Προς το περιεχόμενο

Ειδήσεις, άρθρα από τον τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδή δεν υπάρχει σχετική ενότητα, όπου θα μπορούσαμε να δημοσιεύσουμε ενδιαφέρουσες ειδήσεις ή άρθρα με σκοπό την απλή ενημέρωση ή και τον περαιτέρω σχολιασμό, ανοίγω αυτό το θέμα και κάνω την αρχή.. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 3,1k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φαστ φουντ... πτυχία από τα ΜακΝτόναλντς !

ΛΟΝΔΙΝΟ

Της ΑΛΙΝΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

Κρατικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών θα μπορεί να προσφέρει στη Βρετανία η γνωστή αλυσίδα φαστ φουντ Μακ Ντόναλντς.

Και... πρωινά μαθήματα κάνουν στα ΜακΝτόναλντς... (φωτ. Ass. Press)

Από το ερχόμενο φθινόπωρο, οι υπάλληλοι της εταιρείας θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα, τα οποία θα οδηγούν στην απόκτηση τίτλου ισότιμου με A-level, ενός από τα διπλώματα δηλαδή που είναι απαραίτητα για την είσοδο στα βρετανικά πανεπιστήμια. Την ίδια δυνατότητα θα έχει η αεροπορική εταιρεία Φλάιμπι και η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Βρετανίας, Νέτουορκ Ρέιλ.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το «Πανεπιστήμιο Χάμπουργκερ» της ΜακΝτόναλντς λειτουργεί από το 1961. Στην Ευρώπη, ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που εμπορικές επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν εθνικά αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών.

Και ενώ τα βρετανικά μέσα έχουν βαφτίσει ήδη «ΜακΔιπλώματα» τους συγκεκριμένους τίτλους και πολλά πανεπιστήμια δεν φαίνονται πρόθυμα να τους δεχτούν ως ισότιμους με τα A-levels, ο υπουργός αρμόδιος για την ανώτατη εκπαίδευση, Τζον Ντέναμ, δήλωσε ότι «είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατάργηση των παλαιών διαχωρισμών μεταξύ των εκπαιδευτικών προγραμμάτων εταιρειών και εθνικών διπλωμάτων».

Η ΜακΝτόναλντς θα παρέχει δίπλωμα στο μάνατζμεντ εστιατορίων, η Νέτουορκ Ρέιλ στη μηχανολογία, ενώ η Φλάιμπι θα μπορεί να δίνει μέχρι και το ισότιμο πανεπιστημιακού πτυχίου σε μηχανικούς και πληρώματα αεροσκαφών. Πολλοί είναι βέβαια αυτοί που αναρωτιούνται πόσοι, πέρα από τις ίδιες τις εταιρείες που τα προσφέρουν, θα είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν την αξία τους.

Απαντώντας σε κατηγορίες ότι η αναγνώριση τέτοιων διπλωμάτων σημαίνει ότι υποβαθμίζεται η ποιότητα της εκπαίδευσης, εκπρόσωπος της ΜακΝτόναλντς είπε ότι το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα έπρεπε να πληροί τα ίδια αυστηρά κριτήρια με τα παραδοσιακά προγράμματα.

Η επιχειρηματική κοινότητα εκφράζει εδώ και καιρό την ανησυχία ότι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δεν εξοπλίζουν τους νέους με τα εφόδια που είναι απαραίτητα στον πραγματικό κόσμο της εργασίας.

Τα νέα διπλώματα αποτελούν μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης για την εκπαίδευση και τη μείωση της ανεργίας. Σε ομιλία του ο Γκόρντον Μπράουν δήλωσε ότι πριν από μερικές δεκαετίες ένας Βρετανός πρωθυπουργός αντιμετώπιζε τον παγκόσμιο ανταγωνισμό εξοπλισμών, σήμερα όμως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ο ανταγωνισμός ικανοτήτων στην αγορά εργασίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/01/2008

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απόφαση του ΣτΕ για τις τιμές πώλησης εμφιαλωμένων νερών

Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 366/2008 απόφασή του ακύρωσε το άρθρο 3 της από 31.8.2005 απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης και τη σχετική αγορανομική διάταξη που αφορά τον καθορισμό ανωτάτων τιμών πώλησης των εμφιαλωμένων νερών (εγχώριων και μη), καφέδων, σάντουιτς και τοστ, καθώς και των ροφημάτων (τσάι) που πωλούνται στα αεροδρόμια, πλοία, σιδηροδρομικούς σταθμούς, γήπεδα, αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, νοσοκομεία, κλινικές, Πανεπιστήμια, Σχολές, κινηματογράφους και θέατρα.

Στην απόφαση του ΣτΕ αναφέρεται ότι σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές του άρθρου 5 που καθιερώνουν το δικαίωμα ελεύθερης συμμετοχής στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, η καθοριζόμενη ανώτατη τιμή πώλησης προϊόντων «όχι μόνο δεν μπορεί να είναι κατώτερη του κόστους παραγωγής ή εμπορίας ορθολογικώς οργανωμένης επιχειρήσεως στον οικείο κλάδο παραγωγής ή εμπορίας, όπως το κόστος αυτό διαμορφώνεται υπό συγκεκριμένες, από άποψη τόπου και χρόνου, οικονομικοτεχνικές συνθήκες, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει και εύλογο, επίσης από ορθολογικώς οργανωμένη επιχείρηση προσδοκώμενο, ποσοστό κέρδους».

ΕΘΝΟΣONLINE

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Η λίστα του κουβά»

ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ [email protected],

www.bavzer.blogspot.com

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ είναι μια δύσκολη νόσος. Σκληρή αλλά όχι «επάρατος». Ο όρος, που χρησιμοποιείται καταχρηστικά από χθες που απεβίωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, παραπέμπει σε μια... προληπτική, του τύπου «όξω από δω» λογική, που κρατάει από παλιά -από τα χρόνια της άγνοιας- όταν οι άνθρωποι πίστευαν πως ακόμα κι αν προφέρεις τη λέξη «καρκίνος», αυτομάτως θα... τον πάθεις κιόλας.

Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ του λόγου, ιδίως όταν αυτός εκφέρεται στο πλαίσιο της λεγόμενης «επικοινωνιακής διαδικασίας», κάνει πολύ κακό στη συνειδητοποίηση και αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Από νωρίς το πρωί χθες, που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Αρχιεπισκόπου, πολιτικοί (κατά κύριο λόγο) και δημοσιογράφοι (των τηλεοπτικών σταθμών, οι περισσότεροι) δεν σταμάτησαν να αναφέρονται στη «γενναία και αξιοπρεπή στάση» του εκλιπόντος καθ' όλη τη διάρκεια της νόσου, κυρίως προς το τέλος του. Το γεγονός ότι επέλεξε, έχοντας ενημερωθεί πλήρως για την κατάστασή του και, κυρίως, κατανοώντας, από την ενημέρωση, ότι «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», όπως και έλεγε, επέλεξε να πεθάνει έστω και γρηγορότερα, παρά να αντέξει λίγο παραπάνω, διασωληνωμένος και να γίνει απλώς «μια βολική ιατρική στατιστική».

Η ΕΞΕΛΙΞΗ της επιστήμης και η «διαθέσιμη γνώση» έχουν αλλάξει και τη στάση των απλών, καθημερινών ανθρώπων, προς τη σκληρή αυτή, αλλά όχι ανίκητη, νόσο. Μια επίσκεψη χθες, οποιουδήποτε, σε αντικαρκινικές μονάδες πολλών νοσοκομείων της χώρας, θα τον έπειθε ότι χιλιάδες ασθενείς, που δεν έχουν καν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν ιδιωτική, κατ' οίκον ιατρική περίθαλψη, δίνουν και αυτοί μια γενναία και αξιοπρεπή μάχη με τον καρκίνο.

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ επέλεξε αυτό που οι γιατροί ονομάζουν «παθητική ευθανασία». Ηξερε ότι με φαρμακευτική αγωγή και «πιο εντατική φροντίδα» -δηλαδή, διασωληνωμένος σε κάποια μονάδα εντατικής θεραπείας- ίσως η ληξιαρχική πράξη του θανάτου του να έγραφε μια μετέπειτα, της χθεσινής, ημερομηνία. Ομως, εκείνο που, ουσιαστικά, είπε στους γιατρούς του και που θα ήταν ευχής έργον αν και άλλοι ασθενείς μπορέσουν να έχουν την ενημέρωση, την κρίση και το «κύρος» για να πουν το ίδιο, ήταν «αφήστε με να πεθάνω». Χωρίς πόνο, ναι, αλλά με αξιοπρέπεια.

ΑΥΤΟ, ακριβώς, ζητάνε και οι άνθρωποι εκείνοι, που κατά καιρούς δίνουν μάχη, στα ύστερά τους, να αναγνωριστεί και σ' αυτούς το δικαίωμα να πουν «δεν αντέχω άλλο» και να ζητήσουν «αφήστε με να πεθάνω», αφού, εννοείται, πιστοποιηθεί επιστημονικά, ότι πράγματι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να ανανήψουν και να ζήσουν μετά μια αξιοπρεπή ζωή. Τις μέρες αυτές, κατά σύμπτωση, παίζεται στους κινηματογράφους μια (παρά τη χολιγουντιανή υπερβολή της) συγκινητική έως και διασκεδαστική ταινία, με τους Τζακ Νίκολσον και Μόργκαν Φρίμαν, με τον ελληνικό τίτλο «Επιθυμίες», αλλά προτιμώ τον αυθεντικό, που είναι «Bucket List» - «Η λίστα του κουβά».

ΕΤΣΙ λέγαν οι φαντάροι που ήταν στο μέτωπο τη λίστα με τα πράγματα που θα ήθελες να κάνεις πριν πεθάνεις, πριν «κλωτσήσεις τον κουβά» ή, ακριβέστερα, την καρδάρα. Οι Νίκολσον και Φρίμαν διαγνώστηκαν ότι πάσχουν από την επάρατο (ούουπς! συγγνώμη, από καρκίνο) και ότι έχουν -δεν έχουν έναν χρόνο ζωής. Κάποιοι γιατροί (αγωνιούντες να βελτιώσουν τις... προσωπικές τους στατιστικές), συνεπικουρούμενοι και από φαρμακευτικές εταιρείες (που πάγια τακτική τους είναι να σε έχουν «εν ζωή άρρωστο» όσο περισσότερο μπορούν), προσπάθησαν να τους πείσουν να μείνουν στο νοσοκομείο και να απολαύσουν «First class φροντίδα» ώς το τέλος.

Ευτυχώς, οι δύο πρωταγωνιστές, που γνωρίστηκαν και φίλεψαν στο νοσοκομείο, επέλεξαν τον δρόμο της «no therapy», δηλαδή της «μη θεραπείας», αφού, βεβαίως, είχαν πεισθεί, ότι καμία φροντίδα first-class, καμία μέθοδος «επαναστατική» δεν θα τους χάριζε «καλύτερο χρόνο». Περισσότερο, πιθανώς.

ΑΛΛΑ δεν τους ενδιέφερε αυτό. Και συνέταξαν την ωραία λίστα τους. Και, όσο μπόρεσαν, την «εκτέλεσαν». Είδαν το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στα Ιμαλάια. Εδωσαν ένα φιλί στο «ωραιότερο κορίτσι του κόσμου». Οδήγησαν το αυτοκίνητο που πάντα λαχταρούσαν. Ακουσαν το πιο ωραίο κονσέρτο του Μότσαρτ. Και έφυγαν από τον μάταιο τούτο κόσμο, «με τα μάτια κλειστά και την καρδιά ορθάνοιχτη».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/01/2008

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Ανοσία» στα ναρκωτικά

Εμβόλιο κατά της κοκαΐνης στα τελικά στάδια των δοκιμών

Newsroom ΔΟΛ

868764_b.jpg

Το εμβόλιο σχεδιάστηκε να εμποδίζει την κοκαΐνη να φτάνει στον εγκέφαλοΤο ΒήμαΑν η τελευταία δοκιμή αποδειχθεί επιτυχής, ένα εμβόλιο που προσφέρει «ανοσία» στην ευφορία της κοκαϊνης θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε δύο-τρία χρόνια για την καταπολέμηση του εθισμού, ενώ αργότερα ίσως υπάρξουν αντίστοιχα εμβόλια για την ηρωίνη και τη νικοτίνη.

«Το εμβόλιο μειώνει αργά την ποσότητα κοκαΐνης που φτάνει στον εγκέφαλο» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμας Κόστεν, καθηγητής Ψυχιατρικής και Νευροπιστημών στο Κολέγιο Ιατρικής Μπέιλορ στο Χιούστον. Η έρευνά του για το εμβόλιο ξεκίνησε το 1995.

«Είναι μια αργή διαδικασία και οι ασθενείς δεν παρουσιάσουν σημαντικά στερητικά συμπτώματα» αναφέρει. Οι εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές δέχτηκαν πέντε ενέσεις σε διάστημα τριών μηνών.

Το εμβόλιο αναγκάζει τον οργανισμό να αναγνωρίσει την κοκαΐνη ως ξένο σώμα. Τα αντισώματα που παράγονται συνδέονται στα μόρια κοκαΐνης στο αίμα και το ναρκωτικό αποβάλλεται τελικά στα ούρα.

Σε διάστημα μερικών εβδομάδων, η δυνατότητα της κοκαΐνης να περνά στην κυκλοφορία του εγκεφάλου περιορίζεται σημαντικά. «Αν συνεχίσει κανείς να κάνει χρήση [κοκαΐνης], το εφέ θα γίνεται όλο και ασθενέστερο» αναφέρει ο Δρ Κόστεν.

Το εμβόλιο περιέχει τροποποιημένα μόρια κοκαΐνης τα οποία έχουν συνδεθεί με μια πρωτεΐνη την οποία αναγνωρίζει ως ξένη το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η ίδια προσέγγιση θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περίπτωση άλλων ουσιών, όπως η μεθαμφεταμίνη, η ηρωίνη και η νικοτίνη. Η κοκαΐνη πάντως αποδείχθηκε ευκολότερος στόχος στα πειράματα, καθώς στο αίμα υπάρχει ένα ένζυμο, η χολινεστεράση, που βοηθά στη διάσπασή της.

Πειραματικά εμβόλια κατά του καπνίσματος που ανέπτυξαν άλλες ερευνητικές ομάδες βρίσκονται στα πρώτα στάδια των δοκιμών.

Πολλοί επιστήμονες διατηρούν πάντως επιφυλάξεις, με το επιχείρημα ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να αυξήσουν τόσο πολύ τη δόση ώστε τα αντισώματα να μην μπορούν να δεσμεύσουν όλη την ποσότητα.

Το νέο εμβόλιο προορίζεται για θεραπευτική χρήση, ωστόσο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προληπτικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. «Θα μπορούσαμε δυνητικά να εμβολιάσουμε έγκυες που κάνουν χρήση κοκαΐνης ώστε να εμποδίσουμε τη μόλυνση του εμβρύου» προτείνει ο Κόστεν.

Η προληπτική χρήση σε εφήβους θα συναντούσε πάντως σημαντικά ηθικά και νομικά κωλύματα.

Το εμβόλιο πρέπει τώρα να δοκιμαστεί σε μία ακόμα μεγάλη μελέτη σε ανθρώπους πριν κατατεθεί αίτηση κυκλοφορίας στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Το ΒΗΜΑ Online

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Ανοσία» στα ναρκωτικά

Εμβόλιο κατά της κοκαΐνης στα τελικά στάδια των δοκιμών

Newsroom ΔΟΛ

868764_b.jpg

Το εμβόλιο σχεδιάστηκε να εμποδίζει την κοκαΐνη να φτάνει στον εγκέφαλοΤο ΒήμαΑν η τελευταία δοκιμή αποδειχθεί επιτυχής, ένα εμβόλιο που προσφέρει «ανοσία» στην ευφορία της κοκαϊνης θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε δύο-τρία χρόνια για την καταπολέμηση του εθισμού, ενώ αργότερα ίσως υπάρξουν αντίστοιχα εμβόλια για την ηρωίνη και τη νικοτίνη.

«Το εμβόλιο μειώνει αργά την ποσότητα κοκαΐνης που φτάνει στον εγκέφαλο» εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τόμας Κόστεν, καθηγητής Ψυχιατρικής και Νευροπιστημών στο Κολέγιο Ιατρικής Μπέιλορ στο Χιούστον. Η έρευνά του για το εμβόλιο ξεκίνησε το 1995.

«Είναι μια αργή διαδικασία και οι ασθενείς δεν παρουσιάσουν σημαντικά στερητικά συμπτώματα» αναφέρει. Οι εθελοντές που συμμετείχαν στις δοκιμές δέχτηκαν πέντε ενέσεις σε διάστημα τριών μηνών.

Το εμβόλιο αναγκάζει τον οργανισμό να αναγνωρίσει την κοκαΐνη ως ξένο σώμα. Τα αντισώματα που παράγονται συνδέονται στα μόρια κοκαΐνης στο αίμα και το ναρκωτικό αποβάλλεται τελικά στα ούρα.

Σε διάστημα μερικών εβδομάδων, η δυνατότητα της κοκαΐνης να περνά στην κυκλοφορία του εγκεφάλου περιορίζεται σημαντικά. «Αν συνεχίσει κανείς να κάνει χρήση [κοκαΐνης], το εφέ θα γίνεται όλο και ασθενέστερο» αναφέρει ο Δρ Κόστεν.

Το εμβόλιο περιέχει τροποποιημένα μόρια κοκαΐνης τα οποία έχουν συνδεθεί με μια πρωτεΐνη την οποία αναγνωρίζει ως ξένη το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η ίδια προσέγγιση θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στην περίπτωση άλλων ουσιών, όπως η μεθαμφεταμίνη, η ηρωίνη και η νικοτίνη. Η κοκαΐνη πάντως αποδείχθηκε ευκολότερος στόχος στα πειράματα, καθώς στο αίμα υπάρχει ένα ένζυμο, η χολινεστεράση, που βοηθά στη διάσπασή της.

Πειραματικά εμβόλια κατά του καπνίσματος που ανέπτυξαν άλλες ερευνητικές ομάδες βρίσκονται στα πρώτα στάδια των δοκιμών.

Πολλοί επιστήμονες διατηρούν πάντως επιφυλάξεις, με το επιχείρημα ότι οι χρήστες θα μπορούσαν να αυξήσουν τόσο πολύ τη δόση ώστε τα αντισώματα να μην μπορούν να δεσμεύσουν όλη την ποσότητα.

Το νέο εμβόλιο προορίζεται για θεραπευτική χρήση, ωστόσο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί προληπτικά σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. «Θα μπορούσαμε δυνητικά να εμβολιάσουμε έγκυες που κάνουν χρήση κοκαΐνης ώστε να εμποδίσουμε τη μόλυνση του εμβρύου» προτείνει ο Κόστεν.

Η προληπτική χρήση σε εφήβους θα συναντούσε πάντως σημαντικά ηθικά και νομικά κωλύματα.

Το εμβόλιο πρέπει τώρα να δοκιμαστεί σε μία ακόμα μεγάλη μελέτη σε ανθρώπους πριν κατατεθεί αίτηση κυκλοφορίας στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Το ΒΗΜΑ Online

καλησπερα!!!!θα ηθελα κι εγω να εκθεσω την ταπεινη μου γνωμη

οχι γιατι..

εχω γνωσεις ιατρικες για το πως λειτουργει η κοκαινη..

αλλα ξερω δυστυχως απο φιλικο μου προσωπο πως λειγουργει η εξαρτηση της..

γι αυτο απορω!!!!!

γιατι διατηρουν επιφυλαξεις οι επιστημονες???

δεν ειναι σιγουροι δηλαδη οτι κανενας δεν θα πληρωσει θεραπεια που θα τον κανει να αυξησει την δοση

[η οποια ειναι και πανακριβη]????

η δεν εχω καταλαβει καλα η εκεινοι ψαχνουν αχρηστα πραγματα!!!!

μπορουν να βρουν κατι να μην ζηταει ο εγκεφαλος την κοκαινη??? τοτε μαλιστα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Ομάδα αίματος 0 αρνητικό. Είμαι έτοιμος να υποβληθώ σε χειρουργείο οποιαδήποτε στιγμή, σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη, αρκεί η προσφορά να είναι δελεαστική. Είμαι σαραντάρης και ιδιαίτερα δραστήριος. Δεν πίνω, δεν καπνίζω. Μένω στα νησιά Φίτζι. Τα εισιτήρια μεταφοράς απαιτώ να είναι προπληρωμένα. Ενημερώστε με μέσω mail».

Δεν πρόκειται για τη μοναδική προσφορά: περισσότεροι από 50 άνθρωποι που δηλώνουν 100% υγιείς βγάζουν το νεφρό τους στο... σφυρί! Και όλα αυτά σε μία μόνον από τις δεκάδες ιστοσελίδες- φόρουμ συζητήσεων που λειτουργούν στο Ίντερνετ με θέμα επικοινωνίας: «νεφρό για πούλημα».

Και παρόλο που η έδρα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας είναι στο Ντουμπάι, οι παράνομοι δότες που προσφέρουν τα όργανά τους μέσω ηλεκτρονικών αγγελιών ζουν, εκτός από τη Μέση Ανατολή, στην Κίνα και στις Φιλιππίνες όπου το μαύρο εμπόριο οργάνων ανθεί. Ενδεικτικό το παράδειγμα ενός 25χρονου Πολωνού, που όπως γνωστοποιεί δίνει το νεφρό του προς 15.000 ευρώ «λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένειά μου».

Το να βρει κανείς νεφρό στο Ίντερνετ είναι σχετικά εύκολο. Ακόμη ευκολότερο είναι όμως, όπως λένε οι ειδικοί, να ταξιδέψουν οι ασθενείς στην Ινδία, στις Φιλιππίνες, στην Αίγυπτο, ακόμη και στο Βιετνάμ προς αναζήτηση μοσχεύματος. «Οι λίστες αγωνίας που ολοένα και μακραίνουν στη χώρα μας, είναι ο λόγος που δεκάδες νεφροπαθείς αναζητούν σωτηρία σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπου το νομικό πλαίσιο σε ό,τι αφορά τις μεταμοσχεύσεις είναι πιο ελαστικό ενώ παράλληλα οι τοπικοί φορείς κάνουν τα... στραβά μάτια», λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Ξενοφώντας Λύρος, αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Νεφροπαθών.

Για 70.000 δολάρια

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο τουλάχιστον 20 Έλληνες προσφέρουν 50.000- 70.000 δολάρια- σε κάποιες περιπτώσεις το κόστος αυτών των μεταμοσχεύσεων αγγίζει τα 150.000 δολάρια- για να υποβληθούν σε επεμβάσεις αμφιβόλου ποιότητας σε κλινικές του εξωτερικού. «Αρκετοί είναι αυτοί που παίρνουν δάνειο για να βρουν τα απαραίτητα χρήματα ή πουλάνε τις περιουσίες τους, επειδή δεν αντέχουν να περιμένουν άλλο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν έχει πέσει στην αντίληψή μας πως πίσω από όλα αυτά λειτουργεί ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα. Αντίθετα, η πληροφορία μεταφέρεται από στόμα σε στόμα», προσθέτει ο κ. Λύρος.

Η ιστορία ενός 60χρονου νεφροπαθή, ο οποίος μεταμοσχεύτηκε πριν από έναν περίπου μήνα στην Ινδία και τώρα παρακολουθείται σε ελληνικό μεταμοσχευτικό κέντρο, είναι χαρακτηριστική για το πώς λειτουργεί το εμπόριο οργάνων. Η απογοήτευση καθώς τα χρόνια περνούσαν χωρίς να έχει βρεθεί δότης, τον έκανε να αναζητήσει σωτηρία σε άλλη χώρα. Σε επαφή με την κλινική του εξωτερικού τον έφερε ένας φίλος του πρώην νεφροπαθής. Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες ο Ινδός γιατρός βρισκόταν στην Αθήνα για να τον συναντήσει. Το ραντεβού κλείστηκε για τον Δεκέμβριο- 30 μόλις ημέρες αργότερα!

Παίζουν τη ζωή τους «κορόνα- γράμματα», τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών, κ. Γιώργος Καστρινάκης. «Είναι ενδεικτικό πως σε διάστημα λιγότερο των 12 μηνών δύο Έλληνες που υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση σε αναπτυσσόμενες χώρες έχασαν τη ζωή τους».

TA NEA online

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το «τέλος» των ανδρών...

ΛΟΝΔΙΝΟ

Της ΑΛΙΝΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

Ενα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία εμβρύων αποκλειστικά από γυναικεία κύτταρα βρίσκονται οι επιστήμονες μετά την παραγωγή σπερματοζωάριων από θηλυκό έμβρυο.

Αν τα καταφέρουν οι επιστήμονες, ζευγάρια ομοφυλόφιλων γυναικών θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα δικά τους βιολογικά παιδιά (φωτ. Reuter)

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ κατάφεραν να δημιουργήσουν πρώιμα σπερματοζωάρια από θηλυκά βλαστοκύτταρα. Οπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ντέιλι Τέλεγκραφ», η ομάδα έχει ζητήσει άδεια για να δοκιμάσει να κάνει το ίδιο χρησιμοποιώντας κύτταρα από τον νωτιαίο μυελό γυναικών. Αν τα καταφέρουν, ζευγάρια ομοφυλόφιλων γυναικών μπορεί στο μέλλον να έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τα δικά τους βιολογικά παιδιά.

Η ίδια ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Καρίμ Ναγέρνια, είχε καταφέρει πέρυσι να δημιουργήσει πρώιμα σπερματοζωάρια από ανδρικό μυελό των οστών, ενισχύοντας τις ελπίδες να αποκτήσουν παιδιά άνδρες με προβλήματα γονιμότητας. Το 2006 είχε χρησιμοποιήσει σπερματοζωάρια από αρσενικά βλαστοκύτταρα ποντικιού για να γονιμοποιήσει πειραματόζωα. Γεννήθηκαν επτά ποντίκια, από τα οποία τα έξι επέζησαν, παρουσιάζοντας όμως διάφορα προβλήματα.

Η γονιμοποίηση

Ο καθηγητής Ναγέρνα θα πρέπει τώρα να μετατρέψει τα πρώιμα σπερματοζωάρια που δημιούργησε σε ώριμα, τα οποία θα είναι κατάλληλα για γονιμοποίηση. Επιστήμονες έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσον κάτι τέτοιο θα ήταν ποτέ δυνατό, καθώς μόνο οι άνδρες έχουν το χρωμόσωμα Ψ που θεωρείται απαραίτητο για την παραγωγή σπέρματος (οι γυναίκες έχουν μόνο δύο χρωμοσώματα Χ). Ο επικεφαλής της ομάδας του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, πάντως, δηλώνει αισιόδοξος για την πιθανότητα να δημιουργηθεί σπέρμα από γυναίκες στο εργαστήριο. «Νομίζω ότι θα είναι επιστημονικά δυνατό», είπε στο επιστημονικό περιοδικό «Νιού Σάιεντιστ».

Την ίδια ώρα, η ομάδα της δρος Ιρίνα Κέρκις στο Ινστιτούτο Μπουτάνταν στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας δημιούργησε σπέρμα και ωάρια από βλαστοκύτταρα αρσενικού ποντικιού. Ακόμα δεν έχει αποδειχθεί εάν τα αρσενικά ωάρια μπορούν να γονιμοποιηθούν. Αν οι επιστήμονες το καταφέρουν, θα βρίσκονται ακόμη πιο κοντά στη δημιουργία εμβρύου αποκλειστικά από αρσενικά κύτταρα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 01/02/2008

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα: Όχι άλλο κάρβουνο

NO-MORE-COAL.jpg

Τη δημιουργία συμμαχίας ενάντια στον λιθάνθρακα, ανακοίνωσαν η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Eλλάς και επτά (7) Δήμοι και Κοινότητες στις οποίες προβλέπεται ή ακούγεται έντονα η δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα. Οι Δήμοι και Κοινότητες που συμμετέχουν στη συμμαχία είναι οι εξής: Καβάλας, Αλμυρού Μαγνησίας, Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, Διστόμου Βοιωτίας, Κηρέως Ευβοίας, Αντίκυρας Βοιωτίας και Κυριακίου Βοιωτίας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρετανική φιλοπατρία

ΛΟΝΔΙΝΟ

Της ΑΛΙΝΑΣ ΣΑΡΑΝΤΗ

Το αίσθημα του πατριωτισμού δεν πρέπει να ενθαρρύνεται στα σχολεία, σύμφωνα με κορυφαίο βρετανικό εκπαιδευτικό ινστιτούτο.

Η βρετανική κυβέρνηση σύστησε πρόσφατα στα σχολεία να εμφυσούν στους μαθητές την αγάπη για την πατρίδα μέσω της διδασκαλίας της Ιστορίας. Το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι μαθητές δεν πρέπει να ενθαρρύνονται να αγαπούν την πατρίδα τους, λόγω της «ηθικά διφορούμενης» ιστορίας της. Αντίθετα, ο πατριωτισμός πρέπει να παρουσιάζεται ως ένα «αμφιλεγόμενο θέμα».

«Ο πατριωτισμός είναι η αγάπη για την πατρίδα, αλλά πρέπει να είναι οι χώρες αντικείμενο αγάπης;», είναι το ερώτημα που θέτουν οι συγγραφείς της έκθεσης του ινστιτούτου. «Το να αγαπάς κάτι μπορεί να σου κάνει κακό, όταν για παράδειγμα αγαπάμε κάτι που είναι ηθικά διαφθαρμένο. Εφόσον όλες οι ιστορίες των εθνών είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ηθικά αμφίσημες, παραμένει ένα ανοιχτό ερώτημα αν οι πολίτες πρέπει να αγαπούν την πατρίδα τους».

Οπως επισημαίνουν οι συντάκτες, Μάικλ Χαρντ και Τζο Πιρς, «το να αγαπάμε αυτό που είναι διαφθαρμένο διαφθείρει και εμάς, καθώς μας κάνει να αγνοούμε, να ξεχνάμε, να συγχωρούμε ή να δικαιολογούμε τη διαφθορά. Αυτό είναι το πρόβλημα με τον πατριωτισμό. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς μια εθνική ιστορία απαλλαγμένη από τις μάστιγες της αγάπης για τον πόλεμο, του ιμπεριαλισμού, της τυραννίας, της αδικίας, της δουλείας και της υποδούλωσης ή μια εθνική ταυτότητα που να δημιουργήθηκε χωρίς την προσφυγή σε πρότυπα ξενοφοβίας και αποκλεισμού».

Οπως προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγαν οι συντάκτες σε σχολεία του Λονδίνου, η συντριπτική πλειονότητα δασκάλων και μαθητών πιστεύουν ότι η στάση των σχολείων στο θέμα του πατριωτισμού πρέπει να είναι ουδέτερη.

Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν έχει στηρίξει μέτρα για την προώθηση του αισθήματος της «βρετανικότητας», ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συνοχή στη βρετανική κοινωνία, την ώρα που οι αριθμοί των μεταναστών αυξάνονται συνεχώς και η τοπική κυβέρνηση της Σκωτίας πιέζει για την ανάληψη όλο και μεγαλύτερης εξουσίας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 02/02/2008

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμμαχία ενάντια στον λιθάνθρακα: Όχι άλλο κάρβουνο

NO-MORE-COAL.jpg

Τη δημιουργία συμμαχίας ενάντια στον λιθάνθρακα, ανακοίνωσαν η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Eλλάς και επτά (7) Δήμοι και Κοινότητες στις οποίες προβλέπεται ή ακούγεται έντονα η δημιουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από λιθάνθρακα. Οι Δήμοι και Κοινότητες που συμμετέχουν στη συμμαχία είναι οι εξής: Καβάλας, Αλμυρού Μαγνησίας, Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, Διστόμου Βοιωτίας, Κηρέως Ευβοίας, Αντίκυρας Βοιωτίας και Κυριακίου Βοιωτίας.

Συμορφουμένη με τα ανωτέρω η διαδικτυακή πύλη in.gr έβγαλε παντελώς τις λέξεις "λιθάνθρακας" και "κάρβουνο" από το παρακάτω ρεπορταζ:

Αναβολή αποφάσςων για RWE

Επεισόδια στη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΗ

02/02/08 11:48

Αθήνα

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ, το πρωί του Σαββάτου, με αντικείμενο την έγκριση των μνημονίων συνεργασίας με την RWE και την Χαλυβουργική.

Συνδικαλιστές έσπασαν την είσοδο των γραφείων επί της οδού Χαλκοκονδύλη με στόχο να κατευθυνθούν στο γραφείο που συνεδρίαζε το ΔΣ και να διακόψουν τη συνεδρίαση.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ από τον συνωστισμό και την ένταση ένας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, μαζί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, εισέβαλε στην αίθουσα που συνεδρίαζε το ΔΣ της ΔΕΗ και διέκοψε τη συνεδρίαση. Έτσι, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ αναβλήθηκε για τρίτη φορά.

«Οφείλατε να με πάρετε τηλέφωνο και να μου ζητήσετε να σας δεχτώ. Αλλωστε, είχατε ζητήσει να αναβληθεί το ΔΣ της 20ης Δεκεμβρίου και εγώ είχα αποδεχτεί το αίτημά σας» είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ στους συνδικαλιστές.

«Δεν σας ζητήσαμε την αναβολή, σας την επιβάλαμε» απάντησε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος.

Οι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για νίκη και προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις.

Σημειώνεται ότι η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ είναι την ερχόμενη Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΕΗ εξέφρασε «τη βαθειά της λύπη για τις πρακτικές βίας και προσπάθειας παραπληροφόρησης από μερίδα συνδικαλιστών, τόσο των εργαζομένων όσο και του ελληνικού λαού γενικότερα. Τέτοιες ενέργειες οδηγούν στον αποκλεισμό, τη συρρίκνωση της ΔΕΗ και ουσιαστικά την απαξίωσή της.»

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, ο παραδέχομαι, δεν είναι ό,τι καλύτερο από άποψη αντικειμενικότητας, αλλά δεν είναι ακριβώς εκεί το ζήτημα, έτσι;

AmericanCultureIraqiStyle.zip

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

«Η λίστα του κουβά»

............Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ του λόγου, ιδίως όταν αυτός εκφέρεται στο πλαίσιο της λεγόμενης «επικοινωνιακής διαδικασίας», κάνει πολύ κακό στη συνειδητοποίηση και αντιμετώπιση της πραγματικότητας. Από νωρίς το πρωί χθες, που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Αρχιεπισκόπου, πολιτικοί (κατά κύριο λόγο) και δημοσιογράφοι (των τηλεοπτικών σταθμών, οι περισσότεροι) δεν σταμάτησαν να αναφέρονται στη «γενναία και αξιοπρεπή στάση» του εκλιπόντος καθ' όλη τη διάρκεια της νόσου, κυρίως προς το τέλος του. Το γεγονός ότι επέλεξε, έχοντας ενημερωθεί πλήρως για την κατάστασή του και, κυρίως, κατανοώντας, από την ενημέρωση, ότι «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», όπως και έλεγε, επέλεξε να πεθάνει έστω και γρηγορότερα, παρά να αντέξει λίγο παραπάνω, διασωληνωμένος και να γίνει απλώς «μια βολική ιατρική στατιστική».

Η ΕΞΕΛΙΞΗ της επιστήμης και η «διαθέσιμη γνώση» έχουν αλλάξει και τη στάση των απλών, καθημερινών ανθρώπων, προς τη σκληρή αυτή, αλλά όχι ανίκητη, νόσο. Μια επίσκεψη χθες, οποιουδήποτε, σε αντικαρκινικές μονάδες πολλών νοσοκομείων της χώρας, θα τον έπειθε ότι χιλιάδες ασθενείς, που δεν έχουν καν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν ιδιωτική, κατ' οίκον ιατρική περίθαλψη, δίνουν και αυτοί μια γενναία και αξιοπρεπή μάχη με τον καρκίνο.

......... Τις μέρες αυτές, κατά σύμπτωση, παίζεται στους κινηματογράφους μια (παρά τη χολιγουντιανή υπερβολή της) συγκινητική έως και διασκεδαστική ταινία, με τους Τζακ Νίκολσον και Μόργκαν Φρίμαν, με τον ελληνικό τίτλο «Επιθυμίες», αλλά προτιμώ τον αυθεντικό, που είναι «Bucket List» - «Η λίστα του κουβά».

Ευτυχώς, οι δύο πρωταγωνιστές, που γνωρίστηκαν και φίλεψαν στο νοσοκομείο, επέλεξαν τον δρόμο της «no therapy», δηλαδή της «μη θεραπείας», αφού, βεβαίως, είχαν πεισθεί, ότι καμία φροντίδα first-class, καμία μέθοδος «επαναστατική» δεν θα τους χάριζε «καλύτερο χρόνο». Περισσότερο, πιθανώς.

.............

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 29/01/2008

Πραγματικα, περιγραφονται παραπανω δυο πολυ ωραιοι τροποι, να πεθαινει κανεις αξιοπρεπως, εφοσον δεν μπορει να το αποφυγει ...

Τα σεναρια, ομως, καθημερινα, στην πραγματικοτητα γραφονται καπως αλλιως.

Ειδα απο κοντα δυο, σε μια ολιγοωρη επισκεψη μου σε νοσοκομειο, αυτες τις μερες .

Ενας σαρανταπενταχρονος, που μολις ειχε πεθανει και καποια απο τα πεντε παιδια του με τη μανα τους φωναζαν, πως πηγε αδικα γιατι δυο ωρες ξεψυχουσε και οι γιατροι ηταν αφαντοι...

(κι αυτοι οι συγγενεις, ολο καποιος πρεπει να τους φταιει. Αντε να τους πεισεις, οτι για καλο του ηταν. Ηδη εχει ξυπνησει στον παραδεισο και αδικα χτυπιουνται)

Και ο αλλος, ενας πιο ηλικιωμενος ανθρωπος, που του διναν μια δυο μερες αν οχι ωρες σε αυτο το ματαιο κοσμο, επρεπε να περιμενει ποτε θα γεμισει ασθενοφορο στη Φλωρινα για να ερθει Θεσσαλονικη, ωστε στην επιστροφη να τον μεταφερει στο χωριο του....για να πεθανει αξιοπρεπως...

...δυο μονο, απο εκατονταδες αξιοπρεπεις, καθημερινους και γενναιους θανατους, απλων ανθρωπων ...

Δεν ειναι ειδησεις απο εντυπο ουτε ηλεκτρονικο τυπο και συγνωμη, βρε Σουλη, αμα ειμαι εκτος θεματος.

Ειναι ομως αυτος ο λογος, που εκνευριζομαι και θυμωνω αν και συμφωνω οτι ειμαστε για γελια ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς ειρμό…

Ο Τσίπρας ήλθε πολύ αργά… Ούτε καν εν τω μέσω της νυχτός… Ούτε καν τα ξημερώματα… Αλλά τα επόμενα, βαθιά μας μεσάνυχτα… Τα μόνιμα… Τα αξημέρωτα…

Ομοίως, -σε μια άλλη νύχτα, κι αυτή αξημέρωτη- ήλθε και ο Ιερώνυμος… Οταν τίποτα πια δεν μπορεί να αναστραφεί…

Ομοίως και ο Ομπάμα…

"Είναι πολύ αργά στον κόσμο, αγάπη μου!"...

Ο Φόβος έχει προ πολλού νικήσει!

Η Μνησικακία έχει ήδη χώσει το στιλέτο της…

Ο Φθόνος έχει πετάξει νύχια…

«Ο Τσίπρας είναι life style, είναι ροζ, είναι άπειρος, είναι…»

«Ο Ιερώνυμος ήταν της καμαρίλας του Σεραφείμ, είναι «πράσινος», είναι παπικός, είναι φαναριώτης…»

«Ο Ομπάμα είναι άλλο ένα puppet των γερακιών, άλλωστε και η Κοντολίζα μαύρη ήταν…»

Μπορεί να είναι. Μπορεί να μην είναι.

Δεν θα προλάβουμε να το διαπιστώσουμε ποτέ!

Ο τρόμος τρομοκρατεί. Οι προβολείς δυναμώνουν λογαριάζοντας την απαιτούμενη θερμοκρασία για την καύση τους, την εξαέρωσή τους…

Το στοίχημα έχει χαθεί πολύ πριν μπει.

Πόσο θα αντέξουν απέναντι στους λαίμαργους προβολείς της δημοσιότητας;

Πόσο θα αντέξουν το φθόνο του όχλου;

Τι σημασία έχει;

Οι πραίτορες έχουν ήδη πάρει θέση πίσω από τις κουρτίνες και τις ταπισερί των ανακτόρων… Με τα ξίφη στα χέρια… Ακονισμένα όσο ποτέ…

Κι όσοι τους υπερασπιστούν, έναν έναν ή όλους μαζί, και αυτός θα χάσει το κεφαλάκι του…

Αν έχει ακόμη κεφάλι!

Από... http://naftilos.blogspot.com/

Σατανικό

alavanos_papagiannakis1.jpg

-Μιχάλη, πώς σου φάνηκε η ιδέα μου να κάνουμε τον Τσίπρα πρόεδρο;

-Πολύ έξυπνη ιδέα, Αλέκο! Τώρα δεν μπορεί να πάει στο ΠΑΣΟΚ!

Τριγμοί στο πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή Τσίπρα

alavanospapariga.jpg

-Αλέκο, μήπως σας περισσεύει κάποιος που να μοιάζει στον Τσίπρα;

Ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ για διαρροές προς τον Συνασπισμό

papabeni3.jpg

-Βαγγέλη, ο Τσίπρας μας κλέβει ψηφοφόρους. Τι θα κάνουμε;

-Θα ρωτήσω τον Μάκη αν έχει κάνα βίντεο με τον Τσίπρα να φιστικώνει καμιά ανήλικη!

http://pitsirikos.blogspot.com/2008/02/blog-post_9612.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το PRESS-GR.blogspot.com

Τον έβγαλαν λάδι... .

ΑΘΩΟΣ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ.

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Για ακομη μια φορα οι δικαστικες αρχες της Ελλαδας,νομιμοποιουν τις παρανομιες του κρατους, αλλα και των ανθρωπων που το εκπροσωπουν. Ετσι λοιπον η υποθεση για τους βασανισμους αλλοδαπων, στο Αστυνομικο Τμημα της Ομονοιας, η οποια βγηκε στη δημοσιοτητα μεσα απο blogs τον Ιουνιο του 2007, περναει πλεον στο αρχειο των συνειδησεων, καθως ο αστυνομικος Τσιντζας Νικολαος, κρινεται αθωος, αφου η ποινη του μετατρεπεται απο βασανισμο... σε προσβολη της προσωπικοτητας.

Μπραβο στην Ελληνικη Δικαιοσυνη και στο Ελληνικο Κρατος, που για ακομη μια φορα επιβραβευει τον ρατσισμο και επικροτει την καταχρηση εξουσιας, καταπατωντας ετσι καθε εννοια ανθρωπινων δικαιωματων και αξιοπρεπειας...

Απολαυστε για ακομη μια φορα το παρακατω video της ντροπης...

ΠΡΕΖΑ TV

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το PRESS-GR.blogspot.com

Τον έβγαλαν λάδι... .

ΑΘΩΟΣ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ.

ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ.

........

Γιάννη έλεγα από χθες να το ανεβάσω .. αλλά δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω.. :blink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Αγροφυλακή πέτυχε στη μάχη της... κατσίκας

Κανένα έργο στην προστασία των παράνομων αγωγών υδάτων, στα παράνομα σφαγεία και την αλιεία δεν έχει παρουσιάσει το Σώμα. Αντίθετα, κρίνεται αποτελεσματικό μόνο στην επίλυση διαφορών μεταξύ αγροτών και κτηνοτρόφων.

Σχεδόν μισό χρόνο από τότε που ανασυστάθηκε, η Αγροφυλακή δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, πλην 21 περιπτώσεων ρίψης αποβλήτων σε ποτάμια -οι περισσότερες από τις οποίες ήταν από ελαιοτριβεία και όχι από ρυπογόνα εργοστάσια.

assets_LARGE_t_420_472896_type11495.jpg

Αντίθετα στο κυνήγι της... κατσίκας η νέα Αγροφυλακή αποδεικνύεται εξίσου αποτελεσματική με την παλιά.

Πάνω από τριακόσιες είναι οι περιπτώσεις, στις οποίες επελήφθη τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2007, ενώ τις 1.209 έφτασαν οι περιπτώσεις διαφορών μεταξύ αγροτών ή αγροτών με κτηνοτρόφους, τις οποίες η Αγροφυλακή έλυσε με συμβιβαστικό τρόπο.

Στην προστασία των φυσικών αγωγών υδάτων, στα παράνομα σφαγεία και στην παράνομη αλιεία τα επίσημα στοιχεία της Αγροφυλακής αποδεικνύουν ότι το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φανεί ως επίτευγμα η ανασύσταση του Σώματος και η πρόσληψη των 1.000 αγροφυλάκων που είχαν επιτύχει στον διαγωνισμό του 1993 επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, στην πορεία το άφησαν στην τύχη του με αποτέλεσμα:

Ελλείψεις

Η νέα Αγροφυλακή να μη διαθέτει ασύρματους και το προσωπικό της να επικοινωνεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα δικά του κινητά τηλέφωνα.

Μάλιστα, για να μη χρεώνουν τα κινητά τους, οι αγροφύλακες επικοινωνούν με τους προϊσταμένους τους με... αναπάντητες κλήσεις ή με σύντομες τού στυλ «πάρε με τηλέφωνο, για να μη χρεώνομαι».

Η νέα Αγροφυλακή δεν έχει δικά της μέσα μεταφοράς. Οι αγροφύλακες κινούνται με τα λεωφορεία της γραμμής ή με τα ιδιωτικά τους μέσα (μοτοσικλέτες και αγροτικά αυτοκίνητα) και προσπαθούν στο τέλος να εισπράξουν τη βενζίνη που ξόδεψαν...

Οι αγροφύλακες μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν είχαν στολές και κινούνταν με δανεικές φόρμες της Πολεμικής Αεροπορίας. Στολές αποκτούν σταδιακά τον τελευταίο καιρό, ύστερα από ένα κονδύλι 650 ευρώ, που διέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών για τον καθέναν τους, με σκοπό να αγοράσουν ύφασμα και να πάνε στον... ράφτη.

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τον νόμο, η Αγροφυλακή είναι ένοπλο Σώμα, οι αγροφύλακες δεν διαθέτουν ούτε νεροπίστολα, ενώ δεν προβλέπεται να αποκτήσουν οπλισμό ούτε στο άμεσο μέλλον.

Τα Τμήματα της νέας Αγροφυλακής φιλοξενούνται στα κτίρια των κατά τόπους Αστυνομικών Διευθύνσεων ή της Νομαρχίας, πλην ελαχίστων που έχουν νοικιάσει δικό τους χώρο.

Είναι ελλιπές το νομοθετικό πλαίσιο που καθορίζει τη λειτουργία της νέας Αγροφυλακής (προσλήψεις, κρίσεις, προαγωγές, πειθαρχικά κ.λπ.).

Μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 2008 οι αγροφύλακες που προσελήφθησαν δεν είχαν καμία εκπαίδευση.

Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι ότι μεσολάβησε η αντιπυρική περίοδος, στην οποία οι νεοπροσληφθέντες αγροφύλακες είχαν τον ρόλο τους. Η εκπαίδευσή τους κράτησε 25 μέρες (από τις 4 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2008), με διδακτικό προσωπικό από τα ΤΕΙ, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο διάστημα της εκπαίδευσης η Αγροφυλακή δεν παρουσίασε κανένα έργο, εφόσον το προσωπικό της ήταν στα θρανία.

Από δω και πέρα οι επικεφαλής του Σώματος ευελπιστούν ότι θα υπάρξει πιο πλούσια δραστηριότητα, ενώ εκτιμούν ότι θα έχουν αποτελέσματα και στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος. «Με την εκπαίδευση που είχαν, πήραν μια γεύση για το ποιος είναι ο ρόλος τους και ποια η αποστολή τους» μας έλεγε στέλεχος της Αγροφυλακής.

Εδρα το... σπίτι τους

Ο αγροφύλακας σήμερα έχει έδρα το... σπίτι του. Η περιοχή της ευθύνης του έχει καθοριστεί από τη διοίκηση της περιφέρειάς του, ενώ οι περιπολίες που είναι υποχρεωμένος να κάνει καθορίζονται από αρχιφύλακα της Αγροφυλακής ή αγρονόμο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στην κεντρική διοίκηση της Αγροφυλακής, οι αγροφύλακες βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της γνωριμίας με την τοπική κοινωνία.

Περνούν από τα καφενεία των χωριών που έχουν στην αρμοδιότητά τους και δίνουν τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στους κατοίκους για την περίπτωση που τους χρειαστούν.

Το κατά πόσο κάνουν τις περιπολίες που είναι υποχρεωμένοι ή όχι, κανένας δεν μπορεί να το ελέγξει απόλυτα. Ενδεικτικό στοιχείο για το αν κινούνται ή κάθονται στο σπίτι τους είναι μόνο το έργο που έχουν να επιδείξουν.

ΕΘΝΟΣONLINE

Τραγικός θάνατος 40χρονης στο κελί της

Του Νικου Μπαρδουνια

Ο πρώτος θάνατος κρατούμενης για το 2008 καταγράφηκε το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού, όπου άφησε την τελευταία της πνοή, από αναρρόφηση, μια 40χρονη χρήστης ναρκωτικών.

Η άτυχη γυναίκα, από τις 5 Φεβρουαρίου που οδηγήθηκε στις φυλακές και για δυο ημέρες «μπαινόβγαινε» στο νοσοκομείο των φυλακών για παρακολούθηση. Κατά πληροφορίες, είχε τοποθετηθεί σε ειδικό κελί, μαζί με πέντε ακόμη κρατούμενες, για «στενή παρακολούθηση». Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, στην 40χρονη είχε προταθεί ειδική φαρμακευτική αγωγή την οποία η ίδια δεν θέλησε να λάβει. Την άτυχη γυναίκα βρήκε νεκρή στον θάλαμο που κρατείτο, ο δεσμοφύλακας που είχε βάρδια. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου της 40χρονης διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού και κατά πληροφορίες η έρευνα θα εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια, καθώς και τις όποιες καταγγελίες έγιναν σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της κρατούμενης. Να σημειωθεί ότι από το υπουργείο Δικαιοσύνης ζητήθηκε να διενεργηθεί ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), όπως γίνεται σε αντίστοιχα περιστατικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια του 2007 σε σύνολο 11.120 κρατουμένων σημειώθηκαν 46 θάνατοι και 6 αυτοκτονίες κρατουμένων. Από το 1998 έχουν καταγραφεί 377 θάνατοι (από παθολογικά αίτια, από χρήση ναρκωτικών ουσιών και από εγκληματικές ενέργειες) και 28 αυτοκτονίες κρατουμένων.

Να σημειωθεί ότι το θέμα των θανάτων κρατουμένων στις φυλακές του Κορυδαλλού και κυρίως αυτών που προήλθαν από τη χρήση «κοκτέιλ» ναρκωτικών ουσιών είχε απασχολήσει πολλές φορές, στο παρελθόν, την εισαγγελία Πειραιώς. Μάλιστα είχε ζητηθεί να διερευνηθεί το πώς εισάγονται στις φυλακές τα ναρκωτικά με αφορμή το γεγονός ότι το 2005 σε διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών, από 17 Ιανουαρίου 2005 έως και 6 Απριλίου του 2005, πέθαναν από ναρκωτικά μέσα στον Κορυδαλλό τέσσερις κρατούμενοι. Ωστόσο, παρά την επιμονή που επέδειξαν, τότε, οι εισαγγελείς που χειρίσθηκαν τις έρευνες δεν κατάφεραν να αποκαλύψουν τα κυκλώματα και να εντοπίσουν τους ανθρώπους που βοηθούν για να εισάγονται τα ναρκωτικά στις φυλακές.

H KAΘHMEPINH All rights reserved.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημερα!!!!!

ξερω οτι κανω λαθος που γραφω εδω....και συγνωμη

αλλα δεν ηξερα που να βαλω το θεμα μου

θα ηθελα να μαθω την αποψη σας για το παιδακι απο το Κουρδισταν

που ελαιγε εχθες στην εκπομπη του Λαζοπουλου..

και φυσικα θα ηθελα να βρουμε τροπο [αν μπορουμε]να βοηθησουμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Λαζόπουλος δεν έβαλε το παιδάκι από το Κουρδιστάν που έκλαιγε για να το λυπηθούμε και να το "βοηθήσουμε"

Το έβαλε για να ενημερωθούμε ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στον καταυλισμό μέσα στο καταχείμωνο.

Το έβαλε για να το ακούσουμε που έλεγε "΄Νόμιζα ότι η Ελλάδα ήταν καλό, τώρα καλύτερα να γυρίσω στη πατρίδα μου στο Κουρδιστάν"

Ναι, μετά από τη δική μας συμπεριφορά, προτιμάει τον πόλεμο, τη φτώχεια, και ότι άλλο έδιωξε τους γονείς του από εκεί!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Λαζόπουλος δεν έβαλε το παιδάκι από το Κουρδιστάν που έκλαιγε για να το λυπηθούμε και να το "βοηθήσουμε"

Το έβαλε για να ενημερωθούμε ότι η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στον καταυλισμό μέσα στο καταχείμωνο.

Το έβαλε για να το ακούσουμε που έλεγε "΄Νόμιζα ότι η Ελλάδα ήταν καλό, τώρα καλύτερα να γυρίσω στη πατρίδα μου στο Κουρδιστάν"

Ναι, μετά από τη δική μας συμπεριφορά, προτιμάει τον πόλεμο, τη φτώχεια, και ότι άλλο έδιωξε τους γονείς του από εκεί!

το ξερω οτι οι ανθρωποι αυτοι εχουν την αξιοπρεπεια τους,

ομως δεν ειναι βοηθεια και η φωνη μας

και η αποψη που μολις παραθεσατε???

καθε πολιτης αυτου του κοσμου εχει αναγκη απο ενα σπιτι με χαρα οπως ελεγε αυτο το παιδακι..

και οποιος δεν βοηθαει στην λυση του προβληματος γινεται μερος του προβληματος..

δεν ξερω ποια ειναι η λυση.. [γι αυτο εγραψα εδω..ξερω οτι απευθυνομαι σε ευαισθητους ανθρωπους]

αν υπαρχει κατι αν μπορουμε να κανουμε κατι και να βοηθησουμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από το in.gr σήμερα

Απών από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο θα είναι ο Κώστας Σημίτης. Όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του, ο πρώην πρωθυπουργός θα βρίσκεται το συγκεκριμένο διάστημα (13-16 Μαρτίου) στη Φλωρεντία, προκειμένου να πάρει μέρος στο Συμβούλιο της Επιτροπής Σοφών για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.

Πρόκειται για άτυπο συμβούλιο που θεσπίστηκε στα τέλη του 2006, με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουλιάνο Αμάτο και με συμμετοχή, μεταξύ άλλων, των κ.κ. Ζαν Λικ Ντεάν, Πάαβο Λίπονεν, Βιμ Κοκ, αλλά και πρώην ή εν ενεργεία επιτρόπων και υπουργών, όπως οι κ.κ. Κρις Πάτεν, Ντομινίκ Στρος Καν, Μισέλ Μπαρνιέ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ότο Σίλι και της κας Ντανούτα Χούμπνερ.

H απουσία του πρώην πρωθυπουργού από την ανώτατη κομματική εκδήλωση έγινε γνωστή λίγες ημέρες μετά την ομιλία του στην εκδήλωση του ΟΠΕΚ, κατά τη διάρκεια της οποίας άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο ασκεί αντιπολίτευση ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ. Η συγκεκριμένη παρέμβαση είχε προκαλέσει μάλιστα την έντονη αντίδραση του οργανωτικού επικεφαλής του Συνεδρίου και τέως προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σημίτης δεν είχε παρακολουθήσει τις εργασίες ούτε της Εθνικής Συνδιάσκεψης ούτε του Εθνικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της δίμηνης προεκλογικής κούρσας για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ[/i].

Τελικά μάλλον είναι η απάντηση στο ερώτημα ¨είναι ο Σημίτης ΠΑΣΟΚ ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι Σταύρο μου , αλλά με κάτι τέτοια καταλαβαίνει κανείς την μικροψυχία αυτού του υπερτιμημένου κάποτε ¨ηγέτη¨ της Δημοκρατικής παράταξης (λέμε τώρα ) .

Ακόμα πρόσφατες είναι οι δηλώσεις του για την εκμετάλλευση των συμβασιούχων από γνωστά δικηγορικά γραφεία σε αγαστή συνεργασία με τους συνδικαλιστοπατέρες , ξέχασε όμως να πει ότι επί πρωθυπουργίας του ο αριθμός των συμβασιούχων αυτών διογκώθηκε σε τέτοια φοβερά μεγέθη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι Σταύρο μου , αλλά με κάτι τέτοια καταλαβαίνει κανείς την μικροψυχία αυτού του υπερτιμημένου κάποτε ¨ηγέτη¨ της Δημοκρατικής παράταξης (λέμε τώρα ) .

Ακόμα πρόσφατες είναι οι δηλώσεις του για την εκμετάλλευση των συμβασιούχων από γνωστά δικηγορικά γραφεία σε αγαστή συνεργασία με τους συνδικαλιστοπατέρες , ξέχασε όμως να πει ότι επί πρωθυπουργίας του ο αριθμός των συμβασιούχων αυτών διογκώθηκε σε τέτοια φοβερά μεγέθη

Το "λέμε τώρα" πού παέι; Στο "ηγέτη", μάλλον παρά στο "Δημοκρατικής παράταξης" μια και εκεί έχεις τα εισαγωγικά.

Κατά τη γνώμη μου, κολάει φίνα και στο "Δημοκρατικής παράταξης"

Βέβαια τα στελέχη της "Δημοκρατική παράταξης" (λέμε τώρα) φαίνεται ότι έχουν και υπεφυσικές ιδιότητες:

....Για το θέμα της απουσίας Σημίτη, ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι είναι αυτονόητη η συμμετοχή του

Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι έχει υπόψη του τα εν λόγω δημοσιεύματα, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν υπήρξε επικοινωνία με τον κ. Σημίτη....

(από το in.gr)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η καλύτερη απάντηση

ιστορίες καθημερινής τρέλας

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008 Παρακάτω ακουλουθεί μία ιστορία καθημερινής τρέλας που διαδραματίστηκε στην αθήνα.

Προχθές απόγευμα, μέσα στο λεωφορείο, κάπου στην Αθήνα... Νεκρική σιγή αν και γεμάτο από κόσμο, μεταφέρει τους ταλαιπωρημένους από τη δουλειά Αθηναίους, αργά. Το ψιλόβροχο και τα κορναρίσματα, μάλλον χαλάνε τη διάθεση ασυνείδητα. Θέσεις πιασμένες, άνθρωποι όρθιοι, κουβέντα καμία. Η όρθια ηλικιωμένη κυρία με το πλατινέ μαλλί και το ζωγραφισμένο από ρυτίδες και μπογιά πρόσωπο, παίρνει την απόφαση να εκδηλώσει τον αγενή και ρατσιστικό μονόλογο της. Δέκτης της ακραίας συμπεριφοράς της, ένας μετανάστης (πιθανότατα από τη Νιγηρία, κρίνοντας από το βαθύ σκούρο χρώμα του) του οποίου το δεύτερο «λάθος» -το πρώτο ήταν που ήρθε στην Ελλάδα- ήταν ότι είχε θέση και καθόταν. Με ένα «κόσμιο» λοιπόν τρόπο, η πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας, του απευθύνει το λόγο.

-Σήκω να κάτσω!

-...

-Ε, βέβαια! Αφού σας μαζέψαμε όλους εδώ, εμείς φταίμε!

-...

-Κάνεις πως δεν ακούς? Τι δουλειά έχεις εδώ? Γέμισε ο τόπος από μαύρους και Αλβανούς! Σα δε ντρέπεστε λέω 'γω!

-...

Είναι προφανές ότι η αδιαφορία που εισπράττει από τον Αφρικανό επιβάτη την εξοργίζει περισσότερο. Ο κόσμος παραμένει αδιάφορος μπροστά στη σκηνή και μόνο κάτι ψίθυροι από κάποιους που σχολιάζουν το παραλήρημα της, προδίδουν μια ανεπαίσθητη αντίδραση.

Ξαφνικά μια θέση αδειάζει ως δια μαγείας, η οποία τυχαίνει να είναι αυτή δίπλα από τον αλλοδαπό φίλο μας! Χωρίς δεύτερη σκέψη η ηλικιωμένη κυρία κάθεται ακριβώς δίπλα του και συνεχίζει ακάθεκτη να τον κοσμεί με διάφορα προσβλητικά επίθετα. Εκείνος δεν της δίνει καμιά απολύτως σημασία και την αφήνει να εκτίθεται με τον πιο απλό τρόπο. Το γεγονός στο σημείο αυτό παίρνει μία εντελώς αναπάντεχη εξέλιξη και του προσδίδει άλλο ενδιαφέρον. Δύο ελεγκτές που ανεβαίνουν στο «ξεχωριστό» αυτό λεωφορείο θα γίνουν άθελα τους πρωταγωνιστές και αυτοί, στην περίεργη -ως προς την κατάληξη της- αυτή ιστορία.

-Τα εισιτήρια σας παρακαλώ.

Μια κλασσική φράση που γεμίζει με άγχος τους λαθρεπιβάτες και κάνει τους υπόλοιπους να βάζουν το χέρι στη τσέπη τους, ψάχνοντας το «μαγικό χαρτάκι» που θα τους γλιτώσει από το να γίνουν το επίκεντρο στα μάτια των υπολοίπων. Οι ελεγκτές ξεκινούν τη δουλειά τους από τα δύο άκρα του οχήματος, δίνοντας χρόνο στους επιβάτες που κάθονται στη μέση να βρουν με την ησυχία τους το εισιτήριο ή να σκεφτούν μια καλή δικαιολογία (για αυτούς που δεν έχουν). Κάπου εκεί κάθονται και οι πρωταγωνιστές μας. Η ηλικιωμένη κυρία βγάζει με μιας το εισιτήριο από την άσχημη δερμάτινη τσάντα της και το κρατάει ψηλά λες και έκανε καμιά τρομερή ανακάλυψη!

Χωρίς να το πολυσκεφτεί ο ακίνητος και αμίλητος -μέχρι εκείνη τη στιγμή- αλλοδαπός πρωταγωνιστής μας, βουτάει αστραπιαία το εισιτήριο της και το τρώει! Όλοι κοιτούν με έκπληξη αλλά και κρυφή ικανοποίηση. Ο επόμενος διάλογος μεταξύ του ελεγκτή και της κυρίας είναι όλα τα λεφτά.

-Το εισιτήριο σας παρακαλώ.

-Μου το'φαγε ο Μαύρος!!! (με λυγμούς)

Κάπου εδώ ο κόσμος ξεσπάει σε γέλια, ο ελεγκτής την περνάει για τρελή και το πρόστιμο πλέον έχει γραφτεί στο μπλοκάκι του...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση τώρα
  • Πλοηγούταν πρόσφατα   0 μέλη

    • Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένοι χρήστες που να βλέπουν αυτή τη σελίδα.

×
×
  • Δημιουργία νέου...