκλάβω ότι η Ποντιακή επίδραση, πέρασε και στην γραφή και επεκτάθηκε και πέραν του αρχικού "π" ;

Να εκλαβετε ο,τι θελετε κυριε Σταυρο. αν καθομουν να ασχοληθω με το τι εκλαμβανει ο καθεις και τι νομιζει, ταχα χαμενα και μου χρειαζονται ακομα . ;)

Τα υπολοιπα λυπαμαι δεν με βοηθα το Ποντιακο μου πνευμα να τα καταλαβω.

Ανοιξτε ομως καποιο λεξικο , μην μενετε στα παλια, αλλαζουν τα πραγματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σταύρο το ψάχνω..

βλέπεις χθες ο υιός Λευτέρης τιμωρήθηκε στο σχολείο (Α'δημοτικού) γιατί λέει έδειρε 8 άτομα, τα δύο πιο σοβαρά,

όταν (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) του επιτέθηκαν για να συμπαρασταθούν σε κολλητό τους που φώναξε ..

"Άου, με χτύπησε!"..

σε ερώτηση μου αν τα παιδιά φωνάζανε "στόπ" ή "σταμάτα τώρα!" ..

μου είπε ότι δεν πρόσεξε γιατί προσπαθούσε να αμυνθεί σπρώχνοντας τους μακρυά..

Μάλλον λοιπόν πρέπει να περάσω στο επόμενο επίπεδο..

Εγώ νόμιζα ότι τάγραφες αυτά για τον Ζουράρι, όχι για τον συμμαθητή του Λευτέρη!

Sorry!

Πάντως, χρειάζεται θάρρος για να λές "σύμφωνα με τα λεγόμενά του" και να αμφισβητείς κάποιον που έδειρε 8 άτομα, τα δύο σοβαρά, που έτρεξαν σε αντίποινα κάποιου που φώναξε "άου με χτύπησε" .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ νόμιζα ότι τάγραφες αυτά για τον Ζουράρι, όχι για τον συμμαθητή του Λευτέρη!

Sorry!

ε καλά κι εσύ.. σε τι διαφέρει ο "Ζουράρις"?

αντί για "άου με χτύπησε".. εξέφρασε την απέχθειά του.. με άλλο τρόπο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατά την 12μηνη παραμονή μου στη Νύμφη του Θερμαϊκού (εμπειρία αποκτηθήσα εν τω στρατεύματι) δεν την άκουσα τη λέξη αυτή ποτέ έτσι.

Ούτε και ως "Μπαρεπιπτόντως" !

Για να είμαι ειλικρινής "τον παλιό εκείνο το καιρό" μπορεί ορισμένες λέξεις με αρχικό γράμμα "π" να ακούγονταν σε εμάς τους χαμουτζήδες ως εάν είχαν αρχικό γράμμα "μπ", αλλά γράφονταν πάντα με "π". Για κάποιες λέξεις με αρχικό "μπ" ακούγαμε (εμείς οι χαμουτζήδες) παρατεταμένο "π". Είχα πιεί έτσι ένα κάρο "ππύρες" . (Σε μικρότερο βαθμό παρόμοιους ήχους είχα ακούσει από τα χείλη των φίλων από τη Κοκκινιά, Κορυδαλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Καισαριανή κλπ)

Τελευταία έμαθα ότι σε κάποιους τοίχους της Θεσσαλονίκης υπήρχε η προτροπή στο πρόεδρο της ΠΑΕ "Ηρακλής" να "πάρει τον 'μπούλο' "

Να εκλάβω ότι η Ποντιακή επίδραση, πέρασε και στην γραφή και επεκτάθηκε και πέραν του αρχικού "π" ;

Όχι όχι καμία σχέση και φυσικά δεν θα ακούσεις ποτέ το "Μπόντιος" :)

Νομίζω ότι απλά σε κάποιες "ειδικές" (σεξουαλικού ή υβριστικού περιεχομένου κυρίως) λέξεις πάει το "μπ".

Είναι αλλιώς... "Γεμίζει" το στόμα σου ρε αδερφέ πως να το κάνουμε, είναι κάτι σαν το Λ το Σαλλλονικιώτικο. Λάμδα στο τετράγωνο ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...